Tusa 2 maʻisuka mamai: lisi o vailaʻau

Mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina e le fomaʻi se taumafataga maualalo-gaosiolosi, aʻoaʻoga lelei i taaloga, ma fualaʻau o le suka, ma e fesoasoani i le faatumauina o le toto o le kulukose i le tulaga manaomia.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o filifiliga o vailaau faʻasaina fou e maua ai le suka e tatau ona ave faʻatasi ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E eseese i latou i le faiga o gaioiga, ei ai a latou lava faailoilo ma faʻailoga, tali le lelei.

Pauna o aso nei ua filifilia taitoatasi, e tele mea taua e aofia ai le tausaga o le maʻi, o le "poto" o maʻi, maʻi faʻatasi ma faafitauli i le taimi nei.

O le faʻavasegaina o vailaʻau faʻaitiitia o le suka e faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloiloina. Faailoa po o le fea o vailaau fou o vailaʻau e pito sili ona aoga, ma o le a le aoga o loʻo faʻavae?

Vasega o vailaʻau

E fautuaina le faatonuina o le pala i lalo o le suka pe a maua e le tagata maʻi se maualuga maualuga o suka i totonu o le tino, faapea foi ma le iʻuga o le siama o le maʻisuka.

Pe faʻafeagai foi ma le talaaga o le leai o ni taunuuga mo se vaitaimi umi talu mai le togafitiga, lea na fautuaina muamua.

Ia manatua o nei vailaʻau e le faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1, ma e fautuaina i le tausiga faapitoa i le taimi o le maitaga.

Faʻavasegaga o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • O faʻamatalaga o le sulfonylureas fesoasoani e faʻaititia le glycogen maualuga i le ate, tuʻuina atu le faʻaleleia o le gaosiga o le hormone (inisalini) ma le sini mulimuli o le toe faʻafoʻiina o sela o le pancreatic.
  • Biguanides ma thiazolidinediones o vailaʻau ia e faʻateleina ai le gasegase o le tino i totonu o le tino ile hormone, aʻo latou faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka i totonu o le manava.
  • Meglitinides ei ai le malosi e faateleina ai le gaosiga o le inisalini pancreatic.
  • O faufautua o le Alpha glucosidase e fautuaina e faʻaititia ai le suka i totonu o le tino, faʻateleina le gaioiga o le gaʻoina o le gaʻo i totonu o le iniseti, ma faʻaitiitia le mamafa o le tino e ala i le faʻaitiitia o le faʻafefe o gaʻo.

O le mea moni, o le faʻavasegaina o fualaʻau maualalo o le suka e maualuga atu nai lo luga. I le taimi nei, e mafai ona faaopoopoina le lisi i fualaau faʻamaʻi lona fa - Galvus, Januvia.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o nei fualaau faasaina faatasi ai ma isi vailaʻau, e mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i le tino.

Sulfonylureas

O vailaau faafomai o lenei vaega ua faaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le sili atu ma le afa seneturi, ma fiafia i se talaaga lelei ona o le aoga. E i ai so latou faʻaogaina o le suka, ona latou te aʻafia saʻo lava i siama o le pancreas.

O aʻafiaga o meaola o loʻo tutupu i le tino o le tagata e fesoasoani i le "faʻasaʻolotoga" o le inisalini, ma o le mea lea e oʻo ai le hormone i totonu o le tino.

O vailaau faafomai o lenei vaega e fesoasoani e faateleina ai le gasegase o masini mumu i le suka, fesoasoani e faatumauina le atoatoa o le gaioiga o gaʻo ma faaitiitia le lamatiaga o le fatuina o pathoces cardiovascular.

Peitai, e ese mai i le talaaga o le lelei o mea e maua mai i le sulfonylurea, o aʻafiaga leaga mai lo latou faʻaaogaina e mafai ona iloga:

  1. Faʻaiʻuga o peta beta o le gland.
  2. Faʻafitauli a le tino.
  3. Taumafa mamafa.
  4. Faʻaleagaina o le mea oona.
  5. Faateleina le lamatia o le hypoglycemia.

I le togafitiga ma nei vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo, ma o le faʻaaogaina o meaʻai e tatau ona nonoa i le 'aiina o meaai. O mea e maua mai le sulfonylureas e le o faʻamaonia mo le togafitia o le maʻisuka, e faʻapea foi i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Laʻau faʻaitiitia o le suka-maualalo mo le maʻisuka i lenei vaega:

  • Maninil o se laulau ma vaega eseese o le gaioiga galue i le metotia, e mafai ona fautuaina i laʻasaga uma o le atinaʻeina o togafitiga. O le mauaina o le fualaau faasaina e maua ai le faaitiitia o le suka mai le 10 i le 24 itula, e aofia ai.
  • Glycvidone e faʻamaonia e le itiiti ifo o faʻamaʻi, ma e fautuaina mo tagata matutua, faʻapea foʻi ma i latou e leʻi fesoasoani i meaʻai talafeagai. O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia e tusa lava pe leai se galuega, aua latou te le auai i lona faʻamavaeina mai le tino.
  • Amaryl o se tasi o fualaau sili ona lelei mo le ituaiga lona lua o faamaʻi. E le afaina ai le mamafa o le tino, ma e le maua ai se aafiaga le lelei i le cardiovascular system.
  • O le maʻisuka e maualuga lona lelei i le vaega muamua o le gaosiga o le hormone. Ma e faʻaopoopoina ai le puipuiga o vaʻa toto mai aʻafiaga leaga o le maualuga o le kulukose i le tino.

O le tau o pepa Maninil e eseese mai le 150 i le 200 rubles, ua tau ai e Amaril 300 rubles mo le 30 vaega, ma Glycvidon o le a tau e tusa ma le 450 ru. O le tau o le maʻi suka o le 320 rubles.

Meglithinide Therapy

O le faiga o le gaioiga a lenei vaega o fualaau faasaina o le faaosofia lea o le gaosia o le hormone e le gland. O le lelei o le fualaau faasaina e fesoʻotai saʻo lava i le maualuga o le suka. O le maualuga, o le tele o le homone o le a maua.

O sui autu o lenei vaega o NovoNorm ma Starlix, e fesoʻotaʻi ma papamaa o le augatupulaga aupito lata mai, ma o loʻo faʻaalia i se aafiaga puupuu. E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau i nai minute aʻo leʻi 'ai.

I le avea ai o se tulafono, i le tele o mataupu, o nei fualaau oona ua fautuaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa. E i ai o latou aʻafiaga laiti e pei o le tiga o le manava, manava manava, ma mea e afaina ai.

Vaega o le faʻaoga ma fualaau o fualaau:

  1. O le fua o NovoNorm e filifilia i taimi taʻitasi. E masani lava ona faatonuina e ave le 3 i le 4 taimi i le aso, i le taimi lava aʻo leʻi faia se taumafataga. O le vailaau faʻamalositino e galue lelei, o le mea lea e faʻaititia ai le leai o se paʻu mataʻutia i le kulukose.
  2. O le maualuga o le maualuga o le mea galue a Starlix e matauina i le toto 1 itula pe a uma ona ave pepa. I le taimi lea, o le fua o le fualaau faasaina ua maitauina, lea e oʻo atu i le valu itula.

Starlix e le saofagā i le mamafa o meaʻai, e le afaina ai le galuega ma le tulaga o fatugaʻo, ma e le aʻafia ai foi le ate. O le fua o le fualaau faasaina e faalagolago lea i uiga patino o le tagata maʻi ma lona talaaga faafomai.

O le tau o NovoNorm e ese mai i le 180 i le 200 rubles, Starlix o se fualaau taugata, ma e 120 pauna e tau e toetoe 15,000 rubles.

Togafitiga ma biguanides ma thiazolidinediones

O vailaau faafomai o lenei vaega, aemaise lava o biguanides, e le faatagaina ai le kulukose e faasaʻoloto mai le ate, aʻo maua ai le lelei o le digestibility ma le felauaiga o le suka i le tulaga o le cellular ma i totonu o masini mūmū o le tino o le tagata.

O nei vailaʻau e le o faʻamaonia mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o tagata maʻi o loʻo i ai se talaaga o le faʻailoga po o le toilalo o le fatu.

O le umi o le gaioiga o fualaau oona e eseese mai le 6 i le 16 itula, ma i le taimi lava e tasi latou te le saofagā ai i suiga tetele i le kulukose i totonu o le tino. O aʻafiaga e sili ona taatele o le faʻalavelave, faʻaogaina o meaʻai, ma suiga i le tofo.

Mai le vaega o biguanides, o le suka maualalo o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2, o le lisi o loʻo i lalo:

  • O Siofor o le fualaau muamua lea ua fautuaina mo tagata mamaʻi i soo se laasaga o le gaʻo po o le mamafa tele o le tino, aua e maua ai le paʻu mamafa. Ole fua pito i maualuga i aso taitasi e tolu kalama, ma e tatau ona vaevaeina i ni atopaʻu.
  • Metformin e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka i totonu o le inumaga, ma faʻamalosia ai foi lona faʻaogaina i totonu o vaʻa faʻapipiʻi. Contraindications: o le gaioiga toe faʻaaoga, toe faʻaleleia taimi pe a uma le taotoga.

O le tau o tupe e faalagolago i le kamupanī, le numera o laulau i totonu o le afifi ma e ese mai le 200 i le 300 rubles.

O le Thiazolidinediones e galue i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o biguanides. Ae ui i lea, o le uiga iloga o le sili atu ona taugofie, aʻo latou i ai se lisi tele o aʻafiaga leaga.

O lenei vaega e mafai ona fai ma sui o vailaau nei:

  1. O mea e mafai ona faʻamatalaina e pei o le monotherapy mo togafitiga o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua. I le le atoatoa o le fualaau faasaina, o le faateleina o le mamafa o le tino e matauina i le taimi o lona pulega.
  2. Avandia o se vailaʻau lea o loʻo faʻatatau i le faʻaleleia atili o metabolic processes, faʻaitiitia o le maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le gasegase o le inisalini.

I le tele o mataupu, o le Avandia o loʻo faʻamatalaina o se vaega o se togafitiga faʻatasi, ma e seasea avea o se fualaau e tasi. E matua faasaina ona faʻaaoga i le taimi o le fananau mai, aʻo laʻitiiti, ma faʻafitauli i le cardiovascular system.

O le tau o falemaʻi mo Vaʻaia o le 600-800 rubles. O le a faʻaalu e le tagata maʻi le 3000 rubles.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O nei maʻi o le maʻisuka e fesoasoani e puipuia ai se iniseti o le intestinal faapitoa lea e faʻamaʻapeʻaʻi ai gaʻo vailaʻau. Ona o lenei mea, o le faagasologa o le absorption o polysaccharides e faasolosolo malie tele.

O inhibitors Alpha-glucosidase o vailaʻau faʻaonapo nei nei e faʻaitiitia ai le toto toto, e masani lava e leai ni aʻafiaga leaga, ma e le faʻaosoosoina ai le solia o le vaega o le digestive ma gastrointestinal.

O pusa e tatau ona vave ave i le "muamua sip of food." O suʻega a le tagata maʻi e faʻaalia ai o vailaau faʻamalosi e fetaui lelei ma le galuega o le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae leai se aafiaga i le paʻu.

O vailaau faafomai i lenei vaega e mafai ona lelei le tuufaatasia ma isi mea e maua ai le suka, faapea foi ma le inisalini. Ae ui i lea, o lenei mea e faʻapupula ai le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

O sui sili ona lauiloa ma mataalia o lenei vaega:

  • Glucobai ua faʻamaonia pe a oso i luga le suka i le taimi lava e uma ai. E talia lelei e tagata gasegase, e le aafia ai le mamafa o le tino. O fualaau o loʻo fautuaina e avea o se togafitiga faʻafeiloaʻiga lea e faʻatumuina ai le maualalo o meaʻai gaʻo. Ole maualuga ole fua ile aso ole 300 mg, lea e vaevaeina ile tolu tusi.
  • Miglitol o se vailaau ua fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, pe a le maua e le taumafa ma gaioiga faaletino le malosi o le maʻi.

O le metotia a Miglitol e filifilia taitoatasi, i le mataupu faavae, e pei o le taimi ole faʻaaogaina. E le mafai ona faʻamatalaina i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, aʻo laʻititi, ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma le i ai o le tele o hernias.

O le tau o Glucobai e eseese mai le 500 i le 800 rubles, e tau e Miglitol e tusa ma le 600 rupu.

Fomaʻi fou fou

O le falemaʻi faʻamalositisi e le tumau, o tausaga taʻitasi e faʻamaopoopoina ai vailaʻau fou e faʻafefe ai le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai nei, ua foliga mai ai le inhibitors ua taʻua o le dipeptidyl peptidase, lea e fesoasoani e faaleleia atili le tuufaatasiga o le inisalini, ae i le taimi lava lea e taialaina ai i latou e le aofaiga o le suka i totonu o le toto.

I so o se tino maloloina, e sili atu ma le 75% o le hormone e maua i lalo o le aafiaga o hormones faapitoa, lea e tuufaatasia i totonu o le vasega o mea faʻapitoa.

O ia mea e mafua ai le faagasologa, lea e fesoasoani e tatala le kulukose mai le ate ma maua ai le homone e sulu o le pancreas. O fualaau fou e mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy, ma e mafai ona aofia i togafitiga faʻapitoa.

Ole vailaʻau e tatau ona faia ile taimi o taumafataga pe a maeʻa foi. E talia lelei i latou e gasegase. O sui mamalu o lenei vaega o ia mea e pei o:

  1. O Januvia o se vailaʻau faʻapipiʻi. O laulau e faʻaalu i lea aso ma lea aso, latou te le faʻaosofia ai le faateleina o le mamafa o le tino, fesoasoani e faʻamaua le sugar taumafa, ma pe a uma ona 'ai. Ua maitauina o le vailaau faasaina e taofia ai le alualu i luma o togafitiga, faaitiitia ai le ono tulai mai o faafitauli.
  2. Galvus o se vailaʻau e faʻaolaina ai le gaioiga o le pancreas. E fautuaina e avea o se togafitiga monotherapeutic, e faʻamaeʻaina ai se meaʻai lelei ma se tino faʻalelei faaletino. E mafai ona faʻamatalaina faʻatasi.

O le tau o Januvius tablets e mai le 3000 rubles, e fuafua i le gaosiga ma le numera o laupepa i totonu o le afifi, o le tau e mafai ona faateleina. Ma luga o Galvus o le tau e 800-1600 rubles.

Pills ma le maʻitaga

E pei ona faʻaalia i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, o fualaau e tele e taua ai le faʻailogaina o le taimi o le fanauina o se tamaititi e avea o se faʻalavelave. Ma o le mea moni e faapea, o vaega faʻamalosi e mafai ona ulu atu i le placenta, mulimuli ane, e aʻafia ai le atinaʻe o le pepe o le lumanai.

Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma na ia tagofia fualaau suka, ona fautuaina lea ole togafitiga insulin i le taimi o le maʻitaga. Ma e tupu lenei mea i le tulaga o le siakiina faifaipea e le fomaʻi, o le suka e fuaina pea.

O le hormone ua faʻamatalaina e se fomaʻi i se vailaʻau lea na ave muamua ai e se teineititi po o se tamaitai fualaau o le suka i lalo o le suka. E leai se mea taua tele mo se tulaga masani o le togafitiga o meaʻai.

O le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi o le a puipuia ai le tele o faʻalavelave matuia e mafua mai i le maualuga o le suka i le tino.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai se aotelega o le vailaau o le suka-lowering drug Amaryl.

Tuua Lau Faamatalaga