Amur velvet fua mo le maʻisuka

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e ese faʻamaʻi, o laʻau ma togafitiga o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

O le laau e aoga i le tino

O le tele o taimi i fualaʻau e mafai ona e maua ai le taʻua o fua. E ui lava o isi vaega o le laau ei ai foi le malosi o le malosi. O lenei laau ua lauiloa mo se taimi umi. E tele naua ni iloiloga lelei e uiga i taunuuga o lona faʻaaogaina. O le lisi o faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina e lautele. Ae o lona aafiaga lelei mo le maʻisuka e faapitoa lava le iloga.

O le laau e faʻaalia o ia lava i le tulaga o:

  • faaitiitia o le kulukose o le toto,
  • faʻaleleia galuega faʻamalosi,
  • aveeseina o toxins ma isi mea matautia,
  • faʻamaʻaloga o faiga faʻaletonu,
  • suauʻu ma le toe faʻaleleia o mea,
  • faʻasaʻoina o le mamafa.

E masani ona fai mai o faʻamalologa o le faʻamalama o Amur i le maʻisuka e mafai ona avea ma sui talafeagai mo fualaau taugata. I le masani ai, o suiga lelei e mafai ona vaaia i le 2-4 vaiaso. Ina ia pulea le faʻafeiloaʻi, e manaʻomia ona faia pea se suʻega toto.

Fai mai fomaʻi e fautuaina e ave lenei mea toto i le afa itula ao lei faia se taumafataga. O le umi o le umi o le vasega o le afa tausaga. A maeʻa ona oʻo i le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fautuaina e fesuiaʻi i se vailaʻau faʻasolosolo.

Amur vevevet faʻamatalaga pe o fea e tupu ai

Amur vevevet po o le paʻu laau - o se laau laʻau matagofie matagofie ma le lautele o le lautele o le aiga o Rutov o le lautele o le Velvet. I le matua, e mafai e le laau ona oʻo i le maualuga o le 25-28 mita, ma le ogalaau e oʻo atu ile tasi mita le lautele.

O lau o le laau e le totogia e le totogia. O le pito i luga e talitutusa lava ma foliga i laʻau eleelea. Pe a fufulu i lima, latou te tuʻuina atu se mea e le masani ai ma e le o se mea manogi lelei. Laʻau fuga mai i le amataga o Me po o le amataga o Iuni.

O le amur velvet o se lala dioecious ma fugalaau laiti e leai ni fugalaau e aoina mai i fualaau aina ma palu lanumeamata e fuga mai i le faaiuga o Iuni. Faʻaleagaina e tupu mai iniseti.

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, o fatu e mama - lapotopoto laiti o lanu uliuli ma sina lanu, e tutusa ma penina uliuli. A maeʻa, ona vave paʻu ese lea o vine. O nisi atonu e tumau pea i fuifui seia oʻo i le taumalulu. Latou te oona i le tofo ma le susulu o le manogi.

O le ogalaau o le laau ua ufiufi i le paʻu vaivai o le ulu paʻepaʻe, e tutusa ma se paʻu. O le mea moni, ona o ia na ia maua lona igoa. I laau laiti, e mafai ona i ai i se lanu siliva.

O lenei laʻau matagofie o le mea lea, na ola pea io tatou aso, ma ua ola mai le vaeluaina o le lalolagi.

E fiafia o ia i eleele susu. E matuā faʻafefe lava i le lamala ona o lona aʻa malosi, e loloto lona loloto i le eleele, ma e le fefe i matagi. O le mea lea, e mafai ona faigofie ona onosaia le mautonu. O le laau o se ate umi. E mafai ona ola e oʻo atu i le 250 tausaga.

I lo tatou atunuu ua tupu aʻe i le itu o Khabarovsk ma le Far East, i le Atu Kuril, Sakhalin, i le itu o Amur ma Primorye.

E tupu foi i Korea, Saina, i le motu o Taiuani. E maua i Iapani. I le avea ai ma se mea matagofie, e teuteu ai le tele o paka i itu uma o le lalolagi.

Amur velvet aoga aoga

Tannin apa

Matagofie,

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le palaloid sili ona manaia o le pusa. O le tuufaatasiga o le suauu taua e aofia ai le limonene, geraniol, myrcene ma isi vaega aoga.

Mai lenei laau, o nisi o sauniuniga e maua mai e iai mea faʻapitoa, mea faʻapitoa, tonic, ma mea e le mafai ona faʻaaoga.

Mai le paʻu o le laau faia ni vali lanu samasama mo le valiina o siliki, ie lino ma ie lalaga.

A o fuga, o le laau e tosina mai ai le tele o pi. Amur velvet honey, e tusa ai ma fomaʻi faʻalauiloa, e iai mea e puipuia ai le kanesa.

Antipyretic,

Ona o le i ai o le suauu taua i fua, o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaititia ai le toto toto, faʻavasega le faiga o metabolic, ma maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu.

E tusa ai ma fautuaga a laubalists, o le 'aina o fua fou i aso taʻitasi i luga o se manava gaogao mo le ono masina e mafai ona faʻamaonia le suka toto. I le taimi lava e tasi, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa ma foloina e aunoa ma le inu vai.

Amur velvet, o loʻo ola i le vaipanoa o Amur, i le teritori o Primorsky ma Khabarovsk, o se fofo umi. E mafai ona oʻo atu i le 300 tausaga o lenei tausaga, ma lona tuputupu aʻe - e oo atu i le 28 mita.

O lona igoa e mafua ona o lona vevela i le paʻu paʻu paʻu, o lona mafiafia e oʻo atu i le 5 cm. O lenei paʻu o loʻo i ai mea faʻapitoa antibacterial, ma e faia mai i ai e faʻafeiloaʻi vine sili ona lelei.

Ae aemaise lava le taua o ona vine, e tutusa ma penina uliuli uliuli. O nei pulu uliuli e amata mai ia Setema e aofia ai le 5 fatu i totonu ma oʻo atu i le maualuga o le 1 cm.

O paʻu suamalie, o manogi manogi e tele mea aoga. E tele naua:

  • tannins
  • flavonoids
  • o suauu taua
  • ese,
  • vitamini, e aofia ai A, C, E,
  • mea oona
  • elemene taua, e aofia ai phosphorus, potassium, magnesium, calcium, ma isi.

O fua o le vevela o Amur mo le togafitia o le maʻisuka o loʻo fai ma fofo o tagata e saili i tagata e feagai ma lenei maʻi.

O fua o le vevevet tree e togafitia i le ituaiga o maʻisuka ituaiga II, ma mo le ituaiga I ua matua solia.

Isi togafitiga

O le maualuga o le togafiti o togafitiga o le maʻisuka ma fualaau o le vevela e maua ona o mafuaaga nei:

  • faafetai i vine, gaosiga o le inisalini e ala i le faateleina o le paʻu,
  • gasegase lautele e faateleina ai lo latou lagona lelei i le aafiaga o le hormone,
  • faiga faʻasolosolo.

O fualaau suamalie e naʻo le faʻamaopoopoina o togafitiga faʻasaoina, ae aua nei suia.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o fua o lenei laau o le a aoga e fai ma faʻaoga i le togafitiga o:

  • arthrosis, gasegase,
  • faʻamaʻi o le oral vavao, paʻu,
  • toto maualuga
  • fomaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • faʻamaʻi o gaʻo, manava,
  • anufe anufe
  • vaivai masani o le tino.

O le tele o aafiaga e matauina saʻo i le togafitiga o le maʻisuka faafesootai i vine vevela.

E ui o le maualuga o le maualuga o mea e faʻamaonia ai le suka o loʻo i totonu o fua o lenei laau, o isi vaega o lea mea e mafai foi ona faʻaogaina:

  • lauti mai le 10 g o fualaau mamago po o se paluga o laʻau paʻu, paʻu, aʻa. O lenei paluga e tatau ona faatumuina i le 200 g o le vai ua tunu, mausali 2 itula, inu 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso. Faʻatasi i aso uma
  • tinui 30 g o laulaau. Liligi i le 30% ava malosi, nofo i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso, ia faʻaalu 3 taimi i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai. Tincture e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻavasega le faʻaaogaina o metabolic,
  • decoction o le 10 g o le paʻu. Liligi le vailaʻau mago i le vai inu (200 ml) ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute i luga o le vevela vevela, faʻamalu ile vai inu i 200 ml. O le faʻasalalauga e faʻatolu ona faia i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O lenei meafaigaluega e faʻapitoa foi.

O nei metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina pe afai e le mafai ona faʻaaogaina fua o le vine.

Allergic faanatinati

Afai ei ai ni faʻafitauli le lelei ma aʻafiaga, e tatau ona e taofia togafitiga ma saili fesoasoani faafomaʻi.

Togafitiga ma le le faapalepale taitoatasi ua solia.

E faʻasa ona faʻaaoga i taimi o maitaga ma lactation, mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Pe a togafitia i fua, aua le sili atu ma le 5 fasi vaega i le aso.

E tatau foi ona vavaeese mea inu ava malosi, meainu o loʻo iai caffeine mai au meaʻai.

Togafitiga ma le Amur vevelvet e le faalēaogāina togafitiga autu, ma aʻo leʻi amata ona e inu vailaʻau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Faʻaogaina o le faʻaaogaina ma le faʻailoga

Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e aunoa ma le lamatia o lou soifua maloloina, e te manaʻomia le faʻaaogaina o fua o le vevevet, faʻaauau i tulafono nei:

  • O fualaau e faʻaaogaina e pei o se meafaigaluega faaopoopo, e aunoa ma le faalēaogāina o laupepa poo insulin e maualuga le maualuga o le suka,
  • naʻo fua o lenei laau e faʻaaogaina, lea e maua ai le faʻaititia o le suka,
  • e le mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga I, aemaise i tamaiti,
  • o le aʻafiaga o le gaosia o vine e mafai ona faʻamoemoeina pe a mavae le ono masina o le faʻaaoga masani,
  • o le taunuuga o le a na o le faʻaaogaina masani o fualaau aina, o se faʻasalaga faʻasalalau ma faʻaletonu e le aunoa o le a matua leai lava se aoga,
  • o le filifiliga aupito sili ona lelei e 3-4 vine i aso uma, 'ai e sili atu ma le 5 fua i le aso e matautia i le soifua maloloina,
  • O fualaau e tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao, faʻamaʻi ma le faaeteete ma folo,
  • Aua le inu i soo se vai, e aofia ai vai masani,
  • i totonu o le 6 itula i le maeʻa ai ona faʻatagaina e ulaula, inupia le ava malosi, lauti, kofe,
  • o se mea e le afaina i le fomaʻi e le faʻamavaeina, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ma le totoʻa pe o tausia ona faailoga.

Talu ai ona o le umi o le aoga o fua o le vevela o Amur i le maʻisuka e faʻaleleia ai le faagasologa o metabolic processes, o loʻo fesoasoani foi i le gau o le mamafa, lea e masani ona i ai i tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto e faʻaaoga ai se glucometer patino. O lenei mea o le a fesoasoani e matauina i le taimi.

hyper- poʻo le hypoglycemia

Amur pepa teuteu i togafitiga faa-tagata

O le maualuga o le maualuga (pei o se fofo faaopoopo),

Faʻaleagaina o le paʻu

Maʻi tuga

E ui lava o faʻalauiloa faʻalapotopotoga e faʻaaoga vaega uma o le laau, o le tele lava o fua e faʻaaogaina e faʻalauiloaina ai faʻamalositino ma e itiiti ifo faʻamaʻi.

O faʻamaʻi o le ooto tautala,

Faʻasalalau masani o faiga faʻasolosolo,

Aneti-inflammatory

meatotino. Latou te manatu e aoga i le togafitia o ituaiga ituaiga o suauu, e pei o sarcomas. O fua e faʻaaoga uma ma fou.

Fefe

Faʻanoanoa Mataʻutia Taofia.

I le faailoga muamua o se malulu, pia, ia 'ai 1-2 vine ae leʻi alu i luga o le moega, aʻo fufulu lelei ma taofi i lou gutu mo ni nai minute. A uma ona folo, aua le inu mo le 5-6 itula.

Faatasi ai ma le maʻi, e tatau ona e 'aina faʻalua i le aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino, e fautuaina e 'ai le 2 vine i luga o se manava gaogao 30 minute ao leʻi faia le taeao. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamalosiina o le nofoa (faatasi ai ma le manava), faʻaumatia ese pauna.

I le maualuga o le mamafa, e tatau ona e 'ai 1-2 vine i le aso i luga o se manava gaogao. Afai e maualuga maualuga ia faailoilo, e mafai ona faʻaaogaina ia faʻi faalua i le aso, ae le sili atu ma le 5 fasi vaega i le aso.

Afai e te aʻafia i le vevela, inu, tiga o le ulu, e tatau ona e taofi le aina o fua ma talanoa i se fomaʻi. Ia mautinoa ia manatua o lo o aofia ai alkoloids ma saponins.

O le paʻu o se laau e i ai le mafiafia e tusa ma le 7 inisi senita ma pe a matua, e faʻaaoga i le tamaoaiga o le atunuʻu ma vailaau. E alu o ia i le gaosia o kesi mo le fale o le uaina, fai ona fusipaʻu ma ona laʻei, e faʻaaogaina i le falevaevae. E fesuisuiai ma leai se vai.

Amur velvet bast o loʻo i ai mea lelei e faʻasaʻo ai faʻamaʻi ma antipyretic.

Faamai,

Paʻu afi,

Malama ma maʻi mama

I vailaau Tibet, ua fautuaina mo togafiti fatuga, polyarthritis, siama dermatitis, afaina o le lymph, ma mata mata.

O le ava malosi e faʻaaoga mo ascites. O le teuteu o le paʻu faatasi ma laulaau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le tino, hepatitis.

Mo le togafitiga o manua tuga, e mafai ona faʻaaoga nai lo le rivanol, e sasaa atu le 100 kalama o le paʻu vevela i le 500 ml o vai faʻafefe. A maeʻa ona faʻamalosi mo aso e lua, vevela i se vevela, puipui le vai mai le kuka. Ona sasaa lea i totonu o se fagu lapoa ma faʻamalope mo le isi afa itula.

Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo le 15 kalama o le acid boric ma le 5 kalama o le novocaine. Faʻaleleia mo le isi 10 minute ma sauni le vailaʻau.

Lisi o lona uiga e tatau ona e sogi se fasi gau poo se fusi ma faapipii i le manua.

Amur velvet recipes application

Mai vine, laulaʻau ma paʻu (pata) latou te faia ai mea inu ava, teuteuga ma mea faʻaleaga.

O loʻo i ai o latou antipyretic, deodorant, choleretic ma anti-inflammatory properties.

Ave le 10 kalama o le paʻu mago ma gaosi meaʻai 200 ml o le vai vevela. Suauu i le mea e maualalo le pala mo le kuata o le itula ma malulu i le vevela o le potu.

Filu ma faaopoopo i le uluai voluma. Inu se mea teuteu faatolu i le aso, vaevaeina i ni vaega tutusa.

E mafai ona faʻaaogā le faʻaaogaina e togafitia ai le dysentery, lapisi, togafitiga o paʻu. O le a fesoasoani i le faaleleia o le 'aina o meaʻai.

Suauu 30 kalama o laʻau mamago ma le 200 ml o vai inu ma tuʻu mo le lua itula. Le faamama. Inu tolu teaspoons faatolu i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Tincture e faʻaaogaina e faʻamama ai le gutu, faʻasolosolo o le hepatitis, cholecystitis.

Ina ia sauniuni le ava malosi o le 30 kalama o lau, liligi le 200ml o le vodka poo le 70 pasene o le ava malosi ma faʻaauau mo le lua vaiaso. Filu ma inu 15 faʻafefe tolu taimi i le aso.

Faaaoga le 30 kalama o meafaitino mata: paʻu, lau, fua. Liligi le 200-250 ml o le ava (70%) poʻo le vodka. Faʻamalosia vaiaso e lua.

Inu 15 pa'ū faatolu i le aso.

Aoina mai ma le Seleselega

O le seleseleina o laulaau e faia i le amataga o le vaitau tuputupu ae, o lona uiga. ia Iuni poʻo Iulai. I le taimi nei, latou te aofia ai le tele o meaʻai.

Fufulu i latou i totonu o le paolo i le ea, ma salalau i se mea manifinifi i luga o ie poʻo pepa. O le ola ola o laʻau mamago e 1 le tausaga.

O le paʻu e seleseleina i le tautotogo. I le taimi lea, e faigofie ona vavaeese mai le ogalaau, e aunoa ma le afaina ai o le laau.

Fufulu i luga o le ea poʻo se nofoaga e vaʻavaʻai mai le malamalama o le la. Aʻo leʻi faʻamago, e tatau ona tipi i ni vaega laiti.

O togalaau e seleseleina i le matua atoa. E tatau ona e aoina (e pei o mea masani uma) i le tau vevela. E mafai ona e faʻagogo i totonu o se potu faʻasalaga, i lalo ole pulou, i totonu ole ogaumu poo se mea eletise eletise. O le vevela e le tatau ona sili atu i le 40-50 tikeri. E sili atu le teuina oi latou i totonu o se fagu mata tioata ma se tapuni.

Tuua Lau Faamatalaga