O a mea suamalie mo le susu?

Aʻo fai susu, o le fesili e tulaʻi mai e uiga i le tele o oloa e mafai ma e le tatau ona faʻaumatia e se tina fou, e faʻaaoga lea i le suka. E tele mea manogi e itiiti ifo kaloli, ae e sili atu ona suamalie nai lo le suka. A uma, o le faʻaogaina o lenei oloa e mafai ona faʻaalia i luga o le ata ma, e faaopoopo atu i mea uma, e maua i le susu ma e mafai ona mafua ai allergies i le pepe.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Vaega o taumafa mo le HS

Muamua lava, o meaai e tatau ona tausisia aua o mea taumafa e faʻaaogaina e ulu i le susu, ma, o le mea lea, o le tino o le tamaititi. Talu ai ona o le gastrointestinal tract e lei atoatoa ona fausia, o le tele o oloa e maua mai i susu e mafua ai le colic i le pepe. E tatau i le tausi maʻi ona tuʻuina atu le salima, pepa, mea suamalie, falai ma ulaula, ma faʻafesoʻotaʻi i le fou. Ae o nisi taimi e te manaʻo ai e te fiafia ia te oe lava, aua o le kulukose e mafai ona siitia lou lagona, ma e tatau lea i masina muamua o le tulaga faatina.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Aisea e tuʻu ai le suka?

I le taimi muamua atonu e te manatu e leai se mea e tatau ona tuʻuina atu ai suka ma fesuiaiga i sui. Ae e tele mafuaʻaga e mafai ai e le fafine ona teenaina o ia:

  • o le i ai o se kulukose maualuga maualuga i le tina tausimai ma le manaʻomia pea mo lona fua,
  • faamai o le faiʻai po o le cardiovascular system, toto maualuga,
  • sili atu le mamafa o le gaioiga i le taimi o le maitaga, fefe i le meaʻai,
  • e le afaina ai ni nifo ma e le faʻaumatia ai le manava.
Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona faʻaaoga mea inu suka mo le HB?

Afai i le taimi o le fafagaina o se fafine poʻo lana pepe ua i ai le faʻatagaina o le suka, ona mafai lea ona sui i ni mea faapitoa o suka suka. Ae o lenei e tatau ona totogi le mafaufau ina ia mautinoa ai e masani, ae le o aofia i le tuufaatasiga o le kemisi. Afai e faʻaumatia i ni mea laiti, o le a le afaina ai. Ae i le tulaga o le faʻasaʻo, o nisi o mea suamalie e faʻasaʻo ai mea oona ma e mafai ona afaina ai le tino o le tino, gastrointestinal tract ma isi totoga, faʻaopoopo, faʻaleagaina le tamaititi.

"Sorbitol" e mafua ai le manava, "Acesulfame" - o se faaletonu i le cardiovascular system, "Cyclamate" - e afaina ai fatugaʻo.

O fea e faʻaaoga?

E tele sui e faʻatau atu i faleoloa, o nisi nei:

  • "Sukrazola." O lenei suamalie e leai ni calories ma e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻatagaina i le tausi maʻi ma fafine maʻitaga.
  • O le suamalie "Aspartame" e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa, e faʻasaina i nisi o faʻamaʻi ate.
  • O le "Acesulfame potassium" o le suka e suia e pei e le afaina, e maua i le tele o oloa: i mea e tao, aisa malo, gelatins ma puddings.

Faʻatasi ai ma le HB, e sili atu le sui o le suka i oloa masani e aofia ai: meli (pe a le o matua), apples, carrots, berries, fruit dried - o le a le gata ina faʻamalosia ai le tino ma le kulukose, ae tuʻuina atu ai foi le tina ma lana pepe i vitamini. O se mea e suia ai le suka masani o le stevia - o se vao ei ai se suamalie masani. E maua mai i le pepa o pepa ma isi mea.

Aafiaga suamalie mo tina ma pepe

E faigata le taʻuina o meaʻai gaosi. O le aafiaga pito i sili ona taua i luga o le tino o se faʻalauteleina o lagona e ala i le faʻaalia i le serotonin receptors ma le vave faʻafouina o le le lava o le malosi.

O lenei uiga e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le faʻafitauli o le lotovaivai, faʻapena foi i taaloga, mo le vave faʻafouina o tagata afeleti. E le gata i lea, e ala i le faʻaaogaina o suka, e vave mafai ona e tolopo le maʻi

O le fafagaina o le susu o se mea taua i le fausiaina o puipuiga ma le ola maloloina o le tagata. I lenei vaitau, e "pasi" e le tina i le tamaititi mea sili ona aoga e naʻo le natura e mafai ona tuʻuina atu. O le vaitaimi lea o le soifua maloloina o le tamaititi e faʻalagolago atoa lava i le meaʻai a le tina. O le faʻateleina o taumafa e le tina o meaʻai suamalie e mafai ona afaina ai le pepe faatoa fananau mai i le tele o faʻafitauli eseese.

E tusa ai ma fuainumera, i tamaiti o latou tina e sili atu ona maualuga le suka, sili atu nai lo le numera o le faitau aofaʻi o tagata e aliali mai:

  1. Alu
  2. Falemaʻi.
  3. Faʻatonuga o le gastrointestinal tract.
  4. Mafuaaga
  5. Atopic dermatitis.

E taua le manatuaina o le suka o se polysaccharide, malepe, e maua ai i le tino se vaega o le kulukose, fructose ma lactose. Mo le tino o se tamaititi, e le fautuaina le mamafa o le lactose.

E le gata i lea, e leai nisi meaʻai aoga poʻo minerale i lenei oloa. Ua na o se punavai o le malosi, ma le "meafaitino mata" mo le fausiaina o le tino.

Isi mea uma sugar:

  • faʻamalosia se suiga i le pH o le vavagana ole laugutu ma susu,
  • aveese le kesi
  • e fesoasoani i le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le hepatitis B, o mea uma e ulu i totonu o le vevela vascular o le susu e ulu atu i le tino o le fanau. I lenei fesoʻotaʻiga, e tatau i le tina ona mataʻituina ma le totoʻa ana meaʻai, aoga o calorie, pulega o le vai ma le vaitamini ma le mineral saturation o meaʻai.

Ioe, e le tatau ona e lafoaia uma meaʻai manaia, ae ia matua faʻaeteete i le tele o le taumafa.

Mea suamalie i le taimi o le lactation

O le lomiga o le faʻaofiina o le suka i totonu o le taumafa a se tina tausimai, i le taimi nei, e matua afaina lava.

I nisi tulaga, e le o se mea e manaʻomia muamua, ae, i le tulaga o togafitiga faʻasolosolo, e faigata ona aloese mai sea ituaiga.

O se mea manogi i le taimi o le susu e mafai ona mafua ai ni tali e le mafaamatalaina, mai le tina ma le pepe.

O le mea moni, o aʻafiaga uma e ono aʻafia ai na o le tuufaatasiga o meaola ma le saogalemu o le oloa.

Faʻasolo mai mea suamalie masani ma faʻamalosi.

O mea suamalie faalenatura o loʻo faʻatusalia e:

  1. Stevia. Stevia o se laau saogalemu atoatoa lea e faʻapipiʻiina ai le suka. E toetoe lava leai ni calories ma, e matua taua lava, e le afaina ai le metabolism o le kulukose, o lona uiga e le afaina ai le inisalini. Stevizoid ei ai lona aoga aoga i le fatu ma le vavae. I totonu o le maketi o taumafataga i totonu o le aiga, o loʻo faʻatusalia e Fitparad le stevia. E ui i lona saogalemu, e leai ni suʻesuʻega mamafa i lenei mea ma le fafagaina masani o tamaiti.
  2. Fructose o se fualaau suamalie e maua ai e tamaitai uma le aofaiga tonu pe a 'aina fualaau eseese.
  3. Sucralose - o se oloa o suiga fomaʻi o sugar sugar granulated. Na maua ai o loʻo i ai se aafiaga faʻafuaseʻi ma e le o se mea e suitulaga lelei mo le suka masani.

O mea e gaosi ai suka suka e aofia ai:

  • aspartame
  • saccharin, lea e matua le manaomia mo le soifua maloloina o le pepe,
  • cyclamate. lea e tusa ai ma suʻesuʻega o loʻo i ai mea totino gaʻo,
  • faʻaaogaina (e le lava le faʻamatalaga e uiga i lona saogalemu),
  • xylitol ei ai se mea maualuga maualuga le kalori,
  • mannitol
  • sorbitol ei ai lona malosi malosi, ma e mafai ona afaina ai le manava o le pepe.

O le mea lea, e ono le mafai e se tausimai tausi ona filifili le filifiliga tatau mo ia lava.

O le filifiliga sili ona saʻo o le faʻapulaʻaina lea o le suka pe, i ni tulaga ogaoga, o le filifilia o se mea suamalie masani mo oe lava ia.

Laʻau suamalie aoga i le taimi o le lactation

I le leai o ni aʻafiaga le lelei i le pepe po o le tina i le meli, e mafai ona ulufale i totonu o le meaai a le tina. E tatau ona fai malie lenei mea ma mataʻituina le tulaga o le pepe. O le meli e aofia ai le tele o vitamini aoga ma minerale e sili ona aoga mo tina ma tamaiti.

O fualaau ma fualaau aina e aoga tele i le taimi o le lactation. Ma le isi, o mea fou fou i le taumafataga e tatau ona faʻafeiloai malie. O se suamalie suamalie mo HB ua faʻamaina fua. E matua lelei ma aoga mo le pepe ma le tina. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei oloa, o le a maua ai e le pepe ia fuamini maloloina ma minerale ma susu o susu.

I le vaega muamua, o le sili ona lauiloa o mea suamalie na faamatalaina. O le mea lea, e manino ai pe o le a le mea suamalie ma a latou ituaiga e mafai ona fai ma le susu. E sili ona aoga le suia o le suka i le fructose ma le stevia.

O nei mea e sili ona aoga:

  1. Faʻaleleia le faʻaleleia o le tino puipuia.
  2. Faʻaleleia le kulūkose metabolism.
  3. Aua nei mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.
  4. Latou te le mafua ai le tatalaina o le inisalini, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka i tina tausi maʻi.
  5. Faʻafitauli i le vevela.

Stevia e lelei mo le taoina. I le taimi lava e tasi, o uiga o le tofo o le oloa e le suia lava. O le gau o le mamafa ina ua uma le maitaga ma le fanauina, e faʻaaoga ai nei mea suamalie masani, e le faigata e oʻo lava i le nifo manogi.

O le fafagaina o susu o se mea taua i le olaga o se tina ma se pepe. E matua le manaomia lava le sui ma suia soo se mea i le taumafataga ina ia aloese ai mai tali mai le soifua maloloina o fanau ma tina.

E oʻo lava i le faʻaofiina o ia mea saogalemu e pei o le fructose ma le stevia i luga o le lisi, e manaʻomia ai le feutagaʻi a le fomaʻi, fomaʻi ma le tagata paleni. E le gata i lea, i nisi tulaga, e tatau ona e faʻalogo i iloiloga a matua "paaga" i le tulaga faatina.

O tala fiafia e uiga i mea manogi o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Suga i HBV: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina

O le suka masani o loʻo i ai le tele o kalori ma punaoa eletise e mafai ai:

  • toe faʻafouina le malosi
  • e faʻaleleia ai lou uiga
  • faʻamaonia le moe
  • puipuia le ate mai toxins,
  • faʻaleleia le digestibility o le tino o vitamini, elemene o elemene,
  • faaosofia le faia o le faiʻai.

O le laogala, fructose ma glucose ma le suka, e vave lava ona toe foʻi se fafine i tulaga masani i le faaletino ma le amio. Ma i le tamaititi o nei vailaau e mautinoa ai le atinaʻe atoatoa.

Ae o le soona tuinanau mo le suamalie e mafua ai le le atoatoa o le tino o le tino.

O faʻafitauli o le Hormonal e amata. O le faʻamaʻi o se tina tausimai e mafatia. O le taumafaina o le tele o meaʻai e maua i le suka e mafai ona mafua ai le pala o nifo. Ma le manava alofilima pe a uma le fananau mai e sili atu ona puipuia ma e masani ona paʻu vave i lalo o le malosi o le suka. E matautia le faateleina o le kulukose o le toto i le taimi o le susu. E le gata o se fafine, ae o loʻo iai foi se tamaititi i le maʻisuka.

O le a le aafiaga o le suka i luga o se pepe

O le gaogao o le pepe e matua le atoatoa i masina muamua o le olaga. O le maualuga na maua mai i suāsusu susu e taʻitaʻi atu i:

  • colic
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • diathesis ma allergies,
  • malosi ma tiga i totonu o le manava.

O foliga vaaia o le vevela, faʻaleagaina ile paʻu o le pepe, e le tatau ona le amanaiaina. Afai e faʻaaogaina e le tina le tele o laʻau suamalie, faʻasaoina i le gasologa o lenei piriota, ona manaʻomia loa lea ona vavae ese lauulu mai le taumafataga. O mea inu suamalie, lea e tele ai le solasolo, e sili ona matautia.

O afea e mafai ai ona ou alu i le meaai

A uma le fānauga, e masani lava ona taumafai se fafine e amata ona 'ai e pei ona masani ai, faʻagaloina o mea uma e ala i le susu e ulu atu i le tino pepe. Ma pe faʻafefea ona ia tali atu i lona tina o meaʻai e le o iloa. O le mea lea, o le masina muamua latou te faʻaalia ai le suka ma oloa o loʻo aofia ai, faasolosolo malie.

O tioata faʻasolosolo e vave ona oʻo i totonu o le toto, ma siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona oo mai ai lea o le paʻu. Mai iinei o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le pepe. O lapisi e sili atu e le mafai ona i ai i le susu, aua o le a tagi le pepe, moe ona o le colic i totonu o le manava.

Afai e le tupu le tali i le taumafaina o laʻau suamalie, ona faasolosolo malie lea ona aofia ai marshmallows, fualaau aina, kuki oatmeal, vai i luga o le lisi.

Lafoga faatagaina

E le manaʻomia le faʻaaogaina atoatoa o le faʻaogaina o le sola, ae e tatau ona inu le lauti ma le 1-2 teaspoons e sili atu nai lo le 3 taimi i le aso. O meaʻai gaʻo gaʻo maualuga e taua i meaʻai. Ae o iinei latou te mataʻituina le tali a le pepe ia i latou. O le mea lea, o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o tupe e ese mo tagata uma, faʻapitoa lava.

E tatau ona tausia e Tina se tusi talaaga, tusi i lalo mea o loʻo ia faʻaaogaina, pe fia. Ia mautinoa e faia se koluma, pe a latou ulu atu i ai, pe faʻafefea ona tali atu le tamaititi i le meaai a le tina ma le Hs. O oloa lelei uma lava e tatau ona fai i le tausitusi. I le uma, o le suauu e aofia ai meaʻai i falaoa keke, kuki.

I le aotelega, o le fafine i le taimi o le lactation e tusa ma le 30 kalama suka i le aso. O lenei aofaiga e 6 teaseti. I masina muamua o le olaga, afai e le faʻaaloalogia le tulafono masani, e mafai ona tupu mai meaʻai i le pepe. Ma o le a faigata atu ona fofo ia te ia.

E tatau ona lafo uma le suka

O se tamaitai lalelei atoatoa e teena le malie pe a maua e se tamaititi:

  • ogaoga faʻataʻi oso,
  • colic e tupu i taimi uma
  • mafai ona faateleina le suka i le toto i le tofi.

A oʻo i le isi tagata teteʻe o loʻo tauivi ma le maʻisuka ma le inisua o le inisalini, e tatau ona puipuia le pepe, faʻaititia le faʻaaogaina o le sucrose i se mea maualalo.

O tamaitai e taumafai e aumai le mamafa o le tino i le tino pe a uma ona fananau mai e tatau ona lafoaia meaʻai suamalie, maoaʻe.

Mea suamalie mo le susu

A faasaina le suka mo le 'ai, ona tatau lea ona maua nai lo le suia. A maeʻa, pe a leai ni gaʻo, e faigata mo le tino ona taulimaina le faʻafitauli faaletino ma le popole.

Fructose e maua mai fualaau aina ma le meli e itiiti le afaina. I nai fuainumera laiti, e mafai ona faʻafanoina e tagata e maua i le maʻisuka. E taua le mataʻituina le fua faatatau o le faʻaaogaina o le fructose. O lenei oloa e le mafua ai se lagona o le nofo malie, o lea e mafai ai ona e 'ai tele. E sili ona lelei le faia o suti mai fua o fualaau 'aina nai lo le faʻaaogaina i lona mamanu mamā.

O lenei vailaau e pei o se suauu e aoga. E faia mai se vao ma se tofo suamalie. E sili atu ona manuia i le 15 taimi le suamalie, o le stevia e maualalo i calorie. O le laau e tele naua antioxidants, vitamini. O le suamalie e faʻaaogaina i le sauniuniga o mea faʻafiafia. O le suamalie faalenatura e le afaina ai allergies, o lea ua fautuaina ai mo tamaitai lapatai.

Suka suka

E le pei o anufe, o le suka suka o loʻo aofia ai vailaʻau e sili atu ona lelei. O le oloa e faailoa ai le i ai o vitamini B, zinc, uʻamea. E sili atu le kulukose o le suka i le sukari, nai lo le sucrose, lea e lelei mo le faia o le faiʻai. O le malosi na maua mai le suka suka e tatau ona faʻaalu ina ia le faʻaputuina le kulukose i le tino. O le mea lea, o le maʻitaga ma le lactating tamaitai e tatau ona faʻaaogaina i se auala masani.

Le afaina o mea suamalie

Afai o mea suamalie faalenatura i le taimi o le lactation e mafai ona faʻaumatia, ona tatau loa lea ona vavae ese mai i le lisi o mea e faia i luga o mea faʻavae:

  1. O le Aspartame e matautia i le liliu mai i le methyl alcohol. O lenei mea oona e mafua ai le oona i tina ma pepe.
  2. Sorbitol ma xylitol mafua ai le manava. O le faʻaleagaina o le suamalie e taʻitaʻia ai le kanesa o le gaʻo.
  3. Suclamate, saccharin e matautia mo le tino o se fafine ma pepe, aua o lo o iai ni toxins.

O meaʻai suamalie e le lelei ona aveesea mai le tino, o le mea lea, faʻaputu i ai ma faʻavave ai ona oona.

Fructose Halva

Latou te saunia le suamalie faasasaʻo e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua tapuni afa afa ipu falanua fried.
  2. Tuʻu le falaoamata i se aofaiga o le 1.5 kapu e faʻavelaula, faʻafefiloi ma fatu.
  3. O le sipuni e faia mai i le 1 fualaau suamalie, faaopoopo le 700 mililiters of water.
  4. A maeʻa le 5-10 minute o le kuka i luga o le vevela vevela, sasaa le 150 mililiters o le suauʻu sulu.
  5. Aveese mai le vevela, sasaa se paluga o fatu ma falaoamata, faʻamalosi lelei.
  6. Faʻalautele i foliga ma malulu mo le 4 itula.

Otioti le mea ua maeʻa ma tautua i le laulau.

Fructose Shortbread Cookies

Mo se taumafataga o kuki e ave:

  • 100 kalama o le fructose,
  • margarine i totonu o se taga 200 keli,
  • 300 grams o le falaoamata tao
  • 1 moa moa
  • se pine o le masima, vanilla.

O oloa uma e fefiloi, fai paluga. O keke o paluga o loʻo tuʻuina i luga o se pepa tao e ufiufi i le pepa oona ma tao i le vevela o le 180 tikeri seia oʻo i le kuka.

Mafuaʻaga mo le teenaina poʻo le faaaogaina o suka mo le hepatitis B

Pe a faaopoopo le suka i le taumafa a se tina talavou, muamua lava, e taua le iloiloina o mea lamatia uma ma o latou aʻafiaga i se tamaititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meli le lelei ma maloloina e mafai ona avea ma punavai o se faʻafitauli o le maʻi. O mea matautia matautia e tatau ona faʻafeiloai malie.

O suamalie suamalie e na o le tina lava e maua ai, e faʻatau ai, e mafai ai e oe ona faʻatapulaaina oe lava i laufofoga ma pulea le mamafa. Ae, e faaopoopo atu i itu lelei o le a mafai ona afaina ai le ola maloloina o le tina ma le tamaitiiti. O nisi, mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le masani i aso taitasi e malosi tele le aafiaga.

Synthetic Sweeteners mo le fafagaina o susu

O suamalie suamalie e aofia ai mea na maua mai o se taunuuga o faʻasologa o vailaʻau. O lenei vaega o oloa ua vaevaeina i ni vaega se lua.

Lowlolo lemu, i.e. o lo latou malosi ole aoga e maualalo ifo nai lo le suka paepae. Xylitol ma le sorbitol o lenei vaega.

Xylitol o se suamalie masani, lea e faʻaaogaina i le alamanuia o meaai e avea o se faʻaopoopoga E967. E mafai ona maua i oloa paʻu o mea mamafa pe i totonu o le kesi. Ae, o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le mamafa ma le maʻisuka. Afai e mafatia se tina talavou mai nei faamaʻi, ona tatau lea ona ia maua fautuaga talafeagai a se tagata tomai faapitoa pe mafai ona puipuia le suamalie xylitol ao tausia HB.

Sorbitol (sorbitol) ua faamauina foi e avea o se fesoasoani faaopoopo i le tele o meaai maualalo-kalori. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e tatau ona faʻaaogaina le manava i le tino e tusa ai ma faatonuga, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i aso masani, e mafai ona e maua se faʻaogaina o meaʻai.

Mea taumafa o le zero-kalori: aspartame, cyclamate, sucralose, stevioside, thaumatin, ma isi.

O nei mea uma ua i ai se suamalie suamalie. O le latou vaega o le talosaga o se vaega o togafitiga i le togafitiga o le mamafa. Ae le tutusa uma i latou mo se tina talavou ma se pepe, mo se faataitaiga, o le cyclamate sodium e faasaina ile uluaʻi masina o le maitaga. I le taimi o le lactation, e aoga le tuʻuina atu.

O isi mea suamalie ua faamauina e avea ma mea suamalie meaai i le tele o atunuu, e aofia ai le EU, Amerika ma Kanata. O suʻesuʻega faʻasalalau umi ua faʻamaonia ai lo latou lelei ma le saogalemu.

O se suʻesuʻega o aʻafiaga o nei oloa e leʻi faia i le vaega o tina maʻitaga ma lactating, o lea e tatau ai ona togafitia i latou ma le lapataiga tele.

Suafa igoaTalia fiafia
White sugar1,00
Suka suka1,00
Fructose1,75
Sodium cyclamate26
Aspartame250

Sugarcane

O le suka poʻo le suka lanu enaena e suitulaga i suka suka. O loʻo i ai vitamini ma minerale. O le suka suka e maualuga lona kalori, o lona uiga e sili atu le tau e le sili atu nai lo le alauni o aso taitasi. Faatasi ai ma le faʻaofiina o le oloa, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le tali atu o le tamaitiiti.

O le meli o le mea sili ona lauiloa o le suka, ua fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka, ma e le gata i le suamalie i luga o se meaai. O loʻo i ai se tele o meaʻai e maua ai.

I le faaopoopo atu i uiga le lelei, o loo i ai se tasi e tatau ona mataala. O le meli o se meaʻai malosi, e tatau ona ulufale faʻatasi ma le faʻaeteete i le lisi o se tina tausimai.

Coconut Suugar

O lenei ituaiga suka e maua mai i le sua niu. O foliga vaaia, taugata ma le tofo o le oloa e talitutusa ma lau. O le suka suka e le aoga foi, e maualuga i le kalori e pei o isi ituaiga. O tulaga masani o lona faaaogaina e le ese mai le lanu paʻepaʻe.

O le sili atu taugofie ma sili atu le saogalemu o suka suka o le fructose. E tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka paʻepaʻe, ma o le maualuga lea o le maualuga o le suamalie, o lona uiga e mafai ona faʻaitiitia le taumafaina o selu. E talafeagai foi le fructose mo tagata e maua i le maʻisuka. O tina tausi maʻi ua faatagaina e faaopoopo atu i meaai, ae ua fautuaina e le sili atu i le masani, talu ai ona e mafai ona i ai sona aafiaga leaga.

Faʻatauga ma Puipuiga

I le taimi o le lactation, o fomaʻi uma e fautuaina le faʻaititia o le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai suamalie, ona faʻatagaina lea e faʻaalia lelei le suka ma ona uiga masani. Mo meaai uma sugary, o le tau o le faʻaaogaina e tumau pea le suia: e le sili atu nai lo le sipuniti ao inu le lauti. Ole aofaʻi o ipu tiuti e le faʻaititia: 3-4 taimi i le aso. O lea tapulaa o le a mafai ai e se tina talavou ona tumau lona foliga, ma e sili atu ona faigofie mo se pepe ona faʻafanoina faafitauli faʻalavelave.

O taunuuga le lelei e ono tupu

Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga lautele mo le faʻaaogaina o mea suamalie, ona leai lea o se faafitauli mo le tina poʻo le tamaititi. Afai o le faasaina e masani ona solia, e mafai ona aafia ai le soifua maloloina o nei mea uma e lua. Mo se tamaitiiti, o lenei mea e lamatia ai le atinaʻeina o se mea e le afaina ai ma se faʻalavelave sili ona faigata o colic. Ma o se tina talavou e tamoe i le lamatiaga o le mauaina o le mamafa o le mamafa, mauaina o faafitauli i nifo ma faafitauli i le endocrine polokalama.

E mafai ona avatu se mea suamalie i se tina tausi maʻi?


Lactation o se vaega tāua i le faʻavaeina o le puipuiga o le pepe.

A o faagasolo lea vaitaimi, e tuʻuina atu e le tausimai tausi i lana pepe mea aoga uma ma meaʻai e naʻo le natura e mafai ona tuʻuina atu. I lenei taimi, o le soifua maloloina o le pepe faatoa fanau mai e faalagolago lea i meaʻai a le tina.

Afai na te faʻaaogaina le sima, e mafai ona afaina ai le tino o le pepe i ni faʻafitauli eseese. I le taimi nei, o le fesili o le faʻaofiina o se mea tutusa o le suka mama i totonu o le meaai a se tina tausi maʻi e matua taua.

I le tulaga o se togafitiga ogaoga o maliu, e faigata ona aloese mai lenei fuataga. O le suka e suitulaga i le taimi o le susu e mafai ona mafua ai le le mautonu ma le le talafeagai o faʻataʻitaʻiga i le tina ma le pepe.


O aʻafiaga uma e aʻafia ai e fesoʻotaʻi ma le tuufaatasiga o meaola ma le saogalemu o le oloa.

Sweeteners eo mai i ni ituaiga se lua: natura ma vailaʻau. E tele le tele o tina tausi maʻi latou te le iloa pe faapefea ona sili atu le leaga o analogues e sili atu ona leaga nai lo oloa mama.

I le taimi nei, o nisi ituaiga o mea e faʻamaonia e lamatia ai le soifua maloloina ma e faʻasaina ona faʻaaogaina e tina maitaga ma lactating.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻasologa o le oloa faʻamamaina mo le susu, e tatau ona e mautinoa ua faamaonia mo le faʻaaogaina.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suka e sui mo le hepatitis B

Fructose o se mea suamalie masani lea e maua e fafine uma i le tele o fuainumera pe a 'aina fua ma fua. Aʻo fai susu, e le afaina ona o se mea masani.


O le tau o le fructose o loʻo taua i lalo:

  • faamalosia o puipuiga
  • i ni vaega laiti e mafai ona faʻaaoga i le i ai o le maʻisuka,
  • e mafai ona faʻaaogaina o se mea e fai mo le saogalemu o selu.

E le o aofia ai ni meaʻai suamalie mo le tamaititi.

Ae e tusa ai ma le faʻaleagaina, e itiiti ni tina tausi maʻi e iloa o le le lava o kalori e le o lona uiga o le saogalemu.

O le tele o sui gaosi vailaʻau e iai aʻafiaga o aʻafiaga. Latou te faʻapupulaina le lamatiaga o le tino o le toto, faateleina ai le manaʻo ma faʻaosofia foliga o allergies.

Suiga tutusa a suka i le taimi o le lactation

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Suiga o le suka faanatura e le sili atu ona leaga nai lo o mea gaosia. E mafai ona faʻaumatia ao tausia susu, ae na o le faatapulaʻa.

Stevia o le suauu sili ona saogalemu

O ia mea o le natura masani e iai aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fructose e mafai ona faʻaleagaina se siosiomaga lelei i totonu o le tino, faʻateleina le eletise.

Sorbitol ma xylitol o mea ia e mafai ona fesoasoani e tupu ai le manava i se tina tausimai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou sauaina, o le ono mafai ona atiae le oncology o le urinary tract e faateleina.

Stevia o le suauu sili ona saogalemu, o lea e mafai ona faʻaaogaina mo le lactation.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona i ai se tina tausimai tausi? O le tali i le vitio:

E mafai ona e faʻamagoina meainu ma meaai ma faʻamalogia mama pe afai e masani ma e faʻaaogaina i le faʻalelei. Peitai, e tusa ai ma nisi mea faʻapitoa o mea faʻapitoa, ona manino ai lea o mea uma - ua matua faasaina ona faʻaaoga i le taimi o le lactation. E mafai ona latou afaina ai le pepe fou.

E faʻapefea ma o afea na aliali mai ai suamalie

O le suauu lanu po o le faamamaina na gaosia i le 1840, ma talu mai lena taimi o se tagata e seasea ona puleaina e aunoa ma nei tioata paʻepaʻe. O le tuusaunoaga oi latou ia ua faʻamalosia e tuʻuina atu ma le poto le suka ona o gasegase poʻo mo mafuaaga patino ma mafuaʻaga. O le matautia o le suka e tautalagia i soo se mea ma taimi uma. Faitau atili e uiga i meatotino, tamaoaiga ma mea lamatia o lenei oloa, faitau i inei.

Ae, o le lafoaia o suka, e toatele e le mananao e vaeluaina ma se tofo lelei, ma o le suka e sau e laveai. O le suka muamua sui-saccharin sa faia i le 1885 e le fomaʻi o German Konstantin Falberg. Na ia vave faia lea tauvaga i lona uso matua e faapea o le suka gaosi na mautinoa ua mafai ona faatauina le saccharin i fale talavai ma e na o le togafitiga.

Le maketi faʻaonaponei mo mea suamalie e matua eseese lava. Muamua lava, o vailaʻau poʻo vailaau faʻasolosolo faʻatasi ma le tofo i tikeri eseese o le suamalie. O aspartame, cyclamate, saccharin, neotam ma isi. E faia i luga o se mea. Ae ui i lea, o nisi e maua mai mea faalenatura ma e sili atu le natura.

O mea manogi e ono afaina ai?

I le 2007, na faʻatautaia se suʻesuʻega faasaienitisi lautele, o le mataupu e 19 na faia muamua suʻesuʻega e uiga i lamatiaga o mea suamalie. Na maua ai e toatolu na mafua mai i le suamalie e faateleina ai le manao, o le isi tolu na faia le faaiuga faafeagai, ma le faaiuga lona 13 na filifili ai e leai se aafiaga o le suamalie.

I le taimi lava e tasi, o le finauga e faapea o le tofo suamalie e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini, e mafua ai le gaosiga o le faʻaaogaina o meaai i le gaʻo, e leʻi maua ai le faʻamaoniga. E le gata i lea, na maua ai e toetoe lava o faʻamaumauga mai nei suʻesuʻega na maua e ala i le faʻaaogaina o manoa, ma e le o iloa pe faapefea ona aoga i le tino o le tagata. Ma o le fuainumera o nei suʻega e le mafai ona taʻua e lava, talu ai e na o le 27 manu na aofia ai.

E leai ni suʻesuʻega ua faamaonia ai le tino o le carcinogenic i mea suamalie. E leai se faʻamaoniga e mafai ona latou faatupuina se gasegase o le gastrointestinal, diabetes, poʻo le maʻi tigaina tumau.

Ae peitai, e tatau ona togafitia mea suamalie i se tausiga talafeagai. Ma e sili atu le teenaina o oloa gaosimea, talu ai o loʻo i ai le tele o vailaʻau matautia. Seʻi o tatou iloa pe mafai ona maua ni suka suka mo tamaiti ma fafine e iai HB.

E mafai ona maua le suka i le hepatitis B

O fualaau suamalie taʻitasi e maua ai tulaga lamatia o le soifua maloloina, ae i le isi itu, e iai foi ni aoga. O le mea moni, e faʻaaoga lenei mea i na o mea masani. I le taimi o le susu, o le suka, e maua mai i le gaosiga, e matua faʻasaina. O i latou nei o le sorbitol, aspartame, saccharin ma isi vailaʻau.

O se tamaititi ma se tina tausi maʻi e mafai ona tali atu matua le lelei i suauu tumaʻi. Alu, le oona, afaina fualaʻau ma ogaumu e mafai ona tupu. E masani ona i ai le faigata, le faʻavauvau ma le tiga o le tino. E le gata i lea, o vailaau faʻateʻa e afaina ai totoga ma totonu o le tino.

Suiga suitulaga mo susu ma tamaiti e tatau ona masani ma maualuga. I lenei tulaga, e talafeagai le suka ma le suka. A filifilia le vaega mulimuli, ia faʻalogo e tatau i le oloa ona i ai se paolo mai le samasama samasama i le lanu enaena. Lanu uliuli lanu e taʻu mai ai le maualalo o le maualuga o le suka, aua na mu i le gaosiga.

Fructose e fetaui lelei mo tamaiti ma tina tausi maʻi. E fautuaina foi mo tagata galulue, tagata afeleti ma le maʻisuka. Ae e le mafai ona e sili atu i le 30 kalama o le fructose i aso taitasi, o isi faafitauli e ono tupu i le loto ma toto toto.

Tuua Lau Faamatalaga