Maʻisuka ma le Faʻanoanoa

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona latou mataʻituina pea lo latou lelei. O vaivaiga lautele i le maʻisuka o se faailoga iloga o le tele o faʻafitauli e le manaʻomia. O le malamalama i mafuaʻaga ma faʻaogaina o le tulaga o le tulaga e mafai ai e oe ona puleaina le ala o le maʻi ma taʻitaʻia ai se olaga malosi ma faamalieina. Afai e le o iai ni faaletonu i le soifua maloloina, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi, ia suʻesuʻeina e iloa ai mafuaʻaga ma togafitiga saʻo.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aisea e faʻafuaseʻi ona aliali mai le vaivai i le maʻisuka?

O le le atoatoa o le inisalini ma le atinaʻeina o teteʻe mai le masini responsors i le tino e taʻitaʻia ai le mea moni o le kulukose e le ulu i totonu o le tino. O le mea lea, e le lava le malosi o le tino e faʻamautu ai faiga taua i le tulaga manaomia. O le faateleina i le glucose concentration e aafia ai puipui o toto toto, e mafua ai le tataina o toto. O se taunuuga, o totoga e maua ai le itiiti ifo o le toto ma meaʻai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le vaivai, vaivaiga o le muso ma le le toe maua o le malosi o ni faʻaaliga o le le lava o le gaʻo o le tino i le tino. I le leai o se togafitiga taimi, o le hypoxia o le faiʻai e tupu, ma i le auala sili ona le lelei - lona maliu.

Ole vaivaiga ole muscle, tiga o le vae, ma lagona le mautonu e mafai ona avea ma se faʻaaliga o faʻafitauli e pei o le neuropathy o le maʻisuka, vae o le maʻisuka, poʻo le faʻaleagaina o le tino. O le faʻasalaina o le toto ma le faʻalavelave o fiva namu e taʻitaʻia ai i ia soliga. I le aluga o taimi, o le maʻi le tumau ma le faʻavasegaina o vae. E le gata i lea, o le feusuaiga ma le faʻaitiitia o le libido e mafai ona avea ma faʻaaliga o le faaleagaina o le cardiovascular system.

O le le lava le vaivai ma le vaivaiga e faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino. O le maliu o le renal glomeruli e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le faʻamamāina o le toto, faʻavaeina o toto ma le faʻasologa o se numera o mea e ola ai le ola. Faatasi ai ma isi mea, e taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o le anemia ma sili atu le matelaina o le okesene i sela.

Faʻasologa vaivai: mafuaʻaga

O le vaivai i le maʻisuka o se mea taua e iloa ai le faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai mo le faasaʻoina o togafitiga i le amataga. Faatasi ai ma mafuaʻaga ua faaalia manino ai:

  • fesuiaiga i le toto suka,
  • inisalini i luga o le maʻisuka ituaiga 1,
  • fua ole fua ole vailaau oona hypoglycemic mo le maʻisuka ituaiga 2,
  • o le atinaʻe o le hyperosmolar, hypoglycemic, ketoacidotic poʻo lactacidimic com,
  • faaumiumi o gaoioiga faaletino,
  • inu ava malosi
  • gasegase gasegase,
  • togafitiga o le cardiovascular system,
  • aʻafiaga namu
  • faʻamaʻi fatu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Le mea e fai

O le vaivai tele ma le le aoga o le gaogao o se taimi e feutagai ai ma lau fomaʻi. O se olaga masani i le olaga atoa ma le faʻaaogaina o suka ma oloa o loʻo aofia ai, faʻatapulaʻaina o pata ma falaoamata, gaʻo, meaʻai, ulaula, suamalie suamalie, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o fesuiaiga i le glucose concentration ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Ae peitai, ia maua le aofaiga talafeagai o le malosi, meaʻai, vitamini ma elemene, ia aofia ai le aano paʻepaʻe (turuki, lapiti), iʻa, meaʻai susu susu e leai se sili atu i le 2% gaʻo, fualaau faisua fou ma fua e le faʻasalaina, suamalie ma suamalie i le taumafataga.

Mo le maualuga ma le ola lelei, taumafai e pulea le hemoglobin glycated, lea e le tatau ona sili atu i le 7.5% i le plasma toto. Faʻaalu le suʻega faʻatasi i le tolu masina.

Vaavaai lau anapogi kullukose ma pe a maeʻa taumafa, faʻapea foʻi ma le taimi e te momoe ai. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le fatu cardiovascular, faaleagaina fatugaʻo ma le ate, pulea le spectrum spectrum: cholesterol e le sili atu i le 4.8, lipoproteins le maualalo i totonu o le 3 mmol / L. I se faaopoopoga, ia faamaumau le maualuga o le toto i le taeao ma le afiafi, ausia o latou tulaga maualuga e le sili atu i le 135/85 mm RT. Art. E le gata i lea, o le a aoga le suʻesuʻeina o le fomai tipitipi faalua i le tausaga. Asiasia le fomaʻi maʻi ma le neurologist i le tasi kuata kuata.

E tatau ona fuafua e le fomaʻi togafitiga faʻafaʻasalaga i luga o le suʻesuʻega, aoina o talafaʻasolopito ma faʻamaumauga mai iʻuga o suʻega suʻesuʻe. Atonu e ono manaʻomia le faasaʻoina o meaai paleni po o ituaiga olaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo se suiga i le fua, o le toe faʻaleleia o auala. I tulaga ogaoga, o togafitiga faaumiumi i tulaga tumau e le o taofiofia. O le aofai o togafitiga talafeagai e fuafuaina e le fomaʻi.

O le maʻi suka ma le gasegase o le gasegase tumau ona o le le atoatoa o le hormonal

O le maʻi suka - O se faʻamaʻi o le endocrin system, o le mafuaʻaga o le le lava o le insulin.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻafitauli o le tino i le tino.

O le gasegase metabolism e afaina tele.

I le taimi o le atinaʻeina o le faamai, ua le mafai e le pancreas ona gafatia le gaosia o le inisalini manaomia, ma mafua ai toto maualuga toto.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mea e leaga ai, ona o le tufatufa atu o faʻamaoniga i le tele o tulaga, o le maʻisuka ua maua i le taimi mulimuli o le atinaʻeina. O le tupuga o lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, e pei o le genis predisposition, ova, o le i ai o se talaʻaga o faʻamaʻi lea o loʻo aʻafia ai peta eletise mo le gaosia o le inisalini (kanesa o pancreatic, faʻamaʻi o le endocrine, pancreatitis).

O le maʻisuka e mafai foi ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi viral past: chickenpox, rubella, faʻamaʻi o le hepatitis ma e oʻo lava i le fomaʻi. I nisi tulaga, o le popole e mafua ai le amataga o le maʻi. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻatupulaia i le faʻatupulaia o le tuputupu ae o se tagata. E masani lava o le mafuaʻaga o lona atinaʻe o faʻafitauli faʻaleagamoni, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o nisi vailaʻau ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faateleina o le suka toto, o le faʻamaʻi ua vaevaeina i ni ituaiga 2. Mo le maʻisuka ituaiga 1 O le faalagolago ile inisalini o se uiga. Faatasi ai ma lenei vasega o le faamai, o le faaleagaina o le pancreas ua matauina, lea ua faamuta ai le maua o le inisalini. O le iʻuga, e manaʻomia lona faʻatagaina i totonu o le tino. E tatau ona maitauina o le tele lava o tupulaga talavou e mafatia i lenei ituaiga o suka.

Ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka Inisalini le faalagolagoina e le o matauina. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e atiina ae ile talaaga o le le atoatoa o le insulin. E masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka o le uiga o tagata matutua. I nei tulaga, o le inisalini e faʻaauau pea ona gaosia, ma afai e te mulimuli i se meaʻai ma tausisi i se olaga ola, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave faʻaalia o le maʻisuka, tausia le maualuga o le suka o le toto i totonu o se aiga masani.

O le faʻaofiina o le inisalini i lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia i na o mataupu taʻitasi. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo e masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka e mafua ai le atinaʻeina o gasegase cardiovascular.

O faʻamatalaga nei o le uiga o le maʻisuka o ituaiga uma: o le a le mafai ona galala, galo le masani, vaivai, vaivai, tingling i vae ma o latou numera, vevela, mamafa i vae, umi faaumiumi o faamai pipisi, faaitiitia ai le faia o feusuaiga, gasegase o le tamai povi, lavea lemu o manua, faaitiitia vevela o le tino, paʻu o le paʻu pustular, faʻamamaina. I nisi tulaga, o faʻamaoniga e faʻagesegese lemu ma e le mafua ai se atugaluga i se tagata.

I le maʻisuka o le uluaʻi ituaiga, o faʻamaoniga e sili atu ona faʻailoaina, o le soifua manuia e vave faʻaleagaina, ma o faailoga o le galala e masani ona aliali mai. Afai o nei tagata gasegase e le maua ni togafitiga faafomaʻi vave, e mafai ona atiaʻe se maʻi suka, lea e lamatia ai le ola.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faagasologa o le alualu i luma o faʻamaʻi e mafai ona puipuia e ala i le faʻateleina o le tino ma le aveesea o le mamafa o le mamafa.

Le faʻamautinoaina o le maʻisuka seti pe a uma ona fuafuaina le maualuga o le suka i le toto.

Togafitiga o le faʻamaʻi e faʻatatau i luga o lona ituaiga. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, e manaʻomia le puleaina o le inisalini i le olaga atoa, lea e totogi ai lona toesea i le tino. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e aofia ai mea taumafa taumafa. Afai e le aoga lenei fua, e faʻaaogaina fualaau faasaina. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le inisalini o inisua ua faatonuina.

I le taimi nei, o togafitiga faʻaineneraina o le inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, lea e fesuisuiaʻi i le umi o le faʻalauiloa. I le faʻaopoopoga, i nisi tulaga, o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le inisalini.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaopoopoga o le aafia o le maʻisuka o meaai ia i le gaʻo vailaʻau masini, lea ua matua salalau i taimi talu ai nei.

1-2 sipuni o le birch buds mo le 2 ipu fufuluina vai, tuu mo le 6 itula, sosoo ma le vevela. Inu 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso.

Sasaʻu 2-3 sipuni tele o pi pi mama o pini masani i totonu o se vevela, sasaa 2 ipu vai inu ma tuu mo le 6 itula, ona toso ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina i le amataga o le maʻisuka.

1 sipunamu o le vao vao dioica net net 1 le vai inu, tuu mo 15-20 minute ma le vevela e ala i le susu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o aʻago mago ma laʻau tilati lafoaʻi 1 le ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻamalosi mo le 30 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Liligi 1 le sipunipuni o pakete mamago ma le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute, faʻamalosi mo le 30 minute, ona faʻasolo ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

1 le sipuniti o le vavalaʻau faʻafefeteina fugalaau fuʻu 1 le vai inu, tuʻu mo le 20 minute ma le vevela. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

3 punetini o le vaovao suamalie Hypericum perforatum mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 3 itula, ona fai ai lea. Inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.

1 sipuniti o laʻau matutu o le plantain mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 15 minute, maunu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Liligi le 1 sipuniti o laʻau tilati mamago ma le 1 ipu fufulu vai, tuʻu mo le 30 minute i se mea mafanafana, ona aʻafia ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso. O lenei mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina i uluaʻi ituaiga o le maʻisuka.

Liligi le 2 sipuni tele o fugalaau fugalaau mama i totonu o le 2 ipu vai inu, tuu mo le 20-30 minute ma le vevela. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o laʻau mamago o le bearberry masani ona sasaa 1 le vai inu, kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

4 punetini o rhizomes matutu o le fufusi wheatgrass ia 5 ipu vai, faʻafefete e faʻaitiitia ai le volume e le 1/2, ona faʻamaʻi. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

2 sipuni tele ole launiu mamago mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 20 minute ma le vevela. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

2 teasisi o laulaau mamago lauulu mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 30 minute, ona fai ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o laulaau mamago lau 1 le vai inu, faʻaauau pea le vevela mo le 5-10 minute, faʻasolo mo le 2 itula, ona aʻafia ai lea. Inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.

O lenei maʻi, lea ua sili ona taatele i le taimi nei, ua mafua ona o le vaivai faifaipea, lea e le mou atu e tusa lava pe ua uma se malologa umi. E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le mafaufau ma le tino.

E maitauina o le toatele o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e nonofo i itulagi ma tulaga le lelei o le siosiomaga ona o le faʻaleagaina o le siosiomaga poʻo le faʻalauteleina o le faʻasalalau. O se taunuuga o le aʻafiaga o nei mea taua, ua faʻavaivaia ai le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le faʻafouina o siama lema ma le faʻaleagaina o le tino tutotonu. E tatau ona maitauina i tamaitai e masani ona matauina le vaivai o le maʻi tigaina nai lo alii.

O le tetee o le tino i aʻafiaga o mea leaga e fuafuaina e le setete o le popole ma le puipuia o le tino, e pei foi o le ogatotonu o le tino, hypothalamus ma le pituitary gland. O se vaega tāua i le atinaʻeina o le gasegase gasegase tumau e taʻalo i le solia o le fegalegaleaiga i le va o nei faiga ma okeni. O le mea sili ona taatele o le faʻamaʻi o se lagona faifai pea o le vaivai, lea e matua tutusa lava ma se maʻi tigaina matautia.

