Tatou te fuafuaina le maualuga o le glycemia i le fale - pe faʻapefea ona fua le suka o le toto?

O se mea e fua ai le suka toto ua taʻua o le glucometer. E tele faʻataʻitaʻiga o lenei masini e ese i faʻamatalaga faʻapitoa ma isi galuega tauave. O le saʻo o faailoga e faalagolago i le saʻo o le masini, o le mea lea, filifilia, e tatau ona taulaʻi i le lelei, uiga o le faʻaoga, faʻapea foʻi ma suʻega a fomaʻi ma tagata gasegase.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Fua o le suka o le toto o se suʻesuʻega taua lea e faʻaalia ai le ala o le maʻisuka ma le tulaga lautele o le maʻi. Ae ina ia mafai ai ona saʻo le taunuʻuga o le suʻesuʻega, i le faʻaopopo i le faʻaaogaina o le glucometer saʻo, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i le tele o tulafono faigofie pe a aoina le toto ma suʻeina.

Gaoioiga algorithm

O le faia o se faasologa o gaioiga, e mafai ona e mautinoa o le sao o le auiliiliga. Fua o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona faʻatinoina i se siosiomaga filemu, talu ai o faʻalogona faʻalagona e mafai ona aʻafia ai le faʻamaoni o le iuga.

O se faʻataʻitaʻiga algorithm o taga e manaʻomia ona e faia mo le fua saʻo:

  1. Fufulu lima i le fasimoli i lalo o le vai tafe.
  2. Fufulu i latou i se solo, ae le o le paʻu o le paʻu tele.
  3. Tausia le nofoaga e tui ai le ava malosi poʻo se isi visepisi (e le manaomia lenei laasaga, pe a fai o le inisiua o le a faia i se atigilima e faʻaaogaina poo se peni tasi).
  4. Lave laitiiti ma lou lima e faʻaleleia le toto toto.
  5. I se faaopoopoga, faʻagogo le paʻu i le nofoaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi ma se ie e leai se ila poʻo se fulufulu mamoe.
  6. Fai se afaina i le vaega o le tamatamailima, aveese le mataʻu muamua o le toto ma se paʻu mago gau pe gau.
  7. Tuu se mataua o le toto i luga o le suʻega siaki ma tuʻu i totonu ole glucometer (i nisi masini, aʻo lei faʻaaogaina le toto, e tatau ona faʻapipiʻi le siaki i le masini).
  8. Faʻasalaʻi le ki mo le suʻeina poʻo le faʻatali mo le taunuʻuga e faʻaalia i luga o le mata pe a fai o le taʻavale faʻamalosi o le masini.
  9. Faamaumau le tau i se api talaaga faapitoa.
  10. Taulima le inisiua i soʻo se visepisi ma, pe a uma le faʻamamago, fufulu ou lima i le fasimoli.

O afea e sili ai le fuaina o le suka ma le faʻafia ona tatau ona fai?

O le fuainumera saʻo o fua talafeagai i aso taʻitasi i le maʻi e mafai ona taʻu naʻo le fomaʻi tausi. O lenei mea e aʻafia ai i le tele o mea, lea e mafai ai e se tasi ona tuʻueseese le poto masani o le faʻamaʻi, le mamafa o lona ala, ituaiga o gasegase ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. Afai, i le faaopoopo atu i vailaau o le maʻisuka, o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau o isi vaega, e manaʻomia ona ia faʻatalanoa se endocrinologist e uiga io latou aafiaga i le suka o le toto. I lenei tulaga, o nisi taimi e talafeagai ai le faia o ni suiga faapitoa i le taimi o le suʻesuʻega (faʻataʻitaʻiga, fua o le kulukose aʻo leʻi ave le laumei poʻo le maeʻa foi o se taimi e tasi pe a inu le tagata).

O afea e lelei ai le fuaina o le suka? I le averesi, o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka lelei, o le ua uma ona maua ni vailaʻau ma o loʻo i luga o se meaʻai, e na o le 2-4 fua o suka i le aso e manaʻomia. O tagata maʻi i le tulaga o le filifilia o le togafitiga e tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi, ina ia mafai ai e le fomaʻi ona siaki le tali a le tino i fualaau ma meaʻai.

O le sili ona auiliiliina le pule o le suka i le toto e aofia ai fua nei:

  • Anapogi pe a uma le moe, aʻo lei faia se gaioiga faaletino.
  • E tusa ma le 30 minute talu ona ala i luga, ao leʻi oʻo i le taeao.
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi.
  • 5 itula i le maea ai o le tuiina o tui inisalini pupuu.
  • A maeʻa gaoioiga faʻavaomalo (falemaʻi falemaʻi, fale).
  • Ae leʻi alu i le moega.

O tagata gasegase, e tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi o le maʻisuka, e tatau ona manatua ni tulaga pe a talafeagai e fuaina le suka o le toto. E faʻapefea ona fuafua e tatau ona faia vave le fua? O faʻataʻitaʻiga mataʻutia e aofia ai le mafaufau-lagona faʻaletonu, faʻafitauli o le soifua maloloina, fiaai tele, afu malulu, fenumiai o mafaufauga, lagona o le loto, le iloa, ma isi.

E mafai ona faia e aunoa ma ni mea faʻapitoa?

E le mafai ona fuafuaina le maualuga o le suka o le toto e aunoa ma se glucometer, ae o loʻo i ai ni faʻamaoniga e mafai ona faʻaalia e le faʻaalia e maualuga. E aofia ai:

  • fia inu ma tumau le pala
  • paʻu o le paʻu i luga o le tino,
  • faateleina le fia aai e ui lava i taumafa taumafa,
  • e masani ona faia (e oo lava i le po),
  • vevela paʻu
  • gaogao i maso o le tamai povi
  • vaivai ma vaivaiga, faateleina le vaivai,
  • ita ma le le fiafia,
  • faafitauli faʻaaliga.

Ae o nei faailoga e le o ni mea patino. E mafai ona latou faʻaalia isi faʻamaʻi ma faʻalavelave i le tino, o lea e le mafai ona e faʻalagolago ia i latou. I le fale, e sili atu ma sili atu le faigofie ona faʻaaogaina se masini feaveaʻi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fasi siaki faʻapitoa mo ia.

O le naunautaiga o le kulukose i totonu o le toto o le a leai se aoga pe afai e leai ni tulaga faataatitia mautinoa lea e masani ai ona faatusatusa le taunuuga. Mo le toto mai le tamatamailima, o se masani e 3.3 - 5.5 mmol / L (mo vevela - 3.5-6.1 mmol / L). A maeʻa ona 'ai, o lenei faailoga e faʻapupula ma mafai ona oʻo atu i le 7.8 mmol / L. I totonu o ni nai itula i se tagata soifua maloloina, o lenei tau e toe foi i le masani.

O le maualuga o le maualuga o le suka mo le maʻisuka atonu e eseese, e faalagolago i ituaiga o faamaʻi, o uiga o le tino ma togafitiga ua filifilia, o le i ai o faafitauli, tausaga, ma isi. E taua mo le tagata gasegase ona taumafai e taofi le suka i le maualuga lea na fuafuaina faatasi ma le fomaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻasolosolo ma saʻo le fuaina o lenei faailo, faʻapea foʻi ma le mulimuli i se meaʻai ma togafitiga.

O faʻamatalaga taitasi o le suka o le toto (o lona taunuuga) e tatau ona faamaumauina i se tusi faʻataʻitaʻi faapitoa. O se api lea e le gata ina tusia ai e le tagata maʻi ia tulaga na mauaina, ae o nisi foi faamatalaga taua:

  • aso ma le taimi o le auiliiliga,
  • o le a le umi o le taimi talu mai le taumafataga mulimuli,
  • le tuufaatasiga o le mea taumafa,
  • o le aofaiga o le inisalini e tuiina poo le fualaau faʻasaina ua ave (e tatau foi ona e taʻuina mai le ituaiga inisalini na tuiina iinei),
  • pe o le tagata gasegase na faia i soo se faʻamalositino i luma o lenei,
  • soʻo se faʻamatalaga faaopoopo (popolega, suiga i le masani masani o le soifua maloloina).

E faapefea ona siaki le mita mo le soifua maloloina lelei?

O se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua manatu e saʻo pe afai e eseese lona tau mai le taunuuga na maua mai i masini suesue e le sili atu i le 20%. Atonu ei ai le tele o filifiliga mo le faʻamautuina o le mita suka. Latou te faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga faapitoa o le mita ma e mafai ona ese tele mo masini o kamupani eseese. Ae o loʻo i ai ni auala lautele e le faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e malamalama ai i le moni o faitauga o le masini.

Muamua, e mafai ona faia ni fuataga tutusa i luga o le masini tutusa ma se eseesega o le 5-10 minute. O le taunuuga e tatau ona tutusa (± 20%). Lona lua, e mafai ona e faʻatusatusa taunuuga na maua mai i le fale suesue ma i latou na maua i le masini mo le faʻaaogaina patino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e folasia le toto i luga o se manava gaogao i totonu o se fale suesue ma ave se glucometer ma oe.

A uma ona pasia le suʻega, e tatau ona e toe fuaina le masini feaveaʻi ma faamaumauina le taua, ma a maeʻa ona maua iuga mai le fale suesue, faʻatusatusa nei faʻamaumauga. O le pito o le mea sese e tutusa ma le auala muamua - 20%. Afai e sili atu ona maualuga, o lona uiga atonu o le masini e le o galue lelei, e sili atu le ave i se nofoaga autu mo le faʻamaonia ma le faʻafitauli.

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale?


O metotia o nei aso mo le fuaina o le taua o le lactin i totonu o le toto e faatagaina ai sea ituaiga taualumaga e faia i aso uma i le fale e aunoa ma le asiasi i se falemaʻi. E tele metotia e lauiloa, e le afaina ai le i ai o soʻo se tomai faʻapitoa.

O le mea moni, o mea eseese e manaʻomia. E mafai ona e faʻaaoga fasi pepa faʻataʻitaʻiga e fua ai lou i ai o kulukose.

O lenei filifiliga o se tasi lea o mea sili ona faigofie ma taugofie. O vailaau faʻapitoa e togafitia ituaiga eseese o ia molimau i se tasi o mea masani o le gaioiga.

E tatau ona faʻaaogaina se faʻapitoa faʻapitoa i le taʻavale, lea, ona o ni tali ma se paʻu toto, suiga lanu. O le fua i le afifiina e mafai ai e le tagata maʻi ona iloa le maualuga o le suka.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ni fautuaga mo le saʻo saʻo. O i latou nei:

  • fufuluina o lima i le fasimoli. Sufulu fufulu fufulu mama ma fufulu maeʻaeʻa e puipuia ai le susu mai le faʻataʻitaʻiga, a leai o le a le saʻo le iʻuga,
  • tamatamailima e tatau ona mafanafana e faʻaleleia le tafe toto pe a uma le afaina. Ina ia faia lenei mea, ua vevela i latou i le fufuluina i le vai mafanafana poo le massage,
  • o le tamatamailima tamatamaʻi o loʻo inu i le ava malosi poʻo se isi antiseptic, ma ua tuʻuina atu le taimi mo le mago lelei o le eleele, lea e puipuia ai le mafai ona maua le vai i le suʻega,
  • e tatau ona faia sina puʻupuʻu tamatamailima i le itu e faʻaitiitia ai le tiga, ona faʻaititia lea o le lima e faʻasaʻo le toto mai le manua i le vave e mafai ai,
  • tuʻu se fasi pepa i luga o le manua ma ia mautinoa o lona tino atoa, lea e togafitia i le totoʻa, e lilo i le toto,
  • tuʻu le fulufulu mamoe poʻo se fasi gau i luga o se manua, faʻamaʻamulu muamua i se vailaʻau,
  • pe a maeʻa le 40-60 sekone, o siaki e siakiina.

O faʻataʻitaʻiga o se filifiliga lelei mo le fuaina o le toto lactin maualuga e aunoa ma le faʻaaogaina o se glucometer, e ui o le taunuuga e leai se 100% saʻo.

E faʻapefea ona iloa le maualuga ma le maualalo o le suka e ala i faailoga?

A leai se meafaigaluega e fuafua ai le tau o le suka, e mafai lava ona e matauina le tulaga o lou tino.

O le mea moni, o nisi taimi o faʻamuamua ia e faʻaalia ai i le maʻi se faʻalautele pe faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai ai ona faia ni taimi talafeagai e faʻaitiitia ai togafitiga.


Ma, faatasi ai ma le hyperglycemia, e iloa e se tagata:

  • masani ai,
  • le manaia o le suamalie o le paʻu,
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • le fia inu
  • faanenefu vaaiga
  • lagona o le gaioiga
  • faateleina le moe.

O le faʻailoga autu o lea togafitiga o se galala malosi, faʻatasi ai ma le mago i le vaeluaga o le tautala. O le faateleina o le lactin e taʻitaʻia ai aʻafiaga namu. O lenei tulaga e taʻua o fomaʻi neuropathy.

O le tagata gasegase na te tusia foʻi le tiga i vae, faʻavelaina o le lagona, "pulupulu pusi", vaivaiga. O mataupu ogaoga e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi pipisi, gangrene o vae.


I le isi itu, o le hypoglycemia e faaalia ia lava:

  • ulu matua
  • vaivai faifaipea
  • lagona o le popole
  • ogaoga fiaai
  • faʻalauteleina le fatu - tachycardia,
  • faanenefu vaaiga
  • sosolo.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose i nisi o taimi e mafua ai ona le iloa e se tagata le mafaufau poʻo le tupu mai o amio le talafeagai e tutusa ma le ava malosi poo le inuina o fualaau faasaina.

Soo se tasi o faailoga iloga e tatau ona avea o se mafuaaga mo se asiasiga vave i le fomaʻi.

Glucometer Algorithm

Faʻafetai i tekinolosi faʻaonaponei ma le le mafaaseseina o faʻagasologa o alualu i luma i aso nei, e mafai ona fua lelei le maualuga o le lactin toto. Mo lenei mafuaʻaga, ua lava le faʻatau o se mita feaveaʻi (pocket) - o se glucometer i se fale talavai.

Ina ia maua se sao saʻo 100%, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o mea nei e fai:

  1. faitau ma le faʻaeteete faatonuga,
  2. o le lanu moli moli ua faʻaofiina i totonu o le sola o le masini,
  3. o se fasi siaki ua tuʻuina i totonu o le apa puipui
  4. o le faʻaalia o le masini e faʻaalia ai se numera e tatau ona tutusa ma lena i luga o le paʻu ma fasi pepa,
  5. Fufulu le tamatamailima o le tamatamailima i le ava malosi, ia faʻamago,
  6. e ala i se uila, faia se iniseti ma faʻi 1 le mata o le toto i totonu o le fanua o se lanu moli moli,
  7. o le taunuuga e aliali mai i luga o le faʻaaliga e faʻatusatusa i le lanu o le taʻamilosaga o le taʻamilosaga o loʻo i tua o le suʻega ma le lanu o lanu o loʻo maua i luga o le faʻamaʻi pipisi. Lanu taʻitasi e fetaui lelei ma le taua o le suka o le toto.

O se faʻaopoopoga pe faʻaititia le faaiʻuga o loʻo taʻu mai ai se lamatiaga o le atiaʻe o le hyperglycemia poo le hypoglycemia, i le faasologa.

Toto toto glucose testers

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O se masini mo le fuaina o le suka e aunoa ma le afaina o le miti a le toatele o le maʻisuka. Ma o ia ituaiga masini ua faatauina atu i le aso, peitai, o lo latou tau ua maitauina "ua nutimomoia," lea ua mafua ai ona latou le mafai ona maua le toatele o tagata. O nisi faʻataʻitaʻiga e leai se tusi a Rusia, lea e faigofie ai foi ona maua.


Ae ui i lea, latou te lauiloa tele:

  1. Mistletoe A-1,
  2. Glukotrek,
  3. Glusens
  4. Freestyle Libre Flash,
  5. TCGM Symphony,
  6. Accu check mobile.

I le taimi nei, ua avea le mita ma mea e sili ona lauiloa, o lona uiga o loʻo faʻatatau i le taimi e tasi i nisi itu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e seti le taua o le cholesterol, uric acid ma le hemoglobin. O le mea moni, o la latou mataupu faavae o le gaioiga e fesootai pea ma se punoto o le tamailima.

Ina ia saʻo le taunuʻuga mulimuli, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga o faatonuga na sau ma le masini.

Urine glucose i le fale

Ina ia faia le suʻega, e te manaʻomia na o le fou ma le leai ni centrifugged urine. Aʻo le i faia le manipulation, e tatau ona faʻafefiloi lelei.


O le fuafuaina o le taua o lactin i le urine e faia i ni vaega:

  • uʻu e aoina i se mea mama, pusa mama,
  • o le fasipepa ua faatofuina i le itu faatasi ai ma le totogo e faaaoga i ai,
  • o le vai o loʻo totoe o loʻo aveeseina e ala i pepa faʻamamaina,
  • iloiloga o le taunuuga e faia i le 60 sekone e ala i le faʻatusatusaina o le lanu mulimuli ma faʻataʻitaʻiga i luga o le afifi.

Mo le sili atu ona mausali o le auiliiliga, e tatau ona mataituina le ola ma tulaga e teu ai vaega ole suega.

E faʻafia ona manaʻomia le fuaina o le glycemia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka fua fua kulukose i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga. Ae ui i lea, e le fautuaina e fomai le faia o lena mea.

O le maʻisuka e tatau ona fuaina i mataupu nei:

  1. le i ai o le le lelei o le soifua maloloina - pe a iai se masalosalo o se faʻaopoopoga poʻo le faʻaitiitia o le taua o lactin i totonu o le toto,
  2. ma se faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a iai se faʻalauteleina o le vevela o le tino,
  3. ae e te leʻi aveina se taavale
  4. muamua, i le taimi ma a maeʻa faamalositino. O lenei faiga e sili ona talafeagai pe a faʻatino se ituaiga taʻaloga fou.

O le mea moni, e le manaʻo le tagata gasegase e faia se auiliiliga o le 8-10 taimi i le aso. Afai e mulimulitaʻia fautuaga o le taumafataga, ma o vailaʻau e ave i fualaau, ona mafai lea ona e fuaina le tau o le suka i na o ni nai taimi i le vaiaso.

E faʻapefea ona iloa le ituaiga o maʻisuka e ala i suʻega ma faʻamaoniga?

O maʻi maʻisuka uma e iloa o le uiga sili ona taua o le maʻisuka ituaiga 1 o le vave televave o le lactin i le toto - mai le laʻititi i le maualuga ma vice versa.

O se tasi o faailoga taua o se "suamalie" faʻamaʻi o se paʻu mataʻutia o le mamafa o le tino.

Mo le masina muamua o le i ai o se maʻi, e mafai e le tagata maʻi ona gau le 12-15 kilokalama.O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le faia o tagata, vaivaiga, ma le moe foi.

I le gasegase o le faʻamaʻi, ua amata ona atiaʻe le anorexia, o se taunuuga o le ketoacidosis. O faʻafitauli o lenei maʻi e faʻaalia i le nausea, vomiting, o se manogi masani o fualaau aina mai le ooto ma le tiga i totonu o le manava.

Ae o le faʻamaʻi II o le maʻi e masani lava e leai ni faʻamaoniga manino ma e masani lava ona maua i se avanoa ona o se suʻesuʻega toto ole tino. E tatau i le faʻaeteete ona vevela le paʻu i le tino ma vaega.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻatuina le ituaiga maʻisuka i se tagata maʻi ma na o le maeʻa ona faia, suʻesuʻeina o suʻega suesue suʻesuʻe.

Auala e pulea ai faʻataʻitaʻiga: puipuia o le hyperglycemia ma le hypoglycemia

Ina ia le mafai e le tino ona maua mai i le hyperglycemia poo le hypoglycemia, e tatau ona i ai ni togafitiga puipuia.


Faʻataʻitaʻi fomaʻi i fua puipui:

  • tausisia o mataupu uma o le togafitiga o inisalini, e le faatagaina ai le tuputupu ae po o le faaitiitia o le tau o le suka,
  • mulimuli i se meaai ua faatonuina
  • lafoaia atoa oloa o ava malosi,
  • siaki le aunoa le kulūkose
  • aloese mai tulaga atuatuvale
  • e le faatagaina le mamafa o le tino.

Ae ui i lea, i se tulaga matuia i le soifua lelei, e tatau ona vave valaau vave ile tausiga o faalavelave faafuaseʻi.

Vitio faʻatalanoa

Faatonuga i le auala e fuaina ai le suka i le fale:

O le taimi o le samples e mafai ona fuafuaina e tusa ai ma faailoga taʻitasi na faʻatūina e le fomaʻi togafitiga. Po o fea lava le mea e filifilia, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga ua faapipiiina mo lona faaaogaina i le tele e mafai ai ma ia matua matauina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, e tatau ona e fuafuaina le nofoaga o le poloka, faʻamamaʻa atoa ma togafitia i se vaifofo e aofia ai le ava. O le a aoga foi le iloa o le maʻisuka e masani lava ona atiina ae i tagata o le aiga e tasi.

Mo lenei mafuaʻaga, afai o se tasi o matua ua leva ona mafatia i se faʻamaʻi "suamalie," ona tatau lea ona mataituina le tulaga o le soifua maloloina o le tama mai lona fanau mai.

O a ituaiga o kulukose toto e i ai?

E na o le 2 ituaiga o masini mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o loʻo atiaʻe ma e faʻaaoga lautele - mita photometric ma mita eletise. Muamua e fesoʻotaʻi ma mea e leʻi leva, ae o loʻo i ai pea i ni faʻataʻitaʻiga. O le aano o la latou galuega o lenei mea: i luga o le vaega ole vaega o le suʻega o le suʻega, o le matāua o le toto paʻu e tufatufaina atu, lea e ulu atu i se vailaʻau vailaʻau ma le reagent e faʻaaoga i ai.

O se taunuuga, e tupu se suiga lanu, ma o le lanu lanu, i le itu, e faalagolago tonu lava i le suka i totonu o le toto. O le faiga ua fausia i totonu o le mita e faʻapopetopeina ai le liua lea e tupu ma faʻaalia ai le tulaga tutusa o numera eletise i le faʻaaliga.

O se masini eletonika e manatu o se mea e sili atu ona talafeagai i masini photometric. I lenei tulaga, o le suʻega ma le otaota o le biomaterial e fegalegaleai foi, ma ua maeʻa ona faia se suʻega toto. O le matafaioi autu i le faagasologa o faʻamatalaga e faʻatatau i le tele o le eletise, lea e faalagolago i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamaumauga na maua mai i luga ole mata.

I nisi o atunuu, e faʻaaogaina lelei ia glucometivesite e le osofaia, lea e le manaʻomia ai le paʻu o le paʻu. O le fuaina o le suka toto, e tusa ai ma le atinaʻe, o loʻo faia, faʻafetai i faʻamatalaga e maua i le faavae o le fatu, toto toto, le tuufaatasiga o le afu poʻo le gaʻo.

Algorithm Sugar Suuga

Glucose e siakiina e faapea:

  1. Muamua e te manaʻomia le faʻamaonia le masaniga o le masini, siakiina mo le faʻaalia o vaega uma o le faʻaaliga, o le i ai o le faʻaleagaina, faatulagaina o le iunite manaʻomia o fuataga - mmol / l, ma isi.
  2. E talafeagai le faatusatusaina o le fodu i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma le glucometer o loʻo faʻaalia i luga o le lau. E tatau ona fetaui.
  3. Faʻaofi se fasi mea mama i le soʻo (pu i lalo) o le masini. O le a faʻaalia se faʻamalo i luga o le faʻaaliga, e faʻaalia ai ua saunia mo se suʻega toto mo le suka.
  4. E manaʻomia le faʻaofiina o se nila faʻasalalau i totonu o se faʻasologa o le tusi lesona (togi) ma fetuunai le loloto o le loloto o le loloto i se tulaga talafeagai: o le mamafa o le paʻu, o le maualuga o le fua.
  5. A maeʻa tapenapenaga muamua, e tatau ona fufuluina ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻagogo.
  6. A uma loa ona faʻagoʻatoa lima, o le a matua taua lava le faia o se masima puupuu o tamatamailima e faʻaleleia ai le toto.
  7. Ona aumai ai lea o se siʻilaʻi i se tasi oi latou, ua faia se pupuʻu.
  8. O le mataua muamua o le toto e aliali i luga o le toto e tatau ona aveesea e faʻaaoga ai se vailaʻau mama. Ma o le vaega e sosoo ai e le mafai ona tosoina ma aumai i le laupepa ua uma ona faʻapipiʻiina.
  9. Afai ua sauni le mita e fua le maualuga o le suka i le plasma, o le a tuʻuina atu ai se faʻamaoniga iloga, mulimuli ane o le a amata le suʻesuʻeina o faʻamatalaga.
  10. Afai e leai ni auga, e tatau ona e suʻe toto mo le toe suʻesuʻeina ma se suʻega fou.

Mo se auala talafeagai e siaki ai le maualuga o le suka, e sili atu le faʻaaogaina o se metotia faʻamaonia - masani ona faʻatumu le tusi. E fautuaina e tusi i lalo le tele o faʻamatalaga i totonu: o fua o le suka maua, o le taimi o fuataga taitasi, o vailaʻau ma oloa faʻaaogaina, o le tulaga faapitoa o le soifua maloloina, o ituaiga o gaoioiga faaletino e faia, ma isi.

Ina ia mafai e le pupuʻu ona aumaia ni nai lagona le lelei, e tatau ona e ave le toto e le mai le totonugalemu o le tamatamailima, ae mai le itu. Taofi uma le pusa o le falemaʻi i se mea faʻapitoa e le mafai ona faʻafefeteina. O le mita e le tatau ona susu, manava pe vevela. O tulaga lelei mo lona faʻaleleia o le a avea ma se nofoaga vevela e puʻe ma vevela i le potu.

I le taimi o le faʻatinoga, e tatau ona e i ai i se tulaga o le lagona ootia, talu ai o le atuatuvale ma le atuatuvale e mafai ona i ai sona aafiaga i le suega mulimuli.

Faʻaauau galuega laiti-suʻesuʻega

Ole fua faʻatatau o le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaalia i lenei laulau:

Mai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻauʻuina o le faateleina o le kulukose o le uiga o tagata matutua. O le faasinusina o le suka i totonu o fafine maʻitaga ua maualuga foi le maualuga; o lona fuainumera e eseese mai le 3.3-3.4 mmol / L i le 6.5-6.6 mmol / L. I se tagata soifua maloloina, o le lautele o le tulafono masani e eseese ma i latou o loʻo maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i faʻamatalaga nei:

Totogi TaʻiMalosiaga e maua ai le suka (mmol / L)
I le taeao i luga o se manava gaogao2 itula pe a uma le taumafataga
Tagata soifua maloloina3,3–5,0E oʻo atu i le 5.5-6.0 (o nisi taimi i le taimi lava e uma ai le gaosiga o le carbohydrate, e oʻo i le 7.0)
Gasegase5,0–7,2E oo i le 10.0

O nei vaega e fesootaʻi ma le toto atoa, ae o loʻo i ai glucometers e fuaina ai le suka i le plasma (o le vai o le toto). I lenei vailaau, o le kulukose o mea e mafai ona fai si laʻititi laʻititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taeao o itula e tolu 3.3-5.5 mmol / L, ma le plasma - 4.0-6.1 mmol / L.

E tatau ona manatuaina o le tele o le toto suka e le o taimi uma e taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. E masani lava, o le maualuga o le kulukose o loʻo matauina i tulaga nei:

  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • masani ona oo atu i le atuatuvale ma le atuatuvale,
  • le aʻafiaga o le tino o se tulaga e le masani ai,
  • leai se taimi o malologa ma le moe,
  • ogaoga faʻalavelave ona o maʻi o le tino,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gaioiga galue malosi
  • le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi o le endocrine polokalama e pei o thyrotoxicosis ma pancreatitis.

I soo se tulaga, o se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo uuina i luga o le pa tutusa mo le silia ma le vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a sili atu pe afai o lenei faailoga e avea ma se alaga faalilolilo, nai lo se poma e le vaaia.

O afea e fua ai le suka?

O lenei lomiga e mafai ona faʻamalamalamaina e na o se tagata e finau i le tino e masani ona maʻi. O se tagata tomai faapitoa e masani ona fetuunai le numera o suega na faia e fuafua i le tikeri o le atinae o togafitiga, tausaga o le matua ma le mamafa o le tagata o loo suesueina, o ana meaai masani, fualaau faasaina, ma isi.

E tusa ai ma tulaga faʻatagaina mo le ituaiga o maʻisuka, o le pule e faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 4 taimi i aso taʻitasi, ma mo le maʻisuka ituaiga II - e tusa ma le 2 taimi. Ae o sui o vaega uma e lua o nisi taimi e faateleina le numera o suʻega toto mo le suka i auiliiliga tulaga o le soifua maloloina.

I ni nai aso, o loʻo faʻaogaina ai le biomaterial i vaitau nei:

  • mai le taimi o le taeao fafagu i luga o le moliaga,
  • 30-40 minute pe a uma le moe,
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi (afai e maua mai se toto toto mai le suilapalapa, manava, lima, vae po o le tauau, ua suia le iloiloga ile 2.5 itula pe a uma le taumafataga),
  • pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻale-tino (faʻaaogaina fale feʻaveaʻi),
  • 5 itula talu ona inisalini tui,
  • ao lei alu i le moega
  • i le 2-3 i le taeao.

E manaʻomia le suāuʻu pe afai o faʻaalia faailoga e iloa ai le maʻisuka foliga - o se lagona o le fiaai, tachycardia, paʻu o le paʻu, gutu malogo, faʻalavelave, vaivaiga lautele, faʻavevesi. E masani ona faʻasolosolo, gaogao i vae, ma le leiloa le vaʻaia e mafai ona faʻalavelave.

Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻamatalaga

O le sao o faʻamatalaga i luga o masini feaveaʻi e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le maualuga o le mita lava ia. E le o mea uma lava e mafai ona faʻaalia ai faʻamatalaga saʻo (iinei o le mea sese e taua: mo nisi faʻataʻitaʻiga e le sili atu ma le 10%, ao isi e sili atu i le 20%). E le gata i lea, e mafai ona faaleagaina pe le atoatoa.

Ma o isi mafuaʻaga mo le mauaina o faʻamaumauga sese e masani lava ona:

  • le tausia o tulafono mo le tumama (faia o le taualumaga ma lima eleelea),
  • se afaina o se tamatamailima susu,
  • le faʻaaogāina o se faʻaaogā faʻaaogā faʻaaogā poʻo faʻaaogaina,
  • siakiina o fasi siaki i se glucometer maʻoti poʻo o latou gaʻo,
  • faʻafesoʻotaʻi ma se nila vavae, luga o se tamaʻi lima po o le masini palapala, kulimi, kulimi ma isi mea e tausi ai le tino,
  • suʻega faasili i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le vevela,
  • malosi malosi o le tamatamailima pe a tui se mataua o le toto.

Afai na teuina ia vaega o suʻega i totonu o se atigipusa avanoa, e le mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o ni suʻesuʻega laiti. O le mataua muamua o le biomaterial e tatau ona le amanaiaina, talu ai o le vai intercellular e le tatau ai mo le siama ona mafai ona ulu atu i se vailaʻau faʻamaʻi ma se reagent.

O le fea o glucometer e faʻamaonia saʻo ai le aofaʻi o suka?

E masani lava, ua filifilia le mita i lau fomaʻi. O nisi taimi o nei masini e tuʻuina atu i se faʻaitiitiga, ae i nisi tulaga, o tagata gasegase e faʻatauina se masini mo le fuaina o le suka i la latou lava tau. E faʻapitoa le faʻaogaina e tagata faʻapitoa i mita Acct-Chek-Active / Accu-Chek-Mobile numera, faʻapea foʻi ma masini eletise tasi a One Touch Select ma Bayer Contour TS.

O le mea moni, o le lisi o kiliva maualuga maualuga e le faatapulaaina i nei igoa, o faʻataʻitaʻiga sili atu o loʻo faʻaauau pea ona atiina ae, lea e mafai foi ona faʻatalanoa pe a manaʻomia. Taua taua e:

  • tau
  • o le faʻaalia o le iunite (o le i ai o le faʻasalalauga, televise, gagana polokalame),
  • le tele o le vaega manaomia o le toto (mo tamaiti laiti e aoga le faʻatauina o masini ma se fua faatatau maualalo),
  • faʻaopoopoga galuega faʻatulagaina (faʻatasi ma le komepiuta, teuina o faʻamaumauga e uiga i le maualuga o le suka),
  • o le i ai o ni nila e tatau ai mo se laupepa ma se faʻataʻitaʻiga (i totonu o pusa falemaʻi latalata ane e tatau ona faʻatauina e fetaui ma le glucometer filifilia).

Mo se malamalamaga faigofie o le faʻamatalaga na maua, ia fautuaina e faʻatau se masini i vaega masani o fuataga - mmol / l. E tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e sili atu i le 10%, ma sili atu ile 5%. O ia ituaiga vaega o le a maua ai faʻamatalaga e sili ona talitonuina e uiga i le maualuga o le suka i le toto.

Ina ia mautinoa le lelei o oloa, e mafai ona e faʻatau ni fofo taulima ma se aofaiga tumau o le kulukose i totonu ia i latou ma faia ia le itiiti ifo ma le 3 suʻega suʻega. Afai o le faʻamatalaga mulimuli o le a mamao ese mai le masani, ona fautuaina lea e musu e faʻaaoga sea glucometer.

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto e aunoa ma se glucometer?

O le fuaina o le suka toto ma le glucometer e le na o le pau lea o le auala mo le suʻeina o le kulūkose i totonu o le tino. E le itiiti ifo ma le 2 isi suʻesuʻega. O le muamua o nei mea, Glucotest, e faavae i luga o le aafiaga o le urine i luga o le mea faʻamalosi o vaega faapitoa. Pe a ma le minute o fesoʻotaʻiga faifai pea, e sui le lanu o le faailo. Ma le isi, o le lanu na maua e faʻatusatusa i lanu lanu o le fua fua ma o se faaiuga e faia e uiga i le aofaʻi o suka.

E faʻaaogaina foʻi le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le hematological i luga o sikola tutusa lava. O le taʻiala o le faʻaogaina o lenei metotia e toetoe tutusa lava ma le mea o loʻo taʻua i luga, na o le toto e galue e avea ma biomaterial. Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se tasi o nei suʻega faʻavave, e manaʻomia ona e suʻesuʻeina faʻasalalauga faʻaopoopo i le tele e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga