E mafai ona faʻatagaina fatu mo le maʻisuka?

O le maʻisuka ituaiga 2 e iloa e le toatele e pei o se fuaiupu. Ae peitai, faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai e se tagata ona galue ma ola e aunoa ma ni faafitauli. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o se taumafa malosi, lea e faatapulaa ai le faaaogaina o le tele o oloa. I lenei tusiga, o le a tatou mafaufau pe mafai ona 'ai ni fatu mo le maʻisuka.

Le Taua o se Meaʻai Laʻu-Carb

O mea taumafa e faailoa ai mea e mafai ona e 'ai ma mea e tatau ona faaopoopo i le lisi o meaai faasaina. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o suka, mea manogi, masima masima ma gaʻo manu mai meaai. O le taimi e le mafai ai e le maʻisuka ona faʻamautuina le manaʻoga mo se taumafataga i le olaga atoa, o lona uiga e tatau ona sui meaʻai faasaina i mea faatagaina. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻatagaina o le puaa mai le meaai, ma lona sui i meaʻai aano, mo se faataitaiga, moa. O fatu o le maʻisuka ituaiga 2 ua avea ma puna o aʻafiaga aoga e manaʻomia e le tino ona tausia ana galuega taua. O nei palatini e aoga ona o totoga.

O le tuufaatasiga o ni fatu e mafai ona aofia ai mea e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E aofia ai:

  1. O fiva o loʻo iai i nusipepa e aoga tele, aua e mafai ai ona faʻateleina le metabolism ma aveesea ai toxins, toxins, faʻasaʻo le faʻaogaina o le tino.
  2. O le tuufaatasiga o loʻo i ai se aofaiga tele lava o mea e le o faʻamatuina e le tino.
  3. O le kulimi e mafai ona avea ma punavai o le vailaʻau D manaʻomia e le tino.
  4. O le kesi foi e aoga tele, faaleleia le tulaga lautele o le tino.

O manatu o loʻo taua i luga o loʻo iloa ai o nai fatu e masani ona faʻaopoopoina i ipu e pei o ni vaitau. E mafai foi ona e 'ai i laʻau ma le maʻisuka i lona tino mamā.

E mafai ona aofia i totonu o le taumafataga alalaupapa?

Ia manatua o fatu uma e eseese o latou aafiaga ile tino. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e mafaufau po oa nati e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ma pe faʻafefea ona aʻafia le latou ituaiga lona lua i le maʻi suka. E mafai ona taʻua le kulimi masani o le kino.

O foliga o le Walnut Eleni e aofia ai mea nei:

  1. O le fiva o se vaega. O lenei vaega e faʻaleleia lelei ai faiga faʻaogaina, e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino. O le mea lea, e tatau ona 'aina faʻamalo ma le maʻisuka e faʻaleleia ai le tulaga o le tino.
  2. Faaopopo i latou o se mea e gaosi i le kuka. E taua tele le gauai atu i le mea moni o le fatu e le tatau ona aʻafia i togafitiga vevela.
  3. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona aofia i totonu o le meaai meaʻai e faʻaleleia ai le malosi o le faʻaogaina o le maʻisuka. O le oloa o loʻo fesiligia e aoga i le lelei o le maualuga ma le maualalo o le acidity. O Walnuts e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻasologa o le atherosclerosis ma se tasi o fualaau oona e faʻaaogaina i togafitiga.
  4. O le isi itu taua e mafai ona taʻua o le tuufaatasiga e tele naua le zinc ma le manganese. Pe a faʻamalosia, o nei mea e mafai ona faʻaitiitia le tele o le suka i totonu o le toto. O le tuufaatasiga e le o aofia ai se aofaiga tele o meaʻai gaʻo, lea e afaina i le atinaʻe o le maʻisuka.

Pe a matauina, e itiiti meaʻai e ulu atu i le tino, lea e sili atu ona vaivai i faʻamaʻi eseese. Pe a mafaufau pe mafai ona 'ai le palasi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, matou te maitauina o le fautuaga o le faʻaaoga lea ia le itiiti ifo ma le 7 kernels i le aso. O lenei mea e mafua ai le toe faʻafoʻisia o le gafatia lautele ma se faʻaitiitia i le ono mafai ona atiaʻe nisi faʻafitauli.

E tatau foi ona e gauai atu i le mea moni o le suauu paina o se oloa taua o le maʻisuka, lea e tumu i vitamini aoga ma minerale.

E Mafai Ona Ou 'Ai Le Peanuts?

I le gasologa o tausaga, ua i ai le feeseeseaiga o loo siomia ai le tautinoga e lelei meaʻai mo le tino. O lenei manogi e masani lava, e mafai ona faʻatau i le tele o faleoloa, o le tau e maualalo. E mafai ona 'ai le pinati i le taimi o le atinaʻeina o faʻamaʻi masani i le fesili, pe e aoga le vavaeeseina o lenei oloa mai meaai i aso taitasi.

Muamua, ia eʻi totoʻa atu i le mea moni o le peanuts e aʻafia i le aiga legume, o lona uiga, e le mafai ona taʻua o nati. Ae ui i lea, e toatele e manatu ia i latou o ni fatu, ia mafaufau i ai i lenei tulaga.

O foliga o peanuti e aofia ai vaega nei:

  1. E tele mea aoga e aofia ai, o loʻo taʻua ai le vitamini ma minerale.
  2. O pipi sili ona aoga e aumai mai Atenitina. E mafai ona e iloaina i latou i le saʻo lelei ma le sili atu le lelei.
  3. O foliga o le tuufaatasiga e aofia ai le i ai o se aofaiga tele o protein ma antioxidants, faapea foi ma isi mea aoga aoga ma vitamini.

Peanuts, i le faʻaogaina lelei, e aoga i le faʻamaʻi e fesiligia ona o se faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto ma ona o le saoasaoa tele o le faagasologa o le tuputupu aʻe o namu faga. Ole fua ole aso fautuaina ole a le itiiti ifo i le 30 kalama. E sili atu peanesi i le aso e le aoga.

E mafai ona aofia ai almonds i le meaʻai?

E lua ituaiga almonds: oona ma suamalie. O se vaega o le oona, ei ai le hydrocyanic acid, lea e sili ona matautia mo le tino o le tagata. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona faʻaumatia almonds oona pe a maeʻa tapenaga muamua. O almond faamaonia ua i ai vaega nei:

  1. O le tuufaatasiga e aofia ai se aofaiga tele o le calcium, lea e maua i le le lava o mea pe a mate.
  2. O amene o loʻo i ai faʻamalama, uʻamea ma isi elemene aoga aoga, vitamini.

Ina ia faʻamaonia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, e fautuaina e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 10 fasi paʻi i le aso. E le o fautuaina se aofaiga tele. O le tagofia o le aofaʻi saʻo o almonds e mafai ai e oe ona tausia le tino, faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi ogaoga ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le faaiuga, matou te maitauina o oloa uma o loʻo i ai se faʻamaumauga faʻapitoa. Faʻatasi ma suʻesuʻega maeʻaeʻa o le faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona tatou faʻaitiitia le ono ono iai ni faʻafitauli. Laulau faʻapitoa na faia mo le maʻisuka o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le tele o iunite falaoa o loʻo i totonu o le oloa ma pe o le a le faʻamaʻi igoa latou te maua. Aʻo leʻi aofia ai le oloa i taumafa i aso taitasi, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi, e pei o nisi tulaga e faʻasaina le 'alo: o le atinaʻeina o isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli e ono mafua ai ona faʻaaogaina le paʻu, paʻu poʻo almonds.

Tuua Lau Faamatalaga