Tele poʻo le maualalo o le vevela i le maʻisuka

O maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e manaʻomia ina ia mataʻituina le vevela o le tino ma le soifua maloloina lautele. O le vevela i le maʻisuka e mafua ona o le malosi tele o le kulukose toto. O le mea muamua lava e manaomia e le maʻisuka o le faia lea o manipulations e faatonutonuina ai le maualuga o le kulukose. E naʻo le maeʻa lenei mea, e tatau ona e gauai atu i isi mea na mafua ai ona siitia le vevela.

Aisea e tulai mai ai le vevela?

O fua masani o le vevela mo le maʻisuka e maua mai le 35.8 i le 37.0 ° C. O le maualuga o le vevela e tupu mo le tele o mafuaʻaga:

  • SARS poʻo le amataga o le faʻamaʻi, pneumonia, tonsillitis, ma isi.
  • gasegase fatu ma le vevela (pyelonephritis, cystitis),
  • faʻamaʻi pipisi e aafia ai le paʻu (furunculosis),
  • siama siama,
  • vavalo toto toto.

O le maualuga o le vevela ona o le faateleina o le kulukose e mafai ona mafua ona o le le talafeagai o le faaaogaina o fualaau oona e maualalo ai le toto toto ma le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo. O le faateleina o le vevela e faaosofia ai le pancreas e maua ai le inisalini, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga pe a fai e iai le maʻisuka ituaiga 1, aua e leai se insulin i totonu o le tino.

O le a le mea e mafua ai se vevela maualalo

I le maʻisuka, e mafai foi ona faʻaitiitia le faʻafefe o le vevela. Afai o le faʻavelaina o le vevela e faʻaititia i le 35.8, e le mafai ona e popole. Ae afai e faʻaitiitia le vevela o le tino i le itiiti ifo o le 35.7, e tatau ona e gauai atu i lenei mea, aua o lenei tulaga e mafai ona fesootaʻi ma mea nei:

  • le atinaʻeina o se faʻamaʻi
  • meatotino patino a le tino.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le maualuga o le vevela o le tino.

E mafai ona paʻu le lauulu ona o punaoa glycogen, e nafa ma le faʻavelaina o le vevela, o loʻo taʻavale. I lenei tulaga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le inisalini e ave. O le faʻaititia o le vevela e fesoʻotaʻi ma mea patino o le tino e le manaʻomia ai ni fua faʻatatau. E mafai ona fuafua o le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le vevela ona o uiga o le physiological i totonu o se tagata e mafai pe afai e toe foʻi le vevela i le tino pe a uma ia gaioiga:

  • faatusatusa le vai
  • inu vai vevela
  • mea laiti faaletino - savali,
  • faʻaofuofu ofu mafanafana.

I le leai o se aʻafiaga o le faʻaaogaina o luga, e taua le lipotia o se faʻaitiitia o faailoilo o le vevela i le fomaʻi, aua o sea faailoga e faʻaalia ai se maʻi, e amata i se malulu. O maʻi e faʻaitiitia le faʻafefe o le vevela ona o uiga o le physiological e tatau ona 'ai tele i le tele o taimi i le aso e aloese ai mai le hyperglycemia.

Faʻatasi ai ma le sao o togafitiga ua faʻamatala mai e se fomaʻi, o le faitauina o le vevela e masani lava i totonu o taʻaloga masani.

Suiga i le vevela i tamaiti

Afai ei ai le maʻisuka a le aiga, o loʻo i ai se avanoa e maua ai le maʻisuka i totonu o se tamaititi. O ia tamaiti ua lamatia i se fiva poo se matāua o le vevela. O le mafuaaga atonu o le fesuiaiga o le suka i le maualuga pe itiiti foi le itu. O le siitia atu o le vevela e mafai ona faateleina i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, e sili atu le faigata ona pulea le maʻisuka i tamaiti.

Togafitiga mo maualuga ma maualalo le vevela i le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le vevela i le maʻisuka, e manaʻomia lona faʻavaeina o le kulukose i le plasma toto. Afai o le maualuga o le suka ua uma ona faʻateleina, ia ulufale ile inisalini puupuu, talu ai ole umi (faaumiumi) e le maua ai le manaʻoga ile maualuga ole vevela. O fua nei o loʻo faia:

  • E silia i le 37.5 - fuafua le aofaʻi o le kulukose. Afai o iai le hyperglycemia, faaopoopo le 10% i le aso ole inisalini.
  • I le maʻisuka ituaiga 2, o le faaopoopoina o le 10% inisalini e le mafai ona galue ma o le a oʻo mai le vevela. I lenei tulaga, e 25% o le inisalini i aso taitasi e faaopoopoina.
  • I le tulaga o faailoilo i luga o le vevela> 39 ° C, o le faʻaaoga vave o le 20% o le masani ole inisalini e manaʻomia, aua o lona uiga o le fausia o le acetone. Afai i totonu o le 3 itula e leʻi toe foʻi le kulūkose i le mea masani ma e leʻi faʻaitiitia le vevela - toe fai le taualumaga o loʻo i luga.

Afai o se faʻamaʻi faʻamaʻi ua avea ma mafuaʻaga o le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le faʻavelaina o le vevela, o nei meaola o loʻo fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaoniga:

Taunuuga

I le maualuga o le vevela, e tatau ona siaki le maualuga o le suka ma le mimilo mo le faʻaalia o le acetone i le 2-3 itula. I le tulaga o le faateleina o le kulukose> 15 mmol / l, e tatau ona faaopoopo i ai le dose o le inisalini i lalo o le suka ma aloese mai le tupu o le acetone, aua o le vai e faʻaalia ai faʻamaoniga nei:

Afai e maualuga le acetone, o le ketoacidosis e atiina ae, o taunuuga e ono avea o se tulaga vaivai ma e oo lava i le oti. Le lava o le kulukose o le mafuaʻaga foi lea o le acetone i le urine. Ketoacidosis e le atiaʻe. Ina ia taofia le fausia o le acetone, e mafai ona e 'ai pe ave se fasi suka. E le tatau ona iai se fualaau o le inisalini.

E manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi e iai faʻaʻailoga:

  • taoto ma le manava manaia mo le 6 itula,
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • glucose indicator maualuga (14 mmol) pe maualalo (3.3 mmol) i le maea ai o fuataga 3,
  • puupuu le manava ma le tiga o le fatafata.

Toe foʻi i le laulau o mea

Puipuiga

Ma o le vevela i le maʻisuka e le aʻafia ai aʻa, e tatau i tagata maʻi ona gauai atu pea i meaʻai ma gaoioiga faaletino. E tusa ai ma mea taumafa, o le a fesoasoani le maualalo o le taumafataga o meaʻai i le pulea o le glycemia, ma aloese ai mai suiga o le vevela. I le malosi faaletino, e fautuaina tagata maʻi e savavali i aso uma mo le 30-40 minute poʻo le auai i taimi uma e aunoa ma ni faʻalavelave faigata.

Laʻau maualalo o le maʻisuka

Laʻu maualuga mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se fili matautia, o lenei faʻamaʻi e lamatia ai ona aʻafiaga. O se tasi o faʻamaoniga o faʻalavelave amata e maualuga pe maualalo. vevela i le maʻisuka

Fiva maualuga mo le maʻisuka

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e masani ona i ai i le gasegase se fiva. O le tele o taimi e tupu ai lenei mea o se taunuuga o faʻafitauli, e pei o le: fuga o le malulu, pyelonephritis, cystitis, poʻo se oso i totonu o le toto suka.

O le muamua valaau e tatau ona e gauai i ai o le faateleina o le vevela o le tino i le sili atu i le 37.5 ° C, pe afai e leʻi sili atu i le 38.5 tikeri, siaki vave le maualuga o le suka o le toto ma se glucometer i le fale. I le mea e maualuga ai le suka, avatu le inisalini tui, ave le 10% sili atu nai lo le masani. Aʻo iai se maualuga maualuga o le vevela, lea e maualuga atu i le 38 tikeri, ona faʻaopopoina lea o le inisalini i se kuata ma se faanatinati vave i se fomaʻi e tatau ona mulimuli ai.

Faʻaitiitia le Maʻisuka

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto, e mafua ai se faʻamaoniga o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le vevela o le tino e pa'ū i lalo ifo o le 36 tikeri ma o lenei vevela e mafai ona umi, talu ai e le o gaosia lelei le kulukose, lea e mafua ai ona leai se malosi ma se moe. I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le vevela ma le hypoglycemia, o loʻo i ai se lagona faateleina o le fia inu, malulu i totonu o vae ma le faʻasolosolo faifai pea.

O le pa'ū o le vevela e ala i nai vaesefulu o se tikeri e le tatau ona mafua ai le fiafia tele. I lenei tulaga, e fautuaina e taaalo i taʻaloga, laeilava e tusa ai ma le vaitau, faia se vaitaimi eseese ma mulimuli ma le faaeteete i se meaʻai. Afai o le mercury samoa i luga o le vevela ua paʻu'ū tele, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi mo se suʻesuʻega taimi.

Le maualuga ma le maualalo le vevela i le maʻi suka: mafuaaga ma metotia o le faasaʻoina o le soifua lelei

Ole mafanafana pe, i se isi itu, o le maualalo o le vevela i le maʻisuka - o mea faʻapitoa e le masani ai.

O le tagata maʻi e manaʻomia ona mataʻituina faailoilo o le vevela ma fai ni fua talafeagai.

E tatau ona e iloa mafuaʻaga o lenei faailoga ma le autu o togafitiga e faʻaaogaina ai.

E mafai ona tulai mai le maʻisuka i le vevela o le tino ma aisea?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tupu mai ai suiga faʻapitoa i le tele o auala ma okeni.

Faʻamatalaga taua o le faʻatonuga o le kulukose, o tulaga lelei e faia mo faʻamaʻi pipisi, lea e fesoasoani i le faʻaalia o fofo faʻaleagaina i le tino.

Ole faʻamaʻi ole maʻi suka e matua faʻavaivaia, e oʻo lava i sina malulu laitiiti e matautia. O le vevela o le tino e faʻaalia ai foi se suiga i le glucose concentration. E tautala le Hyperthermia i lona maualuga, ma o le faaitiitia o le vevela i lalo o le 35.8 tikeri o se tasi o faailoga o le hypoglycemia.ads-mob-1

Le mafanafana ma le suka maualuga: ei ai se sootaga?

O se faʻateleina o le kulukose e masani lava ona o faatasi ma le televave o le faateleina o le vevela o le tino.

O mafuaaga mo lenei mea, o se tulafono, le le tausisia o le taumafa ma le solia o tulafono o fualaau faasaina lea e faatonutonu ai le maualuga o le kulukose. Ina ia maua le aofaiga tatau o le inisalini e gaosia ai le maualuga o le suka, ua faʻaaogaina le tulafono faatonutonu vevela.

Faatasi ai ma lona faʻasolosolo, e toe foʻi atu ai faʻamaʻi o le vevela i le masani. E tupu ai le mafuaʻaga o le hyperthermia e le o tuusaʻo le totogia.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le vevela o le atiina ae o faʻafitauli o le maʻisuka ma le "bouquet" o faʻamaʻi pipisi:

  • malulu, pneumonia, SARS. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea eo mai faatasi ma se faʻaitiitia o le faʻafitauli o maʻi. O le tino e faʻavaivai i le malulu. Tracheitis, bronchitis ma le niumonia e masani ona masani i le maʻisuka. E masani lava o nei faamai e tupu ma le maualuga o le fiva,
  • pyelonephritis, cystitis. E masani lava, o le maʻisuka e maua ai se fatuga fatuga. Ma o soʻo se gaioiga mimiti e fesoʻotaʻi ma le faiga o meaʻai faʻatasi ma le hyperthermia,
  • staphylococcus aureus. E mafai ona faʻaleagaina le faʻaleagaina i ni uiga maualalo, ma e mafai ona faia se uiga sili ona leaga.

Faʻaiʻuga o le maualalo o le vevela mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

O le vevela mo le maʻisuka e mafai foi ona faʻaalia ai le maualalo o numera. Afai e le itiiti ifo i le 35.8, o le mea e mafai ona mafaufauina o le masani ae le o le popole.

Faatasi ai ma se faaitiitia o faailoga o le vevela o le tino ia le itiiti ifo ma le 35.7, e tatau ona e faaeteete.

O lenei tulaga atonu o se faailoilo o punaoa glycogen o loʻo taʻavale .ads-mob-2

O le fofo o le faʻaaoga lelei lea o le inisalini. Afai e fesoʻotaʻi le maalili a le tagata ma le tagata taʻitoʻatasi o se tagata faapitoa, ona le manaʻomia lea o fualaau faafomaʻi. O le tele o taimi, o le faaitiitia o le vevela o le tino e tupu mai i le maʻisuka ituaiga 1 pe a manaomia e le tagata maʻi se sauniuniga ile inisalini.

Faailoga o le matelaina o sela o:

Siaki pe afai ua toe foʻi atu le faʻalauiloa o le vevela i mea masani pe a uma ona faʻaaogaina:

  • faatusatusa le vai
  • faʻaofuina o laʻei mafanafana
  • savali (pei o se tamai avega),
  • inu ava vevela.

Afai e le aoga le fua faatatau o loʻo i luga, logo i le endocrinologist.

Faʻafeiloaʻi faʻafitauli popolega

O le mea e leaga ai, e na o le 5% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ua maitauina le faateleina o le vevela, alu i le falemaʻi mo fautuaga ma togafitiga.

O le isi 95 taumafai e taulimaina le faafitauli lava ia, na o le togafitia o ia lava. E tatau ona manatuaina o se uiga le talafeagai i le soifua maloloina o se tasi e mafua mai i tulaga taufaamatau. Ma o le faʻatautaia o le tui e atili ai ona lamatia ai i latou.

O nei faʻafitauli o le fatu cardiac, stroke, maʻi faʻamaʻi o le fatu ma le tele o isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. Aemaise lava le mataʻituina o fua o le vevela i le maʻisuka e aʻafia ai le vaega o aʻafiaga. O tamaiti nei, fafine maʻitaga ma tagata matutua.

O le mea lea, o mafuaʻaga o le hyperthermia i le maʻisuka e le maua ai le inisalini poʻo le faʻamaʻi: fungal or bacterial.

I le tulaga muamua, o le suʻesuʻeina o suʻega o le insulin sauniuniga e manaʻomia, i le lona lua, togafitiga faʻapitoa, e aofia ai antipyretic ma anti-inflammatory drugs.

O nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga antibiotic. Afai e mafai, o le tagata poto faapitoa e faʻamatalaina le sili ona agamalu o lona uiga o loʻo i ai le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.ads-mob-1

Faasao ua Faasaoina Mo Tisuka

I le tautalagia o vailaau antipyretic e talafeagai mo le ave, e tatau ona e iloa le mea na mafua ai le hyperthermia. O le mea lea, o le autu o le suʻesuʻega o le fuaina lea o le suka o le toto.

Afai e le fesoʻotaʻi faʻamaoniga o le vevela maualuga i le hyperglycemia, ona togafitia lea o le togafitiga e faʻamalo ai le mumū ma le fofo.

Acetylsalicylic acid ma sauniuniga e aofia ai le paracetamol fesoasoani lelei. O se mafuaaga mo popolega o le faateleina o le vevela i luga atu o le 37.5. Afai e le sili atu le vevela i le 38.5, ma o le maualuga o le suka e taua tele, e tatau ona fai sina inisalini puupuu pe oʻo i le 10% i le masani masani.

O sea fuafaatatau e fesoasoani, pe afai e te le toe aumaia le kulukose i le masani, ona faʻamalofia ai lea mai le siʻi aʻe. Pe a ma le afa itula, o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le maualuga o le vevela o le tino i luga o le 39 tikeri e tetee atu i se tala o le maualuga maualuga o le suka e lamatia ai le atinaʻeina o se maʻi suka.

O le siitaga fautuaina o le siitaga e 25%. E le o le umi lenei, ae puupuu ile insulin. O se fualaau faasaina ma se gaioiga umi i lenei mataupu e le aoga, ma o nisi taimi e mafai ona afaina.

E faʻafefea ona faʻauʻu / faʻaleleia le faʻaaogaina o togafiti a tagata?

Aʻo leʻi faʻaaogā togalaau faʻamaʻi i foliga o mea faʻaleagaina ma teuteu, e tatau ona e talanoa i taimi uma ma tagata tomai faapitoa: o se phytotherapist ma se endocrinologist. E taua tele le le gata i le fuafuaina o lisi lisiina o vailaau faʻamaʻi, ae faʻapea foi le fua.

Le faʻaaogaina o le suka:

  • fagatuaga (aconite). O le kulupu o le laau e faʻateleina ai le puipuiga ma fesoasoani e faʻamaonia le kulūkose. Le faiga o le pulega (le aofai o mataua i le vevela) ma le tele o taimi ole pulega e fuafuaina e le fomaʻi. O le sologa lelei e mafai ona faaosofia ai tulaga lamatia-ola,
  • kulotweed (manulele mauga). 1 tbsp. l o fuālaʻau e sasaa mai i le vai tafe (100 ml) ma faʻagata 15 minute. Ave le sipuni se tolu i le aso,
  • paʻepaʻe paepae. 100 g o aʻa aʻa e tumau i le 1 lita o vodka mo le masina. Auala o le Faʻasalalauga: faʻi tolu i le aso, 30 paʻu i luma o taumafa (pe a ma le 15 minute).

O le lisi lenei o laau e mafai ona taulimaina faʻafitauli o le maʻisuka faʻatasi ma le fiva maualuga:

  • ufiufi. E sili atu le olaola olaola ma le antioxidant. O loʻo i ai le meatotino o le toe faʻaleleia o tino o le fatu,
  • faʻatasi. Puipuia le tele o faʻaopoopoga o le oxalic acid,
  • lapisi - o se meaola manaia e tetee atu ai ile fomaʻi masani,
  • violē - o se puipuiga lelei lea o le vevela mumusu.

Meaʻai Meaʻai ma Fautuaina Mea

Faatasi ai ma le faateleina o le suka, faatasi ai ma le hyperthermia, o se meaai faapitoa e talafeagai.

E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo aʻafia ai le faʻamaʻi i tua o mea sese o meaʻai (ituaiga 2 o le maʻisuka). Ae ui i lea, o tagata ei ai le ituaiga maʻisuka muamua o le a aoga mai se ituaiga o meaai.

I le maualuga o le vevela, o le tele o meainu ua faatonuina. Ae o meainu suamalie mo le maʻisuka, aemaise lava i lenei tulaga, e tapunia. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le vai.

Fafaga lelei:

O a tulaga e tatau ai ona vaʻai se fomaʻi?

Afai, i le faaopoopo i le vevela, o isi faailo iloga e aliali mai, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi. O faʻamatalaga ia:

  • tiga o le manava, manava manava, ma le nausea ma le vomiting,
  • "Acetone" manava manaia
  • fufusi ma le faʻanoanoa o le fatafata, puupuu le manava,
  • maualuga le maualuga o le suka, e le itiiti ifo i le 11 mmol / l.

E tatau ona e alu i le falemai e tusa lava pe le o togafitiga na faatonuina e le fomai e le fesoasoani, ma o lou soifua maloloina e leaga.Afai ua le amanaia nei faailoga, o le isi laasaga o le a avea ma atinae o le hyperglycemia maoaʻe.

O le maualuga o le hyperglycemia e faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  • faigata le manava ma le faʻailo
  • fatuga o le loto,
  • faateleina le mago o le paʻu ma mucous membranes,
  • leai se mafaufau
  • mai le gutu - o se uiga masani o le "acetone",
  • faʻaauau faifaipea
  • matuai galala.

Vitio faʻatalanoa

Mafuaaga mo le faʻaitiitia ma le faʻalauteleina o le vevela i le maʻisuka:

Puipuia lelei o faiga le lelei ma le malulu o le faʻaaogaina o fualaʻau. Ma, ioe, e le tatau ona galo ia i tatou le oti. O le faʻamalieina o nei faʻatulagaga uma o le a mafai ai e oe vave ona toe aumaia le kulukose i mea masani ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻisuka o se mafuaʻaga o suiga i le vevela o le tino

O se osooso malosi i le suka o le toto e masani lava ona o faatasi ma le faatelevaveina o le vevela o le tino i se maʻisuka. O le tele o taimi, o lenei tulaga e matauina pe a solia le taumafataga ua fautuaina e le fomaʻi poʻo le le tausisia tulafono mo le tagofiaina o fualaau faasaina lea e faʻatonutonu ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Ina ia mafai ona lava le insulin e mafai ona gaosia le glucose, e amataina e le tino le masini o tulafono faatonutonu.

I le tele o tulaga, pe a fua le maualuga o suka, e toe faʻaleleia le vevela o le tino ma toe foʻi i tulaga masani i lona lava.

Afai e le mafua tuusaʻo le hyperthermia e le maʻisuka ia lava, ona tatau loa lea ona e faia se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa o le a ia maua mafuaaga mo le vevela o le vevela ma faatonuina le togafitiga talafeagai mo le togafitiga o maʻi mama.

Isi mafuaaga o fiva i le maʻisuka

I nisi tulaga, o le vevela o le tino o le maʻisuka e foliga mai e le na o se faʻavavega o le vave faʻapupulaina o le kulukose toto, ae ona o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi.

O lea la, o tagata sili ona taatele o le hyperthermia i le maʻisuka o:

  • ARVI, pneumonia. O le maʻisuka o se faʻamaʻi e matua "pagatia" le faʻaoga o le tino, ma faʻaitiitia ai le puipuiga o galuega a le tino. O le iʻuga, o le tino e faʻavaivai i ituaiga uma o le malulu, ma le maua ai le malosi e tetee atoatoa ai i le faitau miliona o maʻi. O le maʻisuka e tele ina pagatia i le niumonia, bronchitis ma le tracheitis. O le mea mulimuli e masani ona tupu i se tulaga o le faateleina o le vevela o le tino.
  • Cystitis ma pyelonephritis. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi, o faʻafitauli e tupu i luga o fatugaʻo, sosoo ai ma le fesiitaiga o le faʻamaʻi pipisi i lenei totoga. Soo se faiga le lelei i totonu ole tino o le polokalama urinary e faʻaalia ai le tala o faafitauli i le urination, ogaoga tiga ma le hyperthermia.
  • Faʻafitauli maʻi. E tulai mai ona o le faaleagaina o le tino e Staphylococcus aureus. E mafai ona tupu uma i se tulaga mama ma i le foliga o se faʻafitauli matuia o le tino i totonu o le tino, faʻatasi ai ma le vevela maualuga o le tino.

Laititi maualalo i le maʻisuka: aisea ma aisea?

E i ai tulaga e maua ai le maʻisuka le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le tulaʻi, ae faʻafefe malie. O lenei tulaga e valaʻau hypoglycemia. O le mea mulimuli e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia o le vevela o le tino i lalo o le masani 36.6. O nisi taimi o le vevela e mafai ona paʻu i lalo ifo o le 36 tikeri ma tumau i lenei faailoga mo se taimi umi.

Ae maise lava, o le vevela o le tino o loʻo matauina i le maʻisuka e faalagolago i le insulin-(ma le maʻisuka ituaiga 1) i na vaitaimi pe a manaʻomia le puleaina o le insulin.

O le faaititia o le vevela e tupu i le fesootaʻi ma le "matelaina" o sela o tino. O se tagata e masani ona malolo, fia inu malosi, faanatinati masani e tuu le vevela, lagona le malulu i vae ma lima.

Le mea e fai i le vevela maualuga

O le maualuga o le vevela o le tino ua manatu e sili atu i le 37.5 tikeri. O lea faʻatupulaia e mafai ona avea o se ituaiga o "faʻalogo", talanoa e uiga i faʻaletonu i le tino.

Afai e maualuga le vevela i le va o le 37.5-38.5 tikeri, o le mea muamua e fai o le fuaina lea o lou suka toto. Pe o le pito i luga o le masani? Ole tuiina ole inisalini, lea e tatau ona tuʻuina aʻo leʻi 'aʻai, o le a sau e laveai.

Afai e sili atu le vevela o le tino i le faailoga o le 39 tikeri, e tatau ona faateleina le inisalini i aso taitasi e tusa ma le ¼. I lenei tulaga, o aso uma e tatau ona avea ma 3-4 doses, lea e tatau ona faasoasoa tutusa i le aso atoa.

O le faateleina o le vevela i luga atu o le 38.5-39 tikeri e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto. I lenei tulaga, ua fautuaina le inisalini puupuu.

Afai o le fesuiaiga o le vevela o le tino e le mafua mai i le faateleina o le suka o le toto, o metotia nei o togafitiga faasao e faaaoga:

  1. Ave faʻamalosi. E mafai ona faʻaaogā faʻamatalaga o mea vaivai ma malosi. O le mea mulimuli e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka pe a maeʻa feutagaiga ma le endocrinologist.
  2. Aveina o fualaau antipyretic. I le maʻisuka, e tatau ona taofi le filifiliga i luga o tupe e faʻaitiitia ai le vevela ma faʻafefe faʻapena ai le tino.
  3. Le faʻaaogaina o sooupu faailoga. Faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga poʻo le maualuga o le toto.

E fautuaina e fomaʻi le latalata atu i le faʻasalalauga o togafitiga faʻamalamalamaina, faʻaaogaina e le gata o vailaʻau, ae faʻapea foi togafitiga faa-tagata. O le mea muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i nei "fesoasoani" i le maualuga o le vevela, e pei o le:

  • lauti ma lemoni
  • vitamini tinctures,
  • ituaiga uma o togalaau,
  • togafitiga a le fale e faʻavae i luga o le meli (mo se faʻataʻitaʻiga, lauti ma se sipuni o le meli, se ipu susu ma se vaega itiiti o lau mea e sili ona e fiafia i ai).

E mafai ona e faʻaaoga soʻo se vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka pe a maeʻa feiloaiga muamua ma lau fomaʻi.

Laititi le vevela o le tino

I le tele o tulaga, o le faaitiitia o le vevela o le tino i le 36-35.8 tikeri e le o se tulaga lamatia ma e le manaomia ai togafitiga faapitoa. I ia tulaga, o se tagata e mafatia i le maʻisuka e le tatau ona faʻafefe, ia faia soʻo se fua ma ni gaioiga gaioiga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le vevela.

I le tulaga o le faʻaitiitia o le vevela, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega auiliili e fuafua ai mafuaʻaga o lenei mea matautia. I nisi tulaga, o le faʻaitiitia o le paʻu o le vevela o le tino e mafai ona faʻaalia ai le amataina o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli o le soifua maloloina - o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga talafeagai e tusa ai ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, ma mafaufau i le soifua maloloina lautele o le maʻi.

Afai o le suʻesuʻega o soʻo se faʻamaʻi, pathologies ma mea faʻaesea e le o iloa, e tatau ona e usitaia fautuaga faigofie e fesoasoani e faʻamaonia le vevela o le tino:

  • faamalositino e le aunoa
  • mataʻituina lelei le taumafataga, mataʻituina ma le totoʻa le meaai fautuaina e le maʻisuka,
  • ofu mea e faia mai mea masani,
  • i le tulaga o le faʻaitiitia o le soifua mālōlōina e faʻaaogaina nisi auala e faʻamautinoa ai le vevela o le tino.

O le eseesega o le vai vevela ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaogaina o le faʻamalosia o le maʻisuka.

Faʻatatau meaʻai mo le maʻisuka i le maualuga / maualalo o le vevela

I le tulai mai o le maualuga o le vevela o le tino i le maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona fetuutuunai lana meaai. O le lisi e tatau ona aofia ai isi meaʻai e maua i le potassium ma le sodium. O iinei, muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i gaʻo o le aano o le aano o meaʻai, suavai alumini alkaline, tea lanu meamata. O fautuaga autu mo meaai i luga o le vevela maualuga e taua foi.

E taua tele le faia o mea uma e mafai ona fai e aunoa ma le faaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, ma faʻaaoga le mea mulimuli i totonu o le mataupu sili ona ogaoga.

Afai e pa'ū le vevela, e taua le totogi lelei o le tausiga i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Soʻo se taumafaiga e tatau ona faia e puipuia ai le vave faʻavave i le kulūkose. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻatulagaina o ni vaega faʻapitoa ma faʻafefe i taimi uma o le aso.

Pe a talanoa i se fomaʻi

Suiga i le vevela o le tino i le itu o le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le maʻisuka o se faailoga o faʻafitauli i le tino. I le tele o mataupu, o nei eseesega e taʻu mai ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese e mafua mai i le maʻisuka.

Aua e te mafaufau ia te oe lava ma faatuai se asiasiga i le fomaʻi i mataupu nei:

  • umi o le nofoa nofoa, vomiting, faailoga o le soona inu lautele,
  • manogi o le acetone i luga o le faʻamalolo,
  • tiga i tua o le sternum, o foliga vaaia o le manava manava, o isi faailoga e iloagofie ai faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • i le tulaga o suiga masani i le suka o le toto ma lona siitia mulimuli ane i luga o le 11 miliumita i le lita,
  • togafitiga faʻapitoa i totonu o le 2-3 aso e le faʻaleleia,
  • i le tulaga o le paʻu tele i le kulukose o le toto.

E iai taimi e masani ai pe a oʻo i se faʻateleina poʻo le faʻaitiitia o le vevela o loʻo taʻu mai ai le amataga o le atinaʻeina o se tulaga matautia o le maʻisuka pei hypo- poo hyperglycemic coma. E mafai ona atiaʻe i le maʻisuka ituaiga lua ma le lua. O faʻamaoniga autu e mafai ona iloa ai lenei maʻi:

  • pallo o le paʻu,
  • faʻateleina le sosolo
  • taʻavale
  • gatete i le tino atoa po o vaega eseese,
  • tuai ona fai, le mafai ona taulai atu i soo se mea,
  • leai se popolega le mautonu ma faateleina le osofaiga.

I le tulaga o le faateleina o le maualuga o le suka o le toto, o mea nei e mafai ona tupu e tatau ona maua ai le maʻisuka i le vave e mafai ai:

  • matagogo
  • leai se mafaufau
  • faateleina le galala
  • faʻaoga faifaipea,
  • manava manava
  • fatu faʻalavelave,
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa lou soifua maloloina, tausisi i se meaʻai, mataʻituina e le gata o suiga i le kulukose toto, ae o le vevela o le tino. I le masalosaloga o se faʻalautele pe faʻaitiitia le vevela ona o le atinaʻeina o faʻafitauli, e taua le vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Fuafuaga puipui

O le puipuia o le maʻisuka e sili ona taua. E faʻatagaina ai e le gata ina faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o tapulaa masani, ae ia taofia ai foi le atinaʻeina o faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le faʻaititia poʻo le faʻaitiitia o le vevela o le tino.

Fautuaga mo puipuiga faʻapitoa:

  • Gaioioiga masani. Le mea lelei, e savali i aso uma mo le 30-40 minute. I le maʻisuka, o le sini autu o le taʻalo i taaloga e le o se faʻavae musika, ae o le puipuia o le le atoatoa o le tino.
  • Faʻasaʻoina o vitamini faapitoa.
  • Taofiofia le usitai i meaai. O le faamamafa autu i mea taumafa e tatau ona tuu i luga o fualaau faisua ma fualaʻau, faapea foi ma oloa e sili ona aoga mo se siama e pei o le maʻisuka.

Fai vave le tali i se faʻaititia poʻo le faateleina o le vevela o le tino i le maʻisuka. O fuafaatatau talafeagai ma taimi talafeagai o le a fesoasoani e le gata ina aloese mai le tele o faafitauli, ae ia faʻafoʻi foi i faʻafitauli le lelei i se taimi vave e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga