O le a le mea e fai pe a tiga le pancreas

O le pancreas o se tasi o gaʻo totonu o se tagata, ae o le toʻatele e toetoe lava a leai se mea e uiga i lana galuega, faʻamaʻi ma e tutusa lava le nofoaga. Ae peitai, o le aoga taua lea e manaomia e tagata uma: o le pancreas o se okeni malosi, ma e le faigata ona faʻalavelaveina lana galuega. Paʻu i le pancreas o se faʻamaoniga tele lea eo mai ma le tele o faʻamaʻi.

Paʻu ma mafuaʻaga o le mumu

O le a le mea, aisea e tiga ai le pancreas, ma o a mafuaʻaga o lenei maʻi? O le tiga i le pancreas e tupu tele i le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo le faʻaogaina o le tino i le gallbladder (urolithiasis).

O lenei lamatiaga ole maʻi e 80% o asiasiga uma i falemaʻi, e tusa ai ma fuainumera mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le mea moni, faʻatasi ma mafuaʻaga autu, ei ai isi e faʻaosoosoina ai foi i totonu o le gland, ma e tele naua. O le a latou o gatasi ma le pancreatitis, lea e faʻateleina ai le tulaga faigata o le maʻi. O le a le mea e afaina ai le pancreas ma mafuaʻaga e faʻaosofia ai se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina:

  • maʻi pipili
  • duodenitis
  • manuʻa i le manava ma totoga i totonu,
  • fualaau faasaina,
  • faʻaaoga sese o fualaau ma le faʻaleagaina o fualaau oona,
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi, siama o ituaiga uma ma ituaiga,
  • faʻailoga alofa,
  • gasegase o le tino
  • vaivai faʻafitauli
  • vegetative-vystonia vascular,
  • afaina i le faamai,
  • popolega faifai pea
  • ava malosi, ulaula.

O le mea lea, ao le i togafitia pancreatitis, pe a uma ona faia ni faʻataʻitaʻiga, o le a faʻaaogaina le mafuaʻaga o le faʻavevesi o le pancreatic i le amataga, ma na o le taimi lava e aveesea ai faʻamaʻi o le maʻi. O le tele o osofaiga o pancreatitis e tupu i le fale i le afiafi, o lea e tatau ai ona e iloa pe faapefea ona faatoafilemu le pancreas aʻo iai i le fale. Ina ia faia lenei mea, siaki nisi o fautuaga:

  1. Afai o se osofaʻiga e tupu i le fale, e manaʻomia e le ua afaina ona ave se tulaga ma se fusi (embryo) ma faʻapipiʻi lona tino i luma. I lenei tulaga, o le a sili atu ona malie le tiga mo se taimi puupuu, lea o le a mafai ai ona faatali mo le falemaʻi e taunuu.
  2. Pe a oʻo le tiga o le pancreas ma faʻavauvau, e le mafai ona e faia ni mafanafana mafanafana i le taulaiga ole nofoaga maʻi. Na o malulu malulu (e aofia ai meaai faʻamaʻaisa) e mafai ona tuʻuina atu i le nofoaga o faʻamaumauga faʻamaʻi ma le malologa atoa o le maʻi. E taua tele le afifiina o mea malulu ia o le a faʻaaogaina e aveese ai le taulaiga o le tulaga o le tiga ma se ie e le mafiafia e faʻafefe ai le malulu i le vaega o le paʻu.
  3. I le taimi o se osofaiga o pancreatitis ma i le isi 3 aso e sosoo ai, o meaai e tatau ona vavaeeseina atoa mai le meaai a le tagata maʻi, lea e na o le faʻaaogaina o vai (vai vailaʻau e aunoa ma le kesi, decoctions o herbs, vai inu vaivai) e mafai. O suavai inu e le faʻaosofia ai le faʻaogaina o fuamoa ma e aveesea le tele o toxins ma mea leaga mai le tino.
  4. A maeʻa le 2-3 aso ole anapogi, i le vaitau o le toomaga atoa o faʻaʻailoga o le tiga, e mafai ona 'ai meaʻai faigofie ma malamalama: oatmeal, jelly, kuka pe taoina fualaau faisua, iʻa e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi.

O kuka e tatau ona faia i na o le kuka poo le taoina, o meaʻai e tatau ona faʻaaogaina na o le faʻaaogaina o meaʻai. Aʻo le 'alofia o le salty, inu, oona, falai ma ulaula. Mea uma e faʻaosofia ai le osofaʻiga faifai pea ma le faʻaleagaina o le pancreas.

Metotia faafomaʻi ua faʻaaogaina e faʻamamā ai le tulaga o le tiga. I se osofaiga a le pancreatitis, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faatagaina:

  • Paralgin,
  • Paracetamol
  • vaʻavaʻai leai-sepa,
  • Papaverine
  • Mezim, Creon, Festal o le a fesoasoani e aveese le eletise.

O le a fesoasoani foi e faʻamafiesea ai faailoga o pancreatitis i le fale ma le fesoasoani o isi metotia o togafitiga. O nei metotia uma, e fautuaina e faʻamaopoopo ma lau fomaʻi, ina ia aloese ai mai le tagata le faapalepale i le tino ma le tupuga o aʻafiaga itu:

  1. Taumafa le sua pateta fou 30 minute aʻo leʻi 'ai.
  2. Mauaina o se teuteuga o le oatmeal.
  3. Le faʻaaogaina o le pepa moli,
  4. O se teuteuga o sisi o le rose, chamomiles, hawthorn.

O nei metotia uma e manaʻomia ai le faʻamaopoopoina, ona o nisi ituaiga o mea e faʻaosofia ai se osofaiga lona lua o pancreatitis.

E tatau foi ona malamalama o le faamaʻi e le fiafia i le au amateurs ma togafitiga le talafeagai. Pancreatitis (mumū o le pancreas) o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea o le a aumaia ai ni taunuuga faanoanoa o le le amanaʻiaina o le soifua maloloina ma faʻaosofia ai isi faʻamaʻi itu.

O le fausaga o le pancreas

Ina ia malamalama i le fesili e masani ona tupu mai i le tele o tagata, aisea e tiga ai le pancreas, e tatau ona e faamasani ia oe ma lona fausaga ma le faamoemoega. O le okeni na faʻamaonia o se vaega lea o le tino, ma o loʻo i tua o le manava. O foliga o le pancreas e maualuga, o lona umi e masani lava i le lautele o le 14-22 cm, lautele ma le mafiafia e tusa ma le 2-3 cm, ma o le mamafa e tusa ma le 60-80 g.

O lona fausaga o le alveolar-tubular, e aofia ai le glandular tissue, lea e tele ai ni nai mea laiti laiti, ma o le a oʻo atu i le lapoa ma mulimuli ane oʻo atu i totonu o se tasi o le mea na tupu, ma o le a oʻo atu ai i le duodenum.

O sosoʻo o lenei okeni e maua ai le vai o le pancreatic o le enzyme-faʻaaogaina i le taimi o le galo. E le gata i lea, o loʻo iai vaega o sela e maua ai le glucagon ma le insulin i totonu o le toto. O le toilalo i lana galuega o le a mafua ai le tiga i le pancreas. Afai tatou te talanoa e uiga i galuega a le pancreas, ona 2 ai lea - endocrine ma exocrine:

  • e manaʻomia se vaega malosi i le faʻapalaina o le faagasologa, i le aso e fai ai le pancreas e tusa ma le 500-700 ml o le vai inu. Faafetai i le enzymes i totonu o le sua, o le sima ua liua i le suka, ma ua paʻu i lalo palatini ma gaʻo. O le suavai ua gaosia e faʻaaogaina e gaosia ai meaʻai mai le toto, ma afai ei ai se faʻafitauli, o le a lagona e le tagata le tiga i totonu o le paʻu,
  • ina ia mafai ai ona pasi lelei le metabolism o gaʻo, o le kullucagon ma le inisalini e faʻaaogaina, lea e maua foi i lenei tino.

Talu ai ona o lenei gland e aafia tuusao i le faagasologa o le faʻapalapalaina, o soʻo se togafiti faʻaleagaina na mafua ai ona aʻafia ai le gasegase ma faʻafitauli o le tino, o le tiga i le pancreas o le a faʻaalia ai le solia o le gaioiga o lenei totoga.

E tele faʻamaʻi e aʻafia ai lenei okeni, e masani lava o pancreatite. Afai e te le amata togafitiina o ia i le taimi ma tago i fualaau oona ma isi fualaau, o le a le pine ona amata ona avea o ia ma foliga masani, ma i nisi tulaga, i le kanesa o lenei okeni. O le iai o le faʻamaʻi o le a faʻaalia e le tiga i le pancreas.

Aute Pancreatitis Pain

O se faʻamaʻi lea e amata ona eli ai le gland. E ui o le enzymes o loʻo i totonu o le okeni, latou te le toaga, o lo latou faʻafouina ua amata ona i ai i le duodenum, lea latou te fegalegaleai ai ma le talo. I lenei tulaga, ei ai mafuaʻaga e mafua ai ona faʻaaogaina le enzymes i le gland ma amata ona eliina, o lona uiga o le faaleagaina o le tino o lenei okeni, e maua ai se tali i le fesili pe aisea e tiga ai le pancreas.

Ina ia mafai ai e le pancreatiti tino amata ona atiaʻe, o le foliga mai o se faʻaleagaga faʻapitoa e pei o le faateleina o le excretion o le sua e tatau: e le lelei le alu ese ma suiga suiga o le kemikali. O le tele o taimi, o mafuaʻaga nei e mafua ai ona faʻaleagaina: o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai ma le gaʻo, o le vevesi i le totoga ua taʻua, o le ate, o le maʻi ulutala, le leaga o le talo ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino vascular system. O nei mea uma e tuʻuina atu ai se tali i le fesili pe aisea e tiga ai le paʻu i tagata e taʻitaʻia auala e le faʻamaonia, ma i latou e le lelei le 'ai.

E ui lava i mafuaʻaga na faʻaosofia ai foliga vaaia o le tino pancreatitis, o lona atinaʻe e maua tutusa. I lalo o le gaioiga o enzymes galue, o le edema na muamua faia. Afai o le fomaʻi na togafitia le maʻi i le taimi ma amata ona lava togafitiga, ona vave fesoasoani lea o fualaau faʻataʻitaʻi e toe aumaia mea uma i le masani, ma o le a leai ni faʻafitauli ogaoga.

Afai e faʻaauau pea le faʻamaʻi, ona faateleina lea o le edema, aʻo faʻapipiʻiina toto toto, lea e tuʻuina atu ai meaʻai i le okeni, ma amataina ai auala amata. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o nisi o vaega o le pancreas, ma masani ai le okeni atoa, e ono oti.

I lenei tulaga, o le pancreas e matua afaina pe a uma ona 'ai pe inu ava. O faʻapogai autu o nei osofaiga o le a faapenei:

  • tiga i le tumutumu pito i luga, masani lava o latou fusi ma sili ona lapoa i uluaʻi 1-3 aso, a maeʻa ona latou faʻagasolo sina mea itiiti ma oʻo ai i le tiga. E tali lenei i le fesili i le ala e tiga ai le pancreas,
  • afu ma vili
  • talu mai le amataga o le mimita, o le faateleina o le vevela e tupu, o nisi taimi e oo atu i le 38-39 0 C,
  • afaina,
  • manava manaia e masani lava
  • faavaivaia,
  • o le mamafa e paʻu
  • toso.

E matua faigata lava ona faʻamaonia lenei faʻamaʻi i le fale, aemaise lava pe a na o se taimi muamua lava, talu ai o faʻaaliga o lona atinaʻe e mafai ona fenumiai ma isi gasegase gastrointestinal. Le faia o se siama, urine, suʻega toto, ultrasound, gastroscopy, ma e mafai ona faia lenei mea i se fomaʻi.

Faʻailoga pancreatitis o se mea e faʻaosofia ai

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le mumū o le pancreas. O le mea muamua, lua poʻo le faʻamafanafana, e atiaʻe e tetee i le talaaga o isi gasegase gastrointestinal.

Afai e te le togafiti i se pancreatitis, pe tusa ma le 60% o mataupu uma, o le a faasolosolo malie i taimi uma. O mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo aʻafia ai vaega ole necrosis ma latou suia ai mea maloloina. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le cholecystitis masani, ava malosi, faʻaauau pea o taumafa vela ma gaʻo, gaioiga o le galueaina o le tino puipuia ma isi maʻi.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le gaosiga o enzymes pancreatic e tolopoina, ua faaleagaina le ala, o le sua e maua mai i totonu o masini, ma pepa faatulagaina. Mai lenei mea, e tiga ai le pancreas, ma le nutimomoia ua afaina. Talu ai ole inisalini e le masani ona ulufale i le toto, e mafai ona tupu le maʻisuka.

I ia tulaga, o le pancreas e tiga, o le a foliga mai o le tiga i le itu o loʻo i luga, o nisi taimi e mafai ona tuʻuina atu i le sao o le opoina poʻo le lalo ifo. O le tiga e masani lava ona tupu i ni nai itula pe a uma ona 'ai, e tiga ma e masani lava i le po.

O na tiga, pe afai e te le ave fualaau na mafua mai e le fomaʻi, e mafai ona tumau mo vaiaso poʻo ni masina foi, o le a faasolosolo malie ma o le a faʻavaivai.

E masani ona le iloa e tagata le mea e fai pe a tiga le pancreas. O le fefe o le a tupu le tiga pe a uma ona 'ai e mafua ai tagata e masani ona masani le manaʻoga e faʻatapulaʻa a latou meaʻai, lea e oʻo atu ai i le mamafa o le mamafa o le mamafa.

Talu ai o loʻo faʻalavelaveina le faʻaogaina o le meaʻai, o le a tupu aʻe le maʻi ma faʻapipiʻi; ao faagasolo le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le stool e avea ma suavai ma le inumaga o le intestinal.

Afai e le togafitiina, o le pancreatite lemu e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka ma isi faʻamaʻi.

Pancreatic cancer

A amata ona amata ona amata mai i sela o se okeni, ona tupu ai lea o le kanesa o le pancreatic. O lenei togafitiga e seasea lava, ma e masani lava ona atiae i alii. Talu ai ona o se ituaiga o fomaʻi ua iloa ua leva ona tuai, o le togafitiga o ona togafitiga e masani ona le lelei.

O mafuaʻaga tonu o le kanesa e leʻi faavaeina, ae o mea nei e mafai ona faʻaosoina:

  • ituaiga faʻamaʻi pipisi, e aofia ai pancreatitis poʻo le maʻisuka masani,
  • inu tele ma le ulaula tapaa,
  • solia o mea taumafa, faʻaaoga pea o meaʻai, meaʻai vevela.

O faʻamaoniga ma togafitiga o lenei togafitiga o le a faapenei: o le tiga e tupu ona o le tuputupu ae o se paʻu, lea e tupu aʻe i totonu o le tino ma faʻamalosi ai le namu. O le tiga e pisapisao pe mamafa, e mafai ona oo mai i le tulaga o le faoa faamalosi. O ia ituaiga o maʻi e masani ona nonofo i se tulaga "matau", o le pipili ona o le tiga faifaipea.

Talu ai o le tumutumu o loʻo ola pea, e poloka ai le lumens ma le ala, le vevela velenic, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le jaundice. O le paʻu e fai ma lanu lanumeamata, o le manulele ma le peels. Faatasi ai ma ia tiga i le pancreas, faʻalavelave i le gaioioiga o le ate, fatugaʻo ma fatu ua faaopoopo, ma o le galuega o le faʻalavelave faʻalavelave ua faʻaleagaina.

O le tino e masani lava ona 'ona'ona, o lea e lagona ai e se tagata le vaivai, e foliga mai o ia o le letharic ma le le fiafia. Talu ai ona o le gasegase ua faʻaleagaina, o le mamafa o le maʻi ua faʻaitiitia.

E faigata ona faʻamaʻi le kanesa i le amataga, pe afai e leai ni mea e faʻaleagaina, ona togafitia lea o togafitiga e le togafiti o taotoga, o meaʻai i lenei mataupu e le mafai ona toe fesoasoani.

Fesoasoani muamua ma togafitiga

Afai e te masalomia o le mafuaaga o le tiga o le manava o le pancreas, e tatau ona e sailia le fesoasoani mai se fomaʻi. Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e mafai ona e faia mea nei:

  • ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le gland, e tatau ona teena le meaʻai mo se aso,
  • e faʻagesegese ai le fula, e mafai ona e faʻaaogaina se malulu i le mea tiga,
  • inu tele vai, e sili le suavai e aunoa ma le kesi,
  • ave vailaʻau e maua ai le aʻafiaga o le antispasmodic, e sili atu le faia o lenei mea faʻapitoa. O ia ituaiga gaioiga o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona gasegase le tino o le tino o lenei totoga,
  • o isi vailaʻau uma lava e mafai ona ave pe afai ua faatonuina oe e se fomaʻi mo oe.

O le gasegase o le pancreatitis e togafitiga i le fale taʻavale. Afai o loʻo iai o ia i se tulaga ogaoga, ona tuʻuina lea o le tagata maʻi i le maʻi tigaina. Togafitiga e mafai ona i ai faʻamaʻi poʻo le taotoga. Afai o le pancreatitis e le tumau, o le fesili o le falemaʻi ua fuafua e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, e faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina, e mafai ona avea ma nakoti pe leai foʻi le nakoti, o la latou fuataga e fuafuaina e le fomaʻi. Faʻasalalau ma faʻaoga tino, o vailaau e faʻaaogaina e faʻafefete ai microbes.

I le taimi o le faʻaitiitia o le faʻavavevaveina, o le faʻaaogaina o le physiotherapy, e aofia ai le electrophoresis, galu o le diadynamic, e aoga, o le oti e taua tele. I lenei tulaga, o meaʻai e faigofie ma e le faʻaosoina ai tino toto.

A tiga le pancreas ma le faʻamaʻi, e sili atu mo le tagata gasegase ona matelaina mo le 2-3 aso, i le taimi nei e tatau ona e suʻeina le tele o vai, lauti, susu o le rose vao. A e toe 'ai, e tatau ona e' ai i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso. E tatau ona tapunia le ulaula, ma le ava malosi uma.

Afai o le togafitiga e le manuia, e faia se taotoga o taotoga, aʻo aveeseina le tino ma le gall vladder.O ia gaioiga e faʻamaonia e le maoaʻe tele, ma le maualuga o le tino. E toetoe lava a le mafai ona faʻamatalaina le iuga mulimuli, o le mea lea e na o tulaga ogaoga lava e faʻaaogaina.

O nei tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma faia ni suʻega i ni nai taimi i le gasologa o le tausaga, o le masani e fuafua e le fomaʻi. O i latou na mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona lafoai le ava malosi, ulaula, mulimuli i se meaʻai, se faigamalo o le galuega ma le malologa. Manatua e sili atu ona faigofie ma e sili atu le aoga i le faia o le puipuiga o soʻo se faʻamaʻi nai lo togafitiga, e faatatau foi i faʻamaʻi o le pancreas.

O le pancreas o se tasi lea o totoga sili ona taua i totonu o le tino o le tagata lea e nafa ma le faʻapalapalaina o meaai. E fesoasoani i le fafagaina o meaʻai e ulu atu i le manava, puipuia le tino o meaʻai mai le faʻaogaina o le tagata lava ia, fesoasoani e talepe i lalo palatini, gaʻo gaʻo ma gaʻo ma ave i totonu o le manava. Ma o le mea lea, o soʻo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma lenei tino e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga lē lelei. Ae faʻapefea ona iloa nei faʻamaʻi, o le a le mea e fai, pe faapefea ona togafitia, mea e 'ai ma mea e faʻaesea mai lau meaai pe a tiga le pancreas? E tatau i tagata uma ona tauloto tali i nei fesili aʻo le i oʻo i luma, pe sili atu foi, ia saunia i latou, ina ia oʻo i le isi taimi ma faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi, ia faia loa mea uma e tatau ai ina ia faʻamautu ai le paʻu.

Aisea e mafai ai e le pancreas ma faʻamaoniga o nei faʻamaʻi

O fea oi ai le pancreas, o le a iloa e tagata pe a amata ona afaina

Ae e te leʻi amata togafitia le pancreas, e tatau ona e suʻeina pe oe tali moni i se tiga matuia pe afai foi na maʻi le isi okeni. O le mea moni, e sili ona lelei le faʻamaʻiina o le maʻi, vave ona alu i le fomai tipitipi, o le a faatonuina se suʻesuʻega atoa o le tino, taitaia faʻataʻitaʻiga, iloa le maʻi ma faʻamaonia se fofo.

Ae e mafai ona e filifili mo oe lava le okeni na maʻi, faʻalogo i ou lagona. Ma o se lagona le lelei poʻo le tiga i le itu tauagavale tuusaʻo i lalo o le iʻuʻai o le a faʻaalia ai se paʻu maʻi. O le tele o taimi, o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium o se faailoga lea o le pancreatitis, o se mumū o le tino o le pancreatic tissue. O lenei mumū, ma e tusa ai ma le pancreatitis, e mafai ona gasegase ma tumau.

I totonu o le pancreatitis, o le necrosis o le pancreatic tissue ma le faʻatagaina o le malosi o le enzymes digestive i totonu o le tino ua matauina. I le tulaga o le tino pancreatitis, e tatau ona e alu loa i le fomaʻi, o le a faia se suʻega ma faʻamaonia togafitiga saʻo, o le umi e masani ona eseese mai le vaiaso i le lua. Afai o le togafitiga e amata mulimuli ane nai lo le amataina o le tino o le pancreatitis, ona mafai lea ona tumau mo ni nai masina, ma o le foliga mai o le maʻi ua liua i se mea le tumau.

O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani e iloa ai le pancreatitis: tiga ogaoga tiga, manava manava 15 taimi i le aso, taotoga, vomia, toe tiga, i le faaopoopo atu, o le tagata maʻi e vaivai lona gutu, puupuu le manava, tui, faaitiitia le toto. Afai o le tagata gasegase e faʻapupulaina le vevela o le tino i le 40 tikeri i nei faailoga, o le faailoga lenei o le pancreatitis ua mafua ai le pancreatic necrosis o le pacreonecrosis. Faatasi ai ma mafuaaga o pancreatitis e mafai ona faailoaina:

  • Mea leaga - tao, gaʻo, gaʻo ma meaʻai vevela, keke, pia.
  • O le tele o fualaau o fualaau faasaina, faapea foi ma le le aveina i latou e tusa ai ma le polokalame o loo faailoa mai i faatonuga, mo se faataitaiga, o faatonuga e faapea o le vailaau faafomai e tatau ona onā ao le i ai meaai, ma na mulimuli ane faia.
  • Faʻaiʻuga mai faʻamaʻi o le gallbladder, pelelele, afaina o le gallstone, o se taunuuga o nei maa i le gallbladder e poloka ai le gaʻo i totonu o le paʻu.
  • Faʻailoga i vaʻa toto, e aʻafia ai le solia o le toto o le pancreas.
  • Infection i le duodenum.
  • Faʻamafanaina o totoga i totonu o le manava o le manava.
  • Televave mea vevela i le tino.

Ae o le pancreas e mafai ona maʻi e le gata ona o pancreatitis. O le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium e mafai foi ona taʻu mai ai o le tagata maʻi o loʻo i ai le gasegase gaʻo, o loʻo ia te ia se fomaʻi o le tino, o se mea e tupu aʻe, ma o loʻo i ai se uila po o se fao. E le gata foi i lea, e le tatau ona sili atu le mafaufau o le iniseti intercostal, o gallbladder, osteochondrosis, gastritis, enteritis, maʻi o le gastric ma nisi o tiga i le pancreas, o le mea lea, e le tatau ona e mafaufau loloto ina ia e le afaina ai lou tino.

O le tele o taimi, e tali atu le pancreatitis ma le tiga i le pancreas, ae mafai foi ona avea ma se faailoga o se isi faʻamaʻi, o le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.
Fesoasoani Muamua mo ogaoga tiga i le pancreas

O le pancreatitis o le mafuaaga autu o le tiga pancreatic

E ui lava i le mea moni o tagata maʻi ei ai le tiga i le pancreas e matua faʻasaina le mafaufau ia te ia lava, o nisi taimi o lenei tiga e mamafa tele. I lenei tulaga, e le mafai ona e onosaia lenei tiga seia oʻo ina oʻo mai le fomaʻi pe leʻi alu i le falemaʻi, ona e manaʻomia lea e fesoasoani muamua i le tagata maʻi, taumafai e faʻaitiitia lenei tiga, pe faʻafaigofie foi.

I le taimi lava e tasi, e matua le fautuaina e faʻafilemuina lenei tiga i le fesoasoani a papa, e sili atu le faʻaogaina o metotia, o auala faʻapitoa e mautinoa e leai se aʻafiaga. Pau na o fualaau e mafai ona faʻamalolo ai le tiga ma le mafua ai ni faʻafitauli o No-shpa, ma Mezim, Feso ma Pancreatin, lea e aofia ai na enzymes e maua mai e le pancreas. O le aʻafiaga o nei fualaau oona e mafai ona lagona i totonu o le afa itula i le maea ai ona ave pepa.

O le mea moni, afai e te 'ai tele se meaʻai ao lei amataina le tiga ogaoga, o le a tatau ona faʻatali le gaioiga o fualaau oona mo sina taimi, o lea i lea tulaga, ae e te leʻi aveina, e tatau ona fufulu lou manava i le inu tele o vai inu vevela ma le suasusu poo le vai. Ae, e pei ona taʻua i luga, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o isi auala na faʻamaonia e fomaʻi. Ma o le mea pito sili ona taua, o mea latou te fautuaina mo tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium o le taofi lea o le 'ai. O lona uiga, i se tulaga lautele, ia teena soʻo se meaʻai mo le aso e faʻaliliuina ai le pancreas, fesoasoani ia faʻamaonia lana galuega. E le gata i lea, e tusa lava pe alu ese le tiga, e te le manaʻomia le osofaia vave o mea taumafa, a leai o le a toe tulai mai. Ma ia faʻamalieina le fiaai, e sili atu le inu i vai inu ma sina mea suamalie e le o se laʻau malosi mo se aso.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tiga i le pancreas e tupu mai le afaina o le tino, e mafai ona faʻamalolo e ala i le maluluina o le nofoaga o tiga. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le tuʻuina o se afi mafanafana e tumu i le vai aisa poʻo se aisa e afaina mai le pusaaisa i le manava o le tagata maʻi. Afai e le mafai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se isi auala. E aoga le aveina o se solo masani masani, faʻamalulu atoa i le vai malulu ma vave tuʻuina atu mo le 10 minute i le faleisa. A maeʻa lenei taimi, o le solo o le a malolo ona mafai lea ona toso ese ma tuu lou manava i le itu tauagavale. O le taimi lava e liusuavai ai, o le a tatau ai ona toe faia le manipasi muamua, ma e tatau ona faia seia oʻo ina uma le tiga.

A oʻo mai le tiga, e le mafai ona e vave alu ese mai le moega, e sili atu le faʻaopoopoina o se malologa mo oe i le filemu atoatoa. Ma i se tulaga filemu, ua fautuaina e inu le 2 lita o le vai alumina. O le a fesoasoani i le tafe o le talo ma le fausiaina o mea faalilolilo, faʻasalalauina ana galuega.Pau na o mea uma lava e tatau ona faia, pe afai o le tiga e mafai ona tumau i se isi itu. Afai o le tiga e le mafai ona faʻafitia, e matua faanatinati le valaʻauina o se taʻavale a le taavale ina ia le mafai ai e le faʻamaʻi ona le maua le malosi. Ae e tusa lava pe le o le ogaoga o le tiga, ma a maeʻa le mafanafana, i luga o le fiaai ma inu tele vai, na alu ese loa, i le aso e sosoo ai, alu i le falemaʻi ma faia se faʻatautaia ultrasound e saili ai le mafuaaga.

O le tiga ogaoga i le pancreas e mafai ona faamatuu atu i le fesoasoani a No-shpa, malolo atoa, aisa i le itu tauagavale o le manava, matelaina o le fiaai ma le inu malosi, ma a maeʻa ona mou, e faanatinati le vaai i se fomaʻi.

Taumafa mo na gasegase e masani ona afaina ai le paʻu

O le tele o tiga e mafai ona ogaoga

O maʻi, e le gata ina afaina ai le taimi o le pancreas mai lea taimi i lea taimi, ae masani lava, e le gata ina mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, ae ia matua tausisia foi le taumafa. O lenei taumafataga ua faʻamaonia ona o le tele o suʻesuʻega faafomaʻi, ma e aofia faapitoa ai na oloa o le a faʻasalalau ai le pancreas, ma le aʻafia ai i latou e mafai ona mafua ai se isi maʻi i le soifua maloloina.

O le mataupu faavae autu o le taumafa mo tagata mamaʻi ma faamai pipisi o meaai lelei, lea e faasaina ai le taumafaina o meaʻai vave, soupisi, pateta palu ma vave vermicelli, ava malosi (na o se ipu mūmū mūmū mūmū e faatagaina), sandwiches, pastries ma meaai fafaga. O faʻamaʻi ma lenei faʻamaʻi e faʻasaina foi mai le ulaula ma 'ai faʻatau meaai e folafola ai le gau o le taimi vave. E le gata i lea, ei ai le isi lisi o oloa faʻasaina:

  • Fried food
  • Meaʻai e le mafai ona sogisogi ai, o le mea manogi e le afaina ai le manava
  • Carbohydrate oloa, aemaise o falaoamata ma suamalie
  • O le masima, e ui i lea, e mafai ona faʻamalieina, ae i totonu o tapulaa talafeagai, ma i taimi o le faʻamalolo, e mautinoa lava e tatau ona faʻaumatia atoa
  • Teu ma koko
  • Pulu, fualaau faisua ma kulimi
  • Meainu gaosini, na o le carbonated carbon mineral e faatagaina ma e le o vave ona maeʻa le osofaʻiga o le tiga
  • Sausa ma iʻa fagota
  • Mea uma lava e aofia ai fiber, aemaise lava le kāpeti papaʻe

Ae afai o le tele o mea e le mafai ona 'aina, o le a la le mea e mafai ona fai? E pei ona i ai, e tele mea suamalie, ma o le mea e sili ona taua, o mea saogalemu ma maloloina lelei lea o le a fiafia i lau paʻu. O lea la, o meaai uma mai le amataga o le taumafataga e tatau ona kuka i na o masini vevela poʻo vailaʻau, o lea e mafai ai ona taofia uma elemene aoga. E le gata i lea, i aso muamua pe a uma le matelaina, o nisi oloa, mo se faataitaiga, aano o manufasi, e sili atu ona lelei le oloina ae leʻi faʻaaogaina i se mea e fai ai meaʻai, ina ia mafai ai e le tino ona faʻataunuʻu.

O meaʻai talafeagai o le ki lea i le ola maloloina

O le a aoga tele le suka o le piko mo na tagata o loʻo i ai i lenei taumafataga, e mafai foi ona e inu pikiapu po o suauu pipi. Mo lou manaʻoga, e mafai ona e 'aina so o se cereal, sei vagana ai le saito, e matua fesuisuiai ma e alu lelei ma le moa po o le susu. E sili ona aoga mo le pancreas, seaweed, o ni faʻamaonia mautinoa ia e faʻamaonia ai galuega a lenei tino. O fualaau faisua e taua foi mo lenei taumafataga, e mafai e tagata gasegase ona 'ai soo se mea, e oo lava i pateta, o le mea autu o le kuka, ae le o tao i totonu o ogaumu poʻo falai.

Ma le faʻaeteete i le taimi o le taumafataga, e aoga le togafiti o ipu falaoa, taumafai e aua le tele naua. Ioe, ma e le mafai ona e 'ai tele fuamoa, e ui lava e aoga tele mo faʻamaʻi o le pancreas, ae sili atu ona taua, e naʻo masini mumu poʻo omelettes, pe a faʻamaʻi le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le numera i le 1 le fuamoa i le aso, ona mafai ai lea ona faʻatupulaia i le 3 fasi pepa i le aso, ae leai se isi mea.

O tagata uma lava e mafatia i le tiga i le pancreas e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai faapitoa, ae le o le vavae ese mai se mea e tasi i le olaga atoa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tiga i le pancreas e mafai ona avea ma se faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi eseese, mai le pancreatitis i le osteochondrosis, ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le maʻi o le maʻi. Ma afai o se tiga le tumau, ona mafai lea ona aveesea e ala i isi metotia, ma afai e faʻasolosolo, ona naʻo togafitiga faʻapitoa ma se taumafataga i aso uma o le a fesoasoani i tagata maʻi.

O le pancreas, pe aisea e le lelei ai, o le ae aoao mai le vitio:

O le tiga ogaoga i le itu o loʻo faʻateleina poʻo le 'hychochorium' agavale e mafai ona faʻaalia ai se togafiti faʻaleagaina i le pancreas. I lenei tulaga, o le iloa o le a le mea e fai pe a fai o le tiga o le tino o le a fesoasoani e aveesea le tiga ma toe faʻafoisia le soifua maloloina.

Pancreas - fausaga ma galuega autu

Paʻu i le pancreas e faʻaleagaina ai

O le pancreas o se okeni o le meaʻai fuamalie o loʻo i tua o le manava i tua o le manava. O loʻo faʻaalia i se foliga tulaga ese, ei ai le ulu, tino ma le siʻu. O le umi o le pancreas e 16-22 cm, ma e tusa ma le 80g.

O le pancreas o loʻo i ai se fausaga alveolar-tubular. Ua vaevaeina i ni laupepa lanumoana-lanu piniki, o ia mea uma e aofia ai le tino o le tino ma ua i ai lana lava faiga o le fiafia. O nei mea laiti laiti e fesoʻotaʻi atu i ni lapoa tele, lea, i le isi itu, o loʻo tuʻuina atu i se taʻaloga masani. O le taʻaloga masani o le faʻasolosolo solo i le umi o le okeni ma tatala ai i le duodenum.

O lologa o le gland e maua mai i sela e maua mai ai le sua suamalie, e mauoa i enzymes digestive. Mai lobules, o le mealilo e pasi atu i le taatele i luga o le gland atoa i le duodenum. I le va o lobelu o le gland o loʻo i ai vaega o sel masland, o tamaʻitaʻi e taʻua o motu o Langerhans. O nei fusi o sela e leai ni mea e fiafia ai, latou te maua saʻo le inisalini ma le glucagon i totonu o le toto. O le pancreas o se gland o se faʻafefiloi faʻafefiloi masani, o lona uiga, e faia uma le endocrine ma le exocrin:

  1. O le galuega o le exocrine o le auai lea i le gaogao. O le gland e maua ai le sua pancreatic ma e ala i le ala e aveese ai le duodenum. E tusa ma le 500-700 ml o le suamalie ua gaosia i aso taitasi, lea e aofia ai enzymes talafeagai mo le gaosia o mea taumafa - amylase, lea e fesoasoani i le suia o le masini e avea ma suka, trypsin ma chymotrypsin - enzymes e nafa ma le vavaeina o polotini, lipase, e gafa ma le gau o le gaʻo, ma isi. o lea, o le sua pancreatic o se fualaau suamalie suamalie e tatau mo le faʻapalapalaina o vaega o mea taumafa.
  2. O le galuega o le endocrine o le gland o le faasela lea o le glucagon ma le inisalini - hormones e aʻafia i le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo.

O le pancreas e vavalalata vavalalata ma isi totoga o le digestive tract. Soʻo se faʻafitauli faʻaleagaina o aʻafia ai le leaga e afaina ai le gaogao. A aunoa ma ni enzymes e maua mai ai, e le mafai ona le lelei le taumafa, ma e aunoa ma hormones glucagon ma inisalini, o le tulafono faatonutonu o metabolic process in the body e le mafai.

Lapatai pancreatiti

O le faavae o le pancreatitis aano o le faagasologa lea o le gaogao o le tino o le gland. E masani lava, o le enzymes e faʻamaonia e le gland e le o toʻaga. Mo le faʻagaoioia o enzymes e le faʻaaogaina, e manaʻomia le aofaiga ole talo, lea o loʻo iai i le lumen o le duodenum. I totonu o le pancreatiti mumusu ona o mafuaaga eseese, o le vave amataina o enzymes e tupu i totonu o le gland lava ia, ae le o le pulupulu, lea e mafua ai le faaleagaina o ona masini.

O faʻalavelave faʻapitoa e pei o le faateleina o le gaosiga o le vai inu, o le solia o lona suavai, o se suiga i lona vailaʻau oona e mafua ai le pancreatitis. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e faafaigofieina e ala i le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava, o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le falai, faʻamaʻi faʻaleagaina o le pancreas, faʻamaʻi o gaʻo oona (ate, vaʻaia biliary, duodenum) ma faʻamaʻi pipisi.

E tusa lava po o le a le mea e faaosofia ai, o le atinaʻeina o le tino pancreatite e tupu i le auala lava e tasi. I lalo o le malosi o faatosinaga o enzymes, o le edema o loo faia i luga o masima. Afai o le maʻi na maua i se taimi talafeagai ma ua amata le togafitiga, o le edema e alu ese e aunoa ma ni faʻafitauli. O faʻalavelave faʻaleagaina o togafitiga e mafua ai le alualu i luma o le edema, i le faʻalavelaveina o vaa o loʻo fafagaina le gland ma le fausia o foci o le necrosis. Foci o le necrosis e mafai ona laʻititi poʻo le aofaʻi uma, pe a oʻo uma pe toetoe lava o le pancreas uma lava e le o se mea. O se osofaiga o le tino pancreatitis e masani lava ona atiaʻe pe a uma ona 'ai pe inu ava malosi. O ona faailoga autu e aofia ai:

  1. Tigā malosi i le pito i luga. O aso muamua 1-3 aso o le tiga e malosi, mulimuli ane latou faʻaitiitia ma oʻo ai le le fiafia, mafatia
  2. Naua, vili
  3. Fefe. Faatasi ai ma faigata faigata o le pancreatitis, faatasi ai ma le suppuration, o le vevela o le tino e mafai ona siitia i le 38-39 ° C.
  4. Loto toto, lagona o le atoatoa, nofoa vavalalata
  5. Faʻaitiitia le toto maualuga, palapitations, le mautonu

E le faigofie le suʻesuʻeina o le maʻi pancreatitis, aemaise i se taimi amata. E manaʻomia manaʻoga faʻapitoa, e aofia ai le toto, urine, ultrasound abdominal, gastroscopy, x-ray.

Fesoasoani Muamua mo le tiga i le pancreas

Afai ei ai se masalosaloga o le mafuaaga o le tiga o le manava o le tino o le mimiti o le pancreas, e tatau ona vave sailia se fesoasoani talafeagai. Aʻo leʻi faʻatalanoaina se fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi e ala i le faia o faiga nei:

  • Faʻatoa faʻatagaina le faʻaaogaina o soʻo se mea taumafa mo le itiiti ifo ma le aso. O le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le gland, faʻaitiitia le gaosiga o enzymes ma faʻamalolo le tino.
  • Faʻaaogā le malulu i le mea tiga (aisa, pusa faʻamafanafana ile vai malulu). O lenei mea o le a faʻagesegese ai le atinaʻeina o le edema i le pancreas.
  • Tuʻuina se vai tele (pe tusa ma le 2 lita o le vai i le aso). E fautuaina le inuina o le vai kolani e leai se paʻu. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le tafe o le suka ma le sua o le pani.
  • Ua faatagaina e ave vailaʻau e maua ai le aʻafiaga o le antispasmodic, e sili ona lelei i le intramuscularly. E manaʻomia lenei mea e faʻamalolo ai le spasm o le sphincter o le puleleale autu ma toe faʻafoʻiina le suavai na gaosia e le gland i totonu o le moli. Faafetai i na ituaiga o gaioiga, o le tulaga o le gaioiga o le faanumeraina o le tino o le tino o le tino ua matua faʻaitiitia.
  • Soo se isi lava vailaau ma togafitiga o togafitiga e tatau ona na o se fomaʻi e tatau ona faatonuina.

Pancreatic Disease Treatment

E tatau ona togafitia togafitiga Pancreatitis i se tulaga tumau

Togafitiga o le tino pancreatitis o loʻo faʻatinoina i totonu o le fale taʻavale, tagata gasegase o loʻo i ai se faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi ma i ai faʻafitauli e tuʻuina i le potu maʻi tigaina. O togafitiga e faʻatinoina uma e ala i togafitiga faʻapitoa ma taotoga. I le pancreatitis e masani ai, o le faaiuga e uiga i falemai e faalagolago i le ogaoga o faailoga. O le sini autu o togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le tiga, toe faʻafoʻisia le galuega o le gland ma puipuia ai le atinaʻega o faʻafitauli.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, o fualaau faʻamaʻi ma le leai o ni nakoti o loʻo faʻaaogaina. O le fualaau o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina e filifilia e le fomaʻi tausi e faalagolago ile maʻi ole maʻi.Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic ma le lava lipase (Creon, Panzinorm) faʻatasi ma le faʻaaogaina o le initaneti o le pamu (Omeprazole, Pantoprazole). O lenei mea e faʻataga ai oe e puipuia le enzymes mai le faʻaumatiaga i lalo ole aʻafiaga o le suka gaosia ma ia maua ai le manava o le tino o le pancreas.

I totonu o le pancreatitis, e faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o foliga masani o togafitiga, e faʻaaoga ai le antimicrobial therapy. E masani lava, faʻaaoga vailaau faʻasaʻi (Ampicillin, Kefzol, Klaforan, ma isi).

O togafitiga faʻale-tino e faʻaaogaina lautele. O loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻamatalaina i le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻavavevave. O le tele lava o taimi, o le eletise o se vaifofo o le novocaine, galu o le diadynamic, o le suamalie ole suamalie e pei ona fuafuaina. O se vaega tāua i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu i se taumafataga faapitoa. E toetoe lava a le mafai ona togafitia se tagata maʻi e aunoa ma le soifua maloloina.

O le mataupu autu o le togafitiga o meaʻai i lenei tulaga, o le faʻaaogaina lea o meaʻai e faʻasaoina ai le meaʻai. O le 2-3 aso muamua o le maʻi na faʻaalia ai le fiaai, na o le inu ua faatagaina, ao le tele o aso o le suavai e itiiti ifo i le 1.5 lita. E fautuaina e inu vai e leai se paʻu o le minerale, susu o le rose vao, tea vaivai. O le taimi lava e amata ai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e muamua ona faʻatapulaʻa, ona lelei ai lea. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti pe a ma le 5-6 taimi i le aso.

E fautuaina e vavae ese meaʻai mai le taumafataga e faʻapipiʻi ai le uta i luga o le paʻu. O falaoa fou ia, fagu, fafasi falai, pisa, meaʻai gaʻo, meaʻai, sausage, mea e ulaula ai, gaʻo susu ma soupe, pata, margarine, tea malosi, kofe, mea inu gaʻo. O le ava malosi e tatau ona faʻaaogaina atoa ma ulaula e tatau ona faatapulaa. I le leai o se aʻafiaga o togafitiga faʻasao, e faʻataunuʻuina togafitiga o le maʻi. O togafitiga togafitiga faʻaogaina foi e faʻaaogaina i le atinaʻeina o faʻafitauli, mo se faataitaiga, pe afai na maua e le peritonitis le necrosis pancreatis (necrosis o le gland tissue), ma isi.

I lenei tulaga, ua mulumulu le pupuʻu o le manava (faʻaoga o le peritoneal), aveeseina o le tino o le gland, aveeseina o le gallbladder, ma isi. O le taotoga pancreatic ua manatu e matua faigata ma, o le mea e leaga, o loʻo faʻatasi ma le tino maualuga. I le avea ai o se tulafono, e leʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo le iuga o se taotoga, o lona uiga o le taotoga o gasegase ua na o se toe mulimuli. A maeʻa le toe faʻaleleia, o le maʻi o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tele taimi i le tausaga, e tatau ona ia faia se suʻega faafomaʻi, o le aofaʻiga talafeagai o suʻesuʻega e fuafuaina e le fomaʻi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

A maeʻa se faʻamaʻi, e fautuaina tagata maʻi e pipii atu i le faigamalo o le galuega ma le malologa, ia aloese mai le inuina o le ava ma ulaula. I le faʻamagaloina faifai pea, ua faʻaalia ai togafitiga togafitiga.

O le pancreas, pe aisea e le lelei ai, o le a taʻuina atu i le vitio ata e tasi:

O fea oi ai le totoga taua o le faʻaogaina o meaʻai - o le pancreas?

O le pancreas o se okeni maualuga i tua o le manava, e tusa ma le lima i le sefulu senetimita i luga o le pute. O le umi o le pancreas e 15-22 senitimita, ma o le mamafa e na o le 50-70 kalama. O le tino e aofia ai matagaluega e tolu, e taʻua e fomai le ulu, tino ma le siʻu. O le ulu e latalata i le duodenum, o le tino e tu latalata i le manava, ma o le siʻusiʻu e sosoo ma le vaʻa.

E ui lava o le pancreas o se okeni laitiiti, e tele ana galuega. Pancreatic e faalilolilo le sua pancreatic - o se "cocktail" o enzymes ma masima e tatau ai mo le vavaeeseina o meaʻai eseese ma lo latou gaogao. A aunoa ma ni enzymes, e le mafai ona matou eli meaai.E maua mai io tatou tino e le tele o ituaiga meaola, e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le manava, ma le gaogao, ma i totonu o le manava.

O mamanu taʻitasi ua mamanuina e talepe ai se ituaiga o vailaau faʻamaonia: o nisi e feagai ma puipuiga, o isi mea e fesoʻotai ai, o isi mea e maua ai gaʻo, ma isi. O le leai o se tasi oi latou e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e sili ona manaia fuamalie.

E le gata i lea, o le pancreas e maua ai hormones e manaʻomia mo gaioiga faʻasolosolo - aemaise lava, insulin.

E faʻapefea ona e malamalama i le mea e afaina ai

O le tiga i le paʻu o le manava o se mafuaaga lea e vaʻai ai i se fomaʻi. O le faʻamatalaina o latou faʻamaoniga, e toʻatele e le malamalama o loʻo avea i latou ma faʻamaʻi pipisi - pancreatitis.

O lenei togafitiga e iai ni faʻafitauli iloga ma fesoasoani vave i le tagata maʻi e faalagolago i le faʻamautuina o le faʻamaonia saʻo. O tiga i totonu o le manava ma le pancreas e le o taimi uma lava lenei ituaiga faʻamaʻi. O iʻuga nei o aʻafiaga o aʻafiaga o isi faʻamaʻi tutusa tutusa:

  • maʻi ate
  • faʻamaʻi fatu
  • faʻapipiʻi o alalaʻau choleretic ma le tele o isi mea na i ai se aafiaga i luga o le pancreas o se tagata.

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga o le pancreatic i le fale, o le faʻamautinoaga saʻo ma mafuaʻaga o le maʻi ua faʻatuina. O le mea lea, e tatau ona e faamasani ia oe lava i nisi o faataitaiga o tiga o fuafaatatau:

  1. Paʻa i le taumatau saʻo - faafitauli i le ate.
  2. Tinea tiga, faʻalavelave osofaʻi e tuʻuina atu i le tua poʻo le tauau o le uila - faafitauli o le choleretic (mumū o le gallbladder).
  3. O le uluaʻi osofaʻiga o le tiga mai le plexus o le sola e alu i tua, o le taina o le tiga i lalo o le taumatau ma le agavale o le hypochondrium o se faailoga o le mumu o le pancreatic. Faʻateleina le tulaga o le tino, taoto i lalo, i se tulaga tuʻufaʻatasiga, o le maʻi o loʻo totoe - o se faʻamaoniga o lenei faaiuga.
  4. Cyanosis faataamilo i le pute, tiga o le oti i le itu tauagavale pito i luga o le manava ma le plexus solar - faaleagaina ai le vaʻa.
  5. Paʻu faʻapipiʻi - faʻamaʻiina o tiga i totonu o le manava, manava manava poʻo le faʻamalosi, o le toto pa'ū i feces - o se soliga i le gaioiga o le inumaga.
  6. Faʻailoga tiga i le tauagavale tauagavale ma le vevela - gasegase gastric.
  7. Le itu taumatau pito i lalo o le manava, tiga ogaoga e susulu i le piko - appendicitis.

O le a le pancreas ma lona fausaga? O le uʻamea o le tino o le tino. O lona i ai i le tino o le tagata i tua o le manava, o le mamafa o le okeni e le sili atu ma le 80 g. O le fausaga o le pancreas ei ai le "ulu", "tino", ma le "siʻu". O le pancreatitis sili ona taatele ma faigofie o le siʻusiʻu o le gland. O le a le mea e fai pe a afaina le siʻusiʻu o le pancreas, o a ni uiga o le mumū?

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino i totonu o le pancreas, e le o taimi uma e faʻateleina ai. O le taatele o le faateleina o le siʻusiʻu o le gland. O le faʻateleina e aʻafia ai le pule o le vevela vela ma le maualuga o le maualuga. O le a le mafuaʻaga o le pancreatitis tiga syndrome. O le a le mea o le a faʻaosooso ai i lenei maʻi:

  • le faʻaalia o maʻa e poloka ai le taʻavale,
  • o foliga mai o se uila (adenoma),
  • afaina o le inflammatory o le ulu o le gland,
  • pseudocyst
  • duodenitis o le duodenum 12,
  • tuputupu aʻe i le papilla o le inumaga,
  • onosaʻi faʻapitoa.

E tusa ai ma fuainumera, o togafitiga e mafua mai i le 3 mataupu o le faamaʻi i le 1 mataupu o togafitiga o le siʻu o le pancreas. O le faʻafefe autu o le mafai lea ona atiaʻe le kanesa siʻu. O le tulaga ese o le mumu o le faigata lea i le siakiina, ona o le fesuiaiga o le tino e fatuina ai le gafatia e siaki na o le taulasea po o le fatugavale tuga, ma o se mea faigata lenei.

Faailoga o le sola o le siʻosiʻomaga pancreatic:

  • tiga tiga i le pito i tua ma le plexus solar,
  • tiga o le maʻi e faʻaalia mai ia te ia mai le itu o le loto,
  • faʻamamafa vaega o tiga o faʻamaoniga
  • leai se manaʻo
  • fofola vavae
  • o le gaioiga e masani ona iu i le tele o vomiting,
  • O le vevela o le tino e oʻo atu ile 38 * C, 40 ° C.

Afai e tiga le pancreas, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Afai e amata le faaletonu i le pancreas, o le a amata vave ona mafatia le tagata maʻi mai iʻuga. Muamua, o le a ia lagona le tiga. O le a le mafuaʻaga e afaina ai le paʻu? O lenei uiga e aliali mai pe a tapunia le ala, lea e oʻo atu ai i le pancreas, poʻo le spasm.

Sei o tatou iloa manino le mea e fai pe afai e tiga le pancreas. O le pancreas e maua mai i le tino mea e sili ona taua mo lona tulaga masani - insulin ma glucagon. E faʻafetai i nei hormones e lua o mea masani e masani ai ona maua ai meaʻai. O latou moni o le elixir o le ola. E faʻapefea ona fuafua pe o le a le mea e afaina ai le pancreas? E faigofie lava mea uma. O lea la, afai e tiga le pancreas, o le a le mea e fai, e tatau i le fomaʻi ona filifili. O le a ia faʻataʻitaʻiina suʻega mo le kulukose toto ma enzymes digestive. Afai e foliga mai e le lava, o le avanoa e atiae ai se togafitiga o le pancreas e maualuga. O le a iloa e le fomaʻi pe o le a le tulaga o le pancreas, o le a le mea e tiga ai, ma le fea togafitiga e filifili ai mo le lelei atoatoa.

Faailoga o le tiga o le pancreatic pe faapefea ona faatea ese

A i ai le tiga i le pancreas, e tatau ona e iloa le mea e fai e taofi ai le syndrome ma taumafai e saili le mafuaaga. Talu ai ona o faʻamaʻi pipisi e afua mai i isi faʻamaʻi, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i faailoga o le maʻi, i le tulaga sili, talanoa i se fomaʻi.

O le pancreas o loʻo i ai faʻamaoniga faʻapitoa o le tiga, lea e mafai ai ona iloa ma le mautinoa le maʻi - pancreatitis.

O faailoga o le mumū ma le faʻalautele o le mumū o le pancreatic e matua ese lava, ma o le ata faʻataʻitaʻiga o le vasega o loʻo i ai foi foliga. O faʻafitauli o le pancreatitis e le masani ona faʻaalia, e pei o le ituaiga o le faʻaogaina o le gland, o le osofaʻiga o loʻo faʻaalia ma e mafai ona maua ai ni faʻalavelave matuia o le soifua maloloina o se tagata.

I le vaega laititi, na o se falemaʻi ma le falemaʻi ma se taumafa malosi e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o isi gaʻo ma le foliga mai o le necrosis o le tino. E masani lava ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, pe a uma togafitiga ma le fiaai, latou te toe faʻafoʻiina ma togafitia le pancreas ma isi metotia ma auala.

Ina ia faʻaitiitia le taotoga, tiga ma isi faʻaʻailoga o pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga le propolis. Mea mama (propolis), faʻatau pe a oʻo mai faailoga o le faʻavavega. O le meafaigaluega e faʻamāmāina ai le faʻaogaina o le tino ma faʻamaloloina ai manua o totonu, e faʻafoʻi ai le toe faʻaleleia o le gland.

Ma faʻatasi foi ma le pancreatitis, o le faailoga autu ma le faʻaalia o le manava ma le faʻanofo o le intestinal. O nei faʻamalologa e vaʻaia ai le faʻamalosi fou mai vine. E fufulu i le 4-5 sips, seia maeʻa ona taofi le manava.

Faʻateleina le faʻaaogaina o togalaau. Ole aʻafia o aʻa o le paʻu e maua mai ai faʻamanuiaga lelei. Mo le kukaina, ave le 2 sipuni tele o aʻa ma sasaa 300 ml o vai inu. Ave 50 ml 3-4 taimi i le aso i le va o taumafataga. I totonu o le masina, e alu ese faailoga ma toe faʻafoʻi le pancreas.

Taumafa suamalie oati. O lenei meafaigaluega, e faaopoopo atu i le tineia o le fiaai, faʻamanuiaina ana meatotino. O loʻo teuina ai puipui o le manava, pancreas, intestines, lea e maua ai se ituaiga o malologa ma le mafai ona faʻamaloloina oe lava.

Aisea e tiga ai le pancreas: saili mafuaaga

Paʻu i le pancreas e le tupu lava pei o lena. Latou te faailoina pea faafitauli, sili atu pe itiiti le ogaoga.

O le tiga i le pancreas e masani ona tupu i faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, siama i le vaka, pathologies o le biliary tract, lea o loʻo faʻavaivaia ai le tafe o le talo, maʻi suka, o le tino, maʻi o le autoimmune, ma le faʻailoga alofa. O le tiga ogaoga i le pancreas e faʻaalia i pancreatitis.

O tiga e masani ona i ai faatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa, e pei o corticosteroid, hormones, antibiotic tetracycline.

Ae ui i lea, o le tele lava o tiga i le pancreas e mafua mai i faʻamaʻi, ae o sese i le taumafataga. Afai tatou te taumafa pe inu tele le ava malosi ma taumafa gaʻo mamafa, o le uamea e galue i ona tapulaa e fesoasoani ai i le tino e tosina i latou.

E faʻapefea ona malamalama pe o le a tonu le tiga o le pancreas? E le faigata le faailoaina o le faafitauli, o le tiga i le pancreas e faʻaalia lava ia lava. O lagona o le tiga e maua i le eria o loo siomia ai le pute, ma i totonu o le pancreatitis o loo tuuina atu i tua - fomaʻi ua taʻua lenei aafiaga "tiga fusi". Paʻu i le pancreas e faʻateleina pe a uma le mamafa poʻo le gaʻo meaai, ava malosi, ma pe a taoto foi i tua. O lenei tiga e masani lava e le taofi i ni mea e faʻaaogaina ai ma mea faʻapitoa, e tumau, e le mafai ona faʻalatalata i le natura ma e laʻititi le faʻaititia pe afai e te nofo i lalo ma agai i luma. I le pancreatitis, e faaopoopo atu i le tiga, leisa ma le vomiting, vaivaiga, saluina o loʻo matauina.

E faʻapefea ona afaina le pancreas i le tino pancreatite

Paʻu i le pancreas o se faailoga o le atiaʻe o le pancreatitis. O le faʻamaʻi lava ia e lua ituaiga o atinaʻe, o le gasegase ma le tumau. I le vevela tele, e alu malosi ma faʻafefeteina le gaogao o le okeni o le pancreatic lava ia. I lenei tulaga, o le avanoa vave i se falemaʻi o le a aumaia ai le avanoa e vave togafitiga. I se isi tulaga, o taunuuga ma le oti. O a ni faʻamaoniga o tiga i le pancreas e fai mai e uiga i le atiaʻe o le pancreatitis o le gland:

  • vili, vomia matuia,
  • fiva
  • ogaoga o tiga tiga e alu ese mai le manava i tua.

Togafitiga i le falemaʻi, pe a fai e siaki le tagata maʻi i le uati, ma suʻesuʻega faifai pea o le a maua ai se fesoasoani tumau i le atinaʻeina o le maʻi. O lenei togafiti e mafua ai ona maua le maʻisuka, o le mea lea e tatau ai ona faia se suʻesuʻega atoatoa ma togafitiga i le falemaʻi.

E faʻafefea ona afaina i le pancreatitis tumau

O le tiga o le pancreatic i le pancreatitis le tumau, e faapena foʻi ona lava uiga. E faʻafefea ona aveese le faʻaalia o le tiga i le pancreas, o a ni faailoga o lenei maʻi?

O le faasologa masani o le faamai o se faasologa alualu i luma alualu i luma. O le le mautonu o le tiga, e afua mai i se osofaiga ogaoga i se auala lamolemole ma le faaitiitia o faailoga, e le maua ai se ata fiafia i le falemai. O le pancreas, faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, e atiina ae i le siʻu o le pancreas ma i le ulu o le gland.

  • afaina o le ulu o le gland - tiga i le taumatau saʻo ma le vaega o le au,
  • pe a fai o le taulaiga o le mumū i le siʻusiʻu - o le gasegase o le hypochondrium agavale e afaina,
  • afai e afaina uma le okeni pancreatic, ona fusi lea o tiga, avatu i tua, ma le tauau tauagavale o le tino,
  • e iai foi le paga o le fana i totonu o le pa, i le coccyx, e tuʻuina atu i le suilapalapa.

Mo se faʻamautinoaga atoatoa o le faʻamaʻi, o le pasia o suʻega e talafeagai. Talu ai ona o le le mautonu o le tiga ma ua oso i le tiga o faailoga e faasolo mai mai se maʻi pipisi malosi e tiga ai pea, e fetaui ma se osofaiga ogaoga o pancreatitis.

Paʻu mai le le paleni

E masani lava ona i ai le tiga i le pancreas mai le leai o se meaʻai. O le mea lea, mo tagata maʻi taitoatasi, o le taumafataga e filifilia taitoatasi. O le fomaʻi, e faʻaaoga ai faʻamatalaga o le falemaʻi o le faʻamaʻi, faia ai mea saʻo ma talafeagai mo le tagata maʻi, lea e fuafua ai le aofaʻi o porotini, gaʻo, gaʻololo ma isi oloa faʻatagaina.

I le mea e toe faʻafefeteina le pancreas, o le okeni, o le mea e afaina ai le mucous membrane e iloa. O lenei oloa e pa'ū i totonu o le faasologa taʻitasi mo ituaiga faʻasaina o oloa.Soo se mea lava e solia ai le taumafa ma le taumafa masani e mafua ai le osofaʻiga mai le okeni o le gland, o le mea lea, pe a faatonuina se taumafataga, ia matua usitai i ai.

Plameric inflammation (pancreatitis)

O le tele o taimi, o le pancreas e faʻaalia i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, lea o loʻo i ai uma ma foliga masani.

Lapatai pancreatiti masani ona amata i le tiga i le pito i luga, lea e mafai ona matauina mo ni nai aso. O nei tiga e matua ogaoga ma tumau. E le gata i lea, e masani lava ona amata ona latou faasalalauina i le itu i tua, ma maua ai se uiga o le fusi. O le mamafa o le tiga e faateleina i meaai, pe a uma ona inu pia ma pe a taoto i tua. E faapena foi faailogafaailoga o le atinaʻe o pancreatitis o:

  • fulufulu ma le vomiting le mafaagaloina e mafua ai le faʻamalaina,
  • fufulu
  • fiva
  • faateleina le maaleale o le paʻu manava pe a paʻi,
  • fatu fatu
  • paleni mamafa
  • o foliga vaaia o le manava ma gaioiga o le manava ma le tele o gaʻo.

I le itu tauagavale o le puipui o le manava ma faataamilo i pusa, o le afaina i foliga o cyanotic spots, o nisi taimi e maua ai le lanu samasama, e mafai ona matauina.

I mataupu sili ona ogaoga, o loʻo faʻamaonia ai faailoilo o le faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o le toto. O maʻi ma le tino pancreatiti e foliga faʻavaivaia tele ma faʻamamaina. E le gata i lea, faatasi ai ma le alualu i luma o lenei maʻi, e mafai ona mou atu le tiga. O se tasi o mafuaaga talafeagai mo lenei mea matautia, o le mumunia mumū o le a le toe i ai ni enzymes talafeagai mo le gaogao.

Faʻailoga pancreatite ua faʻaleagaina le faʻaleagaina-o le faʻaleagaina o le tino. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua faitioina e tagata gase:

  • o le tigaina o le tiga i le pute ma le pito i luga, lea e faʻaleleia pe a uma le taumafaina o gaʻo gaʻo ("festive feast" syndrome),
  • taoto ma se lagona oona i le gutu,
  • vomiting
  • se lagona o le vaivai i le pito i luga.

Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le ulu o le pancreas, o le atinaeina o jaundice faalavelave e mafai. E afua ona o le solia o le vevela o le talo, lea e tau atu ai i le faaputuputuina o pigle pigments i totonu o masini ma le toto. O lenei faagasologa e faʻaalia i le lanu samasama o le paʻu, faʻamalamalama ma felanulanuaʻi i le lanu uliuli.

I tagata gasegase e maua i le pancreatitis, e masani lava ona matauina le le mautonu o le faaletonu o le tino i vae o loʻo aʻafia ai suiga o galuega i neura o le gataifale.

O le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e mafai ona faʻalavelave i lona faʻaumatiaga, alu aʻe (faʻaputuina o le vai i totonu o le manava o le manava) ma le faʻaputuina o cavities ua tumu i le pacreatic juice ma toega o le tino maliu (pseudocyst).
Sili Atu e uiga i Pancreatitis

Pancreatic disease related to the formation of cysts and pseudocysts

O le tiga i lenei faʻamaʻi e le mautinoa, maua i le pito i luga, faatasi ai ma se lagona o le mamafa i totonu. I nisi tulaga, e mafai foi ona iloa se uila tele e ala i le paʻi.

O le lamatiaga i le soifua maloloina o le maʻi ma le olaga o ni faʻafitauli e pei o le:
1. Vaevaega o kume i le manava o le manava.
2. Faʻasologa o tau i totonu o le pitonuu.
3. Paʻu o gaʻau i totoga vavalalata.
4. Le atinaʻeina o le toto i totonu.

O le faamaʻi

O le faʻamaʻi o maʻa o le faʻavaeina o maʻa i le gallbladder ma le talo. I totonu o se mea e eseʻese, o lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu ai faʻamaoniga laiti - o ona faailoga muamua e naʻo le 5-10 tausaga talu ona amataina. O le faʻaaliga o le gallstone faamaʻi lava ia:
1. Jaundice pe a togi pe pupuni e se maa o le talo.
2. O osofaiga o le biliary colic, lea e mafua ona o le gaoioi o se maa i luga o le alalele.

O le biliary colic e faʻaalia i le faʻafuaseʻi o tiga o le vavaeʻeseina o le natura. E tupu i le faateleina o le mamafa i le gallbladder ma ona ala ona o le taofia i foliga o maa. O le faateleina o le mamafa e mafua ai foi le tiga i le pancreas. O ia tiga e maua i le ogatotonu ma i le itu taumatau o le manava, e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo ma le taumatau o le mata. O nisi taimi o le tiga e mafai ona susulu atu i tua atu o le sternum, lea e pei o se osofaiga a angina pectoris.
Faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻi

Cholecystitis

O le Cholecystitis o se mumu o le gallbladder, o loʻo i ai ni foliga mataga ma le tumau. Faʻaaliga autu cholecystitis gasegase:

  • Paʻu paroxysmal i le taumatau o le manava, faʻalautele i le taumatau taumatau ma le tauau,
  • malulu ma fiva,
  • taʻavale
  • vili
  • sasaina o le paʻu,
  • lanu.

Taimi masani o cholecystitis E leai se maʻa ma se auala e faʻafefe ai. O mea faʻapitoa (e fesoʻotai ma le faʻavaeina o maʻa) cholecystitis masani o se tasi o taunuuga o le gallstone disease. O le cholecystitis faʻapitoa e faʻaalia mai i le nausea ma le i ai i le ogatotonu ma i le vaeluagalemu o le manava o le tiga tiga e tupu 30-40 minute talu ona 'ai.

I le cholecystitis gasegase ma le tumau, e mafai ona salalau atu le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas, muamua lava, i lona ulu. O lenei mea e faʻaalia ai le foliga mai o tiga matuitui i totonu.
E sili atu i le cholecystitis

Pyelonephritis

O lenei mea ua taʻua o faamaʻi o le fatu fatu, lea e masani ona tupu i faʻamaʻi pipisi. Ma o a tagata gasegase e manatu i ai tiga o le pancreasatonu o se faʻaaliga o le kielonephritis. Paʻu syndrome, faʻatasi ma le pyelonephritis ma faʻamaʻi o le pancreas, e mafai ona maua i tua ma lalo ifo, i le itu taumatau po o le agavale o le vaʻa. E masani lava o le tiga o le tiga ma le faʻafefeteina i le natura, ae o nisi taimi o loʻo i ai le ogaoga o le mamafa, o le faia o se uiga faʻavalea. E masani ona matauina lenei mea i le fesuiaiga o le faamama o le maʻa ma le maʻa, ma le atinaʻeina o le urolithic pyelonephritis.

I le faaopoopo atu i le tiga o foliga, i le ata o le gasegase o le pianlonephritis e iai:

  • atinaʻe o le iniseti,
  • vaivaiga lautele
  • o le faateleina o le vevela o le tino i le 38-40 o le C,
  • taotoga, o nisi taimi e fesuiaʻi,
  • tagi.

O le gasegase o le hypertension e masani ona faʻalavelaveina ai le maʻi i le tiga o le tiga i le pito i lalo ma le itu. O le eseesega mai le tiga i le va o le pancreas o le tiga lenei o le tiga o le faʻamaonia tele i le malulu ma le timuga o le tau. E le gata i lea, o le tiga faifai pea ma le tiga e matauina i tagata mamaʻi, talu ai ona o lenei maʻi, o le vevela e masani ona puʻeina le vevela.
Sili Atu e uiga i le Pyelonephritis

Urolithiasis

Urolithiasis o se togafitiga lea e mafua mai i le fausia o maa i totonu o totoga o le tino urinary. A aunoa ma se faʻavavevave, o lenei faʻamaʻi e le o faʻaalia ai ni faʻaʻailoga, e faʻaalia ai na o le tiga o le tiga i le itu ma le vanu o le lumbar, lea e faigofie ona fenumiai ma tiga i liʻo o le pancreas. Faatasi ai ma le urolithiasis, o le tiga o le tiga e faateleina ina ua luluina, ma le malosi faaletino po o le savali umi.

Afai o le maʻa na fesuiaʻi e mafua ai se fesuiaiga i totonu o le fale, e tau atu i faailoga nei:
1. Tetele tugā pipisi i le itu o lumbar ma le manava lalata.
2. Naua ma vili.
3. Le foliga mai o le toto i le mimi.

O tiga ma tiga i le itu, i luma ma tua, atonu e taʻu mai ai le gaoioi o maʻa i le tagata e mama.
Tele e uiga i Urolithiasis

Gase gase - O lenei mea o le mumū o le mucosa gastric, lea e afua mai i se faʻaaliga e tasi i soʻo se faʻafefe malosi.O lenei togafiti e masani lava ona tupu pe a oʻo atu mea vevela i le manava, ave ni vailaʻau faapitoa, poʻo le faʻaaogaina o oloa le lelei e afaina i maʻi. O le tiga o le Gastritis i lona localization ma le malosi e mafai ona faaseseina mo le tiga i ni maʻi tigaina.

O le ata o le gastritis gasegase tele e faalagolago i le natura o mea e afaina ai, le umi o lo latou faʻaalia ma le tali a le tino ia i latou. I le avea ai o se tulafono, o faailoga muamua e aliali i totonu o le 6-12 itula pe a mavae le liona. O le tele o taimi, mo gastritis gasegase, o uiga nei o uiga ia:

  • leai se manaʻo
  • malosi ma le tiga i le itu o loʻo faʻatele,
  • leaga le tofo i le gutu,
  • salivation
  • taʻavale
  • vomiting, e aofia ai mea o loʻo i totonu o le manava ma le le mama o kulumu ma le talo,
  • paʻu i le ea ma meaai,
  • vaivaiga, vevela, ma le tiga.

Pe a faʻaaogaina meaʻai pisipisia e tele taimi i le aso, paʻu poʻo vavalavale e mafai ona tupu. Rumbling ma bloating, faʻapea foʻi ma se laʻititi laʻititi o le vevela o le tino, ua maitauina.

Gastritis taimi ua taʻua o le mumusu faifaipea o le mucosa gastric.

O i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo i ai le tiga i le faʻalautele ma le umbilical area, e tutusa ma tiga i faʻamaʻi o le pancreas. O le tiga e masani lava e le matua malosi, ma e le manaia pe faʻanoanoa. E taua le gauai atu i le va o le tiga ma le taumafaina o mea taumafa, faʻapea foʻi ma uiga o oloa. I le gastritis tumau, o le a vave ona matauina le tiga - toetoe lava a uma loa ona fai se taumafataga, aemaise lava i tulaga o meaʻai e gasegase pe o loʻo i ai se uiga tutusa.

O faʻalauiloa foʻi i le lotoifale o gastritis tumau o:

  • vaivai, lagona o le atoaga, atoatoa ma le malosi i itu e sili ona leaga ma itu,
  • o foliga vaaia o le faatonutonuina ma le osofaia,
  • leaga le tofo i le gutu
  • taʻavale
  • susunuina o lagona i totonu o le mea na tupu,
  • pupuʻu, e faʻaalia ai le solia o le aveeseina o meaʻai mai le manava, ma le toe tuʻuina atu o mea i le isophagus.

O le a le mea e fai pe afai e tiga le pancreas: fautuaga

O le tiga i le pancreas e masani ona ogaoga tele e leai se filifiliga a se tagata ae ia talanoa i se fomaʻi. Ma o le filifiliga sao lenei: i le masalomia o se faaletonu i le paʻu, e leai se mea e tatau ona e mafaufau i ai. E pei ona matou taʻua i luga, o lenei tiga e o faatasi ma le tele o faamai eseese e manaomia ai togafitiga eseese. Ma e mafai ona e filifilia le mafuaʻaga pe a maeʻa se faʻamatalaga auiliili: suʻesuʻega falesuesue, ultrasound, tomography, x-ray suʻesuʻe ma, i nisi tulaga, laparoscopy diagnostic.

O togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai i taimi uma se seti o fuataga.

  • Meaʻai. O le uluai galuega i le togafitiga o le pancreas o le lafoina lea o lenei okeni i le tele e mafai ai, e faafaigofie ai lana galuega. Tusa lava pe o le a le mafuaaga na mafua ai le tiga i totonu o le pancreas, o se taumafataga vaivai ua faatonuina. Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia atoa le ava malosi, mea inu suamalie, kofe ma le malosi o lauti, meaʻai, gaʻo, meaʻai falai, sukalati. E oʻo lava i tagata soifua maloloina, o le faʻaleagaina o nei oloa e mafai ona mafua ai le le toʻa i le pancreas. E masani lava, o le laulau e taʻua o le laulau Numera 5 ua atofaina - o se lisi e faʻavae i luga o le faʻasaina i gaʻo ma mea taumafa. O le Numera 5 o loʻo faʻamalolo pe o meaʻai e tunu, puddings ma aspic, o le aano o aano, aano ma iʻa, o meaʻai e maua i le pectin ma le fiber: falaoa o le cereal, suamalie suamalie, pasta, fualaau faisua. E tatau ona e 'ai soo ma sina mea laʻitiiti - o lenei mea e mafai ai e le' au o meaʻai ona faʻafefe meaai, e le aofia ai le "faʻalavelave faʻafuaseʻi". E fautuaina e 'ai e le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso, ae o vaega e tatau ona laiti. I le auala, o se ituaiga o meaai o le a aoga e le gata mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi tuga o le ate ma le paʻu. O le a fesoasoani e toe faʻaleleia pe a uma se taumafataga tele.E oo lava i tagata soifua maloloina e masani lelei i faʻamaoniga e pei o le vaivai i le manava, leisa, palatele ma le le lava - o le tauimasui mo le taumafataga poʻo mea e le masani ai. A maeʻa aso malolo, faʻatasi ai ma a latou taumafataga ma meaʻai e le uma, o le a aoga i suiga mo sina taimi i se mea vaivai ina ia mafai ai ona toe faʻafoi le faʻapalaina i le masani. Laulau numera 5 - o se meaʻai lelei ma e le faʻaalia ai le teenaina o le tele o oloa.
  • Fomaʻi togafitiga. Togafitiga e faalagolago ile maʻi maualalo, ae i soo se tulaga lava, o le a faatonuina e le fomai fualaau o le a fesoasoani i le faamamaina o faailoga ma faaleleia ai le fualaau oona. I le tulaga o le tiga i le pancreas, o vailaau oona ua faatonuina e faʻamalolo ai osofaiga ogaoga, faʻamalosi e toe faʻaleleia ai le maualuga o le elemene gastric ma faʻamaonia ai le gaʻoina o otaota, faapea foi ma sauniuniga o le enzyme (mo le pancreatitis e le masani i fafo atu o le taimi o faʻasalaga). O le enzymes o loʻo aofia ai i totonu e leai se eseesega mai a tatou lava enzymes ma fesoasoani e taulimaina le faʻamautinoaina o meaʻai pe afai e le mafai e le pancreas ona maua le sua susu. E le gata i lea, i nisi tulaga, o fualaau faasaina, vailaʻau faʻasaina (o H2-blockers o faʻamaumauga o le histamine ma le faʻamalama poma).

Paʻu i le pancreas o se faailoga lea e le mafai ona le amanaiaina. Ae ui i lea, e taua le manatuaina, e ui lava ina seasea, e mafai ona tupu faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e fautuaina ia le itiiti ifo ma le tasi i le lua tausaga ia faia se suʻega lautele e se gastroenterologist. E moni lava lenei mea mo i latou e le faʻaaoga e faʻafitia ai latou lava ava malosi, meaai mama ma falai.

O se sauniuniga e aofia ai enzymes pancreatic

O a sauniuniga o le enzyme e mafai e se fomai ona faatonu e fesoasoani i le tiga i le pancreas? Mo faʻamaʻi o lenei totoga, o soʻo tuʻufaʻatasia o loʻo masani ona faʻamaonia e aofia ai enzymes pancreatic (amylase, protease ma le lipase). O vailaʻau faʻaonapo nei - e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, Mikrasim® - o loʻo maua i se auala faigofie mo le tino. Mikrasim® e le o ni meaʻai, ae o capsules ma fualaʻau o enzymes. E afifi uma paluga, lea e puipuia ai le enzymes mai aafiaga o le suka gaosia. E na o le manava, pe o fea e manaʻomia ai la latou fesoasoani. A aunoa ma lenei puipuiga, o le a gaosia ai le auma o le manava le tele o vaifofo. Enzymes o le vailaʻau faʻamalositino vave vave: ua 30 minute le maeʻa ona faʻamavaeina mea e teu ai, o le maualuga o la latou gaioiga e matauina, tutusa ma le gaioiga o enzymes i le tino o le tagata. I lalo o le uunaiga a Mikrasima®, o le gaogao ma le faʻaaogaina o meaʻai taua i totonu o le tino e faʻaleleia. I le faagasologa o le 'aina o otaota, o le a vave lava ona le toe maua ai a latou gaioiga ma o ese mai le gastrointestinal tract.

Contraindications: o le le faʻamaoni o le tagata i vaega, faʻasalaga o le pancreatitis masani ma le pancreatitis.

O le numera o le lesitala o le vailaʻau Mikrazim® i le Setete Resitara o Vailaʻau o le LS-000995 na tusia i le aso 18 o Oketopa, 2011, toe faafouina e le aunoa ile Ianuari 16, 2018. O le vailaʻau o loʻo aofia i le lisi o Vital and Essential Drugs.


Afai e masani ona matauina faailoga o le gaogao, e mafai ona taʻu mai ai le le atoatoa o enzymes pancreatic.

A o laʻititi, o le faʻamaʻi pipisi e sili atu ona fesootaʻi ma faʻamaʻi o isi totoga o le gastrointestinal tract. O latou faʻamautinoaga e faigata, aua o le ata o le falemaʻi o le "masked" e le faailoga o le maʻi faʻamaʻi *.

Belousov Yu.V. "Pancreatitis ma pancreatopathy: faavasegaina uiga, mataupu faavae o suʻesuʻega ma togafitiga i tamaiti." "Soifua Maloloina o Tamaiti", 2012. Nu. 8 (43). S. 129-133.

E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le faʻamaʻiina o otaota, ae o se tuufaatasiga o faʻamaoniga e iloagofie ai faʻamaʻi o le tino.

O lagona o le vaivai ma le vevela o le manava, tiga o le manava, gasegase ma le le mautonu - o nei faailoga uma e mafai ona taʻu mai ai le dyspepsia.

Mo le faʻapalaina o se vaega o meaai maualuga-kalori (pe a ma le 150 g), e 10,000 iunite o enzymes galue * e manaʻomia. E naʻo le toʻatele oi latou o loʻo i totonu o le tasi capsule o Mikrasim ®, lea e mafai ai e le meafaigaluega ona fesoasoani e faʻaleleia le faimamaga.

* Mo le galoina o meaai maualuga-calorie e mamafa 150 g, e faavae i luga o le mea moni e faapea, mo le galoina o le 500 g o meaai maualuga-kalori, e manaomia le 30,000-35,000 iunite o le lipase. I. Yu Kuchma "tapenaga o le Enzyme i togafitiga o faamai o le gastrointestinal tract". "Pharmacist", 2009, Nu. 7.

* Mo le le atoatoa o le pancreatic i le pancreatitis faifaipea.

O le fualaau faasaina Mikrasim ® e mafai ona faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, aemaise lava mo faʻamaʻi e fesoʻotai ma le paʻu vaivai.

O le tiga o le pancreatitis e mafai ona pei o le tiga i le osteochondrosis, aua e masani lava ona toe foʻi mai, ma atonu e foliga mai e tiga le tui. Ae ui i lea, mo osteochondrosis, e le pei o le pancreatitis, o le leisa e le o se uiga. I le faaopoopo atu, ma le pancreatitis, e le faateleina le tiga i le palpation o le vertebrae.

Pancreas: faʻamaoniga o le fodmatory etiology

O faʻafitauli e leai ni aʻafiaga i totonu o masini o le pancreas o le mafuaʻaga taatele lea o faʻamaʻi ma pathologies o lenei okeni. O le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaalia i le ata o le pancreatitis, faʻatasi ai ma le edema, pala ma le oti o le gaʻo.

O faʻataʻitaʻiga umi o le mumusu e mafua ai le sui o le tino o le mea e fesoʻotai ai, o le soliga o le fausaga faʻaanatura ma galuega a le pancreas.
O le faʻaoga muamua o le faʻaleagaina o se natura e le faʻaleagaina e mafai ona faigata i le tuʻuina atu o faʻamaʻi pipisi, o le faʻavaeina o kume, le mumu o le peritoneum, gaioiga o le loto ma isi faʻafitauli o le maʻi. O ituaiga o pancreatitis ma gasegase masani e iloga e faʻalagolago i faʻaʻailoga ma faʻataʻitaʻiga.

Paʻu e fai ma faʻamatalaga o le tino pancreatitis

O le tino o le faʻamaʻi e masani ona o faatasi ma le tiga. E faʻalagolago i ituaiga o fatuga, poʻo le aʻafiaga o le tino, ma le aʻafiaga o okeni o le peritoneal ma tissues i le gaioiga o le mumusu, o le tiga e mafai ona faʻamalosi, faʻafefe, tosoina, tipi, ma isi.

O le ituaiga o pancreatitis e mafua ai le tiga ona o le tuiina e le fulufulu o le tino o gaʻo, ma faʻalautele le pulou o le okeni ma poloka ai le ala.
Faʻaleagaina o le tino ma le necrosis o le pancreatic e mafai ona mafua ai se tiga ogaoga lea e mafua ai se tulaga e lamatia ai le ola - tiga ai le tiga.

O tiga i totonu o le itulagi pito i luga, e mafai ona faʻasalalau, e mafai ona salalau i totonu o le manava, ma, i le tele o tulaga, e sulu i le vavae, ona o le nofoaga o le pancreas ma tulaga patino o lona innervation. I nisi o tulaga e le masani ai, o le siakiina o le eseesega o faʻaaliga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le angina pectoris e manaʻomia, talu ai ona o le tiga e mafai ona tupu i tua o le sternum, i totonu o le fatu, ma susulu atu i le tamaitusi.

Paʻu i le tino pancreatitis e le faʻasaʻoina ma le taumafaina o meaʻai, e fai ma faʻaaliga o le faʻaogaina o le muʻamuʻa ma le faateleina o suiga faʻaleaga. O le tiga e faʻaloloa pe tumau, faʻaitiitia pe a fai ni fualaau faʻamaʻi ma fualaau faʻasaina.

Pancreatitis dyspepsia

O faʻamaʻi pipisi o le maʻi pancreatitis o loʻo faʻaalia i le nausea, vomiting pe a uma ona 'ai faatasi ma faʻalavelaveina o meaʻai e leʻi faʻaaogaina, faʻaleagaina le faʻaleagaina: le mautonu, manava poʻo le sui. O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona tupu i le amataga o le pancreatitis ona o se mea e fai ai le meaʻai.O le "masani" e sili ona masani ai, o meaʻai gaʻo, ava malosi, musipolo, meli, tamato ma a latou gaosiga gaosi. O nisi vailaʻau e mafai foi ona faʻaosofia le amataina o le faʻamaʻi, i fualaau o fualaau o vailaʻau faʻamaʻi, sulfonamides, nitrofurans, cytostatics, etc.

Vaega o le gaogao ma le fulufulu o ni faailoga o le tino pancreatitis

I le tele o mataupu ma le pancreatitis, o le vomiting e muamua le lagona o le nausea e mafua mai i le faʻaleagaina o le nerve vagus. 8 mai le 10 osofaiga o le nausea faʻatapulaʻa ma le faʻatagaina o le vomit, lea e le aumaia le toomaga i le tagata maʻi.

Vomiting with pancreatitis o se faailoga o le inupia o le tino. I le taimi muamua, o le vomite e aofia ai mea o loʻo i totonu o le manava, faatasi ai ma le atinaʻe atili o le faʻamaʻi, o loʻo aofia ai le talo, o loʻo faʻaalia ai le reflux o mea o le duodenum mai le manava. O le tele o le tele ma taimi ole faoa mea e faalagolago i luga ole laasaga o le maʻi ma e mafai ona taua tele, faʻalauiloa, tiga, e oʻo atu ai i le hypoosmotic faamalolo o le tino.

Faʻavalalaina: ogaoga o le faʻamalolo

O le inu i le toesea o togafitiga faʻasolosolo e amataina mai i le amataga i se oti taufaʻatau. I le taimi muamua, ma le leiloa ifo i lalo ifo o le 3% o le mamafa o le tino ona o le alu ese mai o le susu, ua lagona e tagata maʻi sina gasegase, o le malosi o le manava o le tino ua siitia laitiiti.

I le laasaga lona lua, ma le leiloa o le 3 i le 9% o le mamafa o le tino, o loʻo i ai se lagona faʻalauiloaina o le fiainu, eleele mucous mu, o mea e le maua e le paʻu le paʻu: o le paʻu o loʻo maua i totonu o se faʻavae e le faʻasaʻoina, ua faʻaitiitia le tauvaga. O le vave o le vavalalata o le loto ua matauina, o le maualuga o le faanatinati ua mafua ona faaitiitia, o lona lanu ua sili atu ona pogisa.
O le vaega lona tolu e faʻatasi ma faʻamatalaga o le neurology (fenumiai, faʻagesegese le faʻaalia, le mautonu, le faʻavasegaina o le tautala), faʻaitiitia le toto maualuga, fatuga faʻapitoa e mafua mai i le le atoatoa o le electrolyte, acidosis. O lenei laasaga e mafai ona mafua ai le faateʻia o le hypovolemic, o le atinaʻeina o le tele o gaioiga o okeni ma le faʻagataina o le ola.

Faʻasologa o le manava o le tino

O le solia o le gaosiga o enzymes pancreatic mo le gasegase o meaʻai ma le faaitiitia o le puleaina o meaola eleʻele e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi, poloka toto, afaina i le laasaga muamua o le gaioiga o le tino i le pancreas. O le le atoatoa o le Enzymatic ma le biliary e ono mafua ai foi le fausaga umi, le lava o le nofoa po o le faigata i totonu o le manava mo ni nai aso. E le gata i lea, o le leai o se nofoa e suia e le intestinal le fiafia i feeseeseaʻiga o le vai. O ia taimi o le taofiofia o fecal ma le liquefaction o uiga ia o le pancreatitis.

Faʻaalia o le paʻu o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le pancreatic

O le paʻu mumū e mafua mai i le fulafula o le okeni e faʻamalosia ai totoga o loʻo siomia ai, e masani ona faʻalavelaveina le vevela o le talo, lea e faʻaalia i le pallor poʻo le jaundice o le paʻu.
Faʻasalaga le malosi o le manava o le tino, gasegase o le okesene, cyanosis ole triangle nasolabial, fao o lima ma vae. E mafai foi ona i ai le va o Cyanotic i luga o le manava i le pusa po o luga o itu.

Isi faailoga

O loʻo i ai foi le faʻamalosia tele, tachycardia, o le tele o faʻamaoniga e mafai ai e oe ona iloa le pancreatitis ma le palpation, e pei o le:

  • tiga i luga o le palpation o le va i le va o iʻuʻu ma le pine i le itu tauagavale,
  • tiga pe a nutimomoia 2 cm i lalo ifo o le fosu i totonu ma luga,
  • faʻalauteleina le tiga pe a uma ona pipiʻi le manava, i le taimi o le faʻaliliuina o lima.

Suesuega o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga i le gaioiga o le faʻaogaina o le pancreas

O le taua tele o le faʻamaonia o faʻamaoniga o le toto toto.O suiga i foliga o le pancreatitis o le leukocytosis e fai ma faailoga o le faagasologa o le inflammatory ma le faateleina i le maualuga o le amylase.

O le masani o le amylase i totonu o le toto toto e 65 iunite, faatasi ai ma le faateleina o le faasinoupu faasinoupu lona lua, o le pancreatite matautia e manatu o se mea e ono tupu. O le taua tele o le amylase ua avea ma 1,000 iunite, o lenei tulaga e manatu o se lamatiaga o le ola ma e manaʻomia ai togafitiga vave.

E ui lava i le maualuga o le faʻamaonia o faʻamaoniga o amylase, o lona tausisia o le masani e le o se faʻamaonia saʻo o le leai o se faʻaogaina o le le fiafia. I itula muamua o le atinaʻeina o se ituaiga o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino, o le tulaga amylase atonu e masani.

Pe a filifilia le suʻega, e faʻataʻitaʻiina foi e le faailoilo o le erythrocyte sedimentation rate, hematocrit, faʻamatalaga o le kulukose, lipase, trypsin, inhibitors enzyme enzyme and elastase.

Pancreas: faʻamaoniga o isi faʻamaʻi ma pathologies

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e aafia ai le pancreas e le faʻatapulaʻaina i gaioiga faʻailoga. E ui lava o le tele o faʻamaʻi e faʻaalia i le tiga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma foliga o le toto totoʻa, o uiga e eseese e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, foliga, laasaga ma le tele o maʻi.

Suesuega o suʻesuʻega e leʻo faʻamalamalamaina. Faʻasologa o mea, biopsy Faʻaopoopoga o tulaga faʻataʻitaʻi o le kulukose ma le hemoglobin glycated i le toto

Faamai / faailogaFaʻailoga pancreatiteKanesaVailaau faʻavavesi i le tinoTusa le maʻisuka
PaʻuI vaitaimi o faigataFaʻalagolago i le nofoaga ma le voluma o le neoplasmE fuafua i le tele ma le nofoaga, atonu e iaiUa leai
DyspepsiaI taimi o taimi faigata ma le solia o le taumafa: malosi, manava, gase, vomitingLaʻau gaogao mama, gasegase, taimi tuai - faʻafiafia le manava, vomitingFaʻalagolago i le nofoaga o le cyst: o le vevela vave, poloka mai luga o le gland, le mafiafia, leusea, ma le vevela o feces (tino, siʻusiʻu o le gland)Sensation of nausea, vomiting with ketoacidosis. Faʻalauteleina le matelaina mo le hypoglycemia
Vaega o le ata o le falemaiFaʻaauau le solia o tulafono o meaʻaiLanu samasama, pallor o le paʻu, leiloa o le mamafa ao leʻi faʻavaivaiaFaʻailoaina i taimi mulimuli mai ma le faʻamaʻi pipisi i le tiga ma le ono mafai ona paʻu i luga o tauFaateleina le galala, vave vave, pulumu paʻu, mago mucous. Ketoacidosis, hypoglycemia
Faailoga o le falemaʻi ma metotia o suʻesuʻegaFaʻasalaga pei o le pancreatiteI le ata o le toto - anemia, leukocytosis, faʻateleina le ESR. Faʻasoga o mea, biopsy

Suiga ulcerative i le tino o le totoga o lenei totoga o loʻo faʻavasegaina e fuafua i luga o le laasaga: faʻasolosolo, vevela, ma le gasegase, faatasi ai ma se faʻalavelave faigata o le ulu atu i totonu o fatu ma okeni o le peritoneum. O faʻamaʻi o se ulupo e tutusa ma le ata o le pancreatitis faʻatasi ma faʻaopoopoga i le fomaʻi ma le salivation.

O le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga manino a tagata tomai faapitoa. Pe a togafitia, e tatau ona manatua e aunoa ma le mulimuli i se meaʻai, faʻasaʻo le gaʻo, falai, meaʻai ulaula, ituaiga o meaʻai (hamu, tamato, meli) ma le 'ava malosi, o le a faʻagasolosolo le alualu i luma o le maʻi.

Pancreatitis: Faailoga

Afai e oso le palacreas, o le tiga e aliali mai i lona eria, e mafai ona avea ma pancreatitis. O lona uiga autu o le tiga matuia i le mea tonu lava o le pancreas. Manatua afai e afaina le pancreas, ona masani lea o le tiga e masani ona pala. I lenei tulaga, o le tiga e mafai ona lagona i le itu taumatau ma le tauagavale o le hychochorium, ma e mafai foi ona lagona le tiga i le pito i lalo. O le uiga ese o le tiga i le togafitiga o le pancreas o le leai o se tulaga patino patino. O le tele o taimi, e tumau.

Afai o le tiga i le pancreas, o le a le mea e fai, e sili atu le fesili i lau fomaʻi. O le pancreatitis e mafai ona tele pe faʻagaloa. I le faagasologa faifaipea o le mimiti ina ua mavae taimi o le vevela, ua amata ai taimi o le faamagaloga. E fia iloa o le faʻamagaloina e mafai ona umi. O nisi taimi atonu e le manatua e le tagata maʻi lona pancreatitis mo le tele o tausaga. E faalagolago tele i le tele o le maʻi na te manaʻo e le maʻi. Afai na te tausia le taumafataga, aloese mai le atuatuvale ma le popole tele ma mafaufauga faaletino, o le a mafai ona ia faaopoopo le taimi o le faamagaloga.

O le tiga o le pancreatic ma le pancreatitis e mafai ona amata ai nisi o meaai:

E pei ona mafai ona e iloa, e taua tele le taumafa. E taua tele le aua le faʻamalosi mo le puipuia o pancreatitis. E sili le lelei ona 'ai i vaega laiti i 2-3 itula. O lona uiga o au mea taumafa e faalima i le aso. O lenei metotia o mea taumafa e taʻua o le vaega. O le pancreatit in itself is a disease disease, ae mafai foi ona faaosofia le necrosis pancreatic. E mafai ona pala pe gaʻo. E mafai foʻi ona suia suiga i le faʻaaogaina o meaʻai i pancreatic tissues. Maligi neoplasms e mafai ona avea ma matai ma faatasi ai ma le atinaʻeina o metastases. O le mafuaaga lena e taua tele ai le fesili i lau fomaʻi pe o le a se mea e fai i le tiga i le pancreas. O le fesoasoani a se fomaʻi o le a puipuia oe mai le atinaʻeina o faʻafitauli matautia, ma o le togafitiga o le a sili ona aoga.

O lea, afai e tiga le pancreas, o le a se mea e tatau ona ou faia? Pancreatitis ma e oʻo lava i le necrosis pancreatic e mafai ona taugofie. O lona faʻamoemoe o le aveeseina ma taofi le tiga, ia faʻagata le tumau o le suiga o le pathological i siama gaʻo. Ina ia maua ai se aafiaga lelei mai le togafitiga, e tatau ona e vavaeeseina le pancreas mai le vaega o totoe o le fualaau. E masani lava i le pancreatitis, aemaise lava i le ogaoga, e oʻo lava i le anapogi atoatoa mo ni nai aso e faʻaaogaina. E fesoasoani lea i le faia o ni tulaga lelei mo le toe faʻaleleia o le pancreas. O nisi taimi na te manaomia ai sina malologa e toe faʻaauau ana galuega masani. O le matelaina atoatoa e mafai vave ona aveese ni mea le lelei. Ae o loʻo i ai se faʻalavelave matuia - o le a maua e le tagata maʻi se lagona o le fiaaai tele. O vailaau filifilia lelei e fesoasoani e aveese. E tatau ona manatua i le mafaufau ma le fiaai atoatoa, o le tulaga lamatia o le le mautonu e faateleina i taimi.

E sili atu le faigofie nai lo le anapogi, e talia e le tagata maʻi se meaʻai faapitoa. E tatau ona faʻaopoopoga i se aofaiga tele o mea inu. Faamolemole ia matau e le tatau ona i ai se kesi poo se suka i le vai. E sili ona lelei le inuina o vai mama mama, vai inu e leai ni suka. Honey, jam, ma isi mea faapena.

Paʻu atonu e le manaia. O se faʻaaliga lenei ina ia mafai ai ona faʻatonuina ni antispasmodics. O le a latou faʻalauteleina ia laina, ma o le a mafai e le enzymes ona ulu saoloto i totonu o le inumaga. O le isi galuega o le faʻaleleia o le talo. Mo lenei faamoemoe, o fualaau oona e faʻaaoga. Ae i le taimi lava e tasi, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina lea e fesoasoani i le pulelasi o le talo.

I nisi tulaga, e mafai ona aveesea le tiga o le pancreatic i se togafiti faigofie - ua lava lea e fufulu ai le manava i vai malulu masani. I lenei tulaga, o le pancreas o le a aʻafia foi. Talu ai ona o le tele o le vai o le a ulu atu i totonu o le manava, o se lagona ita tele o le fiaʻai o le a faʻaumatia mo sina taimi. I lenei tulaga, e le mafai e le enzymes ona tu i fafo mo sina taimi.

Puipuiga

E sili atu ona faigofie le puipuia o le atinaʻe o pancreatitis nai lo le togafitia mo se taimi umi, e mafatia mai le tiga. Ma o faiga puipuia e faigofie lava:

  1. ua lava le lafoai o le ava malosi, e aofia ai pia,
  2. e tatau ona e mulimuli i tulafono o mea ola maloloina ma paleni,
  3. E tatau ona lafoai le mea e faʻafiafia ai, aemaise lava le gaʻo ma le gaʻo. E i ai so latou aafiaga leaga tele i le setete o mea faʻafefeteina,
  4. o meaai e tatau ona ave e le o se vevela vevela, ae i se tulaga mafanafana,
  5. tuu le ulaula tapaa. O lenei mea o se amioga sili ona matautia ma matautia mo le tele o okeni,
  6. i se tulaga aoao, e tatau ona e taumafai e taitaia se olaga ola maloloina. I le taimi muamua, atonu e foliga mai e sili ona faigata ia te oe, ae o le a le pine ae avea o se vaega taua o le olaga. O le ae matauina le malosi o le soifua maloloina, e oo lava i faʻamaʻi tumau e mafai ona toe faʻavaivai.

Faʻafefea le matautia o pancreatitis?

O le pancreatitis e avea o se mafatiaga moni mo le maʻi. E faʻasauā o ia i le tiga ma isi mea le lelei. Ae o le a le matautia o le pancreatitis? E faapefea ona lamatia o tatou ola maloloina? O le autu o le pancreatitis o le tiga i totonu o le manava. E masani lava o nei tiga e umi ma malosi. O le mea sese autu o le tele o tagata gasegase, o le taumafai lea e aveesea le tiga i auala uma lava. O se tagata o loʻo nofo moni i luga o paʻu, ae na te le faʻamaloina le mafuaʻaga tonu o le tiga. I le taimi nei, o le a tupu le faʻamaʻi, faʻaleagaina le tino o le tino. Afai e atiina ae le pancreatitis, e le manaʻomia ona e taofia le tiga o le tiga, ae ia taumafai e faailoa le mafuaaga ma amata togafitiga atoatoa. E naʻo togafitiga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani. Na o le tauivi o le tiga e mafai ona matua lamatia ai le ola.

O le gase o le pancreatitis e togafitiga i se falemai. E le mafai ona togafitia lenei faʻamaʻi i le fale. Afai e te le faia togafitiga talafeagai, e oʻo lava i se mea e afaina ai e mafai. O le isi tulaga o le ai ai pe afai o le pancreatitis e masani ai. O lenei togafitiga e mafai ona faʻaaoga i le fale. Ioe, o le ae manaʻomia se feutagaiga ma se gastroenterologist. O le a ia osofaʻi, fesiligia le tagata maʻi e uiga i ona lagona, faʻatonu auala talafeagai ma suʻesuʻega talafeagai. I lenei tulaga, o le togafitiga o le a faia i le fale. E tatau lava ona e ave fualaau faasaina e tusa ai ma togafitiga togafitiga. E taua le inuina o vailaau uma ua faatonuina e lau fomaʻi. Afai o le aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau oona e aliali mai, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi. E tele taimi e tatau ai mo se tagata maʻi faapitoa ona filifili na vailaʻau o le a sili ona lelei ma saogalemu mo ia. E le gata i lea, o le a faatonuina e le fomai se meaai faapitoa. Mo se togafitiga manuia o le pancreatitis, o le mateina e taua tele pei o le tagofia o fualaau. O le taumafataga o le a fesoasoani e faaitiitia le avega i luga o le pancreas.

I le pancreatitis, o le tagata maʻi o le a masani ona oʻo i le tiga. O le a ia faʻalavelave i aso uma seia oʻo ina toe faʻaleleia le tino o le tino ma toe amataina ana galuega masani.

Auala e fuafua ai le punavai o le tiga

I le pancreatitis, e mafai ona fusi le tiga. I le taimi lava e tasi, e sili atu le faigata ona fuafua tonu pe o le a le mafuaʻaga. E taua tele le iloa o le pancreas na mafua ai le tiga. E le mafai ona e faia oe lava ia. O le ae manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi. O afea e te manaʻomia ai e alu ia te ia? O le tiga e mafai ona oʻo mai ma e leai se afaina. O le mafuaʻaga e alu ai i le fomaʻi e tatau ona fusi poʻo tiga i le lotoifale, lea e toe foʻi mai i taimi uma. E mafai ona lava lona malosi. E eseese ituaiga o tiga. E mafai ona faʻaosoina ai se mimiti vaivai po o se mea faʻapitoa. Ae o se tagata gasegase i le pancreatitis ua amata ona atiina ae se vevela tiga. I lona uluai foliga vaaia, ua vave ona amata ona ia manatu na mafua ai le ita tele i le tigaina o pancreatitis. E mafai ona malamalama lenei mea, ona o tiga e masani ona o faatasi ma ia ituaiga o gasegase, avea ma se vaega o lo latou moni i aso taitasi. E matua tiga lava. I le faailoga muamua o le tiga, latou te taumafai e vave taofia.

E masani lava, o le tiga o le manava e afua mai i nei faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • maa i totonu o le talo
  • na susulu le gall o le gall
  • biliary dyskinesia, ma isi.

I tulaga taʻitasi uma lava e tupu ai le tiga, o faʻamaʻi nei e avea ma mafuaʻaga.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le faalagolago o le pancreatitis i luga o isi faʻamaʻi.

  • E masani lava masani o pathoces o le biliary tract ma le vevela. O lenei mea e mafua ona o le le lelei ma le lelei o le suavai.Le lelei o le siʻosiʻomaga, o se olaga le lelei, ma isi mea e ono aʻafia ai. E masani lava, o maʻi o le gallbladder ma le biliary tract e oʻo atu ai i le pancreatitis. I le ala, e mafai foi ona mafua ai le tiga. O se vaega o pancreatitis, faapea foi ma faamaʻi o le gallbladder ma pathologies o le biliary tract, o le tiga e tupu pe a uma ona 'ai. O le tino e tali atu ma le tiga i le gaʻo. O ia ituaiga ipu e mafai vave ona faʻaosoina ai se faʻavavega o pancreatitis.
  • Papatitis ulcer. E le gata i lea, o le tulai mai o pancreatitis e mafai ona avea o se taunuuga o le maʻi o le peptic. E masani lava, o le pancreatite e le sau toatasi. Faʻatasi ai ma ia, faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O le mea sili ona taatele o nei mea o gastritis ma le maʻi o le peptic. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le a le fesoʻotaʻiga i le va oi latou? O le mea moni, o le duodenum e tu latalata latalata i le pancreas. O nei okeni e lua e mafai ona aafia ai le tasi ma le isi. A amata ona i ai ni faafitauli i se tasi oi latou, e le pine ae amata le toilalo i le galuega a le isi. I lenei tulaga, o le faʻalauiloaina ma le natura o le tiga o le a toetoe lava tutusa. I mataupu faigata, e oo lava i le fomaʻi e ono fenumiai. O le a le vave mafai ona ia faʻamautu poʻo le fea totoga patino e mafua ai le tiga i le maʻi.
  • Vaʻaia o le valaʻau. O le tele lava o taimi, o le faʻafefe o le intestinal e avea o se taunuuga o le atinaʻe o pancreatitis. I lenei tulaga, o faʻamaʻi pipisi e lua. E mafua mai i le mea moni e faapea o le pancreatitis e mafua mai i le mea moni o le pancreas e mumu, o le a leiloa lona malosi e gaosia ai enzymes i le tele o aofaiga. Ae o loʻo aʻafia saʻo lava i le gaʻoina. O le lelei o le faʻaogaina o otaota o le a faʻalagolago i le aoga o le pancreas. Afai o le meaai e le lelei le faʻapalaina, ona maeʻa lea ona e ulu atu i totonu o le iniseti, e le lelei, e amata ona pala i ai. Ua tupu le tulaga. Latou te faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻamalosi, faʻamaʻi pipisi, tiga. Ae o nisi taimi o faafitauli o le manava e mafai ona muamua. O latou lava e mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻe o pancreatitis. E uiga i faʻamaʻi pipisi. Afai e ulu atu se tasi i totonu o le manava, o le a vave ona amataina se gaioiga matamuli. O loʻo i ai le tiga, mea e le fiafia ai, faʻapea foʻi ma faafitauli faʻapitoa. O le faʻailoga autu o le faʻamaʻi o le tui i totonu o le tino o se faʻateleina tele o le vevela.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga tiga

O lea la, o le faailoga autu o le pancreatitis o le tiga. O le tele o taimi, e umi lava. E ala i le natura, o le a tiga pe mataʻutia. O le natura o le tiga o le a faalagolago tonu lava i le ituaiga o pancreatitis, o lona le amanaiaina. Afai e te mautinoa o le mafuaʻaga o le tiga o le paʻu, ona oʻo loa lea i le taimi e fai ai se gaioiga. Ae faʻapefea ona fesoasoani ia te oe i lenei tulaga? E mafai ona ou manumalo i le tiga? O ia o le ua matua tiga lava, o le a taofia e se tagata le mauaina o le olioli mai le olaga. O ona mafaufauga uma o loʻo faʻatumuina i lenei tiga ita. E oo lava i tiga tiga e mafai ona mafua ai mafatiaga moni. Atonu e le malosi e pei o se tiga matuitui, ae i le taimi e tasi o le a umi lava. I lenei tulaga, e le mafai e le tagata gasegase ona mafaufau e uiga i se isi lava mea sei vagana lona tulaga tiga. E pa'ū o ia i fafo mai lona masani masani o le olaga mo se taimi umi.

O lea tiga e taua o le manava. O le auala e faʻaitiitia ai le tiga o le a faʻalagolago i le tiga poʻo le tiga. I lenei tulaga, o le a eseese ia taga. Afai o le tiga e toetoe lava faifai pea, o le tiga e le manaia, tiga, sau soo, ona e manaʻomia lea e taulimaina ma le faʻapitoa ma faʻaauau. O le manuia o le a faʻalagolago i le faʻaogaina o au amioga. Muamua, e tatau ona e malamalama pe aisea ua aliali mai ai. Ma o le mafuaʻaga o le tiga e mafai ona avea ma se faʻalavelave faʻapitoa o le pancreas. O nisi taimi e lava le tuʻuina atu o le falai, gaʻo ma nofo i luga o se meaai malosi ina ia alu le tiga ma o le tulaga lautele e faʻaleleia.E le fiafia tagata Gastroenterologists i aso malolo tetele, mo se faataitaiga, Eseta, Tausaga Fou. O le faafitauli atoa o le masani lea eo mai faatasi ma se taumafataga matagofie. Laulau e tumu i mea manogi, falai, ulaula ma isi "lelei" lelei le lelei. Ae paga lea, pe a maeʻa aso malolo, o le numera o tagata gasegase i falemaʻi e faʻateleina le faʻatupulaia. O le mea lea, e taua le malamalama o le a muta aso malolo, ma o loʻo manaʻomia pea le soifua maloloina. E lelei tele le lafoaʻi o gaʻo gaʻo, ae i le taimi lava e tasi e teu ai le ate, manava ma le paʻu laʻau maloloina. Afai e maua e le pancreas se mea e sili ona taua, o lona uiga o le tulaga o le atiaeina o lona tulaga faaletonu ua matua faateleina.

Afai ei ai taimi e masani ona e tiga ai, ia mautinoa e faia taumafaiga uma e faʻatuina ai lona mafuaaga patino. A faʻapipiʻi, e tatau ona e alu mo se faʻatalanoaga a le fomaʻi. O le a ia faatonuina se togafitiga talafeagai. O le sini o le togafitiga faʻapitoa o le faʻaitiitia o le tiga ma toe faʻafoʻisia le masani ai o le okeni. O vailaau filifilia lelei o le a fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le tiga ma faʻaleleia le tulaga.

E taua le faʻaititia o le avega i luga o le paʻu, ma mo lenei faʻamoemoe:

  1. Faʻatapulaʻa i le pito i maualalo o le gaʻo i au mea taumafa.
  2. Tuʻuina oe lava i se vaega faʻavae. Taumamafa 5-6 i le aso i ni vaega laiti.
  3. Faʻalēaoga malosi le inu malosi.
  4. Afai o loʻo e mamafa, o le ae manaʻomia le leiloa. O le mea moni, e le tatau ona e alu i le anapogi po o le matua mate mo lenei mea. E ono afaina ai lou ola maloloina i lenei mea.
  5. Afai e te ulaula, lafo ese lenei masani leaga.
  6. O Pancreatin e mafai ona 'ave ma' ai. O lenei enzyme e maua mai i le pancreas. Afai e maua e le tino mai fafo, o le a vave ona fofola le pancreas.

O loʻo i ai foʻi auala masani ma meafaigaluega e mafai ona fesoasoani i le feagai ma le tiga o le manava:

  1. E le mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (NSAIDs) e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Paracetamol. O nei tupe e mafai ona vave faʻafefeteina, faʻaitiitia le fulafula, ma faʻasaʻo le tiga.
  2. E mafai ona e ave ni antispasmodics. O le igoa lenei o le No-shpa, le lauiloa Drotaverin. O a latou gaioiga o le gafatia lea e faʻafilemuina maso malie o ala uma e tau atu i le pancreas. I le taimi lava e tasi, o le sua pancreatic o le a amata ona vavae ese lelei.
  3. Faʻasologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, metoclopramide. O loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi pe a faʻavae se faʻaitiitia o le gafatia o le inumaga ile maʻi. O nei fualaau faasaina e faaleleia atili ai le faagasologa o peristalsis. O lona uiga o le iniseti e sili atu ona gaogao.
  4. Tagata faʻatau. O le Espumisan, Meteospasmil, Simethicone. O loʻo faʻamatalaina i mataupu e maua ai le maʻi, o lona uiga, faʻateleina le gaosiga o le kesi. O nei vailaʻau e mafai ona gauai ma aveese mai le kesi mai le inumaga. E masani lava, o le solia o le pancreas e oʻo atu ai i le ita. E sili atu le leaga o le eletise, o le mafuaaga lea e faʻaitiitia ai le lelei o le faʻaogaina o meaʻai. O meaʻai e le faʻaaogaina, oʻo atu i totonu o le faʻalaumua o le intestinal, e amata ona pala ai iina ma mafua ai le fausia o gaʻo.

Auala e taulimaina ai tiga matuia

O le manaʻoga e faʻatoʻilaloina se tiga ogaoga e avea ma mea e ave i ai le faamuamua mo se tagata maʻi i le pancreatitis. Ona o ia, o ia ituaiga o gasegase e masani ona le gata ina mafai ona auai i mataupu o aso uma, ae e oo lava i le moe. E malosi tele o ia ma vave faʻavave. Ae ia manatua, o se tiga matuia e matua faasaina lava ona ave ni meaʻai! E mafai ona latou faʻaitiitia le faʻamaʻi tiga mo sina taimi, ae i le taimi lava e tasi e le afaina ai lona mafuaaga. I le taimi nei, o lenei mafuaʻaga e mafai ona matuia. O le a le mea e tatau ona fai pe afai e aliali mai se tiga tele tiga? O le tali e tasi - e tatau ona e valavala valaʻau se fomaʻi. E masani lava ona malosi le malosi o le tiga o le tiga e auina atu ai se tagata i se falemaʻi. O iina, e mafai ona latou faʻamaonia ai fualaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le tiga.E mafai ona le aoga faʻamaʻi masani.

Ae faʻapefea ona ola seia oʻo mai le fomaʻi pe afai o le tiga e malosi ma mamafa? A uma, e tele taimi e mafai ona pasia. Muamua e tatau ona e faʻatali sei oʻo ina oʻo mai le falemaʻi, ona faatino uma lea o taualumaga ina ia iloa ai le maʻi i le falemaʻi, faʻatali mo le fomaʻi e taunuu ma maua togafitiga. E mafai ona toeitiiti atoa le aso atoa. Ae e aoga le mafatia mai tiga e le mafai ona tatalia? Matou te taʻua e le mafai ona e inu pulu. Ae e le o lona uiga e le mafai ona e tauina le tiga i isi auala. E leai ni vailaau faʻamalositino e foia ai le tiga o le manava. E mafai, pe afai e le faʻamaʻaʻaʻese uma le tiga, ona itiiti ifo ai lea o le faʻaitiitia.

  • Muamua e tatau ona e faia se tootuli tulivae. O le tulaga lenei e mafai ona faʻavaivaia ai le tiga, talu ai o le pancreas o le a faʻaitiitia le mamafa i luga o le plexus solar. Ae o le mea lea e tele naua gata.
  • E mafai ona faʻaaogaina le mafanafana i le manava. O le malulu o le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻalavelave. O le a mafai ona faʻaititia ana galuega tauave.
  • E tatau ona e alu ese. O le gaoioiga o le locomotor e tau atu ai i le sola ese o le pancreas, e le gata ina amata ona tuʻuina atu le malosi i le plexus, ae sili atu foi ona malosi le maua o enzymes.
  • O vailaʻau e mafai ona fesoasoani, ae le o faʻamalosi. Vaavaai mo fualaau oona i totonu o lau pusa falemaʻi fale e aofia ai enzymes pancreatic. O i latou o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, o le a mautinoa lava latou maua. E tatau ona e ave pe tusa ma le 4 papa i le taimi e tasi. O lea e faʻaitiitia ai le gaioiga o le gland, lafoaʻi, ma o le gastrointestinal tract o le a maua mea e manaʻomia mo le faʻaleleia masani. E mafai ona faʻaititia le tiga.
  • A maeʻa ona e faʻatali mo le taunuu mai o le falemaʻi, ma ua uma ona faʻamautuina lelei e le fomaʻi le siama, e mafai ona e faia ni analgesics. Soʻo se meaʻai e maua ai le faʻamalosi (diclofenac, acetylsalicylic acid, paracetamol) o le a faia. Afai e leai ni mea faʻapitoa, sui i ni sauniuniga malulu. E tatau ona aofia ai le paracetamol.
  • Antispasmodics. O le a latou faʻasaoina le spasm, lea e mafai foi ona faaitiitia ai le tiga. O le sili ona lauiloa o No-spa. Laveʻa faʻapitoa E leai se spa e faʻasaʻo ai le tiga pe a faʻamalosia ai le solia o galuega o le biliary tract. E le gata i lea, o lenei vailaʻau o le a faʻalauteleina uma ai pepa o meaola. O lo latou gafatia o loʻo faʻataunuʻuina o le a faaleleia atili.

O lea la, ua matou taumafai e saili le sili ona talafeagai ma aoga aoga mo oe e uiga i le auala e maua ai pe a maʻi le pancreas. E le masalomia, i faailoga muamua o pancreatitis, e tatau lava ona e alu i se gastroenterologist. E le mafai ona e faʻalavelave ma mafaufau loloto. E ono lamatia tele. E sili atu le aua le sola ese le taimi taua, ma maua se fesoasoani maualuga ma atoatoa mai se fomaʻi.

Manua afaina

O le ulutala o se paʻu mumu loloto i totonu o le mucous membrane ma le pito i lalo ole tino o le manava. O le faailoga autu o lenei togafitiga o le tiga i le pito i tua ma le umbilical area, lea e mafai ona sese ona o le tiga i le pancreas. O le malosi o le tiga ma se faaletonu o le ulupanua e eseese lava. O nisi taimi, e oʻo lava i faʻatelega o le maʻi o le peptic, o le tiga e mafai ona matua malu, pe toesea atoa. I le taimi lava e tasi, o le tiga i le maʻi papala e mafai ona maualuga tele, lea e manaʻomia ai vave faʻavavega e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

O se faʻamatalaga faʻamatalaga o le sootaga o le tiga ma taumafataga. Faʻatasi ai ma le gasegase oona, o le tiga e le afua mai i le gastritis, ae, e ui i lea, o lenei faalagolago e mafai ona manino manino. O le faʻaauau pea o le auala o loʻo iai foʻi le uiga o le maʻi o le gaʻo - e faʻaalia ai lava ia i nisi taimi o le faʻavavevave (e masani lava i le tautotogo poʻo le tautotogo) ma faʻamagaloga.

I totonu o le falemaʻi o le maʻi papala, o mea nei o loʻo iai:

  • taoto ma vili pe a uma ona 'ai,
  • fomaʻi masani ma le fusipaʻu i mea 'aisa,
  • paleni mamafa.

O se faailoga matautia o se tiga matuitui, tiga i totonu o le manava o le manava, lea e taua o
"dagger". E mafai ona taʻu mai ai se pupuni o le puipui o le manava ma se maʻi maʻi peptic, o lona uiga, o le amataina o se mea e amata ai ona ulu atu mea o le manava i totonu o le manava. I lenei tulaga, o le malosi o le tiga ua lauiloa e mafai ai e le tagata gasegase ona atiina ae se tiga o le tiga, e pei lava o lenei mea e mafai ona tupu i le tino pancreatite. O se faʻalavelave lamatia o le maʻi, o le mea lea e tatau loa ona ave loa i le falemaʻi mo faʻalavelave faʻapitoa i taotoga.
Faʻateleina i luga o le maʻi paʻua

Faʻailoga masani

O le afaina o le tootoo, po o le iniseti, e iloa ai foi o ia lava o se tiga o le tiga lea e mafai ona faavasegaina ai le tiga i le pancreas.

O le gasegase masani o le taunuuga lea o le le lelei o meaai paleni, o le gasegase faifaipea ma nisi o mea oona (mo se faataitaiga, taitai), faamai parasitic, le pulea lelei o fualaau oona, ma isi. Faatasi ai ma lenei faamai, ua faitioina e tagata gase:

  • tiga faifaipea i le itulagi pito i luma, lea e le mautonu, mafatia,
  • se lagona o le atoaga ma le atoatoa i le pito i luga e tupu pe a uma ona 'ai,
  • toso i totonu o le manava
  • taotoga, o nisi taimi e fesuiaʻi,
  • tiga pe a lagona, lea o loʻo faʻamoemoe loloto i le itumalo faʻalautele,
  • faaitiitia le fiaai
  • vaivaiga ma le manava.

Osteochondrosis

Paʻu i le pancreas e mafai ona fenumiai ma le tiga lea e tupu i le osteochondrosis o le pito i lalo ma le lumine. O lenei togafitiga e tupu i nofoaga e faaleagaina ai le intervertebral disks, faatasi ai ma le mumū, faʻaleagaina poʻo le faʻamalosia. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le atinaʻeina o osteochondrosis, o se matafaioi taua e faia i le tele o le teuina o sima calcium i sooga o le koluma. O le mea faʻapitoa o le tuilala ua leiloloa lona gaoioi, lea e mafua ai le faʻalavelave ma le pipiiina o fiva natia lea e alu ese ai le uaea. E taʻitaʻia ai le tiga.

Osteochondrosis o thoracic ma lumbar o loʻo faʻaalia i le tiga i maso o le tua ma le pito i lalo, malosi ma tiga i le taimi o le liliu ma le tu o le tino. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o neura intercostal, o le tiga o le tiga e mafai ona fai ma fusi, lea e faʻamaonia ai faʻamaʻi pipisi. Ae o le eseesega i le va o le osteochondrosis o le tuilaine o le:
1. E toetoe lava o taimi uma lava ei ai se vavalalata manino ma fegasoloaiga i le vavae.
2. I le osteochondrosis, o le tiga foi e tupu pe a afaina le koluma, lea e le o matauina i le pancreatitis.
E sili atu i le osteochondrosis

Tinea versicolor

Shingles o se faʻamaʻi vailaʻau lea e faʻaalia foi i tiga ogaoga, e foliga tutusa ma le tiga i faʻamaʻi pipisi.

O le togafitiga masani e masani lava ona faʻapipiʻiina i luga o ogaumu o le intco intercostal, e mafua ai le tiga. Ae o se faailoga iloga o le vevela o le herpes o le i ai o le paʻu o le paʻu ma le laʻau e tasi.

O foliga vaaia o le paʻu e masani ona muamua i ai:

  • aoao malaise
  • itiiti le suamalie
  • maualuga le vevela
  • tingling sensation
  • tiga o le neuralgic i le itu o le fesuiaʻiga i le lumanaʻi.

I le taimi mulimuli ane, e maua mai ai ni fasi lanu piniki ma o loʻo i ai ni vaega o vesicles e iai mea manino o loʻo maua i totonu o ni nai aso. O le siʻitia i le vaega o le lymph ma le faʻagasolo malie o le tiga o uiga ia. A maeʻa le 6-8 aso, ona amata lea ona faʻagogo le moli, ma fai ai ni laʻau samasama-enaena. O nei meaʻai e mou atu, ma tuʻu ai i tua o mea laiti o le pigmentation fesuisuiai. Ae tusa lava pe a mavae le mou ese atu o le fulufulu, atonu o le a tumau le tiga lea e le lelei ona mafai ona maua - o le ua taʻua o le postherpetic neuralgia.

Paʻu i le pancreas ao maitaga

I fafine maʻitaga, o faʻamaʻi pipisi e taatele, ae e faigata ona faʻamautuina le siama. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga o tino uma o le tino o le manava ua matua fesuiai e le matua faateleina. Ma o lona uiga o le tiga o le tiga i le pancreatitis e mafai foi ona faaali mai i vaega o le tino e le masani ai.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o maʻi o le pancreatic pathologies, o le mea muamua lava, o lona faʻalavelave faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i le telē o le matua. O lenei mea e mafua ai se fuga i totonu o le mea e le fiafia i ai le pancreas. O le isi mafuaʻaga e faʻaleagaina ai le tino ona o le faʻaitiitia o le leo o le gastrointestinal tract atoa aʻo maʻitaga. E le gata i lea, o maʻi o le pancreatic i le taimi o le maitaga e mafai ona tupu ona o le tele o le maelega mo le tagofia o fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele (ma e masani ona le faʻamaoni) faʻaaogaina o vitamini-minerale e mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o le vaega o meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga