Suga (glucose) i le urine ma le maʻisuka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "sugar (glucose) i le urine o le maʻisuka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Aisea e aliali mai ai le suka i le urine ma le maʻisuka ma o le a le matautia?

Glucose i le urine ma le maʻisuka e masani lava ona iloa, talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai le sili atu o le pito i luga, o se taunuuga o le suka lea e mafua mai i le urine. O lenei faagasologa ua taua o le glycosuria. Afai ole sili atu ile inisinia ole inisalini e le sili atu i le 5.5 mmol / l, ona maua lea o le suka i le urine i ni aofaiga laiti. E masani ona tupu lenei mea i tagata soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faafitauli e mafua ona o le soliga o le suka. E mafua ona o le le lava o le tino e maua ai le insulin. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sili atu o le kulukose e mafua mai i fatugaʻo e ala i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le suka i le urine e masani ona matauina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Afai e iloa le kulukose i le urine i se aofaiga o le maualuga o le 1 mmol, ona faʻaalia ai lea o le leai atoatoa o le maʻisuka. Afai o le fuainumera e mai le 1 i le 3 mmol, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i le tumau o le suka. Afai e sili atu i le 3 mmol, ona faʻaalia lea o le i ai o le maʻisuka. I le faʻamuamua, o le masani lenei o le suka i totonu o se urine o se maʻisuka. Afai o le faailo e sili atu i le 10 mmol / l, ona avea lea o se tulaga matautia mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le i ai o le glycosuria i le maʻisuka e fesoasoani i na faʻafitauli:

  • faalagolago i le inisalini, o lona uiga, o le ituaiga lona lua o gasegase e avea ma muamua,
  • faʻalavelave i le faʻaleagaina o le muscle fatu, arrhythmia,
  • maʻi o le maʻisuka ma le nephropathy,
  • feosofi, faavaivaia,
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • maʻi faaletonu i le mafaufau,
  • ketoacidosis ma polyuria.

Urine foliga i le taimi o le faamamaina o le toto i totonu o fatugaʻo. O le mea lea, o le tuufaatasiga o le urine e faalagolago i gafatiaga gafatia o le renal tubules ma le aofaiga o suka i totonu o le toto. Afai ei ai le tele o le kulūkose, ona taumafai lea o le tino e faʻasao ese mai le vaʻa. O le mea lea, o le suka o le a tuʻuina atu i totonu o le mimiti aʻo faia. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, lea e le o gaosia ai le kulukose e le inisalini, ona e le lava, ei ai isi mafuaaga mo le faateleina o le suka i totonu o le iniseti:

  • fualaau faasaina, lea e faaaoga ai fualaau faasaina e taofia ai le gaioiga o le tino,
  • faʻasologa o togafitiga
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • maʻitaga
  • le lelei ma, aemaise lava, le faʻamaʻaloga o le caffeine,
  • inupia o le tino e ala i vailaʻau ma vailaau oona,
  • ogaoga e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le uila,
  • nisi o maʻi o le mafaufau i se faiga ua sili atu,
  • ogaoga mu
  • toe le manuia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le sili atu o le kulukose i le urine e mafai ona mafua ona o le le lava o le inisalini o le gaosiga, faʻaleagaina o meaai gaʻo, ma le faʻaleagaina o meaola.

Glycosuria (aka glucosuria) o loʻo faʻaalia i le mamafa o le glucose i le tagata. O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka malosi o le 1st ma le 2nd ituaiga. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o lenei maʻi i le maʻisuka o le sili atu lea o le kulukose i le toto toto ma le le mafai ona tuʻuina atu le suka i sela.

Glycosuria e faigofie lava ona iloa e suʻe suʻega mo le suka.

Mai lenei vitio e mafai ona e iloa i auiliiliga auiliili o le glucosuria ma po oa mafuaaga mo lona atinaʻeina.

O le ata o le falemaʻi ma le maualuga o le suka i totonu o le urine o loʻo faʻaalia mai i ni faʻailoga:

  • o se fiainu faifaipea e le mafai ona faamalieina
  • faʻaauau faifaipea
  • telefoni mucous membranes o le vavagana o waha,
  • vaivaiga o le tino ma le vave vaivai,
  • tiga o le muscle tiga,
  • faateleina le fiaaai,
  • manava manava
  • vavao
  • soona inu tele
  • faaletonu le mafaufau.

Faatasi ai ma glycosuria, o mea aoga e fufuluina lelei i le urine, ona o le tiga o le tino atoa. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e amata ona vevela, ae e leiloa kilokalama, o lona uiga o le leiloa o le mamafa.

O togafitiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le faavae o le suʻesuʻega ma mafuaʻaga o glycosuria:

Ina ia fesoasoani e faʻaumatia glycosuria, o le a fesoasoani foi fua o vailaʻau faʻapitoa. Latou te faʻaitiitia le maualuga o le suka i le urine, e malu ma saogalemu atoatoa mo le tino.

Le mea sili recipese faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa:

  1. O lenei fua e aʻafia ai le faʻaaogaina o lau o lau laau mago poʻo le laʻau - manogi, laumei. O le a e manaʻomia foi le aʻa o le taua. Faʻapipiʻi vaega ua nutimomoia i le tutusa tutusa, fua 2 lepu kuka ma sasaa vai inu i se voluma o le 400 ml. E fautuaina le faʻaaogaina o se vevela mo le faʻamalosi. Faʻaosooso 20-30 minute. Ona faamamaina lea o le susu ma faʻaaoga i totonu o le 3 taimi i le aso, 70-80 ml.
  2. Faʻatau faʻamaina o fatu oatasi i totonu o le ipu e tasi. Faʻafefiloi i le 1 lita o le vai ma tuʻu le afi. A uma le kuka, kuka mo le 60 minute. Laasaga pe'ā uma ona faʻamafanafanaina le gauga ma faʻapala i totonu 100 ml ao leʻi faia le taumafataga.
  3. Brew blueberry i le vai. Mo le 1 ipu ipu vai e te manaʻomia se tasi ma le afa kapu punini o lau. Inu le afa afa (100ml) i le aso ao le i 'ai meaai.
  4. 'Ai le kinamona. E mafai ona faaopoopo i le inu meainu, kefir, yogurt ma isi. E oʻo atu i le afa-sipuniti o le kinamona ua faʻatagaina ona 'aina i le aso. E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o le kinamona mo le maʻisuka iinei.

Afai e te faʻalatalata atu i le togafitiga ma le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, e mafai ona e faʻaumatia vave le glycosuria. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, ona le afaina lea o lau soifua maloloina.

Urinary glucose i le maʻi suka: mafuaaga o maualuga maualuga

O se faailo o le manava masani o le inisalini o le faatumauina o le maualuga o kulukose o le toto e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / L pe a fuaina i luga o se manava gaogao. O lenei faʻatonuga o se faʻalavelave i le pulefaʻatasia o le kulukose e fatugaʻo, ina ia maua ai e tagata soifua maloloina le aofaʻi o suka i totonu o latou urini e le maua i se mea masani masani.

I le maʻisuka, pe a oʻo atu le maualuga o le pito i luga, o le kulukose e amata ona alu ese mai le tino ma le tele o le vai. O lenei faailoga o le maʻisuka ua taua o le glucosuria.

O le foliga mai o le kulukose i le mimilo i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le le lava o le taui mo le faʻamaʻi, pe afai o loʻo mulimulitaia tulafono uma o suʻesuʻega.

Urine i totonu o le tino e maua i le faamamaina o le toto e fatugaʻo. O lona tuufaatasiga e faalagolago lea i le setete o metabolic processes, o galuega a le renal tubules ma le glomeruli, i luga o le inu ma le meaʻai.

I le taimi muamua, o le urine muamua e faia lea e leai ni sela toto po o ni molikula tetele. Ma, o mea oona e tatau ona aveʻesea faʻatasi ma le elemene lona lua, ma amino acids, glucose, ma elemene elemene e tatau mo gaioiga faʻasolosolo e toe faʻafoʻi mai i le toto.

Mo le glucose, o loʻo i ai se tulaga taua o ona mea i totonu o le toto, lea e le ulufale ai i le urine. E taua o le pito i luga. Mo se tagata matua soifua maloloina, o le 9-10 mmol / l, ma i le matua, e mafai ona maualalo le pito i luga. I tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o lenei maualuga e 10-12 mmol / L.

Ole faʻaleagaina o le faʻaaogaina o aʻafiaga ole aʻafiaga e le gata i le kulūkose i totonu o le toto, ae faʻapea foi i le setete o le masini faʻaogaina o gaʻo, o le mea lea, i faʻamaʻi, aemaise lava i le nephropathy masani, o le kulukose e mafai ona aliali i le urine ma le kulukose toto masani.

E masani lava, o le kulukose e mafai ona aliali mai i totonu o le urine ma se taua tele o meaʻai gaʻo ma meaai, o le tele o caffeine, faʻapea foi ma le mamafa o le faʻalavelave, pe a uma le faʻasolosolo. O ia tulaga e masani ona pupuu ma, faatasi ai ma suʻesuʻega faifai pea, o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le leai o se suka.

Corticosteroids, thiezide diuretics, anabolic, o estrogens e mafai foi ona mafua ai le glucosuria le tumau. A uma ona taofi le ave o nei vailaau, o le suka i le urini e toe foi i le masani.

O le foliga mai o le kulukose i le urine ua matauina i totonu o fafine maʻitaga ile tolu tausaga. O ia ituaiga tamaitai e manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega i le falemaʻi e taofiofia ai le maʻisuka faʻamaʻi. I lona toesea pe a uma ona fanau, e mou atu le glucosuria e aunoa ma se faʻasologa.

O le mafuaʻaga mo le solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga o le faʻasaʻolotoina o hormones placenta e faʻafeagai ma le inisalini. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻalauteleina le faʻamalosia o le inisalini, ma o lona faasea ua faʻateleina le taui. O faʻamaʻi e faʻatasi ma le suka maualuga ma le glucosuria e aofia ai:

  • Faateleina le fiaai ma le galala.
  • Faʻafitauli pipisi
  • Tigā toto maualuga.
  • Uiga masani.

E mafai ona avea ma faʻaaliga o le maʻisuka faʻamaʻi.

O le vaega aʻafia e aofia ai fafine ua leai ni a latou fanau, o se tamaʻi fausua i le taimi na fanau mai ai muamua, o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka ma ua mamafa tele.

O le maʻisuka o Renal o se togafitiga o le suia o le kulūkose i totonu o tubules o fatugaʻo, o se taunuuga o faʻamaʻi o le tino. Faatasi ai ma le glucosuria tele, o le suka i le urini atonu o se tulaga masani o le glycemia.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulūkose ua faʻaitiitia, e mafai ona i ai i le urine e oʻo lava i le hypoglycemia. O ia glucosuria e tele lava ina matauina i tamaiti ei ai ni mea faaletonu o le gasegase o le tino ma e taʻua o le glucosuria gutu muamua.

Latou te aofia ai: Fanconi syndrome, lea o loʻo faʻalavelaveina ai le fausaga o tubules o fatuga ma tubulointerstitial kidney faamaʻi, lea ua faaleagaina ai le tino o le fatu fatu. O nei faʻamaʻi e mafua ai le foliga mai o le polotini i le urine ma le maualuga o le pH o le urine.

O le glucosuria lona lua o loʻo aliali mai i tulaga faʻaletonu:

  • Neprosis
  • O le glomerulonephritis taimi.
  • Maʻi o le Nasrotic.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Glomerulosclerosis i le maʻisuka.

I faʻamaʻi fatugaʻo, o le urine e maualalo lona mamafa, sela mūmū mūmū, sela paʻepaʻe mama, ma le polotini ua fuafuaina.

Faatasi ai ma le faʻamaloloina o togafitiga faʻapitoa, faʻamaʻi o le pituitary ma lauroid gland, grenades, e mafai ona manatu o le foliga mai o le kulukose i le urine e atagia ai le faateleina o lona toto i le maʻisuka.

I totonu o le fatuga o fatugaʻo, o le inu o le glucose e tupu i le auai o le hexokinase enzyme, lea e faʻaaogaina ma le auai o le inisalini, o le mea lea, i le maualuga o le inisalini, o le maualuga o le fausua ua faʻaitiitia, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi suka i le foliga o le nephropathy o le maʻisuka, ua suia le tino o le fatu fatu i le mea e fesoʻotai ai, o le mea lea, e oʻo lava i le toto maualuga, e le maua i le urine.

I tulaga masani o le maʻisuka faʻamalosia e ala i le i ai o le kulukose i le siama o le maʻi, e mafai e se tasi ona faʻamasino le manuia o le taui o le maʻisuka, o lona foliga mai o se faʻamatalaga mo le toe iloiloina o le fua o le suka-lowering tablets or insulin upwards.

I le maʻisuka, glucose, ona o le malosi e tosina mai ai le suavai mai le masini, mafua ai uiga nei o le faamalolo:

  • Faateleina le manaʻomia o le vai, faigata le faʻanatinati o le fia inu.
  • Gutu gutu i le maʻisuka.
  • Faateleina urination.
  • Paʻu paʻu ma foliga mucous.
  • Faateleina vaivaiga.

O le gau o le kulukose i le urini pe afai e le mafai ona gauaiina e le masima e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai ona avea meaʻai ma mea e maua ai le malosi, e pei o se tino ola maloloina. O le mea lea, o gasegase, e ui lava i le tele o le 'ai, e faigofie ona paʻu.

I totonu o le tino, e aunoa ma le glucose i totonu o siama, o tino o le ketone o mea oona i le faiʻai e amata ona fai.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o manua i le ulu ma le faiʻai, o le mai lecephalitis, o le maningitis, stroke stroke, ma le umi o le gasegase e mafai ona mafua ai foliga o le kulukose i totonu o le siama. I lalo o nei tuutuuga, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose toto ona o le faateleina o le glycogen ate.

O le hyperglycemia ma le glucosuria lē tumau e faʻatasi ma le pancreatitis, ao foliga mai e atagia ai le maualuga o le faʻaogaina o le inflammatory ma lona faʻaogaina. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma togafitiga manuia o le faʻamaʻi, o le kulukose i le urine ua mou atu.

Glucosuria e mafai ona iai i faʻamaʻi e maua mai i le maualuga o le vevela o le tino, viral and bacterial inflammatory diseases, faapea foi ma le oona i le strychnine, morphine, carbon monoxide.

Afai o le glucose i le urine ua matua leai lava, o lona uiga atonu o se faailoga lea o siama siama o le urinary tract, ae o lenei faailoga e le maua ai se tulaga tutoatasi o le suʻesuʻeina.

E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega urine mo le suka mo le siamaina o le maʻisuka ma le aoga o ona togafitiga, faʻapea foi ma le fuafuaina o le gaioiga o gaʻo poʻo faʻamaʻi o le endocrin system ma le pancreas.

2 aso ao lei faia le auiliiliga, e le fautuaina togafitiga, ma o le aso e le aofia ai le ava malosi, lagona ma le faaletino, faapea foi ma meaai e maua i le gaʻo. O vailaau faafomai e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o le suʻesuʻega, o lea la e tatau ona malilie i latou ma le fomaʻi.

Mo le siama o le maʻisuka, o le naunautaiga o le glucosuria o se auala fesoasoani ma ua iloiloina faatasi ma faitioga o le tagata maʻi ma se suesuega o le toto mo le glycemia, suesuega o le faapaleni o le kulukose ma isi suʻesuʻega o meaola.

I le fale, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi e fai ai suega glucosuria. O lenei auala manino e mafai ai e oe ona iloilo le i ai o le suka i totonu o le iniseti i totonu o le 3-5 minute, atonu o se faailoga le tuusao o le faateleina o le toto suka.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i se mea taatele i le maʻisuka - o le i ai o le kulukose i le vavao.

Glucose o se mea taua lea e manaʻomia e le tino o le tagata ona maua ai le malosi. O lenei vaega e ulufale i le toto pe a maeʻa le malepe o meaʻai gaʻo e sau mai meaai. I tagata soifua maloloina, ua lava le inisalini e gaosia, lea e mautinoa ai le faʻafefe o le suka i suauu, o le isi glukose e tolopoina e le renal tubules. O le mea lea, o le suka masani i le mimi (glycosuria) e le o iloa, foliga vaaia ma maualuga maualuga i tagata matutua ma tamaiti e mafai ona mafua ona o mafuaaga.

I le taimi masani o le gaioiga, o le kulukose e matua gauai uma lava i le vavalalata tubules ma mai iina e ulu atu i le toto, o lona uiga, e le tatau ona i totonu o le mimi. Faʻateleina le maua o le toto toto (luga aʻe o le 9.9 mmol / l), e le mafai e gaʻo ona taulimaina a latou galuega, ma o se vaega o le kulukose e ulufale atu i le iniseti.

Aisea e aliali mai ai le suka i le urine pe a suʻe suʻega, o le a le uiga o lenei mea? O le isi mafuaaga o le glucosuria atonu o se faaitiitia i le tapuni pito i tua, lea e matauina i le matua po o le faamai o le gaʻo tumau.

O mafuaʻaga e mafua ai le foliga mai o le kulukose patho i le mimi, lea e sili atu i le tulaga masani i alii ma tamaitai:

  • O le mafuaaga taatele o le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le hyperglycemia o le toto o loʻo i ai.
  • Uma o le fatu: pyelonephritis, nephrosis, le atoatoa, glomerulonephritis.
  • Faʻasologa o gase: togafiti o Girke, hepatitis, cirrhosis.
  • O gasegase o le tino: maningitis, encephalitis, kanesa, afaina o le faiʻai o le fatu.
  • O faʻamaʻi pipisi o le endocrine: hypothyroidism, leʻavaʻalo hormonal, thyrotoxicosis.
  • Hemorrhagic stroke.
  • Lapatai pancreatiti.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi i fualaʻau, mea e maua ai le morphine, chloroform, strychnine.

O le glucose o le tino i le urini ua i ai le faateleina o le matuitui i tulaga faigata, gaioiga faaletino ma le gaioiga. Togafitiga ma nisi o fualaau faʻasaina-e le aʻafia ai - o le glucosuria. O se maualuga maualuga o le toto ma le urine glycemia e mafai ona mataituina pe afai e te 'ai tele lau sisiva ao lei faia le suʻega.

O le a le masani o le suka o le urine i tamaitai matutua ma alii, o lona uiga pe a maualuga le maualuga ole kulukose? O le faʻatagaina masani mo suʻesuʻega o urine i aso taitasi e 2.8 mmol / L; i le taeao, e le sili atu i le 1.7 mmol / L. le glycemia.

Urinalysis e mafai ona tele ituaiga:

  • diuresis i aso uma
  • taeao
  • Nechiporenko auiliiliga.

O le pito i luga mo tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, faatasi ai ma lona matua o loʻo tulaʻi mai. O le mea lea, mo tagata matutua, e faatagaina le maualuga o le 10 mmol / L i aso taitasi. Mo tamaiti ma fafine maʻitaga, e le sili atu i le 7 mmol / L. le glycosuria.

Pe a pasia se suʻesuʻega lautele, e le tatau ona i ai le suka i le urine; e na o le tasi le mea e maua ai le glucose, e le sili atu i le paepae o le 0.083 mmol / l i tagata matutua.

E faʻapefea ona ou faʻaitiitia le suāsima aʻo leʻi faia le suʻega? E maua se tali le lelei pe afai o le tagata maʻi e 'ai se acid (ascaminbic acid) (vitamin C) aʻo leʻi faia se suega suʻesuʻe.

E faʻapefea ona ou suʻeina le suka i le sogasoga o se tamaititi ma se tagata matua i le fale, o le a le mea autu o faʻamaʻi?

  • lagona faifai pea o le fiainu, faamamago mai i mucous membranes i le gutu,
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivaiga lautele, vaivai,
  • mamafa mamafa
  • maualuga le toto maualuga
  • o se lagona tumau o le fiaaai, pe, i se isi itu, o le leai o se manaʻo.

Afai e maua le suka i le tuufaatasiga o le urine i fafine, o le a le uiga o lenei mea ma pe faapefea ona faʻaalia maʻi? I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, e mafai e tamaitai ona maua le susunuina ma le susunuina o totoga totoga fafo, afaina o le eleele, faatasi ai ma le tele o otaota leaga.

Maua maualuga i le urine i alii, o le a le uiga o lenei mea, o a ni faailoga o le maualuga o le kulukose? I tagata, e mafai ona matauina lenei togafitiga i le mumū o le gland prostate. O le faʻamaʻi e masani lava ona maua i sui o le malosi sili atu i le 45 tausaga, ae i tausaga talu ai nei ua laʻititi le maʻi ma e oʻo lava i le tolusefulu tausaga le matua.

  • O loʻo amataina le faʻapipiʻi pe a uma ona faʻaaogaina gaʻo i le fale ao lei faia ni suʻega, i le lotolotoi o le atuatuvale, faʻamalosi tino.
  • O mafuaʻaga o glucosuria pancreatic e aofia ai le le lava o mea faʻapipiʻi (pancreatitis, ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2).
  • Renal e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le tino, o le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le kulukose.
  • O le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i se gasegase o le ate.

O togafitiga a Glucosuria e faʻatautuina e faʻavae i luga o lona ituaiga ma i luga o le faavae o suʻega faaopoopo. O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga o gasegase e tupu. E le gata i lea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e masani lava ona matauina le gasegase o le maʻisuka, ua matua faateleina le tele o le suavai. O le urine e ufitia, mafiafia, ma e ono i ai se manogi le lelei.

O le a le uiga o le suka i le urine i le maʻitaga maʻitaga? Afai o lenei maʻi na iloa muamua, ona le oso ai lea i le glucose. Atonu e mafua mai i meaai a le tina o loʻo faʻamoemoe (o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo aʻo leʻi suʻeina), faʻamaʻi poʻo le faʻafitauli o le mafaufau.

A oʻo ina maua pea le maʻi, e tatau ona faia ni suʻega faaopoopo. O lea ituaiga o faailoga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo le faʻaaogaina o le tino. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auiliiliga, i le faaopoopo atu i le kulukose, o le urine e aofia ai le palatini, o lenei mea o loo manino ai le afaina o gaʻo, cystitis poo se maʻi pipisi. Mo le faʻamautinoaga saʻo ma togafitiga, faʻatalanoaga ma le nephrologist, endocrinologist e talafeagai.

Aiseā ua aliali mai ai le maualuga o le suka i le urini a se tamaititi, o le a le uiga o lenei mea, o a mafuaʻaga o maualuga maualuga o kulukose? I tamaiti, o le togafitiga e maua mai i tua o le gasegase o gasegase, siama autoimmune, le paleni o meaai, togafitiga umi mo nisi togafitiga. O faʻataʻitaʻiga masani mo le faʻavasegaina o auiliiliga e tutusa ma iuga o tagata matutua.

E maua e pepe pepe ni suʻega toto mo le anapogi kullukose, i aso uma. Afai e manaʻomia, faia se suʻega o le toleniga o le glucose.

E faʻafefea ona togafitia se tamaititi ma aveese le suka mai le urine, o a aʻafiaga e mafai ona maua e nei faʻafitauli i le taimi o le tamaitiiti? Ina ia togafitia ia faailoga o le glucusiria, e tatau ona aveese le mafuaʻaga o ona foliga. Afai e afua mai i le solia o le gaosiga o le carbohydrate, o le maʻisuka, o lona uiga e filifilia e le endocrinologist le togafitiga, ma mafaufau i ituaiga o togafitiga. I le togafitiga o se ituaiga o le insulin, e afaina ai tamaiti i le iniseti o le hormone ma ua maua ai se taumafa maualalo. O maʻi o le ituaiga lona lua e lava le tele o togafitiga ma gaioiga faʻaletino, i nisi tulaga e manaʻomia le totogiina o le maʻi ona o le maualuga o le suka.

Aisea e faateleina ai le suka i le urine i le maʻisuka ituaiga 2? E ono lamatia le glucose i le urine? O le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le suavai ua tupu mai pe afai e maualuga le maualuga o le toto. Afai e pulea e le tagata maʻi le taui mo le faamaʻi, ona faaitiitia lea o le glucosuria e tusa ai.

E mafai faapefea ona faʻaitiitia le suka i le urine mo le maʻisuka? O le a le togafitiga e manaʻomia? O togafitiga e faʻamatala mai e se endocrinologist. Ina ia faʻasolosolo le glycemia, o se meaʻai maualalo-gaosiolosi, faʻamalositino, o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka e faʻatulagaina. Tusa 1 le maʻisuka e aʻafia ai tui inisalini. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga a le fomaʻi, o le kulūkose e faʻamautuina malie.

Toa maualuga i le urine, o le a le mea e tatau ona fai, pe faʻapefea ona tuʻu ifo? Muamua, o Glycosuria, o loʻo taʻu mai ai le soliga o le faiga o le tino. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea paleni, faʻatulaga se faiga masani i aso taʻitasi, ma faʻatapulaʻa le faʻaogaina o meaʻai e maua i le gaʻolaʻo māmā. O le faamalositino e aoga tele. Latou te fesoasoani i le tino e sili atu le faʻaleleia o le kulukose.

Afai e mamafa tele oe, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i meaai maualalo-kalori. O le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. O le tagata maʻi e fautuaina e lafoai le ulaula ma le ava malosi, ona o masani leaga e sili atu le malosi o le tele o faʻamaʻi.

Urinalysis o se suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe a le suʻesuʻega lea e mafai ona iloa ai mafuaaga o le le lelei o le tele o totoga ma tino. Ua lapatai mai Glycosuria e uiga i le toilalo i le gaosiga o le gaʻo, gasegase o gaʻo, ate, ma le faiʻai. Ole suʻesuʻeina ma le togafitiga o togafitiga faʻaleagaina o le a aloese ai mai faʻafitauli matuia.

Sua suka i le maʻisuka. Urinalysis mo suka (glucose)

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka (glucose) e faigofie ma taugofie nai lo le suʻeina o le toto. Ae e le aoga mo le puleaina o le maʻisuka. I aso nei, e fautuaina uma le maʻisuka e faʻaaoga le mita i le tele o taimi i le aso, ma aua le popole i le suka i totonu o la latou urine. Mafaufau i mafuaaga mo lenei mea.

E leai se aogā o se suʻega urine mo le kulukose mo le puleaina o le maʻisuka. Fua lau suka toto i se glucometer, ma tele taimi!

O le mea sili ona taua. O le suauu i le urini e naʻo le taimi lava e le naʻo le faʻateleina o le kulukose i totonu o le toto, ae taua tele. I lenei tulaga, e taumafai le tino e aveese le kulukose maualuga i totonu o le uila. O le maʻisuka e lagona le malosi o le galala ma le masani ai, e aofia ai le po.

Glucose i le faʻavavega e aliali mai pe a oʻo i lona totoga i le toto e sili atu i le "pito i tua". O lenei avega ave i luga le 10 mmol / L. Ae o le maʻisuka ua manatu e lelei le tauia pe afai e le sili atu le maualuga o le suka o le toto i le 7.8-8.6 mmol / L, e tutusa ma le hemoglobin glycated o le 6.5-7%.

O le mea e sili ona leaga, i nisi tagata, ua siitia le faitotoa o fatuga. E le gata i lea, e masani ona tulaʻi ma le matua. I tagata taitoatasi, e mafai ona 12 mmol / L. O le mea lea, o se suʻega faʻamaʻi mo le suka e le mafai ona fesoasoani moni i soʻo se maʻisuka e filifili ai se fua saʻo o le insulin.

Fuataga mo le suka i le urini: tulaga masani, mafuaaga mo le faateleina ma auala e faamautu ai faailoga

A faʻaosoosoina se tagata maʻi, o nisi taimi e faateleina ai le suka i lana urine.

Atonu o se faailoga lenei o le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo se isi, e leai se maʻi ogaoga.

O le mea lea, i tulaga faapena, e manaʻomia se suʻesuʻega auiliili.

Afai, ona o le maualuga o le suka i le urine, o le gafatia o fatugaʻo e faamama ai ua faʻaititia, o le glucosuria e tupu i totonu o se tagata.

E tele ituaiga o glucosuria:

  • taumafa. Faatasi ai ma lenei ituaiga o gaʻo maualuga e faʻapuupuu. I le avea ai o se tulafono, e faʻavevesi e ala i le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i gaʻo,
  • maʻi faʻaleaga. O le faateleina o le maualuga o le suka i le urine e mafai ona tupu pe afai e tele naua le gaosia i le toto,
  • lagona. E atiina ae ona o le faateleina o le kulūkose o se taunuuga o mea ua tuanai po o le atuatuvale tumau. O lea maʻi e masani ona tupu i fafine maʻitaga.

E tele mea e mafai ona aafia ai le atinaʻe o glucosuria. O le tino pancreatiti, ma le oona i nisi o mea, ma faʻamaʻi eseese fatugaga. Ads-mob-1

E i ai le suka i totonu o le mimiti ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le faateleina o le kulukose i le urine i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona matauina pe afai e alu le maʻi.

I lenei tulaga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine e foliga tutusa. Afai e tulaʻi foi le maualuga o le protein, atonu o se faamaoniga lea o le faaleagaina o fatuga.

Ae o le faatinoga e faaalia ai o le tele o taimi, o faʻamaoniga e faateleina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 oeo loʻo ola i le insulin-toto.

Totoga o auʻiliʻiliga: faʻatulagaga o tausaga ma mafuaʻaga mo le siʻitia

Afai e sili atu faailoga, o le tagata maʻi e masani ona fesiligia mo suʻega.

I tagata, o lenei tulaga masani e laʻititi maualuga atu - 3.0 mmol. I tagata matutua, e mafai foi ona faateleina. A maeʻa le auiliiliga i le tamaititi, e 2.8 mmol e manatu e talia, pei o tagata matutua.

O mafuaʻaga mo lona tele i pepe e masani ona ese. O le faʻaleagaina lea o meaʻai vave, suti ma isi meaʻai e sili ona fiafia i ai tamaiti. I tulaga sili ona ogaoga, o le faateleina o le kulukose o le urine e mafai ona mafua ai le encephalitis poo le maningitis.

O le faateleina i le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine o loo faamatalaina i faailoga nei:

E le gata i lea, o le mamafa o le paʻu e mafai ona tupu i le aso.

Glucosuria ma le hyperglycemia e le o tausia i le taimi e tasi.

Aʻo iai le maʻisuka o se tagata i lona pepe, e le mafai ona o mai le hyperglycemia ma le faateleina o le suka o le urine.

Ae ui i lea, o le glucosuria ma le gaosiga o le carbohydrate le talafeagai e masani ona fesootai.

Glucosuria i tamaitai o loʻo i ai i se tulaga e masani ona talanoa e uiga i lo latou tulaga faʻaletonu faʻalagona poʻo le ogaoga ogaoga.

O nisi taimi o lenei mea e mafai ona avea ma se taunuuga o le le lelei o meaai pe a fai e faʻateleina e le tina faʻamoemoe le tele o meaʻai gaʻo.

Afai e tupu pea le fesuiaiga o le suka, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o lenei siitaga o se mea vavaeese, e leai se mafuaaga faapitoa e popole ai.

A tupu lenei mea i taimi uma, ma maualuga le maualuga o le suka i le sili atu i le 12 mmol i le lita, o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le suka i le urine, e mafai ona atiaʻe ai faʻamaʻi fatu, ma ua faʻaitiitia le tulaga o le vaʻa. O le ate e matua aʻafia lava, o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaitiitia. E le gata i lea, o le a afaina tele ai le tulaga o le paʻu.

E taua tele le pulea o le polotini ma le kulukose i le taimi o le maitaga, talu ai o mea na mafua ai ona mafua ai patho i le pepe.

O se soifua maloloina lelei, o se meaai talafeagai, ma le faʻaaogaina o vailaʻau fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

A aoga le glucosuria e inu ai le lanu meamata ma lemoni

E tatau i tagata maʻi ona aloese mai meaʻai e aofia ai kulukose, e aofia ai fualaau fou. O le inu malosi o le ava malosi e le o fautuaina, ae o le lanu meamata ma se fasi keke o lemoni e faʻaitiitia ai le toto o mea ia e te manaʻomia.

O le foliga mai o le suka i le urine o le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le le lava o le taui mo le maʻi.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e le gata ina faʻateleina, ae taua. Afai e maua le suka i le urine, e faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega.

O le a fesoasoani e iloa ai le mafuaʻaga o le faafitauli ma faʻatonuina ai se togafitiga. O togafitiga mo le maʻisuka atonu e tatau ona faasaʻo foi .ads-mob-2

O togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaoniga o le maʻi ma aveesea ai le suka maualuga. O le faigofie, ae sili atu le aoga, o se teuteuga po o se fusi o laulaau lanu. Ua lava le ave tolu lapopoa tele o meaʻai mata, sasaa vai inu ma teu i se vevela mo le 4-5 itula. O le faʻasolosolo solo e inu i le 0.5 ipu e tusa ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

E tele nisi o fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o le a fesoasoani e aveesea le suka mai le urine:

  • ave i vaega tutusa ia aʻa o le tiliva, laulaau ma le laumei. Sasaa uma nei mea i le vai inu, vaʻa mo le 10 minute ma le vevela. Latou te inuina le fualaau faasaina i ni tamai atopa - 15 ml ia taʻitasi. E tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso, o le umi ole togafitiga e 10 aso,
  • Fufulu fatu oat, tao mo se itula. E tatau ona faalima le tele o vai. A maea le filiga, e faʻafefete le susu i totonu o se ipu malamalama aʻo leʻi 'aʻai,
  • o le faʻaaogaina o pi pi, lea na susu i le po, o le a fesoasoani foi e aveesea ai mea le lelei.

Ina ia le mafai ona ausia se mea le lelei e pei o le glucosuria, faapea foi le taulimaina o le faamai i le tulaga o lona atinae, e tatau ona mulimuli i se meaai.

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava, a itiiti ifo ma le fa'fa i le aso. O le mea lea o le a faʻaitiitia lemu le gaʻo, ma puipuia ai le maualuga o le suka.

O meaai mama, suamalie ma le gaʻo, o le a le aofia ai mai le taumafataga. O le lisi e tatau ona aofia ai le tele o fiva ma filo masani, lea o le a aʻafia ai le fusi o le lipid ma fesoasoani e faʻaititia le faʻatonu o le kulukose.

Aisea e maua ai le suka i le maʻisuka? Tali i le vitio:

Urinalysis o se suʻesuʻega taua lea e mafai ai e oe ona iloa mea e le masani ai i le tino ma vave amata togafitiga. Glycosuria e mafai ona faʻaalia le i ai o faafitauli i le ate, fatugaʻo, ma le faiʻai. Afai e te faia fua i le taimi, e masani ona e faʻafoʻiina le faʻamaʻi ma puipuia ni faʻalavelave ogaoga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Weixin Wu, Wu Ling. Maʻisuka: o se foliga fou. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Neva Publishing House", "OL-MA-Press", 2000., 157 itulau, faasalalau 7,000 kopi. Toe lolomiina o le tusi lava e tasi, Faamalologa faʻamalolo: Maʻisuka. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Fale Lomiga" Neva "", "OLMA-Press", 2002, 157 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.

  2. Kamysheva, E. Suʻega insulin i le maʻisuka. / E. Kamysheva. - Moscow: Mir, 1977 .-- 750 p.

  3. Kamysheva, E. Suʻega insulin i le maʻisuka. / E. Kamysheva. - Moscow: Mir, 1977 .-- 750 p.
  4. "Vailaau ma lo latou faaaogaina", tusi tusitusi. Moscow, Avenir-Design LLP, 1997, 760 itulau, felafolafoaiga o le 100,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga