Auala e teuina ai le inisalini i le fale

E iloa lelei o le inisalini o le hormone popo. Ina ia mafai ai ona galue lelei le inisalini, e le tatau ona aliali mai i le maualuga ma le maualuga o le vevela, e le tatau foi ona tuʻuina atu i lalo o le paʻu o le vevela. Afai e tupu lenei mea, o le inisalini e le toe toaga, ma o le mea lea e leai se aoga mo le faʻaaogaina.

O le inisalini e faʻapalepale le vevela vevela. O le tele o tagata gaosi oloa latou te fautuaina le teuina o inisalini i le vevela o le potu (e le maualuga atu i le 25-30 °) mo le silia ma le 4 vaiaso. I le vevela o le potu, o le insulin o le a itiiti ifo i le 1% o lona malosi i le masina. O le taimi fautuaina mo le inisalini e sili atu ile tausiga o lona malosi nai lo le malosi. Oloa gaosi oloa e makaina i luga o le igoa le aso o le tupe muamua i le vailaʻau. E tatau ona faitau faʻamatalaga mai le afifiina o le inisalini o le ituaiga o loʻo faʻaaogaina, ma faʻalogo i le aso e muta ai le fagu poʻo le keli.

O masani masani o le teuina o insulin i totonu o le pusaaisa (4-8 ° C), ma le fagu poo le kelika o loʻo faʻaaoga nei i le vevela vevela.

Aua neʻi tuʻuina insulin i tafatafa o leisaisa, aua e le taliaina le vevela i lalo ifo o le 2 °

E mafai ona e teu oloa o le inisalini tapunia i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le aso e muta ai le vailaʻau. O le sulu o le inisalini ua tapunia o le 30-36 masina. Ia amata i taimi uma ma se matua (ae le maeʻa!) Faʻapipiʻi o insulin mai lau suʻesuʻega.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se fagu fou ile inisalini / fagu, faʻamafanafana i le vevela o le potu. Ina ia faia lenei mea, aveese mai le pusaaisa 2-3 itula aʻo leʻi tuiina le inisalini. O le inisaliniina o tui inisalini e ono tiga.

Aua nei faʻaalia le inisalini i le malamalama susulu poʻo le maualuga o le vevela e pei o le susulu o le la i totonu o se taavale poʻo le vevela i totonu o se sauna - o le inisalini e faʻaitiitia ai lona aafiaga i le vevela i luga aʻe o le 25 °. I le 35 ° e le faʻamalosia 4 taimi vave nai lo le vevela o le potu.

Afai o oe i se siosiomaga e maualuga ai le ea o le ea i luga aʻe o le 25 ° C, faʻaauau le inisalini i ni mea faʻapitoa pusa pusa, ipu poʻo pusa. I aso nei, e tele masini e maua mo le felauaiga ma le teuina o inisalini. O loʻo i ai faʻamalosi eletise faapitoa o loʻo taʻavale i luga o pamu faʻaleleia. E i ai foi pusa o le thermo ma uaea mo le teuina o inisalini, lea e aofia ai tioata faapitoa e liliu i le gel pe a latou fesootai ma le vai. O le taimi lava e tuʻuina ai le vai-vai i le vai, e mafai ona faʻaaogaina o se insulin cooler mo le 3-4 aso. A maeʻa lenei vaitau, mo le sili ona lelei, e tatau ona e toe tuʻu i le vai malulu. I masina o le tau malulu, e sili atu ona lelei le felauaiga o le inisalini e ala i le tuʻuina latalata i le tino, nai lo le taga.

E leai se manaʻoga e tausia le inisalini i le pouliuli atoa.

Aua le faʻaaogaina le inisalini o le umi poʻo le umi o le umi o le gaioiga pe'ā fai o loʻo i ai ni meaʻai i totonu. Ma ose inisalini pupuu (faʻaauau) pe a oʻo ina mataga.

Sueina o le inisalini e le faʻaaoga

E na o le 2 ala taua e malamalama ai ua taofia e le inisalini lana gaioiga:

  • Le leai o se aafiaga mai le puleaina o le inisalini (e leai se faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose toto),
  • Suiga i le foliga mai o le fofo ile inisalini i totonu o le pusa / voli.

Afai e iai pea lou maualuga o le kulukose o le toto pe a uma le tui o le inisalini (ma e te le faʻatagaina isi mea), o lou inisalini ua le toe aoga.

Afai o foliga mai o le inisalini i totonu o le kilika / vial ua sui, atonu o le a le toe galue.

Faatasi ai ma faailoga taua e faailoa ai le le mafai ona gafatia o le inisalini, e mafai ona iloga mea nei:

  • O le fofo o le inisalini e mataga, e ui e tatau ona manino,
  • O le taofiga o le insulin pe a maeʻa ona faʻafefiloi e tatau ona laugatasia, ae o loʻo tumau pea i luga le lumanaʻi,
  • O le fofo e foliga foliga mai,
  • Ua suia le lanu o le vai / inisalini solution / susunuina.

Afai e te lagona ei ai se mea e faaletonu i lou inisalini, aua le taumafai lau luʻitau. Tau lava o le ave se fagu fou / kati.

Fautuaga mo le teuina o inisalini (i kilika, vial, peni)

  • Faitau fautuaga i luga o tuutuuga ma fale ola o le gaosiga o lenei inisalini. O le faatonuga o totonu o le afifi,
  • Puipuia insulin mai le vevela (malulu / vevela),
  • Aloese mai le susulu o le la (e pei o le teuina i luga o se windowsill),
  • Aua le tausia insulin i le kisaisa. O le aisa, o le a leiloa ana meatotino ma e tatau ona lafoai,
  • Aua nei tuua le inisalini i totonu o se taavale i le maualuga / maualalo o le vevela,
  • I le maualuga / maualalo o le ea, e lelei tele le teuina / felauaiga o le inisalini i totonu o se mea faapitoa faapitoa ile vevela.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le inisalini (i totonu o se kelika, fagu, peni tui):

  • Siaki i taimi uma le aso o le gaosiga ma le maeʻa aso i luga o le afifiina ma cartridges / vials,
  • Aua nei faʻaaogaina le inisalini pe afai ua maeʻa,
  • Vaʻaia le inisalini aʻo leʻi faʻaaogaina. Afai o le fofo o loʻo i ai ni pulumu poʻo ni vaʻai, e le mafai ona faʻaaogaina le inisalini. O se faʻamalosaga faʻainitanalisi manino ma le lanu e le tatau ona faʻafefeteina, faia se gaioiga poʻo se moli,
  • Afai e te faʻaaoga se faʻagata o le inisalini (NPH-inisalini poo inisalini faʻaluaina) - vave aʻo lei tuiina, faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vili / paʻu pepa seia oʻo ina maua se lanu lanu o le faʻamalolo,
  • Afai e te tuiina le inisalini i totonu o le suauu nai lo le manaʻomia, e te le manaʻomia le suʻeina o le inisalini i totonu o le fagu, e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le inisalini atoa ile vai.

Malaga faʻataʻitaʻiga:

  • Faʻaauau ia le itiiti ifo ma le faaluaina o le inisalini mo le numera o aso e te manaʻomia. E sili le tuʻuina i nofoaga eseese o ato ato (pe a fai e leiloa se ato o le ato, o lona lua o vaega o le a tumau pea le leai o se afaina),
  • A e faimalaga i luga o le vaalele, faʻaauau ona e inuina uma inisalini, i totonu o lau ato. I le pasi atu i totonu o le atopau, e te ono lamatiaina ona o le maualuga o le vevela i totonu o le ato i le taimi o le vaalele. O le inisalini tioʻi e le mafai ona faʻaaogaina,
  • Aua neʻi faʻaalia le inisalini i le maualuga o le vevela, tuʻu i totonu o se taavale i le taumafanafana poʻo le matafaga,
  • E manaʻomia i taimi uma le teuina o inisalini i se nofoaga malulu lea e tumau ai le vevela, e aunoa ma ni fesuiaiga mataʻutia. Mo lenei mea, o loʻo i ai se aofaiga tele o mea faʻapitoa (malulu), pusa ma mataupu e ono mafai ona teuina ai insulin i tulaga talafeagai:
  • O le inisalini tatalaina o loʻo e faʻaaogaina nei e tatau ona i ai i le vevela mai le 4 ° C i le 24 ° C, e le sili atu i le 28 aso,
  • O sapalai o insulin e tatau ona teuina i le pe tusa o le 4 ° C, ae le latalata i le faleisa.

Inisalini i totonu o se kesi / vili e le mafai ona faʻaaoga pe afai:

  • O le foliga mai o le suiga o le inisalini na suia (faʻafuaseʻi o le timu, po o le vaʻaia poʻo le pala e foliga mai),
  • O le aso e muta ai ua faʻaalia mai e le kamupanī i luga o le pusa ua muta,
  • O le inisalini ua aliali mai i le vevela (vevela / vevela)
  • E ui lava i le faʻafefiloi, o se gaʻo paʻepaʻe po o se mea o totoe o loʻo tumau pea i totonu o le vial / cartridge suspension.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani ia te oe e tausia ai le insulin i le gasologa o lona ola ma aloese mai le faailoaina atu o se vailaʻau le talafeagai i le tino.

O le a le umi e faʻaaoga ai le inisalini

Ole inisalini o le homone pito sili ona taua mo le tino o le tagata, o loʻo i ai sona polotini. Ina ia le faʻaitiitia le aoga o fualaau faasaina, e taua le mataʻituina le saʻo lelei o le vevela i taimi o teuina. A leai, o le fualaau faasaina o le a le tuuina atu ai le togafitiga o loʻo manaʻomia. E faatagaina e teuina le vailaau i le vevela o le potu, o ia tulaga e le afaina ai ona meatotino. I le faʻamatalaga i le fualaau faasaina, o le fua o le vevela e faʻaalia i le +25 ° C, teuina e le silia ma le masina, o lona uiga, o le fualaau faasaina e faʻaititia lona aoga e tasi le pasene. Afai o le vevela o le potu e sili atu i le +35 ° C, o ona meatotino e faʻaitiitia fa fa.

A o leʻi tatalaina se fagu fou, e tatau i le tagata maʻi ona:

  • suesue i faatonuga mo le fualaau faasaina,
  • ave se faʻamatalaga pe a fai muamua le tuiina o lenei vailaʻau,
  • faamaʻoti le soifuaga ola o vailaʻau, lea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

O le nofoaga sili ona taatele mo le teuina o fualaau faasaina o se pusaaisa, afai ua uma ona tatala le fagu, o loʻo teuina pea i le vevela o le potu, e taua tele le aloese mai le malosi o ave o le ultraviolet. I totonu o se pusa vaisaisa, e leʻo malamalama lelei le tagata maʻi pe o fea e tatau ona tuʻuina ai vailaʻau, o fea vaega. O le mea lelei, o se nofoaga i totonu o le pusaaisa e fetaui mo lenei mea, i le mamao e mafai ai mai le pusaaisa, afai o le vevela o loʻo i lalo ifo o le lua tikeri o le vevela, o le fualaau oona o le a leiloa ona meatotino.

I le maitauina o le fesuiaiga o le vevela o + 4 ... + 8 ° C, o le inisalini e le mafai ona leiloa ana mea tau togafitiga seia oo i le iuga o lona ola. E ui lava e mafai ona teuina le vailaʻau mo le tolu tausaga, e lelei le avea ma muamua e faʻaaoga faleoloa insulin.

Afai o le fualaau faasaina ua faasolo ina leaga, o faailoga nei e tupu:

  1. Na suia le fofo foliga.
  2. Ina ua uma le tui, sa le matauina le togafitiga.

Tulafono mo le teuina o fale o le fualaau faasaina

Po o le a lava le ituaiga o fualaau faasaina, ia teuina e faapenei:

  • Aloese mai eseesega o le vevela
  • pe a faimalaga, faʻaaoga se ufiufi vevela,
  • e le faatagaina le fagu e faʻamaisa,
  • afai e tatala, aloese mai le faʻaalia i le susulu o le la,
  • o se mea taua o le suesue i faatonuga aʻo leʻi tatalaina le afifi,
  • Faailoga le aso o le faʻaaoga muamua.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini:

  1. Matou te siaki le aso o le gaosiga ma le taimi o le talafeagai.
  2. Vaʻavaʻai i le vai. Afai ei ai le suavai, palakalasi, fatu, o se sauniuniga e le talafeagai mo le faʻaaogaina. O le fofo e tatau ona le lanu ma manino.
  3. Afai e faʻaaogaina se faʻamalologa, e tatau ona luluina malosi ao le i faʻaaogaina ina ia sologa lelei le fofo.

A tumau pea le ola i le suauu ma toe faʻafoʻi i totonu o le vailaau aʻo le i teuina, e mafai ona afaina le vailaʻau.

Matou te teu oloa o inisalini

Talu ai ona o le maʻi suka o le maʻisuka mo le ola, e maua e tagata gasegase masina i le falemaʻi. E tele taimi e teu ai e le maʻisuka se aofaiga tele o fualaau faasaina ina ia puipuia ai i latou lava i le tulaga o le le taulimaina vave o fualaau. Mo lenei mea, o aiaiga saʻo e teuina ai:

  • aua le tatalaina le afifi (teu i totonu o le pusaaisa i + 4 ... + 8 ° C),
  • o le nofoaga e teu ai e tatau ona avea ma faitotoa poʻo lalo ifo,
  • afai ua maeʻa le aso e muta ai, ua faasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Afai e te ulu atu i se sauniuniga malu, e mafai ona e faʻaosoina le tiga ona o le tatalaina o le fagu, e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Afai e tatau ona e faia se tui i fafo atu o le fale, i le taumalulu, teuina le vailaʻau i totonu o lau taga. O le ola o se fagu tatala o le tasi ma le afa masina.

Teuina o insulin i taimi o felauaiga

E mafai e le maʻisuka, e pei o tagata uma, alu i se malaga poʻo se malaga faapisinisi. E taua mo i latou le iloa le auala e teuina lelei ai vailaʻau i luga o le auala ina ia leiloloa ana meatotino. O tulafono nei e tatau ona mataituina:

  1. Matou te faaluaina fualaau o vailaau faʻatasi ma i matou.
  2. Matou te tufatufaina atu fualaau faasaina i ni vaega laiti i nofoaga eseese o ato. O lenei faiga e faia ina ia iʻu ai le leiloa o nisi o ato, e le o totoe le tagata maʻi e aunoa ma se vailaʻau.
  3. I le taimi o le vaalele, e tatau ona ave le fualaau faasaina ia lava, i tulaga o le ato ato i le maualalo o le vevela, masalo o le a faʻaitiitia le vailaʻau.
  4. Ina ia ave insulin i le matafaga po o se taavale, e tatau ona e tuu i totonu o se mea faʻavevela po o se ato mafanafana.

O le Thermocover e mafai ona faʻaaogaina mo le tolu tausaga, o se mea taua lenei mo se maʻisuka. E le tatau ona faasaoina, mo le saogalemu o le saogalemu, ma le faasaoina o mea tau togafitiga o vailaau.

I tulaga o le vevela masani masani, e tatau ona ave le vailaau i totonu o pusa palasitika. O le ae puipuia le fagu mai le faʻaaogaina o masini.

Afai i le taimi muamua e foliga mai ia te oe e faigata ona teu insulin, ona leʻo lea. Tagata maʻi e faʻaaogaina i le faʻatinoga, e le afaina ai i latou.

Metotia ma tulafono mo le teuina o inisalini

O le faʻafitauli o le inisalini e ono faʻaleagaina pe a faʻaalia i tulaga i fafo - o le vevela i luga atu o le 35 ° C pe lalo ifo o le 2 ° C ma le la. O le umi o aʻafiaga o faʻalavelave faʻaleagaina ile inisalini, o le leaga o le a tumau pea ona lelei. O le tele o suiga i le vevela e afaina foi.

O le ola o le tele o vailaau faʻasaina e 3 tausaga, i le taimi nei latou te le leiloa a latou meatotino pe afai e teuina i +2 - + 10 ° C. I le vevela o le potu, o le inisalini e teuina mo le silia ma le masina.

Faʻavae i luga o nei manaʻoga, e mafai ona tatou faʻatulaga tulafono masani mo le teuina:

  1. O le inisalini e tatau ona i totonu o le pusaaisa, sili ile faitotoa. Afai e te tuʻuina fagu i totonu o fata, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le fofo o le fofo.
  2. O le faʻataʻitaʻiga fou ua aveeseina mai le pusaaisa i ni nai itula aʻo leʻi faʻaaogaina. O le amataga o fagu o loʻo teuina i totonu o se kapoti po o se isi nofoaga pogisa.
  3. A maeʻa tui taʻitasi, ona tapunia lea o le tui tui i se pulou ina ia le maua ai le insulin i le la.

I le mea e te le popole ai pe ono mafai ona maua pe faʻatau le inisalini i le taimi, ae le o le lamatiaina o lou ola, e fautuaina le faia o le 2-masina o meaʻai. Aʻo leʻi tatalaina se fagu fou, filifili le tasi ma le olaga pito sili ona tumau.

O maʻisuka taitasi e tatau ona i ai le inisalini e fai si puupuu, e tusa lava pe le o le togafitiga faʻasoloina e le maua ai le faʻaaogaina. Faʻasalalau i faʻalavelave faʻafuaseʻi e taofi ai tulaga o le hyperglycemic.

I le fale

O le fagu fofo e faʻaaogā mo le tui e tatau ona i ai i le vevela vevela. O se nofoaga mo le teuina i le fale e tatau ona filifilia e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la - i tua o le poteteni poʻo le vailaʻau vailaʻau. O nofoaga i totonu o se fale e masani ona suia ai le vevela o le a le fetaui lelei - se windowsill, luga o meafale, kapeta i le umukuka, aemaise lava luga o se ogaumu ma microwave.

I luga o le igoa poʻo totonu o le tusi o le pulea e le tagata o ia lava, o le a faʻaalia ai le aso muamua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Afai e 4 vaiaso ua mavae talu mai le amataga o le voli, ma ua le uma le inisalini, e tatau ona lafoai, tusa lava pe o le taimi nei e le vaivai. E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻamaonia o le vaifofo e solia i taimi uma lava e tu ai le polo, e ono tupu ai le mumu i le nofoaga o inisiua.

E tupu i le maʻisuka, tausia lelei le saogalemu o le fualaau faasaina, teuina uma inisalini i totonu o le pusaaisa, ma alu ese mai iina e na o le tui. O le faʻaleleia o le hormone malulu e faʻapupulaina ai aʻafiaga o le togafitiga o le insulin, aemaise le lipodystrophy. O lenei mea o le mumu o le tino gaʻo i le nofoaga o inisiua, lea e tupu ona o le tele o lona ita. O le iʻuga, o le gaʻo o le gaʻo i nisi o nofoaga e mou atu, i isi e faʻapipiʻiina i faʻamaufaʻailoga, o le paʻu ua paʻu ma ua matua maaleale.

O le maualuga aupito maualuga o le vevela mo le inisalini e 30-35 ° C. Afai o lau eria e vevela i le taimi o le taumafanafana, e tatau ona faʻavelaina uma vailaʻau. Aʻo lei faia tui taitasi, o le fofo o le a manaʻomia le mafanafana i alofilima i le vevela vevela ma vaʻaia ma le faaeteete ina ia iloa pe ua leaga lona aʻafiaga.

Afai o le vailaʻau faʻamaʻi, tuʻu i le la mo se taimi uumi pe ua vevela, e le manaʻomia ona faʻaaogaina, e tusa lava pe leʻi suia le inisalini. E sili atu le saogalemu mo lou soifua maloloina e lafoai le fagu ma tatala se mea fou.

Tulafono mo le aveina ma le teuina o inisalini i fafo atu o le fale:

  1. Taʻitaʻi faʻatasi ma oe i taimi uma i le vailaʻau, siaki aʻo leʻi alu ese mai le fale pe fia le inisalini e tuʻuina i le peni.Ia i ai i taimi uma se isi mea e sui ai oe i le tulaga o se masini e tuiina ai le leaga: se lua peni poʻo se suauu.
  2. I le mea e le faʻafuasei ona gau le fagu pe momotu le peni, ia aua nei tuʻuina i totonu o laei o lavalava ma taga, o le taga pito i tua. E sili atu le teuina oi latou i mataupu faapitoa.
  3. I le tau malulu, o le inisalini e faamoemoe mo le faʻaaogaina i le aso e tatau ona feaveaʻi i lalo o laʻei, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le fatafata. I totonu o le taga, e mafai ona sili atu le manava o le vai ma le maua ai nisi o ana meatotino.
  4. I le vevela o le tau, o le inisalini e feaveaʻi i masini malulu poʻo le isi i se fagu malulu ae leai se vai malulu.
  5. A e faimalaga i luga o le taavale, e le mafai ona e teuina le inisalini i nofoaga vevela: i totonu o le totini lima, i le pito i tua i le susulu o le la.
  6. I le taumafanafana, e le mafai ona e tuua le vailaau i totonu o se taavale tuusao, e pei o le ea i totonu o loʻo i luga aʻe o mea e faatagaina.
  7. Afai o le malaga e le sili atu nai lo le aso, e mafai ona feaveaia le inisalini i totonu o se mea vevela masani poʻo se taga meaai. Mo faʻagasologa umi e faʻaaoga ai masini faapitoa mo le teuina malu.
  8. Afai ei ai sau vaalele, o le inisiua atoa o le inisalini e tatau ona teuina i ato ma ave i le potu. E tatau ona e maua se tusi faamaonia mai le falemaʻi e uiga i le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka ma ona fua. Afai e faʻaaogaina pusa faʻamafanafana ma le aisa poʻo le gel, e aoga le faia o faatonuga mo le fualaau faasaina, lea e taʻu mai ai tulaga lelei e teu ai.
  9. E le mafai ona e ave insulin i lau ato. I nisi o tulaga (aemaise i vaalele matua), o le vevela i totonu o le ato e mafai ona paʻu i le 0 ° C, o lona uiga o le a vevela le vailaʻau.
  10. E le manaʻomia le tuʻuina atu o ato ma isi mea talafeagai: tuila, peni tui, mita o le kulukose toto. Afai o le ato ua leiloa pe ua tuai, e te le tau sailia se fale talavai i se aai e le masani ai ma faatau nei mea taugata.

Mafuaaga mo le faʻaleagaina o le inisalini

O le inisalini ei ai le natura o le palatini, o le mea lea, o mafuaʻaga o lona faʻaleagaina e tele lava ina aʻafia ma le soliga o fausaga o le porotini:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • i le maualuga o le vevela, o le coagulation e tupu i le fofo o le inisalini - o faʻasolosolo e pipii faʻatasi, paʻu i foliga o laumei, o le vailaʻau ua leiloloa se vaega taua o ona meatotino,
  • i lalo o le faatosinaga a le malamalama o le ultraviolet, o le fofo e suia ai le viscosity, avea ma mea mataga, o le le amanaiaina o faagasologa i totonu,
  • i le maualalo o le vevela, o le fesuiaiga o le polotini suiga, ma mulimuli ane le mafanafana e le toe faʻaleleia,
  • o le elemene eletise e aʻafia ai le faʻavae molemole o le polotini, o le mea lea e le tatau ona teuina le insulin i talaane o ogaumu eletise, microwave, komepiuta,
  • O le fagu o le a faʻaaogaina i le lumanai lata mai e le tatau ona luluina, aua o le a ulufale mai le matagi i totonu o le fofo, ma o le fua na aoina o le a itiiti ifo nai lo le tatau. O se tuusaunoaga o le NPH-inisalini, lea e tatau ona fefiloi lelei ao le i faia le pulega. O le luluina vave e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalamalamaina ma le faaleagaina o le fualaau faasaina.

E faʻapefea ona suʻeina le insulin mo le talafeagai

O le tele o ituaiga o hormone artificia o se tali manino atoatoa. Pau lava le tuusaunoaga o le insulin NPH. E mafai ona e iloagofie mai isi vailaʻau e ala i le faʻapuupuuga o le NPH i le igoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Humulin NPH, NPH Insuran) poʻo le laina o loʻo i totonu o le faʻasologa o aʻoaʻoga "Vaega o Falemaʻi ma Falemaʻi". O le a faʻaalia o lenei inisalini e aʻafia ai le NPH poo o se fualaau masani ole umi. O lenei inisalini e faia ai se vaʻa paʻepaʻe, lea e mafua ai le faʻalavelave i le fofo. E le tatau ona i ai ni paʻu i totonu.

Faailoga o le le talafeagai o le teuina o le pupuʻu, ultrashort, ma le inisalini umi:

  • ata i luga o puipui o le fagu ma luga o le fofo,
  • turbidity
  • lanu samasama po o le beige,
  • paʻepaʻe paʻepaʻe po o le pala,
  • toesega o fualaau faasaina e aunoa ma suiga i fafo.

Mea e teu ai pusa & pusa

Meafaigaluega mo le aveina ma le teuina o inisalini:

FaʻamauLe auala e tausia ai le vevela leleiFaʻapitoa
Pusa faisaʻi mamaoO le pulou ma le sosoʻo ma le faʻaoga mo le taavale. A aunoa ma le toe faʻaleleia, e teuina le vevela manaʻomia mo le oʻo i le 12 itula.E i ai sona laʻititi (20x10x10 cm). E mafai ona e faʻatau se isi faʻaopoopoga, lea e faʻatupulaʻia ai le taimi faʻatinoina o le masini.
Laasaga penitala ma le thermobagO se taga o le gel, lea e tuʻuina i totonu o le'isaisa i le po. O le taimi o le tausiga o le vevela e 3-8 itula, e faʻatatau i tulaga i fafo.E mafai ona faʻaaogaina e feaveaʻi le inisalini i le malulu. Ina ia faia lenei mea, e vevela le gel i luga o se inisiua po o vai vevela.
Taʻi TisukaLe lagolagoina. E mafai ona faʻaaogaina i taga o gel mai se mea faʻavevela poo se thermobag. Ole insulin e le mafai ona tu saʻo i luga o le gel, e tatau ona afifi ile fagu i le tele o laupepa.O se fesoasoani mo le felauaiga o fualaau ma masini e ono manaomia e le maʻisuka. E i ai se mea faigata faʻatalanisi.
Lafo mumu mo le peniSe gel faapitoa e malolo mo se taimi umi pe a uma ona tuu i le vai malulu mo le 10 minute.E i ai le avanoa maualalo, pe a uma ona susu i se solo, e faʻagogo i le paʻi.
Neoprene Syringe Pen CasePuipuia mai suiga o le vevela. E leai ni elemene manaia.E leai ni mea, e puipuia mai le faaleagaina ma le radiation radiation.

O le filifiliga sili mo le felauaiga o insulin pe a faimalaga mamao mai - tele-pusa faʻaoʻoina-pusaaisa. E māmā (pe tusa ma le 0.5 kilokalama), matagofie foliga vaaia ma foia uma faafitauli o le teuina i totonu o atunuu vevela. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le maʻisuka e mafai ona aumai ma ia se sapalai o le homone mo se taimi umi. I le fale, e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e faʻaaoga ai malosiaga. Afai o le vevela vevela o loʻo i lalo ole zero, o le ala vevela e faʻaosoina aunoa. O nisi pusaaisa ei ai le LCD e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le vevela, taimi malulu ma le tumau o le malosiaga o le pamu. O le le lelei tele o ia ituaiga masini o le tau maualuga lea.

O loʻo faʻapitoa ona faʻaogaina i totonu o le taumafanafana, latou te nonofo i se avanoa maualalo, foliga matagofie. O le gel filling case e le faʻaumatia ona meatotino mo le tele o tausaga.

Ua maeʻa ato ato mo le femalagaaʻi i luga o le ea, o loʻo i ai o latou tauau tauʻau ma foliga matagofie. Faafetai i le papa vaivai, o le inisalini e puipuia mai aafiaga faʻapitoa, ma ua tuʻuina atu i ai ni ata o le fale e puipuia mai le radiation ultraviolet radiation.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faailoga mo le fualaau faasaina

O vaega nei o tagata e iai faʻamaumauga mo inisalini:

  • Tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, lea e atiina ae mai le tamaitiiti, mai le talavou. O se faʻamaʻi faʻavaivai tumau.
  • Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, mauaina o togafitiga - o le solia o le tino o le pancreas e mafua mai i isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O fea ma le auala e teu ai inisalini

E masani lava i le taimi o taualumaga i aso taitasi, e faʻaaoga e se tagata le 1-2 fagu (cartridges) o le inisalini mo tui. E fautuaina le i ai pea o se teugatupe faʻaagaaga-saunia ma tausia i le fale ile 23-24 ° C. Ae aua nei tuʻuina le vailaʻau i le tioata faamalama, pe a mafai ona gase pe faʻaalia i le vevela mai le la. E le gata i lea, o fagu vai e teu ese mai punavai vevela - o maa, vevela poʻo se ogaumu gas.

O le kilipa mama e leʻi faʻaaogaina poʻo le fagu e talafeagai mo le faʻaaogaina ile 1 masina. I le faaiuga o le vaitaimi, e tatau ona suia i se mea fou, e ui i le mea moni o loo i ai pea le vai faafomai i totonu. E oʻo lava i le teuina lelei o le inisalini e le faʻasaina ai se faʻaitiitia i lona aoga pe a mavae le masina.

E taua le taʻua faʻaeseese e uiga i lona faʻaogaina ma le teuina i le maualuga o le vevela vevela (po o le taimi o le mafanafana), pe a amata ona vave oso le vevela o le potu i le + 30 ° C ma sili atu. O lenei faiga o le vevela e le o atagia i totonu o le polotini o sauniuniga inisalini. O le mea lea, e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. Ae i totonu o le pusa vaisaisa, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o "taga" i luga o le faitotoa lea e teuina ai inisalini, e tatau ona pulea le vevela. Tulaga lelei mo le inisalini e +6 - + 8 ° C. Le mataʻituina le vevela o le ea, faʻaaoga se thermometer masani. Afai e te tausia le vailaʻau mo se taimi umi i le maualalo o le vevela pe lata ile 0 ° C, ona leai lea o ana falemaʻi. Mai lea ituaiga tui, o le faasinomaga o le glycemic e le faaitiitia.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e fautuaina e faʻamafanafana le fagu malulu ma ou lima i le vevela o le potu. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se tui ile insulin malulu, e mafai ona sui sui o vailaau mo togafitiga o le porotini ma e iai le lamatiaga o le lipodystrophy (o lona uiga, o le gaʻo uma o le gaʻo).

O se aofaiga o le inisalini "faʻaagaaga" i le fale e tatau ona pepelo ma teuina i +6 - + 8 ° C. O nisi taimi ei ai faafitauli i le faʻamatalaga o fualaau faasaina, ona o lona aofaiga i falemaʻi ma falemaʻi ua matua fuafuaina. Ae tasi e le mafai ona faʻamoemoe o le fua i luga o le lima e faʻamaonia ai le vave tuʻuina atu. E le gata i lea, e le amanaia e nofoaga autu o le falemaʻi mea e le mafaufauina o le faaleagaina o se vailaau faasaina.

O lea e sili atu pe a faʻapea, faʻatasi ai ma faʻamatalaga aloaia, o se mea e sili atu ona maualuga o se inisalini faifaipea tuiina e faʻaalia. E faavae i luga o lenei fuainumera, latou te fuafua le aofaiga atoa o le inisalini na faʻatuina.

O le ola papa o se vaega o le fualaau faasaina e mai le 2-3 tausaga, o lea e tatau ai ona e gauai i taimi uma i le aso e faamatuu atu ai ma ia amanaʻia le aso o loʻo faʻaaogaina. Faatasi ai ma le maʻisuka, e talitonu lautele o nisi o gaosi oloa e faʻapuʻupuʻu faʻapuʻupuʻuina o latou ola. Ua faia lenei mea e aloese ai mai le aitalafu mo le faʻaaogaina o se vailaau le lelei a se tagata pe a maeʻa le taimi moni o le faʻamaonia, lea e itiiti le pulea + - 1-2 masina. I nisi tulaga, o faʻamatalaga mai le kamupanī e mafai ona manatu e talafeagai, ae i isi o loʻo i ai se tulaga lamatia o le inuina i se fualaau le lelei.

O le a le auala sili e faʻafeiloaʻi ai fagu insulin

Soo se tagata o se tagata lautele ma e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi, o le taimi uma e asiasi, asiasi i le tafaoga. E le manaia pe a suia fuafuaga ona o le le lava o tulaga e teu ai mo inisalini i luga o le auala. E tele auala e sili ona lelei e ave ai se peni tui ua saunia ma faia ma faʻapipiʻi le inisalini i fafo atu o le fale.

E taua le fuafuaina po o le a le taimi e fuafua ai le malaga. Afai o se asiasiga mo le 1-2 aso, ona mafai lea ona e ave faʻatasi na o sauniuniga inisalini o loʻo faʻaaogaina. E taua le faʻamautinoa o le aofaʻi o le vai inu vailaʻau i totonu o le kesi, o le fagu ua lava. Afai e mafanafana ma vevela le vevela i fafo, ona mafai lea ona tuʻu se atigipusa ma se tuila ma se amupoule i totonu o se taga po o se pogisa ma le moli.

Afai e malulu le tau, e sili atu le tuʻuina atu o le atigipusa i le vailaʻau i totonu o le taga o le peleue po o le mitiafu, latalata i le tino.

I luga o se malologa umi poʻo luga o se malaga umi, ia faʻaaoga se taga faʻapitoa faapitoa. E lua ituaiga o mea e faʻaleleia ai meaai e mafai ona faatumauina le malūlū o le teuina o insulin - gel ma le eletise. O le masini eletise faaeletonika ua faʻaaogaina mai i maʻa, o lona taimi faʻatinoga e mai le 12 itula (faʻaaogaina ia maʻa). Mo le faʻaaogaina o se gel cooler, faʻaititia le tioata tioata i le vai. O ato Gel o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻailoga o le ato ma e oʻo atu i le 45 itula. A oʻo i le nofoaga - o le faletalimalo, o le falemaʻi, o tulaga lelei faʻaleleia lelei e mafai ona tausia i le faʻaaogaina o vai malulu ma se vai vevela.

E ui lava i le malaga fuafuaina i le sami, e sili atu le saogalemu ma toe inisiua ile insulin.

Faailoga ua faasolo ina leaga le fualaau faasaina

I le taimi lava lea ao lei tuiina ia lava, e tatau ai ona suʻe ma le totoa le atigipusa ma vailaʻau. Afai o maua ni faailoilo o le vaeluaga, lafo ese le fagu (kelika) ma ave se isi. O aiaiga nei mo se porotini o le hormone ua faʻamaina:

  • O foliga vaaia o se ata mumu i totonu o le fagu. O le mafuaʻaga o se malosi malosi o le faʻaogaina o le vai i totonu, faʻalavelave faʻafuaseʻi luga o le auala. O lenei mea e masani lava ona masani ai ile inisalini pupuu, lea e manino lona lanu. Lagolagoina-faʻasaʻoina sauniuniga o inisalini e fai ma faʻasalaga - o se faʻamalologa ma, i se isi itu, e tatau ona luluina seia oʻo i se mea tutusa.
  • O le taofiga na liu samasama, ma vavae ese ma fusi na faia i totonu o le vai.
  • Ina ua uma le tui, ua suia le falemaʻi o le fualaau faasaina - e leʻi oʻo mai le aafiaga o le hypoglycemic. Faʻataʻitaʻiga, i le 16ED, o loʻo tumau pea le maualuga o le maʻisuka.
  • O le vailaau vailaau ua leiloa lona manino - na amata ona le mautonu. Ua fesuisuiai lona palatini - ua avea ma foliga vaaia.

E taua le manatuaina o na mea ma tulaga e faʻamamatia ai le hormone proteins - faʻamafanafana, malulu, susulu o le la, siosiomaga faʻamalosi, ava malosi. E tatau ona matua mataʻituina le teuina o le inisalini, a leai o le a avea leaga i le tino.

Aisea na le faaititia ai le suka pe a uma le tui?

Afai o le teuina o le inisalini sa maitauina ma le totoa, ma o le inisiua e le aafia ai le faaitiitia o le suka, ona i ai lea i lenei tulaga o loo i ai se avanoa e le o matauina le metotia o le faafoeina o le hormone.

  • O le faʻatinoga e manaomia ai le atoatoa o meafaifaʻatusi, o le nofoaga o inisiua e tatau ona togafitia i se visepisi. Pe a faʻaaogaina le ava malosi, e tatau ona manatua i le mafaufau o le ava malosi o totoe i luga o le paʻu o loʻo aʻafia i le nila o le suauu o le a faʻaumatia atoa ai le inisalini. O le mea lea, e aoga le faʻatali mo le faʻamaeʻaina atoatoa o le ava mai le paʻu.
  • O le faʻafefiloi o ituaiga o inisalini i se tasi o tuila e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaivaia o lona umi faaumiumi.
  • Suʻeina o le faʻaaogaina o le inisalini ua tui mai le pupuʻu na faia i le aveʻesea o le nila mai le paʻu. O lenei mea e mafua ai ona paʻu i lona faʻatonuina i le tino.
  • Afai e le ulu le nila o le suauu i le paʻu o le paʻu, ae i totonu o le palapala gaʻo, o le aʻafiaga ma le faʻaleleia o le vai inu e mafai ona faʻaititia.
  • Le faʻamalosi o le masini taʻiala o loʻo faʻavaivaia - e tafe mai le vai mai le manifinifi o le pusi peni.

O le a le lamatiaga o le inisalini i fualaau oona? Faʻaleagaina o le inisalini - faʻaogaina o le tino, faʻaaogaina o mea e muta ai le gaʻo, fua le talafeagai o le suka muamua pe a uma le 'ai e mafai ona oʻo atu i le osofaia o le hypoglycemia.

Faailoga o le maualuga ma le aʻafiaga o le inisalini: o se lagona o le fiaai tele, vavao, le mautonu le iloa - popole. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave le lelei o le gaʻo, o le aʻafiaga o le tino e pei o vaivaiga, afaina o le muscle, malosi tele, palapitations e tupu. I le lumanaʻi, o loʻo i ai se faʻapogisaina po o le faʻafiafiaina o le malamalama, faʻavevesi, faʻavasegaina o mea vaaia, faʻaitiitia o mafaufau ma faʻalagona lagona. O le tulaga aupito sili ona matautia o le hypoglycemia e afa: e leai ni gaioiga musika, mafaufauga, pe afai e leai se mea e faia, ona tupu loa lea o le oti.

E taua foi le fuafuaina lelei o le fualaau o fualaau faasaina pe a suia le suauu, pe a suia i se fualaau faasaina o se isi ituaiga o faasaologa. E le tatau ona faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le faʻaaogaina o le ava malosi, ina ia le maua ai aʻafiaga o le insulin.

E faʻapefea ona teuina le insulin i le fale?

O sauniuniga ile insulin e mafai ona teu i ni fesuiaiga: se suauʻu tuila, pusa ma vali.O tuʻutuʻuga ma aiaiga o le a fesuisuiai e fuafua i le tatalaina pe leai.

O le inisalini ua tapunia ua teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela o +2 i le +8 ° C. E lua tausaga talu mai le aso o le gaosiga o le soifua maloloina.

E tatau ona faʻaaoga se fagu matala po o se fagu i totonu o le masina. E mafai ona e teuina se vailaau faasaina i le vevela i totonu o se potu malulu, mago, aloese mai le aafia i le susulu o le la. I lenei tulaga, o le gaosi oloa le fautuaina sili atu le vevela luga atu o +30 ° C. Aua le tuua le fagu poʻo le keli i tafatafa o le vevela. Afai o le vevela o le potu e sili atu le maualuga nai lo le seti o le vevela, e fautuaina e le kamupanī le siitia o le oloa tatala i le pusaaisa. Aʻo leʻi faʻaoga, e tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau e ala i le taofia mo sina taimi i alofilima.

Mo le felauaiga o le inisalini, o loʻo i ai pusa faapitoa ma faʻapipiʻi vevela. Latou te fesoasoani i le faatumauina o se vevela ma fesoasoani e faʻagata le aafiaga o le siosiomaga o le vailaʻau. E mafai ona faʻaaogaina i le umi o malaga, pe a feaveaʻi e vaalele poʻo nofoaafi.

Iniseti Fale Faʻasao

Teuina o inisalini e manaʻomia ai nisi tulaga. Mo lenei mea, o pusa faapitoa, o pusa ma isi masini na faia e puipui ai vailaau mai le gaioiga o le la ma le vevela o le vevela.

  • Pusa o pusa palasitika e puipuia ai pusa insulin mai mea faʻaleagaina. Latou te le maua ni galuega malulu. I totonu ia i latou, o le inisalini e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, poʻo le potu vevela, pe afai ua tatala le viliata.
  • O mataupu e faia i foliga o ni taga laiti, lea e tuʻuina atu ai le 1 masini ma le 2 pepa. E faia i se laupepa faapitoa e le faʻafefe ai le susu. O le pito i totonu e mafai ona faia i le foila, e mafua ai ona tausia le vevela manaʻomia mo le tele o itula.
  • E ese mai i le penitala mataupu e ala i le i ai o se pusa faʻapitoa faapitoa, lea e tatau ona susu aʻo lei faʻaaogaina. O le gel mea e tausisia ai le vevela talafeagai i totonu o le oloa, puipuia ai le vevela poo le maalili ole insulin. O le faʻamafanafana e tausia ai tulaga talafeagai e teu ai mo le 10 itula. Latou te lelei mo malaga ma vaalele, faʻapea foi mo ni uumi, pe afai o le tau vevela poʻo le kiona.
  • O loʻo faʻaaogaina pusa ma faʻamalo i luga o le mataupu faavae o se ufiufi vevela. O loʻo faia i se ie faʻapitoa faapitoa, lea e mafai ona faatumauina se vevela vevela i totonu mo se taimi umi. O taga ma pusa o loʻo faʻapipiʻiina ai pusa faʻamafanafana ma pusaaisa. E tatau ona tuʻuina i le pusaaisa mo le 2 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. A maeʻa lena, tuʻu i totonu o se matagaluega faapitoa i totonu o pusa poʻo ato. O le maualuga o le vevela o le a tumau mo 10-12 itula, tusa lava pe i fafo atu o le 40 ° C.
  • e faʻaaogaina pusaaisa i falemaʻi, falemaʻi ma i le fale e tausia ai se faʻasoa o vailaau faʻasaina.

Tulaga o le teuina mo inisalini aʻo leʻi amataina

Aʻo leʻi amataina, o sauniuniga insulin e tatau ona i totonu o le pusaaisa i +2 ... + 8 ° С. E tatau lea mea ina ia le faʻaumatia lona fausaga ma o le a faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina. O le ola o se pusa tapuni e 2.5-3 tausaga mai le aso o le gaosiga. E le taliaina le faʻaalia o le inisalini i le maualuga poʻo le maualalo o le vevela, aua o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le mea galue ma le faʻaitiitia i lona aoga. E faʻatagaina le suiga o le vevela i le tasi taimi, sosoo ai ma le toe faafoi atu o vailaʻau i tulaga saʻo e teu ai.

  • Mai -20 ° i -10 ° le silia ma le 10 minute,
  • Mai -10 ° i -5 ° le silia i le 25 minute,
  • Mai -5 ° i le 2 ° le sili atu i le 1.5 itula,
  • Mai le 8 ° i le 15 ° le silia i le 3 aso,
  • Mai le + 15 ° i le 30 ° le silia i le 2 aso,
  • Mai le + 30 ° i le 40 ° le silia i le 5 itula.

A aunoa ma se pusaaisa, e mafai ona e teu se falemaʻi poʻo se fagu, ma matau uma tuutuuga ua faʻamaonia e le kamupanī. O lea ituaiga vailaʻau e tatau ona faʻaaoga i totonu o le masina mai le taimi e tatala ai. I le vevela o le tau, e fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi faʻapitoa poʻo pusa penitala e faʻamautu ai vailaau e faʻamautu ai tulaga talafeagai. Aua neʻi tuʻuina tui inisalini i taga o laei. O se taunuuga, o le vaifofo e vevela mai le tino o le tagata ma ua faaitiitia lona gaioiga.

O le sulu ola o loʻo faʻaalia i luga o pepa pepa afifi, faʻapea foʻi ma luga o le fagu. I le autopsy, e mafai ona e makaina le vili ina ia e le faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina se faʻamaʻi maʻi. Afai o le tele o le taimi ua pasia mai le aso o le gaosiga nai lo le faʻamatalaina e le gaosiga, ona le aoga lea o le vailaʻau ma ua faʻasaina lona faʻaaogaina. E le gata i lea, afai e le o faʻataunuʻuina tuʻutuʻuga faʻatonuina, o le faaleagaina o le fualaau faasaina e mafai muamua nai lo le taimi e gata ai. I sea ituaiga fofo, faʻafefe poʻo vaʻalele e mafai ona tupu. O le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina e faʻasaina, aua o le a le gata ina aoga, ae ono ono afaina ai le soifua maloloina.

Tulaga o le teuina ma le ola o penisini insulin

O le teuina o inisalini i peni tui o ona lava uiga e faalagolago i le ituaiga ma le gaosi oloa.

  • NovoPen faʻatasi ma se kilika e teu i le vevela o le potu, e le sili atu i le 25 ° C mo le 1 masina mai le taimi e tatala ai. Mo lenei mea, ua fautuaina e faʻaaoga faʻapitoa faapitoa e aunoa ma se gel malulu.
  • HumaPen faʻatasi ma se faʻaaliga faapitoa e puipuia mai le faʻaleagaina o masini ma faʻaalia i le susulu o le la. Faʻamaumauga o le teuina ma faaupuga e tali tutusa ma le manua Novopen.
  • Autopen Classic e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa ma e teuina i totonu o potu i se nofoaga matutu, ese mai le vevela ma le malamalama.
  • O le Bio Bio Pen e teuina i totonu o le pusaaisa seia tatala, pe a uma ona tuu i le potu vevela mo le sili atu ma le 4 vaiaso.
  • Rosinsulin o se peni e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona faʻatumu muamua. O le nila e tuʻuina i luga o le suauʻu aʻo leʻi faʻaaogaina, ma aʻo leʻi faia lena mea o loʻo teuina i le pulou e aunoa ma se nila. O le auʻau faʻaaogaina i lenei taimi e tatau ona teu i se tulaga i le vevela o +15 i le 25 ° C mo le sili atu i le 28 aso.

Auala e teuina ai le inisalini i se tui tui

Mo le faʻaofiina o le inisalini, e mafai ona e faʻaogaina togafitiga faapitoa e mafai ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, o le vailaʻau e aoina mai le fagu i le taimi lava lea aʻo leʻi tuiina. O lenei tuilaina e mafai ona faʻaaogaina i le 3-4 taimi e aunoa ma le faʻamaonia. Ae ui i lea, i le aluga o le taimi, o le a faʻaputu le tolaula ma o le a manaʻomia se mea fou. Ole ola pito i maualuga ole suauu masani e aunoa ma le faʻamalositisi ile 2-3 aso i le vevela ole potu. E le fautuaina le teuina o vailaʻau i se tui tui.

Inisalini Faʻasolosolo le Soifua Maloloina

O tui uma o inisalini, e tusa lava po o le a le ituaiga, ia i ai se ola ola o le 5 tausaga pe a tapunia. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona lafoaia le suauu e tusa ai ma tulaga o le faʻamamaina o otaota Vasega B.

MicroFine, 100ME ma Artrex o loʻo faʻaogaina faʻamalosi tui inisalini. O se tootoo faʻapitoa faapitoa e mafai ai ona e tago e tago i le mea gaʻo ma togi faʻasolosolo. O ia tui e tatau ona lafoaia pe a uma ona faʻaaogaina. O le inisalini e teuina i totonu o se fagu ma e ao ona aoina aʻo leʻi tuiina i le fua ole manaʻomia.

Inisalini olela: ola ma mea e teu ai

O inisalini insulin e faia i laupapa e 50 ma le 100 fasipepa. Soifuaga o le ola 5 tausaga mai le aso na gaosia ai.

Faʻafetai i se faʻamalosi faapitoa e tolu, latou te faʻaitiitia le manua o le paʻu i le taimi o le pulega. O nei nila e teuina i totonu o pusa palasitika, e ese mai i punavai vevela ma faʻaalia i le la i le vevela o le potu. Aua le toe faʻaaoga ma pe a uma le tui tasi o inisalini e tatau ona lafoaʻi.

Tulafono mo le teuina o inisalini sauniuniga i falemaʻi

Faʻamaumauga ma le teuina o le inisalini i totonu o se fale talavai, faapea foi ma falemaʻi faʻapitoa e faʻatonuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation 23.08.2010 N 706n "I luga o le faʻatagaina o tulafono mo le teuina o vailaʻau", faapea foi "I le faagasologa mo le tusia, lipotia ma le tufatufa atu o vailaau faʻasaina ma auala e faʻatino ai inisalini" . O le mea lea, o faletusi tapunia ma fagu ua teuina i pusa palasitika i totonu o le pusaaisa i se tulaga o le vevela ua faailoa mai e le gaosi oloa i luga o le afifi.

O felauaiga o loʻo faia i totonu o pusa faʻapitoa faʻavevela e faatumauina ai le vevela e manaʻomia ma faatapulaa le aʻafiaga o mea moni mai fafo.

I totonu o le potu togafitiga, e tausisia e le au fomaʻi tulafono tulafono mo le teuina o inisalini tapunia ma tatalaina. O fagu ua tapunia o loo i totonu o pusaaisa i le vevela o + 2 ... + 8 ° С. Tatala e tatau ona teuina i le vevela o le potu i pusa palasitika faʻamau i pusa i tua o le tioata.

Tulaga o le teuina ma le ola o sauniuniga o inisalini

O sauniuniga uma o inisalini e masani lava ona vaeluaina i ituaiga e 5:

  • Gaioiga faʻataʻitaʻi (NovoRapid Flexpen, NovoRapid Penfill, Humalog, Apidra, Rosinsulin, Protafan)
  • Faʻalētonu (Faiga Faʻapipiʻi, Rinsulin, Malamalama Faʻasaʻo, Humulin)
  • Taimi Umi o le Taimi o Faatinoga (Biosulin N, Gensulin N, Rosinsulin C)
  • Faʻasagaga (Tujeo SoloStar, Glargin, Lantus, Levemir Penfill, Levemir FlexPen, Tresiba FlexTach)
  • Faʻatasi (NovoMix FlexPen, NovoMiks Penfill)

Vailaʻau mulimuli ane ma puupuu o taga o se tali manino lea e tumau pea mo taimi uma faʻaaoga. O loʻo maua i cartridges ma peni tui, e pei ona manaʻomia ai se folasaga i taumafataga uma.

Vaitaimi taga ma faaumiumi e masani lava opa, aemaise lava pe a uma le luluina, e taua foi o le ao pogisa. O fualaau faasaina e masani lava ona gaosia i totonu o fagu, ona o le mea moni o le vaitau oa latou gaioiga o le tusa o le 24 itula ma le faʻaauauina o pulega e le manaʻomia.

Tulaga o le teuina e le faalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina. O le mea lea, o metotia ma tulaga e teu ai e fetaui ma le mea o loʻo i luga.

I le solia o tuutuuga o le taofia, o fualaau oona e leai se aoga ma se fausaga. O se taunuuga o le puleaina o ia inisalini, o aʻafiaga matautia o le maʻisuka malosi, e oʻo i le hypoglycemic coma, e mafai ona tupu. O le faʻaaoga lelei o se vailaau faʻamalosi o le a mautinoa ai lona gaioiga i le taimi atoa o le faʻaoga.

Tuua Lau Faamatalaga