Aoao e faitau iuga o suʻega: pe faapefea ona faʻaalia le suka i le suʻeina o le toto

O fua o suʻesuʻega ole toto e faʻaalia ai le numera o fuainumera faʻamaonia numera. E i ai ni tapulaa faapitoa i le tulaga o tulafono mo nei faailoga. E faʻavae i nei mea faʻavae, e mafai e le fomaʻi ona faʻataunuʻuina suiga o le soifua maloloina o le tagata ma faʻatonuina togafitiga talafeagai.

E pei o faʻapuupuuga o le suʻega o le toto, e faʻaogaina faʻapuupuuga Igilisi. O le iloa o nei faʻamatalaga ma a latou faʻatagaga faatagaina, e mafai e se tasi ona faitau iuga o auiliiliga e aunoa ma se faigata. Peitai, e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega o le toto naʻo ia, e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi agavaa, e le aoga le faia o se manatu tutoatasi i le setete o le soifua maloloina.

O le a tatou faʻavaeina igoa o le igoa i suʻesuʻega o le toto, filifilia le numera numera o faailoga i totonu oa latou tulafono ma faʻaalia ai mafuaʻaga e ono mafua ai o mea sese.

Taʻu atoa toto

Mafaufau i le faʻamatalaga autu i se suʻega o le toto, talu ai o lenei auʻiliʻiliga o le mea sili ona taatele ma faʻaalia lelei suiga e tutupu i le tino atoa o le tagata. O le toto e aveesea mai le tamatamailima, sauniuniga faapitoa mo lenei mea e le o manaʻomia. Iʻuga o se suʻega masani o le toto, o igoa o faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le fomaʻi ona mataʻituina le ata atoa o le tulaga o le soifua maloloina o le tagata, faʻamaonia suiga ma vavaeese mai le masani. Matou te lisiina igoa taua i se suʻega toto ma o latou uiga:

  • HGB, Hb, Hemoglobin - hemoglobin. O loʻo faʻaliliu atu ai le okesene ma le carbon dioxide i totoga uma, auai i le faʻatonutonuina o le pH, e faʻaalia ai le faʻateleina o le hemoglobin i le toto atoa. O le masani e 110-160 g / l. O le faʻaitiitia o le hemoglobin e fesoʻotaʻi ma le anemia, le uʻamea poʻo le gaʻo vai. O le faʻateleina o le taua o le faailo e mafai ona avea ma se faailoga o le malosi tele o le tino, faʻamaʻa toto, mumu, faʻalavelave i le iniseti.
  • HCT, hematocrit - hematocito. Faʻailoa le fua o le toto mūmū mūmū ma le plasma toto, e le o le atagia o le aofaʻiga atoa o lela mūmū. O le masani e 42-60%. O le faailo e faʻapupulaina i faaletonu o le fatu, o le maʻisuka, o le vomiting, manava manava. O le faaitiitia o le faailo e mataituina i le mama, i tamaitai - i le afa lona lua o le maʻitaga.
  • Rbc - o le igoa i le auiliiliga lautele o le toto o le aofaʻi o totola mūmū mūmū, totola mūmū mumu i foliga o se vaʻa. O le toto mumu totoga e ave ai le okesene i masini ma okeni ma faʻafeiloaʻi le carbon dioxide i mama. E masani lava, mo tane, o lenei faailoga e 4-6 x 10 12 lita, mo tamaitai - 4-5.5 x 10 12 lita. O le faʻaitiitia o le toto toto e mafai ona avea ma faailoga o le anemia, ma e tupu foʻi i le tele o le toto, le leai se malosi, vitamini B9 ma le B12. O le tau o le faailo e faʻapupulaina i le faʻamalolo, o le i ai o faiga faʻaoga, ma le malosi malosi, ulaula, ava malosi.
  • Plt - platelets. Pusi toto lea e puipuia ai le tupu mai o le toto. Auai i le fausiaina o paʻu o le toto ma le faaleagaina o lapisi. O le aoga masani o le 350-500,000 / mm le toto. O le faʻaitiitia o le tau o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le toto.
  • Wbc - sela paepae paʻepaʻe. Laʻau paʻepaʻe e lagolagoina ai le puipuiga o tagata. E masani lava, o la latou maualuga e 3.5-10 mano / mm 3. Soʻo se eseesega o le faʻamaoniga mai faʻamaumauga masani o le iai o faʻamaʻi pipisi i le tino.
  • Lym - lymphocytes. E gafa ma mea e aofia ai ma le gaosia o auupega ma le puipuiga o siama ma vailaau eseese. E masani lava, o latou mea i le plasma toto e 30%. O le siʻitia e mafua ona o le gasegase, lymphocytic leukemia ma le tele o faʻamaʻi pipisi.
  • ESR - fua o le suauu erythrocyte. O lenei faailo o loʻo faʻamatalaina ai le palatini plasma content. O le tulaga masani e le sili atu i le 17-18 mm i le itula. O le siʻitia i le ESR o se faailoga o le mumu.

Toto o le toto

O le suʻesuʻeina o meaola o meaʻai o le toto o le toto ma e faia i mataupu pe a vavae ese mai tulaga masani masani na maua i le suʻega toto. Ole auiliiliga e mafai ai e oe ona faamanino le siama poʻo le fetuutuunai togafitiga ua faatonuina. I totonu o se suʻega o le toto, o igoa o se tusi vavave poʻo le igoa lautele o se faailoilo. Mafaufau i le faʻavasegaina o igoa o se suʻega o le toto faʻamaʻi:

  • Aofaʻiga o le protein. E fai ma sui o le aofaʻiga o protein i totonu o le toto, auai i le totoina o le toto, felauaiga o mea eseese i totoga ma fusi. E masani lava e fetaui i tulaga taua o le 64-84 g / l. O le tele o le masani e mafai ona talanoa e uiga i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, kanesa.
  • Glu - glucose. E masani lava, e le sili atu i le 3.30-5.50 mmol / L. O le faateleina o le faailo e iloa ai le atinaʻe o le maʻisuka. I le tino, o le glucose e nafa ma le gaosiga o le gaʻo.
  • Urea. Ua faia i le taimi o le malepelepe o puipuiga. E masani lava, e 2.5-8.3 mmol / L. O le tau o le faailo e faʻapupulaina i faʻamaʻi o fatugaʻo, faʻalavelave ile manava, faʻamaʻi o le polokalama urinary.
  • LDL, HDL faʻaalia i le suʻesuʻeina o le toto o le maualuga o le cholesterol, lea e aofia i le metabolism o gaʻo, le gaosia o le vitamini D, ma aafia ai le gaioiga o hormones sex. O tapulaa masani o le 3.5-6.5 mmol / l. O lenei faailo e faateleina i le atherosclerosis, maʻi cardiovascular, faʻamaʻi ate.
  • Bil - bilirubin. O le fugaga e mumu-samasama i le lanu, na faia i le maeʻa ai o le hemoglobin. Aofaʻi bilirubin e aofia ai bilirubin tuusao ma saʻo, e masani ona tutusa ma le 5-20 μmol / L. O le malosi tele o le faailo o loʻo taʻu mai ai le leai o le vaitamini B12, o le atinaʻeina o le jaundice, kanesa.
  • Creatinine. O se faailo o fatugaʻo, e aʻafia i le malosi o le gaosiga o masini. O le maualuga o tulaga masani e faalagolago i le mamafa o le tino o se tagata ma e 53-115 μmol / L. I le avea ai o se tulafono, o se faʻaopoopoga o lenei faailo e faʻaalia ai le le atoatoa.
  • α-amylase, amylase - amylase. Faʻaauau le faʻamaʻi ma le gaogao o meaʻai. O le aoga masani mo le α-amylase e 28-100 u / l, mo le amylase pancreatic - 0-50 u / l. O le faʻaopoopoga o le faailo e mafai ona faʻaalia ai le peritonitis, pancreatitis, maʻi o le maʻisuka ma nisi faʻamaʻi.
  • lipase - lipase. O se faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamavae ai gaʻo. E masani lava e le silia le 190 u / l. Pe a filifilia le igoa o se suʻega o le toto, o le faateleina o le faailo o le a faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.
  • Alat (ALT) - alanine aminotransferase. O se enzyme faapitoa na faʻaaoga e faʻamaonia ai galuega ole ate. O le ALT e aliali mai i le toto pe afai ua faʻaumatia iala o le ate, fatu, ma fatuga. E masani lava, o le faailo e le tatau ona sili atu i le 41 iunite / l. i alii ma le 31 iunite / l. i fafine.

Na matou tuʻuina atu se filifiliga o igoa o se suʻega o le toto faʻamaʻi e tusa ai ma faʻamaumauga masani ma masani. Faatasi ai ma nei faamatalaga, o isi faailo o loo maua foi i suesuega o le toto mo le biochemistry: gamma-GT, alkaline phosphatase, LDL (lipoproteins densities), triglycerides, K + (potassium), Na (sodium), Cl (chlorine), C-reactive protein uʻamea. O nei tulaga faatauaina e vavae ese mai le masani e mafai foi ona faailoa ai le soliga o le tino i le tino.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le iloaina o igoa i suʻesuʻega o toto ma tuaoi o tulaga masani masani, e mafai ona e faia se tonu e filifili ai pe o le faailoga o loʻo i totonu o tapulaa masani. Ae ui i lea, aua nei galo e na o se fomaʻi e mafai ona faia le saʻo saʻo o le auiliiliga.

Glucose maualuga

Muamua lava, e tatau ona maitauina mai i se falemaʻi e manatu e saʻo le taʻuina o le "glucose level". Sugar e aofia ai se vaega atoa o vailaʻau, ae o le kulukose e faʻamoemoe i le toto. Ae o le faaupuga "toto sugar" ua matua mautinoa le ulufale atu i le saoasaoa o le gagana lea e faaaogaina i lenei faiga e le gata i talanoaga, ae faapea foi i tusi faafomaʻi. O le suauu o loʻo taʻuina i le suʻega o le toto i le gagana Latina GLU, mai le upu "glucose".

Muamua lava, o lenei faailo e taʻu mai ai ia i tatou le tulaga o le gaʻo gaʻo i le tino. Glucose e oʻo mai i vailaau faʻamalosi faʻamalosi e talepe i totonu o le meaʻai ma meaʻai ma ulu i le toto. O le mea lea o le faaiuga - faʻatasi ai ma faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract, e mafai ona faʻavaivaia le inu o le kulukose. Glucose e ulu i totonu o le toto ua naʻo le vaega na faʻaaogaina e le tino, o le tele lava o le glycogen e teuina i le ate. E le gata i lea, i tulaga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi (faʻalagona, malosi faaletino), o le glycogen e paʻu i lalo ma glucose ua tuʻuina atu i totonu o le toto.

Faaiuga - o le ate o se leoleo o le kulukose, o le mea lea, faatasi ai ma ona faamai, e mafai foi ona suia le maualuga o le suka i le toto. O le neuroendocrine system, grenades, ma le pancreas e nafa ma le faʻaaogaina o le ate, faʻasologa, ma le kulūkose. O le mea lea, o togafitiga o soʻo o nei totoga e mafua ai le le lelei i le toto suka.

Tulafono faʻavae

E taua tele le maualuga o le suka i le tino e masani lava. I le iloa o le suka o loʻo faʻaalia i se suʻega toto, e mafai nei ona e pulea lenei faailoga. Afai e laʻititi pe maualuga atu, e mafai ona tupu taunuuga nei:

  • Tesea, masalo le le malamalama, o se taunuuga - coma.
  • Faatasi ai ma le faateleina o le suka, o le vaivai tele ua matauina. Ua amata ona pogisa, o loo atagia le ata i luma o oʻu mata.

Faʻafefea ona faʻatulafonoina le suka i le tino, mafaufau i mataupu faavae o le masini:

  • A o maualuga le maualuga o le suka, e iloa e le pancreas se faailo mo le gaosiga o le inisalini. O le ate e amata ona faʻagasolo le glucose maualuga i totonu o le eletise glucagon. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e pa'ū.
  • I le maualalo o le suka, e maua ai e le pancreas se faailo e taofi ai le gaosiga o le inisalini, aʻo glucose mai glucagon e amata ona faʻapipiʻiina. E taofia e le ate mo sina taimi le gaosiga o le kulukose i totonu o le glucagon. E maualuga le maualuga o le suka i le tino.
  • Faatasi ai ma le suka masani, pe ae 'ai meaai, o le pancreas e maua ai le inisalini, lea e fesoasoani i le kulukose e ulu atu i le masini ma maua ai le malosi. E malolo le ate i lenei taimi.

E faapefea ona faʻaalia le suka i le suʻega toto?

O le tele o le toto ua faitauina e faʻafetai i auiliiliga o loʻo faia i luga o le au suʻesuʻe. Latou te faʻatagaina oe e vave faitau i le 24 laina, e aofia ai le "toto sugar", lea o loʻo faʻaalia iinei e GLU. O faʻamaoniga e naʻo le taimi e fai ai se suʻega o le toto poʻo se vailaʻau faʻapitoa e fuafua ai le maualuga o le kulukose.

O le toʻatele o loʻo taumafai e suʻeina pe faapefea ona maua le suka i se suʻega toto. O lea ia e nofouta o se suega masani o le toto na te faʻaumatia ai nisi o vaega, e pei o le hemoglobin, toto mumu mumu, le numera o sela toto, ma isi. O le ae le iloaina le maualuga o le suka o le toto mai le auiliiliga lautele. O suʻesuʻega lautele e faia ina ia mafai ai ona fuafua le tulaga atoa o le tino. Pau lava le mea e mafai ona fai mai o se faailo e pei o le RBC poʻo le hematocito e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka, e taʻu mai ai le fua o le plasma toto i lela mumu. Mo se faʻamatalaga sili atu ona saʻo, mo suʻega faʻaopopo, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega o suʻesuʻega toto. I le fesili pe faapefea ona filifilia le suka i totonu o se suʻega o le toto, tatou te tuuina atu le tali i tusi Latina GLU.

Fuaina o le kulukose i le fale

Meafaigaluega faafomai faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona fuafua lau maualuga o lou suka. I so o se fale talavai mo lenei faamoemoe e mafai ona e faʻatau se glucometer. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona malamalama pe faapefea ona faailoa le maualuga ole suka i se suʻega toto. O le faatulagaga masani o soʻo se masini e aofia ai se mea faʻapipiʻi pepa o suʻega faapitoa ma vailaau faʻamaonia. O le foliga faʻapitoa o le paʻu i luga o le tamatamailima e tatau ona pipiʻi i se laʻau, ona tatau loa lea ona faʻafefea se mataua o le toto i se fasi siaki. I le faʻaofiina i totonu o le masini lava ia, e mafai ona e maua le iuga, lea o le a faʻaalia i numera.

O nisi o ituaiga o glucometers e mafai ona faitau faʻamatalaga mai le toto capillary mai soʻo se mea i luga o le tino, pe o le lima, tauau, poʻo le ogavae. Ae ui i lea, ia e silafia o lou tamatamailima o loʻo i ai le maualuga o le toto totoga, o lea e mafai ai ona e mauaina le lelei sili ona lelei i le fale mai iinei. E taua tele lenei mea ona o le suka e mafai ona vave suia vave i le tele o lagona, faʻafitauli faaletino, faʻapea foʻi ma le 'ai.

I le taimi nei ua iloa le maualuga o le sugar i totonu o se suʻega toto, ia tilotilo i le iuga o le auʻiliʻiliga ma ia mautinoa o au faailo e masani. O le a le mea e tatau ona i ai? I luga o se manava gaogao i le taeao mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O fuainumera mai le 5.6 i le 6.6 ua faʻaalia ai le solia o le faapalepale i le suka o le toto, o se tulaga e mafai ona taʻua o le laina laina i le va o togafitiga ma le masani.

O le faailoga o le 6.7 mmol / l e mafua ai le masalosalo o le i ai o le maʻisuka i le maʻi. Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻeina, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina se suʻega o le faapalepale kullusese - o se auʻiliʻiliga pe a uma le lua itula pe a uma le gaʻo. I lenei suega, e tatau ona siitia le masani i le 7.7 mmol / L, o le faapalepale o le a iloa i le 7.8 - 11.1 mmol / L. Faamaoniga o le maʻisuka - o se faailoilo o le 11.2 mmol / L.

Faailoga o le Suga Suga

A uma ona faʻamatalaina po o a tusi e taʻu mai ai le suka i se suʻega toto, o le a matou faʻafeiloaia oe i uiga o le maualuga o le kulukose:

  • Lagona o le fiainu. Masalo o le mea lea e taʻu mai ai ua maualuga le maualuga o le kulukose. Ma o lenei mea e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka. A mafai ona mou ese le malosi o le tino, e sili atu le malosi o fatugaʻo, latou te faʻaleleia atili le susu mai le tino. O manaoga masani, o le galala e tupu. O lo oi ai se faailo e faʻaleleia ai le vai.
  • Vaivai Afai e le liua le suka i le malosi, e faigofie lava ona toto i totonu o le toto, vaivai i totonu, o nisi taimi e te manao ai e taoto i lalo ma fai se moe.
  • Tesea Faʻavavega masani - o se faailoilo e feutagai ma se fomaʻi.
  • Lelei lima ma lima. O aʻafiaga ma le maʻisuka e oʻo atu ai i faafitauli o fatugaʻo, ona - faʻasaina lea o le vai, o se taunuuga - edema.
  • Tingling, numera. Pe a suia le vevela, o le tingling in the limbs e lagona.
  • Leiloloa o le vaaiga mamao. O aʻafiaga o le namu mata i mata e afaina ona o le maualuga o le suka ma le mamafa. O loʻo i ai se faʻaititia i le gaioiga o vaʻa o mata, o le maʻisuka retinopathy e tupu.

Auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto

Afai e te masani i le faʻaaogaina o faailo i se suʻega toto, ona faigofie lea ona e iloa pe maualuga lou kulukose toto. O a nisi o auala e faʻaititia ai le maualuga o le suka ma tausia i le siakiina?

  • Faʻaauau le mamafa o le mamafa.
  • Mulimuli i se taumafa e aofia ai fualaau faisua eseese, fiber, fualaau aina, nai kalori. Faʻesea le ava malosi.
  • Faaalu le tele o le taimi e malolo ai. Lava le moe. Pau moe ma ala i le taimi e tasi.
  • Aua le inu kofe i le po.
  • Faamalositino mo le itiiti ifo ma le afa itula i le aso.

E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka?

E le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. Faʻainitaneti o aso nei e lei oʻo mai nei auala. E ala i le pulea o le maualuga o le kulukose, ma le iloa o le sugar o loo faailoaina i se suʻega toto, e mafai lava ona faʻaitiitia le ala o le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o laulaʻau e gafa ma le gaosiga o le inisalini ua faʻaumatia atoa. E masani ona manaʻomia e tagata maʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. I le ituaiga lona lua, o le inisalini o le faʻafitauli e tupu. O le taimi lea e le iloa ai e le tino le faʻaaogaina o le inisalini.

Faatasi ai ma le le masani ona oso i totonu o le suka toto, o le taumafa lelei, faamalositino e mafai ona pulea le kulukose ma ola i se olaga masani.

Laititi maualalo

O a tulaga e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto? I mea nei:

  • Malasorption Syndrome, pe a faigata le inu o le kulukose i totonu o le toto.
  • Faʻailoga ogaoga o le suka, fulcant necrosis. Pe a le mafai ona tupu se faʻamalologa o le glucagon.
  • Faʻasologa o faʻamaʻi pipisi: faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻasologa o hormones counter-hormonal, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o Addison (o le mea faʻapitoa o le cortex e le maua ai se aofaiga o hormones), faʻatasi ai ma le insulinoma - faʻateleina le faʻasologa o inisalini.

Le matautia o le maualalo o le kulukose

O a faailoga o le maualalo o le suka ma o le a le tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto?

  • Faʻatasi ai ma le leai o se kulukose, sela e lagona ai le fiaai malosi. O le faiʻai e sili ona nofouta i lenei mea. O faailoga autu o le matelaina o le malosi, o le faʻaleagaina lea o le fatugalemu o le tino.
  • Faailoga i le amataga: o le fefe, fiaaai, leisa, afu, palpitations, paʻu o le paʻu i laugutu, popole.
  • O faʻasologa faaiu e aofia ai: le mafaufau, le mautonu, faigata faʻafesoʻotaʻi, gaogao, tiga o le tino, faaletonu o le vaai, le lava le malamalama o le mea o loʻo tupu, faʻafitauli.
  • Faʻailoga muamua, e tatau i le tagata maʻi ona fesoasoani ia te ia lava, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, saili le mafuaaga. I taimi mulimuli ane, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e tagata vavalalata, talu ai e faigata i le tagata maʻi ona taulimaina na o ia lava. Afai e le togafitiina, e le mafai ona faʻafetaia taualumaga, e oʻo atu i se vailaʻau o le hypoglycemic, faʻaleagaina le faiʻai.

O aʻafiaga o le maualalo o le suka i le toto e mafai ona matua taua lava. Le le atoatoa o amio a le tagata gasegase e mafai ona taitai atu i ni mea eseese - felauaiga i le lotoifale poʻo auala. I lenei tulaga, e tatau lava ona e sailia se fesoasoani mai togafitiga.

FAAMATALAGA

Ole maualuga o le urea i le toto toto o tagata soifua maloloina e 2.5 - 8.3 mmol / L (660 mg / L). I fafine, pe a faatusatusa i alii matutua, e masani lava ona maualalo le tele o le concentration o le urutū urupa.

O se faʻaopoopoga i le toto urea e matauina ma:

'ai le tele o le tele o porotini,

ave ni fualaau faapitoa

lukimia, fuga parenchymal jaundice, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, faʻalavelave ile manava, ogaumu, maʻi o le fatu, fatu fatu ma maʻi urinary, o le fatu, le maʻi suka ma le ketoacidosis, faʻasoga o Addison ma isi faʻamaʻi.

O le a le suʻega o le kulukose toto?

O le kulimi e aofia ai elemene eseese. O le suʻesuʻega o le plasma glycemia concentration i tagata mamaʻi e masani ona taʻua o le suʻe suʻe.

Ae i vailaau e leai se mea faapena. Faʻamaonia, o lenei ituaiga suʻesuʻega o fale suʻesuʻe ua taʻua o le suʻega o le kulukose toto.

Iloiloga o loʻo maua ai faʻamatalaga saʻo e uiga i le gaosiga o le gaʻo. O le faailo e faʻamoemoeina e se suʻesuʻega faʻapitoa poʻo suʻesuʻega masani o le ogaoga.

E faapefea ona faʻaalia le suka i le suʻeina o toto i mataitusi Latina?

Glucose i le fomu o le suega o suʻega o loʻo faʻaalia e tolu tusi Latina - GLU. Igoa atoa - Glucose.

Fuaina i le mmol i le lita. O le faʻatulagaina masani mo tagata matutua e eseese i le 3.89-6.38 mmol / l.

E ave le palasi mai se vein poʻo se tamatamailima mo suʻesuʻega. O le ituaiga pa e aafia ai le tele o le masani.

O le a le uiga o mataitusi i le suia o suʻesuʻega o meaola?

Afai e suesueina le biochemistry o le toto, e maua e se tagata se taunuuga i ona lima, lea e lisi ai le tele o faapuupuuga, faapuupuuga. Ina ia saʻo le faʻamatalaina o le auiliiliga, e tatau ona e iloa po o le a le uiga o mataitusi o loʻo faʻaalia i luga o le tulaga masani.

O faʻataʻitaʻiga nei e suʻesuʻeina i le taimi o suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo:

  • GLU. Filifili pei o le kulukose. O lona aoga e maua ai se iloiloga o le faagaoioia o le tino o le endocrine tagata. O se faʻaopoopoga i lenei faailo o loʻo faʻamaonia ai se setete predatebetic, faʻasologa, muamua poʻo le lua ituaiga o maʻisuka. Glucose e nafa ma le metabolism o gaʻo,
  • HGB (Hb). Laʻu hemoglobin. O le tau masani e eseese mai le 120 i le 140 g / l. Nafa ma le felauaiga o le carbon dioxide, o le okesene i totoga. E manaʻomia se vaega i le faasaʻoina o le maualuga o le pH. Tuuina atu le uiga o le mafaufau ile hemoglobin i se vaega atoa o le toto. O se tau maualalo e taʻu mai ai le anemia, o le leai o se siama poʻo se uʻamea. O faʻasolosolo faʻasolosolo o se faailoga lea o le tuiina o le toto, faʻalavelave o le manava, mu, faʻaogaina o le tino,
  • HCT (Ht). Faʻamatala mai le hematocrit. Faʻaalia le fua o le toto mūmū mūmū ma le vevela. E le o atagia ai le tele o lela toto mumu. O lona aoga sili mo tamaitai o le 35-45%, mo alii - 39-49%. Faateleina i le maʻisuka malosi, gasegase o le fatu, manava, vomiting. Faʻaitiitia i le anemia, maitaga (amata mai le lima o masina o le fanauina o se tamaitiiti),
  • Rbc. Saunia e RBC, e malamalama fomaʻi le numera o lela mumu. Mo tamaitai, o le tau sili ona lelei i le 3.8-5.5x1012 / l, mo tane - 4.3-6.2x1012 / l, mo tamaiti - 3.8-5.5x1012 / l. O toto toto mumu e foliga tutusa. O nei lanu mumu mumu. Latou te felauaiga le okesene i totoga ma fusi, tuʻuina atu le carbon dioxide i mama. O le faaitiitia o le faailo o loo faailoa ai le anemia, o le le lava o vitamini B12 ma le B9, o le gau tele o le toto ona o le manua. O toto mumu toto e faateleina i le mumu, faamalalauina, inu ava malosi, ulaula, mamafa tele,
  • Wbc. O le fuainumera lea o sela o le toto paʻepaʻe i le ogaumu. E faia i le ponaivi ponaivi, gaʻo toto. O le tau sili ona lelei e eseese i le va o le 4.0-9.0 × 109 / L. O laumei toto paepae nei. Latou te nafa ma le lagolagoina o le puipuiga. O le vavaeeseina mai le masani e faʻaalia ai le alualu i luma o le mumu,
  • Plt. Faʻaalia le faitau platelet. O elemene toto ia e puipuia ai le toto. Latou te auai i le fausiaina o fusi toto. O le tau sili ona lelei o le 180-320 × 109 / l. O le faaitiitia o le faailo ua faailoa mai ai o se tagata ua i ai le tulaga e gase ai le toto,
  • Lym. E lua tulaga faatauaina e mafai ona vaaia i totonu o le suesuega o meaola oona: LYM% (LY%) ma le LYM # (LY #). O le uluaʻi faʻavae mo mea e fesoʻotai i ai o lymphocytes, le lua - e faʻamaoni. O le tulaga LYM% o le 25-40%, LYM # o le 1.2-3.0x109 / l. O le Lymphocytes e nafa ma le gaosiga o mea faʻamalosi, faʻamaʻiina i meaola eseese, vailaau. O le tele o le tulaga masani e faʻaalia ai le leukemia lymphocytic, o le maʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi.

Latin notation i le auiliiliga lautele

O le atoaga o le toto o le suʻesuʻega muamua lea e faʻamaonia e se fomaʻi agavaa se faʻasilasilaga e siaki ai le tulaga masani o le tino maʻi. I le i ai o le mumu, o le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, o le toto e tusa ai ma taunuuga o se suʻesuʻega lautele o le ai ai ni mea sese mai masani.

I luga o le auʻiliʻiliga lautele, e mafai ona e vaʻai i le faʻamatalaga mulimuli i le Latina:

  • Hgb. O le hemoglobin lenei. O le masani mo fafine e 120-140 g / l, mo tane - 130-160 g / l. E faaitiitia i le anemia, faafitauli o fatugaʻo, gaioiga i totonu. E faʻateleina i le faʻamaʻavaʻa, fatu fatu, pathoces o le toto totoʻa,
  • Rbc. O lanu mumu mūmū ia. E aofia ai le hemoglobin. O le masani mo tamaitai o le 3.7-4.7x1012 / l, mo tane 4.0-5.1x1012 / l. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le anemia, o le mumū o se natura masani, i le tuai o le maitaga. O le maualuga o le toto mumu e faateleina i maʻi o mama, bronchi, fatugaʻo, fatu, ate, pe a togafitia i fualaau oona,
  • Wbc. Faʻaalia vailaʻau paʻepaʻe. O le masani mo tamaʻitaʻi uma e lua o le 4.0-9.0x109 / l. O le faailo e faʻaitiitia pe afai ei ai se faʻamaʻi viral i totonu o le tino, ave faʻamalosia ma faʻamalosi. O le numera o leukocytes e faʻateleina i faʻamaʻi pipisi, afaina, allergies, neoplasms. O le aveina o le loto mama, fualaau oona e fesoasoani foi e faateleina lenei faailoga,
  • Plt. O mea nei o platelets. O lo latou faʻamoemoe sili ona lelei o le 180-320x109 / l. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaona oona, o le leai o se tino, o maʻi o le ate, o faʻamaʻi pipisi, pe a ave ni togafitiga, vailaʻau, hormones, nitroglycerin. O se siitaga e matauina ma le mumū, i le taimi o le maea ai,
  • ESR. O loʻo faʻatatau i le erythrocyte sedimentation rate. Faʻaalia le ala o le faʻamaʻi. O le tau sili ona lelei e 2-15 mm / h mo tamaitai, 2-10 mm / h mo alii. O le maualuga e faʻaititia i le le lelei o le taamilosaga, faʻalavelave anaphylactic. E faʻalautele le ESR i le i ai o faʻamaʻi pipisi, afaina, le iloa o le hormonal, anemia, ma fatuga fatuga. I le taimi o le maʻitaga, o lenei faailoga e faʻapupula.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Tuua Lau Faamatalaga