Suʻu toto maualalo - mafuaʻaga ma faʻaʻailoga i fafine, tamaʻitaʻi poʻo tamaiti, togafitiga ma puipuiga

Toto toto maualalo i tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi i tagata soifua maloloina - saili mea uma e te manaʻomia. Faitau e uiga i le puipuiga, mafuaʻaga, faʻamaoniga, suʻesuʻega ma togafitiga o lenei faafitauli. O le kulūkose maualalo e taʻua o le hypoglycemia. A uma ona e faitauina le tusiga, o le ae aoao e toe aumai i le masani (taofi le hypoglycemia), aloese mai ni taunuuga ogaoga. O le taulaiga faapitoa e totogi i le puipuia ma togafitiga o le maualalo o le suka i tamaiti ma fafine maʻitaga. E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka ma se umi umi o le maʻi, o loʻo faʻafefeteina ai le faʻaoga o le hypoglycemia, o le a maua ai faʻamatalaga taua mo i latou lava.

O lenei 'upega tafaʻilagi o loʻo faamatalaina ai togafitiga lelei togafitiga e mafai ai ona e tausia le suālaʻau maualuga 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina. O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo nofo i le maʻisuka mo le sili atu ma le 70 tausaga, e mafai ai e tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka ona puipuia i latou lava mai faigata faigata. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga o le maʻisuka togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

Suʻu toto maualalo: se faʻamatalaga auiliili

O le hypoglycemia e lua ituaiga - agamalu ma ogaoga. Malamalama - o le taimi lea na mafai ai e le tagata gasegase ona uu le kulukose i totonu o laulau po o le vai i le gutu e aumai ai le suka i le masani. O le malosi o le hypoglycemia o lona uiga e le mafai ona fai e aunoa ma se fesoasoani mai fafo.

O nisi taimi e tupu ai o le maʻisuka e leiloa le iloa, ae talu ai ona o le le atoatoa o le faʻagasologa o gaioiga, na ia manaʻomia fesoasoani i fafo atu e faʻamalosi faʻamalosi tino. O ia vaega o le toto maualalo maualalo e tatau ona mafaufauina ogaoga, e tusa lava pe leai se mafaufauga ma e leʻi valaʻauina se taʻavale. Latou te faʻailoa mai e tatau ona toe iloilo ma faʻaleleia atili lau siama o le maʻisuka. Faitau faʻamatalaga i lalo.

O le a le toto maualuga o le suka e manatu e maualalo?

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e laʻititi ifo i lalo ifo o le 2.8 mmol / L ma le i ai o faailoga o le hypoglycemia i le maʻi, lisiina i lalo. Afai e pa'ū i le 2.2 mmol / l, e laʻititi ma e manaʻomia togafitiga (ave pepa kullucose) e tusa lava pe o iai ni faʻamaoniga. E tatau ona tausia i le itiiti ifo i le 3.5 mmol / l, o lea e le amata ai ona iloa e se tagata matua poʻo se tamaititi le malamalama.

Toa masani mo tagata matutua e 4.0-5.5 mmol / L. Mo tamaiti e oo i le talavou, o le masani e tusa ma le 0.6 mmol / L i lalo. Faʻatasi ai ma le faitau o le mita glucose o le 2.9-3.9 mmol / L, e le manaʻomia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi. Vagana i mataupu na i ai le tulaga maualuga o le inisalini poo fualaau o le maʻisuka ma e te faʻamoemoe o le a pau atu le suka.

O tagata e matelaina umi atu nai lo le 3-5 aso i le faasologa ei ai le maualuga o le kulukose toto e tusa ma le 2.5-2.9 mmol / L. I le taimi lava e tasi, latou te maua le lagona lelei pe afai latou te le faʻatagaina le galala o le tino, aloese mai le popole ma le mamafa o le tino. I le isi itu, o tagata gasegase e maua i le maʻi maʻisuka tele e mafai ona latou maua ni faʻamaoniga o le hypoglycemia tusa lava pe pa'ū a latou suka mai le 13-16 i le 7-8 mmol / L. O le laasaga o le maualuga o le suka mo tagata taitoatasi o le tagata lava ia.

O le tele o le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le hypoglycemia. O le mea moni, e le o lea. E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi. Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose toto e faʻamautinoa ai mai le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu ma le tamā o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1.

O gaʻo faʻamaʻalosi ma sina polotini e maua ai le maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto e le ate mai ana faleoloa. O le inisalini o le homone e galue i le isi itu. E faʻaitiitia ai le toto toto, ma mafua ai ona gauai le gaʻo i le kulūkose. O poker peta e maua ai le inisalini. E mafai ona latou faʻasaʻo le hormone i le toto e tali atu i meaʻai latou te 'ai, ma sina mea itiiti i sina mea itiiti i tua.

I le faaopoopo atu i meaai, o le faʻasaʻoina o le inisalini e puuna peta e faʻamalosia e fualaau leaga mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e taʻua o le sulfonylurea o meaʻai (Diabeton, Maninil, Amaryl ma isi). E le gata i lona lava gaosiga, e mafai e le inisalini ona ulu atu i fafo ile tino i le fesoasoani o injections.

Afai e alu i lalo le suka toto, e vave taofi loa le manava o le inisalini. Ae ui i lea, o le gaioiga o le sulfonylurea o mea e le mafai ona faigofie ona faamutaina. E manaʻomia lou faʻatali mo le tele o itula mo fatugaʻo ma le ate e faʻamama ai nei vailaʻau. E le gata i lea, e le mafai ona e tapeina le inisalini, lea na oʻo i totonu o le toto pe a uma le inisiua ma se tuila poʻo se peni.

O le hypoglycemia e tupu pe a tele le inisalini i totonu o le tino, ma e le lava ia punaoa o le kulukose. I totonu o le ate, o le kulukose o loʻo faʻasao faʻapipiʻiina e pei o le glycogen. E mafai ona faʻaumatia ai faʻamau o lenei mea. O le maʻisuka atonu e faia se mea sese i se fua o le insulin poo le sulfonylurea. I lenei tulaga, o le kulukose e le lava lea e totogi ai le gaioiga o le inisalini, lea e salalau i totonu o le toto.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto?

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le maualalo o le suka o le sili atu lea o le inisalini e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o gaʻo mai fafo ma le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto e le ate. E le mafai ona tupu se faaletonu ona o le maualuga o inisalini poo fualaau leaga mo le maʻisuka ituaiga 2. E tele lava ina tupu le maʻi o lona maʻisuka, ae o nisi mafuaaga ua faateleina ai le lagona o lona tino i insulin ma pills, ma ua mafua ai le hypoglycemia.

O mafuaʻaga maʻoti o loʻo lisi atu i lalo:

  • Faʻasalaga o inisalini poʻo fualaau mole ona o le le lava o le puleaina o le maʻisuka
  • Faʻaleagaina o matua o tamaiti o le maʻisuka, leai se inisalini faʻasalaga tomai
  • O se penisini o le inisalini e le lelei le mea e fai ai mea na mafua ai ona sili atu
  • O le glucometer le saʻo, lea e tuʻuina atu ai faʻamatalaga sili atu le maualuga nai lo le mea moni
  • Faʻalagolago i le faʻaaogaina o le suʻiidid poʻo le faʻamoemoe
  • Faʻasologa o mea e faʻalavelave ai faʻafitauli pe a suia le tui insulin
  • Faʻaitiitia vave le inisalini mai le tino ona o le gasegase o le fatu po o le ate
  • Laasaga le saʻo o le gaosiga o le insulin - injection so deep, massage masini masini
  • O isi vailaau faʻamalositisi ua faʻaleleia aafiaga o le sulfonylurea
  • O le gauai atu i le inisalini ma fualaau oona na mafua ona o le faaumiumi o le tino faaletino
  • Tina i le uluaʻi masina, le vaitaimi o le susu
  • Na faʻalauteleina le lagona o le insulin i fafine ina ua uma le fananau
  • Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, le faʻaaogaina o le inisalini poʻo papa maʻalaʻau e aunoa ma le faʻaitiitia o le tui
  • Faʻalavelaveina o le felauaiga o meaai mai le manava i le manava (diabetic gastroparesis)
  • Faʻalavelave faʻaleagaina ona o faʻamaʻi gastroenterological

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi. I se tulaga masani, o le ate e faʻamavae le glycogen ma faʻasaʻo glucose i totonu o le toto i le tali atu i se pa'ū i le suka. Ae peitai, o le tele o tui o le ava e poloka ai lenei faagasologa. Ole fua puipuia saogalemu ole inisalini poo fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le tuga o le hypoglycemia. Ma le isi, o isi o le a manatu o le tagata maʻi na moe ona o le inupia. Latou te le mateina e manaʻomia e se tagata ni togafitiga faafomaʻi.

O maʻi suka e tuiina le inisalini pe ave fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona onā. O le hypoglycemia o le ava o se mafuaaga taatele o le oti ma le faaleagaina o le faiʻai tumau. Peitai, o le taumafaina lelei o le ava malosi e masani ona faatagaina. Faitau le tusiga "Ava oona mo le maʻisuka" mo nisi faʻamatalaga.

O a mafuaaga o le hypoglycemia i tagata soifua maloloina?

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i nisi taimi i tagata e le maua le maʻisuka, aua le tuiina le inisalini, ma aua le inuina fualaau aina e maua ai le toto suka. O le tele o taimi, e mafua mai i meaai le talafeagai e maua ai le tele o le suka, glucose ma le fructose. I le tali atu i le malosi o le carbohydrate, o le pancreas e mafai ona maua ai le tele o le inisalini. E maua ai le gaʻo toto i le suka. Ae ui i lea, o le tele o le tui o le inisalini e vave faʻaitiitia i le masani, ona faʻaititia lea, ona o le lagona o le tagata i ni mea le lelei.

I le faʻamuamua, ia faʻalautele le suka o le toto e te manaʻomia e 'ai ai gaʻo. Ae ui i lea, o se taumafataga maualalo e maua ai le soifua maloloina o tagata e faasaga i le hypoglycemia, aua e le o se mea e faʻafefe. Ona o le faʻaleleia o kulūkose i se tulaga masani. I le faaopoopo atu i le le faapalepale i meaʻai gaʻo, o tagata soifua maloloina e seasea lava ona i ai isi mafuaʻaga o le hypoglycemia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaosiga o le glucagon atonu e faʻavaivaia. O le hormone lea e mafua ai le ate e faʻasaʻo le kulukose i totonu o le toto mai ana faleoloa. O le mea e leaga ai, o se togafitiga e le masani ai e leai se togafitiga faigofie ma lelei.

O le a le mea e 'ai ai le maʻisuka ao lei moe e aloese mai le hypoglycemia o le nocturnal?

O le mafuaʻaga o le maualalo o le suka i le po atonu o se iniseti o inisalini, lea e faia aʻo le i momoe. Manatua o le tuiina o le inisalini faaumiumi i le afiafi e tatau ai ina ia faatumauina le maualuga ole kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani". I nisi o tagata gasegase, o le taeao ua maeʻa lelei le suka. Latou te le manaomia le tuiina o le inisalini umi i le po.

O le maʻisuka e fia fafagu ma le suka i le taeao e tatau ona faia le 'aiga o le afiafi ma ni meaai faʻatagaina e le silia le 18-19 itula. O nisi tagata gasegase e 'ai i le afiafi i le leva o le afiafi, aʻo leʻio momoe, taumafai e aloese mai le hypoglycemia o le popo. Ae ui i lea, ona o le tuai o taumafataga, latou te faatumauina a latou maualuga i le maualuga o le taeao ma iu ai ina atiaʻe ni faaletonu o le maʻisuka masani.

O le mea e leaga ai, o laasaga talafeagai o le insulin faaumiumi e masani ona le lava seia oʻo i le taeao. O maʻi e feagai ma lenei faafitauli e tatau ona ala i le vaeluaga o le po i le uati o le uati, fai se tui faaopoopo, ona toe moe ai lea. O se fofo sili ona faigofie ae sili atu ona taugofie o le fesuiaiga lea i Treshiba, lea e umi lona umi nai lo Lantus, Levemir ma Protafan.

I le tali atu i se faʻaitiitiga taua o le suka, o le hormone glucagon e amata ona galue. E mafua ai le ate e faʻamalolo le kulukose i totonu o le toto. Afai e le lava le glucagon, adrenaline, hormone tuputupu aʻe ma cortisol e fesoʻotaʻi foi. Toeitiiti lava o faailo masani o le hypoglycemia o le taunuuga o le adrenaline.

Faailoga o le maualalo o le suka e mafai ai e se tagata ona malamalama o le tulaga e mataʻutia ma e manaʻomia vave ona ave faʻataʻavale. Faʻapupula, gatete, palloruli o le paʻu, afu, fiaaai tele, gaioiga, popolevale, faʻasauā, tamaiti vaʻaia e mafai ona matauina. Faailoga o faʻafitauli o le faiʻai ona o le hypoglycemia: vaivaiga, faʻaletonu o le faʻagasologaina o gaioiga, vevela, maʻi vevela, fefe, tautala le lelei, faʻalavelave vaʻavaʻai, faʻalavelave, tingling poʻo le "galu" i luga o le paʻu, fenumiai, gaogao.

Faailoga o le toto maualalo maualalo e tutusa lava i tamaitai ma alii, tamaiti ma tagata matutua. Ae ui i lea, i tagata gasegase o loʻo togafitia faʻamaʻi mo le maʻisuka mo se taimi umi, o faʻamaoniga e faʻafefe ona o le faaleagaina o le tino (neuropathy). O le faailoga vaaia muamua o le maualalo o le suka i totonu ia i latou atonu o se faʻafuasei ona leai se malamalama. I ia tulaga, o le aʻafiaga o se aʻafiaga leaga e faʻateleina.

O le inu o le hypoglycemia e sili ona matautia aua o ona uiga e talitutusa ma le soona inu. E le mafai ona iloa e aunoa ma le fuaina o le suka i se glucometer. O isi e latou te le iloa o le maʻisuka o loʻo faʻavalea pe a onā e manaʻomia se togafitiga faʻafomaʻi vave. O le hypoglycemia e afua mai i le malosi o le tino e masani lava ona tupu i se tolopo ma e iai se tafaoga ua uma. E mafai ona toe faʻaosoina ana osofaʻiga ma o taimi taʻitasi e manaʻomia ai le faʻaogaina o fualaau kullukose.



E faapefea ona iloa le hypoglycemia mai le hyperglycemia?

O le hypoglycemia e maualalo le suka, ma o le hyperglycemia o le kulukose maualuga. O tuʻutuʻuga uma e lua e mafai ona faʻaalia ai faʻamaoniga tutusa ma amioga le masani ai. Latou te manaʻomia togafitiga faʻafeagai. I le tulaga o le hyperglycemia, o le tuiina o le inisalini pupuu poʻo le siaki e tatau ona tuʻuina atu i lalo le suka o le toto. I le hypoglycemia, o le kulūkose e ave i totonu o fualaau, ina ia mafai ai ona faʻavae i se isi itu. Afai e te faʻafefiloi, e mafai ona e faʻafeteina le faafitauli e oʻo i le manaʻomia e valaʻau i se taʻavale.

E ala i faailoga mai fafo, e masani lava e le mafai ona iloa le hypoglycemia mai le hyperglycemia. Aua le taumafai e fai lenei mea. Afai o le maʻisuka e le fiafia ma e oʻo lava i le faʻamalosi, e tatau ona e tauanauina o ia e fua le suka i se glucometer, ona faʻaalia lea e tusa ai ma tulaga. E na o le pau lenei o le fuafuaga moni mo le fegalegaleai ma tagata matutua ma tamaiti e leai se tino o le glucose metabolism.

Afai o le maʻisuka e matua le manao lava i mea suamalie, o lona uiga e le maua lona toto toto. O le maualuga o le suka e mafai foi ona mafua ai se manava le pulea mo lauusiusi.

O a vailaau e puipuia ai faailoga o le hypoglycemia?

O peta blockers e taua o vailaau e tele lava ina ufitia ai faailoga o le hypoglycemia. O fualaau nei ua faatonuina mo le maualuga o le toto maualuga, faamaʻi o le fatu fatu ma le toilalo o le fatu. O le sili ona lauiloa oi latou o le bisoprolol (Concor ma analogues), nebivolol (Nebilet), carvedilol, metoprolol, atenolol ma propranolol.

O le peta blockers e manino lava e le naʻo le fualaau oona lea e faʻafefeteina ai faailoga o le toto maualalo maualalo. Masalo, o vailaʻau malolosi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina foi e gaoioi. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau uma e te faia.

Aisea e maua ai e le maʻisuka ni faʻamaoniga o le hypoglycemia ma le suka masani?

E tele tagata gasegase e maua i le maʻisuka maualuga, o loʻo i ai le suka i le 13-16 mmol / l ma le maualuga. O nisi taimi latou te mafaufau ai ma amata ona togafitia lelei. O ia ituaiga o gasegase e mafai ona iai aʻafiaga o le hypoglycemia pe a pa'ū a latou suka i le 7-8 mmol / L, e tusa lava pe itiiti. O le mea moni o lo latou tino e masani ona maualuga le maualuga o kulukose o le toto. E manaʻomia e ia se taimi e toe fausia ai.

I ia ituaiga o maʻisuka, e masani lava ona le maua i le le iloa, ae o le soifua maloloina e mafai ona sili atu ona leaga mo sina taimi. E le gata i lea, pe afai ua oʻo mai ni faʻafitauli oʻooʻo matamata, e mafai ona faʻapupulaina le afaina o mata i mata ma e oʻo lava i tauaso e ono tupu. O nei tagata maʻi e le mafai ona vave faʻafeiloaʻi i se taumafataga maualalo, ae e manaʻomia ona suia lelei lau meaʻai, o le faʻaaogaina o pulu ma le inisalini.

O tagata e sili atu i le 13 mmol / L o le suka e umi se taimi e tatau ona faʻaitiitia i le 8-9 mmol / L. Tuu le tino e faʻaaoga i ai, ma i totonu o le 4-6 vaiaso faʻaititia lau kulūkose i le fua faʻatatau o le 4.0-5.5 mmol / L. O maʻi suka e maua i le retinopathy (faʻafitauli o le vaʻai) e manaʻomia se suʻega toto mo le siama o le insulin-like growth (IGF). Afai o le taunuuga e siitia, ia faʻaeteete faapitoa. Suʻe vave i le auala fou, ae le o le faanatinati, ina ia aua neʻi faʻamalosia ai ou mata mata.

Faʻailoga

Faailoga o le maualalo o le toto suka e tutusa ma faailoga o le tele o isi faʻamaʻi. O loʻo taʻua i luga le tutusa o le hypoglycemia o le ava malosi i le masani ai ma le soona inu. O toto maualalo maualalo ma maualalo e mafai ona mafua ai le fiaaai tele. O le hypoglycemia e tatau ona iloga ese mai osofaʻiga faʻafuaseʻi ma epilepsy. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻega a le tagata maʻi, e le mafai ona faia se faʻamaonia saʻo. Ia mautinoa e fua le suka o le toto i se glucometer. Ma e te manaʻomia se masini saʻo e faʻaulufale mai.

Hypoglycemia: togafitiga

O le Algorithm o le Sugar Sugar Sugar Relief Algorithm o loʻo faʻamatalaina i lalo mo tagata mamai o loʻo faʻaaogaina se laasaga o le maʻisuka ituaiga o maʻisuka poʻo le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka.E manatu oe na e liliu i se mea mamafa ma le maualalo le gaosiga o le inisalini ma fetaui lelei. Ma ua latou mumusu e ave fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafua ai le hypoglycemia. I lalo o nei aiaiga, i le mataupu faavae, o le malosi malosi o le inisalini e le mafai. Ina ia taofi le hypoglycemia, e leai se mea e manaʻomia e ave ai gaʻo i totonu o le 1.5-2 iunite falaoa, e pei ona fautuaina e fomaʻi.

Dr. Bernstein na fai mai e naʻo glucose e tatau ona faʻaaoga e togafitia ai le suka maualalo. I mea sili ona ogaoga, aʻo mafai pea e le tagata gasegase ona foloina, - o se vaifofo o le kulukose. Aua nei tuʻuina le suka, falaoamata o oloa, honey, sodas, sandwiches i le maʻisuka. E tatau ona e maua se fua maualalo maualalo o le kulukose, lea o le a siitia ai le suka i le 3.5-4.5 mmol / l, ae le sili atu. Ina ia foia lenei faafitauli, na o fualaau ma glucose solution, o loʻo faʻatau atu i se fale talavai, e talafeagai. E leai se meaʻai e tatau ona faʻaaoga ona e tuai ma e le saʻo.

O le a le fua o le kulukose e manaʻomia e taofi ai le hypoglycemia?

Pe a tupu mai le hypoglycemia, ua tuai tele ona tamoe i le fale talavai ina ia maua ai kulukose. Ae e te leʻi amata togafitia le maʻisuka i le inisalini, e tatau ona e teuina i luga o lenei vailaʻau ma taofi i le lima. O fualaau kullukose e faʻatau atu i soo se falemaʻi ma e le taugata. Ina ia fuafua le fualaau, e tatau ona e iloa pe faapefea e le 1 kalama o le kulukose ona faʻaleleia le suka. E faʻatatau i le mamafa o le tino o le tagata maʻi. Dr. Bernstein i le tele o tausaga o togafitiga o lona maʻisuka ma galulue faatasi ma maʻi na faaputuputuina faamatalaga sa ia faasoa mai ia i matou.

O le mamafa o le tinoLe aʻafiaga o le 1 g o le kulukose, mmol / l
161,11
320,56
480,39
640,28
800,22
950,18
1110,17
1280,14
1430,12

Seʻio tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga o le fuafuaina o le fua o le kulukose mo le taofi o le hypoglycemia. O le mita na faaalia ai o le maʻisuka e mamafa le 86 kilokalama e maua ai le toto toto o le 2.6 mmol / L. O le fua faʻatatau o le 4.5 mmol / L. Eseesega: 4.5 mmol / L - 2.6 mmol / L = 1.9 mmol / L. O le mamafa o le tino manaomia o le 86 kilokalama e le oi totonu o le laulau. Fai faʻataʻitaʻiga faʻatatau i luga ma lalo, fuafua le averesi: (0.22 mmol / L + 0.18 mmol / L) / 2 = 0.2 mmol / L. O lea, matou te manatu o le 1 g o le kulukose i lo matou gasegase o le a faateleina ai le suka toto i le 0.2 mmol / L. I le taimi nei, e mafai ona e fuafuaina le fuainumera manaomia: 1.9 mmol / L / 0.2 mmol / L = 9.5 g. Aua le sili atu le kulukose nai lo le aofaiga fuafuaina. E tusa lava pe tusa ma le 9.0 g. Afai e maualuga le suka i le 3.5-4.0 mmol / L, o le a avea pea ma se taunuuga lelei.

Faamolemole ia maitau i le faataitaiga, o le fua o le kulukose sa fuafuaina mo se tagata fafagaina e mamafa lona mamafa o le 86 kilokalama. Mo tagata matutua, ma e sili atu mo tamaiti, o le fua manaʻomia e tele taimi e maualalo ai. E le tatau ona sili atu. Toe fua le suka i se glucometer pe a uma le 15-30 minute. Faʻaaoga atili glucose pe a manaʻomia. E le tatau ona e faʻaaogaina se lima lima o laupepa e foia ai le faafitauli i se tasi o paʻu pa'ū.

O a foliga o le togafitiga o le hypoglycemia ogaoga?

Faatasi ai ma le maualalo o le suka toto, o le tagata gasegase e mafai ona 'ai le kulukose i totonu o fualaau poʻo inu se vaifofo vai. O le maʻi o le hypoglycemia o le taimi e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. Afai ua le iloa e se tagata, e tatau ona faataatia i lona itu ma tatala le gutu mai meaʻai. E faasaina le sasaa o suamalie suamalie i totonu o le vavagana o le tautala! Ona o lenei mea, o le maʻisuka e mafai ona kesi ma oti. Valaau i se falemaʻi. Aʻo alu lana avetaavale, e mafai ona e faʻaaogaina le kullucagon mai se ipu tipuni e 1 ml. O nei tui faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻatau atu i falemaʻi.

Glucagon o le hormone lea e mafua ai le ate e faʻasaʻo le kulukose i totonu o le toto mai ana faleoloa. A maeʻa ona tuʻuina atu, e tatau i le tagata maʻi ona toe faʻaleleia lona iloa ile 5-10 minute. Afai e le tupu lenei mea, o le tuiina o le glucagon e mafai ona toe faia. O lenei vailaau e le aoga mo le ava o le hypoglycemia aua, talu ai ona o le inupia, o le ate ua galo lona malosi e tatala le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, e le fesoasoani le glucagon pe afai ua uma ona i ai le afaina o le hypoglycemia i le 24 itula talu ai. Talu ai o le kulukose i totonu o le ate na faʻaumatia ai le osofaiga mulimuli ma latou te lei maua le taimi e toe faʻaleleia ai.

O le a le ituaiga togafitiga faafomaʻi e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi?

E tatau i le fomaʻi a le falemaʻi ona faʻatonu vave le 60 ml o le 40% glucose, ona ave lea o le maʻi ile falemaʻi. I le taimi o femalagaaiga ma tua atu, o le kulukose e faʻaauau pea ona faʻaaogaina e ala i le faʻaleleia o iʻa seia oʻo ina toe faʻaleleia le mafaufau. Siaki mo le gaioioserebral trauma, tui faʻapipiʻi. O le gaosiga o le gaosiga ua maeʻa ma faʻaaogaina le malala e tuʻuina atu i le tulaga o le maualuga o laumei mo le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga o le malosi malosi o le inisalini i le sili atu ma le 3 itula talu ai, ua faia ai le toesega taotoga o le inisiua. Afai o le maʻi o le mafaufau e tumau i le sili atu ma le 4 itula, o le edema cerebral ceremonia ma isi mea leaga mulimuli ane o le a foliga mai.

Mo le togafitiga o le toto maualalo o le toto mai fualaau faasaina, naʻo le glucagon i se tui tuila ma le kulukose i totonu o fualaau. Glucagon e taugata ma o loʻo i ai se ola faʻatapulaʻaina. E le tau fautuaina e faʻatau ma tuʻu i le fale e faʻasao. O maʻi e togafitia mo le maʻisuka i auala o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi i taimi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua i le hypoglycemia matautia. Atonu e le o le a latou manaʻomia ni kaluka. Ae o laʻau kullukose e fautuaina e faʻatau ma tausia i le taimi nei. O maʻi suka e tuiina inisalini lava latou atonu e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina e le gata ina togafitia ai le hypoglycemia, ae ia puipuia foi le suka maualalo. O fualaau kullukose e le mafai ona tufatufaina i le taimi umi, mamafa o aʻoga ma galuega faaletino.

O le a le tele o le kulukose e tatau ona ou tui i le hypoglycemia e toe aumai ai le suka i le masani?

O le gasegase o le kulukose e manaʻomia i tulaga ogaoga pe afai ua le iloa le maʻisuka ona o le hypoglycemia. I le avea ai o se tulafono, o se fomai a le falemaʻi e inisiua 60 ml o se vaifofo 40% kulukose. O nisi taimi e tuiina foi le glucagon hormone. A maeʻa lena, tuʻu se kululu ma se 10-15% glucose solution. O le tagata gasegase e teuina i lalo ole paluga seia oʻo ina toe malamalama. E mafai ona aveina atu o ia i le falemaʻi i se tulaga le iloa, faʻaauau pea ona goto le kulukose.

O le maʻisuka, e iloa lelei, e mafai ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o laulau e aunoa ma le faʻaaogaina o inisiua. Tagata mamai e mulimuli i se taumafataga maualalo e maua ai le tui ole inisalini 2-7 taimi e maualalo ifo nai lo tulaga masani. E toetoe lava a leai so latou faʻalavelave tele. Ina ia maua le suka i le masani o 4-5 mmol / l, latou te manaʻomia 2-3 g glucose i totonu o fualaau. Aua nei faʻaaogaina falaoa, fua, suamalie, ma isi.

Toto toto maualalo i se tamaititi

O le algorithm mo le togafitia o le toto maualalo i tamaiti e tutusa ma tagata matutua. Ae ui i lea, o loʻo i ai nuances o loʻo faʻamatalaina i lalo. E tele matua popole popole latou te ave le maualuga o kulukose a le tamaitiiti e fai ma masani mo le hypoglycemia. I tulaga faapena, latou te popole ma le aoga, latou te faalavelave i fomai. Ae sili atu i lo mea uma, e mafai ona latou faia se tamaititi maʻisuka e 'ai meaʻai suamalie e leaga mo ia. O lenei mea e faʻalavelave ai le ala o le maʻi.

Mo tagata matutua, o le toto sugar e 4.0-5.5 mmol / L. Mo tamaiti mai le fanau mai i le talavou, o le masani masani e 0.6 mmol / L lalo. O le 3.4-4.9 mmol / L. Le maualuga o le kulukose o le tamaitiiti e 2.9-3.2 mmol / L e le o le hypoglycemia. E le manaʻomia ona e faia se mea sei vagana ai mataupu o le maualuga o le inisalini. Afai e oʻo i le 2.8 mmol / L ma lalo ifo, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi sina kulukose i laumei e aunoa ma le faʻafefe ina ia mafai ona totoina le suka i le tusa ma le 3.5 mmol / L.

Matamata foi i se vitio i luga o le suka toto mo tamaiti. I lenei vitio, e talanoa Dr. Bernstein i le maualuga o le kulukose ma metotia e ausia ai ma le tamā o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1. Faatusatusa i fautuaga a lau finocrinologist, faʻapitoa foi ma fale o le maʻisuka.

O tamaiti laiti e masani ona i ai faailoga i lalo ifo o le 2.8 mmol / L pe a maeʻa ona latou taʻalo ma taʻalo. I le taimi lava e tasi, o le acetone e mafai ona aliali i le urine. O nei mea uma e le o se faʻafitauli, ae o se tulaga masani. Mo meaʻai, fafaga lau tama o le maʻisuka ia meaʻai ua faatagaina. Suavai vai tele. O fualaau kullukose i ia tulaga e le manaʻomia ona tuʻuina atu. E manaʻomia naʻo le mea e tupu ai le inisalini. E le gata i lea, e le manaomia ni mea suamalie, oloa o le falaoamata ma isi mea gaʻo.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i se tama maʻi maʻisuka?

Na o le pau lava le mafuaʻaga moni o le maualalo o le toto i totonu o tamaiti, o le maualuga o le inisalini. Ae paga lea, e matua faigata lava ona teteʻe, o le mea muamua e te le tuiina le inisalini i totonu o le tamaititi maʻi suka. I tamaiti e le mamafa, seia oʻo i le tauleʻaleʻa, e matua maualuga le lagona o lenei hormone. Faʻaaoga masani i le mea moni e manaomia e le tamaititi ni tui o le inisalini e maualalo tele, toetoe lava ile homeopathic. I le tulaga maualalo maualalo, e tatau ona tuuina atu le kulukose i le tulaga o le hypoglycemia.

Aoao pe faʻapefea ona faʻatusatusa soʻo o le puupuu ma le siakiina o le inisalini aʻo leʻi 'aʻai. Faamolemole ia maitauina mo tamaiti, o le fua amata amata mo le muamua tui e tatau ona faaititia e le 8 taimi. Ona faasolosolo lemu lea e tusa ai ma taunuuga o le inisiua muamua. Aoao e faaitiitia le insulin. E le mafai e matua o tamaiti maʻisuka ona faia e aunoa ma lenei mea. Aua le faʻamoemoe e mafai ona pulea le maʻisuka e aunoa ma le inisalini. I taimi o malulu ma isi faʻamaʻi pipisi, o le a tatau ona faia ni inisiua i soʻo se mataupu. O le mea lea, ia tausia insulin ma kulumacose i luga o lima.

  • pe faʻapefea ona faʻalautele le uluaʻi taimi o le faʻasalaga,
  • pe a le mea e fai pe a aliali mai le acetone i le uila,
  • pe faʻafefea ona faʻafetaui se tamaitiiti maʻi suka i le aʻoga,
  • Vaega o le puleaina o le suka i le taulealea.

E manaʻomia ona tuiina le inisalini i le suka maualalo?

E le mafai ona tuʻuina se tali faigofie i lenei fesili. O le fua o le inisalini puupuu poʻo le faʻasolosolo e tui i luma o taumafataga e aofia ai le palaus ma le faʻasaʻo. Meaʻai a bolus ua fuafua e faʻaaogaina ai gaʻo ma gaʻo taumafa. E mafai ona manaomia le bolus correction e faʻamaonia ai le maualuga o suka. Afai e maualalo le kulūkose o le toto, ona le manaʻomia lea o le inisiua o le collection bolus. E mafai foʻi ona faʻaititia le palaus meaai. Faitau atili i le tusiga "Filifilia o se faʻasolosolo puupuu ma le siakiina o le inisalini aʻo leʻi 'aʻai".

O le suka i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai e le fesootaʻi ma le fua o le inisalini faʻapipiʻi ua tui i lenei taimi. O le fua ole umi o le inisalini e maua e le maʻisuka i le po e aʻafia ai le maualuga o le kulukose o le taeao e sosoo ai. O le mea lea, afai o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao na faʻaitiitia, o le a tatau ona faʻaitiitia le fua o le insulin i luga o le afiafi, ma o le taeao e sosoo ai o le a faʻalatalata atili ai le faʻaaliga. Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao."

O taunuuga

O le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, oti, poʻo le tumau o le faiʻai. I le faʻatinoga, e seasea tupu, e le sili atu i le 3-4% o mataupu. O le vaega e sili ona faigata o le faʻaitiitia o taunuuga o se faʻalavelave mafaufauina o inisalini poʻo ni pepa mai le maʻisuka ituaiga 2 ina ia mafai ai ona ola. E le gata i lea, o le hypoglycemia o le ava e masani lava ona i ai se tulaga leaga. O mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo faʻamatalaina i luga. E manaʻomia lou faʻaeteete e uiga i le faʻaosoina o se faʻalavelave tau taavale ona o le maualalo o le kulukose toto. Pe a ave se taavale, e tatau i le maʻisuka ona fua la latou suka i se glucometer ia le itiiti ifo ma le tasi i le itula, pe oʻo lava ile 30 minute.

O maʻi na oʻo i se tasi o mea na tutupu i le hypoglycemia matautia o nisi taimi e fefefe le fefe i le inisalini. O tagata maʻi ua sauni e faʻafesoʻotaʻi le maualuga o le toto suka ma le atinaʻega o faʻafitauli masani, pe afai e faʻaitiitia i le leai o se tulaga lamatia o le leiloa o le mafaufau. O lenei auala o mafaufauga e aumaia ai se faʻalavelave matuia. E tatau ona e suesue i le faasologa o le maʻisuka ituaiga togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 ma mulimuli i fautuaga. Faamolemole ia matau o metotia a Dr. Bernstein e matua taofia ai le faʻaaogaina o fualaau o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia ai le toto suka.

E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka i le inisalini e aunoa ma le lamatiaga o le hypoglycemia?

Ona o le fesuiaiga i se taumafataga maualalo, o loʻo faʻaititia le 2-8 taimi i le inisalini. O le aʻafiaga e faʻaitiitia ai o lau suka o le a pa'ū i lalo ifo masani. Ae ui i lea, mo le maʻisuka o loʻo faʻaleagaina le glucose metabolism, o le inisalini e le mafai ona lafoaia atoa. Aua e te fefe i lenei meafaigaluega, aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻaaogaina ma le atamai. O le maʻisuka lelei le faʻafoega o le puleaina o le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino o le hypoglycemia e toetoe lava leai. Faitau atili faʻamatalaga:

O gasegase e togafitia e tusa ai ma metotia masani, o le a mautinoa le atiaeina o faigata masani i le taimi. O le neuropathy o le maʻi suka o se liona o le tino. O lona lauiloa sili ona lauiloa o le leai o se lagona i vae.

Ae peitai, o le neuropathy e mafai ona mafua ai le tele o isi faafitauli. Ae maise lava, faatasi ai ma se aafiaga umi o le maʻisuka le talafeagai, e le toe lagona ai e tagata lagona o le mpoglycemia malu ma le talafeagai. Ona o le leai o se lagona, latou te misia ai avanoa e ave ai le kulukose i le taimi e aloese ai mai le le malamalama. O nei maʻisuka ua i ai le faateleina o le ono tulai mai o se taunuuga leaga o le hypoglycemia. Ae ui i lea, o le neuropathy o se faʻalavelave faʻaaogaina. O ona faʻaaliga uma e faasolosolo ina mou atu pe a uma le suka i totonu o le toto e faʻavaivai masani ma tumau tumau masani. Dr. Bernstein ma endocrin-patient.com aoao le auala e faia ai lenei mea.

O le a le aafiaga o le suka maualalo i le pepe i le taimi o maitaga?

I le afa muamua o le maʻitaga o fafine, o le inisalini o le mafaufau e matua faʻaleleia. Ona o lenei mea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o ē tuiina i latou lava i le inisalini e maualuga le aʻafiaga o le hypoglycemia. Le tala lelei: tala o le maualalo o le toto i le tina, o se tulafono, pasi atu i le tamaititi e aunoa ma se afaina. Talu ai o loʻo ia te ia se pa puipui puipuia o kulukose, lea e mafai ai ona tumau e aunoa ma ni taunuuga e le mafai ona toe faʻafitia. Ae ui i lea, fuafua le inumaga o le insulin i le taimi o le maitaga ma le faaeteete, aua le toe lamatia. Siaki mataupu o le maʻisuka ma le maʻisuka. Galue e pei ona tusia i totonu.

O le a le maualuga o le suka o le toto

Le leai o le suka toto poo le hypoglycemia o se togafitiga pe afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pa'ū i lalo ifo o le masani, lea i se tagata maloloina i luga o se manava gaogao e 3.3 - 5.5 mmol / L. Glucose o le suauʻu o lo tatou faiʻai, ma o le le atoatoa i lona faʻatinoga e oʻo atu ai i se faʻaoga o le hypoglycemic, e oʻo lava i se siama. O le suka maualalo o le toto e mafua mai i mafuaaga e tele: faʻamaʻi, faʻavasegaga o le tino, le lelei o meaʻai.

Mafuaaga o Suga Suauu Mama

O le mafuaʻaga o togafitiga o le faʻavasegaina lea o le maualuga o le insulin i le toto ma le faʻaaogaina o gaʻo i le gaioiga faaletino ma taumafa. O le faʻaosoosoga autu o le le lelei lea o mea taumafa, pe a le maua e le tino ia vailaau gaʻo talafeagai, ma ia i latou - malosi. I le avea ai o se tulafono, o le paʻu tele o le toto suka e maua i le maʻisuka, ae i tagata soifua maloloina e mafai foi ona maua lenei tulaga. Faatasi ai ma mafuaaga o togafitiga:

  • o le maualuga o le inisalini, fua o le suka e maualalo ai le suka mo le maʻisuka,
  • meaʻai e le talafeagai (leai o fiva, suauu meli ma vitamini ma le tele o oloa e maua ai gaʻo vailaau faʻamalosi),
  • faʻamaʻi
  • tele faamalositino
  • ava malosi
  • le lava o gaioiga (pancreas, ate, fatu, fatugaʻo, selu),
  • vaivai
  • le faʻamaonia o le faʻavalea ma le faʻasaina o le gaosiga o glucagon, somatropin, adrenaline, cortisol,
  • veto extracellular, benign neoplasms, faʻaletonu o le autoimmune,
  • sili atu le malosi o le suamalie,
  • maʻi faʻamaʻi
  • umi malologa i le va o taumafataga (tino vaivai),
  • maʻa faʻaleagaina.

O le kulukose o le toto maualalo i tamaiti e tupu, e fai ma tulafono, ona o le maualalo o le kalori mea taumafa, taimi umi i le va o taumafataga i tua o gaoioiga faaletino, atuatuvalega o le mafaufau, leai o le moe.O le mea e masani ona matauina o le faʻaogaina o le hypoglycemia i le aiga i luga o se faʻasologa o le pathogenetic, lea e faʻaalia lava i tamaiti ei lalo ifo o le lua tausaga. O le gaioiga o se lagona maualuga i le lecine, faʻateleina le faʻasologa o le inisalini ma le taofia o le gluconeogenesis i le ate, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai, lea e faʻaalia i le maalili o le maalili, faʻalavelave faʻafuaseʻi, cyanosis, ua manatu foi o se mea e masani ona tupu. Ae ui i lea, e mafai foi ona avea o se mea e le afaina, i le tulaga lea e mafai ona iloa i itula muamua o le olaga i le na o le auiliiliga talafeagai. O le tina lava ia o se tulaga lamatia mo le tamaititi pe afai o loʻo ia te ia le maʻisuka ituaiga 2 ma o loʻo faʻaaogaina fualaau suka. Tusa lava pe o le a le tikeri o faʻamaʻi, e manaʻomia e le pepe se togafitiga faanatinati - o le faʻaofiina o le kulukose poʻo le glucagon ma le hydrocortisone.

Faatasi ai ma se osofaiga o le hypoglycemia, o le manuia o se tagata e faalagolago i le saoasaoa ma le maualuga o le pa'ū. Faailoga o le maualalo o le toto suka e mafai ona tupu pe afai o le kulūkose ua paʻu malie, ae tumau i totonu o tapulaa masani. O mea autu e aofia ai:

  • maʻi le faʻaleagaina - faʻateleina le pala, oso i le toto toto, pallor o le paʻu, faʻavevesi, popole, tachycardia,
  • faailoga faʻapitoa - vaivaiga, taotoga, vomia, fiaai,
  • neuroglycopenic phenomena - faʻanoanoa, vavave, le faʻaleagaina, amio le talafeagai.

O le toto maualalo maualalo e mafai ona faʻaalia le vaivai, o le faailo e faʻaalia mai i le na o le moe ma le vaivai tele. O tamaitai e sili atu ona faigofie i ia togafitiga, aemaise lava suiga suiga i le taimi o le maitaga, moaopao ma faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi o le ovarian. Ae o uiga nei e mafai ona aliali mai:

  • sosolo
  • popole, ita,
  • pale paʻu
  • musika momomo
  • Tachycardia
  • mimiti le muso
  • siitia le mamafa
  • mydriasis
  • vaivaiga lautele
  • taoto, vili,
  • fiaaai
  • nimi, amnesia,
  • le mautonu, le amanaia le mafaufau.

O le toto glucose concentrations e mafai ona sui i alii ma tamaitai ua matutua, ona o se suiga i le olaga ma le tagofia o vaisu i masaniga leaga. O le manatu e maualuga le maualuga o le suka mo tane e sili atu nai lo fafine. O le faailo e faʻalagolago i meaʻai, vaisu, tulaga atuatuvale, popolega tele. O le faʻaitiitia o le suka toto i tagata e faʻaalia i faailoga nei:

  • ulu matua
  • vaivai,
  • fatu palpitations,
  • tuai ona faia
  • popole tele
  • leai se malosi
  • gaogao.

Le matautia o le toto maualalo maualalo

O le Neuroglycopenic ma le faʻalauiloa o faʻaaliga e tupu mai i togafitiga talafeagai, ae ui i lea, e faaopoopo atu ia i latou, o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e matautia tele mo le atinaʻe o le hypoglycemic coma, o le gasegase o le cerebral, e oʻo i le tuga. E le gata i lea, o lenei tulaga e lamatia mo tagata e maua i le cardiovascular diseases, e mafai ona faatupuina ai le taʻavale ma fatuga o le fatu, le afaina o le toto. I fafine maʻitaga, o le hypoglycemia e aʻafia ai le atinaʻeina o le fetus, e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose.

O le a le mea e fai pe a maualalo le suka o le toto

E mafai ona e feagai ma le leai o se suka: ia inu se vaifofo o le kulukose, suamalie suamalie, ai se suka, caramel, se sipuni o le meli. Ae peitai, e le o meaai suamalie uma e fautuaina: mo se faataitaiga, e le mafai ona e 'ai pasta, keke, cereals, sukalati, asikulimi, fualaau, falaoa papaʻe. I se tulaga ogaoga, e mafai e se tagata ona le iloa le mafaufau ma e naʻo se togafitiga faafomai faʻafuaseʻi o le a fesoasoani.

E manaʻomia e le tagata maʻi le folasaga o le glucagon poʻo le kulukose, pe a maeʻa le afa itula, e manaʻomia le suʻeina ole toto. E taua i le taimi o togafitiga e tausisia le fua faatatau o le pulega ina ia tausia le faasinomaga o le suka i le lautele o le 5-10 mmol / L. O togafitiga mulimuli e faalagolago i mafuaʻaga (inisalini overdose, folasia o le tino, maʻi o le ate), i luga o le faavae e fuafua ai le umi o le glucose infusion.

Suauuga Suga Sugar

Mo maʻi e maua inisalini, ma aiga e nonofo faatasi ma le maʻisuka, o le i ai pea o fualaau oona e aofia ai le dextrose (glucose), glucagon, e tatau ona faʻamaonia, faʻapea foi ma le malamalama i le tatau ona latou faʻaaogaina. Mo le pulea e le tagata lava ia o le hypoglycemia, o loʻo i ai filifiliga o fualaau nei:

  • Glucose pepa. Glucose o le taumafataga o loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻaaogāina ma gaioiga gaioiga. Faʻamatalaga: vaʻaia, tau taugofie. Faʻasologa: leai. I le avea ai o se sui sui, o le acid ascorbic ma le kulukose e faʻatau atu e falemaʻi taʻitasi.
  • Dex4 papa. O fualaau faʻamalolo ma le dextrose e le manaʻomia ai le faʻalaumalieina, e vave ona gauai. Faʻataʻitaʻiga: eseese mea manaia. Faʻamaumauga: ole laʻititi e fai ma sui ile maketi.
  • Dextro4. E maua i foliga o se gel, laʻau, o se vaega o le D-glucose. Vave vave e tau i le hypoglycemia. Faʻaopoopo: faʻaogaina o le filifiliga o ituaiga eseese. Faʻasologa: e leʻi faʻamaonia.

I se tulaga o le le lava o le kulukose, e faatonuina e le fomaʻi se taumafataga a le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o le tulaga ma maʻi maualalo. Fautuaga lautele o le faʻalauteleina o gaʻo vailaʻau i le lisi o meaʻai - falaoa o le falaoa atoa, fualaau faisua, pasta na faia mai le saito o le saito. E tatau ona e filifili fua-gaʻo, protein-tamaoaiga meaʻai: iʻa, moa, lapiti, leki. E leai ni fua suamalie e tatau ona aofia i totonu o meaai.

O le faʻatagaina o le faʻatagaina o le ava malosi, mea inu gaʻo, semolina, soupeti gaʻo, pusa, pastries, caffeine, gaʻo gaʻo maualuga ma le maualuga o faʻamaumauga (honey, sweets, cookies) e gata. E tatau ona 'ai sina vaega, i ni vaega laiti, aloese mai se malologa umi i le va o taumafataga masani. Aua nei galo e uiga i isi punaoa o le protein - fatu, oloa susu, iʻa.

Puipuia o le Hypoglycemia

Ina ia puipuia le maʻi, e tatau ona mulimulitaia tulafono faigofie:

  • mulimuli i se taumafataga, aloese mai le malologa i le va o meaʻai ile 4 itula,
  • pulea le suka
  • Vaʻaia lelei le fua o le inisalini (pe afai o loʻo e aveina),
  • ia i ai i taimi uma se fasi suka poʻo ni meaai talitutusa faʻatasi ma oe,
  • faaaluina le tele o taimi e malolo ai
  • aloese mai feteenaiga, tulaga atuatuvale,
  • tuu le ulaula tapaa.

O le kulukose o le toto i auiliiliga

I le taimi muamua, e taua le faapea atu o se suʻega toto mo le suka o se faʻasalalauga lautele, ae i le faʻavae o vailaau faʻaonapo nei e le saʻo. O le fuaitau "toto sugar" aso e toe foʻi atu i le Vaitau Tutotonu. O fomai ma fomai faamalolo o lena taimi na talitonu o le aofaiga o le suka e faatatau tonu lava i le foliga mai o le fia inu, pustular infections ma le masani ai.

I aso nei, e le o se faalilolilo mo fomaʻi e leai se mea e taʻua o sugar (sucrose) i le toto, aua i le taimi o suʻesuʻega na faʻamaonia ai o suga faigofie e liua i le kulukose e ala i vailaau faʻasolosi. Ma o ia, i lona itu, ua uma ona ia faatinoina se tasi o galuega autu i le metabolism. Ma o lenei, pe a oʻo i le masani o le suka i totonu o le toto, o le mea o loʻo i ai le kulūkose o lona uiga, o se mea lautele e tuʻuina atu ai le malosi i suʻavaga ma okeni uma.

Faatasi ai ma lona auai, faʻafefeina le vevela, o le faiʻai ma le tino atoa o le tino e fafagaina, ma o mea oona e faʻaaogaina mai le tino. Pe a fafagaina meaʻai, o le kulukose e faʻaaogāina i masini, ma e teuina ma faaputuputu i maso ma le ate i le foliga o le glycogen, lea, afai e tatau ai, e mafai ona toe liua i suga faigofie ma toe foi i le toto.

O le mea lea, o le taamilosaga o le kulukose i le tino e lagolagoina ai lona galue masani, ma, o le mea lea, o le manuia o se tagata. Glucose (C6H12O6) e faatatau i le mea sili ona taua i tulaga o le metabolism, ma o soʻo se soliga o lona faʻamalosiaga e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

I le faaopoopo atu i le kulukose, pe a vaeluaina le suauu i totonu o le vaega o meaʻai (gastrointestinal tract), ua faia foi le fructose, lea e faigofie foi, pei o le muamua. I le maʻisuka, o loʻo i ai le le lava o hormones e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose, ma o le taunuuga lea e taofia ai i le toto, nai lo le liliu atu i le glycogen.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi i le urine, o ni faʻasalaga tuusaʻo o le falesuesue o le faʻamaʻi, ma e ono lamatia ai le ola o le tagata ma le soifua maloloina. O le inisalini ua faatonuina mo nei tagata gasegase e fesoasoani e suia le glucose ole glycogen.

I lenei tulaga, e masani ona tupu o se inisalini le filifilia o le inisalini poo se taumafa le talafeagai e mafai ona mafua ai le leai o le kulukose ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e tutusa le tulaga matautia e pei o le hyperglycemia. I nisi tulaga, o aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina e mafai ona tupu e tusa lava pe maualalo i le glycemia, aemaise lava pe a pa'ū vave le tulaga.

Mafuaaga mo le pa'ū

O le mataʻu o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaleagaina, o lona uiga, e matauina i tagata soifua maloloina, poʻo le faʻaleagaina ona o le faʻafuaseʻi o nisi faʻamaʻi. O mafuaʻaga autu o le maualalo o le suka e leai se maʻi:

  • maualalo o le kalori o meaai i aso uma ona o le le lelei o meaai, lea e mafai ona faia ma se taumafa paleni, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia vave ona le toe maua ni pauna faaopoopo,
  • fualaau faasaina ma le ava ava malosi, oona o le tino ma masini arsenic, chloroform, faamalolo,
  • umi vavalalata i le va o taumafataga, tumau mo le sili atu ma le 8 itula, faʻafitauli o meaʻai (masima, anorexia), fiainu,
  • gasegase oona o le saline e aunoa ma le faaopoopo o le kulukose i ai,
  • sili atu le malosi faaletino, mo se faataitaiga, o le galue i taimi o galuega po o taʻaloga faʻapolofesa,
  • o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o gaʻo, o lona uiga, o le sili atu o laʻau suamalie, mea e faʻafiafia ai, mea inu suamalie faʻatasi ma le maualuga o le suka, e faʻapea foi ma meaai e maualuga lona faʻamaonia.

I ia tulaga, e le lava le malosi, lea e faʻamavaeina e le tino i totonu o "faaagaga" - e ala i le suiga o le glycogen o loʻo teuina i totonu o le maso ma le ate. E le gata i lea, o le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona tupu ona o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, e pei o:

  • ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 - o le kulūkose e masani lava ona pa'ū mai ona o le maualuga o le inisalini poʻo isi vailaʻau e fesoasoani i lona faʻaitiitia,
  • fatuga, maʻi faʻamaʻi poʻo le ate,
  • afaina ma le fatu fatu, stroke,
  • afaina, pancreatitis, sarcoidosis, faaletonu hormonal,
  • o le insulinoma o le tumo o le pancreas, o onala ia e mafai ona gaosia ai le inisalini, ma mafua ai ona sili atu lona mamafa i le tino.

O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e lauiloa i se fua o le inisalini e le saʻo ona faʻatonuina, o lona uiga o le hypoglycemia e sili ona lamatia mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ma faamalosia e ave lenei hormone.

O le nofoaga lona lua ua tuʻuina atu i le vaivai o le tino e tulaʻi mai i le tala o le matelaina po o le leai o ni meaai. O isi filifiliga e seasea lava, e le o taimi uma e faʻatasi ai ma isi faʻamaoniga, ma e aunoa ma se fomaʻi o le a le mafai ona iloa pe aisea na pau ai le suka.

Faʻaaliga o le hypoglycemia faʻaleagaina

Ina ia e leoleo i taimi uma ma e mafai ona vave tali atu i se suiga i le soifua manuia lautele o oe poʻo se tagata vavalalata, e tatau ona e iloa faailoilo autu eo faatasi ma le suka maualalo. O faʻamatalaga nei e masani ona i ai i se tagata matua:

  • vaivaiga lautele, leai se aoga,
  • ulu, uluvaʻa,
  • gatete (fefe) i totonu o vae, o latou faʻalavelave,
  • tachycardia (palpitations)
  • vave vave le fatu fatu, moe,
  • popole tele atu, le fiafia,
  • fiaai, salu,
  • leai se faʻamaopoopoina o gaioiga, o le paʻu o foliga e mama,
  • tamaititi aoga, faalua vaaiga i mata, pogisa.

O faʻamaoniga uma o le maualalo o le toto suka e mafai ona mataituina i se nofo filemu pe o pepelo, poʻo se tagata moe. E mafua mai i le mea moni o le faiʻai e faʻaaogaina le kulūkose i le tutusa o aofaiga e pei o maso, ma pe a leai, e matelaina foi.

I le avea ai o se tulafono, o se tagata e moe le lava, e masani ona sau faatasi ma le moe, e mafai ona ia amio faʻamalosi, taumafai e tu i luga e aunoa ma le fafagu. O se taunuuga, o le maʻi e masani lava ona pa'ū mai le moega, afu tele, afu mai luga o le gaogao i pito pito i lalo, ma i le taeao ua mafatia i se maʻi tiga.

Afai ole glucose e le o faia i se tagata i lenei laasaga o le hypoglycemia (pito sili ona lelei i se ituaiga o mea suamalie: sugar, sweets, honey, keke, etc.), o lona uiga o le a atili ai lona tulaga. O le isi pa'ū i le kulūkose e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ogaoga ma matautia mo le soifua maloloina o le maʻi ma le ola:

  • fenumiai,
  • gagana le mafaamatalaina
  • osofaiga mataga.

O le faʻaitiitia ma le maualuga o le kulukose i nisi taimi e mafua ai le paʻu ma / poʻo le coma, e masani lava pe a mavae le oti.

Faailoga o se pa'ū mataʻutia i le suka

O le faʻaitiitia o le kulūkose i le tele o tulaga e atiae ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai le inisalini o le inisalini masani. I nisi o tulaga, o le faʻaitiitia o le pa'ū i le totoga o suka e maua ai le maualuga o le inisalini ona o le le talafeagai.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e faaosofia ai le faʻasiga o le inisalini e le pancreas. O le tele o taimi o nei mea e maua mai i le sulfonylurea ma sauniuniga a le vaega meglitinide. Pe a faʻaitiitia le kulūkose o le toto, e atiae e se tagata uiga iloga, e aofia ai:

  • tachycardia, lala tetete,
  • pallo o le paʻu,
  • leiloa le mafai gafatia i luga o avanoa,
  • faʻagesegeseina o tali pe, i se isi itu, amio le lava, faʻamalosi.

Toto toto maualalo i fafine maʻitaga

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i fafine e leʻo ese mai le faʻaalia o lenei tulaga i alii. Faatasi ai ma le paʻu i le mea ua faamatalaina, e mafai e sui o le afa vaivai o tagata soifua ona iloa:

  • faateleina le fua o le fatu, tuufaatasia ma se fefe e le mafaamatalaina le fefe ma lagona o le atuatuvale,
  • vaivaiga, faʻavasegaina o le vaai, le mautonu ma vaivaiga i vae,
  • faʻateleina le salu ma foliga mai o le fiaaai tele.

O le maualuga o le suka e maualuga lava ona matauina i fafine o loʻo i ai se pepe, aemaise i le uluaʻi tolu masina o le maitaga. E mafua lenei mea i se suiga taua i le tala o le hormonal, lea e faʻapupulaina ai le lagona i le inisalini i totonu o sela o le tino. O se taunuuga, o le tino o le tino o le maʻitaga e faʻaaogaina glucose vave vave.

Ma e manaʻomia foʻi le kulukose o le fetal. E le pei o le maʻisuka o loʻo atinaʻe i fafine maʻitaga, maualalo le kulukose o le toto i fafine e sauniuni e avea ma tina, e le o se mea e sili ona matautia, ae manaʻomia na o meaʻai paleni. O lona uiga, e tatau ona latou 'ai soo, ae i ni vaega laiti.

O afea e tatau ai ona ou vaʻai i se fomaʻi?

O le laasaga mo le faʻaitiitia o le kulukose lea e faʻaalia ai le hypoglycemia o se tagata mo tagata maʻi taitoatasi. O nisi tagata atonu latou te lagona le masani ma se faailoilo i lalo ifo o le 2.2 mmol / L, ae mo isi, o le taua o le 3 e sili ona taua, ma o le a sili atu ona latou atiae le au.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona fuaina a latou suka i ni nai taimi i le aso e faʻaaoga ai le mita o le kulukose toto. O i latou e le faʻaogaina lenei masini, ma e masani lava e le masalomia le i ai o le maʻisuka (mo le tele o vaega, o tagata matutua ia na atiae le maʻisuka ituaiga 2 i le matua), e tatau ona matala ma avea ma se taimi e asiasi ai i se finocrinologist:

  • faʻafuaseʻi faʻaopoopoga o le fua o le fatu nutimomoia
  • lagona o le vaivai ma vaivaiga i vae vaivai,
  • faʻateleina le sosolo i le leai o se gaioiga faaletino,
  • fefefe leai se mafuaʻaga, fefefe lima
  • le mafai ona taulai atu
  • le tele o vaivaiga po o le vaivai,
  • faʻanoanoa vaaia.

I le tulaga o se faaaliga se tasi pe o nisi, o taga muamua a se tagata e tatau ona sailia le fesoasoani faafomaʻi ma ia faia uma suega talafeagai. O le fomai o le a fautuaina auiliili le tagata maʻi, taʻu atu ia te oe le mea e fai i ia tulaga, ma atonu e fautuaina ai se suiga o le olaga.

Tulaga masani ma mea sese

Ina ia aua le misia se pa'ū mataʻutia ma le taua o le kulukose, ae, i se isi itu, ia siaki le hypoglycemia i le taimi, e tatau ona e sau i le fale suesue i luga o se manava gaogao ma ave se suʻega toto mai lou tamatamailima. I le fale, e mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai se glucometer, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka uma.

Suauu toto i le lautele o le 3-6 mmol / l, e aofia ai:

  • pepe fou faatoa fananau mai 2.7-4.5 mmol / l,
  • tamaiti matutua - 3-5.5 mmol / l,
  • tagata matutua - 3.5-6 mmol / l.

E le tatau ona galo ona o tagata matutua o le taua o le 5.5-6 mmol / l ua avea o se logo o le faailo, lea e taʻua i le togafitiga o le setete o prediabetes. Ole fesuiaiga o le coefficient i le pito i lalo o le masani e mafai ona faʻaalia ai le faʻaitiitia o le tino poʻo le hypoglycemia tumau.

O se tulaga e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, ma i le taimi lava e tasi e aʻafia ai faʻamaʻi faʻamaʻi: o le faʻamalosia o le maʻi, o le leiloa o le mafaufau, e matua lamatia tele, ma o lea e manaʻomia ai togafitiga vave i le falemaʻi. I le faagasologa o le togafitiga ma le faasaʻoina o le maualuga o le toto, o le a mautinoa lava le faia o suʻesuʻega faaopoopo, lea o le a fesoasoani ia malamalama i le mafuaʻaga o nei mea sese.

Ma o le a talanoa foi le fomaʻi ma le tagata maʻi e uiga i auala e faʻaleleia ai le tino, e aofia ai meaai, tuʻuina atu o masaniga leaga, tauivi ma meaʻai ma le malologa lelei. I le avea ai o se tulafono, suiga i le olaga, meaʻai, ma mea taumafa ile amataga o faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona iai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

E faʻapefea ona fesoasoani i le maʻi maualuga o le hypoglycemia?

O le setete o le faʻafuaseʻi ona tupu aʻe le hypoglycemia e tatau ona taofi i totonu o le 5-10 minute, a leai o le a le mafai ona faʻavaivaia ma isi faʻalavelave lamatia o le ola. Mo le leai o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e 'ai pe inuina se mea suamalie pe o loʻo i ai faʻataʻavale.

O oloa pito sili ona aoga e fesoasoani e faamuta ai se osofaiga i le 5-10 minute o:

  • fualaau suamalie (afa afa ua lava),
  • suka (1-2 teaspoons),
  • meli (2 teaseti),
  • jam (1-2 punetini)
  • caramel (1-2 pcs.),
  • lemonade poʻo se isi mea inu suamalie (1 ipu).

A maeʻa ona 'ai, o le a osofaia le osofaʻiga, ae e le aoga le le amanaia o faailoga e muamua mai, e tusa lava pe le o mafua ai le tele o le faʻafitauli. E tatau ona manatuaina i soo se minute (faatasi ai ma le sese o le toto o le suka poo le faaseʻeina o meaai), o le osofaʻiga e mafai ona toe maua, ma e le o iloa le malosi o le ai ai.

I maʻi. Soo se tasi o faailoga o le hypoglycemia e tatau ona avea ma se taimi mo se asiasiga i le fomaʻi ma se suesuega maeʻa. Afai e leai ni faʻafitauli ua maua, ona tatau ai lea ona faʻaoga fautuaga a le fomaʻi e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o ni faʻalavelave faʻalavelave. I le tulaga o le siakiina o le faamai - ia maua fautuaga ma togafitiga togafiti e faamautu ai le setete o le endocrin system.

Aisea e tupu ai le hypoglycemia?

I totonu o se tino maloloina, o le maualuga o le suka o le toto e faʻatulaga e le tele o metabolic mechanisms. I le i ai o fale glycogen i le ate, e le tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le suka. O le mea lea, i se tagata soifua maloloina, e le tupu le hypoglycemia.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka suka ua faʻaʻumiʻumi le mamafa o le anapogi, e ui lava e mafai e le tino ona faʻafetaui i ai e aunoa ma le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose. O le tele o taimi, o le hypoglycemia e tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka - latou te faʻaaogaina fualaau o le suka, lea e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. Ma o le tele o faʻaaliga o le hypoglycemia e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻaaogaina e se tagata ma taofia ai lagona lagona.

I tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka, o le insulinoma e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto. O le fomaʻi lenei e maua ai le inisalini, o loʻo i totonu o le paʻu. Ona o lana gaioiga, o maualuga o le suka e mafai ona paʻu maualalo - e oʻo lava i lalo ifo o le 1 mmol / L. Talu ai o le paʻu o loʻo i totonu o le tino o le tagata i le taimi atoa ma le inisalini e gaosia i taimi uma, e toe faʻaaogaina foi e le tagata lagona o le hypoglycemia.

O le a le uiga o lenei mea?

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasalaga faʻaleagaina, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga lamatia i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia poʻo le leai o se faʻafoʻi atu i le ita). E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

Faailoga o le hypoglycemia

  • fiaaai
  • fefe
  • popole
  • lima lima
  • pallo o le paʻu
  • sosolo.

Faʻasolosolo i le hypoglycemia, o le tagata ua le iloa. O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le hypoglycemia e faʻaauau pea. O se tagata i lenei setete e le lelei. I le avea ai o se tulafono, o lona manao muamua o le 'ai lea o se mea.

Afai tatou te talanoa e uiga i le hypoglycemia masani (o lona mafuaʻaga o le insulinoma poʻo le maualuga o inisalini), o le isi faʻamaoniga e ono foliga mai: o le alualu i luma o le mamafa. Ona o le anabolic properties o insulin, o le gaʻo e maua i le tino.

O le a le mea e fai pe a iai nei uiga

Aisea e le mafai ai ona e faalagolago i na o faailoga? E i ai tagata e maualuga le maualuga o le suka i le maualuga nai lo le masani. Aʻo anapogi, latou te lagona e pei o tagata gasegase i le hypoglycemia - ua taʻua lea pseudohypoglycemia. O loʻo i ai tagata suka suka suka maua le maualuga o le suka pe a ma le 13 mmol / L, ma pe a faʻaitiitia i le 7 mmol / L, latou te iloa uma uiga o le hypoglycemia. O aʻafiaga e mafai ona tutupu i le maualuga o le suka, ae atonu e le tupu i le hypoglycemia sili ona leaga - ona o le fetuunaiga i ai. O le mea lea, afai ei ai se masalosaloga o se maualuga o le kulukose, e pasi e se tagata se suʻega toto mo le suka. Afai o le maualuga o le suka e lalo ifo i le 3.3 mmol / L, e mautinoa lava o le hypoglycemia.

A faʻamaonia le hypoglycemia, o le laasaga e sosoo ai o le faʻamautinoa lelei lea o lona mafuaaga, aʻo le faʻamalositino atonu e eseese - o le a faʻamatalaina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamautinoaina o le insulinoma e manaʻomia ai le matelaina ma se suʻega faʻapitoa faataitai, lea e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Mea e tatau ona e iloa mo se tagata o loʻo mafatia i le hypoglycemia, ma ona aiga

I le hypoglycemia matautia, o le glucagon e mafai ona faʻatonuina, e faʻatonuina i se tulaga faʻapitoa. O se tui faapitoa lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻatau. E i ai le auala lona lua e taofi ai le hypoglycemia, lea e masani ona galue ai: le faʻaogaina o le 40% glucose solution.

Mafuaʻaga talafeagai

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Toto toto maualalo i alii ma tamaitai

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka. Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, faʻateleina le faʻaitiitia o faleoloa glucogen ma, e tusa ai ma lea, le faʻasaina o lona genesis e aʻafia ai. E taua le mataʻituina o le maualuga o le suka i le aso atoa, talu ai o le hypoglycemia e le itiiti ifo le lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

Toto toto maualalo i se tamaititi

I tamaiti, o le hypoglycemia e mafua ona o le maualalo o calorie nutrition ma gaʻo tetele i le va o taumafataga e uiga i le maualuga o le tino ma le malosi o le mafaufau. O le faʻatulagaga o le aso ma le le lava o le moe o loʻo saofagā foi.

E sili atu i le tele o taimi o tamaiti o loʻo i ai se faʻaoga faʻapitoa o le hypoglycemia faaleaiga, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaitiiti ei lalo ifo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga. O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Fualaau ma vailaʻau

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.
  2. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  3. Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.
  4. I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  5. Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.

Fofo faʻapitoa

Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

  1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
  2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
  3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
  4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

Meaʻai talafeagai ma taumafa

I le maualalo o le toto toto, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se taumafa a le tagata lava ia mo oe, i le amanaia o le ogaoga o le faafitauli, o le i ai o le maʻisuka o se ituaiga faapitoa, faapea foi ma le tulaga o le tino.

  1. Faʻateleina lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e ala i le 'aina o fualaʻau, paluga o le saito, ma falaoa atoa o le falaoa.
  2. Faʻateʻaina atoa le ava malosi, semolina, pasta mai ituaiga o le susu, paluga, gaʻo gaʻo ma malosi, ituaiga uma o meaʻai ma gaʻo o meaʻai, mea manogi, meaʻai ulaula, pepa ma le sinapi.
  3. Taumafa suamalie, kuki, le meli ma le sua tele.
  4. Taumafa vaega, i ni vaega laiti, aua neʻi galo le 'ai o meaʻai fuatini ma sina gaʻo.
  5. Taulai atu i mea taumafa e maualuga i le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaitiitia o le suka mai i mea gaʻo. O filifiliga aupito sili ona lelei o le sana, peʻa, leketi pateta.
  6. Ia mautinoa ia aofia ai i le fua o fualaau 'aina, e faʻamafana ma faʻamago, pe i totonu o lau lava suamalie, o loʻo i ai se aofaiga maualuga poʻo le itiiti o le suka.
  7. Filifili sela punaoa o le protein - iʻa, pi, moa po o le lapiti.
  8. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o kalaine i le tele e mafai ai, lea i le tele o mea e faʻaleagaina ai le faagasologa o le atinaʻe o le hypoglycemia.
  9. Sui mea inu faʻamaʻavale ma minerale e aunoa ma le gas.
  10. E mafai ona e maua le polotini e te manaʻomia mo le tino mai isi oloa - fatu, meaʻai susu susu.

Fuafuaina o aso taʻitasi

  1. O le ai ai ni a matou fuamoa e lua ua kuka ma tea ua le tofoina faatasi ma sina fasi falaoa atoa.
  2. E i ai se meaʻai ma se ipu susu poo se tasi o fualaau e le o faʻasalaina o le tele ole laʻau.
  3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le susu i luga o le paluga o aano o manu ma salati fualaʻau. Faʻaopoopoga - o se vaega o iʻa feʻaveaʻi ma lauti.
  4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fualaau aina suamalie. O le isi mea e fai o le 50 kalama o pala.
  5. O le taumafataga o le Dinner na moa le moa po o le lapiti o le lapisi faatasi ai ma se apa meaʻai fualaau. I le avea ai ma sui o le lauti ma le kofe, e mafai ona e faʻaaogaina le chicory.
  6. Lua itula ao lei moe - o se ipu malamalama o le 1 pasene lefir.

Mataʻitu lau mea taumafa, 'ai le mea saʻo, mataʻituina le masani i aso taʻitasi ma i le tele o tulaga e mafai ona e faʻaumatia le hypoglycemia e aunoa ma fualaau faʻasaina!

E faʻapefea ona faateleina le suka o le toto?

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le tele o metotia:

  1. Faʻafofoga tautala o le free-form dextrose monosaccharide.
  2. Glucose oona.
  3. Fesoʻotaʻiga faʻapitoa o le glucagon.
  4. Faʻaaloalo i se taumafataga e maua ai mea taumafa vaevaeina, aofia ai i le taumafataga o mea taumafa e maua i le fiber ma e le aofia ai i vaega o mea taumafa e aofia ai leucine, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo.
  5. Ole faʻaaogaina o mea taumafa e maualalo i se mea faigofie ma le "faʻagesegese" o vailaʻau faʻamalosi - o le mea muamua e vave faia, aʻo faʻamautuina e le mulimuli le iuga (keke mamago, falaoa).
  6. Faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻatulagaina masani masani ma aso taʻitasi.

O le a le lamatiaga o le maualalo o le toto i le taimi o maitaga?

O le hypoglycemia e afaina ai le fetus, e faaitiitia ai le aofai o le kulukose e ulu atu i le pepe e leʻi fanau mai i le placenta, lea e aʻafia ai lona atinaʻe. E le gata i lea, o le le lava o le toto suka e mafai ona mafua ai le fanau mai vave ma faateleina ai le ono tulai mai o se faʻanoanoa.

Ia mautinoa e pulea le maualuga o le kulukose i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka poʻo le uiga masani o le faafitauli e faʻaalia - o le moe, o le soona inu, o le gatete i pito, o le lagona faifaipea o le fiaai, ma isi.

O le filifiliga "faʻafuaseʻi" mo le vave faʻaitiitia o le hypoglycemia i se tulaga mālū po o le tikeri, o le tasi lea o taimi e faʻaaogaina ai le gaʻo (carbohydrate) vave (juice, sweets and sugar.). Ae ui i lea, i soo se tulaga, logo lau fomaʻi e uiga i le faafitauli, mulimuli ane o le a ia faatonuina oe i suʻega toto ma faʻamaonia le togafiti talafeagai.

O le a se mea e mafua ai le maualalo o le toto o le toto i se pepe fou?

O le tele o taimi, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai i itula muamua o lona soifuaga e mafua mai i le tele o itu le lelei - o le faʻamalosia i le taimi o le fanau mai, loloto poʻo le faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nisi faʻafitauli lamatia e sau mai se tina e maua i le maʻisuka ma faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau suka.

O lenei faafitauli e manaʻomia ona fofo vave: o le tele o taimi e faʻanofoina le pepe fou i le potu maʻi tigaina, o le kulukose e tui i totonu o le tino (i totonu o le tino). I le maualalo o le tulaga lelei, o le pulega o le glucagon ma le hydrocortisone e faʻataʻitaʻiina seia oʻo ina faʻamautuina le maualuga o le toto toto.

O a faailoga autu o le maualalo o le toto suka?

I le hypoglycemia, o le maʻi e tele ona aʻafiaga leaga. Le sili ona taʻutaʻua oi latou:

  1. Paga o le ulu tiga ma le vevela.
  2. Faʻanoanoa, mafaufau le mama, amnesia.
  3. Diplopia ma paresthesia.
  4. Tele faʻafitauli o le fatuga tutotonu o le cardiovascular system (tele taimi o faʻataʻaiga).
  5. Faʻafitauli o le respiratory.
  6. Tele vaivaiga o le tino atoa, taoto ma le vomiting.
  7. Lagonaina o le fiaaai.
  8. Sulu malosi, pallor o le paʻu, fatugaʻo maso.
  9. Tremor, mydriasis.
  10. O le atuatuvale, ita, osofaiga.

Afai ua e faailoaina o nisi o faailoga o loʻo i luga ia oe lava - ia suʻe suʻega pe fua le maualuga o le suka o le toto i le glucometer.

Tulaga lautele

O aso uma lava, e toe faʻamalosia uma ai le malosi i meaai, faatasi ai ma le glucose e ulufale i totonu o le tino. O le maualuga o le 3.5-5.5 mmol / l. Afai e maualalo le suka, o le a le uiga o lena mea? O le tino e le lava le malosi, o le hypoglycemia e atiina ae. O le maualuga maualalo o le toto suka e afaina i taunuuga ogaoga.

Mafuaaga mo le pa'ū

O faamai matuia ma mea laiti o le olaga i aso faisoo e mafai ona faaosofia ai le oso i luga o kulukose. E le mafai ona faʻamaonia mea e fai, ae afai e maualalo le maua o le toto toto, e tatau ona sailia ma faʻaaoga vave ia mafuaʻaga.

Toto toto maualalo, mafuaʻaga:

  • Galue faaletino. A maeʻa ona taʻalo taʻaloga poʻo isi gaoioiga faaumiumi, o le malosi o loʻo faʻaagaga, o loʻo faʻatusalia e le glucose, ua faʻaumatia.
  • Meaʻai. O meaai e le masani ai, o meaai umi, aemaise lava meaai laiti-carb, o meaai e le paleni, o mafuaaga lelei uma ia e maua ai se glucose.
  • Hypoglycemia faʻataʻitaʻi. O le tali lenei a le tino i le malosi tele o le suka, mo se faataitaiga, pe a uma se vaega tele o suamalie.
  • Ava malosi ma ulaula. I le taimi muamua na faateleina le faailoilo, ona oʻo ai lea i le vave o le pa'ū.
  • Faatoilaloina o vailaau. O le tele o taimi, o vailaʻau faʻamaʻi e avea ma mea sese.
  • Maʻi. O le maʻisuka o loʻo iai nei, faʻafitauli o le thyroid, faafitauli ma le pancreas, gastrointestinal tract, ate, toe faʻaogaina.

Taua: tali atu i le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faateleina o le gaosiga o le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina le tele o suka. O se taunuuga, o le glucose ua uma ona faʻaaogaina ma o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaaga e pa'ū ifo ai le maualuga ile 1-2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga.

O le maʻitaga o se mea fiafia mo se fafine, ae o se mea faigata ma le le mautonu foi mo se fomaʻi. Faʻasagaga o le gaioiga o le maʻitaga, o le toe faʻaleleia o mea faʻataʻoto, e le mafai ona vaʻai pe faʻapefea ona tupu lenei mea mo le soifua maloloina o se tamaitai. O le mea lea, e taua le mataʻituina e le aunoa, e aʻafia ai le taimi e faʻasalaina ai le toto mo le suka.

Fesoasoani muamua ma isi togafitiga

O le faaitiitia malie ma le itiiti o le suka e le o se mea e ono lamatia ai ma e mafai ona aveese e ala i le 'ai. E tupu lenei mea i le tele o le vaivai ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino. Ae faʻapefea pe a pa'ū le maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l ma faʻaauau ona pa'ū? O le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai se sapalai o suti faʻatasi ma i latou: o se suka, se sukalati, lole, vai suamalie. E iai foi i le fale talavai e mafai ona e faatauina ai kulumacose.

O se fasi suka o le a fesoasoani e vave faʻavave le kulūkose

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le togafitiga ma le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se tasi e faʻateleina maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolo. E faʻaaogaina se kulupu e iai se kulūkose pe faʻaaogaina se tui tui. Falemai ole maʻi.

Tetele ma le malosiFaailogaTogafitiga
Mpoglycemia mama (1st tikeri)O le fiaaai, pallor, le fiafia, afu, vaivaiga, moe, ma le le fiafia10-20 g o suauu gaʻo e ala i le gutu i le tino o pepa o glucose, suamalie poʻo se suamalie suamalie
Hypoglycemia o le agavaʻa faʻamalosi (lua tikeri)Ootia, tiga o le manava, suiga o amioga (amioga mataga po o le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, sweating, tautala ma faʻaletonu le vaai10-20 g o le kulukose e ala i le gutu sosoo ai ma se meaʻai e aofia ai falaoa
O le malosi o le hypoglycemia (vasega 3)Le loto vaivai, le mautonu, leai se mafaufau, le mautonuO fafo o le falemaʻi: inisiua glucagon (IM). Tamaiti 10 tausaga: 1 mg (pusa faʻapitoa faʻafuasei). I totonu o le falemaʻi: o le pulus of glucose oona (20% 200 mg / ml) 200 mg / kg mamafa o le tino mo le 3 minute, sosoo ai ma le kulukose oona 10 mg / kg / min (5% = 50 mg / ml)

Laulau: Fuataga o le hypoglycemia ma metotia o togafitiga

Malosiaga Mana

O le sili ona taua i soʻo se togafitiga o le ola ma meaʻai, e aofia ai. I le hypoglycemia, e fautuaina ai se taumafa faapitoa. E faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻasologa o fuainumera o oloa. Faʻalagolago i lona tau, e mafai ona fuafua le avega i luga o le tino ma le suka, o lona uiga, o meaʻai e faateleina. O le laulau e tolu vaega autu. Mai le taumafa e manaʻomia ona e faʻamavaeina atoa le kulumu mumu ma faʻamafa i lalo le lisi matamata.

Glycemic Index ma Vaega Faʻatino

Taua! O se oloa e maua ai le maualuga o le suka e maua mai ai na o na o sina taimi ma faʻateleina ai le faʻaititia o lona tulaga, faʻasaʻoina metabolic mechanisms. O le mafuaʻaga lea latou te manaʻomia ai ona faʻaititia ma faʻaaogaina mo na o faʻalavelave faʻafuasei o le siitia o le kulukose.

E tatau ona aofia i totonu o le meaai mea taumafa e maualalo ai le suka. E faʻamautuina le metabolism ma puipuia ai osofaiga i le faʻatinoga. O fualaau faisua ma vine ia, atisito o Ierusalema, pasili ma salati, iʻa e maualalo le gaʻo ma aano o manu.

Ina ia puipuia le hypoglycemia, e tatau ona e faʻamautuina au mea taumafa, ia 'ai uma i le 3 itula, aua le faʻaaogaina le ava malosi. Ia faʻamaonia foʻi lau galuega faaletino, ia faʻalelei atoatoa. O se soifua maloloina lelei o le puipuiga sili lea o maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga