Pills e faʻaitiitia ai le suka toto: ituaiga ma le aoga i le maʻisuka

Afai o le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e naʻo le inisalini o le inisalini e faʻasaʻoina, ona faʻamautuina lelei lea o le CD-2 ma vailaʻau. I la tatou iloiloga, o le a tatou mafaufau i fualaau e sili ona lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O a fualaau faasaina e aupito sili ona lata mai ma aoga? Faʻafefea ona ave i latou? Ma o le a le faʻaoga o le faʻaaogaina e taua mo le tagata maʻi ia iloa? Tatou maua saʻo.

O le a le vailaʻau na faʻatulagaina mo oe?

O lenei maʻi maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi gasegase lea e maua ai e le pancreas le tele o le inisalini, ae e teena e sulu o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai le leai o se lagona o le faʻalogo i le hormone, o le kulukose e le o aʻafia i sela, ma lona faʻamaualuga i le toto.

Le aano o le faafitauli

O le mea lea, o le hyperglycemia o le faʻateleina o le maʻi suka e maua mai i le maʻisuka: fua o le toto - o le laulau i lalo e atagia ai mea faʻapitoa.

Laulau: Fua o le toto toto:

TausagaFaʻasinotonu, mmol / L
2-31 aso2,8-4,4
1 masina-14 tausaga3,3-5,6
15-60 tausaga4,1-5,9
60-90 tausaga4,6-6,4
E silia i le 90 tausaga4,2-6,7

I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o faʻafitauli uma lava o le tino e faʻalavelaveina. I le taimi lava e tasi, o le tele o totoga ma tino, e masani lava o le musika fatu ma toto toto, mafatia.

E mafai ona oʻo atu i le tele o faʻafitauli faigata:

  • siama fatu fatu
  • ACS, faʻaleagaina o le myocardial,
  • ONKK i luga o ituaiga o fualaau oona,
  • faafitauli o le gaʻo i pito i lalo, fatugaʻo, totoga o le faʻaaliga, ma isi.

O vaʻa e maua i le maʻisuka e vave faʻavave

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma fuainumera, o le le atoatoa o le togafitiga o le maʻisuka-2 e oʻo atu ai i le paʻu o le olaga i le tane i le tusa ma le 12 tausaga, i tamaitai - i le 20 tausaga.

O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona togafitia le maʻisuka. O le mea taua o le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma le faʻalavelaveina le togafitiga faʻapitoa.

Taiala lautele o togafitiga

O se vailaʻau faʻasaʻi o le toto suka e mamao ese mai le togafitiga.

O le tausiga lautele o aso nei mo se tagata maʻi i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i mataupu faavae nei:

  1. Faʻaaloalo i le taumafa. O le filifiliga saʻo o oloa o le a fesoasoani e le gata ina ausia ai le masani, ae e faʻaitiitia ai foi le mamafa. Manatua o se tasi o faʻafitauli lamatia mo le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le gaʻo.
  2. Lava le malosi o le tino, o le pepa e tatau ona filifilia faatasi ma le fomaʻi. Vasega i le falemaʻi po o vailaʻau e le talafeagai mo tagata uma, ae faʻamalositino togafitiga ma o le a aoga i aso taitasi i tagata uma.
  3. Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Pusa e tuʻuina atu ai le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ausia ai a latou tau aogā o le kulukose.
  4. Inisalini togafitiga. I tulaga e le masani ai pe a le togafitia togafitiga o le glycemia, o le a tuʻuina atu tagata gasegase i inisalini.

O fualaau faisua fou ma fugalaau o le a aoga ai O le kuka, suti ma fualaau tele e mafai ona faʻaosoina ai se pu i le suka

Faʻalogo lelei! E le pei o le maʻisuka ituaiga 2, o tagata gasegase e iai le ituaiga insulin e faalagolago i le faamai e tatau ona maua le insulin i le taimi lava e maeʻa ai le siaki.

Faʻasologa o le Maʻisuka Drug

O fualaau uma e maualalo ai le suka i le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lima:

  1. Faʻaleleia le faʻamalositino o le inisalini i le pancreas.
  2. Faʻateleina le malosi ole inisalini.
  3. Faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulukose i le ate.
  4. Faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai.
  5. Faʻaleleia o le faʻaaogaina o le faasiliga maualuga i le urine.

Seʻi o tatou nonofo i luga taʻitasi.

Ituaiga o maʻi suka

O togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le mafuaʻaga ma ituaiga o faʻamaʻi. E fa ona ituaiga.

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faamai o le leiloa o peta paneta e maua ai le inisalini, o le taunuuga o se tali a le autoimmune. O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona togafitiga faʻatasi ma le tui o inisalini.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi o le le mautonu o tino o le tino i insulin. I le amataga o le faʻamaʻi, o le faateleina o le inisalini e maua mai, o se taunuuga lea e le iloa ai e le tagata maʻi le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. Aʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi, o le manava o le inisalini e le gaogao e le lava, lea e oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻaaogaina ai le suka. E le gata i lea, o le matafaioi o se soifua soifua maloloina i totonu o ia ituaiga o gasegase e taua tele, ma o fualaau faasaina e faavae i le faaaogaina o fualaau e naʻo le lua.
  3. Tipisi Maualuga E mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o faʻamaʻi, fesuiaiga o genetic, faʻaleagaina o le pancreas e le ava malosi poʻo fualaau faasaina. I ia tulaga, o le togafitiga e faigata ona o le faateleina o le gaosiga o le glucagon (o lenei hormone e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). Talu ai o le fatu o lenei faʻamaʻi e le lava le manava o le insulin, o le togafitiga e aofia ai le puleaina o le inisalini e ala i le tui.
  4. O le maʻisaga. A le o lena, o le maʻisuka faʻamaʻi. I lenei tulaga, o se taumafa malosi ma le gaioiga faaletino e faʻamatalaina. Ma i le leai o se aʻafiaga - inisalini injections, talu ai ona o aʻafiaga e afaina ai le fomaʻi.

Vailaʻau Vaaiga Aoao

O pills mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, faʻaaoga e faasaʻo ai maʻi o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e vaevaeina i ni vaega. O lo latou faʻavasegaina e faʻavae i luga o se vailaʻau faʻasolosolo poʻo se masini e fai ai. Ina ia faʻaitiitia le gasegase, o vailaʻau nei e faʻaaogaina.

  • Tusa o le sulfonylureas. Vailaʻau e faʻafefeteina ai le gaosia o lau inisalini siama e ala i vela pancreatic. E aofia ai Glibenclamide ma Gliclazide. O le lelei o nei vailaau e taugofie, taugofie le lelei. O fualaau faasaina Sulfanylurea e faʻaitiitia ai le toto toto, faʻaititia le maualuga o le hemoglobin glycated e 2%.
  • Biguanides. O fualaau ia e faaleleia ai le inisalini ma faʻaleleia atili le sili atu o le kulukose i le tino o le tino. E le gata i lea, latou te taofia le faʻasaʻoina o le suka mai le ate. E iai a latou faʻamatalaga faʻasolosolo, ae ui i lea, o le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o pathoces o fatuga ma fatu ona o le lamatiaga o le ketoacidosis. O lenei vaega e aofia ai Metformin, Glucophage.
  • Alpha glucosidase inhibitors. Faataʻitaʻiga o nei vailaʻau o Acarbose ma Miglitol. O nei vailaʻau e mafai ona taofiofia ai le gaioiga o le enzymes e nafa ma le vaeluaina o le maso i le gastrointestinal tract, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le taimi latou te faaaogaina ai, o le maualuga o le hemoglobin glycated ua faaitiitia e le 0.5-1%. Mai lea taimi i lea taimi, latou te mafua ai ni uiga leaga e pei o le afaina ma le manava.
  • Gliids ma meglitinides. Vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i vela pancreatic. O lo latou aoga e faalagolago i le suka o le toto: o le maualuga o le maualuga o le kulukose, o le sili atu lea o le fualaau faasaina. Ona o lenei mea, o le hypoglycemia e le tupu i taimi o togafitiga. O lenei vailaʻau faʻapitoa e aofia ai Novonorm ma Starlix.
  • O le inhibitors o le Dipeptidyl peptidase. O nei fualaau faasaina e faateleina ai le pulelasi o le inisalini, e taofiofi ai le pulelasi o le kaluka. E mafai ona faʻaaogaina taʻitasi ma faʻatasi ma isi sui soʻo, e pei ole Metformin. E toetoe lava leai ni aʻafiaga, e le saofaga i le mamafa o le tupe maua. O se faʻataʻitaʻiga o lenei vaega o tupe o Januvia.
  • Faʻatasia tupe. Ua faatonuina mo le le manuia o le monotherapy. Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le pepa Glycovansa e faʻapipiʻi Metformin ma sauniuniga sulfonylurea, Gliburide.

