Aotelega o le lelei o suauu ma kulimi mo togafitiga o le maʻisuka vae

O le faaleagaina o le paʻu i le hyperglycemia e masani ona tupu, faatasi ai ma vaʻa, maʻi tigaina, se lagona o le matutu ma le faʻamalosi o le epidermis, o le susulu ma le mumu. O le mafuaaga lea e taua ai mo tagata maʻi taitasi ona filifili le suauu saʻo lea e faʻamalolo ai manuʻa i le maʻisuka. O le maketi tau falemaʻi ua ofoina atu ai le tele o ituaiga o filifiliga, mai le tausiga ma le faʻamamaina o kulimi i le visepisi ma le faʻafouina.

E faapefea ona filifili ma faʻaaoga se fofo?

Muamua lava, e tatau i le tagata maʻi ona malamalama mo le a le mafuaaga o le a faʻaaogaina ai le fualaau faasaina. Mo le puipuia o vae o le maʻisuka, o mea e aofia ai filatini paʻu, urea ma fuālaʻau taua e manaʻomia. Latou te fesoasoani i le faʻamalosi o vavave ma masini, faʻamalosia le faʻafouina o le faʻafouina o le tino, faʻamalosia vaʻa toto i le eria.

Ua faʻamalieina lelei poloka o le Propolis mo le faʻamalosi ma le ita. O fuālaʻau masani e tuʻuina atu ai se taimi lē tumau ma le vaivai, ma o le vevela e tumau ai le susu ile luga o le epidermis mo se taimi umi.

O gasegase faʻasolosolo, microtrauma ma isi manua e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e aofia ai allantoin, insulin maurea. O nei vailaʻau e faʻaleleia le faʻaleleia o le gataifale i le lotoifale ma le gaioiga o le tino, faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le kulukose i luga o siama ma sooga. I lenei tulaga, e tele fomaʻi e fautuaina Diaderm, heparin ma inisalini.

E taua le faʻamautinoa o le tuufaatasiga o vailaau ua filifilia e le o aofia ai le ava malosi, meainu, faʻasao, mea manogi, silicones ma le salicylic acid. O nei vaega uma e matua vevela ma mimiti le paʻu, o lea e mafai ai ona faʻamalosia le ata o le falemaʻi.

Mo le faʻaaogaina, ona tatau loa lea ona faʻamoemoeina le faʻaaogaina o le faʻamaloloina o gaʻo mo le maʻisuka. O vailaʻau faʻasagamalie e mamanuina e tau ai faʻamatalaga ma isi faʻamaʻi pipisi o le mucosa. O vailaau faʻapipiʻi e faʻamalo le palapala ma faʻamago ai manua, lea e mafai ona mafua ai foliga fou o vavalalata ma se epidermis. O le sili ona lelei o le faʻafouina, faʻamaluluina ma fafagaina sauniuniga paʻu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa, faʻamamaina lelei le epidermis o le eleʻele ma le palapala ua mate. Tufatufa le vailaʻau e tatau ona faʻalanu malie i tamatamailima, e aunoa ma le faʻamalosi o le malosi. E sili pe a fai o ni lamolemole agavaʻa i luga o laina lafoaʻi. Faamolemole ia maitauina o le kulimi poʻo le gel e tatau ona faʻamalosi atoatoa.

O manogi sili ona lelei

Ole lisi o loʻo i lalo o se lisi o faʻamalologa faʻamaʻi pipisi e talafeagai mo le tausiga ole paʻu o le maʻisuka.

  1. Ureata. O oloa a lenei kamupani e faʻatagaina ai oe e tausia le faʻaleagaina o siama o le tino atoa. O faʻamatalaga e sili atu le vevela ma le ita, lagona maʻaleʻale ma mago, o le i ai o manuʻa, vavave ma maʻi o le gaʻo.
  2. DiaDerm. O loʻo i ai se laina atoa e mafai ai e oe ona filifili se kulimi lima, suauu vae mai fatu, se kulimi fufulu mai se mea malie, ma isi.
  3. Heparin. O le suāuʻu faʻamalolo mo le maʻisuka e maua i le heparin e fesoasoani e faʻamālōlō ai maʻi pipisi ma vaʻaiga loloto, faʻasalalau le eria. E le faʻaaoga i se manua matala.
  4. Inisalini suauu. O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le paʻu pe a maeʻa faʻamaʻaloga masani, mumu, gaʻo ma fusi. O le hormone e oʻo i totonu o le paʻu ma le toto, lea e faʻaititia ai le maualuga o suka i le eria.
  5. Antibiotics. I nisi tulaga, o le faʻafitauli o maʻi o le maʻisuka o loʻo matauina: faʻaogaina o le mumū, tiga, vevela, vaʻaia o le tino, malosi o gaioiga, ma isi. I lenei tulaga, e fautuaina le fesuiaiga i vailaʻau faʻamalosi e faʻatau ai microflora pathogenic, faʻamalolo le faagasologa o le inflammatory, . O vailaʻau faʻasolo nei e sili ona lauiloa i le maʻisuka: Levomekol, Levosin, betadine, ma isi. Levomekol, mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le dioxomethyltetrahydropyrimidine - o se faaosofiaga malosi o le faafouina o le tino, faapea foi le chloramphenicol (o vailaau faʻasaina i le lotoifale). O le meafaigaluega e aveesea le susu o le susu mai le epidermis, e maua ai le aʻafiaga o le antimicrobial. O le Methyluracil o se vaega o le Levomekol e faʻaleleia le gaosia o leukocytes ma le faʻafefete, ona o le tele o taimi e vave tele ona maua ai e le fuluʻi le tele o taimi, ma ua faateleina le faʻaleagaina o le paʻu o le tino.
  6. Panthenol. O loʻo i ai le vailaʻau o le dexpanthenol malosi, faʻapea foʻi le allantoin (o se mea e maua mai i le vaitamini E ma le uric acid). O nei vaega e maua ai se faʻamalosi, faʻamalosi ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. O le Pantothenic acid e faʻaosofia ai faiga faʻafoisia, e mafua ai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le dermopathy o le maʻisuka. O le suauʻu e vave faʻapala i totonu o le paʻu ma galue i luga o metabolism i le lotoifale, faʻasologa o tino.

Le aoga o togafitiga i le lotoifale o vae o le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka latou te feagai ma le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. E masani lava o le maʻisuka vae. Faʻaleagaina e tupu i luga o le paʻu o le tino mo se taimi umi, o nisi taimi e liua ai i totonu o maʻi pipisi. I tulaga ogaoga, o loʻo i ai se avanoa e faʻaipoipo ai.

O pusa vailaʻau na faia mo le tausiga o le maʻisuka vaevaega e faʻalavelave tele. Auala e faʻatino ai se numera o galuega tauave:

  • tuʻuina atu le faʻaleleia loloto
  • tau faʻatauvaʻa i luga
  • taofia le taʻe
  • faaosofia le tafe toto
  • faamamafa tiga
  • faʻaleleia faiga faʻavae,
  • i ai se aʻafiaga faʻapitoa,
  • puipuia le tafeina o vae,
  • faʻamaʻalo faailoga o le faʻaleagaina, faʻaleagaina o siama.

Aotelega o le lelei o suauʻu ma kulimi

A e faʻatau se vailaʻau mo vae o le maʻisuka pe faia foi e oe lava, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. Aua le faʻalagolago i vailaʻau i mea e le o iloa pe masalosalo. O suauu le lelei e filifilia poʻo le kulimi e ono le aoga mo le maʻisuka, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o ni mea e le manaʻomia. A e faʻatau mai vailaʻau i se fale talavai, e tatau ona e gauai atu i le faailoga mo le maʻisuka. Aʻo leʻi faʻaaogaina meaʻai a tagata, e tatau ona malilie faʻatasi le fomaʻi ma le fomaʻi.

Pharmacy oloa

I se fale talavai, e mafai e se tagata ona piki se fomaʻi faapitoa. Ole vailaʻau antibacterial e sili ona tāua mo le togafitia o le paʻu o vae o mea ia e aofia ai vailaʻau faʻasaʻi lautele. Faʻalogo lelei i mea o loʻo aofia ai:

  • chloramphenicol - e faʻalavelave ai le atinaʻe o streptococci ma staphylococci,
  • sulfonamides - taua staphylococcus ma streptococci, Klebsiella, Shigella ma isi siama,
  • aminitrozole - fuafua e faʻatautaia micrologisms faigofie,
  • bacitracin - e taofia ai siama gaʻo-positive,
  • neomycin - e aʻafia ai le tele o siama siama, e aofia ai le staphylococci, streptococci, dysentery, enterococci.

O vaega e talafeagai e puipuia ai siama siama o le maualuga o vae, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi uluaʻi.

O kulimi o loʻo taua i lalo ua lauiloa o le auala aupito sili lea mo le togafitia o vae o le maʻisuka.

Suauu suauu E faʻaaogaina e togafitia manuʻa i luga o vae, e faʻaumatia ai le faʻaogaina o le tino. O le vaega malosi o le tuufaatasiga e faʻateleina ai le faʻamaloloina vave o le foʻio le manua, faia ai se ata puipui i luga o le paʻu. O le vailaau faʻasaina e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi pipisi ona o meatotino faʻapitoa. O le lelei o le suauu e maua ile tau taugofie ma le leai o se faʻafitauli o le siama pe a uma ona faʻaaogaina.

Bepanten. O se faʻasolosolo lelei o fualaau faasaina e faavae ile dexpanthenol. Faʻaleleia le televave o masini feaveaʻi, faʻamalūlūina nofoaga vevela, faʻasaʻo le mumū, ita. O le faʻaaoga masani e puipuia ai le paʻu o le paʻu o vae o le maʻisuka. O se fualaau faasaina ei ai se aafiaga talitutusa o le Panthenol.

Ureata - o le kulimi-faʻavae o le kulimi. Faʻateleina le faʻaogaina o le vai i totonu o le paʻu. Fesoasoani e vave faʻafefete le laufanua, ma faʻafefete le paʻu ma mea e manaʻomia.

Pulu sulu mai le faasologa Diaderm. O le laina o oloa e aofia ai se kulimi puipuia, emollient ma malosi. O mea e fesoasoani i le faʻavavevave lemu o le tasi, loloto le vaʻaia, faia se puipuiga e puipuia ai aʻafiaga mai faʻamaʻi.

Failau Faamalolo, EVO, Fesoasoani Faʻanatura, Scholl ma le Uurea (Urea). O le vaega e fesoasoani e taofi ai le susu i luga o paʻu o le paʻu, faʻamalosia ai le faʻavaveina o vailaʻau, faʻateleina le faʻafouina o le tino. Urea foi o se mea aoga mo le togafitiga o afaina, viral and bacterial skin lions.

Heel cream - O se kulimi ua mamanuina e faʻamalulu loloto ai le epidermis, faʻamalosia ai le faʻalauiloaina o vaega. I lalo o le gaioiga o vaega taua, ua faʻalauiloa ai se faʻafouga o le faʻafouina.

Gel Kollost E faʻaaogaina e faʻavave le toe faʻaleleia o le paʻu. O le tuufaatasiga e aofia ai le paʻu o tamai povi, lea e iloa e le tino o se tagata ese. Ona o le tali atu, o le toe faʻafouina o le telefoni masani e faʻaosofia.

Balzamed. O le pulupulu o loʻo i ai faʻamaʻi suamalie, o suauu taua e aoga mo le paʻu. O loʻo maua le meafaigaluega i le tele o ituaiga, fuafua e faʻaaoga i le ao ma le afiafi.

Faiga masani Gehwol med Fuafuaina mo le puipuia ma le togafitiga o sologa o le tafe. Ona o meatotino o vaega, o loʻo faʻaleleia atili le faʻamamaina o paʻu paʻu ma le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina.

Visinavsky o suauu. Se fofo lautele mo le togafitia o manua o se uiga ese. Faʻaauau le faʻavaveina o le tino, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino. O le suauʻu e faʻaaogaina i totonu o se mea malulu i lalo o se mea faʻafefiloi, tuu i le pō.

Toto - suauu gaosia a le kāroti. O loo i ai se lanu mumu lanu mumu, o se manogi manogi. Faʻamuʻamuʻamuʻu le paʻu o le paʻu. Faʻaauau le faʻamalosia o siama oti, faʻamaonia le tulaga o le tino.

Meaʻai i le fale

E mafai ona e faia vailaau vailaau i le fale, e faʻaaoga ai suʻega faʻamaonia o togafitiga faʻaleaganuʻu.

Fua o fuainumera 1. I tutusa tutusa, faʻafefiloi le paina pine (o se vailaʻau viscous), fuālaʻau manogi mama, meli i honeycombs (poʻo le meli ma le pa'ū). Afai e leai se resini, faʻaaoga rosin. I totonu o se pesini, vevela le apa, faaopoopo le meli ma le suauʻu, taofi i luga o se afi. A maeʻa le mafanafana, e faʻaaoga le oloa i le manua.

Fua le fuainumera 2. Faafefiloi 100 kalama o le kulumu ma le 0.25 kilokalama o le pata, se ipu malamalama o le meli ma le 10 kalama o le propolis. Auina i le afi i totonu o se atigi fagu. A maeʻa ona faʻafefete meaʻai, faʻafefiloi uma mea uma ma tuʻu e faamalolo. Faaaoga le suauu maeʻa i totonu o se mea malulu i le mea ua aafia.

Tulafono mo le faʻaaogaina o suauʻu ma kulimi

Mo le faʻaaogaina o suauʻu ma kulimi o loʻo i ai le maʻisuka vae ina ia iai se lelei, e tatau ona mulimulitaia tulafono.

  1. Faʻatau faʻatau vailaʻau i tulaga faʻapitoa - fale faʻapitoa, falemaʻi i le initaneti. Leai se mea e tatau ona faʻatau ai fualaau mai faʻasolosolo faʻasalalau, ei ai le lamatiaga o le faʻatau mai o vailaʻau faʻatau.
  2. Aʻo leʻi faʻaaoga, faitau ia faatonuga mo le fualaau faasaina. Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga. Ia mautinoa e leai ni vaega e mafua ai allergies (o foliga mai o ni mea e le masani ai, soching, inflammation).
  3. Faaaoga le kulimi poʻo le suauu e naʻo le faʻamamaina, paʻu vevela faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o moli.
  4. Mātauina togafitiga na faʻamatala e lau fomaʻi. O vailaʻau faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina mo se vaitaimi patino. O meaola e talafeagai mo le faʻaaogaina i aso taitasi.
  5. Afai o faʻaalia ni faʻalavelave masalosalo i luga o le paʻu (afuafiti, vevela), poʻo uiga o le malaise pe a uma ona faʻaaoga le kulimi, taofi le faʻaaogaina, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Contraindications

O le susunuina o pito i lalo e le fautuaina i mataupu pe afai o le tagata gasegase ua i ai le lagona lelei i vaega faapitoa o se vailaʻau faapitoa.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o le suauʻu mo le maʻisuka i tamaiti laiti. O le faʻaaogaina o soʻo se auala (fomaʻi ma mea e teuteu ai) e tatau ona malilie faʻatasi ma le fomaʻi.

E faʻasaina le faʻapipiʻiina saʻo o vae i mataupu o le edema, faʻasalaga ogaoga faʻaleagaina, manua manuʻa poʻo le gangrene o le vae. O ia faʻaʻailoga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. O le togafitiga a le tagata lava ia ma le suauʻu mo faʻalavelave o le maʻisuka vae e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga.

Aʻo leʻi togafitia i le fale, e tatau ona amanaʻia faʻamaʻi uma, pe a manaʻomia, ia maua se faʻamaoniga faapitoa.

O sauniuniga ma mea faʻaaogā e faʻaaogaina mo le faʻamalosia o vae o le maʻisuka o se vailaau lelei lea mo togafitiga o vae i le maʻisuka. E taua le filifilia o fualaau saʻo e mafai ona faamaluluina ai le paʻu, puipuia mai le faaleagaina. Aʻo leʻi faʻatau se kulimi mo le gaosiga e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa.

Aisea e le faʻamalolo lelei ai manua i le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, o pito maualalo pito i lalo e tele lava ina aafia. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le tafe toto e faʻalavelaveina i se mea lautele e le gata i vaʻa tetele, ae faʻapea foʻi i nai capillaries laiti. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o aʻa natia, e mafua ai le leaga o lagona.

O le mea lea, o le maʻisuka e le o taimi uma e iloa ai manuʻa i luga o le paʻu. E mafai e se tagata ona lavea faʻafuasei ia te ia lava ao savali o ia e leai ni seevae, tu i luga o se maamaa pe na o le faapipiiina foi o sana. E taʻitaʻia ai le paʻu ma faaopoopo ai. O le mea lea, o togafitiga talafeagai e le faʻatinoina ma e le o saunia le fesoasoani muamua. Faaleagaina i siama ma le suppuration. O le faʻamaloloina o se manua e faigata. O taunuuga o le atinaʻeina o maʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy.

Mafuaʻaga o le faʻamaloloina o maʻi:

  • vaivai o puipuiga,
  • faʻamaʻi totoʻa ma faʻaleagaina aʻafiaga namu,
  • fula o le pito i lalo,
  • faʻamaʻi
  • o le le mafai ona faʻaaogaina le vae mo le vaitaimi o togafitiga,
  • leai se meaʻai o sela ma masini ma mea aoga,
  • togafitiga le lelei.

O manuʻa i se tulaga maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, lea e toetoe a le mafai ona faʻaumatia. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O se taunuuga, o le pito i lalo o le maʻisuka ua toesea. O le mea lea, e taua le suʻesuʻeina o vae i aso uma mo le i ai o ituaiga uma o manuʻa, oti, sana ma sana.

Maʻisuka Faʻasologa o Togafitiga

Ina ia mafai ona faʻaleleia le epithelization o manua, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo lenei:

  1. Faʻatagaina o togafitiga o manua faʻatasi ma vailaau faʻapitoa. Afai o le fulafula ma le mumu ua matauina, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le ituaiga o ogani.
  2. O le togafitiga o le vitio o le a aoga foʻi, faafetai i le mafai ona matua faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  3. E taua tele le faʻamamaina o le paʻu o meaola leaga, tino mai fafo ma siama oti.
  4. Ua faʻamalūina manuʻa ma saline.
  5. I nisi tulaga, e fautuaina le faia o baths i le lotoifale ma le vevesi o le vai.
  6. Togafitiga o manua e tatau ona atoatoa ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Togafitiga o le le faʻamalolo o manuʻa i luga o vae: pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia, togafiti

Togafitiga o manua e le faʻamalolo i luga pito pito i lalo e tatau ona amata ile togafitiga o le vaega ua afaina. O vailaau faʻasaina e faʻamalosia ai le ava malosi, e matua faʻasaina, talu ai ona latou faʻamago le palapala.O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona i ai se vaifofo vaifofo i le fale. E mafai ona avea ma "Chlorhexidine", "Furacilin" poʻo le manganese (potassium pati).

Aʻo leʻi fufulu le manua, faʻaofuofu totigilima e puipuia ai faʻamaʻi. Faʻaaogā na o le fulufulu mafiafia ma le fusi. E le gata i lea, mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e faʻaaogaina se suauʻu faapitoa e faʻavae i luga o le siliva, metronidazole ma isi antimicrobial agents. I le faagasologa o le le fiafia, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina (Levosin, Levomekol).

A amata ona faʻamalosi le manua, e le tatau ona faʻatagaina le tele o le faʻamaʻi, o lea e faʻaaogaina ai le manogi. E mafai ona avea ma "Trophodermine" poʻo le "Methyluracil o suauu." O laei ma fofo fofo e tatau ona faia 2-4 taimi i le aso.

Afai o le manua o loʻo i ai se tele o tulei ma e le faʻamalolo mo se taimi umi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se taotoga. E aofia ai le maeʻaina o le gaosiga ma le suturing, faapea foi le alavai o le manua. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona aveesea ni laasaga pe a mavae le 10 aso.

Neuropathic faʻafitauli: uiga

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o faʻamaga o le nerve ua malulu, lea e mafua ai ona leai se lagona lelei. O se mea e masani ona masani ai i le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma le faʻavaeina o le manogi o le bluelent sores. O le tagata maʻi e le lagonaina le maua o le microtrauma. Ina ia aloese mai lenei tulaga, e taua le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto ma mataʻituina totoga eletise toto. Ona o nei mea e fesoasoani i le faʻavaivaia o puipui o le toto ma faʻaleagaina ai aʻafi.

I le neuropathy, o le vae e masani lava ona afaina, talu ai o le avega autu lea o loʻo i luga. O le iʻuga, o le malosi o le faʻaogaina o manoa e oʻo atu i manoa ma skeletal system e lauiloa. O le suauʻu tolauapiga ua manatu o le togafitiga sili ona aoga.

Maʻisuka vae: ata

O le faʻavaeina o le ogaoga o le gaʻo o le uiga o le vae o le maʻisuka, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia atoatoa o toto toto ma faʻaleagaina ai le paʻu o se natura faʻaleagaina. O lea faʻalavelave e toetoe lava a le mafai ona togafitia i fualaau, o lea e faʻaaoga ai le taotoga.

O le maʻi o le maʻisuka lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gangrene ma le tosoina o le tino. O le mea lea, taumafai e aua le fafagu ou vae ma ofuina seevae sili ona lelei. A maeʻa ona oʻo mai faailoga muamua, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi, e pei o uluai laasaga, o loʻo i ai pea le avanoa e faatea ese ai faʻafitauli e aunoa ma se taotoga.

Manunuʻa faʻamalolo mo le maʻisuka

O le faʻamaloloina o uʻu o se mataupu faʻavae, aua ua faʻavasegaina uma, e faʻalagolago i le mafuaʻaga (etiology) o le tupuga o le manua ma le tulaga o le atinaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mimita masani o le faʻaleagaina, ua lava lea e faʻaaogaina ai le suauʻu pisapisapi, ma le loloto o manuʻa - antibacterial, ma i le vaega mulimuli o togafitiga - toe faʻafouina.

Ogaga mo maʻi o le gaʻo

O togafitiga sili ona lauiloa ma aoga mo togafitiga o maʻi pipisi:

  • Fusicutan faia i luga o le faavae o le fusidic acid, e faatatau i vailaau faʻamaʻi.
  • "Delaxin" e aofia ai tannin synthetic, o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei - faʻapala, faʻafouina, faʻaitiitia le mumū ma le vevela.
  • Solcoseryl faʻavavevave faiga faʻavae, e faʻamalolo ai le paʻu.
  • "Vulnostimulin" e aofia ai mea masani.
  • Algofin e faatatau i sui antibacterial. E aofia ai le carotenoids, chlorophyll ma isi mea masani.

Mea manogi mo manua lavelave

O manogi mai lenei vaega e faʻaaogāina i se manua mago e faʻamalolo ma aveese le susu:

  • Levomekol toe faʻafouina gaʻo i se taimi pupuu.
  • Baneocin e aofia ai le bacitracin ma le vailaʻau, o le mea lea o le vailaʻau sili ona malosi. E mafai foi ona faʻaaoga mo mumu.
  • Suauu Zinc faʻamalosia le faʻamago.
  • Dioxisol.

Sauniuniga mo manua o le purulenti

  • Uu manogi "Ichthyol" O loʻo i ai mea lelei uma - e aʻafia ai le tulei, o mea e faʻaaogaina ma le faʻaleagaina. Faʻaaogā i le sipuni o le cotton ma faʻaofi i totonu o le manua, faʻapipiʻi i se ofu e le lelei.
  • Uu manogi "Streptocid" faʻaleagaina le siama, faʻapipiʻi ai le suavai.
  • Uu "Vishnevsky" faʻaaogaina e avea o se auala mo meaʻai ma faʻamalosi.
  • Uu "Syntomycin" e faatatau i vailaau faʻamaʻi.

Togafitiga o manua faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu

  1. Vaeluaina lau o celandine faʻaoga saʻo i le liona.
  2. E mafai ona fai suauu mai le aʻa o celandine ma le salu i le fua faatatau o le 2: 3. Faʻaopopo sina tamaʻi fualaʻau manogi ma faʻafefete i luga o se afi mo le 10-15 minute. Faʻasalaga manuʻa faatolu i le aso.
  3. I le avea ai ma fomaʻi faʻaaoga Popo totoma i le tulaga o se pulufana poʻo se lotion.
  4. Faʻamalie le mumū yogurt. Mo lenei mea, o le gaʻo ua faʻasalaina i se meaʻai susu ma faʻaaoga i le manua. Fai 4 taimi i le aso.
  5. Faʻamama mai le sua mai vine ma faʻaaoga nisi taimi i le aso.
  6. Ave 2 tbsp. l calendula ma le 200 ml o vai inu. Fai vai.

Faʻaaoga togafitiga faʻasoifua faʻapitoa e faʻaaogaina ma togafitiga fualaau. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona feutagai ma le endocrinologist togafiti ma mulimuli i ona manaoga uma. E naʻo le tulaga lava lea e mafai ai e se tasi ona ausia ni taunuuga lelei.

Puipuiga o manua e le faʻamalolo

Mo le puipuia o faʻafitauli ona o manua e le faʻamalolo ai, e tatau ona faia ni puipuiga i se taimi talafeagai:

  • ia suʻesuʻe i aso uma vae laiti ma le paʻu atoa,
  • e puipuia ai le faaleagaina o le toto toto ma avega namu i nisi taimi e ave ai faʻasoasoaga (mo se faʻataʻitaʻiga, "Gluberi"),
  • aua e te alu e aunoa ma ni seevae, ma siaki pea ou seevae ae e te lei alu i le oneone ma isi mea,
  • ia mautinoa o loʻo faʻatinoina vai i aso uma,
  • lūlūina le paʻu i le faʻamamaina ma le faʻamamaina o sooupu,
  • lafoai ese amio leaga (ulaula, inu pia), ao latou faʻalavelaveina le mafaufau,
  • Aua e te nofo mo se taimi umi e latalata i vevela e vevela le ea,
  • Aua le nofo vavalalata i le radiator, aua ei ai se tulaga lamatia o mu,
  • sui vave totini ma tights tele,
  • faʻatau le 'ie lino mai mea masani,
  • aua le faʻaaogaina mea faʻapitoa e tipi ai sana,
  • seevae e tatau ona faʻalelei pe a mafai (faʻaaoga lelei seevae mo maʻisuka),
  • totini e le tatau ona iai ni fusi uʻamea,
  • aua e te uuina ou vae i le vai mo se taimi uumi, o lenei mea e tau atu i le friability o le paʻu,
  • aua nei faʻaaogaina le sipili o le suauu ma oloa ma gaʻo (o le paʻu e le aʻafia ai i latou),
  • mo le togafitia o manua, e le mafai ona e faʻaaogaina le perogone oona, iodine.

Faʻafefea ona puipuia le atinaʻe o le maʻisuka vae ma le vavaeina (video)

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i togafitiga puipuia e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka vae ma le vaevaega, e mafai ona e sau mai le vitio na e tuʻuina atu i lou mafaufau:

Ia saili i taimi uma le fautuaga a se togafitiga o le endocrinologist ma e le faaaogaina le fautuaga a uo, e pei ona i ai i tulaga taitasi e talafeagai le togafitiga. Manatua, e na o se fomai faapitoa e mafai ona iloiloina le mea tonu, pe a mafaufau i uiga o le gasegase o le faamaʻi ma le tino.

E faʻapefea ona filifili mea saʻo mo le maʻisuka?

Muamua lava, o suauu mo le maʻisuka e sili atu ona faʻatau pe faʻatau i falemaʻi poʻo fale faʻapitoa. E masani lava i luga o ia faiga o loʻo i ai se faʻamaumauga "mo le maʻisuka". E taua foi le amanaia o le vaega o le tino lea e filifilia ai le suauu mo le maʻisuka, mo se faataitaiga, pito i luga pe lalo, mata. O tagata faʻapitoa e tosina atu manatu o tagata gasegase i le mea moni e faapea:

  • vailaʻau faʻamalosi faʻamaʻi, faʻaogaina o mea e manaʻomia ma ole urea e faʻaaogaina e puipuia ai le fausiaina o se maʻi suka,
  • lafoaia o le faaleagaina o le eleele ma le malogo o le a fesoasoani i le paleni na saunia i luga o le faavae o le propolis. E ui o, mo se faʻataʻitaʻiga, e le fetaui le susu,
  • Ina ia togafitia faafitauli i le paʻu, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faapitoa, i le lisi o vaega o loʻo i ai vaega e pei ole urea, allantoin ma le inisalini.

E tatau ona tatau DiaDerm, insulin poo le suauu o le heparin. Pe a filifilia se vailaʻau faʻapitoa, e sili atu le fesili atu i se fomaʻi faʻataʻitaʻi poʻo se dermatologist mo se fesoasoani. E taua le mafaufau ma le totoʻa i le lisi o vaega ma filifili tonu ia oloa e leai ni mea, e tusa lava pe mafai ona faʻaosoina ai ni mea e ono afaina. Ae e te leʻi amata faʻaaogaina le ointments, e fautuaina oe ia faamasani oe lava i le lisi o mea sili ona lauiloa.

Vaavaaiga i faʻamaʻi manuʻa faʻamalolo manuʻa

O manogi mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻi suka e vaevaeina i ni vaega (e tusa ai ma le mamafa o le tulaga lautele ma le fua o le atinae o le liona). I le tulaga sili ona faigofie, Solcoseryl poo, mo se faataitaiga, Fusicutan e faʻaaoga masani. O le muamua o mea na tuʻuina atu e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le metabolism, ma o loʻo faʻaalia foi i le toe faʻafouina o aafiaga i mea papaʻu. Faʻateleina le faagasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka ma Fusicutan. O le suauʻu ua tuʻuina atu i luga o le faavae o le fusidic acid ma o loʻo faʻaalia i se algorithm aliali mai faʻamaʻi.

O manua tatala i le maʻisuka e sili atu ona faigata ma umi. Suauu suauu e mafai ona faʻaaoga mo lenei mea. E maua ai le faʻamamaina o le paʻu, ma puipuia foi le suppuration o le manua. O le isi suauʻu e faʻamalolo ai manua tuga o le Levomekol. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o le tino i le taimi sili ona puupuu. O le tutusa o lenei meafaigaluega e mafai ona taʻua dioxisole. E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalolo mo le maʻisuka o Baneocin foi, e aofia ai le bacitracin (o vailaʻau malosi).

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I togafitiga, igoa e mafai ona faʻaaoga:

  • Vishnevsky o le suauu, lea o loo faamatalaina i le malosi o le antibacterial. Ona o lea, o le paʻu faʻamalolo vave, ma o le igoa e mafai foi ona faʻaaogaina mo paʻu,
  • ichthyol o le suauʻu, lea e mafai ai e oe ona faʻamalosi ma faʻaleagaina se maʻi pipili. O le meafaigaluega e faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso, e fuafua i le malosi o le liona. I luga o le faavae o le suauu o le ethyol, ua fautuaina ina ia faia ni togafiti togafitiga ma ni mea faamalosi,
  • suauu streptocid, lea e vave lava e mafai ai ona faʻamafiesea se siama siama i totonu o le manua, lea e fesoasoani e aveesea ai le gaoi.

O le mea lea, o le lisi o faʻamaʻi faʻamaʻi manuʻa i le maketi faʻaonapōnei e taua tele. Faʻafetai i le igoa saʻo, o le faʻamaloloina o le paʻu o le maʻisuka o le a le fesootaʻi ma faʻalavelave poʻo isi faafitauli.

E faʻafefea ona faʻamavae vae i le maʻisuka?

I nisi tulaga, e taua mo tagata maʻisuka ona filifili tonu ia tupe o le a mulimuli ane faʻaaogaina mo pito i lalo. O le mea moni, e fautuaina le talanoaina o igoa patino ma se tagata tomai faapitoa, ae ou te manaʻo e nofo eseese i nisi o ituaiga sili ona aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Ureata, o loʻo i ai le urea i lona fatuga, lea e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le le atoatoa o le vai i le paʻu i le taimi o le faʻamalolo. E i ai foi sona aafiaga faʻaleagaina ma mafai ai ona e feagai ma le ita.

O lenei vailaau fofo mo le maʻisuka ituaiga 2 e lelei mo le tausia o nofoaga matutu ma vai inu o pito i lalo. O le tau o le mea e tusa ma le 300-340 rubles.

Faʻaaogaina le maʻisuka fuʻu kirimi, e le tatau ona galo ia DiaDerm Cream-Talc. Ua mamanuina faapitoa mo le paʻu o le maʻisuka, lea e masani lava ona foliga mai i le soona inu tele, faapea foi ma le vevela. O le tele o taimi, o nei faafitauli e talafeagai i nofoaga nei:

  • lapoʻa i lalo o le sternum, mammary glands,
  • ogavae i totonu
  • i le eria o lapisi sili ona malosi.

O vaega taua o loʻo i ai i lenei igoa o loʻo faʻaalia i le faʻamago ma le antibacterial effect. E le gata i lea, latou te paʻu foi o latou vae ona o le manava e matua faʻafouina lava. O le tau o tupe o loʻo tuʻuina atu i falemaʻi ma fale faʻapitoa e le sili atu i le 180 rubles.

O le isi mea e tatau ona gauai ile Virta ma Uurea. E le o se mea faalilolilo e faapea o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o vae e manaʻomia le puipuiga lelei. O le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga e mafai ai ona aloese mai se lisi atoa o faʻafitauli, mo se faataitaiga, ogaoga vevela, faʻamalosi o lelatini fatulaina poʻo le faʻaogaina o faʻailoga.

O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona puipuia ou vae mai vaʻavaʻa ma faʻailoga, ma e fetaui foi mo le faʻaauauina pea o vae vaivai mo tagata mamai. O le tau faʻatatau o le aitema e 180 rubles. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena suauu mo vaʻa o vae, e matua fautuaina lava e talanoa i lau fomaʻi.

Ouga mo le togafitiga o le maʻisuka vae

Ouga mo le maʻisuka foot, lea o loʻo faʻatusalia mai e Gehwol, Suda, Laufwunder (Siamani), DiaDerm (Rusia), e le o se faʻasalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faia e Gehwol:

  • kulimi mo le paʻu faʻamaʻaʻaina Hornhaut creme,
  • Srunden-salbe Crack Ointment
  • Laʻu Suavai Suavai Lulu>

Mo le siama o le maʻisuka, e fautuaina ai igoa o Suda mo le faʻaaogaina o oloa mai le laina D, e taua o le Puipuiga puipui-Balsam ma le fulufulu o vae vae o le Fuβbalsam. E le gata i lea, e mafai ona e mauaina le suauu o le maʻisuka a Laufwunder ma le diaDerm series: emollient, malosi ma puipui.

O mea ua tuʻuina atu e fautuaina mo le tausiga i aso uma o le maaleale o le paʻu o vae, faʻapea foi le le aofia ai se lisi atoa o faafitauli, mo se faataitaiga, faʻamago, hyperkeratosis ma tulaga tutusa. Faʻalogo i le mea moni o loʻo i ai se latou faʻavaivai, e fesoasoani i le aveeseina o le paʻu paʻu. E afua ona o lenei mea ua foia le faafitauli o le vevela ma le mago, lea e aveesea ai le atinaʻeina o vavave.

O nei mea manogi e lelei foi mo le faʻafoʻisia ma le faatumauina o le paleni faʻapitoa o le vai. Ona o lenei mea, o galuega puipui o le paʻu ua faʻaleleia pe faʻapitoa. E fesuiaʻi ile ausia o ia aʻafiaga ona o lipophilic ma lipophilic-hydrophilic. Faatasi ai ma isi mea, latou te faʻaaoga gels, Streptomycin, kulimi o le heparin e mafai ona faʻaaoga i le tausiga o vae ma vae laiti i le lautele.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Ouga i le amataga o le vae o le maʻisuka

O uluai faʻaaliga o le faʻamaʻaloga o le tino ma le innervation o vae o le faʻaalia lea i luga o vae o sana ma le mafiafia o le paʻu. O le mulivae ma le paʻu o tamatamailima e magumago ma mūmū, o a latou mea e faʻaaogaina, o vaʻa na aliali mai. O lenei tulaga (hyperkeratosis) e le gata e sili ona malie, ae o le maʻisuka e matautia ona e mafai ona mumū le paʻu o le paʻu ma sili atu.

I le laasaga muamua, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le paʻu o le paʻu - Balzamed, Balzamed Intensive, Prednikarb, gaʻo gaʻo gaʻo, avocado poʻo le gajoba suauu, germ wheat. E fautuaina e faʻaopopo le tasi pusa o le availa i le 10 g i le suauʻu. O lenei mea e fesoasoani e faʻaleleia ai meaʻai o le epidermis ma faʻalautele ai ana galuega puipui.

E naʻo le pau lea o le vaitau e mafai ona faʻaaogaina ai fagu suauʻu. Pe a aliali mai se ulupo, e matua faasaina le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-aganuʻu, talu ai o kulimi ma suauu e faia ai se ata tifaga lea e tele ai le microorganisms.Faʻasagaga o se tali maualalo, e ono afaina ai le tino, e oʻo i le ponaivi ma le manaʻoga mo le tosoina.

Afai e le aveesea le hyperkeratosis e faʻaaogaina ai se meafaigaluega ole meafaigaluega ma e le faamaluluina ma faʻafefe le paʻu o le vae, ona tupu ai lea o le maʻi ile maʻi. O latou uiga uiga ese o le faʻagesegese o le faʻamalolo ma le suppuration. O lenei mea e mafua ona o le faʻaleagaina o le porotini ma le gaʻo gaʻo i le gasegase, o le maualalo o le toto ma aʻafiaga o le nasu i le taimi o le neuropathy.

Ma o iinei e sili atu i le maʻisuka vae ma togafitiga ile fale.

Vailaʻau vae

O vaega autu o togafitiga mo le faʻaalia o se paʻu o le paʻu e aofia ai:

  • lafoaʻiina o le vae - le faʻaaogaina o masini faapitoa (seevae), tootoo e taofia le avega i luga o le vaega ua aafia,
  • taui mo faʻamaoniga o le maʻisuka - o se faʻalauteleina o le polokalame mo le puleaina o inisalini poʻo le faʻaopoopoga o inisiua o le hormone i laupepa e faʻaitiitia ai le suka,
  • antibacterial therapy - faʻamaʻi faʻasalalau lautele i le maea ai o togafitiga o se manuʻa, faʻaaogaina i le tulaga o iniseti poo le intramuscular injections. Faʻamatalaina fualaau faʻasaina i le tele o ituaiga gaoioiga - Clindamycin, Vancomycin, Meronem, Ceftazidime,
  • vailaʻau vaʻaia - Vazaprostan, Ilomedin, Midokalm,
  • mea e faʻamalosi ai le tino - Actovegin, vitamini E ma C, Mexidol,
  • alpha lipoic acid - Thiogamma, Berlition,
  • B vitamini vitio - Neurorubin, Milgamma,
  • heparinoid Pentosan polysulfate.

O a mea e mafai ona faia i se laser

O le faʻamalolo o le toto laser, faʻafouga ma aʻafiaga i le lotoifale i luga o se maʻi i le maʻi o le maʻisuka vae faʻaosofia ai le faʻamalolo ma le toe faʻaleleia o mea. I lenei tulaga, na maua ai na ituaiga o gaioiga:

  • faʻateleina le tuputupu aʻe o le faʻamalosi i totonu o le manua (mea fesoʻotaʻi laiti),
  • toe faʻaleleia o le tino vascular ua toe faʻaleleia,
  • o le tafe toto e masani lava
  • microcirculation faaleleia
  • o le malosi o le faagasologa o le le fiafia e faaitiitia,
  • ua faʻamamaina le uluaʻi mai le tulei ma faʻaumatia aila,
  • ua faʻaaogaina le polokalama faʻafesoʻotaʻi
  • le amataina o vaʻa fou.

10 vasega e fautuaina. O le togafitiga o le laser e fai i le pito i lalo: lumbar eria, nofoaga o le viliina o le au, o le pito i luga o le vae, maʻi. O se ulu e iai se mana e 10 W mo le 2 minute ua faʻapipiʻi i vaega taʻitasi. O ia vasega e ese mai i le toto e le toto. O togafitiga laser e faʻamaeʻa ai vailaʻau. O le vasega lona lua e mafai ona faia i le ono masina.

Tausiga togafitiga

O le faamoemoega o le taotoga o le faʻaolaina lea o le soifua o le tagata maʻi, aʻo taumafai e sili atu le faʻasaoina o le vae ma lana afi ma le lagolago galuega. A o le i faia se taotoga, latou te taumafai e faʻamalosia le tele o faailoga o le toto ma le toto. E taua tele le totogiina o le maʻisuka. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻanatinati, e faia togafitiga mo le:

  • susu susu
  • purulenti manuʻa i le foci o le necrosis,
  • le salalau solo o le tulei i totonu o le toto,
  • malosi tele, sooga.

I se fuafuaga fuafua e faatinoina:

  • aveeseina o le tino maliu (o le necrectomy) sosoo ai ma le pulea o fualaau oona,
  • faʻasalaga o manoa alofa mo le faʻalauteleina o laʻau ma le tafe toto,
  • vascular reconstructive operations - faʻapipiʻiina o se faʻavae o le uʻamea (stent) e faʻaleleia ai le vaʻaia o arteries, faia o se fesoʻotaʻiga mo le fesuiaiga o le toto (pasi),
  • Palasitisi (tapunia ma se fasi fusiua) mea pipili.

Tomai faʻaonapōnei mo le maʻisuka vae

O metotia o togafitiga e faʻasolo i le tulaga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  • o le faʻaofiina o sima mūmū ma mea e tuputupu aʻe ai e faʻaleleia ai le fausiaina o mea fou),
  • metotia o le jet plasma - o se faʻafefiloi e faia mai i le vaitafe ultraviolet o le malamalama, pusa ua molia, okeni okesene. E iai a latou aʻafiaga malosi faʻasao,
  • galu o le lulu - o se galu malosi ma se faʻafesoʻotaʻiga infrasonic i luga o le nofoaga ua afaina. O le iʻuga, toe amataina le toe faʻafouina, amataina le toto, faʻalautele le lagona o aʻafiaga i fafo

Matamata i le vitio i togafitiga o le maʻisuka vaevaega:

O faʻataʻitaʻiga lelei lelei e mafai ai e oe ona ausia auala nei:

  • televave faʻasalaga o le okesene i totonu o se potu faʻamalosi,
  • satu o gaʻo i le paluga o le ozone ma le okesene,
  • cryotherapy (maualalo le vevela),
  • magnetotherapy
  • togafitiga o gasegase oona,
  • faaosofia o le nerve plexus namu lumbar ma le vaevae vae vae i eletise eletise,
  • electrophoresis ma Midocalm,
  • le faʻaofiina o lymphocytes,
  • plasma ma le lymphocytopheresis.
Magnetotherapy mo vae o le maʻisuka

Puipuiga o faʻafitauli

Afai e te le amanaʻia fautuaga a le fomaʻi, o le maʻisuka vae o le maʻi e taʻitaʻia ai le gangrene ma le tosoina o le tino. Mo le puipuia o se taunuuga matuia, e tatau ona e:

  • pulea glucose, cholesterol ma maualuga o le hemoglobin glycated,
  • ia matauina e se endocrinologist, faia ni feutagaiga ma se podologist (auai i le faatoilaloina o vae) ma se neurologist, o le dermatologist,
  • fufuluina i aso uma, vevela ma asiasia vae,
  • fai ni seevae faapitoa ma totini na faia mai fausaga masani,
  • e masani ona auai i togafitiga faafomaʻi.

Ma o iinei e sili atu i le suʻesuʻeina o urine mo le maʻisuka.

Mo le togafitiga o le maʻisuka vae, faʻaaogaina le antibacterial ma vascular, o loʻo faʻapipiʻiina e togafitiga laser ma faʻafeiloaʻi i isi mea faitino. Ona o le le atoatoa o togafitiga faasao, o gaoioiga ua faia e faamama ai le manua ma toe faʻafoʻi toto. O auala fou mo le togafitia o le maʻi ua atiaʻe. Ina ia puipuia ni faʻalavelave, e taua le mataʻituina o le gaosiolosi gaʻo ma tausi lelei vae.

Metformin e masani ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o laʻau e faʻatagaina mo le faʻamoemoe e puipuia ai. O le vailaau o le vailaʻau e filifilia taitoatasi. E tusa o le a le aafiaga o le fualaau faasaina Metformin, pe fia le taimi e ave ai, faitau i totonu oa tatou tusiga.

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O le faia o isi togafitiga o maʻisuka i le lautele e faatagaina mo ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2. Ae ui i lea, na o le faʻaauau pea ona faʻaaoga togafitiga. O a metotia e mafai ona faʻaaogaina? O a togafitiga e fautuaina mo tagata matutua?

O aʻafiaga o le maʻisuka e puipuia e tusa lava poo le a lona ituaiga. E tāua i tamaiti ao maitaga. E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua, faigata ma tuai i faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E masani lava o le fananau mai o tamaiti mai mātua e maua i le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni e maʻi i latou i se maʻi. O mafuaʻaga e mafai ona maua i faʻamaʻi pipisi, oona. O ituaiga e vaevaeina i le lua - muamua ma le lua. E taua le iloa lelei o foliga o tagata talavou ma talavou ina ia mafai ona iloa ma tuʻuina atu le fesoasoani ile taimi. O loʻo i ai le puipuiga o le fanau mai o tamaiti e maua i le maʻisuka.

Mafuaaga o Manua Lelei o Faamalologa

O tagata ei ai le maualuga maualuga o le suka e tatau ona faʻaeteete, aua o soʻo se mea leaga, faʻaaogaina se gau poʻo se manuʻa, e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. O se tasi o faailoga iloga o le faamaʻi o le le lelei lea o manuʻa faʻamaʻi. O le faafitauli e tupu mai i le mea moni ua vaivai le tino o le tagata maʻi, ua faʻaitiitia le puipuia o puipuiga, o lea e faigata ai ona faʻataʻitaʻia faʻamaʻi, o le faʻaogaina o le faʻafitauli.

E tele naua mea e tutupu i le soifua maloloina. E oʻo lava i sina mea itiiti e faʻamalolo muamua, ona toe lavea ai lea ma faaauau pea ona fesuiaʻi ona o siama ua i totonu.

O le taofiofia o le toto e aʻafia ai foi le setete o le manua. O lenei faagasologa e sili ona faigata ile pito i lalo, i le autu ile masanima. Ona o le vevela malosi o le paʻu ma le vaivai gafatia o gaioiga o le tino, o lenei tulaga e lamatia ai le vavae ese o tamatamailima po o tamatamai vae.

Taua! Talu ai o le maʻisuka eo faatasi ma le faʻalauteleina o le kulūkose, o le tulaga o vaʻa ua faʻaitiitia le taua, e tatau ona ave ni tupe e faʻamalosi ai o latou puipui.

Faʻatonu togafitiga

O togafitiga talafeagai o manuʻa i le togafitiga o le system endocrine e le faatagaina ai le isi atinaʻega o le gaioiga faʻafefe.

O se manuʻa i luga o le paʻu o le maʻisuka o soʻo se lapopoa e tatau ona togafitia i se vailaʻau, e aofia ai:

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e aofia ai le ava e le o fautuaina mo nai tipi. I le tulaga o le fiva i le tagata gasegase, tiga ma le fulafula i le nofoaga faaleagaina, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. Afai o se siama ua tuʻuina atu i le manua, o loʻo faʻatulagaina se vailaʻau o vailaau faʻamaʻi, o se suāuʻu antibacterial lea e maua mai ai le susu.

Ona o le maualuga o le kulukose o le toto, o gasegase e maua ai le neuropathy o le maʻisuka - o se faʻalavelave lea e faitio ai tagata gasegase i mea nei:

  • mu ma le le toʻa i vae,
  • faateleina le urination
  • tingling i lima
  • faʻaleagaina faʻamaʻi gata ma se suiga i le lagona lelei i le tiga.

I ia tulaga, i le faaopoopo atu i tupe mo le faaaogaina i fafo, o le tele o vailaau faʻasaina ma mea faʻamalosia e faʻamaonia. Amitriptyline e masani ona faʻaaogaina e faʻafitia ai le neuropathy o le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lagona o le tino i tiga ma le maualuga o le vevela. Ina ia faʻaitiitia le tiga ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o isi faʻafitauli, o le carbamazepine mo le maʻisuka e talafeagai.

Diaderm mo vae

O le suāuʻu faʻamaʻi-inflammatory diaderma mo le maʻisuka e talafeagai mo togafitiga pito i luga ole manua. O le fualaau faʻasaina ua faʻasaoina ma le tele o mea e puipui ai le paʻu vaivai ma le vevela, e faʻamamaina, faʻamalulu, ma faʻafouina ai le aafiaga. O ituaiga uma o suauʻu e aofia ai vaega eseese, faʻavaveina ai le faʻamalolo o mea ua faaleagaina.

O le togafitiga e 1 le masina. E faʻaaogaina se faʻalanifiumi ile mea na faaleagaina e oʻo ile 5-6 taimi i le aso, pe'ā uma ona fufulu ma faʻamago le manua. O le fualaau faasaina e fausia ai se puipui puipuia i luga o le paʻu, ei ai sona aafiaga faʻapitoa.

Auala mo togafitiga faʻapitonuʻu mo le maʻisuka

Mea manogi mo abscesses poʻo faʻala

Afai o le tagata gasegase mumu mumu ma mea e aofia ai purulenti, o le a oʻo mai le suauu o le ichthyol i le laveai, lea e faʻaaogaina i le foliga o se fusi i se fao vevela. O nisi taimi e le lava le suauʻu e le lava mo le faʻasaʻoina o tulei ma vailaʻau. A maeʻa le afaina, e faʻaaogaina le kulimi Vishnevsky.

Ikontol o suauʻu mo manua le lelei o faʻamaʻi

Fofo mo le sasaina

I le faʻaopopo i le paʻu paʻu, o le masani ai ma le fia inu, o le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le vevela, lanu mumu o le paʻu, fuga. O le faateleina o le vevela ma le tele o le kulukose e oʻo atu ai i tulaga lelei mo le soifuaga o faʻafitauli faʻapitoa, mo le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi. O le suauʻu mo manuʻa e maua i le maʻisuka mai le suamalie e faʻapipiʻiina ma se meaʻai meaai.

Faʻafitauli faʻalotoifale o le a faʻaaogaina le mafuaʻaga o le vevesi ma le manua o manuʻa:

  • faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻafomaʻi, e aofia ai le clotrimazole, fenticomazole,
  • corticosteroid ointments prednisone.

Laasaga o sauniuniga

O se vaega tāua mo sauniuniga pito i luga mo togafitiga o endocrine o le Uria e faʻafefe lelei ai le paʻu o le paʻu. O le suauʻu vae mo le maʻisuka e aofia ai le hyaluronic acid e faʻavave ai le toe faʻaleleia o mea, collagen, components anti-inflammatory, faʻasalaga o laau anti-inflammatory. I aso nei, e tele ni kulimi i luga o le faʻatauga ua fuafua faapitoa mo le maʻisuka.

Totoga togafitiga o paʻu o le paʻu ma le suka maualuga

Matela o le maʻisuka ma togafitiga i le lotoifale

Pe a faʻavaivai le tino i le nofoaga ua faaleagaina ona o le le lava o le toto ma faʻavaivaia le puipuiga o le maʻi, o se uligā i luga o le paʻu. Faʻateleina le kulūkose i totonu o le toto, o le faʻaleagaina e masani lava ona maua i pito i lalo. O mafuaʻaga o faʻamaʻi e eseese, aua e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi taʻitasi.

O metotia nei e faʻaaoga i togafitiga:

  • togafitiga faʻapitoa
  • fualaau faasaina
  • uu mo le maʻi suka.
Ogaga ma vailaʻau mo faʻamaʻi manuʻa

Fesoasoani togafitiga faʻapitonuʻu e faʻamamā ai le manua mai le tino maliu, faʻamafiesea le gaioiga o le mumusu, ma aveese le faʻasaina o le tino. I le laasaga muamua, o le a e manaʻomia se visepisi mo le togafitiga o maʻi o le maʻi, levomekol o le suauu, o laei faʻapiopio. E le gata i lea, o le filifilia o se vaifofo, o le tulaga o le faamai e amanaia.

Vaega 1Oga, gels e faʻaleleia ai le toto ma le toe faʻafouina o mea i totonu o le mea ua faaleagaina o le paʻu, mo se faataitaiga, solcoseryl.
2 tulagaO sauniuniga i le tulaga o le faʻamalosiina o loʻo faʻamatalaina i faʻamaʻi faʻamaʻi, antibacterial ma analgesic, e aofia ai vundechil.
3 tulagaOga, kulimi i le tulaga o le faʻamaʻi manuʻa, lea e faʻateleina ai lenei faiga (curiosin).

Faatasi ai ma metotia i le lotoifale, e tatau ona faaauau pea ona togafitia le maʻi maualalo.

Auala e puipuia ai le maʻisuka faafitauli

O se tagata e maua i le maʻisuka o le a tatau ona ia faʻaaogaina pea fualaau faʻasaina ma se aʻafiaga faʻamalosia e faamalosia ai vaʻa toto. O se tasi o mea e sili ona faigata ma faigata e togafitia ai faʻafitauli o le maʻi o le vae o le maʻisuka. Uluaʻi maʻi faʻamalolo e malolo mo se taimi umi lava. I se tulaga sili atu, o le gangrene e atiina ae ma o le vae e tatau ona toesea.

Ina ia puipuia soʻo se manuʻa i luga o le paʻu, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  1. Laei ofutino lelei lelei, aua le faʻaogaina ni mulivae, seevae seevae.
  2. Aua le savali solo i luga o le mutia, eleele, ia faʻaaoga pea totini.
  3. A o lei alu i le moega, ia siaki lou tino mo nai mea iti faʻaleagaina, maoaʻe.
  4. Fufulu le paʻu faʻatasi ma oloa faʻapitoa ma paleni paleni paleni.
  5. Gels ma le fasimoli e le tatau ona mafua ai le paʻu vevela.
  6. Taofi le ulaula aua e le afaina ai toto.
  7. Aua e te fufusiina pe ofuina ofuvae poʻo isi lavalava.
  8. Taofi ese mai ogaumu ma manuʻa.
  9. Faʻaaogā faʻamaʻi pipisi e oʻo lava i nai paʻu laiti.

O togafitiga atoatoa, paleni paleni, faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma manuʻa faʻamalolo manuʻa mo le maʻisuka o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi vave le soifua maloloina. Afai e le manuia le togafitiga, o nofoaga ua faaleagaina ua faamamaina le taotoga.

Taua! Afai e maua se siama i le manua, e sili atu ona faigata ona togafitia. I le tulaga o le faʻamalolo umi, faʻamaʻi, edema, manaʻomia vave fesoasoani fesoasoani faafomaʻi.

O le tausiga lelei o lou soifua maloloina, kulupu o le kulukose, meaʻai lelei mo le maʻisuka e taua tele, aua o faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona avea ma taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi. O se suauu mo le faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka o se vaega taua o togafitiga, lea e tatau ona na o se fomaʻi e tatau ona faʻataʻitaʻiina. E oʻo lava i se tipi laiti e le tatau ona le iloa i tagata e maua i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga