Tulafono mo le sauniuni mo se suʻega o le toto

O le toʻatele o tagata e talitonu o le cholesterol o se mea matautia mo le tino. O le mea moni, o lona sili atu e iai sona aʻafiaga i le soifua maloloina, ae leai se mea e leai se mea lelei. E manaʻomia e tagata uma ona tuʻuina atu le toto i tausaga taʻitasi e suʻesuʻe ai le cholesterol ina ia mafai ai ona iloa mea e ese mai tulaga masani. I lalo o le a tatou talanoa e uiga i auala e tatau ai ona foaʻi atu le toto i le cholesterol ma faʻamatalaina le iuga o le auiliiliga.

Cholesterol - o se mea e sili ona taua mo le tino

O le faʻamatalaga o le cholesterol e na o se aʻafiaga leaga e matua afaina lava. O lenei mea gaʻo-pei o le "gaʻo gaʻo" i le faʻaliliuga moni) e faʻapipiʻi uma ai siama o le tino, puipuia oe mai mea leaga.

A aunoa ma cholesterol, e le mafai e le faiʻai ona galue - o loʻo avea ai se vaega tele o mea paʻepaʻe ma le paʻepaʻe. O le paʻu afaina o le namu e aofia ai foi le cholesterol. Talu ai ona o le auai i le gaosia o hormones, e tatau ai mo le atoatoaga o le faʻatinoga o selu o loʻo i ai ma le mea e gaosia ai.

Cholesterol e faʻapipiʻiina e le tino, o le vaega e totoe e sau mai meaʻai.

Lelei ma le leaga cholesterol

O fomai e vaevaeina le cholesterol i le aoga ma le afaina ona o le eseesega o lona tuufaatasiga:

  • O le "lelei" e maualuga lona maualuga, e le faʻafitia i luga o puipui o toto toto, o lona uiga, e le faʻaosofia ai foliga o le cholesterol,
  • O le "leaga" e maualalo le mamafa ma e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o paʻu, ma o le mea na afaina ai puipui o vaʻa, ua faʻaitiitia ai le lumen.

E faapefea ona aoga ma leaga le cholesterol? O loʻo feaveaia mai le toto i fusi o okeni ma le fesoasoani o puipuiga faʻapitoa - lipoproteins. O nei aʻafiaga e iai foi le eseesega o eletise; o le maualuga o le faʻafefe o le cholesterol e faʻalagolago i lenei. E le mafai e le puipuia o le eletise ona mafai ona faʻaaogaina - o se vaega o le cholesterol e tumau pea i totonu o vaa.

O ai e manaʻomia le mataituina o le cholesterol

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Cholesterol e tatau lava ona masani. O lona le atoatoa e atagia mai i le tulaga o le mafaufau, ma sili atu le faaosofia o le tupuga o faʻamaʻi tuga poʻo le faʻalavelaveina o le tulaga o loʻo i ai nei.

O le suʻeina o le toto mo le cholesterol o se mea taua i le siakiina o lou soifua maloloina. E fautuaina le faia o se auiliiliga i tausaga taʻitasi ina ia mafai ai ona vave taofia le atinaʻega o gasegase tuga.

Tagata e lamatia le maualuga o cholesterol leaga:

  • tagata ulaula
  • mamafa tele, faigofie i le mamafa,
  • hypertensive
  • i ai faʻamaʻi o le fatu, toto toto, ate, fatugaʻo, lau oona,
  • faatasi ai ma se olaga nofofua ma le le taua,
  • maua le maʻisuka
  • tamaitai i le misaopa
  • tagata matutua.

O le tele o taimi e faia ai se auiliiliga mo le cholesterol i tagata o soʻo se ituaiga e tatau ona filifilia e le fomaʻi i tulaga taʻitasi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa.

Saunia mo le suʻega

O le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e faʻalagolago i le iloa o le auala e tatau ai ona foaʻiina atu toto mo le cholesterol. E matua taua tele lenei mea. Ina ia maua se ata saʻo, e tatau ona totogia faapitoa le sauniuni mo se suʻega toto mo le cholesterol:

  • I le vaiaso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, 'aua le' ai meaʻai gaʻo ma falai, ava malosi. Aotelega faasaina mo le faaaogaina: oloa e aofia ai gaʻo meaʻai, sisi, sooga, fuamoa moa.
  • I totonu ifo o le 2-3 aso, faʻaitiitia le ono faʻalavelave: faʻalavelave i galuega, faʻalavelave popole. E fautuaina foi le tolopoina o asiasiga asiasi, taitaia taualumaga o le ita, malaga i le fale taele ma le sauna e le manaomia.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao, o le meaai mulimuli e tatau ona faia 12 itula aʻo leʻi faia se suʻega.

I le aso o le suʻega toto

A o leʻi foaiina atu le toto mo le analysis o le cholesterol, e tatau ona e aloese mai le ulaula mo le itiiti ifo i le 4 itula. I le taimi lava e tasi, e faʻasaina le faʻaaogaina o meainu suamalie, suamalie, meainu suamalie, lauti, kofe, ma isi.

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le mea e gata ai, e le lava le mulimuli i na o fautuaga i le auala e tatau ai ona tuʻuina atu le toto i le cholesterol ma sauniuni mo auʻiliʻiliga. E tutusa foi le taua o le tulaga faalelagona. Aʻo lei faia le taotoga, e tatau ona e moe, ma le afa itula ao le i faia le toto, faʻaalu ma mafaufau e uiga i le manaia.

O le toto e aveesea mai se vein, o lea e tatau ai ona e tausia lelei lavalava i le taimi muamua.

O le cholesterol toto masani

O le iunite o fua o le cholesterol toto o le moli / L. O se tasi lea o le 3 vaega autu o suʻesuʻega falesuesue ma faʻaalia le atomic (molécula) o le cholesterol i le 1 lita o le toto.

O le aofaʻi maualalo o le cholesterol i le toto e 2.9 iunite, e iloa i fanau i le taimi e fanau ai, ao faasolo ina matua.

Ole aofaiga o le cholesterol i alii ma tamaitai e eseese. E le gata i lea, i tamaitai, o le faailoga e faasolosolo lemu, ae o alii e tulai maualuga mai i le talavou ma le vaitau ogatotonu. Faatasi ai ma le amataga o le faia o le misa i fafine, o le aofai o le cholesterol e vave faateleina ma ua sili atu ona telē nai lo alii i tausaga tutusa. O le mafuaʻaga lea o le amataina o le misaopaʻu o se mafuaʻaga lelei lea e foaʻi ai le toto mo suʻesuʻega.

O le masani masani mo le cholesterol toto i fafine e tusa ma le 3.5-7 iunite, i tane - 3.3-7.8 iunite.

Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai mea le talafeagai, e tatau ona e foaʻiina le toto mo se suʻesuʻega faʻaopopo o le aofaiga o lipoproteins, e faʻaalia ai le fua o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol.

O le masani masani o puipuiga malu: i tane - 2.3-4.7 iunite, i tamaitai - 1.9-4.4 iunite, maualuga: i alii - 0.74-1.8 iunite, i tamaitai - 0 , 8-2.3 iunite

E le gata i lea, o le numera o triglycerides, o vailaau e aofia i le cholesterol metabolism, ua iloa, o le iunite o fuataga o le moli / l foi. O latou fuainumera e le tatau ona sili atu i le 0.6-3.6 iunite. i alii ma le 0.5-2.5 iunite. i fafine.

O le laasaga mulimuli o le fuafuaina lea o le atherogenic coefficient: o le fua o le "lelei" ma le "leaga" ua toesea mai le aofaiga o le aofaʻi o le cholesterol. Afai o le taunuuga e le sili atu i le 4, e manatu o le setete o le cholesterol metabolism e masani lava.

Taua! O faʻamaoniga e ono i ai ni mea sese laiti, atonu e masani ona fai - mo tagata taʻitoʻatasi taitoatasi.

Faateleina le cholesterol - o le a le mea e fai?

Afai o faʻamasinoga o suʻega toto mo le cholesterol na faʻaalia ai le aofaiga atoa e sili atu nai lo le 5.0 mmol / l, ma e sili atu le "leaga" cholesterol nai lo le "lelei", o se aga masani le talanoa e uiga i le hypercholesterolemia. E taua le suʻeina e le aunoa o suʻega, aua i le taimi muamua, e leʻo faaalia mai le faʻamaʻi.

I le aluga o taimi, o foliga e faʻaalia ai le alualu i luma o le maʻi:

  • puupuu le manava
  • tiga o le pusa
  • vaivaiga
  • taʻavale
  • vavao
  • leiloa le tumau o le vaʻai
  • manatuaina mea vaivai
  • lameness
  • 'au i luga o le paʻu o le samasama.

Afai e siitia le cholesterol i se suʻega toto, e taua le toe mafaufau i lou olaga ma sui lau meaʻai.

Meaʻai faasaina:

  • oloa gaʻo gaʻo,
  • fuamoa fuamoa
  • maualuga susu susu,
  • margarine
  • mayonnaise
  • faʻasalaga,
  • gaʻo
  • meaʻai vave
  • Fale faʻafiafia
  • sisiva, meataalo.

E tatau ona e taulai atu i mea o loʻo iai i gaʻo tumu i meaʻai, ae le o luga o le cholesterol, aua o le ate o le tagata e faʻapotopoto le "leaga" cholesterol mai ia i latou.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e fautuaina e faʻaaoga pea:

  • greens
  • leki
  • kaluka
  • mūmū mūmū ma fualaʻau
  • olive suauu
  • sea ​​sea.

O se soifua maloloina lelei, o se paleni taumafa ma le malologa lelei o le a foia ai le faafitauli o le maualuga o le cholesterol.

Low cholesterol maualalo

O le Cholesterol maualuga i lalo ifo o le 3.0 mmol / L e maua ai se lamatiaga ogaoga o le soifua maloloina.

I le faʻaititia o le 'anotusi, o le a faʻavaivaia ai ma vavae ai vaa - o le mafuaaga autu lea o le afaina e mafua ai le oti. E leiloloa le paʻu o le nerve i se atigi malosi malosi, lea e lamatia ai le atuatuvale, ita, gasegase faifai pea, osofaiga.

O tagata e maualalo le cholesterol e sili atu ona afaina i le kanesa ma le olaga faaletino mo mafuaaga eseese.

O le hypocholesterolemia e faateleina le ono lamatia o le ava ma le tagofia o fualaau faasaina i le 5 taimi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le tulaga o le mafaufau-lagona o se tagata e faalagolago i le maualuga o le cholesterol, lea e mafai foi ona oo atu ai i le ola.

O le faʻafitauli o le paʻu cholesterol e matua ogaoga. Muamua lava, e taua le vavaeeseina o vaisu leaga mai lou olaga ma toe mafaufau i gastronomic amioga. E taua le mulimuli i se meaʻai ma le le 'ai o meaai e faʻasaina i le maualuga o le cholesterol. Ina ia aua le aumaia se sili atu o le "leaga" cholesterol, e tatau ona e 'ai vave lautini ma nati.

O fea e ave ai suʻega o le cholesterol

Soo se fale suesue e mafai ona faia lenei auiliiliga. Mo se faʻasalaga saoloto, e tatau ona e ave se faʻamatalaga mai lau fomaʻi ma sainia mo se suʻega toto. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia tele le taimi, o lea e masani ai ona liliu tagata i falemaʻi tumaoti. I le taimi o le tofiga (o le a faʻamanatu pea oe e le resitala pe faapefea ona e tuʻuina atu le toto i le cholesterol), e mafai ona e sau i se falemaʻi faafomaʻi ma faʻaauau le faiga. O le taunuuga e masani lava ona saunia i lenei aso po o le isi. O suʻega faʻapitoa e suʻeina foʻi le toto mo le cholesterol, tele lava i totonu o se tifaga ola. O le filifiliga e tatau ona faia e lagolagoina ai le faʻalapotopotoga e vave ma faigofie le faʻaleleia o le toto, o le taunuuga e vave saunia ma o loʻo i ai se tau sili ona lelei o le suʻesuʻega.

O le sauniuni ma le loto i ai mo le foai o le toto mo le suʻesuʻeina o meaola oona o se avanoa e maua ai le tali sili ona faʻatuatuaina. E leai se faʻailoga i lenei ituaiga suʻesuʻega.

Auala e faia ai le auiliiliga, le algorithm o taga

O se suʻega o le toto e maua mai i le suʻega o loʻo faia e se tagata tomai faapitoa i le falemaʻi ile falemaʻi. Mo suʻesuʻega, e manaʻomia le toto vevela mai le vein vevela. O le tagata maʻi e nofo i luga o se nofoa po o se nofoa, o se lima i luga ae o le tulilima ua oomiina i se pusa faapitoa poʻo se paʻu paʻu. Ua faʻamaʻi le nofoaga o le puncture ma faʻapipiʻi se nila ile vela. Aoina le toto manaʻomia ile suʻega. Ua toe faʻaleagaina le nofoaga faʻasalalau. E fautuaina le tagata maʻi e uu lona lima i le tulilima mo ni nai minute. O le togafitiga e tusa ma le lua minute. O suʻega suʻesuʻe ile suʻesuʻega o le a fuafua ai le taimi ole suʻega. O loʻo maua i le aso e sosoo ai le taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻasolosolo masani.

O nisi vaega o le vaega sauniuni

O tulafono mo le sauniuni mo se suʻega o le toto e faʻalagolago i luga o le a le mea ua faatonuina e le fomai faatonuga:

  1. Lipoti alaleo ma le cholesterol level. E na o le 14 itula o le fiaʻai e faʻamaonia ai le toto. Mo le 15 aso, e tusa ai ma le fomaʻi togafitiga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le gataifale lipine e le aofia ai. Afai e tatau ona iloilo le aoga o togafitiga o fualaau faasaina, e le faʻamaloloina fualaau faasaina.
  2. Urea Mo aso e lua, e fautuaina le tausisia o se taumafa: vavae ese (gaʻo, ate), faaitiitia le ave o aano o manu, iʻa, lauti ma kofe. O gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei.
  3. Uric acid. I nai aso ao lumanai le suʻesuʻega, mulimuli i fautuaga o loʻo faʻaalia i le parakalafa muamua. E le gata i lea, o vailaʻau nei e aʻafia i le faʻatagaina o faʻamalosi: antibacterial and sulfa drugs, salicylates, caffeine, vitamini C, thiazole derivatives, theobromine ma leopophylline.
  4. Alfa-2-macroglobulin. Aʻo le i faia se suʻega toto mo lenei faailo mo aso e tolu e tatau ona lafoaʻi oloa gaʻo.
  5. O se siama e afaina ai mea tutupu o le tuputupu aʻe poʻo le anti-mullers hormone, glycoprotein poʻo le inhibin B. O le suʻesuʻeina o nei hormones e faia i le va o le lona tolu ma le lima o aso o le faʻagasologa. E tolu aso ao lei faia le auiliiliga, e le fautuaina le gaoioiga faaletino. Faʻesea le ulaula i le tasi itula ao lei faia le suʻesuʻega. I taimi o faʻamaʻi, aemaise lava i le laʻititi laʻititi, e sili atu le le faia o se auʻiliʻiliga.
  6. I le sauniuniga mo se suʻega o le toto o meaola mo hormones ACTH, cortisol, e manatu ai o meainu malolosi e inu ava malosi, faamalositino, ulaula, tulaga faigata, le faʻaaogaina o tui, estrogen ma glucocorticoids e le aofia. O le taimi sili ona lelei e maua ai le mautinoa ma le faʻamaonia o iuga e le sili atu i le lua itula pe a uma le moe i le po ae le silia le 10 i le taeao.
  7. Bilirubin. I le aso e sosoo ai o le suʻesuʻega, o le vailaʻau C ma oloa e mafai ona afaina ai le toto o le toto e le o faʻaumatia.
  8. Omoni feusuaiga. O le taimi tonu o le suʻeina o le toto mo lenei ituaiga o hormone e faʻaalia e le fomaʻi, e faʻatatau i le tulaga o le tino (masiofo, maʻitaga, faʻaleagaina).
  9. O suʻesuʻega mo le siakiina o faʻamaʻi pipisi e mafai ona sese. Ina ia foia masalosaloga, o le suʻesuʻega ua toe faʻatulagaina. Mo faʻamoemoega faʻamalositino, o le auʻiliʻiliga e faia aʻo lei togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia iloiloina le aoga o le togafitiga, o le toto e ave i le sili atu i le 14 aso talu ona uma le vasega o togafitiga.

Sauniuniga sauniuni

I se tulaga aoao, o le sauniuniga mo se suʻega o le toto e aofia ai fautuaga nei:

  • Ina ia sauniuni mo se suʻega o le toto, e tatau ona e fetuunai le taimi o le meaai ma mo ni nai aso e tuʻuina ai gaʻo, meaʻai vevela, ulaula ma suamalie, faʻaititia foi le faʻaaogaina o lauti ma kofe. O lenei mea o le a faʻasalalau ai le maualuga o suka, ate enzymes, triglycerides, phosphatase ma nisi faʻamaoniga e matua sola ese mai tulafono masani pe a faʻaaoga nei oloa.
  • Ina ia sauniuni lelei mo se suʻega o meaola, e tatau lava ona e fetuunai le meaai, ae aua nei fiu meaai, e pei ona faia e nisi tagata i nisi taimi. I se tagata ua matelaina mo le sili atu ma le 48 itula, o le maualuga o le bilirubin i le toto e faateleina le malosi. Ma o le aloese mai mea taumafa mo le sili atu ma le 72 itula e mafua ai le pa'ū malosi i le aofaʻi o suka ma le faateleina o le maualuga o le uric acid ma gaʻo gaʻo.
  • I nai aso ao lei faia le suʻega, e matua faasaina le inu ava malosi, e aofia ai ia mea maualalo-ava malosi e pei o le pia, ona o le ava lea e ulu atu i le toto e faaitiitia ai le suka ma faateleina ai le maualuga o le uric acid.
  • Afai e le mafai ona e faʻamaʻa le ulaula a itiiti mai mo le aso pe lua, e tatau ona faʻaitiitia le tele o sikaleti ulaula. O le Nicotine e faʻapupulaina ai le mamafa o le kulukose ma fesoasoani e faateleina le numera o lela mumu i totonu o le toto, lea e faʻamaonia ai taunuuga o le suʻega.
  • O togafitiga o le tino, faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi poʻo le faʻataʻitaʻiga X-ray e aʻafia ai le toto o mea toto. O le mea lea, e le tatau ona e faʻatino nei faiga mo aso e lua aʻo leʻi pasia le suʻega mo le suʻesuʻeina o meaola.
  • Sauniuniga mo le toto foaʻi e aofia ai le faasaʻoina o gaioiga faaletino. 1-2 aso aʻo leʻi faia le suʻega, e manaʻomia le faʻaitiitia o gaioiga faaletino, lea e aofia ai e le gata o taʻalo taʻaloga poʻo le tauaveina o avega mamafa, ae e vave foi ona aʻe i luga o faasitepu, faʻavae.
  • I le taimi lava e tasi, e fautuaina e aloese mai le atuatuvalega o lagona, popolega, vaivai, talu ai ona mafua ai se suiga i le paleni o le tino.
  • I le va o le meaai mulimuli ma le taimi o le toto sampling, 8-12 itula e tatau ona pasia. E mafai e se tagata matua ona tu i se vaitaimi o le 12 itula, ma mo tamaiti e mafai ona faaitiitia i le 8 itula ma se taumafataga malamalama.I le faaopoopo atu i le mea moni o le toto foaʻi e tatau ona faia i le taeao ma luga o se manava gaogao, e le mafai ona e faʻaaogaina le tele o vai poo vai inu i luma. I se tulaga ogaoga, e faʻamalie ai lou fia inu, ua faʻatagaina oe e ave sina sipuni vai mama. Peitai, o le faʻatagaga mo lenei mea e tatau ona maua mai le fomaʻi i le taimi o le resitalaina o le itu mo le suʻesuʻeina o meaola.

O le sauniuniga tatau o le tagata gasegase mo foai toto mo le biochemistry e taʻu mai ai se fomai sili ona maualuga. I le uma, o toto taʻitasi o le toto e faalagolago i mea eseese, lea e tatau i le fomaʻi ona lapataʻia le tagata maʻi aʻo lei alu o ia e faia se auiliiliga. E mafai ona maua le toto i se malulu? Afai o le auiliiliga ua faatonuina e se fomaʻi, ona mafai lea. Afai e le masalomia e le fomaʻi lou maʻi, e tatau ona e taʻuina atu ia te ia. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona foaʻiina le toto i taimi o manaseta; o faʻamaoniga o suʻesuʻega ole toto i le taimi o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi i fafine e eseese lava.

Menstruation e mafai ona afaina ai taunuuga o le suʻesuʻega, e tusa lava pe ua saunia lelei le fafine, e mafai ona ia faʻaalia le le lava o le hemoglobin, o le vavae ese i le tala o le hormonal ma isi mea e le tutusa ma tulafono masani.

E tatau ona maitauina i nisi tulaga, pe a suʻesuʻeina nisi o toto toto, o sauniuniga mo le auʻiliʻiliga e mafai ona manaʻomia ai faʻasalaga faaopoopo:

  • O le mea lea, ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga ole urea, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuese iʻa, aano o manufasi ma meaʻai e pei o le ate ma fatuga mai le taumafataga i ni nai aso ao leʻi faia le suʻesuʻega. O le tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o le ava malosi i lenei mataupu o le a faʻaopopoina i le 3-5 aso.
  • Pe a suʻesuʻeina le maualuga o le cholesterol poʻo le tele o lipoproteins, o le vaeluaga o meaʻai ma le taimi ole samples e tatau ona le itiiti ifo ma le 14 itula. Ina ia faia se suʻesuʻega, e le manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻatapulaʻa le gaioiga faaletino.
  • O le suʻesuʻeina o le maualuga o le macroglobulin o le a manaʻomia ai le lafoaia o meaʻai aano i le tolu aso ao leʻi faia le suʻesuʻega. E afaina ai le tele o aano o aano o manufasi i taumafa a le tagata ma le maualuga o le creatinine i totonu o le toto.
  • Aʻo suʻesuʻeina le kulūkose, e tatau i le tagata maʻi ona sauni mo le suʻega muamua. E faʻasaina le le naʻo le 'aiina o meaai i le taeao ae leʻi suʻeina pe inu vai ma meainu, ae faʻapipiʻi ou nifo pe faʻaaoga le kuki e faʻamalo ai lou manava. I ni nai aso aʻo lei faia sea suʻesuʻega, e tatau ona e mautinoa e le toe faia ni togafitiga ma togafitiga.

Fomaʻi

E faʻapefea ona sauniuni mo le auʻiliʻiliga pe a fai togafitiga? I sauniuniga mo le suʻega, e tatau ona taofi le ave o vailaʻau muamua. Afai e le mafai ona faia lenei mea ona o se taufaʻatau i le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi, ona tatau loa lea ona e faʻatalanoa lau fomaʻi:

  • O faʻasolosolo ma togafitiga e mafai ona matua faʻafefe i luga le maualuga o le calcium.
  • O le ascorbic acid ma le paracetamol e faateleina ai le maualuga o le kulukose.
  • Vitamin A ma nisi o le hepatoprotectors e aafia ai le maualuga o le ESR.
  • Aspirin ma vailaau faʻateʻa e faʻaititia ai le mafaufauga hemoglobin.

I ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega toto mo le haptoglobin, e tatau ai, i le maliega ma le fomaʻi ma i lalo o lana siaki faifaipea, e taofi le avea o estrogens ma androgens, contraceptives ma methyldopa, talu ai e umi se taimi e manaʻomia ai le aveesea atoatoa o latou vaega mai le tino.

Afai e te faia togafitiga i aso taʻitasi ma o lau taamilosaga e faʻatatau i la latou mea e fai, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea, masalo o le mea moni, o le a ia fuafuaina ma le fuafuaina se suʻesuʻega i le taimi o le suʻega ina ia faʻamaonia ai mea sese i le suʻesuʻega ona o fualaau.

I le taimi nei ua e iloa le sauniuni mo se suʻega o meaola, o le ae maua ai le sili ona faʻatuatuaina taunuuga, i luga o le faavae o le a faia ai e le fomaʻi se suʻesuʻega saʻo ma faʻamaonia se togafitiga lelei.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga i le Suesuega o Biochemical

Toto o le toto o se tasi lea e sili ona masani ona faʻaaogaina i le taimi ole suʻesuʻega faafomaʻi, naʻo le na o le suʻesuʻega ile suʻesuʻega. Ae maise lava le lauiloa i lenei metotia suʻesuʻe, o le mafai lea ona maua ni faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma faʻamaʻi fatu, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi vailaʻau eseese, e aofia ai le hepatitis, le amataina ma le atinaʻeina o maʻi mumusu i le amataga.

Ole taimi e iloagofie ai faʻamaʻi e faigofie e le gata ona taofi i le atinaʻe, ae ia faʻateleina foʻi le togafitiga o le maʻi. O le faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o meaola e mafai ona faʻaaoga ai suʻesuʻega i le fale suesue, faafetai lea e mafai ai ona iloa le galuega o totoga o le tino, faʻamalamalamaina faʻamatalaga e uiga i suiga o loʻo tutupu i totonu o le tino, pe o iai se manaʻoga mo elemene.

Mo lenei mafuaʻaga, o lenei ituaiga auʻiliʻiliga o loʻo faʻatulagaina i le amataga o togafitiga. E mafua lenei mea ona o le faʻafetai tele ia te ia, o tagata tomai faapitoa o le a maua le tele o faʻamatalaga e uiga i le setete o le soifua maloloina. I le taimi o le filifiliga o taunuuga o le auiliiliga, o le tele o numera e faʻaaogaina, faʻapitoa, i le a le tulaga o le toto.

A maeʻa ona tuʻuina atu, e tatau ona suʻesuʻe iʻuga o suʻesuʻega faʻamaonia o le toto mo le biochemistry, ma e mafai ona faʻaaogaina i ni vaega o vailaʻau.

E pei o:

  • togafitiga
  • finocrinology
  • Urology
  • gastroenterology,
  • cardiology
  • gynnecology, ma isi.

I le faʻaaogaina o se suʻega o le toto, o le a le gata ina faia ai e le tagata tomai faapitoa se faʻamaoniga, fuafua pe o le a le tulaga o loʻo maua ai le maʻi, o se togafitiga e faʻataʻitaʻiina i le maʻi. E le gata i lea, o le a amanaia e le fomaʻi uma faitioga o loʻo tautala ai le tagata maʻi, i le a le tulaga o le tulaga masani, o le galuega o totoga i totonu.

O le tuufaatasiga o le toto e le mafai ona suia vave. Latou te amanaʻiaina faʻamaumauga o meaola o meaola ma o latou suiga i taimi o gasegase. O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona iloa vave le tele o faʻalavelave faʻalavelave e tutupu i le taimi o galuega a le tino, e tusa lava pe i fafo e leai ni faʻaaliga o le maʻi. E mafai ai e oe ona amata togafitiga poʻo le puipuia.

Tulafono faavae o sauniuniga

O nisi o ituaiga o suesuega o le toto (suʻesuʻeina o meaola oona, suʻesuʻega toto mo hormones) e manaʻomia ai aʻoaʻoga faʻapitoa. Ae iai tulafono lautele mo le sauniuni mo le auʻiliʻiliga:

  1. E tatau ona faia se suʻega toto i le taeao - mai le 8 i le 11 itula. Talu ai o aʻafiaga o meaola ma meaola o loʻo aʻafia i suiga o le diurn, ma o fua faatauaina o fuainumera fuainumera fuainumera na maua i le taimi o le samasama toto i le taeao.
  2. O le toto e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao. I le afiafi, i le afiafi o se suʻega o le toto, e le manaʻomia le 'ai o mea mamafa, falai ma gaʻo. I le va o le taumafataga o le afiafi ma le toto e tatau ona le itiiti ifo i le 8 itula, ae le silia le 14 itula. O le inu i lenei vaitau e mafai ona avea ma vai e leai ni vai. O lea sauniuniga mo se suʻega toto e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o mea taumafa, o loʻo aʻafia i totonu o le manava, e le gata o se aafiaga tuusao i le mautinoa o le iuga, ae o se mea e le tuusaʻo - o le maualuga o hormones suiga, o le vavao o le faʻataʻitaʻiga e aliali ona o le faateleina o le aofaʻi o gaʻo.
  3. E le fautuaina e fai se suʻega toto pe afai o loʻo e inuina vailaau, aua o lenei mea e mafai ona faʻasese ai iuga o suʻega. Ia mautinoa ia taʻu atu i le fomaʻi o le na faʻaaogaina oe mo se suʻega toto o loʻo e aveina le vailaʻau. Atonu o le a fautuaina e le fomai e musu e ave le vailaau mo sina taimi, ia lava mo le tino e faʻamalo ai ia lava (10-14 aso). Afai e talafeagai le foai atu o le toto e iloilo ai le aoga o togafitiga, ona tatau loa lea ona faia muamua nai lo le 7-14 aso pe a uma le tui mulimuli o le fualaau.
  4. E matua faasaina le inuina o le ava i le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega. Talu ai ona o le ava e afaina ai le gaioiga o le tino i totonu o le tino, lea e mafai ona aafia ai le sao o le auiliiliga.
  5. Aua e te ulaula mo le itula aʻo lumanaʻi le totoina o le toto, aua o le ulaula e afaina ai le pule faʻanatura o vailaʻau oona.
  6. E tatau ona aloese mai le malosi o le lagona ma le faaletino ina ia aloese mai suiga o meaola ma meaola, ma o se taunuuga, o le fenumiai o le auiliiliga.
  7. E le manaomia le foai atu o le toto pe'ā uma se suʻega faʻavae, physiotherapeutic poʻo isi togafitiga faafomaʻi. Talu ai e mafai ona latou faia se fesuiaiga i nisi o potu suesue.
  8. Afai e manaʻomia lou suʻeina o le suʻega i le tele o taimi i le faasologa ina ia mafai ai ona mataʻituina mataʻupu o suʻesuʻega i faʻamalosi, ona maua ai lea o taunuuga saʻo, e tatau ona faia uma suʻega i le taimi tutusa o le aso, i le lava suʻesuʻega, ma sauniuniga tutusa mo se suʻega toto.
  9. Aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, e fautuaina e faʻafilemu ma malolo, mo se faʻataʻitaʻiga, nofo i le fale suesue mo 10-15 minute.

Suʻesuʻega Faʻamalosi

Ina ia maua se faʻamaʻiina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e manaʻomia le sauniuniga faapitoa mo le totoina o le toto mo le suʻesuʻeina o meaola faʻapitoa:

  • 2 aso le vavalalata ava malosi, vailaʻau (e pei ona malilie i le fomaʻi), vailaʻau faʻasolosolo, e aofia ai vitamini,
  • o le suʻesuʻega e le o faʻatinoina i mataupu o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau oona, hormones ma le togafitiga o le radiation, talu ai ona o lenei tulaga o loʻo faʻasaina ai le faʻaogaina o le immunoglobulin,
  • mo le faʻatuatuaina ma le le faʻatagaina o ni mea sese-lelei, e tatau ona le tatau ona faʻaaoga fualaau anti-allergenic 7 aso aʻo leʻi faia le suʻega,
  • o le suʻesuʻega e faia i luga o se manava leai.

E uiga i le faʻailogaina, e tatau ona maitauina: o se vaitaimi ogaoga o le faʻamaʻi, faʻaleagaina, togafitiga o vailaʻau.

'Ai

O le sauniuni o le tagata maʻi mo se suʻega o le toto e aofia ai le faʻaaogaina o mea taumafa ao leʻi faʻamalosi. Meaʻai e faʻafefiloi i totonu o le manava pe a uma ona 'ai:

  • suia le maualuga o le gaʻo, gaʻo, proteins, hormones ma isi vailaʻau,
  • faʻaauau le galuega o enzymes
  • faʻapupula pe faʻaitiitia le viscosity toto.

O se taunuuga, o taunuuga o se suʻega toto o le a le faʻatuatuaina.

E manaia le suega i le taeao pe a mavae le moe i se po - i luga o se manava gaogao. Afai ei ai ni faʻafitauli faigata e tausisia ai lenei tulafono, ona tatau loa lea ona e tausisi i manatu nei:

  • 'aua le' ai meaai falai mo aso e lua,
  • le aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai caffeinated i le 24 itula,
  • i le aso ao leʻi faia le suʻega, e tatau ona mama le taumafataga,
  • a itiiti ifo i le 4 itula aʻo leʻi faia le suʻega, 'aua le' ai meaʻai gaʻo, talu ai o le maualuga o le gaʻo o mea gaʻo i le toto e faʻasalaina ai le taunuuga,
  • aua e te inu i le carbonated, susu (lactic acid) ma le valiina o meainu, sua. E leai se aoga o le vai i le iuga mulimuli, ae e sili atu le aloese mai le ave,
  • aua nei e suʻeina se suʻega o le toto pe a uma le taumafa taumafa (taumafataga).

Sauniuniga mo se suʻega o le toto faʻamaʻi: ave togafitiga

O le faatosinaga o le tele o fualaau faasaina i luga o taunuuga o suega suesue, e aofia ai se suesuega o le toto o meaola, na suesueina auiliili. E ui i lea, e le mafai ona vavalo mamao pe faapefea ona suia le taunuuga ole suesuega ona o le amanaia o uiga patino o le tino o se tagata faapitoa ma le i ai o faamaʻi masani. Mo le mafai e le fomaʻi ona mafai ona faʻamatala saʻo ia taunuʻuga na maua mai i le fale suesue, e tatau ona lapatai se fomaʻi e uiga i vailaʻau ua ave. E fautuaina e talanoa muamua ma le fomai i le avanoa e taofi ai le mauaina o ni vailaʻau mo sina taimi.

Tulaga o lagona ma gaoioiga faaletino

Sauniuniga mo se suʻega o le toto o se tagata matua e faalagolago i lona lagona faʻalagona, talu ai ona o soʻo se tulaga atuatuvale e aafia ai le tino o le tagata. I lalo o le atuatuvalega, o le vaega alofa o le faiga o tulafono faatonutonu o le neurohumoral ua amataina, lea, i le itu, e oo atu ai i le faateleina o le gaosiga o hormones ma enzymes, e mafua ai se suiga i le gaioiga o le tino o le tagata. O faʻalavelave uma o nei faiga e aafia ai iuga o auiliiliga. O gaoioiga faaletino e faʻaalia ai foi i totonu o le tino, aemaise lava o le hormonal ma le enzyme, ma, o le mea na tupu, o le numera o meaola faʻasolosolo i totonu o le tino, e sili atu ona malosi, ma o gaʻo i totonu e sili atu ona malosi. Ina ia faʻateleina le faʻaaogaina o aʻafiaga o mea ua taua i luga i le sauniuni mo se suʻega o le toto, e manaʻomia:

  • le aofia ai soʻo se gaioiga faaletino ma taʻaloga,
  • ia tausia le lagona i se tulaga o le paleni: e le o le faatagaina o se osofaʻiga malosi o lagona,
  • I le taimi lava aʻo leʻi faʻamalosi, e fautuaina e nofo filemu ma malolo.

Aga masani leaga

O le inu malosi o le ava e afaina ai uma gaioiga e tutupu i totonu o le tino o se tasi. O le faʻamavaeina o mea inu ava malosi e afaina ai le gaioiga o le enzyme system of the body, e aʻafia ai le masima vai masima ma le manava faʻaleleia. O le ulaula ei ai lona aafiaga i le leo o le vascular system, faʻaleleia ai le faʻalavelave o le tino, faʻaopoopoina le faʻaogaina o vailaau oona. O nei faiga uma e taʻitaʻia ai suiga taua o le toto. I le faʻaitiitia o aʻafiaga leaga i sauniuniga mo se suʻega o le toto, e fautuaina ai:

  • 30-60 minute aʻo leʻi faia le suʻega aua le ulaula,
  • i le 72 itula - aofia ai le faʻaaogaina o ava malosi.

Fomai o tamaʻitaʻi

O le tulaga o le tino o se fafine i totonu o le masina e mafai ona suia. O le suʻega o le toto mo mea faʻapitoa e pei o le hormones (faʻamalosi-faʻamalosi, luteinizing, estradio, prolactin, progesterone, androstioneione ma isi) ua fautuaina ina ia faia i se aso faapitoa o le masina poo le taimi o le maitaga. E mafua lenei mea i se suiga taua i le faʻamasinoga o hormones o fafine ma a latou metabolite. O le maʻitaga e afaina ai foi taunuuga faaiu o suesuega, talu ai o le vaitaimi lea e tupu ai suiga o le hormonal i le tino, ma faalagolago i le tausaga o le gestation, o le faateleina o le tele o mea i totonu o le tino e suia: proteins, enzymes, hormones, ma isi. E faʻapefea ona suʻe se suʻega toto toto? Sauniuniga mo lea mea ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi mo tamaitai taʻitasi.

Taimi o le aso

E i ai nisi ituaiga o faʻamatalaga o meaola, o lona taua e faalagolago i le taimi o le aso, mo se faʻataʻitaʻiga, o faailoga patino o le metabolism i le ponaivi o mea. Afai e faatonuina e le fomaʻi lenei auiliiliga mo le faamoemoe o le mataituina, ona tatau lea ona faia i le taimi e tasi.

I le sauniuni lelei mo se suʻega toto mo se suʻesuʻega o meaola, o le taunuuga o le a saʻo lelei ma mafai ai e le fomaʻi ona suʻesuʻeina ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

O le suʻeina o le toto o se suʻesuʻega taua lea e fesoasoani e faʻamautinoa uma ai le mafuaaga o le soifua maloloina lautele ma iloa le faʻamaʻi, togafitiga. Totogi toto e faia foi o se vaega o le foai. Mo nei faʻatonuga uma, e manaʻomia se sauniuniga, ma o le tulaga lelei o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻatuatuaina o le auiliiliga o le a faʻalagolago. O le mea lea, e manaʻomia e tagata uma ona iloa mea e le mafai ona faia aʻo le i faia le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a tatou mafaufau i le toto sampling mo suʻega eseese, o se vaega o se foaʻi.

Mo a mafuaʻaga e ono tupu ai le faʻaleagaina?

O se suʻega o le toto o meaola e fai ma faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona iloilo le galuega ma le tulaga o totoga uma a le tagata.

Ua tofu tagata uma ma lenei faiga. Ina ia mafai ona manuia le auiliiliga, o se tagata i le taeao i luga o se manava gaogao e tatau ona foai mai le toto mai se vein.

O le tausi maʻi e tosoina se tafaoga faapitoa i luma. Ona ia togiina lea o le vela ma se nila ma aoina le toto i totonu ole suʻega. E le pulea e se tagata lenei faiga i soo se auala, ae o sauniuniga lelei mo le foai toto mo le suʻesuʻeina o meaola o meaola e taua tele. O le mea lenei e iloa ai le faʻamaoni o le iuga. E le toto foi le toto aʻo leʻi maeʻa.

Faʻatulagaga faʻataʻitaʻi

O le faiga masani sauniuniga e faigofie, o le mea autu o le mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa. E mafai ona e fesili muamua i se tausi maʻi.

O le tulaga autu mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ole biochemistry o le manava gaogao o le maʻi. E le tatau ona pipii i le vave i le taeao. E mafai ona oʻo i le afiafi, o le mea autu o le le itiiti ifo i le 6 itula na pasia mai le taimi o le taumafataga mulimuli, e sili atu pe a fai 8. E le o manaʻomia foi le faʻatau. Snacks aofia ai le lauti, kofe, aemaise lava le suamalie. E leai se suka mama ma o le vai e lelei. E mafai ona e inu. Afai e tatau ona e foaʻiina le toto mo le suka, faʻamalosi ou nifo e aunoa ma le faʻaaogaina o se paʻu, i se faaopoopoga, e mafai foi ona iai ni mea suamalie ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le auiliiliga.

Faʻatasi ma isi suʻesuʻega

Aʻo le i faia isi suʻega ma faʻaaogaina taualumaga, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se vein. Aemaise lava pe afai o le X-ray, ultrasound, MRI, droppers ma injections. O nei ituaiga o suʻega ma taualumaga e mafai ona matua faʻaseseina ai le iuga. E faʻapefea ona sauniuni mo se suʻega toto toto? O lenei fesili e fiafia i le toatele.

Faʻafefea le sauniuniga mo suʻesuʻega

Ina ia faia se suʻesuʻega o suʻesuʻega o vailaʻau faʻasaina, o le a avea ma se aofaʻi mai se tagata maʻi i totonu o le 5 ml o le toto mai le vein vein. Ua matauina e le au tekinisia suʻesuʻe tulafono i le taimi o sampling.

O ia lava, o sauniuniga mo se suʻega toto o le:

  • tuu le ava malosi i le 2-3 aso,
  • aua le ulaula mo le 1 itula ao le i momoli,
  • na te tuu i luga o se manava gaogao, ma i le taeao,
  • e le mafai ona e inuina vailaʻau eseese aʻo leʻi foaiina atu le toto,
  • e le fautuaina e suʻe fualaau eseese,
  • ituaiga eseese o kuki e le faatagaina,
  • inu vaiinu
  • I totonu o le 24 itula, e le fautuaina e asiasi i le tele o auala mafanafana, e pei o le taele po o le sauna,
  • E taua le faasaoina o oe mai le faateleina o le mafaufau, faapea foi ma le malosi faaletino.

Faʻafefea ona pasia se suʻega toto mo hormones

Ina ia maua fua saʻo o se suʻega toto mo hormones, o tulafono lautele mo le sauniuni mo le faʻapipiʻi toto e tatau ona faʻaopoopogaina. E faʻatatau i le suʻesuʻeina o le hormone, e manaʻomia sauniuniga mo suʻesuʻega toto.

1. Oona horroone. E tatau ona taofi le faʻaaoga o fualaau faasaina lea e aafia ai le gaioiga o le lauroid gland, 2-4 vaiaso aʻo leʻi faia le auiliiliga. Afai e faia suʻesuʻega ina ia mataʻituina le aoga o togafitiga, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina fualaau i le na o le aso ole suʻega (e tatau ona maitauina i le itu o le auiliiliga).

2. Aneti-Muller Hormone (AMH / MIS). O le toto sampling mo lenei hormone e faʻatinoina i le 3-5 aso o le matatiole. I ni nai aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, e tatau ona vavaeese le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino. E le mafai ona e faia se auiliiliga i taimi o gasegase tuga.

3. Norepinephrine ma le Adrenaline. 8 aso aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, e tatau ona taofi le ave o alpha-blockers ma sacylates. O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, faʻaaoga le ava malosi, lauti, kofe, faʻi ma vitamini B.

4. Angiotensin. Sauniuniga mo suʻesuʻega mo lenei hormone e tatau ona amata muamua. Afai o le estrogen o loʻo faʻatonuina, ona tatau loa lea ona le aofia i le 1-2 masina aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega. Faʻaavanoaina o togafitiga - i totonu o le 3 vaiaso, faia o fualaau faʻasaina - 1 vaiaso aʻo leʻi oʻo i le toto sampling.

5. ACTH, cortisol - O aʻafiaga nei o hormones, o lea ao lei amataina le suʻesuʻega e te manaʻomia e te nofo i se toʻafilemu ma toʻafilemu mo le 20 minute. O le samples o mea mo le auiliiliga e faʻatinoina i le 9 itula, talu ona suia le maualuga o nei hormones i le aso.

6. Omoni feusuaiga. O fafine o le tausaga faʻa-fanau e tofotofoina mo lenei ituaiga o hormone i se tulaga vavalalata i aso o le taamilosaga. O le sauniuniga lea mo le suʻesuʻeina o le toto mo hormones sex. I le itu o le auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻaalia le vaega o le taamilosaga. O afea e faia ai faʻamatalaga feusuaiga:

  • LH, FSH ua tuʻuina atu i le 3-5 aso o le taamilosaga,
  • 17-OH-progesterone, DHA - sulfate, testosterone - 7-9 aso faʻasolosolo,
  • estradiol - 5-7 poʻo le 21-23 aso o le taamilosaga,
  • gasegase - 21-23 aso o le taamilosaga.

Aʻo leʻi faia suʻesuʻega o le hormone prolactin, e tatau ona faʻaesea le faʻamalologa o le paʻu mammary.

Toto toto

Toeitiiti lava o suiga i le tino e aʻafia ai le toto. I totonu o tagata, o se faʻataʻitaʻiga o meafaitino e masani ona aveeseina mai le limatusi lima po o le tulivae i totonu - i le nofoaga o le vein.

E mafai ona ave le toto mo le faʻafanoina i tagata e le tagolima - o se foai. I le tele o tulaga, o lenei suavai o se faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega eseese:

  • Aʻoga lautele. E mafai ai ona iloa le fuainumera o lela mumu, hemoglobin, sela paʻepaʻe, platelets, ma isi. Faʻamatalaga o faʻafitauli o le hematological, afaina, faʻaogaina o le tino.
  • Biochimium. O se suʻesuʻega e fesoasoani e iloilo ai le gaioiga o le tino atoa, o le galuega a nisi o ana totoga, ma le metabolism.
  • Mo le suka. Ole fua o le kulukose i le toto toto ua fuafuaina.
  • Immunological O le pasene o puipuiga i totonu o le toto ua maua. Faʻatagaina oe e faʻamaonia le le atoatoa i se taimi vave.
  • Suʻega Allergology. Fuafua le lagona lelei o se tagata i nisi allergens.
  • Serological. E fuafua ai le toto totoʻa, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi i se siama faapitoa, faʻamaʻi.
  • Hormonal O le faʻamoemoeina o le maualuga o soʻo se hormones i le tino, e faʻataga ai oe ona faʻamasino le i ai o nisi faʻamaʻi.
  • Oncomarkers. Faʻamaufaʻailogaina o aʻafiaga e maua mai i faiga o le toto i totonu o le tino.

O le a le mea e le mafai ona faia aʻo lei faia le toto: fautuaga lautele

O le a tatou auiliili atili auiliiliga mo sauniuniga mo suʻega taʻitasi o le toto. I le taimi nei - o le a le mafai ona faia muamua ni suʻega toto:

  • O suʻega e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao. E fia itula e leʻi mafai ai ona 'aina le toto? O le meaai mulimuli e tatau ona 8-12 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga.
  • Le faʻaaogaina o meaʻai po o vailaau faʻasaina o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic.
  • I le afiafi o le suʻega, o loʻo i ai le gaʻo, mea vevela, mea suamalie, suka mama.
  • E fautuaina e te teena fualaau 'aina, faʻi ma avocados aʻo leʻi faia le faʻatinoga.
  • Taumafai e aveese le laʻau - cilantro ma dill mai le meaai.

O le a se mea e mafai ona e faia aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga: fautuaga lautele

Ua e iloa nei mea e le mafai ona e faia aʻo lei foaiina atu le toto. O le lisi lenei o gaioiga e mafai ona faʻatagaina aʻo le i faia le taualumaga:

  • Le faʻaaogaina o vaiinu mama - e leai, e aunoa ma ni vailaʻau.
  • I le aso ao lumanai le faʻatinoga, faia le 'aiga o le afiafi ma le aano paʻu, falaoamata, fualaau faisua (kuka poʻo le fou), iʻa maualalo.
  • Suia le mayonnaise salad dressing mo le 'aiga o le afiafi ma le olive ma le suauʻu fuālaʻau.
  • I le aso ao lumanai le faʻataʻitaʻiga, ua faʻatagaina ai e 'ai pia, rimoni, apu, apricot, plums. O fualaau mamago - apricot ma masi mago.

Suesuega sauniuni

O lenei o le a tatou iloiloina auiliiliga taua o sauniuniga mo le faʻatinoga:

  • Aua e te ulaula ao lei foaiina le toto. Fukaisi ulaula mulimuli - e le sili atu nai lo le itula ao leʻi faia le taʻaloga.
  • Faʻasese ese faʻagasologa o mea faʻale-tino ae leʻi faia se faʻataʻitaʻiga o meafaitino.
  • Aua nei inuina ava malosi ao le i tuuina atu le toto. O le faʻamaʻavale mulimuli o soʻo se meainu malosi e lua aso ao lumanaʻi le aso ole suʻega. Afai e pasi se faʻataʻitaʻiga mo suʻega mo HIV poʻo le hepatitis, ona oʻo lea i le 72 itula.
  • E tatau foi ona e puipuia oe lava mai gaioiga faaletino eseese. E aofia ai foi le tauvaga, vave oso / tumutumu o faasitepu.
  • O le lagona faalemafaufau e tatau ona toʻa ma paleni.
  • E aoga le sau i le faʻataʻitaʻiga i le 15 minute - ua lava lenei taimi e faʻafilemuina ai aʻo leʻi oʻo i le suʻega faaletino ma lagona.

O le mea sili lava, ia gauai atu i le le faʻaaogaina o le meaʻai, ava malosi ma fualaau faasaina. O i latou ia e muamua faʻaseseina taunuuga o suʻesuʻega na faia.

Aotelega o auʻiliʻili suʻesuʻega

Sauniuniga mo se suʻega lautele o le toto e faapenei:

  • E naʻo luga o se manava gaogao e maua ai suʻesuʻega.
  • O le meaai mulimuli - ia le itiiti ifo i le 3 itula aʻo lei faia le faʻatulagaga.
  • O le toto e faatagaina e foai atu e le gata i le taeao, ae faapena foi i le aso.
  • O le a le mea e le 'aina ao le i tuuina atu le toto? Mea mai le lisi i fautuaga lautele.
  • Faʻasalaga o le tino, lagona faʻalagona, inu ava i le aso ao leʻi faia se toto samples. Fuʻa - i le itula.

Suesuega o meaola

Mafaufau i mea e le mafai ona e faia aʻo lei foaiina atu le toto mai se vein i lenei tulaga, lea e fautuaina e tagata atamamai:

  • Faʻasalaga o faʻafitauli faaletino ma faalelagona, ava malosi ma ulaula i le 24 itula ao lei faia se suʻe toto. Smoking - mo le 1 le itula.
  • O se auiliiliga ua tuuina atu i luga o se manava gaogao i le taeao. Mai le taimi o le meaai mulimuli, e le itiiti ifo ma le 10-12 itula e tatau ona pasia.
  • Afai ei ai se manaʻoga faʻanatinati, ona faʻamaonia lea o le toto pe a uma le 4 itula o le anapogi.
  • I le aso ao leʻi faia se suʻega, faʻafefea foi ona faʻaaogaina le suimui, lole ma toe faʻaleleia o mea faʻaalu.
  • A aunoa ma ni tapulaa, e mafai ona inu vai e le o ni vai inu vai e le o iai ni vailaʻau.

Manatua o le suʻesuʻeina o meaola o meaola e matua nofouta lava i le soliga o nei tulafono - o le le amanaiaina oi latou e mafai ona taʻitaʻia atu ai i faʻasalaga suʻesuʻega.

E faʻapefea ona aafia le taunuʻuga i meaai?

I le afiafi, ao le i faia le suʻega o le toto, e sili atu le lelei le le soʻo. O le a sili atu le mamafa o le gastrointestinal tract. Ma afai e manaʻomia lou iloa o faʻamaʻi i le ate, pancreas, gall sladder, ona sili lea ona lelei le tausia o se meaai mo le 2-3 aso. Ole tino gaʻo, falai, meaʻai mama, meaʻai vave, o sauga o le a aʻafia ai aʻa ma faʻalavelave ai le taunuuga.

O meaʻai na 'ai e se tagata i le aso na muamua atu e mafai ona faʻamalosia ai le maualuga o coagulability. O le toto o le susu e le talafeagai mo suʻesuʻega.

Faʻamatalaga ma fualaau faasaina

Soʻo se vailaʻau e taofia muamua. E faʻaaoga lenei mea i vitamini, faʻamataʻu tautala, antihistamines, painkillers, hormones, ma antibacterial drugs. E naʻo le maeʻa lava o se suʻega ole toto e mafai. O le sauniuni mo se mea taua.

E i ai mataupu pe afai e le mafai ona faʻailoa le vailaʻau, ae o le fomaʻi e tatau ona nofouta i lenei mea. Afai e te manaʻomia le suʻeina o se suʻega lona lua, ona e manaʻomia lea ona faia lenei mea i le fale suʻesuʻe. E tatau ona tutusa le taimi o le aso. Ona oʻo loa lea o le faʻamoemoe. O le auala lenei e sauniuni ai le suʻesuʻeina o meaola, e tatau ona faia le toto e tusa ai ma tulafono.

O a faailoga e aofia i le biochemistry?

O se suʻega o le toto e maua mai ai ni faʻamatalaga. E naʻo le fomaʻi e tatau ona faʻaumatia le iuga. E le faatagaina le faʻaiʻuga a le tagata lava ia. Afai o se vavaeesega mai le masani o soʻo se tasi o faailo e iloa, ona leʻo faʻaalia ai lea o se togafitiga.

O faailoga autu o le siamaina o le toto e aofia ai:

Glucose o le puna sili lea ona taua o le malosi i le tino. O loʻo faʻapalapala ma faʻafefiloi gaʻo gaʻo i le gaʻo laitiiti. Suauu toto e mafai ona talanoa e uiga i le maʻisuka. E mafai foi ona e iloa le aoga o togafitiga o lenei faamaʻi. E taua le mataʻituina o le maualuga o le kulukose, talu ai o loʻo aʻafia ai le malosi i le tino.

AST ma le ALT o enzymes ia e faʻapipiʻiina i le ate ma o ni faʻataʻitaʻiga o lana galuega. E maua i totonu o potu o le ate ma laʻititi i le toto. Afai e tele naua, ona ono faailoa lea o le faʻaumatia o le ate ma le faʻamaʻaloga o le enzymes i le toto.

Alkaline phosphatase, o se enzyme lea e maua i le toetoe o tino uma o le tino. Ae o le toʻatele oi latou e mauʻoa i le ate ma le ponaivi.

Cholesterol o le lipid lea e aofia i le metabolism. O le siʻitia i lona maualuga e faʻateleina ai le faʻamaʻi o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, talu ai e mafai ona faaputuputu io latou puipui. O lenei mea ua tupu i le vavalalata o lo latou lafoaia ma le poloka. O lea la e mafai ona atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

Cholesterol e aʻafia ai hormones male feusuaiga ma faafou selu.

Bilirubin. E tupu i le lautele, tuusaʻo ma le tuusao i le suʻesuʻeina o le toto. Hemoglobin malepe ma bilirubin. E fesoasoani le ate i le faʻamavaeina mai le tino. Afai e maua tele le bilirubin, atonu e taʻu mai ai ole ate e le maloloina. O lenei enzyme o le lanu samasama i le lanu, faatasi ai ma lona faateleina o mea i totonu o le tino, o loo i ai le jaundice.

Urea, lea e fai pe a faʻavaivaia faʻamaʻi amino. E mafua mai i le tino e fatugaʻo ma, e tusa ai ma lea, o loʻo faʻaalia ai a latou gaioiga masani poʻo le faʻalavelave.

Albumin, lea o se porotini e faia i le ate ma aveese e fatugaʻo. Faʻaalia le faʻaogaina o nei okeni. O le autu ma le tele o polotini toto. O le albumin o loʻo i ai se galuega feʻaveaʻi ma le faʻasaʻoina o le toto.

Uʻamea - e faʻataunuʻuina foi se galuega feʻaveaʻi, auai i le hematopoiesis ma metabolic processes. O le uʻamea masani i totonu o le toto o le hemoglobin masani. Faʻalagolago i le faʻamaoniga faapitoa o le a suʻesuʻeina, o le sauniuniga mo le foai toto mo suʻesuʻega o meaola o meaola. E uiga i lea mea.

O le a le uiga o le vavaeeseina mai le masani?

O se suʻega ole toto e manaʻomia e fuafua ai faʻamaʻi o loʻo iai.

O le mea lea, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli ole gasegase.

O le faʻaitiitia o le suka toto e mafai ona maua i faʻafitauli faʻaleagamoni i totonu o le toto, o le faateleina e tele lava ina faʻaalia ai le maʻisuka.

Afai e maua le faateleina o le albumin, e ono iai se vai inu. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga faʻavae, o le faʻalautele ma le faʻaitiitia o le albumin i totonu o le toto e mafai.

Ole tele ole urea o loʻo faʻamaonia ai e le lelei le lelei o gaʻo. Faatasi ai ma se faaitiitia o le Urea, o se aofaiga tele o le ammonia ua faia i le tino, e tupu lenei mea i le oona. E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi o le ate e mafua ai ona paʻu i le Urea.

O le faʻatagaina o le ALT ma le AST o lona uiga ua maliliu ia ate.

Mo faʻamoemoega e faʻatuatuaina, faʻapitoa le sauniuni mo le toto toto mo suʻesuʻega o meaola o meaola.

Vaega o suʻesuʻega o meaola

O suʻesuʻega o meaola faʻamaʻoti e faʻaalia ai mea le talafeagai i le toto. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa le atinaʻeina o fomaʻi i le taimi muamua, o lona uiga, i le vaitau pe a leai ni faʻaaliga fafo.

O le faʻatuatuaina o taunuuga e faalagolago i le tele o mea. Ae i le taimi lava e tasi, o le sauniuniga saʻo mo le auiliiliga e taua tele. I le faʻaaogaina o le suʻesuʻega, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i vaega nei o vaega taua:

  • Pulu ma vailaau faʻamalosi faapitoa na gaosia e le tino o le tagata i le taimi o le atinaʻeina o tulaga ogaoga.
  • Enzymes e mafai ai e oe ona suʻe le saʻo lelei o le gaioiga o le ate ma le paʻu.
  • Carbohydrates, aemaise lava, le tele o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  • Pigments, o faailoga ia o le tele o faʻamaʻi.

  • Lipids, o mea taua ia mo le fuafuaina o le setete o le cardiovascular system atoa.
  • Vitamini ma mea e le oona.
  • Laititi o le mamafa o fualaau oona, o loʻo faʻaalia ai le i ai o soliga matuia i le galuega o totoga patino.

Isi manaoga taua

E tatau ona e iloa o le gaosiga o vailaʻau faʻasaina i le tino o le tagata e afaina i le ulaula tapaa. O le mea lea, e manaʻomia e tagata ulaula mamafa, pe a le o le tuʻuina atoa o le ulaula tapaa, ona faʻaitiitia le numera o sikaleti ulaula i ni nai aso aʻo leʻi suʻeina. Taofi le ulaula tasi i le tasi itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling.

E le gata i lea, o le faʻafoega o vailaʻau e mafai ona faʻasese ai taunuuga o suʻega. E tatau ona lafoai i latou i le tolu aso ao lei faia le suʻesuʻega o meaola, ae afai e le mafai ona faia, ona tatau lea ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

Ina ia leʻo se faʻamaoniga le saʻo, o lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a filifilia filifiliga. E tatau ona e nofouta e mafai e vailaʻau masani ona aafia aʻafiaga o suesuega o meaola e pei ona taua i lalo:

  • Vitamin C ma le paracetamol e faateleina le aofaʻi o le kulukose.
  • Vitamin A ma nisi o le hepatoprotectors o loʻo atagia i le ESR.
  • Aspirin ma vailaau faʻamaʻi faʻaitiitia le hemoglobin.

O le tulaga o le mafaufau o se tagata e mafai foi ona aʻafia ai le saʻo ole faʻamatalaga. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le toto foaʻi, e tatau ona e nofo i se nofoaga malolo mo le tusa o le kuata o le itula, taumafai e faʻalogo lelei.

Tulafono Faaopoopo

O le suʻega o le toto ma le sauniuniga mo le faʻamasinoga o ni matāfaioi talafeagai. E tatau ona e malamalama o le sauniuniga mo le toto foaʻi mo suʻesuʻega i luga o faʻamaumauga faapitoa e mafai ona ese siʻitia.

Taua! E tatau ona manatua o tulafono faavae o loo lisi atu i luga, o le tagata gasegase i soʻo se mataupu e tatau ona mataituina.

Faʻalagolago i mea e tatau ona faia i le toto, o fautuaga nei e ao ona matauina:

  • A o leʻi foaiina atu le toto mo le Uria, e tatau lava ona vaʻavaʻavaʻavaʻaina le tino faaletino mo ni nai aso. E le gata i lea, o aano o manu, ate ma iʻa e tatau ona aveeseina mai le meaai i ni nai aso. O le inu i le gasologa o lenei vaitau e na o le vai mama e mama, ma o le faʻasaina o le taumafa ava malosi ua faʻalauteleina i le 5 aso.

  • O le toto na foaiina mo auiliiliga ina ia iloa ai le maualuga o mea o le lipid, e pei o le cholesterol ma le lipoproteins, e le tatau ona muamua atu nai lo le 12 itula ina ua uma ona 'ai. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faʻatapulaʻaina o gaioiga, ae e tatau ona e teena le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e maualalo ai le lipids i le sefululima aso ao leʻi faia le suʻega. O le meaai e le manaʻomia ai le fetuunaiga, ae na o le faʻamamaina vai e mafai ona inu.
  • I le glucose foai e tatau ona saunia ma le faaeteete. Aʻo leʻi oʻo i le sampling samples, e le gata e 'ai pe inu, ae faʻaaoga foʻi le kuki pe fufulu ou nifo. E mafai ona maua tali sese e uiga i le talaaga o togafitiga ma isi fualaau.

  • O le suʻega o le toleniga o le kulukose e masani ona faʻasolo ina ua uma ona faʻamaonia le tau o le kulukose. Sauniuniga mo suʻesuʻega e amata i aso e tolu e tusa ai ma manaoga lautele.
  • Ina ia foai atu le toto mo auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le macroglobulin poo le creatinine, e tatau ona e lafoaʻi meaʻai i le tolu aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega.
  • Afai e te manaʻo ia maua ni faʻamaoniga saʻo o vailaʻau e faʻaalia ai galuega o le ate, pancreas poʻo le gall soda, ona e tatau lea ona e mulimuli i se taumafataga leʻo mo aso e tolu. E taua le aua nei faʻaitiitia le faʻaogaina o meaʻai faʻatasi ma se tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le le 'ai o meaʻai gaʻo ma falai, meaʻai vave ma ni sau sauʻai.

Afai e ofoina atu le toto mo le faʻamoemoega o le toe faia o suʻesuʻega faʻasolosolo, ona tatau loa lea ona faia i totonu o le fale suʻesuʻe. E le gata i lea, o le toto foaʻi e tatau ona mafai i le taimi e tasi o le taimi muamua.

E faʻapefea ona sauniuni mo se suʻega toto toto?

O tapenapenaga mo se suʻega o le toto e aofia ai le matuia o tapulaa i luga o le taumafataga ma aso masani. Mafaufau i fautuaga autu, e fuafua i luga o nei faailoga o le a suʻesuʻeina.

  • A e suʻeina le toto mo Uria i ni nai aso ao le i faʻatalanoaina, e le tatau ona e 'ai fatugaʻo, ate, iʻa, meaʻai, ma kofe ma lauti. O aʻoaʻoga faaletino e sili atu le lelei e le faia i le afiafi o le auiliiliga.
  • Afai e tatau ona e iloa le cholesterol, e taua foi le iloa pe faapefea ona e saunia mo le biochemistry. O le toto e foai atu e le tatau ona sili atu nai lo le 12 itula pe a uma se taumafataga. 14 aso ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona e taofi le faaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le lipid.
  • E pei ona taʻua muamua, pe a tofotofoina le toto mo le glucose, e le mafai ona e 'ai pe inu i se mea, ma e le fautuaina foi le fufulu o ou nifo. O vailaʻau uma i le aso o le faʻatagaina e tatau ona taofi.

Laasaga faaopoopo

E iai nisi faʻamatalaga e masani ona iloa i le taimi o le suesuega o le toto. O le suega o le toleniga o le glucose (GTT), haptoglobin, alpha-2-macroglobulin, fibrotest. Sei o tatou mafaufau ia i latou taitoatasi i nisi auiliiliga.

  • O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faʻatinoina i ni uluaʻi fua o le kulukose. I lenei foi, e manaʻomia le sauniuni mo le suʻesuʻeina o meaola. Totogi toto o le a faia faalua. O le faʻataʻitaʻiga e ave i luga o se manava gaogao ma maua ai le glucose 2 itula pe a maeʻa. O le mea e malie ai, mo ni nai aso, o le masani masani ma le gaioiga faaletino e puipuia.
  • O le Haptoglobin - estrogens, sulfasalazine, androgens, tamoxifen, ma fomaʻi faʻamataʻu tautala e le faʻatagaina aʻo leʻi suʻeina.
  • Alpha-2-macroglobulin - tolu aso aʻo leʻi faʻatalanoaina lenei faailoga, e le mafai ona e 'aʻai manu.
  • O le fibrotest - oranges, kāloti, o le acid ascorbic e faʻaaogaina mo ni nai aso, talu ai o nei oloa e mafai ona mafua ai se suiga i le lanu o le toto.

O lenei tusiga e talanoaina ai le sauniuniga a se tagata maʻi mo se suʻega o le toto.

Suʻega o le kulūkose toto

O le sauniuni mo se suʻesuʻega o se faʻataʻitaʻiga o mea o le a sili atu ona manino:

  • E amata ile 3 aso. I lenei taimi uma, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se mea e masani ai mo ia lava, ae le o le aloese mai le masani masani o le tino.
  • O le a se mea e le mafai ona faia aʻo leʻi ofoina atu le toto mo le suka? 1 le aso ao le i faia taualumaga, vavaeese atoa lava gaoioiga faalelagona ma faaletino, o le faʻaaogaina o le ava malosi. Mo le 1 itula - ulaula.
  • O le suʻega o le a aofia ai le faʻataʻitaʻiina o ni faʻataʻitaʻiga se lua. O le muamua e ave i le taeao i luga o se manava gaogao (o le meaai mulimuli - mo 10-12 itula). Ona ave lea e le tagata maʻi se avega o le 75 ml o le kulukose ua faʻamamaina i le vai. Ona manaʻomia lea ona faʻatali mo le lua itula - o le taimi lenei o loʻo nofo filemu le tagata pe taoto i lalo seia oʻo i le suʻega lona lua.
  • O le a le mea e le 'aina ao le i tuuina atu le toto? I le faaopoopo atu i meaʻai ma vaiinu, mo le 10-12 itula e le faʻaaogaina ai le kulumu, o le tele o meaʻai ma lole.
  • Inu vai mama - e leai ni carbonated, e aunoa ma ni vailaau niniʻi e aunoa ma ni faʻamau.

Suʻega faʻasalaga

Manatunatu i le taua o faʻamaumauga mai tagata tomai faapitoa iinei:

  • Aʻo lei faia le faʻatinoga, ia matua usitai i na fautuaga taʻitasi na faʻaalia e le fomaʻi na tusia le faatonuga mo le auiliiliga.
  • Taofi le tagofia o fualaau faasaina e lei talanoaina muamua ma lau fomaʻi.
  • O le toto e foaʻiina i le taeao, i luga o se manava gaogao - e le silia le 12 aso. Taumafa mulimuli - i le 10-12 itula
  • E le mafai ona faʻaaogaina le paluga, kulumu, e le mafai ona faʻaumatia 10-12 itula aʻo leʻi suʻeina.
  • O le tele o vaiinu mama e aunoa ma ni meaʻai ma mea e 'ai e faʻatagaina.
  • Afai o loʻo e suʻe ni vailaʻau maʻoti, ona fuafua lea e suʻeina oe ao leʻi ave lau vailaʻau.

Suʻega o le thyroid hormon

Sauniuniga mo le pasia o lenei ituaiga o auiliiliga o le a faapenei:

  • 2-3 aso aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, 'alofia le inuina o iodine.
  • O na gasegase o vailaʻau faʻasaina e aofia ai hormones thyroid e tatau ona faʻatalanoa ma le latou fomaʻi e uiga i vailaʻau. Masalo, ao le i tuʻuina atu le meafaitino, e tatau ona faalēaogāina a latou tali mo sina taimi.
  • O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, o faʻafitauli faaletino ma faalelagona, o le faʻaaogaina o ava e aofia ai le ava e le aofia ai. Smoking - a itiiti ifo o le itula ao le i faia le taualumaga.
  • O le toto e foai mai i le taeao, e le silia le 12 i le aoauli.
  • Suauu toto na faia i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli e le sili atu i le 10-12 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. E aofia ai foi ma le taofiofi, faʻasusu ma lole.
  • Aʻo lei faia le faʻatonuga, e tatau ona e nofo i se nofoaga malolo mo le 10-15 minute.
  • Afai e inuina e le tagata maʻi vailaʻau, ona tatau lea ona faʻaaogaina pe a uma ona faia se suʻe toto mo suʻesuʻega.
  • E le faʻatapulaʻaina se tagata i le faʻaaogaina o vai inu mama e aunoa ma le kesi ma le vai.

Totoina o le toto

Sauniuniga mo le suʻesuʻeina o le faiga o le hemostatic o le a pei o lenei:

  • O le ava malosi, sili atu le malosi o le tino, gasegase lagona e le aofia i se aso ao lei faia le taotoga. Fuʻu sikaleti mulimuli mulimuli - e le itiiti ifo i le itula ao lei amataina le toto.
  • O le faʻamaoniga o le tulaga masani. I le taeao, i luga o se manava gaogao. Mai le taumafataga mulimuli, vaiinu, suimui, fuālaʻau poʻo le lole e pasi itula e 10-12.
  • A aunoa ma ni tapulaa, e mafai ona e inu naʻo le vai e aunoa ma ni mea manogi ma mea inu.
  • Afai e maua e le tagata maʻi fualaau oona e aafia ai le galueaina o le toto toto, o lona uiga e tatau ona fuafuaina pe a maeʻa.

Totogi toto: o le a le mea e le tatau ona 'aina?

Ma o le uluai tapulaʻa. E mafai e tane ona foai atu le toto 5 taimi i le tausaga e le afaina ai le soifua maloloina, tamaitai - 4.

O a tagata foaʻi e le tatau ona 'ai ao lei ofoina toto:

  • Meaʻai, falai, ulaula, meaʻai gaʻo.
  • Sausagesi.
  • Meaʻai gaosiga, iʻa ma meaʻai o ituaiga uma.
  • Fuamoa ma ituaiga uma o suauʻu (faʻaaogaina foi le suauʻu manogi).
  • Nati, sukalati, aso.

Ma o le mea lenei ua faatagaina:

  • Sweet tea (faatasi ai ma le jam).
  • Compote, meainu suamalie, sua.
  • Vailaʻau moli.
  • Areto, faʻamago po o fuga.
  • Porridge, pasta i luga o le vai.
  • Fualaau faisua ma fua. Na o faʻi e faʻasaina.

E le pei o le tuʻuina atu o mea mo le auʻiliʻili, e manaʻomia le taeao o le taeao ao leʻi faia le faʻatulagaga.

Toto toto: o le a le mea e le tatau ona faia?

O le a le mea foaʻi e le tatau ona faia aʻo leʻi ofoina atu le toto:

  • Inu ava malosi (seia oʻo i le 48 itula ao lei pa).
  • Smoking (seia oʻo i le 1 le itula ao le i faia le taualumaga).
  • Taʻi fualaau (i le oʻo i le 72 itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling).
  • Sau i le faʻataʻitaʻiga pe a uma se po e le moe, tiute o le po.
  • Tuʻu toto i luma o se mea taua - o le puipuiga o se tipiloma, poloketi, tauvaga, ma isi.
  • Tuʻu toto i luga o se manava gaogao.
  • Sau i le faiga i le aoauli. Faʻasalaga e mo na o foaʻi masani. O le tino o isi tagata e ono le lelei le tali atu i le tuai o le toto.

E faʻapefea ona amio pe'ā uma le foai toto?

Ua fautuaina e fomaʻi le tausisia o fautuaga nei:

  • A maeʻa le faʻatinoga, nofo filemu mo le 10-15 minute. E mafai ona e lagona le faʻaleagaina, lauulu mata.
  • Afai e te lagona le vaivai pe vaivai, taʻu i lau aufaigaluega. E mafai ona e faia i se tulaga tutoatasi ni lagona le lelei e pei o lenei: taoto i ou tua ma sii ou vae i luga o le ulu. E mafai foi ona e nofo ma tuu i lalo ou foliga i le va o ou tulivae.
  • Aua le ulaula mo le itula pe a uma le aoina.
  • 3-4 itula e le aveesea ai le fusi, ia mautinoa e le susu.
  • Mo se aso e taofi le inuina o le ava malosi.
  • Tasi poʻo le lua aso taumafai e 'ai malosi, inu se tele o le vai.
  • O le tui muamua pe a maeʻa le faʻatagaga e mafai ona faia pe a uma le 10 aso.
  • A maeʻa le foai toto, e fautuaina e tietie se taavale i le sili atu i le 2 itula mulimuli ane.

Faʻafefea ona amio pe'ā maeʻa auʻiliʻiliga?

Ua e iloa nei mea e le mafai ona e faia aʻo lei foaiina atu le toto. Ae e tutusa lava le taua mo lou soifua maloloina ma le manuia e faʻalogo ai i fautuaga a tagata tomai faapitoa i amioga pe a uma le faʻatinoga:

  • Aua e te faanatinati e vave amata galuega galue - pe a uma le faʻatinoga e tatau ona e nofo i se nofoaga malolo mo 10-15 minute.
  • A uma ona suʻe le suʻega, faʻanatinati e inu vai e tele ma maua ai le lelei.
  • I le aso uma pe a uma le faʻatinoga, puipuia oe lava mai le tele o le faʻamalositino.
  • Afai e mafai, faʻaalu le tele o taimi i fafo, savalivali i le paka.
  • A maeʻa le faʻatinoga, aua le faanatinati e tietie - faʻatali mo le lua itula. Afai e te lagona le vaivai, le lelei, e sili atu ona tolopo le avetaavale mo se aso.

Sauniuniga mo le auʻiliʻili, o le toto foaʻi e faigofie ma faigofie ona manatua. Ae ui i lea, e afaina tonu lava le mautinoa o taunuʻuga o suʻesuʻega, o le tulaga lelei o mea foaʻi.

O se suʻega o le toto o le toto o se auala e taugofie ma aoga e fuafua ai faʻamaʻi o loʻo iai i le taimi nei. O le gaioiga o totoga uma ma auala e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai, ona o le tele o faʻamaʻi, o lenei ituaiga o auiliiliga o loʻo faʻaalia. O le mea lea, e mafai ona faamanino le faʻamaoniga, faʻamaonia se isi suʻesuʻega, ma faia foi faʻamatalaga puipuia. O tapenapenaga mo foai toto mo le suʻesuʻeina o meaola oona e tatau ona faia e aunoa ma le toilalo.

Tuua Lau Faamatalaga