O a aoga mo le maʻisuka (tagata matutua ma tamaiti ei ai manaoga faapitoa)?

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, i aso nei ua matua salalau ma ua taʻua lea o se faʻamaʻi o le senituri 21. E mafua lenei mea ona o se olaga le talafeagai, meaai le lelei, faʻaaogaina o mea manogi ma suamalie - o nei mea uma ua mafua ai le foliga mai o suiga e le mafai ona suia i le tino o le tagata.

O tagata matutua ma tamaiti uma o loʻo maua i le maʻisuka ma nonofo i le teritori o Rusia o loʻo tuʻuina atu le fesoasoani a le setete i ni ituaiga o vailaau e leai se totogi mo togafitiga ma le tausiga o le tino i le masani. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le faʻamaʻi, lea eo mai faatasi ma le faaleagaina o totoga i totonu, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le le atoatoa o le vasega muamua, lua poʻo le tolu.

O le filifiliga e tuʻuina atu se le atoatoa e faia e se fomaʻi faapitoa, e aofia ai fomaʻi faapitoa o mea faʻapitoa e fesoʻotai tonu ma togafitiga o le maʻisuka. O tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa, e tusa lava po o le a le vaega na tuʻuina atu, e tuʻuina atu i ai vailaau e aunoa ma se totogi, e mafai foi ona e faʻamoemoe e maua se pusa fesoʻotaʻiga lautele mai le setete.

Ituaiga o maʻi le atoatoa i le maʻisuka

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1 e iloa i tamaiti, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie. I lenei tulaga, ua le mafai ona maua le le atoatoa i latou e aunoa ma le faamaotiina o se vaega faapitoa. I le taimi nei, o ituaiga uma o fesoʻotaʻiga lautele mo tamaiti e maua i le maʻisuka ua faʻamaonia e tulafono.

E tusa ai ma tulafono a le Rusia, o tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona maua ni vailaau faʻasaʻoloto ma se pusa faʻapisinisi lautele mai lala sooupu a le malo.

A oʻo ina faʻagasolo le maʻi, ua tuʻuina atu le aia tatau e toe iloilo ai le filifiliga ma tuʻuina atu se vaega o le tino ma le mafaufau e tutusa ma le soifua maloloina o le tamaititi.

O le maʻisuka faigata e tuʻuina atu i le kuluma muamua, lua, poʻo le tolu faʻafitauli faʻavae e faʻavae i faʻamatalaga faafomaʻi, faʻataʻitaʻiga o suʻega, ma le talafaasolopito o maʻi.

  1. O le vaega lona tolu ua tuʻuina atu mo le siakiina o faʻamaʻi pipisi o totoga i totonu, ae o le maʻisuka e mafai pea ona galue,
  2. O le vaega lona lua e tofia pe afai e le toe mafai ona maua le maʻisuka, aʻo maʻi le tagata maʻi i taimi uma,
  3. O le vaega sili ona faigata e tuʻuina atu pe afai o le maʻisuka e iai ni suiga e le mafai ona suia i le tino i le tulaga o le faaleagaina i le tino, fatugaʻo, pito i lalo, ma isi faʻafitauli. I le avea ai o se tulafono, o nei mataupu uma o le vave faʻalauteleina o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le le atoatoa, faʻamaʻi, leiloloa o galuega vaaia ma isi faʻamaʻi tuga.

Aia tatau a le maʻisuka o soʻo se matua

Pe a maua le maʻisuka, o le tagata gasegase, e tusa lava po o le a le matua, e otometi lava ona fai mai ua le atoatoa, e tusa ai ma le faasologa talafeagai a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia.

I le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi ona o le maʻisuka, e tusa ai ma lea, o loʻo iai se lisi tele o penefiti. E i ai ni faʻamanuiaga faapitoa pe afai o le tagata muamua e maua i le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua, ma e le afaina po o le a le malosi o le tino maʻi.

Aemaise lava, o le maʻisuka ei ai aia tatau nei:

  • Afai ua faatonuina e fomaʻi se talavai mo vailaau, o le maʻisuka e mafai ona alu i se fale talimalo pe afai o le a tuʻuina atu vailaau e aunoa ma se totogi.
  • O tausaga taʻitasi, e iai le aia a le tagata maʻi e togafitiga ai i se fale faʻapitoa falemaʻi i se tulaga saoloto, aʻo malaga i le nofoaga o togafitiga ma tua e totogi foi e le setete.
  • Afai o le maʻisuka e le mafai ona maua le tausiga o le tagata ia te ia lava, o le setete o loʻo tuʻuina atu atoatoa ia te ia le auala talafeagai mo le lelei o le fale.
  • Faʻavae i luga o le a le mea e tuʻuina atu i ai e le tagata gasegase le malosi o le tino, o le maualuga o le totogiina o penisione masina.
  • I le i ai o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, o le maʻisuka e mafai ona tuusaunoaina mai le tautua faamiliteli e faavae i pepa na tuʻuina mai ma le faaiuga o le komiti faafomaʻi. O le tautua a le militeli e aunoa ma se faʻalavelaveina ona o se tagata maʻi ona o mafuaaga tau soifua maloloina.
  • Pe a tuʻuina atu pepa talafeagai, o le maʻisuka e totogi tupe faʻaaoga i luga o tulaga e fiafia i ai, e mafai ona faʻaititia le aofaiga i le 50 pasene o le tau atoa.

O tuʻutuʻuga o loʻo i luga e masani lava ona faatatau i tagata e iai faʻamaʻi. E i ai foi nisi aoga mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, lea, ona o le natura o le faamai, e tulaga ese i le maʻisuka.

  1. O le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai se avanoa avanoa e auai i aʻoaʻoga faʻapitoa ma nisi taʻaloga.
  2. O maʻi suka i totonu o soʻo se taulaga e tuʻuina atu i ai faʻataʻitaʻiga mo sikola i le aofaiga o loʻo maua e pulega faʻapitoa. Afai ole teena ole suʻega, faʻafesoʻotaʻi le matagaluega a le Matagaluega o le Soifua Maloloina.
  3. Afai ei ai ni faʻamatalaga talafeagai, o loʻo i ai i le fomaʻi le aia tatau e faamutaina ai se maitaga i se aso mulimuli ane pe a maua e le fafine le maʻisuka.
  4. A maeʻa le fanau mai o se pepe, e mafai e se tina maʻisuka ona nofo i le falemaʻi o le tina mo aso e tolu nai lo le taimi atofaina.

I fafine e maua i le maʻisuka, e oʻo atu le 16 aso.

O a faʻamanuiaga mo se tamaititi e maua ile maʻisuka?

E tusa ai ma tulafono o loʻo iai nei, o tulafono a Rusia ua maua ai faʻamanuiaga nei mo tamaiti e maua i le maʻisuka:

  • O se tamaititi o loʻo mafatia i le maʻisuka ei ai le aiā e asiasi ai i lea tausaga ma lea tausaga ma togafitia e aunoa ma se totogi i le teritori o falemaʻi faʻapitoa falemaʻi. E totogi e le setete e le gata o le tuʻuina atu o tautua faafomaʻi, ae tumau foi i totonu o falemaʻi. E aofia ai ma le tamaititi ma ona matua le aia tatau e malaga saoloto ai i lea mea ma tua i tua.
  • E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai le aia tatau e maua ai tagata e tofia mo togafitiga i fafo.
  • Ina ia togafitia se tamaititi ua maua i le maʻisuka, ua i ai i matua le aia tatau e maua ai se glucometer mo le saolotoga e fua ai a latou suka toto i le fale. E maua ai foi le tuʻuina atu o suʻega mo le masini, penisini faapitoa.
  • E mafai ona maua e matua ni vailaau mama mo le togafitiga o le maʻisuka mai se tamaititi e iai se le atoatoa. Aemaise lava, o le setete e maua ai le inisalini saoloto e fai ai ni fofo poʻo ni faʻamalosiga mo le faʻatonuina poʻo le faʻaogaina o le pule. E tatau foi ona maua Acarbose, Glycvidon, Metformin, Repaglinide ma isi vailaʻau.
  • O tui e leai se tui mo le tuiina, meafaigaluega faʻataʻitaʻi, alcohol alcohol, o le aofaiga e le sili atu i le 100 mg i le masina, ua tuʻuina mai.
  • E le gata i lea, o se tamaititi maʻi suka e iai le aia tatau e femalagaaʻi saoloto ai i totonu o soʻo se aai poʻo le vaʻalele.

I le 2018, o le tulafono o loʻo i ai nei e maua ai le mauaina o taui tau tupe pe a musu le tagata maʻi e maua ni vailaau e leai se totogi. Faʻasalalau tupe i le teugatupe faʻamaonia.

Ae e taua le malamalama o le tau tinoitupe e maualalo tele ma e le aofia uma ai tupe faʻaalu mo le faʻatauina o vailaau talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka.

O le mea lea, o aso nei, o loʻo faia e ofisa o le malo mea uma e faʻaitiitia ai le tulaga o tamaiti e maua i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi.

Ina ia maua le aia tatau e faʻaoga ai le afifi fesoasoani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi pulega faʻapitoa, aoina mai pepa talafeagai ma alu i le faʻagasologa mo le faʻaaogaina o penefiti.

Faʻafefea ona maua se faʻasalalauga lautele mai ofisa o le malo

Muamua lava, e tatau ona fai se suʻega i le fomaʻi i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai pe faʻafesoʻotaʻi ai se isi falemaʻi maʻi e maua ai se tusi faamaonia. O loʻo taʻu mai i le pepa e iai le ituaiga muamua o le maʻisuka muamua poʻo le lua.

Ina ia maua se suʻega faafomaʻi pe afai o loʻo maua e le tamaititi le maʻisuka, o loʻo iai foi se uiga mai le nofoaga o suʻesuʻega - o se aʻoga, iunivesite, aʻoga faʻapitoa poʻo isi faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga.

E tatau foi ona e saunia se kopi faamaonia o le tusi faamaonia po o le tipiloma pe a maua e le tamaitiiti nei pepa.

Ma le isi, o le sauniuniga o ituaiga o pepa o loʻo taua i lalo e manaʻomia:

  1. Faamatalaga mai matua, sui faaletulafono o le maʻisuka a le tama i lalo o le 14 tausaga. O tamaiti matutua latou te faʻatumuina le pepa na o latou, e aunoa ma le auai o matua.
  2. O le tusifolau lautele o le tina po o le tamā o le tamaititi ma le pepa fanau o le tagata maʻi maʻi.
  3. Tusi faamaonia mai le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai ma faʻamatalaga o le suʻega, ata, tala mai falemaʻi ma isi molimau faʻamaufaʻailoga e maʻi le tamaititi i le maʻisuka.
  4. Faʻasinoala mai le fomaʻi, tuufaatasia i le igoa 0 0 0 / / -6.
  5. Taʻiala mo le lē atoatoa o le tino e faʻaalia ai le kulupu mo le maʻisuka ituaiga 2.

Kopi o le tusi galuega a le tina po o le tamā o le tamaititi, lea e tatau ona faʻamaonia e le ulu o le aufaigaluega a le ofisa i le nofoaga o galuega a matua.

O a aia tatau a tamaiti maʻisuka?

Tulaga faʻapitoa mo le tamaititi e amata ona vave galue vave i le taimi e maua ai e le fomaʻi le maʻisuka. E mafai ona tupu i le taimi lava lea i le fanau mai o le pepe, i le tulaga lea o loʻo i ai le tamaitiiti i le falemai mo aso e tolu nai lo tamaiti soifua maloloina.

I le tulafono, o tamaiti e maua i le maʻisuka ei ai le aiā tatau e alu i le aʻoga e aunoa ma le faʻatali i laina. I lenei tulaga, e tatau i matua ona faʻafesoʻotaʻi pulega faʻavaomalo poʻo se aoga faataitai i se taimi talafeagai ina ia maua ai le avanoa avanoa i le tamaititi, e tusa lava po o le a le tutava na faia.

O se tamaititi e maua i le maʻisuka e maua i vailaʻau, inisalini, glucometer, fasi siaki e aunoa ma se totogi. E mafai ona e maua vailaʻau i le fale talavai o soʻo se aai i le teritori o Rusia, ua tuʻuina atu tupe faapitoa mo lenei mea mai le paketi a le atunuʻu.

O tamaiti e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo tuʻuina atu foi i tulaga maʻoti i taimi aʻoga:

  • O le tamaititi ua faʻamaonia atoatoa mai suega aʻoga. Iloiloga o le tusi faamaonia a le tamaititi e maua i luga o le faʻavae o togi i le tausaga atoa.
  • I le taimi e ulufale atu ai i se aʻoga maualuga pe sili atu foi, o le tamaititi ua tuusaunoa mai suega ulufale. O le mea lea, i iunivesite ma kolisi, o sui o faʻalapotopotoga faʻale-aʻoaʻoga latou te tuʻufaʻatasia faaletulafono le maʻisuka e aunoa ma se totogi tupe.
  • I le tulaga o le a pasia e se tama maʻi maʻi ni suʻega ulufale, o togi na maua mai i le suʻega e leai se aoga i le tufatufaina atu o nofoaga i totonu o le aʻoga.
  • I le taimi o suega suʻesuʻega i totonu o le faʻavae o se faʻalapotopotoga maualuga maualuga, o le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatele ai le taimi sauniuni mo se tali tuʻufofoga pe mo le foiaina o se galuega tusitusia.
  • Afai o loʻo aʻoga se tamaititi i le fale, o le a totogi e le setete uma tau uma mo le mauaina o se aʻoga.

Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa i le maʻisuka e mafai ona maua saofaga penisione. O le tele o le penisione ua fuafuaina i luga o le faavae o tulafono oi ai nei i le tulaga o manuia lautele ma faamanuiaga.

Aiga ei ai le maʻisuka ua i ai le aia tatau muamua e maua ai se fanua fanua ina ia mafai ai ona amata fausia fale taitasi. Faʻafoe se lala ma se fale o le atunuʻu. Afai o le tamaitiiti o se tamaititi matua, e mafai ona ia maua le fale pe a uma ona 18 ona tausaga.

Matua o se tamaitiiti e le atoatoa le malosi, pe afai e tatau ai, e mafai ona talosagaina aso faaopoopo e fa mai le taimi i le masina i le nofoaga o le galuega. E aofia ai le tina po o le tama ei ai le aia tatau e maua ai faʻasalaga e le totogia e oʻo atu i le lua vaiaso. O ia tagata faigaluega e le mafai ona faalēaogāina e ala i le filifiliga a le pulega e tusa ai ma tulafono talafeagai.

O saʻo taʻitasi ua faʻamaonia i totonu o lenei tusiga ua faʻamaonia i le tulafono. O faʻamatalaga atoa e uiga i aogā e mafai ona maua i le Federal Law, lea e taʻua "I le Lagolagoina Lautele mo Tagata ei ai Manaoga Faapitoa i le Rusia." O faʻapitoa faapitoa mo tamaiti e ono maua i le maʻisuka e mafai ona maua i le tulafono talafeagai.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai faʻamanuiaga ua tuʻuina atu i tamaiti uma e iai manaʻoga faʻapitoa.

O a aoga o le maʻisuka?

Tusa lava pe o le a le tulaga o le atinaʻe ma le matuia o togafitiga, o lona ituaiga, le i ai o le le atoatoa, o le tagata gasegase ua i ai le aia atoatoa e maua ai vailaʻau, penisione, ma tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli. E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faʻamauina le mea moni o le a ia mauaina ni mea faigaluega faʻapitoa (diagnosters). E le tatau ona galo ia:

  • le aia tatau i se suʻesuʻega e aunoa ma se totogi o le endocrine gland, pancreas,
  • o faʻaopoopoga faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa i falemaʻi e maua i nisi o itulagi,
  • 50% faʻaitiitiga i pili aoga,
  • aso malolo tamaʻitaʻi mo fafine e maua i le maʻisuka ua siitia i le 16 aso.

I le ituaiga 1

O faamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 1 e maua mo vaega taʻitasi o Rusia.

O se faʻapitoa faʻapitoa o le togafitiga faafomaʻi e aofia ai le tuʻuina atu o vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina e togafitia ai tulaga faʻaleagaina ma ona faʻalavelave, o aʻafiaga ogaoga.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O mea faʻapitoa e tatau ona tuʻuina atu mo injections, fua kulūsese ma isi faʻatulagaga. E faʻaaogaina oloa e mafai ai e le tagata gasegase ona siakiina le maualuga o le suka i le itiiti ifo ma le faatolu i le aso.

O le maʻisuka, o le, ona o le matuia o maʻi, ua le mafai ona latou taulimaina na o latou lava maʻi, atonu e faalagolago i le lagolagosua a se tagata faigaluega lautele. O le galuega a le tagata mulimuli o le auauna atu i le tagata maʻi ile fale.

Faʻatasi le ituaiga 2

O faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tele. E uiga i le mafai ona toe faʻaleleia i se falemaʻi, o le avanoa e toleni ai ma se suiga i tomai faʻapitoa. O aoga o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le lisi atoa o vailaʻau:

  • igoa hypoglycemic
  • phospholipids - lagolagosua i galuega lelei o le ate,
  • pancreatic normalizing agents, e pei o le pancreatin,
  • vitamini, faʻapea foʻi ma vaitamini ma minerale complexes,
  • o lona uiga o le toe faʻafoʻiina o suiga algorithms,
  • igoa o le thrombolytic (i injections ma le pepa laulauina).

Aua nei galo e uiga i vailaau fatu, togafitiga, faia o togafitiga mo le togafitiga o le maualuga. I le avea ai o se fuataga faaopoopo o le faʻaalia, antihistamines, antimicrobials ma isi igoa e mafai ona faʻatulagaina.

O tagata maʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka e mafai ona maua mo se glucometer ma suʻe suʻega. O latou numera e faʻalagolago pe faʻaaogaina e le tagata maʻi se mea o le hormonal. O le mea lea, mo inisalini ua fai ma vaisu, e tolu ituaiga o suʻega e tatau ona faʻaaogaina i aso uma, i isi tulaga o le tapulaʻa o se fasipepa se tasi.

O aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le totogiina foi o tinoitupe. Afai e leʻi faʻaaogaina muamua i totonu o le 12 masina faakalena, o le a mafai ona faʻaaoga i le Faaputugatupe o Inisiua Lautele (Social Insurance Fund). I le faaiuga o le tausaga, o le ae manaomia le tusia o se faʻamatalaga ma tuʻuina atu se tusi faamaonia talafeagai e uiga i nei aoga faapitoa e leʻi faʻaaogaina.

Faʻamanuiaga mo maʻi mamai

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e mafai ona faʻamaonia mo faamanuiaga lautele i luga o le le atoatoa.E tuʻuina atu mo tagata uma e iai manaʻoga faʻapitoa, e tusa lava po oa tulaga o le mauaina o sea tulaga. O faʻamanuiaga mo tagata e maua i le maʻisuka ma tagata e le atoatoa le malosi o le:

  • polokalame faʻaleleia o le soifua maloloina
  • fesoasoani mai tagata tomai faʻapitoa: endocrinologists, diabetologists,
  • faʻamatalaga faʻamatalaga,
  • fatuina tulaga lelei mo fetuunaiga faʻasalalau, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o aʻoga ma galuega.

Mo tagata e le atoʻatoa le malosi, o loʻo tuʻuina atu faʻasalaga faʻamaonia mo fale ma mea e faʻaaoga ai, faʻapea foʻi ma tupe faʻaalu. O le lisi patino o tulaga aloaia e faalagolago i le vaega o le le atoatoa: muamua, lua pe tolu (e faalagolago i le mamafa o le tulaga lautele, toesea poo le iai o faʻafitauli).

Faʻamanuiaga mo tamaiti e maua i le maʻisuka ma o latou matua

O lenei maʻi o le endocrine e aʻafia ai le atinaʻeina o le tino o le tamaititi aemaise lava, ma o lona uiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le tikeri o le le atoatoa e fuafuaina mo le pepe. Avanoa e tuʻuina atu mo tamaiti, e pei o malaga saoloto i se falemaʻi poo se tolauapiga soifua maloloina. I le taimi lava lea, o le totogiina e faʻamaonia e le gata i le tamaititi, ae faʻapea foʻi i le tagata o loʻo faʻatasi ma ia.

Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa i le maʻisuka e mafai ona faʻalagolago i se penisione o le tino, nisi o aiaiga mo le pasia o le suʻega, fesoasoani i le faagasologa o le ulufale atu i soo se faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga. O loʻo matou talanoa e uiga i le aia tatau e maua ai faʻamaʻi ma togafitiga i falemaʻi mai fafo. O le isi ituaiga o faʻaaloaloga o le tuusaunoaina mai le tiute faamiliteli. E le tatau ona galo ia i tatou le avanoa e faalēaogā ai lafoga.

O le a le mea e tatau ona totogi i le tulaga o le tuusaunoaina o faamanuiaga?

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E pei ona taʻua i luga, ua manatu e faapea afai e teena le saogalemu lautele, e maua e le maʻisuka le aia i le fesoasoani tau tupe mai le setete. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i taui faaletino mo pusa e le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi. I le taimi lava e tasi, i le faʻatinoga, o le aofaiga atoa o totogi e le faʻatusatusa i le tau o le malologa, ma o lea ua fautuaina ai e teena avanoa faʻapitoa i tulaga tulaga ese. Seʻi manatu pe o se malaga e le mafai faaletino.

Faʻapitoa mo maʻisuka i le 2018 - 1 ituaiga, 2 ituaiga, mo tamaiti e leai ni faʻafitauli, faʻaitulagi, pe faapefea ona maua

Vaega 1 mo le maʻisuka e maua e tagata gasegase e:

  • ona o le faʻamaʻi ua matou matua leiloa le avanoa e vaʻai ai
  • maua ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le cardiovascular system,
  • i ai ni faʻafitauli i le tino tutotonu,
  • i ai pathoces poʻo faʻamaʻi o le faiʻai,
  • ola i ni nai taimi i se tasi
  • le mafai ona gaoioi tutoatasi e aunoa ma le lagolago a isi.

O faʻafitauli uma o loʻo i luga o le maʻisuka, naʻo faʻamalologa faʻamaonia, faʻatagaina oe e atofa i le tagata maʻi 2 faʻafitauli faʻaletonu.

O le kulupu 3 e aofia ai tagata maʻi ma ni mea laiti poʻo ni uiga vaivai o le maʻisuka.

O le komisi na te tuʻuina atu le faaiuga mulimuli i luga o le tuʻuina atu o se vaega o le tino. O le autu autu mo le faia o se faaiuga o le talaʻaga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, lea o loʻo tusia i le kata patino. O loʻo aʻafia ai iʻuga o suʻega, suʻesuʻega ma isi faʻamaumauga faafomaʻi.

Faʻalogo lelei! Afai e le malie le tagata maʻi i le faaiuga a le fomaʻi, o loʻo ia te ia le aiā e faia ai se faʻamatalaga o le tagi i le faamasinoga ina ia toe iloiloina lona tulaga.

O faʻamanuiaga e le gata faʻalagolago i le faʻafitauli o le tino, ae faʻapea foʻi i le ituaiga o faʻamaʻi - 1 poʻo le 2.

O se uiga lelei o le faalagolago lea i le inisalini.. Ona o lenei mea, ua latou aia tatau i mea e manaʻo i ai mo fualaau faasaina.

Faatasi ai ma faamanuiaga e mafai ona faailoaina:

  1. Vailaʻau faʻapitoa mo le togafitiga o le maʻi, faʻafefeteina o faʻafitauli ma aafiaga leaga o le maʻisuka.
  2. Tuuina atu o sapalai ma meafaigaluega talafeagai mo le siakiina e le tagata lava ia o le suka toto, inisalini injections ma isi taualumaga.
  3. Afai o le fomaʻi o le faʻamaʻi e matua ogaoga, e manaʻomia e le tagata gasegase se tagata faigaluega faʻavalea poʻo se tagata e ofo mai e galue o se tausi maʻi.

O ia maʻisuka e maua:

  1. Le avanoa i le tausaga e maua ai se pepa malaga ma le totogiina o le ala i le falemaʻi mo le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia.
  2. O le agavaʻa malie o se faʻalavelave o togafitiga o le physiotherapy.
  3. Talosaga totogi mo aso malolo, tusa lava po o le a le maualuga o le le atoatoa.

E tuʻuina atu ia i latou:

  • malaga saoloto i se falemaʻi poʻo le tolauapiga a tamaiti ma totogi mo le nofoaga o le tasi e faʻatasi ma matua,
  • penisione
  • tulaga faʻapitoa mo le tusiaina o le suʻega, faʻamanuiaga mo le ulufale i se iunivesite i se paketi,
  • togafitiga faʻapitoa ma suʻesuʻega i falemaʻi mai fafo,
  • faletupe
  • tuusaunoaga lafoga.

Faʻafefea ona maua togafitiga fua

Mo le mauaina o vailaʻau faʻapitoa, e tatau i le tagata maʻi ona saunia pepa nei:

  • tusifolau
  • falemaʻi
  • tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione (e tatau ona faamanino mai po o fea vailaau e maua i le tagata gasegase e aunoa ma se totogi).

Ina ia maua saʻo fualaau faasaina, e mafai ona e fesiligia lau fomaʻi muamua mo se taotoga.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai le inisiua maloloina ma pepa e faʻamaonia ai le aia tatau e maua ai fualaau fua. Ina ia iloa pe o fea na tuʻuina atu ai ia pepa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Penisione o Penisione poʻo le fomaʻi ulu.

Faʻalogo lelei! Afai e le mafai e le tagata maʻi ona gaoioi tutoatasi, pe mo isi mafuaʻaga faʻatulagaina mea uma, tutoatasi poʻo isi tagata faigaluega lautele o loʻo aʻafia i le tautua ma tagata e le atoatoa le malosi e fesoasoani ia te ia.

E le o falemaʻi uma lava e maua ai vailaau faʻasaina, ae na o na o loʻo iai i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le lisi atoa o falemaʻi i totonu o se taulaga faapitoa e mafai ona maua i le faʻafesoʻotaʻiina o le auaunaga talafeagai.

-e faʻapitoa i le autu

  • Ona o le tele o suiga i le tulafono, o nisi taimi e vave vave ona vave vave ona faʻaalia le tele o taimi i luga o le laupepa.
  • O mataupu uma lava e taʻitoʻatasi ma faalagolago i le tele o mea. O faʻamatalaga autu e le faʻamautinoa ai se fofo i ou faafitauli patino.

O le mea lea, o faufautua tomai faʻapitoa e galulue mo oe i le taimi atoa o le uati!

Faʻamanuiaga mo maʻisuka i le 2018 -1, ituaiga 2, i Moscow, St. Petersburg, e aunoa ma se faʻafitauli

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e mafua mai i le gasegase o le toto e mafua mai i se maʻi faalilolilo poo le gaioiga o le inisalini (poʻo le lua mea i le taimi e tasi).

Tulafono feterale

E oo mai i le 2018, e leai se Tulafono a le Malo e mafai ona faatonutonuina le puipuiga o le soifua maloloina ma le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o loo i ai se ata faataitai o le Tulafono Feterale Nu. 184557-7 "I Fua Faatatau e Totogi ai ..." (e pei ona taua mulimuli ane o le Tulafono Tau Faaofi), lea na tuuina atu mo le iloiloga e le State Duma e sui o le Mironov, Emelyanov, Tumusov ma Nilov.

I le h. 1 Mataupu 25 o le Tulafono Taufaaofi o loʻo i ai aiaiga e tuʻuina atu ai le ulufale mai o le Tulafono a le Malo Tele mai Ianuari 1, 2018, ae o le taimi nei e leʻi amata faamamaluina le Tulafono a le Malo Tele.

Aisea e maua ai aogā?

E maua ni aogā mo mafuaaga eseese:

  • 1 tbsp. 7 o le Draft Law e fuafua ai o le maʻisuka o se faamaʻi lea e amanaia e le Malo o se faafitauli ogaoga i le olaga o se tagata taitoatasi ma le sosaiete atoa, i lona atoaga, lea e aofia ai le tulai mai o le setete. noataga i le tulaga o le puipuiga o le soifua maloloina ma agafesootai,
  • o le maʻisuka e mafua mai i le ono maua o ni faʻalavelave faʻalavelave, e pei o le ketoacidosis, hypoglycemia, lactic acid coma, ma isi mea, faapea foi ma taunuuga tuai, e pei o le retinopathy, angiopathy, vae o le maʻisuka, ma isi, i le leai o se togafitiga faafomaʻi talafeagai, o isi e sili atu ona ogaoga
  • faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻi e manaomia le siakiina pea o le maualuga o le suka toto, o se taunuuga, o le manaʻomia mo le maua pea o fualaau ma togafitiga, lea e ono taugata.

O afea e faʻapitoa ai le le atoatoa?

Ua le atoatoa le malosi o le tino ma le mafaufau pe a maeʻa ona amanaia o ia e le atoatoa ona o se suesuega faafomaʻi ma agafesootai (Mataupu 7 o le Federal Law No. 181 o Novema 24, 1995 "On Social ..." (e pei ona taua i lalo - Federal Law No. 181)).

O le faaiuga i le faavaeina o le le atoatoa e faia i luga o le faavae o vaevaega ma taiala ua faamaoti mai i le Poloaiga a le Matagaluega o Leipa Nu. 1024n o Tesema 17. 2015 "I le faavasegaga ..." (e pei ona taua i lalo - le Poloaiga).

I luga o le faavae o le fuaiupu 8 ​​o le Poloaiga, ina ia mafai ai ona faʻavae le le atoatoa, e tatau i le tagata e silia ma le 18 tausaga le matua ona tausisia aiaiga e 2:

  • ogaoga o faʻamaʻi - mai le 40 i le 100%,
  • o le mamafa o le faʻaalia o le le mautonu o loʻo taʻitaʻia i le lua poʻo le 3 faʻasalaga o le le atoatoa e tusa ai ma soʻo se tasi vaega o le taua (parakalafa 5 o le Poloaiga), poʻo le mamafa muamua, ae vave i nisi vaega (mo se faʻataʻitaʻiga, 1 O le tikeri o le malosi i vaega o le "Faʻafesoʻotaʻi le tagata lava ia", "Gafatia e aʻoaʻo ai", "Fesoʻotaʻiga Fesootaiga", ma isi mea poʻo le tikeri lona lua i le "Faʻasologa o tomai").

O le mea lea, ia fuafua pe o se vaega o le tino le atoatoa e talafeagai mo le maʻisuka, e tatau ona e:

  • Faʻaaoga le Vaega 11 "O faʻamaʻi o le endocrine system ..." o le Faʻaopoopoga "Faʻatausaga o le iloiloga ..." o le Poloaiga,
  • ona maua lea o le koluma muamua "Falemaʻi ma le faʻatino ...",
  • maua i totonu o lenei koluma se faʻamatalaga o le natura o le kosi o le maʻisuka maualuga lea e sili ona saʻo le faʻamaonia o le tulaga o loʻo i ai nei o le maʻi,
  • vaʻai i le koluma mulimuli ole faʻasologa o fuataga (e te manaʻomia mai le 40 i le 100%),
  • mulimuli ane, e tusa ai ma le parakalafa 5 - parakalafa 7 o le Poloaiga, e fuafua ai pe o le a le tele o le faatapulaaina o le olaga e taitai atu ai i le maʻisuka faamamaluina, e fetaui ma le faamatalaga i le koluma "Falemai ma le aoga ...".

Uluaʻi ituaiga

O faʻamanuiaga e mafai ona faʻalagolago i le faʻafitauli o le tino, aʻo le ituaiga o maʻisuka e le afaina ai aoga ua maua.

O tagata maʻisuka maʻi e mafai ona talosaga mo:

  • faaleleia atili o tulaga fale, i le noatia ma le fai fuafua i le faamauina seia oo i le aso 1 Ian. 2005 (Mataupu 17 o le Tulafono Tele Tulafono 181),
  • (e aofia ai le maualuga o aʻoaʻoga faʻapitoa - itulau 6, mataupu 19 o le Tulafono Tele Tulafono 181),
  • galuega faʻamuamua pe afai o le atinaʻe e i ai se upusii mo tagata e le atoatoa le malosi (Mataupu 21 o le Federal Law No. 181),
  • tausaga faʻaletupe totogi taʻitasi a itiiti mai o le 30 aso,
  • le penisione o le le atoatoa (inisiua po o le va fealoai, o le tele o le penisione e faalagolago i le le atoatoa o le tino (tagata lautele) poo le PKI (inisiua)),
  • EDV (silasila i le tele iinei).

O a pepa e manaʻomia

E faavae i le parakalafa 36 o le Faaiuga a le Malo Nu.9 o Fepuari 20. 2006 "E uiga i le poloaiga ...", e tusa ai ma iuga o le ITU, ua tuuina atu le tagata maʻi:

  • tusi faamaonia e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o se vaega o le tino,
  • polokalame faʻaleleia o tagata taitoatasi.

O le tuʻuina atu o nei pepa e mafai ai e se tagata maʻi ona talosaga mo le tofiaina o le EDV, se penisione ma maua ni vailaʻau.

Auala e maua ai vailaʻau

O faʻamatalaga mo vailaau mama e faʻamatalaina e le endocrinologist pe a maeʻa se suʻesuʻega talafeagai. Aʻo le i faia le suʻesuʻega, o loʻo faia suʻesuʻega, i luga o le faavae lea na amata ai e le fomaʻi se faasologa mo le tagofia o vailaʻau ma a latou tui.

O le tagata maʻi e mafai ona maua ni vailaau e aunoa ma se totogi i le falemaʻi a le setete, i le tele o faʻasologa o loʻo faʻamatalaina i le faʻasologa.

Faʻamanuiaga mo tamaiti

Faamanuiaga mo tamaiti o le maʻisuka:

  • EDV 2590.24 rubles i le masina (poo se seti o auaunaga faʻaagafesootai pe a teena le EDV),
  • Penisione faʻapitoa e pei o se tamaititi e le atoatoa le malosi ile 12082.06 ru ma le masina,
  • tausiga faafomaʻi e aunoa ma se totogi faapea foʻi ma tagata matutua (silasila i luga),
  • tuusaunoaga mai le tautua a le militeli ma le tuuina atu o le vaega o le malosi "B" po o le "D" (mo nisi auiliiliga tagai i le Vaega 4 o le Faaiuga a le Malo Nu. 565 o le aso 4 Iulai, 2013 "On Approval ...").

I le tulaga o le teenaina mai le EDV, o le a tuʻuina atu auaunaga faʻaagafesootai e pei ona faʻamalamalamaina i le Mataupu 2 o le Federal Law No. 178 of July 17, 1999 "On State ...".

Matou te le mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i le mea o le a tupu pe a faʻamalolo isi penefiti pe afai o ia tulaga o le a totogi se tinoitupe tutusa tutusa.

Faʻapitoa i le itulagi

Matou te faʻaalia po oa vaega o le tuʻuina atu o penefiti o iai i le faʻaitulagi.

O le maʻisuka e mafai ona talosaga mo faʻamanuiaga a le mālō poʻo le lotoifale ao nofo ai i Moscow.

O faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu e masani ona maua i le tulaga o le le atoatoa:

  • siaki i le fale faʻapitoa i le tausaga,
  • le faaaogaina saoloto o femalagaiga lautele
  • 50% le totogi i luga o pili aoga,
  • auaunaga faʻafesoʻotaʻi i le fale, ma isi.

Faʻavae i le Art. 77-1 o le tulafono a le St. Petersburg Social Code, o le maʻisuka e faatatau i faamai lea e leai se totogi e maua ai le saʻo e maua ai vailaau e tusa ai ma mea ua faatonuina e fomaʻi.

E le gata i lea, afai o le maʻi suka e le atoatoa, ua tuʻuina atu ia te ia fesoasoani lagolago faaopoopo ua faʻatuina i le Art. 48 o lenei Tulafono:

  • malaga saoloto i luga o alafesootai i le metro ma luga o felauaiga i le laueleele,
  • EDV 11966 poʻo le 5310 rubles i le masina (faʻalagolago i le vaega o le le atoatoa).

I le itulagi o Samara

I Samara, e mafai e le maʻisuka ona talosaga mo ni tui tui inisalini, masini injectors, nila mo i latou, mea e iloa ai suʻesuʻega taʻitasi, ma isi. (Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi le upega tafaʻilagi aloaia a le Samara Ministry of Health).

O lea, o le maʻisuka e mafai ona maua se lisi lautele o penefiti pe afai e faʻamaonia o ia o se tagata e le atoatoa le malosi, poʻo le tulaga i le leai o se faʻafitauli o le tino. I le i ai o le le atoatoa, EDV, penisione, malaga saoloto i le falemaʻi, femalagaaʻi e ala i felaʻuaiga lautele, ma isi. O loʻo avanoa.

Maea tumau i le 2018 mo le maʻisuka

O nei gasegase e manaʻomia le fesoasoani faifai pea ma le tausiga i fafo. O le le atoatoa o le vaega 2 ua tofia i lalo o le tele o tuutuuga: 1. le faaletonu faalumaina masani, lea o loo i totonu o le taimi mulimuli pe a maeʻa le gaosiga o fatugaʻo po o le faʻamaonia lelei, 2.

o le diabetic incephalopathy, 3. le neuropathy o le maʻisuka i le tikeri lona lua, 4. le toe maua le retinopathy pe a faatusatusa i le vaega muamua, 5. le faatapulaaina o le tomai o le tikeri lona lua i le tausiga o le tagata lava ia, gaoioiga, ma le galue foi.

O nei gasegase e manaʻomia le fesoasoani a isi tagata, ae le manaʻomia le tausiga tumau. O le le atoatoa o le vaega 3 ua tofia i lalo o le tele o tuutuuga: 1. maʻisuka maʻoti pe mama, 2. tulaga tumau o le maʻi.

O nei soligatualfono e mafua ai le tikeri 1 o tapulaʻa o gaioiga galue ma gafatia i le tausiga o le tagata lava ia.

O le lisi o mafuaaga mo le le atoatoa o le a toe iloiloina

Vaʻaia O le lisi faʻamaonia o le a mafai ai e oe ona foia le mataupu i le taimi muamua e faafesootai ai le Ofisa ITU ma aloese mai suega faaletausaga le talafeagai mo tagatanuu e iai ni faamai matuia e aunoa ma ni atinae lelei. Ua faʻamaoti mai foi e le Matagaluega o Leipa le tulaga e le mafai ai ona faʻamautuina le le atoatoa i le toesea ina ia le faia e le tagata maʻi se suʻega.

O sea avanoa o loʻo i ai i tulafono nei, ae o lea ua leai se lisi o faʻamaʻi faapitoa.
- O loʻo i ai tagata mamaʻi e iai a latou galuega taua (taua). O malaga taitasi, o le aoina o tusi faamaonia e matua mamafa mo i latou ma e pele ia i latou, "o le tala lea a Grigory Lekarev.

- O la matou faʻamalamalamaga i le tusiga o le suʻega o le a fesoasoani i le aiga, o le tagata maʻi ma le aufaigaluega o loʻo tausi ia te ia, faʻasaʻo lona taimi ma taumafaiga.

O a faʻamaʻi e maua ai le le atoatoa i le 2018

  • togafitiga i se falemaʻi masani i le nofoaga o le lesitala,
  • faia o gaoioiga mo sauniuniga o faʻamaumauga.

Faʻalogo: E malaga le ITU i le nofoaga o le tagata maʻi pe a le mafai e le tagata maʻi ona asiasi atu i se lala sooupu a le malo. O le fesoasoani talosaga algorithm e faapenei:

  • Faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi talafesa ma tagi. Maua fautuaga ma togafitiga.
  • Afai e le aoga vailaʻau ma faʻasologa, amata se valaau ile ITU.

Taua: o le faatonuga e tuʻuina atu e le falemaʻi lea e tofia i ai le tagata.

  • O le fomaʻi, i le mauaina o le talosaga a se tagata maʻi, na ia faatonuina se suʻesuʻega o lona tino:
    • suesuega e tagata poto faapitoa,
    • o se faʻalavelave o auiliiliga e fetaui ma le ata o le falemai.
  • E manaʻomia tagata talosaga ina ia tausisia uma manaʻoga ma maua ai taunuʻuga.
  • O pepa uma e aoina e le aesculapius faamalolo.

O le lisi o faʻamaʻi o le a vave ona latou tuʻuina atu ai se maʻi le atoatoa

I lalo o le a le tulaga e tofia ai se tamaititi? O le setete o le soifua maloloina o fanau laiti e mataituina mai le taimi o le fanau mai. Faʻatasi ma nisi o maʻi, e mafai ona amanaʻia se tamaititi e le atoatoa. E tupu lenei mea pe afai o le tulaga o lona tino e faʻafefe masani ai:

  • ia atiina ae
  • ia aʻoaʻo
  • fegalegaleai ma le siosiomaga ma sosaiete.

O maʻi e tulai mai mo mafuaaga eseese.

Faʻasolosolo faʻatasi (intrauterine) ma mauaina. O mafuaʻaga o faʻamalositino e le afaina ai le faaiuga a le ITU. Ole iloiloga o le setete o le soifua maloloina ma le ono mafai ona togafitia. E faʻavae i luga o taunuʻuga, ua faia se faaiuga e tuʻuina atu se tusi faamaonia o le tino.

Fomai ma agafesootai

Ua atiae e le Ofisa se ata o le tulafono a le malo e mafua ai le le atoatoa o le le atoatoa mo nisi faamai ua uma ona i ai i le uluai talosaga i le Ofisa o Fomai ma Agafesootai (ITU).

Seia oo mai i le taimi nei, o tulafono ua tuua ai le avanoa e toe faia ai le suʻega e tusa lava pe i ai ni mataupu iloga - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le tosoina o lima ma vae, faʻamauaso atoa, Down syndrome.

Ma e masani lava ona faʻaaogaina e tagata atamamai lenei faʻalavelave e faʻamalieina ai i latou lava mai le tiutetauave mo se filifiliga e le faʻamaonia.

Ua saunia e le Matagaluega o Leipa teuteuga i tulafono mo le faʻamalosia o le le atoatoa. O loʻo i ai se faʻasologa masani e tusa ai ma, i nisi o tulaga, e manaʻomia tagata atamamai e faʻatuina se le atoatoa mo tagata matutua - mo se vaitaimi le faʻamapulaʻa, ma mo tamaiti - e oʻo atu i le 18 tausaga.

O a aoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona maua i le 2018?

Taua tele o le le atoatoa o le tino le gasegase O le tulaga ese o le tuuina atu o le le atoatoa i lenei faamai e le afaina pe o le a le ituaiga o suka suka e mafatia ai.

Pau lava le mea e aofia ai le ogaoga o faʻalavelave faʻatasi ma le faʻamaʻi ma pe faʻafefea ona aʻafia ai le gasegase o le gasegase e faigaluega ma ola masani. 1.

O se faʻafitauli faʻaletonu e tatau ona tuʻuina atu le maualuga o le le atoatoa o se tagata e fesootai ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻasologa o le maʻi le kulupu 1 mo tagata e maua i le maʻisuka malosi ma mea nei: 1.

Faʻafeiloaʻi

O le maʻisuka o se faafitauli matuiā lea o le tagata, ma e moni o le sosaiete atoa. Mo pulega a le malo, o le puipuiga o le soifua maloloina ma agafesootai o ia ituaiga tagatanuu e tatau ona avea o se gaoioiga faamuamua

O ai e tatau ona maua i le maʻisuka o se maʻi o le endocrine, o le solia o le gaʻo o le kulukose e le tino ma, o se taunuuga, o lona maualuga tele o le toto (hyperglycemia). E atiina ae ona o le le atoatoa po o le leai o le insulin.

O faʻamaʻi sili ona mataʻutia o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le leiloa ma le fia inu pea. Faʻateleina o mea taumafa o le urine, o le fia taumafa, o le paʻu o le mamafa e mafai foi ona matauina. E lua ituaiga o faʻamaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic (o lona vaega endocrine) ma e oʻo atu ai i le hyperglycemia. Malosiaga o le hormone e manaomia i taimi uma.

24-itula Fautuaga faaletulafono e ala i le telefoni TAIMI LE TULAFONO LAWYER CONSULTATION: MOSCOW MA MOSCOW REGION: ST PETERSBURG MA LENIGRAD REGION: TUPE, NUMERA FEDERAL: O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le maʻisuka poo le maʻisuka? faʻamalosia i meaai i totonu o le tino, i vaʻa toto e le vaevaeina pe se vaega. O se taunuuga, o le maualuga maualuga o le suka e faaleagaina ai le gaioiga masani o le ate ma fatuga, e fesoasoani i le atiina ae o maʻi vascular ma le faaletonu vaaia. O aʻafiaga e mafua mai i le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i le le atoatoa, ma i nisi tulaga i le oti. O le mea lea, o fesoasoani fesoasoani a le malo i lenei faʻamaʻi e matua taua lava. Ma e toatele tagata e tatau ona iloa le taimi e maua ai le malosi mo le maʻisuka.

O faʻaaliga uma o faʻafitauli o le faʻamaʻi e tatau ona i ai faʻamaumauga tusitusia, lea e tuʻuina atu e fomai talafeagai. O lipoti uma faafomaʻi ma suʻega suʻega e tatau ona tuʻuina atu i suʻega faafomaʻi ma agafesootai. O le tele e mafai ona aoina pepa lagolago, o le tele foi o le a faia e le au atamamai se filifiliga lelei.

O le le atoatoa o le vaega lona lua ma le 3 ua tofia mo le tausaga, o le vaega muamua - mo le 2 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona toe faʻamaonia le aia tatau i le tulaga. O le faʻatulagaga mo le resitalaina ma le tuʻuina atu o penefiti Faamauina o le seti masani o auaunaga faʻaagafesootai, e aofia ai vailaau faʻasaʻo, togafitiga i falemaʻi ma femalagaiga i felauaiga i luga o le lautele, o loʻo faʻatinoina i totonu o le lālā o le Pension Fund.

Totogi Tupe Maua O se tagata maʻi e iai se faʻaletonu e le mafai ona faʻafitia ni faamanuiaga i le ituaiga e fiafia i se tupe maua. Le mafai ona faia mai le seti atoa o auaunaga faʻaagafesootai.

auʻaunaga poʻo se vaega mai na o mea e leai se manaʻoga. O se tupe faʻaalu e faʻapitoa mo le tausaga, ae o le mea moni, e le o se tasi taimi, talu ai ua totogiina i totogi faaopoopo i luga o se vaitaimi e 12 masina i le tulaga o se faʻaopoopoga i se penisione o le tino.

O lona telē mo le 2017 mo tagata e le atoatoa le malosi o le:

  • $ 3,538.52 mo le vaega muamua,
  • RUB2527.06 mo le vaega lona lua ma tamaiti,
  • $ 2022.94 mo le vaega lona tolu.

I le 2018, ua fuafua e faʻamaonia faʻamaonia tupe e 6.4%. O le aofaiga mulimuli o penefiti e mafai ona maua i le palemene a le FIU, lea e te manaʻomia e talosaga mo lana mamanu.

Lisi o penefiti mo tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka

O le mea e leaga ai, i le taimi nei, e tele atu tamaiti ua maua i le maʻisuka i lalo o le 18 tausaga.

I lenei tulaga, e le tu ese le setete ma tuuina atu le tele o auala e lagolago ai le va fealoai e pei o se tamaitiiti, faapea foi ma lona aiga.

O ai ua tofiaina se vaega o manaoga faapitoa i lenei faamaʻi?

E ui lava o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae le o tagata uma e maua i lenei faʻamaʻi e ono mafai ona talosaga mo tulaga le atoatoa.

E afua mai i le mea moni e na o ituaiga ogaoga o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli e faʻalavelave ai le mafai gafatia e se tagata ona galue ma tausia mea tau tupe.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona iai ni faʻafitauli pe a fai o latou mai mulimuli i faʻafitauli:

  1. Ole a le mafai e se tagata, e ala i tulaga faafomai, ona faatino galuega o le galue i lana galuega, ma o le faavae mo le le mafai ona galue o taunuuga o se gasegase o "sugar",
  2. Ua le atoatoa le malosi o le vaega II pe a fai o solitulafono nei ua maua i se tagata maʻi:
    • Vaaiga taulaʻi (uluaʻi tulaga o tauaso),
    • Taʻaloga o le dialysis
    • O foliga mai o soliga ma fegasoloaiga, faamaopoopoina,
    • Gaioiga le lelei o mafaufau.
  3. Le malosi o le tino ma le mafaufau Ou te maua le tikeri pe a fai o le tagata maʻi ua i ai solitulafono nei:
    • Vaaiga taulaʻi e aafia uma ai mata (e masani lava ona tauaso se tagata)
    • Faʻafitauli i le le atoatoa o le faʻagasologaina o le faʻagasologa, le faʻamalosi, atonu o le amataga o le maʻi pipili,
    • Faʻafitauli i le cardiovascular system,
    • Gaoioiga faaletonu le mafaufau,
    • Maʻa leaga le maʻisuka
    • Faʻafitauli i gaioiga gaioiga.

Ae mo tamaiti e leʻi oʻo atu i le 18 tausaga ma e iai se faʻamaʻi, o le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi e tuʻuina atu ia i latou i se taimi e aunoa ma se faʻamatalaga mai o latou matua poʻo isi sui faaletulafono.

Faʻavae tulafono o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 117 o le 04/0/1/1991.

Le malosi o le tino i lenei mataupu ua tuuina atu e aunoa ma se vaega. O lana lisiti e mafai ona faʻatinoina peʻa aulia le 18 tausaga, i mataupu o faʻafitauli ua faʻamautuina mo le amanaiaina e pei o faʻafitauli faʻapitoa e tusa ai ma tulaga faʻavae o le soifua maloloina.

O le tulafono o le mataupu

Taiala faatonutonu e tuʻuina atu faʻamanuiaga i tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, o gaoioiga nei:

  1. Tulafono a le Feterale "I le Puipuiga Faʻapitoa o Tagata ei ai Manaoga Faapitoa". E faʻamalosia ai le tuʻuina atu o penefiti i le tulaga o se faʻaitiitiga i se aiga o loʻo iai se tamaititi ua amanaʻia o ni mea e le atoatoa mo le totogiina o pili i le 50% o le aofaʻiga o tau,
  2. Tulafono a le Feterale "On Education i le Russian Federation". Faʻatautaia le faʻagasologa mo le mauaina o aʻoga ile aoga faataitai, faʻapea foʻi ma faʻalapotopotoga a le aʻoga. Faʻailogaina o le Peraimeri i le aʻoga, ma le le faʻamalosia o le lesitalaina i luga o le ulufale i aoga maualuga ma tulaga maualuga faʻaleaʻoaʻoga,
  3. Tulafono a le Feterale "I luga o le Penisione a le Setete i le Russian Federation". Faʻatautaia taualumaga mo le totogiina o penisione i tamaiti laiti e maua i le maʻisuka,
  4. Tulafono a le Feterale "I Mataupu Faavae o le Puipuia o le Soifua Maloloina o Tagatanuu". E maua ai le tuʻuina atu o vailaau e aunoa ma se totogi ma le mauaina o auaunaga faafomaʻi.

Lisi o ituaiga fesoasoani mai le setete

E tusa ai ma faʻasalalauga o loʻo i luga, o tamaiti ei ai manaoga faapitoa e iai le aia tatau e maua ai mulimuli i ituaiga o penefiti:

  1. Tuuina atu o auaunaga talafeagai tau faafomai i luga o le faavae o le saolotoga po o le noatia i le tuuina atu o faaitiitiga,
  2. Mauaina o fualaau e lagolagoina ai le ola ma le faagaioia o le tamaititi,
  3. Totogiina o penisione a le setete. O le aofaʻi o penisione mo tamaiti e afua mai i le faʻasinoina faaletausaga. Mo le 2018, o le aofaiga o tupe na totogiina o le 11 903.51 rubles,
  4. Faʻailogaina o le Peraimeri i totonu o se aoga faʻataʻitaʻiga,
  5. Tuʻuina o aʻoaʻoga i polokalame faʻapitoa, faʻapitoa foi i tulaga faʻapitoa ua fuafua faapitoa mo tamaiti o loʻo i ai se faʻamaʻi,
  6. Mauaina o totogi taui mo tau o se tamaititi o loʻo auai ile aoga faataitai,
  7. O le le lesitalaina o le lesitala i le tulaga o tulaga maualuga tulaga lua poʻo aʻoaʻoga maualuga,
  8. O le mauaina o pili mo le togafitiga o se tamaititi ile falemaʻi,
  9. Faʻasalaga saoloto i le nofoaga o togafitiga i le vasa
  10. O le avanoa e tuusaunoa mai totogi totogi,
  11. O le malosi e le mafai ai ona tautua i le autau pe a oʻo i le matua,
  12. Mauaina o tautua taʻaloga saoloto,
  13. O se seti o penefiti e tuuina atu i matua o le tamaititi (aso faaopoopo o aso malolo, lafoga aoga, faaopoopo i penisione, toesega i le mauaina o se pepa malaga poo le mauaina o se pepa malaga e aunoa ma se totogi i se falemaʻi pe a feiloai ma se tamaititi, faaitiitia le aofaʻi o lafoga i luga o tupe maua na maua, e le faatagaina le faateaina i le talosaga a le kamupanī malologa litaea i luga o tulaga lelei, o le aia tatau e faʻaauau ai le poto masani i galuega mo le tina).

Poloaiga o le lisiti

Aʻo le i mauaina ni faʻamanuiaga ua faʻatuina e le setete, e tatau ona tuʻuina atu i se tamaititi se le atoatoa.

Ina ia faia lenei mea e tatau ona saunia afifi pepa:

A maeʻa ona tuʻuina atu se pepa i luga o le tuʻuina atu o le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ia pulega o latou agavaa e aofia ai le tuʻuina atu o ituaiga eseese o penefiti.

Ina ia maua se penisione, e tatau ona e talosaga i le matagaluega a le Pension Fund i le nofoaga e nofo ai ma tuʻuina atu pepa nei:

  1. Faatumu-i le pepa talosaga mo le totogiina o tupe,
  2. Tusi Faamaonia o Tulaga o le Le atoatoa,
  3. Fanau fanau
  4. SNILS.

Iloiloga o faʻamaumauga faʻamaumauga e faʻatino i le taimi e le silia le 10 aso.

O tupe e faʻatupeina mai le masina a sau talu ona faʻaaogaina ma resitalaina pepa uma talafeagai.

Ina ia maua se seti o auaunaga faʻaagafesootai (tuʻuina atu o vailaʻau, malaga i se falemaʻi, mauaina o pemita, tuʻuina atu o fale faʻapitoa), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi i pulega o puipuiga malu. O faʻamatalaga nei e tuʻuina atu mo le resitaraina:

  1. O se pepa talosaga ua maeʻa mai se matua,
  2. Tusi Faamaonia o Tulaga o le Le atoatoa,
  3. Fanau fanau mai o se tamaitiiti,
  4. Tusifolau o matua
  5. Tagata o le Aiga Tusi,
  6. O se pepa faʻatasi ai ma se numera o loʻo iai nei,
  7. Tupe faʻaaoga.

Ina ia maua faamanuiaga e fesoʻotaʻi ma aʻoaʻoga, e tatau ona e faʻaaoga i le matagaluega o aʻoga poʻo le pulega i le taulaga. O faʻamatalaga nei o loʻo faʻapipiʻi atu i le talosaga:

  1. Fanau fanau
  2. Faʻamaumauga a Matua
  3. Le pepa aloaia i le tuʻuina atu o le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi.

Taofia togafitiga saoloto

Aʻo le i maua se pepa ulufale i se falemaʻi mo se tamaititi e maua i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i le taualumaga mo lana aiaiga. Mo lenei, o faailoga mo togafitiga i se falemaʻi e tatau ona faʻatuina.

Faailoga mo togafitiga i tulaga faʻapitoa mo togafitiga o:

  1. Coma amata, tulaga i le tuanai ai o le coma,
  2. Taʻiala faʻapitoa mo le maʻisuka
  3. Le i ai o faamaʻi o le cardiovascular system, toto totoga.

Contraindications o:

  1. Faʻasologa o le faalēaogā taimi
  2. Vaega III fatu faʻamaʻi, fatu faʻalavelave o le fatu,
  3. Le iai o faʻafitauli e mafua mai i taotoga
  4. O le i ai o faʻamaʻi pipisi, polokalame cardiovascular o vaega tutusa.

Ina ia maua se tiketi, muamua, e te manaʻomia faʻafesoʻotaʻi tamaitio ia na te tauaveina le togafitiga o le tamaititi. I le isi, e manaʻomia ona e maua le fomu №076 / у-04 i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai.

I le isi, e tatau ona e tuʻuina atu pepa i le FSS. O le a toe iloiloina ia tusitusiga i totonu ole vaitaimi e le silia le 10 aso. Afai e talia le talosaga, ona tuʻuina atu lea o le pepa pasese e sili atu nai lo le tolu vaiaso ao lumanaʻi le aso e faimalaga ai.

Faamolemole ia maitauina o pepa aloaia e tatau ona tuʻuina atu i le aso 1 o Tesema o le tausaga faʻaletupe.

Ina ia mafai ona faia le faaiuga e tuʻuina atu se pemita e le tino faatagaina, e tatau ona tuʻuina atu se afifi o pepa aloaia:

  1. Faamatalaga
  2. Fomaʻi 076 / y-04,
  3. Fanau fanau mai o se tamaitiiti,
  4. Tusifolau a matua
  5. Tusi faamaonia o inisiua faafomai,
  6. Aveese mai le pepa maʻi a le pepe.

I totonu o le falemaʻi, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻafitauli na mafua mai i le faʻamaʻi, faapea foi ma le suia o le metabolism carbohydrate. Polokalame taumafa taʻitasi e filifilia, o vailaʻau talafeagai e faʻamatalaina. Tagata faigaluega o falemaʻi e tuʻuina atu aʻoaʻoga i le mataʻituina o le setete o le maʻisuka, ma e tele taʻaloga ma faʻafiafiaga e faia.

I le taimi nei, i totonu o falemaʻi e aofia ai togafitiga o tagata maʻi suka, o loʻo taua nei aai nei:

Mo fesoasoani a le malo mo tamaiti laiti e iai manaʻoga faʻapitoa, tagaʻi i le ata vitio nei:

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

Faʻamanuiaga mo tagata maʻi na maua i le maʻisuka i le 2019

O le numera o le maʻisuka o loʻo faʻapupula i tausaga taʻitasi.

O le numera o tagata mamaʻi i luga o le paneta e 200 miliona, ma e oo mai i le 2018-2019, ua vaʻaia e le au atamamai le faateleina o le numera o mataupu i le 300 miliona. O le togafitiga lava ia e maua i ituaiga e lua.

O le ituaiga muamua e aofia ai tagata gasegase o loʻo iai le inisalini ma e manaʻomia le iniseti o le inisalini i aso uma. O le ituaiga lona lua e laʻititi ifo ile insulin-tutoʻatasi.

O tagata uma e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau i le maualalo o le suka-faʻaitiitia o fualaau faʻasaina, insulin, tui tui, vaega faʻataʻitaʻi ma se fanua faʻaagaga o le masina e tasi. O maʻi suka na maua le le atoatoa e maua ai foi se penisione ma se penefiti lautele. I le 2019, o lenei vaega o le faitau aofaʻi o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatupeina ana tupe faʻaalu.

O ai e manuia?

O le atofaina o le le atoatoa o le a manaʻomia ai se suʻega faafomaʻi ma agafesootaiUa faʻamaonia le le atoatoa pe a fai e suia e le tagata maʻi galuega a totoga i totonu.

O le tuʻuina atu na tuʻuina mai e le fomaʻi auai. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka o le kulupu 1 e tuʻuina atu i le tino le atoatoa ona o le ogaoga o le maʻi, ma lona aʻoga masani. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o leona e le mamafa tele.

Ua tofia le vaega o le mafaufau pe afai e faaalia mai:

  • maʻisuka tauaso
  • faʻamaʻi poʻo le faʻamalosi pea,
  • faʻasalaga faifaipea o amioga faʻale-mafaufau i le talaaga o le diabetic encephalopathy,
  • tolu vaega o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaaliga leaga o pito i lalo,
  • diabetic foot syndrome
  • o le faaletonu tumau o le taʻavale i le taimi faʻatulagaina,
  • fomaʻi masani o le hypoglycemic coma.

O le vaega ole tino ole tino II ua tofia i luga o le faavae o le maʻisuka poo le retinopathy o le tikeri lona lua i le 3, faatasi ai ma le faaletonu le tumau i le tulaga ole taimi.

Vaega ole maʻi ole III ua tuʻuina atu i tagata gasegase ma se faʻamaʻi o le mamafa faʻaleagaina, ae i ai faʻafitauli ogaoga.

Faʻafefea ona suia le tele o pene i le past 3 years?

I le 3 tausaga ua tuanaʻi, o le aofaʻiga o aogā ua suia le amanaia o le maualuga o le tau o le tamaoaiga, le numera o tagata gasegase. Faʻaauau lautele mo le maʻisuka e aofia ai:

  1. Maua o vailaau talafeagai.
  2. Penisione e tusa ai ma le faʻaletonu o le tino.
  3. Tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli.
  4. Faʻatino meafaigaluega faʻapitoa.
  5. Le aia tatau i le suʻesuʻeina saoloto o totoga o le endocrin system i totonu o se nofoaga faapitoa mo le maʻisuka.

Mo nisi o aʻafiaga o le Malo Rusia, o isi faʻapitoa e tuʻuina atu i le tulaga o le faia o se togafitiga i totonu o se piriota-type dispensary, faʻapea foi:

  1. Faʻaititia tupe maua mai le 50%.
  2. O aso malolo mo tina e maua i le maʻisuka ua siitia i le 16 aso.
  3. Fesoasoani faʻaopoopo i le faʻaitulagi.

O le ituaiga ma le fuainumera o fualaau faasaina, faapea foi ma meafaigaluega e iloa ai (syringes, test tests), ua fuafuaina e le fomaʻi.

O le a le tele o aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le 2019

I le 2019, e mafai e le maʻisuka ona faitau e le gata i faʻamanuiaga o loʻo i luga, ae faʻapea foi i luga o isi fesoasoani faʻapitoa mai le setete ma pulega faʻalotoifale.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo le tuiina, fua o le maualuga o le suka ma isi taualumaga (faatasi ai ma le fuafuaina o le suʻega faatolu i le aso).
  3. Fesoasoani mai se tagata faigaluega lautele.

Faamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Togafitiga faʻapitoa.
  2. Faʻamālōlōina faʻalapotopotoga.
  3. Faʻasalaga avanoa o galuega.
  4. Vasega i kalapu taʻaloga.

I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:

O vailaau faʻasaina mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo aofia i le lisi o faʻamanuiaga:

  1. Phospholipids.
  2. Pancreatic fesoasoani.
  3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes.
  4. Fomaʻi e toe faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino.
  5. O fualaau faasaina.
  6. Loto fatu.
  7. Diuretics.
  8. Auala mo togafitiga o le maualuga.

I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

  • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
  • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma. Afai e le faʻaaogaina pene i totonu o le tausaga, o le a mafai e le maʻisuka ona faafesootai le FSS.

E mafai ona e teenaina se afaina lautele i le amataga o le tausaga. I lenei tulaga, e totogi tupe. O se tupe faʻaalu e faʻapitoa mo le tausaga, ae o le mea moni, e le o se tasi taimi, talu ai ua totogiina i totogi faaopoopo i luga o se vaitaimi e 12 masina i le tulaga o se faʻaopoopoga i se penisione o le tino.

I le 2019, o fesoasoani nei ua fuafuaina e totogi i le maʻisuka:

  • 1 vaega: 3538.52 suʻe.,
  • 2 vaega: 2527.06 tusi.,
  • 3 vaega ma tamaiti: 2022.94 rubles.

I le 2019, ua fuafuaina e faʻamaonia le totogiina o tupe e 6.4%. O le aofaiga mulimuli o penefiti e mafai ona maua i le palemene a le FIU, lea e te manaʻomia e talosaga mo lana mamanu.

O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o penefiti poʻo taui tau tupe e mafai ona faafaigofieina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le nofoaga tutotonu mulumotu, e ala i le falemeli poʻo le telefoni feaveaʻi.

Tuʻu ese atu faʻasalalauga lautele i tamaiti e maua i le maʻisuka:

  • togafitiga ile togafitiga i le tausaga,
  • mita toto glucose e leai se toto ma tulafono laiti, peni tui ma vailaʻau e maualalo ai le toto suka.

O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le 16 aso e alu e tausi a latou fanau.

E faʻapefea ona maua se maʻi suka i le 2019

Ina ia maua ni aogā mo le maʻisuka, e tatau ona i ai pepa talafeagai e faʻamaonia ai le le atoatoa ma maʻi. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona tuʻuina atu i le ofisa o le puipuiga malu lautele se tusi faamaonia i le fomu 070 / у-04 mo se tagata matua poʻo le leai 076 / у-04 mo se tamaititi.

O le isi, o se faʻamatalaga ua tusia e uiga i le tuʻuina atu o togafitiga mo togafitiga faʻapitoa i le Asosi o Inisiua Lautele po o soʻo se lala sooupu faʻafesoʻotaʻi o loʻo i ai se maliliega ma le Faaputugatupe o Inisiua. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi oʻo ile Tesema 1 o lenei tausaga.

A maeʻa aso e 10, e sau se tali e tuʻuina atu se pemita i le falemaʻi e fetaui ma le faʻailoga o togafitiga, e faʻamaonia ai le aso na taunuu ai. O le pepa pasi lava ia na tuuina atu muamua, e le sili atu i le 21 aso ae leʻi oʻo mai. A maeʻa togafitiga, e tuʻuina atu se kata e faʻamatalaina ai le maʻi o le maʻi.

Faʻaopopo pepa mo faʻamanuiaga:

  • tusifolau ma kopi e lua, itulau 2, 3, 5,
  • i le i ai o le le atoatoa, o se fuafuaga mo le toe faaleleia o le tagata i le aofaiga o kopi e lua e tatau;
  • lua kopi o SNILS,
  • se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione e faamaonia ai le i ai o faamanuiaga e le o ni tupe mo le tausaga oi ai nei, faatasi ai ma se ata,
  • se tusi faamaonia mai se fomaʻi o le Numera 070 / y-04 mo se tagata matutua poʻo Numera 076 / y-04 mo se tamaititi. O lenei tusi faamaonia e naʻo le ono masina!

Ina ia maua fua fualaau, e te manaʻomia se talavai mai se endocrinologist. Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo. E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai. I le avea ai o se tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina.

Ina ia maua se tusi faamaonia faafomaʻi mo le le atoatoa mo se tamaititi, o pepa nei e manaʻomia:

  • talosaga a se tagatanuu (po o lona sui faaletulafono),
  • tusifolau poʻo isi pepa faʻamaonia mo tagatanuu mai le 14 tausaga le tusifolau (mo tagata ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua: tusi fanau ma le tusifolau a se tasi o matua poʻo le o tausia),
  • pepa faafomaʻi (pepa faʻasalalau, faʻasaina falemaʻi, R-ata, ma isi),
  • talosaga mai se fomaʻi (Form No. 088 / y-06), poʻo se faʻamatalaga mai se fomaʻi,
  • se kopi o le tusi galuega ua faamaonia e le aufaigaluega a le aufaigaluega mo tagatanuu, matua o tagata gasegase,
  • faamatalaga e uiga i le natura ma tulaga faigaluega (mo tagata faigaluega),
  • tusi pasi aoga, pe afai ei ai,
  • uiga o le aʻoga a le tamaititi (tamaititiaoga) auina atu i suʻega faafomaʻi ma agafesootai,
  • i le tulaga o le faia soo o suesuega, se tusi faamaonia o le le atoatoa,
  • pe a toe iloilo, ia i ai se polokalama faʻafouina o le toefuataiga ma faʻamatalaga i lona faʻatinoina.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi endocrin lea e faʻailoaina i le le mautonu o le gasegase o le tele o etiologies. O le mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le toto ona o se taunuuga o le faʻatalautusi secretory poʻo le inisalini na faia.

Mo le maʻisuka, o le tulafono a le Russian Federation e maua ai nisi o faʻamanuiaga.

O le faavae mo le mauaina o faamanuiaga mo le maʻisuka ua manatu o le i ai o faʻamatalaga faafomaʻi. Avanoa e tuʻuina atu i le lua ma le leai o se faʻaletonu.

O le iai o se tasi o vaega o le tino ma le mafaufau ua faʻalauteleina le lisi o faʻamanuiaga mo le maʻisuka. Ae peitai, ina ia maua le tulaga, e tatau ona i ai ni faʻafitauli e faʻalavelave ai le atoatoaga o galuega o le olaga.

Faatinoga o tulafono

O se tulafono a le malo e faʻafoeina faʻamaonia le puipuia o togafitiga faafomaʻi ma agafesootai o le maʻisuka e leʻi faʻaaogaina.
I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le Tulafono a le Feterale 184557-7 "On Measures of Provision", lea na tuʻuina atu i le Setete Duma mo le iloiloga.

I le h. 1 Mataupu O le fuaiupu 25 o le Tulafono o loo faamatalaina ai Aiaiga mo le amataina o le tulafono a le Federal Law mai ia Ianuari 2018, ae o le asō ua le maua ai se taua faaletulafono.

1 ma le 2 ituaiga

I le 2018, mo le ituaiga muamua o le maʻisuka (o le insulin-dependent), e manatu:

  • vailaʻau faʻasaina ma faʻatauga faafomaʻi (tuʻuina atu i le tele o mea e mafai ai faʻataʻitaʻiga i le maualuga ole inisalini),
  • fesoasoani i le faiga o le tuʻufaʻatasia o se tagata faigaluega lautele ina ia maua le fesoasoani talafeagai,
  • i le i ai o le faʻaletonu o le tino ma le mafaufau - faʻamafanafanaga.

Mo le ituaiga lona lua, e tatau ai:

  • siaki i le falemaʻi mo le faʻamoemoe o le toe faʻaleleia ma taui mo femalagaaiga ma taumafataga (e mafai ona maua i tinoitupe),
  • toe faʻaleleia o agafesootai - afai e te manaʻo ai, e mafai ona e toe suʻeina vasega ina ia suia ai galuega faʻagaluega,
  • lomiga o vitamini.

I le itu faʻaitulagi, e tele ni aʻoaʻoga faʻaleleia ma vasega taʻaloga e tuʻuina atu.

Fomaʻi

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo tuʻuina atu le tele o vailaʻau, ma o loʻo i ai faʻamaʻi vai ma le togafitiga o isi faʻafitauli pe a uma le faʻamaʻi:

  • phospholipids ma pancreatin,
  • fualaau faasaina, togafitiga,
  • vitamini i totonu o laulau po o foliga o injections,
  • fasi siaki
  • tui mo le tuiina.

Togafitiga faʻavaomalo

E naʻo maʻisuka e iai manaʻoga faʻapitoa e mafai ona fuafua i togafitiga toga.

Ina ia mafai ona maua se tiketi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le FSS poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma faʻamaumauga nei:

  • Kata ID
  • Tusi Faamaonia o le le atoatoa o le malosi,
  • SNILS,
  • fesoasoani mai le fomaʻi maʻi.

E faavae i luga o le faaiuga lelei a le faʻamasinoga, o le aso o le asiasiga i le falemaʻi ua faavaeina.

Pepa Faʻamaumauga

O le tulaga masani o pepa aloaia e aofia ai:

  • tusifolau
  • faʻamatalaga
  • tusi faamaonia o inisiua
  • pepa faamaonia o faamanuiaga.

I le maeʻa ai o le suʻega, o faʻamaoniga tusitusia o le iai o aia tatau e maua ai faʻamanuiaga manaʻomia o le a tuʻuina atu.

Aua le tuʻuina atu vailaʻau faʻamalosi i le fale talavai

I le mauaina o le teena i le fale talavai e tuʻuina atu ai vailaʻau sili ona lelei, o le filifiliga sili lava o le faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Soifua Malōlōina:

  • e ala i le valaauina o le laina vevela 8-800-200-03-89,
  • e ala i le tuʻuina atu o se talosaga e ala mai i le upega tafaʻilagi aloaia

E le gata i lea, ua fautuaina e faila se faasea i le moliaga - mo le mea lenei e tatau ona i ai lau pepa e iloagofie ai ma se taotoga mai le fomaʻi.

Ia mautinoa ia faia ni kopi ina ia mafai ai ona e le taliaina le talia o le faʻamatalaga o le tagi pe a taumafai e puipui mea e fiafia i ai le faamasinoga.

Faʻapitoa i itulagi

Faʻalagolago i le itulagi o le nofo ai, o le lisi o penefiti ua tuʻuina atu e mafai ona faʻalauteleina i le tau o le paketi a le lotoifale.

I totonu o le laumua, o le tele o penefiti e maua mo le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa:

  • Tuuina atu o se pepa pasi saoloto ma se taimi e tasi 1 le taimi i le tausaga,
  • le aia tatau e faʻaaoga saoloto ai felauaiga lautele,
  • le avanoa e maua ai fesoasoani lautele ile fale, ma isi.

Ina ia mauaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau ofisa i le lotoifale o le vafealoaloai.
I luga o le teritori o St. Petersburg, o se lisi o avanoa ua saunia e le Art. 77-1 o le Tulafono Lautele.

E tusa ai ma tulafono faʻavae, e mafai e tagata maʻisuka faʻaitulagi ona maua ni vailaau faʻasaina e tusa ai ma le faʻasologa mai le fomaʻi.

I le tulaga o tagata e le atoʻatoa le malosi, ona faʻateleina lea o le lisi o avanoa ma e aofia ai:

  • le aia tatau e faʻaaoga saoloto ai felauaiga lautele, e aofia ai le metro,
  • resitalaina o le EDV i le aofaiga o le 11.9 afe rubles. poo le 5.3 afe rubles. - faʻalagolago i le vaega atofaina.

O le pule a le Samara e maua ai tagata gasegase i le tuʻuina atu o tui inisalini e leai se totogi, faʻamaʻi taavale, faʻapea foʻi ma nila ma meafaigaluega faʻaletagata mo faʻamatalaga patino.

Fesoasoani i le vitio

  • Ona o le tele o suiga i le tulafono, o nisi taimi e vave vave ona vave vave ona faʻaalia le tele o taimi i luga o le laupepa.
  • O mataupu uma lava e taʻitoʻatasi ma faalagolago i le tele o mea. O faʻamatalaga autu e le faʻamautinoa ai se fofo i ou faafitauli patino.

O le mea lea, o faufautua tomai faʻapitoa e galulue mo oe i le taimi atoa o le uati!

APPLICATIONS MA KAUPAPA E MAFAI ONA MAUA 24 ASO MA LE LELEI I LE ASO.

Tuua Lau Faamatalaga