Proinsulin (Proinsulin)

O le proinsulin o se vailaʻau muamua i le inisalini, lea e maua mai i peta paneta o peta ma e faʻasalaina le kulukose o le toto. O le faaitiitia o le mamafa o le gainsulin maualuga o loo matauina i le ituaiga 1 o le maʻisuka (o se maʻi o le endocrinological e mafua mai i le maualuga o le suka o le toto i luga o se tala o le gaosiga o le insulin).

O se auiliiliga o le anotusi o le proinsulin i totonu o le toto e mafai ai ona suʻesuʻeina maʻi o peta beta o motu o Langerhans ma le maualuga maualuga, o lona uiga o le maʻisuka, ma le taimi e fuafua ai le atinaʻeina o le prediabetic state ma le insulinoma (faʻamalama faʻamalama o le endocrin).

O le proinsulin i totonu o peta beta o le pancreas o loʻo faʻapipiʻiina i ni pusa tioata faapitoa. I totonu ia i latou, i lalo o le faatosinaga a le PC1 / 3, PC2 ma le carboxypeptidase E, o loʻo malepe i totonu o le inisalini ma C-peptide. E na o le 3% o le proinsulin e le noatia i hormones ma faʻaliolio i le leai se totogi. Ae ui i lea, o lona maualuga i le toto e mafai ona oʻo atu i le 10-30% o le voluma o le faasalalauina o le inisalini, talu mai le afa-ola o le proinsulin e 3 taimi le umi.

Manatua: O le gainsulin o le gaoioiga e 10 taimi e maualalo ifo nai lo le insulin. Ae e ui lava i lea, o le faateleina o lona maualuga i le toto e mafai ona mafua ai se tulaga o le hypoglycemic (o se toesega taua i le suka o le toto). O le siʻitia o le maualuga o le proinsulin e faʻaalia ai faafitauli i fatugaʻo (le lava, le afaina), ate (cirrhosis), thyroid gland (hyperthyroidism), ma isi.

O le toto o le proinsulin maualuga e mafai ona faʻaleleia pe a uma ona 'ai, faʻapea foʻi i le amataga o le maʻisuka. O se maualuga maualuga o le proinsulin o se uiga lelei foi o faagasologa leaga (o se tumutumu o vaitusi teineitiiti e faʻamautu ai insulin).

I tulaga e le masani ai, o le maualuga o le proinsulin e faateleina i le le lava o le gaosiga o le PC1 / 3 converase, o se enzyme o le endocrin system. O lenei togafitiga e mafua ai se faʻalavelave i le gaosia o hormones peptide, e mafua ai le atiaʻe o le oona, o le leai o se pepe, fatu fatu fatu ma le maʻisuka.

O le mea e maofa ai, o le tele o tagata gasegase ei ai le vaivili o le liliu mai e lanu mumu, e tusa lava po o le a le matua, itupa ma taʻaloga

Faailoga mo le auiliiliga

O se suʻega o le proinsulin o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • tulaga o le hypoglycemic, e aofia ai ma mafuaʻaga e mafua mai,
  • faʻamaoniga o neclasms pancreatic (insulinoma),
  • iloiloga o le fausaga ma le faagaoioia o seta o le beta,
  • fuafuaina o le le atoatoa o le liliu mai ma ituaiga eseese o suiga o se molini o le proinsulin,
  • vailaau eseese o le maʻisuka.

O le faʻataʻitaʻiina o taunuuga o le suʻega o le proinsulin e mafai ona faʻatinoina e se fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi ma fomaʻi.

Tulaga masani o le proinsulin

O le iunite laugatasia mo se suesuega o le prosulin plasma o le pmol i le 1 lita o le toto.

17 tausaga0,7 – 4,3

Manatua: o fua faʻatatau e tuʻuina atu e talafeagai mo na o suʻesuʻega na faia i luga o se manava gaogao.

Faateleina Tulaga Faatauaina

  • Talafaasolopito o aiga o le hyperproinsulinemia (o se tulaga o le maualuga o le proinsulin i le maʻisuka malosi po o le manua),
  • Ituaiga 2 maʻisuka (e le o le insulin-e faalagolago),
  • O le atinaʻe o tumutumu o le peta pancreatic (aofia ai insulinomas),
  • O isi maʻi o le endocrin e mafai ona gaosia le inisalini,
  • Faʻafitauli o le gaosiga o le peta celllet,
  • Faʻasologa o le le atoatoa o le taimi,
  • Hyperthyroidism (faʻasalaga faasaʻo o hormones thyroid),
  • Cirrhosis o le ate (o se suiga i le fausaga o ona tino),
  • O le hyperinsulinine hypoglycemic (o se setete e faʻaititia le kulūkose) i se tulaga ogaoga,
  • Aveina o vailaʻau faʻasaina (aofia ai sulfonylureas),
  • Tauvaʻa liliu mai PC1 3.

Manatua: i le sili atu i le 80% o tagata gasegase ma le insulinoma, o le proinsulin e maualuga le maualuga nai lo le masani. O le mafuaʻaga lea e 75-95% le lagona ma le faʻamaoniga o le suʻega mo le faʻamaoniga o lenei maʻi.

Ona o le le lava o le gaosiga o le liliu mai, o le proinsulin o le a faʻaleleia pe a uma se taumafataga, ma le inisalini, i se isi itu, o le a faʻaitiitia. O isi faaletonu o le hormonal o le a atiina ae, mo se faataitaiga, le maualalo le puleaina o le cortisol, o se seti maoaʻe o le mamafa o le tino, faʻafitauli o le gaosiga.

Faʻamatalaga sauniuniga

Suesuega biomaterial: toto vevela.

Auala e faataitaiina ai: faʻasolosolo o le vein vein e tusa ai ma le fuataga masani.

Taimi faataitai: 8: 00-10: 00h.

Tulaga faataitai: i luga o se manava gaogao (itula anapogi anapogi i le po o le 10 itula, inu vai e aunoa ma le kesi ma masima e faatagaina).

  • i le afiafi o le suʻega e faʻasaina le 'aina o meaʻai, falai, meaʻai vevela, mea inu pia ma meainu suamalie (tinge tea, kofe ma koko, malosi, ma isi mea),
  • 1-2 aso aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona tuʻuina atu tulaga popole, e tatau ona lafoaia gaoioiga tau taaloga, e tatau ona faatapulaa le siitia o le mamafa,
  • ulaula tapaa o le itula e tasi ao lei faia le auiliiliga (sikaleti, vape, keke),
  • 20-30 minute ao le i faʻamalosi, e tatau ona fai se nofoa poʻo se tulaga pepelo, faʻamalulu, puipui oe mai soʻo se faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau.

Taua! Afai o loʻo e togafitia togafitiga faʻatasi ma hormones poʻo isi fualaau, ia mautinoa ia taʻu atu le igoa, le umi o le pulega ma le tui i lau fomaʻi aʻo lei faia se suʻega o le proinsulin.

Atonu foi ua tofia oe:

Tusi

  1. Encyclopedia of Clinical Laboratory Tests, Ed. N.U. Faafeiloai. Fale faʻasalalauga
    "Labinform" - M. - 1997 - 942 p.
  2. Z. Ahrat Ali, K. Radebold. - Inisulinoma. - http://www.emedicine.com/med/topic2677.htm
  3. Mea a le kamupani - gaosiga o seti.
  4. Tietz tusi aoga o le kemisi o le kemisi ma faʻamaʻi o le molécula (ed. Burtis C., Ashwood E., Bruns D.) - Saunders - 2006 - 2412 p.
  • Faʻamatalaga o tulaga o le hypoglycemic. Lagolagoina o le inisalini.
  • Pancreatic beta cell function evaluation (vaai foi: inisalini (suega numera 172) ma C-peptide (suʻega numera 148)).

O le faʻamatalaina o taunuʻuga o suʻesuʻega e aofia ai faʻamatalaga mo le fomaʻi aoga ma e le o se faʻamaoniga. O faʻamatalaga i lenei vaega e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma fualaau faʻapitoa. Ua faia e le fomaʻi se faʻamaoniga saʻo e faʻaaoga ai iuga o lenei suʻega ma faʻamatalaga talafeagai mai isi punaoa: talafaasolopito, iuga o isi suega, ma isi.

Vaega o fuataga i totonu ole fale suesue a Independent o INVITRO: pmol / l.

Proinsulin

Faʻapipiʻi e avea ma PDF

Faatomuaga

Proinsulin, o le hormone, o se vailaau o le inisalini, o loʻo faʻapipiʻiina i suauu β-pancreatic. I lalo o le gaioiga a proteases, o le C-peptide e pipii mai le mole o le proinsulin ma faia ai le inisalini. O le mea masani lava, toetoe o proinsulin uma ua liua i le inisalini malosi. E na o sina vaega itiiti o le proinsulin e maua i le toto. O le maualuga o le proinsulin i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai le setete o le β-cell pancreatic. O le fuafuaina o le maualuga o le proinsulin e faʻaaogaina i le siama o le paʻu o le β-cell pancreatic (insulin). O le tele o tagata mamaʻi ei ai le insulinomas o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le maualuga o le inisalini, C-peptide ma le proinsulin, ae i se mea e seasea tutupu, na o le faateleina o le maualuga o le proinsulin e mafai ona matauina. O le Proinsulin o loʻo i ai se mea e sili ona maualalo ile ola (e tusa ma le 1:10) ma se afa-ola umi (pe tusa ma le 3: 1) nai lo le inisalini. E ui lava i le maualalo o le ola o le proinsulin, ae o le maualuga o le maualuga o lona maualuga e mafai foi ona mafua ai tulaga o le hypoglycemic. I le suia lelei o β-sene, o le fua o oloa faʻalilolilo e agai atu i le proinsulin. Ole maualuga o le proinsulin / insulin mo insulinomas e maualuga atu i le 25%, o nisi taimi e oo atu i le 90%. O le faateleina o le maualuga o le proinsulin e mafai ona maitauina i tagata gasegase e le atoatoa le malosi, cirrhosis, hyperthyroidism.

Faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalosi o le proinsulin e le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tetee atu o le tino i le inisalini poo lalo ole aʻafiaga o faʻamalositino-faʻamalosi fualaau (faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas), o le liua o le proinsulin i le inisalini malosi e le atoatoa, ona o le faʻagata le gafatia o le proteases. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le proinsulin i totonu o le toto ma se faaitiitia i le maualuga o le inisalini malosi. Mo lenei mafuaaga, o le faateleina o le maualuga o le proinsulin i totonu o le toto e mafai ona avea o se faailoga o le soliga o le gaioiga o sβ β-pipisi.

Proinsulin ma le ituaiga 2 Matema

O le maʻisuka ituaiga lua o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e ala i le teteʻeina o le tino i le inisalini ma le faʻanofoina o le manava pancreatic. O le faʻamalosia o inisalini e faʻamatalaina o se faʻafitauli ole gasegase o le inisalini poʻo le inisalini. O le maʻi le masani lenei, e iloa i le silia ma le 50% o tagata gasegase e maualuga le maualuga. E sili atu ona taatele i tagata matutua, ae e mafai foi ona amata i le aʻoga. Ole faʻamalosia ole inisalini e masani ona leʻoloaina seia oʻo i le atinaʻeina o faʻafitauli ole gasegase. O tagata e maualuga le maualuga, gaʻo, dyslipidemia, poʻo le faʻavaivaia o le kulukose o le maualuga o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le insulin. O le masini atoa mo le atinaʻeina o le inisalini o le tetee e leʻi iloa. O maʻi e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini e mafai ona tupu i vaega nei: muamua (ole inisalini insulin), talini (faʻaitiitia o le numera poʻo le vavalalata o le faʻaaliga), femalagaiga o le kulukose (faʻaitiitia o le numera o moleʻau GLUT4), ma le postbeceptor (faʻaliliuga faʻaliliu ma le phosphorylation). Ua talitonuina nei o le mafuaʻaga autu o le faʻamalosia o le inisalini o faʻafitauli o le faʻasologa o le faʻamaoniga o le inisalini.

Proinsulin o se tulaga lamatia mo maʻi o le fatu

O le tetee atu o le tino i le inisalini e fesoʻotai vavalalata ma le faʻaleagaina o le myocardial, stroke, ma isi maʻi macrovascular. O le mea lea, o le faʻamautinoaina o le tetee atu o le tino i le inisalini e taua tele. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o le faʻamaoniga o le faʻamalosia o le inisalini na mafai ona mafai ona maua i auala taugata faigata. O suʻesuʻega lata mai nei na faʻamaonia ai le taua o le proinsulin e avea o se faailoga o le inisalini 6, 7.

O le faateleina o le proinsulin ma le-31,32-proinsulin (o le gau o le oloa o le proinsulin) e manino le fesootaʻi ma le faateleina o le tulaga lamatia o le atiaeina o le arteriosclerosis ma le maʻi fatu fatu. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se masini e tasi e faʻamatalaina ai pe faapefea ona aʻafia le tui o le insulin i mafuaaga o le atherosclerotic o le cardiovascular system. O le inisalini e mafai ona i ai se aafiaga tuusao i le atherogenesis, ona o lona malosi e faaosofia ai le faʻasalaga lipid i le pito i tua o le fale ma le faʻalauteleina o elemene musika lelei o puipui puipui. O le atherosclerosis, i le isi itu, atonu e mafua mai i le faʻalavelave faʻaleagaina o le gasegase, e pei o le maualuga maualuga, faʻavaivaia le kulukose, ma le dyslipidemia.

Proinsulin e avea o se faailoga faʻamaonia

O le fuafuaina o le maualuga o le proinsulin o le maʻoti e faapitoa mo le suʻesuʻeina o le galuega faalilolilo o sβ-cell pancreatic. E faavae i luga o lenei suʻesuʻega, e mafai ona faʻatonuina togafitiga faʻapitoa e togafitia ai togafitiga.

Oʻuga o suʻesuʻega o le proinsulin i tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2

Proinsulin 11.0 pmol / L

(soliga o le pulelaa o sē-ß o le pancreas)

E foliga mai o le tetee atu o le tino i le inisalini e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le pule. Togafitiga mo le faʻamalosia o inisalini ua fautuaina. I le manuia o le togafitiga (pe a ma le 3 masina), o le maualuga o le proinsulin i le toto e faaitiitia.

Oʻuga o suʻesuʻega o le proinsulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Proinsulin> 11.0 pmol / L

O loʻo fautuaina le suʻesuʻega ina ia faʻamaonia le maʻisuka mo le maʻisuka poʻo le insulinoma ma ia iloa tulaga lamatia mo le atinaʻe o le maʻi cardiovascular.

Faʻaaliga mo le faʻamoemoe o le suʻesuʻega:

  • Faʻamatalaga o tulaga o le hypoglycemic
  • Susulina masalomia
  • Pancreatic β-cell function assessment
  • Faʻamatalaga o le faʻamalosia o le inisalini

Faʻateleina le faʻamaoniga:

  • Ituaiga o maʻisuka ituaiga II
  • Family hyperproinsulinemia
  • Vailaʻau o le Pβreatic β-cell (insulinomas)
  • Inisalini gaosiga o gaʻo
  • Faʻasologa o mea e faʻaaogaina i le pβreatic β-cell
  • Faʻafouina insulin
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi
  • Hyperthyroidism
  • Cirrhosis
  • Ole maualuga o le hyperinsulinine hypoglycemic
  • O mea e maua mai le sulfonylureas (fualaau oona)

Suesuega sauniuni

O le toto e tuʻuina atu mo suʻesuʻega i luga o se manava gaogao i le taeao, e oʻo lava i le lauti poʻo le kofe e le aofia. E talia le inu vai manino.

O le vaeluaga o le taumafataga mulimuli i le suʻega e le itiiti ifo ma le valu itula.

O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, aua le inu ava malosi, meaʻai gaʻo, faʻatapulaʻa le gaioiga faaletino.

Faamatalaina o Tali

Tulaga masani: 0.5 - 3.2 pmol / L.

Faateleina:

2. Le atoatoa o le liliu PC1 / 3.

3. Aiga hyperproinsulinemia.

4. Faʻasologa o le tolaulaloa.

5. Taʻi le maʻisuka ituaiga 2.

6. Hyperthyroidism - hyperthyroidism.

7. Aveina o vailaʻau faʻasaina - o mea e maua mai le sulfanylurea.

Faʻaitiitiga:

1. Taʻi le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent).

Filifili fua e faʻalavelave ai oe, tali fesili. Saili pe o le a le matuia o lou faafitauli ma e tatau ona e vaai i se fomaʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina faamatalaga na tuʻuina mai e le site medportal.org, faamolemole ia faitau tuutuuga o le maliega a le tagata e faaaogaina.

Maliega a le tagata

Medportal.org maua ai auaunaga i lalo o aiaiga o loʻo faʻamatalaina i lenei pepa. Amata ona faʻaaoga le 'upega tafaʻilagi,' e te faʻamaonia ua e faitauina faʻamatalaga o lenei Faʻasinoala a le Tagata Faʻasaga ao leʻi faʻaaoga le 'upega tafaʻilagi, ma talia uma tuutuuga o lenei Maliega i le atoaga. Faamolemole aua le faʻaaogaina le 'upega tafailagi pe afai e te le malilie i nei tulaga.

Faamatalaga o Auaunaga

O faʻamatalaga uma e lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi e na o le faʻamatalaga, o faʻamatalaga e maua mai i punaoa tatala e mo le faʻamatalaga ma e le o se faʻasalalauga O le upega tafaʻilagi a medportal.org e tuʻuina atu ai auaunaga e mafai ai e le Tagata ona suʻe fualaau i faʻamaumauga mai le falemaʻi o se vaega o se maliliega i le va o falemaʻi ma le upega tafaʻilagi med medal.org. Mo le faʻaogagofie o le faʻaaogaina o le 'upega tafaʻilagi, o faʻamatalaga i vailaʻau ma meaʻai e faʻamalosiina ma faʻaititia i se sipelaga e tasi.

O le upega tafaʻilagi a medportal.org e maua ai auaunaga e mafai ai e le Tagata ona suʻeina falemaʻi ma isi faʻamatalaga faafomaʻi.

Tapulaa o noataga

O faʻamatalaga tuʻuina i le sailiga o taunuuga e le o se ofo lautele. O le puleaina o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le saʻo, atoatoa ma / poʻo le talafeagai o faʻamatalaga faʻaalia. O le faʻafoega o le site medportal.org e le tali atu mo le afaina poʻo le faʻaleagaina e ono mafai ona e maua mai i le avanoa i ai poʻo le le mafai ona maua le 'upega tafaʻilagi poʻo le faʻaaogaina poʻo le le mafaia ona faʻaaoga lenei' upega tafaʻilagi.

I le taliaina o tuutuuga o lenei maliega, ua e malamalama atoatoa ma malilie e faapea:

O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mo naʻo le faʻamatalaga

O le puleaina o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni mea sese ma faʻafitauli e uiga i le faʻaalia i luga o le saite ma le mauaina moni o oloa ma tau mo oloa i totonu o falemaʻi.

O loʻo faʻaaogaina e le tagata faʻapitoa le faʻamatalaga o le tului ia te ia e ala ile telefoni i le fale talavai poo le faʻaaogaina o faʻamatalaga ua tuʻuina atu i lana faitalia.

O le faʻafoega o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni mea sese ma faʻafitauli e uiga i le faasologa o falemaʻi, o latou faʻamatalaga faʻamatalaga - numera o le telefoni ma tuatusi.

E le o le Pulega o le site medportal.org, poʻo soʻo se isi pati e aofia ai i le faagasologa o le tuʻuina atu o faʻamatalaga, e aʻafia mo le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina e ono mafai ona e mafatia ai mai le mea moni e te faalagolago atoatoa i faʻamatalaga o loʻo i totonu o lenei 'upega tafaʻilagi.

O le faʻafoega o le 'upega tafaʻilagi medportal.org e faia ma faia e faia taumafaiga uma i le lumanaʻi e faʻaitiitia ai le le mautonu ma mea sese i faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

O le puleaina o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni faʻaletonu faʻapitoa, e aofia ai le faʻatinoina o le polokalama. O le puleaina o le site medportal.org e faia ai taumafaiga uma i se taimi vave lava e mafai ai ona foia soʻo se toilalo ma mea sese i le tulaga o mea na tupu.

Ua lapataia le tagata faʻapitoa e faapea, o le puleaina o le site medportal.org e le tali atu i le asiasi atu ma le faʻaaogaina o punaoa i fafo, o fesoʻotaʻiga e mafai ona i ai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le tuʻuina atu faʻatagaga oa latou anotusi ma e le tali atu i le latou avanoa.

O le puleaina o le site medportal.org tuʻufaʻatasi le aia tatau e faʻateʻa ai le taʻaloga o le 'upega tafaʻilagi, faʻasalalau pe suia atoa ana mea, fai suiga i le Maliega a Tagata. O na suiga e faia i le pule faitalia a le Pulega e aunoa ma le logo muamua i le Tagata.

E te faʻaalia ua e faitauina aiaiga o lenei Maliega Tagata Faʻatonu, ma talia uma tuutuuga o lenei Maliega i le atoa.

O faʻamatalaga faʻasalalau mo le tuʻufaʻatasiga o luga o le upega tafaʻilagi o loʻo i ai se maliega tutusa ma le tagata faʻasalalauga e makaina "o se faasalalauga."

Suʻega o le Proinsulin - Suʻega β-Cell Working

Suesuega Laboratory mo suʻesuʻega, e aofia ai le maʻisuka, faia se vaega autu. E leʻo taimi uma o faʻamaʻi o le maʻi ma o le maualuga o le toto glycemia e atagia ai le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i siakiina sese i le faʻatuina o le ituaiga o maʻisuka.
O le proinsulin o se mea e le faʻaaogaina o le moletini moletini o le inisalini e faʻapipiʻiina e sē-sene o teineiti i totonu o le tino. A maeʻa le tapenaina mai le proinsulin, o le protein (lea e lauiloa foi o le C-peptide), ua maua ai se mole mole insulin, lea e pulea ai le metabolism atoa i le tino o le tagata, aemaise lava le catabolism o le kulukose ma isi sugars.

O lenei vailaʻau o loʻo teuina i totonu o siama o tamaʻi motu o Langerhans, lea e liua i le inisalini o le homone malosi. Peitai, e tusa ma le 15% o le vailaʻau e ulu atu i le toto e le suia. I le fuaina o lenei aofaiga, i le mataupu o le C-peptide, e mafai e se tasi ona filifili le aoga o sē ß ma o latou gafatia e gaosia ai le inisalini. O le proinsulin e itiiti le faʻalavelave faʻamaʻi ma e umi atu i le tino o le tagata nai lo le inisalini. Ae peitai, e ui lava i lea, o le maualuga o doses o le proinsulin (ia e matauina i le taimi o gaioiolosi i le pancreas (insulinoma, ma isi) e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia i tagata.

Saunia mo se suʻega o le proinsulin

Ina ia iloa le maualuga o le proinsulin i totonu o tagata, e aoina le toto vevela. I le taimi muamua, e tatau i le tagata gasegase ona mulimulitai i le tele o fautuaga e le o ni mea faigata, e tutusa lava ma le sauniuni mo suʻesuʻega o meaola e fuafua ai le kulūkose:

  1. O le toto e foaʻiina i le taeao ao leʻi oʻo i le aoauli, i luga o se manava gaogao. E faatagaina e ave se vaega toʻaitiiti o vai suavai, e aunoa ma ni mea faaopoopo.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o le ava malosi, ulaula, sogasoga faaletino, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, pe'ā mafai, aemaise lava o fualaau faʻasaina (glibenclamide, maʻi suka, amaryl, ma isi).

Faʻailoga mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe

O suʻesuʻega mo le proinsulin e faia e tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, ina ia faamanino ai ia mea moni:

  • Faʻamalamalamaina o le mafuaʻaga o faʻafitauli faʻafuaseʻi o le faʻamalolo.
  • Faailoaina o insulinomas.
  • Fuafuaga o le tikeri o le gaioioiga o gaioio-ß-cell.
  • Fuafuaga o le ituaiga o maʻi suka (ituaiga 1 poʻo le 2).

Suʻega o le Proinsulin - Suʻega β-Cell Working

O se vaega taua i le faia o le faʻamaonia saʻo e faia e suʻega falesuesue. O faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le suka o le toto e le o taimi uma e atagia mai ai le faʻafitauli moni o le maʻi i le tino, e faigofie lava ona e faia se mea sese i le suʻeina o le maʻisuka.

O le proinsulin o le taʻopoʻa (o se mea e le faʻaaogaina o le mole moletini o le inisalini), lea e gaosia e peta beta o le pancreas tagata. O le C - peptide (protein) e vaʻavaʻaina mai le proinsulin, ua fausia ai le mole mole insulin, lea e faʻapipiʻi ai le metabolism o le tino o le tagata, aemaise lava i le faʻamaogaina o le kulukose ma isi sugars.

O lenei vailaau ua liua i le inisalini o le hormone malosi i totonu o sela o teineiti o Langerhans. Ae o le 15% e oʻo i totonu o le toto i lona tulaga muamua. Afai e te fuaina le aofaʻi o lenei vailaʻau, e mafai ona e fuafuaina le tele o seta e mafai ona gaosia le inisalini. I le proinsulin, o le galala e le o faʻailoaina, ma e mafai ona tumau i le tino nai lo le insulin. Ae o le maualuga o tui o lenei mea i le pancreas (faatasi ai ma togafitiga i luga o lenei totoga) e ono mafua ai le hypoglycemia i tagata.

Sauniuniga aʻo leʻi faia suʻesuʻega mo le sukesina
O faʻamaumauga i luga o le aofaiga o le proinsulin i le tino e aoina mai le toto vevela. Aʻo leʻi faʻataʻitaʻiina, e mulimulitaʻi le tagata maʻi i le tele o fautuaga e talitutusa ma le sauniuni aʻo leʻi faia suʻesuʻega o meaola e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le toto:
- Faʻaaoga le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. E mafai ona faʻaaoga vai mama e aunoa ma ni mea faʻaopopo.
- Mo le 24 itula, ava malosi, ulaula, falemaʻi ma gaioiga faaletino, tagofia o vailaʻau, aemaise lava vailaʻau o le suka, e pei o le glibenclamide, maʻi suka, amaryl, ma isi, e le aofia ai.

Faailoga mo le auiliiliga
O lenei auiliiliga ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua ai tulaga nei:
- Faʻafuasei o le hypoglycemia
- Uiga o insulinomas
- Fuafuaina le gaioiga o β-sel o le pancreas
- Faailoaina o le ituaiga o maʻisuka

Totoina o faʻamatalaga faʻamatalaga
Proinsulin i se tagata soifua maloloina e le sili atu i le 7 pmol / l, o le vaeluaina o le 0.5 - 4 pmol / l e faatagaina, e ono mafai ona o mea sese meafaigaluega.

I le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa o le proinsulin i totonu o le toto. O le faʻateleina o le tau o le laasaga masani e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 2, pancreatic oncology, thyroid, ate ma patini pathologies.

Tuua Lau Faamatalaga