Faʻafefea ona faʻaaoga le vailaʻau liprimar 10?

O le liprimar e maua i le ituaiga o mea e ufiufi ai pepa i luga o le ata: paʻepaʻe, elliptical, i luga o se malologa - o se paʻepaʻe paʻepaʻe, togitogi i luga o itu e lua e faalagolago i le metotia - "10" ma le "PD 155" / "20" ma le "PD 156" / " 40 "ma le" PD 157 "/" 80 "ma le" PD 158 "(10 ma le 20 mg i le tasi - 10 pi. I paʻu, 3 ma le 10 paʻu i totonu o se atigipusa pepa, 7 pcs. pusa paʻu, 40 ma le 80 mg i le tasi - 10 pi i le paʻu, 10 paʻu i totonu o se pepa faʻailoga, 7 pcs. i paʻu, 2 pe 4 paʻu i le pepa pepa).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • Mea gaosi gaosi: atorvastatin - 10, 20, 40 poʻo le 80 mg (i le ituaiga masima calcium),
  • Vaega o Ausilali: calcium carbonate - 33/66/132/264 mg, cellulose microcristalline - 60/120/240/480 mg, lactose monohydrate - 32.8 / 65.61 / 131.22 / 262.44 mg, sodium croscarmellose - 9/18/36/72 mg, polysorbate 80 - 0.6 / 1.2 / 2.4 / 4.8 mg, faʻamalositino - 3/6/12/24 mg, magnesium stearate - 0.75 / 1.5 / 3/6 mg,
  • Faʻafiafia lanu meamata: Opadry white YS-1-7040 (hypromelilose - 66.12%, polyethylene glycol - 18.9%, dioxide - 13.08%, talc - 1.9%) - 4.47 / 8.94 / 17 , 88 / 35.76 mg, emulsion o le simicone (simethicone - 30%, emulsifier stearic - 0.075%, acid sorbic, vai) - 0.03 / 0.06 / 0.12 / 0.24 mg, candelilla wax - 0, 08 / 0.16 / 0.32 / 0 mg.

Pharmacodynamics

O le Atorvastatin o se tagata faʻataʻitaʻi faʻatauvaʻaina o HMG-CoA reductase, o se enzyme autu lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA e vavalo ai, o se vailaau muamua i steroids, e aofia ai cholesterol. Liprimar e faatatau i le lipid-lowering agents o le fatufatuga o gaosia.

O le faʻaaogaina o le atorvastatin i tagata mamaʻi ma le dyslipidemia e fefiloi, ituaiga o le hypercholesterolemia, ma le heterozygous ma le hypercholesterolemia aiga e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma levels o triglycerides (TG), lipoprotein cholesterol (ChL-VLDL-Ap, Apol) le maualuga o le lipoprotein cholesterol (cholesterol-LDL) ma le cholesterol atoa (cholesterol). E le gata i lea, pe a ave Liprimar, e faateleina le maualuga o lipoprotein cholesterol (HDL-C).

O le Atorvastatin e taofia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate, e taofia ai le HMG-CoA reductase, ma faateleina ai le numera o le LDL receptors i luga o siama o sela, lea e mafua ai le faateleina o le alualu i luma ma le catabolism o le LDL-C ma e fesoasoani foi i le faaitiitia o le cholesterol ma le LDL-C i le plasma.

Liprimar e faaitiitia ai le numera o particules LDL ma taofia ai le fausia o le LDL-C, e taʻitaʻia ai i le faʻaleleia ma le faʻateleina o le gaoioiga a le LDL, faʻapipiʻi ma suiga lelei o vaega o le LDL, ma faʻaitiitia ai foi le maualuga o le LDL cholesterol i maʻi ma le hypercholesterolemia aiga. togafitiga ma isi fualaau o le lipid-lowering.

Pe a ave i se fualaau o le 10 -80 mg, atorvastatin e faaitiitia ai le maualuga o le TG i le 14-33%, apo-B e 34-50%, cholesterol-LDL e le 41-61% ma le cholesterol e 30-46%. O le togafitiga e toetoe lava a tutusa i tagata mamaʻi e leai ni aiga o le hypercholesterolemia, hypertemazygous familial hypercholesterolemia ma hyperlipidemia ua fefiloi, e aofia ai ma gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I tagata gasegase ma le hypertriglyceridemia, o le vailaʻau o le Liprimara e maua ai le maualuga o le TG, apo-B, cholesterol-VLDL, cholesterol-LDL ma le cholesterol atoa ma faateleina ai le maualuga o cholesterol-HDL. I tagata gasegase ma le dysbetalipoproteinemia, pe a ave Liprimar, e faʻaitiitia le faʻaogaina o le lipoprotein cholesterol (cholesterol-lowering steroids).

I le gasegase o le IIa ma le IIb hyperlipoproteinemia, e tusa ai ma le fati a Fredrickson mo le atorvastatin therapy (dose 10 -80 mg), o le maualuga o le HDL-C e siitia i le 5.1-8.7% pe a faatusatusa i le tau muamua, ma o lenei aafiaga e le o le faʻalagolago i fualaau. O le fua o le cholesterol-LDL / cholesterol-HDL ma le cholesterol-cholesterol-HDL uma e faʻaitiitia le faʻaititia (o le faʻaitiitia o le fuafuaina e le fua o Liprimar) e 37-55% ma le 29-44%, i le faasologa. O le atorvastatin i se fualaau e 80 mg e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le ischemic ma faʻaititia ai le soifua maloloina e 16% pe a maeʻa le togafitiga o le 16 vaiaso, ma le faʻaititia o le falemaʻi e fesoʻotaʻi ma angina pectoris, lea o loʻo tuʻuina atu ma faailoga o le myocardial ischemia, ua faaitiitia e 26% , o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaoniga o le myocardial ischemia i le taimi o le lipid-lowering therapy (MIRACL). I maʻi o loʻo i ai vaega muamua o le LDL-C, o gasegase e le faʻavaivai angina ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le U, e tusa lava pe o le a le tane (fafine ma le fafine) ma le matua (matua ma sili atu i le 65 tausaga), o le ave faʻateleina o le faʻalavelave faʻafitauli ma le olaga faitino. O le faʻaitiitia o le maualuga o le LDL-C i le plasma e faʻaalia ai se faʻamaopoopo sili atu ma le fua o le Liprimar nai lo le faʻamalosia o lona vaega taua i le plasma toto. O le fualaau e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le aoga.

O le togafitiga o Liprimar ua tusia i le 2 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, e oʻo i le pito i tua pe a uma le 4 vaiaso ma faʻaauau i le taimi o togafitiga.

I maʻi e maua i le maualuga o le toto, ma le tolu pe sili atu tulaga lamatia, o le inorvastatin i se fuasela o le 10 mg e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le mate (fatal) heart attacks compared to placebo. O taunuʻuga o suʻesuʻega a Anglo-Scandinavian i le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi o le maʻi fatu (ASCOT-LLA), e tusa ai ma le faʻaaogaina o Liprimar i le 10 mg e faʻaitiitia ai le lamatiaga o nisi faʻafitauli e pei ona taua i lalo:

  • stroke (e le afaina / mate) - e 26%,
  • faʻafitauli o le mafaufau (faʻaleagaina o le myocardial ma le matelaina o le fatu, faatasi ai ma le maliu) - e 36%,
  • o faʻafitauli lautele cardiovascular - e 29%,
  • faʻafitauli faʻapitoa o cardiovascular ma faʻasologa o faʻasalaga - e 20%.

E tusa ai ma taunuʻuga o se suʻesuʻega o le aveina o le atorvastatin mo le maʻisuka ituaiga 2 (CARDS), o le faʻaaogaina o Liprimar i tagata maʻi ma lenei faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le cardiovascular e tusa lava pe o le a le matua ma le matua poʻo le faʻamuamua o le LDL-C e pei ona taua i lalo:

  • (stroke / fatal) - pe tusa o le 48%,
  • leai se tiga o le myocardial ischemia, leai se afaina (maliu) myocardial infarction - e 42%,
  • o le faʻafitauli ogaoga o le cardiovascular (o le stroke, o le revascularization procedures, myocardial ischemia, nonastal and inflammation of myocardial infarction, angioplasty coronary episodes, death due to exacerbation of coronary heart disease, coronary artery avoids grafting, angina pectoris) - by 37%.

O se suʻesuʻega o le aʻafiaga o togafitiga faʻamaʻi o le tino i le itu i tua o le atherosclerosis (REVERSAL) na faʻaalia ai o tagata mamaʻi na maua i le fatu o le fatu fatu o le maʻi e ave i le dose i aso taitasi o le 80 mg na mafua ai ona paʻu le aofaʻi o le atheroma e 0.4% i le maeʻa ai o le 1.8 masina o togafitiga.

O le faʻatulagaina o le atorvastatin i aso taitasi o le 80 mg e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le afaina i le gasegase i tagata mamaʻi oe na feagai ma se faʻasologa o le maʻisuka le tumau pe leai foi se maʻi o le fatu fatu pe a faatusatusa i le placebo e tusa ai ma taunuuga o se suesuega o le puipuia o stroke ma se faʻaitiitia o le cholesterol (SPARCL). O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faigata o le cardiovascular ma le manaʻomia mo le toe faʻafouina o taualumaga. O le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular system i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le atorvastatin e matauina i vaega uma o gasegase, sei vagana ai mea e aofia ai tagata mamaʻi na afaina ai poʻo le faʻasolosolo le afaina.

I maʻi e maua i le fatu fatu o le fatu, o le Liprimar i le fualaau o le 80 mg pe a faʻatusatusa i se dose o le 10 mg e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave e pei ona taua i lalo (e tusa ai ma taunuuga o se suʻesuʻega o le TNT e maua ai ni faʻataʻitaʻiga lipid fou):

  • tusitusiga angina pectoris - e 10.9%,
  • cardiovascular complications (faʻaleagaina o le myocardial ma le matelaina o le fatu, faatasi ai ma le oti) - e 8.7%,
  • fomaʻi faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo taotoga poʻo isi faʻasologa o faʻasalalauga - e 13.4%,
  • le faʻaleagaina o le myocardial, e le mafua mai i le taualumaga - e 4.9%,
  • faʻapipiʻi i totonu o se falemaʻi e aʻafia i le fatu o le fatu fatu - e 2.4%,
  • e leai se afaina (maliu) - e 2.3%.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i totonu o mea e faʻafefiloi. O le iunite o le fatu e aofia ai le 10 mg o le atorvastatin calcium e avea o se kulupu malosi. Mo le saoasaoa o le absorption ma le faateleina o le bioavailability, o le papafa o loʻo i ai mea faʻaopopo:

  • microcrystalline cellulose,
  • magnesium stearate,
  • susu suka
  • Afa
  • kesi gaʻocarmellose,
  • calcium carbonate.

O le tuufaatasiga o le maʻalaʻau e aofia ai le cellukalose microcrystalline, magnesium stearate, susu susu, hyprolose, sodium croscarmellose, calcium carbonate.

O le mekasini ata e aofia ai le lole candelilla, o le hypromeli, polyethylene glycol, talc, emulsion simethicone, dioxide. I luga o paʻepaʻe paʻepaʻe o foliga o le eleele, o le togitogiga "PD 155" ma le fua o le mea e galue malosi o loʻo faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga

Liprimar e aʻafia i le vasega o fualaau o le lipid-lowering drugs. O le gaioiga malosi o le atorvastatin o se tagata na te filifilia le HMG-CoA reductase, o le enzyme matua e tatau mo le suiga o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme i totonu o le mevalonate.

I le i ai o se ituaiga o hypercholesterolemia (faateleina le cholesterol), o le dyslipidemia tuufaatasi, o le mea galue malosi Liprimara o le a fesoasoani e faaitiitia le concentration plasma o le cholesterol atoa (Ch), apolipoprotein B, VLDL ma le LDL (lipoproteins densities) ma le aofaiga o triglyceride. Atorvastatin mafua ai le faateleina o le lipoprotein maualuga (HDL).

O le faiga o le gaioiga e mafua ona o le taofiofia o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase ma le faʻasaina o le cholesterol i le hepatocytes.

Atorvastatin e mafai ona faateleina le numera o le lipoprotein eletise maualalo i le pito i fafo o le ate o le ate, lea e tau atu i le faateleina ma le faaleagaina o le LDL.

O le fualaau faasaina e mafai ona faateleina le numera o le maualalo o lipoprotein lipoprotein i le pito i fafo o le ate o le ate.

O le kulupu faʻamalosi e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le LDL cholesterol ma le tele o lipoproteins e mafua ai, ona o le faateleina o le gaoioiga a le LDL receptors. I tagata gasegase ma le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e faʻasaga i le gaioiga o fualaau o le lipid-lowering, o loʻo faʻaitiitia ai iunite LDL. O le togafiti o togafitiga e matauina i totonu o le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga fualaau. O le tapulaa maualuga na faamauina i le maea ai o le masina o togafitiga ma Liprimar.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e le faʻamavae pepa i lalo o le gaioiga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava, ma pau atu i le laujunum proximal. I totonu o lenei vaega o le mea e gaosi ai meaʻai, o le ata gaosi e maua ai le vai.

E faʻamavae le laulau, meaʻai ma vailaʻau e amata ona faʻaaogaina e ala i microvilli faapitoa.

Atorvastatin e ulufale i le toto mai le puipui o le intestinal, pe a oʻo i le maualuga o plasma levels i totonu o le 1-2 itula. I fafine, o le faʻaogaina o le mea galue malosi e 20% le maualuga nai lo alii.


A maeʻa le faʻafofoga tautala, e le faʻamavae pepa i lalo o le gaioiga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava.Liprimar 10 e ulu atu i le toto mai le puipui o le intestinal.
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e pipii i le albumin e 98%, o le mafuaʻaga lea e le aoga ai le siama.

O le leai o se avanoa e oʻo ile 14-30%. O faailoga maualalo e mafua mai i le metabolism o le atorvastatin i le mucous membranes o le tui o le intestinal ma le suiga i lela o le ate e le isoenzyme o le cytochrome CYP3A4. O le mea galue malosi e fusifusia i le albumin e 98%, o le mafuaʻaga lea e le aoga ai le siama. O le afa-ola e faʻaumatia ai e oʻo ile 14 itula. O le togafiti togafiti e tumau mo le 20-30 itula. E ala mai i le urinary system, atorvastatin lafoaʻi malie le tino - i le urine, pe a uma le toʻatasi, e naʻo le 2% o le tui e maua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga faafomaʻi e togafitia ai:

  • matua o le hypercholesterolemia o se tupuaga ma le le faʻaleagaina,
  • faʻalauteleina le maualuga o le maualuga o faʻamaʻi faʻamalosi e puipuia i togafitiga o meaʻai,
  • o le hypercholesterolemia homozygous faʻatasi ma le maualalo o le aoga o mea taumafa ma isi togafitiga e le faʻaaogaina fualaau o togafitiga,
  • ituaiga o hyperlipidemia.

O le vailaau ua faatonuina e avea o se puipuiga mo le maʻi fatu i tagata mamaʻi e leai ni faailoga o maʻi fatu fatu, ae i ai tulaga lamatia: o le matua, o amioga leaga, o le toto maualuga, o le maʻisuka. Ole vaega aʻafia e aofia ai tagata ei ai le vailaʻau i le hypercholesterolemia ma i lalo ifo o le HDL.

O le vailaʻau ua faatonuina e avea o se mea e puipuia ai le maʻi fatu.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga o meaʻai mo le atinaʻeina o le dysbetalipoproteinemia. Liprimar e faʻaaogaina e avea o se auala e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i tagata gasegase i le myocardial ischemia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti, fatu fatu, stroke ma le falemaʻi mo angina pectoris.

Contraindications

  • O gasegase o gase malolosi poʻo le faateleina i le gaioiga o gaioiga (sili atu ma le 3 taimi e faʻatusatusa i le pito i luga o le masani) o le leʻoloa le iloa,
  • Tausaga e oo atu i le 18 tausaga (ona o le le lava o faamaumauga i luga o le saogalemu ma le aoga o Liprimar mo lenei vaitausaga o maʻi),
  • Tina ma le lactation
  • Vaʻaia le vailaʻau.

Maota (Liprimar e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete):

  • Ava malosi
  • Faailoga o se talafaasolopito o maʻi o le ate.

I le taimi o le togafitiga, e manaʻomia e fafine o loʻo faʻamalosia le faʻaaogaina o metotia talafeagai mo le faʻasaina.

Faatonuga mo le faaaogaina Liprimar: metotia ma metotia

Aʻo leʻi faʻaaoga Liprimar, e tatau ona taumafai e ausia le puleaina o le hypercholesterolemia e faʻaaoga ai meaai, gaioiga faʻaletino ma le mamafa o mea mamafa i tagata mamaʻi ma le gaʻo, faapea foi togafitiga mo le maʻi maualalo.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona fautuaina le tagata maʻi e mulimuli i se fua masani o le hypolesterolemic i le taimi atoa.

Liprimar e faʻaalia i le tautala, 1 taimi i le aso, tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi o le aso.

E faʻatatau i uluaʻi suʻesuʻega o le LDL-C, o le faʻamoemoe o togafitiga ma le tali a le tagata lava ia, o le fualaau e mafai ona suia mai le 10 mg i le 80 mg (maualuga).

I le amataga o le togafitiga ma / poʻo le taimi o le faʻateleina o fualaau ile 2-4 vaiaso, e tatau ona taofiofi le lipid plasma lipid content, ma, e tusa ai ma lenei mea, ia faia le faʻasologa o fualaau.

Mo le tele o tagata gasegase, o le fua o aso taʻitasi o Liprimar ma le hyperlipidemia (tuufaatasia) ma le hypercholesterolemia muamua e 10 mg. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia mo le 14 aso, ausia le maualuga i totonu o le masina. Faatasi ai ma le faaumiumi o togafitiga, o loo i ai pea le aafiaga.

Faʻamatalaga liprimar i le dose ole 80 mg.

I tagata gasegase e le atoatoa le faʻamaʻi, o le fualaau o le vailaʻau e faʻaitiitia i lalo o le mataʻituina pea o le gaoioiga o le aspartate aminotransferase ma alanine aminotransferase.

O le le atoatoa o le tino e le afaina ai le maualuga o le atorvastatin i le toto plasma poo le tikeri o le faaitiitia o le mea o loo iai i le LDL-C, o le mea lea, e le manaomia ai e le tagata gasegase fetuunaiga.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma le cyclosporine, o le fua aupito maualuga o Liprimar o le 10 mg.

Faʻaiʻuga

I le avea ai o se tulafono, e lelei le liprimar, o faʻafitauli faʻafuaseʻi e le tumau ma agamalu.

I le taimi o togafitiga, o aʻafiaga e mulimuli mai e mafai ona atiaʻe (≥1% - tele, ≤1% - e le masani ai):

  • Ogatotonu o le tino o le tino: masani - tiga o le ulu, le mautonu, maʻi o le asthenic, e le masani ona tupu - neuropathy lautele, vavao, malaise, pavasaia, amnesia, maʻi mama,
  • O le mea e masani ona fai, e le o se mea e masani ona tupu,
  • Fomaʻi gasegase: masani - faʻataʻitaʻiina, e le masani ai - myopathy, tiga i tua, musele maso, faʻasolosolo, myositis, rhabdomyolysis,
  • Hematopoietic system: e aunoa ma se taimi - thrombocytopenia,
  • Metabolism: e le masani ai - hyperglycemia, hypoglycemia, faʻalauteleina o le maualuga o le fatu fatu creatin phosphokinase,
  • Faʻasalaga e le masani ai: e le masani - faʻamaʻi pipisi o le epinalmal necrolysis (Lyell's syndrome), o le paʻu o le paʻu, urticaria, pruritus, faʻavevesi mataga, faʻamaʻi anaphylactic, erythema multiforme exudative (e aofia ai syndrome Stevens-Johnson),
  • Isi: faʻafuaseʻi - faʻateleina le vaivai, faʻaauau le edema, le atoatoa, maua o le mamafa, susu, tiga o le fatafata, faʻasologa o le numera lua, alopecia.

Faʻasalaga

O faailoga o le maualuga o le atorvastatin e faʻalauteleina itu aʻafiaga.

Afai e tatau ai, togafitiga faʻamaʻi, mataʻituina le gaioiga o le creatin phosphokinase ma faʻasolosolo suʻesuʻega o galuega ole ate. Talu ai o le vailaʻau o loʻo galue malosi o loʻo aofia ai i le faiga o le faʻamalosia i palasia proteins, o le faʻaaogaina o le totogia ona o lona faitioga ua manatu e le aoga.

E le o iloa le vaifofo faapitoa o le atorvastatin.

Faatonuga faapitoa

A maeʻa le faʻavasegaina o le Liprimar, o le faʻaleleia atili o le gaoioiga o le alanine aminotransferase ma le aspartate aminotransferase, e mafai ona maitauina le faateleina o le maualuga o le siama o gasegase transaminases (e aunoa ma le atinaʻe o jaundice poʻo isi faʻataʻitaʻiga). Faatasi ai ma se faaitiitia o le fualaau oona, tolopoina o fualaau faasaina (le tumau pe atoatoa), o le gaoioiga o le gasegase o le gasegase masani e toe foi mai i le tulaga muamua. I le tele o tulaga, e mafai e tagata gasegase ona faʻaauau le togafitiga i se faʻaititia o le dose e aunoa ma ni aʻafiaga o le tino.

O faailoga o le galuega o le ate e tatau ona mataituina ao leʻi togafitiga, 6 ma le 12 vaiaso talu ona amata le liprimar pe pe a uma foi le faateleina o le fualaau, faapea foi i le faagasologa o togafitiga.

Ua faalēaogāina le fualaau faasaina i se faailoga iloga i le gaoioiga o le creatin phosphokinase, i le iai o masalosalo pe faamaonia le myopathy. Pe a faatonuina Liprimar i le taimi lava e tasi ma le immunosuppressants, fibrates, erythromycin, vailaau faʻamaʻi (azole) ma le acidic nicotinic i vailaau o le tino, e tatau ona manatuaina o lenei mea e faʻapupulaina ai le avanoa e atiaʻe ai le myopathy. O le siakiina e le aunoa o le tulaga o le maʻi e tatau ona iloa ai vaivaiga o le muscle poo le tiga, aemaise lava i masina muamua o le togafitiga ma taimi o le faateleina o tui o soo se fualaau faasaina. Afai e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga faʻasoasoaga, e tatau ona mafaufau i le mafai ona faʻaaogaina nei vailaʻau i laʻititi pito i lalo ma togafitiga tausiga.

Pe a faʻaaogaina Liprimar, o mataupu e le masani ai o le rhabdomyolysis ma le faaletonu laititi ona o le myoglobinuria ua faamatalaina. Afai ei ai ni faailoilo e mafai ona maua i le myopathy poo le i ai o mea e ono lamatia ai le gau ona o le rhabdomyolysis (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi tuga, faʻasalaga faʻaleagaina, faʻaleagaina, gasegase, endocrin ma le eletise eletise ma le faoa faamalosi, taotoga tele), ua fautuaina e faalēaogāina le togafitiga poʻo le le toe faʻaaogaina .

Afai e te maua ni vaivaiga e le mafaamatalaina poo ni tiga o muso, aemaise lava pe afai e sau faatasi ma le fiva poo le malaise, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

E leai se faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o Liprimar i luga o le malosi e ave ai taavale ma faia ni galuega matautia e ono lamatia ai le maualuga o le gaioiga ma vave vave ona faia se tali atu i le psychomotor. Ae ui i lea, talu ai ona o le faʻavavevalea, e tatau ona faʻaeteete i le faʻatinoga o gaoioiga ua taua i luga.

Tina ma le lactation

I le faagasologa o togafitiga, e tatau i tamaitai o le a fanau mai le liprimar ona faaaoga Liprimar e tatau ona faʻaaogaina ai faʻamalosi. O le faʻamoemoe o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i tagata mamaʻi e le puipuia mai le maitaga. O loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i mataupu e le masani ai o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a uma ona faʻaalia le intrauterine i le HMG-CoA reductase inhibitors (statins) i le fetus. O suʻesuʻega o manu e faʻamaonia ai se aʻafiaga oona i luga o le faatoʻaga.

E le taliaina le faatonuina o Liprimar i tina tausi maʻi, talu ai e leai se faʻamatalaga mautinoa e uiga i le ulu atu o le atorvastatin i susu o susu. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona faalēaogāina le susu, ina ia alofia ai le faateleina o le lamatiaga o le le manaomia o aʻafiaga ile pepe.

Faaaoga i le tamaitiiti

I le faʻatinoina o tamaiti, Liprimar ua faʻasalaina mo le togafitiga o tamaiti ma tama talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, ona o le le lava o faʻamatalaga faʻamatalaga i le lelei ma le saogalemu o togafitiga i lenei vaitau. O se tuusaunoaga o le togafitiga o le heterozygous familial hypercholestérolemia, lea e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le atorvastatin i tamaiti mai le 10 tausaga.

Faʻasolosolo galuega ole ate

E faʻasaina le ave o fualaau mo tagata gasegase i faʻamaʻi o le ate i le gaioiga gaioiolosi, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o le gaioiga o le gasegase o siama ole leʻi iloa le amataga i le plasma toto nai lo le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o le masani.

Ma le faʻaeteete, ua lipotia le Liprimar i tagata gasegase o loʻo i ai se talaaga o faʻamaʻi ate ma / poo le ava malosi.

Faaaoga i le matua

I le faʻaaogaina o liprimar i tagata matutua, e leai se eseesega o le saogalemu ma le aoga e faʻatusatusa i le faitau aofaʻi lautele na iloa, o le mea lea, e leai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau.

Talu ai ona o le lamatiaga o le rhabdomyolysis ua faateleina i le matua o le 70 tausaga, Liprimar e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le liprimar faʻatasi ma nisi fualaau oona, e mafai ona tutupu iʻuga nei:

  • Cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, vailaʻau faʻamaʻi (azole) ma le kulicoticic acid i vailaʻau o le hypolipidemic: faʻateleina aʻafiaga o le myopathy,
  • CYP3A4 inhibitors isoenzyme: faʻaopoopoga o le plasma o atorvastatin,
  • OATP1B1 inhibitors (faʻataʻitaʻiga, cyclosporine): faʻateleina le bioavailability o atorvastatin,
  • Erythromycin, clarithromycin, CYP3A4 inhibitors, diltiazem, sua o le vine: faateleina le faʻasalaga plasma o atorvastatin,
  • Itraconazole: faʻaopoopoga i le AUC (faʻasalaga plasma atoa o se mea) o le atorvastatin,
  • Manua o le cytochrome CYP3A4 isoenzyme: o le faaitiitia i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto,
  • Colestipol: o se faaitiitia i le maualuga o le atorvastatin i le plasma, ae ui i lea, o le lipid-lowering effect o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e sili atu i lo latou taitoatasi,
  • Digoxin: o se faʻaopoopoga i lona faʻatonuga pe a ave Liprimar i luga o nifo (e tatau ona mataʻituina le tulaga o maʻi),
  • O faʻamaʻi faʻamataʻu e aofia ai le norethisterone ma le ethinyl estradiol: faʻalauteleina le AUC o nei mea.

O analogues a Liprimar o: Atorvastatin, Atorvastatin-Teva, Atoris, Liptonorm, Torvakard, Atorvoks, Tribestan, Krestor.

Faʻamatalaga i Liprimar

O le fualaau faasaina e masani lava ona faatonuina i tagata gasegase o mafatia mai le tele o faaletonu i le gaioiga o le cardiovascular system. E i ai le tele o iloiloga e uiga i Liprimar, aemaise lava, o le tele o tagata gasegase o loʻo lipotia mai le malosi o togafitiga. Ae ui i lea, o nisi tagata gasegase e le o malamalama lelei i le auala e ave ai le fualaau faasaina ona o le le atoatoa o le faʻamatalaga o togafitiga e faia e le fomaʻi. O le mea lea, latou te taumafai e filifili tutoatasi pe fetuutuunai fua o le atorvastatin, lea e oʻo atu ai i le aliali mai o aʻafiaga e le manaʻomia (faʻaalia o le faamanualia ma le faamanualia, toto toto, etc.).

E manatu le au atamamai Liprimar o se tasi o fualaau aupito sili ona lelei e maua ai le fuataga ma le umi o le togafitiga e matua matauina lava. Latou te fautuaina foi i le taimi o togafitiga e auai ai i faamalositino faaletino, mulimuli i se meaai ma fai soo se suʻega toto.

Auala e ave Liprimar 10

O laulau e faʻataʻitaʻiina mo le faʻafofoga tautala, tusa lava po o le a le taimi o le aso poʻo le taumafataga. Ole togafitiga o vailaʻau e naʻo le le lelei o le taumafataga o le hypocholesterolemic, o fua o le mamafa o le mamafa o le tino e le o le mea e tupu mai ai le pala, o le faamalositino. Afai o le faateleina o le cholesterol e afua mai i le faamai, ao lei faaaogaina liprimar, e tatau ona e taumafai e aveese le togafitiga autu o togafitiga. I le taimi atoa o togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e tausisi i se meaai faapitoa.

O vailaʻau faʻamalositino ma liprimar 10 e naʻo le le atoatoa o le taumafa o le hypocholesterolemic e faʻaaogaina.

O aso taitasi o le 10-80 mg mo le faʻaaogaina tasi ma ua fetuunai e fuafua i le faatinoga o le LDL-C ma luga o le ausia o le togafitiga.

Ole maualuga pito i luga ole pasi e 80 mg.

A o togafitiga ma Liprimar, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le lipides o lipids i le 2-4 vaiaso, pe a maeʻa ona e talanoa atu i lau fomaʻi e uiga i suiga i le metotia.

Ina ia faʻaumatia ituaiga faʻafefiloi o hyperlipidemia, e tatau ona ave le 10 mg i lea aso ma lea aso, ae o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e manaʻomia ai le maualuga o le fualaau o le 80 mg. I le tulaga mulimuli, o le maualuga o le cholesterol e faʻaititia i le 20-45%.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete pe a tupu mai le hypercholesterolemia. O ia tagata e lamatia le atiaʻe o maʻi fatu fatu. Liprimar e faʻaaogaina e fai ma fuataga o le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial. O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma le maualuga o le cholesterol.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete pe a tupu mai le hypercholesterolemia.

Ogatotonu o le tino

O aʻafiaga leaga ma le faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻaalia e pei o:

  • tigā
  • aoao malaise
  • mala o le asthenic
  • tiga o le ulu ma le vevela,
  • faaitiitia ma le le atoatoa o lagona,
  • togafitiga o le nuropathy,
  • amnesia.

Mai le manava

E mafai ona tupu Dyspnea.

Faatasi ai ma se naunautaiga e faʻaalia ai gaioiga o le anaphylactic, faʻafefe i luga o le paʻu, mumu, mimilo, mea erythema e sili atu, e mafai ona oʻo mai ai le gaʻo o le gaʻo gaʻo. I tulaga ogaoga, na tupu ai le upusite ma le anaphylactic Quincke.

Muamua o le fualaau oona e fesiligia e ono faʻaosofia ai foliga o le faʻafefe o le paʻu.

Ava malosi

Ole fualaau faasaina e le tatau ona fefiloi ma meainu malosi. O le ethyl alcohol e taofia ai le totoga tutotonu, o le hepatobiliary ma circulatory systems, ma o lea ua faaitiitia le aafiaga o le hypocholesterolemic o Liprimar. O le avanoa o le fausia o ni atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto ua faateleina.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona fefiloi ma meainu malosi.

E le fautuaina le tuufaatasiga

Ona o le aʻafiaga o neuromuscular pathologies, e le fautuaina le pulega tutusa o liprimar i:

  • cyclosporin antibiotic
  • nicotinic acid derivatives,
  • Erythromycin
  • togafitiga o le antifungal
  • fibrates.

E le fautuaina le pulega faʻatasi o Liprimar ma Erythromycin.

O nei faʻamaʻi faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le myopathy.

Ma le faʻaeteete

E fautuaina ia faʻaeteete aʻo faʻaaoga Liprimar ma isi vailaʻau faʻapitoa:

  • Atorvastatin e mafai ona faʻalauteleina le AUC o faʻamatalaga tau tautala e ala i le 20-30%, faʻalagolago i hormones o loʻo iai i sauniuniga.
  • O le Atorvastatin ma se fua o le 40 mg i le tuufaatasiga ma le 240 mg o Diltiazem e mafua ai le faateleina o le plasma concentration o atorvastatin i totonu o le toto. Pe a ave le 200mg o le Itraconazole ma le 20-40 mg Liprimar, o se siitaga i le AUC o le atorvastatin na matauina.
  • Rifampicin e faʻaitiitia ai le maualuga o plasma o le atorvastatin.
  • O le Colestipol e mafua ai le paʻu i le plasma cholesterol-lowering drug.
  • Faatasi ai ma le tuufaatasiga o togafitiga ma le digoxin, o le maualuga o le faatupulaia e siitia i le 20%.

O le sua o le vine e taofia ai le gaioiga o le cytochrome isoenzyme CYP3A4, o le mea lea pe a inu le sili atu i le 1.2 lita o le sua suamalie i le aso, o le maualuga o le plasma o le atorvastatin e faateleina. E iai foi se aafiaga talitutusa e matauina pe a ave ni inhibitors CYP3A4 (Ritonavir, Ketoconazole).

Liprimar e faasaina ona faʻaaoga i le 10 fafine maʻitaga.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E faasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo fafine maʻitaga, pei ei ai se tulaga lamatia o le solia o le saʻo o le tuʻuina o 'ie ma okeni i le taimi o atinaʻe pepe. E leai ni faʻamatalaga i luga o le mafai gafatia o liprimar e faʻaaogaina ai le puipui o le hematoplacental.

I le taimi o togafitiga fualaau, o le susu e tatau ona faamutaina.

Substitutes of drug that have similar effects include:

Suʻega o loʻo faʻatinoina peʻa maeʻa faʻamatalaga faafomaʻi.

Vitio faalauiloaina "Liprimar" Liprimar instructionAtoris faatonuga

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi faʻatuina Liprimar, e tatau ona maua le puleaina o le hypercholesterolemia ma togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, faapea foi ma isi metotia e le faʻaaogaina faʻamalositisi (taumafa, faʻamalositino ma le mamafa o tagata mamaʻi i le mea oona).

I le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e fautuaina le tagata maʻi e mulimuli i se fua masani o le hypolesterolemic.

Liprimar ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala, tusa lava po o le a le taimi o le aso poʻo le taumafataga.

O le fualaau e eseese mai le 10 i le 80 mg i le aso. O le faia o filifiliga e faia i le amanaia o le lipoprotein cholesterol content (LDL-C) maualalo, o le aafiaga o le tagata lava ia ma le faamoemoega o togafitiga. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg tasi.

I le amataga o le togafitiga, faapea foi ma le faateleina o tui, e tatau ona fuafua le maualuga o le lipids i plasma i le 2-4 vaiaso, ma le amanaiaina o faamatalaga na maua, fetuunai le fualaau.

I le hyperlipidemia (mixing) ma le hypocholesterolemia muamua, o le fua o liprimar mo le tele o tagata gasegase e 10 mg i le aso. O le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i le lua vaiaso muamua ma ausia le maualuga e 4 vaiaso o togafitiga. Faatasi ai ma le faaumiumi o togafitiga, o loo i ai pea le aafiaga.

O tagata maʻi e maua mai le hypercholesterolemia o le aiga liprimar Liprimar o loʻo faʻamatalaina i se fualaau o le 80 mg i le aso (o le maualuga o le LDL-C e faʻaititia i le 18-45%).

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega ma tagata matutua, e le manaomia le fetuunaiga o fualaau.

I le toilalo o le ate, o le fuainumera ua faaitiitia i lalo o le mataʻituina faifai pea o le gaoioiga o le enzymes alanine aminotransferase ma aspartate aminotransferase.

Faʻatasi ma le cyclosporine, ole fua ole Liprimar e le tatau ona silia ma le 10 mg i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga