Aisea e mafai ai ona ola le suka toto ma le moa ma le auala e taulimaina ai

Talofa, Irina Nikolaevna.

O se faʻaopoopoga faifai pea o le anapogi i luga aʻe o le 6.1 mmol / l o loʻo faʻaalia ai ua e atiaʻe se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, e tatau ona e mulimuli i meaʻai Numera 9 (o faʻamatalaga e uiga i le lautele e maua i luga o le Initaneti, o lea ou te le toe kopiina O le a ou). Ou te fautuaina foi e te ave le pusapaʻau Arfazetin ile afa afa 3 taimi i le aso 30 minute ao le i faia taumafa e tusa ai ma le "aso 14 aso aoga + 14 aso malolo".

Mo se iloiloga saʻo o lou tulaga, ou te fautuaina oe suʻe se suʻega toto mo le hemoglobin glycosylated i se taimi lata mai (e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i le 3 masina talu ai), faapea foi le insulin, le C-peptide ma le NOMA index (pancreatic functional status markers) .

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, o le saite e maua ai fautuaga i vaega e 48: tagata o le tino, fomaʻi, vailaʻau, fomai, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali atu i le 96.28% o fesili..

Le masani o suka ma le moaopa

O le maʻisuka ma le inisalini e fesoʻotai vavalalata. O le hormone e aʻafia i le malepelepe o gaʻo, ma e nafa ma le paleni ole malosi ole oxid oxidation ole glucose.

Faailoga o le toto toto masani i le moaopa: 3-5.5 mmol / g i luga o se manava gaogao ma le 6-7 mmol / g pe a uma ona 'ai. Mo le mauaina o faʻamaumauga maumaututu, o le suʻega toto mo le suka o loʻo faia i luga o se manava gaogao.

I le uluaʻi taimi o le menopause, o suʻega kullukose e faʻaalia ai le 5 mmol / g pe afai e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina o le fafine. A maeʻa sina taimi, amata osofaʻi, faʻavevesi ona o suiga faʻafaamasinoga. E masani lava ona maualuga le maualuga o le suka ma toe foi i le masani. A iai le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, o le tulaga lautele o se fafine e leaga, talu ai o le sili atu o le suka e aʻafia ai le aoga o totoga gafa. Ae o le siʻitia i le 8-9 mmol / g e le o se mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka. E mafai ona taua le taua o le maualuga o le 11 mmol / g ma luga. O lenei ua leva ona togafitiga, ma pe o le a lona ituaiga, e naʻo le suʻega e mafai ona faʻamaonia.

E mafai ona maualuga le suka toto i le moa?

E sili atu ona faigata mo i latou na atiae le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o le moa. Afai e le lelei le iloa e se tamaititi o le maʻi ma e le mateina vave ona talanoa i se fomaʻi, o le mataupu e ono afaina. I le taimi o le menopause, o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  • fiainu
  • mūmū mucous mata ma le paʻu,
  • faʻaauau faifaipea.

O le mafuaʻaga o togafitiga o le solia lea o le vevela. E tusa ma le 95% o mataupu uma o le maʻisuka, muamua na iloa i le menopause, o ituaiga 2.

Menopause ma ituaiga o maʻisuka

O le maʻi suka o loʻo faʻamaonia e le lava le meaʻai o sela ma fausaga o mea. A leai se okesene ma meaʻai, o le a le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fulufulu i le tino. O le vai e ulu i totonu o le tino i le aofaʻiga manaʻomia, ae o tagata e lagona pea le fiainu. O le maualuga o le taumafa o le suavai e le faaleleia ai le tulaga, ae o le uta i luga o fatuga, lea e tatau ona aveesea ai le tele o le vai, faateleina. O le maʻisuka e aʻafia ai le tulaga o mata, tino o le tino, nifo, lauulu, gaʻo, ate ma isi totoga. O faʻafitauli masani e maua ai le maualalo o le maua, atherosclerosis, toto maualuga, tachycardia, le manava o le manava.

Ua vaevaeina le faamai i ituaiga e lua:

  1. Inisalini faalagolago. O tamaitai i lalo ifo o le 30 e lamatia, ae o nisi taimi o maʻi faʻapitoa e atiina ae i fafine matutua. O le inisalini o le hormone e nafa ma le gaosiga o le kulukose ma e gaosia e le pancreas. Afai e le lava, o le toto suka e sili atu i le masani, ma o le fatu ketoacidosis o le maʻisuka ua atiae. O se tulaga lamatia lea e manaʻomia vave faʻaleleia. O lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo atiaʻe vave. Togafitiga e faʻatasi ma tui inisalini.
  2. Inisalini tutoʻatasi. O tamaʻitaʻi i le taimi o le misa, faʻapea ai ma i latou ua 30 tausaga le matutua, e sili atu ona aʻafia i lenei ituaiga. I tagata ei ai faʻamaʻi 2, o le pancreas e masani ona masani ai, ae le mafai e le tino ona inuina le inisalini. O le lamatiaga o le atinaʻe o le ketoacidosis e itiiti, ae faʻalauteleina i lagona malolosi. Togafitiga - ave fualaau faʻatele e faʻatele ai le faʻaleleia o le inisalini. E le o faʻaalia ni inisiua.

O ituaiga uma o le faamaʻi o loʻo faʻaalia i faʻaaliga eseese, pe a tatou talanoa e uiga i se misa. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ai le amataga o le misa. E tuʻuina atu faatasi ma le oti o tamaʻitaʻi o Langerhans - o fuifui vine o gaʻo-gaʻo (endocrine).

O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe afai o le aofaiga o le inisalini i totonu o masini e masani, ae e le lelei le gauaʻi. Faʻaiʻuga e faʻaosofia ai le faʻamaʻi: faʻapitoa o le aiga, faʻaopoopoga pauna, le lelei o meaʻai. O fafine e faʻaauau ona faʻamalosia i taimi uma o loʻo iai le tele o aʻafiaga. O lenei ituaiga o maʻi e faʻagata le amataga o le moaopa mo ni nai masina poʻo tausaga.

Mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻisuka i le moaopao e afua mai i ni mafuaʻaga, ae o le faaletonu o le gasegase o loʻo i ai muamua i taimi muamua. O le vaega taua lea e auai ai isi. E ui lava e le aʻafia le maualuga o le estrogen i le maualuga ole inisalini, e aʻafia ai le galuega pancreatic ma gaioiga gasegase ile inisalini. E aʻafia foʻi le aʻafia o le suka i le menopause i na mea faʻapitoa:

  • afaina o le tino
  • leaga le taamilo,
  • osofaʻiga
  • faateleina ma faatelegese le fatu,
  • vavalalata o le lumanaʻi o toto toto.

I le amataga o le misa, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le inisalini, o se tali i le metabolic i le inisalini, e faʻatupulaia. O lenei tulaga o se mafuaaga masani o le suka maualuga.

Mea faʻamalosia - faʻaleagaina le ate, fatugaʻo, totoga gafa, pancreas. O suiga i le fausaga o le musika o meaola e afaina ai foi le lagona o le tino i le inisalini.

I le soifua maloloina ma le maʻisuka tamaitai, e eseese uiga o tagata. A oʻo i le maualuga o le toto i le moaopao e le sili atu i le masani, o mea e le fiafia e fesoʻotaʻi ma le faʻamalositino ma le gaioiga o gaioiga. O nei vevela vevela, tachycardia, fiva, taʻavale oso, sweating.

Afai e faʻalautele le meaʻai suka, o aʻafiaga e aafia ai le pusa o meaʻai. O nei faʻaaliga o uiga lelei ia: mu i le taimi o le faʻamalolo, faʻaleagaina ma le mago o le mucous membranes, faʻamalosi i totonu o genitalia fafo. O nisi fafine e leai se faʻamalosi.

Faʻaleagaina le puipuiga o le tino e faʻateleina ai le faʻataunuʻuina o siama, viral ma siama siama. I lalo o nei tulaga, o le libido ua faaitiitia, ma o feusuaiga e mafua ai tiga ma le le fiafia. I nisi o fafine, o le gaioiga o le tino atuatuvale ua faʻavaivaia. O lenei mea e faʻaalia i le loimata, afaina, faʻafefe o lagona. O le mamafa o aʻafiaga tuusao e faalagolago i le maualuga o le suka e alu pe o lona faʻatinoina e oʻo atu i tulaga ogaoga.

I tagata gasegase e sili atu le mamafa o le mamafa i le masani, o le mamafa i luga o le ponaivi o le a faateleina. O lenei mea e faʻapupula ai le lamatia o le osteoporosis. O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona puipuia i latou lava mai manua, aemaise lava i le taumalulu, pe a iai se maualuga maualuga o gau. O le ponaivi i lenei tulaga e tumau pea i totonu o le mea masani, ma o nisi taimi e faateleina i le maualuga o le suka, lea e mafua ona o le tupu aʻe o osteoblast.

O le suʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faigata aua o le misaopaʻi ma le maʻisuka e tutusa o latou faʻamaoniga. Ae o le maʻisuka e faʻaalia foi ia lava i ni faailoilo patino, e pei o le mucous membranes, o le susunuina o lagona i le taimi o le solo, ma le sasaina i totonu o le itutino. Afai ei ai ni mea faʻapitoa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e faateleina le suka i le taimi o le moa, e seasea lava ona faamalieina le soifua maloloina o se tamaitai. O le togafitiga masani mo le maʻisuka ituaiga 2 o le ave lea o fualaau na faatonuina e lau fomaʻi. O le gaioiga o fualaau faasaina e tatau ona taulai i le tausisia o le maualuga o le suka. I le taimi lava lea e tasi, e tatau i se fafine ona tausia le faʻamautuina o le faʻasalaga. O fualaau oona e maua ai fualaau e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau o le antidiabetic, o lea e le masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻafou.

E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau o loʻo iai faʻamalosaga o le afu o le hormone fafine. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia:

O sauniuniga o togalaau e le lelei tele e pei o hormones, ae latou te le maua ni aʻafiaga, ae o isi foi e iai aʻafiaga o togafitiga.

Le HRT e mafai ona faʻaaogaina?

O faʻamaʻi o le maʻisuka e talitutusa ma faʻaaliga o le misa, ma o le lamatiaga lea o le maʻi. Faʻafitauli muamua e aloese ai i tulaga lamatia o le ola. O togafitiga filifilia lelei e maua ai e le tagata maʻi le avanoa e le mafatia ai i le maualuga o le suka. O le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae e mafai ona e ola faʻatasi ma oe pe afai e te mulimuli i faatonuga uma faafomaʻi.

Suʻega fesuiaiga o se mea faigaluega lelei e faʻamāmā ai uiga e iloagofie ai le misa. Faʻatasi ai ma se kulūkose masani, o se tasi lea o metotia lelei e faʻaaogaina ai uiga o le misa. Ae a maʻi se fafine i le maʻisuka, e leʻo faʻaalia uma ia fualaau oona. O nisi oi latou e na o le afaina lava. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faia se filifiliga e suʻe fuamato-fuamoa pe a maeʻa se suʻega atoa.

Afai e faʻamalosia e le fomaʻi se suʻesuʻega o le ultrasound, suʻesuʻeina o le toto, suʻesuʻega o le urine, ma isi faʻataʻitaʻiga, e mafua mai i le manaʻoga e fuafua pe o le a le tele ma le mea e manaʻomia e le tino. I le tulaga o le maʻisuka, o le tau o mea sese e maualuga tele.

O le mea le lelei o le fesuiaiga o togafitiga o le manaʻoga mo se taimi umi. Afai e te inuina ipu mo le itiiti ifo i le 4-5 masina, o le a leai se aoga ia i latou. I le isi itu, o le faaumiumi togafitiga e mafua ai ni mea leaga. Ina ia faaitiitia i latou, e fautuaina e faʻaoga e le o ni faʻafofoga tautala, ae o inisua ma pusa. I le avea ai o se vaega o togafitiga uumi, e fautuaina e faaaoga fualaau faasaina e le o aofia ai le medroxyprogesterone acetate ma le levonorgestrel.

O tagata maʻi ei ai faʻafitauli faʻalauiloa o le urogenital tract ua faʻamatalaina fualaau oona: Evalgin, Ovestin, Estriol. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataituina le tulaga o totoga tino, ona o loʻo i ai se tulaga lamatia.

E mafai ona ola le toto toto i le taimi o le misa?

O le fomaʻi "maʻi suka" e faatatau i se vaega o maʻi e aʻafia ai le endocrine system. O foliga o le faʻamaʻi e tupu ona o se leai o le inisalini poʻo lona toesea atoa. O faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona ese, ae i totonu ia i latou, o le mea autu, o se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, e mafai ona iloga.

O le tele o taimi, o le maʻisuka o se gasegase tumau, lea e faʻaalia i le gasegase i gaioiga gasegase o gaʻo, gaʻo, minerale, proteins ma le vai. E le gata i lea, o le pancreas e maua ai le inisalini e faʻaleagaina.

O le inisalini o le hormone popo, o lona gaosiga e nafa ma le pancreas, lea e avea ma vaega malosi i faiga faʻavavelaʻau, e aofia ai le faagasologa o le liuaina o le suka i le kulukose, faʻapea foi ma lona faʻamalamalamaina mulimuli ane e suʻelaʻau ile inisalini. O le mea lea, o le inisalini e pulea le maualuga o le suka i le plasma toto.

I le maʻisuka, o tino ma siama o le tino e le oona. E le mafai e kulupu ona taofiofi atoatoa le vai, o lea o le tele o mea o loʻo faʻamaʻaina e gaʻo ma faʻavave i le urine. O le faʻamaʻi e mafua ai ona paʻu i le tulaga o le paʻu, lauulu, kosi, fatugaʻo, okeni o le faʻaaliga, ma le tino o le tino mafatia. O le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, maualuga maualuga, ma isi.

Faʻasologa o maʻi suka:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le le lava o le inisalini, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai foi o le inisalini e faalagolago i le vailaʻau. O le pancreas e maua mai ai sina aofaiga o le hormone pe leai foi, e mafua ai le faateleina o le suka i totonu o le plasma toto. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e tupu i tagata gasegase i lalo o le 30 tausaga. O le maʻi e masani lava ona faafuasei ona i ai ma se faailoga iloga o faailoga. Ina ia faatumauina le tino i se tulaga lelei, e tatau i le tagata gasegase ona maua i taimi uma pusa o le inisalini, lea e tui i inisiua.
  2. O le maʻisuka ituaiga 2 e manatu e le o le insulin-e faalagolago ona e fua mai ai le hormone pancreatic. Ae ui i lea, e le aʻafia e inisalini le inisalini ona o le a le mafai ona latou maua.

O lea ituaiga o siama, e pei o se tulafono, ua faia i tagata gasegase e sili atu i le tolusefulu tausaga le matutua, oe ua tele naua le mamafa. O ia ituaiga maʻi e le faigofie i le atinaʻe o ketoacidosis. Na pau lava tuusaunoaga o taimi o le atuatuvale. I le maʻisuka ituaiga 2, e le manaʻomia ni inisiua o hormone. E faapefea ona togafitia le ituaiga lona lua o le maʻi? E tatau ona ave fualaau e faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le hormone.

Le amataga o le maʻisuka ma le moaopa

O le faʻataʻitaʻiga, lea e tele lava ina afaina ai tamaitai e 50-60 tausaga, o loʻo i ai faatasi ma se suiga i tulaga o mea faʻalogo. O le mea lea, o lenei mea matautia e masani ona faaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, o fafine e masani ona faʻaalia le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ma o le mea lea e le taua ai.

O faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻateleina o le suavai, vave faʻavavevave, faʻafefe faʻafuaseʻi i le mamafa, tiga i vae, fatu, ma le gastrointinalinal le fiafia. O le mea lea, i le amataga o le misa, e tatau i fafine uma ona maua togafitiga faʻapitoa e taulai i le tausia o le galuega o le pancreas, ma puipuia ai le faʻaalia o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

E tele auala e mafai ona fesoasoani i se fafine e aloese ai mai le faʻamaʻi. I le taimi muamua, e talafeagai le faatumauina o se paleni vai, se paleni lelei o le vai:

  1. O se vaifofo o le bicarbonate e mafai ona faʻaleagaina le pancreas, lea e faʻasese ai ituaiga eseese o meaola masani. O le faʻavelaina o le tino e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini. Tuʻu i lona faʻasinomaga e aofia ai le atinaʻeina o se maʻi.
  2. O le vai o le vaega lea e aafia ai le felauaiga o le kulukose i siama uma.
  3. E tatau i se fafine i le taimi o le menopause ona inu i se ipu vai i se taimi lata mai i luma o taumafataga ma i le taeao i luga o se manava gaogao. O lenei tulaga e fesoasoani foi e pulea le mamafa.
  4. E tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o le sua suamalie suamalie, faatauina mai o le sua, kofe, tii, mea inu ava ma isi.

E le gata i lea, ina ia taofia le atinaʻe o le maʻisuka ma le misa, e tatau i se fafine ona mataituina ma le faaeteete ana meaʻai. I le taimi muamua, e tatau ona e mataʻituina le taumafaina o calorie i aso uma i meaʻai.

E tatau foi ona vavae ese mai au mea taumafa taumafa e tele naua mea e mafai ona maua i le gaʻo.

O le lisi e tatau ona aofia ai le tele o vine, fualaau faisua, fualaau faisua, lea e aofia ai le tele o elemene, vitamini ma fiber.

E faalagolago lava i le taumafataga. Taimi masani o le taumafataga o meaʻai e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes, le vave faʻaaogāina o vailaʻau. E sili ona lelei le 'aina lima i le ono taimi i le aso i ni vaega laiti, e tatau ona itiiti ifo nai lo le tasi. Mo le puipuia o le maʻisuka ma le moa, o oloa nei e tatau ona aofia i le lisi autu:

  1. Tasi, kokoloti, pepa logo, susulu, beets, pi.
  2. Fagaoa oloa mai le falaoa lelei.
  3. Fualaau suamalie.
  4. Meaʻai o le Cereal.
  5. Infusions ma teuteuga na faia mai i le vine, ash ash, hawthorn ma viburnum.

O le taua o le puipuia o le matafaioi e faia foi i le gaioiga faaletino, lea e fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le mamafa, faamalosia toto ma musele, ma aveesea ai le cholesterol. O faʻatinoga faʻamalositino e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele ma faʻamalosi ai le puipuiga o le tino.

E le o lona uiga e tatau i se tamaitai ona auai i vaega o taʻaloga. O se taunuuga lelei o le a tuuina atu ai le afa itula ile vasega i aso taitasi.

Menopause mo le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, i le taimi o le misa, ua iloa e se fafine le auala e pulea ai le maʻisuka. Ae ui i lea, o le masiofo ma le maʻisuka o se faʻalavelave faigata tele mo le endocrin system.

O le taimi o le misaopaʻu e masani ona sili atu ona faigata le ala o le faʻamaʻi. E masani lava, mo le vaitau o le misa, o le fomaʻi e fetuunai le fuafuaga togafitiga.

E i ai le tele o faafitauli ogaoga o loʻo feagai ma le maʻisuka i le vaitau aʻo leʻi faia ni taʻavale:

  1. Suiga i tulaga o le hormonal. O le maleopause e faʻatasi ma le itiiti ifo o le gaosiga o le gasegase ma le estrogen. O nei hormones e iu lava ina faamutaina le tuulafoaʻi atoa, lea e faigata ai le pulea o suka. E fautuaina oe siaki lau toto ole kulukose toto.
  2. Puleaina o le mamafa. O le manopause e masani ona mafua ai le mamafa, lea e faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻisuka. O se fafine i se setete o le muaʻi tafaoga e tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o lona uiga, mulimuli i se taumafataga, maua le tino faʻaletino faaletino. O le meaai e faʻavae i luga o le taumafa o mea taumafa maualuga i fiber ma le polotini.
  3. Moega o le moe. O se faʻailoga taua o le moaopao o le siʻosiʻomaga, lea o se faʻafitauli faaopoopo foi mo le tino o le tino. O tulaga faigata e faigata ai ona pulea le maʻisuka. Ina ia le faʻaosofia ai le maualuga o le suka i le toto, e tatau i le fafine ona tausisia le tulafono o aso uma. Ina ia faia lenei mea, ia e alu e moe i totonu o se potumoe moega i le taimi e tasi. E sili le lelei le teena o le moe. A o lei alu i le moega, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa le potu. O le alaga e tatau foi ona tupu i le taimi e tasi.
  4. O mafanafana vevela o se tulaga pe a maua e se fafine le lagona o le vevela, vevela le vevela. O nei lava faʻaʻailoga e ono faʻaalia ai le faateleina o le maualuga o le suka. O le ulaula, faʻalavelave, ma le kalati e mafai ona faʻamalosia ai le vevela vevela, o lea la e tatau ona alofia ai nei mea.
  5. Faʻafitauli o le maʻi cardiovascular. O le maʻisuka e faʻateleina ai le lamatiaga o le fatu fatu. Menopause o se faʻaopoopoga faʻaopoopo. E le gata i lea, o le mamafa foi e tele sona sao.
  6. Mumu mucosa vavalalata. I le taimi o le menopause, o le maualuga o hormones e pei o le estrogene ma le progesterone e paʻu lemu, lea e mafua ai le magoga vavalalata. O lenei faʻasalaga e mafua ai feusuaʻiga tiga. O le maʻisuka e faʻateleina ai le faailoga aua e afaina ai le toto o le tino. I se fafine maʻisuka, o le faʻaitiitia o le manaʻoga feusuaʻiga e masani ona matauina, faapea foi ma le le lava o le faʻamalolo o le faʻaaogaina masani.
  7. Fesuisuiaʻi taimi masani. O faʻalogoga faʻalagona e manatu o se mea taatele o le aʻafiaga o soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei mea moni e mafua ai le atuatuvale, lea e faateleina ai foi le suka toto. E mafai ona e faʻaaogaina le faailoga ma le fesoasoani o faʻamalositino faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, vasega yoga mo le maʻisuka.
  8. O fafine e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o le taamilosaga e amata ile tausaga e 47 - 54 tausaga. O le umi o le umi o le taʻavale e tolu i le lima tausaga. O le mafutaga i le va o auala e mafai ona maua ona o le maʻisuka ma le moaopa na mafua ai le faʻafitauli o le hormonal.

I le valusefulu mataupu mai le selau, o fafine ua maua i le migao o le moaopausal o le matuia faʻamalosi. O le toʻatele oi latou e faitio i faʻamaoniga o le vaʻaiga o le vegetative-vascular nature. I le onosefulu mataupu mai le selau, o le atinaʻeina o le misaopaʻi e tupu i le tautoulu tautotogo.

E taua le maitauina o le 87% o tagata gasegase e faitio i le mumū o le mucosa vavalalata ma le tupu mai o le vevela. I lenei tulaga, o le faʻalauiloa o le mucosa e mafai ona o mai faatasi ma foliga vaaia o ni tamai vaʻa, o le faʻamalologa o loʻo faʻagesegese. E masani foʻi ona aʻafia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le 30% o tagata gasegase, o le siama ole gasegase e matauina, i le 46% - o faailoga o le cytology. I le faaopoopoga i le faʻaitiitia o le gaosia o le hormone, o le faʻaalia o nei faailo e aʻafia foi i le paʻu o galuega a le puipuia, faapea foi le glucosuria uumi i le maʻisuka. I le amataga o le misa, togafitiga o le maʻisuka e tatau ona saʻo lelei.

Afai e te le amanaʻiaina le auiliiliga o le vaitaimi ma e le faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo e tusa ai ma mea e masani ai i le misa, e mafai ona gaosia ai le vevela, lea e faʻalavelave ai le urodynamics, ma o le aofai o le mimilo tumau e faateleina.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina nei faʻaʻailoga, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. O le le amanaiaina o le faafitauli ua avea o se tulaga lelei mo le atinaʻeina o se maʻi maualuga. O le mea lea, o le manopause i le maʻisuka e tatau ona maua togafitiga sili atu.

Afai o le togafitiga mo le maʻisuka ua filifilia saʻo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a le tulaʻi mai nai lo mea masani, e taua. Afai o le sugar sugar content e mafai ona sili atu nai lo le mea masani, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia seʻia oʻo mai se coma.

O foliga o le menopause mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 50 tausaga: o le laulau i le matua

I le amataga o le misa, o le tulaga o le ola maloloina o le tele o fafine e popole. I le taimi lea, e tatau ona e vaʻaia ma le totoa lou lelei, inu vailaʻau faapitoa, savali, taʻalo taʻaloga.

Ma e le afaina foi le siakiina e le aunoa o mea o le toto mo le gaʻo. O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e le mafai ona iloa. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e lagona e tagata se tamaʻi maʻi vaivai, faʻaaliga faʻavaivaia le puipuiga.

Ma, i le avea ai o se tulafono, latou te faʻafesoʻotaʻi le leaga o le soifua manuia ma isi mafuaʻaga. E manatu sui e uiga i fesuiaiga o kulukose.

I le leai o ni faafitauli o le endocrin, e tatau ona fuaina le suka i le ono masina. Afai o le maualuga o le glucose e sili atu nai lo le masani, o le foliga mai o se state predabetic poo le maʻisuka e mafai ona masalomia. Ina ia aua le faʻagasolo le faʻagaoioia o lenei faiga ma ave fua talafeagai i le taimi, e fautuaina e faʻatau se glucometer ma faʻafetaui le fua o le suka i le fale.

Faamanuiaga o le Menopause

O suiga o le Hormonal i le tino i le taimi o le masiofo e mafua ai le atinaʻeina o faafitauli tau le soifua maloloina. O le tele o tamaitai ei ai uiga taua o le manopause syndromes. O se fesuiaiga i le tala faʻasolopito e oʻo atu ai i ni faʻalavelave e pei o:

  • vevela vegetovascular, faʻaalia e ala i vevela vevela, salu, vevela, vevesi, vevela,
  • malfunctions o le faiga o genitourinary: o loʻo i ai se lagona o le mago o le vaʻa, faʻavave, masani ona le faia o le matua, vevela,
  • vevela paʻu, faʻatele fao fao, paʻu o lauulu,
  • faʻamaʻi maʻi
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le misa, e tele fafine e maua i le maʻisuka. O le suiga o le hormonal background is a cause of failure metabolic. O suauʻu e aʻafia ai le inisalini, lea e maua mai i le pancreas, sili atu ona leaga. O se taunuuga, o fafine e maua le maʻisuka ituaiga 2. I lalo o le taumafataga ma le leai o nisi faʻafitauli faigata faʻalesoifua maloloina, o le kulūkose o le toto e faʻatulagaina ile 1-1.5 tausaga.

Faʻamatalaga taua mo fafine i lalo ifo o le 50

O le aofai o le kulukose i totonu o le toto o se tau fesuiaiga. E aʻafia o ia i taumafataga, meaai a se fafine, o ona tausaga, soifua maloloina lautele, ma e oʻo lava i le i ai poʻo le leai o se faʻalavelave. O se suʻe maualuga o le suka e faia i luga o se manava gaogao. Pe a ave le toto mai le vein, o le maualuga o le kulukose o le a 11% le maualuga. E taua lenei mea pe a iloiloina le taunuʻuga o le suʻesuʻega.

Faatasi ai ma le matua, o le faʻatagaina o le sugar sugar content e faʻaleleia i tagata uma, talu ai o gaʻo e sili atu ona leaga le inisalini, ma o le pancreas e sili atu le sologa lelei. Ae i tamaitai, o le tulaga e faigata i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le menopause, lea e aʻafia ai le galuega a totoga ma tino uma o le tino.

Suʻega o le suʻe toto

O lenei auiliiliga e faia i le taeao i se tulaga toafilemu. O le ulaula, taʻavale, faia o le massage, ma le popole aʻo leʻi suʻesuʻeina le suʻesuʻega. O faʻamaʻi pipisi e aafia ai le kulukose toto. O le suauu i le tala o le malulu e masani ona siitia maualuga.

Mo fuataga o le glucose, e sili atu le faigofie ma vave ona ave le toto mai se tamaʻi lima. E tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, a leai o le a le saʻo le taunuuga, ma o le mea lea e leai se aoga mo le fomaʻi. 8 itula aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, e fautuaina foi le faʻamapulaʻaina o le ola.

Ua tuuina atu le toto toto i totonu o le fale suesue, poo ua maua i se glucometer i le fale. Iloiloina o lau tulaga e faigofie pe a e iloa tuʻusaʻoga talafeagai. I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai faʻataʻitaʻiga maualuga o le suka e fuafua ile tausaga o le fafine.

Tau tausagaFaailoga, mmol / l
I lalo o le 503,2-5,5
51-603,5-5,9
61-904,2-6,4
Sili atu i le 914,6-7,0

O nisi taimi, o faailoga e mafai ona oʻo i le 10 mmol / L. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le mulimuli i se taumafataga, aloese mai le atuatuvale, taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma ia siakiina pea le maualuga ole kulukose toto. I le tele o tagata gasegase, o le a toe foʻi atu i le tino pe a mavae le 12-18 masina.

Faailoga mo se suʻega toto mai se vein

O le toto mai se vein, e pei lava mai se tamatamailima, ua le toe i luga o se manava gaogao. Ma le 8 itula ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona e inu i se mea itiiti e mafai ai, e pei lava o le lauti e leʻi faʻamaonia pe, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le vai minerale ona aʻafia ai taunuuga.

I totonu o suʻesuʻega, e masani ona ave toto totoʻa. O le maualuga pito i luga mo le maualuga o le kulukose i lenei suʻesuʻega o le a sili atu le maualuga nai lo le suʻesuʻeina o mea mai le tamailima.

Lalo o se laulau o mea masani mo le suka i totonu o toto toto i vaitausaga eseese i tamaitai.

Tausaga atoaFaailoga, mmol / l
I lalo o le 503,5–6,1
51-603,5–6,4
61-904,6–6,8
Sili atu i le 915,1–7,7

Afai e sili atu le faʻamaonia o faʻamaumauga ua maua, e auina atu tagata e toe suʻesuʻe. I le taimi lava e tasi, latou te tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga i se suʻesuʻega faaopoopo, muamua lava, i le suega o le toleniga o le kulukose (GTT). Ma o tamaitai na pasi le 50-tausaga le maualuga, e oo lava i tulaga masani, e tatau ona pasia le GTT mai lea taimi i lea taimi.

Fuafuaga GTT o le hyperglycemia

O le tauaveina o le GTT, o fomaʻi i le taimi lava e tasi ma le maualuga o le suka siaki le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le toto. O lenei auiliiliga e faia foi i luga o se manava le aoga.

E na o le toto sampling e tupu faatolu: vave pe a taunuu mai le maʻi - i luga o se manava gaogao, ona 1 itula ma le 2 itula pe a uma ona inu sua suamalie (75 mg o le kulukose ua faʻamavae i le 300 ml o le vai).

O lenei suʻega e mafai ai ona malamalama i le aofaʻi o le kulukose i le fa masina talu ai.

Afai o le taua o le hemoglobin glycide e 5.7-6.5%, latou te talanoa e uiga i le ono solia o le faapaleni kullukose. O le maʻisuka e maua pe afai e sili atu le maualuga i le 6.5%. O le mea e leaga ai, o le faʻamaʻi e faʻalavelave. Ma ia iloa ona faʻaaliga i le amataga lava, o se faʻafitauli sili ona faigata.

Faailoga o le toto maualuga (hyperglycemia) e aofia ai:

  • Vaʻavaʻai mamao
  • o le faasolosolo o le faagasologa o le faamaloloina o manuʻa ile paʻu,
  • o le faʻaalia o faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • urination faaletonu
  • faaitiitia galuega
  • galala, gutu malogo
  • moe

O le avanoa e atiaʻe ai le totoga i tamaitai ua pasi le 50 tausaga le maualuga ua faateleina mo mafuaʻaga nei:

  • gasegase o le tino e faʻaitiitia ai le inisalini
  • o le faagasologa o le faia o lenei hormone e ala i sulu o le pancreas ua mamafa,
  • eletise o mea manogi, vailaau e gaosia e le gastrointestinal tract pe a 'ai, faʻavaivaia,
  • i le taimi o le misa, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻavaivai faʻamaʻi,
  • ona o togafitiga e iai vailaʻau malolosi e aʻafia ai le gaʻo o le gaʻo gaʻo (o mea e mafaufau i le mafaufau, gasegase thiazide, steroids, beta-blockers),
  • faʻaleagaina o masani leaga ma le le lelei. O le i ai o se fuainumera tele o suamalie i le taumafataga.

O le alualu i luma, ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻavaivaia puipui a le tino, aʻafia ai le tele o totoga o le tino ma faiga. O aʻafiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻavalea le vaai, leai se faaletonu o le vitamini B, ma isi mea le fiafia ma taunuuga e tulai mai.

O le togafitiga autu mo le hyperglycemia o le masani lea o taumafa ma gaoioiga faaletino. Afai e le fesoasoani lenei mea, e fautuaina e fomaʻi fualaau faasaina, i lalo o le aafiaga lea e maua ai le inisalini ma e sili atu ona lelei.

Hypoglycemia

O sea ituaiga o siama e faia pe a maualalo le suka i le toto maualuga. E le mafai e tagata matutua ona oʻo i le hypoglycemia nai lo se predabetic state poʻo le ituaiga maʻisuka ituaiga 2.

E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai e mulimulitaʻia e tagata gasegase meaʻai mo se taimi umi, poʻo le taumafa le lelei.

Faʻaitiitia le suka e iloa ai faʻamaʻi mafai:

  • vavalo
  • ate
  • sulu oona, fatuga,
  • pancreas.

Faailoga o le hypoglycemia o:

  • vaivai, vaivai,
  • leai se malosi mo le tino, mafaufau mafaufau,
  • o foliga vaaia o le gatete, tetete o vae,
  • sosolo
  • popolega lē pulea,
  • osofaiga o le fiaaai.

O le malosi o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaititia. Faatasi ai ma se paʻu tele i le aofaʻi o le suka, o le leai o se malamalama, o le amataina o le coma e mafai. E taua le suʻeina o le talaaga faʻapitoa. Mo nei faʻamoemoe, o le kulūkose e fuaina i le tele o taimi i le aso. O taunuuga le lelei o lenei tulaga e mafai ona puipuia pe afai, i le maitauina o nei faailoga, inu se vaifofo o le kulukose, ia 'ai se fasi lole po o se fasi suka.

O le a le lamatiaga o le maʻisuka i fafine: taunuuga ma faʻafitauli faigata

O fuainumera mo le faʻamaonia o faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻisuka o loʻo faailoa mai ai o fafine e sili ona mafatia i lenei faʻamaʻi.

O lenei mea e afua ona o uiga o le tino: o le endocrin system, o le leai o se tino, o le faavae o le tino, o le faʻagasolo i le tele o le gaʻo, itiiti le faʻalagona ma le mafaufau ma le maualalo o le teteʻe atu i le atuatuvale.

O le mea lea, e taua tele le suʻeina pe aisea e lamatia ai le maʻisuka i fafine, auala e aloese ai, o a ni taunuuga talafeagai o le maʻi, ma pe faʻafefea ona feagai ma lenei maʻi. A uma mea uma, o se uiga le talafeagai i au suʻesuʻega, faʻatasi ma togafitiga saʻo, o le a fesoasoani e faʻateleina lou olaga ma aloese ai mai faʻafitauli.

O le ā le lamatiaga o le maʻisuka i fafine?

O le maʻisuka e leai se tausaga. O nisi taimi atonu o le teineititi o feagai ma se faʻafitauli e pei o teteʻe.

O lona uiga o maualuga toto o le suka e sili atu nai lo le masani.

O faʻapogai autu o se lagona o le gasea, vomiting le pulea, ono mafai ona faateleina le vevela, ma faailoga o le maʻi neuro. O le suka o le suka i vailaʻau e sili atu nai lo le faʻatagaina masani. I lenei tulaga, o fomaʻi ua uma ona faasino atu le tagata i se vaega lamatia mo le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae peitaʻi, afai e te mulimuli i fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e taofia le amataina o lenei maʻi masani e aunoa ma le tagofia o fualaau. I le taimi muamua, o le paʻu o le mamafa, o le maualalo o le gaosiga o taumafa, ma le malosi o le tino o le a aoga. Ae ui i lea, e tatau ona e manatua o le lamatiaga e tatau ona pulea oe i le olaga atoa.

O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona aʻafia ai tamaitai talavou (e taua foi o "talavou"). O le maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le 10-15 pasene o le numera o tagata gasegase.

Muamua, e lua mafuaʻaga e mafua mai ai: ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic poʻo le le lava o le gaosiga o le inisalini e le tino.

O faʻamaʻi o le faʻamaʻi e matua maoti lava, o le toʻatele o fafine e alu i le fomaʻi i se taimi talafeagai. I le laasaga muamua, o nei igoa faʻalauiloa e faʻaalia e pei o le fia inu pea, o se lagona toetoe lava a le mafaagaloina o le fiaai, ma faʻaosoosoga masani e urinate.

E masani lava, o gasegase e aveesea le mamafa, talu ai e le lava le faʻasologa o le glucose. O se taunuuga o le televave o le susunuina o le gaʻo, o se aofaiga tele o acetone i le urine ua matauina.

O le mamafa tele o le sao tele i le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu i tamaitai pe a mavae le 40 tausaga. O le gasologa o le gasologa e amata i se faaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini. O le amataga o le faʻamaʻi e faigata tele ona matauina, talu ai o lona atinaʻe e telegese, ma o le faʻaalia o faʻamaoniga e faifai malie.

O le DM e fesoʻotai saʻo ma le oona, lea, talu ai ona o le faʻaitiitia o le metabolism ma suiga ile maualuga o le hormonal, e aafia ai le toetoe 90 pasene o tamaitai o lenei tausaga. O le mea lea, e le o se mea faʻafuaseʻi e fautuaina e fomaʻi le siakiina e le aunoa o le maualuga o le toto suka ina ia mafai ai ona iloa le maʻi ile taimi.

O isi faailo o faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • mucosal itching,
  • faʻaitiitia le faʻaleleia o le paʻu, faʻavevesi i faʻamaʻi pipisi,
  • moe pe a uma ona 'ai,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • telegese faʻamalolo o manuʻa.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, e le o faʻamaonia le inisalini.

E tatau ona e taumafai e ausia le aʻafiaga i mea taumafa, faamalositino ma le faʻaaogaina o fualaau e fesoasoani i le faʻavaeina o le kulukose. E le pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, lea e aʻafia uma i itupa uma e lua, o le maʻisuka faʻapitoa e tupu i fafine maʻitaga.

O le faateleina lea o le suka o le toto, lea o le a le aliali mai ai isi faʻamaoniga o le maʻi. O le toʻatele o tagata atamamai e talitonu o le tupuga faʻafuaseʻi o se mea faʻafeusuaiga e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Latou te manatu i lenei ituaiga e pei o se masani masani, lea o le a tupu i le lumanaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e tusa lava pe a mavae le leiloloa o faʻamaoniga ma le faʻamautuina o le suka, o le tina e lamatia.

O nisi taimi o suiga o le faʻamaoni i le taimi o le maitaga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea muamua na tupu i le moni o le maʻisuka. Afai i totonu o le ono masina talu ona fanau mai se faʻasolosolo faifaipea o faailoga maualuga o le suka e matauina, ona e manaʻomia lea e alu i le fomaʻi mo suʻega faʻapitoa.

Faʻaalia manino le faalagolago o le faʻaalia o lenei ituaiga o maʻisuka i le matua ma le mamafa o le tina. Faatasi ai ma le mamafa masani o le tino ma e oʻo atu i le 25 tausaga, o le maʻisuka faʻamaʻi e toetoe lava a le maua.

Faʻailogaina o maʻisuka-na o le maʻisuka

Talu ai o le tino o le fafine e ese mai i le tane, faatasi ai ma uiga masani masani o ituaiga uma e lua, o uiga faapitoa o le gasegase o le faamaʻi i tamaitai e mafai ona iloga. O lo latou maʻisuka e faigofie ma alualu i luma i se saoasaoa lemu, ae sili atu ona mamaʻi nai lo alii.

O aʻafiaga o le amio a se tino tino e aofia ai:

  • faʻanoanoa mataʻutia
  • faʻasalalauga faʻapitoa, e fesoʻotaʻi ma lenei tigā ma le susunuina,
  • faaitiitia manaoga mo feusuaiga,
  • tiga i totonu o vae ma mamafa faateleina,
  • fulafula
  • oso i le toto maualuga,
  • maʻitaga o maitaga
  • faʻamataʻu
  • afaina
  • o le faʻaalia o lauulu i nofoaga oona, faʻapea foʻi ma le tele o mea ua leiloloa ma vaivai.

Faʻasagaga o aʻafiaga o le maʻisuka, e masani lava ona masani tamaitai i faʻafitauli faʻavaivai, faʻavae i se lagona o le le fiafia i foliga vaaia. O le mea lea, e tatau ai ona ave faʻamalositino mama ma mea faʻasao.

O faʻafitauli faigata i le taimi o maitaga ma le fananau

O fafine maʻitaga oe ua maua i le maʻisuka ao leʻi amataina, ua tuʻuina atu i lalo o le pulega faapitoa. I le fuafuaga fuafuaina, o tagata tomai faapitoa e faʻavae i luga o faʻamatalaga e fai ai faʻamatalaga o mea lamatia o faʻafitauli mo le tina ma le tamaititi.

E mafua mai i le mea moni e tusa ai ma le talaaga o le vevela o le hormonal, o le maʻisuka o loʻo agaʻi i luma i se saoasaoa vave, lea e aʻafia ai le manuia.

O isi aʻafiaga lē lelei o le maʻisuka i fafine e aofia ai:

  • faʻanoanoa
  • paʻu masani i le suka,
  • gestosis i vaega uma o le maitaga,
  • gaioiga masani i totonu o le gaioiga masani,
  • tele tupe maua
  • polyhydramnios, lea e lamatia ai le lamatiaga o le faamutaina o le maitaga, foliga vaaia o le toto, le tulaga le talafeagai o le fetus,
  • maualuga le toto maualuga
  • gasegase eo faatasi ma le leai o se malamalama.

E masani lava, o le mamafa o le tino o le fotalite e taʻitaʻia ai i le fanau mai ma le faʻalavelave matuia i le tina.

Ae ui i lea, e ui lava o le maʻitaga o fafine e maua i le maʻisuka e sili atu ona faigata, e le faʻaitiitia ai le ono mafai ona fanau mai se pepe soifua maloloina.

E mafai ona i ai le maʻisuka i le moa?

E le o tamaitai uma i le taimi o le moapo amata amata ona maua le maʻisuka, e ui o le tele o mea e fiafia i ai.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua ona o le mutaaga o le gaosia o hormones taua mo le tino o le fafine.

O le siʻitia o le tino o loʻo taumafai e gaosia le estrogen e mafua ai le faateleina o le suka ma le cholesterol. O le tuufaatasiga o le misa ma le maʻisuka e sau ma se faʻalavelave faʻapitoa.

O le mea lea, o le manuia o se tamaitai, faaletino ma le mafaufau, e tele mea e manaomia. O le togafiti togafitiga e tatau ona taulai atu e le gata i le faateleina o le faapalepale o le kulukose, ae faapea foi i le faamamaina o faailoga o le misa.

O a faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona afaina?

O gasegase, cardiovascular ma le kanesa faʻamaʻi luga o le lisi o faʻamaʻi e ala ile numera o maliu. O le lamatiaga o le maʻisuka, o lona alualu i luma o loʻo i ai le tele o faʻafitauli.

O le mafuaʻaga autu mo le tele o faʻafitauli o le faʻaleagaina o le faʻaalia o uiga faaalia i le faʻamaʻi. O nisi tagata gasegase e oʻo atu i le tulaga e le toe faasaʻo ai le maualuga o le suka.

Soʻo se foliga mai o se faʻalavelave faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i le oti. E aofia ai:

  • o le faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka i le toto ma le ono mafai ona tupu aʻe o le faʻalavelave o le hypoglycemic ma pa'ū i totonu o se pa,
  • se faʻateleina o le kulūkose i totonu o le tino, e aʻafia ai le tele o okeni ma aafia uma ai le tino,
  • afaina o le tino i siama oona,
  • fatu fatu ma le taʻavale.

O nei tulaga ogaoga o le faʻaalia o le maʻi. Ma o le tagata gasegase e mafai ona tutoatasi mai o latou foliga vaaia, faʻapipiʻi fautuaga i le taimi atoa o le faʻamaʻi ma le siakiina o le suka i aso taitasi.

O le a le mea e lamatia ai le maualuga o le suka i totonu o fafine maʻitaga

O le faʻamoemoe o se tamaititi o se periota faigata pe'ā faʻaalia le tino o le fafine ile maualuga maualuga. Mataʻituina le ola maloloina o se fafine maʻitaga ua faia ma le faaeteete. Ole suʻega masani ole toto ma suʻesuʻega faʻamalosi mo le suka e tatau ona tatau. I le uma, o le maitaga lava ia o se tulaga lamatia e uiga i le maʻisuka. E maualuga le suka o le toto i le taimi o le maitaga, o le a le mea e manatu e talia? O a togafitiga e faia i le tulaga o le vavae ese mai le masani? O le a tatou toe iloiloina nei mataupu taua.

Gestagenic maʻi suka - o se maʻi poʻo se mea le tumau

O le vaitaimi o le maitaga o se faʻalavelave mataʻutia o ituaiga uma o faʻamaʻi masani. O lenei mea e sili ona moni mo tamaitai oe filifili e maʻitaga i le leva o le taimi. Tausaga matua e 30 tausaga ma sili atu. O le vailaʻau faʻapitoa, o le iai o le mamafa o le mamafa, o le ovary polycystic o mea uma ia i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga gestagen. Ae maise lava le faaeteete ia i latou ua uma ona feagai ma se faafitauli talitutusa.

O le mafuaaga autu e tulaʻi mai ai le suka o se suiga lea i tulaga o le hormonal. E pei ona e iloa, o tamaʻitaʻi fafine e gafa ma le maitaga ma le fananau.

O le luteum e gaosia ai le gestagen, lea e faʻaleleia ai le fanauina o le fetus.

O lenei hormone, o le tui o le inisalini, e faʻatupulaʻia ai le inisalini o faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le aofaʻi o suka. I lalo o ia tulaga faigata, e le mafai e le pancreas ona taulimaina lana galuega.

O le maualuga o le kulukose o loʻo faʻaalia i lalo:

  • urination faateleina,
  • matelaina le fiaai,
  • fiainu
  • vaivaiga, vaivaiga,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • o loʻo i ai le faateleina o le toto maualuga.

O le mea moni, e le mafai ona faʻatuina le iai o soliga e ala i faʻamaufaʻailoga na o oe, e tatau ona suʻesuʻe le toto mo le suka.

O maualuga maualuga o le suka e le o se mafuaaga e popole ai. Faʻaaloalo i fautuaga o mea taumafa, faʻamalositino faʻapitoa - o nei mea uma o le a mafai ai ona e tausia ia faʻataʻitaʻiga i lalo o le puleaina ma aloese ai i le ogaoga o taunuuga. I le avea ai o se tulafono, tolu masina talu ona fanau mai, o le faafitauli e mou atu na o ia lava.

O a faailoga e manatu e masani ai i suʻega suka

A asiasi atu i se fomaʻi, e maua e le tina faʻamoemoe se faʻamatalaga mo le suʻega, o le faʻamoemoega o le iloiloina lea o le setete o le soifua maloloina. O se tasi o mea sili ona taua o se suʻega toto mo le suka. Glucose maualuga e siaki i le va o le 24 ma le 28 vaiaso. Mo le auʻiliʻili, o le toto vevela ma toto. O le tele o taimi, e faia i luga o se manava leai.

Sugar 5.5 mmol / L i le taimi o le maitaga ua manatu o le tulaga masani mo le toto toto. O lenei faailo o le masani lea mo soʻo se tagata soifua maloloina. I fafine maʻitaga, e sili atu i le 5.7-5.8 mmol / L e mafai ona faatagaina. O se taunuuga i le maualuga o le 6 mmol / L e aofia ai, ua faailoa ai le solia o le faapaleni kullukose. O se taunuuga o le sili atu i le 6.1 o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga. O lea tulaga e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o le faʻatonutonuga, faia nisi suʻesuʻega. Sugar e sili atu i le 7.0 e maua ai le faavae mo se siakiina o le maʻisuka. E manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini.

Talu ai o se suʻesuʻega o le toto ma le totoʻa e le mafai ona faʻaalia ai le saʻo atoatoa o le iuga, e masani ona kopiina e se isi suʻega e fuafua ai le hemoglobin glycated, e taua o le HbA1c. E faʻaalia ai faʻamatalaga e le mo le aso e tasi, ae mo se vaitaimi mai le vaiaso i le sefulu aso. Afai o le taimi lenei ua maualuga le maualuga o le suka i le sili atu ma le tasi, o le suega o le a fuafuaina ai lenei mea.

Ina ia pulea pe faapefea ona iloa e le tino ia gaʻo, o loʻo i ai le suega a le PHTT (suʻega ole toleni ole glucose). I le taimi o le suʻesuʻega, ua valaʻauina le fafine e fai sina faasolosolo malie ona maua se eseesega o le kulukose, ma o le faʻatupulaʻia o lea mea e faasolosolo malie lava. A maeʻa faʻafeiloaiga taʻitasi, ona faia lea o se toto sampling.

Taunuuga ma mea lamatia

O le a tatou iloiloina le mea matautia ma le maualuga o le suka toto mo se tina ma se pepe e leʻi fanau mai. Fai mai tagata popoto, o le faateleina o le kulukose o le fatuga e mafua mai i le atinaʻe mulimuli ane o le maʻisuka, o le faʻalavelave o le pyelonephritis, gestosis.

O le maʻitaga o loʻo i ai foi i le lamatiaga, ma o loʻo i ai se avanoa e faʻalavelave ai.

O le faateleina o le maualuga o le suka e mafua ai le tuai ona afaina ai fafine maʻitaga. E maua e se fafine le mamafa o le mamafa, o le fulafula e aliali, o le maualuga o faailo o le toto, e maua ai le protein i le urine. O le atinaʻeina o polyhydramnios o se isi lamatiaga matautia. O taunuʻuga mo le tamaititi e mafai ona sili atu ona ogaoga, e amata i le ufiufiina o le ufiufi ma faaiʻu i le maliu mate.

Ina ia malamalama i le taua o se suʻesuʻega taimi, e tatau ona e iloa le mea e lamatia ai le toto maualuga i fafine maʻitaga. O latou toto e tasi e lua. O le pancreas o le fetus o loʻo galue ma se faʻaopoopoga o le mamafa, ma faʻaitiitia ai le inisalini, lea e fesoasoani i le vavevaveina o le kulukose i totonu o le tino.

O le mamafa o le pepe e vave televave nai lo le taimi masani o maitaga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le maua le okesene i se fetus tele, e sili atu ona faigata mo ia ona foia le auala na fanau mai ai, o lenei mea e afaina i manua. O le taunuuga o le maualuga o le suka e mafai ona avea ma tulaga sese o le fomaʻi. Mo se tamaitai, o le tulaga e masani lava ona faaiuina i se "vevesi".

O le maʻisuka Diet for Pregnant

Ole fesili muamua ole tagata maʻi o le auala e faʻaititia ai le suka o se fafine maʻitaga, pe ou te manaʻomia fualaau poʻo le insulin? E tatau ona taʻu atu i le taimi lava lena e le o faaaogaina ia vailaʻau. Ole inisalini e naʻo tulaga ogaoga e faʻamaonia, pe afai e le fesoasoani isi metotia.

E le masalomia, e naʻo le tatau ona filifili pe o le a le mea e fai ina ia mafai ai ona maua se faʻaitiitia o le suka faʻatasi ma se fomaʻi ma se endocrinologist. O le meaai a le fafine maʻitaga e tatau ona faʻamaonia lelei e tusa ai ma mea o loʻo i totonu o meaʻai.

O le taumafataga lelei e aofia ai le faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai mama ua maualuga i le gaʻo, lea e masani ona taʻua o "anapogi" meaai. E aofia ai:

  • Fale faʻafiafia
  • falaoamata papaʻe
  • araisa, aemaise lava le vevela,
  • meainu suka
  • palu pateta
  • meli
  • saisi,
  • kirimulu mumu ma sisi,
  • vine ma fualaau 'aina ma le maualuga o mea o le fructose (faʻi, vine, aso, cherries).

O le faʻasaina tele o gaʻololosi e le taliaina i le taimi o le maitaga, o latou o se punavai o le malosi.

Ae aua nei galo e tele mea e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka.

O nei mea e aofia ai fualaʻau eseese (kāloti, radishes, kapisi, tamato), greens (meaʻai, pasili), cereals (oats, karite), garlic ma mea soya.

O le faavae o le "meaʻai" a se fafine maʻitaga e tatau ona avea: lanu enaena, pasta mai le falaoamata o le susu, buckwheat. Ia mautinoa e 'ai meaʻai mama (lapiti poʻo moa), vela. E mafai ona maua le protein mai meaʻai susu, ae mo i latou o loʻo i ai se tapulaʻa i luga o le gaʻo. Filifili le kusi falaoisi 1% nai lo le 9%, susu 1.5%, e le atoa. O nisi o polotini fualaau aina ei ai pi, nati, ma pi. O fualaau e le faʻamaonia ma fua o le a avea o se punavai o vitamini: gooseberries, lingonberries, cranberries, lemoni. O togafitiga faafomai e fautuaina: afai ua faateleina le maualuga o le suka, ave se teuteuga o fatu oat, Ierusalema artichoke juice. E mafai ona e inuina nei meainu e aunoa ma se faʻatapulaʻa. Latou te le afaina ai le fafine maʻitaga poo le tamaʻi fausua. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo.

O se taumafa lelei ma faamalositino e mafai ona faʻaititia le suka i se taimi puupuu.

Mo se fafine maʻitaga, o laasaga e lava tele. O se tau e mafai ona maua e vai vai, taele, Pilates. O le galuega autū o le faʻamautinoa lea o le tele o meaʻai e maua ai calorie.

Inisalini togafitiga

Afai e le mafai ona maua se taui i mea taumafa ma faamalositino, o le tagata maʻi e faatonuina le inisalini. Ole vailaʻau, faʻatasi ai ma le saʻo saʻo, e le afaina i le tina, aʻafiaga leaga mo le tamaititi e le faʻaalia foi. E le o se mea e fai ma vaisu, o lea i le lumanaʻi e mafai ona lafoai. O le tele o popolega e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le inisalini e fafine maʻitaga ua na o ni faʻaituau. O le mea lea, afai e maua e se endocrinologist le togafitiga o le inisalini, e le tatau ona e fefe.

Mama i le maʻisuka

O le tina e maua i le maʻisuka o se tasi lea o le tele o filifiliga mo le togafitiga o se maʻi faigata. E tatau ona taʻua i le taimi lava lena e faapea, o se monotherapy, "o le mauga" e le mafai ona fofoina le faamai, ae pe a faaaoga faatasi ma vailaau masani, e faateleina ai le aoga.

  • Tina tina
  • Faʻatinoga o gaioiga ma faʻamoemoega e faʻamoemoeina
  • E faʻafefea ona inu se mummy i le maʻisuka?
  • Contraindications ma aʻafiaga leaga

O le maualuga lauiloa o le oloa e mafua mai i taunuuga lelei i togafitiga o le tele o faamai. Afai e le fesoasoani fualaau oona, o loʻo sailia e tagata auala fou e faʻamalolo ai.

Tina tina

Na tusia e Paracelsus ma Avicenna e uiga i le faamaloloina o meatotino o fualaau faasaina ia latou togafiti. E oo lava i lena taimi, na latou iloa le tele o mea e mafai ona faia i le maa maa. Mo le sili atu ma le 4000 tausaga, sa faʻaaogaina le mea faigaluega i vailaʻau.

O le mea lea e "fanau" i sese faalenatura o atumauga i le maualuga o le 500-3000 mita i luga aʻe o le eleele. I nofoaga e maualalo ifo le O2, maualalo le maualalo ma le tele o le radiation ultraviolet, ua faia ai se vai faapitoa.

I lalo o le faatosinaga o suiga faifaipea o suiga i le vevela, e faʻamalamalamaina ma maua ai se masini tele. I lenei laasaga, e le mafai ona faʻapalaina pea, ae a faʻamamāina, ua maua e le mummy le fusi atoa o mea faʻamalolo.

O le meafaigaluega e galue ona aʻafia ona o le faʻapitoa kemisi:

  1. Puipuia i foliga o amino acids (glycine, histidine, methionine, arginine ma isi).
  2. Mono- ma polyunsaturated fatty acids.
  3. Phospholipids.
  4. Flavonoids ma alkaloids.
  5. Siʻisinia mea.
  6. Tannin ma mea oona.
  7. Coumarins.
  8. Carotenoids (muamua o Vit. A).
  9. Vitamini o le vaega B (1,2,6,12), C, E.
  10. E silia i le 60 micro ma elemene elemene. O le mea sili ona taua e tumau ai le magnesium, calcium, phosphorus, potassium.

Ona o lona mauoa, o loʻo faʻaaogaina e tagata le mummy mo le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi mo le tele o seneturi.

Faʻatinoga o gaioiga ma faʻamoemoega e faʻamoemoeina

Talu ai o "mauga o le mauga" e aofia ai le tele o mea aoga eseese, e afaina ai le tino atoa. O tamaʻitaʻi e matua aʻafia i faiga uma o meaola oona i totonu o tagata. Ae aiseā e matua lauiloa ai le mummy i le maʻisuka?

O le sui sili ona malosi o lona aafiaga i luga o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Puipuia siama e ala i le tuufaatasia o phospholipids io latou membranes. Faʻasaʻo le faʻamalosia o le lipid, e puipuia ai le lysis o maso totonu.

O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o le vailaʻau o:

  1. Antimicrobial. Flavonoids ma alkaloids o vailaau faʻamaʻi masani. Latou te puipuia le faaleagaina i le pancreas ma isi fausaga e siama siama.
  2. Le faʻamaonia. Faafetai i le i ai o vitamini ma minerale, e mafai ona faateleina le leo o togafitiga uma a le tino.
  3. Ava. O le amino acids arginine e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o insulin toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto.
  4. Faʻafouina. Faʻapena ma gaʻo gaʻo fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o suauu pancreatic B.
  5. Aneti-inflammatory. Faʻasalaga le taulasea o le mafaufau, faʻaitiitia le fulafula ma le vevela i nofoaga faʻafitauli. O lenei gaioiga e taua tele mo le puipuia o le hyperglycemia tumau i tagata e maua i le pancreatitis.

A maeʻa ona faʻaaogaina le mummy i le maʻisuka, o le a mafai e le tagata gasegase ona matauina taunuuga nei:

  • Tulaga masani o tulaga lautele,
  • Faʻamamaina o le fiainu, paʻu o le paʻu, faʻavaveina o le urination (polyuria),
  • Faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi. E ono le mafai ona maʻi tagata pe afai latou te faʻaaoga lenei vailaʻau,
  • Faʻaitiitia le suka toto.

E faʻafefea ona inu se mummy i le maʻisuka?

Ona o le tele o ituaiga o togafitiga, o le fualaau faasaina ei ai ni mamanu eseese o le faaaogaina.

E inu se tina mai le maʻisuka oe manaʻomia e tusa ai ma tulafono nei:

  1. 4 g o le "gaʻo mauga" e tatau ona solo i le 20 sipuni tele o le vai.
  2. Faatau 1 tbsp. sipuni faalua i le aso.
  3. E tatau ona ave le fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi 3 itula i le maeʻa o se taumafataga i luma o le taimi e momoe ai.
  4. O le togafitiga e 10 aso.
  5. A maeʻa, ia mautinoa ia faia se malologa mo le isi 10 aso.
  6. Toe faia se togafitiga faapena.

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le glycemia ma faʻamalosia se faʻamalologa faʻaauau pea, e tatau ona faia 5-6 ia vasega. O le tagata gasegase o le a mafai ona ia maitau uluaʻi iuga lelei i totonu o le 21 aso mai le taimi o le amataga o le toe faʻaleleia.

O le puipuia o le atinaʻeina o se "faʻamaʻi manuia" i tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, o le tulafono mo le aveina o mummies e ese si eseʻese:

  1. 18 g o le oloa ua solo i le afa lita o vai ua tunuina.
  2. E manaʻomia lou faʻaaoga 1 tbsp. sipuni o le fofo i le tolu taimi i le aso mo le afa itula ao le i taumafa.
  3. O le taimi muamua o togafitiga e 10 aso.
  4. Mo le isi 10 aso na sosoo ai, o le fualaau e maualuga ile 1.5 tbsp. sipuni.
  5. Ona e manaʻomia lea o le isi 5 aso e faʻaoga tutusa ai le mummy.

O le umi o le faʻamaʻi mulimuli o le maʻisuka ma vailaau masani e 25 aso.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

O le tele o iloiloga lelei i le aoga o le fualaau faasaina e faailoa ai lona faapalepale lelei ma le toetoe lava a leai se taunuuga e le manaomia.

O tulaga e le fautuaina e faʻaaoga ai le mummy e:

  • Faʻasalaga taʻitasi,
  • Faʻafitauli ogaoga poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Faʻasologa o mea faʻalavelave
  • Hemorrhagic diathesis.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O faailoga autu o le maʻisuka i fafine:

O le tino o le tino e tele lava ina vaivai nai lo le tane, ma o faʻamaʻi na latou tauaveina e faigata.

O se tulaga faʻateleina mo le faʻafuaseʻi ma le alualu i luma o le maʻisuka o le faʻaalia pea o le tino o le tino i suiga o le hormones i le taimi atoa o lona olaga atoa, lea e faʻapupulaina ai aʻafiaga o le maʻi. Ae ui i lea, o tamaitai e sili atu ona faʻaeteete i lo latou soifua maloloina, lea e faʻapupulaina ai o latou avanoa o se olaga umi.

Menopause sugar standards for women, menopause, menopause

O maualuga maualuga o le kulukose e le o se faailoga o se maʻi maʻisuka matuia. I le taimi o le menopause i tamaitai, o le kulukose i totonu o le toto e maua ai faʻamatalaga e lamatia ai le tino. O le mea lea, o tamaitai pe a ma le 50-60 tausaga le matutua e fautuaina e matamata ma le faaeteete le mea e maua ai le suka ma, afai e tatau ai, ia faia ni mea talafeagai.

O faʻafitauli o le kullukose e aʻafia i faʻamaʻi o se natura masani ma le afaina. O le mea lea, e fautuaina e foai atu le toto pe afai e leai ni faitioga o uiga tiga. Afai e le mafai, e aoga le iloiloina o iuga ua maua ai nei mea.

Tausaga masani o le maʻitaga

E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa i tamaitai o loʻo faʻamoemoe mo se pepe i se taimi lata mai. O sina siʻitaga laʻititi i le kulukose e masani lava, ona e lavea e le tina ma tuʻuina atu i le pepe mea uma e manaʻomia mo le olaga.

O le kulūkose o le 3.8-6.3 e le o se mea faʻaleagaina. Ae ui i lea, ei ai i nisi taimi le tulaga o le gaʻo ao leʻi tuʻuina mai e 7 mmol / l, ona toe foʻi lea i le masani. O faʻaʻailoga e taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi.

O le maualuga o le maualuga o le suka e maualuga le matautia mo le pepe. O lenei tulaga e faʻapitoa ona faʻaaogaina togafitiga masani.

O le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka faʻamalosi e mafai i tina oe o latou aiga e maua i le maʻi suka. O fafine ua maʻitaga i le 30 tausaga o loʻo lamatia i le maʻi.

O le mamafa o le mamafa e mafua ai foi le atinaʻeina o le faamai.

Vaʻai mai le maualuga o le suka

O le lagolagoina o le suka masani e faalagolago lava i le galuega o le ate, aua o lenei tino e taumafai e faaputuputu le maualuga o le suka mai le 'aiina o meaai ma faʻaaogaina. Afai o le gaioiga o le okeni e le aoga, ona oʻo lea i le tele o le kulukose e lafoina i le toto. O faʻamaʻi o le tino o le endocrine e fesoasoani i lenei faiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le gasecemic condition e le gata ina atiina aʻe ai le tala o se maʻi suka, ae faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o pancreatitis, le faʻamaʻi o le ate, faʻavasegaina o le loto, epilepsy, ma le kanesa. O mafuaʻaga mo le maualuga o tau o loʻo faʻatutuina e ala i faʻafitauli o faʻafitauli faʻapitoa.

O faʻataʻitaʻiga i faʻamatalaga o loʻo i ai i soʻo se tulaga lamatia. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le hypoglycemia o se maʻi e le masani ai, ae o lona auai e fesoasoani i le atinaʻeina o le kanesa o le manava, cirrhosis, hepatitis, maningitis, encephalitis.

O se faʻamaulalo maualalo e faʻaalia ai le tausia o mea taumafa, faʻamautuina lelei o mea taumafa, ma isi. O le ava malosi ma le inupia e mafua ai se faʻamaʻi pipisi.

Faʻasaʻoina o le kulukose i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Faʻatasi ai ma togafitiga autu, o vailaʻau e faʻamaonia, ma o le suka masani e lagolagoina e meaʻai talafeagai.

  • Fiafia. O le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo!
  • O le taimi lenei.
  • Uiga o laau!
  • O mea ia e lua.
  • I le vaiaso!
  • E tolu.

Mulimuli i le sooga ma saili pe na faapefea ona manuia Galina Savina!

Suauu toto i tamaitai

E tusa ai ma fuainumera o WHO, o le feusuaʻiga talafeagai e sili ona faigofie i le feusuaiga saʻo. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e tagata uma ona manatua le masani ma siakiina i taimi uma le suka o le toto i fafine, aemaise lava i le taimi o le suiga o le hormonal (manopause, maitaga ma le laititi).

O le masani o le suka toto i tamaitai e 3.3-5.5 mmol mai le tamatamailima, 4.0-6.1 mai le vein (e aofia ai le biochemistry) pe a mavae le 8-10 itula o le fiaai. Taumafa e oʻo i le 7.8 pe a uma se taumafataga. O nei faailoilo o loʻo maloloina ma faʻaalia le leai o se soliga o le gaosiga o le gaʻo.

Siʻitia le suka - o le taua i le taeao mai se tamatamailima e maualuga atu nai lo le 5.5 mmol ma sili atu i le 6.1 mai se vein, i le faasologa.
A maeʻa ona 'ai pe a uma le 2 itula - luga aʻe o le 7.8 mmol. O le hemoglobin glycated - sili atu nai lo le 5.7% o loʻo faʻaalia ai foi le masani ai le hyperglycemia.

Tulaga faʻataʻitaʻi - toto mai le tamatamailima i le taeao - mai le 5.5 mmol i le 6.1 (e oʻo i le 6.9 mmol mai se vein) ma pe a uma le taumafataga mai le 7.8 i le 11.0 e fesoʻotaʻi ma vailaʻau.

O faʻafitauli e maloloina i luga o se manava gaogao, ae o le maualuga o le suka mai le 7.8 mmol i le 11 mmol pe a maeʻa meaʻai gaʻo gaʻo e faʻailoa ai le vaivai o le kulukose.

O le taunuuga e sili atu nai lo le 7.0 mmol i totonu o mea vevela (e sili atu i le 6.1 i le suʻega capillary) ma soʻo se fua i le aso, e sili atu i le 11.0 mmol, ua faʻaalia, o le maʻisuka moni.

O le a le mea e aafia ai le toto toto i fafine?

O le gasegase o le maʻisuka i fafine e ese le ese mai le masani ai alii.

Muamua lava, o lenei mea moni e fesootaʻi ma le i ai o se taʻamilosaga o se tamaʻitaʻi, i le afa lona lua lea o le masani o le glycemia e masani ona faʻalauteleina, ma i le taimi lava e tasi, ua faateleina ai le inisalini.

O lenei tulaga e taofi 1-2 aso ao le i amataina le tafaoga. Ma, i le taimi o le toto, o le manaomia mo se hormone, i se isi tulaga, e pa'ū ma tumau i se tulaga maualalo i le afa muamua o le taamilosaga.

I le talavou, o le maʻisuka i teineiti e masani ona uia se auala labile, e le pulea lelei. O faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona faʻatupulaʻia tele mo le taimi atoa o le toe faʻaleleia o le tino, ona faʻaitiitia ai lea. O nisi taimi ao faagasolo lenei vaitau o nisi faʻafitauli o le maʻisuka e oʻo mai io latou lagona, o le mafuaʻaga lea e matua taua ai le mataʻituina lelei o le soifua maloloina ma le pulea tatau o le suka maualuga.

O le maʻisuka faʻamamafa o se faafitauli ogaoga mo fomaʻi faʻaonapo nei, talu ai ona o le tele o le faʻateleina o le tele o tausaga talu ai. O fafine uma e iai le ituaiga 2 e mafai ona tuʻuina i le taimi o le maʻitaga i le inisalini nai lo o le ole o le hypoglycemic agents.

E le gata i lea, o se vaega faʻapitoa o fafine maʻitaga o loʻo faia e ni tina i le lumanai e iai le maʻisuka ituaiga 1, oe mafai ona fanauina se pepe soifua maloloina, e tatau ona mataituina e le fafine lava ia ma le fomaʻi.

O le suka toto ma le tui o le inisalini e paʻu malie i le uluaʻi masina, faʻapupula atili i le lona lua o vae tolu o le taimi o faʻasologa ma toe faʻaitiitia i le tolu tolu masina seia oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai.

I le taimi o le menopause, o suga maualuga e masani ona foliga mai e le o faamoemoeina. O nisi taimi o le taimi lea o loʻo maua ai le maʻi o le maʻisuka.

O suiga ile Hormonal e aʻafia ai le manaʻomia mo vailaʻau oona ma faʻamalosi i le malosi o aso taʻitasi i le glycemia.

O le mea e leaga ai, e le mafai ona aloese mai taunuuga o le misa, o lea e tumau pea ona fetuutuunai i le amio faapitoa a le tino ma faʻaaoga le mita i taimi uma.

Ou te fia iloa foi o le atuatuvale o le atuatuvale ma le le mautonu e mafua ai ona taitai atu i le toto maualuga. Ia mautinoa e te tausia oe lava ia, aloese mai le popole tele ma matau le malo o le malologa ma le moe.

Glucose o le toto

E seasea manatu se fafine e uiga i le tele o suka i lona toto. Ma e ui e le feagai o ia ma ni maʻi ogaoga, e ono le mafai e se tasi ona fiafia tele. Ma afai e iloa e le fomaʻi suiga ogaoga i le tino, ua tuai ona mafaufau i ai. Ae e mafai ona e siakiina le toto mo le kulukose e tusa ma le tasi i le tausaga, ona mafai ai lea ona alofia le tele o taunuuga le lelei.

O le a le fua o le suka?

E tusa ai ma le fomaʻi, i totonu o le tino, e tatau ona tausia le suka i le tutusa lava le maualuga - e oo atu i le 5.5 mmol / L.

O le mea moni, o le masani e seasea ona le suia i le olaga atoa. E masani lava o fesuiaiga e tutupu, ae latou te le faʻaalia ni suiga tetele i le tino. Suga i le tele o mea e ulu atu i le tino o le tino ma meaai.

O le mea lea, e tatau ona faia se suʻega toto i luga o se manava gaogao (mo le 8 itula i ona luma e sili atu le le 'ai, tuʻu le ava malosi ma sua suamalie). I lenei tulaga, e mafai e se tamaitai soifua maloloina ona fuafua i le maualuga o le suka i le 3.1 mmol / L. I lenei tulaga, o le suka i totonu o le uumi e le tatau ona i ai.

O le pito i luga e mafai ona siitia i le maualuga o le 6.1 mmol / L. O iinei e tau ai le matua, o le setete o le tino.

Soo se taumafataga e faateleina ai le kulūkose i totonu o le tino - e faʻaleleia i le 4-6.9 mmol / l. O le mea lea, o le pule muamua o le suka o se taumafa lea e faaitiitia ai le taumafaina o meaai suka. E taua tele lenei mea mo tina matutua ma fafine maitaga (aemaise ona o faafitauli o le hormonal) o le mauaina vave o le mamafa.

Mafuaʻaga mo le vavae ese mai le masani

E le gata na suia suiga o meaola (mo se faʻataʻitaʻiga, moapo) e mafai ona suia le maualuga o le suka, o le ate foi ei ai sona aafiaga. O le maualuga o le suka i le ituaiga o glycogen e mafai ona tumau pea i totonu, faapea foi i le maso.

I le 12-18 itula uma, o le sapalai o le glycogen ua maeʻa atoa, ona faʻaalu i le fafagaina o le tino o le tino. Ae afai e te taumafa i taimi uma le selu pe faʻaaoga 150-200 g o suka i le taimi, ona maualuga lea o le glycogen.

O lona tele o le a vave ona ulufale atu i le toto, ma o le a alu ese mai i le urine. O le mea lea, o gaʻo o le a mafatia foi mai le suka.

O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia. e masani lava ona matauina i fafine maitaga ma se suiga tele i mea e fiafia i ai.

Ae e le o se tulaga mataʻutia lea, aua o le a le pine ae mou ese atu e aunoa ma se faailoga. Tau lava o le faʻamalo ese, e manaʻomia lou fesoasoani i le tino - aua le faʻaleagaina le suamalie.

O gaioiga faaletino ma taʻaloga taʻalo e mafai ona saofagā i le vave faʻamaʻi ma le aveeseina o le glycogen.

Ma afai o le maʻisuka?

O le faʻaleagaina tele o le tino o le maʻisuka. O le aofaʻi o suka i totonu o le tino e mafai ona matua tele na galo ai le ate ona mafai ona uu.

E ulu atu i le toto, urine, o lona maualuga e oʻo atu i le 11 mmol / l ma le maualuga. Mo le pancreas, o se avega faaopoopo e aliali mai - ia maua ai le insulin e faʻafefe ai le gaioiga o le suka.

I se taimi, ua vaivai lona malosi, ma o le tafe o le inisalini i totonu o le tino ua taofi.

O le maʻisuka e tupu mai i ni mea e le masani ai i le pancreas.O i latou e mafai ona aliali mai ma mea e fiafia i ai mea taumafa vave, galuega le mautonu, masani leaga, mamafa mamafa. O nisi taimi e maua ai le maʻisuka ituaiga. I le auala, o le tele lava o fafine e mafatia i le maʻisuka, ona latou te sili atu ona faigofie i le tuʻufaʻatasia o lenei faʻamaʻi.

O le maʻi suka e tupu i le taimi o le maitaga e sili ona matautia. E tatau ona logoina le fomai i se taimi talafeagai ina ia leai ni faafitauli.

E mafai ona e tauina le maʻisuka i se paleni paleni taumafa ma le tele o fiva, togafitiga a le tagata lava ia, tui inisalini, ma fualaau faasaina e maua ai le maualuga o le suka. O faamalositino faaletino e aoga foi - o le maualuga o le avega e fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaia o uiga o tausaga ma le tulaga lautele o le tino.

Tusa 2 le suka suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lava e fesootaʻi ma le insulin o le hormone e maua mai i peta beta o se vaega patino o le pancreas. E lua ituaiga o faʻamaʻi e iloagofie e le atinaʻeina: o le insulin-dependent (type 1) ma le non-insulin-dependent (ituaiga 2).

I le tulaga muamua, o le uʻamea e le maua mai ai le aofaʻiga manaʻomia o le enzyme, i le tulaga lona lua, o sel o le tino e le mafai ona iloa le hormone masani. Ae e tusa lava pe o le a le ituaiga o faamai, o suiga e atagia mai i taunuuga o le suega suka.

O le a le tulaga masani o le suka o le toto i se ituaiga o le inisalini tutoatasi o le maʻi?

Faailoga o se tino maloloina

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tagata soifua maloloina, ona masani lea o le maualuga o le suka i le va o le 3.33-5.55 mmol / l. O nei fuainumera e le aafia i le itupa o le tagata maʻi, ae e ese si ese i fanau:

  • mai le fanau mai i le 1 le tausaga, o le masani o se faailoga mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l,
  • mai le 12 masina i le 5 tausaga, o le masani e eseese mai le 3.3 i le 5 mmol / l.

E le gata i lea, o tagata atamamai e iloagofie se vaitau muamua e muamua atu i le atinaʻeina o le faamai ma e maua mai ai sina siitaga laitiiti o faailoilo. Ae ui i lea, o sea suiga e le lava mo le fomaʻi e iloa ai le maʻisuka.

Lisi numera 1. Faailo mo le setete

Totogi TaʻiTau maualaloLisi maualuga
Tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 5 tausaga5,66
Tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga5,15,4
Pepe faatoa fananau ma pepe laiti e oʻo ile 1 tausaga4,54,9

O se laulau o ia faailoilo e fesoasoani i le tagata maʻi e iloa ai le latalata o ia i le atiaʻeina o se gasegase tuga ma e mafai ona aloese mai le ogaoga o taunuuga.

I le suʻesuʻega o loʻo i luga, o loʻo maua le mea mai le tamatamailima, ae o le maualuga o kulukose toto mai capillaries ma veins e ese lava le ese. E le gata i lea, o le toto mai se vein e suʻesuʻeina umi atu, o le taunuuga e masani ona tuʻuina i le aso e sosoo ai pe a maeʻa ona tuʻuina atu.

E masani lava, i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 5 tausaga le matua, o maualuga o le suka e mafai ona oʻo i le 6 mmol / L. A oʻo ina iloa le vaʻaia, o le faailoga e oʻo i le 6.1-6.9. Ae peitaʻi, afai e sili atu le maualuga o le faailoilo i le 0.1 mmol / l, e faʻamaonia e le fomaʻi le iai o le faʻamaʻi.

O tagata e le o le maʻisuka e faʻafefeteina

E i ai le numera o mea faʻapitoa o le tino ma le faʻaleagaina pe a vavae ese le kulukose o le toto mai le masani, ae le maua ai le maʻisuka.

Aʻo aʻoga i le faletaalo, e fautuaina e ave na o se avega faigofie, ma aʻo leʻi aʻoga faʻamalosi, ia 'ai meaai e aofia ai meaʻai gaʻo

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona tupu ona o mea taua nei:

Faitau foi: O le a le fua o le kulukose i totonu o le toto

  • gaoioiga faaletino le atoatoa,
  • amioga le tauagafau ma e laitiiti pe leai se mea faʻaletino,
  • faʻalavelave masani
  • tapaa tapaa
  • faatusatusa le vai
  • o se vavaeese mai le masani e mafai foi ona tupu pe'ā uma ona 'ai se tele o mea taumafa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi,
  • faʻaaogaina o le meaʻai
  • muaga o le maʻi
  • mo sina taimi pe a uma ona 'ai,
  • inu ava malosi
  • togafitiga faafomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O se siitaga itiiti e matauina 1-2 itula ina ua uma ona 'ai, e oo lava i tagata soifua maloloina

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le toto o le kulukose o le toto e mafai foi ona fesuiaʻi ma le talaaga o isi faʻamaʻi:

  • pheochromocytoma (adrenaline ma norepinephrine ua tuusaʻolotoina),
  • afaina o le endocrine (thyrotoxicosis, maʻi Cushing),
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • cirrhosis o le ate
  • hepatitis
  • ate o le ate, ma isi.

Ona o nei mea moni, e mafai ona tatou fai atu o le faateleina o le suka o le toto e mafai ona avea ma se gaioiga o le physiological le lelei, ma se faailo e faailoa ai maʻi ogaoga, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Normal Type 2 Tisuka Glucose

O le masani o le suka toto i le maʻisuka e le o le inisalini e le ese mai lena i se tagata soifua maloloina. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi i le amataga o vaega e le o faʻaalia ai le faʻafuaseʻi ona tupu i le suka, o le mea lea, o le faʻamaʻi o le maʻi e leʻo pei o isi ituaiga faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, e iloa ai e tagata lo latou faʻamaʻi pe a maeʻa suʻega.

E le o vave ona iloa e se tagata o loʻo maʻi o ia i le maʻisuka

Faailoga o le hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 2

O le Hyperglycemia o se tulaga e fesootaʻi ma le maʻisuka, lea e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tele ni laasaga i lenei tulaga matautia:

  • ma se laʻititi laʻititi, o faʻamaumauga e mai le 6.7 i le 8.2 mmol / l (faʻatasi ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e tutusa ma le faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 1),
  • ogaoga faʻamaoni - mai le 8.3 i le 11.0,
  • mamafa - mai le 11.1,
  • faʻamuamua atinae - mai le 16.5,
  • le atinaʻeina o le hyperosmola coma - mai le 55.5 mmol / l.

O le maʻisuka precoma na faʻaalia ai faʻamaoniga ma e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi

O le faafitauli autu i le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, o tagata atamamai e le mafaufau i faʻamatalaga faʻapitoa, ae o aʻafiaga le lelei o le hyperinsulinemia i luga o le galuega a isi totoga ma mamanu. I lenei tulaga, o fatugaʻo, ogatotonu o le tino, system circulatory system, visual analyzers, system musculoskeletal mafatia.

Endocrinologists fautuaina e gauai atu e le gata i faailoga, ae faapea foi i vaitau pe a tupu mai ai suka. O se tulaga lamatia o lona maualuga e sili atu le maualuga nai lo masani masani lava pe'ā uma ona 'ai. I lenei tulaga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o isi faʻamaoniga e aliali mai:

  • o manua e aliali mai i luga o le paʻu i foliga o manua, e le faʻamalolo faʻamalolo mo se taimi umi,
  • angulitis e aliali i luga o laugutu (lauiloa e pei o le "zaedi", lea e faia i tulimanu o le gutu,
  • na telefoni le tino
  • o se tagata ua avea ma mea e le aoga, ua faaitiitia ai galuega,
  • faʻafefe o lagona - o loʻo matou talanoa e uiga i faʻafitauli faʻalagona.

Mataʻituina lelei le mataʻituina

Ina ia aloese mai suiga ogaoga o le pathological, ua fautuaina e le au atamamai o le maʻisuka e le na o le pulea o le hyperglycemia, ae ia aloese foi mai le faaitiitia o fua faatatau e masani ai.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina i le aso i se taimi patino, ia mautinoa ia tausisi uma i faʻamaumauga a le fomaʻi e tausia ai le maualuga o le suka suka:

  • mai le taeao i le taumafataga - e oo i le 6.1,
  • 3-5 itula i le maeʻa o le taumafataga - e le maualuga atu nai lo le 8.0,
  • ao lei alu i le moega - e le maualuga atu i le 7.5,
  • siaki faʻamalosi - 0-0.5%.

E le gata i lea, e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka, e manaʻomia le faasaʻoina o le mamafa o le mamafa i le sex, maualuga ma le maualuga o le tagata.

E mafai ona e faʻaaogaina se laulau faʻapitoa, ae e manaʻomia ina ia amanaʻia e le gata o le tuputupu ae, ae o le matutua ma le itupa o se tagata

Suia le maualuga o le suka i le faiga

O se gasegase e mafatia i se maʻi "suamalie" o le a vave ona oʻo i se taimi mulimuli ane o se faʻafitauli ona o fesuiaiga i le suka o le toto. I nisi tulaga, e tupu lenei mea i le taeao ma e faalagolago i meaʻai, i isi - aʻo le i momoe. E fautuaina le faʻaaoga o se glucometer e iloa ai pe a suia suiga faʻafuaseʻi i faʻamaʻi e maua mai i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Fuaina o fuataga i vaitaimi nei:

  • ma faʻamaʻi faʻamaʻi (pe a mafai ona tausia faʻamaoniga i totonu o le tulaga masani) - tolu taimi i le vaiaso,
  • ao le i ai taumafa, ae o le taimi lea e manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini mo le faʻafitauli o le ituaiga 2 (faʻatautaia masani o tui inisalini),
  • ao lei faia ni taumafataga ma ni nai itula mulimuli ane - mo le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina fualaau suka,
  • pe a maeʻa le malosi faaletino, aʻoaʻoga,
  • afai o loʻo maʻi le maʻi,
  • pe afai e manaʻomia, i le po.

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia tausia se tusi talaaga faapitoa e fesoasoani ai e mataʻituina o latou tulaga.

I le tusi o le maʻisuka, e le na o faailoga o le glucometer ua tusia, ae o isi faʻamatalaga foi:

  • 'ai meaai
  • gaoioiga faaletino ma lona umi,
  • fualaau o le insulin o loʻo faʻatonuina
  • le i ai o tulaga faigata
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o se faʻaleagaina poʻo se mea e aʻafia ai.

O le tuʻuina atu o faʻamaumauga i le tusi o le siakiina o le tagata lava ia, o le tagata gasegase e faʻafaigofieina le galuega mo le fomaʻi - o le a vave ona ia fuafuaina le malosi o le maʻi ma faʻafetaui le togafitiga. E le gata i lea, o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona iloilo pe faapefea e le tausisia o le pulega ona aafia ai faailo.

O le a le maʻisuka maʻi?

O tamaitai i le tulaga e masani ona atiae le maʻisuka ituaiga, lea o le anapogi o le glucose anapogi o loo i totonu o tapulaa masani, ae a uma ona taumafa, o loo i ai ni oso i luga o faailoga. O le tulaga ese o le maʻisuka o fafine maʻitaga o le a mavae atu le faʻamaʻi o le maʻi.

E tusa ma le 7% o fafine maʻitaga ei ai le maʻisuka faʻamaʻi

O le tele o taimi, o maʻi faʻapitoa e tupu i tagata gasegase o vaega nei:

  • i lalo o le matua o le matua
  • mamafa tele
  • silia le 40 tausaga
  • i le i ai o le faʻasologa o le maʻisuka,
  • ma se faʻamaoniga o le ovary polycystic,
  • pe afai o lenei maʻi o loʻo i totonu o le siama.

Ina ia iloa le solia o le lagona o sela i le kulukose, o se tamaitai i le tolu tausaga e pasia se iloiloga i le tulaga o se suʻega patino:

  • toto toto anapogi
  • ona tuʻuina atu lea o le fafine e inu le kulukose i le vai,
  • pe a mavae ni nai itula, toe faia le sampling samples.

O le masani o le faailoga muamua o le 5.5, o le lona lua - 8.5. Iloiloga o mea faʻapitoa e manaʻomia i nisi o taimi.

O le maʻisuka faʻateʻa, e le gata mo le tina, ae faʻapea foʻi mo le tamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a mafai ona faʻalauteleina le macrosomia, o lea e manaʻomia ai e se fafine ona faʻaeteete lelei i lona lava soifua maloloina ae le faʻagaloina le fautuaga a lana fomaʻi. E pei o le maʻisuka ituaiga 2, o le tausisia o tulafono o meaʻai e fesoasoani ai iinei, i se faaopoopoga, e fautuaina mo se tina i le lumanai e aloese mai le faagaioia o le tino ma ia le faagaloina le pulea e le tagata o ia lava.

O le toto masani o le toto i le taimi o le maitaga e tatau ona i ai le aofaiga o loʻo taua:

  • ao lei 'ai - o le maualuga o le 5.5 mmol / l,
  • 60 minute i le maeʻa ai - e le maualuga atu nai lo le 7.7,
  • ni nai itula talu ona 'ai, aʻo leʻi moe ma le po - 6.6.

Tusa 2 faʻamaʻi o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, lea e mafai, peitaʻi, e mafai ona faasaʻo. O se tagata gasegase e iai se maʻi e tatau ona toe iloilo nisi mataupu, mo se faataitaiga, meaʻai ma taumafa.

E taua le iloa poʻo le a le ituaiga o meaai e afaina, ma ia tutoatasi mai le lisi.

Ona o le ogaoga o le faʻamaʻi, o tagata e aʻafia i lenei faʻamaʻi e tatau ona mulimuli i iuga o suʻega, ma, pe a fai o le vavae ese mai le masani, auai i se faʻasalalauga a le endocrinologist.

Tuua Lau Faamatalaga