Pancreatic painkillers

O le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas e mafua mai mo mafuaaga eseese. O le tele o taimi, o le faʻaleagaina o mea inu ava malosi, mea taumafa, taumafa taumafa, popolega ma le i ai o isi faʻamaʻi o le fualaau oona e mafua ai togafitiga. E le afaina po o le a le mea na mafua mai i lenei tulaga. I lenei tulaga, e tatau lava i taimi uma ona iloa pe faʻafefea ona faʻaaogaina le pancreas.

Pancreatic Drug List

Ae e te leʻi malamalama pe faʻafefea ona faʻaaogaina le pancreas, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga o togafiti maʻi.

Afai o le mafuaʻaga o le tiga i totonu o le okeni o le faʻalavelave faʻalavelave i le alalele, o le a faʻaumatia faʻafitauli o le a fesoasoani:

  • faʻamalosi
  • liliuga,
  • antispasmodics
  • analgesics
  • faʻasologa o le lithotripsy.

Faatasi ai ma le pancreatitis o se natura autoimmune, e sili atu ona aoga le faaaogaina o fualaau faasaina:

  • e faʻavae i luga o le ursodeoxycholic acid,
  • mai le vaega o corticosteroids.

I nisi o tulaga, e faia le taotoga o le pipii.

Afai o le tiga o le tiga ua tulai mai o se taunuuga o le pancreatitis biliary, ona sili atu lea ona faaaoga:

  • vailaʻau e faʻavae i le ursodeoxycholic acid,
  • ogaoga o vailaʻau o le pancreatic enzymes,
  • antispasmodics.

O faʻafitauli lē lelei i le pancreatic pancreatitis pancreatic e aunoa ma le i ai o fomaʻi, faʻalavelave ma isi faiga faʻaleagaina e mafai ona aveesea i:

  • antispasmodics,
  • tapenaga o le enzyme
  • neurolysis.

O le a le togafitiga faʻaaoga e faʻaaogaina ai naʻo le fomaʻi e faia i luga o le ata o le falemai, o le maʻi o le maʻi ma le tausaga o le maʻi.

Fualaau faasaina

Paʻu o soʻo se natura e mafai ona taofi faʻatasi ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga. Afai o le gasegase o le faamai e tele, ona toe piki lea e le fomaʻi se isi fofo. Talu ai ona o le tele o vailaau o loʻo i ai le tele o faʻailoga, e tatau ai ona faʻatautaia pe faapefea ona maua mai pancreatic pancreatitis pancreatic pania ma pe o iai isi togafitiga faʻaleaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina ni vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory pe'ā iai ni faʻafitauli i le vaega o meaʻai.

Ina ia aveesea lagona le lelei, e fautuaina e fomai le tuufaatasi o vailaau e aofia ai le inhibitors e faatulaga ai le tuueseese o le sua oona ma ni fua tele o polishzymes.

O le matafaioi autu e faia e ala i le le lelei o le sphincter ma le faʻalavelaveina o le tui o le intestinal o se natura o le dyskinetic. I ia tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o tala faʻapitoa.

Pe a filifilia filifili mo le tiga i le pancreas, e tatau ona faʻalogo i nisi o manaʻoga i le tulaga o:

  • maualuga galuega
  • faaumiumi le faʻaalia
  • leai ni aʻafiaga i itu.

O le vaega o faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

Diclofenac foʻia faafitauli sili ona lelei. O le vailaau faʻasaina e maua i le tele o ituaiga.

Antispasmodics


O le mafuaʻaga autu o le lagona tiga o le faʻavave lea i le fausaga malie o muso. O le mea lea, o le gaioiga a le mea e tatau ona faʻaaogaina mo le pancreas e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le taofiofi ma taofi le isi atinaʻe o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O nei vailaau e masani lava ona vaevaeina i ni vaega se lua:

O le vaega muamua e tatau ona aofia ai le Duspatalin poʻo le Mebeverin. O latou aʻafiaga e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o spasma, faʻaitiitia le mafai ona gafatia o fauina o le tino, taofi o le calcium ma faʻaitiitia le tafe mai o le pāmiola mai sosoʻo maso.

O le togafitiga e tupu pe a mavae le 30-40 minute. E oʻo atu i le 12 itula le malosi o le faʻamalosi.

Buscopan e tutusa uma lava. A maeʻa ona faʻaaoga togafitiga, o le faʻaitiitia o le puleaina o meaʻai o loʻo vaaia. E le afaina ai le gaioiga o le faʻaogaina o le tino.

O vailaau nei o loʻo iai i le vaega lona lua o vailaʻau.

  1. Leai-shpa. O lenei ituaiga o antispasmodic ua manatu e sili ona lauiloa, ae le taugata tele. E vave ona faʻaaogaina, ae e faʻasaina ona alu umi atu nai lo le 3 aso.
  2. Drotaverinum. O se analogo o No-shpa, ae sili atu le taugofie. E leai se aoga.
  3. Papaverine. Maua i le ituaiga o fofo mo tui, suppositories ma papa.

Latou te le fesoasoani i le mafuaʻaga o le tiga, ae na o le galue o se tagata faʻaulu. E le mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi.

Enzymatic sauniuniga


O faʻamatalaga mo pancreatic pancreatitis e le masani ona feagai ma tiga. O le mea, o faʻataʻitaʻiga ma antispasmodics e naʻo sina taimi e faʻaumatia ai se faʻafitauli le lelei, ae aua le tauina le mafuaaga o le mumū.

O le puipuia o le faʻasalaga o le pancreatic pancreatitis ma le faʻalavelave faʻapitoa poʻo le necrosis, o sauniuniga o le enzymatic ua faʻamatalaina e fomaʻi.

O fualaau sili ona lelei mai lenei vaega o Creon. Ae e le mafai ona faʻaaogaina i mataupu uma. O se vailaʻau e faʻamaonia pe a maeʻa ona faʻaalia le iuga o suʻega ma faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i Creon, o fualaau nei e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le maʻi.

  1. Panzinorm. Faʻaaogaina i le tulaga o le le atoatoa o galuega o le exocrine. Avanoa i le pepa faʻapipiʻi.
  2. Pancreatin Lotu Rusia o Creon. E le taugata. Ae e le aoga i tulaga uma. E mafai ona afaina ai puipui o le manava.
  3. Feso. O se faʻapipiʻi tele o lauʻau. O lona tuufaatasiga e aofia ai e le gata o enzymes, ae o vaega foi o le talo ma le hemicellulose. O loʻo faʻamatalaina mo tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 3 tausaga.

Togafitiga ma enzymes e tumau mai le 2 vaiaso i le 1.5 masina, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, le natura o le tiga o le tiga ma le matua o le maʻi.

Fesoasoani faʻapitoa

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e taua tele e le gata ina faʻamaʻo saʻo le faʻamaʻi o le tiga, ae ia faʻamavae foi le mafuaʻaga o togafitiga. O le tagofia o fualaau e le maua ai se togafitiga atoatoa ma maualuga. Afai e le tausisia e se tagata fautuaga a se fomaʻi, o lona uiga o le a le maua se iʻuga lelei.

O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina e le gata o metotia o le faamamaina o tiga, ae faʻapea foi isi ituaiga vailaʻau:

  • taufaasese. Faʻaauau ma le faʻavaivai pea. Faʻaleleia le lelei o le moe ma puipuia le faʻaogaina o le tino mai faʻalavelave faʻalesiosiomaga,
  • antihistamines. Faʻaitiitia le suamalie, mumu ma le fulufulu i luga o le paʻu, lea e mafua mai i faʻafitauli o le maʻi pe a ave ni meaai,
  • mea faʻapitoa e maua ai le pata. I le pancreatitis, o le calcium e sili atu lona leaga. Ua fufulu mai ponaivi, lea e tau atu i lo latou vaivai,
  • vitamini faʻalavelave. E tatau ona aofia ai vitamini B, acidic ascorbic, retinol, tocopherol, omega 3-6-9 fatty acids,
  • tapenaga sauniuni. Puipuia le manava, pancreas ma le afia mai le afaina mai aafiaga o mea leaga,
  • fualaau oona. O loʻo faʻaalia pe a amata ona mafatia le galuega o le endocrine i le paʻu,
  • vailaʻau. Faʻaaogaina pe a faʻaleagaina ma faʻaleagaina e masani ona faʻalavelaveina,
  • vailaʻau faʻamaʻi. Faʻaauau le faʻavae ma le faʻavae toto,
  • tagata suʻesuʻe. Aveese toxins, siama mimiti ma a latou otaota. Faʻavasega le nofoa. Ae e mafai ona latou mafua ai le taʻavale.

