Rinsulin nph - tulafono faʻaaoga

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa1 ml
mea galue malosi:
inisalini tagata100 IU
tagata faʻapitoa: protamine sulfate - 0.34 mg, glycerol (glycerin) - 16 mg, phenol tioata - 0.65 mg, metacresol - 1.6 mg, sodium hydrogen phosphate dihydrate - 2.25 mg, vai mo le tui - e oo atu i le 1 ml

Tosiga ma le pulega

O le faʻaleagaina o le vailaau faʻasaina Rinsulin ® NPH ua faʻasoleina.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua ole aso o fualaau faasaina e mai i le 0.5 i le 1 IU / kg (fuafua i uiga o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto).

O gasegase matutua o loʻo faʻaaogaina soʻo se inisalini, e aofia ai Rinsulin ® NPH, o loʻo iai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia ona o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maua mai o fualaau oona. O lenei mea e mafai ona talafeagai ai le fetuʻunaʻi ole fua ole insulin.

O tagata maʻi e leai se tino ma galuega o le hepatic e tele atu aʻafiaga o le hypoglycemia ma e ono manaʻomia le faʻaaogaina masani o le tui o le inisalini ma le siakiina pea o le kulukose toto.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela. O le fualaau faasaina e masani ona tui i totonu o le ogavae. E mafai foi ona faia inisictions i le paʻu o le abdomina tua, poʻo le laʻau poʻo le itu i tua i le suʻeina o le muso o le tino. E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

Faatasi ai ma le / / i le puleaina o le inisalini, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i le toto i le taimi o tui. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le faʻaaoga tatau o le masini e faʻaleleia ai le inisalini.

Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona taamilo i luga o alofilima i luga o le taʻaloga Rinsulin ® NPH 10 i le va o le alofilima i le va o le alofilima i le va o le 10 taimi ma faʻalūlūina e faʻafoʻisia le inisalini seʻia oʻo ina avea ma se faʻafefete poʻo le susu. Fofo e le tatau ona faatagaina e tupu, lea e mafai ona faalavelave i le saʻo saʻo.

O cartridges e tatau ona siaki ma le faʻaeteete. Aua neʻi faʻaaogaina le inisalini pe afai e iai ni meaʻai pe a maeʻa ona faʻafefiloi, o mea papaʻe paʻepaʻe e pipii i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama, ma tuʻuina mai le foliga o se tasi.

E le mafai e le masini faʻanatura ona faʻafefiloi a latou mea i isi inisini tuusaʻo i totonu o le kesi. O cartridges e le o faamoemoe e toe faʻaleleia.

A faʻaaogā faʻataʻetaʻi ma se peni tui faʻafou, e tatau ona mulimulitaʻia ia faatonuga a le kamupanī mo le toe faʻaleleia o le kekeli i le suauu ma faʻapipiʻi le nila. E tatau ona faʻatonutonu le vailaʻau e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī mo le suauu.

A maeʻa ona tuʻuina atu, e tatau ona vaʻaia le nila e faʻaaoga ai le pulou pito i fafo o le nila ma vave faʻaumatia ma le saogalemu. O le aveeseina o le nila i le taimi lava e tui ai, e faʻamaonia ai le mama, e puipuia ai le taʻavale, ma le mafai ona afaina ai le nila. Ona tuu lea o le pulou i luga o le au.

Pe a faʻaaogā peni tui tui tele, e tatau ona faʻafefiloi le taofiga o le Rinsulin ® NPH i le pine syringe ao leʻi faʻaaogaina. O se faʻamalologa faʻafefiloi lelei e tatau ona lanu papaʻe ma timu.

Rinsulin ® NPH i totonu o le peni e le mafai ona faʻaaogaina pe a fai na faʻamaʻa. Pe a faʻaaoga muamua pusa o tui tui e tuʻuina atu muamua, e tatau ona aveese le peni tui mai le pusaaisa ae leʻi faʻaoga muamua ma tuu le vailaʻau e oʻo i le vevela vevela. O faatonuga tonu mo le faʻaaogaina o le suauu tuilaina e tuʻuina atu i le vailaʻau e tatau ona mulimulitaia.

Rinsulin ® NPH i le syringe peni ma nila ua fuafua e faʻaaoga e tagata taʻitasi. Aua nei faʻamaeʻa le peni penisini.

E le tatau ona faʻaaogaina nilala.

Ina ia puipuia mai le malamalama, e tatau ona tapunia le peniua ma se pulou.

Aua le teu le peni tui i le pusaaisa.

Rinsulin ® NPH e mafai ona faʻafoe taʻitasi pe faʻatasi foi ma le inisalini pupuu (Rinsulin ® P).

Teuina le fualaau faasaina i le potu vevela (mai le 15 i le 25 ° C) mo le silia ma le 28 aso.

Faaaogaina o fagu eleʻele e faʻaaoga ai peni tui

E mafai ona faʻaaoga pepa o loʻo faʻaaogaina ma Rinsulin ® NPH ma peni tui:

- sosoʻo penitala Avtopen Classic (Autopen Classic 3 ml 1 Unit (1-21 iunite) AN3810, Autopen masani 3 ml 2 Unit (2-42 iunite) AN3800) gaosia e Owen Mumford Ltd, United Kingdom,

- pen injectors mo le puleaina o inisalini HumaPen ® Ergo II, HumaPen ® Luxura ma HumaPen ® Savali na faia e "Eli Lilly ma Kamupani / Eli Lilly ma Comranu", ISA,

- insulin syringe pen OptiPen ® Pro 1 na gaosia e Aventis Pharma Deutschland GmbH / Aventis Pharma Deutschland GmbH, Siamani,

- penisini tui BiomaticPen ® na gaosia e le Ipsomed AG / Ypsomed AG, Suiselani,

- pen-injector mo le faʻaofiina o le inisalini tagata taʻitasi RAHERI O loʻo oʻu gaosia "Ipsomed AG / Ypsomed AG", Suiselani.

Ia mulimuli ma le faʻaeteete i faatonuga mo le faʻaaogaina o pusi sulu na saunia e a latou kamupanī.

Faiga faʻapolopolo

Taofia mo le puleaina o le tino, 100 IU / ml.

3 ml o le vailaau faʻamaʻi i totonu o se faʻamalama tioata ma se paʻu paʻu e faia i le paʻu, faʻalaulea i se pulou tuʻufaʻatasi ua faia i le alumini ma se pusa paʻu.

O se tioata tioata ma se mea lamolemole o loʻo faʻaofuina i totonu o kesi taitasi.

1. E lima maʻaleʻale o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi e faia i le PVC faʻamalama ma le alumini alumini. 1 fasi pepa afifi o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa.

2. O se kilika ua faʻapipiʻiina i se penisini tuilaina e tele-fualaʻau e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina faifai pea o le Rinastra ® poʻo le Rinastra ® II. 5 penisini tui muamua na tumu i faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni ua tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa.

10 ml o le fualaau faasaina i totonu o se fagu vali tioata, faʻamaufaʻailogaina i se pulou faʻapipiʻi mai le alumini ma le palasitika ma se pusa paʻu poʻo le faʻapipiʻiina o se mea faʻapipiʻu ma se pulou faʻapipiʻi faʻatasi mai le alumini ma le palasitika ma le paʻu o le paʻu paʻu. E faʻaaogaina se pepa faʻapipiʻi i fagu taitasi ma tuʻu i totonu o se atigipusa pepa.

Faʻatau

GEROPHARM-Bio OJSC, Rusia. 142279, Moscow vaega, Serpukhov district, r.p. Obolensk, fale 82, itulau 4.

Tuatusi o nofoaga o gaosiga:

1. 142279, Moscow vaega, itu a Serpukhov, r.p. Obolensk, fale 82, itulau 4.

2.1422279, Moscow Region, Serpukhov District, pos. Obolensk, fale 83, lit. AAN.

Talosaga na mauaina le faʻapotopotoga: GEROPHARM LLC. 191144, Malo Rusia, St. Petersburg, Degtyarny per., 11, lit. B.

Telefoni: (812) 703-79-75 (multi-channel), fax: (812) 703-79-76.

Tel hotline: 8-800-333-4376 (valaau i totonu o Rusia e leai se totogi).

Auina atu faʻamatalaga e uiga i tali e leʻi manaʻomia i le tuatusi imeli [email protected] poʻo faʻafesoʻotaʻi a GEROFARM LLC faʻaalia i luga.

Tau o falemaʻi i Moscow

O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu i luga o tau o fualaau oona e le o se ofo e faʻatau pe faʻatau oloa.
O le faʻamatalaga ua na o le faatusatusaina o tau i falemaʻi tuusao o loʻo galue e tusa ai ma le Mataupu 55 o le Tulafono a le Federal Law On "Circulation of Medicines" i le aso 12.04.2010 N 61-ФЗ.

Fale faʻamaloilo

E taua le taua i le taimi lava lena, o le Rinsulin NPH o le inisalini o le tagata, lea na maua mai e saienitisi faʻaaoga tekinolosi faʻaonapo nei e fesoʻotaʻi ma DNA recombinant. O lenei inisalini e masani ona taʻua o se auala, lea e iloa ai le umi o le gaioiga o gaioiga.

Pe a faʻamalosia, e amata ona fefaʻatauaʻi ia mea o loʻo gaioi ma le faʻaleleia o loʻo i luga o le pito i fafo o sela. O le mea lea, o le faʻavaeina o le inisalini-faʻafitauli faʻapitoa e tupu, lea e mafai ai ona e faaosofia auala eseese i totonu o sela.

O le aʻafiaga o le NPH o le rinsulin e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le avega o le glucose o le intracellular, faʻapea foʻi ma se faʻaleleia atili o le faʻasalaga o ona masini. O le vailaʻau e mafai ai foi ona e faaosofia le glycogenogenesis ma le lipogenesis. Ae o le gaosia o le kulukose i le ate, o lona saoasaoa ua faaitiitia.

O le taimi na taua muamua o le faatinoga o le NPH o le rinsulin e mafua ona o le faalagolago o le fua faatatau o le faʻaaogaina i luga ole nofoaga o inisiua ma togafitiga fautuaina.

Ua matauina e le au atamamai o le aafiaga o lenei vailaau e amata ona aliali i le tusa o le 1.5-2 itula pe a uma ona tuuina atu i lalo o le paʻu. Ae mo le maualuga, o le a ausia pe a ma le 4 itula, ma o le a amata ona faʻavaivaia i le 0.5 aso pe a maeʻa le pulega. O le taimi na folafolaina o le aafiaga e oʻo atu i le 24 itula.

O le aʻafiaga ma le atoatoa o le faʻaaogaina e faalagolago atoatoa i le mea o le a tuʻuina atu ai le Rinsulin NPH, faʻapea foʻi i le fualaau ma le faʻamalosi i totonu o le vailaʻau. O nei faailo uma e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi aoga, e leai se tulaga e tatau ai ona e mafaufau loloto i lenei maʻi, e mafai ona oʻo atu i le oti.

O lenei vailaau e le salalau solo i totonu o vaʻa, ma e ala atu i le pa puipui, faʻapea foʻi ma le susu o susu, e leai lava. O le faʻaleagaina o mea e tupu i totonu o fatugaʻo ma le ate, ae mo le tele o vaega, o le gaioiga e faia e fatuga.

O faʻamatalaga autu nei mo le faʻaaogaina o le NPH o le rinsulin, na taʻua e le kamupanī:

  1. Le ituaiga muamua o le maʻisuka
  2. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea o loʻo i ai i se taimi pe a matauina le tetee atu i vailaʻau faʻamataʻu ma faʻamalosia le tetee e oo lava i ia vailaau e mafai, pe a fai o togafitiga faʻapitoa,
  3. Le ituaiga o maʻisuka lona lua o loʻo atinaʻe i fafine maʻitaga.

Ma o faʻamatalaga autu nei:

  • O le i ai o le hypoglycemia,
  • Siʻitia le tele o lagona o tagata taʻitoʻatasi i soʻo se vaega o le vailaʻau o loo fesiligia pe oʻo foʻi ile inisalini.

Faʻalogo lelei! E leai se mea e tatau ona e amataina ai lenei vailaau faasaina e aunoa ma le feutagai ma se tagata tomai faapitoa, aua o le rinsulin NPH e mafai ona matua afaina ai lou ola maloloina pe afai e faʻaaoga i tulaga e le manaʻomia ai. Ma e moni lava, o faʻamaʻi uma lava e tatau ona togafitia ma le taua sili ona taua, aemaise lava le maʻisuka!

E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation?

O le iloiloga o le mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau poʻo le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga e taua tele.

Faʻaauau le matauina o le rinsulin NPH e mafai ona faia i le vaitau lenei, aua, e pei ona uma ona taʻua, o vaega taua o le vailaau e le mafai ona pasia le pa puipui. Ua matauina e le au atamamai afai e te fuafua e maʻitaga i le i ai o le maʻisuka, e taua le faia o togafitiga sili ona ogaoga mo lenei vaitau (faʻapipiʻi faʻatasi ma se fomaʻi).

E taua le iloa o le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, o le manaoga o le inisalini o le fafine e faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma i le gasologa o le taimi, e toe foi mai i ona tulaga muamua.

Ae mo le fanau mai ma le taimi muamua pe a maeʻa, ona oʻo lea i le taimi nei, o loʻo manaʻomia foʻi le faʻaititia o le inisalini, ae o le toe foʻi i le masani masani o le vave tele. O tapulaa e fesootaʻi ma le togafitiga i le taimi o le susu, e le o iai foi, aua o vaega taua o le Rinsulin NPH e le mafai ona maua i susu susu.

Talosaga o talosaga

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina faʻafuaseʻi, ma o le fualaau e tatau ona filifilia taitoatasi pe a maeʻa ona maua e se tagata se faasologa o suʻesuʻega ua faʻamatalaina e se tagata tomai faapitoa.

Ae o mea e mafai ona aʻafia ai le fuataga o le tele o le fualaau, o le mea sili lea o le faʻaogaina o le kulukose. i le lau o le tulaga, o le tagata maʻi e faia i aso uma i le 0.5-1 IU i le kilokalama o le mamafa o le tino. O meaola e faalagolago foi i le tele o tulaga patino, o lea e leai se tulaga e tatau ona e taumafai e pikiina oe lava ia.

Mo le faʻaaogaina o le Rinsulin NPH e se tagata matua, o lenei gaioiga e masani lava ona o faatasi ma se tulaga lamatia, ona o loʻo i ai se avanoa lelei e atiaʻe ai le hypoglycemia. Ina ia aloese mai lenei, e taua le filifili saʻo o le fualaau, fetuunai i se tulaga patino.

O tagata gasegase o loʻo feagai ma le ate ma le fatu gaioiga e tatau ona saunia mo le mea moni o le aʻafia o le hypoglycemia i lenei mataupu o le a taua foi. Ina ia aloese mai le ogaoga o taunuuga, e taua tele le mataʻituina o lou kulukose o le toto, faʻapea foi ona faʻavasegaina pea le fualaau e tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.

  1. O le vevela o le rinsulin NPH e tatau lava ona fetaui tonu ma le faʻaaliga o le potu,
  2. I le tele o tulaga, o le vailaau oona e tui faʻafuaseʻi i totonu o le suilapalapa, seivagana ua fautuaina e lau fomaʻi i se isi itu (isi auala o le folasaga i luga o le paʻu, puipui o le manava, ma le fatafata),
  3. E taua le faʻaaogaina o le lapataiga aupito maualuga, aua afai e te ulu atu i totonu o se ipu toto, e mafai ona tupu ni aʻafiaga e leʻi fuafuaina,
  4. A maeʻa le tui, e leai se mea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga na ulufale i ai,
  5. E tatau ona aʻoaʻoina oe i tulafono e uiga i le auala e tatau ona faʻatonutonuina ai le Rinsulin NPH.

Ua matauina e tagata popoto e faapea o cartridges e aofia ai le NPH o le rinsulin e tatau ona taavaleina i le va o alofilima aʻo leʻi faʻaaogaina seia oʻo ina suia le lanu (e tatau ona faʻafefeteina le vailaʻau ma faʻafeiloaʻi, ae le o le puao).

Ia mautinoa e siaki cartridges ao lei faʻaaogaina! O le faailoga muamua o se mea vevela o ni vaʻa maulalo e foliga mai pe a uma ona faʻafefiloi, o le i ai o mea papaʻe ma le mausali i le rinsulin NPH o lona uiga foi e le mafai ona faʻaaogaina.

E taua le malamalama o faʻataʻavaleina ei ai se masini faapitoa e le mafai ai ona faʻafefiloi a latou mea i soʻo se isi inisalini, ma o le pusa lava ia e mafai ona faatumuina na o le tasi.

Afai e te filifili e faʻaaoga pepa faʻailo ma se peni tui ma maua le avanoa e toe faʻaaogaina ai, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga na tusia e le kamupanī o le masini, ma aua foʻi nei aluese mai ai.

A maeʻa le folasaga lava ia, e taua le faʻavasegaina o le nila e faʻaaoga ai se pulou i fafo, o lea e te faʻaumatiaina ma faʻamautinoa le maualuga o measina (o le mea moni e mafai ona e puipuia le taʻavale, afaina poʻo le afaina o le ea). O le taimi nei ua totoe na o le tuu o le pupuni i luga o le au o loo fesiligia.

E leai se faʻafitauli e le faʻaaoga ai le inisalini i totonu o le syringe peni, pe a fai na muamua le tioisa, e le mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa. A o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina, e mafai ona teuina i le na o le 4 vaiaso, ma i le vevela o le potu.

Aafiaga aʻafiaga

O aʻafiaga autu nei e masani ona tupu:

  • O aʻafiaga e fesoʻotai ma faafitauli e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le carbohydrate (o loʻo tatou talanoa e uiga i tulaga o le hypoglycemic, lea, pe afai e le o iai le gauai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻamaeʻaina i se vailaʻau hypoglycemic):
    soona inu tele
  • Vaivai
  • O le le mautonu,
  • O se faʻaitiʻitaga taua i le mea faitino vaaia.

  1. Quincke le edema,
  2. O se mea mataʻutia i luga o le paʻu
  3. Malosiaga Anaphylactic.

Eseesega i le lotoifale:

  • Tuʻuina atu i le nofoaga e te tui ai
  • Hyperemia,
  • Loto vaivai i le mea e te tui ai
  • Lipodystrophy (pe afai e te lafoaia le fautuaga e fesootaʻi ma nisi suiga i le nofoaga o tui).

Isi itu aʻafiaga:

  • Edema o ituaiga eseese,
  • Faʻitiʻitia le gaioiga vaaia mai fualaau faasaina,
  • O le hypoglycemia e mafua mai i se mea maualuga.

Faʻalogo lelei! I le tulaga o aʻafiaga, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se taimi vave e mafai ai, aua e oʻo lava i siʻitaga laiti e mafai ona faateleina le avanoa e te le mafai ai ona foia le faafitauli!

O taiala faavae nei e tatau ona e mulimuli ai:

  1. Aua le faʻamaonia le vailaʻau pe afai, i le faaiuga o le faʻavevesi, o lenei faʻamalologa e le faʻafefeteina ma sinasina, lea e faʻaalia ai le sauniuni mo le faʻaaogaina.
  2. Tasi le togafitiga mo vailaau ua fuafuaina e se fomaʻi e le lava, aua e tatau ona fetuutuunai i taimi uma e fuafua i faitauga o le maualuga o le kulukose, ma mo lea mea e tatau ai ona faʻaauauina pea fua.
  3. E i ai le tele o mafuaʻaga o le hypoglycemia, e mafai ona aloese mai pe afai e te mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa, e aunoa ma le alu ese mai ia i latou e tusa lava pe laitiiti.
  4. Afai o le fualaau ua filifilia sese pe pe a faʻalavelaveina le faʻaaogaina o fualaau faasaina (e taua tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1), o le aʻafiaga o le hyperglycemia e faʻapupula foʻi. E taua le matauina o faʻamaoniga muamua o lenei maʻi e mafai ona aliali mai i ni nai itula, ae o nisi taimi o lenei vaitaimi e faʻateleina i ni nai aso. O le tele o taimi, o le hyperglycemia e faʻailoa i le galala tele, faapea foi ma le faateleina o le urination, leu ma le vomiting, o le vevela masani, faapea foi ma faaaliga i luga o le paʻu, o le mumu ma le mago. Ua matauina foi e tagata popoto ua leiloloa le manao o le tagata maʻi ma ua i ai le manogi o le acetone, lea e mafai ona lagona i le ea. O mea uma lava e mafai ona muta i le ketoacidosis o le maʻisuka pe afai e le o ave ni fua talafeagai.
  5. Afai o loʻo e feagai ma faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le fulafiti o le thyroid gland, faʻapea foʻi ma fatugaʻo ma le ate, ona tatau loa lea ona fetuunai le fua o le inisalini.
  6. E i ai vaega o tagata e tatau ona faʻaaogaina lenei vailaʻau faʻamalo, ia fesili i lau fomaʻi mo auiliiliga.
  7. O nisi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻalauteleina le manaʻomia mo inisalini, aemaise lava i latou e mafai ona o faatasi ma fiva.
  8. Afai e te fuafua e faia le fesuiaiga i se isi ituaiga o inisalini poo se vailaʻau o loʻo aofia ai, ona e mautinoa lea e te faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga ma le faʻaauau a se fomaʻi! Sili pe'ā e alu i le falemaʻi mo se taimi puupuu.

Rinsulin NPH Syringe Pen

E tele fualaau oona mo le maʻisuka, e fetaui lelei mo vaega eseese o le atinaʻeina o le maʻi. Rinsulin NPH o se tasi o mea taatele. O le inisalini o le tagata i le tulaga o le taofiga, lea e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. O le faiga e sili ona taʻutaʻua ma faigofie o le faʻasaolotoina o se peni tui mo le rinsulin npx, lea sa avea ma se taitai maketi talu mai le 1983. O le mea sili ona lelei, o le matua sili ona faigofie o le faʻaaoga tutoatasi o le fualaau faasaina.

O le lelei o se peni tui e taua tele. O lenei metotia o le pule o le inisalini e fesoasoani e fuafua lelei le fua o le injection, o le manaʻoga manaomia o le kulukose, e faʻaitiitia ai le tiga o le injections, ma faʻalauiloaina le fualaau faasaina vave ma vave. E oo lava i tamaiti e mafai ona faʻaaoga le peni. O le masini e toe faʻaaogaina, lea ei ai tulaga lelei e faʻatusatusa i mea ua tuanai mo le faʻaaogaina o le rinsulin.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le fualaau faasaina lava ia e foliga mai o se taofiga papaʻe. I le gatete, o le vaʻaia e fefiloi ma le vai, ma o le faʻamalolo faʻafuaseʻi ua vave saunia mo le faʻaaogaina o vaʻaia. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e siakiina le vevela o le oloa - e le tatau ona vevela pe vevela. Le tuufaatasiga o le rinsulin i le 1 mililita:

Gaʻo aoga: inisalini tagata

Tagata faʻatau: Protamine Sulfate

Sodium Dihydrogen Phosphate

Suavai mo tui

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Ole Rinsulin NPH o se tui ole inisalini ole toto, lea na mauaina i totonu o le fale suesue e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology. O le fesoʻotaʻi ma se faʻaaliga faapitoa o le membrane cytoplasmic o sela, o le vailaʻau e faʻamalosia ai gaioiga intracellular, lea e mafua ai le maualuga o le kulukose toto. O le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina e le gaioiga i tagata gasegase i le auala lava e tasi, lea e fesootaʻi ma le fua o le absorption ma le fua. I le averesi, a maeʻa le pulega, o le fualaau faasaina e galue pe a ma le afa i le lua itula.

E faʻatatau i le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina ma luga o le fualaau, o le atoaga o le absorption e eseese, o le amataina o le gaoioiga o le rinsulin. O le tufatufaina atu o le tino e tupu ai se mea le talafeagai, toetoe lava o ese mai fatugaʻo. Ole fualaau faasaina e le mafai ona pasia le pa puipui ma le susu i susu, o le mea lea o le maʻitaga poʻo le lactating o fafine e mafai ona faʻaaogaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le rinsulin o loʻo faʻaalia mo le ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. I le tulaga o le uluai laasaga, o lenei vailaau e fesoasoani i le faatelegeseina o le faʻamaʻi ma le tuai o le amataga o aʻafiaga ogaoga. I le laasaga lona lua, o le vailaʻau e faʻamaonia pe afai o le tagata gasegase e teteʻe atu i fualaau oona ma faʻamalosia togafitiga e faia. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le rinsulin e mafai i le tulaga lona lua i fafine maʻitaga.

Rinsulin NPH - faatonuga mo le faʻaaogaina

Ina ia iloa le saʻo lelei o le inisalini, e tatau ona faia se suʻesuʻega a fomaʻi taʻitoʻatasi, e fuafua le injection e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le averesi o aso taitasi e masani lava mai i le 0.5 i le 1 IU / kg. E tatau ona totogi le tausiga totoʻa i tagata matutua. E mafua lenei mea ona o le tagata matua, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le hypoglycemia, o le mea lea, o le aofaʻiga o fualaau faʻataʻitaʻi ua faʻatulagaina e fuafua e faʻatatau i lenei uiga o le tino matua. E tutusa lava le mea e fai mo tagata gasegase ma faʻafitauli o le ate ma fatu fatu.

E leai se tulaga e tatau ai ona inisalini le inisalini, e tatau ona faʻatonuina i le suilapalapa se sauniuniga i le potu-vevela, puipui o le abdominal pito i luma, tauau poʻo le totock. O le iniseti nofoaga pe a uma le inisiua e le mafai ona faʻamalosi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e manaʻomia ona taamilo i luga o alofilima ia cartridges o le rinsulin e oʻo lava i le tufatufaina o le faʻamamaina o le rinsulin ma aloese ai mai le pala. Faʻafefiloi le faʻamalologa i lenei ala pe a ma le 10 taimi.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, ia mautinoa e siaki le amiosaʻo ma le saʻo o le kalama. E tatau ona tafe le taofiga i luga o puipui o le kalama. Pe a faʻaaoga tonu le peni peni, e tatau ona e faitau muamua i faatonuga a le kamupanī mo le masini. I le faaiuga o le pulega o fualaau faasaina, ia vaʻai le nila ma le pulou, ma ia mautinoa ai le maualuga o le peni, tuu le pulou o le sisiua i luga o le tui.

E le tatau ona faʻatonuina vailaʻau pe afai, pe a uma le lulu, e tumau le faʻamalolo, e leʻo paʻepaʻe ma timu. O le fua ma le taimi o le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona matau lelei - o faʻalavelave i le puleaina o le inisalini e masani ona oʻo atu i le hyperglycemia. Mataʻituina ma le faʻaeteete mea e maua i le gaosiga i mea taumafa, ia fetuʻutuʻutuʻu le fomaʻi i le fomaʻi, pe afai e te suia le tele ma le lelei o le gaioiga faaletino, mataʻituina aʻafiaga i itu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻafoega faʻatasi ma se tui se tasi e le gata o le rinsulin, ae o isi foʻi vailaʻau e le taliaina. O nisi vailaʻau e faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic: o le bromocriptine, octootide, ketocanazole, leophylline, isi, i le isi itu, faʻavaivaia: glucagon, danazole, phenytoin, epinephrine. O le inisalini e faʻateleina ai le tetee atu i ava malosi.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Faailoga o loʻo i totonu o le hypoglycemia - pallor, sweating, atuatuvale, faʻanoanoa, fiaai, vevela paʻu, faʻalavelave anaphylactic - e masani ona aʻafia ai aʻafiaga o fualaau faasaina. I nisi tulaga, o loʻo i ai le fulafula ma le sasaina i le nofoaga o iniseti po o le atinaʻe o lipodystrophy. I le amataga o le talosaga, ua mataʻituina vaaiga vaaia. Afai e tupu mai le hypoglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi.

Contraindications

O le malosi o le hypoglycemia ma le le faapalepale i vaega taitasi o le vailaʻau poʻo le inisalini lava ia o le aʻoaʻi tele i le ave o vailaʻau. I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le vailaʻau e leai se faʻamaʻi - o le vailaʻau e le afaina ai le pepe po o le susu susu. I isi tulaga uma, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le afaina ai taunuuga leaga.

Analogs Rinsulin NPH

Rinsulin e tele ana faʻalogona ile maketi. O i latou uma, i le latou feiloaiga muamua, e tele ni uiga o le faʻaaogaina, aʻafiaga, faʻasalaga mo le faʻaaogaina, lea e tatau ona amanaia pe a filifilia se vailaau. I le avea ai o se sui i le vailaʻau, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau nei i le tagata maʻi:

  • Biosulin N,
  • Vozulim-N,
  • Gensulin-N,
  • insulin isophane
  • Insulin Bazal GT,
  • Humulin NPH,
  • Rosinsulin S.

Rinsulin NPH Tau

O le salalau i fualaau faasaina i falemaʻi i Moscow e laʻititi ma e masani ona fuafuaina e le tele o le tau fefaʻatauaʻiga i totonu o se falemaʻi faapitoa.

"Faletalimalo i luga o le tiute i luga o le auala o Ryazan"

Victor, 56 O le faʻaofiina o le insulin - o se vaega taua o loʻu olaga mo le tele o tausaga. Faʻamatalaga faigofie ma le malamalama, faigofie o le faʻaogaina - o se togafitiga sili ona lelei, talafeagai mo le toatele. O aʻafiaga e faʻaalia na o le tasi - o le atuatuvale. I le taimi lava lea na logoina ai le fomaʻi, e leai nisi uiga na aliali mai.

Anna, 36 I le taimi o le maitaga, na sui ai o ia i se tui tuila - sa faigofie le inisiua. E sili atu le faigofie ma e sili atu le faigofie ona galue i ia kata - o le mataupu o le faʻamaoniaina o le a fofoina e ia lava. Na fanau le pepe i le soifua maloloina, e pei ona folafola mai le fomaʻi. Sa faaauau pea ona ou faaaogaina le fualaau faasaina, lea ou te le salamo ai.

Svetlana, 44 Ina ua maua loʻu afafine i le maʻisuka, sa i ai se faateia. Na i ai i le taimi muamua e faigofie mea uma ona foia ma le inisalini ma masani ai. I le taimi muamua sa latou fefefe i pepa uʻu a le syringe, ona latou faʻaaogaina lea. O le fualaau faasaina e le mafua ai ona faigata i le faʻaaogaina, e mafai e le tamaititi ona taulimaina tutoatasi e oʻo lava ile aoga.

Ekaterina, 32 Na ou faitau i iloiloga, fesili i uo, na ou alu i le fomaʻi - latou te tautatala uma lava i le leo e tasi e uiga i le rinsulin o se mea sili ona lelei i luga o le maketi mo le taimi muamua o le maʻisuka. Na foliga mai o le vailaau oona e aoga, mo masina e faʻaaoga ai, ou te leʻi lagonaina se faʻalavelave faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga

Polokalame a le AtuaTau, siaki.Falemaʻi