Tusa o le sulfonylureas

I le masani a le endocrinologists, o le sulfanilurea o mea e masani ona masani ona faʻaaoga. O nei fualaau oona ua faʻaaogaina mo le sili atu ma le 50 tausaga, e matua aoga ona o le tuusao i luga o le galuega, ma le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻamalosia o le gaioiga o suauu peta pancreatic, ona o le taunuuga o le faʻaleleia o le inisalini ua faʻaleleia, ma ua faʻalauteleina le lagona o le faʻaleleia. Glibenclamide, Gliclazide, Maninil, Amaryl e faʻaaoga.

"O le maʻi suka" o se vailaau faʻaonapo nei o lenei vaega, lea e sili ona aoga, e puipuia atili ai vaʻa toto mai aʻafiaga leaga o le hyperglycemia. O le suʻega o le suʻe ma le fualaau talafeagai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e fuafua i le muamua o le toto toto ma pathologies e fesootaʻi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega, fuafua le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycated. E faia lenei mea e fai ai le togafitiga ma, pe a tatau ai, faasaʻo. O le lelei o mea e maua i le sulfonylurea o:

  • Faʻailoa mai le aafiaga o le hypoglycemic,
  • osofiaga o le amataga o le gaosiga o le inisalini,
  • avanoa i le falemaʻi fesoʻotaʻiga,
  • tau maualalo
  • avanoa faʻafeiloaʻi faigofie.

I le faʻaopoopoga i le manuia, o nei tupe e faʻaleagaina ai faʻafitauli.

  • Faateleina le fiaai, maua o le mamafa. E maitauina lenei mea e uiga i le talaaga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaluaina, e tupu ona o le faʻamalosia o le pito i tua o le manava o le inisalini pe a tago i fualaau.
  • Le mafai ona faʻaaoga i nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga, ao pepe susu, ma maʻi o le thyroid gland, gaʻo ma le ate.
  • Maualuga maualuga o le hypoglycemia. Ae maise lava i se faʻalavelave faʻafefe poʻo le faʻailogaina o meaai. Ina ia faasaʻo le tulaga o le hypoglycemic, o fualaau e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le suka o le toto: fuaina o le kulukose, vailaau faʻaogaina o le kulukose ma le dextrose, glucagon.
  • Faʻaiʻuga. Naua, manava manava e mafai.

"Metformin" ("Siofor", "Glucofage") - fualaʻau ua faʻamatalaina faʻatasi ma sulfanylurea mea faʻatau poʻo se isi mea e sui ai. Latou te taofia le gaioiga o le glycogen i totonu o le ate, faʻalauteleina ai le lagona o gasegase i le inisalini, ma faʻagesegese ai foʻi le faʻaleleia o meaʻai gaʻo i totonu o le manava.

O le lelei o le meafaigaluega e:

  • faʻaititia o le maualuga o le suka,
  • faaitiitia o gaʻo gaʻo,
  • itiiti le lamatiaga o le hypoglycemia,
  • le faʻamautuina o le lipid metabolism.

O aʻafiaga o Metformin e aofia ai le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga o loʻo i ai se avanoa itiiti e atiaʻe ai le acidic lactic. O faʻaaliga muamua o lenei tulaga ogaoga e aofia ai le gasea, vomiting, manava, faʻaitiitia le vevela o le tino, tiga o le muso. Afai e aliali mai na uiga, e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau faasaina, faafesootai se fomai.

O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o suauu-glucose transporters o le ituaiga lona lua. E faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona faʻaleleia mai le gastrointestinal tract, faʻateleina le faʻamalositino i le vailaau. O le fualaau faasaina e gasegase lelei e tagata gasegase, o nisi taimi pe a fai, o le toto maualalo toto ma le vevela ua tusia, lea ua soloia e se fesuiaiga o fua. Ae o le "Forksig" e le mafai ona faʻaaogaina ma le faʻalauteleina o lagona o le tagata lava ia i vaega autu poʻo vaega lagolago a le vailaʻau.

Laʻau togafiti

O vailaʻau faʻamaʻi, togafitiga faleopathic ma meaʻai e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. E le gata i lea, o teuteuga na saunia mai laau e mafai ona onā ina ia faʻamaonia ai le metabolism i vailaʻau, ae ia mautinoa ia faʻaopoopoina i se taumafa maualalo ma le gaosiga faaletino. O le lelei o tapenaga o togalaau e aofia ai le faapalepale lelei, avanoa.

O mea nei e faʻamoemoeina mo le maʻisuka:

  • paʻu ma lau o paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • oat broth, jelly,
  • afamoni
  • vine ma vine,
  • laulaau laulaau
  • mauga mauga
  • taʻifau.

E ui lava i le saogalemu ma le leai o aʻafiaga o le itu, o vailaʻau faʻatauina e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le maʻisuka, o lona uiga o le faʻaaogaina oe lava ia ae le o laulau na fautuaina e lau fomaʻi e le saogalemu. Ma aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se laau ina ia faʻamaʻo ai kulūkose, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist.

Biguanide fualaau faasaina: foliga vaaia, aotelega puupuu

O fualaau oona i totonu o lenei vaega e aofia ai le eletise autu - metformin. O lenei vaega e maua ai se faʻaitiitia o le faʻamalosia o le insulin i tagata mamaʻi ei ai le talaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasagaga o le mea moni e faapea, o le vailaau e fesoasoani e faateleina ai le lagona o le masusu mumu i le homone e maua mai e le pancreas, o le gaosia o lenei hormone e le faateleina.

O fualaau e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le maʻisuka, ulu i totonu o le tino, e faʻaleleia ai le maualuga o le suka i totonu o le paʻu o le cell, musika mūmū o maso, o le uluaʻi fatu.

I le maʻisuka, o fualaau nei e mafai ona fautuaina, lea e aofia i le vaega ua faamatalaina:

O le uiga ese o le metformin o le galue malosi, vave faʻaitiitia le toto toto, aʻo faʻamautinoaina i le tulaga manaʻomia.

O le fualaau oona Glucophage Long e faʻaalia i se gaioiga faaumiumi, e lava le ave o fualaau i le taimi o se taumafataga afiafi. O loʻo faʻaauau pea le vailaʻau mo se taimi uumi.

E fautuaina taʻitasi taʻitasi. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau masani e le sili atu i le 500 mg (tasi le papa). I le aluga o taimi, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina le fualaau ole Glucofage, ma faʻamaonia ni mea se lua pe tolu pe afai e le o matauina se togafitiga faʻamaonia.

O vailaʻau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto o loʻo i lenei kulupu e aʻafia ai aʻafiaga o le toto: faʻalavelave faʻaleagaina o le meaʻai, faʻaitiitia le manaʻo, faʻaitiitia le manaʻoga mo laʻau suamalie (mo le tele o le maʻisuka e mamao ese mai se mea itiiti).

Sulfonylureas

E pei ona taʻua i luga, e taumafai fomaʻi e togafitia le maʻisuka ituaiga 2 muamua i togafitiga e leai ni fualaau faasaina, taumafai e faʻaalu le tele o le taimi faʻatuai pe a iai se manaʻoga taua e faʻaaogaina vailaʻau.

Afai o se taumafataga maualalo-kapiti, o le tino sili ona lelei o le tino ma isi metotia ua mamanuina e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le fesoasoani, ona faatonuina ai lea e le fomai ni fualaau e faaitiitia ai.

Sulfonylurea o se vailaau vailaau faʻamalolo ma le maualuga o le suka, ma e faia mai le sulfamide. O lenei vaega o fualaau faasaina e maua ai le faaosofiaga malosi o suauu beta o le gland, lea e nafa ma le gaosiga atoatoa o le hormone.

Laʻau e sili ona aoga e maua ai le suka-fualaʻau e fesoʻotaʻi ma le sulfonylurea:

O le suka o le toto i le maʻisuka o loʻo i ai le meatotino e fesuisuiai, ma o nisi taimi e mafai ona oʻo i le taua o le maualuga o le kulukose i le tino. O vailaʻau e manaʻomia ina ia tumau ai pea le maualuga o le kulukose manaomia mo se taimi umi.

O fua o Sulfonylurea e faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai le mamafa masani pe o loʻo i ai isi pauna, oona. E le gata i lea, o la latou metotia e tauamiotonuina pe a le maua se taumafataga maualalo mo le maʻisuka e le maua ai le togafitiga e manaʻomia.

E tatau ona maitauina afai o le vailaau o le vailaʻau e sese le filifilia, o le a mafai ona mafua ai le paʻu tele o le suka i lalo ifo o le limite pito i lalo.

O mea e maua mai le sulfonylureas e le o faʻamatalaina i le taimi o le faʻataʻitaʻiga, fafagaina, ma le faʻamaoni, tasi faʻamaʻi o gaʻo poʻo le ate.

Faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fualaau oona

I nisi o tulaga, o le togafitiga o se faʻamaʻi masani ituaiga o le suka o le sugar II e fautua mai e ala mai i faʻataʻitaʻiga. O le mea o loʻo i ai o le hormones gastrointestinal e maua mai i se tino ola maloloina e tali atu i meaʻai. Ma e tatau ona faʻagaoioia le gaosia o le insulin i le hormone.

E tatau ona maitauina o lenei vaega o fualaau faasaina e amata ona gaoioi lelei pe afai o le tagata maʻi e maua i le toto toto o le sili atu ma le 5.5 iunite. Afai e iloa le faʻamautuina o le suka, e leai ni togafitiga faʻapitoa.

O lenei aafiaga faapitoa o fualaau faasaina e puipuia ai faailoga o se tulaga o le hypoglycemic. I fualaau faasaina, e le o maua mai ni mea lelei i totonu o latou mamanu, ae o vailaau tuufaatasi e faavae i metformin ma sitagliptin ua gaosia:

O le tau o fualaau o loʻo tuʻuina atu e matua ese lava, ma i le tele o mataupu, e faʻalagolago i le gaosiga. O le mauaina o se fomaʻi mai fafo o le a sili atu i le 1000 rubles.

Ae peitaʻi, afai e te faʻatau mai fualaau faʻasaina, o le a faʻaitiitia tupe faʻafaigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, Bagomet e tusa ma le 300 rubles, ma Metformin-Richter o le a tau e 270 rupu.

Vaega o le faʻaogaina o laupepa e faʻaitiitia ai le suka

I le taimi muamua, ao le i fautuaina nisi fualaau e faaitiitia le toto toto i se tagata maʻi, e suʻe e le fomaʻi le talafaasolopito o le tagata maʻi, o lona talaʻaga faafomai ma lenei ata o le maʻi.

I le taimi atofaina o le fualaau faasaina, o le toto o le suka o loo i ai nei e leai sona taua. O le fua o le fualaau faasaina ma le tele o taimi e faaaoga ai e masani lava ona fautuaina taitoatasi.

E le mafai ona e suia se vailaau e tasi i se isi fualaau faasaina, e tusa lava pe fai mai le faʻamatalaga poo "uo" e toetoe lava tutusa. E faʻasaina le faʻaititia / faʻaitiitia le fualaau, suia le taimi ole faʻaaoga.

I le avea ai o se tulafono, afai e leʻi muamua ave e le tagata maʻi fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e filifilia e le fomaʻi se vailaau e aʻafia i le sulfonylurea o mea e maua mai ai poʻo le tetele. Pe a fua mai e fualaau "fualaau lelei," ae o le faaitiitia o lo latou aoga, ua uma ona matauina, ua faatonuina e le fomai se fofo faaopoopo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻuina atu:

  1. Sauniuniga o le teleuanide category ma sulfonylurea.
  2. Lua sui o le vaega sulfonylurea.
  3. Sulfonylureas ma mea manogi.

O nei faʻasalalauga e faʻatagaina mo se isi taimi faapitoa e taofi ai le suka i le tulaga manaomia. Aʻo le faʻaaogaina o faʻasalalauga o loʻo i luga o loʻo galue, na o le tasi le togafitiga o togafitiga insulin.

Ae paga lea, e tusa lava pe a uma le faʻamautuina o le suka i totonu o le toto e ala i le puleaina o inisalini, o le a le mafai ona teena. Faataʻitaʻiga faʻaalia e faʻapea afai o le maʻimone o le maʻisuka ituaiga 2 na faʻatulagaina, ona oʻo lea i le 99% o mataupu o se togafitiga o le olaga atoa.

O le maʻi suka o le pulea, pulea ma, toe faʻafoʻi, pulea lau maʻi. E naʻo le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi o le a puipuia ai faʻafitauli faʻafitauli o maʻi.

O le a sou manatu i lenei mea? E te ave fualaau mole toto maualalo, ma o fea?

Inisalini Faʻaleleia Fualaau

O lenei vaega tele e aofia ai le tele o fualaau oona:

  • sulfonylurea meaola,
  • meglitinides,
  • dipeptidyl peptidase-4 inhibitors,
  • glucagon-like peptide agonists 1.

O le faiga o le gaioiga o le sulfonylurea o mea ia e faaosofia ai le puleaina o le insulin.

I se tulaga maualalo, o nei fualaau faasaina:

  • Faʻateleina le lagona o le tino
  • Faʻaititia le gaosiga o le kulukose i le tino.

Laulau: Faʻatatau o sulfonylureas:

TupulagaSuiFaʻapitoaAuala e aveContraindications
O aʻu
  • Chlorpropamide
  • Tolbutamide.
E toetoe lava a le faʻaaogaina. E i ai se taimi puupuu o latou gaioiga, e manaʻomia le tofiaina o ni maualuga.
  • Faʻasologa o maʻi o le ate,
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Tina, lactation,
  • Ketoacidosis.
II
  • Glibenclamide,
  • Glyclazide
  • Glycidone
  • Glipizide,
  • Glimperide.
Latou te gaoioi umi, o le a le tatau ona i ai ni aʻafiaga le talafeagai i se tulaga maualalo.

E iai se faʻafitauli o le hypoglycemia

1-2 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai

Le faiga o gaioiga a nei vailaʻau

O ia toto maualalo o le suka e maualalo ai fualaau oona e tele ona lelei:

  • o le televave o le ausiaina o aafiaga tau vailaau faasaina,
  • faaititia le lamatiaga o le atiaeina o microangiopathies,
  • avanoa i le tuufaatasiga ma le metformin,
  • tau maualalo.

Aua nei galo e uiga i manatu le lelei:

  • pe a ave i latou, ei ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia,
  • aʻafiaga i le mamafa o le tino (maua mea mamafa),
  • faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaoga - o se faʻaitiitia o le aoga ona o le atinaʻeina o teteʻe.

E tatau i le fomaʻi ona lapatai e uiga i aʻafiaga o fualaau oona

Faʻalogo! E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, i le aluga o taimi, o le sulfonylurea o loʻo taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le pancreas ma le suiga o le CD-2 i le CD-1.

Meglitinides, poʻo ni mea e maua mai i le benzoic acid, o se isi vasega o fualaau oona e faʻaleleia ai le inisalini.

E eseese i latou i le saoasaoa, lelei le pulea lelei, ae ui i lea, e pei o le sulfonylurea, e mafai ona oo atu ai i se paʻu mataua i le maualuga o suka. O manatu le lelei, e tusa ai ma gasegase, e mafai foi ona aofia ai le manaomia mo le ulufale soo mai ma se tau e sili ona maualuga.

Pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, e mafai ona iai faʻasologa o le hypoglycemia.

O le kulupu o fualaau oona e aʻafia ai le faʻasaʻoina o le inisalini e le pancreatic cellules e aofia ai foi ma fualaau faʻamalosi fou e faʻaitiitia ai le toto suka. O loʻo faʻamatalaina i latou i se masini e faalagolago i le kulukosese o le gaioiga.

O lona uiga o nei fualaau oona e na o le maʻi hyperglycemia e maua ai. Afai e oʻo atu le maualuga o le glucose i le maualuga 4-5 mmol / l, latou te le toe galue.

Laulau: Saunia o se tupulaga fou:

Pharmacological groupSuiFefaatauaiga
Glucagon-pei o le Peptide-1 Agonists (Folasaga Injectable)Faʻaauau Baeta
Liraglutide Victoza
Lixisenatide Lycumum
Dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (laʻau toto toto)Saxagliptin Faʻasolo umi, Onglisa.
Sitagliptin Ianuari Januvius.
Vildagliptin Galvus

O mea lelei i togafitiga ma nei vailaʻau e mafai ona mafaufauina o le tausisia o le maualuga o le maualuga o le glycemia, o le maualalo o le lamatiaga o le suka o le toto. E le gata i lea, o vailaau faʻaonapo nei e le aafia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi, e seasea mafua ona mafua ai aʻafiaga ma e matua saogalemu lava mo tagata matutua ma i latou ei ai maʻi CVD. Pau lava le "aʻa" e faʻaaoga ai nei fualaau oona o le tau maualuga.

Faʻasalalauga Inisalini Resulin

O lenei kulupu e aofia ai le tele o meaʻai:

  • Metformin (Glucophage, Siofor),
  • Pioglitazone (Pioglar, Aktos).

Le vaega sili ona lauiloa o fualaau faasaina

O nei vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose i sela e aunoa ma le aʻafiaina o le gaosiga o le insulin. O le lelei o lenei togafitiga e aofia ai:

  • maualalo le lamatia o le hypoglycemia,
  • leai se aafiaga i le mamafa o le tagata maʻi,
  • Faʻaleleia atili le lipid profile, faʻaitiitia le cholesterol ma le "leaga" HDL,
  • o se faaitiitia o le ono mafai ona atiaeina macroangiopathies,
  • le mafai o le faʻasologa faʻasolosolo (matua faʻatatau i le molimau a le fomaʻi),
  • tau talafeagai.

Faʻalogo lelei! Biguanides i aso nei o fualaau sili ona lauiloa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopopo i le faʻalauteleina o le lagona o le gaʻo i le inisalini, latou te faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai.

Glucose togafiti faʻataʻitaʻi

E ono mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina lea e faʻalavelave ai i lona tagofiaina ile vaega o meaʻai. O se sui masani o le kulupu o le faʻamaonia o le alpha-glucosidase o Acarbose.

Le faiga o le gaioiga o le acarbose

  • e le afaina ai le mamafa ole maʻi,
  • e maualalo le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma le hypoglycemia.
  • e mafai ona mafua ai le le mautonu mai le vaega o meaʻai.

Faʻalogo lelei! O le tele o tagata gasegase e maua ai le le toʻa o fualaau o loo i ai Acarbose e tatau ona onā i taimi e tolu i le aso.

O lea la, o le a le fualaau oona e sili ona maualuga le suka toto?

E faavae i faʻamatalaga na maua i luga, e lua tulafono faʻavae e mafai ona iloga pe a tusia se fuafuaga mo togafitiga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Ua tuʻuina atu i le vailaau faʻateleina le faʻalauiloa o sela i le inisalini, nai lo le faaosofia o le gaosia o le hormone. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, o le pulega umi o le metformin (Siofor, Glucofage) nai lo faʻamaʻi o le sulfanilurea e sili atu ona lelei ma saogalemu.
  2. Afai ei ai faʻamatalaga mo le fesiitaiga o le maʻi i le togafitiga o le inisalini, e tatau ona vave amata. E le talafeagai le taumafai e sui le inisiua i fualaau, togalaau togafitiga, togafitiga masani, ma isi.

O togafitiga lelei filifilia o le a ausia ai taunuuga lelei.

O le mea lea, o fualaau aupito sili ona aoga mo le maʻisuka-2 e mafai ona mafaufauina o le faaaogaina o fualaau lea e faateleina ai le inisalini o faʻamaʻi. E afua mai i le mea moni e faapea, i tagata mamaʻi i lenei tino o le maʻisuka, o le tino e toetoe a le tali atu i lenei hormone, lea e faʻamalolo i le masani poʻo le maualuga foi o aofaiga.

I le faaopoopo atu, aua nei galo e sili atu ma le afa o le manuia i le togafitia o se maʻi e aofia ai se taumafataga maualalo-gasega ma faamalositino ma le fiafia. E naʻo le tulaga lenei o le a lagona ai e le tagata maʻi le lelei ma aloese mai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli matuia.

Faʻamatalaina valoʻaga

Talofa Talu ai nei lava, na maua ai tama i le maʻisuka, faʻamaonia se taumafataga ma togafitiga (Siofor 500 * 1 r / d). O le faafitauli o lona musu lemu e inu pulu fualaau: na ia faitau i se mea e uiga i ituaiga uma o metotia a tagata, ma o iinei e togafitia ai. O Tina, o le mea moni, o loʻo ia saunia nei meaʻai uma, e le tausia e ia salu i le fale (o lona uiga e mulimuli o ia i mea taumafa i le mataupu). Ae faʻafefea fualaau? O lea ua maua lona suka i le maualuga o le 9-10. Faafetai lava!

Le aso lelei O faʻamalositino ma faʻamalositino lelei o laasaga taua i le togafitia o le maʻisuka. E lelei o loʻo 'ai o ia i le taimi nei. Ae ui i lea, o le tau o mea taumafa e le lava lelei (ia manatua o le kulukose mo le maʻisuka o le 4.5-6 mmol / L i luga o se manava gaogao ma le 7.5-8 mmol / L pe a uma meaai).

Faamalamalama i le tama afai e te le puleaina le maʻi, i le aluga o taimi, o le a ia faatupuina mea leaga i tamai vaa. O le mea pito sili ona matautia o suiga faʻapitoa i fatugaʻo, tupe, nerve fibers, fatu ma le faiʻai.

Injections e le fesoasoani

Taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona sui mai inisalini toe faʻafoʻi i papatusi? O loʻu atalii e 7 tausaga le matua, na faʻaalia le maʻisuka i le 5 masina talu ai. I le taimi lava na uma ai, na faʻataunuʻuina ai injections. Sa masani ona latou fesoasoani lelei, ma o le suka na pa'ū faʻafuaseʻi. I le taimi nei, e le suia pe a uma le inisalini, ma e le lava le tamaititi i le faifai pea.

Talofa O le maʻisuka e atinaʻe i tupulaga talavou ma tamaiti e le tutusa ma le maʻisuka. O lenei fomaʻi o le maʻi e faʻaalia i le maliu o ni paneta peta pancreatic e maua ai le inisalini, ma le le lava o lenei hormone. O le mea lea, na pau le auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1 e ala ile inisalini.

Afai o le glycemia i le togafitiga e le faʻamaoniaina, ona faʻaaogaina lea o le taimi o le pulega poʻo le vailaʻau o le vailaau faasaʻo le saʻo. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist. E le gata i lea, ou te fautuaina malosi oe ma lou alo e alu i le Aʻoga o le Maʻisuka, lea e masani ona faʻatautaia i falemaʻi soifua maloloina.

Faʻasalalau

O faʻasalalauga e aofia ai vailaau faʻatele e faʻaleleia ai le gaosiga o latou lava inisalini e ala i le faʻaolaina o le pancreas.

O lenei meatotino e mafua ai le lamatiaga o le hypoglycemia, o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai fualaau o lenei vaega i na o taumafataga pe saʻo ao leʻi 'aʻai.

Faʻafesoʻotaʻi - fualaau e faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma le maʻisuka e le o le insulin-toto o le ituaiga lona lua, e le faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

O le vaega o failautusi e aofia ai:

  • sulfonylurea meaola,
    • 1st tupulaga - chlorpropamide,
    • 2nd augatupulaga - faʻasalaga, glibenclamide, gliclazide,
    • 3 tupulaga - vailaʻau faʻatasi ma le glimepiride,
  • meglitinides - Numera, sauniuniga Repaglinide.

Meglitinides

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona i totonu o pusa oloʻo aofia ai mea gaosi e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le suka toto:

  • Repaglinide - Repaglinide, NovoNorm, sauniuniga a Diagninid,
  • nateglinide - Starlix.

E pei o le sulfonylurea, o meglitinides e faaosofia ai sela o le pancreatic, ma mafua ai ona latou maua le inisalini.

O le aafiaga e matauina i le mavae ai o le 30 minute talu ona ave le pulu. E sili atu le saoasaoa nai lo sulfonylurea, ae o le umi o le gaioiga o le meglitinides e puupuu.

O le itu autu o le meglitinides o le hypoglycemia, ae o lona tulaga lamatia e maualalo pe a faatusatusa i le sulfonylureas. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina i le matua matua i le leai o le faʻamaʻi o le tino ma le ate.

Sensitizers

O fualaau oona o le eletise e faʻalauteleina ai le lagona o gaʻo i le insulin. Sensitizer vailaʻau e fesoasoani i le suka suka e aofia ai:

  • biguanides - mea e maua ai le phenformin, buformin, metformin,
  • thiazolidinediones (TZD) - pioglitazone, rosiglitazone,
  • alpha glucosidase inhibitors - Glucobai.

O se tasi o tulaga taua o lenei vaega o fualaau faasaina o le le mafai lea ona atiaʻe le vailaʻau o le hypoglycemic. O tagata aloaʻia latou te galulue i le mafuaaga autu o le maʻisuka 2, faatonuina i latou, e amata mai i le amataga o le faʻavaeina o le maʻi.

Mai i le vaega o le 'augaʻi i le maʻisuka 2, ua faʻatulagaina le metformin. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga o laupepa mo le faʻafofoga tautala. O le toto aupito sili ona taatele o le suka e maualalo ai fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2:

Metformin e le saofagā i le faʻaopoopoga o le mamafa, lea e mafai ai ona faʻatulagaina mo le gaʻo. Contraindications e:

  • 65 tausaga le matua
  • anaemia
  • fatu fatu
  • hypoxia e mafua mai i le fatu po o le toilalo,
  • cerebrovascular accident.

Thiazolidinediones

O sauniuniga a le kulupu TZD e faʻataʻitaʻi i luga o faʻasalalauga faʻapitoa feaveaʻi, faʻamalosia ma suia le metabolism i le tino. I lalo o le faatosinaga o thiazolidinediones (glitazones), lagona o le inisalini o ate o le ate, tino o le tino, ma o maso e faateleina tele.

O lenei mea e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau o le TZD ma le metformin i le maʻisuka 2, e mafua mai i le faʻaitiitia o le gaioiga o le insulin i le tino.

Glitazones e masani lava ona faʻamaonia i totonu o fualaau:

  • Rosigliazone - Avandia, Roglite,
  • paglitazone - Pioglar, Pioglit.

O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaoga umi o le TZD e mafai ona avea ma foliga o le edema ma le mamafa.

I le faʻaeteete, o fualaau mai le TZD e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto mo le togafitiga o gasegase o loʻo mafatia mai le fatu o le fatu. I le faaletonu o le fatu le vasega 3 ma le 4, e le o faʻasalalau glitazones.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O vailaʻau o le alpha glucosidase enhibitm group group include glucobay tablets with the substance active acarbose.

O le vailaʻau e faʻamalositino mo sina taimi le gaioiga o le alpha-amylase enzyme, lea e malepelepe ai gaʻo vailaʻau. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le malepelepe o le sukaʻava mai meaʻai i le kulukose ma le faʻaitiitia o le fua o le absorption i totonu o le vaega o le digestive.

O le aveina o fualaau Glucobai e faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o le kulukose, o le vaeluaina o le maso i totonu o le mea oona. O le faʻaitiitia o le fua faatatau o le faʻaaogāina e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai, e leai se faʻafuaseʻi ona tupu i le glucose.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e le o le inisalini ma e le o insulin. Glucobai ua faʻasoleina i tamaiti ma i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e fesootaʻi ma le malabsorption i le tootoo laiti.

GPP-1 tagata faʻatau

O le faʻaititia i le GLP-1 e sau mai le igoa o le enzyme "glucan-like peptide 1".O le hormone GLP-1 e aʻafia i le aiga o le manava o le intestinal ma ua gaosia e tali atu i foliga o triglycerides ma gaʻo i totonu o le fatu.

O le upu "agonist" e mafai ona faaliliuina i le avea ma "fesoasoani", "ausise." O vailaʻau o lenei vaega e faʻaalia ai le aafiaga o le kopa-pei o le peptide-1, ma faʻamalosia atili ai le aafiaga o ana gaoioiga.

E pei o glyptins, agonists faateleina le gaosia o latou lava inisalini pe a uma ona 'ai. O le faʻaaogaina o vailaʻau o lenei vaega ua fautuaina mo tagata e sili atu le mamafa, e pei o agonists o le GLP-1:

  • faaitiitia le fiaai
  • saofaga i le faʻaititia o le toto toto,
  • e aʻafia ai le galuega a le loto.

GLP-1 agonists e aofia ai vailaʻau mo le tuiina i penisini syringe Bayeta (exenatide) ma Viktoza. O le sili ona lata mai nei o Victoza, na faia i luga o le faavae ole lalata - o se analog o le tagata GLP-1.

O vailaʻau e galue pe a uma le tuiina i le aso atoa, faʻaleleia galuega faʻapitoa ma e le afaina ai le tali atu i le hypoglycemic. O lona uiga e leai se vailaau o le hypoglycemic i le taimi o togafitiga ma Viktoza.

O le fualaau faasaina Viktoza e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, pei o monoteratia, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau antidiabetic ma insulin.

Glyphlosins

O le filiga o vailaʻau e masani lava ona tupu i fatugaʻo, o le taimi lea e aveesea ai mea leaga mai le tino, ma o mea aoga e toe faʻafoʻi atu i totonu o le tino. O lenei faagasologa ua taua o le toe fuataina, ma e tupu mai i le fesoasoani a se polotini faapitoa e feaveaia, o lona uiga, ave le kulukose i tua.

Afai e te faʻalavelaveina le gaioiga o lenei laʻau fusi, o le a alu ese le kulukose ma le urine, lea o le a iu ai ina faʻaititia lona maualuga ile toto. O le gaioiga o sauniuniga glyphlozin e faʻavae i luga o lenei faiga.

O le lisi o fualaau oona i le vaega o hyphlosins e maualalo ai le suka toto e laitiiti, ma e na o le 2 papapu igoa o loʻo aofia ai i totonu:

  • O le gasegase o se gaioiga malosi i le dapagliflozin,
  • Vaʻalele - faʻavae i luga o le faʻasalalauga.

O le lelei o le faʻaaogaina o glyphlozines mo le faʻatonutonuina o le kulukose o le toto e aofia ai le paʻu o le mamafa, o le mafai ona faʻaaogaina isi vailaʻau faʻasaina i totonu o papa ma le le taliaina.

Glyphlosins ua faalēaogaina i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, faʻamaʻi pipisi o le tino. O le faʻaaogaina o laupepa e iai igoa Jardins, Forsiga mai le maualuga maualuga o le suka mo le maualuga o le toto maualuga ua gata.

O le faʻamoemoe o tagata uma o loʻo i ai nei i le iniseti ma fualaau o loʻo i ai nei, o le faʻasaʻoina o le kulukose i totonu o le toto. O mea uma ua i ai, faatasi ai ma tulaga lelei, ma le tele o faʻailoga ma tapulaa faʻaaogaina.

Faʻaaogaina auala eseese o le gaioiga, mafaufau i tausaga ma le setete o le soifua maloloina o le tagata maʻi, e filifilia e le fomaʻi se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga. E mafai ona e faitau e uiga i tulaga maualuga o le suka i totonu o tagata matutua ma tamaiti i isi tala o le saite.

Sugar-lowering drugs

E pei ona taʻua i luga, o le togafitiga o le maʻisuka e matua faʻapitoa ma ua faʻamoemoe e faʻaitiitia faʻamaoniga sili ona leaga o le maʻi. O le faiga faavae o le togafitiga e taua o le tau faafomai mo le gaosiga o gaʻo.

Vailaau tuʻu

E masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  1. Sulfonamides. O mea e maua mai le sulfonylureas, o le masini lea e faavae i luga o le faaosofiaina o ituaiga tino o le inisalini, le tapunia o le kulukose i totonu o le ate ma le fausia o glucagon. Faʻamatalaga faʻatau fua muamua ma le taugofie - Carbutamide ma Chlorpropamide.
  2. Biguanides. Ole ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo nei, o lona faavae e faʻavae i luga o le tuusao tuusaʻo o le glycolysis anaerobic, lea e mafai ona faʻaauau ai le faʻaaogaina o le kulukose i gaʻo maso. I aso nei, o fomaʻi e masani ona faatonuina Metformin ma Silubin.

I tua atu o nei vaega e lua, o loʻo i ai vailaʻau eseese e faʻaaogaina e avea ma faʻamalologa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Puleaina o le glycemia o le laulau. "Faʻalavelave faʻafuaseʻi" ituaiga o vailaʻau o le suka e faʻaitiitia ai le suka ma le faʻaaogā vave o le malosi o le suka, le malosi o le faʻaitiitia o le suka mo se taimi pupuu. O fualaau faasaina o le Igilisi ma le Repaglinide.
  2. Thiazolidinediones - o se ituaiga o biguanides, e faʻaleleia ai le lagona o le tino i glucose.
  3. O inhibitors ole Alpha-glycosidase o ni inhibitors o le fausaga o le enzyme o le intestinal e aʻafia ai i le malepelepe o gaʻo vailaʻau faʻamalosi mai le tino e maua ai le kulukose. O le faʻaaogaina masani o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le kulukose i totonu o le manava.

Inisalini togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le le atoatoa o isi metotia mo togafitiga mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, faʻaaogaina le togafitiga o le inisalini.

O le togafitiga o insulin, o se ituaiga ma le taua o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka, i nisi tulaga o se auala e le faʻaleagaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga matautia o le maʻi. O se aganuu ma se tuufaatasiga o vaega o le puupuu, umi ma le umi le umi o le gaioiga i le tasi o fualaau, ma ua faateleina i se vaivaiga po o se ituaiga o maʻisuka.

I aso nei, e faia e le lalolagi le tele o metotia faigofie o le puleaina o le inisalini:

  1. Faaaogaina o se syringe. O le auala masani na atiina ae i le amataga o le fausiaina o le inisalini togafitiga. O se taugofie, ae le o se auala e sili atu ona faigofie, na faatoa aoga talu ai nei i atunuu atinaʻe.
  2. Faaaogaina o se peni. Se ala faigofie, faigofie ma sina faʻaletonu, lea e mafai ai ona e vave faʻafuaseʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. E faʻaaoga lelei i Rusia, ma suia malie le metotia faʻapitoa.
  3. Faaaogaina o se pamu insulin. Laasaga talafeagai o le puleaina o inisalini, faʻaaogaina i le tele o atunuʻu i Sisifo. Ae peitai, o le faʻaaogaina atoa o le masini, e ui lava i lea, ei ai tapulaa taua i luga o matai physiological o le tagata maʻi ma e na o le kuata o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina.
  4. Auala fou. O faʻalauiloa o aso nei o le atinaʻeina o auala sili atu ona faigofie mo le puleaina o le inisalini, aemaise lava, o se vailaʻau faʻapitoa faapitoa.

Maʻisaga-faʻaitiitia meaʻai

O le filifiliga sao o meaai mo le maʻisuka o soo se ituaiga o se tasi lea o itu tāua o le togafitiga lautele faʻapitoa e faʻasaga i le faʻaalia o aʻafiaga leaga o le maʻi.

E i ai se manatu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le taumafa sili ona taumafa ma le teenaina o le tele o meaʻai masani ma, e tusa ai ma ia oloa. E le o se mea moni lenei mea, talu ai o le tulaga o loʻo i ai nei o le tino o le tagata, o le ituaiga o maʻisuka ma le tulaga ese o lona tulaga i tulaga taʻitasi taʻitasi o loʻo i ai se vaega sili ona taua iinei. E oo lava i aiaiga masani o meaai faasaina "e faasaina" e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti i feutagaiga ma se tagata e faia meaʻai. Ae peitai, ina ia lelei ona foia le faafitauli, e tatau ona faaaoga:

  1. Oatmeal. O le fiva i lona tuufaatasiga e tumau pea le maualuga o le suka.
  2. Nati. O lapisi papaʻi e aofia ai faʻamalosi talafeagai / fiva, lea e faʻalavelave faʻatasi ai le gaioiga o le suka i le toto. Ole fua ole aso e fautuaina mo se tagata e 40-50 kalama.
  3. Avaka O lenei fualaau manaia e aofia ai le tele o elemene aoga, gaʻo siama ma le filo soluble, faʻapea foʻi ma gaʻo mamafatu. O le tauina o le suka ma le faʻamaʻiina e vave ma faigofie.
  4. Onamamoni O le mea manogi o atua o se faleteuoloa moni o le magnesium, polyphenols ma fiber, o lea ia mautinoa e faʻaopoopo lenei meaʻai i ipu o aso taitasi.
  5. Pelo lanu mumu. Vitamin C ma antioxidants, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le suka i le suka, e faʻapitoa ai lenei oloa i lau umukuka.
  6. Fua o saito atoa. O le falalati lelei, e tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e luasefulu pasene.
  7. Le iʻa. E tatau ona faʻaumatia a itiiti ifo i le lua i le tolu taimi i le vaiaso.
  8. Broccoli O le tuufaatasiga o lenei fualaau faisua o polyphenols, lea e telegese le faʻagasolo i lalo o le faʻaogaina o meaola.
  9. Fualaau I ni vaega laiti, o fesoasoani fou e fesoasoani e faatumauina le toto toto masani, ma aofia ai foi antioxidants, vitamini C, ma fiber.
  10. O le kele. O lenei oloa e faʻamalosia ai le pancreas ma maua ai le gaosiga o le inisalini masani.
  11. Ierusalemaichokei. O lenei oloa e aofia ai le tele o fructose ma insulin.
  12. Legumes. O pi, pi, ma lentils o ni tafola tolu ia e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka e lima sefulu pasene.

Maua maualuga taumafa

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka e iloa i le tagata maʻi, o se taumafataga faapitoa e taua mo ia. O meaʻai talafeagai lelei e fesoasoani e faʻaititia ai le faalagolago o se tagata i le inisalini, ma i nisi tulaga e lafoai atoa ai, faaopoopo atu i taumafa i aso uma ma le suka e faʻaitiitia ai le faʻalaʻau oona.

E le fautuaina e faia tutoatasi lau lava lisi menu - e tatau ona faia lenei mea e se tagata tausi fualaau oona o le a amanaia le tulaga oi ai nei o le tino maʻi, le ogaoga o le maʻisuka ma isi mea.

O le taumafa a se maʻi i le maʻisuka masani e aofia ai:

  1. Laʻau o le fualaʻau, susu vaivai.
  2. Fua o le falaoamata (vagana ai mufata) mai le suka, bran ma le protein-falaoamata o saito o le vasega lona lua.
  3. Ovi, povi vela ma moa.
  4. Saisi meaai.
  5. Foʻu ma le laulau 'ua tunu.
  6. Fuamoa e aunoa ma ni puipuiga.
  7. Laʻau gaʻo maualalo.
  8. Oat, pele tile, millet ma falalati, faapea foi ma leki.
  9. Laʻau gaʻo susu / susu.
  10. Fualaau faisua o le carbohydrate.
  11. Faʻaaoga faigofie fualaau faisua ma iʻa.
  12. Fualaau le faʻamaonia / vine.
  13. Fualaau faisua ma ghee.
  14. O mea inu - teas, decoctions o selu papaʻe, suamalie mai fualaau faisua po o fualaau e le faʻasalaina.
  15. O nisi ituaiga o laʻau suamalie - fofo, jelini, sipuni ma suka e suia ai oloa.

Faʻasalaga pe leai atoa:

  1. Rich thths.
  2. Soo se oloa mai muffin / puff pastry.
  3. Faʻasusu meaʻai, meaai falai.
  4. Palu ua filifilia.
  5. Meats / kuka gaʻo.
  6. O oloa uma e maua ai le suka.
  7. Fualaau suamalie.
  8. Pasta, araisa, semolina.
  9. Laʻau
  10. Meaʻai ma iʻa.
  11. Meainu manaia.

Filifili se vaiaso mo le maʻisuka

E tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka ituaiga 1, e le o se maʻoti maʻoti e oʻo mai i luma, ae o le faʻatusatusaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e 'aina i se tasi o faʻasalalauga, faʻaalia i le falaoa. Fuafuaina e tusa ai ma mea o loʻo i le XE tutusa i totonu o vaega faʻavae o oloa o loʻo i totonu o laulau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma fautuaga a se tagata fai meaʻai. O le maʻisuka ituaiga 2, e iloa i le 9 mai le 10 mataupu o le faamaʻi, e manaʻomia ai le sili atu ona maitauina o le tausami, aua o le tele lava o togafitiga o le inisalini e le faia.

E sili le vavaeina o meaai i aso taitasi i le 5-6 taumafataga.

Aso Gafua

  1. Matou te 'aina le taeao ma le falala falala ma le susu, sina kusi falaoʻa ma se paluga lapisi.
  2. Mo le malologa, se ipu vai suamalie mai fualaʻau.
  3. E i ai a matou 'aiga o le aoauli ma le borsch vegetarian, meaʻai gaʻo. I le avea o se mea suamalie - tiʻeli ma le lauti.
  4. Fai se aoauli 1-2 fualaau e leʻi faʻasalaina.
  5. Mo le taumafataga o le afiafi - iʻa faʻanoʻa, sisi le kapeti ma yogurt mai susu susu.
  1. Mo le 'aiga o le taeao - oatmeal Hercules faʻatasi ma apple ma sina yogurt.
  2. Taumafa i luma o le 'aiga o le afiafi - milo smoothie.
  3. Mo le 'aiga o le aoauli - o se ipu o meaʻai ma vela ma fualaʻau.
  4. Fai se faʻamafanafanaga o le avoka ma le mango.
  5. Taumafa ma pi ma pasa sau.
  1. O le taumafataga muamua o se omele ma le susu susu, tamato ma le basil.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli, fualaau faisua.
  3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le popo ma le lanu lanumeamata ma le seleni, faʻapea foʻi ma aano o moa.
  4. E i ai ni nai pears ma ni nai aluni.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi - iʻa vevela ma le suamalie ma le yogurt oona maualalo.
  1. O le taeao o le afa o keke keke e aunoa ma le falaoamata.
  2. Snack - tasi fuamoa fuamoa salamasi sanuisi.
  3. Taumafa - soup ma le broccoli ma le cauliflower, faapea foi ma le vevela veaks steaks ma tamato, arugula ma le sisi.
  4. Popo o le aoauli - le suamalie ma le suamalie.
  5. Taumafa - o se pepa atoa o le broccoli.
  1. O le a matou 'aina le taeao ma ni nai sisi, lua falaoa atoa o falaoa, faʻapea foi ma se moli ma se ipu kofe e aunoa ma le suka.
  2. Mo le lona lua o le taeao - salakeke pusi ma le 50 kalama o launiu, faapea foi ma le sipuni o le suauu sinapi.
  3. Tatou te 'ai i luga o se ipu o le sukalaisa ua kuka, o se fasi iʻa laititi-gaʻo ma le' ulu.
  4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fua fou ma ni manogi maualalo (e le sili atu ma le 15 pasene).
  5. Mo le 'aiga o le afiafi - salati fualaʻau ma aniani mumu mumu.
  1. O le taumafataga muamua o le koko-cafe.
  2. O le meaai muamua lava o le salati iʻa faatasi ai ma le meaʻai ma se ipu o le yogurt.
  3. O le taumafataga lona lua - 2 susu moa kuka, salati arugula, 150-200 kalama o cherries.
  4. O le meaai lona lua o le fugani-faʻi faʻi ma le faʻaopoopoga o kiwi.
  5. O le taumafataga mulimuli o iʻa e tao i totonu o le umu ma nisi mea manogi.

Aso Sa.

  1. Breakfast - nisi fuamoa o salu e kuka ma se lua asparagus pods.
  2. 2 o le taeao - o se salati muamua o squid, kuka ma apu.
  3. Taʻotoga - anufe ma le isalaʻelu faʻafeiʻai i ni fatu i le rimoni.
  4. Afiafi o le afiafi - o se ipu malulu o le kulimi sukalati kulimi ma le avoka.
  5. Taumafa - faga iʻa ma le saumalie.

E faʻapefea ona faʻaitiitia vave togafitiga o tagata suka?

O togafitiga faafomaʻi e iloa ai le tele o auala e vave faʻaitiitia ai le toto suka. I lalo ifo, o le a sili ona lelei le lolomiina o le sili ona mataalia. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga faa-tagata mo le maʻisuka e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi.

  1. Faʻapipiʻi le seleselega o le seleselega vine, laulaʻau pini (uma 0.2 kalama) ma fuālaʻau mamago o le vaomatua ma fugalaau fulu (ia 0.1 kalama taʻitasi), ona faʻaopopo ai lea o aʻago gaʻo o le taimi (0.15 grams). Taʻu i le 0.5 lita o le vai, malulu, vevela ma 'ai i le aso mo le 2-3 fonotaga.
  2. Ave i le tutusa tutusa ia laulaau o le paina ma le elecampane maualuga, fagu vai inu i totonu o se tioata, vevela ma faʻaaoga i se pulu e tasi, e aunoa ma le faʻatali mo se faʻamafanafana atoatoa.
  3. O se teuteuga o laulaau ma vine o le lanu vine e tatau ona tuufaatasi ma le teuteuina o lingonberries poo vao vao, ia tuu mo le 2 itula, ona inu ai lea o le ipu e tasi i le taimi o le maualuga o le suka.
  4. Taumafa le sukatika ma le kalaka i aso taitasi i le faʻaogaina lelei, sili ona lelei i se tino masani - o lenei mea e faʻaitiitia ai le suka toto ma faaleleia ai le puipuiga.

O le fea o meaai sili e sili ona fesoasoani e maua ai le toto maualalo i le maʻisuka?

O le filifiliga sao o taumafa e faalagolago i le tele o mea taua, e aofia ai le ituaiga o faamai ua iloa, o le faigata o lona ala, o uiga patino o le tino o le tagata maʻi, ma isi. Matou te fautuaina le avea o se faavae o meaai o loʻo taʻua i luga i la matou tusiga. E talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le faʻataʻitaʻiga laiti (o se siitaga laʻititi i le numera o oloa ma le tele o vailaau faʻamalosi) ma mo le maʻisuka ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi. O le taumafataga masani 9 ma isi polokalame o mea taumafa na toe faʻaleleia i le USSR e masani ona le aoga ma e le ogatasi ma mea moni faʻaonapo nei o se olaga malosi ma le fiafia o le toʻatele o tagata Rusia.

E faapefea ona faʻaitiitia le toto i le taimi o maitaga?

O se fafine maʻitaga atonu e manaʻomia se faʻasalaga taʻitasi o le taumafataga faatasi ai ma le faʻaitiitia o le kalori o meaʻai, ae o le faʻasaoina o lona taua o meaʻai, faʻapea foi le sui o le inisalini togafitiga. O le tele o vailaʻau o le suka e faʻaititia uma lava, pe mafai foi ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi ma lalo o le mataʻitūina.

E i ai laʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto?

O le tele o fausaga laau, e aofia ai afu, ua i ai se aafiaga faamaonia o le faaitiitia o le suka o le toto.O le mea e sili ona lauiloa o vailaʻau oona, o loʻo i luga o le fale, elecampane maualuga, taimi, ginseng, siaki vine, chicory, dioica nettle, knotweed, letus, etc. E ui i lea, matou te lapataʻi muamua oe - e faatoa mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagaiga ma lau fōmaʻi ma sili ona saʻo lapataiga fautuaina.

Tau mai ia te au, faamolemole, se auala e tuuitiitia ai le suka i le fale?

E i ai ni nai auala e faʻavave vave ona faʻaititia ai lou toto toto, e aofia ai tulaga masani ile fale. Le faigofie ma pito sili ona mataalia:

  1. Lelei / malosi malosi faaletino.
  2. Aveina o suālaʻau maualalo.
  3. O le faʻaaogaina o teuteuga, mea laiti, mea e maua mai ma mea manogi o vailaʻau faʻapitoa o fualaau oona - mai aniani / laliki ma aʻa i le falesa, laulaʻau laʻau ma aniberry.
  4. Tuʻu le tumau o mea taumafa.

E moni ea o le kinnamon e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka?

O lenei faʻamatalaga o se faʻamatalaga faasaienisi faʻamaonia, faʻamaonia e le tele o faʻataʻitaʻiga. O lo o matou talanoa e uiga i le kinamona Saina ma se paʻu malosi ma se numera laʻitiiti o lanu lanu mumu lanu enaena. O le faiga tonu o le aafiaga tuusao o lenei mea manogi i le tino i le tulaga o le faaitiitia o le suka e le o iloa, ae o le tele o tagata popoto e talitonu o le mafuaaga o lenei aafiaga o le gaioiga o amino acids, cinnamaldehydes ma levuloses, lea e avea ai ma vaega antioxidant o le kinamona pe a ulu atu i le tino. O le fua fautuaina ua oʻo i le ono kalama i le aso.

Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka toto: faʻavasegaina

O le vaega taua o fualaau faasaina o loo faamatalaina e se vaega e le mafaatusalia. O le mafuaaga lena, mo le faigofie o le aoaoga, o nisi o vaega laiti o fualaau faasaina ua faailoaina, e tofu lava ma se masini faapitoa o le gaioiga.

  1. Faʻasalalau. O tapenaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e aofia ai i lenei vaega, fesoasoani malosi i le inisalini ina ia faʻasaʻolotoina mai i sela o le pancreas.
  2. Sensitizers. O nei sooupu e fesoasoani e faateleina le lagona o le gasegase faapitoa o gasegase i aafiaga o le insulin.
  3. Alpha glucosidase inhibitors. O nei vailaʻau e faʻalavelave i le malosi o le inisalini ile vaega ole gastrointestinal tract.
  4. New vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka e i ai se aafiaga i luga o le tino o le tino i totonu o le tino o le tagata, ma faaleleia atili ai foi le fausia o inisalini.

New vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka

O vailaau o loʻo maua i le asō e le o mafai ona ausia atoatoa manaoga o tagata gasegase, o le mafuaʻaga lea o le faʻatautaia o suesuega i taimi uma ma faia ai vailaʻau fou.

O taunuuga sili ona lelei o loʻo faʻaalia e Liraglutide, lea ei ai sona aafiaga sili atu i luga o le tino o le tino ma e leai se auala e faʻaumatia ai le pancreas. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le tulaga o se peni tui (i luga o le mataupu e tasi e pei o le inisalini masani). O vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

"Januvia": faatonuga mo le faʻaoga

O le tau o le fualaau faasaina ua faʻamaonia atoatoa i lona uiga. O tagata faʻatau e fai mai o le fualaau faasaina e fesiligia e sili ona aoga e avea o se fesoasoani i togafitiga puipuia e pei o se taumafataga faʻapitoa ma nisi faʻamalositino, e faʻaalia i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o ni auala e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai le tagofia o lenei vailaʻau faʻatasi ma le thiazolidinedione poʻo le metformin. O lenei togafitiga e tatau ona faʻaaogaina pe afai o le faʻalavelave o le monotherapy, o meaʻai ma taʻaloga e le fesoasoani e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga tatau.

E fautuaina malosi e fomaʻi tagata e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa e tagata suʻesuʻe ia faatonuga mo le faʻaaogaina e uiga i sauniuniga a Januvia aʻo leʻi amataina togafitiga. O le tau masani o se vailaʻau e lua afe lua selau valu sefulu rubles. O le tau e masani lava ona faalagolago tonu i luga o le upega o falemaʻi e te filifili e faʻaaoga.

"Baeta": faatonuga mo le faʻaaogaina

O le tau o le fualaau faasaina e mai i le fa ma le afa i le valu afe rubles.

O le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina e aoga uma e lua o le vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga. E faʻaaogaina faatasi ma se taumafataga faapitoa ma ni suʻega faaletino ua filifilia lelei.

E faapefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina? E tatau ona faia i se mea faʻapitoa i le manava, lima poʻo le ogavae. Ole fua ole gaioiga e lima micrograms. E tatau ona faʻatalua faalua i le aso pe a ma le itula ao lei faia se taumafataga. I totonu o le masina, e fautuaina le fualaau ina ia faaluaina.

E taua tele le suʻesuʻeina o faʻamatalaga uma e uiga i sauniuniga a Bayeta aʻo leʻi amataina togafitiga: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau o fualaau faasaina, sui ma le faʻasaina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai i le le lelei o aafiaga o togafitiga.

O le sauniuniga "Galvus" e taua ai faatonuga mo le faʻaaogāina o se sui sogasogelia o le tino. E faʻaaoga lelei i le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua.

E fautuaina le fualaau ina ia faʻaaogaina faʻatasi ma meaʻai faʻatau ma faʻamalositino faʻapitoa, pe faʻatasi ma vailaʻau e pei o Metformin, pe afai o le togafitiga muamua e le lelei le aoga.

E i ai faʻamaoniga faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faatasi ai ma tamaiti: tausaga o tamaiti (e oo atu i le sefuluvalu tausaga), galactose o le le faapalepale (aemaise lava, le maua o le le faapalepale), o le siakiina o le tagata lava ia i se tasi o vaega o le fualaau faasaina, leai se lactase, ma le glucose-galactose malabsorption,

E faʻapefea ona ou ave le vailaʻau? O le vailaʻau e ave faʻaalia, tusa lava po o le a le taumafataga. Afai o le tagata maʻi e inisalini ma metformin, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i se fuaselau o le selau micrograms i le aso. Ae peitai, o le fua saʻo e tatau ona fuafuaina e na o le fomaʻi, o loʻo lava le faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi ma e mafai ona ia suʻeina uma faʻamatalaga e maua e uiga i le vailaʻau Galvus (faatonuga mo le faʻaoga, faʻaaoga faapitoa, ma isi).

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le metamorphine hydrochloride. E taua ole glucose malosi-maualalo fualaau faasaina i le vasega o biguanides. Tagata faʻapitoa e valaʻau Siofor o togafiti sili ona saogalemu i lenei vaega o vailaʻau, lea e talafeagai e faʻaaoga e le gata mo togafitiga ae faʻapea foi mo le puipuia. O fualaau faasaina e mafai ona avea uma ma vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o togafitiga faigata, lea e aofia ai isi glucose-faaitiitia o mea.

Faʻafefea ona vave faʻaititia Siofor toto toto? E faʻalagolago lava i le saʻo lelei o le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga a se fomaʻi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le gaioiga o fatuga ma le faʻalavelave faʻapitoa atoa. O ia suʻesuʻega e tatau ona faia i le ono masina i le taimi o togafitiga ma mo se isi tausaga pe a maeʻa. E le mafai ona e ave iodine i le taimi e tasi ma se kulūkose-maualalo o fualaau faasaina. Ma le inu i le vailaau mo aso e lua ao le i faia le suʻega X-ray ma mo ni nai itula pe a maeʻa. I le amataga o togafitiga, e tatau i se tagata ona aloese mai gaoioiga e manaʻomia ai se tali lelei ma le faʻamalosi.

E matua faasaina le inuina o le ava i le taimi o togafitiga.

O le elemene aoga autu o le vailaʻau o loʻo fesiligia o metformin hydrochloride. Tofia le "Metformin" i le maʻisuka i le tikeri lona lua i na gasegase e le mafatia i le ketoacidosis (aemaise lava, e afaina ai tagata e televave i le meaʻai), ma i le leai o se aafiaga o le togafitiga o meaʻai. O nisi taimi e faʻaaoga faatasi ai ma le inisalini (lelei mo le ogaoga oona).

E i ai nisi faʻasatauga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua fesiligia. Faʻasalaga, maʻi o le maʻisukacidose, coma, fiva, maʻi o le maʻisuka, ava malosi, faʻamaʻi pipisi, hypoxia, taotoga, manuʻa tuga, faʻamaʻi ava malosi, gaʻo le faigaluega, susu faʻaipoipo, infarction myocardial, x-ray study, o le taimi o le faʻataʻitaʻiina, suʻesuʻeina o le radioisotope, lactic acidosis, meaai maualalo-calorie, le faʻalogo tagata taitoatasi i vaega o le vailaʻau.

O le pulea o le glycemia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se tagata tomai faapitoa ma faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau lelei. O le mea lea, e taua le gauai totoʻa i le filifilia o vailaau talafeagai. O se suʻesuʻega ma le totoa o faʻamatalaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mataupu faigata. Iloilo ma le faaeteete vaega uma o togafitiga ua filifilia aʻo lei amataina togafitiga.

Filifili na o oloa aoga mo oe lava ma e pele ia te oe. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga