Le fualaau faasaina Eilea: faatonuga mo le faʻaaogaina

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Eilea. Tuuina atu manatu faaalia mai tagata asiasi i le nofoaga - tagata e faaaogaina lenei vailaʻau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Eilea ia latou faatinoga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o Eilea i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faʻaoga mo le togafitiga o le faʻaitiitia o le tino vaaia i le maʻisuka, o le thrombosis vascular vascular, macoma edema i tagata matutua, tamaiti, faapea foi i le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Eilea o se fomaʻi faʻatasi ma le recombinant e aofia ai vaega o vaega extracellular o le tagata VEGF 1 (VEGFR-1) ma le 2 (VEGFR-2) e fesoʻotaʻi atu i le vaega Fc o le immunoglobulin G (IgG1).

Aflibercept (o le gaioiga galue a Eilea) e gaosia e k1 sela o se ovary hamster ovary e faʻaaoga ai le recombinant deoxyribonucleic acid (DNA) tekonolosi.

O loʻo galue e avea o se atigipupuni o le mailei faʻamalosi lea e fusifusia ai le VEGF-A (tuputupu aʻe vasothelial growth factor A) ma le PIGF (tupu tuputupu ae o le placental) faʻatasi ai ma le maualuga o le vavalalata nai lo o latou taliga masani, ma mafai ai ona taofia le fusifusia ma le faʻafouina o nei VEGF talini.

O le tuputupu ae o le endothelial o le A (VEGF-A) ma le tuputupu ae o le placental (PIGF) o sui o le VEGF aiga o mea angiogenic e maua ai le malosi o le mitogenic, aafiaga o le chmotactic i luga o sel o le endothelial ma faateleina ai le gasegase vascular. VEGF galue e ala i ituaiga e lua o le talimalo tyrosine kinase (VEGFR-1 ma le VEGFR-2) o loʻo i luga ole pito o endothelial sel. PIGF e na o le VEGFR-1 e fusifusia, lea o loʻo i ai foi ile luga o sela paʻepaʻe. O le faʻateleina vave o le VEGF-A o nei faʻaleleia e mafai ona taʻitaʻia ai le leiloloa o le tino ma le tele o le gasegase vascular. I nei laasaga, e mafai ona faʻatasia le PIGF ma le VEGF-A ma faʻamalosia ai foi le faʻaaogaina o leukocyte ma le vevela vascular.

Faʻavae

Aflibercept + tagata mai fafo.

Pharmacokinetics

E tui tuusaʻo Eilea i totonu o le tino vailaau e maua ai aʻafiaga faʻalotoifale. A maeʻa le inisiua (i totonu o le vitreous), o le faʻaleleia o loʻo faʻagasolo lemu i totonu o le taamilosaga masani, lea e maua ai i le tino o se mea e le mafai ona faʻaaogaina ma le VEGF, ae naʻo le saolotoga e mafai ona fusia VEGF. Aflibercept e le aʻafia i le plasma ma le puleaina i totonu ole 4 vaiaso. A maeʻa le 4 vaiaso, aʻo lumanaʻi le isi faʻaaogaina o tagata gasegase, o faʻamalositiga o fualaau faasaina e le mafai ona iloa. Talu ai o Eilea o se tapenaga o le polotini, e leai ni suʻesuʻega o lona metabolism. O loʻo faʻamoemoeina, e pei o isi faʻamalosi tetele, o le saolotoga ma le faʻamaonia o le a faʻaaogaina e ala i le catabolism catabolism.

Faailoga

  • neovascular (fulu mumu) tausaga e faʻatatau i le faʻaleagaina o le macular (AMD),
  • faʻaititia le gaioiga vaaia e mafua mai i le edema macular ona o le faʻaaogaina o le vein central retinal veins (OCVS) poʻo ona lālā (OVVVS),
  • faʻaititia le tino vaaia e mafua mai i le maʻisuka macular edema (DME),
  • faʻaititia le gaioiga vaaia e mafua mai le choroidal neovascularization myopic (CNV).

Faʻasalaga Fomu

Fofo mo le puleaina o le 40 mg i le 1 ml (injections in ampoules mo le tuiina i mata).

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le faʻatulagaina o fuataga

E faamoemoe Eilea e naʻo le pulega faʻaogaina. O mea o loʻo i totonu o le vial e tatau ona faʻaaogaina na o le tasi le tui. Ole fualaau faasaina e tatau ona faia e na o se fomaʻi e talafeagai ma agavaa ma le poto masani ile tuiina ole iniseti.

Neovascular (pepa susu) AMD

O le fua fautuaina o le Eilea e 2 mg aflibercept, lea e tutusa ma le 50 μl o le tali. Togafitiga e amata i le faʻaofiina o le 3 faʻasalaga taʻitasi masina, ona faia lea o le 1 inisi i le 2 masina. E le manaʻomia le vaʻaia o le tui.

A maeʻa le 12 masina o togafitiga faʻatasi ma Eilea, e mafai ona faʻateleina le va i le va o injections e faʻavae i luga o taunuuga o suiga i mea faitino vaaia ma faʻataʻitaʻi faʻatematika. Pe a togafitia i le "togafitiga ma faʻaleleia le vaitaimi", o le vavave i le va o fualaau o fualaau faasaina ua faasolo ina faateleina ina ia faatumauina ai le vaaia o mea vaaia vaaia ma / poo faailoga faʻaanatura, e ui i lea, e le lava ni faʻamaumauga e faʻavae ai le umi o ia vaitau. I le tulaga o le faʻaleagaina o gaioiga vaaia ma faʻataʻitaʻiga faʻa-anatomical, e tatau ona faʻaitiitia le vavave i le va o vaalele. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona tusia se faasologa o suʻega tulitatao, lea atonu e sili atu ona masani nai lo inisiua.

Macular edema na faʻavaeina ona o se taunuuga o le OCVS poʻo le OVVVS

O le fua fautuaina o le Eilea e 2 mg aflibercept, lea e tutusa ma le 50 μl o le tali. A maeʻa le uluaʻi tui, o togafitiga e faia i masina taʻitasi. O le va o le 2 injections e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina. Afai e leai se faʻaleleia atili o gaioiga vaaia ma faʻataʻitaʻi faʻaanatura pe'ā maeʻa togafitiga, o le togafitiga ma Eilea e tatau ona faamutaina. Faʻaauau le faʻaauau pea o le faʻagasolo masina seia oʻo ina ausia le maualuga o le gaioiga vaaia i le leai o ni faailoiloga o faʻamaʻi. O lenei mea e manaomia ai le 3 pe sili atu faʻasalaga taʻitasi masina.

O togafitiga e mafai ona faʻaauau i le "togafitiga ma faʻaleleia le vaitaimi" faʻatasi ai ma se faʻafefe maliega o le vaeluaga i le va o injections e faʻamautu ai le vaaia o mea faʻapitoa ma faʻamatalaga faʻaanatura, e ui i lea, e le lava ni faʻamatalaga e faʻatulagaina ai le umi ole vaeluaga. I le tulaga o le faʻaleagaina o gaioiga vaaia ma faʻataʻitaʻiga faʻa-anatomical, e tatau ona faʻaitiitia le vavave i le va o vaalele.

O le mataituina ma le filifilia o togafitiga togafitiga o loʻo faia e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o le tali a le tagata maʻi. O le mataʻituina o faʻaaliga o le faʻamaʻi e mafai ona aofia ai faʻataʻitaʻiga o le ophthalmology, faʻamalositino galuega, poʻo metotia faʻavasegaina (suʻesuʻega o le faʻasolosolo o le mafaufau poʻo le angiography fluorescence).

O le fua fautuaina o le Eilea e 2 mg aflibercept, lea e tutusa ma le 50 μl o le tali. O le togafitiga faʻatasi ma Eilea e amata i le tasi le masina le tuiina mo le 5 masina muamua, pe a uma ona faia le injections i le 2 masina. E le manaʻomia le mataituina i le va o vavaega.

A maeʻa le 12 masina o togafitiga ma Eilea, o le vaeluaga i le va o le injections e mafai ona faʻatupulaia e faʻavae i luga o taunuuga o suiga i mea faitino ma ala faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le "togafitiga ma faʻaleleia le vaitaimi", lea o le a faasolosolo malieina ai le vavao i le va o fualaau o fualaau faʻasaina ma / poʻo faʻamatalaga faʻa-natura, ae ui i lea, o faʻamaumauga e faʻavae ai le umi o ia vaitau e le lava. I le tulaga o le faʻaleagaina o gaioiga vaaia ma faʻataʻitaʻiga faʻa-anatomical, e tatau ona faʻaitiitia le vavave i le va o vaalele. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona tusia se faasologa o suʻega tulitatao, lea atonu e sili atu ona masani nai lo inisiua. Afai o le mea e maua mai i le ata vaaia ma faʻataʻitaʻi faʻamaonia o loʻo taʻu mai ai le leai o se aoga mai le togafitiga, o le togafitiga ma Eilea e tatau ona faamutaina.

O le fua fautuaina o le Eilea o le tui tasi o le 2 mg aflibercept, lea e tutusa ma le 50 μl o le vaifofo. Afai o le mea e maua mai i faʻamatalaga vaaia ma faʻamatalaga faʻaanatura e faʻaalia ai le puipuia o le maʻi, o le faʻaofiina o isi mea ole gaʻo e mafai. E tatau ona togafitia le toe faʻaleleia o se faʻaaliga fou o le maʻi. O le faasologa o suʻega faʻasolosolo ua tuufaatasia e le fomaʻi auai. O le va o le lua doses e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina.

E tatau ona faia ni inisiua i totonu o le initaneti e tusa ai ma tulaga faʻafomaʻi ma fautuaga o loʻo i ai nei e se fomaʻi agavaa o loʻo i ai le poto masani i ia inisiua. O le mea lautele, e tatau ona mautinoa le faʻamautuina o le faʻamaʻi ma tulaga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi i le lotoifale ma le tele o gaioiga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga le vailaʻau oona i le paʻu o le mata, le laumata ma le mata o le mata). O le faʻamaʻiina o lima o le fomai tipitipi, faʻaaogaina totini lima ma le solo, ma le dilator ile efuefu (poʻo lona tutusa) e fautuaina.

E tatau ona faʻaofi le nila e tui ai le 3.5-4 mm i tua atu o le limo i totonu o le vailaau vavalalata, aloese mai le vaeluaga o le vaeluaga ma taitaia le nila i le ogatotonu o le mata. O le lapisi o le vaifofo o le iniseti o le 0.05 ml (50 μl). O le isi tui e faia i se isi vaega o le sclera.

I le taimi lava pe a uma le iniseti, e tatau ona mataitu le tagata maʻi mo le faateleina o le mamafa o le toto (IOP). O le mataituina atoatoa e mafai ona aofia ai le suʻesuʻeina o le faʻasolosolo o le faʻamalolo poo le ophthalmotonometry. Afai e tatau ai, ia mautinoa le maua o meafaigaluega e le faʻamaonia mo le paracentesis.

A maeʻa le inisiua, e tatau ona lapatai le tagata maʻi i le manaʻomia ona vave lipotia soʻo se uiga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o endophthalmitis (e aofia ai le mata, tigaina poʻo le tui tui, photophobia, vaʻaia le vaʻaia).

E tatau ona faʻaaoga vailaʻau taʻitasi mo na o le tasi le iniseti.

O le fagu ei ai le fua o le aflabecept e sili atu i le fua fautuaina ole 2 mg. Le tele o le vial e le o faʻaaogaina atoa. Ole maualuga o le maualuga e tatau ona aveese aʻo lei tuiina. O le faailoaina o le atoaga o le vial e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga. Ina ia aveese mai le ea ma le tele o vailaau faasaina, ia lemu lemu le suauu ma faapipii le pito i lalo o le piston dome i le faailoga uliuli i luga o le suauu (e tutusa ma le 50 μl, o lona uiga 2 mg aflibercept).

A uma le iniseti, e tatau ona lafoaʻi uma vailaau e le faʻaaogaina.

A o leʻi faʻaaogaina, siaki ma le faaeteete le fagu. I le tulaga o le solia o le faamaoni o le vial, o se suiga taua i le lanu, vavave, iloa o meaola vaaia, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fagu

Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le fagu ma faʻamaʻi le pito i fafo o le paʻu paʻu. Faapipii se sela e faamama ai le 18G, 5 micron, faʻapipiʻi i totonu o se pusa kata, i le 1ml syringe faʻamaʻi ma se tipiga Luer. E faʻapipiʻiina le nila mama e ala i le ogatotonu o le fagu vavalo seia oʻo ina ulufale atu i totonu o le fagu ma faʻamalo ai le pito i lalo poʻo le pito i lalo o le fagu. O le usitaʻia o tulafono o faʻasalalau, latou te aoina mai mea o loʻo i totonu o le fagu ma sauniuniga a Eilea i le suauu, o loʻo uu le fagu, faʻapipiʻi laʻititi e faʻamaʻapeʻa atoa ai le fualaau faasaina. Mo le puipuia o le ea mai le ulufale atu, ia mautinoa ua faatofu le pito i lalo o le nila ile vai. I le taimi o le filifiliga o le vaifofo, o loʻo faʻapipiʻi pea le fagu, ma faʻamautinoa ua faʻafefiloi le pito o le nila ile vai. A maeʻa ona faʻamautinoa ua tosoina le tootoo i tua pe a aveese le fofo mai le fagu, ua uma ona faʻaogaina le nila mama. Ona aveesea lea ma lafoai, aua e le o faʻaaogaina le nila mama mo le iniseti.

I le mulimulitaia o tulafono faʻamaonia, o le 30G × 1/2 inisi inisi tuila e pipii mau i le pito i luga ole suauu ma se faʻamatalaga Luer. O le uuina o le suauu ma le nila i luga, siaki le fofo mo fofo. Afai oi ai, ia lulu lemu le suauu ma lou tamatamailima seia oʻo ina oʻo i luga pito uma. Faʻavave lemu i luga o le piston ina ia oʻo lona mata i le faailoga o le 0.05 ml i luga o le suauu, aveese uma moli ma le tele o le fualaau. O le fagu ua faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi. O fualaau uma e le faʻaaogaina poʻo vailaʻau e tatau ona lafoaia.

Faʻamataʻuga itu

  • hypersensitivity
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • vailaau faʻasolosolo,
  • mata mata
  • vavaega po o le vavaeeseina o le epithelium pigmenti,
  • retini degeneration
  • vailaau vavalalata,
  • cataract, catacractical cataract, faʻamalositino faʻataʻapeʻape, faʻasologa faʻasolosolo,
  • faʻaleagaina o le gataifale, masini eletise,
  • IOP faateleina
  • faanenefu vaaiga
  • Opacities floating o le vitreous, otaota o le vitreous,
  • tiga i le nofoaga o tui
  • fafo tagata lagona i le mata,
  • lapataiga
  • fuga o le seneturi
  • otaota i le nofoaga o tui,
  • faasino le keratitis (mumu o le pona),
  • faʻatasi le tuiina o laumata, faʻafeiloaʻi le tui o le mata,
  • endophthalmitis (mumu o foliga i totonu o le mata),
  • toe faʻataʻapeʻapeʻa, toe faʻavae,
  • Iritis (mumu o le iris o le mata), uveitis (mumū o vaega eseese o le choroid), iridocyclitis (mumu o le iris ma le ciliary o le mata),
  • faʻafefe o le tioata
  • afaina ai le epithelial,
  • ita i le nofoaga o tui,
  • le maaleale o le mata o le tino,
  • uila le ita
  • taofiga o toto i totonu o le potu pito i luma,
  • siama oona,
  • tauaso
  • faʻasologa faʻasolosolo maʻi,
  • tali mai le tino mai le tino vitreitis (vitreitis),
  • le aofaʻi (faʻaputuina o le purulent exudate i le potu pito i luma o le mata).

Contraindications

  • hypersensitivity i le amanaia poʻo soʻo se isi vaega o se vaega o le vailaʻau,
  • gaioiga po o masalosalo i totonu o le iniseti-
  • ogaoga ogaoga o le mu,
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e 18 tausaga.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le mafaufau i fafine maʻitaga. I suʻesuʻega o meaola, afifi ma fetotoxicity ua faʻaalia. E ui o le faʻaleleia o le tino pe a uma le puleaina o le tino o Eilea e matua laitiiti lava, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaau i le taimi o le maitaga, seivagana ua sili atu le ono mafai ona maua e le tina le manuia i le tamaititi.

E le o iloa pe o le aflibercept e pasi i susu susu. O le lamatiaga o le pepe i le taimi o le fafagaina e le mafai ona faʻateʻaina. E le fautuaina Eilea mo le susu. E tatau ona faia se faaiuga e faʻavevesi ai le susu poʻo le aloese mai le togafitiga a Eilea, ma ia amanaia le aoga o le susu pepe mo le pepe ma le aoga o togafitiga mo le tina.

O suʻesuʻega i meaola e maualuga le faʻaalia o le vailaʻau faʻataʻitaʻi o le aʻafiaga e mafai ona faʻaleagaina le fafagaina o tane ma fafine. E ui lava o ia aafiaga e le mafai pe a uma le puleaina o le fualaau faasaina i le maualalo o le tino, e tatau i tamaitai o le tausaga fanau ona faaaoga togafitiga aoga i le vaitau o togafitiga ma a itiiti ifo i le 3 masina talu ona uma le iniseti o tui.

Faaaoga i tamaiti

E faʻailogaina Eilea i tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga.

Faaaoga i tagata matutua

O le tausisia o soʻo se tulaga faapitoa e le manaʻomia.

Faatonuga faapitoa

Faʻaauau ona o le puleaina o le tino

Na maua se fesoʻotaʻiga i le va o injections, e aofia ai inisicecept injections, faʻatasi ai ma le atinaʻe o endophthalmitis, o se faʻalogona mumusu mai le tino o le tino, o le taofiofia o le retinal, retinal rupture, ma le traumatic cataractic cataractory. Aʻo faʻamanuiaina Eilea, e tatau ona mulimulitaʻi i taimi uma le auala talafeagai. E le gata i lea, e tatau ona mataituina tagata gasegase mo le vaiaso pe a uma le tui e faailoa ai faailoga muamua o le mumū ma le taimi atofaina o le togafiti talafeagai.

Sa i ai mataupu o le faateleina o le IOP i le 60 minute muamua ina ua maeʻa le iniseti, e aofia ai le injections o le fualaau faasaina o Eilea. I le togafitiga o tagata gasegase e le lelei le pulea o le glaucoma, e tatau ona i ai ni lapataiga faʻapitoa (aua le faʻamanuiaina Eilea ma se IOP sili atu i le 30 mmHg). I tulaga uma lava, o le IOP ma le faʻaogaina o le ulu o le nerve optic e tatau ona mataitu ma le tofiaina o togafitiga talafeagai.

Talu ai o Eilea o se porotini ma mea faʻaleagaina, e ono foliga mai o le immunogenicity. E tatau ona logoina tagata maʻi i le manaʻoga e taʻu atu i le fomaʻi soʻo se faailoilo po o se uiga o le mumu o le tino, e pei o le tiga, photophobia, conjunctival poʻo le tui tui, lea e ono avea ma faʻamaoniga faʻapitoa o le vaʻaia o le vailaʻau.

Ina ua maeʻa le iniseti o le VEGF, ona iloa ai lea o mea leaga na tutupu, e aofia ai le afaina i fafo atu o le okeni o le vaʻaia ma le faʻasologa o le thromboembolism. O loʻo i ai se tulaga faʻafitauli e faapea o nei mea faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻasaina o le VEGF. E le lava le faʻamatalaga saogalemu i luga o le faʻaaogaina o le faʻamaonia i tagata gasegase i le OCVS, OVVVS, DMO poʻo le myopic CVI faʻatasi ai ma faʻamaumauga faanumeraina i luga o le faʻamaʻi, osofaia o le ischemic le tumau poʻo le faʻaleagaina o le myocardial mo se vaitaimi e 6 masina aʻo leʻi amataina togafitiga. I le togafitiga o ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete.

O le saogalemu ma le aoga o Eilea pe a faʻafoeina i le taimi lava e tasi i mata uma e lua e leʻi suʻesuʻeina faʻaletoatoa. O pulega faʻapitoa e lua e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le faʻaogaina o fualaau faasaina, lea, i le isi itu, o le a faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o ni mea leaga faʻalavelave.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaoga faʻapitoa o Eilea ma isi vailaʻau anti-VEGF (faʻaogaina poʻo le fomai).

I le amataga o le togafitiga ma Eilea, e tatau ona faʻaeteete i le taimi e faʻamaonia ai le fualaau faasaina i tagata gasegase i le tulaga lamatia mo le atinaʻeina o faʻamatalaga epithelium pigmentation.

O tagata mamaʻi e faʻataʻoto faʻatasi ma le taofiofia poʻo faʻatasi ai ma loimata o le laasaga 3 poʻo le 4 e tatau ona aloese mai togafitiga.

I le mea e tupu i le toe faʻavae, e tatau ona faʻagata le inisiua, e le tatau ona toe faʻaauau togafitiga seia oʻo ina toe faʻaleleia le va.

O le tui e tatau ona faʻamaonia seia oʻo i le isi fuafuaga faʻatulagaina o le tui i le mea e tupu ai:

  • faaitiitia i le maualuga o le gaioiga vaaia (ICCO) o le silia ma le 30 tusi pe a faatusatusa i le iloiloga mulimuli o le vaaia o mea vaaia,
  • afaina o le tino e aafia ai le fatu ogatotonu, pe afai o le tele o le afaina o le lapopoʻa e silia ma le 50% o le aofaiga o le liona.

Mai le iniseti e tatau ona faʻamalo mo le 28 aso aʻo lumanaʻi le fuafuaina ma le 28 aso talu ona taoto le tui.

O le poto masani i le togafitia o tagata gasegase o le OCVS ma le DECV e faʻamapulaʻaina. Afai o loʻo i ai i siama ni faailo o suiga e le mafai ona suia i galuega vaaia e uiga i le ischemia, e le fautuaina le togafitiga.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Eilea e itiiti sona aʻafiaga i le mafai ona faʻatau taavale ma faʻaaogaina auala ona o le ono faʻavasegaina o le faʻaleagaina o le tino e fesootaʻi ma le tui ma le suʻega suʻesuʻega. Afai a uma le inisiua ole maʻi ole maʻi le tumau, e le fautuaina le tagata maʻi e ave se taavale pe galue i ni auala seʻi vagana ua toe faʻaleleia le malamalama.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E leai ni suʻesuʻega e uiga i fegalegaleaiga faʻasaina.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le photodynamic with verteporfin ma Eilea e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea, e le o iloa le talaaga saogalemu.

Analogs o fualaau faasaina Eilea

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

Analogues o fualaau faasaina Eilea i le vaega o vailaau faafomai (ophthalmic drugs in combinations):

  • Avitar
  • Azarga
  • Allergofthal,
  • Allergoferon Beta,
  • Appamide Plus,
  • Betagenot
  • Betadrin
  • Betnovate N,
  • Vita Iodurol,
  • Faʻamafanafana
  • Garazon
  • Gentazone
  • Glekomen,
  • Dex Gentamicin,
  • DexTobropt,
  • Dexon
  • Ditadrin
  • Dorzolan Extra,
  • Dorzopt Plus,
  • Duoprost
  • Colbiocin
  • Kombigan
  • Faʻatasia
  • Cosopt
  • Xalac
  • Lacrisifi
  • Maxitrol
  • Midnimax
  • Okulohel,
  • Okumet
  • Opton A
  • Optiv
  • Ophthalmo Septonex,
  • Ophthalmol,
  • Ophthalmoferon,
  • E masani lava,
  • Tele taimi,
  • Pilocarpine Taimi,
  • Pilotimol
  • Polynadim
  • O le aoauli,
  • Proxocarpine
  • Faʻamatalaga,
  • Telefoni
  • Solcoseryl,
  • Sofradex
  • Spersallerg
  • Taptik,
  • Tympilo
  • Toradex,
  • Telefoni,
  • Uniker Blue
  • Phenicamide
  • Fotil,
  • ZIA sulfate DIA.

Manatu faaalia mai se tagata fomaʻi maʻi

O tagata uma lava o loʻo i totonu o la matou matagaluega o loʻo faʻataʻitaʻiina le injections i mata (pei ona taʻua ai i latou) e masani ona popole. Ma e oʻo lava ia i latou o loʻo uia lenei faiga e le o le taimi muamua lea. Ioe, o le faailoaina atu o vai a Eilea i totonu o le mata o le mata o se lavelave faigata ma le le lelei. Ae o le aoga o lona tofiga e faʻamaonia e le maualuga o le aoga o le Eilea fualaau faʻasaina i le togafitiga o le faʻaitiitia o le tino vaaia, aemaise lava mo le maʻisuka ma le degeneration poʻo le edema ona o le tele o mafuaʻaga o le kopi o le mata o le mata (macula). O mea leaga, e moni, e tupu. O nei mea o loʻo i ai le faʻavasegaina o faʻasalalauga, faʻasalaga o foliga vaaia, tiga ma le ita i le nofoaga o tui, ma isi. Ae o tagata gasegase e malamalama lelei i ia tulaga. Mo i latou, o le mea autu o le faʻaleleia lea o le faʻaaliga, ma o nei mea uma e le manaomia e sili atu i le taimi.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ailia - fofo mo le iniseti, manino, faʻamaʻi, o loʻo i totonu o maʻa uma:

  • O le mea autu autu: aflibersept - 40 mg,
  • Isi elemene: sodium phosphate monohydrate, polysorbate 20, sodium phosphate, sucrose, heptahydrate, vai.

Faʻapipiʻi. 0.278 ml fagu ipu malamalama manino i totonu o se atigipusa pusa ma faatonuga.

Fale faʻamaloilo

O le elemene aoga autu o le vailaau faʻamaina o loʻo i ai se masini solu e mafai ai ona faʻaaoga, lea e fusifusia ai le VEGF-A i le tuputupu aʻe o le placental growth (PlGF). I le taimi lava e tasi, o se tulaga sili ona taua e iloa pe a faʻatusatusa ma le faʻapipiʻi i le natura faʻaleleia. O se taunuuga o lenei mea, o le faʻamalosia o le VEGF o loʻo talia mai, talu ai ona o le faʻasaina faʻatauvaʻa o le faʻalagolago i le tino o le tagata i tagata faʻaleleia o le natura e faʻamautinoa.

Tosiga ma le pulega

O le fofo Ailia ua faamoemoe mo le tuiina o le iniseti (i le tino vitio).

O ia injections e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Aʻo lei faia le faʻatonuga, e tatau ona faia se vailaau tatau ma tuʻuina atu ni faʻasalaga o le nofoaga o inisiua. A maeʻa le iniseti, e tatau ona mataitu le maualuga o le mamafa.

O le tagata maʻi e tatau ona lapataiina o faʻamaʻi uma (o mata, mumu, photophobia, faʻaitiitia le tino vaaia) e tatau ona lipotia i le fomaʻi.

O le tele o le tui tasi o le Ailia solution o le 2 mg o aflibersep. O mea o loʻo i totonu o voli taʻitasi e faʻaaoga e togafitia ai le tasi mata. A maeʻa tui, faʻaaogaina vaifofo e le faʻaaogaina.

Togafitiga ma le Ailia solution e amata ile tasi tui, faia tasi i le masina. O lenei polokalame e mulimulitaʻia mo masina e tolu mulimuli ane, ma ua maeʻa ona faʻatulagaina le faʻafoega o le Ailia i se tasi taimi i le 2 masina.

O se seti o fofo mo le tuiina e pei ona taua i lalo:

  • Ia mautinoa o le vaifofo i totonu o le fagu e manino atoatoa ma e le o aofia ai mea ese mai fafo.
  • Aveese le pupuni paʻu paʻu paʻu mai le fagu, faʻamaʻi le pito i fafo o le fagu fagu paʻu.
  • Faʻapipiʻi le nila o loʻo tuʻuina i le syringe 1ml faʻamaʻi faʻatasi ma se faʻaoga Luer.
  • Faʻaofi le manulele faʻasa i totonu o le fagu paʻu o le fagu ma tulei i le pito i lalo.
  • Faʻaofi mea o le voli i totonu o le suauu, matauina o tulafono o asepsis.
  • Ia mautinoa e leai se mea e gaogao ai le nila faamama.
  • Aveese le nila mama ma tuʻu saʻo.
  • Ina ia faʻamaonia le talafeagai lelei, ia faʻapipiʻi le 30G x ½ inch inisi tui i le pito i luga ole suauu ma le faʻaiuga Luer.
  • Siaki le suauʻu mo fuʻega a le ea ma ave i lalo e ala i le faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi o le piston seia oʻo i lona pito i luga o le faailoga o le 0.05 ml i luga o le tino tui.

Contraindications

  • Faʻaleagaina tele o fausaga faʻapitoa.
  • Faʻafitauli o le tino ma maʻi.
  • Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le faʻavae o Ailia solution.
  • Tausaga a tamaiti.
  • Le vaitaimi o le susu.

I le taimi o le maitaga, o le fofo Ailia o loʻo faʻatulagaina i le mataupu pe a maualuga le aoga o le faʻaaogaina o fualaau mo le tina nai lo le ono lamatiaina i le fetus.

Faʻaiʻuga

  • Endophthalmitis, faʻalavelave faʻafuaseʻi, maualuga IOP maualuga.
  • Tuʻufaʻatasiga o faʻasalaga, vavaeʻese poʻo le faʻamalositino o le tino vavalalata, mata o le mata, cataract, faateleina IOP.
  • Faʻaaogaina ma le vavaeeseina o le epithelium pigmenti, faʻaleagaina o le tino, le vaʻaia o le vaʻaia, faʻafefe o le tino, le edema o le tino, lagona o le tino mai fafo, tiga i le nofoaga o iniseti, elema eyelid, lacrimation, conjunctival redness, hemorrhage i le injection site.
  • Tali atu i le Allergic.

Faatonuga faapitoa

I le maea ai o le inisiua ma Aila ma ona faʻaogaina, e mafai ona faʻaitiitia se faʻaitiitia le tumau o le gaioiga vaaia, o le mea lea, ao lei toe faʻafoisia, e tatau ona e teena le aveina o taavale ma galue ma faʻaaogaina auala.

Apalai ma fofo Ailia o loʻo teu i se mea pogisa i le vevela o le 2-8 ° C. Taofi ese mai tamaiti.

E lua tausaga le ola o le taligalu.

Analogs Ailia

Avastin

Lucentis

Mcujen

Liliu atu i le "Moscow Eye Clinic", e mafai ona tofotofoina oe i meafaigaluega faʻaonapo nei o le gasegase, ma e tusa ai ma ona taunuuga - maua ni fautuaga mai le taʻitaʻia o tagata tomai faapitoa ile togafitiga o pathoces ua iloa.

O le falemaʻi e faigaluega i le fitu aso i le vaiaso, fitu aso i le vaiaso, mai le 9 i le taeao i le 9 i le taeao. E mafai ona e faia se taimi atofaina ma fesili i tagata tomai faapitoa i au telefoni i le telefoni i Moscow i le 8 (499) 322-36-36 poʻo le initaneti, e faʻaoga ai le pepa talafeagai i le upega tafaʻilagi.

Faatumu le fomu ma maua le 15% le faʻaititia i luga ole suʻega!

O nisi mea moni

O le vailaau faʻatau e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le iniseti e puipuia ai le neoplasm vascular i totonu o totoga o le faʻaaliga. E masani ona tuʻuina atu Eilea i totonu o le tino vaʻai o le mata e sili atu ona mataalia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E faamoemoe Eilea o se vailaau mo faʻamaʻi nei:

  • o le faʻaleagaina o foliga vaaia ma laina, faigata i le faitau, faʻavaveina o le vaʻaia o vaʻa fou o loʻo salalau atu i le fuainumera, o le solia o le masaniga masani o le vaʻaiga tutotonu,
  • O le faʻatonuga tutotonu o veins toeititi - faʻapipiʻiina o le totoga tutotonu ma veins, lea e avea ma punavai o le toto mo le retina, o se taunuuga o le gasegase vaaia o le tino, o le retina ua afaina, o le vaaiga mamao e mafai ona mou atu pe glaucoma e mafai ona atiaʻe.
  • maʻisuka macular edema - faʻaopoopoga tele i le fuataga ma i lalo o le suavai ma faʻalapotopotoga o le protein, ma o le taunuuga lea e oso aʻe ai le macula ma faʻasaʻo le vaʻa tutotonu o le faʻaaliga ma lona tulaga.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, o le a oʻo mai le tiga i le mata, o le a faateleina le mamafa o le tino, o le a faʻaitiitia le gaioiga vaaia, o le a toe faʻaleleia, toe afaina, purulentations i luga o mata mata, ma mafai ai ona tupu.

Mo le polokalame puipuia, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaogaina, e le gata i le mea na faʻaaogaina (eylea) ma isi mea e sili atu ona masani ai.

Mo gaioiga o le faʻaaliga, e pei ona taʻua muamua, o se tulaga lamatia lea o le atinaʻeina o faiga tiga e fesootaʻi ma le retina, toto totoʻa, ma le lautele o le iloa o mea faitino.

I le togafitiga faafomaʻi, mataupu o le malepelepe o fusi o le mata, o le tino opacification o tioata tioata ma tioata tioata, lacrimation ma le lautele o le mumu o mata. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, o se mea vevela, taua tele, sulu, maʻi tiga, maʻi maualalo, vaivai o le malosi e mafai ona tupu i luga o le paʻu.

Faʻatasi ai ma le malūlū o le tino, o le gasegase faifaipea e matauina i tagata gasegase ma faʻaaogaina fualaau faasaina lea e feteʻenaʻi ma le faʻavaeina o toto. E tupu lenei mea ona, aflibercept, e masani ona i ai aʻafiaga le lelei pe a faʻaalia i le ranibizumab.

E le gata i lea, o vailaʻau e faʻagesegese ma taofi le galuega o le tuputupu aʻe o le endothelial o loʻo mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave lea o le a oʻo atu ai i le paʻu poʻo le faʻalavelave o le myocardial. E pei uma o palatini o loʻo faʻaaogaina i togafitiga, e mafai e le elia ona faʻagaoioia le tali puipui e aunoa ma le amanaʻiaina o le tulaga puipuia o le antigen.

Mauaina ma le teuina

O le oloa o loʻo faʻatau atu i se vailaau faʻapitoa e tusa ai ma fomu o lau fomaʻi. Mo le puipuia o vailaau mo togafitiga o le fualaau faasaina o Eilea, e tatau ona tuu i se nofoaga pogisa ma le vevela o le 2 i le 8 tikeri Celsius. O le vailaau e aoga e oʻo i le lua tausaga mai le aso o le gaosiga, ma a oʻo i le 24 itula i le vevela o le 20-25 tikeri Celsius. E le tatau ona faʻamaʻaisaina Eilea.

E faʻaaogaina le meafaigaluega i le togafitiga mo faʻamaʻi nei:

  • H34 - solia o le pule a le vaa o le retina,
  • H35.3 - faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻasolosolo,
  • H36 - faʻasologa o le maʻisuka i le pito o le mata,
  • H58.1 - faʻalavelave faʻafuaseʻi i le masani ai o le faʻaaliga, lea e faʻateteleina i faʻamaʻi muamua.

Afai e le mafai ona aofia i le fualaau faasaina Eilea i togafitiga ona o le le faapalepale, poo mo isi mafuaaga, o fautuaga nei e fautuaina atu:

Metotia ma foliga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E faʻaaoga faapitoa lava Eilea mo le faʻaofiina i totonu o le tino mata o le mata. O le aofaʻiga o loʻo i totonu o le vial ua fuafuaina mo le 1 fualaau mo se tagata matua e le o iai ni faʻalavelave faʻaleagaina. Mo isi gasegase, e tatau ona fuafua le fualaau i luga o le faavae o le maketi ma faailoga o auiliiliga.

O le vaitaimi o togafitiga ma le fualaau faasaina e amata i le tolu masina, tasi inisi i masina taitasi, ona lua masina uma lea. I le maeʻa ai o le tausaga faʻaletausaga, o le siʻitia o le vaeluaina o le pulega a le komiti e mafai pe a fai o se faʻagasologa i le faʻamautuina o le soifua maloloina e mafai ona vaaia.

I le leai o se faʻaleleia atili o le gaioiga vaaia i se tulaga maualuga, e fautuaina e faʻalavelaveina togafitiga ma lenei sui.

E i ai sina aafiaga itiiti o Eilea i luga o avetaavale taavale. O le tuiina o le uila e tatau ona faia e se fomaʻi atamai.

Faʻasalaga

O mataupu e sili atu i le fua fautuaina o le 4 mg, e mafua ai le faateleina o le mamafa i totonu o le mata. Faatasi ai ma nei faailoga, o le togafitiga e tatau ona faia e pulea ai le mamafa ma faasolosolo malie ai ona faaitiitia. O maʻi faʻamaualuga e tatau ona tuʻuina i lalo ole pulega faʻapitoa.

E tatau ona manatuaina o se aʻafiaga leaga e le o taimi uma e mafua ai le faʻalavelaveina o togafitiga ma le faia o togafitiga faʻapitoa e aveesea ai fualaau mai le tino. O le tele o tagata gasegase e maualalo le siʻitia o le toto i totonu o le itula pe a uma le ini, ae e faʻamautuina ia lava, i le tele o tulaga.

Ava malosi

O le faatonuga e le faʻamaonia manino ai le faʻaaogaina o le ava ma lenei vailaʻau. Ae ua iloa e le aʻafia e leilea ni gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, na o le mamafa i le mata ma isi mea e fai. O le mea lea, e le tatau ona e inu ava malosi i le vaitaimi 3-5 aso aʻo leʻi oʻo i le tui.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le meafaigaluega e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma le verteporfin, o faʻamatalaga faʻamaonia i luga o latou faʻaleagaina poʻo le faʻaleleia o togafitiga e le maua. Ae ui i lea, e le talafeagai le faateleina o le aofaiga o le elemene galue i le i-meli ma isi fualaau. I le tulaga o se tulaga, e sili lava le filifili se isi mea.

O le togafitiga e tatau ona faia i se faʻaopoopoga faifai pea i le va o le faʻamalositisi. O aʻafiaga e mafai ona faʻaaogaina e togafiti togafitiga, pe ala mai i se fetuunaiga faʻasoa i le togafitiga, poʻo le taofi le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

E taua tele le manatuaina o isi faʻamaʻi ma itu taua e mafai ona aafia ai faʻamatalaga faʻamatalaina. E ui lava e leai se faʻamatalaga faʻamaonia mo tagata gasegase e leai se faʻafitauli o le tino po o le ate, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i nei tagata ina ia aloese mai aafiaga le lelei.

O aʻafiaga e tutupu i le popo fou, o lea e le manaʻomia ai le puleaina o le vaitaimi atoa i le va o le inisictions pe afai e le lagona e le tagata maʻi ni faʻafitauli.

Talu ai e faʻaaogaina faʻatasi ma le verteporfin, o faʻamatalaga faʻamaonia i luga o latou leaga poʻo le faaleleia o togafitiga e le maua. Ae ui i lea, e le talafeagai le faateleina o le aofaiga o le elemene galue i le i-meli ma isi fualaau. I le tulaga o se tulaga, e sili lava le filifili se isi mea.

O le togafitiga e tatau ona faia i se faʻaopoopoga faifai pea i le va o le faʻamalositisi. O aʻafiaga e mafai ona faʻaaogaina e togafiti togafitiga, pe ala mai i se fetuunaiga faʻasoa i le togafitiga, poʻo le taofi le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

E taua tele le manatuaina o isi faʻamaʻi ma itu taua e mafai ona aafia ai faʻamatalaga faʻamatalaina. E ui lava e leai se faʻamatalaga faʻamaonia mo tagata gasegase e leai se faʻafitauli o le tino po o le ate, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i nei tagata ina ia aloese mai aafiaga le lelei.

O aʻafiaga e tutupu i le popo fou, o lea e le manaʻomia ai le puleaina o le vaitaimi atoa i le va o le inisictions pe afai e le lagona e le tagata maʻi ni faʻafitauli.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le metotia o Eilea o se vaifofo mo pulega faʻapitoa: moli lanu samasama poʻo le lanu, manino poʻo sina opalescent (i totonu o pepa pepa pepa 1 ipu fagu ipu I 0.1 ml faʻamaeʻa ma se nila faamama ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Eilea).

Faʻavaeina o le 1 ml o fofo:

  • mea galue malosi: aflibercept - 40 mg,
  • vaega fesoasoani: polysorbate 20, sodium dihydrogen phosphate monohydrate, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, sucrose, sodium chloride, vai mo le tuiina.

O le tasi vial e aofia ai le 100 μl o le vaifofo (volve extractable), e fetaui ma le 4 mg o le aflebercept.

Neovascular poʻo le susu o foliga o le faʻaleagaina o le macular (AMD)

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e le leologist pathological o le choroid. O le fufulu o le suavai ma le toto mai le maʻi o le choroid e le mafai ona maua mai i le pathologically e mafai ona taʻitaʻia ai le vavalaʻau tutotonu (ogatotonu o le retina), faʻapea foʻi ma le fulafula i le retina ma / poʻo le subretinal space ma, o se taunuuga, i le faaitiitia o le gaioiga vaaia.

O le talaaga saogalemu o le vailaau faasaina na iloiloina i suʻesuʻega, suʻesuʻega, maualuluga, suʻesuʻeina e VIEW1 ma VIEW2.

I le tele o mataupu, i le taimi o togafitiga uumi, sa i ai le faʻaleleia lelei o le vaaia o mea faitino ma le faʻaitiitia i le tulaga o le leʻoloa o le neovascularization i faʻalapotopotoga uma e faʻaaogaina ai le eseesega o fuataga.

O le Macular edema e fesootaʻi ma le faʻatonuina o le vein central rein (DECV) poʻo le faʻaogaina o lālā o le veinal central rein (DECR)

Faʻasalaga o le OCVS ma le OVVVS, o loʻo atinaʻe le atinaʻeina o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi - o se faailo mo le tuʻuina atu o le VEGF. O lenei, i le itu, e mafua ai le taofia o fesootaiga mausali ma le faaosofia o le faateleina o sela o endothelial. Faatasi ai ma le faateleina o le faʻaaliga o le VEGF, o faʻafitauli e pei o le afaina o le toto-faiʻai, o le epine retinal (e fesoʻotai ma le faateleina o le gasegase o le tino), o le neovascularization ua lauiloa.

O le faʻamaoniaga aoga ma le saogalemu o Eilea na iloiloina e ala i le faʻaogaina, faʻapitoa, faalua-tauaso, faʻataʻitaʻiga pulea o COPERNICUS ma GALILEO. I le tele o tulaga, sa i ai le siʻitia o le MCH (maualuga le faʻasaoina o mea faitino) ma le gaioiga vaaia.

Maʻisuka Macular Edema (DME)

O le DMO o se taunuuga o le retinopathy o le maʻisuka. O faʻasologa e faʻaalia i le faateleina o le gasegase lautele ma le faaleagaina o capilaries retinal, lea e ono mafua ai le leiloa o le tino vaaia.

O le talaaga aoga ma le saogalemu o Eilea na iloiloina i ni suʻesuʻega se lua. I le tele o tulaga, sa i ai le faateleina o le ICD.

Myopic Choroidal Neovascularization (CNV)

Myopic CNV o se tasi o mafuaʻaga taatele o le gau o le vaʻai i tagata matutua ma maʻi faʻasolosolo. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i foliga o varnish ona o le malepe i le membrane Bruch. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o meaʻai, o le mea aupito sili lea ona mataʻutia le mataʻina.

O le gaioiga aoga ma le saogalemu o Eilea sa iloiloina i tagata mamaʻi e le togafitiina ma le CNV myopic. I le tele o tulaga, sa maitauina le faateleina o le ICDO.

Pharmacokinetics

Mo le faʻaaogaina o se faʻalapotopotoga i le lotoifale, o le faʻaofiina o le Eilea e faʻatino saʻo i totonu o le tino vitio (intravitreal).

O le aflibercept pe a uma le faʻaaogaina o le initaneti e faʻapipiʻiina i le faʻagasologa o le taamilosaga, o le a maua i le tino o se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina ma VEGF (o le VEGF faʻamalosia e mafai ona noatia ai le saolotoga saoloto).

Faigaluega Cmax (maualuga le plasma concentration) o le afaina saoloto, lea na fuafuaina i le taimi o suesuega o le pharmacokinetics i tagata gasegase i le susu AMD mo le 1-3 aso i le maea ai o le puleaina o le 2 mg o le vailaau, maualalo, i le averesi - e tusa ma le 0.02 μg / ml (i le 0-0.054 mcg / ml), ma toetoe lava o tagata gasegase i le lua vaiaso talu ona tuiina, e le mafaamatalaina. Faatasi ai ma le puleaina o le Eilea, o le vailaʻau i le plasma toto e le aʻafia i vaiaso uma.

Faʻasologa cmax leai se saʻolotoga e tusa ma le 50-500 taimi maualalo ifo nai lo faʻasalalauga e talafeagai e faʻalavelave ai le gaioiga o le ola o le VEGF i le faʻalauteleina o le taamilosaga. E faʻamoemoeina o le tau aogā o lenei faailoilo ina ua maeʻa le faʻatonuina o le 2 mg o le faʻataʻitaʻiga o le a silia ma le 100 taimi e maualalo ai nai lo le faʻamoemoe o le vailaʻau e manaʻomia i le au volenitia soifua maloloina e fusia ai le afa o le VEGF (2.91 μg / ml). O lona uiga o le atinaʻe o aʻafiaga o vailaau mo togafitiga, e aofia ai suiga i le toto, e foliga mai e le mafai.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faʻapitoa mo vailaʻau mo togafitiga e aofia ai tagata maʻi i le OVTSVS, OTsVS, DMO ma le CNV myopic, o le tau o le Cmax leai se saʻolotoga i le plasma i le vasa o le 0.03-0.05 μg / ml, e le taua le suiga o tagata taitoatasi (e le silia le 0.14 μg / ml). O faʻataʻotoga o le mea e maua mai i le mea e maua ai fua (e masani lava i totonu o le vaiaso e tasi) e faʻaititia i tulaga o loʻo i lalo pe lata i le pito i lalo o le fua. A maeʻa le 4 vaiaso, e le mafaamatalaina ni faʻamatalaga.

E leai se afaina e maua i le VEGF, ma o se mea e faʻaogaina ai mea faʻaoga. O loʻo faʻamoemoeina o le saoloto mai le tino o le a faʻamalosi e le catabolism proteolytic, e pei o isi palatini tetele.

O le faʻafitauli o le faʻaaogaina o Eilea i maʻi e sili atu ma le 75 tausaga ma le DME e gata.

Wet AMD

O le togafitiga e amata i le faʻaofiina o inisiua sosoo e tolu i le masina, ona faia loa lea o le 1 inisi tasi i le lua masina. Leai se faʻasologa e manaʻomia i le va o injections.

A maeʻa le tausaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e faʻavae i luga o iuga o suiga i mea faitino vaaia ma faailoga faʻaanatura, o le vaeluaga i le va o injections e mafai ona faʻalauteleina. I le tulaga o togafitiga i le "togafitiga ma le faateleina o le vaitaimi," o le vaeluaga o doses e faasolosolo malie le alualu i luma ina ia faatumauina ai le maualuga o mea e maua mai i meaola ma / ma le vaaia vaaia, ae peitai, e le lava faamatalaga e faamautu ai le umi o nei vavao.

Faʻasalaga i mea vaaia vaaia ma faʻataʻitaʻi faʻatematika, e tatau ona faapuupuuina taimi vavalalata i le va o injections. I lenei tulaga, o le fomaʻi o loʻo faʻatulagaina se faasologa o suʻega tulitatao, lea e mafai ona faia i taimi uma nai lo togafitiga.

Macular edema e fesoʻotaʻi ma le DEC poʻo le DEC

O le fualaau faasaina e faia i masina taʻitasi. O le va o vaeluaga e lua e le tatau ona itiiti ifo ma le tasi le masina.

I le leai o se tulaga lelei lelei ona o le faʻaauauina o togafitiga, ua faalēaogāina ai Eilea.

E faʻaaogaina le vailaʻau seia oʻo i le maualuga o le gaioiga o meaʻai vaaia i le leai o ni faailoilo o faʻamaʻi. O lenei mea e manaomia ai le tolu pe sili atu faʻasalaga faʻavaomalo taʻitasi.

O togafitiga e mafai ona faʻaauau i le "togafitiga ma faʻaleleia le vaitaimi", pe a oʻo ina faʻatupulaʻia le vaeluaga o le inisiua ina ia faʻamautinoa ai le maua o le tino vaaia ma faʻamatalaga faʻaanatura, o le faʻamatalaga e mafai ai ona e seti le umi ole vavao e le lava.

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o mea faitino vaaia ma faʻataʻitaʻiga, o vavave i le va o vavaega e tatau ona faʻaitiitia e tusa ai.

O le filifiliga o le faatonutonuina ma le siakiina o togafitiga e faia e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le tali a le tagata maʻi.

O le siakiina o faʻaaliga o le faʻamaʻi e mafai ona aofia ai mea nei: suʻesuʻega o le ophthalmology masani, faʻamalositino o galuega, poʻo metotia faʻavasegaina (suʻesuʻega o le faʻasolosolo o le mafaufau poʻo le angiography fluorescence).

O le fualaau faasaina e faʻatonuina 1 le taimi i le masina mo le lima masina, pe a uma ona faia lenei inisiua 1 taimi i le lua masina. E le manaʻomia le vaʻaia o le tui.

A maeʻa le tausaga, o le vaeluaga i le va o injections e mafai ona faʻalauteleina, e faʻavae i luga o iuga o suiga i mea faitino vaaia ma faʻataʻitaʻiga faʻaanatura. Aemaise lava, i le "togafitiga ma le faateleina o le taimi", pe a faasolosolo malie le faateleina o vavao i le va o fua o le fualaau faasaina ina ia faatumauina ai le malosi o le vaaia o meaola vaaia ma / poo le natura faasinomaga (e le lava faamatalaga e faamautu ai le umi o nei vavao).

Afai e sili atu le mamafa o faailoilo, e tatau ona faaitiitia le vavao i le va o le pulega o fualaau faasaina. I lenei tulaga, o le fomaʻi o loʻo faʻasalalau se faasologa o suʻega faʻasolosolo, lea e mafai ona faia i se taimi e sili atu nai lo inisiua. Afai e leai se faʻaleleia atili, ua faalēaogāina Eilea.

Myopic CNV

Afai, o le mulimuli i le fua faʻatatau o le faʻatonuga, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, faʻaauau pea ona faia ni tui faaopoopo. O le toe faʻavae e tatau ona avea o se faʻaaliga fou o le maʻi.

O le faʻatulagaga o suʻega tulitatao ua fuafuaina e le fomaʻi.

O le va i le va o doses e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le masina.

Auala o le pulega

E tatau ona faia ni inisiua ile vaʻaia e tusa ai ma tulaga faʻafomaʻi ma fautuaga o loʻo i ai nei e se fomaʻi agavaa o loʻo i ai le poto masani i ia inisiua.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le Eilea, e tatau ona faʻamautinoa le talafeagai o le faʻamaʻi ma faʻasalaga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga faʻasalalau i le lotoifale ma le tele o ituaiga o gaioiga (aemaise lava le faʻaaogaina o le Povidone-iodine i le paʻu o le mata, le laumei ma mata). Fautuaina le faʻapalapalaina o lima o le fomai tipitipi, o le faʻaaogaina o solo faʻamaʻi ma totigilima ma se faʻamaʻi aloʻamea faʻamaʻi (poʻo lona tutusa).

O se tui ole iniseti ua tuʻuina i totonu o le vailaau vailaau 3.5-4 mm le pito i lalo i le limbus, ae e tatau ona aloese mai le meridian horizontal ma faʻapipiʻi le nila i le ogatotonu o le mata. O nei injections e tatau ona tuʻuina atu i se isi vaega o le sclera.

A maeʻa le faʻaofiina o Eilea, e manaʻomia le mataʻituina o le tulaga maʻi o le tagata maʻi ina ia faʻateleina le mamafa o le intraocular. Ophthalmotonometry poʻo le faʻamaoniga o le faʻamaʻu o le ulu o le ulu nerve optic atonu e aofia ai i gaoioiga mataʻituina lelei. Afai e tatau ai, e tatau ona avanoa meafaigaluega o le paracentesis faʻamalosi.

E talafeagai le logoina o le fomaʻi pe a iai ni uiga e ono faailoa mai ai le atinaʻe o endophthalmitis, e aofia ai le tiga o le mata, le vaʻaia o le vaai, photophobia.

O le fagu ei ai le fua o le aflibercept, lea e sili atu i le fua fautuaina ole 2 mg. Le tele o le vial e le o faʻaaogaina atoa. Ole maualuga o le maualuga e tatau ona aveese aʻo lei tuiina. Faatasi ai ma le folasaga o le atoaga o le vial, e mafai ona sili atu le maualuga. Ina ia mafai ona aveese mai le eletise ma le tele o le fofo o le vai, ia alu lemu le pulupulu o le syringe, ma faʻaaogaina le pito i lalo ole piston dome ile faailoga uliuli i luga ole suauu (e tutusa ma le 2 mg aflibercept).

O fualaau uma e le faʻaaogaina pe a uma le tui e tatau ona lafoaʻi.

Aʻo lei amataina le fofo, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le fagu mo le solia o le saʻo o le pusa, se suiga taua i le lanu, faʻalavelave, le i ai o meaola vaaia. I ia tulaga, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

E tatau ona faatumuina le fofo i le 18 G, 5-micron filtine, faʻapipiʻi i totonu o se pusa pepa. A maeʻa ona faʻaoga le fagu, ona ave lea o le nila ma faʻalelei. Mo le faʻaofiina o Eilea, o se inisi tui ole 30 G x 1 /2 Inisi, lea e pipii mau i le pito i luga ole suauu ma se mea faʻapipiʻi ma se luer Luer.

Tuua Lau Faamatalaga