Togafitiga o le maualuga maualuga i le maʻisuka

* Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le 2017 e tusa ai ma le RSCI

O le tusi talaaga o loʻo aofia i le Lisi o faʻataʻitaʻiga faʻasaienisi a le Komisi o Aloaia Maualuga.

Faitau i le lomiga fou

O le maʻi suka (DM) o le faʻamaʻi masani lea o le endocrine. O le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea ona tupu. I le taimi nei, o le maʻisuka ma ona faʻalavelave, o le mafuaʻaga o le ola faitino i totonu o le faitau aofaʻi, o loʻo i le nofoaga lona lua, lua lona naʻo le kanesa. O togafitiga cardiovascular na muaʻi faʻaaogaina ai lenei laina na siitia atu i le 3 nofoaga, talu ai i le tele o tulaga, o le tuai o le faʻalavelave macrovascular o le maʻisuka.

Toto maualuga ma le maʻisuka

O le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le maʻi maualuga e lua fesoʻotaʻiga o fesoʻotaiga vavalalata e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le malosi faʻatasi o le tino i le taimi lava e tasi i nisi o aʻafiaga: fatu, fatugaʻo, vaʻa faiʻai, vaʻa. O mafuaʻaga autu o le maualuga o le tino ma le tino i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka: o le maʻi fatu fatu, gasegase o le myocardial, faʻalavelave o le cerebrovascular, le toe toilalo. Na maua ai le toto maualuga o le toto diastolic (ADD) mo 6 mmHg uma faʻapupulaina le lamatiaga o le faatupuina o maʻi fatu fatu i le 25%, ma le lamatiaga o le tupu aʻe o le stroke H e 40%. O le fua o le taofiofia o le taofiga o le taofiofi ma le maualuga o le toto maualuga e faateleina ai le 3-4 taimi. O le mea lea, e matua taua lava le iloa ma faʻamaonia uma le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i le vaveao ina ia mafai ai ona faʻatonu se togafitiga talafeagai i le taimi ma taofi le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavavelave ogaoga.

O le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e aofia ai le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le mafuaaga autu o le maualuga maualuga o le maʻisuka nephropathy. O lona vaega e tusa ma le 80% i isi mafuaʻaga uma o le faʻateleina o le toto. O le maʻisuka 2, i le eseesega, i le 70-80% o mataupu, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, ma e na o le 30% o tagata gasegase o loʻo tupu aʻe i luga o le toto maualuga ona o le faaleagaina o fatuga.

O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga (AH) e faʻamoemoeina e le gata i le faʻaitiitia o le toto (BP), ae faʻapea foi i le faasaʻoina o mea lamatia e pei ole ulaula, hypercholesterolemia, ma le maʻisuka

Faʻatasi maʻisuka malosi ma le faʻasalaina ogaoga maualuga o le mea e sili ona leaga i le atinaʻeina o fatu fatu, fatugavale, fatu ma fatuga fatu. E tusa ma le afa o tagata gasegase o loʻo maua i le maualuga o le maʻisuka.

O le a le maʻisuka?

Suga o le punavai autu o le malosi, "suauu" mo le tino. O le toto e iai le suka i le ituaiga glucose. O le toto e ave le glucose i vaega uma o le tino, aemaise lava i maso ma le faiʻai e maua e le glucose ma le malosi.

O le inisalini o se vailaʻau lea e fesoasoani i le kulukose e ulufale ai i le masini mo le faʻatinoga o le ala taua. O le maʻisuka ua taʻua o le "suka suka," ona o lenei faʻamaʻi ua le mafai ai e le tino ona tausia se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga II o le le lava o le gaosiga o le inisalini po o le maualalo o le mafaufau i le inisalini.

O a uluai faʻaaliga o le maʻisuka?

O faʻaaliga muamua o le maʻi o le galala, o le gutu pala, o le vave vave, o le paʻu o le paʻu, vaivai. I lenei tulaga, e te manaʻomia se suʻesuʻega o le toto suka.

O a aʻafiaga o aʻafiaga mo le maʻisuka ituaiga 2?

Aiga. O tagata e maua i le maʻisuka i le aiga o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.

Fualaau ma le mamafa. Ole taumafa, aemaise lava le tele o meaʻai i mea taumafa, ma o le meaʻai e le gata o se tulaga lamatia mo le maʻisuka, ae e faʻalavelave ai foi le ala o lenei maʻi.

Toto maualuga. O le tuufaatasiga o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka e faateleina ai le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu, o le stroke, le le atoatoa i le 2-3 taimi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le togafitia o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faʻaitiitia ai lenei lamatiaga.

Tausaga. Tusa o le maʻisuka e masani ona taʻua o le maʻisuka matutua. I le 60 o ona tausaga, e 12 tagata uma e maua i le maʻisuka.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o le faatupuina o le toto maualuga?

O le maʻi suka e mafua ai le faʻaleagaina o lapisi (maʻa o lapoa lapoa ma laiti), lea e fesoasoani tele i le atinaʻeina poʻo le faʻaleagaina o le maualuga o le toto maualuga. O le maʻisuka e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis. O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻateleina o le toto i maʻi e maua i le maʻisuka o togafitiga o fatugao.

Ae ui i lea, i le afa o tagata gasegase maua i le maʻisuka, ua i ai nei le maualuga o le toto maualuga i le taimi e iloa ai le suka maualuga. E mafai ona e puipuia le atiaʻe o le maualuga o le maʻisuka pe afai e te mulimuli i fautuaga mo se olaga ola maloloina. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e taua tele le suʻeina o le toto ma mulimuli i faʻasologa o lau fomaʻi e uiga i meaʻai ma togafitiga.

O le a le aʻafiaga toto maualuga mo le maʻisuka?

O le toto maualuga o le totoga o le maualuga lea o le maualuga o le toto, o le ausia lea e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli i le cardiovascular. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le toto, o le maualuga o le toto maualuga o le toto maualuga e itiiti ifo i le 130/85 mm Hg.

O a ni tulaga lamatia mo le atinaʻeina o togafitiga faʻatasi ma se faʻatasi o le maʻisuka ma le maualuga o le maʻisuka?

Afai e oʻo lava i se vaega itiiti o polotini e maua i au suʻesuʻega urine, o loʻo i ai se tulaga maualuga e ono tupu i le faʻavaeina o faʻamaʻi pipili. E tele metotia mo le suʻeina o galuega tau fatu. O le faigofie ma le taatele o le faʻamautuina o le toto creatinine. O suʻesuʻega taua o le siakiina masani o le fuafuaina o le kulukose ma le polotini i le toto ma le urine. Afai o nei suʻega e masani, o loʻo i ai se suʻega faʻapitoa e iloa ai sina vaega ole porotini i le urine - microalbuminuria - o le leaga muamua o le gaioiga galue.

O a ni togafitiga e leai ni fualaau mo le maʻisuka?

O suiga o le soifuaga o le a fesoasoani ia te oe e le gata i le pulea o le toto, ae tumau foi le maualuga o le maualuga o le toto. O nei suiga e aofia ai le: tausisia o fautuaga i mea taumafa, o le faaitiitia o le mamafa, gaoioiga faifai pea o le tino, o se faaitiitia o le ava malosi, ma le faamutaina o le ulaula tapaa.

O a fualaau faʻamalosi e sili atu i le faʻatasi ma le maualuga maualuga ma le maʻisuka?

O nisi o vailaau faʻamalosi e mafai ona aʻafia ai le gaʻo gaʻo, ma o le filifilia o vailaau faʻasaina e faia e le fomaʻi taitoatasi. I lenei tulaga, ua tuʻuina atu i se vaega o agidist receptor agidazoline filifili (mo se faataitaiga, Physiotens) ma tagata tetee o le atigipusa AT e poloka ai le gaioiga a le angiotensin (o se pulou malosi malosi).

Mo le puipuiga ma togafitiga toto maualuga ma ituaiga 2 maʻisuka I le fale, faʻaaoga le taulima ma le ituaiga o kululu Pulsed MED-MAG Laser.

Mafuaaga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka

O le diabetes mitusitus (DM), e pei ona faʻamatalaina e I. I. Dedov, o se maʻi faʻalauteleina faʻaleagaina na mafua mai i le tino (type 1) poʻo le aiga (ituaiga 2) le maualalo o le insulin, lea e mafua muamua ona soli ai le metabolism o le carbohydrate, ona sosoo ai lea ma ituaiga uma o metabolism vailaʻau, lea e iu ai ina oʻo atu i le faʻaleagaina o faiga faʻapitoa o le tino (1998).

I tausaga talu ai nei, o le maʻisuka ua amanaʻia o se faʻasologa o mea faʻapitoa i le lalolagi atoa. I le sefulu tausaga, o le numera o tagata e maua i le maʻisuka e toetoe lava faʻaluaina. E tusa ma le 110 miliona, i le 2000 e tusa ma le 170 miliona, i le 2008 - 220 miliona, ma e tusa ai ma le 2035 o lenei numera e sili atu 300 miliona tagata. I le Russian Federation, e tusa ai ma le Setete Setete i le 2008, e tusa ma le 3 miliona tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 na lesitalaina.

I le taimi o le faʻamaʻi, e mafai ona tupu uma ni faʻalavelave faʻavave ma le tuai. O le tele o faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai le hypoglycemic ma le hyperglycemic coma, ua faʻaitiitia tele i tausaga talu ai ona o le faaleleia o tausiga o le maʻisuka. O le soifuaga o tagata mamaʻi mai ia faʻafitauli e le sili atu i le 3%. O le siʻitia o le ola o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaalia ai le faafitauli o faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, lea e mafua ai le lamatiaga o le le atoatoa o le tino, e faʻaititia ai le ola o tagata mamaʻi ma faaitiitia lona umi. O faʻafitauli faʻafitauli e fuafua ai fuainumera o le maʻi ma le tino i le maʻisuka. O suiga faʻapitoa i le puipui lapisi e faʻalavelaveina ai le faʻasalaga ma le faʻaleagaina o galuega a le vaa.

DM ma le maualuga o le maualuga (AH) e lua vaʻaia fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi e iai le malosi faʻamalosi faʻamalosia le faʻaleagaina o le faʻatonuga tuusao i nisi o mea faʻatino: fatu, gaʻo, vaʻa faiʻai ma retina.

Pe a ma le 90% o le faitau aofai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini) e sili atu ma le 80% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafatia i le maualuga o le maʻisuka. Ole tuufaatasiga o le maʻisuka ma le toto maualuga e mafua ai ona vave le atoatoa ma le maliu o tagata gasegase. O le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e aofia ai le maualuga o le suka. Faʻasaʻoina o le toto maualuga (BP) o se mea e faamuamua i le togafitiga o le maʻisuka.

Mafuaaga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka

O auala o le atinaʻeina o le maualuga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e ese.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le toto maualuga o se taunuuga o le nephropathy o le maʻisuka - 90% i isi uma mafuaaga o le faateleina o le mamafa. O le maʻisuka nephropathy (DN) o se faʻavae tuʻufaʻatasia e aofia ai le eseesega o meaʻai o meaʻai i le maʻisuka, e aofia ai le faʻamaʻi o le arteriosclerosis, siama o le maʻi urinary, pyelonephritis, papillary necrosis, atherosclerotic nephroangiosclerosis, etc. E leai se faʻavasegaina tuʻufaʻatasi. O le microalbuminuria (o le amataga o le DN) e maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma se maʻi o le itiiti ifo i le 5 tausaga (e tusa ai ma suʻesuʻega EURODIAB), ma o le faateleina o le toto maualuga e masani ona matauina 10-15 tausaga talu ona amata le maʻisuka.

O le faagasologa o le atinaʻeina o DN e mafai ona faʻatusalia i le ituaiga o fegalegaleaiga i le va o le mafuaʻaga, mafuaʻaga alualu i luma, ma le alualu i luma "tagata faufautua".

O le mafuaaga autu o le hyperglycemia. O lenei tulaga ei ai lona aafiaga leaga ile microvasculature, e aofia ai vaʻalele. I lalo o tuutuuga o le hyperglycemia, o le tele o metotia o loʻo faʻaaogaina: o le faʻaogaina o le palatini, o le mea lea ua faʻavaivaia ai le faʻaaogaina o palatini (BMC) o le glomerulus ma le mesakogi, ua leiloloa le faʻaaogaina o le golcose metabolism - ua liua le kulukose i le sorbitol ma le auai o le aldose reductase enzyme . O lenei gaioiga e masani lava ona tupu i totonu o na masini e le manaomia ai le i ai o le inisalini mo le uluina o le kulukose i totonu o sela (nerve fibers, lens, vasothelum vascular ma cellular renal glomerular). O le iʻuga, o le sorbitol e faʻapipiʻi i totonu o nei masini, ma o le faʻaogaina o le myoinositol intracellular ua faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le osmagulation intracellular, o le edema tissue ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavaomalo. E le gata i lea, o nei gaioiga e aofia ai le faʻamaʻi pipisi o le kulukose e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le protein kinase C enzyme, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le mafai ona gafatia o puipui o le vaa, faʻavavevave o le vailrosis, ma le faʻaleagaina o le intraorgan hemodynamics.

O le Hyperlipidemia o se tasi lea o mafuaʻaga: mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le tulaga sili ona leaga o le lipid metabolism o le faaputuga i le toto o le atherogenic cholesterol o le lipoproteins maualalo (LDL) ma le maualalo o le VLDL ma le triglycerides. Ua faʻamaonia o le dyslipidemia e aʻafia lona aʻafiaga. O le Hyperlipidemia e afua ai le faaleagaina o le mimiti o le palatinila, faaleagaina ai le paʻu o lalo ifo o le fogaeleele, le faateleina o le siaki, lea e aofia ai le glomerulosclerosis ma, o se taunuuga, proteinuria.

O le taunuuga o nei mea taua o le alualu i luma o le faaletonu o le endothelial. I lenei tulaga, o le bioavailability of oxygen nitrate ua solia ona o le faaitiitia o lona tulaga ma le faateleina o le faafanoga, o le faaitiitia o le tele o muscarinic like receptors, o le amataina lea e oo atu ai i le tuufaatasiga o le NO, o le faateleina o le gaoioiga a le angiotensin-converting enzyme i luga o le pito o endothelial sel, e faaosofia ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II, mimiti I ma isi mea vasoconstrictor. O le faateleina o le fausiaina o le angiotensin II e tau atu ai i se vaʻaia o le faʻaaogaina o mea aoga ma le faateleina o le fua o le maualuga o le aumaia i totonu ma fafo atu i le 3-4: 1 (e masani lava o lenei faailo o le 2: 1), ma, o se taunuuga, ua tupu aʻe ai le maualuga o le toto. O aʻafiaga o le angiotensin II e aofia ai foi le faʻamalosia o le faʻamaʻiina o sela tuai, ma o le mea lea e faʻaititia ai le fuainumera o le filtration, o le faʻamalosia o le paʻu o lalo ifo o le eleele, e faʻateleina ai le microalbuminuria (MAU) i tagata mamaʻi ma faʻamaonia le proteinuria. O le protein e teuina i totonu o le masini ma le ulu o le fatu, fatuga o le tuputupu aʻe, faʻaopoopoga ma le hypertrophy o le mesangium, o le a le faʻaaogaina le mea autu o le paʻu o lalo, lea e mafua ai le sclerosis ma le fibrosis o le tino.

O le Angiotensin II o le vailaau lea e taua tele i le alualu i luma o le faaletonu o le lapopoʻa ma le maualuga i le maʻisuka ituaiga 1. Ua faʻamautuina o le maualuga o le angiotensin II i totonu o le lotoifale o le afe ma afe o taimi e maualuga atu nai lo lona tulaga plasma. O le faʻaaogaina o le faʻamalositino o le angiotensin II e mafua mai i lona malosi malosi vasoconstrictor, ae faʻapea foi i le proliferative, prooxidant ma le prothrombogenic. O le maualuga o le galuega a le renal angiotensin II e mafua ai le atiina ae o le maualuga o le intracranial, e fesoasoani i le sclerosis ma fibrosis o le tino. I le taimi lava e tasi, o le angiotensin II o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o isi mea e fai ai le maualuga o lona gaioiga (fatu, vasuminium), tausia o le maualuga o le toto maualuga, mafua ai gaioioiga o le muscle fatu ma le alualu i luma o le atherosclerosis. O le atinaʻeina o arteriosclerosis ma le atherosclerosis e faʻalauiloaina foi e ala i le mumū, faʻateleina le gaʻo-phosphorus oloa ma le faʻamalosia o le oxidative.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le atinaʻeina o le maualuga i le 50-70% o mataupu e muamua atu i le solia o le gaosiga o le gaʻo. O nei gasegase ua leva ona maitauina ma se faʻamaoniga o le maualuga o le maualuga poʻo le maualuga o le maualuga. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa, le lelei o le lipid metabolism, mulimuli ane latou faʻaalia ai faailoga o le vaivai o le gaʻo (carbohydrate) e faʻaleagaina, lea e liua i se ata auiliili o le maʻisuka ituaiga 2 i le 40% o tagata gasegase. I le 1988 G. Reaven na fautua mai e faapea o le atinaʻeina o nei faʻafitauli uma (hypertension, dyslipidemia, oona tele, faʻaleagaina le faapalepale i mea gaʻo) e faʻavae i luga o se tasi o mea faʻapitoa - o le le mautonu o le tino (maso, fat, endothelial cells) i le gaioiga o le inisalini inisalini tetee).O lenei uiga taua e taua o le "inisalini resistance syndrome", "syndabol syndrome" poʻo "syndrome X". O le faʻamalosia o insulin e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o hyperinsulinemia faʻamaonia, lea e mafai ona tumau ai le gaosiga o le gaʻo gaʻo mo se taimi umi. O le tui vavalaʻau, i le isi itu, e mafua ai le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le toto maualuga, dyslipidemia, ma le oona tele. O le mafutaga i le va o le hyperinsulinemia ma le maualuga o le toto maualuga e matua malosi lava pe afai o se tagata maʻi ei ai le maualuga o le inisalini plasma concentration, e le o toe umi ona ia vaʻai i le atinaʻe o le maualuga.

O le tui vavalaʻau e maua ai le faateleina o le toto maualuga e ala i le tele o auala:

- o le inisalini e faʻateleina ai le gaioiga o le faʻafefe o le tino,

- o le inisalini e faʻalauteleina ai le faʻamautuina o le sodium ma le sua i totonu o vavalalata vavalalata o fatugaʻo,

- o le inisalini e avea o se vaega o le mitogenic e faʻaleleia ai le faʻalauteleina o sela maso maso mamo, lea e faʻamatalaina ai lo latou lumen,

- inisalini poloka le gaioiga a Na-K-ATPase ma Ca-Mg-ATPase, ma faʻapupulaina ai le intracellular content of Na + and Ca ++ ma faʻalautele ai le lagona o toto toto i vasoconstorors.

O le mea lea, o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega o le faʻafitauli masani, lea e faʻavae i luga o le tui o le insulin.

O le mafuaʻaga e le mafaamatalaina le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini. Suʻega o suʻesuʻega mai le faaiuga o le 90 na fautua mai ai o le atinaʻeina o le resulin resistance e faʻavae i luga o le vaʻaia o le system renin-angiotensin. I maualuga maualuga, angiotensin II e tauva ma le inisalini i le maualuga o masini respirators substrates (IRS 1 ma le 2), ma puipuia ai le sisi mai le atigipusa mai le insulin i le potu. I le isi itu, o le insulin resistance ma le hyperinsulinemia activate angiotensin II AT1, o loʻo taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o gaioiga o le toto maualuga, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le atherosclerosis.

O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le matafaioi autu i le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, le faʻaaogaina o le atherosclerosis ma le alualu i luma o le atherosclerosis ma lona oloa faaiu, angiotensin II.

Mo le puipuiga ma togafitiga toto maualuga ma ituaiga 2 maʻisuka I le fale, faʻaaoga le taulima ma le ituaiga o kululu Pulsed MED-MAG Laser.

Faʻafitauli o le toto maualuga i le maʻisuka

Le tele o le po i le faʻaitiitia o le toto

O le siakiina i aso uma o le toto maualuga i tagata soifua maloloina e faaalia ai le fesuiaiga o fua o le toto i taimi eseese o le aso. O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e matauina i le ao, ma le pito maualalo - ao moe. O le eseesega i le va o le ao ma le po, o le toto maualuga e tatau ona itiiti ifo ma le 10%. O fesuiaiga i aso taʻitasi i le toto maualuga e faʻalagolago i le gaioiga a le faʻalavelave alofa ma le faʻapitoa o le popole. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le masani masani o le fesuiaiga o le toto e mafai ona faʻalavelaveina, lea e mafua ai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le po. Afai o loʻo iai i le gasegase le maualuga o le paʻu masani o fesuiaiga i le toto maualuga, o le a avea nei ituaiga o gasegase o le "dippers". O latou gasegase e leai se faʻaitiitia o le toto i le taimi o le moe i le po e vaʻaia o ni tagata e le o ni paopao.

O suʻesuʻega o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka na faʻaalia ai o le tele oi latou e aofia i le vaega o tagata e le o ni paopao, o lona uiga, latou te le maua le faʻaitiitia o le tino i le maualuga o le toto i le po. O le mea moni, o nei faaletonu e afua mai i le faaleagaina o le autonomic nervous system (polyneuropathy autonomy), lea ua le toe mafai ai ona faatonutonu le masini vascular.

O lea ituaiga fesuiaiga o le toto o le toto e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le lamatiaga o le atiina ae o faʻafitauli o le cardiovascular mo tagata mamai ma le maʻisuka.

O le maualuga o le maualuga o le tulaga e iai le manatu faʻapitoa

O se faʻaosooso masani lea e matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e matua aʻafia ai le siakiina ma le togafitiga o le maualuga. I lenei tulaga, o le maualuga maualuga o le toto maualuga i le tulaga maualuga ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia pe a faʻatonuina le gasegase i se nofoa poʻo se tulaga tūlaga.

O suiga o le Orthostatic i le toto (pei o le fesuisuiai o le taamilosaga o le toto) e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faʻapitoa o le maʻisuka-polyneuropathy autonomy, ma o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le innervation o toto toto ma le faatumauina o latou leo. E mafai ona masalomia le masalomia o le Orthostatic e ala i faitioga masani a le tagata maʻi o le vevela ma faʻapouliuligia i mata ma se oso malosi mai le moega. Ina ia aua le misia le atinaʻeina o lenei faʻalavelave ma filifili le saʻo togafitiga, o le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina i ni tulaga se lua - pepelo ma nofo.

Maualuga luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe

I nisi tulaga, o tagata gasegase ua faateleina le toto maualuga i le i ai o se fomaʻi poo ni fomaʻi e faia le fua. Ma le isi, i se siosiomaga toʻafilemu o le fale, o le maualuga o le toto maualuga e le sili atu nai lo mea masani. I nei tulaga, latou te talanoa e uiga i le soona taʻua o le maualuga o luga o se ofutino paʻepaʻe, lea e masani ona atiina ae i tagata e iai le laupe nervous system. E masani lava, o na fesuiaiga faalelagona i le toto maualuga e mafua ai i le hyperdiagnosis o le maualuga o le toto ma le le saʻo o le faasologa o togafitiga o le antihypertensive, ae o le togafitiga filemu o le lotomaualalo e mafai ona sili atu ona aoga. O le metotia o le siakiina o le toto e 24-itula le siakiina o le toto e fesoasoani e suʻesuʻe le maualuga i luga o se ofu paepae.

O le tulaga o le maualuga o le maualuga i luga o se ofutino paʻepaʻe e taua tele ma e manaʻomia ai se suʻesuʻega loloto, talu ai e ono mafai ona maua e nei tagata gasegase se tulaga lamatia e atiae ai le maualuga o le maualuga o le totoga ma, e tusa ai ma le maualuga o le lamatiaga o le fatuina o le cardiovascular ma le patal pathology.

Mo le puipuiga ma togafitiga toto maualuga ma ituaiga 2 maʻisuka I le fale, faʻaaoga le taulima ma le ituaiga o kululu Pulsed MED-MAG Laser.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka

O le manaʻomia mo togafitiga faʻasalaga faʻasalaga i tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e le masalosalo. Ae ui i lea, o le maʻi suka, o se faʻamaʻi ma se faʻalavelave tuʻufaʻatasiga o maʻi le gasegase ma le tele o togafitiga o le tino, o loʻo i ai ni fesili mo fomaʻi:

• O le a le maualuga o le toto maualuga e te manaʻomia e amata ai togafitiga?

• O le a le maualuga e saogalemu e faʻaitiitia ai le toto toto ma le diastolic?

• O a fualaau e tatau ona faʻataʻitaʻiina mo le sugar dianbet, ona o le natura o le faʻamaʻi?

• O a faʻamautinoaga o fualaau faʻasaina e talia i le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka?

O le a le maualuga o le toto maualuga e tatau i togafiti o le maʻisuka ona amata togafitiga?

I le 1997, o le fonotaga VI a le Komiti a le Iunaite Setete i le Suʻesuʻega, Puipuiga, ma le Togafitiga o le Toto Faʻatonu, na latou iloa e faapea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le maualuga o le toto maualuga mo tausaga taʻitasi uma e tatau ona amataina ai le togafitiga o le toto toto> 130 mmHg. ma le toto maualuga> 85 mmHg E tusa lava pe itiiti le tele o nei tulaga faatauaina i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faateleina le aʻafia o le catanstroph cardiovascular e 35%. I le taimi lava e tasi, na faamaonia ai o le faʻamautinoaina o le toto maualuga i le tulaga tonu lenei ma lalo o loʻo i ai se aafiaga moni-puipuia.

O le a le maualuga o le toto diastolic e saogalemu e faʻaitiitia?

Talu ai nei lava, i le 1997 ua maeʻa ai suʻesuʻega sili atu, ma o lona faamoemoega o le fuafuaina lea o le maualuga o le toto (500 μmol / l) na faamalosia e maua ai le tuufaatasiga o le sili atu ma le 4 fualaau faasaina.

O le sili ona aoga o faʻalaʻauʻau mo le togafitia o le maualuga o le maualuga o le maʻi suka i le maʻi suka e aofia ai le tuufaatasiga o le inhibitor ALP ma le diuretic, le inhibitor ACE ma le taulaʻau o le calcium.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega e tele, o le pulea lelei o le toto maualuga i se maualuga e le sili atu i le 130/85 mm Hg aloese mai le vave o le alualu i luma o faafitauli ogaoga o le maʻisuka ma faaumiumi le soifua o le tagata maʻi i le 15 i le 20 tausaga.

Mo le puipuiga ma togafitiga toto maualuga ma ituaiga 2 maʻisuka I le fale, faʻaaoga le taulima ma le ituaiga o kululu Pulsed MED-MAG Laser.

Tuua Lau Faamatalaga