Ituaiga 2 o le gasegase o le maʻisuka

O le maʻisuka ma le maʻisuka e manatu e fesootai. O le tasi faʻamaʻi e mulimuli i le isi, ma o le faavae mo a latou togafitiga o se taumafataga maualalo-gaosiolosi ma gaoioiga faaletino. Afai o le faagasologa o le leiloa o le mamafa o le a faʻavaivaia ona o suiga o le endocrine, o le fomaʻi e faatonuina ai vailaʻau, ma i mataupu sili atu, o se taotoga.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga o se mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻisuka - o se faʻamaʻi o le seneturi lona 21, suʻesuʻeina le lelei o se soifuaga fafagaina ma le faʻalauteleina, meaʻai vave ma le faʻaogaina o galuega. E leai ni tamaiti poʻo ni tagata matutua e saogalemu mai se faʻafitauli. O mafuaʻaga nei e mafua ai le faʻamaʻi:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • gaosiga o gaʻo
  • mamafa ma le ofoofogia,
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi masani,
  • faʻalavelave masani
  • tausaga matua.

Afai e maʻi le tina i le maʻisuka ituaiga 1, o le avanoa e atiina ae ai se maʻi i se tamaititi e tusa ma le 4%, tamā - 9%, matua uma - e oʻo atu i le 70%. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e sili atu ona faʻaleagaina: 80% - i le tulaga o se tasi o matua, 100% - pe afai e maʻi uma.

Aiseā e foliga mai ai o le maʻisuka e foliga mai o se mea faigata?

O le gau o le mamafa o se faailoga o le maʻisuka ituaiga 1. I le maʻisuka ituaiga 2, endocrine ma metabolic processes ua faʻalavelaveina, ua i ai se aafiaga le lelei i le mamafa o le tagata. O faʻamatalaga nei mo lenei mea mataʻina:

  • Paʻu ma le faoa faamalosi o meaʻai. Pe a 'ai, o le a tele le gaʻo, e le toe tali atu le tino i le inisalini. I totonu o siama, o faʻalavelave masani e faʻalavelave ma faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2.
  • Ole maualuga o le hormone resistin. E maua mai i gaʻo gaʻo ma e tetee i le faʻauluina o inisalini. O lenei faagasologa ua atiaeina i le tele o seneturi o le evolusione e faasao ai le malosiaga. I le pati o le olaga o se tagata faʻaonapo nei e taʻitaʻia ai le vave faʻalauteleina o le meaʻai ma faʻamalosia ai le pa'ū o le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le mea matautia?

O le maʻisaga ma le maʻisuka i le faʻalavelave ua afaina i le atinaʻeina o nei faʻafitauli:

  • le alualu i luma o le manava, o le maʻi e leai se okesene i taimi uma,
  • o le ono tulai mai o le infarction myocardial and coronary heart disease increases,
  • Suga maualuga maualuga
  • Osteoarthrosis e atiina ae - o se maʻi o le pelvic ma tulivae,
  • ua fesuisuiai le tino gaioiga: fomaʻi ole fanau, vaivai le atiaʻe.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻafefea ona faʻasaʻo le inisalini?

O se taumafataga maualalo maualalo e mafai ona faʻamautuina le gaosiga o le inisalini e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O le taumafataga e faʻaleleia ai le faagasologa o gaioiga vavae, fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa ma le umi, ae le o mafatia mai le fiaai pea. E i ai le manatu o le atoatoa o se taunuuga o le vaivai vaivai. Ae ui i lea, e le o taimi uma e moni:

  • O faʻamaʻi uma lava o maʻi tuʻufaʻatasia.
  • O le maualuga o le mamafa o le tino, o le sili atu foi lea o le le atoatoa o le gaioiolosi o le natura, lea e aafia ai le le lelei o le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga, o le tele o gaʻo e maua i le manava.
  • O le faagasologa e faasolosolo mai, ma o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona tele e le maalofia.
Toe foʻi i le laulau o mea

O vailaʻau faʻasoifua maloloina ua faʻamaonia e faʻaleleia ai le lagona o le inisalini. O lenei mea e faʻaitiitia ai lona faʻatupulaia i totonu o le toto, aumaia i le aofaiga e tatau ai mo galuega masani. Siofor o le laʻau sili ona lauiloa mo togafitiga o le oona. E togafitia le lapisi i tamaiti e sili atu ile 10 tausaga. O le mea autu o le metformin. O pills e le suia ai taumafa ma gaoioiga faaletino, ae ui i lea, o se tuufaatasiga o nei faiga e maua ai se taunuuga vaaia. Analog tablets - Glucofac. O lenei vailaau e sili atu le taugata, ae o lona aoga e maualuga atu.

O fualaau oona oona e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, e saofagā ai i le faʻamaeʻaina o faʻatinoga faʻapitoa.

Meaʻai ma le maʻisuka

O le faavae o mea taumafa mo le maʻisuka o le usitaia o fautuaga a le fomaʻi ma le le aofia ai o nisi meaʻai. E te le manaʻomia le faʻaaogaina atoatoa o meaʻai gaʻo, ae o le a e pulea oe lava ia. Mulimuli i nei tulafono:

  • 'ai i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso,
  • aua le faimalaga se meaai
  • aua e te ulaina meaʻai tele - e faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o meaʻai,
  • 'aua neʻi' ai ni areto mai le meaʻai, ae tuʻuina atu le falaoa e le faʻafefete,
  • faatapulaaina le taumafaina o seasonings ma gaʻo,
  • aveese le sili atu gaʻo ma le paʻu mai meaʻai a manu,
  • lafoai oloa o aano o manu fasi: sola, ulaula meaʻai, falaoamata,
  • tuu atu le fiafia i meaai maualalo-gaʻo
  • o se tautua e tatau ona fetaui i se ipu masani,
  • sui lau 'aina suamalie fua fua,
  • kuka meaʻai, tao tao, kuka i totonu o se faletua e lua,
  • salata ma fiva lapoʻa o le faavae o le taumafa.
Toe foʻi i le laulau o mea

Oona tele i le maʻisuka ituaiga 2: meaʻai, meaai paleni, ata

O le tele ma le maʻisuka i le tele o mataupu o faʻamaʻi pipisi. Ona o le inisalini, o le tele o gaʻo o loʻo faʻaputuina i le tino o le tagata, ma i le taimi lava e tasi, o lenei hormone e le mafai ai ona talepe.

O le sili atu o le tino o le tino i le tino o le tagata maʻi, o le maualuga o lona malosi o le inisalini, ma le sili atu o le homone i totonu o le toto, o le sili atu foi o le mataʻituina. O lona uiga, ua maua se liʻo mataʻutia, lea e oʻo atu ai i se ituaiga o togafitiga pei o le maʻisuka (o le ituaiga lona lua).

Ina ia aumaia le kulūkose i le tulaga manaomia, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai maualalo-gaosiolosi, gaioiga faaletino, faʻapea foʻi ma vailaʻau (faʻasolo mai e le fomaʻi) e le taua tele.

E tatau ona e mafaufau i le auala e togafitia ai le meaʻai ma le maʻisuka, ma o fualaau mo fualaau oona o le a fesoasoani e aveesea le mamafa. O le a se togafitiga e mafai e se fomai ona faatonuina, ma o le a le isi mea e fesoasoani e foia le faamai?

O le mea sili ona taua o se tulaga lamatia mo le maʻisuka

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻamalosia o le inisalini ma le gasegase e mafua mai i mafuaʻaga. O lenei mea moni e faʻavae i luga o genes e faʻatoʻilaloina e fanau mai o latou matua. O nisi saienitisi e taua i latou o genes, "o le saofaga i le faaputuputu o gaʻo."

O le tino o le tagata, lea e foliga mai o le mamafa, ua teuina i le tele o meaʻai i le taimi e tele ai. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le suka i le toto e tulaʻi mai. O le mafuaʻaga lea e fesoʻotaʻi lelei ai le maʻisuka ma le gaʻo.

I le faaopoopoga, o le sili atu ona ogaoga o le maualuga o le oona, o le sili atu foi lea o le puipuia o siama e maua i le insulin. O se taunuuga, o le pancreas e amata ona gaosia i le sili atu o le tele, ma o sea ituaiga o hormone e oʻo atu ai i se faaputuga tele o le gaʻo.

E tatau ona e iloa o genes e fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo i totonu o le tino e mafua ai le leai o se ituaiga o hormone e pei o serotonin. O lona le atoatoa e oʻo atu ai i se lagona masani o le atuatuvale, le fiafia ma le fiaai pea.

O le faʻaaogaina o oloa gaʻo e faʻatagaina ai oe e faʻavasegaina na uiga mo sina taimi, i le faasologa, o la latou numera tele e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le inisalini, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka.

O mea nei e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o meaʻai ma le maʻisuka:

  • Soifuaga masani.
  • Meaʻai leaga.
  • Le faʻaaogaina o meaai sugary ma le suka.
  • Faamai o le Endocrin
  • Mea le masani ai meaai paleni, vaivai le tumau.
  • O nisi o fualaau oona e mafai ona oo atu ai i le mamafa o le tupe maua.

Ou te manaʻo i saienitisi e suʻe se vaifofo mo le maʻisuka ma le gaʻo, ae o le taimi nei e leʻi tupu lenei mea. Ae ui i lea, o loʻo i ai se vailaʻau faapitoa e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le maʻi, ma e le taofia ai lona tulaga lautele.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le auala e togafitia ai meaʻai ma le maʻisuka, ma o a vailaau e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa?

O togafitiga faʻamaʻi pipisi mo le maʻisuka e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻalavelave masani o le serotonin, ma o le mea lea o le a faateleina ai ona i totonu o le tino. Ae ui i lea, o lenei metotia ei ai ona lava aʻafiaga leaga. O le mea lea, i le tele o mataupu, ua fautuaina se fualaau faasaina e maua ai le gaosiga o gaosiga o le serotonin.

5-hydroxytryptophan ma le tryptophan fesoasoani e vave ai le gaosiga o le serotonin. O le vailaʻau 5-hydroxytryptophan e faʻaleleia ai le gaosia o se "hormone filemu," lea e aʻafia ai le tulaga faʻalagona.

Muamua lava, o se vailaau faʻapitoa o loʻo i ai se lagona toʻafilemu, o lea e talia ai le ave i le taimi o le atuatuvale, faʻatasi ai ma le neurosis ma le osofaʻiga faʻafuaseʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le 5-hydroxytryptophan:

  1. I le maʻisuka, o le fua eseese e eseese mai le 100 i le 300 mg. Amata i se aofaiga itiiti, ma le le lava o togafitiga, o le a faateleina le fualaau.
  2. O le fua masani o le fualaau faasaina ua vaevaeina i le lua, mo se faataitaiga, na faia i le taeao ma le afiafi.
  3. Ave se manava le gaogao ao leʻi 'ai.

Ole tali lelei i luga o le meaʻai, e ui i lea, e le aofia ai le atinaʻeina o mea leaga mai lona faʻaaogaina: faʻateleina le faʻaaogaina o kesi, faʻalavelaveina o le meaʻai ma le gastrointestinal, tiga i totonu o le manava.

Tryptophan o se fualaau faasaina e faalauiloa ai le gaosia o le horroone serotonin, melatonin, ma kinurinine. Mo se metabolism e sili atu ona lelei, e tatau ona ave vave loa i le taimi muamua aʻo leʻi 'ai, e mafai ona e inuina i le vai (e le o meainu susu).

Afai tatou te faatusatusa nei vailaau e faatelevaveina ai le faagasologa o le hormones synthesis, ole 5-hydroxytryptophan e umi atu lona aafiaga, ma e sili atu ona taliaina e tagata gasegase.

Siofor (o le metformin autu o le gaioiga autu) ma le kullucofage ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O nei vailaʻau e lua e maua ai se faʻalauteleina o le lagona lelei o sela i le inisalini, ma o le mea lea o loʻo paʻu ai mea o loʻo i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le suka toto.

E le masalomia, e na o fualaau e le mafai ona foia ai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le lapoa (ata). Soʻo se lalolagi e taʻitaʻia le fomaʻi o le a fai mai o togafitiga o le maʻisuka e le gata o fualaau ua fautuaina, ae o gaioiga faaletino foi, e mulimulitaia ai se taumafa maualalo ma le taumafa.

I le oona tele, o le gaioiga faaletino o se mea taua, ma e tatau ona fetaui ma le togafitiga o togafitiga autu. Massage mo le maʻisuka o le a taua foi.

Ona o le mea moni e faapea i le taimi o le aʻoga o musika e faʻatupulaʻia, o le faʻavaveina o siama i le inisalini e faʻapupulaina foi, o le felaʻuaiga o le suka i siaki e faafaigofieina, ma o le tulaga lautele e manaʻomia le hormone e faʻaitiitia. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le kulukose e faʻapitoa, o le soifua maloloina e faʻaleleia.

O le mea sili lava o le sailia lea o le taaloga e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, ae le maua ai le vaivai faifai pea ma le mafatiaga faaletino. Vaega o le leiloa o le mamafa i le maʻisuka:

  • O le mamafa o le paʻu e tatau ona lamolemole, e le silia le 5 kilokalama i le masina.
  • O le leiloa faafuaseʻi o le kilokalama o se faʻalavelave matautia lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.
  • O taʻaloga sili o loʻo taʻavale, aau. Latou te le fesoasoani i le tuputupu aʻe o le maso maso, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻafefe lelei ai le gaioiga o le tino cardiovascular.

Mo se tagata maʻi e leʻi i ai muamua i taaloga, ua fautuaina e masani ona latou iloiloina lo latou soifua maloloina ma talanoa ma a latou fomaʻi e uiga i le ituaiga o avega. Faʻatasi ma le tele o le tikeri 2, o loʻo i ai se avega ogaoga i le loto, o lea e mafai ai ona amata lau gaioiga faaletino i ni savali pupuu e 10 minute i le aso.

I le aluga o taimi, o le taimi taimi e sili atu i le afa itula, o le saoasaoa o aʻoaʻoga faʻavavevave, o lona uiga, o le maʻi e alu vave. O lea e tatau ona e faia a itiiti ifo ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso.

Afai o gaioiga faaletino, meaʻai ma vailaau e le fesoasoani e aveesea le mamafa, ona pau lea o le ala e mafai ona fesoasoani - taotoga. O le taotoga lea e fesoasoani ai i le maʻisuka e feagai ma le faʻafitauli o le taumafa.

E taua le matauina e tele togafitiga faʻapitoa, ma e naʻo le fomaʻi e mafai ona filifilia se metotia faʻafefe o togafitiga.

O le tele o gasegase sa taumafai pea e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, faʻaaogaina na o meaai maualalo-calorie. Ae ui i lea, o le faatinoga o loʻo faaalia ai e le o taimi uma e mafai ona faia, ma o paʻu faaopoopo e tu saʻo pe toe foʻi vave mai.

Ole taumafataga o se tapulaa faapitoa i meaʻai, ma e le mafai e le tagata gasegase ona tausisia pea ona manaoga ma fautuaga, lea e mafua ai le malepelepe, taumafa, o le tulaga ua faateteleina, ma le faafitauli e le foia.

I le avea ai o se tulafono, o le faateleina o le faaputuputuina o gaʻo e le tino ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua afaina o se taunuuga o le faalagolago i mea taumafa, ona o le tele o taimi na taumafaina ai e se tagata ni mea inu gaʻo.

O le mea moni, o se faafitauli matuia, e mafai ona faʻatusatusa i le ulaula tapaa, pe a faia e se tagata mea uma e mafai ai ona lafo le sikaleti. Ae itiiti lava le toilalo, ma o mea uma e toe foi i le sikuea tasi.

Ina ia lafoaia le tagofia o mea ua fai ma vaisu, o se tuufaatasiga lelei atoatoa o le a mate, ma inu fualaau faapitoa e faaitiitia ai lou manao ma manao e ola i se olaga atoatoa. O tulafono faavae o se taumafataga maualalo maualalo:

  1. Taumamafa i meaʻai laiti.
  2. Aua e te umi ni malologa i le va o taumafataga.
  3. Maoa lelei meaai.
  4. Ia puleaina pea lou suka pe a uma ona 'ai (o le a fesoasoani lea i se masini faapitoa mo le fuaina o suka, ua taʻua o le glucometer).

Ina ia togafitia le faalagolago o le carbohydrate, o le ae manaomia se tele o le malosi. Ma e tatau i le tagata gasegase ona malamalama afai e te le mulimuli i tulafono uma o meaʻai, aua e te pulea le suka o le toto, o le a le mafai ona aveesea le mamafa, ma o le a le pine ae faʻalavelave tele faʻalavelave faʻapitoa i le falemaʻi.

O se manaʻoga mataʻutia e 'ai meaʻai gaʻo, e le na o se faʻailoga, o se faʻamaʻi e manaʻomia ai le gauai faapitoa, ma e le mafai ona le amanaiaina se tulaga o se tagata. Fuainumera Faamaumauga e faaalia ai le tele ma le tele o tagata e maliliu mai le tele o le gasegase ma le gaʻo i tausaga uma.

O le mamafa ma le maʻisuka e manaʻomia i taimi uma se tasi ma le faʻafeiloaʻiga. Ma e na o se tuufaatasiga o fualaau, o se taumafa malosi ma le gaioiga faaletino e mafai ona faasaʻo ai le tulaga. I le vitio i lenei tusiga, o le a toe iloilo e Elena Malysheva le meaai o le maʻisuka.

Oona tele i le maʻisuka ituaiga 2: o le a le mea matautia ma pe faapefea ona leiloa le mamafa

O le gau o le mamafa o se tasi o uluai fautuaga e maua e se tagata maʻi pe a uma ona maua le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻisuka ma le maʻisuka e lua itu o le tulaga faʻapitoa maʻi. Ua faʻamautuina i totonu o atunuʻu e iai le tulaga lelei o le soifuaga, o le pasene o le aofaʻi o tagata ma le maʻisuka o loʻo faʻateleina i le taimi lava e tasi. O se lipoti talu ai nei a WHO i lenei mataupu na faapea mai: "Faatasi ai ma le siitia o le soifua maloloina, o tagata mai tagata matitiva e mamaʻi."

I atunuu atiaʻe, o le aʻafia o le maʻisuka i tagata mauoa, i le isi itu, o le pa'ū. E mafua lenei tulaga i le masani mo se tino vaivai, taaloga, meaai masani. Toe faʻaleleia lou olaga, e le faigofie, muamua e tatau ona e tau ma lou lava tino, taumafai e alu ese mai le liʻo leaga. O nei taumafaiga o le a tauia ma le agalelei: pe a ausia le mamafa o le maʻisuka, o le lamatiaga o le maʻisuka ua faʻaitiitia, ma o le maʻi o loʻo i ai nei e sili atu le faigofie, i nisi tulaga o le taui mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona ausia e ala i le suia o le 'ai ma le aʻoga faaletino.

O le gaʻo o loʻo i ai i totonu o le tino o soo se mea, e tusa lava pe sili atu le tagata.O le tino o le tino, o loʻo i lalo o le paʻu, e fesoasoani e faʻatonutonu ai le vevela o le tino, faia le galuega o le puipuiga faʻapitoa. O gaʻo o mea faasao o tatou tino, ma le leai o meaʻai, faʻafetai ia i latou tatou te maua ai le malosi mo le olaga. O le gaʻo o se mea taua o le endocrine, o le estrogen ma le leptin o loʻo faia i totonu.

Mo le faʻatinoga masani o nei galuega, ua lava le gaʻo e oʻo i le 20% o le mamafa o le tino i tane ma oʻo atu i le 25% i fafine. O mea uma o loʻo i luga ua matua sili atu ona aʻafia ai le lelei o lo tatou soifua maloloina.

E faʻapefea ona iloa pe iai le tele o gaʻo i le tino? E mafai ona faʻataʻitaʻiina oe i se nofoaga tutotonu poʻo se tagata tausi meaʻai. O se filifiliga sili ona faigofie o le fuafuaina lea o le numera o le numera o le tino. O lona taunuuga e matua atagia mai ai le moni i tagata uma, vagana ai le faʻamalosia lelei o tagata taʻaleti.

Ina ia maua le BMI, e tatau ona vaevae lau mamafa i le maualuga sikuea. Mo se faataitaiga, ma le maualuga o le 1.6 m ma le mamafa o le 63 kilokalama, BMI = 63 / 1.6 x 1.6 = 24.6.

O mea mama i tagata soifua maloloina e tufatufa atu; i tamaitai, o tupe teu i totonu o le pusa, pulou ma pulu. I le tele o meaʻai, e masani lava ona i ai i totonu o le manava ia mea faʻapitoa, i le foliga o le gaʻo o le visceral. E faigofie lava ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo i le toto ma maua ai le maualalo i le inisalini, o lea o le visceral type of obesity is considered the most dangerous.

O le tele o taumafa gaʻo o le mea autu lea o le iniseti, faʻamalosia o le insulin, ma mulimuli ane maua ai le maʻisuka.

O le a le mea e tupu i totonu o le tino e tele meaʻai:

  1. O calorie uma e le i faʻaaluina i le olaga ua teuina i gaʻo.
  2. Faʻatasi ai ma le tele o mea faʻapipiʻi, o le mea o loʻo i totonu o le lipids i le toto e faateleina, o lona uiga o se lamatiaga ole maʻi pipisi. Ina ia aloese mai lenei mea, o le inisalini e amata ona faʻapipiʻiina i se faʻaopoopoga o le tino, o se tasi o ana galuega o le taofia lea o le malepe o gaʻo.
  3. O gaʻo vailaʻau e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E manaʻomia ona aveese mai le toto i se taimi puupuu, ma faʻaleleia le fesoasoani o le inisalini i lenei mea. O tagata autu o le kulukose o maso. Faatasi ai ma se olaga e le taua, o lo latou manaomia o le malosi e sili atu le maualalo nai lo mea e maua mai i meaai. O le mea lea, o sē o le tino e mumusu e ave le kulukose, e le amanaʻia ai le inisalini. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini. Le maualuga o le maualuga o le suka ma le inisalini i totonu o le toto, o le malosi foi lea o le tetee o sulu.
  4. I le taimi lava e tasi, o le gasegase o se tagata e faʻateleina, o le tala o le hormonal o loʻo faʻalavelaveina, o faʻafitauli e faʻaalia ai toto toto. O le faʻalavelave o nei faʻalavelave ua taʻua o le syndrome vasrome.
  5. Ma le mea mulimuli, o le faʻamalosia o le inisalini e oʻo atu ai i se tulaga feteenaʻi - ei ai pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o loʻo matelaina le tino. I le taimi nei, ua mafai ona tatou fai atu ua atiae e le tagata le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaleagaina le mamafa tele i le maʻisuka:

  • maualuga le maualuga o le cholesterol toto, lea e oʻo atu ai i suiga atherosclerotic i totonu o vaa,
  • ma le vavalalata o vaʻa toto, o le loto ua faʻamalosia e galue i lalo o le avega faifaipea, lea e mafua mai i le fatu fatu ma isi faaletonu,
  • o le faʻalavelave le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻateleina ai faʻafitauli masani o le maʻisuka: o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le taofiofi o le tino, o le fatu fatu, gangrene i le maʻi suka,
  • ma le oona 3 taimi sili atu le maualuga o le maualuga o le maualuga,
  • faateleina le mamafa e fausia ai se avega mamafa i luga o sooga ma le tui. E masani ona masani ona oʻo i le tiga o tulivae ma le osteochondrosis,
  • o le mamafa o le fafine 3 taimi e faateleina ai le ono mafai ona maua i le kanesa o le susu,
  • I tane, o le gaosiga o le testosterone e faʻaitiitia, o le mea lea, o le gaioiga faʻafeusuaʻiga ua faʻavaivaia, o le tino ua faia e tusa ai ma le ituaiga fafine: lautele sulu, alofilima vavae,
  • afaina tele e afaina i le gallbladder: o lona motauli e le afaina, mumusu ma le gallstone faamaʻi masani,
  • ua faaitiitia le ola o le ola, o le tuufaatasiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o meaʻai e faateleina ai le lamatia o le oti i le 1.5 taimi.

E manaʻomia e tagata uma ona tau i le meaʻai, e tusa lava pe latou te maua le maʻisuka. O le le maua o le mamafa e mafai ai ona sili atu le lelei o le faʻafitauli o le ituaiga 2. E le gata i lea, o le maʻisuka malosi e puipuia lelei: ma le taimi e paʻu ai le mamafa o le maʻisuka, e mafai ona e puipuia, ma toe foia ai le faʻaleagaina muamua o le gasegase.

E ui lava i le mea moni o loo i ai pea se sailiga faifaipea mo togafitiga faafomaʻi mo togafitiga o meaʻai, i le taimi nei, e mafai ona latou lagolagoina le tagata maʻi i le tau faasaga i le meaʻai. O le vaega taua i le togafitiga o loo faia pea e ala i taumafa ma taaloga.

E faapefea ona motusia le filifili "gaʻo - sili atu inisalini - sili atu gaʻo - sili atu inisalini"? Pau lava le auala e faia ai lenei mea mo le maʻisuka ma le maʻi gasegase o se mea e maualalo le gaosiga.

Tulafono o Meaʻai:

  1. Meaʻai ma le maualuga GI (gaʻo gaʻo vave) ua faʻamaʻaʻaʻese uma ma o meaʻai e maualuga i le gasegase gaʻo ua matua faʻaititia. O le faavae o le taumafa mo le maʻisuka gasegase o meaʻai fuatini ma sili atu fualaʻau fiber.
  2. I le taimi lava e tasi, o le aofai o le kalori o meaʻai e faʻaititia. O le paʻu o aso taitasi e tatau ona tusa ma le 500, o le maualuga o le 1000 kcal. I lalo o lenei tulaga, o le mamafa o le mamafa o le 2-4 kg i le masina ua ausia. Aua e te manatu e le lava. E oo lava i lenei saoasaoa, o le maualuga o le suka i le maʻisuka o le a faʻaitiitia faʻaititia ina ua mavae le 2 masina. Ae o le paʻu vave o le mamafa o se mea matautia, ona e le maua e le tino le taimi e faʻafetaui ai, o loʻo i ai le atrophy maso, o le leai o vitamini ma minerale.
  3. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le gaʻo o le gaʻo, e tatau ona mautinoa le lava o vai. Tagavai mo se tagata laititi 1.5 lita e le lava mo tagata gasegase. O le fua faatatau o le suavai i aso taʻitasi (i le amanaʻiaina o mea o loʻo i ai oloa) ua fuafua e 30 g i le 1 kilokalama o le mamafa.

Mo le leiloa o le mamafa i le maʻisuka, o le mamafa o soo se ituaiga e talafeagai, mai le savali i totonu o le paka i le malosi o le aʻoga. I soʻo se tulaga, o le manaʻomia o le kulukose musele ma le faʻaititia o le insulin e faʻaititia. Inisalini i totonu o le toto e faʻaitiitia, o lona uiga o le gaʻo e amata ona malepe vave.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

O taunuʻuga sili ona lelei e maua mai i aʻoaʻoga faʻa-vaomalo - taʻavale, taʻaloga taʻavale, falemaʻi. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, o le toʻatele oi latou e le maua mo mafuaaga o le soifua maloloina, o lea e mafai ai ona e amataina i soo se ituaiga o gaioiga faaletino, faasolosolo malie ma faʻateleina le saoasaoa o aʻoaʻoga.

I tagata e mamao mai taʻaloga, pe a uma le amataga o vasega, ua toe faʻaleleia ma faʻamalosia maso. Faatasi ai ma le faateleina o le maso maso, e faateleina foi le taumafaina o kalori i aso taitasi, o le a televave ai le paʻu o le mamafa.

O fualaau nei e mafai ona fesoasoani i le aveesea o le meaʻai:

  • Afai o le faateleina o le mamafa e afua mai i le naunau e le mautonu mo lauusiusi, o le mafuaʻaga e ono le maua ai le chromium. Chromium picolinate, 200 mcg i le aso o le a fesoasoani e taulimaina. E le mafai ona e inuina i le taimi o le maitaga ma le maʻisuka malosi, gaʻo ma le le mafaia o le ate.
  • Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, e mafai e le endocrinologist ona faatonuina Metformin i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma prediabetes.
  • I le taimi o le leiloa o le mamafa, o mea o loʻo i totonu o le gaʻo i totonu o le toto o le a faʻatupulaʻia mo se taimi le tumau, lea e mafua mai i le thrombosis. O le faʻaitiitia o le toto, acidic ascorbic poʻo sauniuniga faatasi ma ia, mo se faʻataʻitaʻiga, Cardiomagnyl, e mafai ona faʻatulaga.
  • O kapaila suauʻu e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

I le tulaga o le pala o le 3rd tikeri, e mafai foi ona faʻaaogaina togafitiga, e fai ma faʻataʻitaʻiga taotoga poʻo le fusi o le manava.

O vaiaso muamua o le leiloa o le mamafa e mafai ona faigata: o le ai ai vaivaiga, o le tiga o le ulu, o le manao e tuu. E mafai ona iloa le acetone i le urine. O se mea taatele lea e fesootaʻi ma le malepe o gaʻo. Afai e te inuina le tele o vai ma tausia le suka masani, ketoacidosis e le lamatia ai le maʻi suka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le maʻi o le maʻisuka ituaiga II ma le gasegase e lua faʻasologa o togafitiga faʻapitoa. O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le maualuga o le mamafa o loʻo i ai le solia o le malosi o le gaʻo. I le isi itu, o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e matuia. Mafaufau i vaega autu o le sootaga i le va o le maʻisuka ma le gaʻo.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai le maua o le maʻisuka ma le ituaiga II o le maʻisuka ua mafua ai ona tupu. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o tagata faapena na latou maua mai o latou matua matua e fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo.

O le tino o tagata e masani i le meaʻai, e teuina ai le tele o meaʻai i le gasologa o le vaitaimi pe a tele. Ma i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai. O le mafuaʻaga lea e fesoʻotaʻi ai le maʻisuka ituaiga ma le iniseti.

E le gata i lea, o le maualuga o le maualuga o le oona, o le sili atu lea o le tetee o le tino i suauu. O le mea lea, o le pancreas e maua atili ai. Ma o le tele o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni e sili atu le tele o le gaʻo e maua i le tino.

E le gata i lea, o aʻafiaga leaga e mafua ai foi le le atoatoa o le horroone serotonin i totonu o le toto. O lenei tulaga e oʻo atu ai i se lagona masani o le atuatuvale, naunau ma fiaai. Na o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo e faʻaaogaina ai lenei tulaga. E faʻaitiitia le lagona o le insulin, lea e faʻapupula atili ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2.

I le faʻaopopo atu i le faʻaleagaina o genetics, o mea nei e mafua ai le tuuaia mo le fausiaina o le gaʻo:

  • amio le taua
  • meaai le saʻo
  • faʻaaogaina o le tele o suka (e aofia ai meainu suamalie),
  • faʻalavelaveina o le vevela,
  • le faaletonu o taumafa taumafa,
  • le tumau le moe,
  • naunau i le atuatuvale ma le le mautonu amioga i soo se tulaga faigata,
  • aveina nisi o fualaau oona.

E masani ona i ai le mea e taʻua o le tele o meaʻai. I lenei tulaga, o mea aoga o le taumafa o meaai i aso uma e sili mamao atu nai lo le malosi o le tino. O sea ituaiga o meaai e sili ona lamatia mo ituaiga uma o gasegase. E sili atu ona faigofie i latou i le vaeluaina ma matutua atu. O le mamafa o le tino e faʻaitiitia lemu, ma o le gaʻo o loʻo tufatufa lelei i le tino atoa. E le mafatia le fulu o le thyroid ma le grenia.

Faʻatasi ai ma togafitiga o le mafaufauga, o le mea e taʻua o le momoe o le mafaufau e atiina ae. O le mamafa o lo o tuputupu ae vave. O le tagata maʻi e iloa le tele o gaʻo e teuina i totonu o le manava ma ogavae. Faʻanoanoa e ala i le afu, paʻu vevela, ulu o le ulu, masani - maʻi le moe. O le togafitia o lenei tulaga e sili ona faigata.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka ituaiga II, o le meaʻai o le lona lua, tolu ma le fa tikeri e tupu. E faigata tele i na faʻalavelave faʻaleaga,

  • fesuiaiga cardiovascular
  • faʻamaʻi pipisi
  • otaota masini
  • le atinaʻe o le "fatu pulumu" ona o le tulaga maualuga o le diaphragm,
  • faateleina le malosi i le mautinoa,
  • o faailoga o le pancreatitis masani,
  • faailoga o le faʻaleagaina o le ate (faʻapitoa, o le degeneration fat),
  • tiga i le itu o lumbar
  • arthrosis (o tulivae e masani ona aʻafia)
  • i fafine - o le soliga o le masani o le faʻataʻitaʻiga, masani - amene,
  • i tagata - o se solia o le malosi,
  • faʻalavelave maualuga.

I tamaiti, o le gasegase e afua mai ona o faʻafitauli faʻaleagaina e aʻafia ai le talaaga o maʻi tuga. Ae peitai, o le mamafa o le tino e mafai ona maua ma foliga mai i tua o le le lelei o meaai paleni, le lava o gaoioiga afi, faapea foi ma le faateleina o le suka.

O le tele o taimi, o le mamafa o le tino o loʻo faʻamaumau i tamaiti e leʻi oʻo i le tausaga e tasi, faʻapea foi i le vaitaimi o le augatupulaga. O tamaiti ei lalo ifo o le tasi le tausaga le matua ua maʻi ona o se mea e 'ai, vevela. Ma o le tele o meaʻai i totonu o le tamaititi e fesoʻotai ma le gaioiga o le gaioiga.

Faamolemole ia matau o foliga vaaia o tamaiti o striae (o le tele o fusi o mea taua i luga o le paʻu o sulu, pusa, pulou, tauau) o loo taʻu mai ai se uiga o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga II. O ia tamaiti ua faaalia le faasaʻoina o meaʻai.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai e tagata ona ola faʻatasi ma le kulukose maualuga maualuga. Ae peitai, o se taumafataga ma se faaitiitia faigofie i le numera o kilokalo mo ia ituaiga o gasegase e le talafeagai. O le mea moni, o le manuʻa ma le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia aua o se tagata ua faʻaaogaina mea taumafa o le carbohydrate mo le tele o tausaga.

I le tulaga o le taumafa pea o le gaʻo, o le faʻalagolago ia i latou ua fausia. O lona uiga e faigata tele mo tagata faapena ona mulimuli i se taumafa maualalo o suka. O le a latou tosina ese atu i le suamalie. E i ai se liʻo uiga ese:

  • naunau mo lauusiusi
  • gasegase
  • faateleina le kulukose o le toto,
  • inisalini oso
  • gaosia o gaʻo vailaʻau i le gaʻo o le gaʻo ma le auai o le inisalini,
  • se pa'ū i le kulukose o le toto (hypoglycemia),
  • ona o le manaʻoga mo gaʻo, ole manaʻoga mo le suamalie e toe tulaʻi mai.

E le gata i lea, o le faʻaleagaina faifaipea o laʻau suamalie e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o peta peta o le pancreas e amata ona faʻaleagaina. I se taimi, atonu latou te le maua mai le aofaʻi saʻo ole inisalini. O lenei mea e mafua ai le maʻisuka i totonu o se tagata maʻi ua avea ma se ituaiga o le insulin.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le a le mafai ona puipuia le gaioiga o gaʻo ona o le leai o chrome i totonu o le tino. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi togafitiga mo maʻi ma chromium picolinate.

O se togafitiga lelei ma gafatia mo tagata uma, lea e fesoasoani e foia ai le naunau malosi mo gaʻo. O le faʻaaogaina pea o le chromium picolinate, e mafai ai ona e aloese mai meaʻai maualuga-carb. Faaaoga se vailaʻau mo le itiiti ifo i le 3-4 vaiaso.

Mo le togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka, o le taumafataga maualalo-gaosiga o le tali sili ona lelei. E mafai e ia ona suia matua o mafatiaga mai le maʻisuka ma le gaʻo. O sea taumafataga o le togafitiga sili lea mo le maʻisuka. E leai se isi meaʻai e mafai ona ausia le sini - o le pa'ū o le toto suka.

O le mea ua taʻua o le carbohydrate-o le tamaoaiga, paleni taumafa o se togafitiga le lelei mo le maʻisuka. E le mafai ona vave maualalo le maualuga o le suka. E le gata i lea, o loʻo faʻaauau pea ona maualuga le maualuga. O loʻo faaauau pea ona faʻaaoga e se tagata le tele o suka, ma mai lenei tagata e sili atu le tele.

O se taumafataga maualalo-kapeti o se auala moni e faasaʻo ai lou maualuga o le suka. Ina ia mafai ona mataʻituina lona tele, e tatau ona faʻaalu pea lenei faailo i se glucometer. O lea la, e mafai ona e iloa po o fea meaai e manuia ai oe ma e afaina ai oe. A uma, o le maʻisuka e le fiafia i meaai faasaina. Ona togafitia lea o le togafitiga o le faamai.

O togafitiga faʻatagaina e faatagaina ai nei meaʻai:

  • aano o manu
  • manu
  • fuamoa
  • iʻa uma
  • iʻa uma
  • fualaau faisua mataʻetaʻe (kapisi, greens, zucini, eggplant, kukama, pi vine, ma isi),
  • suamati, suamalie ma pepa mumu,
  • sisi
  • nati (na o sina mea laitiiti lava).

Maoa lelei meaai. O lea e mafai ona e pulea le aofaiga o meaʻai ma puipuia le oso i le suka.

O le mea lea, o le togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka e aʻafia ai se taumafataga maualalo-gaʻo.


  1. Zakharov, Yu. A. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 / Yu.A. Zakharov. - M .: Phoenix, 2013 .-- 192 itu.

  2. Natalya, Aleksandrovna Lyubavina Immunity mo faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2 / Natalya Aleksandrovna Lyubavina, Galina Nikolaevna Varvarina und Viktor Vladimirovich Novikov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 132 p.

  3. Ametov, A.S Type 2 le maʻisuka faʻamalolo. Faʻafitauli ma fofo. Taiala suesue. Volume 1 / A.S. Ametov. - M .: GEOTAR-Media, 2015 .-- 370 p.
  4. VA Oppel Lectures i luga o taotoga o togafitiga ma le endocrinology clinical mo fomai tipitipi. Lautusi 1 / V.A. Tali. - M .: Medicine Practical, 1987. - 264 p.
  5. Meaʻai maloloina. O le maʻi suka, Ripol Classic -, 2013. - 729 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega.O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faapefea ona fesootai le maʻisuka ma le gaʻo?

O le gaʻo o loʻo i ai i totonu o le tino o soo se mea, e tusa lava pe sili atu le tagata. O le tino o le tino, o loʻo i lalo o le paʻu, e fesoasoani e faʻatonutonu ai le vevela o le tino, faia le galuega o le puipuiga faʻapitoa. O gaʻo o mea faasao o tatou tino, ma le leai o meaʻai, faʻafetai ia i latou tatou te maua ai le malosi mo le olaga. O le gaʻo o se mea taua o le endocrine, o le estrogen ma le leptin o loʻo faia i totonu.

Mo le faʻatinoga masani o nei galuega, ua lava le gaʻo e oʻo i le 20% o le mamafa o le tino i tane ma oʻo atu i le 25% i fafine. O mea uma o loʻo i luga ua matua sili atu ona aʻafia ai le lelei o lo tatou soifua maloloina.

E faʻapefea ona iloa pe iai le tele o gaʻo i le tino? E mafai ona faʻataʻitaʻiina oe i se nofoaga tutotonu poʻo se tagata tausi meaʻai. O se filifiliga sili ona faigofie o le fuafuaina lea o le numera o le numera o le tino. O lona taunuuga e matua atagia mai ai le moni i tagata uma, vagana ai le faʻamalosia lelei o tagata taʻaleti.

Ina ia maua le BMI, e tatau ona vaevae lau mamafa i le maualuga sikuea. Mo se faataitaiga, ma le maualuga o le 1.6 m ma le mamafa o le 63 kilokalama, BMI = 63 / 1.6 x 1.6 = 24.6.

BMIFeʻau
> 25O le mamafa, poʻo le gaʻo. Ua i ai i lenei taimi, o le lamatia o le maʻisuka e 5 taimi sili atu. A o faateleina le mamafa o le tino, o le maʻisaga o le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga.
> 30Maualuga o le 1 tikeri.
> 35Maualuga 2 tikeri.
> 40O le maualuga o le 3 tikeri, faʻatasi ma le vaivaiga, puupuu le manava, le mausali, tiga faʻatasi, faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate - maʻi faʻasolo pe o le maʻisuka.

O mea mama i tagata soifua maloloina e tufatufa atu; i tamaitai, o tupe teu i totonu o le pusa, pulou ma pulu. I le tele o meaʻai, e masani lava ona i ai i totonu o le manava ia mea faʻapitoa, i le foliga o le gaʻo o le visceral. E faigofie lava ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo i le toto ma maua ai le maualalo i le inisalini, o lea o le visceral type of obesity is considered the most dangerous.

O le tele o taumafa gaʻo o le mea autu lea o le iniseti, faʻamalosia o le insulin, ma mulimuli ane maua ai le maʻisuka.

O le a le mea e tupu i totonu o le tino e tele meaʻai:

  1. O calorie uma e le i faʻaaluina i le olaga ua teuina i gaʻo.
  2. Faʻatasi ai ma le tele o mea faʻapipiʻi, o le mea o loʻo i totonu o le lipids i le toto e faateleina, o lona uiga o se lamatiaga ole maʻi pipisi. Ina ia aloese mai lenei mea, o le inisalini e amata ona faʻapipiʻiina i se faʻaopoopoga o le tino, o se tasi o ana galuega o le taofia lea o le malepe o gaʻo.
  3. O gaʻo vailaʻau e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E manaʻomia ona aveese mai le toto i se taimi puupuu, ma faʻaleleia le fesoasoani o le inisalini i lenei mea. O tagata autu o le kulukose o maso. Faatasi ai ma se olaga e le taua, o lo latou manaomia o le malosi e sili atu le maualalo nai lo mea e maua mai i meaai. O le mea lea, o sē o le tino e mumusu e ave le kulukose, e le amanaʻia ai le inisalini. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini. Le maualuga o le maualuga o le suka ma le inisalini i totonu o le toto, o le malosi foi lea o le tetee o sulu.
  4. I le taimi lava e tasi, o le gasegase o se tagata e faʻateleina, o le tala o le hormonal o loʻo faʻalavelaveina, o faʻafitauli e faʻaalia ai toto toto. O le faʻalavelave o nei faʻalavelave ua taʻua o le syndrome vasrome.
  5. Ma le mea mulimuli, o le faʻamalosia o le inisalini e oʻo atu ai i se tulaga feteenaʻi - ei ai pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o loʻo matelaina le tino. I le taimi nei, ua mafai ona tatou fai atu ua atiae e le tagata le maʻisuka ituaiga 2.

Aisea e maua ai le Maʻisuka Mataʻutia o le Maʻisuka

Faʻaleagaina le mamafa tele i le maʻisuka:

  • maualuga le maualuga o le cholesterol toto, lea e oʻo atu ai i suiga atherosclerotic i totonu o vaa,
  • ma le vavalalata o vaʻa toto, o le loto ua faʻamalosia e galue i lalo o le avega faifaipea, lea e mafua mai i le fatu fatu ma isi faaletonu,
  • o le faʻalavelave le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻateleina ai faʻafitauli masani o le maʻisuka: o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le taofiofi o le tino, o le fatu fatu, gangrene i le maʻi suka,
  • ma le oona 3 taimi sili atu le maualuga o le maualuga o le maualuga,
  • faateleina le mamafa e fausia ai se avega mamafa i luga o sooga ma le tui. E masani ona masani ona oʻo i le tiga o tulivae ma le osteochondrosis,
  • o le mamafa o le fafine 3 taimi e faateleina ai le ono mafai ona maua i le kanesa o le susu,
  • I tane, o le gaosiga testosterone ua faaitiitia, o le mea lea, o le gaioiga o feusuaiga ua vaivai, o le tino ua fausia e tusa ai ma le ituaiga o fafine: sulu lautele, alofilima vavalalata - vaai le tusiga O le faaletonu o le maʻisuka,
  • afaina tele e afaina i le gallbladder: o lona motauli e le afaina, mumusu ma le gallstone faamaʻi masani,
  • ua faaitiitia le ola o le ola, o le tuufaatasiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o meaʻai e faateleina ai le lamatia o le oti i le 1.5 taimi.

Faʻafefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka

E manaʻomia e tagata uma ona tau i le meaʻai, e tusa lava pe latou te maua le maʻisuka. O le le maua o le mamafa e mafai ai ona sili atu le lelei o le faʻafitauli o le ituaiga 2. E le gata i lea, o le maʻisuka malosi e puipuia lelei: ma le taimi e paʻu ai le mamafa o le maʻisuka, e mafai ona e puipuia, ma toe foia ai le faʻaleagaina muamua o le gasegase.

E ui lava i le mea moni o loo i ai pea se sailiga faifaipea mo togafitiga faafomaʻi mo togafitiga o meaʻai, i le taimi nei, e mafai ona latou lagolagoina le tagata maʻi i le tau faasaga i le meaʻai. O le vaega taua i le togafitiga o loo faia pea e ala i taumafa ma taaloga.

E faapefea ona motusia le filifili "gaʻo - sili atu inisalini - sili atu gaʻo - sili atu inisalini"? Pau lava le auala e faia ai lenei mea mo le maʻisuka ma le maʻi gasegase o se mea e maualalo le gaosiga.

Tulafono o Meaʻai:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Meaʻai ma le maualuga GI (gaʻo gaʻo vave) ua faʻamaʻaʻaʻese uma ma o meaʻai e maualuga i le gasegase gaʻo ua matua faʻaititia. O le faavae o le taumafa mo le maʻisuka gasegase o meaʻai fuatini ma sili atu fualaʻau fiber.
  2. I le taimi lava e tasi, o le aofai o le kalori o meaʻai e faʻaititia. O le paʻu o aso taitasi e tatau ona tusa ma le 500, o le maualuga o le 1000 kcal. I lalo o lenei tulaga, o le mamafa o le mamafa o le 2-4 kg i le masina ua ausia. Aua e te manatu e le lava. E oo lava i lenei saoasaoa, o le maualuga o le suka i le maʻisuka o le a faʻaitiitia faʻaititia ina ua mavae le 2 masina. Ae o le paʻu vave le mamafa o le mea matautia, ona e le maua e le tino le taimi e faʻafetaui ai, o le atrophy muscle e tupu, o le leai o vitamini ma minerale - vaai i le tusiga o le matelaina i le maʻisuka.
  3. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le gaʻo o le gaʻo, e tatau ona mautinoa le lava o vai. Tagavai mo se tagata laititi 1.5 lita e le lava mo tagata gasegase. O le fua faatatau o le suavai i aso taʻitasi (i le amanaʻiaina o mea o loʻo i ai oloa) ua fuafua e 30 g i le 1 kilokalama o le mamafa.

Gaoioiga faaletino

Mo le leiloa o le mamafa i le maʻisuka, o le mamafa o soo se ituaiga e talafeagai, mai le savali i totonu o le paka i le malosi o le aʻoga. I soʻo se tulaga, o le manaʻomia o le kulukose musele ma le faʻaititia o le insulin e faʻaititia. Inisalini i totonu o le toto e faʻaitiitia, o lona uiga o le gaʻo e amata ona malepe vave.

O taunuʻuga sili ona lelei e maua mai i aʻoaʻoga faʻa-vaomalo - taʻavale, taʻaloga taʻavale, falemaʻi. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, o le toʻatele oi latou e le maua mo mafuaaga o le soifua maloloina, o lea e mafai ai ona e amataina i soo se ituaiga o gaioiga faaletino, faasolosolo malie ma faʻateleina le saoasaoa o aʻoaʻoga.

I tagata e mamao mai taʻaloga, pe a uma le amataga o vasega, ua toe faʻaleleia ma faʻamalosia maso. Faatasi ai ma le faateleina o le maso maso, e faateleina foi le taumafaina o kalori i aso taitasi, o le a televave ai le paʻu o le mamafa.

Talosaga o vailaau

O fualaau nei e mafai ona fesoasoani i le aveesea o le meaʻai:

  1. Afai o le faateleina o le mamafa e afua mai i le naunau e le mautonu mo lauusiusi, o le mafuaʻaga e ono le maua ai le chromium. Chromium picolinate, 200 mcg i le aso o le a fesoasoani e taulimaina. E le mafai ona e inuina i le taimi o le maitaga ma le maʻisuka malosi, gaʻo ma le le mafaia o le ate.
  2. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, e mafai e le endocrinologist ona faatonuina Metformin i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma prediabetes.
  3. I le taimi o le leiloa o le mamafa, o mea o loʻo i totonu o le gaʻo i totonu o le toto o le a faʻatupulaʻia mo se taimi le tumau, lea e mafua mai i le thrombosis. O le faʻaitiitia o le toto, acidic ascorbic poʻo sauniuniga faatasi ma ia, mo se faʻataʻitaʻiga, Cardiomagnyl, e mafai ona faʻatulaga.
  4. O kapaila suauʻu e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

I le tulaga o le pala o le 3rd tikeri, e mafai foi ona faʻaaogaina togafitiga, e fai ma faʻataʻitaʻiga taotoga poʻo le fusi o le manava.

O vaiaso muamua o le leiloa o le mamafa e mafai ona faigata: o le ai ai vaivaiga, o le tiga o le ulu, o le manao e tuu. E mafai ona iloa le acetone i le urine. O se mea taatele lea e fesootaʻi ma le malepe o gaʻo. Afai e te inuina le tele o vai ma tausia le suka masani, ketoacidosis e le lamatia ai le maʻi suka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le mea e faatagaina ma faʻasaina mo le gaʻo?

Tuua Lau Faamatalaga