O le masani lava, o le maʻi e atiaʻe e faasaga i se talaaga o malulu poʻo faʻamaʻi viral, e pei o le tonsillitis, flu, SARS. O faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le tiga ma le vaivaiga o le muscle, le sola, faʻafefe o lagona, atuatuvalega, ma le le mafaufau. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le vevesi ma le vevela, ma tumau pea mo le tele o masina. I nisi tulaga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le afaina o le lymphodes.

Ae ui i lea, talu ai o faʻamaoniga o le maʻi vaivai o le gasegase o le tino, o le suʻesuʻega faaiu e faatoa faia pe a maeʻa suʻega e lua, o le vaeluaga lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina.

E le o fomaʻi uma e iloa le i ai o lenei faʻamaʻi. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e maua se fomai agavaa, o le o le a faatonuina le togafitiga talafeagai, e le aofia ai faamaʻi e pei o le hypoglycemia, anemia, tele sclerosis, gasegase tumau, leukemia, le atoatoa le valve valve, maʻi Alzheimer, hypothyroidism, lupus Hodgkin's emphysema.

E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona fuafua pe o se mataupu faapitoa e fesoʻotaʻi ma le vaivai masani faaletino.

Isi auala e togafitia ai le gasegase vaivai masani

Inu birch sap 1 cup 3 taimi i le aso mo le 1 masina.

2 sipuni tele o fatu o le parsnip inoculum mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 30 minute, vevela. Inu 1/2 le fagu 4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

1 sipunipuni o mea faʻapipiʻi mamago o le faʻafefeteina eleele mo le 1 ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma vevela. Ave le 2-3 punetini 3 taimi i le aso.

1 sipuni vaovao o le mutia o le manulele mauga (knotweed) sasaa atu le 1 ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma vevela e ala i le susu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

Liligi le 1 sipunifi o lau o le verbena officialinalis i totonu o se ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma vevela. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

50 g o otaota vao mamago mago ile 1 lita o le vai inu, tuu mo le 2 itula, ona aʻafia ai lea. Liligi le afaina i totonu ole taele ile vai vevela ile 36-37 ° C. Fai le faiga i le po. O le togafitiga e 12-14 taualumaga.

1 sipunipuni o aʻa o chicory lūlū le 1 ipu vai inu, faʻaalu pea le vevela mo le 10 minute, ona aʻa ai lea.Ave 1 le sipunipuni 4 taimi i le aso.

1 sipunipuni o aʻa o chicory sasaa le 100ml o le ava malosi ma tumau mo le 7 aso. Ave faʻasolosolo solo o le 20-25 faʻafefe 3 taimi i le aso, faʻasolosolo i sina vaega o vai ua tunu.

1 sipunipuni o laumarymary lau 1 ipu vai inu, faʻaalu pea le vevela mo le 10 minute, ona aʻa ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Liligi le 1 sipunifi o lau o le alo tamaitai ma le 1 ipu vai inu, tuu mo le 30-40 minute ma le vevela. Inu le fua i le ituaiga o vevela 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso.

2 sipuni vavalaʻau o dried rosehips mo le 1 ipu vai vevela, faʻafefete i luga ole vevela mo le 10 minute, tuʻu mo le 30 minute. Inu 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.

1 sipunipuni o fualaau o viburnum suamalie 1 ipu vai inu, tuu mo le 1-2 itula, ona tosina ai lea. Inu 1/2 ipu 2 taimi i le aso.

Faʻafefiloi 2 sipuni tele o laulaʻau vao, 2 sipuni tele o lau o le willow-tea, 2 punetēpu o laʻau fugalaau, 1 sipunamu o laʻau paʻu, 2 punetēpu o faʻavao o le rose, 1 sipunipuni o Hypericum perforatum, 1 sipunu o thyme, 2 sipuni tele o fuga linden. 2 sipuni tele o le aoina mo le 500 ml o le vai vevela, aumai i se vevela i totonu o se atigipusa ua faamauina, ona sasaa lea i totonu o se vevela, faamalosi 1.5 itula ma le vevela e ala i le susu. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.

O le maʻisuka o le mafuaaga lea o le vaivai o taimi uma. Afai e te mafatia i lenei faʻamaʻi, ona e iloa muamua lea. Ia i ai pea le vaivai ma le le fiafia e avea ma au soa e faavavau? Mafaufau i ai! I le uma, o le maʻisuka i le taimi muamua e iloa ai o ia lava o le vaivai le tumau.

O le maʻisuka e lua auala e "ofuina" ai o tatou tino:

I lenei tulaga, glucose, o lona uiga, "o lo tatou malosi", e le o taofia e fufulu ese mai le tino. I lenei tulaga, o le a naʻo lou fiaʻai, ae o le tele o lau 'ai, o le sili atu foi ona e lagona. O lenei tulaga e taua o le prediabetes. Afai o le maualuga o lou suka o loʻo maualuga pea, e le o se faʻamaʻi, ae o le mea e le amata ai le gaioiga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o maʻi e masani lava ona fiainu. Na te inu pea ma e masani lava, ona o lenei mea e le mafai ai ona moe atoatoa, aua o le po e masani ona mafatia o ia i "manaoga masani.

Afai e maua oe i le maʻisuka poʻo le vailaʻau, aua le faʻavaivai! O le saʻo ma le tausisia o faʻamaumauga a le fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e taulimaina uma le vaivai ma isi faʻamaoniga o le maʻi. Polokalame faʻapitoa - Valerian P, Pustyrnik P ma Levzea P. e mafai foi ona fesoasoani i le tau faasaga i le vaivai o taimi uma.

Sauniuniga tinawort faʻaaogaina e avea o se nofoaga mo le faateleina o le le mautonu o le namu, neurosis cardiovascular, hypertension, maʻi fatu fatu, myocarditis, thyrotoxicosis, insomnia, vegetovascular dystonia, neurasthenia ma psychasthenia, neurosis. O le faʻaaogaina o le tina i maʻi i le taimi muamua ma le maleopausal taimi faatasi ai ma le faaletonu o le tino o le tino e maua ai iuga lelei. O loʻo faʻamatalaina foʻi mo le neurosis o le gastrointestinal tract, flatulence, faʻasalaga pipisi.
Valerian P ua fautuaina ina ia maua se aʻafiaga i le tulaga o le atuatuvale o le popole, le mautonu, mafatiaga o le manava ma le fatu, neurodermatitis, faʻavevesi, gaogao, vailaʻau, sciatica, maʻi tigaina i luga o le palapala namu, migraine, moaopa.

Leuzea P fesoasoani e fiafia i le vaiaso atoa. O le fualaau faasaina "Leuzea P" o mea uma lava ia o le leuzea, ona o le gaosia e ala i le faaaogaina o le telefoni, o lona uiga, o le fesuisuiai i le vevela o le leuzea, o lona faatinoga e faaleleia atili e le vitamini C. Umi o le taimi ole taliaina:2-3 vaiaso mo tagata matutua 2-3 pcs. 3 taimi i le aso ma meaai.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona latou mataʻituina pea lo latou lelei. O vaivaiga lautele i le maʻisuka o se faailoga iloga o le tele o faʻafitauli e le manaʻomia. O le malamalama i mafuaʻaga ma faʻaogaina o le tulaga o le tulaga e mafai ai e oe ona puleaina le ala o le maʻi ma taʻitaʻia ai se olaga malosi ma faamalieina. Afai e le o iai ni faaletonu i le soifua maloloina, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi, ia suʻesuʻeina e iloa ai mafuaʻaga ma togafitiga saʻo.

O le le atoatoa o le inisalini ma le atinaʻeina o teteʻe mai le masini responsors i le tino e taʻitaʻia ai le mea moni o le kulukose e le ulu i totonu o le tino. O le mea lea, e le lava le malosi o le tino e faʻamautu ai faiga taua i le tulaga manaomia. O le faateleina i le glucose concentration e aafia ai puipui o toto toto, e mafua ai le tataina o toto. O se taunuuga, o totoga e maua ai le itiiti ifo o le toto ma meaʻai.

O le vaivai, vaivaiga o le muso ma le le toe maua o le malosi o ni faʻaaliga o le le lava o le gaʻo o le tino i le tino. I le leai o se togafitiga taimi, o le hypoxia o le faiʻai e tupu, ma i le auala sili ona le lelei - lona maliu.

Ole vaivaiga ole muscle, tiga o le vae, ma lagona le mautonu e mafai ona avea ma se faʻaaliga o faʻafitauli e pei o le neuropathy o le maʻisuka, vae o le maʻisuka, poʻo le faʻaleagaina o le tino. O le faʻasalaina o le toto ma le faʻalavelave o fiva namu e taʻitaʻia ai i ia soliga. I le aluga o taimi, o le maʻi le tumau ma le faʻavasegaina o vae. E le gata i lea, o le feusuaiga ma le faʻaitiitia o le libido e mafai ona avea ma faʻaaliga o le faaleagaina o le cardiovascular system.

O le le lava le vaivai ma le vaivaiga e faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino. O le maliu o le renal glomeruli e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le faʻamamāina o le toto, faʻavaeina o toto ma le faʻasologa o se numera o mea e ola ai le ola. Faatasi ai ma isi mea, e taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o le anemia ma sili atu le matelaina o le okesene i sela.

O le vaivai i le maʻisuka o se mea taua e iloa ai le faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai mo le faasaʻoina o togafitiga i le amataga. Faatasi ai ma mafuaʻaga ua faaalia manino ai:

  • fesuiaiga i le toto suka,
  • inisalini i luga o le maʻisuka ituaiga 1,
  • fua ole fua ole vailaau oona hypoglycemic mo le maʻisuka ituaiga 2,
  • o le atinaʻe o le hyperosmolar, hypoglycemic, ketoacidotic poʻo lactacidimic com,
  • faaumiumi o gaoioiga faaletino,
  • inu ava malosi
  • gasegase gasegase,
  • togafitiga o le cardiovascular system,
  • aʻafiaga namu
  • faʻamaʻi fatu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le vaivai tele ma le le aoga o le gaogao o se taimi e feutagai ai ma lau fomaʻi. O se olaga masani i le olaga atoa ma le faʻaaogaina o suka ma oloa o loʻo aofia ai, faʻatapulaʻaina o pata ma falaoamata, gaʻo, meaʻai, ulaula, suamalie suamalie, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o fesuiaiga i le glucose concentration ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Ae peitai, ia maua le aofaiga talafeagai o le malosi, meaʻai, vitamini ma elemene, ia aofia ai le aano paʻepaʻe (turuki, lapiti), iʻa, meaʻai susu susu e leai se sili atu i le 2% gaʻo, fualaau faisua fou ma fua e le faʻasalaina, suamalie ma suamalie i le taumafataga.

Mo le maualuga ma le ola lelei, taumafai e pulea le hemoglobin glycated, lea e le tatau ona sili atu i le 7.5% i le plasma toto. Faʻaalu le suʻega faʻatasi i le tolu masina.

Vaavaai lau anapogi kullukose ma pe a maeʻa taumafa, faʻapea foʻi ma le taimi e te momoe ai. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le fatu cardiovascular, faaleagaina fatugaʻo ma le ate, pulea le spectrum spectrum: cholesterol e le sili atu i le 4.8, lipoproteins le maualalo i totonu o le 3 mmol / L. I se faaopoopoga, ia faamaumau le maualuga o le toto i le taeao ma le afiafi, ausia o latou tulaga maualuga e le sili atu i le 135/85 mm RT. Art. E le gata i lea, o le a aoga le suʻesuʻeina o le fomai tipitipi faalua i le tausaga. Asiasia le fomaʻi maʻi ma le neurologist i le tasi kuata kuata.

E tatau ona fuafua e le fomaʻi togafitiga faʻafaʻasalaga i luga o le suʻesuʻega, aoina o talafaʻasolopito ma faʻamaumauga mai iʻuga o suʻega suʻesuʻe. Atonu e ono manaʻomia le faasaʻoina o meaai paleni po o ituaiga olaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo se suiga i le fua, o le toe faʻaleleia o auala. I tulaga ogaoga, o togafitiga faaumiumi i tulaga tumau e le o taofiofia. O le aofai o togafitiga talafeagai e fuafuaina e le fomaʻi.

Vaivaiga ma le maʻisuka ituaiga 2: faʻafefea ona foia se malepe?

I le maʻisuka, o le kulukose e le mafai ona oʻo i totonu o masini ona o le leai o le inisalini po o le leai o se lagona i ai. Nai lo le faʻaaogaina mo le malosi, o le kulukose e tumau i totonu o le toto.

O maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le faaleagaina o le puipui vascular, ma i le taimi nei, o okeni e afaina mai le le atoatoa o meaʻai.

O le mea lea, o lagona o vaivaiga, vevela vavalalata ma le vaivai tele eo faatasi ma tagata mamaʻi ma le maʻisuka toetoe lava o taimi uma.

O le vaivai i le maʻisuka o se tasi lea o faailoga o faʻamaʻi ma e aliali mai i le amataga o le maʻi. Le lava le malosi o le malosi ona o le le mafai ona gaosia le glucose e oʻo atu ai i vaivaiga lautele, faateleina le vaivai i le lava o meaai paleni ma le vaivai faaletino.

O le mafuaaga lona lua e lagona ai le vaivai o le maʻisuka ona o lo latou gaʻo toto e fesuisuiai. O le toto maualalo e mafai ona maua mo mafuaʻaga nei:

  • Se fualaau tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka.
  • Suiga o fualaau faasaina.
  • Taʻaloga umi.
  • Tatalo se taumafataga.
  • Inuina o le ava malosi, aemaise lava i luga o se manava gaogao.
  • Meaʻai masani, anapogi ao ave fualaau e faʻaitiitia ai le suka.
  • Gastroparesis (faʻasaina o mea gaʻo gaʻo).

O le hypoglycemia i le maʻisuka, faʻaopoopoga i vaivaiga, e faʻaalia i le paʻu paʻu, salu, gatete ma le fiaai. E le mafai e tagata maʻi ona taulai atu, e mafai ona latou foia le popole popole, osofaiga.

Faatasi ai ma le faateleina o le hypoglycemia, afai e le taliaina le glucose po o le suka, o faaletonu o amioga e atiaʻe, ua le mautonu le mafaufau, o tagata mamaʻi ua le atoatoa ma le le fiafia i avanoa.

Ina ia manumalo i se osofaiga o le hypoglycemia, ua lava le ave o le lauti suamalie, fualaau kullucose mai le 2 i le 4 fasi vaega, pe naʻo le 'ai. Togafitiga o le hypoglycemic coma e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le afaina, le solia o vailaau faatonuina, teena le togafitiga, faʻaaogaina o le ava malosi, fatu ketoacidosis o le maʻisuka. Ona o le le lava o le inisalini, ua amata ai le malepelepe o gaʻo i le gaʻo susu. O le kulukose maualuga i totonu o le toto e aumaia ai le tele o vai. Ua sau le fia inu.

I le taimi lava lea e tasi, o hormones o le talita i le tali i se pa'ū i le voluma o le felafolafoaʻi toto mafua ai le excretion o le potassium ma taofi le sodium i totonu o le tino.

O tagata maʻi i se setete o le ketoacidosis e maua le fiainu, palago mago, ma faʻateleina urination. Paʻu o le tino, vomiting, ma le manogi o le acetone mai le gutu e faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga.

Ina ia mafai ona foia vaivaiga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona tuiina le inisalini i se taimi vave e mafai ai.

O se tasi o mafuaʻaga o vaivaiga i le maʻisuka o le angiopathy - o se faʻalavelave e mafua mai i le faateleina o le kulukose i le toto felafoaʻi. I le faaleagaina o toto i totonu o totoga, o le leai o se toto totoga e atiina ae ma lenei, faatasi ai ma le le lava o le malosi o le taumafa mai le kulukose, e mafua ai le faalavelaveina o le faagaoioia o masini.

O le sili ona mataala i le matelaina o le fatu ma le faiʻai. O le mea lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le angiopathy, le tigā, ulu o le ulu, fatuga o le fatu e tupu. O tagata maʻi e ono popole e uiga i le le lava o le manava ma soʻo se faʻamalositino, vaivai. A faʻamuta le toto i le vaega o le faiʻai, o le faailoga muamua o le stroke e aliali mai:

  1. Faavaivai faafuasei i le afa o le tino ma le le mafai ona sii se lima, vae.
  2. O le lima ma le vae ua le mautonu, o se lagona o le ogaoga o le mamafa e tupu aʻe i totonu oi latou.
  3. Tautalaga tautala.
  4. Atonu ei ai se osofaiga o le vomiting.

O se tasi o mafuaʻaga o vaivaiga maso ma le tiga i pito pito i lalo atonu o le amataina o le polyneuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻateleina o le maʻisuka e fesoʻotai ma le le maua o le toto ma le faʻamalosi i totonu o namu filo o pito i lalo.

I le taimi lava e tasi, o ituaiga uma o le lagona e faʻaitiitia, tingling ma le le mautonu o vae e mafai ona vevesi, i le aluga o taimi, o faailo o vae o le maʻisuka ua faia - o le le faʻamalolo o maʻi ma le faʻaleagaina o vae. Ina ia taofia le atinaʻeina o le polyneuropathy, ua fautuaina e faapea o tagata uma e maua i le maʻisuka ile 4 tausaga poʻo le sili atu ole suʻesuʻega masani e le neurologist.

O le faʻaalia o le neuropathy o le maʻisuka i tamaloloa o le vaivaiga o feusuaiga. E faʻaititia le faʻaaogaina ona o le le lava o le toto ma le innervation o maʻi, o le maualuga o le testosterone fall and the sexual desire ua vaivai. O le faʻafitauli o le Erectile atonu o le mea muamua lea o le faʻaleagaina o lapisi, o se faʻalavelave faateleina o maʻi fatu.

O le vaivai ma vaivaiga e mafai ona avea ma se tasi o faailoga o le nephropathy o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le maliu o le renal glomeruli e tupu ma o le toto e le mafai ona faʻamaʻaʻaina atoatoa o mea gaosia i le gataifale. O fatuga foi e auai i le hematopoiesis, o le mea lea o le anemia e pipii ai i faailoga o le le atoatoa.

O nei mafuaʻaga o le mafuaʻaga lea o le faateleina o vaivaiga, taʻavale, fula, ma le tiga o le maʻi ma le nephropathy. Faailoga o faʻamaʻi o foliga vaaia o le popo i le urine, o se faʻalauteleina o le creatinine i totonu o le toto.

O faʻaaliga o vaivaiga i le maʻisuka e mafai ona taʻu mai ai se tikeri le lelei o le taui. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau e ese mai i le hypoglycemic e le mafai ona faʻaitiitia. O le mea e matua le fautuaina e fai, o le taumafai lea e faʻaleleia le malosi o vailaau vailaʻau poʻo mea inu caffeinated.

O le tausisia pea o le taumafataga ma le teenaina o suka ma oloa uma e aunoa ma se tuusaunoaga, o le faasaina o oloa o le falaoamata ma meaai gaʻo, suamalie suamalie, o le a fesoasoani e faaitiitia le vaivai i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le meaai e tatau ona i ai se aofaiga o polotini mai mea maualalo-gaʻo: meaʻai o le turuki mo le maʻisuka ituaiga 2, cheese cheese, fish, seafood.

Ia mautinoa ia i ai fualaau faisua ma fualaau e le i faguina. E tatau ona aofia ai suasusu suasusu suamalie, suasisi o le rosepa, suamalie mai kāloti, apples, pomegranate, blackcurrant i le taumafataga.

Ina ia faʻaleleia le gaioiga ma faʻaleleia le lelei o le olaga, e tatau ona e ausia faʻamaoniga nei:

  1. O le hemoglobin glycated: 6.2 - 7.5%.
  2. Glucose i le mol / l: i luga o se manava gaogao 5.1 - 6.45, pe a uma ona 'ai pe a maeʻa itula e 7.55 - 8.95, aʻo lei oʻo i le 7.
  3. Faʻamatalaga lipid: cholesterol 4.8, LDL itiiti ifo i le 3 mmol / L, HDL sili atu i le 1.2 mmol / L.
  4. E le sili atu le maualuga o le toto i le 135/85 mm Hg. Art.

Ina ia mafai ai ona iloa vave le faʻafitauli o le maʻisuka, ia tausia faʻamaoniga fautuaina o le metabolism o le gaʻo, e manaʻomia le mataʻituina masani o le soifua maloloina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina i aso taitasi le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao ma le lua itula pe a uma se taumafataga, pulea le toto i le taeao ma le afiafi.

Faʻatasi i le tolu masina, fuafua le igoa o le hemoglobin glycated ma maua mai fautuaga mai le endocrinologist e uiga i le faʻasaʻo togafitiga. Pe tusa o le faalua i le tausaga, siaki le faʻamaoniga o le gaʻo gaʻo, maua se suʻega tipitipi. Faʻatasi i le 4 masina e te manaʻomia e asiasi atu i se fomaʻi maʻi ma se neurologist. O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i ituaiga uma o faafitauli i le maʻisuka.

O le gasegase tumau ma le vaivai faifai pea o faailoga ia o le malosi o le hypoglycemia ma le malosi o le inisalini.

Afai e te fesili ifo ia te oe lava pe aisea ua e lagona ai le lemu, o le tali o le i ai lea o faafitauli i le suka o le toto, e mafua ai le faʻaalia o le hypoglycemia ma le faʻamalosia o le inisalini. Saili pe o le a le uiga ma pe faʻapefea ona faʻalelei e faʻavavau, pe a faʻaoga ia oe.

O le tele o le vaivai e le lava le lelei, ae o faafitauli i le faatonutonuina o le suka toto e mafai foi ona oo atu ai i le sili atu o le taufaafefe, e aofia ai maʻi fatu, stroke, cancer, dementia, ma le sili atu.O se lagona faifaipea o le moe ma le vaivai faifai pea o faailoga masani ia o le hypoglycemia ma le malosi o le inisalini.

O se meaʻai masani a Amerika e maualuga i suga faigofie ma meaai gaosi ua lauiloa mo le faʻapogai o faafitauli i le faatonutonuina o le toto suka. I se taimi puupuu, o meaai e tumu i gaʻo ma meaʻai gaʻo (pei o falaoamata paʻepaʻe) e mafai ona faʻaosofia ai oe i fesuiaiga masani i le toto suka. O nei fesuisuiai malosi i le maualuga o le suka i le toto pe a e sosolo suga e vave lava ona e lagonaina le vaivai, popole, le fiafia, ma le fiaaai.

O le gasegase tumau, ma isi faailoga o le dysregulation o le suka toto pe a uma ona 'ai meaai maualuga-carbohydrate e le masani ma maloloina. O faailoga aloaʻia ia o le mea e taʻua o le hypoglycemia faʻamalosi, ma e mafai ona avea ma faailoga o le inisalini, lea e sili atu le ogaoga ma e ono avea ma se faailoga muamua o le maʻisuka, e tusa ai ma le tala o le soifua maloloina o loʻo iai i le Endocrinology, Diabetes and Obesity

E faʻafefea ona aʻafia le suka ma le suamalie ma se lagona o le gasegase faifai pea, gasegase o le tino, ma uiga o le inisalini

O le mea lea, o le 'aiina o meaai ma se "upusii maualuga glycemic index" o lona uiga o loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, lea e vave tuʻuina atu a latou suka i le toto. O mea taumafa e maua ai le maualuga o le igoa, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega i tagata, e taʻitaʻia ai i taimi uma o le moe, lelava i le ao, le lava le moe, ma faʻagesegese galuega faʻatino.

I le taimi mulimuli, o meaai e tumu i calories gaogao, gaʻo suamalie faamama (falaoa, pasta, rice, pateta), suka, ma meainu suamalie (sodas, suamalie, mea inu taʻavale) e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai ma le tumau i taimi uma, o ni faʻamaoniga o le faʻamalosia o le inisalini ma prediabetes.

E faʻapefea ona atiaʻe faʻamaoniga o le inisalini?

O le faagasologa i aso uma o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o meaai faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o meaʻai gaʻo sili ona faʻamamaina, o le pancreas e maua ai le tele o inisalini i se taumafaiga e faʻaitiitia le toto suka. I le gasologa o taimi, o ou sel e amata ona avea ma puipuiga, pe tetee, i le tele o inisalini. A oʻo mai le faʻamalosia o le inisalini, e tupu aʻe faʻamuamua e avea o se faʻamaʻi.

O le mea e leaga ai, o uluai faailoga o le faʻamalosia o le inisalini, e pei o le hypoglycemia faʻamalosi, e masani ona faʻafefeteina ma e masani ona le amanaiaina e tagata e fesootaʻi ma lo latou lagona faifai pea o le moe.

O le hypoglycemia faʻamalosi, lea e mafai ona tupu i le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, e faʻaalia i uiga o le maualalo o le toto toto, e pei o le vaivai, vaivaiga, vevela, vevela, gatete, palapitations, popolega, inu, fiaai, ma faigata i le mafaufauga e tupu pe a uma pe faʻapefea ona e 'ai suauu poʻo gaʻo vailaʻau faʻamalosi.

O se taumafataga o le taeao e aofia ai le tele o kofe suamalie ma paluga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a avatu ia te oe se malosi tele o le malosi, ona o le maualuga o lou suka toto ma le inisalini e maualuga maualuga. Ae ui i lea, o lenei, e mulimuli mai i le pa'ū mataʻina o le maualuga o le suka, ma e te iloa ai faʻaalia o le maualalo o le toto, e pei o le momoe mausali.

O aʻafiaga umi o aʻafiaga o le faʻamalosia o le inisalini e ogaoga ma matautia.

O le maualuga o le insulin maualuga e faigofie ona fuaina e lau fomaʻi o se faailoga iloga lea o le faʻamalosia o le inisalini. O maualuga maualuga o le inisalini e mafua ai ona vaivai le tino o lou tino ae faʻapupulaina ai le gaʻo i le manava. O ona taunuuga, e faaopoopo atu i le faalauteleina o le puʻu ma le lagonaina o le moe pea, e matautia. O maualuga maualuga o le inisalini ma faʻamaoniga o le faʻamalosia o le inisalini e fesootaʻi ma le maualuga o le toto maualuga, maualuga le cholesterol, maualuga tiglyceride, feusuaʻiga le maualalo, le mafaufau, atuatuvale, maʻi fatu, stroke, dementia, cancer - o maʻi masani. Ma o se tagata e iai le faʻamaʻi ile inisalini o le a tupu ai se tasi poʻo le sili atu foi o nei faʻamaʻi tuga na sili atu nai lo le masani.

Afai e te fesili ifo ia te oe lava pe aisea ua e lagona ai le lemu, o le tali o le i ai lea o faafitauli i le suka o le toto, e mafua ai le faʻaalia o le hypoglycemia ma le faʻamalosia o le inisalini. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e faʻaitiitia le aofaʻiga atoa o lau taumafa. I le faaopoopo atu i faafitauli i le maualuga o le toto, o loʻo i ai le tele o isi mafuaʻaga autu o le le lavava e masani ona le amanaʻia e fomaʻi, e pei o le "maʻi leʻo ma le faʻalaumalie.

Ua faailoa mai e saienitisi uiga o le lelava masani i le maʻisuka

O Martin M. Gedengdrop o le University Radboud University Nijmegen Medical Center i Netherlands, faatasi ai ma a latou paaga, na faatusatusa le tulaga o le 214 tagata ua filifilia i fafo e filifili ai le tulaga masani, aafiaga, ma le fuafuaina o le vaivai o taimi masani.

Fesili ma faʻamaumauga a le fomaʻi na faʻaaogaina e suʻesuʻe ai le vaivai o le tino, faaletonu o le tino, ma le tulaga o le soifua maloloina. O le siakiina umi o le kulukose o le toto na faia mo le 66 tagata gasegase faatasi ai ma se paʻu eletise faaonaponei mo aso e lima.

Ua maua e saienitisi e faapea o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 atonu o le a sili atu ona latou faitio i le lelava masani nai lo tagata auai mai le vaega pule (40% ma le 7%). Na sili atu le tele o faʻamaʻi gaioiga na maua i tagata e le mafaʻatasi le vaivai, pe a oʻo i le taimi mulimuli o le mea sili lea ona faʻalavelave.

O le le lava le taimi e tele lava ina fesootaʻi ma tausaga, faanoanoaga, tiga, faafitauli i le moe, maualalo le popole mo le vaivai ma le gasegase faaletino. O gasegase o le gasegase masani na faʻaalu sina taimi itiiti i se tulaga o le hypoglycemia (0.07 i le 0.12), ae o le kulūkose e leʻi fesoʻotaʻi ma le vaivai tele.

"O le le lava o le vaivai e le mautonu ma e faʻapitoa ona faʻalauiloa i le maʻisuka ituaiga 2. O le taua tele o fegalegaleaiga ma fesuiaiga o mafaufauga-amioga ma le vaivai o le fegalegaleaiga ma le suka o le toto e fautua mai ai o gaioiga o amioga e mafai ona aoga i le togafitia o le lelava tumau, "na tusitusi ai tusitala.


  1. Katkova M.S. E faʻapefea ona avea ma meaai ma le maʻisuka. Brochure, St. Petersburg, St. Petersburg Sisuka Society, 1994, 53 p., Circulation e le o faamaoti mai.

  2. Perekrest S.V., Shainidze K.Z., Korneva E.A. Faʻatonuina o uʻamea e aofia ai le uʻamea. Faatulagaga ma galuega, ELBI-SPb - M., 2012. - 80 p.

  3. H. Astamirova, M. Akhmanov "Tusitaulima o Tisuka", vasega atoatoa ma faalautele. Moscow, EKSMO-Press, 2000-2003

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Suiga o suāuʻu

E le gata i tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa lenei aafiaga ia i latou lava. A oʻo le glucose i totonu o le toto, ma o le inisalini e faʻaitiitia ai, o loʻo i ai se lagona o le le mautonu ma le vaivai. Afai e te malamalama o le a tupu tele lea tulaga i lou lelei, taumafai e 'ai meaʻai faatasi ma se faasinomaga o fuainumera faʻasolosolo ina ia maua ai le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia o le suka.

Le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka

O le vaivai e mafai i le tali atu i se tali e le lelei. E le gata i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻatuai (nephropathy, polyneuropathy, faʻamaʻi o le cardiovascular system), e mafai ona tupu mea e le mafai ona tupu.

Iloilo e le aunoa e iloa ai faʻamaʻi i le amataga. O le vaivai i lenei tulaga o le uiga sili lea ona leaga.

Televave po o lalo ifo o le mamafa, le lava o mea e faʻasolosolo

Matou te aufaatasi i le tasi mo le mafuaaga e tasi o nei mea uma e fesootai ma meaʻai. I le pito i luma o le paleni. Faʻasaʻoina o mea taumafa e tatau ona faia i le feutagai ma se fomaʻi.
I le tulaga o le gau o le mamafa, e faigofie lava ona paʻu i totonu o le mailei ban-stall-ban. Afai o le ae maua le mamafa, ona mafai lea ona faʻalavelave tele le pulea lelei o le pule. E le gata i lea, e fautuaina e faaopoopo atu e le gata ona o le tino o le tino. O se suʻesuʻega o lou tulaga e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi, ma filifili se lisi paleni.

Ina ia malamalama i meaʻai o loʻo e misia, e manaʻomia lou suʻeina o le suʻega toto mo elemene ma vitamini. E le tatau ona e ofoina atu ni mea faaopoopo faaopoopo. Aisea? Faitau le tusiga: Ina ia inu pe le inu vailaʻau faʻamaʻi?

Vaega o le mafaufau

O le manaʻomia o le mataʻituina e le aunoa e mafai ona vaivai. O le ola pea i taimi masani ma popolega e mafai ona oo atu ai i le vaivai, mumu, ma e oʻo lava i le atuatuvale. I se tulaga o le atuatuvale, tatou te le mafai ona fiafia e oo lava i mea tatou te sili ona tatou fiafia i ai.
Afai e te malamalama o loʻo leiloloa lou malosi, moe le lelei, ona le toe ala lea ma ua malepelepe, e tatau ona e alu i le auala e faʻaaogaina ai. Afai o nei tulaga e le fesootai i le soifua maloloina faaletino, ona tatau lea ona e vaai i totonu ia te oe lava. Faʻaolaina oe lava i ni tagata fiafia ma mea e tutupu. Atonu o le a fesoasoani e suia le tulaga i le nofoaga o loʻo e nofo ai. Talanoa faʻatasi ma uo ma aiga.
I le tulaga o tulaga sili atu ona ogaoga, atonu e manaʻomia le fesoasoani faʻapitoa.

Saienitisi Saienisi le mafuaʻaga o lo tatou faiʻai o se osofaʻiga o se faʻasalaga o hormones e nafa ma le taua ma le fiafia: faia mea e te alofa i ai, taʻaloga, ata.
O se taumafataga lelei e maua ai foi e oe se lagona o le malosi. Ae taumafai ia aua le faʻaaogaina ma le malamalama i mea e lelei ma lelei ma mea e le o iai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata latou te taumafai e faʻamaeʻa atoa ia gaʻo mai le meaai. A tatou taumafa i meaai vaivai, e masani ona tatou lagona le malosi atili ia i tatou lava. Ae o le teena atoatoa o gaʻo o le a oʻo atu ai i le tulaga faʻafeagai - vaivai, faʻanoanoa, suia o lagona ma faafitauli faʻaogalua.
I le tulaga o le maʻisuka, o le leai o fesuisuiai mataga i le suka ma le faaitiitia o le numera o vaega o le hypo- ma le hyperglycemia e taua tele. Taumafai ia faateleina le pulea o oe lava ia ma ia malamalama pe afai ei ai ni pito i luga o nofoaga tauaso. Fiafia meaai maualalo GI.

Afai e le mafai ona e feagai ma le vaivai, talanoa i se fomaʻi.

Aisea tatou te vaivai ai ona o le maʻisuka

E tele mafuaʻaga e mafua ai le le lava o le vaivai:

  • E oso i le toto kulukose,
  • Isi faailoga o le maʻisuka
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Faʻafitauli tau mafaufau ma faʻalagona e fesootai ma le maʻisuka,
  • Totogi mamafa.

Sei o tatou talanoa atili e uiga i mafuaaga taitasi.

Suauu toto suka

O le maʻisuka e aʻafia ai pe faʻafefea ona pulea ma faʻaaoga e le tino le suka. A tatou 'ai, o le tino e faʻaumatia meaai i ni suga faigofie. I le maʻisuka, o nei suka e faʻaputuina i le toto nai lo le ulu atu i sela e manaʻomia ai le suka e maua ai le malosi.

Afai e le mauaina e sela sela, o loʻo faʻaalia, e aofia ai, i se lagona o le vaivai ma vaivaiga. Vailaʻau mo le maʻisuka, e pei o le inisalini ma le metformin, fesoasoani i lenei suka ia ulu atu i totonu o siama ma puipuia mai le maua i totonu o le toto.

O se aʻafiaga o le aʻafiaga o le maʻisuka atonu e maualalo le suka, o le hypoglycemia. Ma o ia, i le itu, e mafua ai lagona o le vaivai, aemaise lava mo i latou oe lagona le maualalo le toto suka. O lenei vaivai e mafai ona umi le umi talu ona mavae le mea na tutupu i le glycemia.

Isi faailoga o le maʻisuka

O isi faʻaaliga o "maʻi suka" e mafai ai foi e se tagata ona lagona le vaivai i taimi uma. E aofia ai:

  • Faʻavaʻa vave
  • O le fia inu ma le susu
  • O le fiaaai
  • Paʻu le mamafa o le mamafa
  • Vaʻai matala.

I latou lava, latou te le faaopoopoina le vaivai, ae faateleina le malaise lautele. Ma o le mea tonu lea e faʻaumatia ai se tagata i le mafaufau ma le faaletino. E le gata i lea, o nei faailoga e faʻalavelave ai le moe, mafua ai ona e ala i ni nai taimi i le po, ona e alu lea i le faletaele pe inu vai. O se moe le mautonu e faasolosolo lava ina liua ma na o le faaopoopo ai le vaivai.

Maʻi faʻamaʻi

O nei faʻafitauli e masani lava ona tupu pe a tumau le maualuga o le suka toto mo se taimi umi. O mea e tatau ona e gauai i:

  • Faʻamatalaga o fatugao, e aofia ai le faʻailoga fatu,
  • Fomaʻi masani
  • Loto fatu
  • Nama faaleagaina (neuropathy).

O nei faʻafitauli ma fualaau faʻaaoga e togafitia ai i latou e mafai ona faateleina ai le lagona o le vaivai faifai pea.

Soifua maloloina o le mafaufau ma lagona

O le ola ai ma le maʻisuka e matua aafia ai le soifua maloloina o le mafaufau o se tagata. E tusa ai ma se suʻesuʻega na faia i le 2016, o le atuatuvale i tagata e maua i le maʻisuka e atiae 2-3 taimi sili atu nai lo isi. O le atuatuvale e faigata ai le pulea o le suka, e moe ai le moe, ma eo mai faatasi ma le vaivai tele.

I le faaopoopo atu i le atuatuvale, o tagata e maua i le maʻisuka ua masani i le popole e uiga io latou soifua maloloina. Ma o le popole faifai pea e talitutusa lava ma ona aʻafiaga le lelei ile tino ma le atuatuvale.

Totogi mamafa

O le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai ni paʻu faaopoopo pe sili atu foi meaʻai e le faʻavalea ai a latou au. O le a le mea e fesootaʻi ai le mamafa ma le vaivai:

  • O mea sese i le olaga e tau atu i le maua o le mamafa, e pei o le leai o se gaoioi malosi po o meaai le lelei,
  • O le siʻitia o se tino mamafa e manaʻomia ai le tele o le malosi,
  • Moega o le moe ona o faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le tele o meaʻai, e pei o le moe i le moe (faʻailoga faʻafuaseʻi i se miti).

Auala e taulimaina ai le vaivai o le maʻi suka

E i ai le tele o suiga o olaga e mafai ona fesoasoani e tau ai le maʻisuka ma le vaivai:

  • Ausia le mamafa o le soifua maloloina (maua pe leiloa kilokalama, fuafua i le tulaga),
  • Tumau masani
  • Soifua maloloina
  • Lagolagosua i le maloloina o le moe maloloina, e aofia ai masani, lava le moe (7-9 itula) ma malologa aʻo lei malolo se po,
  • Faʻamalosia lagona ma le faʻaitiitia o le faʻavaivai,
  • Lagolago mo uo ma aiga.

O se fuataga sili ona lelei i le tau faasaga i le vaivai o taimi uma o le a avea ma taui lelei mo le maʻisuka:

  • Le siakiina pea o le kulukose o le toto
  • O se vailaʻau faʻamalosi ma se meaʻai faʻatau faasaina
  • Ave uma fualaau ua faatonuina e lau fomaʻi
  • Taimi vave togafitiga o faʻamaʻi faʻatasi uma - cardiological, faʻalavelave, faʻavaivai ma isi.

Isi mafuaaga mafuaʻaga o le vaivai

E i ai mafuaaga, ma e le o tuusaʻo faʻatasi ma le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Maʻi gasegase
  • Le maʻio le maʻisuka
  • Anemia
  • Arthritis poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le mumū,
  • Hormonal le le atoatoa,
  • Moe moe Apnea
  • O aʻafiaga o fualaau.

Le taimi e vaʻai ai i se fomaʻi

I le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i taimi masani ina ia mafai ai ona mataitu ma pulea le atinaʻeina o le maʻi. Afai o le vaivai muamua e aliali mai pe faʻalavelave, asiasi i lau fomaʻi ina ia mautinoa o le togafitiga faʻasolosolo e le mafua ai ona e aʻafia ma aʻafia ai i le maʻisuka. Afai o le vaivai e alu faatasi ma faʻamaoniga e pei o fiva, fulafula, poʻo isi malaise, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o siama i le tino, o lona uiga e tatau ona iloa se fomaʻi!

O le vaivai taimi e matua faigata ai le ola, ae o le tulaga e mafai ona sili atu ona lelei pe afai e te faatumauina le maualuga o le suka i totonu o le tulaga ma suia le olaga e tusa ai ma fautuaga oi luga.

Tuua Lau Faamatalaga