O a mata e faʻafefe i le maʻisuka e mafai ona ou faʻaaogaina?

O le maʻi suka o se maʻi tigaina o le endocrine e mafua mai i ni faʻafitauli matuia.

O le faʻamaʻi e afaina ai mata.

E le tupu ni faʻalavelave, ae o le mea moni o lo latou i ai e le tatau ona faʻatagaina.

O le maualuga o le toto suka e afaina ai le vevela ma le maʻaleʻale i totonu o le mata. O fomaʻi e faʻapupula mata ile mata o le maʻisuka.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Aisea e mafatia ai mata mai le maʻisuka

E tele taimi e matauina ai e le fomaʻi faailoga o le faʻaleagaina o le tino e tusa lava pe leʻi oʻo mai foliga vaaia o le maʻisuka.

O vaʻa e tuʻuina atu le toto i le retina o mata e faʻaleagaina ona o fesuiaiga i le maualuga o le dextrose. Ona o suiga faifai pea i le kulūkose, o suiga e tutupu i le fausaga o le tioata.

O faʻaoga tetele ma laiti e maua ai ni suiga faʻapitoa, e afaina ai namu. O puipui o le a faasolosolosolosolo, o le faateleina o le faateleina.

Ua faaleagaina vaa ma ua le mafai ona faamautinoa le lelei o le faagaoioiga o mata. O le vaivai o le toto e tau atu i le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina e uiga i mea e lamatia ai maʻi o le mata, o le togafitiga e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

O nei manua e ufiufi toto toto i le mata.

O le faʻaaliga o se tagata maʻi i le maʻisuka e sili atu le leaga mo nisi mafuaaga:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • ava malosi
  • ulaula
  • afaina
  • gaʻo fatugao
  • tausaga

O le DM e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le retinopathy, faʻasaʻo ma le glaucoma. E taua tele le asiasi atu i se fomaʻi faapitoa i taimi uma ma ia vave ona puipuia le okesene ile matelaina o toto toto.

Retinopathy Drops

E tele taimi e mafatia ai tagata i lenei maʻi, ma le maʻisuka e silia ma le 20 tausaga. E le mafai ona taofi le faʻamaʻi. E le i maua e fomaʻi se togafitiga faafomaʻi e ono mafai ai ona faʻaitiitia le retinopathy i le tele o togafitiga o togafitiga. Ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a mata e faʻafefete i le retinopathy o le maʻisuka, o le a mafai ona faʻagesegese le leaga o le vaʻai.

O le faʻaleagaina o le tino e faʻaalia i le faaleagaina o le vaini o le retina, e oʻo atu ai i le dystrophie ma le maliu faifaipea o filo optic nerve. Le faʻamalosi togafitiga e taʻitaʻi atu ai i tauaso.

Laʻau mo mata o loʻo maua i le maʻisuka e tetee i le retinopathy:

  • Taurine o se vailaʻau lea e faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o faagasologa i le faʻalavelave o le retinopathy - dystrophy. O le gaioiga malosi o laulaʻau faʻapitoa le faʻamautuina o galuega o siama faʻamalosi ma faʻaleleia le amio pulea o aʻafiaga nasu. Faʻaauau e tasi le masina. Laʻau 2 faʻafefe 2-4 taimi i le aso.
  • Emoxipin ua fautuaina mo le le lava o le okesene i mata. O le fualaau faasaina e malosi, vave fofoina ma faʻaitiitia ai ni mea laiti i le retina. Faʻaaogā faʻataʻitaʻiga poʻo le tuʻufaʻatasia. O le togafitiga e faia i le tele o taimi i le tausaga.
  • Taufon ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ole vailaau ua faatonuina i tagata gasegase mo togafitiga o ituaiga uma o faafitauli o le tino i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O Taufon ua taua foi o se fualaau faasaina. Lago fesoasoani fesoasoani e faʻamalolo le vaivai ma le atuatuvale, faʻavavevave faiga faʻasolosolo ma faʻaleleia le tafe toto. Faʻaaogā: 1-2 faʻafefe aso, faalua i le aso. O le umi o le togafitiga e faalagolago i le ogaoga o togafitiga. O se aʻoaʻoga tumau e tasi le masina e fesoasoani e taofi uma ai faailoga, ona fai ai lea o se malologa ma faʻaauau togafitiga.

I le faaopoopo atu ile pa'ū, ua faʻamaonia pepa. O le le lelei o togafitiga o le le lelei o le inu o nisi vitamini, o lea e filifilia ai le togafitiga taʻitasi.

Ua faʻaumatia Cataract

O se faʻalavelave faʻapitoa o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia e le malulu poʻo le vaeluaina o tioata o le mata. O le maʻi e amataina malie. Mai le amataga i le vaega mulimuli, ua mavae ni nai tausaga.

