Suauu toto e faʻaititia ai laau afu: o se laulau mo le maʻisuka

O le tele o tagata e faʻasoa le maʻisuka faʻatasi ma se tasi o vailaau mo le tausia o le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi - inisalini.

E le o se mea e ofo ai, ona o le le lava o lenei hormone, na gaosia e le pancreas, o le faʻaalia autu lea o lenei maʻi.

E ui i le mea moni o vailaau masani e masani ona le taliaina nisi togafitiga togafitiga, o laau afu ma laau e ui lava i lea, o loo i ai le latou nusipepa i le togafitiga lautele o lenei maʻi o le endocrin system.

Fatu faʻamaʻi

O nisi laau toto, aofia ai i le taumafataga, e lelei le aʻafia o le setete o le maʻisuka. O le a latou fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻamaonia le toto toto ma le mimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faisua ma le maualalo o le masini. Pe a 'aina i latou, o le faʻaitiitia o le paʻu o le suka i le toto. O meaai taumafa e fesoasoani e tuuitiitia le mamafa, faʻaleleia le fatu ma le vascular system function. O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi itu e faʻaititia.

O le 'ai o tamato poʻo le broccoli faʻatasi ma meaʻai o loʻo i ai gaʻo e mafua ai le maualalo o le maualuga o le toto suka nai lo le taumafaina o meaʻai gaʻo e aunoa ma ni tamato poʻo se broccoli. O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o nisi o oloa ma mea e maua ai le suka e mafua ai ona faʻaitiitia le maʻisuka ma faʻalauteleina le lisi o meaai faatagaina. O faʻataʻitaʻiga nei o meaʻai e maua ai le suka.

O le Amaranth e tupu mai Amerika. Talu mai taimi anamua, e 'aina. O loʻo i ai se tuufaatasiga o meaola, vitamini, minerale. I le faaiuga o le 16 senituri, na aumai ai e le au Spaniane mai Amerika i Europa, ma o lea ua masani ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tino i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. O le suauu Amaranth e avea o se faaopoopo i vailaau o le maʻisuka e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol. O faʻaaliga faavavega o le aloese o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai i totonu o le sikoa - o se mea e ola malosi, e ese mai i le ate. O se kapaila e leai se faʻamamaina e gaosia i le vai i totonu o le tino. O le iʻuga, o le okesene ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻapipiʻi ai le tino o le tino, faʻamalosia ai le metabolism. O le faʻamaʻi o le siama e mafua mai i le faʻamaʻiina ua faʻaitiitia, ma o le puipuiga ma le tetee atu i faʻamaʻi e faʻaleleia. O le suauu o le Amaranth e aofia ai le 10% sikolasipi, lea e sili atu nai lo le ate faga. O fualaau aoga mai fatu valea e fesoasoani e vave faʻasaʻoina ai le maualuga o le suka toto, faʻaleleia lona gaosiga i le tino.

O lenamamoni o se mea lauiloa e masani ona faʻaaogaina e tagata talu mai aso anamua. Na foliga mai e faʻavasega ai foi le suka o le toto. E le gata i lea, o le kinamona e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o otaota, ei ai lona aʻafiaga faʻaleagaina.

O se kapisi lapisi broccoli e mauʻoa i elemene, vitamini, polotini. O inflorescences e faʻaaogaina e fai ma meaai, ae le o lau. O loʻo iai i nei ituaiga o kapisi fesoasoani e aʻafia ai le maʻisuka. E le gata i lea, e leai se cholesterol e maua ai le broccoli, ae o loo i ai le filifilila ma le methionine - o mea e aveesea mai le tino ma puipuia ai lona faaputuputuina. O se fofo sili lea ona lelei mo le atherosclerosis, o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau o loʻo i ai i le broccoli e iai sona aoga i luga o puipui o toto toto, lea e matua afaina ai i le faateleina o le toto suka. Mo le kukaina, o se kapisi e sili atu le paʻu poʻo le uʻu, ina ia le faʻaumatia mea taua.

O le lapisi lanu vevela e masani ai e fautuaina mo le maʻisuka ona o le antioxidants o loo i ai i lona fatuga. Latou te faʻaititia le toto toto ma puipuia ai siama mai le faaleagaina e le tele o radical free radicals. Oʻona o se meaʻai maloloina o le maʻisuka.

O le artichoke o le fualaau 'aina o se aganuu masani lauiloa i Europa. O le i ai o le maualalo o le kalori, o loʻo faʻaaogaina mo paʻu mamafa i meaʻai. O le artichoke ei ai le manaia lelei ma se tuufaatasiga o mea e aoga ai, ma le manuia le suia o fualaau aina suamalie i totonu o le maʻisuka meaai, ua lelei ona gauai. O le teuteuina o aʻa, o lau e faʻaitiitia ai le cholesterol. Ua iloa e saienitisi o le artichoke e aofia ai inulin, lea e aoga i le maʻisuka, e faamalosia ai le puipuiga o le tino, e faaosofia ai le atinaʻeina o microflora o le intestinal lelei. Nai lo le suka, o loʻo i ai le fructose, lea e maua ai le malosi i sela e aunoa ma le insulin.

Tomato

I le maʻisuka, o tamato o loʻo iai i totonu o meaai faʻatagaina, ae i le faʻaogaina (e sili atu ma le 300 g i le aso). E aofia ai mea e maualalo ai le cholesterol. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tele o tamato i le taumafataga e faatapulaaina, ma i le ituaiga lona lua o faamaʻi e fautuaina ai e 'ai ia mea fou. Tomato e 'ai i le fua o salati ma isi fualaau faisua ma le suāuʻu manogi, fai le sua sua suamalie.

I le tau faasaga i le maʻisuka, e taua muamua lava le toe faʻafoʻiina o le metabolism ma faʻasaʻo le maualuga o le suka. E iai le tele o vaega e manaʻomia mo le soifua maloloina. O le vailaʻau o le glucoraphanin e faʻamautuina ai le metabolism ma faʻamalolo ai le pancreas. E mafai ona puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi. E le mafai ona suamalie le lapisi pe a 'aina, lea e taua i le puipuia o le maʻisuka edema. O le aʻa o le togalaau e lelei le lelei, e fautuaina mo le aofia ai i aso uma o le maʻisuka.

E na o se vaega itiiti o fualaau fualaau aina e aoga mo meaai paleni mo le maʻisuka.

O aʻau e faʻaaogaina e tau ai le maʻisuka

O faʻamatalaga faʻaleagaina o otaota o loʻo faʻamatalaina e vailaʻau o loʻo aofia ai, ia e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ae o laʻau e naʻo le fesoasoani i togafitiga autu ma e le mafai ona suitulaga i le inisalini. O togavao o le a fesoasoani i se maʻisuka agamalu ma le faigata. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aemaise lava i le i ai o le maʻitaga poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

Ginseng, Rhodiola rosea poʻo "aʻa auro", vine magnolia vine, Eleutherococcus o loʻo iai meatotino faʻapitoa. O fualaau e masani ona togafitia le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i le suavai (faatasi ai ma vaega e pei o le insulin) ma i latou e iai le malosiaga faʻamalosi: latou te faʻamamaina le tino, faʻaleleia le puipuiga, faaosofia le gaioiga o totoga o le tino ma faʻalautele le toto. O le mea muamua e sili atu ona talafeagai i le maʻisuka ituaiga lona lua, ua faʻataʻitaʻiina, o se faʻaopoopoga i le taumafataga, fualaʻau o le suka-maualalo. Mo le maʻisuka ituaiga 1, e toetoe lava a le aoga.

Faʻaitiitia le suāuʻu

Matou te lisiina nisi o laau e faʻaititia ai le toto suka.

  • O le tusipophytum o se afuaga Aferika. E faʻaitiitia ai toto toto, faʻaitiitia le suka, faʻasaʻo le toto maualuga. Ua faaopoopo i le lauti po o meaʻai aano.
  • Oregano mea manogi o se mea lauiloa e faʻaaoga i le sauniuni o aano o manufasi ma fualaʻau. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o se mea faaopoopo meaʻai e le gata o se mea manogi lelei, ae o se vailaʻau.
  • O le Sage i le foliga o se teuteuga e aoga tele le faia i aso uma. E maualalo le suka pe afai e inu i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, o se faʻaopoopoga i aano o manufasi ma fualaʻau, soupeti.
  • Fenugreek fatu e puipuia ai le faateleina o le toto suka pe a uma ona 'ai. Ua faaopoopoina i meaai i se aofaiga e oʻo atu i le 15 g mo le 1 aso i se pepa ua nutimomoia. E tufatufaina tutusa auaunaga i le aso atoa.
  • Chicory o se vao vao ma fugalaau lanumoana. O vailaʻau faʻaʻauʻau uma lava. O se teuteuga o aʻa e aofia ai inulin (insulin masani), fesoasoani i le otaota, gaʻo. Mo le faia o antidiabetic, o le sipuniti o le aʻa o loʻo faʻapipiʻi mo le 10 minute i totonu o se ipu vai, ona inu lea i ni vaega i le tele o taimi i le aso.
  • O le Burdock e faʻaaogaina i foliga masini. O lau ma aʻa e seleseleina ia Setema e faʻaaoga ai laau talavou e lelei. O le afaina ma se decoction o aʻa ua saunia mai le 1 sipuni i totonu o se ipu vai. Faaaoga vaega i le aso atoa. E faʻaaoga vave le susu, ma o le mea e faʻafefeteina e teuina mo le 2 itula.
  • Goatskin o se laʻau faʻapitoa, fatu pi. Aoina fatu ma lauusiusi i le taimi o le vavao. I totonu o fatu o loʻo i ai se vailaau oona, lea ei ai sona aafiaga e tutusa ma le inisalini. Faatasi ai ma se gasegase vaivai, o se teaspoon o le laau ua tauanau pea i se ipu vai inu. Faaaoga i vaega i le aso atoa.
  • O avo e faʻaaogaina i le foliga o se mea teuteu: sasaa 100 g o le vailaʻau faʻamaʻi ma vai inu, 3 ipu. Suauu mo le 1 le itula, ia tuʻuina mo le 6 itula. E tolu taimi i le aso, o le fualaau e 1/2 ipu.

Isi laau

A o aoina, seleseleina ma 'aina meaʻai, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • feutagai ma se tagata poto faapitoa muamua,
  • faia se faʻatau i se fale talavai po o se nofoaga faʻatuatuaina,
  • pe a aoina oe lava otaota, e tatau ona e suʻesuʻe po o a vaega o le laau e manaʻomia ona seleseleina ma o le a le vaitaimi,
  • Aloese mai mea e aoina ai mea leaga: auala, nofoaga tau fale gaosi oloa,
  • ma togafitiga faʻalaʻau, e tatau ona e mataʻituina lou lelei ma le maualuga o le suka. E ono iai foi le le faapalepale i togafitiga, i se faaopoopoga, pe a ave, e masani ona talafeagai le fetuunaʻi o le fualaau,
  • i le taumafanafana e sili atu le lelei o le teuina o se mea teuteu teuteu o laau i totonu o le pusaaisa.

O a laau e mafai ona ou faʻaogaina e lagolago ai lou soifua maloloina o le maʻisuka? O le faʻamoemoe o laau o loʻo lisiina i lalo o le puipuia lea o faʻafitauli o le maʻisuka. O le tulaga lenei o le faʻamaʻiina o meaʻai, faʻamalosia o vaʻa toto, aafiaga e le faʻaleagaina. O togalaau aina e faʻaaogaina i foliga o teuteuga, mea faʻaleagaina. O nisi, e mafai ona e faia se pipiʻi i le manua. O nei fofo e aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka.

  • laau o loʻo i ai mea e foliga tutusa i le inisalini: faʻamaʻi, pi pi, elecampane, lemongrass, oats ma blueberries,
  • faʻamalosia le tino: eleutherococcus, ginseng, lure,
  • faatonutonuina metabolism: plantain, knotweed, bearberry, wati St. John, o le fugalaau lime,
  • tamaoaiga i meaʻai, vitamini: ufiufi o le mauga, lingonberries, sipuni luga,
  • Fualaau aina ma laau totō e aoga mo le maʻisuka: beets, spinach, lettu, kapisi, kāloti ma cereals: oats ma karite.

Laʻau toto

E mafai ona faatonuina e le fomaʻi totoga o togalaau ma faʻatau i se fale talavai. Ae e mafai ona e kukaina oe lava, matauina tulafono o le seleselega. E tatau ona manatua e le o vailaʻau faʻamaʻi uma ua tuʻufaʻatasia ma isi. O le mea lea, o se faʻapitoa tuʻufaʻata mo le falemaʻi e sili ona lelei. O loʻo faʻapitoa ona fautuaina faʻalaʻauʻauʻau, talu ai e aʻafia ai le tino. O le togafitiga o togalaau e oʻo atu i le 2 masina, pe a maeʻa ona faia se lua vaiaso. I kosi taitasi e tatau ona e faia se tasi pese.

Faʻaputuina o totogi o le maʻisuka

Faʻafefiloi laulaʻau o le suka, laisa ma le lure i le mea lava e tasi. Faaopopo le aofaiga tutusa o le mutia, le St. John's wort, le maualuga o manu, galega, veronica, pi pi e aunoa ma ni fatu. Faaopopo fatu fatulaʻau, aʻa. Vaega uma - tutusa. Liligi 1 le sipunifi o le faʻafefiloi ma se ipu vai, faʻapipiʻi mo le 5 minute. Pe a faʻamamāina, faamama, faʻafofoga tautala faatolu i le aso i le 1/3 vaega mo le 3 vaiaso.

Mo le puipuia ma le faʻasaina o le suka

Ave se ipu malamalama o le damask nigella, elecampane root, rimoni crusts ma oregano. Faʻasolo vao totō. Faʻaofo lelei le faʻaaoga o pusa opaque. Inu se sipuni sipuni 15 minute ao leʻi faia taumafataga, tolu taimi i le aso mo le masina.

Faaiuga

E le gata o vailaau e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka, o se falemaʻi masani - o afu mo le faʻaitiitia o le suka - o se fesoasoani sili lea. O le maʻisuka ituaiga 1, ituaiga 2 o le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi o le a fesoasoani e faʻamalolo ma faʻafefe togalaau. O vaifofo faalenatura o ni mea aoga tau soifua maloloina.

Isi mataupu e faatatau i ai:

Suauu toto e faʻaititia ai laau afu: se laulau mo maʻisuka: 5 tala

Oi, e ese loʻu alofa i le valea. I totonu o loʻu atunuu, ua tupu na o le mumu, i le taimi muamua sa ou ola ae o se mea teuteu ona o le lanu ma le "panicle", ona ou aoaoina ai lea o le tele o laau toto o le calcium ma amata ona ai e pei o salakeke. Ona faamatala mai lea e se uo ia te au e uiga i falaoa ma le kukaina o soupeti ma fatu fatu. Sa ou togafitia o ia i le pauka - na o se meaʻai. Ae o le taimi nei, o ia foi na te maualalo le suka e le iloa. O le a tatau ai ona 'ai tele atu nai lo ni nai taimi i le vaiaso. E manaia, ae e mafai ona faʻamago ona laʻau, pe o latou taofia pea se togafitiga faʻamalolo pe na o fatu e talafeagai mo lenei mea?

Sa ou faatauina mai falaoa ma le aulelei i le matagaluega mo le maʻisuka, suamalie. Ae ou te leʻi iloa o lena valea e matua aoga tele, e tatau ona aofia i totonu o le taumafa e tatau ai. Ma talu ai e masani lava ona ou i ai i luga o le laulau, ou te inu nai lo le lauti ma le kofe, ma ou te faaaogaina le salati chicory i aso uma. O le inu lelei o le sage ma le oats lelei pulea le suka. Ou te inu i le po e pei o se lauti.

Ou te alofa tele i le broccoli ma tamato, ma o le maʻisuka latou te tuu i luga o le lisi e toetoe o aso uma. O loʻo ou inu pea se totogi tumau mo vaiaso e tolu i le tolu masina. Sugar ua i le 6 mmol mo le ono masina talu ai, ma pe a maua le maʻisuka, e 16 mmol. Ou te faʻamoemoe moni o le a faʻaauau pea le tulaga, ma o le a toe foʻi mai i le masani. Ou te manaʻo e faʻataʻitaʻi nisi o laʻau e faʻamautu ai le suka

Ou te 'ai i fualaau lelei uma, ma mai laau afu ou te inu i le chicory ma le sage i lalo o le suka, ma elecampane ma lemongrass mo le soifua maloloina lautele. E tasi i totonu o le ono masina ou te inu ai se totogi tumau. E leʻi i ai ni vailaʻau faaopoopo mo le tolu tausaga i le taimi nei, ma e ono tausaga o loʻu maʻisuka e maua i le maʻisuka. I le aluga, ou te fiafia lava i laumei, e toetoe o po uma nai lo le taumafataga.

O aiga mai Sasaʻe Sasae ua aumai ia te aʻu le aʻa o le ginseng ma le vine o le lemongrass Saina. Ua ou faaopoopoina nei laau toto e teu i aso uma mo le tausaga i le taimi nei, ma latou fesoasoani ia te au ia ou lagona le lelei, i le tausaga nei ua faaitiitia le maualuga o le suka o le suka mai le 35 mmol i le 15, ma ou te faamoemoe lava e le o le tapulaa lea. O le mea moni, o loʻo iai foi meaʻai ma fualaau faasaina, ae o loʻo i ai le faʻamoemoe o le tele o tausaga e mafai ai ona ou faʻaaogaina togavao.

O mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka i le fale


Ole suʻeina ole maʻi suka e suia ai le olaga ole tagata.

Aʻo le i maua le faʻamaʻi, o le asiasiga a le fomaʻi, suʻega ma vailaʻau na faia i le taimi o suʻesuʻega masani poʻo maʻi faʻapitoa, ona amata ai lea o le maʻisuka, o nei mea uma e fai ma mea faʻapitoa.

O le vaega pito sili ona maualuga o le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina vailaau i le tele e mafai ai, taumafai e sui i meaalofa o le natura. O le kukaina o teuteuga mai laau afu ma laau e maualalo ai le toto suka e avea ma paaga faaopoopo i togafitiga o le maʻisuka faatasi ai ma vailaau faafomai.

O se taumafataga faapitoa na atiaeina, togafitiga o sua, mea manogi ma le tele o isi mea masani na faʻamaonia ai lo latou aʻafia o le suka i le taimi o suʻega suʻega e fesoasoani foi e tau ai le sugar maualuga.


O le mataupu faavae autu o le tagofia tatauina o fualaau faasaina mai mea masani e masani ai o le sao saʻo lea.

O meaalofa o le natura, e ui lava i mea lelei uma, e mafai ona avea ma mea oona pe a faʻaaogaina le talafeagai. Aua e te mulimuli i le mataupu faavae o le faʻamalosi, faʻaaogaina le tele o le kuka.

E le gata i lea, aua le sili atu i le aofaiga o mea masani o loʻo faʻamatalaina i faatonuga pe a sauni se mea teuteu. E le mafai ona togafitia le faʻamaʻiina e ia ituaiga o gaioiga, ma o le maualuga o mea masani e mafai ona afaina ai le tino.

O le taumafataga, vai ma togafitiga o togalaau e tatau ona faia lelei.E sili atu le lelei o vitamini, minerale ma vaega aoga e ulufale atu i le tino i le aso atoa, e aunoa ma se osofaʻi vave.

I mataupu ogaoga, pe a amata ona ola le maualuga o le suka i le toto toto, e tatau ona toe faʻaaogaina fua faʻataʻitaʻi.

Faʻapitoa ma taʻiala o le phytotherapy


O le aafiaga lelei i le tino o fualaau oona ua lauiloa talu mai aso anamua. Aʻo le i oʻo mai le falemaʻi faʻamalositisi, o le togavao ua leva mo le taimi umi naʻo le pau lea o le auala e tau ai faʻamaʻi.

E ui lava i le mea moni o mataupu faavae o togafitiga ua suia i le taimi, o fomaʻi i aso nei e le "faaitiitia" le lelei o aafiaga o le tino.

O le faaleagaina o le tino ma le sauniuniga lelei ma le faʻaaogaina o meaalofa o le natura e toetoe lava a le mafai, ona o le aoga ma le le lelei o lauʻau togafitiga ua maea ona suʻesuʻeina lelei.

Sui le togafitiga ma na o laau ma laau e le manuia, ae maise lava e tusa ai ma ituaiga o faamaʻi o le insulin. O nisi tulaga o le ituaiga lona lua e faatagaina ai le faʻaaogaina na o se togafitiga o le soifua maloloina ma le faʻaaogaina o togalaau vailaʻau ua saunia, faʻasaʻo le maʻi mai le tagofia o fualaau.


Ae faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o togafitiga faʻaleaganuʻu o le a naʻo le faia o se ausilali i togafitiga, faʻaleleia atili le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O aʻafiaga o le le lava o le gaosiga o le inisalini o le pancreatic o mea matautia mo le tino atoa. O le le lelei o le faʻaogaina o se okeni tulaga ese e suia ai le kulukose toto, ona o le taunuuga o le angiopathy, neuropathy, retinopathy o le maʻisuka ma tele atu mea e mafai ona atiaʻe.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻaaogaina mo se taimi uumi e faʻapipiʻi ai foʻi aʻafiaga i totonu o totoga, lea e sili atu le vave ma e manaʻomia le lagolago faʻapitoa. O se fesoasoani lea e mafai ai e le togafitiga faafomaʻi ona maua i laau.

O togafitiga faʻatoʻaga e mafai ona:

  • faʻamalosia le faiga o puipuiga
  • Faʻaleleia atili le gaioiga o le kulukose
  • fesoasoani i le tuufaatasiga o le inisalini,
  • metabolism normalization
  • faaleleia atili o le pancreas,
  • puipuiga o maʻi o le maʻi cardiovascular, urinary ma isi tino.

E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka i fualaau faʻalaʻau?

O le tele o vailaau togafitiga e faʻaitiitia ai le toto toto i le natura e lelei tele. Ae ui i lea, o la latou filifiliga e tatau ona faavae e le gata i se faailoga o le faaitiitia o le glucose, ae faapena foi i luga o isi meatotino o laau afu, lea e mafai ona i ai se aafiaga faaopoopo i le tino.

Naʻo le fomaʻi o loʻo auai, i le iloaina o uiga patino o le tagata maʻi, e mafai ona filifilia le ituaiga o togafitiga e sili ona faʻamalolo.


E masani ona vaeluaina laau mo le maʻisuka i ni vaega se lua:

  • hypoglycemic - faʻamautuina o kulūkose,
  • faʻaopoopoga - faʻaleleia le puipuiga ma faʻamautinoa le faʻatinoga o totoga taʻitasi.

O togafitiga faʻamaloloina e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le foliga o se decoction, tincture poʻo le sua.

O le umi o le faʻatagaina e mafai ona sau mai le tele o vaiaso i masina. O le umi o le faagasologa o le phytotherapy, o le auala o le sauniuniga o vao ma le vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi. E taua foʻi le faʻalogo i lou tino.

E le tatau ona e faʻaogaina pe afai o latou foliga i le taumafataga na mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. Afai e te lagona le le lelei, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O a mea teuteu e mafai ona e inuina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2: o se lisi o gaʻo faʻaitiitia ai le suka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O le maʻi suka e faʻatasi ma le tele o faʻalavelave faaopoopo o nisi o totoga ma tino o le tino, e manaʻomia ai le lagolago faʻapitoa ma mea faʻalapotopotoga.

St. John's wort fesoasoani e faʻasaʻo le glycemia

Laʻau faʻamalolo ma laau totō, lea e le gata ina faʻamalosia ai le pancreas, ae faʻapipiʻi foi i le faʻatinoga o le tino atoa, avea ai ma fesoasoani taua i le togafitia o le maʻi.

I le avea ai ma sui faʻapitoa o togafitiga, o loʻo faʻaaogaina ai se vaega taua o mea masani, o ia mea uma e talafeagai mo se galuega patino.

Faʻavasega le kulūkose:

  • pine pine
  • St. John's wort
  • laupepa laisene
  • coriander
  • i le miti
  • ufiufi
  • uliuli mauga mauga
  • Sage
  • lime lanu
  • Hellebore
  • honeysuckle
  • helba.

Faʻaleleia o le Metabolism:

  • Irga
  • valea
  • Iapani Sophora
  • fatu sinapi
  • mint
  • fatu sesame
  • agaga
  • vao vao
  • faʻanoanoa
  • arugula
  • hawthorn.

Faʻaleleia atili o le toto: fatu o mutia mumu.

Ua faʻateleina le faʻamaoni:

  • elecampane
  • laume
  • viburnum,
  • ufiufi
  • fafie laau,
  • laʻau
  • chamomile
  • flax fatu
  • lē lelei
  • dogwood
  • poppy
  • calendula
  • feijoa
  • sea ​​buckthorn
  • Pine pine.

Laʻau lelei e vave faʻaititia le maualuga o le suka ma le maualuga o le toto maualuga i masani

O le maʻisuka maualuga o le toto suka e le na o le pau lea o le faafitauli e manaʻomia ona folasia.

E masani lava o lenei faʻamaʻi e ogatasi ma se "tuufaatasiga atoa" o aʻafiaga, e aofia ai: le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga ma, o se taunuuga, maualuga toto maualuga. E tusa ai o sea "paaga," o togafitiga faʻamalolo e tatau ona filifilia ma le faaeteete.

Valerian fesoasoani e faapaleni le toto maualuga

O le lisi o tagata faamalolo o le toto maualuga e pei ona taʻua i lalo:

  • valerian
  • yarrow
  • oregano,
  • St. John's wort
  • mint.

O fea laau e fesoasoani i le tau faasaga i le manuʻa?

O le soliga o le absorption o le carbohydrate e faʻatasi ma le ola o le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea i tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, o le tele o tagata gasegase e masani ona maua.

Ina ia mafai ona faʻamaonia le metabolism o le tino, e mafai ona e ulu atu i togafitiga o fualaau oona e faʻasaʻo ai le metabolism:

  1. yarrow. O le mutia e mauʻoa i vitamini, faʻalauiloa ma tannins. I lou tofo, e mafai ona e saunia se decoction, tincture poʻo le sua o le a faʻaleleia ai le gasegase, aveese toxins ma saturate le tino i elemene aoga,
  2. meaʻai. O le aoga sili lava o lenei laau e mafai ona faʻaumatia, faaopoopo i ipu. O aʻa e fausiaina i auala masani e aoga foi.

O le a le mea e tatau ona fai i le laʻau ma le laʻau e fai i lalo o le suka?

O maualuga maualuga o le suka o le toto ma le tau faasaga i ai o le autu lea o le "ulu tiga" o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le mataituina pea o le kulukose o le toto ma le faʻaaogaina o fualaau o le suka e avea ma masani.

I togafitiga o le maʻisuka, o togafitiga faʻamalolo ma laau e masani ona faʻaaogaina, o mea aoga o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei.

Ina ia faʻasaʻo le maʻisuka mai le aʻafiaga, o nisi kamupani na latou faʻalauiloaina oloa gaosia e tuʻuina i lalo le suka. Faatasi ai ma:

  1. Arfazetin. O le tuufaatasiga o loʻo i ai se fale teu oloa o togafitiga faʻamalolo, o le gaioiga, e faaopoopo atu i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, o le a faʻaleleia atili ai le galuega glycogen o le ate ma faʻamautinoa ai le faʻafefe o gaʻo,
  2. Herbalife. O le kamupani Amerika e maua uma le fualaau oona e faaitiitia ai le mamafa o le maʻisuka - o se mea e inu ai le suamalie, susueina o le polotini, tuufaatasiga o le polotini, aloe vera concentrate ma isi supplements dietary. O igoa e taʻu mai ai le aofaʻi o meaʻai gaʻo e mafai ona pulea. E fautuaina ina ia faʻaaogaina pe a maeʻa fautuaga a se fomaʻi,
  3. Gaʻo faʻamaʻi 17. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai se tulaga tulagaese o laau afu, o le aʻafiaga o lona aʻafiaga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le gaioiga o le pancreas,
  4. Diabetex. O le tuufaatasiga o laʻau Altai e faʻapipiʻiina i taga mama e mafai ai e oe ona fafagu ma faʻaaogaina le inu suka i le fale ma le galuega,
  5. Aoina mai - lanu moana, laʻau manogi ma launiu bearberry. E mafai ona e faʻatau faʻatasi ma faʻafefiloi i latou i tutusa tutusa. Sasaa vai inu i ni ipu tioata se lua, aumai i se vevela ma tuu e faamaalili,
  6. Laʻau monastery. O le lauti e 20 laʻau togafitiga e maua ai le maualuga o le suka, faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate, faʻateleina le puipuiga ma maua ai le tele o isi aoga lelei.

Faʻailoga talafeagai mo le faʻaaoga ma aʻafiaga o togafitiga


O le tele o meaʻai i vailaʻau faʻalaʻau e le o lona uiga e mafai ona saogalemu i latou e aunoa ma le faʻatalanoa muamua ma lau fomaʻi.

O le le faʻamaonia o tagata taʻitoʻatasi o le laau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia mo le tino i le tulaga o se allergy, ma o le a tatau ona foia ona taunuuga.

O le iai o soʻo se faʻamaʻi faʻasolosolo e mafai ona avea ma faʻalavelave i le faʻaofiina o le laʻau i lau meaʻai, lea e faʻaititia ai le suka toto. O le le faʻaleaʻoina o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

O gasegase ma le gasegase o le fatu po o le ate, o le maʻamala lela ma e oʻo lava i sina malaisi e matua lamatia tele i le mafaufau. Faʻaleagaina o le tino mai ia ituaiga faʻataʻitaʻiga atonu e sili atu ona leaga nai lo le faʻamoemoeina o loʻo faʻaleleia pe a uma ona faʻaaogaina.

Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia ma le suʻega. Ona o le mea moni e faapea o le aofaʻi o fualaau faʻaaogaina e faʻaaogaina e faʻatatau i le mamafa o le tagata maʻi ma uiga o lona tino, o le fualaau talafeagai e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi. A le o lea, o le maʻisuka lava ia e mafai ona faʻaosoosoina ai se paʻu.

Faʻamatalaga e uiga i endocrinologists ma le maʻisuka e uiga i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le glycemic with herbs

O uiga faaalia o endocrinologists i fualaau oona ma le aafiaga o le maualalo o le toto suka e autasi.

Fai mai fomaʻi o togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona avea ma sui o ausilali i le togafitiga o le maʻisuka, ae leai se mea e tasi.

O le faʻaofiina o togalaau faʻamaʻi i le togafitiga lautele o le maʻisuka, e faʻafeiloaia e le tele o faʻataʻitaʻiga o endocrinologists.

Ae ui i lea, i lenei mataupu, e tatau ona aua le faʻaeteete, e pei o le tuʻuina atu o vailaʻau. E tusa ai ma tagata atamamai, o vasega mo le faia o decoctions ma mea mai laau e tatau ona fesuiaʻi ma malologa.

A maeʻa le luasefulu aso ona faʻaaogaina lea o laulaʻau, e tatau ona e malolo mo le itiiti ifo ma le sefulu aso. A maea lena, o le umi o le "malologa" e tatau ona faateleina atili - mai le tasi i le tolu masina. O se polokalame lea o le a fesoasoani i le faia o le phytotherapy e sili atu le aoga.

Vitio aoga

O a laau e maualalo ai le toto suka? Tali i le vitio:

O le natura e maua ai le eleele ma le tele o laau totō e mafai ona aofia i totonu o le pusa o le pusa fesoasoani muamua a le maʻisuka. A maeʻa ona e suʻesuʻeina mea ofoofogia o lau laau, e mafai ona e ulu atu i au meaʻai, pe'ā uma ona e talanoa ma lau fomaʻi.

O le iloaina o uiga patino o le tino o se tagata maʻi faapitoa, e na o se tagata aoga endocrinologist e mafai ona filifili le vaega masani, o le fua ma le umi o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga