O se togafitiga o se meafaigaluega faʻafomaʻi mo le faʻaaogaina o le vai i totonu o se tino o le tagata poʻo le aveeseina o le biomaterial mai ai. E aofia ai se pusa, se piston, fatuina o le mamafa ma se nila. Ae o ituaiga o tui o le inisalini, e mafai ona tatou iloa le tioata ma le palasitika.

I lenei tulaga, o le meafaigaluega mo le faʻaofiina o le tioata e seasea faʻaaogaina, aua e manaʻomia ai le gasologa faifai pea ma e sili atu le faigata ona suʻeina le insulin mo le pulega. I le isi itu, o le pepa palasitene e masani ona i ai ma se falesa ua fausiaina ma mafai ai ona e faamaeaina le tuiina o le fualaau faasaina e aunoa ma le tuua o toega i totonu o le fagu.

E mafai ona sili atu ma le tasi le faʻaaogaina o le tuilaina mo le inisaliniina o le inisalini, ae fautuaina e togafitia i le ava malosi poo se isi vaifofo fofo faʻapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina.

Ae o vaevaega i luga o le tui o le inisalini, o le a umi se taimi e faʻaaoga ai, aua e le mafai e tagata uma ona malamalama i le tele o vaega o inisalini i le 1-3 ml. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suesue i le fua faatatau mo le fuafuaina o le voluma.

I le taimi nei, i le teritori Soviet, o fagu e faʻaaogaina ma faailoga U-40 (40 iunite / ml) ma U-100 (100 iunite / ml). O le ituaiga muamua o tui inisalini e mafai ona umia ai le 40 iunite o le insulin i le 1ml. O le fuaina o le hormone e pei ona taʻua i lalo:

  • 1 ml o le hormone = 40 iunite,
  • 0.5 ml o le hormone = 20 iunite,
  • 0.25ml hormone = 10 iunite.

E mulimuli mai e 1 le iunite o le a tutusa ma le 0.025 ml o le homone. O le mea lea, o isi faailoilo e mafai ona faʻatulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le 3 ml o le homone o le ai ai le 120 iunite, i le faasologa. I le faaopoopo atu, mo nisi tagata, e taua le taua tele ole inisalini i milliliters e tuʻuina i le inisalini tuila, ae i luga o milligrams ma mo le fuafuaina, e mafai ona e faʻaogaina lenei fuataga:

  • 1 ml = 1000 mg
  • U-40 = 1 ml = 1000 mg
  • U-100 = 2.5ml = 2500 mg.

E taua le matauina o foliga o le fuafuaina o vaega i luga ole suauu U-40 (faauuga):

  • 4 vaevaega = 0.1 ml,
  • 20 vaevaega = 0.5 ml
  • 40 vaevae = 1 ml.

E mulimuli mai o tui o insulin e faia mo le maʻisuka ua faʻailogaina U-100 (100 iunite) e 2.5 taimi sili atu inisalini nai lo le U-40, o le mea lea, e tatau ona amanaʻia lenei mea pe a tui. Mo le faigofie, e mafai ona e manatua lenei faʻatatau:

  • U-40 = 1 ml = 40 iunite.
  • U-100 = 0.4 = 40 iunite.

Tomai e Fausia ai Vailaʻau

O le toʻatele o tagata atamamai e fautuaina oe e faʻatau ni tui ma se nila mautu, talu mai le taimi o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le a itiiti le lagona o le tiga. E le gata i lea, latou te le oi ai le mea e taʻua o le "nofoaga mate" i le mea e maua ai vailaʻau, o le mea lea o le inisiua e faʻatinoina.

E taua le iloa e mafua ona o tau oi ai nei, e le mafai e le toʻatele ona faʻaogaina na o le tasi taimi, aemaise lava mo penisione. Mo lenei mafuaʻaga, o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faʻaaoga 2 pe sili atu taimi.

Fai mai le au popoto i lenei itu, i se tulaga lautele e mafai ona faia lenei mea, ae o tulaga uma o le tumama e tatau ona matauina ma pe a uma le tui, toe tuu le suauu i totonu o le pusa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e manatuaina e le tatau ona e faʻaaogaina ia sili atu i le 2 taimi, talu ai ona amata ona faʻavaivai le nila, ma o le a tupu ai le faʻafitauli pe a tui le vailaʻau.

O le aʻoaʻo e faʻaaoga se tui tui inisalini e le faigata pe afai e te iloa uma mea faʻalavelave o le faia o se iniseti, ona o le taunuuga mulimuli o le a faalagolago ia i latou. Muamua e tatau ona e faʻagasolo le tapuni o le fagu o loʻo i ai le inisalini ma i le taimi lava e tasi e tatau ona e faia ma le faʻaeteete, aua o le luluina o mea e le o taimi uma e tatau ai.

Mo se vailaau faʻasaina i se gaioiga pupuu ma le vave, e faʻasaina, ae afai o se vailaau faʻasaina ma se faʻatuai ona tuai, e tatau ona luluina lelei ao lei faʻaaogaina.

O le seti o fualaau faasaina foi ei ai ana lava togafiti, aua e muamua ona e tosoina le piston i le vaega manaomia, ona togi ai lea o le fagu ma tuu le ea i fafo. Ma le isi, e tatau ona e fesuiaʻi ma amata ona maua le hormone.

E i ai tulaga pe a ulu atu le ea i totonu o le nila e ala i le nilala, ma ia aveese lea o le a lava lea e faʻapipiʻi ai le suauʻu laitiiti ma faʻasaʻo sina sauniuniga laitiiti. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e fomai e ave le vailaau i sina mea e sili atu nai lo le mea e tatau ai.

Aʻo le tui, o le nofoaga o le a tuʻu ai e tatau ona togafitia i le ava malosi, ae ona o le paʻu o le suka o le maʻisuka, e lelei tele le faʻaaogaina o le vai mafanafana ma mea maʻoti. Ae o le tui lava ia, e faia i le maualuga o le 45 poo le 75 °, ona o le fualaau faasaina e mafai ona ulu atu i totonu o le musele ae le o ni mea oona ma e leai se aoga.

A maeʻa le faʻaofiina o le homone, e tatau ona tausia le suauu i lena nofoaga mo le 10-15 sekone, ma na o le maua ai o le nila. E tatau ona faia lenei mea ina ia lelei le tagofia o fualaau faasaina ma maua le maualuga o le taunuʻuga.

Togitogi peni

O mea lelei e iloagofie ai se peni-seripi, e mafai ona e iloa:

  • O le tui o le inisalini e sili atu ona faigofie, talu ai o le syringe pen ua i ai se laasaga o le 1 le iunite, e ui lava i le mea moni o se syringe faigofie e masani ona i ai le 2 iunite,
  • Ona o lona voluma, e le manaʻomia le suia o le lima lima,
  • O le tuʻuina o le nila e masani lava e le o se lagona faapitoa
  • O ituaiga fou o suauʻu e mafai ai ona faʻaaoga ituaiga eseese o inisalini,
  • O le nila i totonu o le peni e sili atu ona vevela nai lo le togavao masani masani taugata.

Inisalini tui

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua le mafai ona faia tutoatasi ia mea e manaʻomia i aso taitasi e tuiina ai fualaau oona. Mo nei faʻamoemoega, ua atiaʻe faʻamalosi tino faapitoa e faʻaaogaina le tuiina o le inisalini. O se inisiua faʻasolosolo ma se tui tui inisalini e mafai ai ona e ulufale vave i le fualaau manaomia o le fualaau faasaina.

O le mea masani lenei e foliga mai i se faleoloa i le initaneti:

I le taimi nei, o faʻamalosi ma se fulu tioata e faʻaogaina e masani ona le faʻaaogaina mo le puleaina o le inisalini, talu ai latou te manaʻomia le faʻauluina maualuga ma e le faʻamautinoa 100% o le tui i le fale.

O tui o le inisalini e le mafai ona faʻaaogaina o soo se ituaiga faʻamautinoaga faʻamaonia ma le sao o le vailaau o fualaau oona. O le tau o nei tui e maualalo, e mafai e tagata uma ona filifili le ituaiga syringe, e faavae i luga o latou lava manaʻoga ma tulaga faʻaaoga (i le fale, i le galuega, i luga o se malaga).

Ituaiga ituaiga o Inisalini

I le taimi nei i le faʻatau atu, e mafai ona e maua ni ituaiga o tui mo le tuiina o inisalini:

  • faatasi ai ma nilala aveeseina,
  • faatasi ai ma nila faʻapipiʻi,

Tuʻu vavae fasi peni ma pamu inisalini.

O a eseesega, tulaga lelei ma le le lelei o ituaiga taitasi o tui tui inisalini:

1. O le tui tui insulin ma le nilala aveese- o le sese i le aoina o fualaau faasaina faatasi ai ma se faʻaogaina o le tuilaina e le lava, lea e matua taua tele mo le maʻisuka (sese i le vailaau o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga matuia). E faigofie lava ona aveeseina le nila, o le piston e alu malie, e aunoa ma le mimiti - e mafai ona matau lelei le fua o le fualaau faasaina mai se ipu vai tioata po o le ampoule.

2. Faʻasalaga (faʻamau) faʻapipiʻi faʻapipiʻi i se pusa palasitika - o le lelei o lenei mamanu o le toesea o le fualaau faasaina e itiiti lava, talu ai e leai se "ua oti," e pei o tui ma se nilala aveeseina. Faʻasologa o le mamanu - o loʻo i ai nisi faʻafitauli i le aoina o le inisalini, o le tui tui e le mafai ona faʻaaogaina.

Faʻasologa o peni - O se oloa faigofie e mafai ai ona e tuiina toetoe lava i soo se mea. O faʻatalaga faʻapitoa ma se vailaʻau maʻoti o fualaau faasaina ua faʻaofiina i totonu o le pusa paʻu umi o le suauu, lea e matua faigofie lava. Pau lava le leaga o sea oloa o lona tau maualuga. O se peni vailaau o se faʻafouga faʻaonapo nei mo iniseti talafeagai lelei ma se faʻamaonia mautinoa o le fualaau faasaina. O pepa faʻataʻavale ma le hormone o le numera manaʻomia o loʻo faʻaofi i totonu o se mataupu faʻapitoa e toe faʻaaogaina. O se vaaiga lautele o peni tui o iinei.
O faʻamanuiaga - faigofie ma faʻamalosi o le faʻaaogaina, manino fua,
Faʻafitauli - maualuga le tau (tusa ma le 2000 rubles), e tatau ona faʻaaoga fualaau faasaina o se tagata gaosi oloa, o le manaʻoga e mulimuli i se meaʻai malosi, talu ai ua maeʻa le voluma o le kalama ma e le mafai ona suia le fua o le homone i lona pule faitalia, e faʻavae i luga o faʻamaumauga taʻitasi.

O le isi meafaigaluega mo le faʻaaogaina o inisalini e inisalini pamu. O lenei oloa o se isi mea i le tele o injections o le inisalini i le inisalini poo le inisalini, ma mafai ai ona faia togafitiga malosi ile inisalini pe a faʻaaogaina ma le siakiina ole kulukose ma le gaʻo. O lenei masini e faʻapipiʻiina i le fusi o le tagata maʻi, ma e tutoatasi na te faia injections inisalini. E i ai foi ni faataitaiga ma le siakiina o le toto toto. I le taimi lava e tasi, o le lelei o le ola o tagata gasegase ua matua faʻaleleia. O le nila o loʻo tuʻuina i lalo, o le masini e faʻaauau ai ona faʻaaogaina le inisalini i le televave-short-short-running i le televave o le saoasaoa i le aso. Ole aʻafiaga autu o pamu inisalini o se tau maualuga (mai le 50,000 rubles) O le pau ole moli insulin e maualuga ile tau (mai le 50,000 rubles).

Pe a filifilia se tui tui o le insulin, o le fesili e masani ona tulaʻi mai - o le mea e sili atu 2-vaega poʻo le 3-vaega syringe ma e aoga le totogi atili. O a eseesega i le va o ituaiga e lua o nei tui:

  • O le suauu 2-vaega e aofia ai vaega e lua - o se piston ma se polypropylene cylinder, o le nila o ia tui e masani ona aveesea. O le le lelei o le mamanu e faapea, faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini, e tatau ona faia ni taumafaiga patino e ala i le faʻapipiʻi i luga o le piston. E le mafai e tagata uma ona faʻasoa malosi le malosi, o le inisalini e ulufale faʻafuaseʻi i le tino, i le gaʻo. E ono tupu le tiga i le taimi o se tui,
  • 3-vaega syringes ua faʻapipiʻiina i faʻamau faʻamau (fai i le paʻu, pipi poʻo le latex), lea e faʻamautinoa ai le mausali ma le sologa lelei o le pulega o toniga. O na tui e faia ai le tui e toetoe lava a leai se tiga

Tulaga o tui o inisalini: 0.3 ml, 0.5 ml ma le 1 ml. O le filifiliga aupito sili ona talafeagai o le 1 ml, e mafai ona e fesuiaʻi le fua o le insulin mai le 40 i le 100 iunite.

E iai foi le saogalemu (faʻaleagaina e le tagata lava ia) tui o le insulin poo inisalini tui faʻatasi ma se masini e puipuia ai le toe faʻaaogaina, o le a talanoaina i totonu o le tusiga le saogalemu o syringes.

Faʻapitoa o se tui o le tuila tuila insulin

E tatau ona manatuaina o mamanu ma nila faʻaaogaina, o le ono faʻatuai o le fualaau faasaina i le "ua maliu" e maualuga, lea e mafai ona oʻo atu i le 7 iunite. I le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o loʻo iai se faʻafitauli.

Ole umi ole filifili o le nila e mautinoa ai le saʻo lelei o le puleaina o le inisalini, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le umi o le nila e mafai ona mai i le 6 i le 13 mm, o tui tui inisalini e le faʻapipiʻiina ni nila uumi. I le taimi o le tui, o le faʻaofiina o le hormone i lalo o le paʻu e taua tele, e aunoa ma le paʻi i le maso. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina tui o insulin e faʻaaoga ai nila e le umi le 13 mm. O uumi pito i luga o ni nila e oʻo i le 8 mm.

O le mafiafia o le nila o loʻo faʻaalia e le mataitusi "G", "Taaloga" ma le numera tutusa. O le laʻititi o le togi o le nila, o le faigofie ma sili atu ona leaga le tui. O le filifiliga o le mafiafia lelei o le nila e faalagolago i vaega taʻitasi o le tino ma filifilia filifilia.

Laʻau o le tui tui o insulin, faʻamaumauga ma fuataga faʻatusatusa

O fevaevaeaiga i le fua o le tuiina o le inisalini e ese mai le tulaga masani. Faailoga e tusa ai ma se tulaga faʻataʻitaʻi i le Rusia:

  • U-40 - 40 iunite o insulin i le milliliter,
  • U-100 - 100 iunite o inisalini i le milliliter.

O le suauu sili ona taatele e faaigoaina U-100.

O le fua faʻamau i luga o le fagu e mafai ona tolu ituaiga:

  • vaevaega i le 40 iunite (iunite),
  • vaevaega i le 100 iunite (iunite),
  • fua i milliliters.

E maua i luga o tui ma faalua faʻalua - i masini ma vaega. O le fua faʻatasi o le U-100 ma le U-40 ua faʻasaina e le GOST 8537-2011 i le taimi nei.

Faʻafefea ona fuafua le tau o le vaevaega ma le tele o fualaau oona e te manaʻomia e fai mo se tui i aso uma:

  • muamua e taua le sailia o le aofaʻiga o le volumes - o loʻo faʻaalia i luga o le afifi,
  • fuafua le tau o le vaevaega - vaevae le voluma e le fuainumera o vaevaega o le fua, mafaufau i na o vaeluaga i le va o laina o le fua.

E taua. Faatasi ai ma le faitau miliona piliona o le fua, o le numera o loo faailoa mai ai le maualuga o le inisalini ma e leai se mea e tatau ona faitaulia.

Faataitaiga faataitai mo U-40:

  • 1 ml o le hormone = 40 iunite,
  • 0.5 ml o le hormone = 20 iunite,
  • 0.25 ml o le homone - 10 iunite.

E fesuiaʻi lena mea 1 le iunite - 0.025 ml o le homone.

Mo nisi o gasegase, e taua le fuafua o le fualaau o le inisalini i milligrams, o le fuafuaina e faapenei:

  • 1 ml - 1000 mg,
  • U-40 - 1 ml - 1000 mg,
  • U-100 = 2.5ml - 2500 mg.

E taua le manatuaina o le tau o fefaʻasoaʻiga i luga o tui U-40:

40 vaevaega e tutusa ma le 1 ml,
o le faailoga o 20 vaevaega o le 0.5 ml,
faailoga 5 vaevaega e tutusa ma le 0.125 ml,

Igoa e faaigoaina U-100 o faʻatusatusaga e faia eseese:

  • 100 iunite inisalini - 1 ml o fofo,
  • Mo le fuafuaina o le faʻamoemoe o le hormone, 100 iunite e tatau ona vaevaeina i le 40 iunite, o le maualuga o le 2.5 e maua.

U-100 inisalini syringes (100 iunite) e 2.5 taimi e sili atu ai le siama o le inisalini nai lo tui U-40. O le faʻatulagaga talafeagai o le a faigofie ai faʻatusatusaga:

U-40 = 1 ml = 40 iunite.

U-100 = 0.4 = 40 iunite.

E taua le manatua o le fualaau manaomia o le hormone ua faatonuina e lau fomaʻi e le suia pe a suia le igoa o le suauu poʻo le vial i le vailaʻau, naʻo le suiga o le volumes, e taua le faʻatatau sao.

E faʻapefea ona eseese le tui o le inisalini nai lo le mea masani?

  1. O le tino o le tui tui o le inisalini e umi ma vevela. O ia ituaiga mea e mafai ai ona faʻaitiitia le tau o le vaevaeina o le fua fua i le 0.25-0.5 PIECES. Ole mea taua lenei e mafai ai e oe ona siaki le saʻo atoatoa o le inisalini, talu ai o le tino o tamaiti ma tagata gasegase insulin-e matua nofouta i le faʻaofiina o se fua tele o se vailaʻau taua.
  2. I luga o le tino o le tui o le inisalini e lua fua o fua. O se tasi oi latou e faailogaina i milliliters, ae o le isi i iunite (UNITS), lea e avea ai se tuilaupapa e talafeagai mo tui ma siama faʻamaʻi.
  3. O le maualuga o le tui o le inisalini e 2 ml, o le maualalo o le 0.3 ml. O le gafatia o tui masani e sili atu le lautele: mai le 2 i le 50 ml.
  4. Olela ole tui ile inisalini ei ai sina laʻititi ma le umi. Afai o le pito i fafo o se atigilima faafomaʻi masani e mafai ona maua mai le 0.33 i le 2 mm, ma o le umi e eseese mai le 16 i le 150 mm, ona sosoo ai lea ma tui o insulin i nei mea e 0.23-0.3 mm ma mai i le 4 i le 10 mm. E manino lava o le inisiua e faia i se manulele manifinifi o se faiga e leai se tiga. Mo le maʻisuka ua faʻamalosia e tui inisalini i le tele o taimi i le ao, o se tulaga taua tele. O tekonolosi o ona po nei e le mafai ai ona faia ni nila e sili atu ona lelei, a leai o le a latou motusia i le taimi o le tui.
  5. O inisalini insulala e maua ai le laser trivial specializing, lea e maua ai ei latou le malosi faapitoa. Ina ia faaitiitia ni manuaga, o le a fesoasoani le tootoo o nila i le gaʻo silisi, lea e fufuluina pe a uma ona faʻaaogaina.
  6. O le fua o nisi suiga o tui inisalini ua faʻapipiʻiina i se tioata tioata e fesoasoani ai ia sili atu le sao o le inisalini. O nei tui e mamanuina mo tagata gasegase matala.
  7. E masani ona faʻaaogaina le tui tui o le inisalini i le tele o taimi. I le faia o le iniseti, o le nila ua ufitia i se pulou puipui. Leai se tui e manaʻomia. O le inisalini e tasi o le inisalini e mafai ona faʻaaogaina i le lima taimi, talu ai ona o le matuia tele, o lona pito o loʻo faʻamoemoe e punou, ma le faʻamalo. I le lona lima o tui, o le pito o le nila e foliga tutusa ma se matau laiti, lea e faigata ona pipiʻi le paʻu ma e ono faamanualia ai le tino pe a aveese le nila. O lenei tulaga o le autu lea o le faʻaseseina o le faʻaaogaina faifaipea o nila o le inisalini. O le tele o manua ole microscopic o le paʻu ma le tino o le tino e mafua ai le fausia o lipodystrophic subcutaneous, ua afaina i faigata ogaoga. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e faʻaaogaina le nila se tasi e sili atu ma le faalua.

E faapefea ona galue se tui tui inisalini?

O le tui o le inisalini o se vaega e tolu-fausaga e aofia ai:

O le faʻamaoniga o le vaega o le faamaufaʻailoga o loʻo i le itu o le nila. E sili atu ona faigofie le fuafuaina o le tui o le inisalini, o le i ai o se syringe ma se paʻu e le o se mea e faʻaogaina, ae faʻalelei, e tatau ona tuʻuina atu i na ituaiga ata.

Aʻo faʻamanuiaina le inisalini i tagata matutua matutua i vaega o le tino ma se manifinifi lanu o le gaʻo (i totonu o le manava, o le tauau poʻo le pito i tua o le ogavae), o le syringe e faia i le maualuga o le fasefululima tikeri pe o se tui e faia i le paʻu paʻu. O le faʻaaogaina o se nila o lona umi e sili atu i le 8 mm e le mafai ona oʻo i le maʻisuka matutua ona o le maualuga o le aʻafia o le hormone e oʻo i totonu o le maso.

Foafoa lauiloa

I falemaʻi faʻapitoa a Rusia e mafai ona e mauaina tui o inisalini o le fale ma tagata gaosi oloa mai fafo. O oloa lauiloa:

  • Polani falemaʻi TM BogMark,
  • Siamani kamupani SF Medical Hospital Products,
  • Farani ofisa Becton Dickinson,
  • fale faʻapitoa fale faleoloa Medtekhnika.

  • Faʻatau i lau falemaʻi faʻapitonuʻu.
  • Poloaiga i le initaneti.
  • Faia se poloaiga e ala ile telefoni i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga.

Pene insulin

  • insulin kiliu poloka,
  • taofi faʻamalama i le i ai o le faʻatalama mata ma le fua,
  • otometi tifaga
  • osofaʻi le faamau
  • laupapa laulau
  • afifi faʻafesoʻotaʻi ma le pulou saogalemu,
  • Faʻamau faʻapitoa uʻamea-faʻapitoa i le kiliva.

Tulafono mo le faʻaaogaina o se peni

  1. Ina ia saunia le peni suauu mo le galuega, ua faʻapipiʻiina ai i totonu totonu o se fagu elemene.
  2. A maeʻa ona tuʻu le inumaga o le inisalini, o le masini e tufatufaina atu le siakiina.
  3. I le faʻasaʻoina o le nila mai le pulou, ua faʻaofiina le nila, tuʻu i le maualuga o le 70-90 tikeri.
  4. Tipiʻi atoatoa le tui tui tui.
  5. A maeʻa le tui, e tatau ona sui le nila faʻaaoga i se mea fou, puipui i se pulou faapitoa.

Le lelei ma le le lelei o se peni

  • Injections e faia i se peni tui e tuʻuina atu i le tagata maʻi le faʻaitiitia o le faʻavauvau.
  • E mafai ona ofuina le pine sisiua faʻatusatusa i totonu o le fatafata o le fatafata, e faʻasaoina ai le maʻi mai le insulin-totoga mai le manaʻoga e ave se pusa lapisi i le inisalini.
  • O le kesi o le peni o le syringe e faʻatusatusa, ae e vateatea: o mea o loʻo i ai mo le 2-3 aso.
  • Ina ia aʻafia le inisalini ma se peni tui, e le manaʻomia e le tagata gasegase le faʻaogaina atoatoa.
  • O tagata maʻi e le lelei le vaʻaia e mafai ona faʻapipiʻi le fualaau o le vailaʻau e le o se vaaiga, ae ala i le kilikiina o le masini suʻe. I injectors fuafua mo tagata matutua matutua, tasi le kiliki e tutusa ma le 1 PIECE o le inisalini, i tamaiti - 0.5 PIECES.

  • le le mafai ona faʻapipiʻi ni atunuʻu laiti ole inisalini,
  • sophisticated manufacturing technology,
  • maualuga tau
  • Faʻaleagaina le vaʻaia ma e le maualuga tele le faʻalagolago.

Faʻailoga iloga pine tui

O le lauiloa aupito sili ona lauiloa o le Novo Pen 3 o le kamupani Denmark Novo Nordisk. Lisi o le Kalama - 300 PIECES, laasaga o laasaga - 1 PIECES. Ua faʻapipiʻiina i se faamalama lapoa ma se fua e mafai ai e le tagata gasegase ona pulea le aofaiga o le hormone o totoe i totonu o le kesi. E galue i ituaiga uma o inisalini, e aofia ai le lima ituaiga o mea faʻafefiloi. Tau - 1980 taula.

O se mea fou o le kamupani lava e tasi o le ata Novo Pen Echo, ua fuafua faapitoa mo tagata gasegase ma faatagaina ai le fuaina o togi laʻititi o le inisalini. O le laʻasaga o laʻasaga o le 0.5 unite, ma o le maualuga pito tasi o le dose e 30 iunite. O le faʻaaliga o le injector e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le voluma o le vaega mulimuli o le hormone ma le taimi ua mavae ina ua uma le tui. O le fua o le tufatufa o loʻo tuʻufaʻatasia ma numera faateleina. O le kiliki ina ua maeʻa le inisiua e lagona leotele. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se galuega saogalemu, faʻaitiitia le mafai ona faʻamautuina se fualaau e sili atu i le totoe o le hormone i totonu o se kilika faʻaaogaina. O le tau o le masini e 3700 rubles.

Faataitaiga ma eseesega

Na tupu i luga o le maketi faʻamalositisi lea na gaosia e le kamupanī o le inisalini se masini mo lona faʻaofiina. I le taimi nei i le fale talavai e ono i ai se peni tui mo insulin mai mea nei:

  • Eli Lilly,
  • NovoNordisk,
  • Sanofi-Aventis et al.

O nei kamupanī e faʻaaogaina tui mo le inisalini o latou lava gaosiga, ae faʻapea foi pusa tui tui e avanoa mo tagata gasegase. O le tele o insulin e sau i pusa tui tuilaina mo tui.

O peni taʻitasi e talafeagai mo ituaiga ituaiga insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma NovoNordisk peni e mafai ona e aʻafia ai na o insulin na faia e lenei kamupani: NovoRapid, Aktrapid, Levemir. O le sinee toe faʻaaogaina HumaPenLuxura mai le kamupani Eli Lilly e talafeagai mo insulin Humulin Regular, Humulin NPH. O le Syringe Pen Solostar ua fuafua mo le faʻaofiina o le fualaau oona Lantus ma Apidra.

E le mafai ona tuiina insulini NovoNordisk i peni mai Lilly mo se mafuaaga e tasi - o le mamanu (peni-ampoule) o le tasi ituaiga e le mafai ai ona tuʻuina atu i se masini o se isi faʻailoga. O le mea lea, i lalo o le inisalini o ituaiga taʻitasi, o le masini mo le faʻaofiina o le faʻatusa talafeagai e filifilia. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le filifilia lea o insulin i totonu o se peni maʻa. Ae o sea fofo e le talafeagai mo tagata uma ae le o taimi uma.

O le a le eseesega i le va o peni (tui, toe faʻaaogaina)?

O le peni faʻaaoga, lea e faʻapipiʻi i le inisalini, o se pusa ma se meafaigaluega iniseti, o loʻo i ai se laasaga masani o le tuiina o le 1 iunite (e le itiiti ifo i le 2 iunite). O lona uiga o siama inisalini e mafai ona fuaina i le tele o nei tapulaʻa. E mafai ona e ulufale 1-2-3-4-5, ma isi. iunite i le taimi. Ae o penisini inisalini e lafoai e leai se laasaga o le faʻalauiloaina o le 0.5. Ma o lenei mea e le talafeagai i mataupu e manaʻomia ai le saʻo lelei o fuataga, e aofia ai se laasaga lea e tele le 0.5 iunite. Pulu tui tui e toe faʻaaogaina (e le o mea uma) e fautua mai ai se avanoa e fuafua ai le fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le NovoNordisk Novo Pen Echo injector e i ai le tapulaa maualalo o le 0.5. Ma o lona uiga o le a mafai ona faʻaauau le inisalini i fua o le 0.5-1.5-2.5-3.5. Afai e manaʻomia, e mafai ona e ulufale 1-2-3-4 pe sili atu iunite.

E le gata i lea, o se faʻaaogaina faʻaaogaina o le meafaigaluega mo le faʻaaogaina o le inisalini e masani lava ona faʻapipiʻiina i nisi faʻaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fausia e HumaPen Luxura DT ma NovoPen Echo. I luga o le pulou o nei peni o loʻo i ai se laʻasi laʻititi lea na ulufale mai ai le dose mulimuli (lona tele i iunite). Faʻaaogaina o se peni, e le mafai ona galo le tele o le inisalini na tui i le taimi o le tui tele. E i ai foi peni e mafai ai ona e siakiina e le gata i le fualaau mulimuli, ae o le taimi foi o lona pulega.


O le a se isi mea e talafeagai mo se penisini toe faʻaaogaina, e mafai ona e malamalama saʻo i le taimi o lona taotoga. O le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o ia injectors e sili atu ona faʻalemuina. E leai se fetogi, e faʻalogo i le taimi o le taʻavale o le piston. Na o le manino, kiliki o le kiliki, e faailoa ai le numera o "laasaga" o le tui, ma le moli, lemu lamolemole - tui. O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega o le maʻisuka o se mea fiafia.

Toga o Toga

E toʻatele o le a fesili, ae o laʻasaga uma e talafeagai ma ni meaʻai manifinifi? A maeʻa, o le maʻisuka e totogi e togafitiga insulin e iloa ai le tāua o le lelei o le nila e mo le leai o se faʻafitauli ma le faʻaoʻoina o le tui. I lenei mataupu, e faigofie tele mea uma. Toetoe o togi uma (o soʻo se ituaiga) e faʻaogaina mo le insulin pene e fetaui ma le masini e aunoa ma se faʻaaliga i le ituaiga. I.e. Ioe, e tusa lava pe o le a le insulin ma le peni, olala e mafai ona e pikiina i latou e fiafia ma talafeagai. O le tulaga autu e tatau ona i ai ni nila mo peni tui.

Togi togi: tau

O le tau o lenei masini tui e inisalini e eseese mai le 1200 rubles i le 15000 rubles. O le maketi faʻaonaponei o loʻo ofoina atu ni peni pipi mai faigofie, pe afai e naʻo le aoga o le tui ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, i le mea pito sili ona faigata, faʻamanatuga o le fua na misia, faʻapipiʻiina le manatua ma le leo leo.

O le tau o le tau mo se peni tui o le 2100 rubles. O le tau lea o se tasi o le sili ona lauiloa o le inisalini o le kamupani Danimaka NovoNordisk - Novopen Echo. O se pine-peni "Rinsulin Comfort Pen" na faia i Rusia, na fuafuaina mo le faʻaaogaina i le laina Rusia o le hormone, e tau i le 1400-1500 rubles. O le tau pito maualalo lea mo se ituaiga masini. O se tasi o pendiq 2.0 tau sili ona taugata i aso nei o tau e tusa ma le 15,000 rubles. O le penisini numera tele lenei ma se laasaga o le 0.1, e mafai ona faʻaaogaina i ni ituaiga o inisalini (Sanofi Aventis, Novo Nordisk, Lilly).

E faʻapefea ona filifili se peni tui?

E pei ona latou fai mai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi tasi, o lona uiga, mo tagata uma e maua mai i lana lava ala. O auala ma meafaigaluega o taui e filifilia taitoatasi. O le faʻamaumauga lautele o mea ma vailaʻau o le filifiliga muamua e fautuaina e le fomaʻi auai. Ae, ma i le le mautonu o le fetuunaiga o metotia taui, o le maʻi lava ia poo ona matua e malamalama pe o tatou talanoa e uiga i le maʻisuka laiti.

A filifilia se peni tui mo inisalini, e fautuaina e mafaufau i manatu nei:

  • Tausaga o le tagata maʻi - e fautuaina tamaiti e filifili se faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e ulufale i ni togi laiti o le 0.1-0.25 - 0.5 iunite.
  • Umi o le maʻisuka - o le aofaiga atoa o atopa ma, e tusa ai, o le tele o le laasaga o le pulega e faalagolago i le poto masani. Faatasi ai ma sina poto masani o le fualaau, e sili atu ona lelei le fetuunai o laasaga o le 0.5-1 iunite. Faʻasalaga ogaoga, e masani ona faʻafetaui e le au gasegase le suʻega sili atu. Ae peitai, o nei manatu e sili ona talanoa ma lau fomaʻi.
  • O le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina - mo le gaosia o ituaiga taʻitasi, o loʻo tuʻuina atu peni vavae.
  • O manaoga o le tagata maʻi - mo nisi tagata masani masani, o isi e faʻaaogaina e faʻafeiloai ma le faʻaeteete faafitauli tau faʻasalaga ma o loʻo suʻeina se meafaigaluega i galuega faʻaopoopo (manatua, faʻaogalagi, faʻamanatuga).

O isi mea e tatau ona faʻavae i luga o ofo maketi. Tau taua tele, ituaiga o mea fou. I le suesueina o talosaga o loʻo iai i le taimi nei, o le a mafai e le maʻisuka uma ona filifili se penisini, lea o le a avea mo ia se meafaigaluega faigofie ma aoga mo le faʻaofiina o se vailaʻau taua.

E taua le mafaufau o le tele o taimi e maua ai togafitiga faigata ile inisalini, e lua ni peni tui. Tasi mo le inisalini faaumiumi, le lona lua mo le faʻaofiina o atigi meaai (puupuu, ultrashort) inisalini.

Toe Iloilo: Novo Nordisk NovoPen 4 Penisini Faʻasaʻo Inisalini - O Le a le Alualu i Luma.

Ma o le fuʻa poʻo le quikpen - o se peni e faʻaaogaina ma le pepa ua uma ona faʻaofi i ai. Ona faʻataʻamilo solo lea o nila e faʻaogaina i nei mea uma.

I le tagata lava ia, ou te le malamalama i le mafuaaga e vaʻavaʻa ai nei vaʻavaʻa, pe a vaʻai le sisiina ma galue e aunoa ma faitioga. E tutusa lava le fulu, e na o le palasitika. O le tele lenei o le tele o mea e gaosia?
O le tui Noringa 4 o le NovoPen o se tui tui inisalini na gaosia e Novo Nordisk (Tenimaka). I loʻu tulaga, o Novorapid. Sa masani ona avea o le Protofan, ae na suia i le isi insulin - mai le kamupani Sanofi, ma o iina, e tusa ai ma, peni mai le paofi. E talafeagai foi mo Actrapid ma Novomikst.
O le au e sau i lenei mataupu:

O le mea lena na foliga mai ai Penfil (peni vili, NovoPen3 ma NovoPen4)

O le 'au e aofia ai se vaega masini

ma o loʻo umia mo tagata faigaluega,

lea e faʻamaʻaʻa ai ni nila faʻaoga ma se pulou.

I le vaega masini ei ai se piston ma fafo o se fua tele, ma e mafai ona mafai ona faitau.

Faʻavasega le vaega faʻapitoa e te manaʻomia e tuʻu i totonu o le vaʻalele. Muamua-toe faafoi le tootoo i totonu o le vaega masini. Ina ia faia lenei mea, tulei le ulu ulu i le auala atoa.

E le pei o le au muamua o le kamupani e tasi, NovoPen 3. Muamua, ina ia toe faafoiina le ulu i totonu o le fale e tatau ona tosoina.

Ona solo lea o le vaega masini ma le o lo o uu le tasi i le isi seia latou kiliki. A maeʻa lena, ona tosoina lea o se nila i luga o le mea faʻamaʻi, o le mea lea e aveeseina ai le faʻamaʻalo puipui. E lua isi pulou i luga o le nila: totonu ma fafo. Tuʻu vave atu fafo i luga o le fola - o se meataalo lelei mo se pusi, ma tuʻu ai totonu.

O le tagata lava ia, ou te le suia ia nila faʻaaoga mo vaiaso (poʻo masina).

Ina ia seti le fuainumera manaomia i NovoPen4, e tatau ona vavae ese le vaega sui, e le pei o NovoPen3. A uma ona tāina le fuainumera manaomia, ona sauni lea o le syringe mo le faʻaaogaina.

O le au lava ia e faia i le matagofie o le uʻamea ma foliga sili ona lelei. I luga o NovoPen4, ua faateleina le faamalama, o numera e sili ona tele ma o le pito i tua e papaʻe e ese mai i le NovoPen3.

Ole fua ole lumanaʻi mumū, pe afai e te le manaʻo e susulu le moli i totonu o le taavale i le afiafi, pe i le fale pe afai e te faʻavalevalea e oʻo i le fesuiaiga, e mafai ona e kilikiina i le kiliki. Tasi le kiliki - tasi le inisalini.

I luga o NovoPen4, o le kiliki e faʻalogoina i le faaiuga o le fualaau. I le lona tolu, e leai.

O le syringe pen e talafeagai mo i latou e iai le laasaga o le 1 unit. Afai o le Laasaga 0.5 o le NovoPen Echo.

A maeʻa ona faia le tui, e tatau ona tolopoina le nila mo le 10-20 sekone. A leai, o le vaega o le inisalini e tumau i totonu o le kesi. Ma pe a uma ona aveeseina o le piston o le a toso ese atu tino i le ea.

O le sefulu iunite mulimuli e leai se piston. Ou te aveesea i latou i se tui masani o le inisalini.

O le auʻau e sili atu le toʻa, faʻamaoni - o laʻu ua ua ono tausaga. O le peni mai le faʻamau ma le tausaga e leʻi ola faatasi ma au. Farani Farani, faʻatasi ma le au Danimaka i le lelei. Ioe, ma i le mamanu.
Mai lava i le amataga na foaiina mai ia te aʻu le "namu" ma le inisalini. Sa ou faatauina mai ni tui tui na ou faʻaaoga. Sa le lelei. E ui lava pe a faatusatusa ia i latou na faʻaaogaina tui tioata, e masani lava. Ia, peni e masani lava o se vasega.

Ma o le taimi nei o le inisalini e na o penisi e mafai ona faʻaaogaina - e foliga mai e aoga tele le gaosia o le palasitika. O le tagata lava ia, ou te togiina se peni se tasi i le lapisi i vaiaso taitasi, ma o loʻo i ai tagata e maualuga atu a latou tui. Ma le isi, e toʻafia i latou i luga o le fogaeleele.

Novopen 4 Paga o le Toga - Insulin Injector Pen

O se peni sosoʻo o se masini faʻafaigofie, faigofie tele-e faʻaaoga e pei o se pen. O le pusa tuʻi o loʻo faʻatūina i le tasi pito o lenei masini, ma o se nila e oso aʻe mai le isi. O le peni-syringe ua mamanuina ma se pusa totonu lea e tuu ai se atigi insulin, ua taua o se kilika, po o se penisill, o loo i ai le 3 ml o vailaau faafomai.

Mai le faʻamatalaga i luga o le fonotaga. "O laʻu tama e sefululima tausaga le matua, o le ua mafatia i le maʻisuka talu ona sefulutasi ona tausaga, e le manao e faaaoga se peni, e faamalamalama ai lenei mea e ala i le mea moni e faapea o le nila, e ui lava e le mautonu, ae e sasaina i le tele o tiga. O lenei mea e oʻo atu ai i le inisalini, e le manino pe o le a le tele o vailaʻau e faia, ma le tele o le faʻamaligi. "Na te faʻaogaina ni mea faʻaaoga, lea e lua masina e tuʻuina atu i le 100 vaega + 100 apa o nila."

O le mamanu o peni suauu na aofia uma talosaga na tusia i le faʻamatalaga muamua. O nei masini, tumu i le penisill, galue i le auala e tasi e pei o tui, naʻo le inisalini e mafai ona tele naua mea e mafai ona faʻatautaia mo ni nai aso. Ole vailaau ole vailaʻau mo vailaʻau taʻitasi e faʻafetaui e ala i le fesuiaʻiina o le pusa o loʻo i tua o le au, faʻapitoa i le aofaʻi o iunite.

O le le saʻo le faatulagaina o le saʻo o le inisalini e faigofie ona faʻaleleia. A aunoa ma lona leiloloa. O le faʻamauina o le inisalini i totonu o faʻataʻetaʻe e tumau pea: 100 iunite. i le 1 ml. Afai o le kalama (poʻo le penfill) ua faʻatumu atoa i le 3 ml, ona i totonu o vailaau o loʻo aofia ai e 300 iunite. inisalini O faʻataʻitaʻiga taʻitasi o peni tui e na o le inisalini e mafai ona galue ai i se mea e gaosi ai meaola.

O le mamanu o le penisini (pe a potopoto) e maua ai le puipuiga o le nila faʻatasi ma se fagu lua mai fesoʻotaʻiga faʻafuaseʻi ma isi luga. O lenei mea e maua ai le mafanafana, mo le faʻamamaina o le nila e leai se faʻailoga pe afai o le au o loʻo i totonu o lau taga poʻo le ato. E na o le taimi lava e manaʻomia ai se inumaga pe a tatau ona faʻaalia le nila. I le faatauina atu i le aso, o loʻo i ai peni tui mo le tuiina o atopaʻu eseese ma se laasaga e tele o le laasaga o le iunite ma mo tamaiti - 0.5 unite.

Faamatalaga ma uiga o le NovoPen 4 penisini pen

Aʻo leʻi faʻatau ma faʻaaogaina, e fautuaina e feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i le vitio "Novopen" 4

O le suauu tui na faatauina mai NovoPen 4 e aoina aʻo lei faʻaaogaina:

  • O le penisili Penfill ua faʻapipiʻiina i le pulou faʻatasi ai ma le lanu lanu i totonu o le mea e fai ai le kesi,
  • o le vaega ole masini e vili lelei i le mea e uu ai le kesi i le tasi le itu seia oʻo ina kiliki,
  • ua faʻaofiina se nila fou
  • ua aveese uma pulou o le nila, ua pipii le injector i le tulaga ma le nila,
  • ua faʻasaʻo mai faʻamaʻi malulu mai le kesi.

Iloiloga a tagata e uiga i lenei faʻataʻitaʻiga o le peni-syringe."O le faʻalavelave e faapea o tootoo e na o le tele o le 1. O le faʻatinoga mo le suʻega ma le toʻotoʻo o se fualaau e sili atu pe a faʻatusatusa i le Flex, Demi ma Troika."

Ae o le a le faʻamatalaga o loʻo lolomiina e punaoa faʻasalalauga a le kamupani faʻapitoa a le Danish Novo Nordisk:

  1. O le faailoga faʻatasi ma numera e faʻatupulaʻia 3 taimi, e oʻo lava i fuainumera - tele, numera numera - laiti.
  2. O le kuata o le liliu e manaʻomia e aveese ai le tagata faʻailo.
  3. O le lolomiina o le afaina o le pasi e leai se aoga.
  4. O le faaiuga o le fualaau e pulea i se kiliki.
  5. O le syringe pen NovoPen 4 e foliga foliga tutusa ma NovoPen 3 ma se mea uamea ma o se mea e fai i le palasitika. Avanoa i le lua-tone version - siliva ma le lanumoana - mo ituaiga inisalini eseese.
  6. O le faʻamaonia le tuʻuina atu o le saʻo atoatoa o le 5 tausaga.
  7. O le toe foi mai o le piston i lona tulaga amata pe a suia le kalama e maua i le faigofie - e aunoa ma le fesuiaʻiina o le uili, oomiina se tamatamai lima seia oo ina kiliki.
  8. O le pa puipui o loʻo i ai se pupuʻu puupuu.
  9. O le uili o le uili e taamilo i le isi itu.
  10. O se seti o atopaʻu o loʻo faʻatinoina i faʻaopoopoga o le tasi iunite i le va o le 1 iunite. - 60 iunite

Tagata faʻaaoga "Faʻaopoopoga o se fualaau o le 1 le iunite o se miti itiiti. E le mafai ona mimilo le fualaau, e pei o le 0. 25. Ona o le mafai ona i ai se tau vaevaega o le 0. 5 iunite. mo le pasing, na matua naunau tagata e faatau NovoPen 3 ma Demi. "

Iloiloga o le masini lava e tasi na lafoina i luga o le upega tafailagi:

Katya. "E galue masani i na tulaga pe afai, ao lei faia tui fou o inisalini, ou te suia le sela faʻaaoga i se mea fou. Faʻaaogaina e teu ai, e leʻi suia. Na foliga mai o le inisalini e tumau pea i totonu o le faʻalalaʻau faʻaaogaina, lea e faʻalavelaveina ai le nila ona o le faʻamalamalamaina. "Sa ou foia le faafitauli i le peni - aua le faasaoina i nilala, togi ese le falesa tuai, tuu se mea fou ao le i tui."

Valery. "O se peni leaga. Aʻo faʻapipiʻi se fagu fou, e pei ona manaʻomia e le faʻatonuga, e manaʻomia ona e faʻaalia (seti) 4 iunite ma faʻateʻa ese ina ia faʻaauauina le gaosiga masani. LE MAFAI ONA LĒ FIAFIAINA! O le inisalini e tolu TOLU TIMAI E TATAU ONA TATAU. O le peni moni o se lamatiaga i le olaga! "

O a nila e tatau ona ou tuiina inisalini? Matou te faʻamatala puupuu atu ia te oe e uiga i pepe ole Micro-Fine Plus, o latou lelei e le mafai ona faʻafitia:

  • Ina ia faʻaitiitia ai le manua - pe a paʻu - o le pito o le nilala e pasi ai le laser laser ma faʻamaualuga le pito i luga ma le lubricant.
  • O le faʻasalaga o le nila ua faʻapupulaina ona o le faʻaaogaina o tekinolosi e gaosia ai le vevela, lea e faʻaitiitia ai le tiga i le faʻaofiina o le inisalini.
  • O le faʻafetaui o nila ma le peni a le syringe o loʻo tuʻuina atu e se filo sela.
  • O se lisi tele o nila ole lautele: 31, 30, 29 G ma le uumi: 5, 8, 12, 7 mm ma e fesoasoani i le filifiliga o auala o tui e tusa ma le matua, numera o le tino ma le itupa.
  • O le 5 mm sela e matua faigofie lava mo le tuiina o tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, mo tagata matutua ma tagata matutua.

E mafai ona tuiina le penisini o le NovoPen 4 i soʻo se inisalini mai le kamupani faʻatekinisi Danimaka Novo Nordisk - Novomiks, Aktrapid NM, Protofan NM, Novorapid, Mikstard 30 NM, Levemir, etc.

O tagata e le lelei le mafaufau o le a tuʻuina atu le injections i le fuainumera manaomia i luga o le Novopen 4 ma faʻamatalaga vibration. O le a mautinoa le faʻaaogaina e le tagata faʻaoga pe ua tui o ia pe le mafai, o le fua o le inisalini ua ia ave.

E tuʻufaʻatasia faʻatasi uma ni nila mo soʻo se peni tui.

O maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona faʻamoemoe e "nofo" i luga o le insulin. O le manaʻomia mo le faʻamalosi pea e masani ona faʻavaivaia ai le maʻisuka, talu ai o le tiga faifaipea o le injections mo le toʻatele oi latou e avea ma faʻalavelave tumau. Peitai, i le silia ma le 90 tausaga o le i ai o le inisalini, ua suia tele auala o lona pulega.

O le mea moni na maua mo le maʻisuka o le mea fou lea o le suauu aupito sili ona faigofie ma le saogalemu o le penisini Novopen 4. O nei faʻauluuluga o aso nei e le gata e aoga i le faigofie ma le faʻamaoni, ae mafai foi ona e faatumauina le inisalini i totonu o le toto e aunoa ma se tiga.

O le a lenei mea fou i le lalolagi o oloa faafomai, auala e faaaoga ai, ma pe o le a le ituaiga inisalini o le syringe pen Novopen 4 e talafeagai.

Pusa togavao na faʻaalia i totonu o le falemaʻi ma mea tau falemaʻi pe a ma le 20 tausaga talu ai. O le tele o nei "vavega o tekinolosi" na talisapaia ei latou e tatau ona "nofo i luga o le nila" mo le ola - maʻisuka.

I fafo atu, o se tuilaina e foliga manaia ma e sili atu ona pei o se peni punavai piston. O lona faigofie e tulaga ese lava: o se faamau o loʻo i luga o le tasi pito o le piston, ma o le nila e pipii mai le isi. O se fagu (pusa) ma le 3 ml inisalini ua faʻaofiina i totonu o le paʻu o le tui.

O le tasi o le faʻauluina o le inisalini e masani ona lava mo tagata mamaʻi mo ni nai aso. O le suiga o le tufatufaina i le siusiusiuga o le suauu e fetuunai ai le maualuga o le fualaau oona mo tui taitasi.

E sili ona taua le i ai pea o le tutusa o le insulin. 1 ml o inisalini e aofia ai le 100 PIECES o lenei vailaʻau. Afai e te faʻatumu se cartridge (poʻo se penifill) i le 3 ml, o le a aofia ai 300 PIECES o le inisalini. O se vaega tāua o peni tui uma o lo latou mafai ona faʻaaogaina le inisalini mai le tasi le gaosimea.

O se isi mea tulaga ese o peni tui uma o le puipuiga o le nila mai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le leai ni siama. O le nila i nei tui tui e na o le taimi lava e tui ai.

O mamanu o peni tui e tutusa lava mataupu faavae o le fausaga o latou elemene:

  1. Maota malosi ma le inisalini ua faʻaofiina ile pu. O loʻo tuʻuina le tino tui i le tasi itu. I lona pito, o loʻo i ai se faamau e fetuʻunaʻi le fua o le fualaau faasaina.
  2. Ina ia faʻatonu le 1ED o le inisalini, e tatau ona e faia se kuki se tasi o se faamau i le tino. O le fua i luga o syringes o lenei mamanu e manino ma e mafai ona mafai. E taua tele lenei mea mo faʻaletonu mata, tagata matutua ma tamaiti.
  3. I le suauu o loʻo i ai se manoa e fetaui i ai le nila. A uma ona faʻaaogaina, ona aveese lea o le nila, ma tuʻuina se pulou puipuia i luga o le tuila.
  4. O faʻataʻitaʻiga uma o peni tui e mautinoa lava e teuina i mataupu faapitoa mo la latou puipuiga sili ma le saogalemu o femalagaiga.
  5. O lenei mamanu o le suauu e lelei tele mo le faʻaaoga i luga o le auala, i le galuega, o le tele o mea faʻalavelave ma le ono mafai ona maua ai vailaʻau faʻasaina e masani lava ona fesoʻotai ma se suauu masani.

Novopen 4 e faatatau i se tupulaga fou o peni tui. I le faʻamatalaga i lenei oloa ua taʻua ai o le penisini o le penisini 4 e faʻailoaina i le umiaina o:

  • Mausali ma le talafeagai
  • Faʻaaogaina mo le faʻaaoga e oʻo lava i fanau ma tagata matutua,
  • O se faʻalauiloa manino o masini komepiuta, 3 taimi e sili atu ma sili atu ona mamafa nai lo faʻataʻitaʻiga matutua,
  • O le tuufaatasiga o le maualuga ma le tulaga lelei,
  • Faamaoniga a le kamupanī mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga le maualuga o le faʻatinoga o lenei faʻataʻitaʻiga o le suauu ma le saʻo o le fua o le insulin,

O le tele o uiga lelei o le Novopen 4 injector ua mafai ai ona faʻaleleia le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Aisea e tui ai le siama o le maʻisuka 4 maʻisuka

Sei o tatou vaai pe aisea e sili atu ai le penisini o le syringe 4 nai lo se suauʻu masani e mafai ona faʻaaogaina.

Mai i le vaaiga o tagata gasegase ma fomaʻi, o lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa o le pen seree o loʻo i ai tulaga lelei nei i luga o isi faʻatusa tutusa:

  • Faiga faʻalelei ma maualuga le tutusa i se lima o le piston.
  • O se fua tele ma faigofie ona iloagofie e maua mo le faʻaaogaina e le au matutua poʻo le faʻaletonu mata.
  • A maeʻa le tuiina o le faʻasolosolo o le inisalini, o lenei peni faataitai e vave faʻaalia lenei mea i se kiliki.
  • Afai e le saʻo le filifilia o le inisalini, e faigofie ona e faʻaopopo pe vavae ese se vaega.
  • A maeʻa le faʻamaoniga ua faia le iniseti, e mafai ona e aveese le nila seʻi pe a ma le 6 sekone.
  • Mo lenei faʻataʻitaʻiga, o peni tui e talafeagai mo na o pepa faʻavae faapitoa (faʻapipiina e Novo Nordisk) ma ni nila faʻapitoa faʻapitoa (Novo Fine company).

E naʻo tagata e faʻamalosia pea e onosaia faʻafitauli mai le iniseti e mafai ona talisapaia uma le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga.

O le pine syringe peni 4 o le "faauo" faatasi ai ma ituaiga o inisalini na na o le kamupani Denmark o kamupani Novo Nordisk na maua mai:

O le kamupani Danimaka o Novo Nordisk na toe faavaeina i le 1923. O le tele lea i totonu o le falemaʻi falemaʻi ma faʻapitoa i le gaosia o fualaau mo togafitiga o gasegase ogaoga ogaoga (hemophilia, maʻisuka, ma isi). O pisinisi a le kamupani i le tele o atunuu, e aofia ai ma i Rusia.

O nai upu e uiga i insulin o lenei kamupani e talafeagai mo le Novopen 4 injector:

Matou te ofoina atu ni laasaga i lea laasaga mo le sauniaina o le suauu o le Novopen 4 pen mo le pulega o le inisalini:

  1. Fufulu lima aʻo leʻi tuiina, ona aveese lea o le pulou puipui ma faʻamalo le taofi mai le lima.
  2. Faasolo le faamau i le ala atoa seia oʻo i totonu o le tui. O le aveeseina o le kalama e mafai ai e le aʻa ona alu vave ma e aunoa ma le mamafa mai le piston.
  3. Siaki faʻamaonia le saʻo ma le talafeagai mo le inisalini. Afai o le vailaau faʻafefe, e tatau ona fefiloi.
  4. Faʻaofi le kalama i le tagata o loʻo uu ina ia faʻafesoʻotaʻi le pulou. Vili le kesi i luga o le 'au seia oʻo ina kiliki.
  5. Aveese le ata tifaga mai le nila ile gaʻo. Ona togi lea o le nila i le pulou o le suauu, lea e i ai se lanu lanu.
  6. Lolo le tootoo i le tulaga o le nila i le tulaga maualuga ma faʻafefe mai le ea mai le fagu. E taua tele le filifilia o se nila e faʻaogaina ile laʻititi ole umi ma le umi ole tagata maʻi. Mo tamaiti, e tatau ona e ave ni nila pito sili ona manaia. A maeʻa lena, ona sauni lea o le tui tuila mo le tuiina.
  7. O peni tui e teuina i le vevela i le potu i se tulaga faapitoa, e ese mai i tamaiti ma meaola (sili i totonu o se kapeti tapuni).

I le faaopoopo atu i le tele o tulaga lelei, o le mea teuteu fou i foliga o se peni tui tele 4 o loo i ai ona toe toso.

Faatasi ai ma mea autu, e mafai ona e taʻua igoa:

  • O le maua o se tau maualalo,
  • Le lava le toe faaleleia
  • Le le mafai ona faʻaaogaina le inisalini mai se isi gaosi oloa
  • Le i ai le vaevaega o le "0.5", lea e le faatagaina ai tagata uma e faʻaaoga lenei tui (e aofia ai tamaiti),
  • Vaega o le faʻaaogaina o fualaau mai le masini,
  • O le manaʻoga ia i ai se sapalai o le tele o nei tui, lea e taugata tele,
  • Le faigata o le atinaʻeina o lenei tui mo nisi tagata (aemaise tamaiti poʻo matua).

O le inisalini peni mo le tuiina o le tui 4 inisalini e mafai ona faʻatau i le fale o falemaʻi, mea tau falemaʻi, poʻo le faʻatonuina i le initaneti. O le tele o tagata e faʻatulaga lenei faʻataʻitaʻiga o tui mo le inisalini e faʻaoga ai faleoloa poʻo luga o le initaneti, talu ai e leʻo faʻatau atu Novopen 4 uma i totonu o aai uma o Rusia.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai mai o le insulin syringe pene Novopen 4 e tatau ona tele ni iloiloga lelei ma e matua manaʻomia lava i maʻi. O vailaʻau i aso nei e leʻi manatu o le maʻisuka o se faʻamaʻi mo se taimi umi, ma o ia ituaiga suiga ua faafaigofieina ai olaga o tagata gasegase oe na faʻaaogaina le inisalini mo le tele o tausaga.

O nisi o vaivaiga o nei ituaiga o tui ma o latou tau taugata e le mafai ona faʻafefeina ai le latou lauiloa.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faia pea le inisalini. A aunoa ma latou, e le mafai ona faʻasalalau le glycemia.

Faʻafetai i nei faʻalauiloa faʻaonapo nei i totonu o le vailaʻau o vailaau e pei o se tui tui, o le faia o inisua ua toetoe lava a leai se leaga. O se tasi o mea sili ona lauiloa o NovoPen faʻatusa.

O peni togafitiga e sili ona lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka. Mo le tele o gasegase, ua avea i latou ma masini faʻapitoa e faafaigofie ai ona tui i hormones.

O le oloa e i ai se pitonuʻu i totonu lea e faʻaoga ai le fagu vailaʻau. Faʻafetai i se tufatufa faapitoa i luga o le tino o le masini, e mafai ona taitaia le fualaau o le vailaʻau talafeagai mo le maʻi. O le peni e mafai ai ona faia se tui e aofia ai le 1 i le 70 iunite o le hormone.

  1. I le pito o le peni o loʻo i ai se pu faʻapitoa e mafai ona e tuʻuina ai le Penfill cartridge faʻatasi ai ma vailaʻau, ona faʻapipiʻi lea o le nila e fai ai se punipi.
  2. O le pito i tua ua faʻapipiʻiina ma se vaʻaia e iai se laasaga o le 0.5 poʻo le 1 le iunite.
  3. O le amataga o le button mo le vave faʻaleleia o le hormone.
  4. O le faʻaaogaina o nila e faʻaaogaina i le tui e faʻaaogaina i le silicone. O lenei mea faʻapipiʻi e tuʻuina atu ai le leai o ni meaʻai.

O le gaioiga a le peni e talitutusa lava ma tui masani o inisalini. O se uiga iloga o lenei masini o le gafatia lea ona faia ni iniseti mo ni nai aso seʻia oʻo ina taʻavale le vailaʻau i totonu o le kesi. I le tulaga o se filifiliga sese o le fua, e faigofie lava ona fetuʻunai e aunoa ma le tuʻuina atu o vaevaega ua uma ona tuʻu i luga o le fua.

E taua le faʻaaogaina o le oloa a le kamupani e maua ai le inisalini fautuaina e le fomaʻi. E tatau ona faʻaaogā uma penisini poʻo peni e le tasi tagata maʻi.

NovoPen penisini insulin o se atinaega faʻapitoa e tagata tomai faapitoa ma taʻitaʻi taʻitaʻia. O le pusa faʻatasi ma le oloa o loʻo i ai faʻamaumauga mo ia, lea e atagia ai se auiliiliga auiliili o le faagaoioiga o le masini ma le taualumaga mo lona teuina. Ole penisini o le inisalini e faigofie tele ona faʻaaoga, o le mea lea e manatu ai o se masini faigofie mo tagata matutua ma tagata gasegase.

I le faaopoopo atu i tulaga lelei, o nei oloa e iai foi ni faaletonu:

  1. E le mafai ona toe faʻaleleia manoa i le tulaga o le faʻaleagaina poʻo le faaleagaina matuia. Pau lava le filifiliga o le sui lea o le masini.
  2. O le oloa e sili atu le taugata faʻatusatusa i suauu masani. Afai e tatau ona taitaia le togafitiga o le inisalini mo le tagata gasegase i le tele o vailaʻau, o le a manaʻomia ai le faʻatau mai a itiiti mai o le 2 peni, lea e mafai ona aʻafia ai le paketi a le tagata maʻi.
  3. Ona o le mea moni o nai tagata gasegase e faʻaaogaina ia ituaiga masini, o le tele o le maʻisuka latou te le lava le faʻamatalaga e uiga i foliga ma tulafono faʻavae o le masini, o lea latou te le faʻaaogaina ai togafitiga fou i togafitiga.
  4. E leai se avanoa e faʻafefiloi ai fualaau faasaina e tusa ai ma faʻamaumauga faafomaʻi.

NovoPen peni e faʻaaogaina faʻatasi ma cartridges mai le kamupanī NovoNordisk o loʻo i ai hormones ma nila faʻaoga NovoFayn.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e iloa le ituaiga insulin e talafeagai mo. E saunia e le gaosiga ni lanu eseese o peni e taʻu mai po o le a le vailaau o loʻo faʻamoemoeina mo.

O oloa lauiloa mai lenei kamupani:

Vaega o le faʻaogaina o le lima o Novopen 4:

  1. O le maeʻaina o le pulega o le hormone e faʻatasi ma se faailo leo faʻapitoa (kiliki).
  2. E mafai ona fesuiaʻi foliga e tusa lava pe ua maeʻa ona faatulaga le numera o iunite, lea o le a le afaina ai le inisalini faʻaaogaina.
  3. O le aofaʻi o fualaau oona e faʻatinoina i le taimi e tasi e mafai ona ausia le 60 iunite.
  4. O le fua e faʻaaogaina mo le seti o le dose e i ai le laasaga o le 1 le iunite.
  5. O le masini e faigofie ona faʻaaogaina e tusa lava pe matutua matutua ona o le tele o ata o fuainumera i le tufatufaina.
  6. A maeʻa le tui, e mafai ona aveese le nila pe a uma le 6 sekone. E manaʻomia lenei mea mo le faʻatonuga atoa o le vailaʻau i lalo o le paʻu.
  7. Afai e leai se hormone i totonu o le kesi, e le tusi le tufatufa.

Faʻaaliga manino o le NovoPen Echo pen:

  • o loʻo i ai se mea e manatuaina - faʻaalia le aso, taimi ma le aofaʻi o le hormone i le faʻaaliga,
  • laasaga o laasaga e 0.5 unite,
  • o le sili ona faatagaina o pulega o fualaau faasaina i le taimi e 30 iunite.

O masini na tuʻuina atu e le kamupanī NovoNordisk e umi, e tu i fafo i la latou mamanu ma e sili ona faʻatuatuaina. O tagata e faʻaaogaina nei oloa latou te iloa e toetoe lava leai se taumafaiga e manaʻomia e faia ai inisiua. E faigofie le taʻalo i le amataga o le button, o se mea e sili atu nai lo ata o peni na muamua atu. O le oloa faʻatasi ma le kesi ua faʻaaogaina e faigofie ona faʻaoga i soʻo se nofoaga, o se mea taua mo tamaʻi maʻi.

Vitio ma uiga faʻatusatusa o peni tui mai kamupani eseese:

Taulimaina le peni o le inisalini e tatau ona faʻaeteete. A leai, o soʻo se mea leaga e mafai ona aafia ai le saʻo ma le saogalemu o le injector. O le mea autu o le faʻamautinoa o le masini e le faʻavaivai i luga o se mea faigata ma e le pa'ū.

Tulafono faavae o le faagaoioiga:

  1. E tatau ona sui ia nila pe a maeʻa tui taʻitasi, ia mautinoa ia fai se pulou faapitoa i luga ia i latou ina ia le faʻaleagaina isi.
  2. O se masini e aofia ai se kilika atoa e tatau ona i totonu o se potu i le vevela masani.
  3. E sili atu le teuina o le oloa mai tagata ese e ala i le tuʻuina i se mataupu.

Le poloaiga o le tui:

Aoaoga vitio mo le sauniaina o se penisini insulin mo se tui:

E taua le malamalama e tatau ona filifilia taitoatasi ia nila faʻaaogaina, ma mafaufau i tausaga ma uiga o le tino.


  1. Vinogradov V.V. Tumama ma tumutumu o le pancreas, Setete o le Fale Lomiga o Fomaʻi - M., 2016. - 218 itu.

  2. Petrides Plato, Weiss Ludwig, Leffler Georg, Wyland Otto Diabetes, Medicine -, 1980. - 200 p.

  3. Manukhin I. B., Tumilovich L. G., Gevorkyan M. A. Gynnecological endocrinology. Polokalame faʻaleleia, GEOTAR-Media - M., 2014 .-- 274 p.
  4. Kogan-Yasny V.M. Sugama, Tusitusia a le Setete o Fomaʻi - M., 2011. - 302 p.
  5. Lodewick P.A., Biermann D., Tuchey B. Man ma le maʻisuka (faaliliuina mai le Igilisi). Moscow - St. Petersburg, Faleomoli Faʻamatalaga, Nevsky Dialect, 2001, 254 itulau, 3000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga