O le a le uiga o le maʻisuka e aʻafia ma le manava le manava?

O le foliga mai o le manava le manava e le gata o se faʻafitauli faʻapitoa, e mafai ona tulaʻi mai ona o le faaletonu o le tino, lea e tatau ona mataʻitu i le mea muamua.

O mafuaʻaga e mafai ona eseʻese - atonu e le talafeagai le tausiga o le tino, leai se faʻamalosi, ma se faʻamaʻi o totoga i totonu.

Ma, faatasi ai ma faamaʻi o le manava, e mafai ona lagonaina se manogi manogi, ma faamai pipisi - tuuitiitia.

I aso tuai, o tagata faʻamalolo e leʻi iloa auala faʻaonapo nei mo le fuafuaina o le maʻi. O le mea lea, o se faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o faʻafitauli o le maʻi na masani ona faʻaaoga e pei o le manava manava, suʻesuʻeina o le paʻu, vevela, ma isi faʻamaoniga.

Ma i le asō, e ui lava i le tele o taunuʻuga faasaienisi ma mea tau fomaʻi, e faʻaaoga pea e fomaʻi auala tuai o le mauaina o le maʻi.

O le faʻavaeina o nisi o faʻailoga o se ituaiga faʻavevesi, lea e taʻu mai ai le manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi mo fesoasoani faafomaʻi. O se tasi o faʻamaʻi matuia o le manogi o le acetone e sau mai le gutu. O nei lipoti o suiga faʻaleagaina e tupu i le tino o le maʻi.

Ma le isi, o mafuaʻaga o lenei faailoga i tamaiti ma tagata matutua atonu e ese.

Aisea e manogi ai le acetone i le gutu?

O le manogi o le acetone e mafai ona sau mo mafuaaga eseese. Atonu o le maʻi lea o le ate, o le acetonemic syndrome, o se faʻamaʻi pipisi.

O le tele lava o taimi, o le manogi o le acetone mai le gutu e maua i le maʻisuka ma o le faailoga muamua lea o le maʻi, lea e tatau ona vave totogiina faapitoa.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se soliga tele o le gasegase o le gaʻo ona o le faʻaitiitia o le aofai o inisalini poʻo le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le lagona o sela i ai. O se mea talitutusa tutusa e masani ona o mai faatasi ma se manogi uiga ese o le acetone.

  • Glucose o le mea taua taua lea e manaʻomia e le tino. E ulu i le toto e ala i le 'aina o meaʻai faapitoa. Mo le sologa lelei o le kulūkose, o le inisalini e gaosia e faʻaogaina ai masini o pancreatic. Faatasi ai ma le le lava o le hormone, e le mafai e le kulukosese ona ulu atoa i sela, lea e tau atu i lo latou matelaina.
  • I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le hormone e matua le lava pe inisalini ua matua leai lava. E afua ona o ni faaletonu i le pancreas, lea e mafua ai le oti o sela e maua ai le inisalini. E aofia ai le mafuaʻaga o le solia o le tulafono e mafai ona suia suiga o le kenera, lea e le mafai ai e le pancreas ona maua se hormone pe faʻasalalau le sese o le fausaga o le inisalini. O se mea talitutusa tutusa e masani ona matauina i tamaiti.
  • Ona o le leai o le inisalini, o le kulukose e le mafai ona ulu i totonu o siama. Mo lenei mafuaʻaga, e taumafai ai le faiʻai e faʻaleleia le leai o le homone ma faʻateleina le gaosia o le inisalini mai le gastrointestinal tract. A maeʻa ona maualuga le maualuga o le suka o le toto ona o le faaputuputuina o le kulukose, e amata ona vaʻai le faiʻai mo isi punaoa malosi e ono suia ai le insulin. O lenei mea e mafua ai le faaputuputuina o vailaau oona i totonu o le toto, lea e mafua ai le manava manava o le acetone mai le gutu, i le mimita ma le paʻu.
  • O se tulaga talitutusa e mataituina i le maʻisuka ituaiga 2. E taua le malamalama o le vailaʻau o le acetone e afaina, o le mea lea, o le faʻaopoopoga o tino o le ketone i le tino e mafai ona taʻitaʻia.

Pe a maua ni fualaau faʻamalosi i le ooto, o le aofaʻi o le paluva e mafai ona faʻaitiitia, lea e mafua ai le faateleina o le manogi.

O nei vailaau e aofia ai meaʻai, antihistamini, hormones, diuretics ma antidepressants.

Mafuaʻaga o le Olaga

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona tupu ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o mea taumafa ma le maualuga o meaʻai ma gaʻo ma le maualalo o le maualuga o le gaʻo. I lenei tulaga, o le manogi atonu e le gata i luga o le paʻu poo totonu o le gutu, ae faapena foi i le mimi.

O le matelaina umi e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le aofaiga o acetone i le tino, lea e mafua ai se manava le manaia. I lenei tulaga, o le faagasologa o le faaputuputuina o tino o le ketone e tutusa ma le tulaga o le maʻisuka.

A maeʻa le tino, ona auina atu lea e le faiʻai se poloaiga ina ia faʻaititia le aofaʻi o kulukose i le tino. A maeʻa le aso, amata le glycogen deficiency, ona o le tino e amata ona faatumuina i isi punaoa eletise, e aofia ai gaʻo ma pulu. O se taunuuga o le malepe o nei mea, o le manogi o le acetone ua faia i luga o le paʻu ma mai le gutu. O le umi o le anapogi, o le malosi lea o le manogi.

E aofia ai le manogi o le acetone mai le gutu e masani ona avea o se faailo mo lau maʻi. O le faʻamaʻi masani e mafua ai le faateleina o hormones oona, lea e mafua ai le faateleina o le fua o le malepe o puipuiga ma gaʻo.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le le atoatoa, e le mafai e le tino ona faʻamaʻaʻaina atoatoa mea na maua, ona o le manogi o le acetone poʻo le amonia.

O se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o le acetone i le urine poʻo le toto e mafai ona mafua ai le afaina o le ate. Pe a faʻamaʻoina ia sela o lenei okeni, o le a leai se mea e tupu i le metabolism, e mafua ai le faaputuputuina o le acetone.

Faatasi ai ma se maʻi pipisi umi, faʻaleagaina le palatini ma le faʻamaʻavaina o le tino. E mafua ai ona maua le manogi o le acetone mai le gutu.

O le mea lautele, o se vailaʻau e pei o le acetone i ni mea laiti e manaʻomia mo le tino, peitaʻi, ma le faʻateleina o lona faʻatupulaia, o se suiga tele i le paleni o le acid-base ma faʻalavelave faʻasoesa.

O se mea talitutusa tutusa e masani ona faailogaina faailoga o le maʻisuka i fafine ma alii.

Faʻasologa o mea manogi

O tagata matutua o loʻo i ai le manogi o le acetone mai o latou gutu e ono iai le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaaga o lona fausiaina o le tele o le oona. Ona o le faateleina o sosolo gaʻo, o le puipui o le puipui na vaeluaina ma e le mafai ona gauai atoatoa ile inisalini.

O le mea lea, o nei gasegase e muamua lava ona faʻataʻitaʻiina e fomaʻi se taumafataga faʻapitoa e togafitia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, lea e aofia ai le 'ai o meaai e maualalo ai le tele o meaʻai gaʻo.

O le masani masani o tino o le ketone i le tino e 5-12 mg%. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o lenei faailoga e faateleina i le 50-80 mg%. Mo lenei mafuaaga, o se manogi le fiafia e amata ona tatala mai le gutu, ma maua ai foi le acetone i le maʻi o le maʻi.

O le faʻapupulaina o le tino o tino o le ketone e mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga. Afai e le o saunia togafitiga faafomaʻi i se taimi talafeagai, e faʻapupula se coma hyperglycemic. Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o loʻo i ai se taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi. E masani ona mafua mai i le le lava o le puleaina o mea taumafa ma le leai o se tui inisalini. O le mafaufau e toe foi atu i le tagata gasegase i le taimi lava e uma ai le folasia o le fua o le mimiti.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e ono faʻavaivaia le microcirculation, lea e mafua ai le le lava o le salivation. O lenei mea e mafua ai le solia o le tuufaatasiga o le manava o le nifo, le faia o le tele o mumū i totonu o le vavau o le tautala.

O ia faʻamaʻi e mafua ai le manogi o le hydrogen sulfide ma faʻaitiitia ai aafiaga o le insulin i le tino. O se taunuuga o le faateleina o le kulukose toto i le maʻisuka, o le manogi o le acetone ua faʻaopoopoina.

E aofia ai tagata matutua, e mafai ona latou sogisogi le manava mai le acetone ona o le anorexia nervosa, faiga o le toto, maʻi o le thyroid, ma mea e le tatau ai. Talu ai o le tino o se tagata matua e sili atu ona fetuunai i le siosiomaga, o le manogi o le acetone i le gutu e mafai ona tumau mo se taimi umi e aunoa ma le mafua ai o se tulaga ogaoga.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi e aofia ai le fulafula, faʻaleagaina o le urination, tiga i le pito i lalo, faateleina le toto toto. Afai o se manogi le lelei e sau mai le gutu o le taeao ma o foliga e matua vevela lava, o lona uiga o le soliga o le fatu fatu.

Leai se mafuaʻaga ogaoga e mafai ona avea ma thyrotoxicosis. O se faʻamaʻi lenei o le endocrin system, lea e faʻatupulaʻia ai le gaosia o hormones. O le faʻamaʻi, e pei o se tulafono, e faʻatasi ma le faʻavevesi, faʻafefeteina, ma faʻavaivaia faifaipea. O lima o le tagata maʻi e masani ona gatete, paʻu le paʻu, e paʻu le lauulu ma paʻu i fafo. E maua foʻi le gau o le mamafa, e ui i se manaʻoga lelei.

O mafuaaga autu mo tagata matutua e mafai ona:

  1. Le i ai o le maʻisuka
  2. Manua le lelei poʻo faʻaoga o meaʻai,
  3. Faʻailoga o fofo
  4. Faʻavevesi faʻafefe,
  5. Toto fatu
  6. Le i ai o se faʻamaʻi pipisi.

Afai o le manogi o le acetone e faʻafuaseʻi ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ia faia se suʻega atoa ma saili pe o le a le mafuaʻaga o le faateleina o le maualuga o tino ketone i le tino.

Laʻau o loʻo faia i tamaiti

I tamaiti, o se tulafono, o le manogi le manogi o le acetone e aliali mai i le maʻisuka ituaiga 1. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani ona iloa e uiga i le talaaga o faʻafitauli o le kenera i le atinaʻeina o le pancreas.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga e ono mafua mai i le faʻaalia o soʻo se faʻamaʻi pipisi lea e faʻafefe ai le tino ma faʻaitiitia ai le faʻamalositino o otaota. E pei ona e iloa, o faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o polotini, aʻo aʻafia e le tino le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni ma le umi o le matelaina, e mafai e se tamaititi ona atiaʻe se maʻi o le acetonemic matua. O le maʻi lona lua e masani lava ona fausiaina ma se maʻi pipisi pe leai foi.

O se mea talitutusa faapena i tamaiti e atiina ae ona o le faateleina o le maualuga o tino o le ketone, lea e le mafai ona atoatoa ona o le gase o le ate ma le fatu fatu. E masani lava, o le a mou atu faailoga i le talavou.

O le mea lea, o le mafuaaga autu e mafai ona taua:

  • Le i ai o siama,
  • O le taumafa anapogi,
  • Aafiaga faigata
  • Faʻasalaga
  • Endocrine polokalama faʻamaʻi
  • Faʻalavelave le mautonu
  • Faʻaleagaina o le galuega o totoga i totonu.

Talu ai o le tino o le tamaititi e sili atu ona nofouta i le fausia o le acetone i le tino, o se manogi le lelei i totonu o se tamaititi e vave ona aliali mai.

Afai e aliali mai ni faʻamaoniga talitutusa o le maʻi, e tatau loa ona e valaʻau i se avetaʻavale e aloese mai se tulaga ogaoga.

Faʻafefea ona aveese le manogi

O se tagata gasegase i le gutu o le gutu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se suʻega o le endocrinologist mo se fautuaga. O le fomaʻi o le a faatonuina totoga ma suʻega suʻega mo le suka ma le i ai o tino ketone.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina le tele o le aofaʻi o le vai o le a faia mo le leai o le veveva ma fesoasoani e aloese mai le faʻavaeina o manogi e le manaʻomia. E le tatau ona inu le vai, e mafai ona fufulu lou gutu i ai, e aunoa ma le foloina o le vai.

E aofia ai oe e tatau ona e manatua e uiga i meaʻai talafeagai, o le usitai i se togafitiga maloloina ma le puleaina masani o le inisalini i totonu o le tino.

Le manava leaga ma le maʻisuka

Le manaia, fua lelei pe i ai foi ma ata manino o le pi. E le o se faʻataina o le uaina, ae nai lo lena, o nei upu e masani ona faʻaaogaina e faʻamatalaina ai le manava le manaia e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O lou manava manaia se avanoa manaia e tatalaina ai ki i lou soifua maloloina lautele.Na o se manogi manogi e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka, ma o le manogi o le ammonia e fesootaʻi ma faamaʻi fatu fatu. I se tulaga talitutusa, o se fua e matua le lelei lava, e mafai ona avea ma se faailoga o le leai o se mea. O isi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, cystic fibrosis, kanesa o le susu, ma maʻi o le ate e ono mafua ai foʻi manogi.

O le manava lemu, lea e taʻua foi o le cosnology, ua fai mai e mafai lava e le fomai ona faaaoga e fuafua ai le maʻisuka. Talu ai nei, na maua ai e tagata suʻesuʻe e mafai ona lelei le auiliiliga o le manava o le manava i le fuafuaina. E iai lau maʻisuka poʻo le maʻisuka muamua. I Western New England, o le aʻoga e suʻeina ma se manava, lea e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Saili pe aisea e mafai ai e le manava manava ona faʻatasi ma le maʻisuka, ma saili po o le a se mea e mafai ona e faia.

O se tagata gasegase maua i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e matua fia inu lava ma e manava manava.

Mafuaaga o le Maʻi Leai: Maʻisuka

O le manava leaga e mafua mai i le maʻisuka e lua mafuaʻaga autu: faʻasolosolo taimi faʻamaʻi ma le toto maualuga toto.

O le maʻisuka ma le vavao e pei o se pelu mata lua. E ui lava o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi, o nei faamai e mafai foi ona fatuina ai faafitauli mo tagata e maua i le maʻisuka. E tusa ma le tasi vaetolu o tagata e maua i le maʻisuka latou te aʻafia foi i faʻamaʻi pipisi. Ootia o le fatu ma le taʻavale, lea e mafai ona tupu e pei o ni faʻafitauli o le maʻisuka, e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻasolosolo.

O le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le toto i le tino atoa, e aofia ai ma gom. Afai e le lava le toto, e mafai ona faʻavaivaia ma faigofie ona maua i siama. O le maʻi suka e maualuga ai le maualuga o le kulukose i le gutu, e mafua ai le tuputupu aʻe o siama, faʻamaʻi ma le manogi leaga. A maualuga lau suka toto, e faigata ai i le tino ona faʻataʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faigata ai faʻamaʻi faamalolo.

O maʻi faʻasolosolo e taua foi o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma e aofia ai le gingivitis, le agavaʻa ma le umi o le taimi. I nei faʻamaʻi, siama ona ulu atu siama i vavae ma ponaivi e lagolago ai nifo. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mumū, ma o ia, i le isi itu, e mafai ona aafia ai le metabolism ma faʻalautele ai le suka toto, lea e faʻaleagaina ai le tulaga.

Afai ei ai sau maʻi faʻapitoa, ona mafai lea ona faigata ma umi se taimi e faʻamalolo ai nai lo se tagata e leai se maʻisuka.

Mafuaaga o le gasegase: periodontitis, lea foi e aofia ai:

  • mūmū mūmū po o le vaivai
  • gasegase toto
  • maaleale alofilima
  • faamaualaloina o gom.

Afai e le mafai e lou tino ona maua le inisalini, e le maua ni kulukose i sela ma latou te manaʻomia le suauu. Mo le totogiina o lenei mea, ua suia lou tino e fuafua B: susunuina le gaʻo. O le susunuina o le gaʻo nai lo le suka e maua ai ketones, lea e faaputuputu i le toto ma le urine. E mafai foi ona maua Ketones pe a e anapogi pe pe a maualuga oe i le porotini, maualalo i le gaʻo.

O maualuga maualuga o ketones e mafua ai ona leaga le manava. O se tasi o ketones, acetone (faʻapena foi se vailaʻau o loʻo i totonu o poli fao), faʻaaogaina le fao - ma e pei o lou manava.

Pe a tulaʻi mai ketones i se tulaga matautia, ei ai se tulaga lamatia o se tulaga matautia e taʻua o le ketoacidosis o le maʻisuka (DKA). Faailoga o le DKA e aofia ai:

  • manogi suamalie ma manogi pe a manava,
  • sili atu ona masani ai o le urination nai lo le masani
  • tiga o le manava, gasegase po o le vomiting,
  • maualuga le kulukose maualuga
  • puupuu le manava po o le vaivai o le mānava
  • fenumiai.

O se tulaga lamatia lea, e masani lava mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e le pulea lelei o latou toto. Afai o ia te oe nei faʻaʻailoga, saili sau togafitiga vave.

O le a se mea e mafai ona e faia

O se masani masani o le maʻisuka e le o le mafaufau, maʻi fatu cardiovascular, periota, ma isi. Ae ui i lea, e mafai ona e faia ni laasaga e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. Taʻitaʻi ma mulimuli i fautuaga faʻapitoa, e pei o le:

  • Fufulu ou nifo pe tusa o le faalua i le aso ma faʻailoa i aso uma.
  • Manatua ia faʻamama lou laulaufaiva, o le tufatufaina sili o le siama malodorous.
  • Inu le vai ma taofi lou gutu susu.
  • Faʻaaogā molimoli moli po o le kulumu e faʻafefe ai le salivation.
  • Asiasi i lau fomaʻi i taimi uma ma mulimuli i fautuaga togafitiga ma ia mautinoa o loʻo iai lou maʻisuka.
  • E mafai e lau fomaʻi poʻo le fomai nifo ona faatonu ni vailaʻau e faaosofia ai le gaosiga o lau.
  • Afai e te faia nifo, ia mautinoa e fetaui lelei ma ave i fafo i le po.
  • Aua le ulaula.

O le ae maua le fesoasoani pe a manaʻomia

Afai ei ai sau manava manaia, o lona uiga e le o tuulafoaiina oe. E tusa ma le 65 miliona tagata Amerika o loʻo i ai le manava manaia io latou olaga atoa.

O le asō ua e iloa mafuaaga o le manava manaia, lea e mafai ona avea ma se faailoga o se mea ogaoga. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e taua lou nofouta e mafai e le manava ona taʻuina atu ia oe. O lou malamalamaaga e mafai ona laveaʻiina oe mai maʻi faʻamaʻi faʻaonapo nei.

Le manogi o le acetone i le maʻisuka: o le a le manogi o le maʻisuka?

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le tele o taimi, e tulaʻi mai tulaga pe a oʻo mai le manogi o le acetone i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o se ituaiga o mea e maua mai ai le le mautonu, e mafai foi ona taʻu mai ai le tupuga o nisi o suiga faʻapitoa i le tino.

Ma o le televave ona e gauai atu i lenei tulaga ma faʻaaogaina le mafuaaga o le faailoga, o le sili foi lea o le a mafai ona e tausia le soifua maloloina ma puipuia ai le faʻaleagaina.

O le manogi o le acetone e aliali mai mo se mafuaaga, ma e faʻaalia ai le i ai o nisi faʻamaʻi. O le:

  • ua le atoatoa le aoga,
  • faafitauli i le faiga o le endocrine,
  • le lelei
  • manino faʻafitauli ate.

Vitio (kiliki e taʻalo).

I le tulaga muamua, o se manogi le lelei e mafai ona taʻu mai ai o le maʻi e amata le nephrosis po o le dystrophine fatugao. O lenei suʻesuʻega e tuʻuina atu i le fulafula tele, faʻalavelave popole, ma ogaoga tiga maualalo.

Afai o le mafuaʻaga o se faʻafitauli o le endocrin system, ona mafai lea ona faʻaalia nisi faʻamaoniga e pei o le faʻamalosi o le fatu. E tele lava taimi na faʻateleina ai le faʻaleagaina o le maʻi ma le vevesi malosi.

O le mafuaʻaga atonu o le leai o ni vailaʻau i totonu o le tino. O le iʻuga, o tino o le ketone e amata ona aliali mai. I lenei tulaga, o le acetone o le a faʻaalia i le urine. O lenei solia e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le metabolism i le tino. O le mafuaʻaga o lenei mea ua manatu o se suiga i meaʻai, o le matelaina tele ma le tele o meaai. Po o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli ole gasegase. O le tagata mulimuli o le maʻisuka o le.

Soʻo se tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi o le a malilie e iai le tele o faʻaʻailoga o lenei faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi.

E mafua lenei mea ona o le faʻamaʻi e aʻafia ai le tino atoa. E i ai sona aafiaga tuusao i le faagaoioia o okeni taitasi ma sui ai le fausaga o potu taitasi. Muamua lava, o le faagasologa o le kulupu o le suiga o le suiga. O siama o le tino e le maua lenei elemene, o lenei mea e mafua ai le tele o faailoga. O nisi oi latou e foliga mai o se manogi le lelei. I lenei tulaga, o le manogi e mafai ona oʻo mai i le gutu pe i se isi auala.

O le tele o taimi, o le gaʻo o le acetone i le maʻisuka e aliali mai i na gasegase o loʻo mafatia i le tikeri muamua o le maʻi. I le taimi uma, o le taimi lenei e faʻaalia ai faʻafitauli o le tino.O tagata e mafatia i le maʻisuka muamua e masani lava ona mafatia mai le mea moni o le faagasologa o le vaeluaina o puipuiga ma gaʻo io latou tino e matua leaga lava.

O le iʻuga, e amata ona amata le tino o le ketone, lea e avea ma mafuaʻaga o le manogi malosi o le acetone. O lenei elemene o loʻo maitauina i ni aofaiga tetele i le urine ma le toto. Ae o le faaleleia o lenei mea e mafai ona faia pe a maeʻa le auiliiliga talafeagai. Ma o le tele o taimi, e le gauai atu tagata gasegase i le atinaʻeina o le maʻi ma mafai ona maʻi seia oʻo ina latou maua se paʻu ma e le oi totonu o le falemaʻi.

O le mafuaʻaga lea, pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le manogi o le acetone, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

A maeʻa le suʻega talafeagai, ole a faʻamaonia pe teena e le fomaʻi le iai o le maʻisuka i le tagata maʻi, ma afai e faʻamaonia, o le a faʻavaeina lona tulaga.

O le tino o le maʻi o suiga o le maʻisuka ona o le mea moni e faapea, o le maʻi o le tino o tino o le ketone e maitauina i le toto. E tupu lenei mea pe a le gauai le tino o le maʻi i le kulukose i le tulaga saʻo. O se taunuuga, ua lafoina atu faailoilo i le faiʻai o le kulukose i totonu o le tino e matua pa'ū. Ma i na nofoaga o loʻo i ai pea iina, o le faagasologa vave o lona faʻatuputupulaia e amataina.

O lona uiga, e tupu lenei mea i vaeluaga o gaʻo. O lenei tulaga e mafua ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le hyperglycemia i le maʻisuka, talu ai e masani lava i le taimi lenei o le maʻisuka e le maua e le tino le lava insulin, ma o le kulukose e tumau pea i le toto.

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e mafua ai le fausia o tino o le ketone i totonu. Lea e mafua ai le foliga mai o se manogi le lelei mai le tino.

E masani lava, o lenei tino manogi e masani lava mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1. O i latou o loʻo i ai le maualuga o le kulukose ma ogaoga faʻafitauli o le tino.

Ae o le manogi o le acetone e mafai ona maua mai i le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O le taimi lenei o le mea o loʻo i ai se ituaiga faʻafitauli poʻo se faʻamaʻi i totonu o le tino. Ae tutusa lava, i itu uma e lua, o le mafuaaga o le manogi o le maualuga o le kulukose.

Afai e tupu lenei mea, ona tatau loa lea ona e valaʻau i se taʻavale a le falemaʻi ma faʻamaʻi le tagata maʻi i se fualaau o le inisalini.

Afai e amata ona lagona e se tagata e paʻu o ia i le acetone, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi. I le uma, o le mafuaaga o lenei faʻaaliga ua manatu o se mea e le lelei ai totoga o le tino, faʻapea foʻi ma toilalo i le faiga o gasegase o le tino.

Muamua lava, o le mafuaʻaga o se manogi manogi mai le gutu na aliali mai o se faaletonu o le pancreas. O lona uiga, e le lava le insulin e maua. O se taunuuga, o le suka e tumau pea i totonu o le toto, ma o lagona e lagona le le lava.

O le faiʻai, i le itu, e auina atu faailoilo talafeagai e iai le leai o se insulin ma le kulukose. E ui o le vaega mulimuli i le tele o mea e tumau i le toto.

Physiologically, o lenei tulaga e faʻaalia i faʻamaoniga e pei o:

  • faateleina le 'ai
  • maualuluga maualuga
  • lagona o le fiainu
  • sosolo
  • faʻaauau faifaipea.

Ae maise lava o se tagata e lagona se lagona malosi o le fiaaai. Ona iloa ai lea e le faiʻai ei ai le tele o suka i totonu o le toto ma o le faagasologa o le faatulagaina o tino o le ketone ua taʻua muamua, lea ua avea ma mafuaaga e manogi ai le maʻi o le acetone. Latou te tutusa ma elemene eletise, lea, i se tulaga masani, o le kulukose pe afai e ulufale i totonu o sela. Ae ona e le tupu lenei mea, ua lagona e sela le le lava o nei elemene eletise.

I upu faigofie, o le manogi manogi o le acetone e mafai ona faamatalaina o se malosi malosi i le suka o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona e faia nisi injections o le inisalini, ae e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona faia se suʻega atoa ma faia fetuunaiga talafeagai i le inumaga o le inisalini.Afai e te faʻateleina le fua o le injections, ona mafai lea ona e faʻaosoina le atinaʻe o le hypoglycemia, ma e masani lava ona iʻu i ni faʻalavelave matautia, e pei o se fia glycemic coma.

O le a le mea e fai pe a iai se manogi o le acetone i le maʻisuka?

E pei ona manino mai i mea uma ua taʻua i luga, afai e manogi se tagata i le manogi malosi o le acetone i le maʻisuka, e tatau loa ona ia faafesootai se fomaʻi.

Ioe, o se manogi le lelei e le o se faailoga o le maʻisuka. E i ai le tele o isi faʻamaʻi e faʻaalia foi e le manogi o le acetone. Ae o le fuafuaina o le mafuaaga moni e mafai ona faia pe a maea le suʻega atoa. E moni lava lenei mea pe a iai se manogi mai le gutu.

I soʻo se tulaga, o le vave ona asiasi atu o se tagata i se fomaʻi, o le vave ona ia faʻavaeina se faʻamaoniga ma faʻamaonia se togafitiga togafitiga.

Afai tatou te talanoa faapitoa e uiga i le maʻisuka, ona i lea tulaga, o le manogi o le acetone e mafai ona aliali mai mai le gutu ma mai le urine. O le mafuaaga mo lenei mea ua manatu o se ketoacidosis malosi. A maeʻa ona sau, e masani ona iu i le oti.

Afai e te matauina se manava le manava i le maʻisuka, o le mea muamua lava e tatau ona e faia o le suʻeina lea o lau urine mo acetone. E mafai ona faia i le fale. Ae, ioe, e sili atu ona lelei le faia o se suʻega ile falemaʻi. Ma o le taunuuga o le a sili atu ona sao ma o le a mafai ona amata togafitiga faʻafuaseʻi.

O le togafitiga lava ia e aofia ai le fetuunaiga o le fualaau o le insulin ma le faʻaaogaina e le aunoa. Aemaise lava pe a oo mai i tagata maʻi o le ituaiga muamua.

O le tele o taimi, o le manogi manogi o le acetone o se faailoga o le maʻisuka ituaiga 1. Afai e maʻi le maʻi i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, ona faʻaalia lea o lenei maʻi ua oʻo i le tulaga muamua. I se mea uma, na o maʻi nei e le maua ai le insulin i le pancreas. O lona uiga, o lona le lava i totonu o le tino ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻe o manogi.

Faatasi ai ma injections o le inisalini masani ole inisalini, e tatau ona e tausisi i se taumafa malosi ma 'ai ma se masani masani. Ae e leai se tulaga e tatau ona amata ona e inuina tui insulin, naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le sao saʻo ma le ituaiga o injections. A leai, o le hypoglycemia e mafai ona amata, lea e masani ona iu i le oti. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i mafuaʻaga o le manogi o le acetone i le maʻisuka.

O se tasi o faailo e lipotia e faapea o le acetone o loo i ai i le urine ma le maʻisuka o se manogi mamafa mai le ooto tautala. Na ia molimau mai e tele naua konesone na fausia i le toto ma le ketoacidosis ua atiaeina. E masani lava, o le manogi o le acetone mai le gutu e tupu i le amataga o le maʻisuka, e fesoasoani ai e iloa le maʻi i le amataga ma vave amata togafitiga. Ae ui i lea, o le maʻisuka e le na o le pau lea o le puna o le manogi mai le vevela o le tautala, o le mea lea, ao le i faia se mea e iloa ai, e tatau ona vavae ese mea na totoe.

Ina ia aveesea le manogi o le acetone, e taua le iloa o lona amataga i le taimi ma amata togafitiga talafeagai.

O le i ai o tino o le ketone i le toto e masani lava. Ae afai o le numera e sili atu i le masani, e taua le taulaʻi atu i lenei mea, aua o lona uiga o se tulaga taua tele o le maualuga o le suka. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o tino o le ketone i le tino, o se manogi faapitoa o le ammonia e mafua mai i se tagata o loo maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻatusatusa i le manogi o apu oona. I le taimi muamua e sosolo mai le vevela o le tautala, mulimuli ane ua amata ona sau le manogi ma le manogi o le urine. O le manogi o le afu ua amata foi ona tuʻuina atu le amonia poʻo le acetone.

O le mafuaaga autu o le manava le manava o le ketoacidosis. E atiina ae i le maʻisuka ituaiga 1 pe a fai e le maua le gaioiga o le pancreatic ma le inisalini. I le taimi nei, o le kulūkose e faʻaauau pea ona tafe, ae le mafai ona gauai i sela ona o le le lava o le hormone ma faʻaopoopoga i le plasma toto. O siama, e aunoa ma le mauaina o le kulukose, e faaleagaina ai gaʻo ma protein, ma o le aofaiga o ketones i le tino e faateleina, aemaise lava, acetone.O le manogi o le acetone e lagona mai le maʻisuka ma le ketoacidosis. E le gata i lea, o le aofaiga o le acetone i le urini e faʻapupulaina, o lea o le urine e manogi foi ma le le fiafia ma le malosi. O le acetone i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le faʻamaʻi, o le 'ai le paleni, poʻo se ituaiga manuʻa. E le gata i lea, afai e manogi le urine pei o le acetone i le maʻisuka, atonu o se faailoga o le atinaʻeina o le faʻafitauli o le ituaiga 1.

O Caries e mafai foi ona mafua ai le manava manaia.

Ae o le maʻisuka e le na o le pau lea o se punavai o se tofo faapitoa. Le manava leaga e tupu mo mafuaaga nei:

  • gaʻo fatugao
  • maʻi o le endocrine,
  • afaina o le ate,
  • afaina o le oral veve (caries, periodontitis).

O le isi puna o le manogi faapitoa o le acetone mai le gutu o le acetone syndrome poo le acetonomy. E na o tamaiti e maua ai le kullukose e tupu. I tamaiti, e le pei o tagata matutua, e leai ni enzymes e tufatufaina atu toxins, o lea e maua ai le acetone i le tino. Ina ia aveese mea e sili atu, e manaʻomia e le tamaititi ona inu tele le vai, ona o le le lava o le vai i lenei tulaga e sili ona matautia. O mafuaʻaga e mafai ona aofia ai le mativa o le tamaititi meaai paleni, faʻamaʻaloga, gasegase, poʻo le maʻisuka ituaiga 1. Afai e atiina ae e le pepe le acetonomy, o mea nei e tupu:

  • manogi manogi o fulufulu, feces ma urine,
  • taʻavale
  • faʻafefe
  • toso
  • faigata i le alu i le faletaele i se auala tele.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le maʻisuka e le mafai ona sogisogi mai ona lava vavao tautala ona o uiga o le nasopharynx. E mafai ona iloa le faateleina o le acetone i le maʻisuka pe afai o loʻo i ai faʻamatalaga nei:

Ketoacidosis e mafai ona faʻaalia e ala i le maualuga o le sosolo.

  • faateleina le fiaaai
  • naunau pea e inu,
  • faʻateleina le sosolo
  • sopo masani masani,
  • faateleina lagona.

O nei faailoga o se faailo mai le tino ua faateleina le suka i le toto ma e manaʻomia se gaoioiga faanatinati. O le isi faʻamaoniga atonu o se tofo o le acetone i le gutu ma le maʻisuka, faʻatasi ai ma miasms o le acetone poʻo le amonia. I le lumanaʻi, o tino o le ketone e salalau solo i le tino o le maʻisuka, ma o le manogi le manogi e amata ona tafe mai le urini o le maʻi.

O le suʻesuʻega o le ketoacidosis e mafai ona faʻavae i luga o faʻamaoniga na tutupu, pe naʻo le fale. Ina ia iloa pe o iai le acine e aofia ai le urine i le maʻisuka, e mafai ona e faia lenei suʻega:

  1. I luga o se manava gaogao, aoina mai ni urine i totonu o soʻo se fagu.
  2. Fai se fofo o le 5% sodium nitroprusside ma le ammonia.
  3. Faʻaopopo le faʻafitauli i le urine.
  4. Tausia le siaki o suiga lanu. Afai o le urine e aofia ai le tele o acetone, o le a liu mumu le vai.

E mafai pea ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i fale faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, Ketur Test, Acetone Test, Ketostix, Samotest. O loʻo faʻatau atu i ni pepa ma ni fasi pepa. Mo le fuafuaina o le mamafa o ketones, ua faatofu le oloa i totonu o se vaa ma le urine ma o le lanu e aliali mai ua siaki e tusa ai ma le laulau i faatonuga.

Afai na amata ona popole le tagata maʻi i le manava le manava i le maʻisuka, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi e faailoa mai mafuaʻaga e ala i suʻesuʻega. Ina ia aveese le amber e le lelei mai le vavalo o le tautala ma le maʻisuka ituaiga 2, e lava le masani ona mulimulitaʻi i le maualalo o le meaʻai, inu ava malosi. E mafai ona fufuluina lou gutu i vai e aveese ai le manogi. O teuteuga o le ufi, chamomile, sage ma le mint fesoasoani e aveese lelei le manogi o le acetone. Fufulu lou gutu i le mime 5 taimi i le aso.

I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu manogi, e fautuaina e fufulu o latou gutu 3 taimi i le aso mo le 10 minute. E taua foi le suia o le tino, maua mai se avega talafeagai mo oe lava ma faia e le aunoa e aunoa ma le toe galue. Afai e maua e se tagata le maʻisuka ituaiga 1, i se faaopoopoga, e te manaʻomia le suia o le ituaiga insulin mai le puupuu i le umi, ma faia pea le injections.

Afai e te le faʻaumatia faʻamaʻi o le ketoacidosis i le taimi, e mafai ona tupu se setete o coma hyperglycemic.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e taua le mataʻituina o latou soifua maloloina ma le olaga ina ia alofia ai le tupu o le acetone. O auala pito i sili ona lelei e masani ona faia i le tino, mulimuli i se meaai talafeagai i le ituaiga o faʻamaʻi, ma le faʻaauau pea o le inisalini. E leai se mea e tatau ona e inu ava ai, talu ai o le ethanol o loʻo aofia ai le fesoasoani e faateleina le maualuga o le suka ma le aofaiga o ketones. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le oral vevela, ia pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ketones i le urine. Ma faʻaauau foi ona asiasi i lau fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

Faʻaiʻuga ma metotia mo le faʻaitiitia o le manava le manava i le maʻisuka

Le manava le manava i le maʻisuka e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino. O le mea lea, pe a tupu, e matua taua tele le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le endocrinologist. O taumafaiga tutoʻatasi e faʻateʻa ese mea manogi e le taliaina, aua o le mea muamua e tatau ona e faʻatuina le mafuaʻaga o mea na tupu.

E oʻo lava i le oʻo mai o le vailaau faʻaonapōnei, e mafai e tagata o aso ua tuanaʻi ona faʻamaonia saʻo se faʻamaʻi na o le manava manava. Ae, o mea patino o le "manogi". O faʻamaoniga o le maʻisuka e masani lava ona mafaufauina ma e oʻo mai i le aso le manava o le acetone. E mafua ona o le tele o tui o tino o le ketone i le tino. E masani lava, e tatau ona maualuga le 12 mg.

Acetone "manogi" ma le maualuga maualuga o le suka e aliali muamua lava mai le gutu, ae mulimuli ane e maua ai i luga o le paʻu. I totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe, o loʻo iai le acetone i le toto ma le urine. O le mea lea, o le manogi o le acetone o se "manogi" faapitoa o le maʻisuka.

Aisea e tupu ai le manava leaga i le maʻisuka?

O le sosogi mai le velo o le maʻi suka e mafai ona aliali mai mo mafuaaga eseese. O le mea autu lava o le leai o ni vailaʻau faʻamalosi, aua e le mafai e le tino ona maua le inisalini e tutoatasi. O le iʻuga, e le o faʻamalosi gaʻo gaʻo. E taua le mafaufau i mafuaaga taʻitasi i auiliiliga.

Ketoacidosis o le aʻafiaga masani lea o le creatosis i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka. E pei o le manogi o le acetone o loʻo faʻaaogaina e pei o se faʻamalo fagu paʻu. Aisea e foliga mai ai se manogi? E foliga mai ua mafua ona o le tele o kulukose o le toto. O le mea moni, o lenei vailaau e talafeagai mo le masaniga masani a le tino, ae le o le tele naua. Ina ia taofia, e te manaʻomia se hormone - inisalini, lea e gaosia e le pancreas. I le maʻisuka, o siaki e nafa ma le gaosia o lenei hormone ua oti. O le mea lea, o loʻo taumafai le tino e faʻaaoga le suka.

O lenei gaioiga e mafua ai foi le fausia o se manogi o le acetone, o lona uiga o le faateleina o le mea e aofia ai tino o le ketone. O taunuuga atonu o le inupia o le tino atoa. E masani lava ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1.

Ae o le maʻisuka ituaiga 2, o le mafuaʻaga o le faateleina o tino o le ketone e mafai ona avea ma se soli solia o le taumafataga. Afai o le maʻisuka e taumafa mea taumafa ma le protein ma le lipid tuufaatasia, o le a taʻitaʻia ai i faiga faʻaoʻo. O le mea moni, o le tino o le maʻisuka e le mafai ona talepe lipids, ma o le mea lea o loʻo afaina ai le mea oona. E le gata i lea, o le manogi o le acetone e aliali mai ma le le lava o taumafa o gaʻo. Ae ui lava i le tele o nei mea, o le tali lava e tasi e tupu.

O faailoga o le ketoacidosis e faʻaalia i auala eseese, e fuafua i le ogaoga o le maʻi. O le mea lea, i le faaopoopo atu i le manogi o le acetone, o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo taʻua isi faʻamaoniga:

  • agamalu e faʻaalia i le gaioiga, vave le vaivai ma le popole,
  • tikeri maualuga - o le paʻu o le tino, lagona faifai pea o le fiainu, tiga ma le le mautonu.

Talu ai ona o le fausaga faanatura o le nasopharynx, o le maʻisuka lava ia e le mafai ona sosogi i le manava lemu, ae o tagata o loo siomia ai o ia e faalogo lelei i ai.

O le gasegase o le acetonemic e masani ona tupu i le tamaitiiti ma e leai se mea e fai i le maʻisuka. Ae peitai, e tupu foi i lenei togafitiga, ae na o le pau lava le mea e faaaoga ai e le tagata maʻi le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose. O sea ituaiga le pulea i togafitiga e mafua ai le le lava o le suka i le toto toto, lea e mafua ai ona fausia se mea oona. O le sogisogi e pei o aʻau pi ma isi fua. O faʻamaoniga autu o se lagona o le gaioiga ma le vomiting.

I le maʻisuka, o le masani ai o le manava le manava mai le oral o le vavave ma isi faʻamaʻi pipisi ma nifo. E mafua lenei mea i le mea moni o le maʻisuka e mafua ai le soliga o le toto ma faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino, lea e afua ai le afaina o le vavagana o waha. Afai o le maualuga o le kulukose o le a faateleina i totonu o le toto, ona faateleina lea i le gutu, ma o le siosiomaga aupito sili lea ona lelei mo le faateleina o maʻi.

  1. Totogaina ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. I lenei tulaga, o le manogi mai le gutu o le maʻisuka e pei o le pala. O le tele o taimi e faʻapipiʻiina ai le faʻapipiʻiina o se mea faʻapitoa, o lona uiga, o se mea e pei o le paʻu o le puipui o le esophagus. E tupu lenei mea i le talaaga o meaʻai i meaʻai i meaʻai, lea e leʻo atoatoa lelei ma amata ona pala.
  2. O mea leaga e pala mai le gutu ona o galuega le lelei o le ate. Ua lauiloa o lenei tino na teu ese mea oona, ae pe a faʻalavelave le ate, o le inisua e tupu.
  3. E tele taimi e maua ai le maʻisuka, o le manava le manava e sui ao tago i vailaʻau. Ae tatau i le fomaʻi ona lapatai atu e uiga i lenei mea.
  4. Faʻaleagaina o le tino, faʻamaʻi fatuga, oona ma faʻafitauli faʻapitoa, lea e le lava ai le enzymes mo le faʻaogaina masani. O lenei foi vaega o le manava manaia o le maʻisuka.

Afai o se maʻisuka o loʻo i ai se manava le manava faifai pea, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi. O le togafitiga faʻapitoa e faʻaleagaina ai taunuuga le lelei ma faʻafitauli.

Afai e maua se maʻi o le maʻisuka, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist ma faia se suʻega.

I le fale, e mafai ona e faia se suʻesuʻega e faʻaaoga ai vailaau faʻapitoa ma masini suʻesuʻe. O loʻo maua i foliga o fasipepa, faailoilo poʻo papa maʻalaʻau, lea e tatau ona faʻatofu i le taeao. O pusa taitasi o loʻo aofia ai se siata lanu faapitoa mo faʻamatalaga faigofie.

O suʻega e faia i lenei auala:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao, aoina mai le uluai urine,
  • tuu i lalo le suega i totonu,
  • faatali mo ni nai sekone
  • faatusatusa le lanu e maua ai i le laulau.

O oloa sili ona lauiloa o Ketur Test, Ketostix, Acetone Test, and Samotest. O le mea mulimuli e mafai ai e oe ona fuafua e le gata o le maualuga o le acetone, ae o le kulukose foi i le toto toto.

Afai e leai sau vailaʻau faʻapitoa vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le ava malosi a Amoni ma le sodium Nitroprusside solution. A uma ona fesoʻotaʻi ma le urine, mataʻituina le suiga o le lanu. I le i ai o le acetone, o le a maua ai se lanu mumu mumu.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaʻaga o le manogi manogi mai le vevela o le maʻi suka, o le suʻesuʻega lea e faʻatino i se fomaʻi:

  • suʻeina o le toto o le faʻasolosolo o meaola o meaola mo mea o loʻo iai i paletini, maltase, lipase, uria ma isi mea,
  • suesuega lautele o le toto
  • naunautaiga o le kulukose ma hormones,
  • aoina o le tele o faʻasolosolo mo mea o loʻo i totonu o tino ketone, proteins, sugar and sediment,
  • e fuafua ai le gaosiga o le enzymone o le va o le ate ma fatugaʻo, o loʻo faia se kopi,
  • suʻesuʻega eseese.

I tulaga taʻitasi, e mafai ona tuʻuina atu suʻesuʻega falesuesue faaopoopo ma meafaigaluega.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka-faalagolago (ituaiga 1) maʻi maʻisuka, o loʻo taua i lalo:

  • ua lava le togafitiga o le inisalini,
  • siaki faifaipea o kulukose
  • o se vaega faʻavae faapitoa o meaʻai e mataituina.

E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka (type 2):

  • meaʻai e faʻafetaui
  • fuaina o le suka e maualalo le suka,
  • glucose pulea
  • gaoioiga faaletino ua faatonuina.
  • E tāua tele le mataʻituina ma le faʻaeteete o le vavagana o le tautala - pupuʻu ou nifo i faalua i le aso, faʻaaoga le fuga e aveese ai meaʻai po o se faga. I le faʻaopoopoga, ia siakiina e le aunoa lou dentist ma ia mautinoa e taʻu atu ia te ia le i ai o le maʻisuka.
  • Mo le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o le suavai, inumia vai eligofie - "Luzhanskaya", "Narzan", "Borjomi".
  • E mafai ona fai togafitiga faʻaletolosi. O nei mafanafana mafanafana, e mafua ai ona faʻamamaina le kolone mai le acetone.
  • Afai o le mafuaʻaga o le manogi manogi e le o se faʻaopoopoga i tino o le ketone, ona faʻataʻitaʻiina lea o le togafitiga e faʻamavae ai le mafuaaga.

  • O meaai e le aofia ai le protein ma meaʻai gaʻo. E tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai gaʻo.
  • E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa masani e avea ma togafitiga lagolago. Meaʻai e talafeagai lelei mo oe, siaki lau fomaʻi.
  • Pulea le avega. E matua faʻasaina le faʻamalosia o le tino ma le maʻisuka.
  • Faʻalogo lelei i le siosiomaga o le mafaufau-lagona. O le mea moni, o tulaga faigata e mafua ai le faia o norepinephrine (o le hormone o se tagata tetee i le insulin). O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafitauli o le maʻi.
  • Aua e inu ava malosi.

Afai e te mauaina oe lava poʻo lau maʻisuka e latalata ile pene soso mai lou gutu, o le auala pito sili ona lelei o le tui vave lea o le inisalini i totonu o lou toto e aloese mai ai. E le tatau i mea uma ona e fefe, aua o le mafuaaga o le paʻu e le faalagolago i le maʻisuka. Taulaʻi faapitoa i mea patino o le manogi ma talanoa i lau endocrinologist.

O le a le uiga o le maʻisuka e aʻafia ma le manava le manava?

Afai oe popole i le manava manava, ona e iloa ai lea o le mafuaʻaga o le manava i le maʻisuka.

Le manaia, fua lelei pe i ai foi ma ata manino o le pi. E le o se faʻataina o le uaina, ae nai lo lena, o nei upu e masani ona faʻaaogaina e faʻamatalaina ai le manava le manaia e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O lou manava manaia se avanoa manaia e tatalaina ai ki i lou soifua maloloina lautele. Na o se manogi manogi e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka, ma o le manogi o le ammonia e fesootaʻi ma faamaʻi fatu fatu. I se tulaga talitutusa, o se fua e matua le lelei lava, e mafai ona avea ma se faailoga o le leai o se mea. O isi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, cystic fibrosis, kanesa o le susu, ma maʻi o le ate e ono mafua ai foʻi manogi.

O le manava lemu, lea e taʻua foi o le cosnology, ua fai mai e mafai lava e le fomai ona faaaoga e fuafua ai le maʻisuka. Talu ai nei, na maua ai e tagata suʻesuʻe e mafai ona lelei le auiliiliga o le manava o le manava i le fuafuaina. E iai lau maʻisuka poʻo le maʻisuka muamua. I Western New England, o le aʻoga e suʻeina ma se manava, lea e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Saili pe aisea e mafai ai e le manava manava ona faʻatasi ma le maʻisuka, ma saili po o le a se mea e mafai ona e faia.

O se tagata gasegase maua i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e matua fia inu lava ma e manava manava.

O le manava leaga e mafua mai i le maʻisuka e lua mafuaʻaga autu: faʻasolosolo taimi faʻamaʻi ma le toto maualuga toto.

O le maʻisuka ma le vavao e pei o se pelu mata lua. E ui lava o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi, o nei faamai e mafai foi ona fatuina ai faafitauli mo tagata e maua i le maʻisuka. E tusa ma le tasi vaetolu o tagata e maua i le maʻisuka latou te aʻafia foi i faʻamaʻi pipisi.Ootia o le fatu ma le taʻavale, lea e mafai ona tupu e pei o ni faʻafitauli o le maʻisuka, e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻasolosolo.

O le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le toto i le tino atoa, e aofia ai ma gom. Afai e le lava le toto, e mafai ona faʻavaivaia ma faigofie ona maua i siama. O le maʻi suka e maualuga ai le maualuga o le kulukose i le gutu, e mafua ai le tuputupu aʻe o siama, faʻamaʻi ma le manogi leaga. A maualuga lau suka toto, e faigata ai i le tino ona faʻataʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faigata ai faʻamaʻi faamalolo.

O maʻi faʻasolosolo e taua foi o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma e aofia ai le gingivitis, le agavaʻa ma le umi o le taimi. I nei faʻamaʻi, siama ona ulu atu siama i vavae ma ponaivi e lagolago ai nifo. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mumū, ma o ia, i le isi itu, e mafai ona aafia ai le metabolism ma faʻalautele ai le suka toto, lea e faʻaleagaina ai le tulaga.

Afai ei ai sau maʻi faʻapitoa, ona mafai lea ona faigata ma umi se taimi e faʻamalolo ai nai lo se tagata e leai se maʻisuka.

Mafuaaga o le gasegase: periodontitis, lea foi e aofia ai:

  • mūmū mūmū po o le vaivai
  • gasegase toto
  • maaleale alofilima
  • faamaualaloina o gom.

Afai e le mafai e lou tino ona maua le inisalini, e le maua ni kulukose i sela ma latou te manaʻomia le suauu. Mo le totogiina o lenei mea, ua suia lou tino e fuafua B: susunuina le gaʻo. O le susunuina o le gaʻo nai lo le suka e maua ai ketones, lea e faaputuputu i le toto ma le urine. E mafai foi ona maua Ketones pe a e anapogi pe pe a maualuga oe i le porotini, maualalo i le gaʻo.

O maualuga maualuga o ketones e mafua ai ona leaga le manava. O se tasi o ketones, acetone (faʻapena foi se vailaʻau o loʻo i totonu o poli fao), faʻaaogaina le fao - ma e pei o lou manava.

Pe a tulaʻi mai ketones i se tulaga matautia, ei ai se tulaga lamatia o se tulaga matautia e taʻua o le ketoacidosis o le maʻisuka (DKA). Faailoga o le DKA e aofia ai:

  • manogi suamalie ma manogi pe a manava,
  • sili atu ona masani ai o le urination nai lo le masani
  • tiga o le manava, gasegase po o le vomiting,
  • maualuga le kulukose maualuga
  • puupuu le manava po o le vaivai o le mānava
  • fenumiai.

O se tulaga lamatia lea, e masani lava mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e le pulea lelei o latou toto. Afai o ia te oe nei faʻaʻailoga, saili sau togafitiga vave.

O se masani masani o le maʻisuka e le o le mafaufau, maʻi fatu cardiovascular, periota, ma isi. Ae ui i lea, e mafai ona e faia ni laasaga e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. Taʻitaʻi ma mulimuli i fautuaga faʻapitoa, e pei o le:

  • Fufulu ou nifo pe tusa o le faalua i le aso ma faʻailoa i aso uma.
  • Manatua ia faʻamama lou laulaufaiva, o le tufatufaina sili o le siama malodorous.
  • Inu le vai ma taofi lou gutu susu.
  • Faʻaaogā molimoli moli po o le kulumu e faʻafefe ai le salivation.
  • Asiasi i lau fomaʻi i taimi uma ma mulimuli i fautuaga togafitiga ma ia mautinoa o loʻo iai lou maʻisuka.
  • E mafai e lau fomaʻi poʻo le fomai nifo ona faatonu ni vailaʻau e faaosofia ai le gaosiga o lau.
  • Afai e te faia nifo, ia mautinoa e fetaui lelei ma ave i fafo i le po.
  • Aua le ulaula.

O le ae maua le fesoasoani pe a manaʻomia

Afai ei ai sau manava manaia, o lona uiga e le o tuulafoaiina oe. E tusa ma le 65 miliona tagata Amerika o loʻo i ai le manava manaia io latou olaga atoa.

O le asō ua e iloa mafuaaga o le manava manaia, lea e mafai ona avea ma se faailoga o se mea ogaoga. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e taua lou nofouta e mafai e le manava ona taʻuina atu ia oe. O lou malamalamaaga e mafai ona laveaʻiina oe mai maʻi faʻamaʻi faʻaonapo nei.

O le toatele oi tatou e tatau ona feutagaʻi ma tagata i lo tatou olaga, o ē, pe a tautala, e sau mai, ia tuʻu lemu, ae le o se manogi manaia.O le mea muamua e oʻo mai i lou mafaufau: "O le tagata e iai ona nifo lelei pe le iloa pe o le a le pulumu." Ae o mafuaaga mo le foliga mai o se manogi manogi e le o taimi uma e le fiafia ai i le tumama poʻo le fefe i fomaʻi.

E masani lava, o foliga mai o le amber e mafua ona o mafuaaga sili atu ona taua nai lo le le amanaiaina o caries. O nei mea e mafai ona avea ma maʻi o gaʻo i totonu po o maʻi endocrine. O le a tatou malamalama pe o le a le mafuaʻaga o loʻo i ai le manogi o le acetone mai le gutu e maua ai le maʻisuka, faʻapea foi le iloa o le ketoacidosis ma le mea e lamatia ai lenei faagasologa mo le maʻi.

O se mea sese le manatu o le manava manava e tupu mai ona o siama e faʻateleina i totonu o le pupuʻu tautala. O se mea manogi po o se mea manogi e faʻaalia ai se mea e le lelei i totonu o le vaega o meaʻai. O le "manogi" o le acetone e faʻatasi ma le maʻisuka, e faʻaalia ai le hypoglycemia, o lona uiga, o le leai o ni gaʻo i totonu oo tatou tino. O lenei faagasologa e tupu, i le tele o taimi, e le o le talaaga o le maʻi o le endocrin, ma sili atu le maʻisuka ituaiga 1.

E le mafai e le tino o le tagata ona maua le insulin i le tutoatasi, ma o le mea lea, e gauai ai gaʻo meaʻai e ulufale atu i ai i meaai.

O le manogi o le acetone mai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia ai le atinaʻe o le ketoacidosis, o se tasi o fesuiaiga o le acidosis metabolic ona o le maualuga o le kulukose ma le acetone organic i le toto.

Glucose o se vailaau talafeagai mo le gaioiga o totoga ma mamanu uma. E maua mai e le tino mai meaʻai, poʻo le, o lona punavai o ni mea inu. Ina ia faʻaleleia ma faʻagasolo le kulukose, e te manaʻomia le inisalini e tuʻuina atu e le pancreas. Afai o loʻo faʻatonuina lona gaioiga, e le mafai e le tino ona taulimaina le galuega e aunoa ma le lagolago mai fafo. Ole maso ma le faiʻai e le o lava meaʻai e maua. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, ona o le togafiti o le pancreas, ua maua ai sela na maua ai le homone. O le tino o le maʻi e maua sina inisalini, pe leai foi.

A oʻo mai le glycemia, faʻapipiʻi e le tino ona lava faʻasao. E toʻatele ua faʻalogo o le maʻi suka e pei o le acetone mai le gutu. E aliali ona o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose e aunoa ma le auai o le inisalini. O le mea e fai ai lenei mea o le acetone. O loʻo i ai i totonu o le tino o se tagata soifua maloloina, e auai i faiga faʻavaomalo ma e leai sona aʻafiaga leaga.

Ae o le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto, o le inisua e tupu.

O le tele o mea vevela o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le mimilo ona o lona uiga, e mafai e le tino atoa ona sosogi. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o se mamanu talitutusa e mataituina. E taua le manatuaina o le konetiona e mafai ona muta i totonu o se coma.

O le mafuaʻaga o mea manogi i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava o se mea e le paleni taumafa.

Afai o le meaai e aofia ai eletini ma lipid, o le a avea le tino ma le "acidified".

I le taimi lava e tasi, pe a mavae sina taimi, amata amata ona tupu le ketoacidosis i le tino, o le mafuaaga o le faateleina o le maualuga o le mea oona. O le tulaga e mafua ona o le le mafai e le tino ona faʻamavae atoa lipids. E tatau ona ou fai atu o se faailoga tutusa e mafai ona tupu i se tagata soifua maloloina, pe afai e fiafia o ia i le anapogi, ma gauai atu i se meaai e leai ni meaʻai, e pei o le "Kremlin" poʻo le fua o meaʻai fua a Montignac.

"Skewing" i le itu o le sili atu o masini gaʻo, aemaise lava faigofie faʻavevelaina, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga II o le a oʻo atu ai i le mea e tasi e oʻo i ai.

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i mafuaaga mo lenei mea.

O la tatou gaogao ua mamanuina i se auala e le mafai ai ona tatou lagona le manogi lemu o le manavaina. Ae oi latou o loo siomia, ae maise lava le vavalalata, e tatau ona mataala i le matauina o se manogi manogi, lea e sili ona matauina i le taeao. O le manogi le manogi ma le acetone, e sau mai se tagata, o le mafuaaga lea mo se suʻesuʻega auiliili o le tino. O se tasi o faailoga tutusa e faailoa ai le atinaʻeina o maʻi tuga, e pei o le:

  • gasegase o le acetonemic (toilalo i gaioiga faʻasoasili),
  • faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le vevela maualuga o le tino
  • gaioiga o le ate,
  • toe le manuia
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • mea oona (mea oona poo meaai),
  • faʻapalepale faʻapalepale
  • afaina o le tino (le atoatoa o enzymes digestive).

Le manava le manava e mafai ona mafua mai i nisi o vailaʻau faʻamaʻi. Faʻaitiitia le aofaʻi o le fulu e fesoasoani i le faateleina o le numera o siama faʻamaʻi, lea e na ona fatuina ai se "mea e 'ai".

O manogi leaga e masani lava ona faʻaalia ai togafitiga faʻaleagaina o loʻo tutupu i totonu o le tino, o le taunuuga o lea mea o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga i le toto o vailaau faʻasaina - mea e maua ai acetone.

O aʻafiaga e faʻalagolago i le faʻaogaina o le koneta i totonu o le toto. Faatasi ai ma se foliga malie o le inupia, vaivai, afu, ma le atuatuvale ua matauina. Ole manogi ole maʻi ole manogi o le acetone, faʻataʻitaʻiga faʻaalia le ketonuria.

Faatasi ai ma le ketoacidosis, o loʻo tele le galala, paʻu vevela, faʻavavevave manava, taʻavale ma tagi, tiga i totonu o le manava.

O le siama o le ketoacidosis ua faʻamaonia e suʻega o toto ma urine. E le gata i lea, i le toto o le toto e tele le tele o le masani o mea o loʻo i totonu o tino o le ketone 16-20 e tusa ai ma le masani o le 0.03-0.2 mmol / L. I totonu o le urine, o loʻo maualuga foi le maualuga o le maualuga o mea e maua mai i le acetone.

O lenei faʻamaʻi e tatau ona faia se talanoaga faʻavae, talu ai e tupu faapitoa lava i tamaiti. Matua faitioina e le lelei le 'ai lelei o le tamaititi, e masani ona maʻi, pe a uma ona' ai, e mataʻi le vomiting. E toatele e matauina o se manogi manogi e pei o le sosogi o le tagata i le maʻisuka e sau mai le gutu pepe. E leai se mea ese i lenei mea, ona o le mafuaʻaga o le mea e tupu ai le tutusa o le tino o tino uʻamea.

  • o le manogi o apu paʻi e sau mai le urine, paʻu ma le pulu,
  • fesuiaʻiga faifaipea
  • malosi
  • maualuga le vevela
  • pallo o le paʻu
  • vaivaiga ma le moe,
  • tiga o le tino
  • gaogao
  • arrhythmia.

O le faʻavaeina o le acetoneemia e mafua mai i le tulaga o le le lava o le kulukose, lea e avea o se punavai o le malosi. Faatasi ai ma lona le lava, o le tino matua e nofo i faleoloa glycogen, i tamaiti e le lava ma ua suia i le gaʻo. I le faagasologa o le faʻasologa o mea, o fuamoa gaʻo e fausia ai le acetone ma ona fua. O le mea moni, o le natura e maua ai taui taui mo sea ituaiga mataupu.

I totonu o tagata matutua, faʻasolosolo mea oona e faʻaumatia e enzymes, ae i tamaiti laiti latou te le o iai iina.

O le mea lea, o le sili atu o le acetone e faʻaputuina. A maeʻa sina taimi, ona amata lea e le tino ona faʻapipiʻi mea e manaʻomia ma toe faʻaolaina e le tamaititi.

Ae ui i lea, o le lamatiaga autu o le syndrome o le faʻavelaina tele.

I le avea ai o se tulafono, o le aveeseina o se pepe mai se tulaga ogaoga e mafai ai ona fofoina se vaifofo o le glucose, e pei foi o le Regidron drug.

O ia faailoilo e pei o le tulaga o le paʻu, o le manogi e mafua mai i le urine poʻo mai le gutu o le tagata maʻi atonu e masalomia le i ai o faʻalavelave i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manava faʻamalosi e le gata ina le amanaʻiaina ai caries poʻo faʻamaʻi pipisi, ae sili atu foi ona ogaoga faafitauli. O lona mafuaʻaga atonu o se mea faʻapitoa (faʻasolosolo i luga o le pa o le esophagus) lea e faʻapipiʻiina ai meaʻai o le faʻaputuina o meaai e le atoatoa. O le isi mafuaaga e ono mafua ai le tumo o loʻo i totonu o le siama. Faʻailoga faʻapitoa: o le manava, faigata faʻafeiloaʻi, o se mea i totonu o le faʻaʻi, tiga i le intercostal region.

O le manogi o meaʻai pala o le uiga lea o faʻamaʻi ate. O le faamamaina masani, o lenei okeni o loʻo mailei mea vevela o loʻo i totonu oo tatou toto.

Ae faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le ate lava ia e avea ma puna o mea oona, e aofia ai le dimethyl sulfide, o le mafuaʻaga o le amber le lelei.

O le foliga mai o se "mea manogi" o se faailoga o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o lona uiga o le faaleagaina o le ate ua mamao.

O le manogi o apu oona o le faailoga manino muamua lea o se maʻi ma e tatau ona avea ma mafuaaga o le alu i le endocrinologist.

E tatau ona e malamalama o le manogi e aliaʻe pe a sili atu le tele o le suka i le tele o taimi ma o le isi laasaga i le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona avea ma se coma.

O vailaʻau faʻamaʻi e faʻatagaina ai oe e faia se suʻesuʻega i luga o le i ai o ketones i le urini oe lava, e aunoa ma le faʻafesootaʻi o se faʻalapotopotoga faʻapitoa. O faʻataʻitaʻiga o le Ketur, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga a Acetone Test, e faigofie ona faʻaaoga. O loʻo faʻauʻuina i totonu o se atigipusa i le urini, ona faʻaalia ai lea o le lanu e maua mai i se laulau i luga o le afifi. I lenei auala, e mafai ona e iloa le aofaiga o tino o le ketone i le urine ma faʻatusatusa i le masani. O 'au "Samotest" e faʻatagaina ai oe e fuafua i le taimi lava lea le i ai o le acetone ma le suka i le urine. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau le fualaau faasaina i le numera 2. E sili atu ona lelei le faia o se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao, talu ai o le faʻamalosi o le vailaau i le urine e suia i le aso atoa. E lava le naʻo le inu tele o le vai, o lea o le a faʻaitiitia ai faailo i le tele o taimi.

O le mea moni lava, o le fuataga autu mo le faʻaalia o le acetone i le urine ma le toto o le maʻisuka o se meaʻai le lelei ma o taimi e tui ai le inisalini. Faatasi ai ma le aoga o le fualaau faasaina, e tatau ona suia e le isi, faatasi ai ma se gaioiga umi.

E tatau foi ona pulea le avega. E tatau ona latou i ai i aso uma, ae aua nei oʻo atu i le vaivai tele. I lalo o le atuatuvalega, o le tino e matua faʻamaloloina ai le hormone norepinephrine. O le avea o se tagata tetee i le inisalini, e mafai ona mafua ai le leaga.

O le mulimuli i se taumafataga o se tasi lea o mea taua i le tausia o le soifua lelei ma soʻo se ituaiga o suka suka. Le taliaina ma le faʻaaogaina o le ava malosi, aemaise le malosi.

O le maʻisuka o le a sili atu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi e pei o le paʻu ma le pala o le nifo (o le mafuaʻaga mo lenei mea o le leai o se faʻavave ma le faʻavaveina o le toto). Latou te mafua ai foi le manava manava, i se faaopoopoga, faiga o le inflammatory e faaitiitia ai le aoga o togafitiga insulin. I se tulaga le saʻo, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o mea o loʻo i totonu o ketones.


  1. Gitun T.V. Taiala faʻamaonia o le endocrinologist, AST - M., 2015. - 608 p.

  2. Romanova E.A., Chapova O.I. Maʻi maʻi suka. Tusitaulima, Eksmo -, 2005. - 448 i.

  3. Rozanov, V.V.V.V. Rozanov. Compositions. I le 12 volumes. Fuaiupu 2. Faatuatuaga faa-Iutaia. Saharna / V.V. Rozanov. - M.: Republic, 2011 .-- 624 p.
  4. Taʻiala mo le Tumutumu o le Falemaʻi. - M .: Fale Lomiga a le Setete o Fomaʻi, 2002. - 320 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Aisea e foliga mai ai?

Ina ia maua le malosi, o siama o le tino, aemaise lava le faiʻai, e manaʻomia le kulukose. Mo le maua o le kulūkose masani, e manaʻomia e le tagata le inisalini, lea e maua i le tino maloloina e maua mai i le paʻu vave pe a oʻo atu le suka i le toto.

  • Afai ei ai se faʻafitauli i le pancreas - inisalini e le gaosia pe ua gaosia i le le lava o mea.
  • Glucose e le oʻo i totonu o siama, e matelaina le matelaina - e auina mai e le faiʻai ni faailo e uiga i le le lava o meaʻai.
  • E iloa e se tagata le fiaai, toe 'ai - ae o le pancreas e le faʻamaloʻoina le inisalini.
  • Glucose e faʻapupulaina i totonu o le toto, lea e le mafai ona gauai.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le suka, o tino o le ketone ua tuʻuina i totonu o le toto. Sulu i lalo o le anapogi anapogi e amata ona faʻaaoga lelei gaʻo ma pulu - e aofia ai faʻasoa i le tino - ma faʻasaʻoloto le acetone pe a latou malepe.

O le a le manogi e pei o se suka suka?

O le manogi o le maʻisuka o se uiga lelei - e foliga mai o le manogi o laʻau mamago, pipi laiti. O lea e manogi ai se mea faapitoa - acetone.

I le tulaga o faʻafitauli i le gastrointestinal tract, nifo ma ponaivi, lea e masani ona taatele i tagata mamaʻi, o se manogi leaga e faʻapipiʻi i le manogi manogi, e faʻaalia ai le "manogi" o le faaleagaina o meaʻai ma iʻa pala.

Afai e te masalomia le amataga o le maʻi, e mafai ona e faia se suʻega faigofie - liki lou tapulima ma sogisogi pe a maeʻa ni nai sekone. I le atinaʻeina o le maʻisuka, o le manogi o le acetone o le a faalauiloaina.

O le a le mea e fai pe a oʻo mai se "manogi"?

Aua e te popole - i nisi tulaga, o le manogi o apu oona e aliali mai foi ma le leai o glucose i totonu o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a alu se tagata i se meaʻai maualalo, e faʻateleina le gaioiga faaletino, e masani lava ona faʻaaogaina le vaivai. O le ova e mafai foi ona maua i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi ma fatu fatu.

I le faailoga muamua o se faamaʻi, e tatau:

  1. faaitiitia le taumafaina o le suka paepae ma le falaoamata,
  2. faateleina le aofaʻi o fuālaʻau fou, o gaʻo ma fatuga atoa i le taumafataga,
  3. faaitiitia gaoioiga faaletino i le talafeagai.

Ia faamalosia vailaau ole soifua maloloina, faʻaaoga se tagata gaosi ma faʻamalo i teuteuga o le sage, chamomile ma le lemon balm.

I soʻo se tulaga, pe a iai ni faʻamatalaga iloga o se meaola faapitoa, e aoga le asiasi atu i se fomaʻi ma faia ni suʻega e faʻalavelave ai le iai o se maʻi tuga.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

  • E tatau ona e amata i se asiasiga fomaʻi - O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tagata maʻi, faʻataʻitaʻi se suʻesuʻega muamua ma faʻatonu nisi suʻega.
  • Afai e talafeagai, auina atu ni feutagaiga endocrinologist, lea o le a taʻitaʻiina ai le tagata maʻi i luga o le faʻamaoniga o le siama.
  • E mautinoa foi e tatau ona e asiasia gastroenterologist ma fomai nifo - I le atinaʻeina o le maʻisuka, o faafitauli i nifo ma ni paʻu e toetoe lava o taimi uma e aliali mai ai.

O a suʻega e manaʻomia ona pasia mo se suʻesuʻega atoatoa?

Muamua lava, e faatonuina e le fomaʻi urine ma suʻesuʻega toto e iloa ai:

  • ei ai se acetone i totonu o le uila
  • Ua maualuga le maualuga o le suka?

Afai e maua le acetone, e auina atu le maʻi mo le suʻega i le endocrinologist. O se tagata poto faapitoa, o le a ia iloiloina le tagata maʻi ma taitaia se talanoaga e faailoa ai uiga taua o le maʻisuka, e pei o le:

  1. soga, maoaʻi i luga o le paʻu, faiga o le inflammatory i luga o le mucosa,
  2. faateleina elemene, faʻasologa masani,
  3. o le fia inu malosi o se tasi lea o faailoga iloga o le maʻisuka, ona o le faʻaauau pea o le maʻisuka, o le tino e le tele se vai,
  4. paʻu faʻafuaseʻi le mamafa, e le fesoʻotaʻi ma meaai ma faʻalavelave faʻalavelave.

E faapena foi o le a fautuaina e se endocrinologist se faʻataʻitaʻiga faaopoopo - ia fuafua:

  • glucose - i totonu o se tagata soifua maloloina, e le mafai e suga ona ulu i le urine,
  • acetone (acetonuria),
  • ketone body.

O le suega o le toleniga o le kulukose e faia foi - e mafai ai ona e faʻamautinoaina le solia o le kulukose e sela.

Afai o loʻo maua le maʻisuka ma lona ituaiga - faia suʻesuʻega faaopoopo:

  • fundus - ia siakiina e tatau ona asiasi i se fomaʻi o tagata,
  • ECG i taimi uma, ma faʻamaʻi pipisi o le fatu ma le aʻafiaga o faʻamalosiaga o le maʻi cardiovascular,
  • ata o le fiafia - faatasi ai ma le le atoatoa.

I soʻo se tulaga, pe a oʻo mai se manogi manogi mai le gutu, e tatau ona asiasi i le fomaʻi i se taimi vave lava ma pasi i le siama ma le suʻega toto. Afai e afaina le maʻisuka, e le o matauina e le endocrinologist, e le aʻafia ai le inisalini ma e le faʻaaogaina vailaau - e mafai ona gata mea uma i se paʻu ma le maliu o le maʻi.

O le mafuaaga autu o le maʻisuka i se tagata maʻi i le maʻisuka

O se antipathic manogi mai le vavagana o le tautala e taʻua o le cosnology, poo le phenosis. O le maʻisuka o le siama o le gaʻo, ma le paʻi o le amonia. O lenei tulaga faapitoa e mafua ona o le solia o le gaosiga o le carbohydrate.Glucose e manaʻomia mo le tino e avea o le malosi tele ma meaʻai mo le faiʻai. E maua i le taimi o le vaevaeina o vailaʻau faʻamalosi i totonu o monosaccharides, ma i le taimi o le gluconeogenesis (mai le amino acids o le 'aina o aʻafiaga).

O le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o sela ma masini e maua mai i le insulincretory hormonal insulin produced by the pancreas. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, ua maeʻa le gaosiga o le inisalini, i le faasologa, o le tuʻuina atu o le kulukose e taofi e tausia le ola maloloina o le tino.

I le maʻisuka ma le ituaiga lona lua, o le pancreas e le taofia le synthesizing o le inisalini, ae o sel e leai se lagona o le hormone ma le mafai ona faʻaaogaina. I soʻo se tasi, o le kulukose e faʻapupula i le toto. I le gau o le kulukose, mea oona, ketones, isi mea e maua mai, ua tuʻuina atu i totonu o le toto.

O tino pepe Ketone e faʻatasi ma le toto i mama ma gaʻo. O le mea lea, o le acetone ua faʻamalolo i le taimi o le manava ma le urination, o le mafuaʻaga lea e manogi mai ai i le faitotoʻo o le gutu ma mai le urine o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Ketoacidosis

O le sosolo mai o le ammonia o le siva mai le tino ma mai le urine o se maʻisuka o se faailoga lea o se soliga ogaoga o le homeostasis o le tino. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma lona faʻapalapalaina o oloa, ua amataina ai le ketoacidosis - o se faʻalavelave o le maʻisuka (ituaiga I ma le II), lea e lamatia ai le atinaʻe o coma.

E tusa ai ma le atinaʻeina o le ketoacidosis, ua faʻavasegaina e faapea:

  • O le toto o loʻo faʻaalia e uiga i le inisua ma le manogi o le acetone mai le vaeluaga o le tautala.
  • Laititi, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le nausea, vomiting, tachycardia, toto maualuga.
  • O le malosi, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻavaina, o le mafaufau (leai o mafaufauga), faʻaleagaina i le fatugalemu o le tino (fatugalemu tutotonu). Acetone amber e mafai ona iloa pe a iai i le potu e tasi ma le maʻi.

Mo le fuafuaina o le i ai o tino o le acetone i le urine, e tatau ona pasi se faataitaiga o le urine mo le suʻesuʻeina poʻo le faia o se suʻesuʻega tutoatasi e faʻaaoga ai le suʻega o vailaau. Mo lenei mea, o vaega faapitoa (sikola faʻataʻitaʻi) o Uriket e faia i le palasitika e faʻaaogaina. O laina taʻitasi e togafitigaina ma se fuamini. Ina ia tofotofoina, o le taeao o le taeao e aoina (i luga o se manava gaogao) e ao ona aoina i totonu o se pusa eseese, ua tuu ai i totonu le 5 sekone.

A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona aveeseina le fasi pepa, solo i autafa o le taʻavale ma se solo pepa, ma faataatia i luga o se mea faʻapitoa. E mafai ona e iloiloina le taunuʻuga i le 2-3 minute. O le iloiloga e faia i le faʻatusatusaina o le lanu na maua i luga o le suʻega ma le fua o loʻo faʻaaogaina i luga o le Uriketa.

Mafuaʻaga Faʻaopoopo a Antipathic Ambre

I le faaopoopo atu i le gasegase o le kulukose, o mafuaʻaga o le manava i le maʻisuka e mafai ona:

  • Faʻatatau meaʻai. Muamua lava, e faʻaaoga lenei mea i pele peletini peletini (Kremlin, Atkins, Kim Protasov, ma isi). O le faʻaititiaina o gaʻo ma le tele o palatini i le meaʻai e taʻitaʻia ai le gasegase o gaʻo ma le faʻavaeina o mea oona, e aofia ai ketones. I le maʻisuka, i se taumafaiga e faʻaitiitia le toto toto, e fomaʻi tagata maʻi i le taumafataga o le protein, ma faʻaleleia le ketoacidosis.
  • Faʻamau ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. O nei okeni latou te faia se galuega filtration. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o la latou gaioiga e faʻaitiitia le taua ma toxins e faʻaputu i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, o faafitauli e tulaʻi mai ma le vevela o le talo, o le mea lea e mafua ai le vevesi ma le oona i le gutu. I faʻamaʻi masani faʻamaʻi fatu, o le faʻaaogaina o le faʻavae, filtration ma le excretion of urine ua faʻalavelaveina, lea e faʻamalamalama ai amonia amber.
  • Faamai o le ooto tautala. O se mea manogi faʻatasi ma se ketone hue faʻatasi ma tagata maʻisuka o loʻo i ai ni nifo nifo. O le le totoina o le toto, faʻavaivaia le puipuiga o le tino, le gaogao le lelei o le maika ma le calcium - o nei maʻi faʻafitauli o le maʻisuka e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le vavagana o waha.O le Halitosis e fesoʻotaʻi ma gingivitis, stomatitis, maʻi o le perioontal ma perioontitis, caries, tartar.
  • Malfunctions o faiga faʻafefete. O le faʻasologa o le gasegase e aʻafia ai le faʻaogaina o le meaʻai uma (digestive tract). I le ō gatasi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le maʻisuka ua maua i maʻi faʻamaʻi. O se tasi o faailo o le reflux, a le o lea, e lafo le acid i totonu o le manava ona o le vaivai o le pulupulu tapunia (sphincter). O le pipiʻi faʻamalolo faʻatasi ma le hyperacid gastritis e mafua ai le tafe o le acid, ma le manogi tutusa. O le Hypoacid gastritis e mafua ai le pala ma le amber pala ona o le leai o se vailaʻau. Faʻatasi ai ma le maʻi o le peptic, belching, noseburn, e faʻatasi foi ma le manava o le antipathic.
  • Tonsillitis taugata. O le palatine tonesils o se vaega o puipuiga a le tino e puipuia ai mai siama ma faʻamaʻi pipisi. I maʻi e maua i le maʻisuka, puipuiga, e pei o se tulafono, ua matua vaivai. O le mafuaʻaga lenei o le malulu masani lea e avea ma faʻagasologa faasolosolo, aemaise lava, le tonsillitis (faʻapalapalaina o tonesils). O se puna o mea manogi o le siama o siama e faateleina i luga o le eleele ma maua ai le hydrogen sulfide.

O se 'manogi' 'inoʻino' mai le vavagana o le tautala e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o vailaau maʻoti.

Suʻega o le Halitosis

I le taimi o le fomai nifo, o loʻo faʻatinoina le suʻega o le suʻisolo e faʻaaoga ai se mamanu faapitoa. O le fua lima lima o le masini e mafai ai e oe ona suʻe le taunuʻuga mai le "0" - leai se manogi, i le "5" - faʻalauiloa ma le maoaʻe. I le fale, e mafai ona e suʻeina oe lava i se falemaʻi faʻamalolo faʻamalolo. E tatau ona ofuina ma malosi malosi.

O le mamafa o le "mea manogi" mautinoa o le a fuafua ai le manava fou. Nai lo o se masini, e mafai ona e faʻaaoga se ipu poʻo se pusa paʻu, lea e tatau ona pipiʻi mau i le faitotoʻa tautala, ia manava ma manaia le tele e mafai ai. O le isi filifiliga o le tapulima lima. Ina ia faia lenei mea, ia eli lenei vaega o le lima, faatalitali mo le 20 sekone ma le selu.

Auala e faʻaitiitia ai le manogi

Muamua lava, e tatau ona e fuafuaina le mafuaaga o le foafoaga. Afai o le suka o le maʻisuka faʻatasi ma se manogi o le ammonia, o loʻo faʻapipiʻiina i ni mea 'eleʻele, mea' eleʻele, ma "pala", e tatau ona faia se suʻesuʻega o totoga i totonu, e aofia ai:

  • suesuega o suʻesuʻega falesuesue o le urine ma le toto,
  • o le ultrasound o le manava o le manava (ma fatuga).

Afai e tatau ai, o le togafitiga o le endocrinologist e mafai ona fautuaina ai nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Ina ia faʻaitiitia le ketoacidosis, e fautuaina e fetuunai le taumafataga. I le lisi o aso taʻitasi, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o oloa gaʻo ma gaʻo, suia i latou i gaʻo vailaʻau faʻasaina (cereals, fualaau fuālaʻau, fualaau aina e mafai ona maua i le maʻisuka).

I le avea ai ma metotia o le vaivai o le antipathic amber, e mafai ona e faʻaaoga:

  • moli pepa ma moli pepa (mo le maʻisuka, o le leai o suka i le tuufaatasiga e taua), laumei mint,
  • fatu fatu, vine vine,
  • pulumu mo le toe faafouina o le oral vevela ma se aʻafiaga faʻapitoa,
  • fale talavai faʻamaʻi ma eucalyptus, mint, extracthol extract
  • teuteuga o laʻau e iai mea faʻasaina (chamomile, sage, ma isi) mo le fufuluina,
  • fuālaʻau manogi mo le fufulu o le gutu (o le lima minute minute o le a fesoasoani e faʻamalolo le manava mo se taimi umi, ae le mafai ona foloina le suāuu).

O se mea e manaʻomia muamua o le tumama masani. I luga o le filifiliga o le toothpaste, e tatau ona e faʻatalanoa se fomai nifo.

Filifiliga

O le manava lemu e le na o le pau lea o le faafitauli e faateteleina ai le olaga i aso taitasi o le maʻisuka. Ua faasaʻolotoina Amonaia i paʻu o le paʻu, ona o le manava o le paʻu. O le paʻu e pe tusa ma le 7% o le aofaʻi o le okesene ma faʻasaʻo atu i le 3 taimi sili atu le carbon dioxide. O le i ai o ketones i le toto e faaopoopo i le mea lilo le manogi o le acetone.

I le faʻaopoopoga, i luga o le tino o loʻo i ai le tele o afu afu lea e faʻatonutonuina ai le vevela o le tino.O le suamalie o se vaifofo o masima ma vailaʻau oona. Faʻatasi ai ma le le lava o le metabolism, e faʻapipiʻi tino o le ketone i le tuufaatasiga o le afu, o lona faʻatulagaga e fesootaʻi ma le hyperglycemia.

O se tasi o faʻailoga o le maʻisuka o le hyperhydrosis (soona inu tele). E mafua ona o le aʻafiaga leaga o le hyperglycemia (maualuga maualuga o le toto) i luga o le gaioiga o le tino tutotonu ma le totoga tutotonu. Faʻatasi ma le faʻamaʻi o le endocrine, o le tino ua le toe maua le taofiga o le sosolo. I le vevela vevela, o le acetone e faʻasaʻolotoina ma le afu, o lona uiga o le paʻu o le maʻisuka ma le ulu e mafai ona manogi le manaia.

O le faʻaitiitia poʻo le faʻaitiitia o le faafitauli e fesoasoani tele e sui ai meaʻai, faʻaaogā masani o le tumama, le faʻaaogaina o le tausiga o le tino. E le tatau ona e aʻafia i mea faʻapitoa o meaola pepe. Latou te le gata ina faʻaumatia manogi manogi, ae aʻafia ai le faʻatinoga o le afu o le afu ona o le i ai o suauu alumini i le tuufaatasiga.

O le deodorant ei ai mea e puipuia ai ma faʻafouina ma e le sili atu le lamatia i le soifua maloloina. O le fofo pito sili ona lelei o le faʻaaogaina o vailaau oona. O la latou talosaga e faatagaina i luga o paʻu ma mamago.

O le maʻi suka o loʻo faʻamaonia e le tele o faʻamaoniga patino, o se tasi o ia manava manaia, pe o le isi foi o le foafoaga. O le maʻi suka e masani lava o le acetone. E mafua lenei mea i le atinaʻeina o le ketoacidosis i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka - o le i ai o tino o le acetone (ketone) i le toto.

Ketones ua faia ona o le sili atu o le tele o kulukose ma mea oona o lona pala. Faatasi ai ma le toto, latou te ulu atu i mama, lea e maua ai le manava a le tagata. E faapena foi i le toto, o tino o le acetone e ulufale i fatugaʻo ona sosoo ai lea ma le uila, lea e maua ai le manogi manogi o le ammonia.

O se tikeri ogaoga o le ketoacidosis e maua ai se tulaga lamatia o le atiina ae o se maʻisuka faigata, lea o loʻo aʻafia ai le tino i le soona inu. O lenei tulaga e ono lamatia ai le ketoacidosis o le maʻisuka. E iai isi faʻamaʻi e mafua ai le amber antipathic. Mo a latou faʻafitauli, e tatau ona e faia se suʻega faafomaʻi.

I le faʻaitiitia o gasegase ogaoga, o le faʻaogaina faʻaaogaina o lapisi ma pulumu mo le oral mouth, ua fautuaina le togalaau. E tatau ona e asia i taimi uma le fomai nifo ma mataʻituina le soifua maloloina o nifo ma mea e pala.

O a mea e manogi mai le gutu i le maʻisuka?

E oʻo lava i le oʻo mai o le vailaau faʻaonapōnei, e mafai e tagata o aso ua tuanaʻi ona faʻamaonia saʻo se faʻamaʻi na o le manava manava. Ae, o mea patino o le "manogi". O faʻamaoniga o le maʻisuka e masani lava ona mafaufauina ma e oʻo mai i le aso le manava o le acetone. E mafua ona o le tele o tui o tino o le ketone i le tino. E masani lava, e tatau ona maualuga le 12 mg.

Acetone "manogi" ma le maualuga maualuga o le suka e aliali muamua lava mai le gutu, ae mulimuli ane e maua ai i luga o le paʻu. I totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe, o loʻo iai le acetone i le toto ma le urine. O le mea lea, o le manogi o le acetone o se "manogi" faapitoa o le maʻisuka.

Faʻafitauli Acetonemic

O le gasegase o le acetonemic e masani ona tupu i le tamaitiiti ma e leai se mea e fai i le maʻisuka. Ae peitai, e tupu foi i lenei togafitiga, ae na o le pau lava le mea e faaaoga ai e le tagata maʻi le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose. O sea ituaiga le pulea i togafitiga e mafua ai le le lava o le suka i le toto toto, lea e mafua ai ona fausia se mea oona. O le sogisogi e pei o aʻau pi ma isi fua. O faʻamaoniga autu o se lagona o le gaioiga ma le vomiting.

Maʻi tuga

I le maʻisuka, o le masani ai o le manava le manava mai le oral o le vavave ma isi faʻamaʻi pipisi ma nifo. E mafua lenei mea i le mea moni o le maʻisuka e mafua ai le soliga o le toto ma faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino, lea e afua ai le afaina o le vavagana o waha.Afai o le maualuga o le kulukose o le a faateleina i totonu o le toto, ona faateleina lea i le gutu, ma o le siosiomaga aupito sili lea ona lelei mo le faateleina o maʻi.

Isi mafuaaga

  1. Totogaina ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. I lenei tulaga, o le manogi mai le gutu o le maʻisuka e pei o le pala. O le tele o taimi e faʻapipiʻiina ai le faʻapipiʻiina o se mea faʻapitoa, o lona uiga, o se mea e pei o le paʻu o le puipui o le esophagus. E tupu lenei mea i le talaaga o meaʻai i meaʻai i meaʻai, lea e leʻo atoatoa lelei ma amata ona pala.
  2. O mea leaga e pala mai le gutu ona o galuega le lelei o le ate. Ua lauiloa o lenei tino na teu ese mea oona, ae pe a faʻalavelave le ate, o le inisua e tupu.
  3. E tele taimi e maua ai le maʻisuka, o le manava le manava e sui ao tago i vailaʻau. Ae tatau i le fomaʻi ona lapatai atu e uiga i lenei mea.
  4. Faʻaleagaina o le tino, faʻamaʻi fatuga, oona ma faʻafitauli faʻapitoa, lea e le lava ai le enzymes mo le faʻaogaina masani. O lenei foi vaega o le manava manaia o le maʻisuka.

Afai o se maʻisuka o loʻo i ai se manava le manava faifai pea, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi. O le togafitiga faʻapitoa e faʻaleagaina ai taunuuga le lelei ma faʻafitauli.

Suʻega vave

I le fale, e mafai ona e faia se suʻesuʻega e faʻaaoga ai vailaau faʻapitoa ma masini suʻesuʻe. O loʻo maua i foliga o fasipepa, faailoilo poʻo papa maʻalaʻau, lea e tatau ona faʻatofu i le taeao. O pusa taitasi o loʻo aofia ai se siata lanu faapitoa mo faʻamatalaga faigofie.

O suʻega e faia i lenei auala:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao, aoina mai le uluai urine,
  • tuu i lalo le suega i totonu,
  • faatali mo ni nai sekone
  • faatusatusa le lanu e maua ai i le laulau.

O oloa sili ona lauiloa o Ketur Test, Ketostix, Acetone Test, and Samotest. O le mea mulimuli e mafai ai e oe ona fuafua e le gata o le maualuga o le acetone, ae o le kulukose foi i le toto toto.

Afai e leai sau vailaʻau faʻapitoa vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le ava malosi a Amoni ma le sodium Nitroprusside solution. A uma ona fesoʻotaʻi ma le urine, mataʻituina le suiga o le lanu. I le i ai o le acetone, o le a maua ai se lanu mumu mumu.

Suʻesuʻega talafeagai

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaʻaga o le manogi manogi mai le vevela o le maʻi suka, o le suʻesuʻega lea e faʻatino i se fomaʻi:

  • suʻeina o le toto o le faʻasolosolo o meaola o meaola mo mea o loʻo iai i paletini, maltase, lipase, uria ma isi mea,
  • suesuega lautele o le toto
  • naunautaiga o le kulukose ma hormones,
  • aoina o le tele o faʻasolosolo mo mea o loʻo i totonu o tino ketone, proteins, sugar and sediment,
  • e fuafua ai le gaosiga o le enzymone o le va o le ate ma fatugaʻo, o loʻo faia se kopi,
  • suʻesuʻega eseese.

I tulaga taʻitasi, e mafai ona tuʻuina atu suʻesuʻega falesuesue faaopoopo ma meafaigaluega.

Faʻafefea ona foʻia le faafitauli

Faʻatasi ai ma le maʻisuka-faalagolago (ituaiga 1) maʻi maʻisuka, o loʻo taua i lalo:

  • ua lava le togafitiga o le inisalini,
  • siaki faifaipea o kulukose
  • o se vaega faʻavae faapitoa o meaʻai e mataituina.

E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka (type 2):

  • meaʻai e faʻafetaui
  • fuaina o le suka e maualalo le suka,
  • glucose pulea
  • gaoioiga faaletino ua faatonuina.

  • E tāua tele le mataʻituina ma le faʻaeteete o le vavagana o le tautala - pupuʻu ou nifo i faalua i le aso, faʻaaoga le fuga e aveese ai meaʻai po o se faga. I le faʻaopoopoga, ia siakiina e le aunoa lou dentist ma ia mautinoa e taʻu atu ia te ia le i ai o le maʻisuka.
  • Mo le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o le suavai, inumia vai eligofie - "Luzhanskaya", "Narzan", "Borjomi".
  • E mafai ona fai togafitiga faʻaletolosi. O nei mafanafana mafanafana, e mafua ai ona faʻamamaina le kolone mai le acetone.
  • Afai o le mafuaʻaga o le manogi manogi e le o se faʻaopoopoga i tino o le ketone, ona faʻataʻitaʻiina lea o le togafitiga e faʻamavae ai le mafuaaga.

  • O meaai e le aofia ai le protein ma meaʻai gaʻo. E tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai gaʻo.
  • E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa masani e avea ma togafitiga lagolago. Meaʻai e talafeagai lelei mo oe, siaki lau fomaʻi.
  • Pulea le avega. E matua faʻasaina le faʻamalosia o le tino ma le maʻisuka.
  • Faʻalogo lelei i le siosiomaga o le mafaufau-lagona. O le mea moni, o tulaga faigata e mafua ai le faia o norepinephrine (o le hormone o se tagata tetee i le insulin). O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafitauli o le maʻi.
  • Aua e inu ava malosi.

Afai e te mauaina oe lava poʻo lau maʻisuka e latalata ile pene soso mai lou gutu, o le auala pito sili ona lelei o le tui vave lea o le inisalini i totonu o lou toto e aloese mai ai. E le tatau i mea uma ona e fefe, aua o le mafuaaga o le paʻu e le faalagolago i le maʻisuka. Taulaʻi faapitoa i mea patino o le manogi ma talanoa i lau endocrinologist.

Tuua Lau Faamatalaga