Korena i le va o tamatamai vae (Vavalo)

E le mafai ona iloa e isi tagata le telefoni i le va o tamatamaivae, ae mafai ona maua ai le tele o le faʻavauvau, aemaise lava pe a le mafai e se tagata ona faʻaumatia mo se taimi umi.

Afai e te le amata togafitiga mo lenei faafitauli i se taimi tatau, e mafai ona mafua ai ni taunuuga ogaoga. E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi tiga i le va o tamatamai vae e faʻavavau, o le a taʻu mai i lenei tusiga.

Mafuaaga o le faʻaalia o gaʻo faʻavalava

O seevae e le talafeagai, ma e masani lava o faafitauli e pei o le faaleagaina o tamatamailima, gaʻo mai ponaivi, ma le tele o le tino, mafua ai le tufatufaina saʻo o le avega i luga o vae, o le mea lea o le a le fiafia ai nisi vaega o le paʻu.

I le avea ai o se puipuiga puipui, o le paʻu o vae e amata ona matua faateleina le faʻamalosi i luga o le nofoaga o feeseeseaiga, ona o le faʻatainaina o potu o le epidermis.

O le paʻu i le va o tamaʻi tamatamai lima e matua manifinifi ma matagofie.o le mea lea e masani ai ona totoina sana, e mafua ai le tiga i le taimi o le savali.

O le valavala o le vavalalata, lea e foliga mai ona o le feeseeseaʻi o tamatamaʻilima mai le tasi ma le isi, o se vaega manua e ufitia i se paʻu papaʻe e faʻamalosi ma e maualuga luga aʻe o le paʻu. O ia vailaʻau (masini susu) e faigofie ona paʻu, fetagisi, ma foliga o vaʻa, tatala le faitotoʻa ulufale mo faʻamaʻi.

Aisea e aliali mai ai i le va o tamatamai lima

Matou o le paʻu e faʻaalia i soʻo se aʻafiaga: kemisi, vevela, masini. O nofoaga faʻapitoa i le va o tamatamailima e sili atu ona faigofie i na aʻafiaga. O le paʻu e gaosia i le mumu, o loʻo i ai se moli, o le tuputupu ae, o le a avea ma foliga mama. O mafuaʻaga e tele:

  • fusi malulu fesoasoani e tuʻi tamatamailima, mafua ai feeseeseaiga,
  • umi savali i luga o mulivaepe a tufatufaina atu le uta i luga o vae ma tamatamailima e le mafaamatalaina,
  • se seevae fou e le o ofuinafaia o mea mamafa ma seevae maualalo,
  • sosolo i vae,
  • savali i seevae pupuni,
  • palakalafa leaga vae
  • faʻatasi faʻamaʻifaatasi ai ma le fula o lala,
  • vae laugatasilea e tatau ai ona filifili ni seevae faʻapitoa faapitoa.

Va o Toto - Ituaiga

E tolu ituaiga autu:

  1. Fuʻu sana. E lava le faʻaeʻeina o seevae le lelei poʻo le faʻamafanafana ma e le umi se taimi e faatali ai sana. I foliga vaaia, e foliga mai o se fagu paʻepaʻe ma se vai, ma le le talafeagai mo togafitiga faʻapitoa, o se siama e mafai ona ulu i totonu o le paʻu.
  2. Tue mata o sana. E masani lava, o lenei faafitauli e matauina i tagata e ofuina ni seevae tetele. Ona o le mamafa o masini poʻo le mamafa, o le kulimi mago ua faia. O nofoaga e sili ona fiafia i ai lenei faafitauli e aliali mai, o tamatamailima ma tamatamailima. O lenei ituaiga o sana e le afaina ai ni faafitauli i le taimi muamua, atonu e le lagona e se tagata le tiga, ae afai e le faia le taimi i togafitiga, e mafai e le sana ona faaleagaina le toto i le vae ma aʻafia ai le gaioiga a le tagata lava ia.
  3. Rod view. O le mea e ofo ai, o le valaau e foliga mai ona o le le lelei o togafitiga o le tuputupu ae matutu. O lenei telefoni ua uma ona faʻagagaina le tiga, talu ai o le ogatotonu o le tuputupu ae ua oʻo i totonu o le paʻu. O le faafitauli o le mea moni o se mea telē, ae mafai ona foia.

Masini vao

E foliga mai o le tuputupu aʻe o le keratinized. Tuputupu ae lemu ona o le uumi o le ofuina o seevae le lelei. O le tuputupu ae o se taamilosaga lapotopoto e alu i totonu ma mafua ai le tiga pe a savali. O se nofoaga e sili ona fiafia i ai o totonu o le tamaʻi tamaʻi lima. O lenei mea e faʻaleagaina ai le gaits, pe a le togafitia, ia atonu sili atu faʻaleleia le faʻasolosolo faʻatasi tamatamailima.

Togafitiga o sana i le va o tamatamai vae

O le togafitiga o sana i le va o tamatamai vae e aofia ai le aveeseina o masini, puipuia o lona nofoaga o le localization mai mea taufaaleaga ma le aveesea o mafuaʻaga na mafua ai le sili atu o le tuilaina o le paʻu.

I le avea ai o se tulafono, o vai masani masani e "tietie solo" i latou lava i le fale.

Ina ia faʻaumatia faʻamago ma fatu fatu, atonu e te manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi.

I soo se tulaga, aʻo leʻi aveesea le sana, e tatau ona e mautinoa o le mea moni lava, ma e le o se mea e mafua mai i se faʻamaʻi poʻo se viral infection.

E mafai ona fenumiaʻi le telefoni i luga o vae, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le vailaʻau, ma o lona aveeseina tutoʻatasi e mafai ona oʻo atu ai i le salalau o le siama ma toe faʻafoʻi ai.

Faʻalagolago i le a le ituaiga telefoni i le va o tamatamai vae, o le a eseese a latou togafitiga.

O le taua o le faʻavae e tutusa lava: e vavaeeseina ai le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe ma le fesoasoani o le taʻavale poʻo se mea faʻapitoa.

Ae o le faagasologa o le aveeseina o ituaiga eseese o sana o le a suia.

Le mea e togafitia

O le avanoa e tuʻuina atu i metotia faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa i falemaʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e faʻatalanoaina e se fomaʻi o ia na te faʻamaonia le faia i le va o tamatamailima ma filifili le togafitiga talafeagai.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o masini i luga o le vae:

le maʻisuka e le mafaamatalaina

ogaoga o le atherosclerosis o laʻau vaivai pito i lalo ma suiga o paʻu o pusa,

masalomia le valea o le neoplasm,

faia faʻamalosi toto,

afaina pe maua mai le toto toto,

ogaoga o le puipuiga o le tino (pe a uma togafitiga o le chemotherapy, ma le cytostatics, faatasi ai ma maʻi pipisi),

faʻalauteleina le lagona lelei o le paʻu i le malamalama (ata pueina).

Ona o mea e ono tulai mai

O le paʻu i le va o tamatamailima e matua maaleale, o lea e faigofie ai ona faamanualia. Afai o se tagata e lalagaina le le toʻa, o le fusi o seevae, aemaise lava i se isu vaitiiti, o le a faʻapipiʻi tamatamailima ma gafa i le tasi ma le isi o le a tupu mai, lea o le a foliga mai e foliga mai o le valaau susu.

Afai e le amanaʻia e se tasi lenei faafitauli, e mafai e le manua afaina ona faʻamalosi, liliu ma vevela, ona taʻua lea.

Mafuaaga masani o le sana:

  • umi uumi seevae seevae,
  • vae laugatasi
  • gasegase
  • ofuina le seevae seevae sese
  • mamafa mamafa
  • tui le ponaivi i luga o le vae,
  • Vitamin A le atoatoa
  • maʻisuka
  • fuga vae
  • Savalivali e leai ni vae
  • afaina o le dermatological
  • sese o tamatamailima
  • vae mafolafola ma isi faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻaleleia lelei le valaau, talanoaina i lenei vitio:

Mo mafuaʻaga nei, o le paʻu e masani ona ita tele. Ma o sana o se ituaiga o le paʻu o le paʻu, lea e faʻaalia ai ia lava i foliga o vesicles pe o se tupu tele.

O le osofaʻi tele o vae e mafua mai i le le talafeagai o le metabolism, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi lautele e tuʻuina atu ai foi se uta tele i luga o vae.

Fomaʻi togafitiga togafitiga

Afai e te manaʻo i togafitiga masani, o le taimi muamua o le a tatou amata ai i togafitiga faʻapitoa i togafitiga.

  1. Patch. O totonu o soʻo se patch o loʻo faʻapalaina i vailaau faʻapitoa e faʻamalūlū ma faʻasili ai le paʻu o le paʻu.
  2. Uu manogi. O lenei meafaigaluega e tatau ona faʻaaoga tuusao i le nofoaga ua faaleagaina, pe a maeʻa ona faʻaaogaina se fusi i le faʻamau. A maeʻa sina taimi puupuu, e mafai ona aveese le paʻu o le paʻu i mea masani.

O loʻo i ai se numera o vailaau faʻasaina e manatu lelei e aoga:

  • Nemozol cream. O loʻo aofia ai le tele o le salicylic acid, lea e faʻamalulu lelei ai le paʻu o le paʻu ma e le mafai ai ona toe faʻatupulaia le tuputupu ae.
  • Antimozolin. O le tuufaatasiga o lenei suauu e aofia ai le mea e taʻua o le lactic acid, lea e mafai ona foia le faafitauli i se taimi puupuu.
  • Taofi le saito. O se fofo sili ona lelei mo tuputupu aʻe. Faʻafetai i le faʻatusaina o le faʻamaʻi, o lenei suauu e faigofie ona faʻaoga.
  • Salipod. O se pusi faamalolo lea e vave ona fesoasoani e aveese ai le tuputupu aʻe faafetai i le salicylic acid.

Aua le faʻaaogaina se falemai mo manua. Talu ai o le tele o tapenapenaga o loʻo i ai le vailaʻau, lea e faʻamaonia ai le manua ma faʻaleagaina atili ai le paʻu.

Fofo faʻapitoa

O isi metotia o togafitiga e matua ese lava ma faʻalavelave faʻalavelave.

O le tele o fomaʻi e fautuaina malosi lava le tuʻufaʻatasia o vailaau masani faʻatasi ma togafitiga masani

Ma i le tulaga o sana, e tele auala e faʻaumatia ai i le fale, ae ao lei faʻaaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

  1. Pulu patato. Suauu pateta i totonu o latou paʻu, aveese le pulu atoa ma togi lelei. Ona faʻaopoopoina lea o le sipuni o le suauu suauu, o mea uma e faʻafefiloi lelei. Ma le isi, o le tino maeʻa e mafai ona faʻaaoga i le paʻu o le paʻu pe a ma le luasefulu minute.
  2. Faʻamama mai i laʻau. Lelei faʻatasi ai ma tagata faʻapitoa e vavalaʻau lelei e faʻamaluluina le gaʻo o le paʻu o le paʻu. Ona vevela lea, e tatau ona faʻaaogaina laupepa kuka i le nofoaga ua faaleagaina. E te manaʻomia e teu i luga o le paʻu seʻia oʻo ina manaia, ona mafai loa lea ona e faia le tele o taimi.
  3. Palu pateta ma le meli. E manaʻomia le afa-pateta mata (grate) ma se sipuni o le meli, e faʻafefiloi mea uma ma faʻaaoga i le sana mo le aso.
  4. Aloe Ina ia vave tele le faagasologa o le faamaloloina o vae, e tatau ona faaaoga aloe i le nofoaga tiga, ina ia lelei le togafitiga e tatau ai ona toe faaleleia le laau i luga o le nofoaga tiga ma se patch ma le fusi.
  5. Paʻa ma le potassium faʻasalalau. Tasi le meaʻai pati i totonu o le vai vevela seia oʻo i le piniki ma sasaa i ai se fasi masima iina, mulimuli ane e tatau ona tuu i lalo ou vae i totonu o le fagu ma le vaifofo mo le luasefulu minute.
  6. Paʻu ma le suamalie. E tusa ma le lua ni sipuni lapoa o le fasimoli mafiafia ma tolu sipuni tetele o le suauʻu paluga e tatau ona faaopoopo i le lua lita o vai inu.

E faʻafefea ona faʻaumatia fatu i le va o tamatamai vae, vaʻai i lenei vitio:

E tatau ona ou alu i le fomaʻi i lenei faafitauli

A uma ona togafitia fale togafitiga i le fale ma ua tumau le saito, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O lenei faafitauli e tautalagia e: cosmetologist, dermatologist, podologist, fomai tipitipi.

Naʻo se tagata poto faapitoa poto faapitoa e mafai ona fofoina ia ituaiga faʻavae, o le a ia fofoina ia faʻavae ma faʻamaonia se togafitiga lelei i fualaau.

Afai o le tuputupu ae o se ituaiga purulenti, o le tagata maʻi e tatau ona inuina vailaʻau.

I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, o le a faatonuina e le fomaʻi laupepa i totonu ma le faʻaaogaina o togafitiga i fafo i foliga o masini ma kulimi. O nisi taimi o vailaʻau ma laulau e le fesoasoani, ona latou faatonuina lea o se mea e vaʻavaʻai ai poʻo le ave faʻamalosi o masini.

Fuafuaga puipui

Ina ia aloese mai lenei faafitauli, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  • mulumulu ou vae i le fasimoli i aso uma ao le i momoe,
  • fai ni seevae mafanafana o lau lapoa
  • ofu seevae masani
  • E le fautuaina le ofuina o seevae maualuga-seevae poʻo faʻasologa o seevae i aso uma,
  • seevae e tatau ona malosi,
  • i le iai o ni ituaiga o fomaʻi vaevaega, e tatau ona e faia pea ni seevae i se faʻasalalauga faʻapitoa.

Afai o faʻalauteleina ma sana e foliga mai i taimi uma, ua fautuaina e te liliu atu i se fomaʻi fesoasoani mo se fesoasoani. E foliga mai, o gaʻo e mafua ona o le le talafeagai o le vae i le taimi o le gaioiga.

Fualaau faʻapitoa

O fualaau o vailaau masani e aofia ai tupe e fesoasoani e faamalūlūina ai le paʻu o le tino, ma le aveeseina o le paʻu.

  1. O le auala pito sili ona faigofie e faamaluluina ai maso o le vavao o vae i le vai vevela, faatasi ai ma le faaopoopoina o le masima, masima o le chamomile, potassium pati poʻo le soda. A maeʻa le 10 minute, faʻamamaina le laratinized layer i se pumice ma faʻafefiloi ma se kulimi faʻamalulu. Ia faʻaopopo i totini o le totini. O vai taele ma vai inu e umi se taimi e faamalulu ai. I le aotelega, ia le itiiti ifo i le 7-8 taualumaga e tatau ona faia.
  2. E mafai ona e faia se toso o le sipuni. Mo lenei mea, siʻosiʻosiʻoti gaosi (paluga talafeagai) tuʻu ai le vineta mo ni nai aso. Faapipii le masini i le vae i le vai vevela ma ia malupuipuia ma se fusi. Taofi le pusa faamalosi seia aulia le taeao, pe a uma ona taʻe ese le paʻu ua faamaluluina. Toe fai pe a tatau ai.
  3. Fai se keke mai le vineka ma le falaoamata. I se fasi patch, tipi se pu o le tele o se sana ma le laau i se nofoaga ua faaleagaina. Faapipii se keke i le lua ma faapipii. Taofi le pulufana mo ni nai aso, ona faia lea o se vevela vevela ma ia aveese le pusa. E mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi malie se kuluga ulugalii o le vineta i le mea mama o le sana, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu lelei.
  4. Paʻu mata. Porridge e tolu pulou eletise mo le uaina vine (2 ipu) ma tu mo le 20 aso. Faʻalu se fasi gau gau i luga o le lua i luga o le faʻafefete, faʻaoga i le paʻu o le paʻu ma faʻalelei i se fusi, pe a uma ona tuʻuina le ata. Tuʻu le fusi seia oʻo i le taeao.
  5. Faatasi ai ma le manuia lava e tasi, o le paluga o le meli ma le sipuni pe na o vodka foi e faʻaaogaina e faʻamama ai le gaʻo.
  6. Mo le faʻaaogaina i le kulimi maso, se fasi keke o lemoni, faʻafefiloi ma taoina pateta, o se lau o tomato fou poo propolis e talafeagai. Faʻapipiʻi soʻo se vaega ua filifilia i le pusa, faʻapipiʻi ma tuʻu mo le 12 itula. A uma ona faʻamaluluina, ona aveese lea o le vaega ua faaleagaina.

O ia filifiliga e talafeagai i le tulaga o sana po o telefoni malogo ma o le a le aoga mo le aveeseina o tuputupu aʻe ei ai le autu.

Talosaga Vitio mo togafitiga faʻaleaganuʻu mo sana:

Pulu ma sauniuniga

O faʻamaʻi kulimi ua maeʻa ona faʻaaogaina ma le fesoasoani o sauniuniga tau vailaʻau. O lo latou aafiaga e faamatalaina i le salicylic poo le benzoic acid, lea e maua ai se aafiaga faamalulu ma aoga i le nofoaga ua faaleagaina. O le tuʻuina atu o loʻo tuʻuina atu e le faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina e aofia ai le sana ma patipati.

O nei tupe e eseese i le tau, ae ia i ai se faʻatulagaga tutusa o le gaioiga:

  1. Auina o le kulimi. O se tasi o vaega o le kulimi o le urea, faafetai lea e faʻaleleia atili ai le paʻu o le vae o le paʻu o le suasusu ma e faʻaaogaina e le gata ina ave faʻamalosi, ae faʻapea foi i le faagasologa o le tausiga o vae.
  2. Umi Nemozol faʻaaogā pe a uma le mulumuluga o vae bath. E faʻaaoga i le paʻu mafanafana, faʻapipiʻi ma se fusi mo se aso poʻo se lua. Atonu e manaʻomia lou faʻaaogaina o le kulimi i ni nai taimi seia oʻo ina ausia le taunuʻuga. Mulimuli ane, aveese le kulimi mago.
  3. O le tuufaatasiga o mea eseese e eseese Keratolic cream. O le lactic acid, o le suauʻu taua ma le urea o loʻo aofia ai i totonu o le tino, e aʻafia ai le papatini faʻamalolo, e mafua ai le vave faʻaleleia o fatu.
  4. O le patch o le sana Salipod e galue i luga o le mataupu e tasi e pei o le kulimi ma fesoasoani e faamalūlūina mea leaga i luga o vae ma le vavaevae. E faapipiiina mo ni nai aso i se vaega o le paʻu o le paʻu, muamua fofo le vae i totonu o le vai vevela ma le paluga oona. A uma ona aveese le patch, solo ese mea totoe o le mea malogo ma se maʻa.

Taofiaga

Afai o le faʻaalia i le va o tamatamailima o fatu ua avea ma mea masani, o lona uiga ua oʻo i le taimi e gauai atu ai i fua puipui:

  1. Suʻe ou seevae. O seevae faʻapitoa i se poloka le mautonu, faʻapipiʻi vae ma tamatamailima, e tatau ona ofuina i sina taimi e mafai ai. E tutusa lava le mea e alu i luga. E sili atu le filifilia o seevae ma seevae e lelei tele mo le ofuina faifai pea, o le a tu saoloto ai tamatamailima.
  2. Aua le ofuina ni seevae fou i luga o lou vaevaevae. O le tele lava o taimi, o tulaga ia e faʻapipiʻi ai le paʻu paʻu. I le taimi muamua, e tatau ona ave ni seevae e faʻaoga ai ni vailaau faʻapitoa poʻo ni pulumu ma puipuia le paʻu ma le vae ma se fesoasoani faʻamalosi poʻo ni pulu gel vaivai.
  3. Socks and tights e tatau ona suia e le aunoa ma e tatau ona filifilia nei mea e teu ailava, ma tuʻuina atu le fiafia ile manava manava o mea masani.
  4. O le mamafa tele o le mamafa e faʻaleleia ai le uta i luga o vae, o le mea lea e puipuia ai le foliga mai o sana, e tatau ona e aveesea le mamafa o le mamafa.
  5. O le a aoga mo se fomaʻi e suʻeina le gaioiga o tamatamailima, vae mafolafola ma piki ni masini faasao.
  6. E tatau ona togafitia faʻamaʻi i se taimi tatau, faatasi ai ma foliga vaaia o le fulafula ogaoga o vae, faʻapea foʻi faʻamaʻi pipisi.
  7. O le paʻu o le paʻu i le avanoa avanoa e sili atu ona faigofie i le faʻavaeina o mea manogi ma mea mamago. Faʻaaogā vai taele i le ufiufi poʻo le laʻau laʻau e faʻaitiitia ai le soona suamalie o vae. A maeʻa togafitiga mama, e tatau ona e faʻamago le avanoa i le va o tamatamailima. Mo mafuaʻaga lava e tasi, e le manaʻomia le savali e aunoa ma se seevae i timuga.
  8. E tatau ona muamua muamua le tumama. Ole faasologa masani o pedicures, puipuiga ma le togafitiga o tamatamailima mai maʻi pipisi, tausiga ole vae ma le faʻamamaina o kulimi poʻo gels o le a faʻapipiʻiina ai le paʻu o ou vae ile malu ma lamolemole, e puipuia ai le faʻavaeina o mea manogi ma tagata e valaʻau.

Ata vitio i luga o le gaosiga o masini:

Afai e le mafai ona taofia le faʻaalia o faʻagogogo, ia aua nei tolopo le latou aveese. O na sana e mafai ona tupu ma o le a sili atu ona faigata le aveese.

Soft callus i le va o vae

O lenei faafitauli o loʻo togafitia: aveeseina o le paʻu "ata".

E le fautuaina e fomai e atigi se afu vai, tipi ese le paʻu manifinifi ma seleulu pe tipi ese, e tusa lava pe e te manao moni i ai. E sili atu le faʻatali seʻia oʻo ina valaʻau le leo vaivai i le va o tamatamailima e tatala ai, ona tafe mai ai lea o le vai, ma faʻauʻu ai le paʻu, ona mafai lea ona faigofie ona aveeseina e ala i le gaogao ma solo i se maʻa.

O le a le mea e fai pe afai e sosolo le sana - o le tali o loʻo i ai iinei.

Afai ua uma ona afaina, ina ia puipuia ai le palapala mai le ulufale atu ma puipuia ai seevae mai le mamafa, e tatau ona e faapipiiina i se mea faapipii. E talafeagai mo lenei mea sana, siama masani poʻo pusa paʻu i le foliga o se mea e gaosia ai le mea e puipuia ai le maʻi mai le faʻafesoʻotaʻi ma seevae.

Igoa (igoa) valaau i le va o tamatamai vae

O ia tuputupu ae e taua foi tuputupu ae: o aʻa o le callus e loloto le ulu i totonu o le paʻu ma mea o loʻo i lalo o le tamatamailima, o lona uiga o le aveesea o lenei tulaga e le faigofie.

Igoa ole Igrowing i le va o tamatamai vae o se faafitauli lea e tatau ona foia e le fomai.

O le aʻa e mafai ona oʻo atu i aʻa natia, o le mea lea e le tatau ona e taumafai e aveese oe lava ia. Mo lenei mea, o le cosmetologist ei ai meafaifaaili, meafaigaluega, ma tekonolosi faʻaonapo nei.

O le valaau i le va o tamatamai vae ua aveese i ni laasaga. E faʻauluina i se mea e faʻaaogā ai le fatu, faʻamaʻapeʻava i le eletise vai poʻo le cauterini i se laser. Muamua, o le maualuga o le fatuina o le "tuua", ona aveesea lea o le aʻa, ma tumau pea le paʻu o le paʻu fou i le tulaga o le tuputupu ae.

E mafai foi ona e suʻeina togafitiga fale, faʻaaoga fale talimalo anti-corn agents ma togafiti a tagata. Ae afai a maeʻa nisi o taualumaga e leai se faʻaleleia atili, e leai se mea e faʻaauau pea ma sili atu le tuʻuina o ou vae i lima alolofa o tagata tomai faapitoa.

Pumice Corn Treatment

Mo lenei mea, vai vevela vevela faʻatasi ma le faʻaopopoina o le palatini e masani ai, salicylic acid mo le 5-10 minute e talafeagai. O le malulu ma le malulu malulu faamaluluina le sana i le 25-40 minute. E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo vai (o se sipuni o masima, sili le sua masima, lita o vai), fasimoli ma suasusu (faʻaopopo le tolu o le sipuni suauu i le vai ma faʻafefiloi ou vae i le fasimoli) poʻo le chamomile broth. A maeʻa le susu i soʻo se tasi o nei oloa, e tatau ona fufulu ese, ona fufulu ese lea o le paʻu, faʻamamaga i se kulimi suamalie ma tuʻu ai totini o le totini.

O ia faiga masani i aso uma mo le togafitiga atonu e manaʻomia le 8 - 10.

Paʻu ma meaʻai mai sana

E faʻaaogaina le pipiʻi i le mea tiga, o le vae ua afifiina i le afifi palasitika ma o se fusi faʻamafanafana mafanafana e faia mai luga. O se fusi e gaugau i totonu o le vodka o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi. E mafai ona e kukaina le garlic-vinegar tincture: 3 moa minisita o le kālati, faʻamalosi 3 vaiaso i le 3 ipu ipu uaina. O le isi faʻamatalaga o le faʻamaunu o le saito: faʻafefiloi se sipuni o le suka tipi ma le aofaiga tutusa o le meli ma faia se pulu. O nei tupe uma e sili ona totoe i le po. I le taeao, ua aveese le fusi ma ua solo ese ma le faaeteete ia sana ua faamamaina.

Faʻaauau le faʻaaogaina o faʻaipoipologa e tatau ai seia toe faʻaleleia.

Vinegar essence

O lenei metotia e sili ona matautia, talu ai e mafai ona e maua se mu. Ina ia puipuia le paʻu ola maloloina, e faapipiiina i luga se patch, lea e tipi ai se pu i le tele o le callus. I le tuputupu ae e tatau ona e faʻaeteete, e faʻaaoga ai se pipeti, faʻaaoga sina mataua o le tino. O se auala sili atu le agamalu o le faʻafefiloiina o sina ipu oona ma le falaoamata ma fai se keke mai le paluga e maua ai. Tuu le keke i luga o fatu, siʻo faataamilo i se patch, ma faʻasaga i le pito i luga ma se isi fasi pepa faapipii. O le gaioiga o le vineta ua faʻapitoa i lenei tulaga e le o vave - o le laei e manaʻomia ona ofuina mo le 3 aso, ona palu ai lea o le vae i le taele ma se vaifofo o le palatini e masani ma togafitia i sana.

Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia i se taimi e tele le compress.

Puipuiga o sana i le va o tamatamai vae

E pei ona e iloa, o le vailaau sili ona lelei o le puipuiga. Afai o oe i taimi uma i se tasi nofoaga, ona i ai lea i se isi nofoaga, o loʻo iai le telefoni feaveaʻi, e le aoga le faia o togafitiga e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻavevesi o le puipuiga o le paʻu.

E mafai ona fautuaina oe e mulimuli i nei fautuaga:

  1. Filifili seevae "saʻo": o le saʻo, ma se seevae mafanafana, o se mulivae o se tulaga faʻalelei, masani lelei. Lafoaʻi ni laʻau vaʻaia, faʻaleagaina tele mo taimi faʻapitoa e le masani ai, ma seevae e le tatau ona mafua ai soʻo se faʻafitauli i aso uma. O seevae lelei o le ki lea i vae maloloina.
  2. Faʻateleina, tuu ou vae e malolo ma "manava": i le avanoa muamua, aveese ni seevae o le auala ma sui ou seevae i se moli ma sili atu le mafanafana.
  3. Puipui ou vae mai le mamafa ma le faʻamalosi pe a fai e le lelei le ofuina o seevae. Faaaoga meafaigāluega faʻapitoa: faʻalauteleina o pulumu, gel puipuia ma palanikeke e pipii ai i nofoaga o fesoʻotaʻiga tiga ma foliga vaaia o sana.
  4. Aua nei galo e uiga i le tausiga lelei o seevae ma le falemaʻi. Taofi ou vae ia mama ma mago. Faʻatauina ni seevae maualuga, faia mai mea masani, nofo lelei ile vae ma tuʻuina atu lelei fefaʻatauaiga vaalele.
  5. Faʻaauau le tausiga o lou paʻu. Fufulu le paʻu i le va o ou tamatamailima i le maeʻa maeʻa ona fufulu ou vae. Faʻaaogā kulimi mimiti, fusi, fufulu paʻele, masini.
  6. Aua neʻi galo e uiga i fua e puipuia ai faʻamaʻi faʻaleaga. Feteenaʻi le soona inu tele o vae.
  7. O le puipuiga lelei mo sana ma sana o se faasologa faifaipea o fesuiaiga. Faamolemole ia maitauina e le tatau ona faʻasalalau (pedicure) le laʻau, ae o mea faʻapipiʻi. E sili atu le saogalemu, mama ma aoga. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le matai e le gata ina faʻagasolo fao ma tamatamailima, ae faʻamalosia foi mulivae, pads i luga ma le va o tamatamailima, aveese le vevela paʻu.
  8. Tausia lou soifua maloloina: faatea ese le mamafa o le mamafa, faʻatalanoa se fomaʻi. Masalo o au fatu e mafua mai i vae alofilima, ma o lau fomaʻi o le a fautuaina e ofuina ni faʻailoga faʻapitoa faapitoa.

Vaʻaia o ou vae, ma e le o toe mamao ona e faʻagaloina lea o se mea leaga e pei o le vavao.

Kernel corn

E foliga mai o sana sana, ae e mafua mai i le i ai o se aʻa e tupu loloto i totonu o masini (tootoo). O aʻa o lanu paʻepaʻe (atonu e tele) o nisi taimi e loloto loloto, e oʻo atu ai i le nerve ma mafua ai lagona tiga.

Faʻalogo lelei! E le saogalemu ma e le faigofie ona aveese le autu autu o au lava ia. Le fesoasoani a se fomaʻi o loʻo faʻaaogaina meafaigaluega faapitoa e manaʻomia.

Faʻataʻitaʻiga mo togafitiga o sana

O se fale talavai e mafai ona ofoina atu ia te oe se fualaau o vailaau ma pusa mo le togafitia o sana. Aua nei galo e faamanino pe o le a le ituaiga o sana o loo faalavelave.

  • Keratolytic ointments saofagā i le sili atu le faʻamalosia o sela mama. I totonu o le fale talavai e mafai ona e faatauina mai ai le suauu Belosalik, Frost Desquam, Resasol solution, Paʻu o le Skinoren, Balzamed Bazal ma isi,
  • Suauu manogi e faʻaaogaina mo faʻafitauli o le paʻu, o loʻo i ai foi i totonu o paʻu o le sana,
  • Verrucacid ei ai sona aafiaga cauteris, e faʻamalosia ai le exfoliation o mea ua oti, o se vailaʻau faʻasaina,
  • Antimozolin - o se auala o le keratolic, antifungal ma le bactericidal action.

O suauʻu tuʻufaʻatasia e aofia ai salicylic ma benzoic acid ma le petrolatum o loʻo i ai se lelei togafitiga.

Faʻalogo lelei! O sauniuniga Keratolytic e le tatau ona maua luga o paʻu o le paʻu o le paʻu, e mafai ona mafua ai se ogaoga ogaoga!

Faʻaaogaina o masini i le va o tamatamailima

O auala faʻaoga fou e mafai ai e oe ona faʻaumatia otaota matūa lelei ma leai se faʻaletonu.

  • Faʻasalaga - faiga sili ona aoga mo le faʻaalia i le maualalo o le vevela (vai inu). E le gata o faʻavae faʻavave, ae o fatuga foi ma se loloto loloto ua aveeseina. O le aʻafiaga i luga ole tuputupu ae e faia i se pine faapitoa i nisi taimi mo le 20 sekone. O le taualumaga e 1.5 minute.
  • Lafoaʻi o le laser - o se auala saogalemu, sili ona aoga e na o le faʻaleagaina o le fale e faʻaaogaina. I lalo o le faatosinaga a se uila, o le mea e afaina ai le tino e aveesea, ma aveesea ai le taʻo totoe. O se vaifofo siama e tuiina i totonu o le manua, o le nofoaga muamua o le telefoni feaveaʻi e faʻamau i se fusi. O le taualumaga e 5-8 minute.
  • Lavega o le leitio - se metotia e tutusa ma le laser, faʻaaogaina le faʻavelaina o leitio.
  • Fofo - faʻagasologa faʻapitoa e faʻaaogaina ai se tagata tipi. Mo lona faʻatinoga, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi. O le aʻa e faʻamaʻaina i le vevela, ona oʻo mai ai lea o se vailaau faʻasao faʻamaʻi ma gaioiga faʻasolosolo i totonu o le lua.

Auala laser

O le laser o se metotia faʻamalositino lelei o le togafitia o sana i le va o tamatamailima. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻafeteina le faʻavae i le faigata ona oʻo atu i totonu o ni nai minute. O le masini e maua ai se fafie mamana, lea e auina atu e le fomaʻi i manu ua afaina ma faʻaumatia atoa ai. I lenei tulaga, o le mea e vevesi ai e aveese mai le ogatotonu o le sana i luga o vae.

Faʻapitoa o le auala laser:

leai se tiga ao faagasolo le taualumaga,

le gafatia e fufulu atoa le sana ile 1-2 vasega

e leai se mea e manaʻomia mo sauniuniga faʻapitoa muamua,

o le faʻasosoʻoina o toto toto e tupu, ona o le leai o ni afaina,

Ona o le maualuga o le vevela o le uila, o le tele o meaola faʻapitoa e faʻaleagaina, ua faʻaumatia,

pe a uma le faʻataʻitaʻiga, o se tamai mea faʻapipiʻi i le mea o le sana, lea e puipuia ai le manua mai faʻamaʻi,

maualalo o taimi o le faʻasolosolo,

o le faʻatinoga o loʻo faia i luga o se faʻavae i fafo.

I totonu o falemaʻi, o le faʻaaogaina o le laser dioxide laser, lea e faʻaalia i le maualuga o le uila moli, lea e mafai ai e oe ona aumaia se talo tele. O loʻo i ai se ituaiga eletise o le laser, o lona mamafa e 4 taimi maualalo. O lona lelei e itiiti ifo le faʻaleagaina i fomaʻi maloloina, ma le sili atu le manino o le loloto o le mafai ona gafatia o le uila.

Taualumaga

Talosaga Aveese Laser:

Iloiloina o se dermatologist i totonu o le siosiomaga taulimaina.

Faʻaaogā faʻamalosi o vae (pe'ā tatau).

O le va i le va o tamatamailima e togafitia i se vaifofo faapitoa mo le minute, ma fufulu i se solo masini faʻaaogaina.

O le fomaʻi o loʻo i ai le laser e malu malie ona faʻapipiʻiina e le laulau e faʻafefete ma aveese le mea ua suia.

A maeʻa togafitiga, ona fai lea o se mea e faʻaogaina i le pito i lalo o le manua.

Tuu le sana toe togafitia faʻatasi ma se viseptic ma se faamaufaʻailoga faʻatasi ai ma se faʻamau.

O le umi o le taimi e le sili atu i le 15-20 minute. O nisi tagata gasegase e manaʻomia se vasega lona lua. E afa itula pe a uma le faʻamaʻi o le tagata maʻi e faʻamalolo i le fale.

Cryotherapy

O le mea sili ona lelei o le tagi i luga o isi auala faʻaogaina tau maualalo ma avanoa. O le togafitiga e faia i le faʻaaogaina o le kulimi vai, o lona vevela e -195 ° C. Cryotherapy o le metotia o filifiliga mo masini susu susu. Faʻapitoa:

saoasaoa o le taualumaga

i le taimi o le taotoga, e lagona e le tagata maʻi na o sina tamai togi i le vaega o sana,

o le seleseleina o sana i le eria e tasi e seasea maua.

o le i ai o faailoilo o se faagasologa faatosina i fatuga (pulelaina o le suavaia o le suavai, mimita i le lotoifale ma le faateleina o le vevela i le lotoifale),

ogaoga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo,

faiga faʻapipiʻi o le paʻu,

le le mafai ona tausia lelei le manua,

o le lamatiaga o le faʻapipiʻiina o se gasegase siama,

faʻasalalauga faʻasalalau o le maʻi,

o le i ai o le maʻisuka malosi (e oʻo lava i le totogiina).

A maeʻa le fegalegaleaiga o le vai inu vai ma tisipenese fesuiaʻi, faʻamalamalamaina ma faʻaleagaina molini moletini. I le taimi lava lea e tasi, o capillaries e vaʻaia, lea e oʻo atu ai i le tele o le oti. I le tulaga o le saito, ua fausia ai se vaega o le susu necrosis. A maeʻa sina taimi, faʻaputuina le exudate i lalo o le polo o se mea ua oti ma se pepa "bubble".

O le faaletonu o se vaitaimi umi o le teenaina o le paʻu ma le toe faʻafouina, lea e lamatia ai le faʻaogaina o se siama lona lua. O le mea lea, o le manuʻa e manaʻomia ai le tausiga lelei.

O le umi ole taimi e faia ai le cauterisation e 30 sekone. Afai e talafeagai (o se vaega tele poʻo le loloto o sana), e faʻaaogaina le malosi o le vailaʻau i le tele o taimi.

Meafaigaluega masini

O le aʻafiaga o le metotia o le ave faʻamalosiina lea o sana mago e ala i le fesoasoani o namu faʻapitoa ma se masini e galue e pei o se masini moa. Ona o le maualuga (sili atu nai lo le 10,000 taʻamilosaga i le minute), o le masini na vavaeeseina na suia ai le galalaina o vaega o paʻu.

le faʻaaogaina o se uʻamea faʻaaogaina, lea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi aʻo faagasolo taualumaga,

le mafai ona faatino i totonu o nofoaga sili ona le mafai ona maua,

faʻaleleia o le paʻu, e fesoasoani i le vave faʻafouina,

aua o le taualumaga e faʻamavae atoa ai le faʻavae,

e mafai ona faia i le maʻisuka,

faʻaaoga e faamaluluina paʻu kirimi nai lo le taʻele.

O le faʻafitauli o le mafai lea ona toe faʻaauau aʻoaʻoga i le tulaga lava lea e tasi. O le metotia e talafeagai mo togafitiga o sana ma se uʻamea i le va o tamatamai vae.

masini susu ma vesicles, excretion of watery or purulent exudate,

faʻamaʻi pipisi (vailaʻau faʻamaʻi pipisi o le hepatitis, HIV),

e leʻo faʻafesoʻotaʻi le fatu poʻo togafitiga faʻalaʻau,

gaioiga gaioiga masani (erysipelas, phlegmon, panaritium),

suiga o paʻu o pusa,

toe faʻafoʻi tasi i le tasi localization,

lamatiaga o manuʻa.

Tulaga o le taualumaga

O le auala atoa o le faʻaaogaina o le vavaega ua vaeluaina i laasaga nei:

Laʻau e mulumulu i se taele faʻamalo mo le sili atu ma le 3 minute e aveese ai le le mama. Fufulu mama.

E faʻaaogaina se vaifofo faʻafofo mo le 30 sekone, pe a maeʻa ona aveeseina ma se solo mamago.

O kulimi mama e togafitia i se kulimi faapitoa ma se aafiaga o le keratolytic mo le 5-10 minute e faamaluluina ai le pito i luga o sana. Fufulu i se solo.

I le faʻaaogaina o se fasi kosi, o le fomaʻi e aveese ma le faaeteete papa o le paʻu faʻamaʻa. O le vaega o le cartilage o le saito ua aveʻesea faʻatasi ma le tuki.

A maeʻa le galuega, ona togafitia lea o le vailaau o loʻo aʻafia ai ma se vaifofo faʻapitoa.

O se kulimi e leai se suauʻu e faʻaaogaina i le paʻu ma o se manua e faʻamaufaʻailogaina i se faʻamau.

O le tagata gasegase e mafai ona alu i le fale, ma ua fautuaina e sau mo se tofiga i le lua aso.

Tausiga o fale

Le lelei o le aveeseina o le tagata lava ia:

e umi se taimi e alu e aveese ai sana,

lamatiaga o manuʻa manuʻa,

leai se vaavaaiga faafomai

faaaogaina o metotia le talafeagai,

e masani lava ona tupu le sana i le nofoaga e tasi

faʻaleagaina i masini e le suia.

Uiga o sana mo le faʻaumatia i le fale:

le leai o ni faailo o faʻamaʻi pipisi, siama poʻo vailaʻau faʻamaʻi,

leai ni faailoga o le tuputupu ae tele, pala, poo le necrosis (faailoga o neoplasm leaga),

e leai ni suiga i le paʻu i le paʻu ma faʻagasologa o gaioiga,

faʻatasi ai ma maʻi faʻapitoa poʻo maʻi faʻapitoa - e leai se oso i luga o vae,

o le maualuga o le kulukose o le toto o le tagata gasegase o loʻo i totonu o tapulaa masani,

e leai ni faʻamaoniga o le atherosclerosis o laʻau o pito pito i lalo (faʻamalamalamaina fesuiaʻi).

Faatonuga mo le aveeseina oe lava o sana

Fufulu vae lelei.

Saunia se fofo-soda solution (faʻaopoopo le 5 g o le faʻamaʻafi tagamea ma teaseti 10 o le suauʻu paluga i le 5 l o le vai).

I se isi mea, faʻaaoga se fualaau vaʻai poʻo le masini malolo (e talafeagai mo le paʻu maaleale).

Lafo le vaifofo i le 40-45 ° C ma uu vae i totonu mo le 20-30 minute. Mūmū ile solo solo.

Faapipii se patate keratolytic ma le salicylic acid ma le sulfur (Salipod) i le sana mo le 24 itula.

A maeʻa le aso, aveese ma le faaeteete le patch ma le paʻu o le paʻu.

Toe fai le taualumaga pe a tatau ai.

A maeʻa ona faʻaaogaina ni mea na gaosia i le keratinized, togafiti le manua i se kulimi e leai se kulimi.

Faʻaaogā taimi faʻapitoa togafitiga faʻapitoa i le manua e puipuia ai faʻamaʻi.

O le a le mea e le mafai ona faia

Aveese ma mea faʻatau (naifi, selu, seleulu)

Cauterize ma le fesoasoani a le afi, mea vevela vevela.

Faʻaaogā faʻamalosi faʻamalosi, paluga palatini poʻo le susu eleelea e faʻamalulu.

Faʻaaogisa le aisa pe soʻo i le vai malulu.

Fufulu pe faʻamalo oe lava.

Fai ni pupuʻu ma le ava malosi po o suauu masani ma se mea maualuga gaʻo.

Fufulu ese le faʻaaogaina o le laser faʻapitoa.

Faʻaiʻuga

toe faʻaleleia o sana i totonu o le vaega lata ane o le paʻu,

faaleleia atili le tuputupu ae o sana ma le le atoatoa,

atinaʻe o neoplasms mama,

faʻaaogaina o le microflora tulagalua ma le suppuration o le manua,

ogaoga tiga

mūmū o le paʻu, fula o le saito,

afaina mai se manua,

hyperpigmentation pe taula,

faʻamalolo umi o le paʻu.

O le a le mea e fai pe a uma ona aveese

Tusa lava poo le a le auala e filifilia e aveese ai fatu, pe a uma le faʻatinoga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻamaʻi o le manua i le nofoaga o le faʻavae ma le toe faʻaleagaina o le maʻi.

Faia i aso uma se vaega o le faletaele o le sana ma togafitia i se visepisi. Afai o le a faʻasaʻo mai le manua, aveese i latou i totonu o le fatu faʻamaʻi.

Afai o loʻo maʻi le maʻisuka i le maʻisuka - mulimuli i se meaai ma pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le aoga lenei mea, ona tuʻuina atu lea o ia i se endocrinologist mo le faʻasaʻo togafitiga.

Vaʻai le mama o vae ma le va o tamatamailima, fufuluina i aso uma.

Teʻena le ofuina o seevae le lelei, lea e mafua ai le atinaʻeina o sana.

Aloese mai le maalili ma le vevela, ma le vevela tele i totonu ole vaega o le manua.

Faatapulaa taaloga ma gaoioiga faaletino i luga o vae.

Taulima maʻi faʻamaʻi ma viral o le paʻu o vae.

Aloese i le taimi o le toe faʻaleleia o asiasiga i vaituloto, saunas ma baths.

Mataʻituina lelei le tulaga o le manua. Afai o le toe faʻafouina o le paʻu e telegese, ona liliu atu lea i le dermatologist o le na faia le aveesea.

E taua le faailoaina vave o faailo o le mumu i luga o le saite o fatu muamua (o le foliga mai o le purulent discharge, le faateleina o le tiga, mumu o le paʻu, le atinaʻeina o le edema i le lotoifale), lea e te manaʻomia vave ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O se paleni taumafa e aofia ai le tele o meaʻai, vitamini ma minerale.

Tuua Lau Faamatalaga