Ava i Atherosclerosis

I se faapuupuuga:O le ava malosi e mafai ona faʻamaina ai faʻamalo i luga o puipui o toto, ae o faʻamatalaga faasaienisi e faaalia ai e le aoga le puipuia o le atherosclerosis ma le ava malosi: o le ava malosi e mafua ai isi, leai ni faʻamaʻi matautia o le fatu ma le ate. Ua faʻamaonia lenei mea i faʻamatalaga faasaienisi ma talafaasolopito.

  • "O le inu i tagata i le tumutumu o loʻo i ai pea vaʻa mama"
  • O fea e manifinifi, o iina e malepe ai
  • Matou te aveese le gaʻo i le mea e tasi - e aliali mai i se isi mea
  • Seʻi tatou liliu i le tala
  • Ma liliu atu i le manatu

O le maʻi na fesili i le fomaʻi mo le tiga i totonu o le loto e tofia ai o ia mo le vasodilation. Fai mai le fomai - "Faalogo, muamua o toto toto o le loto, ioe, o le a faalauteleina, ae o le a mautinoa lava le vaapiapi!" O le tali a le tagata maʻi - "Doctor, o le a e filifilia, sili ona taua, ona ou le faavaivaia lea!"

E masani ona talanoa e uiga i aoga o le ava malosi mo le fatu. O le mea e tupu e lagolagoina e le faʻamatalaga parakalafa i le agaga o "fai mai fomai. ", Faapea foi ma faataitaiga mai olaga o aiga ma uo lelei. Sei o tatou vaʻai po o le a le tala a le au saienitisi e uiga i le aafiaga o le ava malosi i totonu o le fatu ma toto toto, ma pe o le a le tele o suʻesuʻega lata mai i lenei vaega.

"O le inu i tagata i le tumutumu o loʻo i ai pea vaʻa mama"

O lenei faʻamatalaga e masani lava ona faʻatonuina i fomaʻi. E mulimuli mai i lenei faʻamatalaga e faapea o le inu masani e taofia ai le faʻavaeina atherosclerotic platelea e aliali mai i luga o puipui o laʻau e mafua mai i tupe teu cholesterol. Ma talu ai ona o le inu e taofia ai le faia o tui, faamai o le fatu fatu (CHD), faʻalavelave o le myocardial, ma le taʻavale o le ischemic ua puipuia.

E foliga mai e ese le matagofie, ae maise lava pe afai e mafai ona aumai se faʻamalamalamaga atoatoa ma le mautinoa, e pei ona fai mai fomaʻi, o le faʻamaonia o le pathogenetic: o le alcohol ethyl o se mea faʻapitoa (e tutusa lava le soluble i le vai ma gaʻo), ma o le mea lea, e tatau ona faʻaumatia faʻamalo, e aofia ai le lipoproteins, o lona uiga, faʻalavelave o le gaʻo ma le protein i puipui o toto toto.

O fea e manifinifi, o iina e malepe ai

O le ava malosi e faʻamalolo ai gaʻo, e aofia ai faʻatasi ma isi mea, ae afai e te tago i ai i le tele o mea e puipuia ai le faʻavaeina o mea faʻavalea, o le ava malosi o le a tupu muamua nai lo le atherosclerosis, faatasi ai ma le tele o ona taunuuga faanoanoa, e aofia ai

  • fatu faʻapitoa 'ava malosi cardiomyopathy
  • ma se faʻamaʻi vascular e pei o afaina ai le afaina, o se maʻi o le cerebral.

O le mea lea, o taumafai e faʻasaʻo oe lava mai le atherosclerosis e ala i le inu soo, o le ae maua ai isi, e leai ni faʻamaʻi faʻafitauli.

Aemaise lava, faitau a tatou tusiga i luga o le mea e fai pe afai e leaga le fatu pe a uma le ava malosi - o le mea aupito sili lea ona leaga ma sili ona taatele o le inu ava malosi mo le fatu.

Faitau mea malie ma malie i la matou blog!
• Aiseā ua "malogo ai le uaina."

Matou te aveese le gaʻo i le mea e tasi - e aliali mai i se isi mea

O le malosi o le ava malosi e tatala ai gaʻo, aʻo i ai i le siosiomaga o le vai, e mafua ai le faateleina o le gaʻo i le va o taimi pia tele, ae le o totonu o vaʻa, ae i totoga. Ma o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o tulaga faʻaleagaina pei o gaʻo gaʻo ma le gaʻo fatu fatu.

O loʻo i ai se meaʻai lelei o le pia mo le oti. Ae o iinei, foi, o le a le fesoasoani le malosi o le gaʻo i le ava malosi - vaai le faʻamatalaga a le fomaʻi i la tatou tusiga faapitoa. E le gata i lea, mai le tusiga o le ae iloa ai le auala e faʻafefiloi lelei ai meaai ma le ava malosi, e mafai ona inu i le taimi o le anapogi, ma o a mea e ofo ai e mafai ona faʻafeinu ai i latou ua leva ona le maua le mamafa.

Seʻi tatou liliu i le tala

Afai e tauivi malosi le ava malosi ma le atherosclerosis, ona tatau lea ona i ai faatasi ma se faʻaititia o le tino mai maʻi o le cardiovascular, talu ai o le fatu fatu fatu (CHD), faʻalavelave o le myocardial, ma le stroke o le ischemic ua maualuga le mamafa i le fausaga o maliu cardiovascular .

Ina ia faamanino le tulaga, ia tatou liliu atu i taunuuga o se suesuega tele na faia e le talafaasolopito lava ia. E i ai a matou faʻamatalaga i luga o le tino mai faʻamaʻi fatu fatu i Rusia mo le vaitau mai le 1980 i le 2000, na mauaina i le 2004 e le World Health Organization (WHO). O le pito i luga o le tino mai maʻi o le fatu fatu i lenei vaitaimi e pau i luga o le vaitau mai le 1993 i le 1997. Ae mo le vaitaimi tutusa i Rusia, e tusa ai ma le Institute of Demography o le Higher School of Economics, maualuga le taumafa ava malosi i le tulaga o le mama malosi i le kapeteni. E le gata i lea, o le faʻateleina o le soifuaga mai le faʻamaʻi o le fatu e fesoʻotaʻi tonu ma le faʻaaogaina o le ava malosi mai le auʻiliʻiliga o se isi 'eseʻese mo le olaga nei mai le cirrhosis - o le maualuga e pa'ū foi i le 1993-1997 ma se suiga i le pito o le vaeluaga, aua e tele se taimi e atiaʻe ai le cirrhosis.

Ma liliu atu i le manatu

O le mea moni, e le o fai mai tagata fomaʻi o le inuina o tagata i taimi uma o vaʻa mama, ae o lena i autopsy ava malosi oe na maliu mai i mafuaaga eseese, o nisi oi latou e le maua atherosclerotic faailoga o tagata mamaʻi o lenei tausaga. E manino lava e le o iai se mafuaaga e fautuaina ai le ava mo le puipuia o le atherosclerosis vascular, pe a na ona o le mea moni lava o le autopsy o loʻo faʻaalia ai o ia ituaiga o ava malosi e lamatia ai le ola.

Masalo o le ae maua vaʻa mama, ae i luga o le laulau a le pathologist e le mafai ona e toe fiafia i lenei mea.

O lenei tusiga na toe faʻafouina ile 05/02/2019

Na le maua le mea o loʻo e sailia?

Taumafai e faʻaaoga le sailiga

O le a le afaina o le ava i le tino?

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea o le ava malosi ei ai sona aafiaga tele i le soifua maloloina o le tagata. Muamua lava, o le ava malosi e faʻaleagaina ai le faʻalavelave popole. E mafua ona o le inupia, lea e oʻo atu ai i le hypoxia ma le siama o neurons, e avea ma elemene sili ona maʻaleʻale o le tino. O le faʻaaogaina o le ava malosi e mafua ai le faʻaleagaina o le faiʻai ma le faʻaleagaina tele.

O le inu malosi o le ava e faaosofia ai le faateleina o le galuega o le myocardial, lea e mafua mai le taimi e mafua ai lona hypertrophy ma faateleina le gaioiga o le fatu. Ona o le le atoatoa o le gasegase vascular e mafua mai i le aafia i toxins, ua le mafai ai ona latou maua le fatu ma le lava o le okesene ma meaʻai, ma i le tuufaatasiga ma le faateleina o le mamafa i luga o le okeni, e mafua ai ona osofaʻia fatu. O tagata o loʻo mafatia i le ava malosi o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le vaega o le manava.

O le manava e mafua ai le malosi o le ava malosi i le tino, talu ai e nafa ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le toto. I lenei tulaga, vodka poo isi ituaiga o ava malosi e afaina ai le mucous membrane o le okeni, lea e faaosofia ai le fausia o le eletise ma le toto, gastritis ma le dyspepsia. O le ate e aofia ai le gaosia o le ava malosi, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins mai le toto.

O le inuina tele o le ava malosi e aʻafia ai le gaioiga o fatugaʻo, mafua ai ona le manuia.

O le soona inu mai le ava malosi e afaina ai fatugaʻo, faʻaumatia a latou mea epithelial. E mafua ai le toilalo o okeni. Faʻasalaga faifaipea o meainu malolosi, o le gaosia o le toto o le toto i totonu o le ponaivi o le ponaivi e le afaina, lea e mafua ai le gasegase i siama ma le faateleina o le ono tulai mai o se mea e afaina ai.

Aafiaga i le atinaʻe o le atherosclerosis

Ua iloa e tagata popoto e faapea o le ava ona o le faaputuputuina o toxins i le tino e oo atu ai i le faaleagaina o le puipui vascular, lea e mafua ai le faateleina o le fausia o ni atherosclerotic plates i luga oo latou luga. Pe a faʻaleagaina le fatu e se atherosclerotic faagasologa ma le taumafa tutusa o meainu malosi, o le aʻafiaga o le fatu o le fatu e faʻaopoopoina i le 2 taimi, e mafua ona o le faateleina o le mamafa i le myocardium. O le faiʻai e maua i le atherosclerosis aafiaga hypoxia, lea e faateleina i le ava malosi ona o le aafia i toxins o loʻo aofia ai. E mafai ona faʻataunuʻuina o le ava malosi e faʻaleagaina ai le malosi o le gasegase o le maʻi atherosclerotic, ma o la latou faʻaaogaina masani e taʻitaʻia ai le fausiaina o ni kapilūlaʻau fou.

E aoga le ava?

Afai e inuina le ava malosi i ni togi laiti ma filifili o latou natura masani, e pei o le uaina mūmū po o le uaina, ona mafai lea ona latou aʻafia lelei le soifua manuia lautele o le tino. Ona o le aafiaga vasodilating, o le faʻaaogaina tatau o le ava malosi e taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le leo o le vascular bed, o le faʻaosofia o le loto ma faʻaleleia ai le tulaga puipuia.

Mo togafitiga faafomaʻi, mea inu ava malosi e mafai ona inu i meaʻai, ae le sili atu i le faʻatagaina masani.

E mafai ona e maua se lelei lelei i le inuina o le ava mo le atherosclerosis, pe afai e te tausisi i na tulafono:

  • inu i le taeao
  • faʻafesoʻotaʻi mea inu malosi ma meaai,
  • e le sili atu i le faʻatagaina faatagaina,
  • Aua nei inu pia poo meainu e aofia ai mea e 'ai po o lanu,
  • Aua nei suia le ava ua filifilia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Saʻo saogalemu

O le uaina mumu ma le atherosclerosis e taʻitaʻia ai le faalauteleina o le lumenia o vaa ma o le mea lea e sili atu ona lelei le filifilia mo se lelei lelei i le cardiovascular system. O tulaga masani mo le inu ava malosi e faʻalagolago i le itupa ma le faʻalavelave a se tagata, talu ai e fia milliliters i le kilokalama o le mamafa o le tino. O le mea lea, mo tane e tusa ma le 60 -80 kilokalama, o le masani o le uaina o le 250, ma mo tamaitai e le silia le 150 ml. O ia fuainumera e fetaui ma e faalagolago foi i le matua o le matua, ona o le tino talavou e le fetaui lelei i le ava malosi ma o le mea lea ua sili atu ona leaga.

E tusa ai ma le tusiata faasaienisi "Atherosclerosis ma Dyslipidemia" Nu. 3 mo le 2018, o le faʻaʻateleina o le faʻaaogaina o le ava malosi e mafua ai le le atoatoa o le tino, lea e mafua ai le fausia o ni atherosclerotic plate e oo lava i le toto cholesterol masani.

O le a le taimi e le tatau ai ona e inu ava malosi?

E faasāina le inuina o le ava malosi i fafine aʻo maʻitaga poʻo le taimi o susu fananau mai se tamaititi. Afai o loʻo sauni se ulugalii e fanauina se pepe, e sili atu foʻi le teena o le ava, aua e leai sona aʻafiaga i le motusia o le sperm motility. O le ava malosi e faasaina i le taimi o le laititi ma le taimi o le galuega, lea e manaʻomia ai le faʻamaopoopoina o le faʻagasolosolo ma le faʻaopoopoga o le gauai atu, faʻapea foʻi le taimi e ave ai se taavale. E faasaina le inuina aʻo ave fualaau faʻamalosi, aua o lenei mea e faʻaleleia ai le aʻafia o le ate. E le mafai ona e inuina le ava malosi i le ava malosi poo se gasegase o le gasegase i ai, aua o mea ua fai ma vaisu e mafai ona tupu.

Maʻi Description

Atherosclerosis o le liona o laʻau tetele e oʻo atu ai i le hemodynamic disorders. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o loʻo tuʻuina i luga o paʻu o vaʻalaʻau palesterala, o loʻo mafua mai ai le lūlū o le vaʻa ma amata ona maua e okeni se le lava o meaʻai.

O le atherosclerosis e faʻaalia mai i osofaiga a angina ma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia: cardiosclerosis, fatu fatuga, fatu fatu fatu, maʻi faʻamaʻi. I le taimi nei, o le aʻafiaga o le atherosclerosis e matua masani lava, o lenei maʻi e sili atu ona taatele nai lo le oncology, faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O mafuaʻaga o le atherosclerosis o mea taua nei:

  • tausaga
  • kenera - alii e maʻi tele
  • uiga faʻamaoni.

E iai foi mea e mafai ona aveesea:

  • ulaula
  • meaʻai paleni
  • amio le taua.

I le faʻaopoopoga, e atiaʻe le atherosclerosis ona o faʻamaʻi:

  • ogaoga maualuga
  • solia o le lipid metabolism,
  • maʻisuka malosi
  • afaina
  • inupia ma faʻamaʻi pipisi.

Faailoga masani o le atherosclerosis o:

  • o se tagata e foliga leaga (matua nai lo lona matua),
  • xanthomas - lanu lanu mumu - e aliali mai i laumata ma alofilima.

  • tiga o le pusa
  • o se fatu nutimomoia
  • faʻalavelave i galuega a le loto,
  • puupuu le manava.

Faʻatasi ma le atherosclerosis o laʻau o le faiʻai:

  • ulu matua
  • vavao
  • leaga manatua.

Faʻatasi ma le atherosclerosis o pito pito i lalo:

  • vaivai vaivai i le femoral ma popliteal arteries,
  • tiga matuitui i vae pe a savali,
  • suiga o le ulcerative ma le necrotic i vae.

E faʻapefea ona aafia le toto i le ava?

O le ava malosi e tafe toto, ma e faʻateleina foi le faʻamavaeina o le cholesterol, ae na o le mea lava lea e tupu pe afai o le fualaau o le ava e laʻititi ma e le lelei.

Afai e inu tele ma masani, o le faʻafeagai e tupu: o mea inu malosi e amata ona faʻaumatia mea e manaʻomia e le tino ina ia mafai ai ona faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol. E le gata i lea, o le ava malosi, lea e oʻo atu i totonu o le toto mo se taimi umi, e taʻitaʻia ai le mea moni e muamua ona faʻalauteleina vaa, ae pe a mavae sina taimi e matua vavalalata. O na oso e vave lava ona fufulu ipu, ma atili ai ona faʻavaivai ma e mafai foi ona oʻo atu ai i le malepelepe.

Le aʻafiaga o le ava i luga o le faiʻai

Suesuega na faia e saienitisi mo le tele o tausaga ua faaalia ai o tagata e masani ona inuina le tele o pusa o le ava malosi e tele atu faafitauli i ipu o le mafaufau nai lo i latou e le inu ava. I lalo o le faatosinaga o mea inu ava malosi, o gaioiga e tupu mai i gaʻo o le cerebral e le mafai ona toe faʻaaogaina:

  • cerebral edema,
  • taʻavale
  • faaletonu faalemafaufau.

E le gata i lea, o le togafitiga o nei maʻi o le a le maua ai foi ni tulaga lelei. Sa suesueina e saienitisi le mafaufau o tagata na maliliu mai le inupia oona, ma latou iloa ai ei ai o latou suiga i le mafaufau, e tutusa lelei lava ma le taimi e afaina ai i mea oona ma vailaau.

Fainuina le tele o le ava malosi

E mafai la ona inu le ava malosi i le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu? O saienitisi latou te faia suʻesuʻega e le gata i lamatiaga o le ava malosi, ae faapena foi ona aoga. I le gasologa o nei suʻesuʻega, na faʻamoemoeina ai i latou e faʻaaogaina le ava malosi, o le a le mafai ona oti mai le suʻesuʻeina o le loto mama nai lo i latou e faʻaleagaina pe lafoai atoa le ava malosi.

O le malosi o le ava malosi e aafia ai le totoina o le toto, e faʻamavae ai le cholesterol ma faʻaitiitia ai toto toto, faateleina le tafe toto. O nei mea uma e aʻafia ai le faʻalavelave faʻalavelave.

O a ni laasaga tatau? Mo tagata, e le sili atu i le 50 g vodka, poo se ipu uaina, poo le 0.5 lita o le pia i le aso. Tomai fafine - 2 taimi le maualalo. Faʻatasi ma le atherosclerosis, e lelei tele le faʻaaogaina o le uaina mūmū mūmū mai vine. E le pei o vodka, i le uaina i ni mea laiti, ae o loo i ai pea mea aoga - catechins ma bioflavonoids.

Atherosclerosis Smoking

Ae o le ulaula tapaa ma le atherosclerosis vascular o ni faʻamatalaga le fetaui. O le ulaula e mafua ai le thrombosis, fasipolo, fatuga o le fatu, faafitauli o le ischemic.

O le Nicotine ma taʻaloga leaga o loʻo i totonu o tapaa ulaula e taʻitaʻi atu ai i le faʻaogaina o le tino i totonu o puipui o toto toto, lea, o se taunuuga, faʻasaʻo. E le gata i lea, o le ulaula e faʻateleina ai le toto, ona ei ai sona aʻafiaga i toto toto. O le iʻuga, e maualuga le maualuga o le cholesterol toto, faʻagesegese lemu le toto, ma tafe toto toto. O na mea ofoofogia e mafai ona afaina. O le ulaula ma le atherosclerosis e matua faasaina! O nisi tagata e manatu o le ulaina o se keke e le afaina, ae leʻo: o loʻo i ai foi le nicotine.

Atherosclerosis e aʻafia i le ava ma le ulaula tapaa. Ae maise lava pe afai e tuufaatasia nei vaisu.Ava malosi, e tusa lava pe maua i ni tamai tootoo, e tau atu i vasodilation, ma afai e te inuina se ipu uaina ma ulaula sikaleti, ona vavalalata ai lea o vaa, ma o lenei foi "mea tausaafia leaga" mo vaa. O le mea lea, afai e manaʻo se tagata e tausia ana vaʻa toto ma e le iloa pe o le a le atherosclerosis o, e tatau ona aveese faʻamaʻi, taʻitaʻia se soifua maloloina ma ola malosi, ma 'ai saʻo. I le afiafi, e mafai ona e malolo ma fiafia i se ipu malamalama lelei o le uaina mumu i se siosiomaga filemu.

Aafiaga o le Faʻasaina o le Ava

O le taumafa o le ava malosi i ni aofaiga tele e mafai ona afaina ai atherosclerotic plate ma le faʻaleagaina o le toto o le a iu lava ina taʻitaʻia ai le ava malosi ma faʻamaʻi e aʻafia ai - o le cardiomyopathy, le enophalopathy ma le faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o le tele o le ava e afaina ai le fua faatatau o vaega o le cholesterol - e faaitiitia ai le lipoproteins maualuga (anti-atherogenic) ma faateleina ai le maualuga o le lipoproteins, triglycerides.

E le gata i lea, o le masani ai o le faʻaaogaina o agaga, o le soliina o faiga faʻavae uma, e aofia ai le gaʻo, e atiina ae, lea e mafua ai le tufatufaina o fiva, ma le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi e pei o le gaʻo gaʻo ma le fatu gaʻo ("tiger heart").

O le gasegase o le suamalie e faʻalavelaveina foi, o lona uiga, vitamini B, lea e aʻafia ai le malosi o le mafaufau, faʻamalosia o le namu ma le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le ava malosi e afaina ai le puipui o toto toto e pei ona taua i lalo - i le taimi muamua e faalautele tele ai, ona faasolosolo ai lea.

Ole aʻafiaga ole aʻafiaga ole afaina ole atherosclerosis ma e mafai ona oʻo atu ile malepe ole papa ma se faʻalavelave tele i le toto.

O le aʻafiaga o laasaga tetele o ava malosi i luga o le maualuga o le lipid o le toto e mafai foi ona fesoʻotaʻi ma se agaifanua faʻamalo ma le faʻaaogaina o meaʻai e mauʻoa i le cholesterol e fai ma afaina mo le ava malosi.

Le aʻafiaga o le ava malosi pe a inu sina pusa

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina tatau, ioe, atherosclerosis ma le ava malosi, e faaopoopo atu i ai, o loʻo i ai suʻesuʻega faafomaʻi e uiga i aoga o tamaʻi pusa ole ava malosi.

O ia vaega aoga e aloaia - pia - 0.33 lita, uaina - 150 mililiters, vodka poʻo le koko - 50 milliliters ia taʻitasi.

O nei vailaau e taua o le togafitiga, ma e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Ua faʻamaonia ai o le inu malosi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu, stroke, thrombosis ma le thromboembolism.

O le inu i le 1-2 taumafa o le ava e faʻaititia ai le faʻafitauli o faʻafitauli pe a maeʻa le taotoga e foia.

E le gata i lea, o le taumafa lelei e afaina ai le tele o fibrin ma fibrinogen i le plasma toto, ma faateleina ai le numera o le profibrinolysin, o le enzyme lea e faataapeina ai le toto, ma faaitiitia ai le lamatia o pulupulu toto ma le toto i totonu o vaʻa toto.

O pusa laiti o nei mea inu, e pei o le uaina, e aofia ai, faaopoopo i le alcohol ethyl, antioxidants (resveratrol ma isi), e aʻafia ai ituaiga uma o le metabolism i le tino, ma puipuia ai foi le toe faʻamaʻi - mumū ma le faaletonu o le tino i totonu o le vavasa.

O suʻesuʻega faafomaʻi na faʻaalia ai o fafine e faʻauluina le uaina lelei o loʻo i ai se tulaga maualalo e maua ai le mamafa o le tino nai lo i latou e le inu ava malosi. I le gasologa o le 10 tausaga o suʻesuʻega, o le vaega muamua na maua le tusa ma le 2 kilokalama le maualalo nai lo le leai o se uaina.

O le faʻaaogaina o le ava malosi ua faʻamavaeina i:

  • Faʻasalaga o le ate, e pei o viral, vailaʻau ma vailaʻau faʻamaʻi o le hepatitis, cirrhosis.
  • Faʻateʻaina o le gastrointestinal tract - pepatic ulcer of the stomach or duodenum and ulcerative colitis.
  • Pancreatic disease - o le pancreatitis ma le chronic, pancreatic necrosis.
  • Maʻi Allergic - faʻamala o le bronchial ma le Quumeke i le talafaasolopito.
  • Faʻasologa o taimi ua mavae o faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke.
  • Mafaufauga o le mafaufau ma maʻi o le mafaufau e pei o le epilepsy ma le maningitis.
  • Faʻasologa o le faʻaogaina o soʻo se faʻafanua.
  • O le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le faaleagaina o isi totoga.
  • Faʻasoga tigaina o le faiʻai i le mafaufau.

E le manaomia le inuina o le ava malosi i aiga vavalalata, vave le inu mai sina tootoo ma le faaletonu o mafaufauga pe a uma se taumafataga.

E tatau ona manatua o le ava malosi e le o se auala tutoatasi mo le puipuia poʻo le togafitiga o soʻo se faʻamaʻi, ma e le mafai ona suia vailaʻau.

O le aganuʻu o le inuina o le ava malosi e taua tele - e mafai ona e inu naʻo meaai, i luga o se manava gaogao, e oʻo lava i se fuamoa itiiti e mafai ona faʻaosoina ai se vevela kemikolo o le membrane mucous, ma i le lumanaʻi e oʻo atu ai i le maʻi o le peptic.

E fautuaina e inuina le ava malosi i se taumafataga o le afiafi po o le lua itula muamua.

E pei o se meaʻai, e tatau ona e 'aina meaʻai maualalo, e pei o salalaʻau fuamoa, moa, susu susu, fualaau suamalie.

Pe a faʻaaoga vailaʻau maʻoti, e faʻasaina le ava malosi, mo se faataitaiga, i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i peta-blockers ma togafitiga, pe a fai se togafitiga o le antibacterial therapy ma le togafitiga o fualaau o le anti-inflammatory non-steroidal (aspirin).

E faʻasaina foi le tuʻufaʻatasia o vailaau faʻasaina ma le ava malosi, e mafai ona taʻitaʻia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Taumafa ma faamalositino i togafitiga o le atherosclerosis

Le togafitiga o le atherosclerosis o se tuufaatasiga o togafitiga e leai ni fualaau faasaina ma fualaau faasaina - suia ai le ala o le ola, paʻu, tuueseina o masani leaga, vailaʻau.

Afai e manaʻomia, o le togafitiga faʻapitoa e faia i le faagasologa o le togafitia o togafitiga.

O le taumafataga mo le atherosclerosis o le hypocaloric, hypolipidemic, ma e faʻamoemoe i le sui faifai malie o meaola manu.

O nei oloa e aofia ai:

  1. puaa
  2. mamoe ma isi meaʻai gaʻo,
  3. faʻasalaga,
  4. gaʻo
  5. moa moa.

O meaai suamalie ma falai ma meaʻai vave o loʻo faasolosolo ona suia i meaai susu ma fualaʻau.

O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai o le fiber-rich. O nei meaai e aofia ai salakeke, kapisi, greens, cereals ma legumes, falaoa atoa o falaoa, bran.

O punaoa o gaʻo e leai ni toto (iʻa, fuālaʻau fuālaʻau, avocados, fatu ma fatu) ma protein (fuamoa moa, meaola moa, vela vevela, palu, meaʻai susu) e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai.

E fautuaina le faʻaaoga 1.5 - 2 lita o le vai i aso taʻitasi, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le lauti ma le kofe, faʻamamaʻa atoa le vai carbonated, meainu malosi.

O se vaega taua i le togafitiga o le atherosclerosis o le gaioiga faaletino, e amata mai i se mea maualalo. Tomai Fautuaina:

  • savavali
  • fomaʻi
  • tamoe
  • mafanafana
  • togafitiga o le physiotherapy
  • vasega i le falemaʻi
  • aau.

E tatau ona manatuaina e tatau ona e amata amata ona faʻagasolo malie, mataʻituina lou soifua lelei, pulusua ma le toto.

Fautuaina ia faateleina le numera o avega na o le faapalepale masani ma le leai o ni faʻamaʻi.

Le faʻaaogaina o fualaau

I le leai o ni taunuuga lelei mai le faʻaaogaina o taumafa ma le tele o taaloga, e faʻaaogaina ai togafitiga fualaau.

Mo togafitiga e faʻaaoga ai vailaʻau, o vailaʻau o vaega eseese o vailaau mo togafitiga e faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona tuʻuina atu ma le tausisia o taumafa faʻavae ma taʻaloga taʻavale mo le tino.

Faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  1. Fualaau faʻamaʻi ma le faʻamalositino o aafiaga o statins (Simvastatin, Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastatin, Pravastatin),
  2. Niacin, fibrates (Fenofibrate, Bezafibrat, Tsiprofibrat), faʻatauvaʻavaʻavaʻa, tagata faʻasalaga o meaola eleʻele.
  3. Antiplatelet agents - Acetylsalicylic acid, Magnikor, Asparkam, Cardiomagnyl, Plavix, Clopidogrel.
  4. Sauniuniga ma faʻataʻitaʻiga - Heparin, Enoxiparin.
  5. Vasoactive drugs - Vazoprostan, Cilostazol.
  6. Antispasmodic drugs (No-shpa, Drotaverin, Papaverine, Railabal).
  7. Laʻau faʻapitoa (vitamini C, kulupu B, fomaʻi), togafiti faʻatoʻa ma togafiti (Afobazol, Glycine, Valocordin, Donormil), fualaau oona (Aminalon, Nootropil, Bilobil, Phenotropil).
  8. Togafitiga o le atherosclerosis (faʻaaogaina o vailaau faʻasaina), togafitiga.

E tatau foi ona togafitia faʻamaʻi faʻatasi.

Mo le togafitiga o le angina pectoris, o faʻaoga e faʻaaogaina e faʻamalolo ai osofaʻiga o le tiga, sui o le antiplatelet ma faʻataʻitaʻiga.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga ole togafitiga ole togafitiga ole ACE, o le calcium, beta blockers, diuretics ma le angiotensin receptors.

O fualaau o le suka o le suka, e pei o Metformin, e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

E faʻapitoa foʻi ona aʻafia le tino o le masini ma faʻalauteleina, ma faateleina ai le toto i gaioiga.

O lenei meatotino e sili ona taua mo le atherosclerosis o vaʻavaʻa. Faaaoga fualaau faʻatau e pei o Verapamil, Amlodipine, Corinfar, Adalat, Nimodipine.

I le puipuia o le atherosclerosis, o le autu o se faiga faʻapitoa, lea e aofia ai le togafitiga o faʻamaʻi pipisi (maualuga maualuga, maʻi o le maʻisuka ma isi), faʻaaloalo i se taumafa o le hypocaloric rational, ma sina gaioiga faaletino.

E manaʻomia le faia o le mataʻituina o faailoga o le mamafa (fuainumera masani - itiiti ifo i le 130 i le 90, sili ona lelei - itiiti ifo i le 120 i le 80) ma le lipid lipid lipid (total cholesterol - itiiti ifo i le 5.5). O le kulūkose o le toto e tatau ona i le va o le 3.3 ma le 5.5. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

O le aʻafiaga o le ava i luga o le tino o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O aʻafiaga o le inu ava malosi i le atherosclerosis

Faʻamatalaga e uiga i le vaʻai o le ava ma le atherosclerosis e feteenaʻi. O suʻesuʻega a le saienitisi Rusia o M. Fridman na faʻaalia e faapea, o le le atoatoa o le ava malosi, o le mea e ono tupu ai le fatu fatu e maualuga. O le ava malosi e faʻamaʻapeina ai faʻamalo, ma mafai ai ona e faʻamamaina toto toto. O le faʻaitiitia o le taumafaina ua manatu o se fua puipuia o le vascular vascular with cholesterol.

Le aoga o le taumafa ava malosi

O le aganuʻu o le inu ava malosi o se lisi tele o tulafono. O le taumafa faʻavalea o le ava malosi e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le tino. O loʻo matou talanoa e uiga i meainu maualuga e leʻo iai ni meaola, meainu ma isi mea faʻaopopo.

O WHO na faia suʻesuʻega i se faitau aofaʻi e faʻaaoga lelei le ava malosi. O faʻamaumauga na maua na faʻaalia ai o le soifua maloloina mai maʻi o le cardiovascular e sili atu i le toʻatele o tagata. O faʻamaumauga autu na aoina mai i atunuu o loʻo i ai le agavaʻa vine o se 'oa o le atunuu - Italia, Farani, Sepania, Amerika, Saina, Atenitina.

E pei ona faʻaalia i le faʻamatalaga, o meaʻai maualuga e faʻaitiitia ai le maualuga o le vevela ma maua ai se aoga aoga i luga o le vascular system. O vine ma meaʻai o se punavai o vitamini i maualuga maualuga. O le mea moni o le tetee i le fausiaina o sela o le kanesa e leʻi faʻamautuina atoatoa. Ae ui i lea, i totonu o atunuu o loʻo i ai le aganuʻu senituri o le inupia o le ava malosi, o le pasene o tagata mamaʻi i le va o tagata inu lelei e le tele.

Mea moni faʻamaoni

E tusa ai ma le IHD, i totonu o tagata suʻega ua suʻeina le inu ava malosi, o loʻo i ai se uiga e faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga. O se masini e mafai ai ona faia se mea e fai o le faʻaumatiaina o sikuea sikuea mai puipui o maʻa. O lenei mea e mafua mai i le vasodilating meatotino o le ava malosi. O le faateleina o le tafe o le toto na fufulueseina ai ia poloka, ma puipuia ai i latou mai le tumau i luga o puipui o le vaa.

Faʻatinoina faʻamaonia le lelei o le aʻafiaga o:

  • togi fibrinogen maualalo,
  • aʻafiaga faʻamalosi,
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory.

Suesuega o suʻesuʻega i vaega o le laboratory na faʻamaonia ai le mea moni o le tulaga faʻamaʻi o lipoproteins maualalo o loʻo faʻaititia i le tino. O taunuʻuga lelei na maua mai i suʻesuʻega o tagata gasegase o loʻo inu i le uaina mūmū. O le tuufaatasiga o le vaiinu na maua ai se maualuga o meaola o le antioxidants. E mafua ai le fesuiaiga i le faʻavaeina o papa e mafua mai le faʻamaʻiina o le LDL.

Faatasi ai ma le taumafa ava malosi, o le faateleina o le lipoprotein levels e matauina.

Suesuega faafomaʻi

O suʻesuʻega faʻamalosi i le matātā o suʻesuʻega o le ava mo le atherosclerosis o loʻo faʻatinoina e Mr. Friedman. E silia ma le 25 suʻesuʻega fuainumera na ia faia, ma o nei mea e sili ona tele e tuuto atu i le aʻafiaga i vaitausaga eseese.

Dr. Yu. Kulikovich na te taitaia suʻesuʻega e uiga i le aafiaga o fualaau oona i luga o le cardiovascular system e faavae i luga o lona falemaʻi. O loʻo ia te ia le galuega i luga o le aʻafiaga o le ava i le setete o toto toto.

Le mafutaga o le atherosclerosis ma le ava malosi

O loʻo faʻatautaia e le faʻalapotopotoga faʻapitoa ni suʻesuʻega i aʻafiaga talafeagai o le ava malosi e avea ma faʻasologa o le atherosclerosis. O le masini masani o le vasodilatation e mafai ai e oe ona lava le faʻamalosiina o le tino, faʻamalo faʻamalo.

O nisi o faʻamaʻi sili ona lamatia o le cardiovascular system i le mea muamua, o faʻamaʻi faʻamaʻi. E tusa ai ma fuainumera, o le olaga faaletino i vaitausaga eseese o le 65%. O le 25% o totoe e mafua mai i faʻafitauli eseese o le fatu cardiac.

O suʻesuʻega na faia e faʻalapotopotoga eseese mai le tasi i le isi. O faʻamaumauga o loʻo i luga o le laulau o loʻo faʻaalia ai iuga lautele.

Meainu vevela mo le atherosclerosis

Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le atherosclerosis o le vascular system, o mea inu ua faatagaina:

  • uaina papaʻe,
  • vine e le muta
  • vodka (faʻatapulaʻa),
  • sbiten
  • grog (faʻatapulaʻa),
  • pia (faʻatapulaʻa)
  • ava malosi (faatapulaaina),
  • maualuga le maualuga o le pusa
  • vermouth
  • talo.

Tapulaʻa i le numera ma taimi o le faʻatagaina e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi. O nei faailoilo ua fuafuaina taʻitasi, e faʻavae i le ata o le maʻi, tausaga ma le itupa.

Tulaga lanu auro o le faʻaaogaina

Ua aloaia aloaia e inu i aso uma 25 gr. O le ava e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu fatu. O tulaga faatapulaa mo le tele o le taumafaina o le ava lea e le afaina ai le ola maloloina ua atiina ae e amanaia ai le malosi o le vai inu ma lona vailaau.

O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i le kalama ma le mililiters:

  • mūmū mūmū - 150 ml,
  • vodka maualuga, whiskey - 50 gr,
  • ava maualuga ava malosi - 17 g.,
  • meainu e oʻo atu i le 7% ava malosi - e oo i le 4 lita i le 7 aso,
  • mai le 8 i le 25% - 25 ml.

O mea inu e talia e le tatau ona aofia ai ni laʻau e le mafai ona faʻaaogaina, e faʻaleleia atili ai meaʻai. O loʻo i ai mafaufauga e aofia ai ethanol. I lenei tulaga, e tatau ona amanaia le tulaga lautele o le soifua maloloina. I faʻamaʻi masani ma le tagofia o fualaau faasaina, o soʻo se aofaiga o le ava e mafua ai le faaleagaina.

Tala e uiga i le taua o le ava malosi

E i ai se tala faʻasolopito e uiga i le mafanafana o le malosi o le ava malosi. O le mea moni, o le a faʻalauteleina vaa ma tuʻuina atu le vevela. O le aafiaga mafanafana e fesootaʻi ma le tafe toto.

O le ava malosi e le fesoasoani, ae faʻaleleia atili ai le popole. E faʻamaonia lenei mea e le aʻafiaga o le ava i luga o le tino.

O le faʻasalaga e uiga i le faʻaitiitia o le siʻitia o le gafatia galue e le saʻo. O le toe faʻasalaina o le toto ma faʻalavelave e tupu pe a uma le vaetamaina e le sao i le leo lautele.

Le mea moni e uiga i le faʻaalia

O le ava malosi i le faʻamaoni e iai sona aafiaga faʻapitoa. O le gauai o aʻafiaga namu e faʻaitiitia ai, o le suʻesuʻega masani o faʻamaumauga na maua e taofi.

O le fegalegaleaiga a le ethanol e fesoasoani e talepeina ai mea aoga gaʻo.I totonu o le tino, o faagasologa ua faatelevaveina, lea e fesoasoani tele e vave faʻaalu ai elemene paʻu.

O le uaina mumu e tumu ai le tino ma vitamini. O vaega mai le vailaʻau o le uaina e maua ai le malosi i vaʻa. O se taunuuga, o le a televave puipui e aunoa ma le faalavelaveina o le tafe o le toto.

Ua faʻatagaina le uaina ma le atherosclerosis

Pe tatau ona ou lafoaia se olaga ola mama?

O le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina, e le tatau i tagata ona lafoai le ala masani. Mo le puipuia o le cardiovascular, ua fautuaina e faʻaaogaina oloa e maua ai le faʻaogaina i puipui o toto toto. Taaloga ma le moe / gaioiga o le a fesoasoani e faatumauina le tino.

E fautuaina e aveese mea taumafa maualuga i le cholesterol mai le taumafataga:

  • lafumanu
  • ate
  • caviar granular
  • moli vevela
  • pata
  • gagana
  • fuamoa fuamoa.

O le faʻaofiina o oloa ma fiber, iʻa ma fuālaʻau fuālaʻau o le a mautinoa ai le puipuiga lelei o le atherosclerosis.

E uiga i le ava malosi

O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o puipui o vaʻaia ava malosi e manino mai papa. Ae ui i lea, o le faʻaauau pea o le ava malosi e tau atu ai i le taofia o totoga - o le ate, fatugaʻo, pancreas, ma le lymphodes. E mafua ai le vevela lautele o le tino.

E ui lava i le tuuaiga o le faʻaaogaina o tagatanuu e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga, o le ava malosi na te faʻateleina ai le tulaga. O le faʻaaogaina o le toe faʻafouina o le tino e mafua ona o le faʻaititia o gaioiga.

Ava malosi mo le puipuia o le atherosclerosis

O le atherosclerosis o se faʻamaʻi o toto toto e maua mai i se foliga masani, lea o le LDL, "leaga" cholesterol i foliga o pusa, o loʻo teuina tupe teu i totonu o puipui o totonu. O le iʻuga, latou te faʻateleina, vaapiapi, ma le maumau, e le gata i le toto totoʻa i okeni. E tupu mai o le vaa ua maeʻa uma. O le iʻuga, o le toto e muta le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i totoga ma gaʻo, lea e tau atu i lo latou toilalo faifaipea, oti. Pe a oʻo mai i le faʻapipiʻiina o gaʻo autu, o le faʻafefe atoa o le lumen o le vaa na lamatia ai le oti o le tino atoa.

Atherosclerosis o pito pito i lalo o se faʻamaʻi matautia lea na maua, i le tele o tulaga, i vaega mulimuli. O faʻataʻitaʻiga o le matua o le matua, i le 90% o mataupu e tupu i tagata matutua. O se tasi o mafuaʻaga autū o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi fatu fatu.

E puipuia e le ava le atherosclerosis? O a auala faʻaonapo nei o togafitiga o le faʻamaʻi? Sei o tatou mafaufau atili i auiliiliga.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le atherosclerosis

Muamua lava, e tatau ona e malamalama o le tele o faʻamaʻi o le fatu, toto toto e aofia ai tagata i le matua. I le aluga o taimi, o pa puipui o le toto ua leiloloa muamua o latou gafatia, o le mea o loʻo ufiufi e amata mai i totonu, o le "gaʻo gaʻo," ma le lumenina o mea. Ina ia faʻaitiitia le faʻafefeteina o toto toto, e tatau ona faʻaauau pea ona maua le lipid metabolism, o loʻo lelei le fatu.

Manatua, o le puipuia o le atherosclerosis e le o se taimi se tasi. O se faiga masani lenei e manaʻomia ai le ola i luga o oe ma lou tino. E taua tele le teenaina o le matua o le matua, e le aofia ai mea e fesoasoani i le faaputuputuina o le LDL i totonu o vaa.

Auala mo le puipuia o le atherosclerosis:

  1. Paleni le meaai. Faʻesea mai mea taumafa e maua i le cholesterol leaga: ate, moa moa, caviar mumu, fatu o le pipi, butter, cheese, hard, skin chicken, pailani, gaʻo meaʻai gaʻo, margarine. E le gata i lea, e taua le lafoaia o le suka mama, lea e faʻaleagaina ai le gaosiga o le gaʻofale, e aʻafia ai aʻafiaga lipid metabolism.

I lalo o le faatosinaga a alkaloids, aemaise lava, caffeine, o puipui o le a sili atu ona leaga ma aveesea le malosi. O le mea lea, e aoga le sui o le lauti malosi ma le kofe i sua fou, o fualaau suamalie, ma meainu suamalie.

O le taumafataga mo le atherosclerosis o lona uiga o le maualuga o le sui o meaai a manu ma fualaau faisua, gaʻo susu gaʻo - gaʻo e leai se gaʻo, suka suka - meli poʻo le tootoo. Nai lo o aano o manufasi, ua fautuaina e tuu atu le fiafia i iʻa, fuālaʻau fuālaʻau. E 'ai le fiber i se foliga masani e avea o se vaega o fualaau' aina ma fualaau 'aina, e faʻaitiitia ai le taumafaina o mea manogi.

  1. Inu susunu infusion nai lo lauti (10 g o fualaau mamago mo 200 ml o le vai). O le vaiinu e iai sona aafiaga faʻaleleia, o se aafiaga lelei i le tino atoa.
  2. Faʻatinoga gaioiga faʻavaitaimi talafeagai. Taaloga e sili ona fiafia i ai: savavali, yoga, tamoe. E sili atu le faia o aʻoga i fafo atu mo le afa itula, i aso uma.

Manatua, o le soifua mālōlōina e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le taimi ma taumafaiga. E le mafai ona e taofi iina, a le o lea e le o toe mamao ae leai se aoga o taumafaiga.

Atherosclerosis ma le ava malosi o manatu ia e mafua ai le tele o feeseeseaiga ia i latou lava. O nisi e finau faapea o le ava malosi e puipuia ai le foliga mai o le pusa i totonu o le toto, o isi latou faitio e faapea, a le o lea latou te mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, faʻateleina le avega i luga o le fatu. I se tasi auala poʻo le isi, ua faʻamautinoa e fomaʻi o le ava malosi o se mea faʻapitoa lea e mafai ona faʻaumatia ai ni mea e faʻamalosi ai aʻo iai i totonu o le toto (siosiomaga o le vai). Ae ui i lea, o lenei faʻamatalaga e le tatau ona faʻatinoina i se tulaga moni. Faʻafeiloaʻi ma le manatu o le faʻamamaina o toto toto ma le ava malosi, e mafai ona e laa i luga o le saogalemu ma maua oe i le malosi o le tagofia o le ava, e manaʻomia ai togafitiga uumi.

Mo le puipuia o le atherosclerosis, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻaauau i togafitiga o meaʻai, tausia se soifua maloloina, taofia le ulaula tapaa, ma faʻaalia le gaioiga talafeagai.

Le mafutaga o le ava ma le atherosclerosis

E i ai i tagata taitoatasi a latou lava uiga i le ava malosi: e talitonu se tasi e oʻo lava i se ipu ava malosi e aafia ai le tino, ma e le manatu se tasi e leaga le inuina o le ava i le tele o mea. Ae ui i lea, ua faamaonia e maua i ni pusa laiti, o le ava malosi e aoga tele i le setete o le cardiovascular system.

I le tautalagia e uiga i le aafiaga o le ava malosi i le tino, e le mafai e se tasi ona le amanaia le faafitauli o le faʻaogaina o le tino, lea e sili ona taua i le tele o tagata. O vailaau togafitiga, e pei o le fomai, e foliga mai e tauemu, ma e le mafai e tagata uma ona taofi ia i latou.

O le mea moni, o le le faʻaaogaina o le ava malosi o le a faʻaleagaina ai le soifua maloloina. Ae peitaʻi, afai tatou te mafaufau i ai o se vailaʻau, e mafai ona tatou maitauina o lona faʻaaoga e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o stroke ma fatuga o fatu.

  • O faʻamatalaga uma i luga o le 'upega tafaʻilagi e mo naʻo le taʻiala ma e LE FAIA se taʻiala i le faʻatinoga!
  • E mafai ona e faʻaolaina le EXACT DIAGNOSIS Na o se FAITOA!
  • Matou te ole atu ma le agalelei ia te oe ia aua nei e mafaufau ia te oe, ae sainia i se tagata tomai faapitoa!
  • Soifua Maloloina i oe ma e pele ia te oe!

Mea moni faʻamaonia e uiga i le aafiaga o le ava i le setete o le cardiovascular system:

  • toetoe 1/3 le faʻaitiitia le lamatiaga o le oti i maʻi fatu fatu,
  • mūmū mūmū o se tasi lea o auala sili mo le puipuia o lenei maʻi,
  • tagata o loʻo lamatiaina le atiaʻe o le maʻi fatu fatu ma e leai se faʻasalaga mo le inupia o le ava ua fautuaina e aofia ai le ava malosi i nai tofo i a latou meaʻai.

O aʻafiaga o le ava i le tino

Mafaufau i le aafiaga o le ava i luga o le tino mai le manatu o le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona maitauina o le mea autu lava o le faʻaitiitia o le ono mafai ona atiaʻe se maʻi fatu fatu.

O lenei faʻamaʻi o se taunuuga o le atherosclerosis vascular, lea e faʻatasi ma le vavalalata o le lumenia o arteries ona o le faia o lipid plaques i luga oo latou puipui.

O se taunuuga o lenei faagasologa, o le toto e le oʻo atu i le fatu i le fuainumera manaomia, o le thrombosis o loʻo matauina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻailoga o angina pectoris, o le fatu o le fatu, ma le vave maliu. O se vaega o le atherosclerosis o le le maua lea mo se taimi umi.

E mafai ona amata le maʻi i se talavou, peitaʻi, o le a aliali mai le tele o faʻaʻailoga pe a mavae le tele o tausaga.

O le fatu faʻamaʻi o le fatu fatu o se tasi o faʻamaʻi masani o le cardiovascular system, o le soifuaga mai le tino o le 65% o le aofaiga atoa o patho o le fatu ma 25% o maliu i le lautele.

O le mafutaga o le atherosclerosis ma le ava malosi e mafai ona fuafua mai le laulau:

Ia mautinoa e fai se puipuiga! Faitau e uiga i gymnastics ma le cerebral arteriosclerosis iinei.

Se suʻesuʻega e iloilo ai le sootaga i le va o le ava ma le atherosclerosis

O le uluai faʻamatalaga i luga o aoga o le ava i le tino o le tagata na faʻaalia i le amataga o le 20 seneturi. Na matauina e le au patho tagata o tagata na maliliu mai le faaleagaina o le ate ona o le sauaina o le ava e le maua ai ni atherosclerotic faaputuga i luga o puipui o toto toto.

E ui lava i taumafaiga uma e faʻamatalaina lenei faʻalavelave, e le mafai ona oʻo mai le tali tonu i lena taimi. O taunuʻuga na faʻamaonia e suʻesuʻega na oʻo mai i le saienitisi Amerika o Friedman i le 60s, o le, i le faʻatusatusaina o aʻafiaga o le tele o mea faʻaosofia, na oʻo mai i le faaiuga o le teena atoatoa o le ava e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu.

O lenei mea na faʻaalia e ala i le suʻesuʻeina o komepiuta, ma o le aafiaga o vaega taʻitasi e suʻesuʻe eseese: muamua, o le taua o le taumafa taumafa taumafa na faʻapitoa i le tuufaatasiga ma le ulaula, o le mea lea, e leʻi maua se aoga aoga.

Afai tatou te mafaufau i tulaga e aliali mai ai tagata mamaʻi e aunoa ma le tagofia o le nicotine, ona matua matauina lea o se aafiaga lelei mai le aafiaga o le ava malosi.

I aso nei, ua talitonu ma le mautinoa e saienitisi o le faaaogaina o le ava malosi i aso uma i le 25g le faaitiitia o le lamatia o le myocardial inferction e 20%. O le mea lea, o le atherosclerosis ma le ava malosi o ni faʻataʻatiaga tutusa ia.

E tatau ona faamanino atu o kalama ma milliliters e le tutusa. O se vaega masani o le ava - 150ml o le uaina, 50ml o vodka, whiskey (agaga) e aofia ai le 17gr o le ava malosi.

O le aʻafiaga o le ava i luga o le cardiovascular system e ono aʻafia ai ma le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻaitiitia o le viscosity o le toto.

O le taimi sili ona taua i le atinaʻeina o le faamaʻi o le gaʻo (lipid) metabolism. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, e tatau ona e iloa o tagata e inuina vailaau tatau o le ava, o le maualuga o le lipoproteins maualuga maualuga o le 10-20% le maualuga.

I le taimi lava e tasi, o le inuina o le ava malosi e le na o le pau lea o le auala e siitia ai le maualuga o nei mea: e mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa e ala i le faia o aʻoga faaletino poo le faaaogaina o vailaau faapitoa.

O le maualuga o le lipoproteins e mafai ona taitaia le cholesterol i le ate, i le mea e faʻaumatia ai ma faʻamalolo ai, o le tele o lipids e teuina i puipui o toto toto. E leai se faʻamatalaga saʻo o le faʻaaogaina o le malosi o le ava i luga o le galuega o le ate, lea e faʻaolaina ai le gaosiga o le HDL.

E i ai se talitonuga e faʻapea o le ava e galue i nisi o enzymes e nafa ma le gaosia o se mea. Ae peitai, ua matua faʻamaonia o tagata e masani ona inuina le ava malosi ei ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi fatu fatu.

E faʻapefea ona puipuia e le ava malosi mai faʻamaʻi o le fatu

Na faʻaalia ai foi se sootaga i le va o le faʻaaogaina o le ava malosi ma le totoina o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le viscosity o le toto, o le lamatiaga o le thrombosis, ma, o le taunuuga, o le afaina o le vaa, ua faateleina. I tua i le 1984, na maua ai e saienitisi le faaiuga o le ava malosi e faateleina le maualuga o le protocyclin (o se mea e maualalo ai le tui).

Mulimuli ane, na faʻaalia ai e faʻapupulaina ai le maualuga o le profibrolysin. O se enzyme lea e faʻaosofia ai le soloia o paʻu toto. E le gata i lea, i lalo o lona aafiaga, o le maualuga o le fibrinogen ua faaitiitia, lea e faateleina ai le viscosity o le toto.

E mafua mai i lenei mea o le ava malosi e aoga e avea o se fua puipuia mo le atherosclerosis foi i le tulaga o le totoina o le toto. I tagata e le inuina le ava i aso uma, ae i le aofai o le tele o auaunaga i le vaiaso, o lenei tulaga e matauina foi (i tulaga faapena, e leai se aoga faapitoa i le faateleina o le maualuga o le HDL concentration).

E i ai le faʻamaoniga o le aʻafiaga o le ava malosi i le atiaʻe o le atherosclerosis e ala i se tulaga faʻaosofia e pei o le maʻisuka ituaiga 2. I lalo o le malosi o le ava malosi, o le inisalini o le faateleina o le faateleina o le gasegase, lea e mafua ai le faatulagaina lelei o le gaosiga o le kulukose.

E tatau ona maitauina o le faʻamauaina o le ava, i le isi itu, e faʻapupulaina le maualuga o le kulukose. O loʻo i ai foʻi suʻesuʻega i luga o le faʻaaogaina o le ava i luga o le fogafale o le vaa mai totonu.

Ole aʻafiaga o le ava malosi e le gata mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le gaʻo, ae mo le atherosclerosis o pito i lalo.

E faʻaaogaina aoga

O le faʻaaogaina o le ava malosi i togafitiga faʻapitoa ma togafitiga puipuia e le fiafia i tagata uma. Ae o le mafuaaga o le taumafa e leai se popolega mo le soifua maloloina o le tino, ae o le aofaiga o loʻo faʻaaogā ua faʻalauteleina i le maualuga o le ava malosi ei ai lona aʻafiaga nai lo le lelei.

E faigata tele ona fautuaina le faʻaaogaina o le ava malosi, e ui lava o lona faʻaaogaina i ni tootoo laiti e sili atu ona aoga nai lo le teenaina. Faatasi ai ma le tele o le naunautaiga mo le ava malosi, o le ono tulai mai o le cirrhosis o le ate, pancreatitis, maʻi o le neurology, ma maʻi o le mafaufau.

O se taunuuga o lona gasegase e sili atu i tu masani masani, faalavelave faʻafuaseʻi, faʻamalosi, ma isi. E matua faasaina le inuina o le ava malosi i soʻo se faʻamaʻi i fafine aʻo maʻitaga, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina ole maʻi o le fetal alcohol i totonu ole fetus.

Cardiomyopathy, stroke, toto maualuga - o nei mea uma e ono mafua mai i le ava malosi.

O le mea lea, o le fesili: pe inu ava malosi i taimi uma, ma le tele o mea e le afaina ai le tino, e aoga mo le toatele. O iinei e feagai ai le fomaʻi ma se galuega faigata. O le mea muamua lava e te manaʻomia e suʻeina ai, o le avanoa lea e maua mai ai le gasegase ole gasegase ole ava malosi.

Afai o le isi o le aiga e iai ni faafitauli i le puleaina o le fualaau o le ava malosi, ona lelei lea ona aloese mai se mea e puipuia ai.

I le taimi lava e tasi, afai o le tagata maʻi e maualuga lona maualuga o le atiina ae o faʻamaʻi pipisi o le fatu, na te inuina le ava i vailaau togafitiga mo se taimi umi, ma e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o soʻo se maʻi, ona le mafai ai lea ona ia teenaina sea ituaiga faʻatagaga.

Ava malosi - Tulaga lamatia ma faamanuiaga

O tagata e le o taliaina le ava malosi e le tatau foi ona fautuaina e amata ona faia lenei mea, e tusa lava mo togafitiga faafomai, i le avea ai o se tagata, o se tulafono, ei ai mafuaaga lelei e teena ai. E le aoga lenei mea i mataupu pe afai o le tagata maʻi, na muamua feagai ma se siama, na filifili e sui lona olaga: na ia alu i se meaai, tuu le ulaula, ma alu i totonu mo taʻaloga.

I lenei tulaga, e mafai ona faʻamalamalamaina o le ava malosi i ni aofaiga laiti e le gata ina faatagaina, ae aoga foi. Mo maʻi e masani ona inu ava malosi, mai lea taimi i lea taimi, e mafai e le fomai ona fautuaina lona faaaogaina i aso taitasi i le aofaiga o se vaega masani.

O le inuina o le ava malosi e avea o se puipuiga puipuia o le a le maua ai se tulaga lelei pe afai e le o siaki e le tagata maʻi lona soifua maloloina i le lautele. Afai e maua ni faailoga o le atherosclerosis, e tatau ona sui le meaʻai, faʻafefea uma le ulaula, mamafa le tino o le tino, maualuga o le suka ma le toto.

Mafaufau i le liʻo o tagata gasegase e ono mafai ona fautuaina i ia ituaiga o galala, e tatau ona iloa muamua alii sili atu i le 40 ma fafine e sili atu i le 50 o loʻo lamatia le atiaʻe o maʻi fatu fatu.

Ae peitai, o fautuaga lautele e le talafeagai i tagata uma. Mo se faataitaiga, o le sootaga i le va o le inu ma le atiaʻe o le kanesa o le susu e tatau ona iloiloina.

O le mea lea, o teineiti e le o faʻatauvaʻaina i le siakiina i se taimi lata mai, ua fautuaina e aloese mai togafitiga faapena. Pe a galulue ma se tagata maʻi, e tatau ona amanaʻia uma faʻaaliga o mataupu taʻitasi, o le lelei ma aʻafiaga leaga o le aafia i le ava malosi.

O le maualuga o fualaau e mafai e se fafine ona gafatia i soo se tulaga (e tusa lava poo le a le matua) o se tasi o faʻataʻitaʻiga i aso taitasi.

O fea mea inu e te filifilia?

Ova, uaina, malosi malolosi o le 'ava malosi o loʻo faʻaalia i le tutusa o le aafiaga - latou te faʻaitiitia uma lava le ono mafai ona atiaʻe se maʻi fatu fatu. Ae ui i lea, i le taimi nei, e leʻi atoatoa ona faʻamautuina pe o iai soʻo se meainu faapitoa e sili atu nai lo isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le tino mai faʻamaʻi fatu fatu i Falani ma Amerika e mafai ona tuʻuina atu. O Farani latou te le faʻapulaaina i latou lava i le faʻaaogaina o le uaina mumu, ma o lo latou soifuaga mai lenei faʻamaʻi e 2 taimi le maualalo.

E ono masalomia, e mafua tonu lava lenei i le aafiaga o le uaina mumu i luga o le cardiovascular system, aua o lenei vaiinu e aofia ai antioxidants i le tele o mea e faalavelaveina ai le atinaʻe o arteriosclerosis.

E iai foi faʻamatalaga faʻatusatusa i luga o taunuuga o le inu pia ma le uaina. I le taimi lava e tasi, oi latou e masani ona faʻamaina le uaina i le faʻaititia lelei e 25% le maualuga o le oti nai lo i latou e inu pia, e ui lava, o le mea moni, o le aofaiga lava o le ava e ulu atu i le tino.

I le faʻatusatusaina o le lamatiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi i tagata e inu i le uaina ma le agaga, na oʻo mai ai saienitisi e faʻapea, o le tagata muamua e 35% le maualalo o le oti mai le maʻi fatu fatu nai lo le mea mulimuli. E le afaina po o ai le uaina e mumu - lanu mumu pe papaʻe.

E tusa ai ma mea ua taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia e mautinoa lava le tatau ona tuʻuina atu le fiafia i le uaina. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻafitauli e fesoʻotai ma le eseesega i le 'ai ma masaniga ma olaga o tagata ua suʻesuʻe a latou amio.

Faatonuga mai le D Oppelgerz Omega galue 3 O Vailaʻau Mama o loʻo i ai iinei.

O le a le atherosclerosis o le aorta ma arthur coronary arteries, faitau i se isi lomiga.

O le mea lea, e le mafai ona faʻamautuina atoa le mea tonu e taʻalo ai se vaega autu i le lelei o le aʻafiaga: o le ava malosi ma mea o loʻo aofia ai, le auala e faʻaaoga ai (i le taimi e tasi e 'ai) poʻo isi, mea e le mafaamatalaina.

Tuua Lau Faamatalaga