Togafitiga mo tiga e mafua mai i le 10 i le 20 aso.

I se tulaga e le masani ai, o le pancreatitis o loo faamatalaina e se liona pipili. Ina ia faʻaumatia le togafiti faʻamaʻi, ua faatonuina e fomaʻi vailaau faʻasaina ma le tele o aʻafiaga. O le mea sili ona faʻaaogaina o Tobramycin, Carbenicillin ma Ampicillin. Ole vailaau o vailaʻau i tulaga taʻitasi e filifilia taʻitasi e le fomaʻi.

Ina ia mafai ona sili atu le aoga o togafitiga tiga, o nisi o tulafono taua e tatau ona mulimuli ai.

  1. Taumamafa i se taumafataga maloloina. E talafeagai le lafoaia o oloa mamafa i le ituaiga o meaʻai falai, gaʻo gaʻo ma iʻa, mayonnaise, sauga, mea e leʻi maeʻa, meaʻai vave.
  2. Faʻesea le faʻaaogaina o ava inu-pia: beer, wine, champagne, cocktails.
  3. Aua le 'ai i le po. O le taumafataga mulimuli e tatau ona le sili atu i le 7 i le afiafi.
  4. Kuki e na o le fuā, faʻapipi poʻo le kuka.

Afai o le tiga o le tiga e le mafai ai ona moe ma faaleagaina ai le ola, ona tatau ai lea ona faatulaga se anapogi mo ni nai aso. Soo se meaai e le aofia mai le lisi. E mafai ona e inu vai e le o ni carbon mineral poʻo vai faʻamamaina. I le taimi nei, e mafai ona e faʻaaoga le malulu i le itu tauagavale. Ina ia faia lenei mea, ave se aisa ma afifi i totonu o se ie manifinifi.

Painkillers mo le tino pancreatite

E ui lava i le tele o meaʻai, o se tasi o auala autu o le faʻasaʻoina o tiga i totonu o le pancreatitis ogaoga o le faʻaaogaina o analgesics. O fualaau o le filifiliga muamua o salicylate (Aspirin) poʻo Acetominofen, lea e lauiloa foi o Paracetamol. E ave loa i luma o meaʻai e puipuia ai le tiga. Muamua, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le tuʻuina atu o Paracetamol, talu ai e itiiti le faʻaleagaina o lona aafiaga i luga o le pancreas. Ae ui i lea, i tagata gasegase e afaina ai le ate, e mafai ona faʻaaogaina i le vaega o feiloaiga muamua ma lau fomaʻi. Talu ai o le fofo o le hepatotoxic.

O le fua o le painkillers mo le tino pancreatite e filifilia taitoatasi. Ae, i soo se tulaga lava, e fautuaina e laʻititi i le mafai.

O le tele o fomaʻi e masani ona faʻasaʻo le tiga i tagata gasegase i le tino pancreatitis, laulau o pancreatin, lea e le o iai ni mea e puipuia ai le gaʻo. E amata ona faʻaaogaina i le manava, faʻapea foʻi i pito i luga o le duodenum. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina i fualaau faasaina e poloka ai le gaioiga gaosia.

Anesthetizing injections ma fualaau mo pancreatiti

Aemaise lava, e masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le ituaiga o meaʻai:

  • aʻafiaga o le antispasmodic - Mebeverin, No-shpu. E le gata i lea, o le aveina o Papaverine, Meteospasmil, Buscopan, o le a fesoasoani e aveesea le spasm,
  • I le faʻaopoopoga, latou te faʻaaogaina foi painkillers mo pancreatitis, e pei o analgesics. Mo se faʻataʻitaʻiga, Baralgin, Acetamifen,
  • o vailaʻau e le o faʻamaʻi-fomaʻi e aoga: Voltaren, Movalis, Indomethacin.

Taliaina o soʻo se lisi o tupe ua tatau ona faʻatinoina pe a maeʻa feutagaiga muamua ma lau fomaʻi.

I le laasaga o togafitiga faʻamaʻi, faʻapea foʻi i le tulaga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o le injections o le tiga ua faʻamatalaina o loʻo i ai se malosi ma sili atu ona aʻafia. Faatasi ai ma analgesics, o le sili ona lauiloa o: Buprenorphine, Pentazocine.

E le o se mea e le masani ai, o le tele o poloka poloka e aofia ai i le togafitiga togafitiga. Mo injections e iai le aʻafiaga o le antispasmodic, faʻaaoga Eufillin.

I le tulaga o nei vailaʻau uma e le taofia ai le tiga, i se osofaiga ogaoga, o nisi taimi e fautuaina ai e tagata atamamai ia mea e fai ai le pancreatitis, lea ei ai se nakoti. E aofia ai: Promedol, Fentanyl.

O le pancreas, e aunoa ma se masalosalo, o se tasi o tino sili ona taua o le gastrointestinal tract. Ae o lana galuega na osofaia.

O le mafuaʻaga o le aʻafiaga i le tino o mea i fafo ma totonu o faʻafitauli o mea faʻapitoa.

O faʻamatalaga mo le tiga i le manava ma le pancreas e fesoasoani e faʻamafiesea ai lagona le mautonu.

O se tagata na feagai ma ia ituaiga o togafitiga e tatau ona iloa le auala e faʻaaogaina ai le paʻu, o le a le mea e fai e taofi ai faʻamaʻi o le maʻi, lea na mafua ai le solia o lana galuega.

I lenei mea o le a matou taʻuina atu ia te oe mea o loʻo i ai mo le suʻeina o meaʻai, o le a le ituaiga vailaʻau e fautuaina e ave i le tulaga o le faaletonu o le pancreatic ma, mulimuli ane, o le taunuuga o le gaioiga o lenei okeni.

Faailoilo mo le aveina o meaʻai

Ae tatou te leʻi taʻu atu ia te oe le auala e faʻaaogaina ai le pancreas, e tatau ona e iloa pe a fautuaina oe e fai lenei mea.

E mafai ona e faia soʻo se togafitiga faafomaʻi pe afai e te masalomia se faʻaleagaina o lenei okeni pe a uma ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi.

O le mea masani, o le pancreas e faʻalavelave i le atinaʻe o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e pei o le gastritis, duodenitis, pancreatitis ma isi.

O nei maʻi uma e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai. O le tino o le pancreas e mafai ona faʻaumatia, afaina ma aafia i siama faʻamaʻi.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le faʻaogaina o galuega e faʻavaivaia. O le mea lea o le manaʻomia mo lona faʻamautuina ma le faʻamautuina.

O lea la, e fuafua i le a, e fautuaina e le au atamamai tagata maʻi ina ia maua mai i latou?

  • O lagona le mautonu e tutupu i taimi uma. O le tagata ua uma ona feagai ma ia faigata muamua.
  • O le atinaʻe o maʻi o le manava, gastritis, pancreatitis ma isi gastrointestinal illnesses. O le tiga o se soa tumau o nei maʻi.
  • O lagona le mautonu le gasolo pe a uma le taumafataga. I lenei tulaga, e mautinoa lava tatou te talanoa e uiga i togafitiga faʻaleagaina i le tino.
  • I le pito i luga o le manava, e lagona ai lagona tiga ma le tiga.

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona faʻaaogaina le paʻu, e fautuaina e taulai atu i au faʻaʻailoga.

Fautuaga! Faʻafitia le pulea e le tagata o ia lava se vailaʻau faʻamalosi. Afai e le afaina oe muamua i le manava o le manava, e mafai ona e ave se vailaau faʻamalosi. Ae peitai, afai o le tiga e tupu tele, e le mafai ona taofia i fualaau. I lenei tulaga, saili fesoasoani faafomaʻi!

O faʻamaoniga i le faʻamaʻi ile fale

E le o taimi uma faʻapitoa mo le tiga i le manava ma le paʻu, e fautuaina e ave i le fale.

O le filifiliga lelei lava o le teena o le fesoasoani a le tagata lava ia i le leai o se faʻamaonia saʻo.

O lona uiga, pe afai e te leʻi asiasi muamua i se tagata gastroenterologist o le a faʻamautuina ma le saʻo le mea e mafua ai lau faʻailoga, ona avea ai lea o soʻo se mea faʻapitoa e lamatia mo lou soifua maloloina.

O le mea muamua, muamua lava, o tagata e faitio e uiga i le faʻaaliga e tatau ona lafoai le fale o le tagata lava ia:

  • Nausea na sau i le vomiting.
  • Faʻavalaina o le tino i meaʻai. E masani lava ona tupu i le faʻaaogaina o oloa lapoʻa.
  • Faailoga e taʻu mai ai o le paʻu o le manava ua faʻalavelaveina.
  • Laititi o le toto maualuga. O se tagata o loʻo aʻafia le toto i lalo o le masani e mafai ona le iloa.
  • Tulaga faʻafefe.
  • Vomiting E masani lava ona i ai le faʻaogaina o meaʻai, e le mafai ona matauina i totonu o le vomitua fasi falaoa. E le gata i lea, o le toto e ono i ai i le lua o le maʻi - o se mea e sili ona mataʻutia.
  • Tele galala ma faʻamago ese mai le epidermis. O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le faʻalaumuina.

O nei mea uma e le o faailoga uma lava, o lona faʻamatalaga e le gata o se mea e le manaʻomia, ae e matautia foʻi le ave o meaʻai.

Faʻafefea ona faʻaaogaina le pancreas

O lea ua e maʻi. Ua i ai se toilalo i totonu o lau gastrointestinal tract, o se taunuuga o lea mea e aumai ai taumafataga faatasi ma tiga matuia.

O loʻo i ai se manaʻoga e faia togafitiga togafitiga. O le a se mea e mafai ona faʻaaogaina ai se okeni maʻi? O le mea e lelei ai, o falemaʻi faʻaonaponei nei ua "faʻaogaina" i fualaau faʻamalosi.

O le tele o nei mea e maua i luga o le counter-counter. I le faʻaalia o faʻamaoniga e faʻaalia mai ai le faʻaleagaina o le pancreatic, ua fautuaina e ave le antispasmodics.

Taua! Manatua o le tagofia o fualaau oona e le maua ai togafitiga mo le faʻamaʻi, o le atinaʻeina na mafua ai le faʻaalia o se maʻi tiga.O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o se auala e taofi ai le faʻavauvau, ae le o faʻamaoniga o le maʻi maualalo.

O nisi taimi faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tigaina o le maʻi, o le faʻaaogaina o se pepa papa o fualaau oona e le aumaia ai le manaʻoga.

O le mea lea, ina ia faʻaumatia faʻasalaga ogaoga, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faasaina.

O le toʻatele e le fiafia e tuʻuina atu injections, e ui i lea, o se auala sili lea e taulimaina ai tiga tugā pipisi.

O a ituaiga o vailaau e tatau ona faia i lenei mataupu?

O nei vailaʻau taʻitasi e aofia ai le vaega o antispasmodics. O lo latou mauaina e mafai ai ona e taofia lagona le manaia o le manava i se taimi puupuu.

Afai o le tiga e tupu pe'ā uma ona 'ai ma e le mafai ona faʻafeiloaʻi, o loʻo i ai se manaʻoga e ave se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi tiga.

I lenei tulaga, ua fautuaina e tuʻufaʻatasia se antispasmodic faʻatasi ai ma se mea faʻalogo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e inu pulu o Spazmalgon ma Analgin, poʻo Ralabal ma Nurofen.

Faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga na oʻo mai i vailaʻau. E manaʻomia lenei mea ina ia iloa ai le auala e saʻo ai ma le aofaʻi.

Afai o le faʻaaogaina o papama mo le faʻamoemoega o le faʻafefe o le pancreas e le o aʻafia ai i manaʻoga e manaʻomia, e fautuaina e faʻaaoga i le auala faʻafefe o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga. Faʻasalaga tiga, e mafai ona e tuiina le moli o No-shpa ma Analgin i le vein a se maʻi.

Afai e le fesoasoani lenei mea, e fautuaina e fomaʻi Kitanov e faʻamaonia. Aua le faʻaleagaina le faʻaaogaina o lenei vailaau mo togafitiga faafomaʻi, talu ai o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻamatalaga e aʻafia ai le Faʻasalaga o le Gland

O faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e le na o le pau lea o le mafuaʻaga mo le faʻaalia o lagona tiga tiga.

E mafai ona latou faʻalogona ma ona o le olaga sese e taʻitaʻia ai tagata. O lea la, o a mea e mafai ona mafua ai le tiga i lenei totoga?

  • Vaʻaia faʻasolosolo faʻasaʻi.
  • Faʻaleagaina metabolism. E masani lava o le tagata lava ia na te faʻamalosia se maʻi faʻaleagaina i totonu o lona tino, o le mafuaʻaga mo lenei mea e le talafeagai le taumafa.
  • Faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.
  • Aga masani leaga. Muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i le ulaula ma le inu ava malosi.
  • Le vaitaimi o le faʻagasologa. O le tele o fafine maʻitaga e faatagaina i latou lava e 'ai i se oloa e faʻasaina ia i latou, mo se faataitaiga, keke keke. O le mea lea, latou te faʻasalaina ai le gland e le afaina.

O le mea lea, o foliga vaaia o tiga i le itu tauagavale o le manava (o le nofoaga o le pancreas) e mafai ona faʻaalia e le tagata lava ia.

Puipuiga

Ina ia aloese mai foliga vaaia o le le mautonu, e tatau ona e taitaia le olaga saʻo. Muamua lava, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le ethyl alcohol ei ai lona aafiaga faataumaoi i luga o le tino o le pancreas, o le mea lea, ua solia ai le inu ava malosi i le gastrointestinal tract pathologies.

A leai, o le tiga i le manava o le a le faʻaitiitia. Lona lua, ia aloese mai le mea na tupu, ao le i faia taumafataga taitasi, fesoasoani e tatau ona tuʻuina atu i le manava i foliga o enzymes.

O le mea lea, alu i se asiasiga, inu se laulau o Pancreatin poʻo Creon. O lenei fuataga o le a fesoasoani ia te oe e puipuia ai faʻafitauli pe a maeʻa se taumafataga e pei o le faalumaina ma se lagona o le mamafa i lou manava.

Ma le mea mulimuli, lona tolu, 'ai saʻo. O lou soifua maloloina e faʻalagolago ile auala e te fuafua ai lau taumafa.

Aua nei faʻaleagaina mea manogi, ulaula ma soona manogi. Mulimuli i se mea inu vai e puipuia ai le faʻamalolo ma tausia le paleni vai.

Ia, o le tulafono mulimuli - i le uluai faailoga o le malaise e alu i le falemaʻi. O le vave ona e puipuia le faʻamaʻi, o le tele lava o le a le o faʻatasi ma le faʻalavelave faʻalavelave.

Vitio aoga

I le gasegase o le pancreatitis poʻo lona faʻavavevave, o le foliga mai o faʻamalologa le talafeagai e mafai, ma e taua ai le faʻaalia o le tiga.

Latou te mafua ai le tele o le faʻavauvau, ae mafai ona taofia faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau.

O faʻamaʻi mo pancreatitis e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi, e faʻavae i luga o le tulaga o le tagata ma le ala o le faʻamaʻi lava ia.

Fua mo se tiga ogaoga

Afai o se osofaʻiga o pancreatitis i se foliga lapopoa foliga mai mo le taimi muamua, ona oʻo ai lea o le tiga ma le faʻafuaseʻi, ma o le a vave tele lona malosi.

O lenei faafitauli e mafai ona i soo se mea, ma ina ia taofia ai le faailoga, e le masani ona maua fuatini ma isi vailaʻau.

I lenei tulaga, e sili atu le valaʻauina o se taʻavale, ma ao le i taunuu fomai, e mafai ona e fesoasoani ia oe lava poʻo se tagata o loʻo osofaia.

O le mea autu o le iloa lea o tulafono faavae e faatagaina ma faʻasaina mo le faʻaaogaina:

  1. O le tagata maʻi e manaʻomia ona nofo i lalo pe nofo i le afa, ma tuʻu le tino i luma. E le fautuaina e ave se tulaga faʻavave, aua o le a na o le malosi o le faailoga.
  2. E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai ni enzymes, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase i taimi o taumafataga. Ina ia taofi le osofaʻiga, e tatau ona le faʻaopoopoina le vaevaega o enzymes, ae faʻaitiitia ai le latou gaosiga.
  3. Aua nei faʻaleagaina le vomiting, e tusa lava pe afaina tele le gasea poo le tatu. I le fale, e masani ona faʻaaoga fofo, faatasi ai ma le faʻamoemoe o le a faʻaleleia, pe a uma le fomu, ae o mea uma e tupu i le isi auala.
  4. Aua le 'ai pe inu pusi po o siʻeli. E mafai ona faʻaaogā naʻo le vai e aunoa ma le alkaline gas mo le tiga, e tatau ona e inu i nai sipuni i se aofaiga maualalo.
  5. Taumafai e aua nei faʻaogaina le meaʻai mo pancreatitis aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, ona o le toomaga o le faailoga e mafai ona faʻafefeteina le ata o le falemaʻi, ma o le a faigata tele. Drotaverin poʻo Papaverine ua na o le pau lea o fualaau faʻamaonia ua faʻamaonia mo tiga ogaoga ao leʻi asiasi atu i le fomaʻi.

Faʻasalaga ogaoga ma le tiga i le pancreatitis, e tele lava ina ave e tagata se taʻavale, e maua i le falemaʻi, ua faʻamaonia le saʻo ma iloa lelei le fesoasoani. O lenei taʻiala e aloese mai faʻalavelave ogaoga, gasegase.

Faatasi ai ma se malosi malosi, e mafai ona e faʻaaoga nisi o togafitiga faigofie a tagata. Afai o le osofaiga e le malosi tele, ona e fesoasoani lea i le malulu i totonu o le manava o le manava, lea e vave ona taofia ai le le mautonu.

O se numera tele o mataʻaga e aoina i vae o se tagata, o lea e mafai foi e le massage ona faʻamafiesea le tiga na mafua mai i le pancreatitis.

I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga e faʻavae i luga o sipuni o le rose po o le mint, faapea foʻi le sua mai le koko, pamekaranisi.

O nei meainu e faaleleia atili ai le tulaga o le totoga o le tino, o fualaau oona, o le puipuia o le tiga, ae o fua uma o vailaau masani e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le fomaʻi.

I osofaiga mataga, decoctions ma infusions e le mafai ona faʻaaogaina, ae latou te le fesoasoani.

Analgesics

Toeitiiti lava o ituaiga uma o tiga e mafai ona taofi pe afai e faʻaaoga faʻamalosi. I le gasegase o le mumusu i totonu o le pancreas, e mafai e fomaʻi ona fautua mai fualaau mai isi vailaʻau vailaʻau. E filifilia mea uma lava mo tagata maʻi taitoatasi.

O faʻataʻitaʻiga uma ei ai o latou lava uiga faʻaaoga, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga.

A faʻaaogaina fualaau faʻasaina, e le mafai e le tiga ona taofi, ae o nei vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma faʻamaʻi faʻapitoa poʻo le le lelei o le tino.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa lea o loʻo i ai ni inhibitors o meaola faʻapitoa meaola, lea e tele polishzymes.

O le atinaʻeina o le tiga i le pancreatitis e masani lava ona aliali mai ona o le solia o le galuega a le sphincter o Oddi, faapea foi ma le dyskinesia o le intestinal.

I lenei tulaga, e sili atu le le faʻaaogaina o analgesics, tuu atu le fiafia i vailaʻau faʻasaina.

Antispasmodics

I le faatusatusaina o analgesics ma antispasmodics mo le toomaga tiga, o le tele o tulaga lelei o le mulimuli e mafai ona iloga:

  1. Maualuga maualuga pe a uma le faʻafoega.
  2. Faʻafitauli faʻamalolo umi.
  3. Faʻafitauli pito i lalo.

Talu ai ona o le pancreatitis tiga e masani ona aliali mai ona o maso musele, ona o le mumu o le pancreas, e fautuaina e fomaʻi i taimi uma le faaaogaina o antispasmodics.

O faʻamatalaga o le myotropic for pancreatitis ua sili atu ona lelei. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona vave faʻafuaseʻi ona aʻafia spasms, e tusa lava po o le a le mea e tupu.

O vailaʻau faʻasaina uma e vaevaeina i ituaiga e lua:

O se tasi o mea pito sili ona lelei o le myotropic antispasmodics o Duspatalin. O nei vailaau e mafai vave ona aveese le masima ma faaitiitia ai le fatu o le sodium i totonu o sela, i se faaopoopoga, o le gaioiga o le calcium e taofia, o le tafe mai o le potassium e faaitiitia, ma o le a le faaitaina ai le mafaufau.

E tusa o le afa itula pe a uma ona ave le pulu, o le malosi o le tiga e amata ona faaitiitia, ma o le gaioiga o mea gaioiolosi e oʻo atu i le 12 itula.

Analgesic mo le pancreatitis masani

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

I le taimi masani o le faʻamaʻi mai le tiga, ua fautuaina e fomaʻi ni mea e le o le steroidal analgesics. E filifilia i latou taʻitasi, i se faʻaopoopoga, e mafai ona latou faʻaaogaina fualaau faasaina lea e aʻafia ma aveesea ai le mafuaaga tonu o le faailoga.

E masani ona faʻaaoga e faʻasaʻo se osofaʻiga:

  1. Ibuprofen, Nimesil poʻo Diclofenac.
  2. Antispasmodics ma analgesics, e aofia ai No-shpa, Baralgin.
  3. Faʻailogaina o le faʻasaʻolotoina o le sua o le pancreatic, lea e mafai ona faʻamafiesea ai le atuatuvale mai le totoga mumū. Mo togafitiga faʻaaoga Gordoks, Krivriven.
  4. Hormonal fualaau e faʻavae i luga ole somatostatin. O lenei vailaau e faʻaitiitia ai le faʻamalolo o enzymes ma faʻaumatia ai le tiga.
  5. O fualaau o le Enzymatic e mafai ona faʻaleleia ai galuega e 'ai, e mafai ona e inu ai Creon, Mezim, Feso.
  6. Antihistamines, togafitiga. O nei vailaʻau e aveesea ai le edema mai le vaega mumū. Mo togafitiga, Furosemide, Suprastin, Diphenhydramine e faʻaaogaina.

Meaʻai lelei, mea tau taʻaloga, faʻaaogaina o togafitiga a tagata e mafai ona faʻaumatia ai le tiga i se tulaga masani.

O ia metotia o le a fesoasoani pe afai o le tiga e agamalu, e foliga mai, mai lea taimi i lea taimi, e aunoa ma se faʻagasologa o uiga.

Faʻataʻoto mo le tiga

O Palalgin mo pancreatitis ua faʻaaogaina mo le silia ma le 10 tausaga e togafitia ai, faʻaitiitia le tiga ma isi faʻamaoniga o le maʻi.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e tele vailaau faafomai, lea e tuu faatasi ai le taunuuga lenei:

  1. E i ai a latou faʻalogiga faʻamalosi.
  2. Faʻaitiitia maso maso.
  3. Latou te aveesea le faʻaogaina o le mumusu i se foliga malie.
  4. Aveese le vevela.

O le faʻamaʻi, e vave ona afaina ai Palalgin i le tele o mafuaʻaga o le tiga, tuusaʻo i le atigipusa, ae fautuaina e aua le faʻaaogaina vailaau mo se tiga ogaoga, ae o se uiga agavaʻa pe agamalu e foliga mai i taimi uma i le taimi masani o le vasega.

O Baralgin e le o se fualaau fualaau faasaina, o se vaega o le vaega o faʻataʻitaʻiga.

Ole vailaau ua faatonuina i le maʻi pe a fai o isi fualaau o loʻo taʻua i luga mai vaega eseese o vailaʻau e le fesoasoani. E mafai ona e faʻatau le meafaigaluega i ituaiga eseese:

  1. Pusa e aofia ai le 500 mg o mea gaosi. E mafai ona faʻaaogaina mo le tiga laʻitiiti poʻo le tui.
  2. Candles, lea o le ai ai le 300 mg o mea aoga. O lenei pepa e toetoe lava a le faʻaaoga mo le faʻamaʻi.
  3. Faʻafitauli e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o meaola po o le injections. O le fomu ua fautuaina mo le tigaina o le tiga, ma o le fofo lava ia e mafai ona faia faatasi ai ma isi vailaʻau.

E mafai ona faʻaaogaina laumei i le 6 vaega i le aso atoa, e tusa lava pe o le a le taumafataga, ae afai ei ai sau faʻamaʻi, e lelei tele le faʻaaogaina i le 30 minute ao leʻi 'ai, ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tiga pe a uma le faʻaaogāina o oloa.

O Palalgin e tele ana mea e faʻaogaina i atunuu eseese, e kamupani eseese. E le pei o analogues, e tasi lava le vaega galue a Baralgin.

E ui o le vailaʻau e sili ona lauiloa, o loʻo i ai sona aafiaga lelei, ae e le tatau ona ave e aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

O vailaau taʻitasi e faʻaleagaina ai, aʻafiaga i itu ma Paralgin mo pancreatitis e le o se faʻasalaga.

E tusa lava pe a uma le faʻaaogaina o le piliki, o le atinaʻega o aʻafiaga leaga e mafai, e aofia ai:

  1. Faʻafefe o le tino.
  2. O faʻasalaga i le tuufaatasiga o le toto, o le masani o platelet ma leukocytes ua faʻaitiitia.
  3. Faʻaleagaina o le fatu ma le tino vascular system.
  4. Faiva o le faʻasologa o le hepatic ma le tele.

I le tele o pathologies, o le vailaʻau e faasaina ona faʻaaogaina. O mea autu o faʻamaʻi o gaʻo, ate, toto ma le fatu.

Aisea e aliali mai ai le tiga

O lagona paga o faʻamaoniga autu ia o togafitiga o le tino gasegase.

E mafua mai i mafuaʻaga lava e tasi e pei o le faʻamalosia lava ia:

  • le tausisia o taumafa ua faatonuina - o le taumafaina poo le taumafaina o mea faasaina,
  • inu ava malosi,
  • popole popole
  • faʻamaʻi o isi totoga o le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le gaioiga laititi - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le gallbladder poʻo gastritis,
  • mea oona e ala i meaai, fualaau faasaina po o vailaʻau.

E masani lava o tiga e lagona ai ei latou lava le afa itula talu ona latou 'aina le mea sese. O le taimi lenei e manaʻomia ina ia mafai ona faʻaaogaina le galuega faalilolilo o le pancreas ina ua uma ona 'ai le meaʻai i le manava. Afai o le meaʻai e mamafa, e le afaina, o aʻafiaga o mea mamafa e mamafa mamafa, e amata ona afaina. I lenei tulaga, o le edema o le pancreas e atiaʻe, o le toto e tafe atu i le okeni, ma o le taunuuga lea e faateleina ai le mamafa i totonu, o tiga e tupu.

Ma o tiga foi e mafua mai i:

  • vavalalata o le papacreatic ducts,
  • suiga o le tino,
  • hypoxia - le lava o le okesene i le tino,
  • le mautonu o le toto i le pancreas.

Ole maʻi pipili lapoa e tau atu i le atinaʻe o le necrosis pancreatic. Afai o le pacreatic lobes e le mautonu i le taimi lava e tasi (o lo oi totonu ia i latou ua gaosia ai le vai pancreatic), ua sasaa atu i totonu o le paitoneal cavity. O lenei mea e mafua ai se tiga ogaoga o le tiga, o le tagata maʻi o loʻo i se tulaga ogaoga ma e le mafai ona mafaufau i se isi lava mea ae pe faʻafefea ona aveesea le tiga i le pancreatitis i soo se auala.

O le tiga i le foliga masani o le pancreatitis o loʻo i ai se mea e ese ai le atinaʻeina o le tino. O le faʻaogaina o le tino e le tutusa ma le osofaia, o le ita o le pancreas e le taua. Ae o na mea na faaleagaina i le taimi o le faigata o le taimi e taulaʻi, i lo latou nofoaga o loʻo fesoʻotaʻi atu i le tino o le tino ae le o glandular. Latou te fetaomi i luga o vaa o loo siomia ai i latou, o le namu gata ma totoga i totonu. O le mea lea, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i le tumau, tiga tiga i le hypochondrium, o nisi taimi e oʻo atu i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale, i tua i le va o le tauau.

O le a le mea e fai i se tiga matuia

E masani lava o se tulaga talitutusa e maua ai se tagata i fale faigaluega, ile fale poo se pati. E mafai ona e faʻaaogaina le pancreas mumū ae leʻi oʻo mai ma auala faʻaogalelei.

Ae e taua le iloa o le a le mea e mafai ma e le mafai ona faia ina ia le faʻaleagaina le tagata maʻi sili atu:

  1. O le tagata gasegase e tatau ona alu i se nofoa po o le afa-nofo i le tulaga, faʻapipiʻi le tino i luma. E sili le aua le pepelo i lou tua - o le faʻamalosi lea o le tiga.
  2. Leai se mea e le faia ai ni sauniuniga e aofia ai enzymes, e pei ona faia e le toʻatele i le tiga o le manava i le maeʻa o se taumafataga ma inu. Nai lo lena, o lea e tatau ona e faʻaitiitia le gaosiga o enzymes.
  3. Aua e te faatupuina le fomaʻi pe afai o le gaioiga, palau ma le vomiting e popole, faatasi ai ma le fesoasoani a le paseka ma isi fofo.
  4. Aua e te 'ai - o nisi e taumafai e inu i le tilotilo, susu poʻo le' ai i se vaega o le faletua vaʻavaʻai, ae o le taimi nei e le o le taimi e faia ai. E naʻo le faʻatagaina e inuina vai alkaline e aunoa ma le kesi i tamai sipili ma vaega laiti.
  5. Taumafai e aua le faʻaaogaina analgesics ma isi faʻailoga, aua o le a faigata ai le siama. E na o le pau lava le auala e faʻasaʻo ai le tiga i le tino pancreatitis e mafai ona faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi - o fualaau nei poo injections o Drotaverin ma Papaverine.

Vailaʻau mo le tiga i le tino pancreatitis

E faʻafefea ona faʻasaʻo le tiga ma pancreatitis i le lautele, ma faʻatasi ai ma ona fomu faapitoa, o le a faia e le fomaʻi, fuafua i le tulaga o le maʻi. O le masani lava, e faʻaaogaina le mea e faʻaogaina ai, ona e mafua mai i le vomiting ma le manava faʻatasi ma le faʻavavega o le pancreatitis i toetoe lava o mataupu uma, o laupepa ma capsules e leai se taimi e faʻamavae ai ma faʻafefe.

Mo le tiga faʻaleagaina, o le tuufaatasiga o faʻamaʻi ma antispasmodics ua faʻaofiina - Drotaverin ma Baralgin poʻo Papaverin ma Analgin, ma isi.

Afai e le fesoasoani nei vailaʻau, e faʻaaogaina fualaau oona:

Ketanov e le o se fualaau faasaina, ae o se vailaʻau malosi, aoga lelei, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e fai ma sui. O nisi taimi e taofia ai Novocaine. O nei fualaau e lua (e le pei o fualaau faasaina) e mafai ona faatauina i se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, e manaʻomia e le maʻi maʻi le malologa atoa - faaletino, lagona. Ina ua uma ona folasia mai se faʻamalosi mo le pancreatitis, ua tuʻuina i luga o le manava se uaua kulimi. E fesoasoani lenei mea e faʻamalolo ai le panma o le edema, lea e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le tiga. Ae e le fautuaina i le fale: o le maalili e mafua ai vasospasm ma faʻalavelave ai le maʻi o le maʻi.

O vailaʻau vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le tiga e fesoasoani foi:

  • e toe faʻafouina ai le masima-masima metabolism,
  • ia taofia le faaseeina o enzymes,
  • e faʻateʻa ai mea faʻapitoa faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le toomaga o le faiga o le le fiafia ma le toe faʻafoʻisia o galuega o le pancreatic, o le a faʻavaivaia ma vaivai le tiga.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis tumau

Afai o le tiga o se atugaluga i le foliga masani o le maʻi, na o le fomaʻi e tatau ona filifili le auala e faʻaumatia ai. O mea faʻapitoa e faʻamatalaina mai le vaega o le anti-inflammatory or analgesics, faʻapea foʻi ma vailaau e faʻamalo ai le mafuaʻaga o le tiga.

E masani lava, o nei:

  1. NSAIDs - Ibuprofen, Diclofenac, Nimesil.
  2. Antispasmodics ma analgesics - Baralgin, Faʻamatalaga, No-spa.
  3. O faʻatagaina o le gaosiga o le vai pancreatic - latou te faʻatagaina oe e suʻe le pancreas i le taimi o lona mumū. O Gordoks, Krivriven, Kontrikal.
  4. Auala e aofia ai le hormone somatostatin - o lenei vailaau e taofia ai le failautusi faalilolilo o le pancreas ma o se vaega e faʻasaʻo ai tiga.
  5. Polokalame o le Enzyme - faʻamalosi ai le 'ailaina ma le lagolago i le pancreas, e aofia ai Mezim, Creon, Festal, Pancreatin.
  6. Antihistamini ma togafiti - faʻasaʻo le tino e fulafula i le mumū o le masini vai, o Furosemide, Triampur, Suprastin, Diphenhydramine, Pipolfen.

O le taulimaina o le tiga ma le taofia o osofaiga fou o le a fesoasoani i meaʻai, o le manava o le tino, togafitiga faʻaleaganuʻu.

Ae o nei metotia e fesoasoani i nai tiga laiti i le taimi o le faʻamalologa.

Afai o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi, e tusa lava pe o le a le mea e fai, e tatau ona vave valaau le falemaʻi.

E faʻapefea ona maua le tiga i le pancreatitis tumau

Faʻasalaga lona lua, o le tiga e itiiti ifo nai lo le osofaʻiga muamua. O le nofoaga o le localization o le suiga. O le le fiafia e lagona i vaega nei:

  • i tua
  • i le pito i luga po o le visa o le manava,
  • i totonu o le pusa.

I le tulaga o le pancreatitis chronic, o le tiga e le ogaoga, e eseese taimi. O le taunuuga o le le toʻa e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o taumafa mamafa, ava malosi.

E tupu pe a maeʻa le faʻateteleina, o le a mou atu le tiga. Aua e te malolo, e mafai ona matou talanoa e uiga i le gasegase o se vaega tele o le pancreas.

O se taunuuga o lagona tiga i tagata gasegase, o se soliga o le mafaufau-lagona faalemafaufau ua matauina. Faatasi ai ma se umi umi o le faamaʻi, o le psyche ua matua faaleagaina.

O le tiga i le taimi o le tigaina o pancreatitis e mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina ole maʻi. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o le pancreas i le taimi, galo mo sina taimi e uiga i le atuatuvale ma le tiga.

Auala e faʻaitiitia ai le tiga i le pancreatitis

O le osofaiga muamua o le faamai, o se tulafono, e tupu faafuasei. Mo se mafuaʻaga tatau, o le fesoasoani muamua i se tagata maʻi e maua i le fale poʻo le galuega. O tulafono ua lisiina e tatau ona maitauina:

  1. Ua tuʻuina atu i le tagata manua le filemu atoatoa.
  2. Faʻapipiʻi ma se tino faʻapipiʻi.
  3. O le tiga e mafai ona faʻamatuʻuina sina mea itiiti ma le fesoasoani o le manava papaʻu.
  4. E le fautuaina meaʻai.
  5. I le vomiting, e le fautuaina e inu vailaau, vaifofo e mamanuina ai le manava ma le fatu. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi ma ou tamatamailima.
  6. E le mafai ona e ave fualaau, o le a aʻafia ai taunuuga o le siama o le maʻi.
  7. O le tagata maʻi e mafai ona tuʻuina atu se kuata kuata vai vai.
  8. E le tatau ona faʻaaogaina se pusa tioisa i se nofoaga faʻafitauli - faʻateleina le faateleina o vasospasms, faʻamalosia le galuega a se mamanu maʻi.
  9. I le tulaga o spasm ogaoga, o le a le aafia le tagata maʻi i ni tusitusiga e mamanuina ai le faʻaitiitia o faʻaʻailoga o le tiga. Antispasmodics mo pancreatitis ua faʻamaonia e faʻamalolo ai spasms.
  10. A maeʻa le fesoasoani muamua, e taʻua le fomaʻi i le fale.

Fualaau e fesoasoani e faʻaumatia ai le tiga

A maeʻa ona faʻatuina se suʻesuʻega, ona filifili lea e fomaʻi poʻo le a le vailaʻau e faʻatonuina i le maʻi. Injections mo pancreatitis ua faʻatonuina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi, faʻamuamua i allergies. O vailaau nei o vailaʻau e faʻaitiitia ai mafatiaga o tagata mamaʻi i le pancreatitis.

Mo le injections ma le pancreatitis, e faaaoga ai antispasmodics, musika malolo o totoga o totonu. O le mea sili ona taatele o le leai-sas, atropine.

O le pancreas o le a faʻaaogaina i le tala, pala, paracetamol. E masani lava, o faʻataʻitaʻiga e faʻataʻatia faʻatasi ma antihistamines, mo se faʻataʻitaʻiga, suprastin poʻo diphenhydramine.

I mataupu faigata, o vailaau ua faatonuina fualaau faasaina, mo se faataitaiga, tramadol. Injections e mo tagata matutua matutua. O fualaau faasaina ua faatonuina mo aso e tolu e tusa ai ma le numera o taimi faatulagaina i le aso.

Ina ia toe amata i le pancreas, o siama o loʻo faʻamatalaina fualaʻau e aofia ai enzymes. O vailaau faʻasoifua maloloina e filifilia e faʻavae i luga o le molimau a le fomaʻi e uiga i le faʻafitauli o le maʻi. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina (tausamiga, feau) e aofia ai talo. I le iai o faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal, o nei fualaau oona ua solia.

Antispasmodics

Togafitiga o le faʻamaʻi ua faʻamaonia le faʻamaonia. Antispasmodics mo pancreatitis ua tuʻufaʻatasia ma isi vailaau faʻasaina e faʻamamaʻa ai le tiga ma le faʻamaʻi atoa. O le fualaau faasaina e leai se paʻu ua mamanuina e fesoasoani ai e leʻo tele le tiga. I le tulaga o se maʻi gasegase o le faʻamaʻi, o le vailaau e faʻaaogaina e faʻaaogaina se tuila, e amata ona galue vave pe a uma ona faʻafefiloi.

Papaverine i pancreatitis e faʻamamaina ai foi spasms. O le vailaau faʻamalo e faʻamalo le pipisi o le valve, lea e nafa ma le suāsusu o le sua mai le pancreas. O se taunuuga, o le mamafa i totonu o le gland ua faaitiitia, ua mou atu le tiga.

Papaverine e taliaina e tutusa ma isi vailaʻau: diuretics, painkillers.

O le vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina e avea o se mea mulimuli, e tele mea le lelei i le itu o aʻafiaga o le aʻafia - faoa, faʻanoanoa, tachycardia.

Atropine i nisi o taimi e afaina ai le tino i le tulaga o le le mautonu, faʻanoanoa, loto momomo. Faʻaauau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga ma le sili atu o le pancreatitis

Faatasi ai ma togafitiga faʻamatalaina, o togafitiga e togafitia lelei, ona o le tiga foi e tupu mo isi mafuaaga. Afai e leai se masalosalo e uiga i le mafuaʻaga, e mafai ona faʻatagaina e ave faʻataʻitaʻi, diclofenac. O le filifiliga ma le vailaʻau ua faʻatonuina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tele o mea.

Ina ia faaititia le tele o mea e popole ai, o fualaau oona e faʻaaogaina e taofia ai le gaosia o enzymes i le taimi na tupu ai spasms, mo se faʻataʻitaʻiga.

O le somatostatin faʻatasi ai ma analogues ua faʻamaonia e taofia ai le gaosia o le elekene na gaosia e le pancreas.

Mezim poo pancreatin e faʻaitiitia ai le avega i luga o le totoga o le faafitauli. Ina ia faʻaitiitia le fulafula, ua faatonuina ai togafitiga, mo se faataitaiga, furosemide. Mo se faamoemoega talitutusa, o antihistamines, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatusatusa, o loʻo faʻaaogaina.

Isi Faʻamatalaga Pain Fesoasoani mo Pancreatitis

Faʻaitiitia le faʻamafanafanaga o le a fesoasoani i se taumafataga faapitoa. O le tulafono e aofia ai le tolu aso anapogi, ma ua faatagaina e inu vai inu ma le lauti ma le meli.

O le tiga o le yoga e vaivai, filifilia metotia togafitiga. O ia auala e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete, e mautinoa lava ina ua uma se talanoaga ma se tagata gastroenterologist.

E le mafai ona e aveesea le osofaʻiga ma le fesoasoani a le faʻalavelave e aofia ai le ava. O lenei mea o le a faʻaleagaina ai le tulaga, e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi.

Le faiga o le tiga

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le edema o le stroma ma le meaola e tupu. E mafua ai le faateleina ma le fulafula o le okeni. E amata ona afu le afu i le avanoa avanoa i le va o le pancreas ma lona paʻu.

O le pancreatic capsule o se ata manifinifi e ufiufi le okeni i itu uma. O loʻo aofia ai se numera tele o faʻalogo. Pe a vevela le suamalie tusitusi, e faʻapipiʻi le paʻu, lea e oʻo atu ai i le tiga malosi. E le gata i lea, ei ai le tele o isi auala mo le tupuga o le tiga ile pancreatitis:

  • Tuʻuina o le talo ma le vai inu i le tino. O le maualuga o le maualuga e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le fiafiaga o vaega eseese, faʻasalaga o faʻamaʻi tiga ma tiga.
  • Pancreatic ischemia. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le toto e tafe i le gland ua faaitiitia, lea e mafua ai ona le lava le toto i ona sela. I totonu o le tino, ua i ai se setete o le atchemia, lea e faʻaalia ai o ia o se setete o le ischemia.
  • Faʻasalaga ogaoga (poʻo le faʻaopoopoga o faʻafitauli), o le faʻasaolotoina o enzymes malosi i totonu o le toto ma totonu o le paitoneal cavity e tupu. E oʻo atu ai i le tiga ogaoga o le manava (ona o le ita o le peritoneum ma pito sili ona latalata i le nerve ma plexuses).

A oʻo i le faʻasalaga, e taua le malamalama i le masini lea na tupu aʻe ai le tiga ina ia mafai ai ona faʻamaonia se faʻamaʻi.

Vaʻaia e le faʻaaogaina fualaau

O le faʻamaʻi ile faʻaaogaina o fualaau oona e faʻaaoga i itula muamua o le tiga ao leʻi oʻo mai le falemaʻi. Muamua lava, latou te tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga lelei ma faʻamautinoa le filemu atoatoa. E maua le toomaga tiga pe afai e aumai e le tagata manua tulivae i le manava (o le mea e taʻua o le tamaʻi pepe).

I le taimi lea, e le tatau ona tuʻuina atu i ai e le tagata maʻi meaai, mea inu, deco deco, aua o le a mafua ai ona osofaia le vomiting. Ina ia faʻamamaina faʻamaoniga, e mafai ona e tuʻuina atu se ipu tioata o vai maualuluga (Borjomi), lea na faʻaaoga anamua e avea ma fesoasoani muamua mo le tele o tiga.

O le isi metotia e le faʻatau fualaʻau o le analgesia e malulu i le pancreas. E talitonuina i lenei tulaga o le gaioiga galue o le okeni o loʻo taofia, lea e faʻamalosia ai le tulaga lautele. Ae peitai, o lenei metotia e sili atu le lelei e le faʻaaoga seia oʻo ina oʻo mai le falemaʻi. E mafua mai i le mea moni o le maʻi o le pancreatitis e le mafai ona faʻamaonia, ma o le faʻaaogaina o le malulu o le a faʻaleagaina ai se isi faʻalavelave faʻaleagaina lea e tupu i totonu o le manava.

Vaʻaia o vailaʻau

I le pancreatitis, o ituaiga o analgesics nei e faʻaaogaina:

  1. Myotropic antispasmodics (No-shpa, Papaverin, Platifillin).
  2. Noncoroidal anti-inflammatory drugs (poʻo faʻamalositiga e leai ni nakoti) - Ibuprofen, Indomethacin, Aspirin, Diclofenac. Faʻatasi ai fualaau faʻasaina o Baralgin ma Pentalgin o le vaega lava e tasi.
  3. Natuka Nakoti (Promedol, Fentanyl).
  4. Sauniuniga o le novocaine series (Novocain, Lidocaine)

O vaega muamua e lua o fualaau oona mo tagata gasegase e mafai ona ave i le fale e fafagu ai se osofaiga o le tiga. Leai-shpa (le laina Rusia o Drotaverin) e sili ona talafeagai. Ole vaega mulimuli o vailaʻau mo le toomaga tiga e faʻaaogaina i totonu o le falemaʻi ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi (pe a maeʻa le faʻaaogaina o antispasmodics ma faʻamalositiga e leai ni nakoti).

O le faʻamaʻi i totonu o le falemaʻi o lona uiga o le tagofia o fualaau faʻasaina i luga o fualaau aina, ae sili atu ona latou faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaaogaina. Mo lenei mea, o le inisuasi o le gaʻo ma le intramuscular, o vaʻavave o loʻo faʻasalaina.

Noncoroidal anti-inflammatory drugs

O le isi vaega taua o le togafitiga o le analgesic e le o ni vailaau faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (faʻataʻitaʻiga e leai ni nakoti). Latou te gaoioi vave lava i itu e tolu: faʻamalolo le afaina, tiga ma le vevela o le tino. O nei mea uma e tolu e matauina i le pancreatitis, o lona uiga o NSAID o fualaau oona e filifili ai mo le togafitiga o foliga laiti o le maʻi. O la latou metotia o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻasaina ma le le faʻamalosia o COX-2 (cyclooxygenase). E faʻamalosia e lenei faʻagasologa faigamalo i totonu o le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le tiga ma le faateleina o le vevela o le tino.

Mo faʻamafanafanaga tiga mai le kulupu o faʻamalositino e le o ni nakoti e faʻaaogaina:

  • Diclofenac (faʻapipiʻiina i injections poo fualaau e 75 mg i le aso). E umi se afa ola. Fautuaina mo le fale po o le falemaʻi.
  • Indomethacin (faʻafofoga tautala i pusa 25 mg, faʻaalu 2-3 taimi i le aso).
  • Paracetamol Ua naʻo le i ai o le maualuga o le tino o le tino, tulaga faʻapitoa. O le tele o le aoga mo le faʻaitiitia o le vevela, e faʻamamafa ai foʻi le tiga ma le mumu. E tasi le laulau e faʻataʻitaʻiina mo le pulega 2-3 taimi i le aso.

Mai le kulupu e tasi, Aspirin, Ketoprofen, Ibuprofen ma isi e mafai ona faʻaaoga. O le aspirin ua faʻamaonia mo tagata uma e maua i le cardiovascular pathology.

Taua! O fualaau e le faʻamaʻi faʻamaʻi-mumusu e faʻasaina i tagata mamaʻi i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, aemaise lava le manava. O maʻi o loʻo i ai le talaaga o le gastritis, faʻamaʻi o le maʻi ulutala, e tatau ona ave faʻatasi nei fualaau faʻasaina ma fualaau oona (Omez, Omeprazole, Pariet, Nexium) poʻo ni mea e teu ai (Almagel, Fosfalugel, Maaloks).

Natuka Narcotic mo le toomaga tiga

Natau Narcotic mo le analgesia e faʻaaoga mulimuli. E ui lava i lona aoga (o le tiga e vave taofi), o analgesics o nakoti e tele ni aʻafiaga e le manaʻomia. O le sili ona le fiafia ia i latou o le tagofia o mea ua fai ma vaisu pe tosoina.

I aso nei, o loʻo faʻaaogaina nisi vaega o talafesa. E tofu i latou uma ma se masini e tasi o le gaioiga. Latou te taofiofia le taliaina o le tiga, ma tuʻuina atu ai le mea o loʻo i ai le enkephalini ma endorphins. O le tiga ma le le mautonu e alu ese pe a mavae ni nai minute.

Mo le faʻamalosi o pancreatitis, naʻo Morphine e le faʻaaogaina mai lenei vaega. O le mea moni, e na te vaʻaia maso mūmū o le vavao o le pancreas ma le gall vladder, faʻateleina atili ai le tulaga e sili atu.

O fualaau faʻaaoga e faʻaaoga ai le pancreatitis mai le vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • Promedol o se nakoti faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faalogona faʻalauiloaina. Faʻaaoga le 1% ma le 2% faʻafofo mo le iniseti, 1 ml faʻavaʻa.
  • Fentanyl ma Tramadol, lea e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tino pancreatitis, ei ai le aafiaga tutusa ma le faiga o gaioiga.

Taua! O faʻataʻitaʻiga faʻakosotosite ua naʻo totonu o le falemai e faʻatagaina ma faʻatagaina e le fomaʻi fomai o le falemaʻi. O le faʻasalalauga e faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi o loʻo auai.O nei fualaau oona e mafua mai i aʻafiaga, o le mea lea e naʻo tulaga ogaoga lava e faʻaaogaina pe a le aoga fualaau faʻamaʻi-fomaʻi ma antispasmodic.

Le faʻaaogaina o le novocaine mo le toomaga tiga

Lavocain solution o se faʻamaʻi lelei o le tiga ma le itiiti ifo o aʻafiaga i itu. E faʻaaogaina o se vai inu mo le totoina o vailaau faʻamaʻi, mo le faʻamaʻi o vailaʻau. O se fofo o le novocaine e faʻaaogaina foi e puipuia ai le plexus o le agaalofa ma ona neura, lea e aoga foi mo le mumū o le pancreas.

Faʻamaumauga o Faʻamaumauga o Paina Tui

O lenei ituaiga o faʻamaʻi faʻaaogaina e faʻaaoga i tulaga ogaoga, pe a maeʻa uma togafitiga faafomaʻi. Mo lenei mea, o le poloka novocaine o pito sili ona latalata i le nerve ma plexuses ua faʻaaogaina.

O le pito sili ona lata i le pancreas o le plexus solar ma celiac o loʻo faʻalautele mai ai. I le avea ai o se togafitiga faafomaʻi, o loʻo faʻaaoga ai a latou pusa o le novocaine suprapere. O le iʻuga, ua aveeseina le lūlū ma le fulafula o le tino paʻu, o le tiga e pasia.

Faaiuga

Pancreatitis anesthesia e mafai ma e tatau ona faia i fafo ile falemai, ae faapena foi i le fale. E na o se tapulaa faʻatapulaʻaina o vailaʻau e faʻatagaina mo le toomaga o le tiga o le tagata maʻi naʻo ia. Afai ei ai sau osofaiga o le tino pancreatiti, e le tatau ona e vave ave se vailaʻau faʻapitoa ina ia leai ni masalosaloga a le fomai pe a togafitia le maʻi. Valaau i se falemaʻi ma faʻatali mo le taunuu mai. Afai o le osofaiga o le tiga e ogaoga, ave se tasi papatini o No-shpa poʻo se fualaau faʻasaina (Ketoprofen, Ibuprofen, Pentalgin) ma valaʻau i se falemaʻi.

Le faiga o le tiga

O le malosi, natura ma le localization o le tiga i le pancreatitis e aafia i le tele o faagasologa e tupu i totonu o masini o le pancreas - faʻalavelave ma le afaina o ona ala, siakiina, suiga o le vaʻaia. Ae ui i lea, pei o le tele o tagata gasegase, o le tiga e tupu i le 30 minute talu ona 'ai.

I totonu o le pancreatitis, e tupu ai le tiga o le tao, lea e faʻatupulaʻia ai minute uma. Auala faaleaganuu o le tiga o le tiga e le fesoasoani i se tagata - e le o le "embryo pose" po o le tulaga nofo-sitopoto. E masani lava ona maua le tiga i le pito i luga, o nisi taimi i le itu tauagavale o le hypochondrium.

O le faailoga autu o le maʻi pancreatitis o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, lea e vave ona tupu. E le gata i lea, o le ituaiga o le faamai e mafai ona o faatasi ma faailoga nei:

  • fiva
  • fatu fatu
  • taoto ma vili.

I le foliga masani o le maʻi o se tagata, o le tiga o le eseesega o le malosi, lea e mafai ona maua i le pito i luga, tua, ma le lumbar, e masani ona faalavelave. E masani lava o le tiga e sili atu le leaga pe'ā uma ona 'ai pe inu ava malosi.

O nisi taimi e tupu pe a mavae le tiga e oʻo mai ai le toomaga. E le tatau ona e fiafia i le taimi muamua, aua o lenei tulaga atonu o se faailoga o le necrosis o se vaega tele o le pancreas.

O ia mea e mafai ona faʻaosoosoina ai osofaiga a pancreatitis:

  • le lelei ma le taumafa,
  • inu ava malosi
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • ave ni fualaau faapitoa
  • mea oona
  • afaina o le tino
  • popole

Faʻafefea ona fesoasoani i se osofaiga o pancreatitis i le fale?

Pain ma se osofaʻiga o pancreatitis e tupu faʻafuaseʻi. E mafai ona tupu lenei mea i le fale, i le galuega, i le felauaiga poʻo le atunuu. Afai e le o iai sau vailaau saʻo i le taimi nei, e mafai ona e faʻaaogaina ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi e faʻaaoga ai ni auala faigofie.

I le tulaga o le atinaʻeina o le tino o le faʻamaʻi, o le auala sili ona talafeagai ma le saogalemu o le faʻamaʻiina o maʻi atonu o le faʻaaogaina o se siaki kulimi i luga o le manava. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o se aisa o le aisa e mafai ona faʻaleagaina vasospasm ma faʻalavelave ai le gaioiga o se mamanu maʻi, ma faʻaosofia ai se osofaʻiga fou ma sili atu ona ogaoga o le tiga.

E faʻapea foʻi i lenei tulaga, e fautuaina le tagata maʻi:

  • saunia le filemu faaletino ma faalelagona,
  • ave se tulaga mafanafana po o se tulaga tuʻufaʻalua,
  • matua teena le 'ai meaai,
  • faataitai le manava papaʻu, lea e mafai ai ona e faʻaititia sina tiga,
  • ave faʻataʻitaʻiga o le faʻamalolo,
  • valaau se au o le falemaʻi.

I le tulaga o le faʻavavevaveina o le mumū masani o le pancreas, e mafai ona fautuaina le tagata maʻi e suʻe faʻamalosi e le o le steroidal. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i fualaau faasaina pei o Paracetamol, No-spa, Ibuprofen, Diclofenac.

O le tulaga o le togi o le tamaititi poʻo le mea e taʻua o le "embryo pose" (faʻapipiʻi vae i le fatafata) e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi. Ae peitaʻi, o le faʻamalositiga autu o le tiga ma le pancreatitis o se meaʻai e maua ai le faʻatagaina atoatoa o mea faʻafefete, gaʻo, meaʻai vevela ma meaʻai, falaoamata ma mea e tao ai falaoa, ava malosi.

O se auala lelei e puipuia ai le pancreatitis e sili atu ona tolu, o le anapogi lea e tolu aso, lea e faatagaina ai le faʻaaogaina o le vai ma le lauti ma le meli.

Yoga ma nisi masini faʻafomaʻi e fesoasoani i le faʻaititia o le tiga ma le faʻavaveina o le pancreatitis, e ui i lea, o nei metotia e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi.

Painkillers mo le pancreatitis masani

O le taliina o le fesili e mafai ona fuaina ai fualaau faasaina mo pancreatitis, o le gastroenterologists e matauina o le filifiliga o vailaau e tuusao lava i le tulaga o le faaleagaina o le pancreatic ma le malosi o le tiga.

Ina ia faʻamalieina le tiga ma le faʻalavelave faigata o le faʻateleina o le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga vaega nei o vailaʻau.

Pánatele enzymes

Faʻasaga i tua o le mumu o le pancreas, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pacreatic enzyme e le lava. Afai e tupu lenei mea, e faatonuina e le fomaʻi sauniuniga o le enzyme lea e mafai ona faʻamaonia ai le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai ma faʻalauteleina ai le toe faʻafoʻisia o galuega o le pancreatic.

Enzymes o vailaau faʻalauiloa e faʻaleleia ai meaola e faʻaleleia ai le faagasologa o le liua o meaai.

O sauniuniga o le Enzyme e tolu ituaiga:

  • Pasi-tasi (Pancreatin, Mezim) - e faʻataga ai oe e faʻagesegese le faagasologa o le faʻalaumalieina o le pancreas ma faʻaitiitia le fula. Used for intense pain.
  • Pusa-lua (Pantsitrat, Creon) - puipuia e se atigi siama, lea e mafai ai ona latou fefiloi ma meaʻai ma faaleleia atili lona gaogao.
  • Faʻatasia (Dimethicone, Festal) - ia i ai se faʻasoaga faʻatasi i luga o le paʻu, faʻaleleia le faʻapalapalaina o meaai, faʻamalo le afaina ma le afaina.

Somatostatin ma ona analogues

O le hormone somatostatin e mafai faʻavave ona faʻaitiitia le tiga i le tino atoa, e aofia ai le faʻasaʻoina o le tiga i le pancreas. O le masani masani o lenei hormone o Octreotide. E oʻo lava i le faʻaaogaina o lenei vailaau e faʻatagaina ai oe e faʻamalolo le tiga ma le pancreatitis vave ma lelei. Ae ui i lea, o lenei vailaau faʻatele e tele aʻafiaga itu ma e naʻo le au matutua e faʻatauina.

Painkillers mo le tino pancreatite

Talu ai o le tino o le pancreatitis e sau faatasi ma tiga ogaoga, o le galuega autu o le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi o le faʻanoanoa tiga.

Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga:

  • analgesics
  • antispasmodics
  • nakoti ma mafaufauga o le mafaufau.

E mafai ona vave faʻasaʻo le tiga i le tino pancreatitis e faʻaaoga ai analgesics e le o le steroidal, ia o loʻo faʻatonuina i le intramuscularly. Muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i le No-shpe, Atropine, Analgin ma Paracetamol. O nei vailaʻau e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i antihistamines (Diphenhydramine poʻo Suprastin).

Afai o le lisi o tupe ua le aoga ma o loo faaauau pea ona faateleina le tiga, o le tagata maʻi e mafai ona faatonuina fualaau oona. O lea la, o fualaau faasaina e pei o Tramadol, Promedol poo Omnopol o le a fesoasoani e feagai ma tiga matuia i le taimi o le faigata o pancreatitis.

O pusa mo le foliga mai o le faʻamaʻi ua faʻamaonia e toe faʻafoʻi ai galuega faʻatonu. E filifilia e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le faʻaleagaina o le pancreas ma le iai o faʻamaʻi pipisi.

E masani lava, o tagata gasegase ua faʻamatalaina togafitiga e faʻamalolo ai le inu o le tino, fualaau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le enzymes, antibiotic i le tulaga o le atinaʻeina o siama faʻamaʻi, hepatoprotectors e tausia ai le ate, antiulcer drugs ma vailaʻau faʻamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga