Faʻafefea ona ave faʻamalosi: mea ua faʻamatalaina

O le vailaau o le vailaʻau o le Angiovit e faʻapipiʻiina i totonu o pepa faʻapipiʻi (10 taʻitasi i pusa tioata, 6 taga i totonu o se atigipusa pepa).

Faʻavae 1 papalama o fualaau faasaina:

  • Pyridoxine hydrochloride (vitamini B6) - 4 mg,
  • Folic acid (Vitamin B9) - 5 mg,
  • Cyanocobalamin (Vitamin B12) - 6 mg.

Pharmacodynamics

O falemaʻi faʻafomaʻi o le Angiovitis e mafua mai i le gaioiga o vitamini B na aofia i lona fatuga.

Folic acid o loʻo aʻafia i le faʻasologa o DNA ma le RNA, faʻapea foʻi ma vailaʻau amino, ma e nafa ma le erythropoiesis. O lenei vailaau e faaitiitia ai le lamatiaga o le le mautonu i le taimi muamua o le maʻitaga, ma o se auala foi e puipuia ai le le atoatoa o le gasegase o le fetal ma le cardiovascular system. O le faʻaleleia o le lipine gasegase e mafai ai ona aloese mai faʻamalologa o pito o le fomaʻi na mafua ona o le le lava o le faʻatonuga o lenei tino i le tino o se fafine maʻitaga.

Cyanocobalamin (vitamini b12) o se elemene taua o le tele o metabolic processes ma e aofia i le DNA faʻasologa. O le kulupu e nafa ma le gaosia o le myelin, o se vaega o le afu o fiva namu. Vailaʻau Vitamin B12 i le taimi o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le fausiaina o le faʻavafiti o neura o neura i le tamaititi. Cyanocobalamin faʻaleleia le tetee o le toto mumu mumu i le hemolysis ma faʻaleleia ai le gafatia o fusi e faʻafouina.

Pyridoxine (Vitamin B6) 'ave se vaega i le metabolism ma e taua tele mo le atoatoa o le faʻatinoga o le faʻaogatotonu ma le vaʻaia o le tino. Faʻamataʻuina o fafine maʻitaga, o lenei mea e puipuia ai le atinaʻeina o le gasea ma le vomiting. Vitamin B6 e faʻatagaina ai oe e faia mo le le lava o le pyridoxine i le tino e fesootaʻi ma le faia o fomaʻi faʻamataʻu aʻo leʻi maitaga.

Vitamini o le vaega B (B6, In12 ma le lipine) o vaega taua ia o le faiga o le homocysteine ​​metabolism. E mafai e le Angiovit ona faʻagaoioia ia enzymes autu o le faʻamalologa o le methionine ma le faʻasaina, cystation-B-synthetase ma le methylenetetrahydrofolate reductase i le tino. O le taunuuga o lenei mea o le faateleina o le methionine metabolism ma se faaitiitia i le maualuga o le homocysteine ​​i totonu o le toto.

O le Homocysteine ​​o se faʻamatalaga o suiga faʻapitoa i le tino o le tagata (maʻi o le neuropsychic, maʻi o le maʻitaga, maʻi fatu cardiovascular). O le faʻaaogaina o le Angiovitis o se elemene o togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona e faʻasalalau le maualuga o lenei tino i totonu o le toto.

Pharmacokinetics

O le gaʻo Folic e faʻaaogāina i le iniseti laitiiti i se saoasaoa maualuga, aʻo auai i le faagasologa o le toe faʻaleleia ma le methylation ma le faʻaaogaina o le 5-methyltetrahydrofolate, lea o loʻo i ai i le taʻavale telefoni. O le maualuga o le gasegase o le gaʻo e oʻo atu i le sili atu i le 30-60 minute pe a uma ona faʻapalaina.

Vitamin B absorption12 e tupu pe a maeʻa ana fegalegaleaiga i totonu o le manava ma le "Castle internal factor" - glycoprotein na gaosia e sene o le manava. O le maualuga o le faʻaogaina o se vailaʻau i le plasma e faamauina 8-12 itula i le maeʻa ai o le pulega. E pei o le folic acid, vitamini B12 aʻafia ai le malosi o le enterohepatic. O vaega uma e lua o loʻo faʻamaonia i le tele o faʻamaumauga i pulu plasma ma le faaputuputuina o latou meaʻai i le ate.

O aso uma, e 4-5 μg o le folate e faʻaaogaina e ala i fatugaʻo i le ituaiga o le folic acid, 5-methyltetrahydrofolate ma le 10-formyltetrahydrofolate. O le faʻamavae foi e faʻapena i susu o susu. O le afa afa o le vitamini B12 e tutusa ma le ono aso. O se vaega o le avega ua ave i le urine i le taimi muamua o le 8 itula muamua, ae o le tele o loʻo alu i le talo. E tusa ma le 25% o metabolites ua faʻateleina i feces. Vitamin B12 ulu i totonu o le pa puipui ma le susu susu.

Vitamin B6 e faigofie ona faʻafefiloi i totonu o le mea oona ma i totonu o le ate ua liua i pyridoxalphosphate - o le gaioiga malosi o lenei vaitamini. I le toto, o le faagasologa o le liua o le enzymatic o le pyridoxine i le pyridoxamine e tupu, lea e tau atu ai i le fausia o se tasi o oloa gaosia mulimuli-metabolic - 4-pyridoxyl acid. I totonu o masini, e maua ai le pyridoxine i le phosphorylation ma ua liua i pyridoxalphosphate, pyridoxine phosphate ma pyridoxamine phosphate. Pyridoxal i le taimi nei na faʻaaogaina i le 4-pyridoxyl ma le 5-phosphopyridoxylids, lea e faʻateleina i le urine e ala i fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Angiovitis e aofia i le togafitiga faʻapitoa o le cardiac ischemia, le faʻamalosia o le faiai o le atherosclerotic origin, ma le maʻi o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aoga tele mo le hyperhomocysteinemia (o se faʻamaʻi e tupu ona o le le lava o vitamini B6, B12, gaʻo siama).

E faʻaaoga foi le tiapolo i le taimi o le maitaga e faʻafaigofieina le taamilosaga faʻafefe.

Faatonuga faapitoa

E le tatau ona faʻasolosolo faʻatasi i le taimi e tasi le toʻasā ma fualaau faʻatele lea e faʻapipiʻi ai le toto coagulability.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona manatuaina o le gaosia o le siama e faʻaitiitia ai le aoga o le phenytoin, ma o lona aʻafiaga e aʻafia ai le aʻafiaga i le auala, triamteren, pyrimethamine.

I le taimi o le maʻitaga ma ao faagasolo le susu, o le vailaau faʻamalosi e faʻamaonia i se taimi atoʻa pe a maeʻa fautuaga faʻafomaʻi.

Tina ma le lactation

O le tofiaina o le Angiovitis i le taimi o le maitaga e fesoasoani e puipuia ai le hypovitaminosis matautia o vitamini B, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o tulaga faʻamaʻi faʻaleagaina i le fetus e pei o le vaivai o le puipuiga, le atoatoa o le fatu, le faʻapalaina faaletino o le vascular system, ma le faʻatuaiina o le tino ma le mafaufau.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le taimi o le maitaga o le maitaga, talu ai e faʻamautinoaina le atinaʻeina atoatoa o le fatugalemu o le tino o le fetus, le saʻo o le tuʻuina o laʻau o le embryonic ma o latou gaioiga faʻapitoa i le intrauterine ontogenesis.

Folk acid e alu i le susu susu, o lea e le fautuaina le fualaau faasaina i le taimi o le lactation.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Folk acid e faʻaititia ai le aafiaga o le phenytoin, lea e manaʻomia ai se faʻaopoopoga i le fua o le mulimuli. O faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi (faatasi ai ma togafitiga uumi), estrogens, anticonvulsants (e aofia ai le carbamazepine ma le phenytoin) faʻavaivaia ai le aafiaga o le gaʻo siama, o lea e tatau ai ona fetuunai lona fuainumera agai i luga. E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le acid Folqu acid pe a faʻapipiʻiina ma le sulfonamines (e aofia ai le sulfasalazine), colestyramine, faʻatagata (e aofia ai le magnesium ma le alumini).

Trimethoprim, methotrexate, triamteren, pyrimethamine o dihydrofolate reductase inhibitors ma faʻavaivaia ai le aʻafiaga o le gaʻo.

Faatasi ai ma le pulega tutusa a angiovitis ma le pyridoxine diuretics, o le hydrochloride e faʻaleleia ai o latou aafiaga, aʻo gaioiga levodopa pe a faʻapipiʻi ma le vailaʻau B6 faʻaitiitia. O le aʻafiaga o le aveina o pyridoxine e faʻasaina foi pe a faʻapipiʻi le vailaʻau faʻatasi ma le estrogen-containing contraceptives, isonicotine hydrazide, cycloserine ma le penicillamine. Pyridoxine e pipii lelei ma glycosides cardiac, e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o faʻamalositini konekarate e le myocardial tissues, faʻapea foi le aspartame ma le glutamic (o le tino e maua le tele o teteʻe i le hypoxia).

Le faʻaitiitia o le cyanocobalamin faʻaitiitia i lona tuufaatasiga ma sauniuniga faʻasaʻi, aminoglycosides, colchicine, viepileptic drugs, salicylates. O le aveina o le cyanocobalamin ma le thiamine e faateleina ai le lamatiaga o tali o le maʻi.

E tusa ai ma faʻatonuga, e faʻasaina le faʻataʻitaʻiina o le Angiovit i le taimi e tasi ma fualaau e faʻaleleia atili ai le toto.

O le analog sili ona taatele o Angiovitis o le Triovit Cardio i papa.

Faʻamatalaga e uiga i le Tiapolo

E tusa ai ma iloiloga, o le Angiovit o se faʻalavelave sili ona manuia ma le taugofie. O lona faʻaaogaina e maua ai le faʻamautuina vave o le setete o le cardiovascular system, ma togafitiga fualaau e fesoasoani e taulimaina ai ni nai aʻafiaga. O le Angiovitis ua faʻapupulaina i totonu o le polokalame mo le puipuia ma le togafitiga o maʻi fatu fatu, ona o ona vaega faʻamalosia e faʻamaonia ma faʻatonutonu le ola o le olaga, ma faʻaleleia atili lona tulaga i tagata gasegase e mafua i faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le tele o iloiloga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga fuafuaina e lelei foi. O togafitiga faasao e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia le setete o le soifua maloloina o le tina faʻamoemoe ma saunia le tino mo le fānauga. Ae ui i lea, ua fautuaina le Angiovit ina ia faia faapitoa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo le faʻasalaga talafeagai o paleni-electrolyte balance and metabolism.

Le faʻamoemoe o le vailaʻau

O fualaau faasaina o se sui sologa lelei i le puipuia ma le tetee atu i faamaʻi o le cardiovascular system. Ua faʻamaonia le ita mo le puipuia o:

  • afaina o le ischemic
  • suiga i le atherosclerotic i vaʻa toto (leiloa o mea e gaosia, faʻamalosia o puipui puipui),
  • faʻaleagaina o le myocardial e tulai mai ona o se taunuuga o le faamutaina poo le faigata i le tafe o le toto, lea e mafua ai le solia o le gaioiga o le cerebral ma le faaleagaina o le tino,
  • faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e faʻataunuʻu i le talaaga o le maʻisuka o loʻo agaʻi i luma (maʻi o le maʻisuka), faʻasologa o vailaʻau vaʻaia,
  • angina pectoris - faʻalavelave faʻafuaseʻi o le paʻu o le pusa e mafua mai i le leai o se toto e maua i le fatu,
  • thrombosis - intravascular toto totofaʻalavelave i le masani ai o le toto,
  • ogaoga o le maitaga,
  • faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻalavelave tutupu i le intrauterine.

O le Angiitis televitamin complex, lea e aofia ai vitamini B:

  1. B6 - e fai ma sui o se vaega o mea e manaʻomia mo le faʻavaeina o lela mumu ma mea faʻaali. Puipuia le matua, faʻaosofia ai le urination. Puipuia paʻu o le paʻu. E fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi: neuritis o vae (o nisi o ituaiga), gaogao, musele maso, faʻaitiitia le lagona o le tino.
  2. B9 o le gaʻo siaki, lea e aofia ai i le foafoaina ma le tausiga o le tulaga masani o suauu fou. O loʻo faʻamatalaina ai le manaʻoga mo lona i ai i totonu o le tino ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavaveina o le atinaʻe: i le amataga o le atinaʻeina o le intrauterine ma i le laʻititi. Folic acid faʻaitiitia le lamatiaga o le fananau mai o le pepe, o le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa o le faiʻai.
  3. B12 - o se mea talafeagai mo le faia o toto, faia o DNA. Aafiaga lelei ile faagasologa ole gasegase ole tino, e aofia ai ile fausia ole fiva. E lagolagoina le masaniga masani o le faʻaogaina o le tino: faʻaleleia lagona faʻalagona, faʻaleleia mafaufauga, faʻatuputeleina. Faateleina le malosi. I tamaiti e siitia ai le tuputupu ae. E faʻafaigofieina le taimi o le vaimatua, faʻaitiitia le tiga i le taimi o le faʻasologa.

E manaia lenei mea! O le a le Faʻasalaga ua faʻaaogaina?

Aveina o fualaau faasaina

'Ai leai se aoga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le mea lea e mafai ona ave le Angiovit i le aso i soo se taimi. O le aso fautuaina ole fua ole aso e 1 le papa.

O le tulaga masani o le taliaina o 20 pe 30 aso, o le fomaʻi o loʻo fuafuaina le taimi o le faʻatagaina, e faʻatatau i luga o latou tulaga maʻoti (i le amanaia o uiga o le tagata maʻi, maʻi faʻamaʻi, tulaga).

O le saoasaoa o le ulufale atu o fualaau faasaina i totonu o le toto ma le tino e mafua mai i le vave ona eli pe a ulu atu le fualaau faasaina i le manava.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻapea mai o le Angiovit o loʻo tumau ona faʻamalolo mo le 3 tausaga mai le aso na faʻasaoloto ai.

A maeʻa le aso e uma ai, ona tuʻuina atu lea o vailaʻau - e le talafeagai le ave, o le vailaau faʻamalo e le aoga ona mea aoga.

E tatau ona teuina le tiapolo i se nofoaga pogisa i le vevela o le potu (e le silia le 25 tikeri).

Faʻaiʻuga: aʻafiaga i itu

I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e le mafua ai aʻafiaga leaga. E leai lava se faʻasalaga i le ave o fualaau. O aʻafiaga o le angiovitis e aofia ai tasi le le faapalepale tasi po o le sili atu foi o mea oona.

E manaia lenei mea! Auala e ave ai vitamini Supradin: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le le faapalepale i le fualaau faasaina ua faaalia i totonu afaina o le tinofaʻaalia i:

  • lapataiga
  • sosoʻo faʻamalosi faʻatasi ai ma le faʻaleleia lelei
  • sasaina, fuga i luga o le paʻu (urticaria),
  • foliga le mafaamatalaina o foliga.

Mea e tupu faʻafitauli faʻapitoa (fulafula, afaina, paʻu, uu, tiga i totonu o le manava).

Angiitis ma le ava malosi

E faʻafefea ona tuʻufaʻatasia le ava malosi ma le Faʻamasino

FaatagainaLe fautuaina
Ae leʻi inu:

alii - ave le vailaʻau ile 2 itula,

fafine - i le 4 itula.

A uma ona inu ava malosi:

alii - ina ua mavae le 6 itula,

fafine - i le mavae ai o le 9 itulaFaʻaaoga faʻatasi o le angiovitis ma le ava malosi,

Inupia o le ava ao faia le vasega.

O le 'ava malosi i le ava malosi e le fautuaina, talu ai o le ava malosi faʻaitiitia le lelei fualaau faasaina, faaosofia ai le tupu mai o ni mea le lelei o le tino.

Fua mo aʻafiaga i itu:

  1. Taofi le ave ava malosi e inu ava malosi.
  2. I le isi 4-6 itula, inu vai tele.
  3. Faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi mo fautuaga.

Faatasi ai ma analogues o le fualaau faasaina o le Angiovit, i le tutusa o le tuufaatasiga ma le mataupu faavae o le faatinoga, ia tuufaatasia:

  1. Pentovit. E faʻaaogaina e fai ma fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino (neuralgia, asthenic circumstances, radiculitis).
  2. Paʻu. Ua faailoa mai mo le le lava o vitamini E, C, selenium ma le betacarotene. Fautuaina mo: tagata matutua ua gasegase le gaioiga o le galue ma faaitiitia le puipuiga o le polokalama feaveai i le taimi o le mamafa (mafaufau, faaletino), tagata ulaula, tagata o nonofo i tulaga o le afaina o fafo, o gasegase e aafia i ituaiga radiation.
  3. "Vitasharm". E fautuaina i le i ai o le vaega B ma le A hypovitaminosis. I le togafitiga o tui o le paʻu (ichthyosis, psoriasis, eczema).
  4. Fenyuls. Ua faailoa mai mo le puipuia ma le togafitiga o le anemia o tikeri eseese ma le natura: faatasi ai ma le faaumiumi o le puleaina, fuafuaina o le maitaga, gaioiga, lactation, ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, i le taimi muamua ma le taimi e maea ai. Faʻaaoga mo faamoemoega puipuia ma le togafitia o le le atoatoa o le vitamini B. Faʻaaogaina o se togafitiga faʻapitoa mo liona faʻamaʻi. E faʻaaogaina i togafitiga faʻa-kenecology ma obstetric.

Pe a faatonuina le Angiovit, aua e te suia oe lava mo fualaau faapena. Atonu latou te eseese ituaiga o faʻamatalaga.

Angiitis ao fuafuaina le maitaga

O le fuafuaina o le maʻitaga e aofia ai le suʻega atoa o le tina o loʻo faʻamoemoe, tausia o se soifua soifua maloloina. E fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻamalosi e faʻaleleia ai faiga faʻaleagaina, faʻamautuina le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le faʻavaeina o toto. O se tasi o togafitiga o le Angiovit ao fuafuaina le maʻitaga.

O vitamin B-vaega o vaega o fualaau faasaina e aofia ai i le fausia ma le masani ai o le galueaina o sela fou, lea e saofaga i fausaga manuia.

E manaia lenei mea! Faʻafefea ona ave le Magnelis B6: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le tofiaina o le Angiovit ao fuafuaina le maitaga e faʻamaonia e ala i le puipuia o le le lava o vitio B-kulupu, lea e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa ma le faaletonu o le fatu i le fetus.

O le le lava o le B-vitamini e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le gasegase e mafua ai faʻalavelave faʻalavelave i le atinaʻeina o le tamaititi. I le lumanaʻi, pe a fanau mai le pepe, e mafai ona faʻaalia i le tino, mafaufau, ma le mafaufau.

O le Angiovitis mo tagata o se faʻamatalaga talafeagai. E taua tele lenei mea mo le tama i le lumanai.

A o faagasolo le taimi fuafuaina, ua faateleina le fualaau faasaina vailaʻau vavave ma gaioiga, o latou uiga taua ma faʻamaonia, lea e faʻapupula ai avanoa o se faʻailoga faamanuiaina.

O le ita i le taimi o le maʻitaga ua faʻamaonia e toe faʻaleleia le manaʻomia mo B-vitamini - o se tasi o vaega sili ona taua o le vaitamini e tatau mo se maitaga faamanuiaina ma le atoatoaga ma le atinaʻe o le tamaititi.

O le angiovitis ma le folic acid e masani ona faatonuina i le taimi lava e tasi i le maitaga. O le sauniuniga ua uma ona i ai le fualaau tatau o le vitamini B9 (ole gaʻo), o le a faʻaaogaina ai se faʻaopoopoga faaopoopo o le suka? Aua e te fefe i le maualuga, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina se faʻaleleia atili o le B9, e faʻavae i luga o faʻamatalaga.

O le faʻaaogaina o le Angiovitis ma le B9 ua faʻamaonia pe a iai mataupu o le maitaga ma afaina pipili.

Tuua Lau Faamatalaga