Pepa o Cholesterol i vaʻa o le faiʻai: mea matautia, faʻamamaina, puipuiga o aʻoga

O pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e faia ai ni auala faʻapitoa i le masani ai o le toto ma, o se taunuuga, tuʻuina atu i le faiʻai le okesene ma meaʻai (meaʻai). E mafai ona faia se pepa o le cholesterol i se vavalaʻau e mafua mai i le atinaʻe o atherosclerotic processes, o lona uiga O le mafuaaga e masani ona le amanaʻia le hypercholesterolemia (maualuga cholesterol). O taumafa ma fualaau e masani ona taulai faapitoa i le faaitiitia o le maualuga o le "leaga" cholesterol (lowopes lipoproteins).

O le cholesterol maualuga i totonu o le faiʻai o le taunuuga lea o se olaga le talafeagai (sei vagana ai mataupu o le gasegase o le tino): o se meaai le lelei ma se maualuga o meaʻai ma mea taumafa e maua mai i le cholesterol fafo o meaola mo le tino, faʻaaogaina o le ava malosi, ulaula, faʻaletino laiti. O nei mea taitasi i lona lava ala e mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le faiʻai: o le ava e taofia le gaosia o le lipoproteins maualuga (HDL), e nafa ma le faamamaina o toto toto mai le LDL, o le gaʻo manu o le faavae lea mo le fatuga o le tino (totonu, lava) cholesterol ma le ate ma isi.

Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa o le ulu e mafai ona faʻaalia i foliga o faʻamaʻologa pei o ulu o le ulu, toto maualuga, faafitauli o le neurology, ma isi. (silasila mo nisi faʻamatalaga e uiga i le lamatiaga o pusa cholesterol i totonu o vaʻa toto). O le Cholesterol e fausia i le taimi lava e tasi ma le fausiaina o ni atherosclerotic deposits i isi vaega o le tino, o lea e faigofie ai ona maua i auala masani: aginography, ultrasound o le carotide o vai ma gataifale, MRI, ma isi. E le talafeagai le suʻeina o le faiʻai - pe afai o faaputuga ua faaputuputu i le aorta po o le loro, ona, toetoe lava a mautinoa, o loo i luga o le ulu (vaai foi: faʻamatalaga faʻamaʻi mo le filifilia o le cholesterol).

Faailoga o pepa cholesterol i vaʻa o le faiʻai

O le mea e leaga ai, i le amataga (ma masani ona le amanaia mataupu), o le faaputuputuina o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e le o iai ni faailo (e leai ni uiga o le lagona e le maua i le maualuga o le cholesterol). I le fale, o masalosaloga o le faamai e tatau ona tupu i mataupu masani o le faaaliga o faailoga nei:

  • faaitiitia galuega, faateleina le vaivai, le fiafia,
  • mafaufau le mafaufau, faaalia o le faagaloina,
  • faʻavavevave ma faʻavave o le ulu o faʻalavelave tele,
  • atiina ae le atuatuvale, fefe, euphoria, soona le soona fai po o le vevela, loimata - ma nei mea uma mo le leai o se mafuaʻaga,
  • susunuina i tua o le ulu,
  • afaina ma (pe) tingling i tamatamailima,
  • mea faitino ma / poʻo le faʻalogo,
  • upu le atoatoa
  • moe i le ao ma le le mautonu i le po, moe moe ma le alafaʻi malosi i le taeao,
  • gatete lima ma vae
  • faalavelaveina o meafale,
  • meaʻai ao 'ai,
  • le mautonu.

O le tuufaatasiga o nei faailoga i le taimi e tasi ma le maualuga o le maualuga (systolic) malosi e mafai ona avea o se faailoga o le faaputuputuina o pusa o le cholesterol i le ulu pe a manaomia le togafitiga.

Togafitiga o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai

O le togafitiga o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e sili atu le aoga i le vave ona amataina. O le faafitauli o le vave amataina, e tusa lava pe faʻaalia mai faʻamaoniga, e seasea ona talanoa se tasi o tagata maʻi i se fomai.O lea la, o nei faailoga uma e mafai ona mou ese pe a uma le malologa masani, umi le taimi (moe lava), poʻo se gaoioiga faʻapitoa (e pei o le savali), pe a faʻaleleia le toto. O le tagata gasegase e le gauai atu i faailoga, o le taimi lava latou te pasi ai.

O le togafitiga o pepa cholesterol i totonu o toto toto o le faiʻai e taulaʻi i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto, o le a le auala o le hemocorrection extracorporeal (toto sampling, lona aveesea mai le cholesterol ma le "toe foi" i le nofoaga), togafitiga o vailaʻau (fualaau poʻo vailaau faʻasaina e faavae i le acidic nicotinic, drugs for togafitiga o le atherosclerosis vascular). O vailaʻau e le faʻaumatia ai pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le mafaufau, latou te faʻaitiitia ma faʻamaonia le tulaga maualuga o le LDL cholesterol i le toto. O nisi taimi e mafai ona faalēaogāina fuainini, ae masani ona faʻaumatia mo le ola.

O vailaʻau e faʻapipiʻiina i taimi uma i meaʻai e faasaga i pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai. I le avea ai o se vaega o le taumafataga, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol i le toto, o meaʻai gaʻo, o meaʻai ma le maualuga o le cholesterol e leai. E fautuaina e 'ai le tele o meaʻai i le gaosiga (mafai ona faʻaaogaina ma faʻamalosia le fiber e faʻamamaina ai le toto o le LDL). O Omega-3 ma omega-6 oona gaʻo (gaʻo iʻa, ae maua foi i totonu o le suauu i luga o le suauu, nati) e aoga e faasaga ile LDL.

E leai se meaʻai, poʻo ni vailaʻau, poʻo ni meaʻai faʻalauiloa faʻalauiloa mo mea maualuga o le cholesterol o le a fesoasoani i le faʻaumatia o le cholesterol - o le mea e leaga ai e leai ni vailaʻau faʻasolo i atherosclerotic deposits. Ae ui i lea, o taumafa ma fualaau e mafai ona fesoasoani e faʻagesegese ai le fausiaina o atherosclerotic mea totino fou ma faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu.

E faʻapefea ona aveese palalalalala i luga o le ulu?

O le mea e leaga ai, e le mafai ona aveesea ni atherosclerotic plate i totonu o vaa (arteries ma veins) o le ulu. I luga o le ua, lima, vae ma e oʻo lava i luga o le fatu (i totonu o le vailaʻau oona), e mafai ona e faʻaaogaina faʻafitauli e pei o le taotoga poʻo le taʻavale, poʻo le angioplasty laser foi, ae le mafai ona faia i le mafaufau. E mafai ona faʻaitiitia mea e faʻaalia ma puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi e ala i le togafitia o le atherosclerosis ma meaʻai, aveina o fuainumera, e ala i taotoga faaletino.

E mafai ona ou inuina le uaina i le cerebral atherosclerosis

O suamalie mūmū, suamalie, suamalie, mago ma mūmū mūmū ma le tele o le cerebral arteriosclerosis atonu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu. O le uaina ma le cerebral arteriosclerosis o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o vaʻa toto i le taimi lava e tasi e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL), e nafa ma le faʻamamaina o veins ma arteries mai le lipoproteins maualalo (LDL), lea e faʻamalosia ma fausia ai cholesterol (atherosclerotic) toto.

Ae ui i lea, o le taumafaina tele o le uaina po o le suamalie-paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mūmū mūmū, poʻo soʻo se isi ava malosi, i se isi itu, e oʻo atu ai i le faateleina o le aʻafiaga o le paʻu. O le uaina mūmū (marogo, suamalie, suamalie poʻo le mamago) e maualuga atu i luga o isi mea inu malosi i le ituaiga resveratrol ma isi polyphenols oi ai - o vailaau malolosi, e le gata i lea, puipuia ai le toto toto, faaleleia le soifua maloloina o puipui o le toto, faateleina elasticity.

O le tele o vaʻa e mafai ona faʻaleagaina, ma o le mea e tupu ai, o loʻo faʻapipiʻiina i lalo i luga ifo o pusa o le cholesterol. Faʻaitiitia le viscosity o le toto ma lona faʻatonuina e puipuia ai le faʻavaeina o toto, paʻu o le toto i le taimi e vavae ese ai poʻo le faʻaumatia o atherosclerotic deposits i luga o puipui o toto toto o le faiʻai, carotide o vevela poʻo isi veins ma arteries o le tino.

O mea aoga aoga e tasi (meaʻai) e pei o le uaina mūmū ua i ai le lanu violē ma le suamalie mūmū, vine e le o le 'ava malosi, ma le vine vine extract extract.

O le a le ava malosi e mafai ona maua i le cerebral arteriosclerosis

Afai e te le fiafia i le uaina mumu, ona mafai lea ona maua se aofaiga o resveratrol mai meaʻai po o se ipu vai inu suamalie i le aso. Soʻo se ava malosi e talafeagai mo le totoina o le toto ma puipuia le faʻamaʻiina o le LDL - o le ava malosi ei ai lona aafiaga i le cerebral arteriosclerosis, tusa lava pe o le a lona foliga.

O le taumafaina lelei o le ava malosi ei ai le aoga aoga i le faagasologa o le atherosclerosis o le ua, fatu, ma le faiʻai: o le numera o mea aoga o le HDL aoga e faateleina, o le gaoioi o puipui o toto toto ua faateleina, LDL oxidation ua taofia, ma o le faaitiitia (maualuga) o le mamafa e faaititia. O le ava malosi ma le atherosclerosis o vavalaʻau, o le mea moni, o le a le faʻaumatia faʻamau o le cholesterol ua uma ona faʻaopoopoina, o le a le vavaeeseina ai le lamatiaga o le paʻu (e ui lava o le a faʻaitiitia ai, e aofia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻiina), ae o le a fesoasoani e foia le maʻi.

O le ava malosi ma le atherosclerosis o le faiʻai e fesoasoani foi e faʻaititia ai le tele o fibrinogen i le toto - o lenei polotini e taua tele i le faia o se tui toto ma o le faʻaitiitia i lona faʻasalalau e faʻaititia ai le faʻalavelaveina o le tui toto. O le ava malosi mai soʻo se ituaiga o ava malosi ei ai sona aoga aoga i le HDL cholesterol, faʻamaʻi toto ma le taofiofia o faiga le lelei i puipui o toto toto o le mafaufau, vaʻa o le fatu, gaʻo o le ua ma isi gaʻo ma veins o tatou tino.

Aoaoga faʻale-tino ma faamalositino mo le cerebral arteriosclerosis

O aʻoaʻoga faaletino mo le cerebral arteriosclerosis e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto, faʻateleina le galasticity o le endothelum (o le pito i totonu o le toto), ma le faʻaleleia atili o le metabolism. Gaioiga faaletino i le taimi o le atherosclerosis o le garotide arteries ma e le tatau i le faiai ona mafua ai le matuia o le maualuga (maualuga), lea e mafai ona mafua ai le vavaeeseina poo le faaleagaina o le cholesterol, le fausia o se toto toto (thrombus) ma mafua ai le tape.

O faʻamalositino nei o le a sili atu ona saogalemu ma taugofie mo le atherosclerosis o vaʻa o le fatu ma le faiʻai: savaliga, e aofia ai Scandinavian (Suetena), aau, taʻaloga (aofia ai mea mamafa mamafa - mamafa o le 1 - 2 kilokalama). Fautuaina le gaioiga masani o le aso mai le 30 i le 120 minute, faʻalagolago i le soifua maloloina, soifua maloloina lautele.

Taaloga ma le atherosclerosis o vaʻavaʻai o loʻo faʻatagaina foi, ae e tatau ona tuʻuina atu i taaloga lemu, e pei o le savali poʻo le aau. E mafai ona fautuaina taʻavale pe a maeʻa se suʻega faafomaʻi, e aofia ai le pasia o se suʻega faigata.

Faʻafitauli faʻapitoa mo le atherosclerosis o le faiʻai

Faʻalagolago i le maualuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi (le tikeri o le vavalalata o vaʻa toto ma le numera ma le tele o teu o le atherosclerotic i totonu o vaʻa o le ulu ma le ua), e oʻo lava i faamalositino - o teteʻega e mafai ona aofia ai i le polokalama o le physiotherapy exercises mo le atherosclerosis o vaʻa faiʻai o le mafaufau. O lenei mea e mafai ona faʻaaogaina i le mamafa (dumbbells, mamafa) poʻo se tagata faʻatau.

O togafitiga faaletino mo le atherosclerosis o vaʻa o le loto ma le faiʻai e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le lipid profile o le toto (faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma faateleina le maualuga o le cholesterol lelei - HDL), faʻaitiitia ai le tele o triglycerides i le toto, faʻateleina ai le malosi o puipui o toto toto.

Fomaʻi togafitiga mo le atherosclerosis o le faiʻai

O le togafitiga mo le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia, faʻaopoopoga i gaioiga filifilia faapitoa, e aofia ai fautuaga lautele, e pei o le umi (aso), vasega masani i taaloga faigofie (aau poʻo le taʻalo, ae le manaʻomia le maualuga o le volita, faʻataʻitaʻiga, golf). O togafitiga faʻamalositino e faʻatino i vaega o le soifua maloloina i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

Mafuaʻaga ma taunuʻuga oʻooʻo

O le faʻavaeina o paʻu i totonu o vaʻa o le faiʻai e tupu mai ona o le tele o mafuaʻaga.Latou te saofagā i le fausia o le cholesterol sili atu, lea e puipuia ai le natura masani o le faʻavaeina o le toto e ala i le faʻamalosi totoga.

I tulaga lamatia o le mamafa o tagata. E afua ona o le faʻafitauli o le tino. E faʻapupulaina le tino o le tino i totonu o le tino ma maua ai ni tulaga lelei mo le faʻaalia o papa i totonu o vaa.

O mafuaʻaga autu o le atherosclerosis o:

  • le galue malosi
  • afaina o le tino,
  • togi gase
  • afaina o le endocrine,
  • le lelei
  • leaga masani
  • aafia i vailaʻau vailaʻau,
  • malfunctions o le tino cardiovascular,
  • siosiomaga.

O foliga o papa i totonu o vaʻa o le faiʻai e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga. Pe a faʻafefeteina e pusa cholesterol le vascular system, latou te faia se pa puipui lea e le ulufale mai ai le okesene. O puipui o toto toto e le maua ai lo latou malosi, e vaivai, ma e mafai ona taʻe. O se taunuuga, o tulaga lelei mo le paʻu e tulai mai.

I vaega muamua o le atherosclerosis, o faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • tiga o le ulu
  • toto maualuga le toto
  • vavao
  • manatuaina le mafaufau
  • ua le atoatoa le tuufaatasia.

I le lumanaʻi, afai e le togafitia, faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe lea e oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona sui:

E faʻapefea ona masalomia se mea ua sese?

O le faʻavaeina o pamu cholesterol i totonu o le vaʻa e mafua ai le faʻalavelave i le faia o faiʻai. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea latou te faia se ituaiga o papupuni lea e faalavelave i le masani ai o toto.

O le iʻuga, o le matelaina o le okesene o tino faiʻai e tupu, lea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le soifua manuia atoa.

O faʻamaoniga autu o loʻo faʻaalia ai le tele o faʻamau i totonu o vaʻa o le faiʻai:

  • tiga o le lauulu e fesuisuiaʻi taimi ma natura,
  • faʻalogo i faʻafitauli
  • le mautonu, moe, moe,
  • manatuaina mea vaivai
  • upu le atoatoa
  • vavao
  • tulaga le mautonu le mafaufau: atuatuvale, ita malosi,
  • pasi, overwork, tulaga maualalo o le galue galue.

Faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o loʻo iai ni faʻamatalaga maʻoti ma le natura o le aʻafiaga o le tino:

  1. Le amataga o le maʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le susu, maʻi vaivai, vaivai ma vaivai i taimi uma o le aso faigaluega. O latou aafiaga e mou atu pe a uma ona savali i fafo, malolo.
  2. Ma le isi atinaʻe o le faʻamaʻi O faʻamaʻi ua sili atu ona mamafa. Faʻafitauli i le faʻamaopoopoina o gaioiga, tautalaga e amata ona tulaʻi mai, ma faʻalavelave faʻalagona.
  3. Aua faʻamau mulimuli o le faʻamaʻi o le manatuaina o le mafaufau o le uiga lea, o le faiʻai o le a faʻaititia, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaʻi ma le maʻi pipili ona o lea. I lenei tulaga, o le cholesterol accumulation e matua poloka ai vaa. Ole masini ole masini e le maua ai le okesene talafeagai ma amata i le atrophy, le leiloa a latou galuega.

Cholesterol Pulu

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e atiaʻe ma le faʻaalia ma e masani ona aʻafia ai tagata mai le va o le fasefulu tausaga, ma o fafine e fa taimi e itiiti ifo. Atherosclerosis e mafua ai faʻamaʻi ogaoga e pei o le infarction myocardial ma le stroke. O le asō ua avea ma sui sili ona lamatia i le ola o le tagata, talu ai e tusa ai ma fuainumera o loʻo latou nofoia muamua i le olaga faitino i atunuu uma, tusa lava po o le a le maualuga o le atinaʻega. Pepa o Cholesterol o le autu autu lea o le atherosclerosis. O i latou o ni mea matautia faʻaleagaina o le faʻamaʻi.

Faʻaaogaina aʻoaʻoga

O foliga vaaia o paʻu e fesootaʻi ma le solia o le gaʻo gaʻo. Ua faʻamaonia o se tasi o vaega o le gaʻo gaʻo o le faagasologa o le faʻavae ma le faʻaaogaina o lipoproteins ma triglycerides.E maua mai i le po i luga o nila o le ate mai gaʻo manu e maua mai meaʻai, ulu i le toto, ma oʻo atu i le tulaga faʻapitoa, i mea latou te auai ai i le fausiaina o le fausaga o le tino, synthesis of hormones and vitamins. E toe foʻi mai i le ate mo le faʻaumatiaga. E pei ona taʻu mai i le igoa, lipoproteins o le tuufaatasiga o fualaʻau gaʻo ma le polotini. O le vaega gaʻo o le cholesterol e iloa e tagata uma.

Ua maua e saienitisi ni vaega ninii o lipoproteins o loo i ai se sao i le atinae o le atherosclerosis:

  • maualuga tele
  • maualalo maualalo
  • matua maualalo.

Afai e tele ni lipoproteins e faʻaputuina (pe o le tele o gaʻo e maua mai i meaʻai, poʻo le ate e le mafai ona gaosia), o le a afaina a latou aʻafiaga i le vascular wall. E le gata i lea, o le lipoproteins maualuga e maualuga lona aafiaga, ma maualalo - e avea o se fale mo le cholesterol plaque. O igoa "lelei cholesterol" ma le "cholesterol leaga" e mauaʻa.

O le a le mea o le cholesterol?

Mo se pepa e foliga mai, e lua tulaga e manaʻomia:

  • le lafoaia i le gaʻo gaʻo,
  • faaleagaina le puipui i totonu o le vaa.

E masani lava, o le paleni lelei e tumau i le va o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, maualuga lipoproteins maualuga. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o le tele o poloka-gaʻo gaʻo o le maualalo ma maualalo le maualuga o le mamafa.

I luga o le vevela (atigi) o laʻau tetele ma le tele-siʻosiʻomaga, e oʻo mai ai ni nai maʻi laiti. Aemaise lava i nofoaga o vaʻalaʻau. O faʻamatalaga faasaienisi e fesoʻotaʻi atu ai i faʻamaʻi pipisi. I faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, herpes i laugutu ma apaʻau o le isu, o vailaau e maua e le gata i luga o le mucous membranes, ae faapena foi i totonu o vaa. Ua faamaonia lenei mea i faʻamatalaga talitutusa i luga o le faʻalauteleina o le tino mai le faʻamaʻi ma le fatu i le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o vailaau faʻamaʻi pipisi o le viral and influenza. O le siama chlamydial, cytomegalovirus, e tutusa lona aafiaga.

E le gata i lea, o le fausiaina o le plaque e pasi atu i le 3 vaega:

  • Vaega o se pisia gaʻo - i le nofoaga o le faʻaleagaina, o le vascular wall is loosened and swollen, o loʻo puipuia mai le i fafo atu o faʻalavelave elemene. A maeʻa la latou reserves, o le "leaga" o le cholesterol e teuina i totonu o le vavalalata o le vavalalata. O le umi o lenei faagasologa e eseese, atonu o iai se nofoaga mai le tamaitiiti, talu ai i lalo ole microscope o loo maua i tamaiti.
  • I totonu o le gaʻo gaʻo, o loʻo faʻaalia mai ai paʻu o loʻo faʻapipiʻi ma tupu, o le a sili atu ona mamafa, ae o loʻo manino pea ma vaivai. I lenei laasaga, e mafai ona faʻamavae le pusa o le cholesterol ma ave le vaa. I le isi itu, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tiaʻiina o se fasi pepa, o le faia o se thrombus ma le paʻu o se faga. O le puipui i luga o le nofoaga o manuʻa ua faʻatulagaina, uluaʻi faʻavae, lea e mafua ai le malepe ma faateleina ai le faʻalavelaveina o paʻu o le toto.
  • O suauu o le calcium o loʻo teu (atherocalcinosis), e faʻamalo ma tupu le papa. E le mafai ona toe faʻaumatia. Ua faia nei tuutuuga e faʻagesegese ai le tafe toto ma le faaputuga platelet. Latou te faia ni fusi toto (toto toto), lea e mafua ai faʻamalologa faʻapitoa. Faʻateleina le atinaʻe, o maʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi poʻo se faʻagasologa masani e tupu mai i le faifai malie o le taofia o le toto i le afaina aʻafia.

O le atherosclerotic faagasologa e aʻafia ai vaa faʻaleagaina o le tele ma lapoa tele. O vailaʻau faʻasalaga ma gasegase, faʻapea foʻi ma nai capillaries e le faʻaleagaina. O le nofoaga e sili ona fiafia i ai le atinaʻeina o paʻu o vaʻa ia o le gaʻo (o laʻau tetele, e aofia ai le togafiti ma le aborina aorta, o le uaua femoral) ma le muscular-elastic type (carotid artery, vaʻa o le fatu, faiʻai, ma gaʻo).

O le i ai o pamu cholesterol i totonu o vaʻa o le loto e mafua ai le solia o le toto i le myocardium (gaʻo maso) ma mafua ai le le atoatoa o le matelaina i le tino i foliga o angina osofaʻiga poʻo le osofaia o fatu.O le maualuga o le faaleagaina o le fatu e faalagolago lea i le vaega o le faaleagaina, faʻaogaina, ma le malosi o le tino e faʻaleleia atili ai le toto toto (vaʻalele).

O le Cholesterol palapala i totonu o vaʻa o le ua e faʻaleagaina ai meaʻai o totoga uma o loʻo i le ulu. Muamua, o le faiʻai, o mata. O loʻo faʻaalia mai i le faʻaitiitia o latou tomai faʻatino: manatua, faʻaaliga, faagasologa o mafaufauga, avanoa e aʻoaʻo ai. O osofaiga o le tiga o le ita ma le gaioiga ma le vomiting, faateleina le maualuga o le toto ma le atinaeina o le maualuga o le toto maualuga e fesootai foi ma le atherosclerosis o vaʻa o le mafaufau ma fatugaʻo, pusa o le cholesterol i le carotid ogatotonu. Faʻasalaga faʻafuaseʻi o se tui toto poʻo se vaega o se faʻailoga, o le soliga tele o le toto e maua - o se faʻamaʻi faʻamaʻi atoa poʻo le vaeluaina foi, o faʻalavelave o le tino. O le falemaʻi e faalagolago i le nofoaga o le thrombus.

A mavae le onosefulu tausaga, e mafai e tagata gasegase ona maua ni faʻaʻailoga o se pusa i le ola. O le maʻamaʻi, o lenei mea e faʻaalia i le tiga faifaipea i tua o le sternum, faʻalautele i tua. E le pei o angina pectoris, latou te le faalagolago i gaoioiga faaletino po o le atuatuvale. O se faʻalavelave matuia o le vaeluaga o le vaeluaga.

Pe a afaina le fausua o femoral ma vaʻa o vae, o le manava o vae, o le mea lea, e mafai ai ona e taofi mai le tiga, gangrene o vae ma le tiga matuia ma le faʻaleagaina o masini, e tupu.

Suiga i le ogatotonu e mafai ona aveesea atoa le okeni mai se setete maloloina, lea e mafua ai le le lelei o le gaʻo, o le faaputuputuina o vailaʻau oona ma le toxins e le faʻavaveina i le urine. O le le lelei o le totoina o le gland e mafua ai le maualuga o le le pulea o le toto.

O le faʻalavelaveina o le abdominal aorta e mafua ai le tiga o le manava o le tino, le toto o le tino o le tino, pancreas.

O le atinaʻeina vave o le atherosclerosis o vaʻa o le pelvis laitiiti e iloagofie ma le faʻaitiitia o le malosi ma le faʻaaogaina i luga o tane.

E mafai ona i ai i le paʻu o sooga, neck, chest. Faateleina i fafine. Ae ui i lea, latou te le fesootai i vaʻa. O le igoa saʻo mo faʻamalolala luga o foliga o le xanthelasma. E foliga mai o se taunuuga o le gaʻo gaʻo gaʻo. O nisi e manatu ia i latou o se faailoga o le tikeri o le atinae o le atherosclerotic faagasologa i le tino.

Xanthelasms o loʻo i ai se lio lapotopoto, faʻalelei poʻo se faʻalavelave, e amata mai ile laʻititi i se pea. O mea lelei nei. Latou te ola i le olaga atoa, e leai se tiga, vaivai i le paʻi. O le mea o loʻo i ai mata o le cholesterol i mata o se vailaʻau mama atoatoa, e le afaina ai le faʻaaliga. O fautuaga a fomaʻi i mea taumafa e tutusa lelei ma le atiaʻe o le atherosclerosis. Xanthelasma e mafai ona ola, toe sau i le isi nofoaga. I le talosaga a le tagata gasegase, o le aveeseina o faʻamalalalapalapala i luga o laumata o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le malulu (cryotherapy), thermocoagulation, fafie laser, ma taotoga.

E faʻapefea ona taofi le atherosclerosis?

E le mafai ona e aveesea pusa cholesterol ma fualaau. Mo lenei mea, o ituaiga taotoga eseese e faʻaaogaina.

Muamua lava, e tatau i tagata gasegase ona suʻeina se suʻega atoa, e aofia ai le faʻamatalaga o le lipogram e faʻalauteleina, suʻesuʻega electrocardiographic, faʻamatalaga ultrasound o le fatu, gaʻo. O le gafatia o le faiʻai e suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le faʻatinoga o faʻataʻitaʻiga, electroencephalography. E ala i le faʻaofiina o vailaau faʻatusatusa i le taimi o le angiography, faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic, o le nofoaga ma le tele o le toto i totonu o le vaa ua fuafuaina.

I le taimi o le taotoga, e aveese e le fomai tipitipi se vaega o le papa ma se tui toto. I luga o le auala e vave aveeseina ai pusa o le cholesterol e faalagolago i le taua o le okeni na aafia ma le tagata lava ia.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi (gaʻo eleelea), o vailaʻau e pei o enzymes e faʻaaogaina e faʻamavae ai pusa o le cholesterol, ae tatau ona tui tuusao i le nofoaga o le liona o le vaa.O nei togafitiga e matua faigata lava ma e na o totonu lava o nofoaga faʻapitoa falemaʻi e mafai ai. O le mea lea, e sili atu le moni o le le mafaufau e uiga i le auala e faʻateʻa ai palestrol, ae pe faʻafefea ona taofia o latou foliga vave, e uiga i avanoa e puipuia ai le atherosclerosis.

E lua ituaiga o mafuaʻaga o le atherosclerosis:

  • mafuaaga e le mafai ona tatou aʻafia (matua, genetic predisposition, itupa),
  • pau i totonu o tapulaa o gafatia o se tagata pe afai e manaʻo i ai.

O le filifiliga lona lua lea e tatau ona fiafia tagata pe a mavae le fasefulu tausaga.

E lima vaega na iloagofie ai le taua o le tagata taitoatasi:

  • o le taumafaina o meaʻai gaʻo o meaola manu - e mafua ai le tele o le "cholesterol" e le mafai ona gafatia,
  • le lava o gaioiga gaioiga - faʻatapulaaina le faʻaaogaina o le cholesterol e le tino, o le paleni le paleni o le gaʻololo gaʻo e oʻo atu ai i togafitiga,
  • ulaula ma le inu malosi - o se tasi o gaioiga o le nicotine ma le ava malosi e sau i lalo i mea leaga o le ate ma le tino e le mafai ona feagai ma le gaosia o gaʻo,
  • mamafa tele - e oʻo atu ai i le solia o ituaiga uma o metabolism, e aofia ai le gaʻo,
  • faʻalauteleina le faʻavevesi i le atuatuvale - o le tino e faʻavaivai i taimi uma i lalo o le aafiaga o le hormonone adrenaline, e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o le tino, mafua ai le faaputuputu o lipoproteins maualalo.

O mea taumafa e solia ai le gaʻo gaʻo e tatau ona aofia ai gaʻo manu (gaʻo gaʻo, palu, pata, kulimi), mea suamalie ma falaoamata. O aso uma e te manaʻomia e ave ai le 0.4 kilokalama o fualaau aina ma fualaʻau. Ua faʻamaonia e naʻo le 'ai se mea taumafa mo le masina, e mafai ona faʻaititia le 10% o le cholesterol.

O gaoioiga faaletino e tatau ona fai, e oo i le 40 minute i aso uma. Savalivali, aau, uila uila e fautuaina. E leai se tulaga e tatau ona e auai i taaloga taʻavale pe a uma le 50 tausaga.

O le tetee i le atuatuvale e mafai ona atiina ae ma le fesoasoani a le auto-training, i le ave o fualaau oona suamalie.

O vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, o fuainumera e masani ona faʻaaogaina. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili le fua saʻo.

Faiga Masani Faalelei

O le mea muamua i le olaga faitino e faʻamausaliina e faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau faʻamaʻi: afaina, fatu fatu, cardiac ischemia (CHD). Latou te fasioti e le gata i tagata matutua, ae faapea foi i latou e lei oʻo i le tausaga litaea.

O le mafuaʻaga autu o nei faʻamaʻi o le atherosclerosis, lea e atiaʻe lemu ma masani ai e aunoa ma ni faʻamaoniga. Mai le laʻitiiti, o le cholesterol e amata ona teuina i puipui puipui. Ua faasolosolo malie ona paʻu puipui, ma ua le toe aoga ma ua pala. E vaapiapi le lumenia o vaa pe mafai foi ona poloka atoa ile atherosclerotic plate. O le taamilosaga o le toto e faʻalavelaveina, o meaʻai ma gaʻo e le ulu i totonu o le tino, ma e oʻo atu ai i le oti. E sili ona afaina le faiʻai. O se taunuuga, o le atinaʻeina o se paʻu. Afai e aʻafia toto toto o le fatu, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o se isi faʻamaʻi matautia - faʻaleagaina o le myocardial.

O le a le mea

O auala eseese e faʻaaogaina e faamama ai toto toto o le cholesterol. I nisi tulaga, o se suiga i mea taumafa atonu e lava, i isi, e le mafai ona tufatufaina vailaʻau. O le sili ona aoga e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o se faiga faʻafeiloaʻiga, lea e aofia ai:

  • suiga o olaga
  • aveesea o masani leaga,
  • meaai
  • vailaʻau
  • togafitiga faa-tagata.

O le a le taimi e tatau ai le faʻamamaina vascular?

Muamua lava, o vaega nei o tagata e tatau ona tausia vaʻa o le ulu ma le loto:

  • tagata ei ai masani leaga (tagata ulaula),
  • mamafa tele
  • hypertensive
  • tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol,
  • mafatiaga mai le atherosclerosis,
  • e masani ona faitio i le ulu o le ulu, valea, vaivai faifai pea ma le vaivai.

Faʻatau auala

Pe a tulaʻi le fesili e faʻamamā ai vaʻa o le faiʻai, e toʻatele e talitonu e faʻalagolago i vailaʻau faʻapitoa. Muamua, o mea masani ma vailaau mo togafitiga e faʻaaogaina mo le fufuluina, lona lua, e maua i taimi uma i le fale, ma le lona tolu, e tele lava ina itiiti ifo nai lo fualaau faʻamalosi poʻo togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi.

Laʻau mo le faʻamamaina o vaʻa toto

Immortelle, St. John's wort, chamomile, birch buds. O le faʻafefiloi i le aofaiga o le lua sipuni tele e sasaa mai i le vai inu (lua ipu tioata), mausali, solo. E tatau ona vaeluaina le afaina ile lua tautua ma inu ile taeao ma le afiafi. A o le i aveina, ia faaopoopo se sipuni o le meli ma se mataua o le lalaga o le laro taua.

Laʻau o le Burdock, o le birch ma le mint leaves, o fualaau o Eleutherococcus ma rose sipuni, vao o le sukanamon mago, tea tiki. Ave le aofaiga tutusa o mea uma ma mea fefiloi. Faʻasaʻu vai inu (2 ipu) se sipuni sipuni o le paluga, faʻamalosi mo le afa itula. Inu le afa afa i le 3 taimi i le aso.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Rosehip (lua laulau punipuni o fualaau aina), pine o le pine (5 punetini e fufulu), malati sipuni (lua punetini). Liligi le paluga i le vai (lita), tuʻu i le afi ma faʻatali seʻi oʻo ina vevela, ona faʻaeʻe lea ma tuu i le pō. Ave le 0.5 l i aso uma i ni atopaʻu mo le tusa ma le 3 masina.

Mafuaaga ma faʻalavelave aʻafiaga mo pusa cholesterol

O lo o finau pea fomaʻi e uiga i mafuaʻaga o pulu cholesterol i vaʻa o le faiʻai. Ua vaevaeina saienitisi i ni tolauapiga se lua: o nisi e finau faapea o le atherosclerosis o se faailoga lea o suiga matuia o le tino, ae o isi e taʻua o le siaki vascular vaste, lea e mafai ma e tatau ona togafitia.

Ae ui i lea, o loʻo i ai mea taua e fesoasoani i foliga o papa i se tausaga laʻitiiti ma faʻaleagaina ai le ala o le maʻi. E aofia ai:

  • le malosi o le tino, ola le tumau, galuega le tumau,
  • faʻamaʻi faʻasolosolo (gasegase o le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo) ma le gasegase gasegase,
  • faʻasologa o togafitiga
  • leaga leaga (faʻaaogaina o le ava, ulaula),
  • togafitiga faʻatoʻa faʻatoʻa (endocrine) (o faʻamaoniga o le hypo- ma le hyperthyroidism, faʻaleagaina o le gland),
  • sese i meaʻai, o le faʻaaogaina o meaai ma le tele o le cholesterol ma gaʻo manu.

Apalai atherosclerotic e afaina muamua ai vaʻa vailaʻau o mea tetele ma alalaʻau. I le fatu o togafitiga o le solia lea o le metabolism lipo-carbohydrate, sosoo ai ma le faateleina o le cholesterol toto, ma le "galo" i luga o le puipui o le vaa, ma o le iʻuga, o le faʻavaeina o papa.

O le vasega o le faamaʻi e aofia ai vaega e tolu:

  1. l o le vaʻa ("suauu gaʻo") - o le amataga o le faʻaleagaina o le faʻavaeina o faʻamalama e mafua ai le faʻaogaina o le mimiti i totonu o puipui o toto toto ma faʻagesegese ai le tafe toto i totonu o le faiʻai. I lenei laasaga, o le lapisi vascular e lafoaʻi, fulafula. A faʻaitiitia le puipuiga a le tino, e amata ona faaputuputu faʻamaʻi lipo-protein i nofoaga o le lumanaʻi, e aofia ai cholesterol, polysaccharides ma pulu plasma. O faʻafitauli o le faʻamaʻi o loʻo le o iai, o le faamamaina o togafitiga o toto toto e sili ona aoga.
  2. ll laasaga (liposclerosis) - e amata ona gaosia le meaola i luga o le nofoaga o le gaʻo o meaʻai, lea e faʻamautuina ai le fausaga fou fou. O le puipui o le vaa e faʻamaʻaʻaina, o le ulugaration ma vaega o le necrosis o loʻo iai i luga. O le lamatiaga o le thrombosis e faʻapupulaina atili, lea e faʻateleina ai suiga faʻaleagaga i le puipui o le ipu.
  3. lll tulaga (atherocalcinosis) - i le lumanaʻi, o le kulupilila o le pulu galala ua faʻateleina, e tupu tele ma e leai se tali i togafitiga fualaau. O lenei mea e mafua mai i le matua o le faʻalapotopotoga o le faʻafesoʻotaʻi ma le tuʻuina atu o sima calcium i totonu.O le lino o le faga e faasolosolo malie lava, e mafua ai le hypoxia o le mafaufau tumau. I le faʻavaeina o le toto poo le pala, e mafai ai ona fai se faʻasologa loloto o se vaega o le faiʻai ma lona atiseti faʻamalosi ma le atinaʻeina o se paʻu.

Le faʻataʻitaʻiga o ata o cholesterol

O faʻamaoniga o faʻataʻaloga o le ateposotolic cerebral e faʻalagolago i luga o le tulaga o le faʻamaʻi. Pepa o le Cholesterol i le faiʻai e masani ona faasalalauina i luga o le moega lapoa, o le mea lea e amata ona amata malie le ata o le falemaʻi, amata i le leai atoa o ni faailoga, ma, aʻo agai i luma le maʻi, e mafai ona oo atu ai i le mafaufau i se tasi taimi.

O atherosclerotic plates e mafua ai se tulaga e pei o le encephalopathy (DEP), lea e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • tiga o le ulu e aunoa ma se patino patino, e afua mai i se vaivai vaivai e matua malosi ma tumau,
  • vavao
  • tinisitus
  • faigata o moe - moe i luga, moevaʻa, moe moe popole, moe i le ao,
  • o le faʻamalosia ma le faamamafa o nisi o uiga lelei o faʻamaoniga o le soliga o le toto i le mea oona o le faiʻai. O le tele o gasegase e faʻafefe, faʻapitoa, masalosalo, sili atu ona maeʻaeʻa,
  • faaitiitia galuega, vaivai,
  • talema o le reflex, salu ao 'ai,
  • mafaufau le mafaufau
  • faʻamaoniga o le hypoxia o le gataifale - faʻaletonu le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻagesegese,
  • upu masalosalo.

O le laasaga o faʻaaliga muamua o faʻamalolalalalalalaina e faʻaalia i ni faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga (e masani lava 2-3: o le vevela, maʻi vevela, vaivai) ma le natura o le faʻafitauli. O faʻamatalaga muamua o papa o le atherosclerotic e aliali mai i le aoauli ma vave ona mou atu pe a uma le malologa.

I le laasaga o le alualu i luma, o le tulaga o le gasegase e faasolosolo malie lava ona afaina: o uiga o le faamaʻi e sili atu ona faigata, o le malosi o le lima, o le salu i le taimi o le taumafataga, ma suiga o le tagata e amata ona auai i le vevela ma le tino.

O le tulaga o le taupulepulega o atherosclerotic plate ua faaalia i le faʻaitiitia o le mafaufau ma le mafai ona mafaufau, o tagata maʻi e le mafai ona faia ni taga faavae ma e le mafai ona latou tautua ia i latou lava. O faʻamaoniga o le gaioiga o le cerebral lautele e sili ona faalauiloaina. O lenei laasaga o le faʻamaʻi e matautia tele mo le atinaʻeina o faʻafitauli matuia.

Togafitiga metotia

Ole togafitiga ole fualaau o le cholesterol e faavae i mataupu faavae nei:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga e maualuga le tapulaa o le cholesterol (e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo manu, pata, fuamoa moa).
  2. Le faʻaaogaina o se fuainumera tele o oloa e faʻaleleia le faʻasolosolo mo le atherosclerosis (pateta, soya, cheese cheese, kapisi).
  3. Faʻaauau (4-5 taimi i le vaiaso) vasega o ituaiga uma o gaoioiga faaletino: tamoe, aau, savali, tietie uila, siva.
  4. Faʻatasi ma le mamafa tele - togafiti o meaʻai.
  5. Faʻalēaogāina masani leaga.
  6. Totoina o le toto, togafitiga o le maualuga o le toto ma ona faailoga.
  7. Faʻaaloalo i le pulega maualuga o galuega ma le malolo.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faʻamaʻi o atherosclerotic plate i totonu o vaʻa o le faiʻai e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Fualaau o filifiliga e aofia ai:

  • statins (Atorvostatin, Rozuvostatin ma isi) - e faʻamoemoe i le togafitia o le hypercholesterolemia, faʻamaonia le maualuga o le cholesterol toto ma faʻamautu le tele o atherosclerotic plate, faʻasaina lona tuputupu aʻe. O togafitiga faʻatasi ai ma nei sui e masani lava ona umi, o faʻataʻitaʻiga o suʻega e faʻamaonia pe a uma 2-3 masina o le faʻaaogaina i aso taitasi,
  • fibrates (fenofibrate) o se isi vaega o vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le hypercholesterolemia ma le maualuga o triglycerides. O le togafitiga e faia i vasega, o taunuuga muamua e aliali mai i le maea ai o le 1-2 masina o togafitiga,
  • nicotinic acid - o se vailaʻau faʻamalositino, o nisi foi taimi e faʻaaoga ai togafiti o cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai,
  • Orlistat, Ezetemib - fualaau faasaina ua faamaonia ai i latou i togafitiga o le oona tele. Latou te faʻalavelave i le faʻaaogaina o lipoproteins ma gaʻo gaʻo i totonu o le manava ma faʻaitiitia ai le cholesterol toto. Mo le togafitiga o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai ua faʻaaoga lata mai nei,
  • O le mea lea e mafai ai e le GIC (gaʻo gaʻo) ona tuʻuina atu i le duodenum ma puipuia ai lo latou ulu i totonu o le toto - o se metotia mo togafitiga faʻapitoa o cholesterol i totonu o vaʻa o le mafaufau,
  • vailaʻau faʻasaina (faʻatoʻaga, faʻatoʻaga ACE, beta-blockers) - ua faʻaaogaina e faasaʻo ai le maualuga o le maualuga o le toto, aveese faʻamaʻi leaga ma togafitia le maualuga,
  • antiplatelet agents (Cardiomagnyl, Thrombo-ass) - fualaau oona e afaina ai le toto ma puipuia ai le gaʻo. Togafitiga e tatau ona umi (masina, tausaga) ma masani,
  • vitamini (A, B, C) - o se togafitiga toe faaleleia,
  • togafitiga o isi faailoga.

Tomai togafitiga

I mataupu pe a maualuga le lamatia o le paluga atoatoa o vaʻaia o le vavalaʻau faʻasolo o loʻo i ai faʻamaʻilalapala, faʻaogaina togafitiga o togafitiga:

  1. faʻamalo faʻasalaga - aveeseina o le cholesterol mai fafo mai se paʻu o le paʻu ma se masini tele o le cerebral na faʻapipiʻi mai;
  2. faʻamatalaga faaiu o se atherosclerotic plate e ala i se laʻititi laʻititi i lalo o le faʻatonutonuina o se masini vitio faapitoa - o se faʻamatalaga.

Fofo faʻapitoa - vailaʻau mamā

I le togafitiga o pusa o le cholesterol, o le fufuluina o vaʻa gaosi ma metotia faʻaleaganuʻu ua faʻaaogaina lelei. E mafai ona fufulu lau vaʻa faiʻai:

  • faʻamamaina i vitamini masani: faʻaaogaina i aso taitasi o kiwi, fualaau, logo ata ma lemoni - o meaʻai e maua i le vitamini C, lea e faʻamaʻapeʻapeina ai pusa cholesterol i maʻa o le mafaufau. O nei faamamaina e saogalemu pe a mafai mo le soifua maloloina
  • fufuluina o vaʻa o le faiʻai ma le teuteuina o paluga o le mauga: o le lauti mai le efuefu mauga mumu e tatau ona faʻaalu 3-4 taimi ile aso mo le afa ipu. O lenei togafitiga faʻapitoa e faʻavae foi i luga o le gaioiga o vitamini ma antioxidants o lo oi totonu o le laau,
  • fufulu faʻamaʻi: faʻafefiloi kvass (i le 1 kilokalama o beets sugar - 3 l o le vai, se fasi keke falaoa, afa afa o suka, masima e tofo ai). Faʻamalosia 3-4 aso. Ave le afa afa aʻo leʻi 'aʻai. O ia faamama e fautuaina mo se taimi umi.
  • fufuluina o vaʻa faiʻai ma le kalani ma le lemon: ave le suāuʻu sasini (mo le ulu muamua o le keleni - 1 lita o le gaʻo fualaʻau gaʻo + lemonati). Ave le 1 sipuni ao leʻi faia meaai autu. O le vasega e tolu masina.

E mafai foi ona faʻamamaina vaʻa faʻapipiʻi i fualaau faʻalaʻau. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le 100 g o le chamomile ua mama, yarrow, birch buds ma le tino ola. Ina ia faia lenei mea, sasaa se paluga o laʻau (1 sipuni tele) ma ni ipu tioata se lua ma tuu ai mo le 20 minute, ona faʻavaivai ai lea. E sili atu le ave o le fusi aʻo lei alu i le moega, ma faʻaosoosoina se sipuniti o le meli i totonu. O lenei faiga e mafai ona faia pe afai e leai se mea faʻafefe i gaʻau.

O le isi auala e fufulu ai vaʻa fai mai i le cholesterol pepa o le inu lea i sina puʻu malosi o le lauti ma susu i aso uma. O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i le leai o ni faailoga o le maualuga o le toto maualuga ma le anemia.

O faʻafitauli faigata

O le Cholesterol i totonu o vaʻa gasegase e lamatia mo le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma faʻalavelave tumau. E aofia ai:

  1. Manua o Ischemic: faʻalauteleina, o le faʻamalama e tapunia uma ai le lumenia o le vavao o le cerebral, ma mafua ai lona faʻaoga. E mafua ai ona leai se okesene ma meaʻai i le vaega o le faiʻai, ma lona maliu.Faʻaleagaina o le Cerebral o se faʻalavelave ogaoga e mafua ai le maʻi pipili, tautala lelava, faʻamaopoopoina o gaioiga ma galuega faʻapitoa,
  2. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o feeseeseaiga - o le faʻalavelave faʻalavelave o le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai,
  3. Paʻu faʻamaʻi - faʻateleina i tagata gasegase e maualuga le maualuga. O le vaa, lea na tapunia ai le lumenina e se kapili o le cholesterol, e le mafai ona taofiofi ai le toto ma le afaina. O le toto e sasaa i totonu o le meaʻai o le faiʻai, ei ai le faʻaleagaina o aʻa i siama namu, mafua ai le fulafula ma le oti o le meaʻai faiʻai,
  4. O le gasegase o le faʻamaʻi faʻamaʻi - mafua mai i le le atoatoa o le totoga i totonu o vaʻa o le mafaufau, o le salalau o pusa o le cholesterol, ma le solia o uiga, galuega manatua (manatua) ma le le mafai ona galue.

O le mea lea, o atherosclerotic plate i totonu o vaʻa o le cerebral o se faʻamaʻi matautia e manaomia ai togafitiga. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le olaga, meaʻai ma le faʻasologa o vailaʻau, e mafai ona e faʻamamaina lau pele e faʻaaoga togafitiga faʻalafo.

Auala mo le faamamaina o ipu mai papa

O le mafuaʻaga autu mo le atiaʻe o le atherosclerosis o le cholesterol, lea e mafai ona faʻaputuina ma faʻafefeteina le masini vascular system. O le iʻuga, o loʻo i ai le matelaina o le okesene o siama faiʻai, lea e mafua ai ona soli a latou galuega.

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai i le cholesterol o loʻo faʻaaogaina le tele o metotia:

  • suiga o olaga
  • togafitiga antisclerotic,
  • vailaʻau
  • togafitiga faʻapitoa.

Soifua maloloina - o le ulu atoa

E mafai ona e faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaʻa pe afai o loʻo faʻatulagaina fautuaga uma ma tulafono o se soifua maloloina, lea e taofia ai le tuputupu ae o papa. Fautuaina:

  • ala uumi i fafo
  • faʻamaʻalogaina o tulaga faʻalavelave, faʻalavelave,
  • taʻaloga i fafo: tamoe, aau, savali, vailaʻau, siva,
  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • toto o le cholesterol toto.

E mafai foi ona e suʻeina togafitiga togafitiga, pe a faʻatulagaina ai le okesene okesene ma le taele.

Tulafono o taumafa

O se vaega taua i le togafitiga e aofia ai i se mea e tatau ai, paleni taumafa. O meaai i aso uma o le maʻi e tatau ona aofia ai:

  • aano o meaʻai (moa, fasi lapiti),
  • sea ​​sea
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • falaoamata
  • fualaau faisua ma fua
  • fuamoa
  • fuālaʻau fou, meainu suamalie, compotes, lauti.

Faʻatasi ai ma mea e gaosi ai falaoa, ua fautuaina ai le falaoa o le falaoa, o falaoamata falaoamata. E fautuaina e teena pasta, pastry, sweets, soda, meaai gaʻo. O le mamafa o tagata e manaʻomia ona mataʻituina le aofaʻi o le kalori, lea e tatau ona i totonu o le 2800 calories i le aso.

Aveina o fualaau

A maeʻa ona faia suʻesuʻega faafomaʻi talafeagai, o se fomaʻi faapitoa mo le faʻamamāina o vaʻaia o vavalaʻau mai pusa o loʻo faʻamaonia ai se faʻafitauli o fualaau:

  • fibrates - faʻatulagaina le maualuga o triglycerides,
  • statins - taofi le tuputupu aʻe o paʻu ma lalo ifo o le cholesterol,
  • nicotinic acid derivatives, mea lilo faalilolilo gaʻo - faʻatulagaina le cholesterol ma triglycerides,
  • antiplatelet agents - puipuia le foliga mai o le toto toto, faʻaleleia le tafe o le toto,
  • vitamini - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • vailaau faʻasaina - faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave maualuga,
  • vasodilators - faʻaleleia le toto ma le faʻaogaina o sela o faiʻai.

Togafitiga

O togafitiga togafitiga e faʻaaoga pe a iai ni tulaga lamatia tele o le polokaina o laʻau autu. E tele auala e faʻaaogaina ai pusa faʻapipiʻi faʻapipiʻi:

  1. Faʻaiʻuga o le faʻamaʻi o le cholesterol. Ua faia se mimiti i le ogatotonu lea o loʻo i ai se pito i luga o se tui. I totonu o loʻo i ai se fualaau faasaina o lona gaioiga o loʻo faʻatatau i le faʻaumatia o le cholesterol. Ua tuʻuina atu le faʻamalosaga i le faʻafitauli o le faafitauli lea ua faʻapipiʻi ai le siaki.
  2. Faʻasalaga. O se faʻavaeina o le paʻu o loʻo faia i le vaega o le faafitauli. I lenei vaega o le tino, e tafe le toto ma o le mea e maua ai le maʻa e aveese e ala i le tipi. A maeʻa le togafiti, ona faʻapipiʻiina lea o vaa ma paʻu.

Ina ia ausia le maualuga ma le umi o le aafiaga o togafitiga, o le faʻaaogaina faʻaaogaina o auala uma o togafitiga e faʻaaogaina.

Faamamaina o vaʻavaʻai mai kulupelulala ma paʻu toto:

Puipuia o le toe fuli

A maeʻa ona pasia le auala talafeagai, e tatau ona mataitu ia puipuiga. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai i se atinaʻe fou o le faʻamaʻi ma faʻafitauli mulimuli ane.

O le fautuaga autu o le tausisia lea o meaai lelei. E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai falai, falaoamata o meaʻai, suti, mea inu gaʻo, kofe malosi. Aloese i masaniga leaga.

E fautuaina e aofia ai laulaʻau, aniani, mite, kapisi kapisi, nati, meaʻai, lemoni, sua o le hawthorn, tinisi vine, fualaau faisua ma fua i le lisi o aso taʻitasi. Leai se mea e te musu ai e ave vailaʻau vailaʻau faatonuina, antioxidants ma vitamini.

E fautuaina e auai i se taʻaloga malosi, lea e faʻaalia i gaoioiga faʻavalea: savavali, tamoe, uila, aau, sopo. Latou te fesoasoani i le faʻamalosiina o le fatu cardiovascular system, saturate le tino atoa ma le okesene, faʻafouina le galuega a totoga uma.

Isi togafitiga faa-tagata

E sili ona lauiloa o togafitiga fale lea e aofia ai mea e pei o le keke, aniani, lemoni, ma le pala. E tofu i latou uma ma aafiaga aoga i luga o toto toto. Lemoni e faʻamalosia le puipui, ololo le kalaka i le cholesterol leaga, faʻaleleia atili le toto toto.

Tipi le ulu o le keke, faaopoopo le suauu manogi ma tuu i se nofoaga malulu i le po. A o le i aveina, ia faʻafefiloi se sipuniti o le sua o le lemoni ma le aofaʻi tutusa o le suauʻu kuka. E tatau ona e ave mo le tolu masina tolu taimi i le aso.

Walnuts
  1. Tuʻu nasi, pulu ma apricots mago i fua tutusa e ala i se faʻi meaʻai. I le 20 minute ao leʻi faia taumafataga taitasi 'ai se laulau. se sipuni o le paluga.
  2. Grind walnuts (5 fasi vaega), mama mama (lua senitimita mafiafia) ma faʻafefiloi ma le tasi sipuni sipuni o le meli. Alu i le po i se pusa pogisa. Ave se sipuni se tasi ao leʻi 'aʻai (afa itula). Saunia se auaunaga fou i aso uma.

Tipi le aniani i totonu o se mea e fufulu ai meaai po o se mea e teu ai manu ma togi le sua, ona palu faatasi ai lea ma le meli (1: 1). E tatau ona ave ao lei faia le aoauli i le aso. Tausi le meaʻai i le pusaaisa. O le togafitiga e umi - tolu masina.

  1. Ave le aofaiga o le sua o le lemon, o le meli ma le suauʻu olive, faʻafefiloi ma alu mo le 24 itula. A o leʻi faia le taeao (afa itula) ave se sipuni. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 masina.
  2. Faʻamasani lemoni ma oranges (lua fasi pepa i le tasi) e ala i se mea e fai ai meaʻai, faʻafefiloi ma le meli i le aofaiga o le lua punetini, tuʻu i totonu o le pusaaisa. Ave lua teasusu ao lei faia le taeao, malologa o le aiga, aoauli.
Lemon ma le kalaka

O se fofo aloaʻia tagata mo le atherosclerosis o se lemoni ma le kalama. Lemoni e aveesea le cholesterol, ona o le anotusi o le vitamini C, e faateleina ai le gaoioi o pa o toto toto o le mafaufau, ma o le garlic e taofia ai le fausia o ni pusa fou, ona o meatotino o le antioxidants.

E lelei tele le faia o togafitiga i le tautoulu, pe a seleseleina se fualaau totogo. O le fua o le kalakeke ma lemoni e mulimuli mai.

Liligi se ipu tiola, kukaina seia oʻo i le pulupulu, sasaa le sua o le lemon (10 fasi vaega), faʻafefiloi uma mea uma. Tuu mo aso e tolu i se nofoaga pogisa. Ave, faʻafefiloi ma le vai 20 kalama o le tincture. Ia inu i lea aso ma lea aso seia maeʻa.

Metotia Tibet

O lenei fualaau o le faamamaina o le vapeseta Tibet na maua i le 70 o le 20 seneturi ao suʻesuʻeina se monastery anamua. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaleleia vaʻa toto ma faaumiumi le talavou, o lea e sili ona lauiloa.

Ina ia saunia le oloa o le ae manaʻomia le keleni (350 glamu) ma le 96% ava (200 kalama). O lapisi e tatau ona tuʻuina atu i se tulaga mama, o le vaega aupito sili ona suamalie, lea e tatau ona tusa ma le 200 kalama, tuʻu i totonu o se fagu ipu, faaopoopo le ava malosi. Kuni le tapuni, lafo i se mea pogisa mo aso e sefulu. E tatau ona fai se fuainumera manino o mataʻu i aso uma ao lei faia taumafataga, lea e tatau ona faʻafefe i le susu (pe a ma le 50 ml).

Faʻaauau le 11 aso:

Numera o asoI le taeaoI le aoauliI le afiafi
1123
2456
3789
4101112
5131415
6151413
7121110
8987
19654
10321
11252525

O lenei metotia e iai ni faʻasalaga, o le mea lea, ao leʻi togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le tatau ona faʻataʻitaʻiina e tina maitaga o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi ma fatu fatu fatu.

E leai se lagona e faamama ai vaa ma i le taimi e tasi e ai le le saʻo. Ua i ai se suiga ia latou masani masani o le gaosiga e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faamamaina o laʻau mai papa. E tatau ona faʻaeseese mea taumafa:

O le lisi e aofia ai ipu ma oloa nei:

  • fualaau faisua
  • fualaau suamalie
  • pi
  • aniani ma le kalaka
  • nati
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • totoʻa manu.

O taumafataga uma e tatau ona uʻu.

Fomaʻi togafitiga

E le mafai ona faʻamamāina uma lava ia ipu o le faiʻai naʻo le togafitiga faʻatoʻaga ma meaʻai lelei. O maʻi faʻapitoa e manaʻomia ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia fualaau i ni vaega:

  • Tulafono - fuafuaina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate. E masani lava ona faatonuina i le amataga o le gasegase gaʻo gaʻo, pe a le o iai pe leai foi ni suiga i vaʻa. O le itu o le faʻaitiitia o le gaʻo, functional, weaknesses muscle. E aofia ai Lipitor, Krestor, Zokor ma isi.
  • Fitirate - faʻataʻatia e faasaʻo ai le metabolism o gaʻo. Faʻateleina le cholesterol lelei ma le maualalo o triglycerides. O aʻafiaga o le itu e mafai ona taʻua o le paʻu o le paʻu ma le vevela, le naʻo. E aofia ai Tricor, Clofibrate, Atromide.
  • Faʻapitoa o Nicotinic acid - auai i le faʻaaogāina o faʻamalosi. Triglycerides (i ni nai itula) ma le cholesterol leaga (i ni nai aso) e vave ona faʻaitiitia. O le itu e aʻafia ai ma le mumu o le paʻu, maʻi tiga. E aofia ai Niaspan, Nicolar.
  • Fualaau e aveesea le bile acid. I le tulaga o le gaʻo o le gaʻo gaʻo, talo, lea e gaosia e le ate, toe ulufale atu i le toto. O fualaau o lenei vaega e tali atu i le talo ma puipuia ai le cholesterol matautia mai le ulufale atu i le toto. O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina ma le afaina. E aofia ai Colestid, Velhol, Questran.
  • Ginkgo Biloba: O Bilobil, Gingium, Ginkor Fort.
  • Vitamini o vaega A, B, C, E ma minerale - zinc, calcium.

I lalo o le gaosiga o le cholesterol, o fuainumera o loʻo faʻamatalaina i le tino.

E le gata i lea, o fualaau uma ua taua i luga e le mafai ona ave i le taimi lava lea e tasi e pei o le toto masini toto.

Faaiuga

Soo se faamamaina o le tino e sili atu le amata pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E oo lava i togafitiga e leai se aoga e mafai ona solia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai e pei o le meli po o le lemoni e mafai ona mafua ai mea e oso ai. E tatau ona aloese mai le mea na tupu mo tina maitaga ma tina tausimai. E mafai ona solia le faamamaina i nisi o faamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave toe faʻailoga ma isi faʻamaʻi o le polokalama urinary.

Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai: faailoga ma togafitiga o papa

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻasologa lea e atiae ona o le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o toto toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le afaina o le gasegase / lesema.

O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o le i ai i se amataga vave o le atinaʻe o le maʻisuka e le lagona lagona faʻalavelave ma faailoga. Faʻasaga i tua o le faʻaitiitia o le lumenia o arteries, susu, tiga o le loto, faʻavavevave e mafai ona tupu. E masani lava, o ia uiga e mafua ona o le le lava po o isi mafuaaga.

Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai ua faia i ni vaega se tolu. O le vaega muamua e faʻaalia i le fausia o fasi lipid, spots. I le vaega lona lua, liposclerosis ua maua. I le eria o le atherosclerotic neoplasms, mea faʻafesoʻotaʻi ma le pepa tuusao tuusao. O lona pito i luga e leai se afaina, fibrin ma platelets o loʻo i luga.

I le taimi lona tolu, o loʻo matauina le vevela malosi o sima calcium, o loʻo maua ai e le koleni cholesterol se fausaga eletise. E faasolosolo lava, e faʻaleleia ai le lapoa, lea e oʻo atu ai i le faʻatumu atoa o le toto.

Mafuaaga ma tulaga lamatia mo le faʻavaeina o fata

O le mafuaʻaga vave o le fausiaina o le cholesterol i le ulu o le maualuga maualuga o le lipoproteins maualalo (leaga le cholesterol) i le tino. O le faʻaaogaina o neoplasms e amata i ni mea laiti. I le aluga o taimi, latou te faateleina le lapopoa. I le taimi o le pala, latou te taumafai e felafolafoai i veins, arteries, capillaries, o se taunuuga o le fesuiaiga o nei mea ua matauina.

O le faʻavaeina o lipid flusters e mafua mai i mea eseese. O nei mea e aofia ai le le lelei o le faʻaaogaina o puipui o le auala, faʻalavelave o le natura autoimmune, inisua, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le gaioiga o parasite poʻo mea faʻavave faigofie.

O le isi mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi - o le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo. O le tele o taimi, o le mafuaaga o le faʻaputuina o le cholesterol e faʻavae i luga o le gasegase o le tino i le tino, faʻaleagaina o le tino o le endocrine, ma se vaega o le kenera.

O le ono tulai mai o se faʻamaʻi e faʻapupulaina ai i mea taua e mafua ai:

  • Auala le lelei (ola tele o meainu malosi, ulaula tapaa, faaaoga fualaau faasaina),
  • Mafuaaga 3 ma le 4 tikeri,
  • O loʻo maua i le maʻisuka faʻatele,
  • O le uiga o le taumafa, faʻaaoga mea taumafa leaga,
  • Faatusatusa
  • Tigā e fai ai ni toto,
  • Gaoioiga i lalo ifo o le afi.

Le leai o se taimi faʻamalositino e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli. O le faamaʻi Alzheimer lea, o le maʻisuka poʻo le afaina o le fatu, o le fatu, angina pectoris, arrhythmia, poʻo le maliu faʻafuaseʻi.

Faʻaaliga faʻapitoa o le atherosclerosis o le faiʻai

Faailoga o suiga o le atherosclerotic i le faiʻai e eseese. E le o faailoga uma ma faailo e aliali vave. O le falemaʻi e masani ona tuputupu ae lemu - aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi, tele ma sili atu faʻamaoniga e aofia ai, ona o le numera o atherosclerotic o loʻo tupu, ma ua faʻalauteleina le vaʻaia o le cerebral.

I le laasaga o uluaʻi faailoga, e lagona e le tagata maʻi se malaise masani mo vaitau. I le avea ai o se tulafono, e matauina lenei mea pe a maeʻa le gaioiga faaletino poʻo le maeʻa foi ona i ai i totonu o se potu e le faʻamalosi. Faailoga: o le valevalenoa, gasegase tuai, maʻi tigaina, faʻalavelave lemu i le faʻatonuga.

I le laasaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le faateleina o faʻamaoniga e matauina. O aafiaga o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o faʻalavelave, faʻavaivai, faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga, o le tautala ua faasolo ina leaga. I le aluga o taimi, afai e te le amata togafitiga, o le tagata maʻi e galo le mafaufau, o le mafaufau e sili atu le ogaoga o aʻafiaga, o aʻafiaga e tulaʻi mai ma le tausiga o oe lava - e manaʻomia le fesoasoani i fafo.

O faʻapogai autu o le atherosclerosis o le faiʻai:

  1. O le ulu o le lauulu e fesuisuiaʻi taimi ma le malosi.
  2. Maliega moe - e faigata mo le maʻi ona moe, e masani ona ala i luga i le po, moe, moe i le ao.
  3. Faʻaleagaina o uiga tauleleia - faʻasauā, masalosalo, faʻavevesi, faʻavauvau, ma isi.
  4. O le vaivai tele, o se faaitiitia tele o le faatinoga.
  5. Tesea, le mafaufau mama.
  6. Faʻaavanoa le gaoioi, faʻavaivaia le faʻatasia.
  7. Tautalaga mataga.
  8. "Filifili" ao 'ai.

O le afaina o Ischemic e atiae ona o le afaina atoa o le vaa, i se isi faaupuga, o le faiʻai e mafua ona e le maua ai meaʻai ma le okesene. Faʻalagolago i le fea o vaʻa ua tapunia, o foliga e aliali mai: vaivaiga, faʻalavelave le lelei o le tautala, faʻaititia / leai se malosi o le tino, faʻaleagaina le galuega, leai se faʻamaopoopoga.

O le faʻamaʻi o le matematika i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le tele o taimi. Feʻau - faʻavavevave le alualu i luma. Faʻasaga i tua o togafitiga, o le afaina i totonu o le mea paʻepaʻe ma le paʻepaʻe o le faiʻai e tupu, ae le o le paʻu o le vaa.

E faigata ona fuafua le ituaiga stroke e ala i faailoga, ma o le togafitiga o fualaau faasaina e matua eseese lava.

O mataupu faavae ole togafitiga ole togafitiga

E leai ni suʻesuʻega i le matata faasaienisi e uiga i auala fou o togafitiga o le atherosclerosis. Togafitiga mo le maʻisuka e masani lava ona faigata, aofia ai togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faasaina ma togafitiga o togafitiga o le maʻi.

O le togafitiga e aunoa ma le toilalo e aofia ai mea uma e mafua ai mea e mafua ai le atinaʻe o cerebral arteriosclerosis. I le hypoxia - o le okesene i le tino, ua fautuaina le tagata maʻi i aso uma i le ea fou, o le oxygen baths ma le okesene o cocktails ua faatonuina.

Mo mea faʻafitauli e pei o le le atoatoa o le tino, e manaʻomia le faamalositino. E fautuaina e le fomai le savali, lemu lemu (pe afai e leai ni fomaʻi faafomaʻi), yoga mo le maʻisuka, mea tau vaʻalele, aau ma isi taʻaloga. I le maʻisuka, o le siakiina pea o le suka i totonu o le tino, o le faia o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose e fautuaina.

Faatasi ai ma le atuatuvale ma le faaletonu faalelagona, e tatau ona faatulaga le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi. E tatau ona faʻaalia le ala o le moe ma malolo (moe i le itiiti ifo ma le valu itula i le aso). Afai e tatau ai, ia faʻamaonia ni vailaʻau manogi mama, mo se faʻataʻitaʻiga, Persen or tincture of Motherwort.

Afai e te mamafa, e fautuaina meaʻai:

  • O taumafa e aofia ai le faʻasaina o le tele o meaʻai e aofia ai le mea-gaʻo-cholesterol. E tatau ona lafoaia le taumafaina o mea leaga, gaʻo gaʻo, fuamoa, ate o le ate, meaola o manu feʻai (suauʻu, gaʻo susu),
  • Faatagaina le taumafaina o le olive, sana ma le suauu suauu,
  • O le lisi e aofia ai le tele o fiber o fua o laau. E maua i fualaau faisua ma fualaau aina,
  • Ia mautinoa ia 'ai i le sami, iʻa maualalo, gaʻo, fualaau mama.

Afai o le tagata gasegase e maualuga le maualuga o lona toto, ona tatau ai lea ona faʻamalosia le mamafa e sili atu nai lo le 140 i le 90 mmHg.

Vaʻaia togafitiga o le atherosclerosis

E manaʻomia le taotoga i totonu o na faʻataʻitaʻiga pe a oʻo i le maualuga o le maʻisuka o le pipiiina o gaʻo autu. I le faʻaaogaina o taotoga, e mafai ona e faʻateʻaina pito sili ona tele. I faiga faafomaʻi, e tele auala e tu ese ai.

Faʻaiʻuina le gaioiga e aveese ai atherosclerotic faaputuga. O se miti laitiiti e faia i maʻa, ona faʻapipiʻiina lea o se mea faʻapitoa - o se faʻamaʻaloga ua faʻapipiʻiina i se peni. O loʻo i ai se vailaau e fesoasoani e talepeina ai tupe mama. O le faʻasalaga i le taimi o le togafitiga ua auina atu i le nofoaga o loʻo manaʻomia, pe a faʻapipiʻi le siaki.

Faʻasalaga. O le fomai tipitipi i le faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le paʻu, ona taofia lea o le toto. Aveesea o le kapaila cholesterol o loʻo faʻatino e ala i se fasi pepa. A maeʻa le faauuga, faʻapipiʻi e le fomai le toto ma le paʻu.

O le faʻateleina o le togafitiga faʻapitoa, togafitiga faʻamalositino ile taimi lava e tasi e faʻatinoina. E le faʻatagaina le faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le lipoproteins i le toto.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona matauina se mea inu ava ma 'ai saʻo.O togafitiga faʻapitoa e aofia ai ma gaoioiga faʻaletino lelei - savali i totonu o le ea fou, faʻalositino o le tino, gymnastics. E fautuaina e lafoaʻi masani leaga, ia siaki pea le suka i le maʻisuka. O nei mea uma, e taulai i se soifua maloloina, e fesoasoani i le faʻamalosia o le vascular system ma le tino atoa.

O le a talanoa tagata tomai faapitoa e uiga i le faiʻai atherosclerosis i se vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mafuaʻaga, faʻafitauli aʻafia mo togafitiga

O le mafuaʻaga tonu o le faʻaalia mai o le toto o le cholesterol i luga o puipui o toto toto e lei faavaeina. E tusa ai ma manatu faʻaonapo nei, o le faʻaauau pea o togafitiga o le gasegase o le gaʻo e faʻalauteleina i le faʻalauteleina o le faʻaalia i se faʻalavelave o mea faʻalavelave, lea e taʻua o tulaga lamatia. O le avanoa e atiaʻe ai le cerebral arteriosclerosis e sili atu i le (1):

  • matua maʻi,
  • o gasegase e maua i le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo, paʻo, toto maualuga,
  • alii talavou.

Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

O le le lava o le okesene ma meaʻai e matua faʻamapulaʻaina ai le punaoa o gaioiga o siama namu: e amata vave ona vaivai le neu. Fomaʻi ua taʻua lenei tulaga ua faʻalauteleina le vaivai o faʻafitauli o le mafaufau.

I le faaopoopo atu i le tele o le vaivai, o le tagata maʻi e tele lona mafaufau, mafaufauga le mafaufau, taimi o le ulu o le ulu, vevela. O le tele o taimi, o se faʻafitauli iloga i le soifua manuia e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le mafaufau, popolega. O na mea faʻamaonia e naʻo le faʻamalosia vave vave o le tagata lava ia.

Aʻo tupu le papa, o loʻo i ai faailo o se gasegase o le cerebrovascular (stroke). Latou te faailogaina se vaapiapi tele o le lumena o vaa. Manatu e tatau ona faʻaalia oe:

  • tiga o le ulu
  • vaivaiga po o le paʻu o vae,
  • tautala lemu
  • mafaufauga masalosalo
  • tasi le itu o le faʻaaliga o le vaʻai,
  • le mautonu i avanoa.

E sili atu ona seasea, e itiiti ifo faʻamatalaga faʻaalia o le suʻesuʻeina o le vaʻaia o le tino:

  • faʻanoanoa
  • taliga leo
  • taoto, vili,
  • lagona o le vevela
  • faateleina le sao o le fatu
  • atuatuvale po o le moe,
  • gaogao.

Faailoga o le faaletonu o le neurological atonu e le tumau (microstroke, osofaʻiga o le ischemic transient) poʻo le faʻaauau pea (faʻafefe o le ischemic). I le tulaga muamua, e vave ona mou ese atu, e masani lava i le 10-15 minute ma e oʻo lava i le aso, i le lona lua latou te lua 2 pe sili atu aso.

Pe a tutupu mai faʻaʻailoga o se faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi, aua le teena le falemai, e tusa lava pe toe foʻi mai le maʻi ile masani. O lenei mea o le a maua ai e fomaʻi le avanoa e faʻaaoga ai togafitiga faʻaonaponei uma, faʻatapulaʻa le tele o mea leaga, toe vave faʻaolaina, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le oti.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le cerebral atherosclerosis

I uluaʻi laʻasaga, o le faʻamaʻi e tele lava ina iloa i se avanoa i le taimi o suʻesuʻega o vaʻa o le faiʻai. E seasea lava ona auina atu ma le faamoemoe e se fomai o le mafaufau ma le mafaufau le tagata maʻi i se neurologist mo feutagaiga pe afai na te matauina faailoga o le vaivai o le tino o le tino o foliga o le faamai lea e le mafai ona faasaʻoina e ala i fualaau faasaina.

CT suʻesuʻega o le faiʻai: faʻamaʻi pipisi o se tagata maʻi i le maʻi o le "tagata lokaina" (o le vaega o le necrosis o loʻo faʻaalia i le mumu)

O le tele o mea o le cerebral arteriosclerosis e maua i le taimi o suʻega o tagata gasegase ua maeʻa poʻo le taʻavale. Mo le mauaina o se ata o pepa cholesterol, e iloilo le tikeri o le faʻavevesi o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le MRI, CT poʻo le X-ray angiography, faʻatalanoaga faʻatasi ma / leai ni faʻatalanoaga lanu.

Ina ia iloilo le tulaga lautele, ia iloa mea e lamatia ai le maʻi o se maʻi, e auina atu i latou i:

  • faʻataʻitaʻiga, suʻega o le toto faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vaega o le cholesterol (lipid profile),
  • electrocardiogram
  • Faatulagaina o le fatu.

O le afaina o le atherosclerotic o vaʻa toto o soʻo se faʻafanua e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. O le sini o togafitiga o le taofi lea o le alualu i luma o le faamai, ma faatasi ai ma se faaupuga ua vaeluaina le lumena o le aluga, toe faafoi ai le tafe toto. Togafitiga togafitiga e tatau ona aofia ai meaai, faʻasologa o le olaga. O tagata gasegase mamafa e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau e pulea ai mea lamatia. Faʻasolosolo tele o le toto toto, e manaʻomia le taotoga.

O le neuropathologist e nafa ma tagata mamaʻi soʻo se faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. O faʻatalanoaga o se neurosurgeon vascular poʻo endovascular e manaʻomia mo tagata mamaʻi o loʻo faʻaalia mo le taotoga o taotoga.

Meaʻai, meaʻai paleni

I uluaʻi laʻasaga o le atherosclerosis, e mafai ona e taofi e aunoa ma vailaʻau - meaʻai lelei, mausa lelei. O mea autu:

  • Maualalo eleʻele, maualuga le maualuga o gaʻo susu. O le mea muamua e fesoasoani i le faʻavaeina o pusa cholesterol, e maualalo le taua o mea taumafa. O le punavai autu o le lipids tumu o le aano mumu, peʻa moa, oloa gaosi susu (pata, cheese cheese, cheeses, cream), faapea foi ma le suauu pama. O gaʻo maloloina e maua i le olive, sunflower, suauu sesame, nati, fatu, avocados, ma nisi iʻa.
  • Le faʻaaogaina o gaʻo. O nei lipids leaga e faʻateleina ai mea o le cholesterol leaga, faʻaitiitia le maualuga o le lelei. O i latou o se taunuuga o le maualuga o le vevela o suauʻu manogi. E tele naua gaʻo i le margarine, o meaʻai mafiafia e aofia ai. Suesue ma le faaeteete le taua o meaʻai o kuki, namu mama, fale teu oloa - punavai e maua mai lipid lipids.
  • O le taumafataga e faʻavae i luga o meaʻai o le fiber-rich. O le fiva dietisi e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga, e maua ai le toto maualuga. Latou te tamao'āiga i fatu saito atoa, fualaau faisua, otaota, legumes, fualaau. O nei mea mulimuli o se filifiliga sili lea i fualaau suamalie leaga, o le taumafaina lea e manaʻomia e faʻaititia ai.

E i ai foʻi mea e maua mai i le faʻaaogaina o anti-atherosclerotic, lea e manaʻomia e aofia ai i le taumafataga:

  • kaluka
  • turmeric
  • togi
  • Basil
  • Tomato
  • lanu meamata
  • afamoni
  • karite
  • koko
  • o le lala oat
  • flax fatu
  • vine o le hawthorn.

Faiga faʻamaʻi faʻamalolo

Faʻaitiitia le faʻasalaga o le cholesterol leaga, triglycerides, faʻateleina le anotusi o le cholesterol aoga. E 5 vasega autu o vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga tutusa:

  • - O fualaau sili ona aoga e puipuia ai le faʻasologa o le hepatic o le sterol. Faatasi ai ma le hypercholesterolemia, ua faatonuina muamua.
  • - faʻaititia lelei le faʻaogaina o gaʻo tuʻufaʻatasi. O vailaʻau e faʻaalia muamua lava mo tagata mamaʻi e maua i le hypertriglyceridemia, faʻapea foi le le faapalepale / le atoatoa le aoga o statins.
  • - maualuga atumaga e faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides, faʻateleina le mea e maua i le cholesterol lelei. O le taua tele o aʻafiaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • - faʻatupulaia le fua faatatau o le faʻasalaga o vaega ole talo. Mo le totogiina o le faaletonu, e tatau ona faʻaaogaina le ate i le cholesterol saoloto mo lo latou faʻasinomaga, o lona faʻasalaga e faʻaititia. E le faʻaaogaina.
  • O le initaneti absorption o le Cholesterol (ezetimibe) - faʻalavelaveina le gaioiga o se mea e fesoasoani i meaʻai srol e faʻamalosi. E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi, talu ai e faʻaleagaina ai foi le faʻaaogaina o vitamini gaʻo gaʻo A, D, E, K.

Antiplatelet sui

I le atherosclerosis o le cerebral i totonu o le afaina ua afaina, o le tafe toto e vave ona lemu, faʻavaveina foliga. O tulaga lelei ia mo le thrombosis.

E mafai ona e faʻaitiitia le faʻalavelave o le tui toto e ala i le faʻaaogaina o faʻamaʻi alofilima e puipuia ai le faʻaleleiina o meaʻai. O le tagata sili ona saogalemu, ma sili ona aoga o le vaega o aspirin. E fetaui ma le tele o tagata gasegase. I nisi tulaga, e faatonuina e fomai clopidogrel, warfarin.

Neuroprotectors

Latou te faʻaleleia le tuʻuina atu o le toto i le faiʻai, faia ni neurons e itiiti le faʻafitia i le okesene, le faʻaalia i mea oona, ma faʻaleleia mafaufauga ma mafaufauga. Neuroprotectors e aofia ai:

  • nootropics (piracetam, thiocetam, cortexin, nootropil),
  • fomaʻi (fezam, neuroxon, sermion, cinnarizine),
  • faʻasologa o meaʻai (cerebrolysin, cavinton, trental).

Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi

O le taofiofia pea i luga o le mamafa e mafua ai ona gaogao ia vaa, e faigofie lava i le i ai o pulu kapailala. O le avanoa e atiaʻe ai se stroke e faʻaateleina le tele o taimi. , faʻalavelaveina le alualu i luma o le atherosclerosis, e puipuia ai se gaʻo mafai ona faia.

  • Ava le inhibitors (captopril, lisinopril, fosinopril),
  • angiotensin receptor blockers (valsartan, fimasartan),
  • o le anateo kesi (nifedipine, lercanidipine).

Tausiga togafitiga

Ona o le nofoaga o gaioiga o le cerebral, o le cerebral arteriosclerosis e le lelei le tali atu i togafitiga o taotoga. Ae ui i lea, o le vavalalata tele o le lumanaʻi o le uaea, ua na o le pau lea o le ala e toe faʻafoisia ai le toto masani. E lua togafitiga e maua:

  • O le angioplasty i totonu o le tino (stenting) o le auala aupito saogalemu lea e le manaʻomia ai le craniotomy. O le fomai tipitipi e faʻamavaeina le faʻamaʻiina e ala i se faasologa o faʻamatalaga o se tamai paluni ua faʻaofi i totonu o se isi vaʻa tele. Ona faʻatulagaina lea o le limite e manaʻomia e se tui - o se faʻavaa laitiiti lea e faʻapipiʻi i totonu o le faga.
  • O le taotoga o taotoga o se faʻalavelave faʻalavelave lea e aofia ai le faia o se faʻaoga mo le tafe toto. Ina ia faia lenei mea, e tipi ese e le fomai se tamai vaega o le vaʻa mai se isi vaega o le tino, e toso se pu i le ulupulu ma tosoina le tasi pito o le maualuga i luga, o le isi i lalo ifo o le nofoaga o le vevela.

Faʻalavelave ma faʻasologa

O le faʻalavelave sili ona taatele, matautia o le faʻaleagaina o le gaʻo o le cerebral ma faʻamalolala. O le tele lava e vavalalata i ai o tagata e maualuga le maualuga o le toto maualuga i luga atu o le 140 mm Hg. Art., Le maualuga o le cholesterol leaga i luga o le 200 mg / dl. O le atherosclerosis e faʻapupulaina ai le tulaga lamatia o le toe foʻi. E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, e 20% i le 2 tausaga talu ona faoa faamalosi (1). O le tele o avanoa o le toe faʻafoʻi o loʻo i ai i tagata mamaʻi i le faʻamaʻi (sili atu i le 70%).

O foliga vaaia o le cholesterol i luga o puipui o toto toto o le GM e masani lava ona fesootaʻi ma le faamaʻi o le Alzheimer, le mafaufau faʻaletonu, faʻaitiitia le mamafa o le atamai, faʻalavelave faʻaoga o le myocardial (2).

O le togafitiga mo le faaleagaina o gaʻo o le cerebral e faʻaeteete. O le umi, lelei o le olaga o le tagata maʻi o le a faalagolago tele i le aoga o togafitiga, le tikeri o le vavalalata o le lumen, le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata maʻi, lona naunau e sui lona olaga masani.

Tusi

  1. Jiann-Shing Jeng, Sung-Chun Tang, Hon-Man Liu. Epidemiology, Suʻesuʻega ma le Pulea o le Intracranial Atherosclerotic Disease, 2010
  2. Sudha Seshadri. Faʻasalaga Vascular and Vascular Cognitive Decline, 2011
  3. Justine Fritzel. O le a le Cerebral Arteriosclerosis? - Tino ma togafitiga

O le Hypercholesterolemia ma le atherosclerosis o ni tulaga tutoʻatasi o aʻafiaga mo le atinaʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular. O togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia atili ai le fomaʻi mo le ola ma le soifua maloloina o tagata gasegase.

E lei leva tele, na manatu ai le atherosclerosis o se togafitiga o tagata matutua. Ae ui i lea, i lo tatou taimi ua suia le tulaga. I le faaopoopo atu i le mea moni o le faʻamaʻi ua sili atu ona taatele, o loʻo faʻaateleina ona aʻafia ai tagata talavou ma e oʻo lava i tamaiti. O lenei faʻalavelave o le aʻafiaga e mafua ona o itu e lua. Muamua, i tausaga talu ai, o le olaga ma le auala e 'ai ai o tatou tagata faʻalelei ua suia tele. Lona lua, o le gasegase o gasegase o vailaau ua matua faateleina.

Ua avea ma tasi o mataupu mamafa mo le faitau aofaʻi o tagata ma saienitisi. E moni lava lenei mea i le togafitiga o tupe teu i luga o vaʻa o le ua, aemaise lava o le carotide o le toto, vaʻa toto o le fatu, faiʻai - oa latou mea leaga e mafai ona afaina ai le fomaʻi mo le soifua o le maʻi. O suiga i totonu o vaʻa o vae e mafai foi ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. Auala e aveese ai lenei o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Atherosclerosis o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia e ala i le fausia o paʻu i totonu o le toto totoga ma le vavalalata o latou lumena.O le faʻaitiitia o le toto o loʻo faʻatasi ma le atinaʻe o faailoga i fafo o le maʻi. E maitauina e na o faʻailoga o mea tetele ma alalaʻau e mafai ona aʻafia i le faagasologa. O le tele lava o ipu o le ua, fatu, faiʻai, gaʻo, faʻapea foʻi ma laʻau tetele o loʻo i luga o vae o loʻo mafatia.

E sili ona matautia le lafoina o paʻu i luga o le uroto - ona o le tafe tele o le toto, e masani ona faaleagaina. O lenei mea e mafua ai le faʻavaeina o le toto i lo latou vavaeeseina mulimuli ane ma le atinaʻe o tafe. E matua faigata lava ona feagai ma taunuuga o le atherosclerosis.

Faailoga ma suʻesuʻega o le atherosclerosis

I le tulaga o le faʻaleagaina o le gaʻo o loʻo i luga o le ua, o le tagata maʻi e faitio i le faʻavauvau o le ulu, gasegase, gasegase, faʻalavelave mafaufau. Le suiga o le paʻu i le paʻu, le malulu malulu, faʻaalia le faaleagaina o le tino i vae. O le isi faʻataʻitaʻiga o vaʻa toto i totonu o vae, o le faʻamalamalamaina lea o le va. Afai e tosoina i lalo le gaʻo o le fatu, e popole le tagata maʻi e uiga i osofaiga angina. O nei faailoga uma o le taunuuga o le leai o se toto i totonu o vaa.

Mo le faʻaaogaina o le ultrasound scanning o vaʻa o le ua ma aruro o loʻo i luga o vae. I le taimi lava e tasi, le tikeri o le vavalalata o le lumenia o arteries, o le saoasaoa o le toto e tafe atu i totonu, ma o le i ai o pupuni toto e iloiloina. Ina ia vaʻavaʻai i vaʻa o le faiʻai, faʻaaogaina le MRI. Faʻasalaga le faʻamasinoina o latou tulaga ile iuga o le suʻesuʻeina o vaʻa o le ua, aemaise lava, le gaʻo.

Taiala lautele o togafitiga

O le faamamaina o vaʻa mai suiga o le atherosclerotic o se faagasologa uumi ma sili ona galue. E manaʻomia ai le onosaʻi ma le onosaʻi. O le mea moni, e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamalama o le cholesterol i totonu o le carotid arth, o vaʻa o le ua ma gaʻo o loʻo i luga o vae. Ae oʻo lava i le faʻamavaeina o paʻu o le toto ei ai sona aafiaga lelei i le faʻasologa mo le maʻi. O le sini autu o le togafitiga o le faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o le lipid ma le toto coagulation properties.

O vaega autu o le togafitiga e aofia ai mea nei:

  • faʻamaʻalogaina o aʻafiaga lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • meaai
  • ave fualaau
  • togafitiga ma togafiti a tagata.

Latou te faʻalagolago le tasi i le isi, o lea e tatau ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga. A leai ni meaʻai talafeagai, e oʻo lava i oloa e sili ona taugata e le mafai ona faʻamalosia le faʻaaogaina o le faʻamamaina. E tutusa lava le mea e mafai ona fai mo tulaga faʻafitauli. O le isi vaega o togafitiga o togafitia e le o se mea e le maoti. O lona uiga, o metotia na faʻaaogaina e togafitia ai le atherosclerosis o le carotid o loʻo lelei foi mo vaa o loʻo i luga o vae. I le isi itu, o le togafitiga o vaʻa i luga o vae o le a aʻafia ai le tulaga o mea taua o le ua.

Faaleaogaina o mea leaga

O aʻafiaga autu mo le atiaʻe o le hypercholesterolemia e aofia ai tulaga nei:

  • leai se gaioiga faaletino
  • leaga meaai paleni,
  • mamafa tele
  • faʻaleagaina le kulukosesese poʻo le maʻisuka,
  • faifai pea mafaufauga faalemafaufau-lagona,
  • ulaula ma le ava malosi,
  • le taofiofia o le toto.

Talu ai e mafai uma ona faʻasaʻoina, ua suia la latou igoa lona lua. Ua faatulaga e saienitisi ni mea e le mafaamatalaina e pei o le matua, ituaiga o tagata ma le mamafa o tupe maua. E le mafai ona faʻamalosia i latou, o le mea lea, o tagata latou te maua e tatau ona matua faʻaeteete i lo latou ola maloloina.

O le gaioiga faaletino a le tagata gasegase e manaʻomia ai le gauai faapitoa. Afai e vaapiapi le susulu o vaa i luga o vae, o le savaliga masani mo le tagata maʻi e avea o se faafitauli. Ona o le faʻaleagaina o ipu o le ua, gasegase o le tui, o le tagata maʻi e le mafai ona masani ona faia ni sulu, o le ulu e liliu ma tutusa. I ia tulaga, e sili ona lelei le faia o taʻaloga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E faʻapefea ona faʻamamā toto toto mai le cholesterol e faʻaaoga ai se meaai? Faatasi ai ma meaai, e leai se sili atu ma le 30% o le cholesterol e ulufale i totonu o le tino, o mea taumafa o se taʻiala taua i le faʻamamaina o vaʻa toto ma le puipuia o fusi toto.

Ua faamaonia e saienitisi e faapea, o se taumafataga lelei e mafai ona faaitiitia le lipine atherogenic e 10%.

Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia, ma pe afai e mafai ona faʻaaoga le gaʻo o meaola mai manu: palu laʻau, e aofia ai ghee, pata, kulimi, kirimi kirī. E le tatau foi ona 'ai meaai e maua ai gaʻo natia: puaa, tamai mamoe, fuamoa moa, caviar, gaʻo susu gaʻo.

O le le atoatoa o le tino e tatau ona faʻaleleia i fuālaʻau fuālaʻau. E mafai ona ese tele: olive, sunflower, sana, nut. E fautuaina e faʻaaogaina le tele o iʻa o le gataifale e mafai ona mafai i ituaiga gaʻo. O loʻo i ai faʻamalosi gaʻo susu, lea e suia moni ai le lipine atherogenic mai le endothelium.

O le faʻaaogaina o se fuainumera tele o fualaau faisua ma fualaau suamalie, e faʻamalosia ai oloa susu susu. O aso uma e fautuaina ai e 'ai sina aofaiga o nati.

O mea inu, e tatau ona e filifilia le lanu tipi, vai fou, ma le vai. O le ava malosi e tatau ona le aofia ai. O tagata ua fafagaina meaʻai ua faʻatagaina e le sili atu ma le tasi le ipu vai inu i le aso. E manaʻomia le saunia i se tagata kofe e faʻaaoga ai pepa pepa, talu ai o le cafestol na faia i le taimi o le kuka e mafai ona faʻaleleia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga.

Vailaau

Afai ole togafitiga o meaʻai e le fesoasoani i le faʻamautuina o le cholesterol, poʻo le tagata maʻi e iai faʻaopopo faʻaopopo, e fautuaina e fomai le faʻaaogaina o fualaau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le toto totogo ma le fesoasoani a nei vaega o vailaʻau:

  • statins
  • fibrates
  • fesuiaiga o resins
  • isi auala.

O le iloiloina o le aoga o togafitiga, o le viliina o le vaʻa o le ua, aemaise lava o le carotide o, ua faʻaaogaina. O le faʻaleleia atili o le toto i totonu ia i latou o loʻo faʻaalia ai le saʻo togafitiga togafitiga.

O le sili ona lelei ma saogalemu i lo tatou taimi o fuainumera. O le faʻaaogaina o fualaau oona i lenei vaega e aofia ai le tele o mea. Muamua, latou te taofia le enzyme, o le autu i le tuufaatasiga o le cholesterol. Lona lua, latou te faateleina le numera o lipoprotein maualalo maualalo i le ate. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le LDL ma le faʻaumatia. Lona tolu, latou te faʻafefeina le aveʻesea o le cholesterol oona mai meaai.

Atorvastatin ma rosuvastatin ua avea ma sui sili ona suʻesuʻeina o statins. O le fualaau o le vailaʻau ua filifilia taitoatasi, o le togafitiga e faia mo se taimi umi i lalo o le vaavaaiga o faailoilo o le ate ma le lipid paleni.

I le faaopoopo atu i le autu, o statins o loʻo i ai le numera o aʻafiaga o aʻafiaga:

  • faʻaitiitia le gaioiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina i le atherosclerotic deposition,
  • faʻapipiʻi pepa
  • gaioiga faʻamalosia
  • anti-ischemic effect
  • faʻamaʻalogaina o le faʻaleagaina o le endothelial,
  • faaosofia o le faʻaopoopoga o vaʻa toto fou i vaega o suʻesuʻega faʻapitoa,
  • aafiaga lelei i le myocardial hypertrophy,
  • aafiaga i le faiga o le totoina o le toto.

O fualaau i lenei vaega e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le maualuga o le triglycerides. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona togafitia tagata mamaʻi i le sili atu o le mamafa ma le maʻi gasegase. Talu ai ona o le fibrates e faaitiitia le maualuga o le uric acid, ua faailoa mai ai mo le tau faasaga i le atherosclerosis i tagata maʻi ma le gout, o se togafitiga lea e mafua ai le totoina o tioata uric acid ona o lona maualuga o le toto. E masani lava ona matauina i luga o vae, lima, mea mamafa.

O le faiga o gaioiga o fualaau faasaina o le faʻagaoioia o le lipoprotein lipase, o se enzyme e aofia i le metabolism o gaʻo.E pei o fuainumera, o le fibrates e faʻaitiitia ai le gaioiga o le gaioiga o le inflammatory, faʻamautu ai atherosclerotic deposits i luga o le puipui i totonu o le faga. O vailaʻau e faʻaleleia ai le gaʻo gaʻo, e mafai ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ion fesuiaʻi resini

O le igoa lona lua mo fualaau oona i totonu o lenei vaega o le siakiina o meaola suamalie. E aofia ai le cholestyramine ma le colestipol. Latou te taloina meaʻai i le ate i totonu o le manava. I le tali atu i lenei mea, o le ate e matua maua mai lipids mai le toto, faʻasoa mai ia i latou se mea o loʻo misi. O lea la, o togafitiga e fesoasoani e aveesea ai le tele o le LDL i totonu o le toto.

Isi fualaau

O nei fualaau faasaina e aofia ai le probucol, ezetemib, omega-3 acetty acids. O le fualaau muamua e faateleina ai le maualuga o le polotini lea e siitia atu ai le cholesterol i fofo ate mo le faʻaumatia mulimuli ane. Esetima o loʻo faʻalavelaveina le gaʻo o gaʻo i totonu o le manava. O le faiga o gaioiga omega-3 e le o iloa lelei, ae mafai ona faʻaititia le maualuga o le lipid, faʻaitiitia le gaioiga o le faiga o le inflammatory, ma faʻasalalau le gaogao o le endothelium. O fualaau uma mai lenei vaega e faʻaaogaina naʻo le faʻaaogaina o togafitiga.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona e tau ai ma le cholesterol deposits i totonu o vaʻa o le ua, faiʻai, fatu, gaʻo ma vae i togafitiga faʻatoʻaga. O le aveeseina o tupe teu ma siaki mama o le a fesoasoani i meaʻai: chamome, St. John's wort, immortelle, faapea foi ma le buds birch. E faʻafefiloi se faʻafefiloi mai vaega tutusa o ituaiga taʻitasi o meafaitino. O le sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i le 500 ml o le vai e kuka ai sua, o loʻo faʻamalosi mo le afa itula. O le faʻaaogaina e ave i ni atopa se lua, faaopoopo i ai le sipuniti o le meli. O le umi ole togafitiga e 1 masina.

O le isi fofo lelei e mafai ona e togafitia ai le atherosclerosis o le kelani ma le lemoni. Ina ia saunia ni lita se tolu o le tincture, ave ni lago e fa ma ni ulu se fa o le kalaka. O lapisi e muaʻi faʻaulu. O mea uma lava o loʻo faʻasaina i totonu o se mea faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai meaʻai. Tuu i totonu o se fagu, sasaa vai mafanafana. Faʻamalosia aso e tolu i le vevela o le potu. Ona fufulu lea, ave le 100 ml 2-3 taimi i le aso. O togafitiga e 40 aso. E saunia togafitiga fou pe a manaʻomia.

O se faʻafefiloi o le meli, keleka ma le lemon e faʻamamaina lelei foi arteries. Mo lana tapenapenaga, ave le 1 lita o le meli, 10 ulu o kelekisi ma le 10 laka. Tipi togafisi ma lemoni, faʻafefiloi ma le meli. Ia faʻamalosi i le vaiaso, pe a maeʻa ona latou aveina lea o le sipuni i le aso. Togafitiga e faʻaauau pea seia oʻo ina ave e le tagata maʻi togafitiga uma.

O le isi meafaigaluega e mafai ona e taumafai e aveese pe faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol o le ava malosi o le keleka.

Lisi fualaau aina suamalie ma vodka malosi poo ava malosi ile fua ole 2: 1. A maeʻa le vaiaso, faʻapipiʻi le oloa ma faʻamalosi mo isi aso e tolu, pe a uma ona amata togafitiga. Ave le faʻasalasaga faʻatolu i le aso, faʻateleina le aofaʻi o mataua mai le 1 i le 15 - tasi le pau i le taimi. A maeʻa lena, o le numera o mataʻu ua faʻaititia i se auala talitutusa. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamamaina, o togafitiga ma le garlic tiocture eo faatasi ma se taumafa ma le faaaogaina o se aofaiga tele o le vai.

O le vave e te amata, o le sili atu ona lelei. E tatau ona manatuaina lenei mea i tagata gasegase e iai faʻamaoniga sili o le faʻamaʻi. I le faaopoopo atu i ai, o se taunuuga lelei e tatau ona faamoemoeina pe afai e faʻaaoga uma auala masani e fufulu ai ipu: meaai, vailaʻau, otaota, ma isi metotia.

Pe a faʻamaʻo ulutala autu o le ua, fatu poʻo vae, e ofoina atu togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, afai e manaʻo le tagata maʻi e faʻaumatia otaota o le cholesterol, e tatau ona ia sailia le fautuaga a se fomaʻi. O le a faʻamatalaina oe e le fomaʻi pe faʻapefea ona aveese le cholesterol mai le tino, ma oa auala faamama e sili ona lelei i tulaga taʻitasi.

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻasologa lea e atiae ona o le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o toto toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le afaina o le gasegase / lesema.

O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o le i ai i se amataga vave o le atinaʻe o le maʻisuka e le lagona lagona faʻalavelave ma faailoga. Faʻasaga i tua o le faʻaitiitia o le lumenia o arteries, susu, tiga o le loto, faʻavavevave e mafai ona tupu. E masani lava, o ia uiga e mafua ona o le le lava po o isi mafuaaga.

Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai ua faia i ni vaega se tolu. O le vaega muamua e faʻaalia i le fausia o fasi lipid, spots. I le vaega lona lua, liposclerosis ua maua. I le eria o le atherosclerotic neoplasms, mea faʻafesoʻotaʻi ma le pepa tuusao tuusao. O lona pito i luga e leai se afaina, fibrin ma platelets o loʻo i luga.

I le taimi lona tolu, o loʻo matauina le vevela malosi o sima calcium, o loʻo maua ai e le koleni cholesterol se fausaga eletise. E faasolosolo lava, e faʻaleleia ai le lapoa, lea e oʻo atu ai i le faʻatumu atoa o le toto.

Le togafitiga e le o togafitiga

Ole togafitiga ole fualaau o le cholesterol e faavae i mataupu faavae nei:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga e maualuga le tapulaa o le cholesterol (e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo manu, pata, fuamoa moa).
  2. Le faʻaaogaina o se fuainumera tele o oloa e faʻaleleia le faʻasolosolo mo le atherosclerosis (pateta, soya, cheese cheese, kapisi).
  3. Faʻaauau (4-5 taimi i le vaiaso) vasega o ituaiga uma o gaoioiga faaletino: tamoe, aau, savali, tietie uila, siva.
  4. Faʻatasi ma le mamafa tele - togafiti o meaʻai.
  5. Faʻalēaogāina masani leaga.
  6. Totoina o le toto, togafitiga o le maualuga o le toto ma ona faailoga.
  7. Faʻaaloalo i le pulega maualuga o galuega ma le malolo.

Aiseā e tutupu ai palesturol i totonu o vaʻa toto?

O atherosclerotic plate e masani lava ona faia i tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol. Pe a vaʻaia, e foliga mai o le teu o le calcium, gaʻo, ma mea e gaosia. O le mea moni, o papa i totonu o vaʻa e le vave fausia. I le taimi muamua, oa latou mea taua e foliga mai o ni mea manogi i puipui.

Papatusi e matautia tele mo le tino o le tagata. E tele o latou uiga eseʻese, o le mea lea e mafua ai le maualuga o le vavaeeseina ma le pisia o toto toto. O le vaega vaeluaina ua taua nei o se thrombus. E faʻateleina le toto toto i luga o le taimi ma poloka atoa le tafe toto.

E le gata i lea, o na tagata e masani ona inupia le ava malosi pe 'ai foi meaʻai ma gaʻo e tatau ona mataituina le i ai o pusa i le tino. O avanoa o tupe teu o le cholesterol e maualuga i tagata o loʻo matutua, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le mamafa.

Faailoga o Atherosclerosis

O kulupu o tagata mamaʻi e iai le atherosclerosis na lisiina i luga. E taua mo i latou le faʻafofoina o suʻega i le taimi, mataʻituina o latou soifua maloloina ma le pulea o cholesterol. I le taimi muamua, o pusa i totonu o vaa e le afaina ai se tulaga lamatia, ma o le a tupu aʻe le maʻi i luga o le tino.

O nai tupe teu laiti e le mafai ona atiaʻe i luga o le tele o tausaga, ae amata ona ola ae naʻo le tino e afaina i le atuatuvale, maualuga le malosi o le tino ma le maualuga o le mamafa. A uma ona tupu le lapisi i se tele, ona amata loa lea ona tafe i luga o puipui o le vaa, ma o le a osooso. O loʻo i ai se gaioiga malosi o fusi o le toto, lea e tafe ai toto toto, ma e vaapiapi. O se tagata ua lagona lelei lenei faailoga.

O le tele o taimi, o pusa o loʻo iai i totonu o le potu, i vaʻa o le faiʻai ma vae.

Papatusi i totonu o vaʻa o le tui vavalo

I le ua, o vaa e sili ona vaivai. E lamolemole ma faʻaogaina pea pe a liliu le ulu. O lea vaivaiga vaivai e faigofie tele i le fausiaina o pusa cholesterol.

E pei o isi isi vaʻa, e amata malie ona faʻatuputeleina faʻamau i totonu o le tui vavalo. E moni, ona o lo latou faʻaʻoleʻole, o se tagata muamua na lagona lagona o le maʻi. O le faʻavaeina o vaʻa paʻu e faʻataʻitaʻia i latou, ma faʻamaʻoto ai.

A maeʻa ona faʻatumu atoa le vaʻa, ona amata loa lea ona faʻamuta mai le leai o se okesene.

Faailoga o le vavalalata o vaʻa o le faiʻai

Afai e leai se pule a le tagata, o le tele o tupe teu i totonu o le faiʻai, o le a le umi ona oʻo mai.O se tagata gasegase o loʻo i ai pusa i totonu o vaʻa o le faiʻai e masani ona faʻasauāina e migraines, fiavalea, ma le le mautonu. E foliga mai o le atiaʻeina o le mafaufau.

Afai e faʻalauiloa lenei laasaga, o le a faʻalavelave le tulaga. O le maualuga o le maualuga o le a faʻaalia. O le tagata gasegase o le a amio le talafeagai ma o le a matua masalomia.

I mataupu e sili ona ogaoga, e le mafai e se tagata ona galue ia te ia lava, e le manatuaina ma iloa faamatalaga fou, ma e manaʻomia ai foi le tausiga faaopoopo. I ia tulaga, o togafitiga masani e le aumaia ai taunuuga.

Faailoga o le vavalalata o vaʻa o vae

O se tagata e maua i taimi uma i se faʻamaʻi i le tino o le tamaʻi povi e mafatia i le vaivai i vae ma e mafai ona masalomia le i ai o pusa. O le Cholesterol palapala i totonu o vaʻa o vae e faʻapogai ai foi ona laliina le paʻu. O lima e masani ona faʻamaisa.

Afai e matua afaina le tulaga, ona amata lea ona tiga le vae e tusa lava pe malolo. I se tulaga faʻasaga, e sili atu le tiga o vae. Togafitiga, i se isi itu, e sau pe a faaititia vae i lalo.

O se faʻamaʻi ua manatu ua matua le amanaiaina pe afai e amata ona oti le tino ona o pusi toto ma pusa. O le tagata gasegase e atiina ae maʻi pipili. E faigata ona togafitia, ma fualaau e mafua ai le toomaga le tumau.

Faailoga o le vavalalata o vaʻa o le totini

E le aoga le faapea atu o vaʻa o loʻo i totonu o le potu faʻapitoa e na o le pau lea o le punavai o le okesene mo le faiʻai. O lo latou vaʻaia e iloga i faʻamaoniga sili ona mataʻutia. E manaia ai, i lenei tulaga, foi, o le faiʻai o le tagata lava ia e aafia.

O atherosclerotic plate i totonu o vaʻa o le ua mafua ai faʻamaoniga nei:

  • televave masani
  • vaivai i le ulu ma le ua
  • leai se malosi ma vaivaiga
  • mafaufau le mafaufau.

E taua le matauina o le matautia o lenei maʻi. O faʻamaoniga o pusa i totonu o le potu faʻapitoa e masani ona agamalu. E naʻo le tagata na te taulai atu i le tiga mo le taimi muamua, ona faʻaaogaina lea ma e le umi se taimi e alu ai i le fomaʻi.

Paʻu ma le toto e faʻaleagaina e ala i a latou faʻaʻailoga, ae o le gafatia e poloka atoa ai toto toto. O nisi taimi e ulufale ai se tui toto i totonu o se vaa taua tele, ona ola ai lea o se tagata i se tulaga matautia tele.

Ua maitauina e fomaʻi e faapea, talu ai nei, o le tele o taʻavale e faʻaosoina ai faʻamalama saʻo. O le lavea, i le itu, e sili ona matautia mo ona taunuuga. Afai e le i maua se fesoasoani faʻapitoa i se tagata i le taimi, ona toe faʻaleleia lea e mafai ona tele se taimi, ma e le mafai ona fesiligia se toe malosi.

Metotia mo le suʻeina o mea faʻapipiʻi

O le mea moni, o le faʻamaʻi e sili atu le puipuia nai lo le togafitia, ae o le misia o le atinaʻeina o papa ile tino e faigofie. E pei ona taʻua i luga, e leʻo faʻaalia se maʻi mo se taimi umi ma e le lagona e se tagata ni faʻaʻailoga.

Ina ia malamalama o se tagata e tigaina i se maʻi pei o pusa i luga o puipui o vaʻa o le ua, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina ia te ia le tala talafeagai. Ua toetoe lava o falemaʻi uma ua faʻapipiʻiina meafaigaluega faʻaonaponei faʻaonapo nei, o le mea lea e le tatau i le suʻesuʻega ona faʻalavelave i le fomaʻi poʻo le maʻi, ae ui i lea, o le tele o auala e maua mai i luga o le totogifuapauina.

O auala aupito sili ona faʻamaonia e iloa ai le i ai o paʻu i totonu o le tui vaʻai o le MRI (faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic), faʻapea foi le ultrasound o vaʻa. Ae o iinei o loo i ai ni nuances. O le mea moni e faapea i le afa o mataupu, o le afaina o vaa ei ai atherosclerotic plate e mafai ona iloa pe afai ua uma ona tapunia le lumen ma ua uma ona avea le maʻi ma se tulaga ua le amanaiaina.

E faʻapefea ona aafia foliga o le tagata maʻi i le i ai o pama?

E mafai e se tagata ona malamalama o loo i ai ona puipui i totonu o vaa, ma tilotilo i ona foliga. O le tele o taimi e mafai ona iloa ai i luma o tatou mata. O nei papa e taua o xanthelasms, ma e masani lava ona i luga o le pito i totonu ole eyelid pito i luga.Afai e te le amanaiaina i latou, e mafai ona faateleina le pepa, ma o le a tulai mai se isi xanthelas i tafatafa ane.

O se tagata e iai le xanthelasma e tatau ona ia manatua o lenei faaletonu o se faailoga tuusaʻo lea o papa i le tino. O nisi fomaʻi e fautuaina e aveese lenei mea, ae aunoa ma le togafitiga o le tino ma fufulu ipu, o lenei faiga e le aumaia ai soʻo se faamanuiaga. Xanthelasma e toe faʻaalia, ma o se tamai laumei o loʻo i ai i le nofoaga na aveesea ai.

Togafitiga o pusa lapisi

I le taua faasaga i le papa, o nisi vailaʻau o le a fesoasoani. Ae peitai, e na o vailaau e mafai ona fesoasoani e taulima ai lenei maʻi? E faʻafefea ona fufulu mama ipu, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina?

O le mea moni, o loʻo i ai se auala. Ae o le faatoilaloina atoatoa o pusa e aunoa ma ni fualaau e le mafai. A maeʻa ona faʻatūina e le fomaʻi lo latou i ai, e tatau i le maʻi ona faʻaaoga fualaau faisua ma fualaau tetele i aso uma.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaoniga o pepa o le cholesterol, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o maʻi i le maʻi. Latou te faʻamaʻaʻaina lelei ia faʻaʻailoga o le faʻamaʻi ma e le faatagaina ai i latou e faateleina.

O meaai faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le numera o papa i totonu o vaa. I le avea ai o se tulafono, o le masima e toetoe lava a maeʻa uma. Faʻalēsolo ona faʻasao le teuina o oloa e pei o le kālati, palasi, lemoni ma le suāuʻu olive.

E le gata i lea, e tele togafitiga faʻaonapo nei. O le taualumaga e taua o le cryoapheresis. E le na o le aveesea uma o tupe teu, ae faamamaina atoa foi le toto. O se taumafataga faapitoa o le faʻamamaina, lea o loʻo faʻamatalaina e le fomai, o le a fesoasoani e faamama atili ai ipu.

Afai o le tagata gasegase ua ulufale i le falemaʻi i se tulaga ua le amanaiaina ma o ona vaa ua toetoe lava a malepelepe uma i pusa, ona mafai loa lea e le fomaʻi ona faasino ia te ia i le aveesea o le teuina. O lona uiga, o le taotoga o loʻo faʻamaonia mo vaʻavaʻa.

Afai e toetoe lava a malepelepe uma ia vaʻa, ona mafai loa lea e le fomaʻi ona vaʻai le tagata maʻi i le aveeseina o pusa.

Auala puipui

E mafai ona puipuia le atinaʻeina o paʻu ma le auala e fufulu ai ipu mai papa i uluaʻi laʻasaga o le maʻi? O fautuaga puipuia mai fomaʻi mo na tagata o loʻo mataituina lo latou ola maloloina o le a fesoasoani e taliina lenei fesili.

O le mea lea, ia puipuia oe lava mai le atinaʻeina o papa i totonu o vaa, e taua le tausisia lelei o mea taumafa i le gasologa o le olaga. O mataupu faavae nei o le soifua maloloina mo se tagata matua:

  1. E tatau i se tagata ona faaitiitia le taumafaina o meaola manu.
  2. O aso uma e tatau ona e 'ai ai meaʻai e mauʻoa i le polotini.
  3. E tatau ona e 'ai soo, ae o vaega e tatau ona laʻititi.
  4. O aso uma e te manaʻomia e faʻaaogaina ai susu susu.
  5. O le tele o mea taumafa e tatau ona aofia ai mea taumafa.

Ae ui i lea, o nisi tagata e sili ona manaia le taumafataga ma amata ona vavaeese soʻo se meaʻai gaʻo. E le fautuaina lenei mea, aua e faaopoopo i le cholesterol leaga, e lelei foi. O le cholesterol lelei e maua i totonu o fuālaʻau fuālaʻau, faapea foi i le gaʻo oona.

O a vailaʻau ua faatonuina mo le siakiina o atherosclerotic plate?

O lenei faʻamaʻi e iai foi taimi e le talafeagai ai togafitiga e aunoa ma le togafitiga fualaau. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faatonu fuatini. E masani lava ona latou saofagā i le faʻaumatia o faʻamau, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o le toto. E mafai ona avea ma statin, fibrates, aisicic nicotinic. Afai e manaʻomia, ole televamins ma le suāuʻu e tatau ona faʻatulagaina.

O tagata e maua i le cholesterol o loʻo i ai tulaga le lelei o le toto. O nisi o fualaau faasaina, e pei o Cardiomagnyl, ua faatonuina foi ina ia faaleleia. Afai e aʻafia vaʻa vaʻaia, o le a faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi vai i le lisi o fualaau faasaina.

O fualaau uma e tatau ona faia naʻo le faʻatonuina e le fomaʻi ma le faasologa na ia fautuaina ai.Togafitiga ma lenei faʻamaʻi, o se tulafono, e tele se taimi e manaʻomia ai, o lea e manaʻomia ai lou onosaʻi. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma, o le a le gata ina aveesea e le tagata ia papa, ae ia faaleleia foi le tulaga o le toto ma toto toto. O le a sili atu ona malolosi, sili atu ona ola. O le lagona o se tagata o le a faateleina, e le mafaamatalaina ma manino le mafaufau.

Papatusi i totonu o vaʻa o le faiʻai ua faia i le taimi o le atiaʻe o le atherosclerosis. O le maʻi e le mafaamatalaina ma e masani lava o lapalapa pito i lalo, fatu ma totoga i totonu e masani ona muamua mafatia muamua. O atherosclerotic plate i luga o le ulu e masani lava ona i ai i tulaga mulimuli. O le atinaʻeina o le faamai e mafai ona maua mo le tele o tausaga.

I nisi tulaga, pe a maeʻa le faʻalosolo malie o le tuputupu ae ma le faʻapitoa, o le a faʻafuaseʻi le faʻalauteleina o lipid tissues, le faʻaleagaina o veins ma le matuia o le soifua maloloina. O le faʻaalia o plaques i totonu o le faiʻai ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i le tupu o le faʻamaʻi pipisi.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le talaaga o faigata ogaoga, faʻafitauli o le tino, gasegase faafuasei poʻo le matelaina. Atherosclerosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi tumau, ma soʻo se ogaoga ogaoga o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga ma le faʻalavelave masani o le tulaga.

O lenei mea e mafai ona agai i se isi fesuiaiga o le tau, o se suiga i meaʻai, o suiga i tulaga moe, o le atuatuvale o le atuatuvale, o le amataga o le moaopao, o le a vave ona amata le aʻoga po o se soifua maloloina.

I nisi o tulaga, o le atinaʻeina o le faamai e alu ese mai le tui vavalo. Atherosclerosis o se maʻi pipisi ma aafia ai le tino atoa, veins ma arteries uma. Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai mo se taimi umi e mafai ona le vaaia ma faʻaalia i le taimi o le tigaina o le maʻi.

Faailoga o papa i le faiʻai

Soʻo se faʻalavelave i le toto e tuʻuina atu i le faiʻai e maua ai se tali. O se suiga tele i le amio, o le vaivai faifai pea, o le tiga o le ulu ma le tinetitus e masani lava ona taʻu mai ai le i ai o faafitauli.

Faʻatasi ma manuʻa sili atu ona ogaoga, o aʻafiaga o le tino o le tino e mafai ona matauina i isi, o lenei mea e matua fefefe i lima ma vae, le faʻamalosia o le faʻagasologaina o gaioiga, le mautonu, faʻalavelaveina o mea faigaluega.

O le toʻatele o tagata latou te vaʻavaʻai i uiga faʻaalia o le faʻamaʻi o ni mea totino faʻapitoa ma latou te le taulaʻi tele atu i uiga o le atherosclerosis.

O faʻamaoniga autu o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e pei ona taʻua i lalo:

  • Tigā ma umi le ulu. O le ulu tiga e masani lava o se mea mataʻutia, e faʻaalia ai faafitauli i vaʻa. E le mafai ona e talia se maʻi tiga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi mo togafitiga ma togafitiga.
  • Tauvalea, vaivai, faʻalavelave moe, faigata i le malosi o le mafaufau, mafaufauga le mafaufau, tinisitus. Leai, e le na o le vaivai. Afai e te maua ia le itiiti ifo ma le lua o nei faʻaʻailoga, vave faʻafesoʻotaʻi se neurologist ma faʻaauau pea i luga o se MRI o le faiʻai. O se faiga taugata lenei, ae naʻo le mafai ona faʻamaonia lelei faafitauli. O pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e iloa lelei lava i taimi o suʻesuʻega. O le malamalama i le mea tonu ma le tele o pusa i le ulu o le a mafai ai e fomaʻi ona filifili le togafitiga saʻo.
  • Fesuiaiga o lagona. Faateleina le faʻaleagaina, leai se faʻafoega o lagona, loimata, popole le popole. faufautua i lenei mataupu e inu vine i ituaiga eseese ma 'ai ai vitamini. I le faia o lea tulaga, e te ono lamatia le amataina o le atherosclerosis. I suiga i totonu o vaa, o foliga vaaia o pusa i totonu o vaʻa o le faiʻai, manua lapopoʻa, e le o ni faʻamafanafanaga mo le manava o loʻo manaʻomia, ae o vailaʻau vailaʻau ma vailaau toto. I le amataga o le fausiaina o paʻu, o loʻo faʻamalulu pea ma e mafai ona fufuluina i le toto pe a toe faʻafoʻi.I le i ai o ni alo lapoa ma eleelea, pe a vavaeesea ona latou faia lea o se toto toto. O le filifiliga e uiga i vailaau e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Vitamini ma meaʻai faaopoopo e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaleagaina ma saofagā i le faʻamalosia o le atherosclerotic deposits, faʻamatalaga.
  • O faailoga sili ona manino o papa i totonu o vaʻa o le faiʻai e mafai ona vaaia i luga ma pito i fafo o laumata. O le i ai o ni mea faʻapipiʻi, o lanu samasama i lalo o le paʻu o le tino ma luga o le mucosa - o nei tupe teu tupe lipid. O lo latou i ai i luga o laumata o se faailoga lea o papa atherosclerotic ma i le faiʻai. Afai e te matauina ia suiga, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. E le o se fofo faʻafefiloi e pei o le pipiiina o pores ma le faʻavaeina o mea faʻapipiʻi. I le aveeseina o pupuni i luga o laumata, o le a le pine ae toe faia. O le faʻafitauli ole gasegase ma le lipid metabolic e manaʻomia ai togafitiga faʻaleleia.

Atherosclerosis o le faiʻai o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia togafitiga faafomai atoatoa.

Leai se "ola soifua maloloina", o le togafitiga o le physiotherapy poʻo le teenaina o meaʻai e mafai ona aveesea ai le tino o le tino ma faia ai ni fata mai vaʻa o le mafaufau.

Mo le faaleleia atili o le soifua maloloina lautele, ioe, o le ae lafoai amioga le lelei e mafua ai le faʻaleagaina. O le ava malosi ma le vaisu o le nicotine. Ina ia faʻamalosia vaʻa, faʻapitoa vailaau ma vailaau toto e faʻamatalaina.

Papatusi i totonu o vaʻa o le faiʻai ma le teuina o le lipid tissue i luga o puipui o toto i totonu o le fausaga e pei lava o le gaʻo. Talu ai nei lava, o togafitiga togafitiga na faia mo le "gasegase lapisi" faatasi ai ma le fesoasoani o le faiga o taumafa faapitoa poʻo le teena foi o meaai.

O le mea lea, o le a le mafai ona afaina i totonu o vaʻa o le faiʻai mai le matelaina i le fiaai. O le mea moni, o le lipid tissues e foliga mai o le protein, o lona uiga, o le protein i le natura.

Faʻatasi ai ma le faʻaumatia o ni atherosclerotic plates, e tele lava ina afaina ai le faʻaaogaina o vaʻa, faʻaumatia o latou puipui. Afai e tupu le faʻaleagaina i totonu o le faiʻai, o le gasegase e faʻaalia tonu lava o le paʻu. Ole lapisi lapisi e mafai ona oʻo atu i le oti.

Teʻena o le cholesterol i meaʻai

O le aafiaga o le cholesterol i le fausiaina o pepa atherosclerotic e manino lava. I lalo o le microscope, e oʻo lava i tioata cholesterol e mafai ona vaaia. O le faafitauli o le naʻo se vaega itiiti o le cholesterol e ulufale i le tino ma meaʻai. E le gata i lea, o le ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai e le o lona uiga o le alu saʻo i le plasma toto.

O le Cholesterol e gaosia i le ate ma mai iina e alu saʻo i totonu o le toto. Tapulaa i luga o le cholesterol i meaʻai e le maua ai se taunuuga taua tele seʻi vagana ai mataupu o faʻasalaga manino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a 'ai na o moa moa, o le tuputupu ae o le cholesterol i le toto e masani. I manu faataitai, e atiaʻe le atherosclerosis vave. Peitai, masalo o lenei mea na mafua ona o le tele o uta o meaai mamafa i luga o le ate.

Afai e iloa ia faailoga o le atinaʻe o le atherosclerosis o le faiʻai, e tatau ona maua se faʻamaʻiina ona mulimuli loa lea i le fuafuaga togafitiga. E tatau ona puipuia le tupu malosi o le faʻamaʻi.

O le tuufaatasiga o mea taua: o le le paleni o mea taumafa, o mea e masani ai le gasegase ma aafiaga umi o masaniga leaga ma le matutua e oo atu ai i le atherosclerotic vascular damage. O taunuʻuga e sili ona matautia e tupu pe afai e vavalalata ia laʻau e fafaga ai le faiʻai ma le loto. O le mea lea, o le faʻamamāina o pusa i totonu o vaʻa o le faiʻai o le mea pito sili ona faanatinati mo le atherosclerosis.

Faailoga o le atherosclerotic faaleagaina i vaʻa faiʻai

O faʻamaoniga pito sili ona taua o le papa i totonu o vaʻa o le faiʻai:

  • o le i ai o lagona faavaitaimi poʻo lagona masani o le tiga,
  • faaitiitia i le vaaia o mea vaaia, lelei o le faalogo,
  • vavao
  • moe le moe, moe lemu po o le moe i le po, moe i le ao,
  • e tusa ai ma le vaivai faifai pea, vaivai le galue,
  • leai se popolega leai, leai se maʻi, faateleina le le fiafia,
  • le gatete (o gatete) o lima, le mautonu o le faʻamaopoopoina o feoaiga ma gaioiga,
  • faafitauli i le tautala, maualuga toto maualuga.

O faʻalautelega e faʻatupulaia lemu ma faʻalagolago i le tikeri o le vaapiapi ma le taua o le vaa. Afai e te le afaina le tulaga, o le fesuiaiga o vaʻa o le faiai ua faia. Faʻalelei ma mafaufau lelei gaioiga pe a maeʻa momoe ma nofo i le ea fou. O faʻalavelave, potu malulu, mafaufau lelei, faʻafitauli faaletino e iai se aʻafiaga i le soifua manuia o le maʻi.

Taua! O le faʻaalia o ni faailoilo e faʻaalia ai le solia o le toto i le faiʻai o le tagata gasegase ma faʻaulosi oe e suʻe fautuaga faufautua.

O aʻafiaga o atherosclerotic plate i totonu o vaʻa o le faiʻai

O aʻafiaga o faʻasologa o le atherosclerotic o le taofia o vaʻa o le faiʻai. Faʻasolosolo atoatoa le lumena o le faga, e tupu ai se faʻavae o le ischemic, o le oti o le vaega tutusa o le faiʻai. O le tagata gasegase ua toesea pe ua matua leiloloa le motoa, o le malosi o le tino o le tino, tautala, faamaopoopoina ua le afaina, e fuafua i le nofoaga o le liona.

O le le atoatoa o le faʻalavelaveina o vaʻa vaʻaia e faʻaalia mai i le suia o lagona, le mafaufau faʻaleagaina, manatua ma le gauai atu i le atinaʻeina o le teteʻe. O tagata maʻi e le mafai ona latou faʻafofogaina ma faʻamaopoopoina gaoioiga, manaʻomia le fesoasoani a ē pele.

Togafitiga mo le atherosclerosis

E feteenai ma talitonuga masani e uiga i lamatiaga o le atherosclerosis mo le augatupulaga matutua, o le maʻi o le "laiti" ma e aafia ai tagata gasegase o talavou. O le mea lea, o le togafitiga o pusa i totonu o vaʻa o le faiʻai e tatau ona amata loa ina ua maeʻa le faʻamaonia o le siama. O faʻamalosiga faʻatasi e aofia ai gaoioiga nei:

  1. Mea taumafa - faʻasaina (teena) mai meaʻai, ulaula, meaʻai mama, meaʻai vave, maualalo i le cholesterol.
  2. O le malosi faaletino, savali i totonu o le ea fou e faʻaleleia ai metabolic processes, faʻamautuina le mamafa.
  3. Auala mo le tuʻuina atu o le cholesterol ma lipide le maualalo (statins, fibrates), lea e avea ma "mea faufale" o papa.
  4. Meaʻai suamalie ma minerale e faʻamalosia ai vaʻa toto.
  5. Togafitiga faʻapitoa - ua filifilia se vailaau mo gasegase maualuga e puipuia ai faʻalavelave.
  6. Feteenaʻi ma masaniga leaga - sei vagana ai le ava, nicotine.

I mataupu faʻapitoa, faʻapitoa faʻataʻitaʻiga - aveeseina o pusa i se auala tatala (endarteryctomy) poʻo le fesoasoani o se faʻamaʻi i totonu o le vaa.

Auala mo le faamamaina o pusa o vaʻa vaʻaia

I laasaga muamua o le atherosclerosis, pe a amata ona fausia ia pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai, e fautuaina e taofi le taimi nei i le mea sili e gata ai. O metotia o togafitiga o loʻo i luga o loʻo tuʻufaʻatasia ma ituaiga ituaiga o mea e fufulu mama ai:

  1. O meaai saʻo i lalo, vave faʻaitiitia le cholesterol: sea iʻa ma iʻa o le sami, nati, fatu, fualaau aina ma fua o le kiwi, fualaʻau lanumeamata ma vine, galala ma le sami buckethorn, lanu meamata, fualaau suamalie.
  2. O teuteuga ma mea faʻaleagaina o faʻalapotopotoga eseese o le chamomile, fusi, fennel, lapisi lapisi, lemongrass, wort St. John, plantain.
  3. Le faʻaogaina o lago i le tua o le ulu i le vevela o le toto ma faʻaleleia le soifua manuia.
  4. O fualaau e faʻaitiitia ai le faʻamalamalamaina o le cholesterol, fualaau mo le excretion o meaola eleʻele (faʻaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi).
  5. O le hemocorrection o le Extracorporeal - faʻamamaina o le toto mai le cholesterol sili atu.

Fai mai tagata popoto, o le a mafua ai ona aveesea le taotoga i luga o vaʻaia o masini atherosclerotic i totonu o vaʻa o le faiʻai. O isi sooupu e le mafai ona faʻaumatia, o le mea lea, o le puipuia o lo latou tuputupu aʻe e taua.O metotia faʻatulagaina o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le aofaʻi o le cholesterol ma, e tusa ai ma lea, o pusa i totonu o vaʻa o le ulu o le a le tupu. O le mea lea, o le tuufaatasiga o vailaau aloaia ma aganuu i lalo o le vaavaaiga a se fomai o le a faatumauina ai le mama o le ulu ma le mafaufau e susulu.

E tupu pe afai e te alu i le faleoloa, e te taumafai e manatua mo ni nai minute mea e tatau ona e faʻatau? Po o le talanoaga a le aso ananafi e toe manatuaina i na o vaega o fuaitau, ma folafolaga e taufaamatau e le mafai ona faataunuuina, ona ua e galo ia i latou? Pe atonu e oso faʻafuaseʻi le vavave i mata? O le faaitiitia o le mafaufau, o le vevela ma le faalavelaveina o faailoga ia o le tele o faamai, e aofia ai ma le mafuaʻaga o le faavaeina o siama cholesterol i luga o puipui o toto toto - pusa cholesterol plaques. O lenei togafitiga e le gata ina afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi ma gaoioiga faʻaagafesootai, ae e mafai foi ona oʻo atu ai i se tulaga ogaoga ona o le solia o le gasegase o le cerebral (stroke).

O le atherosclerosis Cerebral poo totonu o vaʻa o le faiʻai o se faʻamaʻi e mafua mai i le lafoina o le cholesterol i puipui o vaʻa vaʻaia, lea e tau atu i:

  • vavalalata o le lumena o le moega lapisi,
  • toto le mama, ma o se taunuuga, o le tulai mai o vaega o le hypoxia i le faiʻai,
  • leai o se okesene ma meaʻai i totonu o siama nasu, lea e faʻaalia i le tele o faʻafitauli o le natura o le neurology.

O le tele lava o taimi, o faailoga o le cholesterol o loʻo atinaʻe i tagata e sili atu nai lo le 45-50 tausaga (i alii 3-4 taimi e sili atu nai lo tamaitai), o mafatiaga mai le mamafa ma le faʻaleagaina o maʻi faʻapitoa. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e manaʻomia togafitiga uumi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le taimi e puipuia ai faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga