E faapefea ona afaina le toto i le toto

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O togafitiga faʻalaʻau ua maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi. Ma e le o se mea uiga ese lea, aua o le malamalama i laau togafitiga ma a latou faʻaaogaga masani e maua ai le lelei o le faʻamalolo. O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi o faʻataʻitaʻiga o se togafitiga faapena.

  • O le tuufaatasiga ma togafitiga faafomaʻi o sulu o le rosa
  • Toto laau
  • Mea aoga
  • E faʻafefea ona kuka ai sipuni oso?

Mai le taimi atoa i Rusia, o lenei laau ua faʻaaoga lelei i tulaga eseese uma. Aʻo ia te ia e nofotupu i se ituaiga o gasegase panacea, aua o le lanu mumu ua faamaonia moni lava i le faamaloloina o le tele o faamai. O se fuainumera tele o vailaau faʻaonapo nei ua faia i luga o le faavae o a latou fuataga.

O le tuufaatasiga ma togafitiga faafomaʻi o sulu o le rosa

E tusa lava pe maualuga le lauiloa ma le talafeagai o se vailaau faʻapitoa, e tatau ona malamalama e le mafai e le tagata lava ia ona fofoina se "faʻamaʻi maʻi" pe mafai foi ona faʻamausali le maualuga o le kulukose i le toto. O le oloa e faʻamaonia ai le sili atu le aoga naʻo le faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaoga ai vailaau mataʻutia ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻaaogaina e pei o se tonic, faʻamausali ma le faʻasolosolo.

E taofia ai le alualu i luma o le faamai ona o le vailaau faapitoa o vailaau, lea e aofia ai:

  1. Alkaloids ma flavonoids.
  2. Organic, fatty acids.
  3. Fiber ma pectin fiber.
  4. Carbohydrates.
  5. Vitamin C. O lona aofaiga e sili atu le maualuga nai lo o fualaau aina suamalie. O le ascorbic acid e avea o se vaifofo masani ma faamalosia ai toto toto.
  6. Vitamini A, K, PP, H, Vaega B (1,2).
  7. Micro ma elemene (potassium, magnesium, uʻamea ma isi).

Ona o le tele naua o vaega taua, o le oloa ua masani ona faaaogaina i le togafitiga o "maʻi mama" ma le tele o isi maʻi.

Toto laau

I mataupu e faʻaaoga ai le rosehip mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa e le o fetaui uma fetusoga.

Muamua, e faʻatatau i le vaitau, o lona aoga e ese. Ina ia maua le maualuga o taunuuga lelei, e tatau ona e aoina fua lanumumu i le tautoulu, pe a uma ona matua.

Lona lua, o ituaiga eseese o laumei vao e ese le eseesega o kulimi. O lenei mea e masani lava ona fesoʻotaʻi ma mea o loʻo iai i le suka, o lea e fautuaina ai le maʻisuka ia malamalama i lenei mataupu. Le itiiti ifo le kulukose i fua o se vailaau masani ua tupu i le itu sisifo o Rusia. Latou te maua ni vitamini se tele ma meaola faʻasaina.

Afai tatou te agai loloto i sasae o le atunuu, o le pasene o le suka ma le malolo o le a na o le faateleina, lea e le lelei atoatoa mo tagata mamaʻi e maua mai i le hyperglycemia. O le mafuaʻaga lena pe a faʻatau i totonu o se fale talavai poʻo lou lava lima, e lelei tele le faʻaaogaina o laau mai sisifo o le Rusia.

Tolu, afai e aoina e se tagata ni fualaau aina, ona tatau lea ona e taumafai e faia lenei mea i le mamao e mafai ai mai nofoaga ma auala. O lea e mafai ai ona e mauaina se mea e faʻaogaina ai le siosiomaga e aunoa ma ni vailaʻau ma vailaau faʻasaina.

Mea aoga

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le ogaoga o le sulugatiti o le a le mafai ona faʻamalolo le maʻi 100%, ae o le a foia ni faafitauli taua e pei o:

  1. Faʻaateleina le faʻateleina o le puipuiga ma le faʻafouina o auala puipui. Mo tagata mamaʻi e iai se "maʻi suamalie," o le faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le microbial ma viral infections ona o le faʻavaivaia o le tino o se uiga sili ona lelei. O le mea lea, o isi pa puipui e puipuia mai ai e le faʻalavelave.
  2. Faʻaitiitia o le toto. O lenei mea e sili ona taua mo tagata mamaʻi, talu ai e faʻaleagaina i taimi uma toto toto. O le maualuga o le maualuga, e faigata i nisi taimi ona pulea.
  3. Tulaga masani o le lipid metabolism. O le aofai o le "leaga" cholesterol i le tino e faʻaitiitia ma faʻaleagaina le toto.
  4. Faamalosia lautele o le tino ma aumaia i le agaga.
  5. Masalo aafiaga o le hypoglycemic.
  6. Faʻamalosia le toomaga, faʻafilemuina le tino o le tino.

O faʻamatalaga uma e faamatalaina e taua i le togafitiga o le maʻisuka. Ua faamaonia e le Rosehip ia lava e sili ona lelei i le suka o le toto, o lea e aoga tele le faia o ni puipuiga.

E faʻafefea ona kuka ai sipuni oso?

E tele suʻega na faʻataʻitaʻiina i le tele o tausaga mo le sauniuniga o le sava vao mo le maʻisuka. O loʻo faʻamausaliina i totonu o le vasega ma isi togafitiga o le faʻamaʻi.

E aofia ai:

  1. Atagofie. Ina ia fatuina, e tatau ona e ave le 3 sipuni tele o fualaau mamago ma le 500 ml o le vai vevela. E mafai ona e faʻaaoga vine fou. E tatau ona tatu lelei le laau ma sasaa i totonu o se fagu uamea. Sasaa le vai tafe i luga o le vai ma faʻafefete i luga o se vevela vevela poʻo le vai vai mo le 15 minute. Ona liligi lea o le paluga i totonu o se vevela ma tuu ai ia gase mo le 24 itula. Naʻo le tulaga lea, o le pulupulu broth o le a maua le numera maualuga o meatotino aoga. E tatau ona e inu 100 ml faalua i le aso mo le 20 minute ao lei faia le taeao ma le aoauli. O le togafitiga e toetoe lava a le gata, ae e le tatau ona e aveina le vailaau mo le silia ma le tasi le masina i se laina.
  2. Tea tea. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatauina ni taga atoʻoti ua uma ona faʻapipiʻiina ua uma ona gaosia aʻo leʻi 'aʻai. Ae ui i lea, o le a sili atu pe afai e saunia e le tagata maʻi se mea manaia ma lelei mo ia lava. Lava 1 sipuniti o vine mamago mo vai inu ma tuʻu ai mo le 10-15 minute. Faʻaaoga e tatau ona faia ile 20 minute. ao lei faia le taumafataga.
  3. O se teuteuga o vine vao ma lau lau lau. O mea o loʻo faʻaaogaina o loʻo faia i tutusa tutusa ma sasaa atu 400 ml o vai inu. O latou faʻaosoosoina 60 minute ma faʻaaogaina o le lauti aʻo leʻi 'aʻai.

Rosehip i le maʻisuka o se fofo lea e toetoe lava a leai se faʻailoga. E manaʻomia le faʻaeteete mo naʻo tagata e maualuga le maualuga o le manava ma le maʻi o le peptic. E faʻasaina i latou i le faʻaaogaina o fualaau mo le maʻisuka mai lenei laau.

O le a le mea o loʻo aofia ai i totonu o selu?

O le laʻau poʻo le faʻasaga e faia mai i luga o le rosa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a sili atu le aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina o loʻo popole i le soifua maloloina.

Afai e te faʻaauau pea lenei inu, e mafai ona e vaʻavaʻai i suiga lelei e tutupu ma le tino.

O le mea sili e aoga ai vaega ia e aofia ai fua:

  • o se aofaiga tele o le acid ascorbic, lea ei ai le anti-kanesa, antioxidant ma mea e tetee i le matua,
  • vitamini E, K ma le PP, lea e faʻaleleia ai faiga faʻavae i totonu o le tino, faʻalavelave i le faʻatoaina o faagasologa o le matua, ei ai aʻafiaga aoga i luga o gaioiga o le faʻaaliga, le cardiovascular system,
  • o le faʻaleleia atili o le vevela C i totonu o le tino, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto ma capillaries, o loʻo i ai se malosi malosi faʻasao, ma faʻatau ai foi le gaʻo o le tino,
  • lycopene ma meaola faʻasaina,
  • eseese meaʻai ma elemene, lea e aofia ai le zinc, iron, potassium ma magnesium,
  • fuālaʻau taua ma tannins.

O se vaega tāua i le sauniuniga o mea taumafa a le tagata ma se faʻamaoniga o le maʻisuka o le faʻasologa o faʻamaumauga o oloa. Rosehip, saunia i le ituaiga o lauti, decoction poʻo le afu, ei ai se faailo e latalata ile zero, o le mafuaaga lea e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2.

O a tulaga e fautuaina ai e ave togafitiga faafomaʻi?

E tele suʻega mo vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻaaoga ai laulaau lili.

O le tele o taimi, e fautuaina mai le maile i le i ai o faʻamaʻi nei: maualuga maualuga o le toto ma le toto maualuga, faafitauli ogaoga ma le atherosclerosis, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.

O se teuteuga o fualaau vao o fualaau suamalie ua i ai se aoga aoga i le tino o le tagata, lea e faaalia ai ia lava i foliga o aafiaga nei:

  1. faʻalauteleina ma faʻamalosia le puipuiga, aemaise lava pe a mavae faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi,
  2. faʻasologa ma faʻaitiitia i le toto maualuga,
  3. faaleleia atili o le cardiovascular system,
  4. faaitiitia le leaga o le cholesterol i le tino,
  5. faaleleia le tulaga masani o le tino, faaopoopo le malosi ma tauivi lelei ma le maʻi vaivai vaivai,
  6. fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, toxins ma isi mea vevela mai le tino,
  7. aoga aoga i le faatulagaina lelei o le vevela o talo ma le urine.

O le mea lea, e tatau ona fai se teuteuga o le rosepa mo le maʻisuka, talu ai o mea uma o loʻo i luga o se vaega o le faʻaalia o aʻafiaga leaga o le maʻi. O se tagata ei ai lenei maʻi e masani lava ona lagona le le lava, o loʻo i ai ona faafitauli i le galuega o le cardiovascular system, faʻaitiitia le toto toto ma le maualuga o le cholesterol leaga.

O le faʻaogaina le aoga o sulu o le rose mo tagata mamai e maua i mea nei:

  • maualuga le maualuga o le toto toto,
  • o loʻo i ai se faʻafoʻaiga ma se tulaga masani o le pancreas, lea e nafa ma le gaosiga o le inisalini,
  • o le lelei e aʻafia ai le faʻamautuina o le mamafa ma o se vaega taua tele pe a oti,
  • faʻalavelaveina le atinaʻeina o togafitiga.

I se faaopoopoga, o se vai inu fua e mafai ai ona e:

  1. aveese le gaioiga masani faifaipea o le tino,
  2. faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract,
  3. faʻamaonia le faʻamaopoopo toto,
  4. faamalosia capillaries ma toto toto,
  5. asiasiga o le hormonone insulin e faʻaitiitia
  6. aoga aoga i luga o le paʻu, ma e fesoasoani foi i le vave faʻamalolo o manuʻa eseese

Faʻaaogāina o le inu e faʻamaonia ai le ate.

Lapataiga ma faʻamaʻi?

E ui lava i le mea moni o fualaau o le vao vao e le mafaafitia le tele o meatotino aoga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faafomaʻi e faavae i luga ia i latou pe a uma se tali lelei a le fomaʻi.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le seleselega tutoatasi o fualaau aina e tatau ona ave ese mai ala tetele ma auala, i totonu o nofoaga e mama. E fautuaina le faʻatau mai o faʻasolosolo ua maeʻa ona faʻaputuina i le falemaʻi.

I aso nei, e mafai ona e maua ni suauu ua saunia i luga o le faavae o le rose vao. E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o oloa e lelei mo le faʻamalosia o le puipuiga o tagata soifua maloloina, ae e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka?

O le mea moni e faapea o le siva o loʻo i ai le tele o suka i la latou tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona maua se maʻi o le maʻisuka tatau ona aloese mai ia vailaau faʻasaina. E sili atu le saunia o se vai inu faamalo i lou lava aiga, aemaise lava talu ai ole tele o fualaau faigofie mo vailaʻau masani.

E le gata i lea, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mea inu ava malosi mo tagata e:

  • gastritis ma le malosi maualuga o le manava,
  • Televave le toto o le calcium toto.

O le faʻaaogaina o lauti mai i le ulu o le rosa e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le nifo nila, ma o lea e tatau ai ona fufulu vave le pupuʻu o le tautala pe a uma ona inu.

E faʻapefea ona suʻe teuteu ma mea e maua mai i sipuni o le rosa?

I le taimi nei, e iai auala eseese e faia ai vailaau vailaau mai fua o vao vao.

E mafai ona e kukaina sipuni o le rose i se masini faʻanatura, uu pe i le foliga o le tilo.

E tusa lava po o le a le ituaiga sauniuniga e sili atu ona talafeagai, e tatau ona matauina se tulafono se tasi - itiiti le vevela togafitiga o le oloa ina ia mafai ona faatumauina le tele o vitamini ma meaʻai.

O se tasi o fualaau pito sili ona faigofie ma aupito sili ona aoga mo le sauniaina o se apa o le faamalologa o mea nei:

  1. oe manaʻomia e ave se sipuni sipuni o fualaau vao mago ma le 0.5 lita o le vai mama,
  2. faʻapipiʻi mea faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le luasefulu minute,
  3. ave i aso taʻitasi sefululima minute ao leʻi faia le taumafataga autu i le afa ipu tioata.

O le auala lona lua o le sauniuniga o le faʻafefeina o pito i luga o le rose ma se paluga. E tatau ona liligi ni togi i le vai inu ma tuu i luga i le vevela mo le ono itula.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o lauti na faia i le siva roʻe ma lau lauʻau e mafai ona avea ma se meafaigaluega sili mo tagata e maua i le maʻisuka. E tatau ona ave vaega i vaega tutusa ma liligi ni ipu tioata se lua. Alu e tuʻu se tasi i le lua itula. O le mea inu e inu e mafai ona onā ae le o le lauti masani.

Aveina o teuteu mai sulu papaʻe, e tatau ona e aloese mai le faaopoopo o le suka poʻo soʻo se mea suamalie. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e maua le maualuga o le aoga mai le vai inu.

E masani lava e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, ona sosoo ai lea ma vailaʻau tatau ma mate mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a maua ai se taunuuga lelei. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu foi e uiga i le priar i le maʻisuka.

Ava oona ma le toto: o se aafiaga i le faateleina o le maualuga

E filifili e tagata taʻitoʻatasi mo ia lava - e inu le 'ava malosi pe fai se filifiliga e fiafia i se olaga ola maloloina. O le mea e sili ona taua, o se tagata e inu i nisi taimi e maloloina ma e leai sona faʻamaʻi tumau. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le ava i se tulaga talafeagai e le afaina ai le soifua maloloina.

E ese le tulaga pe afai e faʻamaʻi le soifua maloloina o se tagata ma e tele ituaiga o faʻamaʻi. O le ava faapitoa e mafai ona lamatia mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. O lenei ituaiga faʻamaʻi e seasea faia e aunoa ma le faalavelave i le tino. I lenei tulaga, o le ava malosi o le a aafia ai totoga uma e afaina i le faamai, ma mafua ai ona afaina ai se tino le maloloina.

O le Rosehip i le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le tino atoa

Rosehip - o se laʻau vao vao lautele ua leva ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaau faʻalaʻau. O mea faʻamalolo e maua ai e le gata i fua o fua o le laau, ae aʻa ona aʻa ma lau. O le Rosehip i le maʻisuka ei ai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino, o lona masani masani fesoasoani e taofi le alualu i luma o le maʻi.

O aʻafiaga o le rosehip i le tino o loʻo maua i le maʻisuka

Rosehip - o se laau e aofia ai le tele o microelega e sili ona taua mo le tino o le tagata, meaola e masani ona faʻaaogaina ma fualaʻau.

O fua o fua o le vao e mauʻoa i le acid ascorbic, e 50 taimi sili atu vitamin C i totonu oi latou nai lo lemoni.

O mea faʻamalolo o le laau o loʻo faʻamatalaina foi e le mea o loʻo i ai le acidic nicotinic, vitamini K ma le E, o se vaega tele o vitamini B, pectins, flavonoids, o suauu taua, anthocyanins, ma vailaau faʻasaina. O le Rosehip e aoga tele mo tagata matutua ma tamaiti, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona faʻaleleia le faagasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma faʻaleleia le tulaga o puipui tetele.

O le Rosehip i le maʻisuka malosi e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi o ituaiga muamua ma le lua. O le satu o le tino ma mea o loʻo faʻaaogaina faʻasolosolo o le laau e fesoasoani i:

  1. Faateleina le malosi o le tino,
  2. Faʻaitiitia o le cholesterol leaga, lea ei ai le aoga aoga i le setete o toto ma le muso o le fatu,
  3. Le faʻamamaina o fualaau oona ma meaʻai mai i le toxins ma toxins,
  4. Faʻafouina o le tino,
  5. Faʻaauau le faʻaaogaina o bile,
  6. Faʻaleleia o le ate ma le fatu fatu galuega.

O le faʻalavelave faʻapitoa i le tino ma le faʻaaogaina masani o togafitiga faʻasolosolo e mafua ai le faʻamautuina o le metabolic faagasologa, faʻaleleia le pancreas, ma faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini. O lenei tino-mea masani e sili ona aoga mo le maʻisuka ma le naunau e faateleina le mamafa.

O fua o le vao e maua ai se aoga aoga i luga o le tino. Tagata moe Rose moe lelei, o latou psyche e sili atu ona puipuia i tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le susuga mama ua toetoe lava leai se eseesega mai vine fou. O fualaau mamago lelei e aofia ai le seti atoa o elemene taua, ma o latou faasino igoa e na o le 25 iunite.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le rose vao i le maʻisuka

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o le a na o se aafiaga lelei i luga o le tino pe afai e tausisia tulafono mo lona faʻaaogaina. E le tele naua, aua o le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a le faigata.

  • E le o fua uma o vao vao e tutusa lelei mo le maʻisuka. O le suka maualalo e maua i laau toto e ola i sisifo. O fua o le laasaga o le itu i sasaʻe e sili atu ona suamalie ma e itiiti ifo vaega o vailaʻau. O le mea lea, pe a faʻatau le meaʻai-mea masani i falemaʻi, e tatau ona faʻamautuina itulagi o lona aoina.
  • E na o le tatau lava ona aoina litaea i le tutoatasi pe a maeʻa ona fua. E tupu lenei mea i le faaiuga o Aokuso, vave timuga ao leʻi oʻo i le malulu, o laʻau e matua suamalie e mumu pe enaena, e vaivai, e sili atu le manaia i le tofo.
  • O le tauina o Berry e mamao ese mai alatele ma nofoaafi.
  • Aʻo faʻatau mai sauniuniga faʻapitoa faʻamalositino e faʻavae i luga o sipuni o le rose mo le togafitia o le maʻisuka, e tatau i se tasi ona suʻesuʻe ma le totoa a latou mea. E le tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga galu suka ma isi mea.
  • O le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o sipuni o le rose e faʻaalia i le faʻaaoga masani. O le phytopreparation filifilia e tatau ona onā mo le itiiti ifo ma le tasi le masina, ia mautinoa e te malolo i le lua i le tolu vaiaso, o le a fesoasoani lea e aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o le rosehip decoction i le maʻisuka ua toetoe lava a leai se faʻailoga. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina na o tagata gasegase e maua i le gastritis ma le maualuga o le eletise ma faʻamaʻi ulinging o le digestive system. O le faʻaaoga tele o rosepost decoction e mafai ona faʻateleina le eletise, lea o le a oʻo atu ai i se faʻavavevave o maʻi faʻaletonu masani.

I se tulaga e le masani ai, o mea manogi e afua ai ona afaina ai. O tagata e i ai se vavave i allergies e tatau ona amata togafitiga ma ni togi laiti o mea teuteu, mea e faʻaoga, poʻo isi mea.

Rosecipe recipes mo le maʻisuka

O le Rosehip i le maʻisuka e faʻaaoga i auala eseese. E teuteuina teuteuga ma meaʻai mai vine, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻailoga ma le keleni poʻo le siama e faia mai fualaau aina ma le faʻaopoopoga o mea suamalie. Faʻaaoga ma le le faʻasalaina.

O le tele lava o taimi, e faʻapipiʻiina ai tapuvae faʻatasi ma isi mea totino, lea e naʻo le faʻapupulaina o aʻafiaga o togafitiga o togalaau.

  • O le Rosewood decoction mo le maʻisuka ituaiga 2 e saunia mai le sipuni tele o fualaau aina ma le afa lita o le vai inu. O sua ua mulumulu ua sasaa i le vai ma ua matutua i totonu o se vai taele pe a ma le 20 minute. A maeʻa lenei, e tatau ona faʻamalosi le gauga mo le tasi pe lua itula ma faʻapipiʻi. Inu i le 150 ml aʻo leʻi 'ai, lua i le tolu taimi i le aso.
  • O nisi tagata e manatu o le sili atu ona aoga le faʻaputu o le rosehip. E saunia mai i vaega tutusa e pei o le decoction, ae o fualaʻau kuka i totonu o le vai inu e tatau ona tuu i totonu o se vevela ma teuina i totonu mo ni nai itula. E masani lava o le faʻafefe o loʻo saunia i le afiafi. Inu i le afa afa i le aso. O le phytopreparation saunia i lenei auala e tumau ai le tele o vitamini.
  • Tea O lea na faia mai i le ulu o le rosa e mafai ona suia i lau laʻau masani, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka. Ina ia tipi le lauti vailaau, e tatau ona e sasaa se sipuniti o vine ma se ipu malamalama vai, taofi le 20 minute ma inu. Afai e manaʻo ai, e tasi le tausaga o le sami buckthorn, o le mauga, ma le hawthorn e faʻapipiʻi i le meaʻai.
  • Faʻasaga faʻatasi ma laulaau rose ma lau lauʻau. O laʻau lauʻau fua i le aofaiga o le tasi sipuni ma le tutusa o fua o suamalie e sasaa mai i le 500 ml o le vai e kuka ai, faʻaauau pe a ma le itula. Inu le faʻafefete o le vitamini i taimi e tolu i le aso, 150 ml ia taʻitasi. O lona faʻaaogaina e faapitoa lava le talafeagai i le taimi malulu - o lenei lauti o loʻo i ai le tele o le vitamini C, lea e faʻateleina ai le puipuiga a le tino.
  • O se teuteuga o aʻa. Laʻau ma aʻagogogogogo o le vao e tatau ona taina. Ina ia saunia togafitiga o togalaau, e sasaa mai ai se pusa o aʻa aʻa ma ni ipu tioata se lua. O le faʻafefiloi ua kuka i luga o le vevela vevela mo le 5-10 minute. A maeʻa le mafanafana, inu le vai, e tatau ona e inuina i le afa afa i le aso faalua. O le ala o le faʻatagaina e le tatau ona itiiti ifo i le 14 aso.
  • Lauau suauu. Ua saunia mai le lua selau kalama o fatugogo mago ma le 700 kalama o le suauʻu manogi. O fatu ua kuka i le suauʻu mo le 15 minute. Ona tatau lea ona faʻafefiloi i totonu o le vai vai mo le 5 itula (e le tatau ona sili atu le maualuga i le 98 tikeri). A maeʻa le mafanafana, faʻamamaina le suauʻu, teuina i se nofoaga malulu. O le suauu apamemea mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i le fausiaina o maʻi pipili. O lona faʻaaogaina e faʻavaveina ai le faʻamalolo, faʻamamaina le mumū, ma faʻaleleia le faʻafouina o le tino. E mafai ona faʻaaogaina le suauʻu mo se sipuni sipuni i aso taʻitasi ma totonu, ae sili atu le faʻamaopoopoina o lenei faʻaaoga ma le maʻisuka ma lau fomaʻi.

Aʻo sauniuni sauniuniga o togalaau e faʻaaoga ai vine, ia fautuaina e muamua le fufuluina o fua i totonu o se paluga. O lenei mea o le a faʻapupulaina ai le saturation o le vaega autu faatasi ai ma elemene taua.

O le gelini e faia mai i sipuni o le rose e aoga foi i le maʻisuka. E masani lava, e le o iai le suka. Vaʻai taumafa o meaʻai e faigofie:

  1. O ni nai sipuni o vine mamago e tatau ona sasaa vai inu, tuu mo le afa itula, ona kuka ai lea. O fua e tatau ona fuga ma avea ma mea vaivai.
  2. Ua uma ona faamama le gaʻo, ua nutimomoia fua o le suka i totonu o le sua.
  3. O le mea e maua ai le suamalie ua toe sasaa atu i totonu o le susu, ua toe faʻafefiloi le paluga.
  4. O le faavae mo le tiloti ua uma ona faamamaina.
  5. O le suamati suamalie, suamalie ma le sima e faaopoopo i le gaʻo faamama e tofo ai. I le maʻisuka, e fautuaina e suia le malolo ma le oatmeal.

Kalu le kuka - o le mea sili ona lelei i ona vaega mo se taumafataga i le afiafi po o se leva o le aiga o le afiafi. E mafai ona fai mafiafia poʻo vai e faalagolago i au mea e te manaʻo i ai, o le meainu e lelei lelei ma le kuka.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o sipuni o le rosa mo le faia o siamu, lea e mafai foi ona faavae i luga o vine o viburnum ma blueberries. Nai lo le suka, e faʻaaogaina se suauu. O le Rosehip jam o le a avea ma puipuiga tele mo le malulu malulu.

O togafitiga faʻapitoa e le mafai ona suia atoa le togafitiga o fualaau mo le maʻisuka, ae o la latou faʻaaoga e faʻaititia ai le manaʻomia mo le tele o fualaau, ma e le tatau ona e musu e fesoasoani i le natura.

Le aʻafiaga o le ava i le kulukose toto

O tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona malamalama lelei i le auala e aafia ai le kulukose i le ava malosi. O lenei mataupu ua suʻesuʻeina pea e saienitisi faasaienisi, ma ua maua e fomaʻi le faaiuga e faapea o le ava e amio e faatatau i le maʻisuka e le mafaatusalia ma o taunuuga e mafai ona faalagolago i le tele o mafuaaga eseese.

Muamua lava, e tatau ona e iloa o eseese meainu malolosi e mafai ona aafia ai le suka ma lona toto i auala eseese. O nisi o ituaiga o ava malosi e mafai ona faateleina ai le kulukose, ao isi, e ese mai ai, faʻaitiitia. O le faateleina o le toto toto, o se tulafono, o meainu suamalie e pei o le uaina, ava, lea e aofia ai le faateleina o le suka. O le malosi malosi o le ava, e pei o le uaina mama, pulu, vodka, maualalo le kulukose o le toto.

O le maualuga o le faʻaaloalo i le tino e faʻaaogaina foi i le tele o le ava malosi ma le taimi ole taumafa. O le tele o le fualaau o le ava malosi e ave i le taimi e tasi, o le sili atu ona malosi o le ava malosi e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O se matafaioi taua o le faia lea i le i ai i totonu o se tagata o loʻo taumafa i nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi, e faaopoopo i le maʻisuka. O le a le amio o le tino pe a uma le inu ava malosi e faalagolago i le soifua maloloina o le tagata maʻi, pe i ai ni faʻafitauli i le ate poʻo le pancreas, tusa lava poo le a ia te ia le uiga o le tali atu i le ava malosi.

Aisea ua faasaina ai le ava malosi mo le maʻisuka?

Mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, ua fautuaina e mumusu e inuina le ava malosi i ni mea laiti. E pei ona e iloa, o le ava malosi, o le ulu atu i totonu o le tino, ei ai le aafiaga leaga i le ate, lea e taua tele i le faatumauina o le tulaga masani o le ola maloloina o le maʻisuka. Aemaise lava, o le ate o le glycogen, e puipuia ai le maualuga o le suka toto mai le pa'ū malosi.

O le pancreas foi e mafatia i le inuina o le ava malosi, ma le isi, o le kanesa o le pancreatic, o faailoga ma faailoga o loo faaalia i le tiga, ua mafua foi i le tele o le ava malosi. O le mea moni, o lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini i le tino o le tagata, lea e tatau mo le maʻisuka. O le faaletonu o le pancreatic i le lumanai e faigata ona togafitia ma ua manatu o se maʻi ogaoga.

E le gata i lea, o le ava e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, e faʻaumatia ai ni mea. O le maʻisuka e faʻaalia o ia lava i se auala talitutusa, faʻalavelaveina le galuega o se tino vaivai vaivai.

O le maʻi suka e masani lava ona taʻitaʻia ai le gaʻo, lea e aʻafia tele ai le polokalame cardiovascular. O le ava malosi i le tele ma le tele o taimi e faʻaaoga vave ai maso o le fatu, arteries, ma puipui o le toto. I se isi faaupuga, o le maualuga o le toto suka ma le ava malosi e toetoe lava a le fetaui lelei mo i latou oe mananao e tausia lo latou ola maloloina.

O le a le ituaiga ava malosi e taliaina mo le maʻisuka?

I aso faamanatu uma ma mea faʻafiafia, e masani ona ofoina atu e le au ava ni ava malosi. I le taimi nei, e manaʻomia ona iloa e le maʻisuka poʻo le a le ava e afaina i le soifua maloloina, ma e mafai ona taliaina i ni mea laiti. Pe a filifilia le 'ava malosi, e tatau ona e gauai atu i le suka i totonu o le tuufaatasiga, le pasene o le malosi, faapea foi le kalori level i le vaiinu.

Faatasi ai ma le faʻatagaina o le ava malosi mo tagata e maua i le maʻisuka i le taimi muamua o:

  1. Vaʻaina fualaau suamalie. O le a sili atu pe afai e faia le uaina mai le vine vine vine, aua o loʻo i ai faʻamalosi talafeagai ma vitamini e mafai ona manuia ai le tagata inu. E fautuaina e le sili atu nai lo le 200 ml o le uaina i le aso.
  2. I le nofoaga lona lua, o agaga malolosi e pei o fuga, gin, ma vodka. Latou te le maua le suka, ae o nei mea inu meaʻai maualuga-calorie, o lea o le maualuga o le tui i le tuitui e le sili atu i le 50-60 ml.
  3. I le nofoaga lona tolu mo le faʻatagaina o le ava malosi o vermouth, ava ma vine malosi. I le taimi nei, o le ava malosi e aofia ai le gaʻo o le suka ma le ethanol, o lea e le manaʻomia ai mo le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le tatau ona e inuina pia, e ui i le mea moni e manatu o se vai malamalama ma maloloina. O le mea moni e faapea, o le tele o le pia inu e mafai ona taʻitaʻia ai le tuai o le hypoglycemia, o se faʻamaʻi matautia.

O nisi o fesoasoani mo le maʻisuka

E taua tele mo tagata ei ai le suka maualuga maualuga e faʻaaoga ai le faʻaeteete pe a inu pia. E leai se mea e tatau ona e inuina i luga o se manava gaogao, faʻaaoga mea taumafa ma le maualuga o mea inu gaʻo e avea o se meaʻai, ma e le auai i le tino faʻagasologa faaletino pe a inu ava malosi.

I le taimi o le faafiafiaga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le suka ma ia e mautinoa e faia se suega ae e te lei moe. E fautuaina e masani lava ona iai tagata masani i le taimi o le taumafataga, e mafai ona fesoasoani i le tagata gasegase i soo se taimi, pe a talafeagai ma le mafai ona faʻaaoga fualaʻau e faʻaitiitia ai le suka i le taimi tutusa e pei o le ava malosi.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu mautinoa o le ava i le tele o mea e afaina ai tagata uma, ma e le gata o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona mataituina uma puipuiga, ma i nisi tulaga e taua le tuʻuina atu o le inu, nai lo le toe faʻafoʻiina o lou soifua maloloina.

Faʻafefe o le vao, o loʻo i ai foi se rose vao i le maʻisuka: mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

O faʻamalologa o faʻapipiʻi o lili na lauiloa ao leʻi oo i lo tatou vaitaimi. Faʻateleina puipuiga a le tino, fesoasoani e faʻamalosia le malosi faaletino ma faʻaleleia gaoioiga faalemafaufau - o nei mea uma e mafai ona avea ma fua faʻapitoa e aoina mai laau talatala.

Ona o lona tuufaatasiga, lea e matua mauoa i vitamini ma isi vailaau e talafeagai mo tagata, o le ogaoga o le suka e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaaogaina o fualaau vao vao

O loʻo faʻapena ona fautuaina tagata o loʻo maua i le maʻisuka e pei o se fofo faʻapitoa mo le faʻaleleia o le puipuiga lautele ma le faʻaitiitia o aʻafiaga leaga o fualaau.

O le taumafa lelei i vitamini ma le tino gaioiga faaletino o ni tulaga taua ia mo se maʻisuka o loʻo saili e taitaia se soifuaga atoatoa ma le fiafia. Ina ia feagai ma la latou faʻatinoga, e fesoasoani le vaega o le rosa.

Vigor ma le malosi e tuʻuina atu i se tagata o loʻo iai i le rosehip:

  1. vitamini C, P, E, D, A, K ma se vaega tele o vitamini B,
  2. magnesium
  3. uʻamea
  4. paluka
  5. vailaau oona.

Faʻaaoga e latou lava, i le tuufaatasiga e mafai ai ona latou faia se pa puipui malosi e faasaga i le gauai atu o siama eseese i totonu o le tino, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le puipuiga faʻaletonu.

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se malosi malosi - faʻafaigofieina faiga faʻavae i le tino. Faafetai ia te ia, atonu e faaitiitia le taua o le fausia o maa ma le oneone i totonu o fatugaʻo.

E mafai ona ou inu se teuteu o le rosehip mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le mea faʻafefete, o lenei tama, i lona tuufaatasiga o se suālaʻau atoatoa (e oo atu i le 8 pasene), peitaʻi, pe a faʻaaoga tatau, e mafai ona faʻaititia le toto suka.

Rosehip o se togafitiga o le phytotherapy, o le aʻafiaga o le ausilali e sili ona lauiloa pe a faʻaaogaina tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O se vaega lenei o tagata gasegase oeo loʻo i ai i taimi uma i totonu o le faʻavae o le tele o mea taumafa. O se vaega taua o le aogā o elemene ma fuamini e mafai ona latou maua mai le rose vao. Carotene, pectin ma le tele o isi mea o le a fesoasoani e faatumauina le galue masani a le tino.

O le Rosehip i le maʻisuka o loʻo iai le malosi:

Faatasi ai ma le fesoasoani o fua, lea e taʻua tonu o le "faleteuoloa o vitamini", e mafai ona e faatoilaloina le tele o faafitauli o se maʻi suka.

Aua e te faʻaaogaina nifo o le rose i se mea e le faʻamalosi, ao lei faia le pipi, ia mautinoa e fesili i lau fomaʻi mo se fautuaga.

Talosaga o talosaga

Laʻau o Rosehip, lea i isi tulaga e oʻo i le maualuga o le sili atu ma le lua mita, ua tupu aʻe i tulaga eseese o le tau ma luga o eleele eseese. O lenei vaega e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia mea tau laau mo togafitiga.

E maitauina o le vaega o loʻo totoina ai lenei laau e matua aʻafia ai le suka i totonu o ona fua. O le mea lea, e le aoga le faʻatau muamua fua e oʻo mai i luga o le maketi, e sili atu le fesili i le tagata faʻatau e uiga i lenei ituaiga o rosepa.

O togalaau o se "amataga mai sasaʻe" o loʻo faamatalaina i le maualuga o le suka, ma o loʻo tupu aʻe i le vaega Europa o Rusia, e sili ona lelei mo togafitiga faafomaʻi.

O le seleselega a le tagata lava ia e tatau ona faia i le tautoulu, pe a fua le fua, e taua le faʻamautinoa e vavalaʻau vao mai auala ma isi punavai o le filogia.

O le Rosehip mo le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina i ni pepa vai - latou te faia lauti, saunia se decoction po o se tila.

E mafai ona e faʻatauina se lauti tipi e faʻavae i luga o ona fua i se fale talavai, ae e le mafai ona e mautinoa le lelei o mea masani e faʻaaogaina. Aʻo sauniuni togafitiga faafomaʻi i le fale, taumafai e aua le faʻaaogaina meafaigaluega uʻamea, e manaʻo e faʻamafanafanaina, tioata, laulaʻau.

Toeitiiti lava o teas uma, decoctions ma isi fualaau o loʻo i ai mai le sipuni o le rose, ua saunia e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi faʻapitoa, e faʻaumatia i le 20 minute ao lei faia se taumafataga, faalua i le aso, e tusa ma le afa ipu tioata.

Ina ia saunia se teuteuga o fua o le "rose vao" o le a le itiiti ifo ma le aso. I le taimi lea, e tatau i le fualaau faasaina ona ausia le tulaga manaomia.

E tatau ona faʻaaogā meaola o le Phyto-raw (vine mamago) i luga o le fua faatatau: tasi sipuni i le 0.5 l le vai.

O le a tatau ona faʻasalaina muamua: nutimomoia i se masini faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o fale meafale - o se mea e faʻaleleia, se mea e gaosi ai le kofe. E ui o le filifiliga lona lua e sili atu ona leaga, ae o lona atoatoa, ae le o le vaevaeina, fatu o vine o le tele o meaʻai e puipuia.

O le Rosehips o loʻo kuka i le vai inu e teuina mo le 15 minute i totonu o se vai vai. Ona tuu lea o ipu ma ia i se nofoaga mafanafana mo le 24 itula. A maeʻa le aso, o le vailaʻau vailaʻau e te inu ai aʻo lei saunia taumafataga.

E mafai foi ona e saunia se decoction rosehip mo le maʻisuka ituaiga 2 mai fualaau aina fou. E vavae pe vavaeina i se isi auala, sasaa i le vai i le po, ma kuka i le taeao i luga o le afi, aumai i se vevela.

O le eseesega i le va o le teuteu ma le faʻasolo o le i ai i le mataupu mulimuli, e te le manaʻomia se vai faʻaʻeleʻele poʻo isi togafitiga faʻamafanafana.

E sasaa fua suamalie i vai tafe ma tuu mo le itiiti ifo i le afa aso.

E faigofie le sasaa o le faʻafefete i totonu o se vevela ma tuʻu ai i le po.

Ae, afai ei ai lau fagu tioata ma se kulupu faʻamalosi, faʻaaoga lelei - o le a le mafai ai e le rosehip ona le toe maua nisi o fualaau aina vitio C ona o le faʻafesoʻotaʻi i se mea uamea. Lisi sauniuni mo le maʻisuka mo le maʻisuka e tatau ona fufulu muamua aʻo lei faʻaaogaina.

A faʻaaogaina le fuga o le rose, o le masani e sili ona taua. E mafai ona ausia se faʻamatalaga mautinoa pe a uma le masina o le faʻaaogaina i aso taitasi.

Vaitamini tii

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O nei mea faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻapipiʻiina faatasi ma vailaʻau vailaʻau ma laʻau e faʻaleleia ai le aʻafiaga. I lenei faʻatusa, o le vai inu e taʻua o le lauti.

O le tele o taimi, o le sava vao mo le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma le laʻau fua.

O lenei mea e mafai ai e oe ona maua se vaiinu faatasi ai ma faʻamaumauga tusitusia o le vitamini C ma isi mea aoga. Mo le faia o le lauti, ave le 400 g o fualaau o le vao ma tutusa le laʻau lauʻau mo le 400 ml o le vai.

Laʻau o le lau-talo, sasaa i le vai vevela, faʻafefiloi mo le itula, mulimuli ane ua saunia le vai vitamini mo le faʻaaogaina. Afai e te faaopoopo lau fugalaau lauti, o le ae maua foi se vaifofo sili ona malulu.

I le tea rosehip mo le maʻisuka, hawthorn, birch leaves, mint, bean pods ma isi vaega ua faaopoopoina.

Contraindications

E oo lava i togafitiga e sili ona faavavega o vailaau togafitiga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i se tagata maʻi faapitoa.

O le tino o le tagata e toʻatasi, ma e na o se fomai poto e mafai ona iloilo, vavalo lona tali atu i se mea faapitoa poo fualaau faasaina.

Faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu, aua e ono i ai ni faʻasalaga e oʻo lava i se faʻaoga faʻapitoa talafeagai, e pei o le vaʻavaʻa.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le suka, e tusa lava pe itiiti, o loʻo i ai pea nei fua. O le mea lea, o le maʻisuka e faasaina le inu tele volumes o teas ua saunia i luga o latou faavae. O le masani e le tatau ona sili atu i le 2-3 ipu tioata i le aso.

E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata e maua i le gastritis ma isi gasegase gastrointestinal: o le maualuga maualuga o vitamini C e mafai ona mafua ai lo latou faʻavavevave.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona puipuia ou nifo mai susu e faʻavae i luga o sipuni o le rosa - ina ia le faʻaleagaina ai le laʻau, inu vai inu susu i totonu o se pu.

O siama, o tagata e faʻasolosolo i le gasegase ma le mafatia mai le faʻamalosi, ei ai a latou tapulaa i luga o le oso i luga o selu.

O se tagata tomai faapitoa o le a fesoa- soani ia te oe e fuafua le masani e sili ona lelei mo oe. O lea, ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi!

E mafai ona inu le vao vao ma le maʻisuka ma o le a le tele? O le tali i le vitio:

Rosefits Benefits

Fans of medicine medicine, masani lava, faʻaaoga sisi o le rose i le togafitiga. O fualaʻau o loʻo i ai vailaau aoga e gaoioi i faʻamaʻi nei:

  1. atherosclerosis
  2. maʻisuka malosi
  3. toto maualuga

Rosehip, po o le lauiloa e pei o le "rose vao", e fua mai i fualaʻau, lea e tele taimi e sili atu ona maualuga nai lo currants ma lemoni.

Muamua lava, e taua le matauina o le maualuga o le maualuga o le acid ascorbic i le tui.

Faʻafetai i le le faʻalogoina-o le fua o le vitamini C, ua maua ai le lauiloa ma le lauiloa. O le Rosehip e aofia ai le tele o le acid ascorbic, o lea e masani ona faʻaaogaina laau e saunia ai:

E masani lava, o le i ai o se aofaiga tele o vitamini C e le na o le pau lea o le aoga o sulu o le rose. O le natura ua ofoina atu lenei laau ma le tele o isi vitamini ma minerale.

Ituaiga 2 maʻisuka ma luga o le alofilima

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e aofia ai le tele o tapulaa ma faʻasa. I le faaopoopo atu i le tapuni i luga o mea suamalie ma meaʻai gaʻo, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete i le 'aina o fualaau aina ma suamalie, faapea foi ma meaʻai ma meainu e faavae i luga.

O le tele lava o taimi, o le tele o risisi e afaina i tagata e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, ei ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

O fua nei, e tusa lava pe aoga uma, e matua faasaina lava i le maʻisuka ona o le maualuga o le mea e faigofie ona gaosia i le maʻisuka.

O se tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i taimi uma i le faʻaaogaina o fualaʻau. E le o se mea e ofo ai le tele o le maʻisuka e popole e uiga i le fesili pe mafai ona faʻaaoga sisi o le rosa e le afaina ai lo latou ola maloloina. I se tulaga lautele, o se meaai e maua ai le suka maualuga o le faavae lea o meaʻai mo le maʻisuka.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona siosiomia e ituaiga uma o faʻasagaga. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻaogaina ma le saogalemu ia sulu o le rosa e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, e vevela e le maʻisuka.

O le Rosehip e i ai lona tele o togafitiga faʻafefesa ma puipuiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaleleia le puipuiga, faʻavaivaia e faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • maualalo le cholesterol, lea e masani ona faʻaleleia le gaioiga o le tino cardiovascular,
  • faʻamalolo le maʻi vaivai vaivai,
  • faʻamamaina totoga, aveese faʻamaʻi ma toxins,
  • faʻasolosolo le tafe o le urine ma le talo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai mea e manaʻomia muamua. O se tasi o autu autu o le tuʻuina atu lea o le tino ma vaega o vailaʻau uma.

O le Rosehip i le maʻisuka, e sosoʻo le tino o le maʻi ma mea uma e tatau ai:

  1. faʻatau
  2. pectin
  3. elemene taua: manganese, potassium, iron, magnesium, uʻamea.
  4. vailaau oona.

O lenei seti o mea e mafai ai ona tausisia le lelei o le tino.

Mo mafuaʻaga faʻamoemoe, o se tagata e maua i le maʻisuka ua faʻavaivaia lona tino, e le mafai ona tuʻuina atu le puipuiga talafeagai o le tino mai le aʻafia ma le malulu.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le gasegase, e taʻitaʻia ai le faʻalavelave i le gaioiga o ni mea taua se lua: o le gall vladimir and kidneys.

Faamolemole ia matau: o le faʻaaogaina o sopo o le vaega o se vaega taua o puipuiga e taofia ai le fausia o maʻa fatu. O le Rosehip decoction e fesoasoani foi e aveese maa o iai.

O suauu mamago e seleseleina na oi latou lava pe faʻatau i se fale talavai. Ina ia saunia le vitamin decoctions poʻo le teas, e tatau ona e faʻaaoga na o fua na aoina i le tautoulu.

O mea uma lava e aoina aʻo lumanaʻi le malulu. O fua e tatau ona i ai se lanu mumu po o le uliuli enaena. O fua na aoina ua gaosia i totonu o se masini vai poʻo se ogaumu.

Mai i faʻavao faʻamafanafana mago e faia se decoction vitamin. Mo le 0.5 lita vai, ua lava le ave o le sipuni se tasi o fua o le vao. O le gaʻo ua vaivai ile vai vai mo pe tusa o le 15 minute. E tatau ona e inu i se mea teuteu ao le i fafagaina 2 taimi i le aso.

O le isi filifiliga e talafeagai mo le maʻisuka o se teuteuga o laʻau fuamalie ma oso aʻe sipuni. O mea uma lava e maua i le tutusa tutusa, 0.5 lita o le vai inu, ua faʻafefete le susu mo le 1 itula. O le mea e maua mai ai le suavai e mafai ona faʻaaoga e pei o lauti.

Fua o vao

Laveʻa ola - rose vao, e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka. E mafua ona o le tele o meaʻai e aofia ai i totonu o le laau.

I le faaopoopo atu i vitamini ma minerale, o le rosa e aofia ai cellulose, pectin, carotene, tannins, sugars, acids. O le tuufaatasiga o ia vaega ei ai lona aafiaga aoga i le tino vaivai o le maʻisuka, e fesoasoani ai e teena tulaga le lelei o fafo. O vaega taua o le togavao o loʻo faʻaalia i le laulau.

Totoga o laau

Rosehip, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino.

E sili atu ma le 150 ituaiga o fuga o le rose, ae na o ni nai ituaiga o lenei laau e faʻaaogaina mo togafitiga. E ese i latou i mea o loʻo i ai i le tele o vitamini C ma o loʻo iai i le vaega o le kiriman.

O nei laʻau e lua-mita e lanu mumu-lanu mumu, laʻau uumi ma fugalaau tetele o se lanu piniki uliuli. E toto le laau mai le tautotogo o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana ma e iai se manogi faapitoa. I fualaau faʻapitoa, o fua o ituaiga e amata mai ia Aokuso-Setema e faʻaaogaina.

O fualaʻau laʻau-gaʻo nei o loʻo i ai sina paʻu i totonu. Mo togafitiga, o ituaiga o selu o loʻo mulimuli mai:

O le a le aoga mo le maʻisuka?

Ona o lona tuufaatasiga o le suka, o le rose vao ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faatumuina le tino i le taua tele o macro ma microelements, lagolagoina o le puipuiga ma le faamamaina o le tino. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o sipuni o le rose e pei ona taua i lalo e aʻafia ai le soifua maloloina:

  • toe faʻaleleia le gaoioiga a le pancreas,
  • faʻaitiitia le toto suka
  • faʻaleleia le gasegase
  • faʻamalosia le galuega a le loto ma faʻamalosi puipui o toto toto,
  • faamautu le toto toto
  • faʻamalosia le tafe o talo,
  • faaitiitia le mamafa
  • faatumuina le tino i le malosi.

O le mea lea, i le faaopoopoina i se aafiaga tuusao i le togafitiga lea e faaosofia ai le mea autu o le faamaʻi, o le tulai mai i le maʻisuka e fesoasoani e puipuia ai le puipuiga ma puipuia le tino mai le atinaʻeina o le tele o faafitauli.

E masani ona tulaʻi mai i le fatu cardiovascular, ogatotonu tutotonu, ate ma fatuga.

E le gata i lea, e faʻaitiitia ai aʻafiaga saoloto, e faʻalavelave ai le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina ma e faʻamaʻaʻa ai meatotino.

E faʻapefea ona ave le lapisi o le rosa mo le maʻisuka?

Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaogā sulu o le rose. Ina ia faia lenei mea, e aoina i le faaiuga o le taumafanafana ma faʻagogo i le ea fou po o le ogaumu.

I totonu o le rose vao e tele mea aoga aoga e lagolagoina le leo o le tino.

E tele togafitiga faʻamalolo faʻatasi ma se rose vao. Ae ui i lea, o le oso aʻe i le faʻamaʻi e sili ona aoga i le ituaiga o fusi, lauti poʻo le teuteu. Mo le sauniuniga o le afu 1 tbsp. l

o vine mamago o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, sasaa 0.5 lita o le vai inu ma faʻasolo mo le 12 itula. E manaʻomia lou inu i se faʻamaʻi faʻasolosolo 3 taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama. E mafai e le au pele o le tila ona faaopoopo i ai le suasisi fou o le rosehip i se mea ua uma ona saunia.

O sea ituaiga oloa e sili atu ona aoga aua e le o totoina e le vine ia togafitiga vevela.

O le suka o le Rosehip mo le maʻisuka ua saunia i le vai taele. 2 tbsp. l fualaau suamalie mo le 1 lita o le vai inu ma kuka mo le 15 minute. A maeʻa ona aveese mai le ogaumu ma faʻamalosi 2-3 itula. Faʻainu i le vai 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le lauti Rosehip e tatau ona saunia e pei ona taua i lalo:

  • Na faʻamagoina e Grinina fualaau aina ma se mea e gaosia.
  • ½ tbsp l sasaa le paluga i totonu o se fagu ma sasaa 250 ml o vai inu.
  • Faʻavaa mo le 15-20 minute.
  • Inu le mafuaʻaga o lauti aʻo leʻi fafaga faalua i le aso.
  • O le aso na sosoo ai, ia saunia se vaiinu fou.

Auala e filifili ai

Faʻataunuʻuina le tulaga ma le maualuga o le kulukose e mafai ai le tele o vailaʻau. O Rosehip e le o se faʻasalaga. Ae pe a filifilia fua mumu lanu mumu o lenei laau toto e tatau ona faaeteete.

O fualaau vao e maua ai le suka. I lenei tulaga, o le sasaʻe o loʻo tupu aʻe ai le vao, o le tele foi o ana mea. O fua pito sili ona aoga oi latou ia e tupu aʻe i le teritori Europa o Rusia. Rosehip, lea e tupu i le itu i sasae, e le oona tele, e sili atu le suka ma le maso.

E fautuaina e le toʻatele e aoina ma faʻagogo fua o latou fua. E tatau ona maitauina e ao ona aoina i nofoaga mamao mai auala, nofoaga tau fale gaosi oloa, togalaau e togafitia i vailaau e tineia ai manu faalafua.

Aisea e faʻaaoga ai

O le tele o endocrinologists e fautuaina o latou tagata gasegase e faʻaaogaina se teuteuga o le Rosehip mo le maʻisuka ituaiga II ma le sini e:

  • faatulagaina masani o le toto totoga o le suka,
  • paleni mamafa
  • faaitiitia ma le faamautuina o le toto,
  • faateleina le puipuiga
  • taofi le alualu i luma o le maʻisuka,
  • toe faʻafoʻi galuega faʻatonu,
  • faʻaleleia atili le faʻaleleia o le inisalini e fusi tino,
  • le faʻamautuina o le vevesi o le talo ma le mimi,
  • faamamaina le tino, aveesea o toxins,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga leaga e maua i le maʻisuka
  • faʻaitiitia le vaivai masani.

E fautuaina le vai mo le maualuga o le toto ma le atherosclerosis. E fesoasoani foi e aveese fatu fatu ma puipuia lo latou fausia i le lumanaʻi.

Faʻatasi ma le maualuga o le suka, e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo. O le taimi masani o le taumafa e aofia ai:

  • faaleleia atili o le ate
  • saoasaoa o le faagasologa o le faamaloloina o manua,
  • faʻasologa masani o le faʻaaogaina o le toto,
  • faaosofiaina o le sifi o meaola vaaia,
  • aveeseina o le tele o maʻi gastrointestinal,
  • taofiofia o faiga le lelei.

Ae o le suka mama e le mafai ona faaopoopo i le lapisi o le rosehip mo le maʻisuka.

Faʻailoga ono mafai

I le aʻoga e uiga i le aoga o sulu o le rosa, e toʻatele e amata ona le faʻaaloalo. Ae e le aoga lenei mea. O le mea moni, o le tele o le maelega mo togafitiga o fualaau aina e mafai ona afaina ai le manava, aua latou te mafua ai le faateleina o le malosi.

O faʻamaoniga e aofia ai le vevelaina o gastritis, leions ulcerative o le gastrointestinal tract. I taimi o faʻamagaloga, e mafai ona e inuina.

I luga o le faʻatau atu e mafai ona e faʻafeiloaʻi se sipuni poʻo se faʻasologa Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo iai: afai o le oloa o loʻo i ai le suka, ona e le mafai lea ona faʻaaogaina. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fualaau mamago.

Folafolaga masani

O le tele o tagata ua masani i se teuteuga o le rosehip mai le tamaitiiti. Ina ia saunia, ia lava le 20 g o vine mamago i le lita o le vai. E toʻatele e faʻaaogaina le afi, ae ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogāina o le vai vai: faʻapipiʻiina mo le silia ma le 15 minute. Ina ia maua se vai inu, e fautuaina e faʻaosooso le vai ua saunia i le aso atoa. Na te inu i se manava gaogao.

Ina ia faʻasaoina le tele o fuainumera o vitamini, o nisi e fautuaina oe e aua le kukaina ia vine, ae na o le sasaa atu i le vai inu i totonu o se vevela ma tuu i latou e fafaga mo se po po o ni itula. Mo le afa o le lita o le vai, e tatau ona e faia se sipuni tele o fua.

E mafai ona e mauaina le tele mai fafo mai le rosehip pe afai e te tipiina fua aʻo leʻi saunia le susu. O le vai inu e faia mai i le fagu e tusa ai ma le faʻafanua masani. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona fufulu.

E faʻapefea ona ave se teuteuga? O se vailaʻau o le vailaʻau e inu i ni vaega laiti o le 100-150 ml aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e faaopoopo i ai currants, viburnum, hawthorn, cranberries, ash ugisa mumu.

E mafai ona e faia e le gata o teuteuga, teas, ae o le tilo foi. Ina ia saunia i latou, sasaa fualaau mamago i totonu o le vai inu, tuu mo ni nai minute, ona kuka lea ina ia latou vevela ma avea ma susu. Ua uma ona faamama le fala, ua filifilia vine ma tipi i totonu o se mea e gaosia. O le fagu mai le fualaau aina ua toe faaopoopo i le susu ma kuka, ona faamamaina lea.

O se suamalie, sua o le tipolo ma le suauu e faaopoopo i le susu susu. Ae mo le sauniuniga o le siloti e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le maso e pei o se paʻu, ae o le oatmeal. O le kulimi masani e matua le manaomia: o le sorbitol poʻo isi mea e mafai ona faʻaaogaina.

O le aoga e manatu o se fusi e faia mai i sipuni o le rose ma lau lau lau. O mea e faʻaaogaina e faia i le tutusa tutusa, sasaa i vai inu. O le vai vitamini e faʻafefe mo le tusa o le itula - ona e inu ai lea.

Pe a sauni le teas ma le compotes masani, e mafai ona e faaopoopoina ni nai fua o se vao vao. O lenei mea o le a faʻateleina ai le aoga o soʻo se meainu.

O le fautuaina o volumes o se vai faamalolo e sili ona malilie i ai ma se endocrinologist. A faʻaaogaina e le aunoa, e tatau ona e siaki lau maualuga o suka. Afai e amata lemu le faasolosolo, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi mo le faasaʻoina o fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga