Aisea e le maua ai le mamafa i le maʻisuka: mafuaʻaga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi gasegase maua pe na maua mai, faʻaalia i le faateleina o le toto toto, e afua mai i le le lava o le inisalini i le tino. E tusa o tagata uma e fa o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi i le laasaga muamua latou te le iloa ai o loʻo maʻi o ia.

Faʻafuaseʻi le paʻu o le paʻu o se tasi o faʻamaoniga o lenei maʻi ogaoga. Sei o tatou taumafai e saili pe aiseā e mafua ai le mamafa o le maʻisuka, ma le mea e fai i lenei mataupu.

Mafuaaga o le maʻisuka

Aisea e le manino ai le mafuaaga o le maʻisuka e oʻo i le iuga. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autu o le tupuga o:

  1. O le mamafa
  2. Aiga
  3. Mea e le lelei
  4. Le lelei o oloa lelei
  5. Maʻi ma viral infections (pancreatitis, maʻi)
  6. Tulaga faigata
  7. Tausaga.


O mataupu faʻapitoa o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le fatuga o le fatu, fatu fatu, tauaso, ma le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai pe afai o iai au nei.

  • O le fiainu lava
  • Lelava vaivai
  • Tuʻuina ma le le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi, Aisea e le maua ai le mamafa i le maʻisuka

O le faʻaitiitia o le paʻu o le mamafa e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le tino, poʻo le cachexia, o lea e taua ai le malamalama i le mafuaʻaga e toesea ai le mamafa o le maʻisuka i le maʻisuka.

I le taimi o taumafa taumafa, o mea inu gaʻo e ulufale atu i le gastrointestinal tract, ona oʻo ai lea ile toto. O le pancreas e maua ai le inisalini o le hormone, lea e fesoasoani latou te gauai ai. Afai ei ai se faaletonu i totonu o le tino, o le inisalini e gaosia laiti, o loʻo i ai pea i totonu o le toto ia gaʻo, ma mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka. E mafua ai ona pa'ū le mamafa i mataupu nei.

Ua le toe iloa e le tino ia sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini. E tele le kulukose i totonu o le tino, ae e le mafai ona gauai ma e alu i le faʻavave. O lenei mea e masani ai mo le maʻisuka ituaiga 1. O le tagata gasegase e mamafa, ua atuatuvale, fiaaai i taimi uma, mafatia i le ulu o le ulu.

O le isi mafuaaga e mafua ai le le maua o le maʻisuka ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, ma o le mea lea e le inu ai le kulūkose, ma nai lo lena, o gaʻo ma maso maso ua faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi e toe faʻaleleia ai le suka i totonu o siama. O se taunuuga o le mu o le gaʻo malosi, o le mamafa o le tino e paʻu malie. O lenei gau gau e masani lava mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le lamatiaga o le paʻu vave o le mamafa

E le itiiti ifo le lamatia o le leiloa o le mamafa nai lo le gaʻo. O le tagata gasegase e mafai ona tupu le vaivai (cachexia), o aʻafiaga matautia e mafai ona:

  1. O le atrophi atoa poʻo se vaega o maso o vae,
  2. O le gaʻo o le tino o le dystrophy,
  3. Ketoacidosis o le soliga o le gaʻo gaʻo, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi suka.


Le mea e fai

O le mea muamua e fai o le faʻatalanoaina o se fomaʻi. Afai e fesoʻotaʻi le gau o le mamafa ma le mafaufau o le tagata gasegase, ona faʻamatalaina lea o lona mafaufau-amio psychotherapy, antidepressants ma le tele-calorie nutrition nutrition.

I isi tulaga, o le tagata gasegase e faʻanatinati atu i se taumafataga maualuga-kalori ma aofia ai i mea taumafa e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini (garlic, Brussels sprouts, suauu popo, susu o le lapisi).

O meaai e tatau ona aofia ai le 60% o le carbohydrates, 25% gaʻo ma le 15% protein (fafine maʻitaga e oʻo i le 20-25%). O le taulaiga faapitoa e totogi i tagata gaʻo. E tatau ona tufatufa lelei i latou i taumafa uma i le aso atoa. O meaai aupito maualuga-kalori e 'aina i le taeao ma i le aoauli. O le 'aiga o le afiafi e tatau ona faʻamaonia mo le tusa ma le 10% o le faʻaoga o calorie i aso taʻitasi.

Faʻafefea ona maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 1

Ina ia taofia le leiloa o le mamafa, e tatau ona e mautinoa o le faʻaaogaina pea o kalori i le tino. O le taumafataga i aso taitasi e tatau ona vaevaeina i le 6 vaega.O meaai masani (breakfast, lunch, snack dinner), lea e maua ai le 85-90% o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, e tatau ona faʻaopoopoina i ni meaai se lua, e aofia ai le 10-15% o le taumafa i aso uma o meaai.

Mo meaai faaopoopo, pala, palakini, almonds poʻo isi mea e maua ai gaʻo mamafatu e talafeagai.

E aofia ai mea nei:

  • Laʻau o fualaʻau
  • Laʻu susu
  • Laʻu suauu
  • Soy meat
  • Onamamoni
  • Green vegetables
  • Laʻu gaʻo maualalo
  • Nati falaoa (e le silia le 200 g i le aso).

E tatau ona faapaleni mea taumafa, e tatau ona mataʻituina le fua saʻo o protein, gaʻo ma gaʻo.

Faʻafefea ona maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2

Mo le mamafa o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le a gauai tele atu i meaʻai. Faatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, e manaʻomia ona e pulea le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o le tino, filifili meaai ma le maualalo o faʻamaumauga. O le pito i lalo, o le itiiti ifo o le suka o le a sau ma meaai ma o le maualalo o le maualuga o le suka o le toto.

O meaai e sili ona maualalo o fuainumera faasinomaga:

  • Kapisi
  • Susu susu
  • Walnuts
  • Legumes
  • Perlovka
  • Vailaau o le susu-gaʻo e aunoa ma le suka ma faʻaopoopoga.

Gaʻo suka

Afai e te manaʻomia se gaioiga faʻanatinati vave, e le tatau ona faʻagaloina o loʻo i ai se lisi atoa o oloa e le tatau ona 'ai e le maʻisuka, o le toʻatele o tagata gasegase ua i ai i luga o le laulau se lisi o mea e leaga ma aoga.

Igoa o le SuafaFautuaina mo le faʻaaogaFaʻamapula pe tuʻuese mai le taumafataga
Laʻau ma aano o manufasiO iʻa e maualalo le gaʻo, vaega o le manulele (susu), meaʻai gaʻo (vela, lapiti)Saua, sausage, sausage, ham, iʻa gaʻo ma aano o manufasi
Bakery ma mea gaosi oloaE le suamalie le falaoa ma le falaoamata ma le falaoaPaʻu paʻepaʻe, falala, keke, pusa, kuki
SweetsLulu fualaau suamalieAisa kulimi sima
Mea gaosi susuLefiti ole lafulemu, susu susu, susu, Sisifo o le soifua maloloina, suluguni mamaMargarine, pata, yogurts ma le suka ma le siama, fuluʻi gaʻo
Fuga fou, kuka pe tao taoKapisi, broccoli, zucini, isalaʻelu, kāloti, tamato, beets, fualaau faisua uma ma se fuainumera maualalo maualaloPotatoes, fualaau faisua ma le tele o le malo
SoupLaʻau o fualaʻau, meators borsch, soupeti kukaSoupeti i luga o le gaʻo aano o manu, hodgepodge
FaʻailogaBuckwheat, oat, millet, lela kariteWhite rice, semolina
SaucesMustard, Faatoʻaga o TomatoKetchup, mayonnaise
FuaE le o fua suamalie ma fualaau suamalie ma se fuainumera maualalo maualaloVine, Palani

Faʻalogo! E le tatau i le maʻisuka ona ai meaai vave. Faagalo e uiga i pasties, faifeʻau, anufe vevela, fisa falai ma isi mea le lelei. O i latou ia o le mafuaʻaga o le gaʻo, lea e oʻo atu i le taimi e atiina ae ai i le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona tuʻuese le ava mai le taumafataga. Latou te faaleagaina le tino, aveese vai ma meaʻai mai ai, lea ua le lava.

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le gau o le mamafa ma le ausia o ona tulaga masani, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaogaina o meaʻai gaʻo.

Taʻaloga inu

O le taumafaina o le tele o vai inu mama e manaʻomia mo tagata ola maloloina uma, ma mo maʻi maua i le maʻisuka, aemaise lava i latou e leiloa le mamafa, e taua tele. A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso. E le aofia ai i le aofaiga tele ia faʻasaga, soup, ti, ma isi ipu vai.

E tatau ona talafeagai le taumafaina o le vai mo mafuaʻaga nei:

  1. Ona o le masani ona faia, o le tino e tele le vai, o le sapalai e tatau ona toe faʻaleleia.
  2. O le inu lelei o le vai e faaosofia ai le pancreas.
  3. O le vai minerale e aofia ai le kaisa, magnesium ma le sodium, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini.
  4. O le faʻaaoga lelei o le suavai faʻavaveina ai le gasegase o gasegase, e fesoasoani ai i le gasegase metabolism.

O le faamalositino e tatau lava mo i latou o loʻo mafatia i le paʻu mamafa.I taimi o taʻaloga, faʻalauiloa faʻava-o-tino, faʻaleleia o le metabolism, fia faʻaleleia. Malosiaga e faateleina ai le maso maso, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le mamafa.

I le iloa ai pe aisea ua le maua ai le mamafa o le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona tatou faaiuina pe a oo mai faailoga muamua o le maʻi, e aofia ai le paʻu faafuasei o le paʻu, e faanatinati le sailia o se fesoasoani mai se fomaʻi.

E ui lava o le toatele o tagata e maliliu i lenei faʻamaʻi matautia ma ona faʻalavelave i le lalolagi i tausaga uma, e mafai ma e tatau ona tau. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma se meaai e filifilia lelei, e maua ai e le maʻisuka le avanoa e lagona lelei ai, taʻitaʻia se olaga masani, galue ma e taʻalo foʻi i taʻaloga.

Aisea e aveesea ai le mamafa o tagata

O le gau o le mamafa o le tino ona o le mea moni e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini. O mafuaaga mo lenei mea e mafai ona faapenei:

  1. O le tino ua le o toe mafai ona ia iloaina ia sela e nafa ma le pulelasi o lenei hormone. E tele naʻo le kulukose o loʻo fausiaina ma e tatau i le tino ona soona faasili le suka i le urine. O le mea lea e mafua ai le masaniga masani e urinate ma se lagona faifaipea o le fiaaai ma le fiainu. E le gata i lea, ona o le le lava o le malosi, e lagona ai e se tagata le vaivai o le tino, o le moe, o le ulu, ma isi.
  2. Le leai o le inisalini i totonu o le toto e le mafai ai e le tino ona faʻaaoga le suka e fafagaina ai siama ma maua ai le malosi. O le mea lea, e tatau ona e sailia ni auala e taui ai. O le mea moni, o maso ma tino gaʻo o se tagata o le a muamua ona lavea. O le leiloa o le tele i se tulaga faapena ua manatu o se faagasologa atoatoa faalenatura.

I le faapipiiina i luga, matou te maitauina o le mafuaaga autu o le paʻu o le mamafa o le solia lea o metabolic process in the body. Faʻafuaseʻi le leiloa o le gau o se tasi lea o uiga iloga o le maʻisuka.

Afai e te vaʻai i se mea e pei o lenei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Afai e te le faia lenei mea mo sina taimi, o le a faaputuputu konesone i le tino.

Mulimuli ane, o le a oʻo atu ai i le atinaʻe o se faʻamaʻi e pei o le ketoacidosis. E mafai ona mafua ai ni soliga matuia i totonu o le tino, o se tasi o ona taunuuga e leaga.

O le mea lea, aua nei tolopo le asiasiga i le endocrinologist pe afai e te matauina se toʻilalo tele o le tele.

Tagata soifua maloloina, o latou maualuga o le suka i le suka, e le maua le mamafa e aunoa ma ni mea faʻapitoa ma o aʻoaʻoga masani e le faigofie. Afai e le gauai se tagata i ana meaʻai ma taʻaloga, ae i le taimi lava lea e amata vave ona paʻu le mamafa, ona tatau lea ona avea ma se mafuaaga taua mo le alu i le fomaʻi.

Talu ai ona o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le tasi lea o faailoga o le tele o faamai, e aofia ai le maʻisuka. Ma talu ai o le autu autu e faʻaleagaina ai le atinaʻeina o lenei maʻi o le mamafa tele, o le fesili pe aisea e pagatia ai tagata ma le maʻisuka e matua popole lava.

O le mafuaaga autu mo le paʻu mamafa mamafa

O le maʻisuka ua mamai i tagata mamaʻi e faʻaalia i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava, le atinaʻeina o le fia inu, faateleina le faʻamalosi i le urinate, tulaga le atoatoa, foliga vaaia o le paʻu mago ma paresthesias, o lona uiga, tingling poʻo le mu i totonu o vae. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le mamafa o se tagata amata malosi ma e foliga mai e leai se mafuaaga e aveesea ai le mamafa.

O nisi taimi o lenei gau gau e mafai ona oo atu i le 20 kilokalama i le masina e aunoa ma le malosi faaletino ma suiga i meaʻai. Aisea e paʻu ai le mamafa o tagata e maua i le maʻisuka? O le faʻafuaseʻi o le gau o le tino e sili ona taatele i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i se ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tupu mo le tele o mafuaaga. O nisi o ia mea e mafai ona faʻamaonia.

O le faʻaogaina o le tino e aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o le faʻalavelave o le tino ma toto toto o le totoga, o nei mea uma ua faʻaumatia i le tele o taimi. O nei mea uma o se taunuuga e mafua ai le sili ona matautia ma le le lelei o taunuuga mo taunuuga o le soifua maloloina.

Afai o loʻo maʻi se tagata i lenei faʻamaʻi, ona faʻamaloloina lea o ona manua, o le mea lea e masani ona atiaʻe le gangrene. Afai e maua se tulaga faapena i totonu o se tagata, ona mafai loa lea ona vavae le vae.

Ole tino i lenei tulaga e le vave maliu, ae faasolosolo lava, o se taunuuga o le faagasologa o le purulent process. O le faʻaleleia o le vae i le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i aʻafiaga sili ona ogaoga, ae tele lava lona faalagolago i le vave o lona iloa ma togafitiga.

O togafitiga faasao o togafitiga e faaalia ai se maualuga maualuga o le aoga mai taimi uma lava. Afai e le aoga ia togafitiga faʻale-aganuʻu faʻapitoa, ona na o tulaga faapena lava e toesea ai vae o loʻo aʻafia.

Afai e le faia lenei mea i le taimi, o le mea sili ona leaga o le a amata - purulenti mumū. O le faʻaleleia o le toe i totonu o soo se maʻi o le maʻisuka o se faiga faigata, ae mafai ona masani ona faʻamaonia i tulaga talafeagai.

Faʻaiʻuga o le toesea

E pei ona uma ona maitauina, i togafitiga faafomaʻi, o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e masani ona masani ai, ae o vailaau faapitoa e faʻaalia foi - Lada ma Modi. O le ata o loʻo taoto i le tutusa ma uluaʻi ituaiga e lua, o lea e masani ona faia ai e fomaʻi ni mea sese i le taimi o le siama.

I le maʻisuka ituaiga 1, o maʻi e mafiafia ma e paʻu paʻu. O lenei tulaga matautia e mafua mai i le tulaga faapitoa o lupe pancreatic. I taimi o togafitiga masani, o peta beta e faʻaumatia e a latou lava au, o le a oʻo atu ai i le leai o se insulin i totonu o le tino.

Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo e oʻo atu ai i suiga faʻapitoa i le tino vascular systems. O le faaputuputuina o mea e faapaleni ai meaola i totonu o le toto, suiga o autoimmune e fesoasoani i le faaleagaina o sela e ala ia latou lava puipuiga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le numera o vaʻa masani e faʻaititia, faʻamaonia muamua ona le lelei ona faʻaalia, ona manino ai lea o le suʻesuʻega.

E le mafai ona aloese mai le tipiina o vae mo le maʻisuka pe afai:

  1. O le toto i totonu o vae o loʻo agaʻi i luma,
  2. O le gase o le oxygen e maua ai le paʻu e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi,
  3. O le mafai ona toe faʻafouina le fefaʻatauaʻiga ua faʻaitiitia,
  4. Faʻatasi ai ma lenei faʻataʻitaʻiga, o soʻo se mea faʻaleagaina e faʻaosofia ai le fausiaina o abscesses, phlegmon ma isi mumlam inflammations e faigata ona togafitia,
  5. O le faʻaleagaina o le ivi o le tino e mafua ai foliga o le osteomyelitis - purulent destruction o le ponaivi.

O le mamafa o le maʻisuka e lapatai ai i le tele o mea - muamua lava, o le malosi o le malosi o le tino o loʻo galue malosi i totonu o le tino, lea e faʻailoaina e le gata i le malosi ma le faifaipea o le faʻamalosi, ae le mafai foi ona gaʻo atoatoa le kulūkose.

O le paleni masima vai o le tino ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i se tulaga e sili ona feteenai - e ui lava i le vave o le mamafa o le mamafa ma le le lelei o le mamafa o le tino, o le tagata gasegase e lagona le malosi o lona manaʻo, ma o lea e taumafai e faʻateleina meaʻai. Le tele o meaai - tele calories, o le vaevaeina o le tino e tele le malosi ma le malosi. Ae matou te manaʻomia e tau ai le maʻisuka.

E tele tagata gasegase latou te le malamalama pe aisea latou te le maua ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2. O le paʻu o le mamafa o se tasi lea o faailoga taatele o lenei maʻi. O se tagata o lona maualuga le suka e masani lava e le mafai ona faʻaumatia faʻatasi pauna e aunoa ma le taumafai malosi i ai.

O le vaevaeina o le vae i le maʻisuka e le o se togafitiga tatau. Afai o le tagata maʻi e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, ona mafai lea ona alofia lenei faʻalavelave. E taua tele le auai o le tagata i taaloga. I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia le setiina o faʻamaumauga o le Olimipeka, e lava le faia o faʻataʻitaʻiga gymnastic i le tele o taimi i le vaiaso. O le tele o maʻi e maua i le maʻisuka ua vavaeeseina i ia tulaga:

  • O le nasu e matua faaleagaina ma e le mafai ona mautinoa,
  • Le malosi le solia o le fausaga o toto toto. E le gata i lea, o lenei mea e faʻaaoga i vaa sili ona telē ma sili ona itiiti, e foliga mai e le taua,
  • Faʻatonuga faʻapitoa e mafua mai togafitiga le talafeagai.

I latou lava, o nei mea taua e le taitai atu i le aveesea o le vae po o se vaega. I le amataina o le faʻaleagaina, o se siama e tatau ona ulufale i le tino, ma e tatau ona le mafai e le tino puipuia ona faʻafefeina.

E faʻalagolago lava i le tagata maʻi pe o le a le malosi o lana puipuiga. Faʻatasi ai ma le soifua saʻo ma le tausia lelei o le soifua maloloina, o le tino o le a mafai ona foia le mumū.

I lenei tulaga, o le ae le feagai ma le tipiina o le vae i luga ae o le tulivae pe aveese le tamatamailima i le maʻisuka. Ae afai e le mafai ona taofia le gaioiga o le mu, ona tatau loa lea ona aveeseina le vaevaega o le auala e tasi e mafai ona faasaoina ai le ola o le tagata maʻi.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka e aoga ona:

  • O le mamafa o le mamafa, o lona uiga, o le aofaiga o siama oona i le tino e mafua ai le tele o le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e mafua ai le puipuiga o le tino i le hormone, o lona uiga o le alualu i luma o le maʻi.
  • E le mafai ona faʻagasolo le faiga e aunoa ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. O ia meaʻai e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le pancreas, o lona gaosiga o le inisalini, o lona uiga, faʻaitiitia le lamatiaga i le soifua maloloina, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • Faʻatasi ma togafitiga 2, o le a fesoasoani lea e oʻo lava i le maualuga o le suka. O le mea moni, o le mamafa o se tasi o mafuaʻaga o le amataga o le maʻi. O nisi taimi o le tuusaunoaina mai lea mea e mafai ai ona faʻaititia le fualaau o vailaau na ave pe lafoai atoa, ma faʻatapulaaina i latou i meaʻai talafeagai.
  • O le faʻaitiitia o paʻu faaopoopo e faʻaititia ai le uta i luga o vaa, lea e afaina ai foi i le maʻisuka. O le faʻaititia o le cholesterol, ona o le maualalo o le gaʻo i le taumafataga, o le a atili ai ona faʻaogaina. I lenei tulaga, o le a toe faʻafoʻiina toto masani. E faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o faʻafitauli o le faʻamaʻi (faʻafitauli i le vaʻai, fatu, maʻi o le maʻisuka, ma isi).

Ituaiga ituaiga o le tipi

E i ai le tele o faʻamavaega o le tino i le maʻisuka. E tofu i latou ma ona lava uiga. O le mea lea, ituaiga o vaevaega o le tino i le maʻisuka:

  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi o se ituaiga o aveeseina o le tino lea e faʻaaoga pe a manaʻomia le faʻanatinati ese o se siama. I lenei tulaga, e le mafai ona iloa lelei le tuaoi o le liona, o le mea lea o le vaega o le vae ua aveeseina, ma avea o se mimiti e sili atu le maualuga nai lo le vaaia o paʻu o le paʻu,
  • Peraimeri - e fesoʻotaʻi ma faafitauli o le faʻasalaga. I lenei tulaga, e le faigofie le toe faʻafoʻiina o galuega o toto toto, ae a maeʻa le taotoga, e mafai e le tino ona toe faʻafouina,
  • Maualuga - toesea, lea e faia faapitoa pe afai e manaʻomia, pe a toe maua mai le tino ma toe foʻi mai i le masani. E masani lava ona faʻaaogaina lenei metotia pe a maeʻa se taotoga le manuia.

Aisea e taua ai le toesea lona lua? E na o na o nisi taimi e na o le laasaga lenei e taua, talu ai e masani ona tupu le aveeseina o se lima vave, ma o le faiga lona lua e na o tulaga faanatinati e manaʻomia ma pe a uma ona pasia suega talafeagai.

O le gaʻo o le suka suka mafai ona avea ma se faʻamatalaga o le maʻi suka

08/26/2017 Paʻu o le pa'ū i le maʻisuka o se faailoga. O le a le mea matautia? 5 (100%) palota 1

O le maʻi suka, o le tasi auala poʻo le isi, e fesootaʻi ma nisi o faʻafitauli i le tino, lea e mafai ona foia, ae o nisi taimi e faigata. E manino lava o le faʻamaʻi lava o se suʻega, ae e tatau ona e iloa o lenei suʻega e mafai ona sili atu le faigofie pe afai e te taumafai e faʻamalo ese faʻamalologa le lelei ma faʻalavelave faʻalavelave.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka ✔ o le faʻailoga muamua lea ua faʻavaivaia lau metabolism ma maualuga lou suka. Seʻio tatou suʻeina mafuaʻaga ma faʻaleagaina o le paʻu o le mamafa.

O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa ua amata ona vave le mamafa o le mamafa i le atinaʻeina o le maʻi. E tatau ona faapea o le gau o le mamafa e mafai foi ona tupu i se setete predabetic, pe afai e le mafai e le tino ona ufiufi uma meaʻai talafeagai.

Maʻimau o le Maʻisuka - Faʻafefe

I le mea lava ia, o le aveesea o le mamafa o se faailoga tuusao o le maʻisuka, lea na amata amata ona tupu malosi.O le leai o se vai i totonu o le tino ma le leai o se aoga o le kulukose ua na o le faʻamalosia ai lenei tulaga.

O le mea lea, a e iloa ua leiloloa le tele o kilokalama o le mamafa i totonu o nai vaiaso, vave ona e talanoa i se fomaʻi ma talosagaina se suʻega. Aemaise lava e taua le taulaʻi atu i le auai o se pulega taʻalo ma faʻaleleia meaʻai. Matou te malamalama o le toʻatele o tagata, aemaise tamaitai, o le le maua o le mamafa o le a aumaia ai le tele o lagona lelei, ae aua nei faatuai.

O le maʻisuka e mafai ona lafoina se faʻataʻuaiga leaga ma le tino, faʻamalosi lana pusa e faalagolago i mea sese - i le ala, faʻaaogaina o le tele o meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa, ona o le malepelepe o nei vailaʻau e tuʻuina mai faatasi ma le gaioiga galue o le endocrine, lea ua oʻo i ai se avega mamafa.

Aua nei faatagaina le maʻisuka e motusia au fuafuaga mo le olaga. Afai e te maitauina ua e leiloa le tele o le mamafa, asiasi loa i se fomaʻi! Faʻatoʻilaloina ma le le faʻaleagaina lenei uiga!

diabetdieta.ru

Afai e iloa e se fafine ua leiloloa le tele o kilokalama, o lona fiafia o le a leai se tapulaa.

Ma e leai se tasi i lona nofoaga o le a mafaufau: o le mea masani lava lenei? Afai e te le maua se mamafa taua e aunoa ma se meaai, faamalositino, malosi, e le o se mafuaaga lea mo se uiga nuanua. Nai lo lena, o se faʻaosoosoga vave e asiasi i fomaʻi ma, sili atu i mea uma, o se endocrinologist.

Ae o lenei mea e mafai ona faia i nai faʻafitauli laiti. Ae afai e te leiloa le mamafa ma e te le iloa se mafuaʻaga mo lenei mea - o se faʻataʻitaʻiga matautia lea o le maʻisuka. Faʻamatalaga o le maʻisuka e na o totonu o le falemaʻi e mafai ai, o lea e manaʻomia ai se asiasiga i le endocrinologist.

O le a le fua o le paʻu o le mamafa e tatau ona ou ilia le faailo. Aisea e avea ai lenei ma faailoga o le maʻisuka?

E masani lava, o le mamafa o le tagata e mafai ona oʻo i le 5 kilokalama le maualuga.

O le gau o le mamafa o le maʻisuka o se faailoga lea o le atinaʻeina o ona fomaʻi, lea eo mai faatasi ai ma suiga faʻapitoa i le gaioiga o totoga o le tino, e oʻo atu ai i le vaivai lautele ma o se faʻalavelave ogaoga i le manuia o se tagata maʻi.

O ia suiga i le tino o le tagata maʻi ua faailoa mai ai e le mafai ona ia toe pulea le faiga o gasegase e aunoa ma le fesoasoani mai fafo, o le mea lea, e manaʻomia ai se faʻasalaga faaopoopo.

O manuʻa o le maʻi suka i luga o tamatamailima, o lima ma vae o loʻo i ai faʻamaʻi:

  • fiva
  • fulafula o pito,
  • toesea o le tino vaivai, aemaise i le taeao,
  • faaitiitia o le paʻu o le paʻu,
  • mumu o le paʻu,
  • o le faʻavaeina o foo o le pala.

Taimi umi suʻesuʻega o le tuai ona faʻalavelave

Na maitauina i le amataga o le angiopathy o loo i ai se lagona o le tiga i vae pe a savali. O le maʻisuka e atiina ae se gaioiga faʻapitoa e taʻua o le faʻapipiʻiina o le maʻi. O le atrophic muscle goto e mafai ona tutoatasi e ala i le fuaina o le lapoa o vae ma sulu i se sima centimeta.

O le maualuga o le toto maualuga (maualuga toto) ma le ulaula e tele sona aafiaga le lelei i le alualu i luma o faailoga o le angiopathy. O faʻaleagaina i vaʻa tetele ma vaʻaia e aʻafia ai le solia o le galuega ma le fausaga o sooga:

  • mea e gaosi ai le gaioiga,
  • masima e teuina
  • aʻafia tuputupu aʻe
  • faatapulaa faatagata o tamatamai vae, tulivae,
  • tiga e aliali mai.

O avanoa mo le angiopathy mo ituaiga eseese o le maʻisuka e ese. O le autu o le taui mo suga maualuga o insulin ma mea taumafa. Afai o se tagata maʻi o loʻo i luga o le inisalini togafitiga, latou te le fesoasoani e taulimaina le hyperglycemia, o se faʻalavelave tele. O se tagata maʻi e faʻaaoga ai fualaau o le suka i le ituaiga o laulau e iai pea le faʻamoemoe mo le faʻataʻitaʻiga o le hormonal.

E i ai ni tulaga pe a fefefe tagata gasegase e fesuiaiga i le togafitiga o le inisalini ma faʻatali mo ni faʻafitauli matuia i le tino o le gangrene.Afai e mafai ona ausia se taui lelei, a maeʻa le 1-2 tausaga o faʻaleleia le pito i lalo, e mou atu lagona o le malulu.

Tusa lava po o le a le mafuaaga e mafua ai le maʻi, o lona togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. E ui lava o loʻo i ai nisi o fualaau lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka, latou te na o se mea e faʻaalia pe leai foi. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona avea ma lamatiaga vave i le olaga ma mafua ai ni matuiā ogaoga.

Afai ei ai au faailoga muamua o le faamaʻi, e pei o le gutu maloʻo, o se fomaʻi malosi i le mamafa poʻo le umi o le faʻamalolo o manua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. A maeʻa se suʻega atoa, e aofia ai le suʻeina o le toto ma isi suʻesuʻega, ma le suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga ma mea taumafa e talafeagai i tulaga taʻitasi.

O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o vailaʻau faʻamaʻi. E i ai se latou aafiaga i ni auala se tolu:

  1. Faʻaitiitia le kulukose toto
  2. Faʻatuʻuina le gaosiga o le inisalini
  3. Faʻaleleia le galuega o le inisalini talini.

O le tele o taimi, o soʻo se vailaʻau e mafai ona galue i itu uma e tolu. Ua faatonuina foi e le fomai ni fualaau faasaina e faaitiitia ai le atinaeina o faafitauli. O le vave lava ona alu atu le tagata maʻi i le fomaʻi, o le maualuga e ono mafai ona fofo mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se faʻalauteleina o le tulaga ma le faʻamalologa umi.

Mo faʻamaʻi manu, togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻaaogaina. O le togafitiga o le sasaina e na o lalo lava o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga.

Soʻo se taumafaiga e faʻafoʻosaʻoina le faafitauli e mafua ai taunuuga le lelei ma e masani ona mafua ai le faalēaogā. Le faʻamalolo i le maʻisuka e le mafai ona fai e aunoa ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka suka.

O le mea lea, o togafitiga e aofia ai togafitiga i le lotoifale, meaʻai, faia o togafitiga faʻasoloina.

O aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e masani ona aafia ai totoga eseese ma tino o le tino o le tagata. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se paʻu e faʻavalea i le maʻisuka, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le mea o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻamatalaina ai le auala e maua ai le ogatotonu o le maʻisuka pito latalata i lou nofoaga e nofo ai. O nei meaola gaʻo e faʻaleagaina le faʻafefeina o le vai ma minerale i sela, lea e oʻo atu ai i le fulafula o fiva.

O le atuatuvale po o le faigata i le savali e mafai ona taʻuina ai ni fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi, o se faʻamaʻi pipisi, pe o filifili e le talafeagai. Mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, asiasia vae i aso uma ma talanoa i se fomaʻi pe a foliga mai e masalomia oe i se mea.

  • Fesoasoani pe a uma ona vaevae le vae i le maʻi suka.
  • Faʻamālōlōina le faʻamaʻi pe a uma le tosoina o tamatamailima i le maʻisuka. Sugar forum.
  • Faʻaleleia o le toe i le maʻi suka
  • Lulu ina ua uma le toesea - E leai se totogi o le taotoga.

E fautuaina oe ia suʻe oe e se fomaʻi, ae le naʻo se fomaʻi i tiute. O le tele lava o taimi, e faitio tagata i le le mautonu, leai se lagona, ogaoga tiga i vae ma le vaivai.

Ginger Diabetes Treatments

I tulaga maualuga, o lenei mea e mafua ai le gangrene ma le toesea. O le fomaʻi e faalagolago i le umi o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le tagata maʻi, pe faʻamalosia o ia e tausisia tulafono.

  • Vaʻavaʻa, foliga tutusa, polyneuropathy faʻamalosi i le suka.
  • O le hypoglycemia i le maʻisuka e maua ai togafitiga ma togafitiga
  • Faʻaleleia o le vae i le maʻisuka, aisea ma le maʻi.
  • Faʻavaeina o le vae i le maʻisuka mafuaʻaga e aloese ai

Afai e le toe togafitia mo se taimi umi, e mafai ona faateleina le numera o ketones ma le atinaʻe o le ketoacidosis. O nei mea e faʻasalaina ai le toto, lea e afaina ai le tele o okeni ma mafai ai foi ona oʻo atu i le oti.

http://youtu.be/h3QEd71Xu9w

Faigata pe a uma le taotoga

A maeʻa ona aveese se vaega o le vae po o le tamatamailima, e iai faʻafitauli eseese - mai le le faʻamalolo o sutures mo se taimi umi e mumu ai ma fula.Ina ia puipuia aʻafiaga e le manaʻomia, e tatau ai ona fai ni fusi faʻamalosi e faʻamautinoa ai le tafe toto ma le pipisi. E tatau ona faʻamalosi, o le a lavelavea i le vaega pito i lalo o le pou, o le faʻavaivaia e faʻavaivaia agai i le pito i luga.

Ole massage masani o le opo ma musele vavalalata - suʻeina, afaina, taʻi - e manaʻomia, aua e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻisia le tino.

E taua le iloa o:

  1. O tagata gasegase uma e mafatia mai tiga tiga. I lenei tulaga, o le a fesoasoani se fomaʻi o le mafaufau ma faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ma le toesea.
  2. O togafitiga e faʻaaoga uma i le mafaufau (i le vaega laititi) ma le physiotherapeutic.
  3. O tulaga lelei lelei e mataituina ma le lelei o le tino ma ituaiga uma o massage, e aofia ai le fesoasoani a le tagata lava ia. A maeʻa le faʻamalositino, e mafai ona e mafanafana.

Faʻasolosolo ile tausiga lelei o le ogalaau, toe faʻaleagaina o le necrosis o le tino ma le faʻamaʻi o le manua e mafai. O le toe faia, sili atu le taotoga o le a manaʻomia.

O nisi tagata gasegase e feagai ma faʻafitauli faʻapitoa pe a maeʻa ona vavaeina o latou vae. E mafai ona faʻataʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻalauteleina o le faʻamalolo o sutures, o le faʻavaeina o nofoaga mumū ma le fulafula o le ogalaau.

Ina ia faʻaesea ia faʻafitauli, e matua fautuaina lava e faʻaaoga ni faʻaoga faʻapitoa faapitoa. O le mea moni, latou te mafaia ona faʻamautuina le tuʻuina atu o le toto ma le gasegase o le gasegase i le eria o mea ua faaleagaina pe a uma ona aveeseina.

O faʻatulagaga i luga o vae o soo se ituaiga e tatau ona mataʻitu lelei. Aloese mai le sasaina, mo se faataitaiga, mai iniseti. O le itiiti ifo o le microtrauma e lamatia ai le liua i le gangrene.

O faʻasolosolo faʻamaʻi totoga ma faʻamaʻi pipisi e taʻitaʻi atu i taunuuga nei:

  • Necrosis (maliu cell),
  • siakiina o le paʻu i luga o vae (mai se tiga, paolo paʻu i le pogisa),
  • o foliga vaaia o le faasee i luga o le vae.

Afai ua toesea se tagata, ona mafai lea ona matauina mea nei:

  • oona o mea ola maloloina e le faatagaina, talu ai e leai se mea e puipuia ai aafiaga aoga o microflora i fafo, talu ona faia le liona,
  • vae i le tele o mataupu e noatia i le toesea, ona latou te manaʻomia le faʻaogaina o le toto,
  • o le puipui o toto toto e vave ona vave faʻafuaseʻi, aʻo vave ona amata le maʻisuka.

Puipuiga pe a uma le toesea

O le auala autu mo le puipuia o le fatuina o maʻi le faʻamalolo i le maʻisuka o le pulea o maualuga o le suka.

Toe faʻaleleia pe a maeʻa le tosoina o le vae i luga ae o le tulivae e aofia ai foi ma le puipuiga ina ia aua le faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi. Latou te aofia ai:

  • Soifua Maloloina
  • Faʻaaogaina le faʻatagaina o le maʻa e faʻaumatia ai le paʻuina o le paʻu. E le fetaui le seleni mo lenei mea,
  • Faʻafefe o le paʻu,
  • Vaega o le ola maloloina maloloina fao togafitiga,
  • Ia suia taimi uma lavalava e mama ai,
  • Massage
  • Savaliga
  • Faʻaaloalo i fautuaga a isi fomaʻi.

O le a le umi e tatau ona mulimulitaia ai nei faiga? O lou olaga atoa pe afai e te manaʻo e tumau i le soifua maloloina. Aua e te popole pe afai e paʻi atu lenei faafitauli ia oe. O tagata e ola faʻatasi ma talitane i le olaga atoa, ma o nisi foi e avea ma tagata taaalo faapolofesa.

Vaega o le faʻasolo i le maʻisuka

Afai o le vae ua vavaeina i totonu o le vaega ole vavalalata, na o le afa o tagata maʻisuka e ola i totonu o le tausaga talu ona uma sea taotoga. O fuainumera faapena e matauina i le matua, pe a oʻo mai le maʻisuka ma isi faʻafitauli. Faatasi ai ma na gasegase oe na mafai ona aʻoina prostheses, o le ola e 3 taimi maualuga.

I le toesea o le vae pito i lalo, pe afai e le lava le toe faaleleia, 20% o tagata ua maliliu na maliliu. O le isi 20 pasene o tagata o totoe e manaʻomia le toe vavaeina o le lima - i le taimi nei i le lapoʻa. Faatasi ai ma i latou na gasegase, o le olaga faitino i le gasologa o le tausaga e le sili atu ma le 7% (i le i ai o maʻi faʻamaʻi).

Faʻatasi ai ma togafitiga laiti (vaʻavae o le vae, aveeseina o tamatamailima), o le ola i le olaga e tumau i le tulaga o ona tausaga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi, o le ono tulai mai o faʻafitauli e maualuga tele. Faʻaleleia o le vae i le maʻisuka o se taunuuga ogaoga lea e faʻamalosia ai fomai tipitipi e taofia ai le gangrene poʻo le sepsis ma faʻaola ai le ola o le tagata maʻi.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia ma faatumauina le gafatia o le gaioiga o le vaega o loʻo aʻafia i le taimi o le fetuutuunaiga, e tatau ona matua tausisia uma faʻamaumauga a le fomaʻi.

Faiga faʻasolosolo tamatamai lima o aso nei mo le maʻisuka - i lenei vitio

O le maʻisuka ina ua maeʻa le toesea maualuga o le femoral male maliu i totonu o le 12 masina i le 50% o mataupu. O faʻamaumauga ua tuʻuina atu e faʻamaonia pe a fai o le taʻaloga na faia i se tagata matua ma tulaga faʻaleagaina faʻaleaga. Faatasi ai ma tagata mamaʻi oe na mafai ona maua le tui, o le olaga faitino e faaitiitia i le tolu taimi.

A maeʻa le tosoina o le vae pito i lalo e aunoa ma le taimi e toe faaleleia ai, e sili atu ma le 20% o tagata mamaʻi e maliliu. E tusa ma le 20% oi latou o le a mulimuli ane manaʻomia le toe faʻaaogaina i le tulaga o le tamaʻitaʻi.

Faatasi ai ma ia tagata maʻisuka oe ua lelei le savavali i luga o le tui, o le a le silia le 7% i le 12 masina mai soʻo se maʻi e aʻafia ai. O maʻi, pe a uma ona faʻaaogaina (toes) laiti ma vae o vae, o le ai ai se faʻamoemoe o le olaga e tutusa ma o latou tausaga.

O le mea lea, i le tulaga o togafitiga o le maʻisuka, o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli eseese, e aofia ai mea e fesoʻotaʻi ma pito pito i lalo, e maualuga tele. Ina ia faʻateleina le soifua o le tagata maʻi, o tagata tomai faapitoa e tumau i le tosoina o le vae poʻo soʻo se vaega.

A le o lea, o le atinaʻeina o le gangrene, lepsis ma le maliu o le maʻisuka e ono foliga mai. Peitai, e tusa lava pe ua uma le toesea, e taua tele le mulimuli i fautuaga uma a le fomai tipitipi ina ia mafai ai ona tausia le 100% o auala taua.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona masani lea ona fai le faiga o le toesea ma fesoasoani i se tagata e faʻaolaina le ola. I ia tulaga, e taua le tausisia o fautuaga faafomaʻi, ona mafai ai lea ona taofia le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e fesoasoani i le atinaʻe atili o le maʻisuka.

I ia tulaga, e taua le aua le amataina le faagasologa, talu ai o le faiga o le toesea e mafai ona aofia ai vaega taua o vaega. E matautia tele le mafuaʻaga o le afa o maliu i le maʻisuka. E tāua tele i ia tulaga ina ia toe faʻaleleia le taimi pe'ā uma le taotoga, ona oʻo lea i le 3 taimi e mafai ai ona toe faʻaleleia avanoa.

O se taʻaloga manuia e mafai ai e se tagata ona ola masani i totonu o sosaiete, ua toe faʻafoʻi atu i lona fale sa i ai ma talanoa ma uo. I ia tulaga, e taua le filifilia o le saʻo lelei, e leai se mea e faʻalavelave ai i se olaga masani.

Aua e te manatu o le faagasologa o le tipiina o se vae o le iuga lea o le olaga. Nai lo lena, mo le toatele o tagata, o lenei faagasologa e masani ona avea ma se suiga i le olaga pe a mafai ona e mauaina ni uo ma ni lagona fou.

O mataupu faavae o taumafa Nu.9

O le maʻi o le "Sweet" e mafua ai le solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, o le mea lea o maʻi uma e fia maua se tali i le fesili: pe faapefea ona le maua le mamafa i le maʻisuka, e tatau ona malamalama e manaʻomia e ia le fiva laʻau i le tau manaʻomia.

E maua ai le lelei o le digestibility o gaʻo, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaaogaina o nei mea i totonu o le gastrointestinal tract, faʻaititia le maualuga o le kulukose i le urine ma le toto, ma fesoasoani e faʻamamaina toto toto o toxins ma le cholesterol.

Mo le leiloa o le mamafa i luga o le laulau a le tagata maʻi, e tatau ona i ai le fiva e aunoa ma se toilalo ma ia lava le voluma. O meaʻai faʻamaʻi meaai e ulu i le manava e amata ona fula, lea e mautinoa ai le nofo fiafia mo se taimi umi.

O le faʻaleleia o le aafiaga o loʻo matauina i na tulaga pe a faʻapipiʻiina fiber ma masini gaʻo.O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua e aofia ai fualaʻau eseese, e tatau ona itiiti ifo ma le 30% o le lisi atoa.

E fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o pateta, aʻo leʻi kukaina e tatau ona faʻafefiloi ina ia faʻaumatia le paʻu. Beets, kāloti, peʻa suamalie e le sili atu ma le tasi i le aso ona 'aina, ona e tele a latou meaola suamalie.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka, o meaʻai e avea ma faavae mo se taumafa paleni ma paleni: kukama, tamato, eggplant, squash, radish, sorrel. E mafai ona e 'ai falaoa, ae i ni vaega laiti, filifili fua o fatu gaʻo atoa, faʻavae i luga o falaoa o le falaoa poʻo le faʻaopoopoga o le paʻu.

I gaosiga, o le tele o cellulose, e aoga mo maʻi. O le mea lea, e mafai ona 'ai le falala, o le karite bela, oatmeal ma le falaoamata sana. Rice ma semolina e aofia ai i le taumafataga e le silia i le tasi i le vaiaso.

O le gau o le maʻisuka o se galuega faigata, o lea e tatau i le tagata maʻi ona usitaia fautuaga nei:

  1. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona mulimuli i se taumafataga maualalo-calorie. E faʻatagaina e le sili atu nai lo le 30 kilokalo i aso taitasi e sili atu i le tasi le kilokalama o le mamafa o le tino.
  2. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimulitaʻi i meaai laiti-calorie, e mafai ona 'ai le 20-25 kilokalo i le kilokalama o le mamafa o le tino. O lenei ituaiga o mea taumafa e aofia ai le le aofia ai o meaʻai uma e tumu i vailaau gaʻo.
  3. Tusa lava pe o le a le ituaiga "maʻi", e tatau ona 'ai faʻamaʻi le tagata maʻi, e tatau ona tatau ona 3 meaai autu, 2-3 meaai mama.
  4. Faataʻitaʻiga faʻaalia o le gaioiga o le leiloa o le mamafa e faigata tele ona o le tele o tapulaʻa, ae afai e te tausisi i se tulaga maʻoti e aunoa ma le faʻamaonia, e mafai ona e leiloa le mamafa.
  5. I luga o le laulau e tatau ona i ai oloa faʻamaoaigaina i le fiber o mea totino.
  6. Mai mea uma o loʻo gaʻo i le aso, 50% o gaʻo fualaʻau.
  7. E manaʻomia e le tino ona tuʻuina atu uma meaʻai mo galuega masani - vitamini, mineral, amino acids, etc.

E tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi, talu ai latou te faʻaosoosoina ai le faateleina o le suka toto, aʻo faateleina le manava, ma o le mea lea e solia ai e le tagata maʻi le meaʻai, o meaʻai, lea e aʻafia ai le mamafa o le tino.

O meaai mo le maʻisuka e manaʻomia ai ni faʻamautinoaga patino, e aofia ai le suka e tatau ona le aofia ai. Ae ui i lea, o le manaomia mo meaai suamalie o loʻo i totonu o le natura, e mafai ona fai mai o loʻo i ai i le gataifale.

E seasea lava e teena e le tagata maʻi sitaili, ao lagona lelei. I le tele lava o mataupu, e le o toe umi pe a maeʻa foi le malepelepe, o le taunuuga o lea mea ua solia ai le taumafataga, ua faateleina le glycemia ma o le faagasologa o togafitiga ua faateteleina.

O le mea lea, o le lisi o le maʻisuka e mafai ai e oe ona 'ai mea manogi. O le aoga aoga o le le malamalama o se masani masani, faaititia le ono mafai ona pala le nifo ma faafuaseʻi ona faateleina le suka.

O meaai mo le paʻu o le suka i le maʻisuka e mafai ona aofia ai mea nei:

  • Cyclamate o loʻo maua i mea maualalo i le kalori, e lelei le solu i soo se vai.
  • Aspartame ua faaopoopo i mea inu po o popo, ua i ai se manaia lelei, e le oi ai ni calories, 2-3 kalama i le aso e faatagaina.
  • Acesulfame potassium o se mea e maualalo-calorie e le faateleina ai le kulūkose i totonu o le toto, e le o aʻafia i totonu o le vaega o meaʻai ma e televave ona alu.
  • Sucrasitis e le taofia ai le paʻu o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, e leʻo gauai i le tino, e leai ni calories.
  • O Stevia o se sui masani mo le suka gaosia, e leai ni calories, e faʻaaoga e saunia ai meaʻai.

Ina ia malamalama pe faapefea ona leiloa le mamafa i le maʻisuka, e tatau ona e manatua:

  • afai o le tagata maʻi o loʻo iai le ituaiga o maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e tatau ia te ia ona mulimuli i se taumafataga e maualalo le kalori (e le sili atu nai lo le 26-29 kcal / kg o le mamafa o le tino i le aso),
  • afai o le tagata maʻi e faʻaalia se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻisuka, ona avea lea o le meaai ma caloric (20-24 kcal / kg mamafa o le tino),
  • ma le maʻisuka o soo se ituaiga, e manaʻomia e le maʻi ona 'ai meaai mo le aso atoa pe a ma le 5-6 taimi,
  • e tatau ona vavaeese faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi mai le menu meaai, ma faʻaoga le masima i ni mea laiti,
  • o le i ai i le lisi o oloa o loʻo i ai fiber e faʻatagaina,
  • gaʻo fualaʻau fai 50% o gaʻo uma e maua e le tagata maʻi,
  • o le i ai o le macro-ma microelements mo le masaniga o le tino o le tino ua manatu e taua,
  • ulaula tapaa e tatau ona le aofia ai, ava malosi - i se "faatusa" fua.

O le auala sili e faʻaitiitia ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafataga maualalo-gaosi, lea o le a fesoasoani e le gata ina faʻaititia le mamafa, ae faʻamaonia foi le maualuga o le suka. E iai fautuaga lautele mo taumafa. Ae peitaʻi, afai o soʻo se oloa e masalosalo, e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi pe mafai ona faʻaaogaina?

Ole aofaʻi o kalori i le aso e le tatau ona sili atu i le 1500. E taua le 'ai naʻo meaai masani, vavave, poʻo le fou.

Tetee mai meaʻai ma togafitiga, lea e tele naua togafitiga e mafai ona faʻaleleia le maualuga o suka. Aua nei 'ai meaʻai falai, faʻapea foʻi ma oloa ua saunia e faʻaaoga ai le tele o pata (pata poʻo fualaau faisua).

Faʻamatoʻa lafoai meaʻai suamalie ma faʻamalosi.

O se matafaioi taua e faia i le sao ole taimi ole taumafa. Taumamafa i le tolu aso i le aso e aunoa ma le 'aiina poʻo le' aina o meaʻai laiti i taimi masani. O le mea e sili ona manaʻomia e tatau ona i ai i aso uma se faasologa o taumafataga.

Suiga i mea taumafa - o le mea autu lea o le a faʻamaonia e le endocrinologist pe a maeʻa se faʻamaʻi. I le maʻisuka, o leʻai Nu.9 o loʻo faʻaalia. O ona uiga autu:

  • Low calorie i le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai. Sugar, pastry e le aofia, suamalie suamalie, pateta, pasta, falaoa ua matua faatapulaaina. Carbohydrates e tatau ona "faʻagesegese": buckwheat, oatmeal, karite pela.
  • Faʻaititia le aofaiga o le gaʻo. E le mafai ona e 'ai le puaa, ulaula meaʻai. O susu e tatau ona faigofie ona fesuiaʻi, o lona uiga, e masani lava mai meaʻai susu: cheese cheese, cream cream, kefir, yogurt, sisi. E tatau ona filifilia i latou maualalo maualalo. E sili le faʻaaogāina o le suauu, fualaau faisua, 'ai sina pata, e tele lava tuʻu i ipu.

O afea e tatau ai ona ou ilia le faailo?

Afai o se tagata e matua maloloina lelei, ona mafai lea e lona mamafa ona fesuisuiai i le tasi itu poʻo le isi i se maualuga e 5 kilokalama. O lona faʻateleina atonu e mafua mai i mafuaaga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, fafagaina i le po, taumafataga, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi. O le mamafa o le paʻu e masani lava ona tupu i lalo o le malosi o le faʻavaivai ma le atuatuvale, pe a filifili se tagata e manaʻo e faʻaumatia ni nai kilokalama ma amata ona matua mulimuli i se taumafataga ma faamalositino.

Ae afai e matauina le leiloa o le mamafa (e oo i le 20 kilokalama i ni nai masina), ona avea loa lea o se eseesega tele mai le masani ma mafai ona faailogaina le atinaʻe o le maʻisuka. I lenei tulaga, o uiga nei e aliali mai:

  • fiaai pea
  • fiainu ma le gutu malolo
  • faʻaauau faifaipea.

Taua! I le iai o nei faʻailoga e le tusa ai ma le talaaga o le paʻu o le mamafa o le mamafa, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai se fomaʻi, e taʻua o le endocrinologist. I le suesueina o le tagata maʻi, o le a ia faʻatonuina le tuʻuina atu o suʻega eseese, ia o le ai ai se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto. Ma e na o le mauaina o iuga o le suʻega, o le a mafai ai ona ia faʻamaonia pe teena le i ai o le maʻisuka i le tagata maʻi.

E tatau foi ona maitauina, o le alualu i luma alualu i luma o se maʻi o le tagata "suamalie", o nisi suiga i le tulaga o le tagata lava ia e ono ono fenumiai ai. E aofia ai:

  • masani o le ulu o le ulu ma le vevela,
  • vaivai,
  • faateleina le faʻaleagaina
  • faʻafitauli o le faʻaogaina o mea (digestive, vomiting, manava manava, ma isi mea),
  • faʻaateleina le faʻaleleia o le toto,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • vevela paʻu
  • manuʻa ma gaʻo i totonu o le tino e le faʻamalolo mo se taimi umi ma e masani ona feʻaveaʻi, o loʻo maua ai ni gaʻo mulimuli ia i latou lava.

O se tagata o loʻo sailia le paʻu o le mamafa o le mamafa e tatau ona iloa e mafai ona afaina ai lona soifua maloloina ma faʻaosoosoina ai faʻafitauli eseese i le tino, e aofia ai mai le endocrine polokalama. A o talanoa e uiga i mafuaʻaga e mafua ai le paʻu tele i le mamafa o le tino i le maʻisuka, e tatau ona taʻua mea nei:

  • Faʻatauga Autasi. O le mafuaʻaga autu o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gasegase ma le inisalini. O se taunuuga o lenei mea, o le kulukose e amata ona matua faʻapupulaina i totonu o le toto ma le urine, mafua ai le atinaʻeina o isi faafitauli mai faiga faʻavae ma vailaʻau. O le faʻaaogaina o le Selfimmune o uiga ia o le maʻisuka ituaiga 1.
  • Faʻaitiitia le lagona o le cell i le insulin. Aʻo le "teena" o le inisalini mai ia i latou lava, e iloa ai e le tino se le lava o le malosi ma amata ona tosoina mai mai gaʻo gaʻo, lea e oʻo atu ai i se paʻu mamafa mamafa.
  • Faʻaleagaina le metabolism faasaga i le talaaga o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini. O nei gaioiga, faʻatasi ma le tasi ma le isi, o le mafuaʻaga foi lea e le maua ai e tagata le mamafa i le maʻisuka. Faatasi ai ma se gasegase vaivai, o le tino ua amata ona "mu" o lona tino e le gata mai le tino o le tino, ae o le gaʻo foi o le tino, lea e tau atu i le faaitiitia i se taimi puupuu.

Afai e amata vave le paʻu o le tagata i le maʻisuka, o le a ia faia se meaʻai faapitoa e maua ai le faʻamaoniaina o le mamafa o le tino, ae fesoasoani e puipuia le maʻi, taofia le tele o faʻafitauli mai le atinaʻe.

O faʻavae autu o mea taumafa ma le paʻu mamafa mamafa

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le maʻi e siakiina pea ana meaʻai. E le tatau ona ia 'ai i meaʻai, gaʻo ma suamalie. Ae faʻapefea la ona taofia le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa ma maua ai le mamafa? E faigofie mea uma. E tatau ile maʻisuka ona 'ai atili mea taumafa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera. E aofia ai:

  • susu susu susu (e iai le tele o porotini, lea e fesoasoani e puipuia ai le faʻaitiitia o le tino maso),
  • falaoa atoa
  • fatuga atoa, e pei o le karite ma le tao,
  • fualaau faisua (e le fautuaina e naʻo le 'ai fualaau faisua ma le maualuga o meaʻai o le suka ma le suka, mo se faataitaiga, pateta ma beets),
  • fua o le suka maualalo e pei o oranges, apu lanumeamata, ma isi.

O meaai e tatau ona faʻaititia. E tatau ona e 'ai e 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. Afai e matua paʻu le tino, ona mafai lea ona faaopoopo le meli i le meaai autu. Ae e te manaʻomia le faʻaaogaina e le sili atu i le 2 tbsp. i le aso. Afai e te taofiofia le faʻaaogaina o gaʻo eletise faigofie faigofie mai isi oloa, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le meli e le aʻafia ai le ala o le faʻamaʻi, ae o le a matua faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Pe a fatuina se lisi, e tatau i le maʻisuka ona pipii atu i se polokalama faapitoa. O ana meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai le 25% o gaʻo, 60% o meaʻai gaʻo ma le 15% o porotini. Afai e matauina le leiloa o le mamafa i se fafine maʻitaga, o le aofaʻi o carbohydrates ma proteins i le taumafataga i aso taitasi e faʻatupulaʻia, ae matua faʻapitoa.

O taunuʻuga talafeagai ma faʻafitauli

O se gau mamafa i le maʻisuka e sili ona matautia mo tagata. Muamua, faatasi ai ma le faʻavave o le mamafa o le tino, o faʻafitauli o le gataifale e faʻalavelaveina, ma lona lua, o le dystrophy o le muso ma le tino o mea e tupu.

E le gata i lea, o le maʻisuka, o le paʻu faafuaseʻi o le paʻu e faʻapupulaina ai le ono oʻo atu i le soona inu. O vailaau oona ma mea leaga o le gaʻo ma le musika o loʻo amata ona faʻapipiʻi i le toto o le tagata maʻi. Ma talu ai e leʻo feagai le tino ma a latou faʻamaʻi, o lenei mea e afaina ai le tulaga o gaioiga uma, e aofia ai le faiʻai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le tino e matua afaina ona o le mamafa o le paʻu. E le afaina le manava o le manava, ma e i ai i le tagata ni faafitauli eseese i le ituaiga o gaioiga, vomiting, tiga, lagona o le vaivai, ma isi. O nei faʻagasologa uma e le faʻafefeina ai le paʻu ma le vevela. Ma o le mea lea, o le pancreatitis ma gastritis e masani lava o soa o le maʻisuka ma le mamafa maualalo.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, ma le paʻu mamafa o le maʻisuka, o nei faʻafitauli e mafai ona tupu:

  • le atinaʻeina o le hypoparathyroidism,
  • o le foliga mai o le edema,
  • eleelea o lauulu ma fao i totonu o le leai o vitamini ma minerale,
  • o le tupuga o le faʻamaʻi (toto maualalo maualalo),
  • faafitauli i mafaufauga ma le mafaufau.

O faʻafitauli o le mafaufau e masani ona tupu i le maʻisuka ma le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu. Latou te le fiafia, o isi taimi e faʻamalosi ma agaʻi i tulaga vaivai.

Ae paga lea, e le mafai ona toe maua mai mai le maʻisuka. Ae e mafai lava ona puipuia le tupu mai o faʻafitauli eseese i lona talaʻaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ma suʻe vai e le aunoa. Ma afai ei ai se manaʻoga e faatea ese le mamafa o le mamafa, e tatau foi ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga manino a tagata tomai faapitoa.

O togafitiga o le tino e mafua ai le gau o le mamafa

Ina ia malamalama i le mafuaaga e le maua ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faamasani i le faiga o le atiina ae o togafitiga i tagata.

O foliga vaaia ma le alualu i luma o le togafitiga e mafua mai i le faaputuputuina o se fuainumera tele o suga i le plasma toto, lea e tulai mai i le talaaga o le faaitiitia o le galuega faalilolilo o suauu pancreatic.

O le iʻuga o le faʻaititia o le gaioiga o siama faʻalavelave e mafua ai ona faʻaitiitia le aofai o inisalini na faia i totonu o le tino, lea e puleaina ai le malosi o le tino e gaosi ai le kulukose.

I nisi tulaga, o le pancreas o le gaioiga masani, faʻamautinoaina o le gaosia o le tele o le insulin, ma le faateleina o le kulukose i totonu o le tino ona o le mea moni, o siama o le tino e faalagolago ile inisalini e le aʻafia i le hormone, e puipuia ai mai le felauaiga o le suka i totonu o le membrane i totonu ole siosiomaga totonu.

O se taunuuga o nei faiga, e le maua e sela le aofaiga manaomia o le malosi, e totogi ai le le lava o le malosi, o le tino e amata ona maua mai le malosi mai faleoloa gaʻo ma tino maso.

O le tulai mai o sea tulaga e mafua ai le vave vave ona paʻu, e ui lava i le tele o taumafa taumafa. O le leiloa o le paʻu umi i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻamamaina o le tino ma le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli ma faʻamaʻi i maʻi.

Faʻatasi ma le maʻisuka, latou te le maua le mamafa poʻo le gaʻo: mafuaʻaga o le paʻu mamafa mamafa

E tele tagata gasegase latou te le malamalama pe aisea latou te le maua ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2. O le paʻu o le mamafa o se tasi lea o faailoga taatele o lenei maʻi. O se tagata o lona maualuga le suka e masani lava e le mafai ona faʻaumatia faʻatasi pauna e aunoa ma le taumafai malosi i ai.

O tulaga ogaoga e manatu o mafuaaga masani ia o le mamafa o le mamafa, ae e le tatau ona galo ia i tatou faʻamaʻi eseese. O se tasi o nei maʻi o le maʻisuka, lea e tupu ona o se faʻafitauli i totonu o le tino o le tagata ma o loʻo faʻaalia i se toesega atoatoa pe leai foi i le tino o le suka-lowering hormone - insulin.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E ese mai i le mea moni o le maʻisuka e masani ona tupu ona o le gaʻo, faatasi ai ma le alualu i luma o maʻi, e le tupu tele le gaʻo, ae le maua ai le mamafa. O le leiloa o le mamafa e mafai ona mafua ai faʻafitauli eseese - mai le gasegase o le fatu i gastritis. O le mea lea, o lenei tusiga o le a fesoasoani e malamalama pe aisea e le maua ai e tagata le mamafa ma le maʻisuka ma pe faapefea ona tausia le mamafa o le tino i se tulaga masani.

I se tagata soifua maloloina, o le mamafa e mafai ona fesuiaʻi e tusa ma le 5 kilokalama. O lona faʻateleina e mafai ona fesoʻotaʻi ma aso malolo, malologa poʻo se faʻaitiitia o gaoioiga faaletino.O le paʻu o le paʻu e afua mai ona o lagona faʻalavelave, faʻapea foʻi ma le manaʻoga o se tagata o loʻo fuafua e leiloa se maila kilokalama.

Ae peitai, o le mamafa o le mamafa o le mamafa e oo i le 20 kilokalama i le 1-1.5 masina e ono faailoa ai le atinaʻe o le maʻisuka. I le isi itu, o le paʻu o le mamafa e maua ai le fesoasoani tele i le tagata maʻi, ae i le isi itu, o se faʻavavega o le atinaʻe o faʻamaʻi tuga.

O le a se isi mea e tatau ona e gauai i ai? Muamua lava, o mea ia e lua - o le fia inu ma le televave. I le i ai o ia faailoga, faatasi ai ma le gau o le mamafa, e tatau i se tagata, muamua lava, ona asiasi i se endocrinologist. O le fomaʻi, i le suʻeina o le tagata maʻi, ua ia faatonuina se suʻega o le kulukose toto ma faatoa faʻamaonia pe taofia ai masalosaloga o se "maʻi maʻi".

E le gata i lea, o tagata ei ai maualuga maualuga suka e mafai ona faitio e uiga i:

  • ulu, uluvaʻa,
  • vaivai, le fiafia,
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • ua le atoatoa,
  • afaina fualaau
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻanoanoa vaaia
  • faafitauli tau feusuaiga
  • vevela le paʻu, faʻamalolo umi o manua,
  • le gaioiga o galuega fatu fatu.

O se tagata e manaʻo e leiloa le mamafa e tatau ona manatuaina le gau o le mamafa, lea e le afaina ai le tino, e le sili atu i le 5 kilokalama i le masina. O mafuaʻaga o le paʻu mataʻutia o le mamafa ma se "faʻamaʻi manuia" o loʻo taoto i mea nei:

  1. O se faagasologa autoimmune lea e taofia ai le gaosiga o le inisalini. Glucose e fausiaina i le toto ma e mafai foi ona maua i le urine. Uiga mo le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Le lava le inisalini pe a le mafai ona iloa lelei e le sela lenei hormone. O le tino e leai se kulukose - o le punavai autu o le malosi, o lea e faʻaaogaina ai gaʻo gaʻo. O le mea lea e mafua ai ona le maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.

Talu mai faʻalavelave faʻaleaga faʻafuaseʻi, ma e le maua e sela le malosi e tatau ai, o suauʻu gaʻo e amata ona faʻaaogaina. O se taunuuga, o le maʻisuka e sili atu le mamafa e "mumu" i luma oo tatou mata.

I ia tulaga, o le dietitian e atiina ae se polokalame paleni lelei, pe a maeʻa ona mamafa le mamafa o le tino.

Aisea e aveesea ai le mamafa o le maʻisuka i le maʻisuka?

Aisea e aveesea ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2? O le tele o taimi, o se suiga tele i le mamafa o le maʻisuka mai le ituaiga 2 faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tupuga o le malosi o lagona ma le aʻafiaga o tulaga faʻalavelave i le tino. I nisi tulaga, o le paʻu o le mamafa e ono aʻafia ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le neurological i le maʻisuka.

O le isi mafuaaga mo le paʻu tele o le mamafa o le tino atonu o se faafitauli i le gaioiga o le pancreas. O nei faaletonu ma aʻafiaga lē lelei i tagata e oʻo atu ai i foliga faʻaletonu o le gasegase, ma o se taunuuga, o le tagata maʻi ua solia le auala o le faʻataʻitaʻiina o vaega e aoga i le tino mai le tuufaatasiga o meaai.

Faʻatasi ai ma se paʻu mamafa i le maʻisuka, o se taumafataga faapitoa ua faʻatulagaina mo ia, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa o le tino ao pulea le alualu i luma o maʻi, lea e fesoasoani e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona paʻu tele i le mamafa o se tagata o loʻo mafatia mai se maʻi mama o mea nei:

  1. Laasaga o le Autoimmune - o le mafuaʻaga autu lea o faʻalavelave i le gaioiga o le pancreas ma le gaosia o le inisalini.
  2. Faʻaitiitia le faʻalogona o siama o loʻo faʻalagolago i le insulin i le homone, lea e mafua ai le le lava o le malosi, e faia i le malepe o gaʻo ma pulu.
  3. Faʻaleagaina le metabolism e le o le tala o le faʻaitiitia o le lagona o suauu e faalagolago i le insulin.

I nisi tulaga, o le maʻisuka e mafai ona mamafa. O le mea lea, o nisi taimi e mafai ona e oʻo i le fesili pe aisea e maua ai le gaʻo i le maʻisuka. E pei o le gau o le mamafa, o le tagata maʻi i le mea e maua ai le gasegase o se mea na faʻaleagaina ai le tino, lea e taʻitaʻia ai le tele o gaʻo.O lenei mea e faapitoa lava le maitauina i tagata mamaʻi e le o taumafai e matau lelei le taumafa ma mea taumafa fautuaina.

I le faʻaopopo atu i faʻafitauli faalelagona ma tulaga atuatuvale, o mafuaʻaga nei e ono mafua ai le paʻu mamafa i le i ai o le maʻisuka i fafine:

  • anorexia nervosa
  • faanoanoaga o le tina failele
  • susu
  • o le tupuga o le le atoatoa o mea tau hormonal,
  • le lava po o le le lelei.

O faʻafitauli eseese i le galuega o le gastrointestinal tract, faʻamaʻi o le oncology ma le tele o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le le lava i le tino o le faʻalavelave talafeagai o meaʻai faʻamaʻi ma meaola bioactive e mafai ona fesoasoani i le paʻu mamafa o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga o le pa'ū mamafa o le maʻisuka tane atonu o le tupuga o tulaga nei ma tulaga o le tino:

  1. Le alualu i luma o faamaʻi o le toto.
  2. Faʻaleagaina le vevela i le tino o le tane.
  3. Le aʻafiaga i luga o le tino o tulaga faʻalavelave ma faaletonu o le neurology.
  4. Le faʻagasologa o faʻaleagaga o le tino ile tino.

E tatau ona manatuaina mo tagata mamaʻi o loʻo pagatia i se maʻi gasegase, o loʻo i ai se avanoa e le gata ina paʻu ai le mamafa, ae o le atinaʻeina o le vaivai - cachexia

Afai o loʻo e mamafa ma maua se gasegase manaia, o loʻo mafaufau tagata pe o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamalolo pe afai e te leiloa le mamafa. O le taliina o lenei fesili, e tatau ona matauina i le taimi lava lena e le mafai ona togafitia le maʻisuka i le leiloa o le mamafa, ae afai o loʻo e mamafa tele, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le ai ai sona aoga aoga i le setete o le tino ma le manuia atoa.

O le a le tulaga matautia o le aveesea o le mamafa?

O se suiga tele i le tino o le tagata maʻi o se avega laʻitiiti e tele ni mea e lamatia ai le soifua maloloina.

Muamua lava, o le mamafa o le mamafa o le mamafa, o loʻo i ai le soliga o faiga faʻasolosolo e faʻamautinoa ai le masani ai o tagata soifua, ma lona lua, o le atinaʻeina o le dystrophes o muscle ma gaʻo maso o loʻo matauina.

E le gata i lea, o le faaitiitia o le mamafa o le tino e mafai ona lamatia ai le foliga mai o le gasegase ogaoga. I le plasma o le maʻi, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le faʻaputuina o oloa o le le atoatoa o le pala o le tino ma le musika. E le mafai e le tino ona taulimaina atoatoa le faagasologa o le puleaina o mea e pala, lea e aʻafia ai le tulaga o totoga uma ma a latou tino. O se aʻafiaga le lelei o aʻafiaga o loʻo faʻaalia i luga o le faiʻai, lea e mafua ai ona mafua ai se faʻaleagaga.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o le tino i le maʻisuka, o le tino o le tino e amata ona mafatia i le mea muamua. O le tagata gasegase na faʻaalia ai soliga i le faʻamalosivale o le manava, o sea solitulafono ua tuʻuina mai faatasi ma foliga o:

  • taʻavale
  • vili
  • tiga
  • lagona o le atuatuvale ma isi.

O nei suiga uma e aʻafia ai le gaioiga o le paʻu ma le gall. Mo lenei mafuaaga, o le amata ma le alualu i luma o pancreatitis ma gastritis e avea ma soa masani o tagata mamaʻi o loo mafatia i se maʻi mama ma vave ona mou atu le mamafa o le tino.

O le iʻuga o le faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻapipiʻiina o le tele o toxins i le plasma toto, e sui ai le metabolism masima vai. O sea solitulafono ua mafua ai le le atoatoa i le gaioiga o le ate ma fatuga.

O suiga faʻapitoa nei e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga:

  1. Faʻasalaga o Renal.
  2. Hepatitis.
  3. Urolithiasis, ma isi.

E le gata i nei faaletonu ma maʻi, o le maʻisuka o le vave vave ona maliu le mamafa o le tino atonu e ono aʻafia ai i faʻafitauli nei:

  • o foliga vaaia ma le alualu i luma o le hypoparathyroidism,
  • o le fatuina o ogama palapala,
  • o loʻo i ai le palasi tele o lauulu ma faofolafola, lea e atiina ae i le talaaga o le le lava o vitamini ma minerale tuufaatasia i totonu o le tino,
  • le atinaʻeina o faʻamaoniga,
  • faafitauli i mafaufauga ma le mafaufau.

I le faaopoopo atu i nei faafitauli, o le maʻisuka ma le paʻu o le paʻu e faʻatasi ma faʻafitauli o le mafaufau.O tagata mamaʻi e ono le fiafia, o nisi taimi e faʻamalosi ai, o le uiga o le atiaʻe o setete faʻalavelave.

E le mafai ona toe maua mai mai le maʻisuka, ae mafai ona puipuia ni faʻafitauli. O lenei mea e manaʻomia ai le tausisia o fautuaga a le endocrinologist ma ia faia e le aunoa fualaau faafomai.

Afai e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, o lenei faiga e tatau ona matua pulea e le fomaʻi.

Mataupu faavae o mea taumafa autu mo le mamafa o le mamafa o le mamafa i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2

O se vaega tele i le maʻisuka malosi o ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 e taʻalo i meaʻai. I le tulaga e saʻo lelei le faʻatulagaga, i le amanaʻiaina o fautuaga uma ma manaʻoga a le fomaʻi, ona sili atu lea ona lelei le auala o togafitiga.

Ina ia mafai e le meaʻai ona faʻasoa ma faʻafetaui mea uma e manaʻomia, e tatau ona faʻaaoga lona aoga ma le kalori. E le gata i lea, e tatau ona tufatufaina atu le meaai i le aso atoa e tusa ai ma avega o loʻo faʻaaogaina i le tino ma taimi o le maualuga o le suka-faʻaitiitia le malosi mai fualaau faʻaaogaina i le taimi o togafitiga faʻapitoa.

O se auala faapena i le faʻavaeina o meaʻai paleni o le a mautinoa ai le maualuga o le suka i totonu o le toto plasma mo le tino o le maʻisuka, lea o le a matuā latalata lava i se faʻaoga faʻapitoa faaletino.

E le gata i lea, e tatau ona e mautinoa o meaʻai e faʻaumatia e se tagata maʻi e eseese ma lelei.

O le mauaina o le mamafa i le i ai o le maʻisuka ma taofi le faagasologa o le leiloa o le mamafa e fesoasoani i se paleni paleni taumafa ma fua o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ole aofaʻi o meaʻai e tatau ona paleni lelei. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e sili ona lelei meaʻai e maualalo le faʻasologa o igoa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaitiitia o lenei faailo, o le itiiti ifo o meaai e maua ai le suka i le toto.

O fautuaga fautuaina e aofia ai mea nei:

  1. Legumes.
  2. Palu fua o sana totino.
  3. Seu susu gaʻo.
  4. Milu ma se gaʻo oona e le sili atu i le 2%.
  5. Peʻa lanu meamata.
  6. Toga
  7. Walnuts.
  8. Fua
  9. Apricots ua vela.
  10. Tomato ma kukama.
  11. Kapisi, letusi, pepa lanumeamata ma le radis.

O le taumafataga e sili ona lelei i ni vaega laiti, e faʻaaoga ai le mataupu faavae o meaai paleni, o le numera o taumafataga i aso taitasi e tatau ona oʻo ile 5-6 taimi.

Ina ia amata ona maua le mamafa ma faatea ese le vevela, ua fautuaina e faapea o tagata maʻi vaivai e faailoa atu le susu o le meli ma le susu i le meaai.

E tatau ona fuafuaina ni manusini i se auala e tusa ma le 25% o gaʻo o loʻo i ai i meaai, o pulu e tatau ona tusa ma le 15%, ma o le gaʻo peʻa pe tusa ma le 60%.

Afai o se fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka ua maitaga, o lona uiga o le fuainumera o protein i le meaai e tatau ona faateleina i le 20%. I le taimi lava e tasi, o le tele o gaʻo i meaʻai taumafa e tatau ona faʻaitiitia. O le faʻamalosiaga faʻapitoa e faʻaaoga foʻi i tagata matutua.

O le uta o le carbohydrate e tatau ona tufatufaina atu i le aso atoa.

O le aofaʻi o kalori mo le 'aiga o le aoauli, le' aiga o le afiafi ma le taeao e tatau ona tusa ma le 25-30% mo le mauaina o le alauni i aso taitasi, aua o le lona lua o le taeao e tatau ona tusa ma le 10-15% o le faʻaogaina o le kalori.

Ina ia mafai ona toe maua mai i le paʻu mamafa o le maʻisuka, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist o le a fautuaina oe pe faʻafefea ona fetuʻunaʻi au meaʻai ina ia mafai ai ona faʻafoʻi le gau o le maʻisuka. I le taimi muamua, o le a faia e le fomaʻi se suʻega ina ia iloa ai mea uma e mafua ai le paʻu o le mamafa, o lenei mea o le a aloese mai le faʻateleina o le tulaga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.

E tatau ona e iloa: aiseā e mafua ai le mamafa o le maʻisuka? O a mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa?

O le maʻi suka o se tasi lea o maʻi ogaoga o le endocrine, lea e aʻafia ai le galuega a le tino atoa. Talu ai ona o lenei maʻi, e tele faafitauli faigata.

E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia tele ai le suiga o le mamafa o le tino, o lona uiga o le maʻisuka e manaʻomia ona e mataʻituina lelei lou mamafa.

I le mea o le a tatou faʻaalia le autu o le mafuaaga latou te le maua ai le mamafa i le maʻisuka ma pe tatau ona taulimaina.

Faatasi ai ma mea taumafa, o meaʻai, o loʻo gauai atu i totonu o le tino o le tagata, gauai i totonu o le gastrointestinal tract, ona oʻo ai lea i totonu o le toto.

Ina ia mafai ona gauai lelei e le tino, o le pancreas e maua ai se hormone faapitoa - inisalini.

O nisi taimi e tupu ai se faaletonu ma e amata ona malepe i lalo ia suauu B. Ona o lenei mea, o le gaosiga o le inisalini e toetoe lava a maeʻa, ma o le a amata ona taofiofi le gaʻo i totonu o le toto, faʻamamatia ai puipui o toto toto.

Talu ai ona o le le lava o le malosi, o le tino e masani ona fiaai., o le mea lea, o se tagata ei ai faʻaʻailoga o le maʻisuka ituaiga 1.

O le iʻuga, i le maʻisuka ituaiga 1, o le a amata vave ona paʻu vave le mamafa o le tagata.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se masani masani o le maʻi. Faatasi ai ma lenei faamai, o le pancreas o loo faaauau pea ona maua ai le insulin, ae o tino o le tino e le mafai ona iloa lenei hormone, pe ua le lava.

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 e leʻo ese mai le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, o le uluai suʻesuʻega o lenei faʻamaʻi e tele lava ina faigata.

I le faʻaopoopoga i le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, o faʻamaoniga o le maʻi atonu e tupu i le maʻisuka ituaiga 2:

  • faaitiitia le mamafa o le ponaivi,
  • le mautonu o ituaiga uma o metabolism,
  • fausiaina o lauulu lauulu,
  • le faʻavaeina o aʻafia samasama i luga o le tino.

E le tatau ona e filifilia togafitiga oe lava. E na o se fomaʻi e mafai ona faia lenei mea e ala i le faia o suʻega tatau ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O togafitiga uma e faʻavae i le ave o vailaʻau ma mulimuli i meaʻai a le fomaʻi mo le ola.

  1. A maeʻa ona 'ai, o le kulukose e tumau pea i totonu o le toto, ae le ulu i sela. Talu ai o le meaʻai o le faiʻai e aofia ai mea e gaʻo ai le gaʻo, e tali atu i lo latou le atoatoa ma e manaʻomia se taumafataga fou. E le gata i lea, o meaʻai e fufuluina aʻo le i maua e le tino le taimi e faʻaalu ai.
  2. E faʻamalosia lenei mea i le fia inu malosi. O lona uiga, e foliga mai ona o le mea moni o le suka e mafua ai le faʻamalasea, o lona uiga, o lona maualuga i totonu o le toto e aumaia vai mai sela.
  3. E taumafai foi le tino e aveesea le sili atu o le suka e ala i le fufuluina e ala i fatugaʻo.

O le tuufaatasiga o nei mafuaʻaga e mafua ai le paʻu vave o le paʻu.

O le a le mea e fai i le mamafa mamafa o le mamafa? O le a le taimi e tatau ona ou ilia ai le faailo ma o ai e tatau ona ou faafesootai?

E pei ona uma ona taʻua, o le paʻu o le mamafa e tupu pe afai, ona o le leai o le inisalini, o tino e le mafai ona faʻaaogaina le kulukose e avea o se punaoa malosi ma amata ona mu ai le tino.

Faʻatasi ai ma le malepelepe o le tino, o tino o le ketone e faʻapipiʻi i totonu o le tinolea e afaina ai gasegase ma totoga o tagata. O faʻapogai autu o ia togafitiga o:

  • tiga o le ulu
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻaauau faifaipea
  • taʻavale
  • vili

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, e tatau ona faʻalogo i nisi o faʻamaʻi e masani ona i ai i le maʻisuka, lua uma ma le lua:

  • fia inu pea
  • polyuria
  • faateleina le 'ai
  • vavao
  • vaivai,
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa.

Ina ia taofi le leiloa o le mamafa, e tatau ona e inu i taimi uma vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi, faʻapea foi ma mulimuli i ana fautuaga uma mo meaai lelei. Ae le gata i lea, e tatau ona e mafaufau i ni mea.

  1. Aua le inuina vai ao leʻi 'ai. Pe a uma ona inu se ipu tipu aʻo leʻi 'ai, e mafai ona e lagona le atoatoa, ae o le aofaiga tonu o meaʻai e le mafai ona ulufale i le tino.
  2. Faʻafefe lelei. O le galuega autu o se meaʻai e le o le faʻamalieina o le fiaʻai, ae ia tuʻuina atu le malosi o le tino.
  3. Faatinoga faaletino. Aua nei galo e uiga i taʻaloga. O faʻamalosi tino faʻapitoa e fesoasoani e toe faʻafoʻiina ai maso maso, faʻapea foʻi ma le malosi o le tino.

A maeʻa le suʻega i le falemaʻi, o le a faatonuina e le fomaʻi le saʻo togafitiga ma filifili le meaai talafeagai. E tatau foi ona matauina le fuafuaga o taumafa nei.

I taimi o taumafataga autu, o meaai e maua i gaʻo susu e tatau ona sili ona lelei. E le gata i lea, o oloa nei e tatau ona aofia ai i le taumafataga:

  • susu susu
  • suauu lili
  • afamoni
  • fualaau faisua
  • falaoa enaena (e le sili atu ma le 200 kalama i le aso).

Ia mautinoa e mataituina le pasene o proteins, gaʻo ma gaʻo i le meaʻai.

I le maʻisuka ituaiga 2, o meaai paleni e taua foi le taua. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, e tatau ona faatapulaa le aofai o gaʻo. E sili ona lelei le 'aiina o mea taumafa ma le maualalo o faʻamaumauga, e pei o le:

  • kapisi
  • kukama
  • Tomato
  • radis
  • apu
  • logo ata
  • penina fagu paʻu
  • susu (e le silia le 2.5% gaʻo).

E pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le meaai e tatau ona vaevaeina. E le mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia se meaʻai saʻo. Ae ua fautuaina e te lesitala i vasega mo le maʻisuka, lea o le a aoaoina oe i le auala e lelei ai le pulea lelei o le maʻi.

E tāua tele le iloa ma malamalama i le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka, aua o nisi mea e fai ma togafitiga faʻapitoa i nisi taimi, ma o nisi taimi o se togafitiga togafitiga. Malamalama pe faʻapefea ona tupu lenei mea, e mafai ona e faʻatautaia i taimi ma puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi.

Faʻaiʻuga o gau gau i le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka e taatele mo se taimi umi, ae o loʻo tumau pea se faʻamaʻi le maalofia e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, e na o le puleaina o le suka i le toto. Afai e maua se tagata i se faʻamaʻi, e tatau ona faia ni vailaʻau faapitoa ma tausisi i se meaʻai faapitoa.

I le tele o auala, e le mafai ona togafitia se faʻamaʻi ona o le mafuaaga e tupu ai e le o malamalama atoatoa. Ae o loʻo i ai manatu o se natura masani lea e masani ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi o ituaiga muamua ma le lua. E tatau i tagata uma ona iloa e uiga i ia tulaga lamatia, talu ai e leai se tasi e saogalemu mai se faʻamaʻi "suamalie":

  • vaega taua
  • mamafa mamafa mamafa
  • ituaiga uma o maʻi tuga (o le i ai o le kanesa poo pancreatiti),
  • o le tino e aʻafia i siama viral,
  • o tagata e faʻavaivai i taimi uma, e mafua ai ona malepe,
  • tausaga matua (o le matua o le tagata, o le tele foi o le a maʻi).

E tatau ona e gauai atu i le mea na tupu mai - afai o se tagata e vavalalata aiga o loʻo maua i se faʻamaʻi, ona tatau loa lea ona e faia se suʻega faafomaʻi talafeagai, e tusa lava pe leai ni mea faʻalavelave. O ia tagata e masani lava ona i ai se muagagana i se faʻamaʻi faapena. E tatau ona totogi le taulaʻi i le matua o le tagata - i le taʻi 10 tausaga, o le tele o avanoa i le lamatiaga e matua faaopoopoina.

O se fesili taua e fiafia i ai le toʻatele o tagata o le a le mafuaʻaga latou te aveesea ai le mamafa i le maʻisuka? E le pei o masani ai, o le gau o le mamafa, o le maʻisuka e vave le mamafa, moni, i totonu o le masina, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 20 kilokalama.

Pe a 40 tausaga o le tagata, o lona mamafa i luga o le tau e tumau pea le mausali, e le faitauina e tamaititi laiti. Afai o le taimi masani o le taumafa, o le a amata ona paʻu vave le mamafa, ei ai mafuaaga e matataʻu ai i faʻamaʻi matautia, e aofia ai se maʻi "suamalie". Ina ia malamalama i le auala e taulima ai nei mea uma, e tatau ona e malamalama i le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le mamafa i le maʻisuka.

Afai e 'ai e se tagata meaʻai, faʻatasi ai ma le tino e maua se aofaiga o mea e gaʻo ai meaʻai, e muamua ona latou aliali mai i le gastrointestinal tract, pe a uma ona latou ulu atu i le toto. Mo le faʻaleleia masani o gaʻo i le tino o le tagata, o loʻo iai le hormone e taʻua o le inisalini. O le pancreas e maua ai.

I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli matuia e tupu i totonu o le tino o le tagata, talu ai e le lava le inisalini, ma e mafua ai ona tuai le gaʻo i le toto. O pa puipui tetele e matua mafatia tele mai lenei mea, ma mafua ai ona maua mai i totonu o siama sela mai se lagona faifai pea o le fiaai ma leai se malosi. O nei mea uma e taʻitaʻia atu ai i le faʻaʻauʻau autu o loʻo iai le uiga o le maʻisuka ituaiga 2:

  • tagata e fiainu pea
  • Ole aioi atu i le faletaele e sili atu le maualuga o le masani,
  • faʻaitiitia le faʻaititia o tagata,
  • galuega faatino a le tagata e amata ona faasolo ina leaga,
  • o se tagata ua vave ona leiloa le mamafa.

O le mafuaʻaga o le faʻavave o le mamafa o le mamafa e le mafai ona maua le insulin i se maʻi paʻu maʻi. Ma e lua mafuaaga mo lenei:

  • o se meaola e afaina i le togafitiga e le iloa ai ni siama e faatinoina le gaosiga o le inisalini. O le maualuga o le kulukose i le toto e taua tele, o le mea lea o le kulukose e le oʻo atu i sela. E alu i fafo ma le mimi, lea e mafua ai ona lagona e le tagata le vaivai ma le fia inu. O nei faʻafitauli uma e faʻaalia ai le faʻamaʻi o le ituaiga muamua, pe a le vave ona tupu le mamafa o le mamafa,
  • pe a iai se faʻamaʻi o le tagata lona lua, o le faagasologa e ese, talu ai le taua ole inisalini i le tino e taua tele. O le tino e paʻu ona o le leai o se malosi, ma e le mafai e le kulukose ona faʻaputuina. Ae o le malosi e manaʻomia, o le mea lea o loʻo amata ona tilotilo le tino i isi nofoaga, e pei o le tino o le tino ma le maso. E amata ona mu malosi e le tino o le tagata, lea e mafua ai ona vave alu le mamafa o le tagata, ma faatasi ai ma le gaʻo gaʻo, e mu ai foi le maso maso.

O lea e tatau ai ona e gauai atu i lou soifua maloloina - pe afai o nei tausaga talu ai ua paʻu le mamafa ma e leai se mafuaʻaga lelei mo lenei mea (e leʻi suia le taumafataga), o lona uiga o se mafuaaga taua lenei e vaʻai ai i se fomaʻi. E tatau ona e malamalama o le maʻisuka o se maʻi faʻapitoa, ma o le vave ona togafitia, o le sili atu lea.

Faʻataunuʻu ma le mamafa mamafa, e le mafai ona e faia ni au lava gaioiga! E sili atu ona lamatia le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma mea taumafa o meaʻai e sili ona lelei, ma e na o le leaga lava o le tulaga. O faʻataʻitaʻiga uma e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai. E tele auala e togafitia ai le maʻisuka:

  • pipiʻi i se mea faʻapitoa fuafuaina,
  • i le i ai o se faʻamaʻi o le ituaiga muamua, e tatau ona ave le inisalini i aso taitasi, a le o lea, o taunuuga e ono le mafai ona faʻafitia,
  • e tatau ona ave vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • e tatau i se tagata ona faʻaalia e le aunoa, ae e tatau ona faʻagavaʻa.

I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina i le mamafa o le mamafa, ae e mafai ona faia lenei mea pe'ā maeʻa faʻatalanoaga faafomaʻi. Ua faatonuina e le fomaʻi se taumafa a le tagata lava ia ma vailaau e faʻamaonia ai mea e faʻaaogaina ai le metabolism, lea e fesoasoani e faaleleia atili ai le lelei o le ola o le tagata.

Ae mo meaai paleni, e tatau ona e 'ai atili meaʻai e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O fua nei:

  • millet
  • kaluka
  • susu (aemaise lava le 'oti),
  • e tele meaʻai e maua i le meli ma palasi e totogo.

E manino lava o nei oloa uma o loʻo faʻatau atu, e le eseese i le tau maualuga, o le mea lea, e le tatau ona i ai ni faafitauli i se soifua maloloina. E le gata o meaai sao e tatau ona gauai, ae faapena foi i le taumafa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae tele taimi - e le tolu taimi i le aso, ae i le tele o mea, ma le lima taimi, ae i ni vaega laiti. A maeʻa ona 'ai, e tatau i se tagata ona lagona se lagona o le atoatoa, ae le o le atoatoa. E tatau ona e 'ai i le taimi e tasi.

Afai e te mulimuli i nei tulafono faigofie, o le a le manaʻomia e le tino o le tagata ni vitamini ma minerale, lea e tau atu i se mea itiiti o le malosi ma le malosi. E maitauina e le gata o le maʻisuka e 'ai i lenei auala, ae faʻapea foi tagata e masani ona aʻafia i taaloga pe na o le popole i lo latou ola maloloina.

O le i ai o se ata maaleale o se manaʻoga masani o soʻo se tagata. Mo le lelei o lenei mea, e toatele eo atu mo taʻaloga, taumafai ni meaʻai eseese ma e oʻo foʻi i le mamafa o oloa gaosi. Ae ui i lea, o le mamafa o le paʻu mamafa e le o se mafuaaga mo le fiafia, ae, i se isi itu, o se uiga faʻafefe.

O le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le 5% pe sili atu ile masina.

E masani lava, o le paʻu mamafa mamafa e fesoʻotaʻi ma lagona faʻalagona, popolega, faʻamaʻi maʻi.

O le mea lona lua e sili ona taatele o le faʻateleina o lauroid function (hyperteriosis).

I fafine, o mafuaʻaga o le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu e mafai ona:

  • Anorexia Nervosa.
  • Femafaufau i le Falemaʻi
  • Fafagaina susu.
  • Hormonal le le atoatoa.
  • Mea e le lelei.

O faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract, oncology, o le tele o faʻamaʻi pipisi, ma le leai o ni meaʻai taua po o vitamini e fesoasoani i le paʻu mamafa mamafa.

Mafuaʻaga mo le mamafa o le mamafa o le mamafa i tane:

  • Faamai o totoga toto.
  • Faʻaleagaina o le vevela.
  • Faʻalavelave popole, popole.
  • Faʻaleagaina (pala) o le tino.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se tulaga lamatia e le naʻo le mamafa o le mamafa, ae vaivai (cachexia).

Faʻafuaseʻi ona paʻu i le maʻisuka e mafua mai i le mea moni o le pancreas e taofia le gaosia o le inisalini, lea e nafa ma le tuʻuina atu o le tino i le malosi (e lagolagoina le tuʻuina atu o le kulukose i sene i le aofaʻi tatau).

Musika ma le tino o le tino e avea o se punavai fou o le malosi mo le maʻisuka, lea e matua "mu", e mafua ai le vaivai o le tino.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai o le paʻu o le paʻu faʻafuaseʻi eo mai ma:

  • Tele le galala.
  • Tingling sensing i lima poʻo numera.
  • Uiga masani.
  • Paʻu o le paʻu - felaʻifoʻi, faʻamalo lemu o manua, faʻaitiitia le faʻaleleia o le paʻu.
  • Faʻaitiitia le tino vaaia.

O le a le lamatiaga o le paʻu o le paʻu faafuaseʻi?

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, ae maise lava i le talavou, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina (cachexia), o loʻo faamatalaina i le atrophy o le maso o le pito i lalo, faʻatasi ma faʻaaliga o tagata gasegase i le ketoacidosis (maualuga maualuga o tino o le ketone i le toto ona o le solia o le gaʻo fefaʻasoaaʻi).

O se auala se tasi i le togafitiga o le cachexia e le i atiaeina. Faʻamaʻoina o le tulaga o tagata gasegase e maua i le tele lava o le fesoasoani o le faʻamaloloina o le hormone, faʻamalosi toto ma le lelei o meaʻai.

O se paleni taumafa o le a fesoasoani e maua le mamafa i le maʻisuka ma taofi le gasologa o le paʻu mamafa mamafa.

Lisi o meaʻai fautuaina: laumei (aemaise o pi pi, lima pi, lentils), cereal atoa (cereal pearl), yogurt natura, susu (e le sili atu i lo le 2% gaʻo), faʻi lanu meamata, apu, walnuts, fig, moli mago, tamato, kukama, kapisi, asparagus, letus, radishes, mumu ma lanumeamata pepa, ma isi.

E sili le lelei ona 'ai meaai i ni vaega laiti, e oʻo atu i le 5-6 taimi i le aso. O tagata gasegase mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e fautuaina le meli masani ma le susu.

O le faasologa o aso taitasi e tatau ona tusia ina ia tusa ma le 25% o meaai e maua mai gaʻo, e tusa ma le 15% mai protein ma le 60% mai i gaʻo.

E manaʻomia le tuʻuina atu o le toniga o le carbohydrate i le aso atoa.

Ole aofaʻi o kalori e 'aina mo le' aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli, ma le' aiga o le afiafi e tatau ona 25-30% o le aofaʻi o le kalori, ma mo le 'aiga o le aoauli ma le afiafi, 10-15%.

Fautuaga talafeagai i luga o se taumafa a le tagata lava ia e maua mai le endocrinologist.

O le tele o taumafataga maloloina e faʻatasi ma faʻasologa o isi fomaʻi o le a fesoasoani e faʻamautu ai le suka ma taofi le mamafa o le mamafa.

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, afai o le paʻu o le mamafa e tupu mai i le talaaga o le maʻisuka (ua uma ona iloa pe na o le masalomia o le maʻisuka), o le taofiina o lenei faiga na o le fesoasoani o le faasaʻoina o meaʻai e le aoga. E taua tele mea taumafa, ae o le mamafa o le mamafa, e le o le mafuaʻaga o lenei faagasologa. I lenei tulaga, o le mea muamua lava e manaʻomia, o le faʻaititia o le suka (low table or insulin treatment, e fuafua i le maualuga o le suka toto ma le ituaiga o maʻisuka). I se tulaga lautele, soʻo se tulaga e fesoʻotai ma se paʻu mamafa mamafa o se mea e faʻafesoʻotaʻi vave ai se fomaʻi.

V i luga o le 2 mesyacev poxudel s 86 kq do82

Ou te maʻi Lupus om o laʻu suka e le o taofiofia i le toto, aua o le maualuga o le inisalini E le fesoasoani le taumafataga.

Le afiafi lelei O loʻu toalua ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamanuiaina le inisalini. Na amata ona mamafa lona mamafa. I le taimi lava e tasi, e tele na te 'ai mai le 80 kilokalama i le 60, 3 taimi i le aso ma se faʻaopoopoga, talu ai e leai se lagona o le atoatoa ma 2-3 meaʻai i le va o' aiga. Sa ou fesili i se fomaʻi e faasaʻo loʻu suka i le toto, ae e matua leai se suiga. Tau mai ia te aʻu pe ua feagai se tasi ma se faʻafitauli, o le a se mea e mafai ona fai?

O le mea e leaga ai, e leʻi maua e fomaʻi le tali i le fesili i le auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavavau, e le mafai ona faʻamalolo i le auala e tasi pei o le ituaiga 1. O le mea lea, e manaʻomia le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi, aemaise lava o meaʻai talafeagai ma gaoioiga faaletino ina ia alofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipili i totonu o le tino, faʻafitauli o le gastrointestinal, o le ate ma le isi mea.

E faʻapefea ona fai se faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le gau mamafa


  1. Maʻisaga menu. - M.: Eksmo, 2008 .-- 256 itu.

  2. Akhmanov, Mikhail Life ma le maʻisuka. Tusi fesoasoani lagolago: monograph. / Mikhail Akhmanov. - M .: Nevsky Prospect, Vector, 2007 .-- 192 itu.

  3. Hanas R. Inisalini e faalagolago i le maʻisuka i Tamaiti, Tupulaga Talavou ma Tagata Matutua. E faʻapefea ona avea oe ma se tagata atamai i lou maʻisuka, 1998, 268 p. (Ragnar Khanas) O le maʻisuka e faalagolago i le insulin i le taimi o le tamaitiiti, talavou ma le matua. Auala e avea ai ma tagata atamai i lou maʻisuka e le faaliliuina i le gagana Rusia).
  4. Kamensky A. A., Maslova M. V., Count A. V. Hormones e pulea le lalolagi. Faʻasalalauga faʻapitoa, AST-Press Book - M., 2013. - 192 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Taʻaloga ma inu meaʻai mo le paʻu o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le suavai lelei mo se tagata maʻi e le maua ai le mamafa o le maʻisuka e matua talafeagai lava. E fautuaina e inu le 2 lita o le vai mamā i aso taitasi, aʻo le fuʻu suamalie, lauti, soupisi ma isi ipu vai e leʻo aofia i totonu o lenei voluma.

Faʻaaogaina le tele o le vai e manaʻomia mo le tele o mafuaaga. Ona o le masani ona faia, o le tino ua faʻamalūina, o lea e manaʻomia ai le masani ai o le suavai. A e faʻaaogaina le tele o le manaʻomia o le vai, o le pancreas e faʻaosofia. O le potassium, magnesium ma le sodium o loʻo i totonu o le vai oona, e iai sona aoga i luga ole faiga ole inisalini.

Faʻatasi ai ma le tele o le vai i totonu o le tino, o faʻalavelave metabolic ua faatelevaveina, lea e fesoasoani i le gauaʻiina o le kulukose ma vave ona aveesea toxini mai le tino.

O le faamalositino e mafai foi ona i ai se aafiaga aoga i luga o le tino o le a aveesea le mamafa. Aʻo faagasolo le vaitaimi o le faʻamalositino, o loʻo faʻapupulaina le faʻaleleia o metabolic process, lea e faʻaleleia ai le manaʻo. O faʻatinoga malosi e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le maso maso ma toe foi i le tino o le mamafa o le tino.

Aʻo leʻi faia taʻaloga taʻaloga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i lenei lomiga, o le a atiina ae se seti o faʻataʻitaʻiga ma taʻu atu ia te oe le avega sili ona lelei mo le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga