Le mafutaga i le va o vailaʻau ma vailaʻau mo togafitiga

O le faiga o le gaioiga a le GCS e fesoʻotaʻi ma lo latou gafatia e fegalegaleai ma faʻamaumauga faapitoa i le cytoplasm o le cell: o le vailaʻau o le steroid-receptor e ulufale i totonu o le cell cellcle, e fusifusia i le DNA, e aafia ai le tusiga o se ituaiga o ituaiga, e mafua ai se suiga i le synthesis o protein, enzymes, acids nucleic. GCS e aʻafia ai ituaiga uma o le metabolism, maua ai le fomaʻi faʻafeiloaʻi, anti-allergic, faʻaaloalo ma le immunosuppressive.

O le faʻaaogaina o le aʻafiaga o le inflammatory o corticosteroids o le taofia uma o vaega o le mumū. E ala i le faʻamautuina o paʻu o le telefoni feaveaʻi ma le subcellular, e aofia ai. lysis, vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory e taofia ai le faʻatuina o enzymes proteolytic mai le masini, faʻasaina le faʻavaeina o faʻamaʻi o le okesene free ma lipid peroxy i totonu o membranes. I le taulaiga o le mumu, o le corticosteroids e taofiofia ai vaʻa laiti ma faʻaitiitia ai le gaioiga o le hyaluronidase, ma aʻafia ai le tulaga o le vevela, taofia le faʻapipiʻi o neutrophils ma le monocyte i le gasegase vascular, faʻatapulaaina lo latou ulufale atu i totonu o masini, ma faʻaitiitia le gaioiga o macrophages ma fibroblasts.

I le faʻatinoga o le aʻafiaga o le ita, o se matafaioi taua e faia e le gafatia o le GCS e faʻasaina ai le faʻasalalau ma le faʻasaʻolotoina o tagata faufautua mumusu (PG, histamine, serotonin, bradykinin, ma isi). Latou te faatosinaina le liʻo o le lipocortins, inhibitors o le phospholipase A2 biosynthesis, ma faʻaitiitia le faʻatulagaina o COX-2 i le taulaiga o le mumū. O lenei mea e mafua ai ona faʻatapulaʻaina le faʻasaʻoina o le suka arachidonic mai phospholipids o silasila o le siama ma le faʻaitiitia o le faʻavaeina o ona metabolites (PG, leukotrienes ma le mea e faʻamalosia ai le platelet).

E mafai e GCS ona taofia le faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga, aua latou te faʻatapulaaina le faʻaogaina o le monocytes i totonu o le tino mumū, puipuia lo latou auai i lenei laasaga o le mumū, taofi le faʻasologa o mucopolysaccharides, proteins ma faʻalavelave ai le gaioiga o le lymphopoiesis. Faatasi ai ma le mumū o le gasegase masani o corticosteroids, ona o le i ai o se aafiaga o le puipuiga, o le fautuaina e tuufaatasi ma togafitiga antimicrobial.

O le aʻafiaga o le GCS e mafua mai i le faʻaitiitia o le numera ma le gaioiga o le T-lymphocytes o loʻo faʻasalalau i le toto, o le faʻaitiitia o le gaosia o le immunoglobulins ma le aafiaga o le T-fesoasoani i lymphocytes B, o le faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o mea i totonu o le toto, o le faʻavaeina o faʻalavelave puipuia faʻapitoa ma le tele o interleukins, le faʻasaina o le fausiaina o se mea e faʻalavelaveina ai femalagaiga macrophage .

O le aʻafiaga o le faʻaogaina o le corticoloroids, e mafua mai i le faʻaitiitia o le numera o faʻasalaga faʻasalalau, o le solia o fegalegaleaiga a tagata Fc o loʻo i luga o potu mast ma le Fc o le IgE ma le vaega C3 o le faʻamaopoopo, lea e taofia ai le faʻailoga mai le ulu atu i le cell ma faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le histamine, heparin, ma le serotonin ma isi tagata faufautua o mea faʻafefe i se ituaiga vave ma taofia ai lo latou aʻafiaga i luga o sela.

O le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ona o le auai o le GCS i le faatonutonuina o le masini vascular, i le tulaga o le toto, o le faateleina o le toto, e mafua ai le faateleina o le toto, elemene masima, suiga o le sodium ma le vai, faateleina le maualuga o le plasma ma le hypovolemia ua faaitiitia.

Faʻapalepale ma aʻafiaga i itu

O lenei kulupu o fualaau oona e masani ona mafua ai aʻafiaga: faʻamaloloina o le tino o le gaioiga, faʻavavevave o maʻi masani faʻaleagaina ma maʻi gastrointestinal e mafai. Faʻasolosolo ona faʻaaogaina, o le faateleina o le toto maualuga, o le atinaʻeina o le suka suka, edema, vaivaiga o le musika, dystrophic myocardial, syndrome syndrome o Theenko-Cushing, atrophic adrenal e mafai.

O nisi taimi pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, o loʻo i ai le atuatuvale, le mautonu, faateleina le mamafa o le intracranial, psychosis. Faatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o corticosteroids, faʻasologa o le ponaivi ma le calcium-phosphorus metabolism atonu e faʻavaivaia, lea e iu lava ina oʻo atu ai i le osteoporosis ma le malepelepe faʻafuaseʻi.

Contraindications

  • Vaʻavaʻavega.
  • Maʻi malosi.
  • Vaʻaia faʻamaʻi ma funga.
  • Maʻi tigaina o le gasegase.
  • AIDS
  • Papatitis ulcer, susu toto.
  • Faʻafitauli matuia o le maualuga o le toto.
  • O le maʻi o Herenko-Cushing.
  • Faʻailoa
  • Syphilis
  • O le maʻi suka.
  • Osteoporosis
  • Toto
  • Fafagaina susu.
  • Masalo mafaufau.
  • Tamaiti laiti.
Pe a faʻaaogaina luga:
  • Maʻi (siama, viral, fungal) liʻa o le paʻu ma mucous membranes.
  • Tumama o le paʻu.
  • Faʻaleagaina o le saʻo o le paʻu ma mucous membranes.
  • Tamaiti laiti.

Fegalegaleaiga

GCS faʻaleleia le aafiaga o le bronchodilating o β-adrenostimulants ma leopopollline, faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycema o le inisalini ma gasegase o le antidiabetic oral, o le gaioiga o le coumarins (faʻasalaga faʻamalosi).

Tiphenin, ephedrine, phenobarbital, rifampicin ma isi fualaau oona lea e faatosina ai le induction o enzymes ole ate ole mimiti e faapuupuu le T1 / 2 GCS. O le tuputupu aʻe o le hormone ma mea faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o corticosteroids. A faʻapipiʻiina ma glycosides cardiac ma togafitiga, o le a faʻapupulaina le aʻafiaga o faʻasalaga ma le hypokalemia, pe a faʻatasi ma NSAID, o le aʻafiaga o le gastrointestinal damage ma le tupu o le toto gastrointestinal e faateleina.

O le faiga o gaioiga ma le autu o le pharmacodynamic

Glucocorticoids e felafolafoaʻi solo i totonu o siama faʻamalosi i totonu o le cytoplasm ma fusifusia i ni glucocorticoid gutu. O aʻafiaga o loʻo faʻaaogaina ua faʻaaogaina ai le i-RNA, lea e oʻo atu ai i le tuʻufaʻatasiga o se numera o faʻamalosia tulafono faatonutonu. O le tele o meaola e faʻaaogā faʻamalosi (catecholamines, mediator mediator) e mafai ona faʻavaivaia faʻafitauli o le glucocorticoid-receptor, ma faʻaitiitia ai le gaioiga o le kulukosecodicoids. O aʻafiaga autu o glucocorticoids o loʻo mulimuli mai.

• Aafiaga i luga o le polokalame puipuia.

- Aafiaga faʻamaʻi (aemaise lava i siama ma fomaʻi o le mumū) ona o le le atoatoa o le PG, RT ma cytokine, faʻaitiitia ai le gafatia o le capillary, faʻaitiitia le kemisi o tino puipuia ma le faʻasaina o le fibroblast.

- Taofiofia o le puipuiga o le masini siaki, autoimmune reactions ao faagasolo le totoina o totoga, faaitiitia le gaioiga o lymphocytes T-macrophages, eosinophils.

• Aafiaga i le vai-electrolyte metabolism.

- Tuai i totonu o le tino o suauu ma vai (faʻalauteleina le faʻamautuina i le distal renal tubules), faʻamalosi faʻamaʻi o vailaʻau faʻasaina (mo fualaau faʻasaina ma le mineralocorticoid activity), faʻateleina le mamafa o le tino.

- O le faʻaitiitia o le faʻaaogāina o katini calcium i meaai, o le faʻaitiitia o latou mea i le ponaivi o mea (osteoporosis), ma le faateleina o le faʻamalosi o le urinary.

• Aafiaga i metotia faʻavae.

- Mo le lipeta metabolism - toe faʻasalaga o le tino o le tino (faʻapupulaina le gaʻo o gaʻo i foliga, neck, shoulder shoulder, abdomen), hypercholesterolemia.

- Mo le gaosiga o le carbohydrate - faʻamalosia o le gluconeogenesis i le ate, o le faʻaitiitia o le mafai ona mafai ona maua i siama kulupu mo le kullukose (o le atinaʻeina o le maʻisuka steroid e mafai).

- Mo le metabolism protein - faaosofia o le anabolism i le ate ma le faiga o le catabolic i isi gaʻo, o se faʻaitiitia o le mea o le globulins i le plasma toto.

• Aafiaga i luga o le CVS - faʻateleina le toto toto (steroid-hypertension) ona o le faatumauina o le tino i le tino, o le faateleina o le maualuga ma le lagona o adrenoreceptors i totonu o le fatu ma toto toto, ma le faateleina o le aafiaga o le lipor o le angiotensin II.

• Aafiaga i luga o le faʻaoga o le hypothalamus-pituitary-adrenal gland - faʻalavelave ona o le le lelei o le faʻaaogaina o tali.

• Aafiaga i le lymphocytopenia toto, monocytopenia ma le eosinopenia, i le taimi lava e tasi o le glucocorticoids e faaosofia ai le faateleina o le toto mumu, faateleina le numera o neutrophils ma platelets (suiga i le tuufaatasiga o le toto i totonu o le 6-12 itula i le maea ai o le pulega ma tumau pea i le faaaogaina umi o nei fualaau faasaina. nai vaiaso).

Glucocorticoids mo le faʻaogaina o le faʻaaogaina e le lelei le suauu i le vai, lelei i gaʻo ma isi solvent organic. Latou te felauai i totonu o le toto e masani lava i se sene protein (le toaga). O ituaiga o glucocorticoids o a latou suauu suavai suamalie poʻo siti (succinates, hemisuccinates, phosphates), lea e oʻo atu ai i se vave osofaʻiga o gaioiga. O le aʻafiaga o faʻamalositili laiti-tioata o glucocorticoids e amata lemu, ae e mafai ona oʻo atu i le 0.5-1 masina, e faʻaaogaina mo le iniseti.

Glucocorticoids mo le faʻafofoga tautala e lelei ona maua mai i le mea o loʻo i ai meaʻai, Ctah I totonu o le toto, e lauiloa pe a uma le 0.5-1.5 itula. O mea taumafa e faʻaitiitia ai le faʻafefe, ae le afaina ai le bioavisi o fualaau (faʻasologa 27-15).

FUAFUAINA O Glucocorticoids I LE METHOD OF APPLICATION

1. Glucocorticoids mo le faaaogaina i luga:

A) mo le faʻaaogaina o le paʻu (i le foliga o suauu, kulimi, elemene, paʻu):

- fluocinolone acetonide (sinaflan, flucinar)

- flumethasone pivalate (lorinden)

- petamethasone (celestoderm B, celeston)

B) mo le faʻapipiʻi i le mata ma / poʻo le taliga, i le foliga o se suauu mata:

- betemethasone n (betemethasone dipropionate, ma isi mea) B) mo le faʻaaogaina o mea:

- faʻasolosolo samasone (faʻafeiloaʻi, faʻasolosolo)

- fluticasone propionate (flixotide)

D) mo pulega faʻapitoa:

D) mo le faʻaofiina i totonu o le tino o le tino:

Aafiaga faʻasolosolo

Glucocorticoids ei ai se malosi malosi e faʻafefe ai, faʻaleagaina ai aʻafiaga. O lo latou maualuga o le toto e tupu malosi i le atuatuvale, manua, le toto, ma tulaga faateia. O le faateleina o lo latou tulaga i lalo o nei tuutuuga o se tasi lea o faiga o fetuutuunaiga a le tino i le atuatuvale, toto totoʻa, o le tau faasaga i le tei ma aafiaga o le vevesi. Glucocorticoids e faʻateleina ai le toto toto, faʻaleleia le lagona o le myocardium ma puipui lapopoa i catecholamines, ma puipuia ai le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le katepa i le maualuga. E le gata i lea, o le glucocorticoids e faaosofia ai foi le erythropoiesis i le ponaivi o le ponaivi, lea e saofaga ai i le televave o le toe faʻaleleia o le toto.

Aafiaga i le faʻaaogaina o le metabolism | |

Tuua Lau Faamatalaga