Manatu Faʻamatalaga: Faʻapefea ona puipuia le Vaaiga Tauva mo Tagata Maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Eye-Plus. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faafitauli taulaʻi na mafua mai i le mamafa o mata mataʻutia, o se sasa moni lea o tagata faʻaonapo nei.

O le umi o galuega ma se komepiuta, matamata i ata TV, o le tele o tusi faitau e le mafai ona aʻafia ai lona malosi ma le manino.

O le mea moni, e le na o le pau lea o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino, ae o se tasi o mea taatele.

E le gata i lea, i le amataga, o suiga e mafai ona tupu toetoe lava a le manino: o se tagata e le o gauai atu i mea ua ia vaaia e sili atu le leaga nai lo le taimi muamua, seia oo ina avea moni le faafitauli ma e le faamalosia ai se tasi e liliu atu i se tagata tomai faapitoa.

Pe a siaki mata o le ofisa o le ophthalmologist, e mafai ona e iloa pe faapefea e le fomaʻi ona tusia numera i le tusi faafomaʻi: 1.0, 0.75, -0.5. O le tasi o le faʻaaliga masani.

O faʻasologa mai lenei fuainumera faʻatasi ai ma se faʻailoga faaopoopo o loʻo faʻaalia ai le paleni, poʻo le hyperopia, faʻatasi ai ma se faʻailoga itiiti e taʻu mai ai le myopia, e taʻua foi o myopia. I le tulaga o le taulaʻi, o nei tau e eseese i le va o le agavale ma le taumatau.

Vaaiga mamao minus 0.5 (-0.5)

O le laulau masani mo le fuafuaina o le gaioiga vaaia e sefulu laina o le faasolosolo malie le faaitiitia o mataitusi.

O pito i luga e sili ona telē, o laʻititi laʻititi e laʻititi. O se tagata e tasi le selau pasene le faʻaaliga e faigofie lava ona faʻamaonia uma mataitusi i le laulau. Ae sili atu le leaga, o laina laiti e mafai ona e faitauina.

Le fuaina o le malosi o mata o mata e faʻaaoga ai se iunite o fuataga - faʻapipiʻi. O le taua o -0.5 o loʻo faʻaalia ai le i ai o le myopia.

E faʻafefea ona aʻafia le vaaiga i le myopia?

O le igoa tonu o le faamai ua fautuaina ai o le vaaiga mamao e tumau pea le lelei na o le lata mai. O mea e mamao mamao e faʻafuaseʻi ona faʻafefete ma faʻafuaseʻi, ona o le lauulu e oʻo i luga ma ua le mafai ona taulai atu i ai: o le malamalama o le malamalama e faʻapipiʻiina e le tioata i le tasi itu ae leʻo luga o le pito o le retina, e pei ona tatau ai, ae i luma.

Ina ia mafai ona vaʻavaʻai i mea faitino mamao, o le tagata gasegase e pagatia mai i le papa o le myopia, ao faitau, aumai le tusi latalata i ona mata, faʻasolo le mataʻitipi i le pito o le laulau ina ia latalata le ata i luga o le lau.

Faʻatasi ai ma se faʻaaliga o le -0.5, o nei faʻagaloga uma e le o faʻalauiloaina e pei o ogaoga o myopia. O le faʻalavelave na mafua ona o nisi o gaoioiga e manaʻomia ai le maualuga ma le maualuga o mea vaaia vaaia - faʻataʻavaleina se taavale, taʻavale, teuteu, taaloga i fafo: tennis, badminton, golf.

O le a le mafuaʻaga o le maʻi?

O le le lelei o le foliga o le mata, o le solia o le fesuiaiga o ave malamalama e le tioata ma le myopia e atiina ae ona o se taunuuga o lenei mea ona o mafuaaga eseese. E aofia ai:

  • Vaʻa mata. O le mafuaʻaga o lenei mea o le le tausia o tulafono faʻavae o le galue ma se komepiuta poʻo se umi umi i le mataʻituina, faitau i lalo ifo o le malamalama. O le mafuaʻaga masani lea o le myopia, mafua ai le sili atu ma le afa o ona mataupu, ma le sili ona lelei i tulaga o le faʻasolosolo.
  • Faʻaiʻuga faʻafuaseʻi, siaki, le lava o vitamini ma meaʻai ma isi mea e mafua ai le vaivaiga lautele o le tino ma le vevela o le sclera.
  • Vaʻaiga faʻasologa. I le tele lava o matua ma le myopia, o tamaiti mai lava i le matua e mafatia i le faafitauli e tasi. O le mea lea, i le i ai o le myopia i le tina po o le tama, e tatau ona matua faʻaeteete le tagata i le setete o mata o le tama ma aua neʻi faʻaʻaloaina ia asiasiga masani i le ophthalmologist.
  • Faʻafesoʻotaʻi le dysplasia. O nei togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu e le gata i le myopia, ae faʻapea foi i se faʻalavelave tele o faʻalavelave o le cardiovascular system ma musikalokeletal system.
  • Faʻaleagaina o le tino. Faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻapitoa o le fausiaina o le mata, e mafai ona maua se foliga faʻalanuumi ma toesea le mafai gafatia.

E i ai foi le myopia sese, e masani ona atinaʻe i le maʻisuka ma le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, e pei o vailaau faʻamaʻi mai le sulfonamide group. Faatasi ai, o le foliga o le mata e tumau pea i totonu o tapulaa masani, ma e toe foi le vaaiga i lona aoga muamua pe a faalēaogāina vailaau poʻo le maualuga o le suka o le toto.

E taua le manatuaina e tusa lava pe i ai se uiga masani i le myopia, o le a le mafai ona lagona e ia lava, ma e mafai ona puipuia le maʻi e ala ile tausia o ou mata.

Ou te manaʻomia ni tioata poʻo ni tioata?

O le toʻatele o tagata e talitonu o le faʻaofuina o tioata ma le myopia ma le vaʻaia e taʻitaʻia ai le mea moni o le mata e amata ona "faʻavalevalea," ma faʻavavevave le alualu i luma o faʻaaliga. O le mea moni lava e le o le mataupu. E le gata i lea, faatasi ai ma le myopia ogaoga, o le ofuina o ia mea e talafeagai.

Ae faʻatasi ai ma se faʻaaliga o -0.5, e mafai ona faia e aunoa ma ni tioata ma tioata tele o le taimi ma tuʻu i luga e na o le faia o gaioiga maualuga talafeagai o gaoioiga.

E mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa le faʻaaliga pe faʻaleleia?

I nisi tulaga e mafai lenei mea. I le vaivai o le myopia (seia oo i le -2), e mafua mai i le mautonu o le mata, o taunuuga lelei e maua mai i taʻaloga e faʻatatau i le aoaoina o maso o le mata. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e aluese mai au masani masani ma faia ia gaoioiga nei:

  1. Faatasi ai ma mata o mata matala, ia otooto le numera valu, muamua i le taumatau, ona agai lea i le itu tauagavale. Toe fai 5-10 taimi i se laina.
  2. Taulaʻi muamua lau vaai muamua i se mataupu lata ane, ona fesuiai lea i se mea mamao. Faia lenei taimi 5-10.
  3. Faʻaloaloa se lima i luma o oe i se mea faitino (o se penitala e lelei) ma, siʻitia mai le tasi itu i le isi itu, mulimuli i se foliga, uu lou ulu.
  4. Tuʻu vae vae i ou vae ma tuʻu lou lima i le fusi, faʻaali lemu lou ulu i le agavale ma le taumatau, taulai atu ou mata i mea faitino. Faia ni suiga se 20 i itu taʻitasi.

I tulaga ogaoga, o le a le mafai ona aoga ia faatinoga, ma e na o le togafitiga o le a fesoasoani i le tagata maʻi, ae ma se vaaiga mamao--0.5 o nisi taimi e lava e toe foi ai i le vaega manaomia.

Vision faaopoopo 0.5 (+0.5)

Afai o se tagata tomai faapitoa e faʻavae i luga o iuga o se suʻega a le tagata na tuʻuina atu lenei faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaalia mai ai le mamao. E lauiloa foi o le hyperopia, e tupu i tupulaga talavou e tele lava ina le masani nai lo le myopia. O le Hyperopia e aʻafia ai tagata e silia i le 45 tausaga.

E le gata i lea, o le hyperopia o le uiga lea o tamaiti aʻoga-i lenei tulaga, e pasi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga ma le fausiaina o le ata vaaia.

E faʻapefea ona aafia le vaʻa mamao i le vaaiga mamao?

O lenei faʻamaʻi ua i ai se igoa e taʻuina ai: e faigofie ona mateina lena mea faatasi ai ma le vaalele, e amata ona vaʻai le tagata i se mea le lelei, vavalalata vavalalata, ao mea mamao mamao e tumau pea le manino.

Pe a faitau, e taumafai le tagata maʻi e aveese le tusi mai ona mata, toe laa i tua o ni nai laasaga mai mea faitino o le a ia vavalalata atili i ai. Ona o le mataʻituina pea o le mata, ma le taulai atu i mea lata ane, o le ulu o le ulu ma le nausea e masani ona matauina.

Faʻatasi ai ma le vaaia o le +0.5, o faʻamaoniga o le mataʻituina e le o taʻua, ae ua amata ona amata ona iloa le tagata maʻi, ma amata ona faʻalavelave i le mea faʻapipiʻi, tusia ma gaoioiga faapena.

Faaiuga

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu mea nei:

  • Soo se numera e iai se faʻailoga itiiti e faʻaalia ai le mea e le o iai, ma faʻatasi ai ma se faʻailoga faʻasolo e faʻaalia le paleni,
  • O le -0.5 ma le +0.5 e le o ni faailo sili ona leaga, lea e faʻaalia ai le vaivai o le vaaia o mea vaaia ma e le aumaia ai le tele o faʻafitauli,
  • I le tulaga muamua, o le tagata maʻi e vaai i mea faitino e sili mamao atu ona leaga, i le lona lua - mea e faʻalatalata atu ia te ia,
  • Faatasi ai ma nai laʻasaga laiti ma moa, e mafai ona e faia e aunoa ma ni tioata ma faʻaaogaina naʻo le taimi o vasega e manaʻomia ai le maualuga o mea faitino vaaia, ae e le tatau ona e lafoaia atoa,
  • O le myopia e masani ona afua ona o le popole i gaioiga o le vaʻaia ma se mea na tupu, ma o le vaʻaia o le tele lava o faafitauli i tausaga.

O lenei vitio atonu e te fiafia ai:

Filifiliga

Faʻaaoga nei ata e faʻaoga lelei ai maso o mata ma ia aloese ai mai mea sese i le faʻaaliga:

Na fesoasoani le tusiga? Masalo o le a ia fesoasoani foi i au uo! Faamolemole kiliki i luga o se tasi o faaputuga:

Tuua Lau Faamatalaga