Afai e le togafitia le cataract, o le a le mafai ona faʻaaogaina se faʻaaliga. O le tioata e matua faʻafefe, o le taamilosaga o le vai i totonu o le mata ua faʻalavelaveina.

O mata o le mata mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka mai mea leaga:

  • Riboflavin o se vailaau faʻamalosi e faʻavae i le vitamini B2. Ina ia maua se lelei, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo le 3 masina. Riboflavin faʻamalosia le okeni faʻalogo o le ata vaaia ma le okesene, faʻaleleia le amio pulea o aʻafiaga o le nasu ma le setete o le retina ma le tioata.
  • O Quix ua na ona fatuina mo togafitiga. E tatau ona faʻaaoga se vailaʻau 2 faʻafefe i le 5 taimi i le aso (o le numera o tusi talosaga e faalagolago i le lavelave o le maʻi o le maʻi). E faʻasaina i le tulaga o le vaʻaia o le gasegase i mea o loʻo gaioiga poʻo gaioiga o le vailaʻau.
  • Catall e toe faʻafoʻi le gaioiga i totonu o le tioata. O fualaau ua faatonuina mo le togafitiga ma le puipuia o maʻi (i eseese eseese ma le umi o le taimi e faaaoga ai). Catalin puipuia le faʻaogaina o le faʻamalosia o le protein ma le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i totonu o laupepa mo le sauniuniga o se vaifofo taulima.

Lafo mai faʻasoesa e taua tele le teuina lelei. Aua le tuua le fagu i luga o le windowsill. Teuina i se nofoaga pogisa ma matutu.

Glaucoma Drops

O lenei faʻamaʻi ua sili ona matautia. O togafitiga o le tino ma le le togafitia togafitiga e muta i le tauaso. E tatau ona togafitia le maʻi i le taimi lava e maeʻa ai le suʻega, ma le faʻatali mo le taimi tatau.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, faigata i le glaucoma, o matala mata i le mata ua faʻamatalaina:

  • O le vailaau anti-glaucoma o le Pilotimol o le sui ole kullinergic. O vailaau faʻamalolo e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o mata. O le aʻafiaga o fualaau e amata ile 30-40 minute. Pilotimol faʻaititia le gaosiga o le malie malie. O le vailaʻau e faʻaogaina faalua i le aso, i mata taitasi mata 1.
  • O le Okamed e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto i le auala tutusa e pei o Pilotimol. O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata i le 20 minute pe a uma le talosaga. Le faʻamaonia i faʻamaʻi pipisi o le kena, faʻanofo o le bronchial, o le le atoatoa o le fatu.
  • Fotil e faʻamalosi tutusa i le vailaau oona Pilotimol. E faafaigofie ai le tafe o le malie malie. Ole aʻafiaga ile faʻaaogaina o vailaʻau e mai le 4 i le 14 itula. Faʻasusu le vailaʻau i le conjunctival sac faalua i le aso, 1 le mata.

O le tutusa foi o aafiaga o loo faaalia i fualaau faasaina Timolol ma Xatalamax. Faatasi ai ma aʻafiaga o le fualaau faasaina e faasaga i le glaucoma, faʻaleagaina o le atigi pito i fafo o le mata, mumu, susunuina ma le tosoina, lua vaʻaia iloga.

O faʻafitauli leaga e tatau ona lipotia i le fomaʻi. O nisi pasese e aunoa ma se siakiina ma e le manaʻomia togafitiga, o isi e manaʻomia le sui o fualaau faasaina.

Vitamin Drops

O maʻi gasegase ma le poto masani i le silia ma le 10 tausaga o loʻo faʻatulagaina i le vailaau o le vitamini e tausia ai le vaʻai.

O fualaau sili ona aoga o vitamini:

  • O le faʻasologa o le Maʻisuka e aofia ai le 13 vitamini, 9 minerale, faʻamalosi tino ma vailaʻau. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose, puipui puipui o toto toto mai le faaleagaina. O le i ai o le kulimi succinic e toe faʻaleleia ai le lagona o sela i le hormone.
  • O le Doppelherz Asset o se vailaʻau faʻasolo e faʻaleleia mo le leai o vitamini ma minerale. O le vailaau faʻasaina e faʻaleleia ai le ata vaaia, galue lelei i luga o le papa o le tino o le tino (retina), faʻaitiitia ai le vaivai ma le aʻafiaga o faʻalavelave.

Vitamini mo le meaola vaaia e mafai ona taofiofi ai le faʻavaeina o le faʻaleagaina o le tino, palakalafa, glaucoma ma le retinopathy. O vailaau fesoasoani e fesoasoani i mata e galue lelei ai, e sili atu le gauai i le dectrosis.

O mata o le mata i le maʻisuka na o ia e le mafai ona faʻaaogaina. Aʻo leʻi faʻaogaina, e taua le faʻatalanoa o se tagata fomai faapitoa. Afai o le tagata gasegase e fufuluina tioata nai lo tioata, e tatau ona e nofouta e mafai ona faʻapipiʻiina le 20 minute pe a uma le faʻamaina.

Mulimuli i fautuaga tonu a le fomaʻi, ia maitauina le fua. O luga o le togafitiga saʻo o le isi tulaga o le soifua maloloina e faalagolago.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O a ni patho masani e masani ona tupu i le maʻisuka?

O le maualuga o le suka i le toto e afaina ai le tulaga o le tino vascular systems. O nei fesuiaiga e afaina ai totoga uma e aunoa ma se faʻasalaga. O vaʻa tuai e vave faʻaumatia, ao i latou e suitulaga ia i latou o loʻo faʻaalia i se tikeri maualuga o le vaivai. O se taunuuga, o le tele o le suavai e maua, e oo lava mo le mata. I le maʻisuka, o galuega vaaia e amata ona faasolosolo ina leaga, ma o le faapupulaina o mata o mata e atiina ae. O patho masani masani e tatau ona mafaufauina:

  • cataract - o se suiga i mata o le mata, e tau atu i le vevela po o le timuga, lea e faʻateleina ai le mafai ona taulai atu i le mataupu,
  • glaucoma - o le solia o le masani masani ile suavai i totonu o mata. O le iʻuga, o le maualuga o le mamafa o le toto, e sili atu i le tulaga sili ona leaga, e mafua ai le leiloa o le faʻaaliga,
  • O le retinopathy o le maʻisuka o se gasegase lapopoʻa lea e mafai ona aʻafia uma ai fausaga: mai i mea laiti ma sili ona tele.

Ina ia faʻaesea le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona e faamasani i tulafono autu mo le faʻaaogaina o mataʻu e le maʻisuka.

Tulafono faʻavae mo le faʻaaogaina o mataua mo le maʻisuka

E faʻalagolago i le ituaiga o pa'ū i le maʻisuka, o foliga o lo latou faʻaoga e mafai ona eseese. I le laasaga muamua, e fautuaina e feutagai ma se tagata e faia togafitiga oe o le a taʻuina atu ia te oe tulaga masani o le faagasologa ma fesoasoani ia te oe e filifilia igoa talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O tulafono lautele i lenei mataupu e matua faigofie lava: aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e fautuaina e fufuluina ou lima i le fasimoli antibacterial, pe a uma ona fautuaina e nofo i lalo ma toe faʻaali lou ulu i tua. Ma le isi, e manaʻomia e le tagata gasegase ona toso le eyelid pito i lalo ma ia tilotilo, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga ole taualuga. O se vaega faapitoa o le vailaau oona e tafe atu i le eyelid pito i lalo, mulimuli ane e tatau ona e moeiini ou mata. E taua lenei mea ina ia paʻu mata i le ituaiga 2 o le maʻisuka ua tufatufa atu i le mea sili e gata ai.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I nisi tulaga, o le maʻisuka pe a uma le faʻamaina atonu e lagona le tofo o le fualaau faasaina. O loʻo i ai se faʻamatalaga faigofie mo le tulaga na tuʻuina atu: faʻafefe e ulu i le alavai, ma mai iina latou te ulu atu i totonu o le gutu i le isu. O le mea masani lava, o loʻo faʻamalosia e endocrinologists e le sili atu i le lua i le tolu vaiaso le faʻasologa o le toe faʻaleleia o mea ua fai ma vaisu.

Mataʻu mata mo faʻataʻitaʻiga

O mata o mata mo le maʻisuka ma faʻasologa o faʻamaumauga o Quix, Catalin, ma Catachrome. I le tautala e uiga i le igoa muamua, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le toe faʻaleleia o palatini opaque,
  • Quinax ua faʻavasegaina o se fualaau faasaina lea e faatonutonuina ai le minerale, protein ma le paleni gaʻo,
  • o latou faʻaaoga e mafai ona taʻitaʻia ai le leiloloa o le veli i luma o mata. Peitai, e na o le leai lava o ni faʻafitauli matuia ma e mafai ona faʻaaogaina le tuufaatasiga (e oʻo i le lima taimi i le aso).

O le isi togi mo le maʻisuka o Catalin. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le glucose metabolism, ma e faatuai ai foi le aveeseina o le sorbitol. Ina ia mafai ona saunia se vaifofo togafitiga, o se laulau faapitoa e tuu i totonu o le vai. O le taunuuga o samasama na totoina faatolu i totonu o le 24 itula. O le togafitiga e mafai ona umi le umi.

Mo le togafitiga o le maʻisuka mataupu o le faʻataʻavale, e mafai foi ona faʻaaogaina Katachrome, lea e mafai ai ona e puipui le tioata mai i aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. I le faʻaopoopoga, o faʻafefe o loʻo faʻaalia e ala i le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga. O le meafaigaluega e faaosofia ai le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina ma faʻaleleia le gasegase.

Glaucoma ma le maʻisuka

E pei ona taʻua muamua, faʻatasi ai ma le glaucoma, o le mamafa o le intraocular e faateleina. I togafitiga faigata, o vailaau mai le vaega o adenoblockers (Timolol, Betaxolol ma isi) e faʻaaogaina. I le tautala e uiga i le igoa muamua o mataʻu mo le maʻisuka, ia faʻalogo i le mea moni e fautuaina e faʻaaoga le tasi mataua faalua i totonu o le 24 itula. Ole vailaʻau na tuʻuina atu e le o faʻamaonia mo tagata maʻisuka oe ua oʻo i le fatu o le fatu po o se faʻalavelave faʻaleagaina o le maʻisuka.

Talanoa i auiliiliga e uiga i mata e paʻu ile maʻisuka, faʻalogo i le mea moni e ono iai ni aʻafiaga aʻafia. O lenei mea o se lagona mumū i le mata o le mata, ulu o le ulu, faapea foi ma le fefe i le malamalama ma le faaitiitia o le toto.

E mafai foi e le Betaxolol ona faʻaitiitia le faʻagasologa o le faʻaosoina o le mamafa. Faatasi ai ma se faʻaaliga vaaia ua faʻaalia, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina. Mo le faʻaleleia o le lolovaia o le intraocular, e fautuaina le faʻaaogaina o le Pilocarpine, faʻapea foʻi ona analogues.

O le a le mea ua faʻamatalaina mo le retinopathy?

O mata o mata mo le maʻisuka ma le retinopathy e mafai foi ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻamaopoopoina o le toe faʻaleleia o le gasologa ma se fomaʻi maʻi. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

  • faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻalavelave o mea e puipuia ai, e aofia ai mata matala, o le a mafai ona faʻagesegese suiga i le retina ma faʻaʻumiʻumi le mafai ona iloa masani,
  • o igoa e pei o Taufon, Quinax, Catalin, faʻaopopo i le faʻaaogaina o le maʻisuka ma faʻamaʻi, atonu e faʻaaogaina e togafiti ai le retinopathy,
  • e mafai ona faʻaaogaina sooupu faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, Lacamox, Emoxipin, lea e faʻafefeina le mata mucous o le mata, faʻamalosia ai le galuega o le faʻaaogaina o le antioxidant system. E le gata i lea, o igoa ua tuʻuina atu e mafai ai ona vavave faʻamaʻi le afaina i totonu o mata.

Mo le togafitiga o le retinopathy, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Chilo-pusa fagu. O fuʻu suavai ia e mafai ona faʻamamaina ai le mago i le mata o le mata, faʻavevela ona o le le lelei o meaai i totonu o fausaga o mea.

O le isi fualaau faasaina o Riboflavin, i le lisi o vaega o loo i ai le vitamini B2. O le vailaʻau tuʻuina atu e fesoasoani i se faʻaleleia atili o galuega faatino. Ina ia faʻaesea le tupuga o se faʻafitauli o le maʻi, e fautuaina e faʻaaoga Riboflavin e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Ophthalmologists e faʻamalosi mai faapea o le mea e mafai ona faʻaaogaina e tasi le faalua faalua i le 24 itula.

Fualaau mo le puipuia o maʻi mata

O le puipuia o maʻi mata e mafai foi ona tuʻuina atu i mataʻu. Faʻatasi ai ma igoa ua uma ona tuʻuina atu, e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua taʻua o le Anti Diabet Nano. O lona faamoemoega e saʻo tonu lava i le totonugalemu.O lenei meafaigaluega e fesoasoani tele i le faʻaleleia o le soifua manuia o le tagata maʻi, lea e taua tele mo le maʻisuka ma tulaga e tutusa ai (maualuga maualuga, suka toto, faafitauli i le faagaioia o toto toto).

Aʻo talanoa e uiga i le faʻaaogaina o nei mataʻu, faʻalogo i le mea moni e tatau ona e inu i le lima fala lua faalua i le aso. O le umi o le auala toe faʻaleleia o le a tasi le masina. Aʻo leʻi faʻaogaina, ua soloia le oloa i se aofaiga o le vai. O le Oniseti Auro o le Nano e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le fua o le cholesterol i le toto, ma faʻaitiitia ai foi le maualuga o le suka.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga