Paʻu o le povi mo le maʻisuka

O meatotino aoga o le pollen povi na lauiloa i aso anamua. O le Eleni ma le Roma na taʻua le oloa o le gaosiga o pipi - "pefu ola." E talitonuina e mafai ona e nofo i se motu o se toafa, 'ai naʻo le pollen ma le vai.

O le oloa e faʻaleleia le toto i le neura o meaʻai, lea e talafeagai mo le maʻisuka, fesoasoani e toe faʻafoʻi mai le atuatuvale. O Perega o loʻo i ai vailaʻau e faʻamautinoa ai le puipuiga, o loʻo i ai antiviral ma antibacterial properties. O le laʻititi o le faiga o le falaoa pipi ma le maʻisuka e 30 aso.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

O le povi o le povi na aoina mai se fugalaau, pe a uma ona galue i se pule faasela o meaola, e teu i vae vae o iniseti. O le mea lea, e taʻua o le mash. E aumai e beesi i le sulu, pe a sauniuni mo le teuina i le selu. O le pollen e ufiufiina i se anufe manifinifi o le suka ma le meli - keke. I lenei auala, o le falaoa povi po o le "falaoa areto" ua faia. I le aluga o taimi, e maua ai le faʻamalosi faʻamalosia, faʻasaʻoina totonu o le lactic acid - o se mea e puipuia.

O povi povi e toetoe o mea uma e manaʻomia e se tagata mo se soifua maloloina lelei:

  • 30 g o suauu gaosi susu,
  • 26% suka i le ituaiga o kulukose ma le fructose,
  • 23% o le porotini, e aofia ai le 10% - o mea aoga amino taua,
  • 5% gaʻo, e aofia ai le polyunsaturated,
  • 2% vaega o le phenolic (flavonoids),
  • 1.6% o minerale (calcium, phosphorus, magnesium, iron, copper, zinc, seleni, manganese),
  • 0.6% vitamini vai suavai B ma le acid ascorbic,
  • 0.1% vitamini gaʻo gaʻo E, A.

O mafuaʻaga mo le faʻamalolo o le pollen i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma ona mea totino:

  • O le oloa e aofia ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo, e aofia ai le vitamin B 12, lea e le maua i meaʻai.
  • E aofia ai le sili atu ma le 20 amino acids, o poloka ia o puipuiga o le puipuiga - e manaʻomia ona toe faʻafouina sela ma tausia le autalavou. O penefiti e fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻo.
  • Faʻasolosolo le gaioiga o totoga, faʻaleleia o le gaogao ma le faʻaaogāina o meaʻai. O le mea lea, e faʻaleleia le maualuga o le malosi.

Mea faʻamalositino e faʻaitiitia ai faʻamalolo saoloto ma fesoasoani e toe maua mai le afaina. Talu ai e galue le purga e aʻafia ai faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma tausaga o le matua ma le soifua maloloina, e pei o le maʻisuka ituaiga 2.

O le pollen polio e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol ma le le atoatoa o le tino. O nei tulaga e muamua atu i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e fesootaʻi ma le faateleina o le toto suka. I le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai le le atoatoa o le inisalini, ona le sao ai lea o le suka i totonu o siama. E faʻamalolo e le Perga le tino aua o loʻo iai mea nei:

  • Vitamin A, C ma E fesoasoani i le faamaloloina o manuʻa i le maʻisuka ma le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka. O le faateleina o le suka e faaleagaina ai le innervation o gaʻo, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o maʻi le faʻamalolo i luga o vae.
  • E manaʻomia le vitamini B mo le faʻafouina o le metabolism - faʻaleleia le gaosiga o malosiaga i soo se pu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vaivai e tupu ona o le le lava o le malosi, ma o le puaa fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o le malosi o le tino.
  • O le a faʻaitiitia e le antioxidants le maualuga o faʻasalaga saoloto e faʻaputuina ona o le atuatuvale, le paleni o meaai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻamaʻi eseese e faʻalauteleina, ma o le meafaigaluega e faʻaitiitia ai nei faʻafitauli.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o le aveina o le 32 g falaoa i aso uma mo vaiaso e lua e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le urine i se vaega o le 41.8 g / lita.

O le atuatuvale o le mafuaaga autu o le neuropathy ma le fatu fatu i le maʻisuka. O le tamaoaiga o le faʻasao faʻasao e puipuia ai faʻalavelave.

Ua leva ona faʻaaogaina le siama (nicotinic acid) i le maʻisuka, ma o le falaoa pipi e toe faʻaleleia ai fanua o lenei vaitamini o le vaega B. O lenei mea e puipuia ai le faaleagaina o le tino.

Faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka

O Perga e maua i ituaiga eseese: falesa, honeycombs, lozenges ma pasta ma le meli. I lona natura masani, o le oloa ua faʻatau faʻatasi ma le honeycombs, ma e tatau ona aveʻeseina pe solo le anufe pe a maeʻa. I le faiga o le gaosiga, o fualaʻau nei o se mea e le masani ai. E masani ona faʻaaogaina i togafitiga masani:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • faʻatasi ai ma le maʻi faʻasolosolo ma le faʻaititia o le maualuga o le suka (prediabetes) - o se sipuni 2-3 taimi i le aso,
  • ma le maʻisuka - o se sipuni sipuni (tusa ma le 25 g) - 2-3 taimi i le aso.

O le meafaigaluega o loʻo i ai se faʻamalologa o le maʻisuka i le aofaiga e 30 g i le aso. Afai e te faʻaaogaina i le honeycombs, e tatau ona e fuaina se vaega i le 20 g. Mo tamaiti, o le a faʻaititia le afa i le afa.

O Perga o se malosi malosi, o lea e le mafai ona e faʻaaogaina ao le i momoe e aloese mai le le mautonu. E tatau ona siaki le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i aso taitasi e fetuunai ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le tulafono e faigofie. O tuʻulaʻau tuʻuina i totonu o le oral vevela, e mafai ona faʻaleleia seia faʻaumatia. Latou te le mulumulu. Leai se mea e inu ai ma inu i le isi afa itula pe a uma ona e ave le oloa.

Ave faʻasalaga i aso taʻitasi ma le itiiti ifo o le tusa o le masina, ma le maʻisuka e sili atu i le 6 masina pe sili atu foi. O suiga muamua i le tino e foliga mai i le 2-3 vaiaso i le tulaga o le paʻu o le toto suka. Ma le maualuga o le toto maualuga - 30 minute ao lei faia se taumafataga, ma masani - pe a uma se taumafataga.

Auala e filifili ai le saʻo

E manaʻomia lou faʻatauina o le falaovi pipi lea o le a faʻamaonia ai lona gaosiga masani - i apiaries poʻo i totonu o faleoloa. Ia mautinoa e siaki le oloa mo le lelei. Aumai le falesa, tataʻi i ou tamatamailima - e tatau ona faʻaaogaina.

Faʻalogo i le aso e muta ai. O Perga o loʻo tumau faʻamalolo mo meatotino mo na o le tasi le tausaga. O faʻamau e faʻasala i nifo - leaga-lelei pe faʻagogo. E masani lava, e tatau ona tutusa i latou i le telē, e aofia ai le tele o lanu manulele o lanu eseese. O le tofo o le falaoa pipi e suamalie, meli, ae o sina mea manogi.

O le oloa o loʻo teuina i totonu o se fagu faʻamau. E le faʻaumatia ana meatotino pe a fai o loʻo i totonu o se nofoaga puipuia mai le la.

Contraindications

E saogalemu le faʻailoga mo le tele o tagata. Faʻatasi ma faʻamaʻi faʻafitauli i le meli, dyspnea, urticaria, poo Quincke edema atonu e tupu. I le felafolafoaiga i le pollen, e tatau ona e lafoai lenei fofo.

O le pollen povi e le fautuaina mo fafine maʻitaga ona o le lamatiaga o allergies i le tamaititi. Ma e mafai foʻi ona faʻaleleia le toto ao gasolo faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le faʻamalofia o meaʻai, faʻateleina o le metabolism, faʻaleleia le maualuga o le malosi, o aʻafiaga ia e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le ola mo le maʻisuka. O le oloa ua manatu o se "meaʻai" ona o le tuufaatasiga e mafai ai ona suia vailaʻau faʻamaʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻaauau mo le maʻisuka ma ona uiga uigaese

O Perga o le pollen pulumu na gaosia e pi ma oomi atu i le honeycombs. O le mea lea, o loʻo aofia uma ai uiga lelei o fugalaau tane, faʻapea foʻi ma oloa taua o iniseti malosi. O le tuufaatasiga o le falaoa pipi e matua ese lava, o le:

  • vitamini
  • amino acids
  • squirrels
  • manu ma meaola elemene,
  • peptides
  • globulins
  • elemene taua
  • amino acids.

  • faaitiitia le suka o le toto i le tagata maʻi,
  • faatulaga le faʻasologa o le protein,
  • faasaʻo faiga faʻavae,
  • ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tino
  • faʻaleleia le tulaga o le fatu ma le faʻasalaga o le tino atoa,
  • e fesoasoani i le tutoatasi o le gaosiga o le inisalini.

O faʻamanuiaga o le taumafaina o le meli ma le meli i lenei faʻamaʻi e taua tele - ua faʻatūina se moe moe, ma ua toe faʻaleleia le paleni o le malosi. Faatasi ai ma isi mea, o le faʻamalosi e taofia ai le fausia o le edema, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le ponaivi.

Auala e ave ai se vailaʻau mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono nei:

  • le sili atu i le fua faatonuina o vailaau masani,
  • ia siaki pea lou toto toto
  • e faʻaaoga ai le falaoa pipi mo le maʻisuka tumau e tusa ai ma le togafitiga, o le taunuuga e faʻalagolago i le masani ona faʻaaogaina,
    mulimuli i se meaai talafeagai
  • asiasi i lau fomaʻi.

E faʻapefea ona fai falaoa pipi mo le faʻamalosia o le faʻamalolo? O le togafitiga o le maʻisuka ma le pergi e aofia ai i le umi o le faʻaleleia lelei o fualaau faasaina. O le togafitiga e ono ono masina, sosoo ai ma le malologa - masina, sosoo ai ma le toe faia o le atoaga o le vasega.

Faʻafeiloaʻi o le falaoa pipi i le maʻisuka e faia i le afa muamua o le aso, e tatau ona faʻamavae le vailaʻau pe a uma le 1-2 itula i le maeʻa faalua i le aso.

E tatau i se tagata matua ona faʻaaogaina 2 teaseti o pipi i le aso, o le vailaʻau mo tamaiti e 1/2 teaspoon. I le tulaga e faʻaaogaina se faʻamaumauga faʻatasi ma le meli (1 i le 1), ona 2 tbsp le matua matua. l., ma le vasega pepe - 1 tsp. Faamolemole ia matau o le fua faatatau o aso taitasi ua faailoa mai, lea e tatau ona vaevaeina i le 2 atumaga.

Pe o togafitia le ituaiga o maʻisuka ituaiga uma o le maʻisuka?

Ae paga lea, e ui lava i le aoga ma le tulaga ese o le oloa o le beekeeping, e le fofoina ai ituaiga 1 faamai. Faatasi ai ma lenei ituaiga, e le mafai e le tino ona gaosia le inisalini, ma o le a le mafai ona suia lenei mea i le pipi. E le tatau ona e faʻatagaina e le aunoa le falaoa pipi mai le taumafataga, falaoa pipi mo tagata uma o le maʻisuka o se vailaʻau faʻaaogaina ma aoga.

O le Purga mo le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia lelei le soifua maloloina o le maʻi, e afaina ai le lagona faʻalagona, ma toe faʻaleleia le le lava o meaʻai. O lona faʻaaogaina e mafua mai i le faʻamautuina o le endocrin system, le faʻamaʻalogaina o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • tauaso
  • gangrene
  • fatuga fatu ma fatu cardiovascular.

I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le tulafono e talitutusa ma le faʻamatalaina i luga. I lenei tulaga, e tatau ona siakiina pea le suka, ma e tatau ona asia le fomaʻi i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga