Pene 1000: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, suālaʻau e tutusa

Pene 1000 (papa) Faʻataonia: 8

Foafoa: Vörwag Pharma GmbH & Co. KG (Siamani)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Pusa 1000 mg, 30 pcs., Tau mai le 176 rubles
Pene 1000 1000 tau i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

O le isi vailaau mo le maʻisuka i luga o le laulau e tuʻuina atu. Faʻatau i pepa palama o le 30 fuamoa o loʻo iai le metformin hydrochloride o se mea e gaosia. Faʻailoa i le taimi o le maʻitaga ma le susu.

Tau ma le mataupu faavae o le gaioiga o le vailaʻau

E fia le vailaʻau? O le tau e faʻalagolago i le tele o le metformin i le vailaʻau. Mo le 1000 mita o le tau e 580-640 rubles. E tusa ma le 380-450 ru ma le maualuga o le pusa 500 mg. I luga o le mita 850 o le tau e amata mai le 500 rubles. E taua le matauina o fualaau faasaina e naʻo le taotoga e maua ai.

Latou te faia vailaau i Siamani. O le ofisa sui sui o loʻo i Moscow. I le 2000, o le gaosia o vailaʻau na faʻatuina i le aai o Sofia (Bulgaria).

O le a le mataupu faavae o le faʻataʻitaʻiina o vailaʻau faʻataʻitaʻiga? Metformin (vaega malosi o le vailaʻau) e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E maua lenei mea e ala i le taofiofia o le gluconeogenesis i le ate. Metformin faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini ma faʻaitiitia ai le faʻafefeina o le suka mai le vaega o meaʻai.

E taua tele pe a faʻaaogaina vailaʻau, o le maualuga o le cholesterol ma le LDL i le toto toto e faʻaitiitia. Peitai e le suia e le Metformin le maualuga o le lipoproteins. A faʻaaogaina vailaʻau e mafai ona e aveesea le mamafa. E masani lava, o le 500, 850, ma le 100 mg metotia e faʻaaoga pe a le oti e le fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino.

Metformin e le gata ina maualalo ai le toto suka, ae sili foi le faʻaleleia o mea fibrinolytic o le toto.

E maua lenei mea e ala i le taofiofia o se inhibitor plasminogene ituaiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O a mataupu e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le Metopomma 500 faʻatau fua? O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau i togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin-toto type 2. Ae o le 1000 mg, 500 ma le 800 mg e tatau ona faʻaaogaina i le togafitiga o gasegase e le o faʻamalosi i le ketoacidosis.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau? O le metotia e filifilia e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, ole fua muamua ole 500-850 mg. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau e faʻamautinoa ai le maualuga o le suka, ona oʻo lea i le aso e oʻo i le 850-1700 mg.

E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau ile 2 vaeluaina. O le a le umi e tatau ona ou tago ai i le vailaʻau? Mo le Taimi 850, o le faatonuga e le faʻataʻitaʻiina le umi o togafitiga. O le umi o togafitiga e filifilia taitoatasi ma e faalagolago i le tele o mea.

I le 1000 mita, o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻavaeina ai ia faʻailoga mo le faʻaaogaina:

  • Tetoacidosis o le maʻisuka.
  • Faʻafitauli i le galuega a gaʻo.
  • Loto o le fatu.
  • Faalavelave Cerebrovascular.
  • Faʻavaʻa faʻavalea
  • Faʻamalalaina.
  • O le vaega laititi o le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻasologa o le gaʻo.
  • Oona oona.
  • Lactic acidosis
  • Toto
  • Le vaitaimi o le lactation.
  • Alu i le metformin ma vaega o ausilali o le fualaau faasaina.

Faʻamatalaga a fomaʻi e faʻaalia ai e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i taimi o taumafa-maualalo, e aofia ai le faʻaititia o le itiiti ifo ma le 1000 kalori i le aso. A le o lea, o le fualaau faasaina 1000 e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia, e oʻo atu i se maʻi o le maʻisuka.

O le vailaʻau e masani lava ona faʻasaina e tagata gasegase. Ae o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le ono mafai ona iai aʻafiaga e pei ole:

  1. Meemasiliia anaemia.
  2. Faʻaleagaina i le galuega a le vaega o meaʻai. Pene 1000 mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, vailaina, vomiting ma manava. I le taimi foi o togafitiga togafitiga, e mafai ona i ai se tofo i le gutu.
  3. Hypoglycemia.
  4. Lactic acidosis.
  5. Tali atu i le Allergic.

O le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻaalia ai e sili atu le faʻalavelaveina o le togafitiga.

Afai e tupu lenei faʻalavelave, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona vave ave.

Tafaoga faʻamalosi ma vailaʻau faʻasolosolo

E faʻafefea ona fesoʻotaʻi le metase 1000 1000 ma isi fualaau? Fai mai faatonuga e mafai e le vailaʻau ona faʻaititia le aoga o togafitiga ma le faʻaaogaina o tui puipuia.

E le fautuaina le faʻaaoga o vailaʻau mo le maʻisuka faatasi ai ma faʻamaʻi MAO, inhibitors ACE, faʻamaʻiina o meaʻai, cyclophosphamides poʻo beta-blockers. Faatasi ai ma le fegalegaleaiga o le metformin ma fualaau faasaina oi luga, o le tulaga lamatia o le faateleina o le hypoglycemic faatinoga e faateleina.

O a nisi o analogues sili ona aoga o Metomia 1000? E tusa ai ma fomaʻi, o le isi auala e sili ona lelei:

  • Glucopeli (220-400 rubles). O lenei fualaau faasaina e lelei tele e pei o le Metonu. O le vaega malosi o le vailaʻau o metformin. O fualaau e fesoasoani e maua ai le toto maualuga ma faateleina ai le lagona o le resitara o le inisalini.
  • Glibomet (320-480 rubles). O le vailaʻau faʻasaina le lipolysis i le tino o le tino, e faʻamalosia ai le gasegase o le tino i gaioiga o le insulin ma faʻaititia ai le suka o le toto.
  • Siofor (380-500 rubles). O le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose i totonu o le manava, faʻaleleia le faʻaaogaina o le suka i totonu o musika ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate.

O fualaau o loʻo i luga ua fautuaina mo le faʻaaogaina o le maʻisuka e le o insulin-dependent type 2. A filifilia se mea e tasi, e tatau ona faʻatalanoa lau fōmaʻi, talu ai o fualaau faʻasaina e faʻaititia le kulukose e mafai ona mafua ai le siama lactic. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le faʻaaogaina o Metformin mo le maʻisuka.

Analogs o le fualaau faasaina 1000

O le analogue e taugofie mai 66 rubles.

Foafoa: Merck Sante SAA.S. (Farani)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Pusa 500 mg, 30 pcs., Tau mai 110 ru
  • Pusa 1000 mg, 30 pcs., Tau mai le 185 rubles
Tau o le glucophage i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

French fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatau atu i laupepa o loʻo i ai mai le 500 i le 1000 mg o le metformin e na o le pau le mea e gaosi ai. E i ai faʻamaoniga, o le mea lea, ao lei aveina Glucofage, e tatau ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

O le analogue e taugofie mai le 67 rubles.

Foafoa: Akrikhin (Rusia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Pusa 500 mg, 60 pcs., Tau mai le 109 rubles
  • Pusa 850 mg, 60 pcs., Tau mai 190 ru
Gliformin tau i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Gliformin o se fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Faʻailoa i ni pepa maʻalaʻau ma metformin e na o le pau le mea e gaosia ai (o le vailaʻau e 250 poʻo le 500 mg e mafai). Gliformin o loʻo i ai se lisi tele o faʻasolega, o lea la ao le i amataina togafitiga, ia mautinoa e faitau faʻamaoniga aloaia mo le faʻaaogaina.

O le analogue e taugofie mai le 119 rubles.

Foafoa: Pharmastandard-Leksredstva (Rusia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 50 mg, 30 pcs., Tau mai le 57 ru
  • Taofi. 50 mg, 60 pcs., Tau mai 99 ru
Tau pepa i totonu o falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Formetin o se mea e le taugata tele mo le kullucose, ua fuafua e faʻaititia le kulukose toto. Avanoa i totonu o fualaau o loʻo i ai 0.5, 0.85 poʻo le 1 g o le metformin. E mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻalavelave o le tino, paʻu o le paʻu, ma i le tulaga o le maualuga - hypoglycemia ma le lactic acidosis ma se taunuʻuga e ono tupu.

O se analogue e taugata tele mai le 2 rubles.

Foafoa: Hemofarm A.D. (Serbia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 500 mg, 60 pcs., Tau mai le 178 ru
  • Taofi. 50 mg, 60 pcs., Tau mai 99 ru
Metformin tau i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Metformin o se vailaʻau faʻasolosolo Serbian mo le faʻaaogaina i totonu. O le tuufaatasiga o laumei o lo o aofia ai le eletise o le igoa tutusa i se fua o le 500 pe 850 mg. O loʻo faʻamatalaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (i tagata matutua), aemaise lava i mataupu ma le oona.

O le analogue e taugata tele mai le 209 rubles.

Foafoa: Kimika Montpellier S.A. (Atenitina)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Pusa 1000 mg, 60 pcs., Tau mai le 385 ru
  • Taofi. 50 mg, 60 pcs., Tau mai 99 ru
Tau faʻatau i totonu o falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Faʻataina fualaau faʻasaina mo le togafitiga o le maʻisuka. O taga faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride i le aofaiga o le 500 mg i le papa. Ua fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Bagomet Metformin--30 UAH
Glucofage metformin12 solo15 UAH
Glucophage xr metformin--50 UAH
Red Metal Metformin, Sibutramine20 solo--
Dianormet --19 UAH
Diaformin metformin--5 UAH
Metformin metformin13 tusi12 UAH
Metformin sandoz metformin--13 UAH
Siofor 208 suʻe27 UAH
Formin metchini hydrochloride----
Emnorm EP Metformin----
Megifort Metformin--15 UAH
Metamine Metformin--20 UAH
Metamine SR Metformin--20 UAH
Tefor metformin----
Glycometer ----
Glycomet SR ----
Formethine 37 solo--
Metformin Canon metformin, ovidone K 90, maso maso, crospovidone, magnesium stearate, talc26 tusi--
Insuffor metformin hydrochloride--25 UAH
Metformin-teva metformin43 solo22 UAH
Diaformin SR metformin--18 UAH
Mepharmil Metformin--13 UAH
Metformin Farmland Metformin----

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai metasome substitutes, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Ole rosiglitazone muamua, metformin hydrochloride----
Glibenclamide Glibenclamide30 tusi7 UAH
Maninyl Glibenclamide54 solo37 UAH
Glibenclamide-Health Glibenclamide--12 UAH
Glyurenorm glycidone94 tusi43 UAH
Bisogamma Glyclazide91 solo182 UAH
Glidiab Glyclazide100 tusi170 UAH
Maʻisuka MR --92 UAH
Diagnizide Mr Gliclazide--15 UAH
Glidia MV Gliclazide----
Glykinorm Gliclazide----
Gliclazide Gliclazide231 suʻe44 UAH
Glyclazide 30 MV-Indar Glyclazide----
Glyclazide-Health Gliclazide--36 UAH
Glioral Glyclazide----
Diagnizide Gliclazide--14 UAH
Diazide MV Gliclazide--46 UAH
Osliklid Gliclazide--68 UAH
Diadeon gliclazide----
Glyclazide MV Gliclazide4 tusi--
Amala 27 solo4 UAH
Glemaz glimepiride----
Glian glimepiride--77 UAH
Glimepiride Glyride--149 UAH
Glimepiride diapiride--23 UAH
Ositaulaga --12 UAH
Glimax glimepiride--35 UAH
Glimepiride-Lugal glimepiride--69 UAH
Clay glimepiride--66 UAH
Diabrex glimepiride--142 UAH
Meglimide glimepiride----
Melpamide Glimepiride--84 UAH
Perinel glimepiride----
Glempid ----
Glimed ----
Glimepiride glimepiride27 solo42 UAH
Glimepiride-teva glimepiride--57 UAH
Glimepiride Canon glimepiride50 suʻe--
Glimepiride Pharmstandard glimepiride----
Dimaril glimepiride--21 UAH
Glamepiride diamerid2 lau--
Amaryl M Limepiride Micronized, Metformin Hydrochloride856 suʻe40 UAH
Glibomet glibenclamide, metformin257 solo101 UAH
Glucovans glibenclamide, metformin34 tusi8 UAH
Dianorm-m Glyclazide, Metformin--115 UAH
Dibizid-m glipizide, metformin--30 UAH
Douglimax glimepiride, metformin--44 UAH
Duotrol glibenclamide, metformin----
Gluconorm 45 solo--
Glibofor metformin hydrochloride, glibenclamide--16 UAH
Avandamet ----
Avandaglim ----
Janumet metformin, sitagliptin9 tusi1 UAH
Velmetia metformin, sitagliptin6026 tusi--
Galvus Met vildagliptin, metformin259 suʻe1195 UAH
Tripride glimepiride, metformin, pioglitazone--83 UAH
Comboglize XR metformin, saxagliptin--424 UAH
Comboglyz Prolong metformin, saxagliptin130 solo--
Gentadueto linagliptin, metformin----
Vipdomet metformin, alogliptin55 solo1750 UAH
Sinjardi empagliflozin, metformin hydrochloride240 solo--
Voglibose Oxide--21 UAH
Glutazone pioglitazone--66 UAH
Dropia Sanovel pioglitazone----
Januvia sitagliptin1369 tusi277 UAH
Galvus vildagliptin245 suʻe895 UAH
Onglisa saxagliptin1472 tusi48 UAH
Nesina alogliptin----
Vipidia alogliptin350 tusi1250 UAH
Trazhenta linagliptin89 tusi1434 UAH
Lixumia lixisenatide--2498 UAH
Guarem Guar resin9950 suʻe24 UAH
Insvada faʻasalalau----
Novonorm Repaglinide30 tusi90 UAH
Reppagb Repaglinide----
Faʻailoga o le Baeta150 paʻu4600 UAH
Baita Long Exenatide10248 tusi--
Viktoza liraglutide8823 tusi2900 UAH
Saxenda liraglutide1374 tusi13773 UAH
Forksiga Dapagliflozin--18 UAH
Forsiga Dapagliflozin12 solo3200 UAH
Invocana canagliflozin13 tusi3200 UAH
Jardins Empagliflozin222 suʻe566 UAH
Faʻasalaga Leai115 solo--

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua o mea uma matou te fautuaina e gauai atu i le tuufaatasiga, e faʻaaogaina i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina mo faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau oona, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Aʻoaʻoga maualuga

METFOGAMMA® (METFOGAMMA) metformin Sui: WERVAG FARMA GmbH ma Co.KG 10 pcs. - paʻu (12) - teuina o pepa pepa.

Pills, ata e ufiufi i ata-ata, mamao, ma se laina o le gau.

1 le metformin hydrochloride 850 mg

Tagata faʻatau: methylhydroxypropyl cellulose, povidone, magnesium stearate, dioxide (E171), macrogol 6000.

10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa. 10 pi. - pusa tioata (12) - teuina o pepa pepa.

FAAMAUINA №PL:

  • tab. kiriata vevela, 850 mg: 30 poʻo le 120 pi. - P Nu. 013816 / 01-2002, 03/12/02
  • tab. pusa ata, 500 mg: 30 po o le 120 pi. - P Nu. 014463 / 01-2002, 10.16.02

Ole vailaʻau oona mai le vaega teleuanide. E taofia ai le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose mai le inumaga, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o le tino i le inisalini. E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i seta o le pancreas.

Faʻasolosolo i lalo, LDL.

Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino.

E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa pe a uma ona ave se fua faatatau masani o le 50-60%. Cmax pe'ā uma ona tuʻuina atu le tautala tautala pe a uma le 2 itula.

E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻaleleia i vaovao, musele, ate, ma fatuga.

E leai se fesuiaiga i le urine. T1 / 2 e 1.5-4.5 itula.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

Faʻasalaga le toe faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

- ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-e faalagolago) e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le oona) ma le togafitiga o meaʻai e leai se aoga.

TULAGA MUAMUA

Seti taʻitasi, ma mafaufau i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fua muamua o le aso ole masani ile 0.5-1 g (Metomalu 500) poo le 850 mg (Metuaumma 850). O se isi faʻagasolo maliega o le faʻasolosolo e mafaia ona o le aʻafiaga o togafitiga. Ole fua ole tausiga ole aso ole 1-2 g (Metomalu 500) poʻo le 0.85-1.7 g (Metomime 850). Ole fua maualuga o aso taitasi e 3 g (Metomalu 500) poo le 1.7 g (Metuaumma 850). O le faʻamoemoe o le vailaau faʻasaina i tulaga maualuga atu e le faʻateleina ai le aafiaga o le togafitiga.

O se fua faatatau i aso taitasi e sili atu i le 850 mg e fautuaina i ni atopa se lua (taeao ma afiafi).

I tagata matutua, e le sili atu le 850 mg / aso.

E tatau ona ave laulau i meaai uma lava, ia faʻauʻu ile laʻititi ole vai (se ipu vai).

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻaaogaina umi.

AUFAIGALUEGA AOAO

Mai le faʻaogaina o le tino: vevela, vomia, tiga o le manava, manava, leai se manaʻo, leai se manaʻoga, tofo i le gutu (e fai ma tulafono, faʻagata le togafitiga, e le o manaʻomia, ma e le o toe suia le fualaau). Ole televave ma le mamafa o aʻafiaga ile itu e mafai ona faʻaititia i se faʻagasolo malie i le fua ole metformin.

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia (pe a faʻaaogaina i le le lava o tui).

Mai le itu o le metabolism: i mea e le masani ai - lactic acidosis (e manaomia ai le faamutaina o togafitiga), faatasi ai ma le faaaogaina umi - B12 hypovitaminosis (malabsorption).

Mai i le siama o le tino: i nisi tulaga - measina megaloblastia.

Tali a le Allergic: paʻu paʻu.

FUAFUAGA

- ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le diabetic, coma,

- Faʻalavelave faʻaletonu,

- le manuia o le fatu ma le manava,

- faʻalavelave faʻalavelave o le faʻaleagaina o le myocardial,

- faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,

- o le ava malosi ma isi tulaga e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o le siama faʻamalolo,

- lactic acidosis ma se talafaasolopito o ia,

- lactation (fafagaina),

- Faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Tina ma le lactation

O le vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation (susu).

FUA FAATINOGA FAAPITOA

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le o fautuaina mo maʻi faʻamaʻi pipisi, faʻamalololuga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, manua, maʻi maʻi taʻavale, pe a faʻaalia le inisalini o togafitiga.

E le aveina le vailaau aʻo lei faia le taotoga ma i totonu o le 2 aso talu ona faia.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le Metokmma mo le itiiti ifo i le 2 aso muamua ma le 2 aso i le maea ai o le x-ray poʻo le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai soʻo se eseesega.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e le fautuaina mo tagata gasegase i luga o se taumafataga ma se tapulaa i le aoga caloric (itiiti ifo ma le 1000 kcal / aso).

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matua o loʻo faʻatinoina galuega mamafa mamafa (aua o lenei mea e fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga o le lactic acidosis).

I le vaitau o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona mataituina faailoilo o galuega faatino. E le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, faʻapea foi ma foliga mai o le laualgia, o le lactate content in the plasma e tatau ona fuafuaina.

E mafai ona faʻaaogā le masima i le faʻamaʻiina o le sulfonylurea poʻo le inisalini, ma faʻapitoa le mataʻituina o le maualuga o kulukose o le toto.

FAʻAVAE

Faʻailoga: faʻamalositino lactic acid. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e mafai foi ona avea ma faʻamaopoopoina o le fualaau faasaina ona o le le atoatoa o le galuega. O uluai faailoga o le lactic acidosis o le nausea, vomiting, manava, faaitiitia o le vevela o le tino, tiga o le tino, tiga o le muso, i le lumanai atonu e faateleina le manava, vavao, mafaufau le atoatoa ma le atinae o coma.

Togafitiga: afai ei ai ni faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma le Metuaumma, e tatau ile falemaʻi ile vave ona togafitia ile falemaʻi, ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, faʻamaonia le siama. O le hemodialysis e sili ona aoga mo le aveesea o lactate ma le metformin mai le tino. Afai e talafeagai, ia faia ni togafitiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o togafitiga ma le sulfonylureas, o le hypoglycemia e mafai ona atiae.

FUAFUAGA FAʻAALIGA

Faʻatasi le faʻaaogaina ma le sulfonylurea o meaola, acarbose, insulin, NSAID, inhibitors MaO, oxytetracycline, inhibitors ACE, clofibrate, cyclophosphamide, beta-blockers, e mafai ona faateleina le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

Faʻatasi ma le GCS, fomaʻi faʻafofoga tautala, epinephrine (adrenaline), sympathomimetics, glucagon, hormones thyroid, thiazide ma le loopback diuretics, mea e maua mai le phenothiazine, fua o le acidic nicotinic, o le faaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

Cimetidine faʻaitiitia le faʻaitiitia o le metformin, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid.

Metformin e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o siama faʻamalosi (faʻasologa o le coumarin).

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma le ethanol, o le atiina ae o le acidosis lactic e mafai.

Tuua Lau Faamatalaga