Insuman® Basal GT

Insuman Basal GT 100 I.U./ml

Numera resitala: P Nu. 011994/01 o Iulai 26, 2004

Faʻavae

1 ml o le faʻamalologa e le faʻaituau mo le inisiua e aofia ai le 100 IU o le inisalini o le tagata (100% inisalini insulin protamine).
Tagata faʻatau: protamine sulfate, m-cresol, phenol, zinc chloride, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol, sodium hydroxide, vai chlorlorini, vai mo le tui.

Fale faʻamaloilo:

Contraindications

  • hypoglycemia,
  • faʻaaogaina o le hypersensitivity ile inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o vailaʻau faʻasaina, sei vagana ai mataupu e taua ai le togafitiga o le inisalini. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le Insuman Bazal GT e na o le faʻaleleia lelei o togafitiga faafomaʻi ma, pe a tatau ai, faʻatasi ai ma togafitiga faʻasaʻi.

Lapataiga ma faatonuga faapitoa

Malosiaga faʻafesoʻomaʻi faʻafuaseʻi o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola manu. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata maʻi i le inisalini o meaola, faapea foi le m-kesone, o le faapalepale o Insuman Bazal GT e tatau ona iloiloina i le falemai e faʻaaoga ai suʻega faʻapitoa. Afai i le taimi o se suʻega faʻapitoa o le suʻeina o le inisalini o le tagata (vave vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi. I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona fesuiaiga i iniseti o le tagata ona o le gaioiga o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola.
E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le tele o le inisalini e aveeseina e sili atu nai lo le manaomia.
E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailoilo e tatau ona faʻaalia i le maʻi poʻo isi e uiga i le paʻu mataʻutia i le suka o le toto. O nei mea e aʻafia ai: faʻafefe faʻafuaseʻi, palapitations, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvale, atuatuvale, ita, amio le masani, atuatuvale, paʻu i le gutu ma le gutu, pallor, tiga o le ulu, le lava le faamaopoopoina o gaoioiga, afaina o le neurological (tautalaga ma faʻaletonu o le vaʻai, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le mataua i le maualuga o suka, e mafai e le tagata gasegase ona le maua le pulea o ia lava ma e malamalama foi. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.
O le tele o gasegase, o se taunuuga o le faʻaaogaina o manatu faʻaalia, e mafai ona faʻaalia ai uiga nei, e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le suka toto: afu, paʻu o le paʻu, popolega, tachycardia (palpitations), maualuga maualuga o le toto, vevesi, tiga o le fata, fatu faʻalavelave o le fatu.
O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka ma maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga le masani ai o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata maʻi e masani ona siakiina le toto suka ma le urine e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le faʻaogaina o le hypoglycemia ogaoga e ono faʻaleagaina ai le gafatia o le gasegase e ave se taavale ma faʻaaoga soʻo se meafaigaluega. O le tagata gasegase e mafai ona faʻasaʻo le faʻaititia o le maualuga o le suka o ia na ia matauina e ala i le taumafaina o le suka po o meaai maualuga i le gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi.E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.
I nisi tulaga, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e ono vaivai pe leai foi. O nei tulaga e tupu i tagata matutua, i le i ai o ni leona o le tino (neuropathy), faatasi ai ma maʻi mamaga, faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi ma isi vailaau (tagai i le "Fesootaiga ma isi fualaau"), ma le maualalo o le tausiga o le toto toto, pe a suia le insulin.
O mea nei e mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto: o le maualuga o le inisalini, tui le saʻo o inisalini (i tagata matutua), fesuiaiga i se isi ituaiga o inisalini, faʻailoga o meaai, vomiting, manava manava, gaioiga faʻaletino, faʻamalolo o tulaga faʻalavelave, inu ava, ma faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo i le inisalini (faʻamaʻi malosi poʻo le faʻamaʻi fatugao, faʻaititia le galuega o le tino, pituitary poo le thyroid gland), suiga o le inisiua (mo se faataitaiga, paʻu o le manava, tauau poʻo le suʻevae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau (tagai i le "Fesootaiga ma isi fualaau oona")
O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi sauniuniga o le insulin, i tagata mamaʻi e maualalo le maualuga o toto toto.
O se vaega faapitoa o aʻafiaga e aofia ai tagata gasegase ma faʻasolosolo o le hypoglycemia ma le vavalalata tele o le matelaina o maliu poʻo le vavalaʻau (faʻaleagaina o le toto poʻo le gasegase), faʻapea foʻi ma tagata gasegase o le retinopathy.
O le le mulimuli i se taumafataga, faaseʻeina o inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le suka toto (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.
A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e maua lona maʻi suka.

Tina ma le lactation

Togafitiga ma le Insuman Bazal GT e tatau ona faʻaauau i le taimi o le maitaga. I le taimi o le maʻitaga, ae maise lava pe a uma le uluaʻi masina muamua, e tatau ona faʻamoemoeina le faateleina o le insulin. Ae peitaʻi, a maeʻa le fanau mai, e masani lava ona paʻu le manava mo le inisalini, lea e aʻafia ai se lamatiaga tele o le hypoglycemia. Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.
I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga o fualaau oona ma meaʻai.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa1 ml
inisalini tagata (100% masini insulin protamine)3,571 mg (100 IU)
tagata faʻapitoa: Probio sulfate - 0.318, metacresol (m-cresol) - 1.5 mg, phenol - 0.6 mg, chloride sine - 0.047 mg, sodium dihydrogen phosphate dihydrate - 2.1 mg, glycerol (85%) - 18.824 mg, sodium hydroxyide (faʻaaogaina e fetuunai ai le pH) - 0.576 mg, eleʻele hydrochloric concentrated (faʻaaogaina e fetuunai ai le pH) - 0.246 mg, vai mo le tui - e oo atu i le 1 ml

Inisalini Insuman Bazal GT - faatonuga mo le faʻaaogaina

Togafitiga o le maʻisuka e masani ona manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau o inisalini. E aofia ai ia Insuman Bazal GT. E taua le sailia poo le a ona meatotino ma foliga ina ia mafai ai ona lelei ma saogalemu le faagasologa o le togafitiga.

O le gaosiga o lenei fualaau faasaina o Farani.O le meafaigaluega e mo le vaega ole hypoglycemic. Na faia i luga o le faavae o le inisalini o le tagata mai le amataga. I luga o le faʻatauga na maua i le tulaga o le taofiga o le tui. O le umi o le faʻaaogaina o le mea galue malosi o le aʻoaʻoga.

I le faʻaopoopoga i le vaega galue, o isi vailaʻau o loʻo aofia i lenei vailaʻau lea e fesoasoani i le faʻateleina o lona aoga.

E aofia ai:

  • vai
  • zinc chloride
  • phenol
  • protamine sulfate,
  • sodium hydroxide
  • glycerol
  • metacresol
  • dihydrogen phosphate sodium dihydrate,
  • hydrochloric acid.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le faʻamalologa e tatau ona tutusa. O lona lanu e masani ona paʻepaʻe pe toetoe a paepae. Faʻaaoga faʻafuaseʻi.

E mafai ona e filifilia se tasi o ituaiga sili ona talafeagai e maua i le faʻatau atu:

  1. 3 ml cartridges (pusa 5 pcs.).
  2. Cartridges tuʻuina i peni tui. O la latou voluma e 3 ml foi. E mafai ona tuʻuina peni tui. I totonu o le pusa e 5 pcs.
  3. 5 ml ipu. E faia i le tioata lanu. I le aotelega, e 5 ia fagu i totonu o se fagu.

Faaaoga fualaau faasaina e pei ona faatonuina e se tagata tomai faapitoa, ma le amanaiaina o faailoga ma tapulaa. E naʻo oe lava e suesue i uiga o le fualaau faasaina. Mo le faʻatatau tatau, e manaʻomia le poto faʻapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le aʻafiaga o soʻo se vailaʻau e mafua ona o mea gaioiolosi o loʻo aofia ai i lona fatuga. I totonu o Insuman Bazal, o le eletise malosi o le inisalini, lea e maua mai i le gaosi. O lona aafiaga e talitutusa ma le inisalini masani na faia i le tino o le tagata.

O lona aafiaga i le tino e pei ona taʻua i lalo:

  • togi faʻasa
  • faaosofia o aʻafiaga,
  • faatelegese le catabolism,
  • faʻateleina le tufatufa o le kulukose i totonu o masini e ala i le faʻagaoioia o lana fetaulaiga faʻasalalau,
  • faateleina le gaosiogen gaosiga,
  • taofiofia o le glycogenolysis ma le glyconeogenesis faagasologa,
  • se faaitiitia i le fua faatatau o le lipolysis,
  • faateleina lipogenesis i le ate,
  • saoasaoa o le faagasologa o le tuufaatasiga o protein,
  • faaosofia o le taumafa faʻasaina e le tino.

O se vaega o le mea galue malosi lea e avea ma faavae o lenei vailaʻau o lona umi lea o gaoioiga. I le taimi lava lea e tasi, o le aafiaga o lea mea e le tupu vave, ae o loʻo amataina malie. Muamua taunuuga e mafai ona iloa ile tasi itula pe a uma le tui. O fualaau sili ona aoga e aafia ai le tino pe a mavae le 3-4 itula. O le aafiaga o lenei ituaiga insulin e mafai ona tumau mo le 20 itula.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e sau mai i le tino. O iina, o le inisalini e fusifusia i ni faʻamaumauga faapitoa, ona o le tufatufa atu i le tino maso. O le faʻamaʻaloina o lenei vailaʻau e faʻatinoina e fatugaʻo, o le mea lea o lo latou tulaga e aʻafia ai le saoasaoa o lenei faiga.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona saogalemu. Ole mea moni lenei mo fualaau faasaina lea e maua ai le faʻamautuina o faʻamaoniga taua, e aofia ai le maualuga o le suka.

Mo le togafitiga e le faʻaleagaina ai le tagata maʻi, e tatau ona e mulimuli i faatonuga mo le fualaau faasaina ma faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai sau suʻesuʻega talafeagai.

O le insuman Bazal e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i mataupu pe a manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini. O nisi taimi e faʻaaoga ai le vailaʻau faʻatasi ma isi auala, ae mafai ona taliaina le monotherapy.

O se itu e sili atu ona tāua o le faʻaaogaina o fualaau oona o le iloiloga lea o le faʻasaina. Ona o na mea, o le vailaʻau ua filifilia e mafai ona faʻateteleina ai le soifua manuia o le maʻi, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona muamua suʻesuʻe le tagata fai ma faia faʻataʻitaʻiga talafeagai ina ia mautinoa e leai ni tapulaa.

Faʻatasi ai ma faitioga autu i le Inumaga Insuman ua taʻua:

  • siama insulin i le le toʻa,
  • le faapalepale i vaega o ausilali o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma tapulaa na faaalia ai foliga e pei o:

  • maʻitaga
  • susu
  • foia le ate
  • togafitiga i le gaioiga o fatugaʻo,
  • matutua ma tamaiti o le maʻi.

O nei mataupu e le aʻafia i le faʻamaonia faʻasolega, ae tatau i fomaʻi ona faʻaogaina pe a faatonuina le vailaʻau. E masani lava, o nei fuataga e aofia ai le siakiina o le kulūkose ma le faʻataʻotoga o metotia. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli e le manaʻomia.

Suesueina o foliga o le gaioiga o fualaau faasaina, e tatau ona sailia pe faʻafefea ona aʻafia ai tamaitai i le taimi o maitaga ma le lactation.

O le tausiga o se tamaititi e masani ona faaosofia ai le faateleina o le toto maualuga o le suka o le tina faatalitali, lea e manaomia ai le faatulagaina lelei o nei faailoga. E taua tele le malamalama po o fea vailaau e saogalemu i lenei tulaga.

O faʻamatalaga saʻo i aʻafiaga o le Iniseti i se maitaga ma le tamaititi ua le maua. E faavae i luga o faʻamatalaga lautele e uiga i vailaʻau insulin, e mafai ona tatou fai atu e le o ulu atu lenei mea i le placenta, o le mea lea e le mafai ona afaina ai le tamaititi.

O le tagata gasegase e tatau ona aoga na o ia mai le insulin. Ae ui i lea, e tatau i le fomaʻi aoga ona amanaʻia uma uiga o le ata o le falemaʻi ma mataʻituina ma le mataʻituina le maualuga o le kulukose. I le taimi o le maʻitaga, e mafai ona suia le suka i luga o le fuaitau, o lea e tatau ona e siakiina, fetuunai le vaega o le inisalini.

Faatasi ai ma le fafaga faanatura o le tamaititi, o le faʻaaogaina o Insuman Bazal e faʻatagaina foi. O lona vaega taua o se porotini, o lea pe a oʻo i le pepe ma le susu o susu, e le o matauina le leaga. E vaelua le vailaʻau i le mea o le tamaititi e maua ai le amino acids ma ua faʻafefiloi. Ae o tina e faʻaalia meaai i le taimi nei.

I le togafitiga o le maʻisuka masalomia. O le insuman Bazal e tatau ona amanaʻia suiga uma e tutupu i le tino o le tagata maʻi. E le lelei i taimi uma. E pei ona taʻua i le tagata maʻi, o lenei fualaau e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga, o le mataupu o le faʻaumatiaina e faalagolago ile ituaiga, malosi ma isi mea. Afai e tupu mai, fetuunaiga ole fua, togafitiga faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le sui o le vailaau faʻasaina ma ana analogues atonu e manaʻomia.

O lenei mea ofoofogia o se tasi lea o mea sili ona taatele pe a faʻaaogaina le inisalini. E atiina ae pe afai e le saʻo le filifilia o le fualaau o vailaau poʻo i le i ai o le hypersensitivity i le tagata maʻi. O le iʻuga, o le tino ua sili atu le tui ile inisalini nai lo le mea e tatau ai, ona o le a matua faʻaitiitia le maualuga o le suka. O sea ituaiga o taunuuga e sili ona matautia, aua o mataupu ogaoga o le hypoglycemia e mafai ona afaina.

O le hypoglycemia e faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le:

  • ua le atoatoa,
  • vavao
  • fiaaai
  • gaogao
  • leai se mafaufau
  • gatete
  • tachycardia poʻo arrhythmia,
  • suiga o le toto, ma isi.

E mafai ona e faʻaitiitia le hypoglycemia malu ma meaʻai e aofia ai meaʻai gaʻo. Latou te faʻaleleia le maualuga o le kulukose i le masani ma faʻamautinoa le tulaga. I tulaga ogaoga o lenei mea matautia, e manaʻomia fesoasoani faafomaʻi.

O nisi tagata e le mafai ona tali atu i lenei vailaʻau faʻatasi ai ma mea faʻafefe. O le mea masani, ina ia taofia ia tulaga, o le a faia se suʻega muamua mo le le faapalepale i le tuufaatasiga.

Ae o nisi taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faatonuina e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ona faʻaosofia ai mea nei:

  • paʻu o le paʻu (edema, mūmū, vevela, sasaina),
  • bronchospasm
  • faaitiitia o le toto,
  • angioedema,
  • anaphylactic shock.

O nisi o gaioiga o loʻo i luga e le o taufaamatau. I isi tulaga, o le faalēaogā vave o Insuman e manaʻomia, ona e ono maliu le tagata maʻi ona o lea.

O le faʻamalosia o insulin e ono mafua ai le faʻatupulaia o le gasegase, e mafua ai ona mafai e le maʻi ona faia le edema. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e mafua ai le tuai o le sodium i le tino o nisi tagata gasegase.

I luga o le vaega o le tino vaaia, tino o le tino ma le paʻu

Vaaia o le tino e mafua ona o suiga faafuaseʻi i faitauga o le kulukose. O le taimi lava e fetaui lelei ai le talaaga, o nei solitulafono ua pasia.

Faatasi ai ma faafitauli autu vaaia e aofia ai:

  • faateleina le retinopathy o le maʻisuka,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi vaaia,
  • le tauaso le tumau.

I lenei itu, e taua tele le puipuia o fesuiaiga i fua o suka.

O le itu pito i tua e aʻafia ai le tino o le lipodystrophy. E mafua ona o le inisiua i le eria lava e tasi, lea e mafua ai le faʻalavelave i le faʻaaogaina o le mea galue malosi.

Ina ia puipuia lenei mea matautia, ua fautuaina e sui tulaga o le pulega o fualaau faasaina i totonu o le sone faatagaina mo nei faamoemoega.

O faʻamaoniga o le paʻu e masani ona mafua ona o le le mafai e le tino ona togafitiga ile inisalini. A maeʻa sina taimi, e faʻamavaeina e aunoa ma se togafitiga, peitaʻi, e tatau i le fomaʻi ona iloa e uiga ia i latou.

E aofia ai:

  • tiga
  • mumu
  • le faavaeina o le edema,
  • sasaa
  • urticaria
  • afaina

O nei mea uma e aliali mai i na o le latalata i le nofoaga o tui.

O le fualaau faasaina Insuman e tatau ona faʻaumatia na o se mea faʻafuaseʻi. E tatau ona ulu i totonu o le ogavae, tauau po o le pito i tua o le puipui. Ina ia aloese mai le atinaʻe o le lipodystrophy, e le tatau ona faia ni inisiua i le eria e tasi, o nofoaga e tatau ona suia. O le taimi sili ona lelei mo se inisiua o le vaitau ao leʻi faia se taumafataga (pe a ma le itula pe itiiti ifo foi). Ma o le a mafai ona ausia le sili ona maua mai.

I le averesi, o le uluai aumaga o le 8-24 iunite i le taimi. Mulimuli ane, o lenei fualaau e mafai ona fetuunai i luga pe lalo. O le sili atu le faʻatagaina o le tautua nofofua o se aofaiga e 40 iunite.

O le filifilia o se fualaau e afaina i se faailoilo e pei o le lagona o le tino i le vaega galue o le fualaau faasaina. Afai ei ai se lagona malosi, e vave vave ona tali atu le tino i le inisalini, o lea e manaomia ai e nei tagata maʻi se vaega itiiti, e mafai ona atiaʻe ai le hypoglycemia. Mo tagata gasegase e faʻaitiitia le lagona lelei mo togafitiga lelei, e tatau ona faʻateleina le fua.

Vitio Vitio i le faʻaaogaina o se peni tui:

Faʻasaga atu le tagata gasegase i se isi vailaau e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E masani lava e faia lenei mea e puipuia ai le atinaʻega o aʻafiaga leaga ona o le faʻaleagaina poʻo aʻafiaga. E tupu foi e le fiafia le tagata maʻi i le tau o Bazal.

E tatau i le fomaʻi ona filifili ma le faʻaeteete le fualaau o togafitiga fou ina ia le aʻafia ai le fesuiaiga o le fomaʻi - o lenei mea e lamatia e aʻafiaga. E tāua foʻi le siakiina o le kulūkose o le toto o le tagata maʻi ina ia suia le fualaau o le vailaʻau i le taimi poʻo le malamalama e le talafeagai mo togafitiga.

Ina ia suia le tui, e tatau i le fomaʻi ona suʻeina le malosi. Afai o le vaega muamua o le fualaau faasaina e le maua ai taunuuga, e tatau ona e suʻe pe aisea ua tupu ai lenei mea. E naʻo le maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻaleleia le fualaau, toe pulea le faagasologa.

O nisi taimi o le tali atu i le fualaau faasaina atonu o le a toesea ona o uiga patino o le tino, ma e masani ona atiina ae le gaioiga e mafua ona o le i ai o le faʻamaʻi. E naʻo se tagata tomai faapitoa e mafai ona ia iloa lenei mea.

E tele vaega o tagata gasegase e tusa ai ma mea e te manaʻomia e te faʻaeteete lava.

  1. Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine. I le fesoʻotaʻi atu ia i latou, e tatau ona siakiina le siakiina o le kulūkose ma sui le vaega o vailaʻau e tusa ai ma iuga.
  2. Tagata faʻamaʻi pipisi ma le gasegase galuega. O nei totoga e sili ona aʻafia i le fualaau. O le mea lea, i le i ai o pathoces i lenei vaega, o le maʻi e manaʻomia se faʻaititia o fualaau o fualaau.
  3. Tomaʻi matutua. Faatasi ai ma le tausaga o le maʻi o le sili atu ma le 65 tausaga, e masani lava ona mafai ona iloa maʻi i le gaioiga o totoga eseese. Ole suiga ole tausaga e mafai ona aafia ai le ate ma fatuga.O lona uiga, mo tagata faapena, e tatau ona filifilia ma le faaeteete le vailaʻau. Afai e leai ni soliga i nei totoga, ona mafai lea ona e amata i le vaega masani, ae e tatau ona e faia se suʻesuʻega i lea taimi ma lea taimi. Afai e atiaʻe le gaosiga o le fatu po o le ate, ia mautinoa ia faʻaitiitia le aofaʻi o le insulin.

Ae e te leʻi faatauina Insuman Bazal, e tatau ona e mautinoa o le a aoga.

O le faateleina o le faʻateleina o le fualaau oona e mafai ona mafua ai le televave o le fualaau faasaina. E masani lava e taʻitaʻia ai i se tulaga o le hypoglycemic, o le mamafa e mafai ona matua ese lava. I nisi tulaga, i le leai o se togafitiga faafomai, e ono maliu le tagata maʻi. Faʻasolosolo atu le vaivai o le hypoglycemia, e mafai ona e taofia le osofaʻiga ma le fesoasoani o mea taumafa e maua mai i gaʻo (sugar, sweets, etc.).

Insuman Bazal GT: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Insuman Basal GT

ATX Code: A10AC01

Mea gaosi gaosi: inisalini tagata, isophane (Inisalini, isophane)

Faʻatau: Sanofi-Aventis Deutschland, GmbH (Sanofi-Aventis Deutschland, GmbH) (Siamani)

Faʻafouina faʻamatalaga ma le ata: 11.29.2018

Insuman Bazal GT - inisalini o le tagata i le umi o galuega.

Fomu o mea - faʻamalolo mo le faʻapipiʻi (s / c) pulega: faigofie faʻalauteleina, toetoe lava a paepae poʻo le paʻepaʻe (3 ml taʻitasi i tioata tioata tioata, 5 cartridges i pepa paʻu, 1 faʻailoga i se pepa palota, 3 ml i cartridges o tioata le lanu i totonu o penisini suauu lafoai a SoloStar, i totonu o se pepa palama 5 peni tui, 5 ml i fagu vali lanu, i totonu o se pepa fagu pepa e 5 fagu, o pusa taitasi foi o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Insuman Bazal GT).

Faʻavaeina o le 1 ml o le faʻamalolologa:

  • gaioiga galue: insulin-isophan (inisinia o tagata) - 100 IU (Vaega Faʻavaomalo), e tusa ma le 3,571 mg,
  • Vaega o ausilali: glycerol 85%, phenol, metacresol (m-cresol), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, chloride sine, protamine sulfate, vai mo le tuiina, faapea foi ma le chlorhydric acid ma le sodium hydroxide (ia fetuunai le pH).

O le gaioiga malosi o Insuman Bazal GT - insulin-isophan e maua mai i le enisinia o le kenera e faaaoga ai le E. coli K12 135 pINT90d, i le faatulagaga e foliga tutusa ma le inisalini o le tagata.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, e faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le atinaʻeina o anabolic. E faʻaleleia le felauaiga o le kulukose ma le potassium i totonu o siama, faʻalauteleina le faʻaogaina o le glycogen i le ate ma musele, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, faʻaleleia le tafe o amino acids i totonu o siama, faʻasologa o le protein ma le faʻaaogaina o le uila. Inisalini insulin e taofia le lipolysis, faʻaleleia le lipogenesis i le ate ma le tino.

O le aafiaga o le hypoglycemics e atiina ae i totonu o le 1 itula, e oo atu ile maualuga pe a uma 3-4 itula, e tumau mo le 11-20 itula.

O le afa o le ola o le inisalini plasma i volenitia soifua maloloina e tusa ma le 4-6 minute, i tagata gasegase ua le atoatoa, o lenei faailoga ua faateleina.

O le pharmacokinetics o le inisalini e le o atagia ai lona aʻafiaga.

O le insuman Bazal GT o loʻo faʻaaogaina mo le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le inisalini.

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i soʻo se vaega fesoasoani o le vailaau faʻasaina poo le inisalini, sei vagana ai ua taua le togafitiga insulin.

I mataupu nei, e tatau ona faʻaaogaina le Insuman Bazal GT ma le faʻaeteete (faʻaleleia o fualaau ma le siakiina ma le totoa o le maʻi o loʻo manaʻomia):

  • toe le manuia
  • foia le ate
  • faʻamaʻi pipisi
  • ogaoga ogaoga o gasegase o maliu ma fatu o le cerebral,
  • faʻasologa o le retinopathy, aemaise lava i tagata mamaʻi e le i togafitia togafitiga faʻatasi ma le photocoagulation (laser therapy),
  • tausaga matua.

Faʻataʻitaʻiga

O le insuman Bazal GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o tagata ma maua mai i le inisinia o le kenera e faʻaaoga ai le k12 E. Coli.

- faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia aʻafiaga o aʻafiaga, ma faʻaitiitia ai foi le afaina o le afaina,

- faʻaleleia le felauaiga o le kulukose i totonu o siama, faapea foi le fausia o glycogen i maso ma le ate, faʻaleleia le faʻaaogaina o le uila. E taofia ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,

- faʻaleleia le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,

- faʻaosofia ai le faʻaaogaina o amino acids e ala i siama ma faʻafouina le faʻasologa o porotini,

- Faʻaleleia le faʻaaogaina o le potassium i siama.

Insuman Bazal GT (faʻamalologa o le inofan-inisalini) o se inisalini ma se gasolosolo malieina ma faʻaosoina le gaioiga. O le aafiaga o le hypoglycemies e tupu i totonu o le 1 itula, ma ausia le maualuga i totonu o le 3-4 itula i le maea ai o le puleaina o le fualaau faasaina. O le aafiaga e tumau pea mo le 11-20 itula.

Pharmacokinetics

O le afa o le soifua o le insulin i mataupu maloloina e tusa ma le 4-6 minute. I le faaletonu ogaoga, ua umi atu. E tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia mai ai lona aʻafiaga.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

O se suʻesuʻega o le ogaoga o le vevela na faia i le maea ai o le faʻaaogaina o le tino i rato. Leai ni aʻafiaga na maua. Suesuega o aafiaga o vailaau mo togafitiga faafomaʻi o togafitiga o fualaau faasaina i lapiti ma taifau na faʻaalia ai le faʻatonuga o le gasegase o le tino.

Tina ma le lactation

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata i le taimi o le maitaga. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaogaina le lapataiga.

I le tulaga o tagata gasegase o loʻo i ai muamua ma le maʻisuka o le maʻisuka, e taua le faatumauina o se fua faatatau talafeagai i le maʻisaga i le maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maitaga atonu o le a faʻaititia, ae i le lona lua ma le lona tolu o faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaopopo. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e vave faʻafuaseʻi (faʻaititia le aʻafiaga o le hypoglycemia). O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, o le inisalini ma fua o meaʻai e manaʻomia.

Tosiga ma le pulega

O le filifilia o le maualuga o le kulukose o le toto, sauniuniga o le inisalini ma lona fualaau mo le tagata maʻi e faia taʻitasi e le fomaʻi e fuafua i le meaʻai, tulaga o le tino ma le olaga. Ole fua ole insulin e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi i luga o le tulaga o le gaioiga faaletino ma le tulaga o le metabolism gaʻo. Ole togafitiga ile inisalini e manaʻomia ai toleniga tatau a le tagata lava ia. E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faatonuga talafeagai i le tele o taimi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le taumafataga poʻo le faʻataʻitaʻiina o togafitiga insulin.

Laasaga i aso uma ma le taimi o le pulega

E masani lava, o le averesi o aso taitasi o le inisalini e mai le 0.5 i le 1.0 ME i le kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata maʻi, ma le 40-60% o le fua o le inisalini o le tagata e faaumiumi le gaioiga. O le Insuman Bazal GT e masani lava ona faʻaaogaina le 45-60 minute ao leʻi faia se taumafataga.

Totogi mulimuli ane ole solo

O le faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona mafua ai le faateleina o le lagona o le inisalini, e mafua ai ona faʻaitiitia le manaʻomia o inisalini. E le gata i lea, e mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tino maʻi,

- pe a suia le ituaiga olaga o le tagata maʻi (e aofia ai mea taumafa, tulaga o gaoioiga faʻaletino, ma isi),

- i isi tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻalauiloaina o le totoina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia (silasila i faatonuga faapitoa ma lapataiga mo le faʻaaogaina).

Talosaga i vaega faapitoa o pateni

I tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi ma le galuega o le hepatic, e mafai ona faaitiitia le manaoga o le inisalini.

O le Insuman Bazal GT o loʻo faʻatonutonuina faʻapitoa. O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ua matua vavae ese lava!

O le faʻaaogaina o le inisalini ma, o lona uiga, o le glucose-faʻaitiitia o le aafiaga o le fuainumera o loʻo faʻatūina e mafai ona fesuisuiaʻi e faalagolago ile nofoaga o loʻo tuiina (mo se faʻataʻitaʻiga, o le itu o le puipui o le abdomina pito i tua pe a faʻatusatusa i le vaega o le femoral). Faatasi ai ma tui mulimuli ane, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua i totonu o le eria.

O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma. Suʻeina o le tui (e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le insuman Bazal GT e le faʻaaogaina i ituaiga eseese o pamu insulin (e aofia ai mea na totoina).

Aua nei faʻafefiloi Insuman Bazal GT ma le inisalini o se isi faʻatoʻaga (mo se faʻataʻitaʻiga, 40 IU / ml ma le 100 IU / ml), ma le inisalini o meaola po o isi vailaʻau.

E tatau ona manatuaina o le inisalini o le 100 IU / ml (mo le 5 ml o vailaau poʻo 3ml cartridges), o lea, e tatau ai ona faʻaaogaina na o silasila palasitika ua fuafuaina mo lenei faʻatosiga o le inisalini i le mataupu o le faʻaaogaina o vaʻai, poʻo le sisiina a le OptiPen Pro1 i le mataupu o kalama. E le tatau ona iai se isi vailaau faʻasaina po o lona aofaiga o totoe.

Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). O le faʻamalologa e tatau ona fefiloi lelei muamua aʻo leʻi faʻatulaga, ma e leai se fofo e tatau ona faia. E sili ona lelei lenei i le liliuina o le fagu, ma uu i luga o se va i le va o alofilima. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga pe afai e tumau pea le manino poʻo le laʻau po o mūmū na faia i totonu o le vai lava, i le pito i lalo poʻo puipui o le voli. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se isi fagu e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logo lau fomaʻi.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai le fagu, o le maualuga o le ea e tutusa ma le faʻasologa o le inisalini e suʻeina i le suauu ma faʻapala i totonu o le vial (ae le o totonu o le vai). Ona faʻapotopotoina lea o le fagu ma le suauu i le pito i lalo ma le tuila ma o le aofaʻiga o le inisalini e aoina. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe.

O se pulu o le paʻu e ave i le nofoaga o inisiua, ua faʻaofiina se nila i lalo o le paʻu, ma o le inisalini e alu malie lemu. A uma le iniseti, ona alu ese lea o le nila ma aveese le 'inisiua i le sipuni susu mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.

A uma ona tatala, e mafai ona teuina fagu i le vevela e le sili atu i le +25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela.

Aʻo leʻi tuʻuina le pusa (100 IU / ml) i le sisiina o le OpigaPen Pro1, tuʻu i le 1-2 itula i le vevela vevela. A maeʻa lena, ia feaveaʻi malie le kilika (e oʻo i le 10) ina ia maua se faʻamalologa tutusa. O kesi taitasi e tolu ona o polo polo e faʻafefiloi vave ai mea e aofia ai. A maeʻa ona faʻaofi le kesi i totonu o le peni, ona tatala lea o le syringe i ni nai taimi aʻo leʻi inuina tui inisalini ina ia maua se faʻamalologa tutusa. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga. pe afai e tumau pea le manino poʻo le vaʻaia poʻo le lumanaʻi ua faia i le vai lava ia, i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se kekeli eseese e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logoina lau fomaʻi. Aveese mai soʻo se moli mai le kekeli aʻo leʻi tui (silasila i Faatonuga mo le Faʻaaogaina o le OptiPen Pro1 Syringe Pen).

E leʻi fuafuaina le penisini e faʻafefiloi Insuman Bazal GT ma isi insulin. E le mafai ona toe faʻaleleia cartridges faʻamaonia.

I le tulaga o le vavaeina o le peni, e mafai ona e ulu atu i le mea e manaʻomia mai le kekeli e faʻaaoga ai se tui tui masani. E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le kalama o le 100 IU / ml, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻaogaina o vailaau palasitika mo lenei maualuga o le inisalini. Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.

A maea ona tuʻuina le kalama, e mafai ona faʻaaoga - ® mo le 4 vaiaso. E fautuaina e teuina i le vevela e le sili atu i le 25 ° C i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela. Pe a faʻaaoga le kekeli, e le tatau ona teuina le peni tui i totonu o le pusaaisa.

A maeʻa ona tuʻuina se kesi fou, siaki le saʻo lelei o le penisini aʻo leʻi tuiina le fua muamua (silasila i Faatonuga mo le faʻaaogaina o le sisiua o le OpigaPen Pro1).

Faʻamataʻuga itu

O le hypoglycemia, o le itu e sili ona taatele, e mafai ona atiaʻe pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. E le mafai ona faʻaalia le tulaga patino o le hypoglycemia, talu ai o lenei taua i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le faitau aofaʻi ma fuataga o fuataga. O tulaga faigata o le hypoglycemia, aemaise lava pe afai e toe fai, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o le neurology, e aofia ai le coma, cramps. I nisi tulaga, o ia vaevaega e mafai ona afaina.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga o le faaleagaina o le hypoglycemic i le ogatotonu tutotonu o le tino ua muamua atu i faʻamaoniga o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o le sili atu ma le saoasaoa o le kulūkose i le toto e paʻu ai, o le sili atu ona logoina o le mea e tupu ai le tulafono faatonutonu ma ona faʻaʻailoga.

O mea leaga na tutupu e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma matauina i totonu o tofotofoga faʻapitoa o loʻo lisiina e vasega o mamanu ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1 / 1.000, 1/10000 ,

Faʻasalaga

O le maualuga o le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia ma o nisi taimi e lamatia ai le ola.

Afai e maʻi le tagata maʻi, ona tatau loa lea ona ia tago i le kulukose, sosoo ai ma le faʻaaogaina o oloa e aofia ai gaʻo (vaai faatonuga faʻapitoa ma puipuiga mo le faʻaaogaina). Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai i se tulaga le iloa, e tatau ona folasia le glucagon i / m poo le s / c poʻo se vaifofo fofo o le kulukose i / in. Afai e manaʻomia, toe faʻaleleia o le maualuga o le kulukose e mafai. I tamaiti, o le aofaʻi o kullukose e faʻatonutonuina e faʻatulagaina i le mamafa o le tino o le tamaititi.

I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina ia faia le mea e fai ma se vaifofo o le kulukose e le maualalo ina ia puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.

I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina le maʻi ile falemaʻi i le potu maʻi tigaina mo le mataʻituina lelei ma mataʻituina le togafitiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina tutusa o fualaau faasaina e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o Insuman Bazal GT. O le mea lea, a faʻaaogaina le inisalini, e le mafai ona e tago i isi fualaau e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa a se fomaʻi.

O le hypoglycemia e mafai ona tupu pe afai o le gasegase e tutusa ma le inisalini e maua ai fualaau oona, o gaiorate, MAP, pentoxifylline, propoxyphene, acetylsalicylic acid ma isi salicylates, sulfonamide antibiotic.

O le faʻavaivaia o le gaioiga o le inisalini e mafai ona mataituina i le faʻatulagaga tutusa ole inisalini ma corticotropin, glucocorticosteroids, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens ma progestogens (e aofia ai faʻamaʻi pepe), faʻasologa o le phenothiazine, somatotropin, sympathomine, epatomine, fualaau salbutamol, terbutaline), hormones thyroid, inhibitors protease ma antipsychotics atypi (e.g., olanzapine ma clozapine).

I maʻi gasegase i le taimi lava e tasi, o le inisalini ma beta-blockers, clonidine ma masini lithium, e faʻavaivaia ai ma malosi ai le gaioiga o le inisalini e mafai ona matauina. Pentamidine e mafua ai le hypoglycemia sosoo ai ma le hyperglycemia.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto i tulaga matautia. Ava o le Falepalepale i Tagata Talia Maua

inosia le inisalini. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. O le ava malosi, faapea foi le masani ai o le faʻaaogaina o meaola, e mafai ona aʻafia ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le Beta-blockers e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma, faatasi ai ma isi sui o le faʻaalofa (clonidine, guanethidine, reserpine), e mafai ona faʻavaivaia pe taofia uma lava ia uluaʻi faailoga o le siakiina o mea faʻapitoa (o faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia).

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

Ole fua ole Insuman Bazal GT e 100 IU / ml. A maeʻa le puleaina i lalo o le paʻu, e amata ona gaoioi lemu, ausia se mea faʻapitoa i le hypoglycemic i le itula. O le maualuga o le faʻaititia o le suka e atiina ae 3-4 itula i le maea ai o le tui, o lenei aafiaga e tumau mo le 11-20 itula. O le faʻatinoga o le faʻatinoga ei ai ona lava uiga:

  • E i ai sona aʻafiaga, faʻalavelaveina le faʻapipiʻiina o faʻalavelave, faʻateleina le aofaʻi o le kulukose i le plasma toto.
  • E fesoasoani i le fesiitai o le kulukose i totonu o le suauʻu ma faʻapipiʻi fatu fatu glycogen mai i le hepatocytes ma maso, poloka ai tali o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis, e sili ai le faʻaaogaina o le oloa mulimuli - pyruvate.
  • Faʻitiʻitia aʻafiaga o le lipolysis, ae faʻamalosia ai le tuʻuina atu o gaʻo i totonu o le ate.
  • Faaleleia le felauaiga o tuufaatasiga o le amino acids i totonu o suauu ma le synthesis synthesis.
  • Fesoasoani e fesiitai le potassium i luga o le fagu i sela.

O aafiaga uma o le inisalini insulin basal GT maualalo le glycemia.

Talosaga faʻaoga

O maʻi e maua ai le vailaau faʻasaina o le Insuman Bazal GT, oe e leai ni vailaʻau e mafai ona latou talia lelei, e manaʻomia le faʻaauau pea togafitiga i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi ma, pe a manaʻomia, i le taimi lava e tasi ma togafitiga faʻamaʻi.

O se faʻafesoʻotaʻi faʻafomaʻi o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola e mafai ona tupu. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata maʻi i le inisalini o meaola, e pei foi o le m-kesone, o le faapalepale o le fualaau faasaina Insuman Bazal GT e tatau ona iloiloina i totonu o le falemai e faaaoga ai suega e le aoga. Afai i le taimi o se suʻega faʻapitoa o le suʻeina o le inisalini o le tagata (vave vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi. I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona sui i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le tui o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le galuega, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia ona o suiga o lona metabolism. O le alualu i luma o le gaosiga i galuega tau fatuga i le matua e mafai ona oo atu ai i le faaitiitia tumau o manaoga o le inisalini.

I le faaletonu ogaoga o le ate, o le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaititia o le tomai i le gluconeogenesis ma suiga i le inisalini gasegase. I le le lelei o le glucose poʻo le faʻasolosolo e atiaʻe se faʻataʻitaʻiga o le toto poʻo le hypoglycemic, aʻo leʻi fetuʻunaʻi le fualaau, e tatau ona e iloilo pe o le a le matuia o le maʻi e mulimuli i togafitiga, iloilo le nofoaga o inisiua, saʻo le tui, ma ia amanaʻia isi mea taua.

Faʻafeiloaʻiga e faʻasusu ai Bazal GT

O le gasegase o se maʻi i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le vailaau o le vailaau faasaina, lanu (gaosiga), ituaiga (masani, NPH, mea faapipii, umi-gaioiga, ma isi mea), afuaga (manu, tagata, tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poo le auala gaosia e mafai ona taitai atu ai i le fetuutuunaiga i le fua o le insulin.

O le manaʻoga e fetuunai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia) o le fualaau e mafai ona manino i le taimi lava e uma ai le fesiitaiga. I se isi itu, o se manaʻoga e mafai ona atiaʻe malie i le tele o vaiaso.

A maeʻa ona tuʻuina atu mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fua, aemaise lava, i tagata gasegase:

- lea na muaʻi tausia ai le maualuga o le kulukose o le toto i se tulaga maualalo ma se predisposition i le hypoglycemia,

- lea na manaʻomia ai le maualuga o tui o le inisalini ona o le i ai o faʻamaʻi inisalini. Mataʻituina ma le faaeteete le metabolism i le taimi o le fesiitaiga mai le tasi fualaau faasaina i le isi ma i vaiaso muamua pe a maeʻa ona fautuaina. O tagata maʻi e manaʻomia le maualuga o tui o le inisalini ona o le i ai o faʻamaʻi inisalini e ono manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi poʻo se tulaga faapena.

E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le tele o le inisalini e aveeseina e sili atu nai lo le manaomia.

E iai faʻamatalaga maʻoti ma faailoilo e tatau ona faʻaalia i le maʻi poʻo isi e uiga i le pa'ū mataʻutia o le kulūkose o le toto. O nei mea e aʻafia ai: faʻafefe faʻafuaseʻi, palapitations, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvale, atuatuvale, ita, amio le masani, atuatuvale, paʻu i le gutu ma le gutu, pallor, tiga o le ulu, leai se faamaopoopoga o gaioiga, afaina o le neurological (tautalaga ma faʻaletonu o le vaʻai, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faʻateleina le pa'ū o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.

O le tele o gasegase, o se taunuuga o le faʻaaogaina o manatu faʻaalia, e mafai ona faʻaalia ai uiga nei, e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto: suamalie, paʻu o le paʻu, popolega, tachycardia (palpitations), toto maualuga, vevesi, tiga o le fata, fatuga o le fatu. O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka ma maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga le masani ai o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata maʻi e masani ona siakiina le kulukose o le toto, e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le faʻaogaina o le hypoglycemia ogaoga e ono faʻaleagaina ai le gafatia o le gasegase e ave se taavale ma faʻaaoga soʻo se meafaigaluega. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona faʻasaʻo le paʻu i le kulukose na ia maitauina e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi.E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.

O se vaega faapitoa o aʻafiaga e aofia ai tagata gasegase ma gasegase o le hypoglycemia ma le vavalalata o le gasegase poʻo le vavalaʻau (faʻaleagaina o le gasegase poʻo le gasegase e mafua mai i le hypoglycemia), faapea foi ma gasegase e maua ai le retinopathy, aemaise lava pe afai e lei togafitia i latou i le photocoagulation (lamatia o le le tauaso ona o le hypoglycemia).

O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.

I nisi tulaga, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e ono vaivai pe leai foi. O ia tulaga e tupu i vaega nei o tagata gasegase:

- tagata gasegase na mafai ona faʻaleleia lelei le puleaina o le kulukose,

- tagata gasegase o loʻo faʻaleleia malie le hypoglycemia,

- tagata gasegase e iai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,

- i le i ai o liona o le tino (neuropathy),

- faʻatasi ai ma maʻi faʻalogo mafaufau,

- faʻatasi ai ma togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau (silasila

Fesootaiga ma isi vailaʻau)

- pe a suia le inisalini.

I ia tulaga, o le hypoglycemia e mafai ona oʻo i se tulaga ogaoga (ma le le iloa o le mafaufau) e tusa lava pe leʻi iloa e le maʻi na ia atiaʻe le hypoglycemia.

O mafuaʻaga nei e ono mafai ona maualalo i le maualuga o le kulukose o le toto: o le onosaʻi o le inisalini, inisiua le inisalini (i tagata matutua), fesuiaiga i se isi ituaiga o insulin, faʻailogaina o meaai, vomiting, manava, gaioiga faʻaletino, faʻamaloloina tulaga faigata, inu ava, ma faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo i le inisalini (faʻamaʻi ogaoga poʻo le faamaʻi fatugao, faʻaititia le galuega o le cortex adrenal, pituitary poo le thyroid gland), suiga o le inisiua (mo se faataitaiga, paʻu o le manava, tauau poʻo le ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi fualaau fualaau oona (tagai i le Fesootaiga ma isi vailaʻau).

O le le mulimuli i se taumafataga, faaseʻeina o inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le suka toto (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.

A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, faʻamaʻi, I le taimi o le taʻaloga), e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e maua lona maʻi suka.

I le tulaga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e manaʻomia le mataʻituina o le malosi. metabolism. I le tele o tulaga, e mafai ona manaʻomia se suʻega urine mo ketones, ma e masani ona manaʻomia le fetuunaʻi o le inisalini. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. I le ituaiga 1 Maʻisuka, e tatau i tagata ona gasegase e masani ona faʻaaogaina le gaʻo, pe itiiti lava, pe a mafai ona latou 'ai sina meaʻai poʻo le leai foi o se meaʻai, pe afai o le a lafoaia ma isi mea, e le tatau ona lafoaia atoa le inisalini.

Na lipotia mai faʻamatalaga faafomaʻi pe a faʻafuaseʻi ona faʻatonuina isi ituaiga insuman, poʻo isi inisalini, i nofoaga o Insuman. Ole igoa ole inisalini e tatau ona siaki muamua aʻo lei faia tui taitasi e aloese ai mai le mafaufau i le va o insulin glargine ma isi insulin.

Le tuufaatasiga o Insuman ma pioglitazone

O nisi o faaletonu o le fatu ua lipotia pe a faaaogaina le paionitazone faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faatonuina se tuufaatasiga o pioglitazone ma Insuman. Pe a ave se tuufaatasiga o fualaau faasaina, e tatau ona mataitu tagata e faatatau i foliga vaaia o faailoilo ma faailoga o le faaletonu o le fatu, mea mamafa ma le edema.

O le Pioglitazone e tatau ona faamutaina pe afai e tupu se faaletonu o uiga o le faaletonu o le fatu.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai se taavale ma auala faigaluega

O le gasegase o le gasegase e taulaʻi ma tali atu atonu e faʻaitiitia ona o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o le faʻaletonu o le vaai. O lenei tulaga matautia i tulaga e matua taua tele ai tomai o loʻo i luga (mo se faʻataʻitaʻiga, ao taʻavale pe faʻaaogaina masini).

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le manaʻomia mo puipuiga e aloese ai mai le atinaʻeina o le hypoglycemia ao faʻataʻavale. E taua tele lenei mea mo i latou o loʻo i ai faʻamaoniga o le muamua o le hypoglycemia o loʻo vaivai pe le o iai, poʻo taimi o le hypoglycemia e masani ona fai. O le fesili e tatau ona siitia e uiga i le faufautua o le avetaavaleina o se taavale ma le pulea o faiga galue i tulaga faapena

Faiga faʻapolopolo

Taofia le 100 IU / ml - 5 ml o le vailaau faasaina i totonu o le voli o le malamalama manino1gb * tioata o le malamalama. O le fagu ua paʻu, ua nonoa i se pulou alumini ma ufiufi i se paʻu paʻu paʻu. I luga o fagu e 5 faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga i totonu o se pepa pepa. Taofia le 100 IU / ml - 3 ml o le vailaau faʻamaʻi i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu. O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. E le gata i lea, e tolu ni polo uʻamea o loʻo tuʻuina i totonu o le kesi. 5 cartridges faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i se pusa kata.

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela o le 2 ° C - 8 ° C i se nofoaga pogisa.

Aua e te malolo! Aua le faatagaina le pusa e faʻafesoʻotaʻi tuusao ma le mea faʻaaisaisa poo mea faʻaaisa.

A uma ona faʻaaogaina, teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C i totonu o se pusa kata (ae le o totonu o le pusaaisa).

Aloese mai le aapa atu o tamaiti!

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o Insuman Bazal GT - insulin-isophan e maua mai i le enisinia o le kenera e faaaoga ai le E. coli K12 135 pINT90d, i le faatulagaga e foliga tutusa ma le inisalini o le tagata.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, e faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le atinaʻeina o anabolic. E faʻaleleia le felauaiga o le kulukose ma le potassium i totonu o siama, faʻalauteleina le faʻaogaina o le glycogen i le ate ma musele, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, faʻaleleia le tafe o amino acids i totonu o siama, faʻasologa o le protein ma le faʻaaogaina o le uila. Inisalini insulin e taofia le lipolysis, faʻaleleia le lipogenesis i le ate ma le tino.

O le aafiaga o le hypoglycemics e atiina ae i totonu o le 1 itula, e oo atu ile maualuga pe a uma 3-4 itula, e tumau mo le 11-20 itula.

Insuman Bazal GT, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

O le fomaʻi e fuafua le faʻatulagaga o le inisalini (fuataga ma le taimi o le pulega) faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi, pe a tatau ai, fetuunai e tusa ai ma le soifuaga o le tagata maʻi, tulaga o lona gaioiga faaletino ma togafitiga.

E leai ni tulafono faʻatulafonoina mo le tuiina o le inisalini. O le averesi o aso taʻitasi o le 0.5-1 IU / kg, ae o le vaega o le inisalini o le tagata umi faaumiumi o le 40-60% o le aofaʻiga o fualaau o insulin.

E tatau i le fomaʻi ona faatonu le tagata maʻi e uiga i le taimi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le tuuina atu o fautuaga e faatatau i le tulafono o le inisalini togafitiga i le tulaga o soo se suiga i le olaga soifua po o meaʻai.

O le Insuman Bazal GT e masani lava ona faʻaaogaina i le s / c 45-60 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.I tui taʻitasi, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua i totonu o le vaega faʻapitoa o le pulega. Suiga o le nofoaga (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faʻataunuʻuina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai e ono mafai ona suia le faʻaaogaina o le inisalini ma, o se taunuuga, se suiga i lona aafiaga.

O le insuman Bazal GT e le tatau ona faʻaaogaina i ni pamu inisalini, e aofia ai pamu toto. O le puleaina lelei o le fualaau faasaina ua matua faasaina! E le mafai ona e faʻafefiloi ma insulini o se isi faʻasalaga, faʻalogo ana inisalini, insulin o meaola manu ma soʻo se isi vailaau.

O le Insuman Bazal GT ua faʻatagaina e faʻafefiloi ma tapenaga uma o inisalini na gaosia e le Sanofi-Aventis Group.

O le tui o le inisalini i le tapenapenaga e 100 IU / ml, o le mea lea, i le faʻaaogaina o le 5 ml ipu, na o ni mea faʻaaogaina palasitika e faʻaaogaina, i le tulaga o le faʻaaogaina o le 3 ml cartridges, kiliki faʻamalosi poʻo pusa OptiPen Pro1.

I le taimi lava lea ao lei amataina, e tatau ona fefiloi lelei le tolopoina ma asiasia. O sauniuni sauniuni mo le pulega e tatau ona faia i se toniga lanu-paʻepaʻe. Afai o le faʻamalologa e ese lona foliga (e tumau pea le manino, lumanaʻi poʻo vaʻalo i luga o le vai poʻo luga o puipui / pito i lalo o le voli), e le mafai ona e faʻaaogaina.

Faʻafeiloaʻiga e Inosia le Bazal GT mai se isi ituaiga o inisalini

Pe a suia se ituaiga o inisalini ma le isi, e masani lava e tatau ona fetuutuunai le fua o le tui, mo se faataitaiga, i le tulaga o le suia o le inisalini e maua mai i manu, e mafua mai i le tasi le inisalini tagata i le isi, le fesiitaiga o le tagata maʻi mai insulin i luga o le insulin.

I le tulaga o le suia o le inisalini o meaola e mafua mai i le inisalini o le tagata, atonu e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o Insuman Bazal GT, aemaise lava mo tagata mamaʻi na faʻatautaia muamua i le maualalo o le maualuga o le kulukose i le toto, ia maua ai le malosi o le hypoglycemia, muamua ona manaʻomia ni inumaga maualuga o le inisalini ona o le i ai o auupega .

E mafai ona manaʻomia se faʻaitiitia o le tino i le taimi lava e uma ona tuʻuina atu le maʻi ile isi ituaiga o inisalini. E le gata i lea, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia lemu i le tele o vaiaso.

I le taimi o le suiga i Insuman Bazal GT ma se isi ituaiga o inisalini ma i vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O tagata maʻi, ona o le i ai o fomaʻi, e manaʻomia ni tui maualuga o le inisalini, ua fautuaina e tuʻu atu i le vailaʻau i totonu o le falemai i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

I le faʻaleleia atili o le gasegase o le tino, o le siʻitia o le lagona o le insulin e mafai, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le manaʻo o le tino.

O le suia o le fua o le Insuman Bazal GT e mafai foi ona talafeagai pe a fai e suia e le tagata maʻi lona ituaiga olaga (tulaga o le tino faaletino, meaai, ma isi mea), mamafa o le tino ma / poo isi tulaga, ona o le faateleina o le predisposition i le atinaʻeina o le hyper- hypoglycemia.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase o le tino, i le matua. E tusa ai ma lenei itu, o le filifilia o siama muamua ma tausiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele (ina ia alofia ai le atinaʻeina o gaioiga o le hypoglycemic).

  1. Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le fagu.
  2. Faʻafefiloi le faʻamalologa lelei: ave le vilia i se va i le va o alofilima o ou lima ma lemu (ia aloese mai le faʻaogaina o le puafiti) ia liua.
  3. Aoina le ea i totonu o le tui i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini, ma faʻaoga i totonu o le vial (ae le o le taofiga).
  4. A aunoa ma le aveeseina o le tui, liliu le fagu ile pito i lalo ma tusi le aofaiga sao o le vailaʻau.
  5. Aveese faʻamaʻi mai le sosoʻo.
  6. Faʻapotopoto se pulu o le paʻu i tamatamailima e lua, faʻapipiʻi se nila i lona faʻavae ma faʻagesegese le inisalini.
  7. Fai lemu, aveese le nila ma faʻi le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone.
  8. Faamau le aso o le pusa muamua o le inisalini i luga o le fagu.

Cartridges ua mamanuina mo le faʻaaogaina o pusa syringe ClickStAR ma OptiPen Pro1. Aʻo le i faʻatulagaga, e tatau ona teu i le potu vevela mo le 1-2 itula, aua o injections o le inisalini malulu e tiga tele. Ona manaʻomia lea e faʻafefiloi le faʻamalologa i se tulaga tutusa: ia liliu malie le kilika e tusa ma le 10 taimi (e tofu le kilika ma polo e tolu e mafai ai ona vave faʻafefiloi mea e aofia ai).

Afai ua uma ona faʻapipiʻi le peni i totonu o le peni, liliu i luga ma le kalama. E tatau ona faia lenei faiga aʻo leʻi faia pulega taʻitasi a Insuman Bazal GT.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai le fualaau faasaina ma isi ituaiga insulin. O koneteina vailaau e le tatau ona toe faʻaleleia. I le tulaga o le gau o le peni, o le fua ole a manaʻomia mai le kekeli e mafai ona faʻaaogaina e faaaoga ai se togafitiga e leai se mea e mafai ona faʻaaogaina, faʻaaogaina na o silasila palasitika ua fuafuaina mo lenei maualuga o le inisalini.

A uma ona tuʻuina se kata fou ae leʻi folasia le fua muamua, e tatau ona e siakiina le saʻo le faagaoioiga o le peni.

Faaaogaina o le Insuman Bazal GT i penisini syringe SoloStar

Aʻo le i muamua le faaaogaina, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula. I le taimi e faʻaoga ai, e mafai ona teuina le peni tui i le vevela o le potu (e oo i le 25 ° C), peitaʻi, afai e teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona aveeseina 1-2 itula aʻo leʻi tuiina.

Aʻo leʻi faia tui taitasi, e tatau ona faʻafefiloi le faʻamalologa i se tulaga tutusa: o le uuina o le peni i le va o le alofilima, faʻafefe faasolosolo faataamilo i lona alo.

O pene suauu a SoloStar e tatau ona lafoaia aua e le o faamoemoe e toe faʻaleleia. Ina ia aloese mai faʻamaʻi, e naʻo le tasi le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga peni tui.

Aʻo le i muamua le tui, e fautuaina oe e faitau faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini a SoloStar - o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le saʻo, sauniuniga ma le faʻafoega o fualaau faasaina.

Tulafono faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le Peni Sini Penisini a le SoloStar:

  • faʻaaogā na o nila e fetaui ma SoloStar,
  • faʻaaoga se nila fou mo tui taʻitasi ma faia se suʻega saogalemu i taimi uma,
  • ave togafitiga talafeagai e puipuia ai faalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi,
  • aua le faʻaaogaina se peni penisini o loʻo i ai le faʻaleagaina poʻo le faagasologa mulimuli o le fualaau faasaina ua faʻavevesi,
  • puipuia le peni tui mai le palapala ma le pefu (mai fafo e mafai ona fufulu i se ie mama ma le susu, ae e le mafai ona e fufuluina, lubricate ma faatofu i le vai, aua e mafai ona faaleagaina),
  • ia ave i taimi uma se peni suauu lavelave i le tulaga o le faaleagaina poo le leiloa o le autu autu.

Faʻaaogāina ole peni syringe SoloStar:

O aʻafiaga e ono aʻafia ai (faʻavasegaina e pei ona taua i lalo: tele lava - ≥ 1/10, masani - mai le 1/200 i le

Mea aoga: 1 ml o le faʻamalolologa e aofia ai le 100 ME (3.571 g) o le inisalini o le tagata. O mea e maua ai: protamine sulfate, m-cresol, phenol, zinc chloride, sodium dihydrogen phosphate dihydrate (E339), glycerol 85% (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), vai mo le tuiina.

O le insuman Bazal GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o tagata ma maua mai i le inisinia o le kenera e faʻaaoga ai le k12 E. Coli.

- faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia aʻafiaga o aʻafiaga, ma faʻaitiitia ai foi le afaina o le afaina,

- faʻaleleia le felauaiga o le kulukose i totonu o siama, faapea foi le fausia o glycogen i maso ma le ate, faʻaleleia le faʻaaogaina o le uila. E taofia ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,

- faʻaleleia le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,

- faʻaosofia ai le faʻaaogaina o amino acids e ala i siama ma faʻafouina le faʻasologa o porotini,

- Faʻaleleia le faʻaaogaina o le potassium i siama.

Insuman Bazal GT (faʻamalologa o le inofan-inisalini) o se inisalini ma se gasolosolo malieina ma faʻaosoina le gaioiga. O le aafiaga o le hypoglycemies e tupu i totonu o le 1 itula, ma ausia le maualuga i totonu o le 3-4 itula i le maea ai o le puleaina o le fualaau faasaina. O le aafiaga e tumau pea mo le 11-20 itula.

O le afa o le soifua o le insulin i mataupu maloloina e tusa ma le 4-6 minute. I le faaletonu ogaoga, ua umi atu. E tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia mai ai lona aʻafiaga.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

O se suʻesuʻega o le ogaoga o le vevela na faia i le maea ai o le faʻaaogaina o le tino i rato. Leai ni aʻafiaga na maua. Suesuega o aafiaga o vailaau mo togafitiga faafomaʻi o togafitiga o fualaau faasaina i lapiti ma taifau na faʻaalia ai le faʻatonuga o le gasegase o le tino.

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini.

O le gasegase o le tino i le mea e galue malosi poʻo soʻo se mea faʻaleaga.

O le Insuman Bazal GT e le mafai ona faʻatautaia ma le faʻaogaina ma faʻaaogaina i totonu o le paʻu fufula poʻo i totonu o le pusa o le inisalini fafo poo le totoina.

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata i le taimi o le maitaga. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaogaina le lapataiga.

I le tulaga o tagata gasegase o loʻo i ai muamua ma le maʻisuka o le maʻisuka, e taua le faatumauina o se fua faatatau talafeagai i le maʻisaga i le maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maitaga atonu o le a faʻaititia, ae i le lona lua ma le lona tolu o faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaopopo. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e vave faʻafuaseʻi (faʻaititia le aʻafiaga o le hypoglycemia). O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, o le inisalini ma fua o meaʻai e manaʻomia.

O le filifilia o le maualuga o le kulukose o le toto, sauniuniga o le inisalini ma lona fualaau mo le tagata maʻi e faia taʻitasi e le fomaʻi e fuafua i le meaʻai, tulaga o le tino ma le olaga. Ole fua ole insulin e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi i luga o le tulaga o le gaioiga faaletino ma le tulaga o le metabolism gaʻo. Ole togafitiga ile inisalini e manaʻomia ai toleniga tatau a le tagata lava ia. E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faatonuga talafeagai i le tele o taimi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le taumafataga poʻo le faʻataʻitaʻiina o togafitiga insulin.

Laasaga i aso uma ma le taimi o le pulega

E masani lava, o le averesi o aso taitasi o le inisalini e mai le 0.5 i le 1.0 ME i le kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata maʻi, ma le 40-60% o le fua o le inisalini o le tagata e faaumiumi le gaioiga. O le Insuman Bazal GT e masani lava ona faʻaaogaina le 45-60 minute ao leʻi faia se taumafataga.

Totogi mulimuli ane ole solo

O le faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona mafua ai le faateleina o le lagona o le inisalini, e mafua ai ona faʻaitiitia le manaʻomia o inisalini. E le gata i lea, e mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tino maʻi,

- pe a suia le ituaiga olaga o le tagata maʻi (e aofia ai mea taumafa, tulaga o gaoioiga faʻaletino, ma isi),

- i isi tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻalauiloaina o le totoina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia (silasila i faatonuga faʻapitoa ma puipuiga mo le faʻaaogaina).

Talosaga i vaega faapitoa o pateni

I tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi ma le galuega o le hepatic, e mafai ona faaitiitia le manaoga o le inisalini.

O le Insuman Bazal GT o loʻo faʻatonutonuina faʻapitoa. O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ua matua vavae ese lava!

O le faʻaaogaina o le inisalini ma, o lona uiga, o le glucose-faʻaitiitia o le aafiaga o le fuainumera o loʻo faʻatūina e mafai ona fesuisuiaʻi e faalagolago ile nofoaga o loʻo tuiina (mo se faʻataʻitaʻiga, o le itu o le puipui o le abdomina pito i tua pe a faʻatusatusa i le vaega o le femoral).Faatasi ai ma tui mulimuli ane, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua i totonu o le eria.

O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma. Suʻeina o le tui (e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le insuman Bazal GT e le faʻaaogaina i ituaiga eseese o pamu insulin (e aofia ai mea na totoina).

Aua nei faʻafefiloi Insuman Bazal GT ma le inisalini o se isi faʻatoʻaga (mo se faʻataʻitaʻiga, 40 IU / ml ma le 100 IU / ml), ma le inisalini o meaola po o isi vailaʻau.

E tatau ona manatuaina o le inisalini o le 100 IU / ml (mo le 5 ml o vailaau poʻo 3ml cartridges), o lea, e tatau ai ona faʻaaogaina na o silasila palasitika ua fuafuaina mo lenei faʻatosiga o le inisalini i le mataupu o le faʻaaogaina o vaʻai, poʻo le sisiina a le OptiPen Pro1 i le mataupu o kalama. E le tatau ona iai se isi vailaau faʻasaina po o lona aofaiga o totoe.

Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). O le faʻamalologa e tatau ona fefiloi lelei muamua aʻo leʻi faʻatulaga, ma e leai se fofo e tatau ona faia. E sili ona lelei lenei i le liliuina o le fagu, ma uu i luga o se va i le va o alofilima. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga. pe afai e tumau pea le manino poʻo le laʻau po o mūmū na faia i totonu o le vai lava, i le pito i lalo poʻo puipui o le voli. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se isi fagu e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logo lau fomaʻi.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai le fagu, o le maualuga o le ea e tutusa ma le faʻasologa o le inisalini e suʻeina i le suauu ma faʻapala i totonu o le vial (ae le o totonu o le vai). Ona faʻapotopotoina lea o le fagu ma le suauu i le pito i lalo ma le tuila ma o le aofaʻiga o le inisalini e aoina. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe.

O se pulu o le paʻu e ave i le nofoaga o inisiua, ua faʻaofiina se nila i lalo o le paʻu, ma o le inisalini e alu malie lemu. A uma le iniseti, ona alu ese lea o le nila ma aveese le 'inisiua i le sipuni susu mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.

A uma ona tatala, e mafai ona teuina fagu i le vevela e le sili atu i le +25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela.

Aʻo leʻi tuʻuina le pusa (100 IU / ml) i le sisiina o le OpigaPen Pro1, tuʻu i le 1-2 itula i le vevela vevela. A maeʻa lena, ia feaveaʻi malie le kilika (e oʻo i le 10) ina ia maua se faʻamalologa tutusa. O kesi taitasi e tolu ona o polo polo e faʻafefiloi vave ai mea e aofia ai. A maeʻa ona faʻaofi le kesi i totonu o le peni, ona tatala lea o le syringe i ni nai taimi aʻo leʻi inuina tui inisalini ina ia maua se faʻamalologa tutusa. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga. pe afai e tumau pea le manino poʻo le vaʻaia poʻo le lumanaʻi ua faia i le vai lava ia, i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se kekeli eseese e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logoina lau fomaʻi. Aveese mai soʻo se moli mai le kekeli aʻo leʻi tui (silasila i Faatonuga mo le Faʻaaogaina o le OptiPen Pro1 Syringe Pen).

E leʻi fuafuaina le penisini e faʻafefiloi Insuman Bazal GT ma isi insulin. E le mafai ona toe faʻaleleia cartridges faʻamaonia.

I le tulaga o le vavaeina o le peni, e mafai ona e ulu atu i le mea e manaʻomia mai le kekeli e faʻaaoga ai se tui tui masani. E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le kalama o le 100 IU / ml, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻaogaina o vailaau palasitika mo lenei maualuga o le inisalini.Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.

A maea ona tuʻuina le kalama, e mafai ona faʻaaoga - ® mo le 4 vaiaso. E fautuaina e teuina i le vevela e le sili atu i le 25 ° C i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela. Pe a faʻaaoga le kekeli, e le tatau ona teuina le peni tui i totonu o le pusaaisa.

A maeʻa ona tuʻuina se kesi fou, siaki le saʻo lelei o le penisini aʻo leʻi tuiina le fua muamua (silasila i Faatonuga mo le faʻaaogaina o le sisiua o le OpigaPen Pro1).

O le hypoglycemia, o le itu e sili ona taatele, e mafai ona atiaʻe pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. E le mafai ona faʻaalia le tulaga patino o le hypoglycemia, talu ai o lenei taua i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le faitau aofaʻi ma fuataga o fuataga. O tulaga faigata o le hypoglycemia, aemaise lava pe afai e toe fai, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o le neurology, e aofia ai le coma, cramps. I nisi tulaga, o ia vaevaega e mafai ona afaina.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga o le faaleagaina o le hypoglycemic i le ogatotonu tutotonu o le tino ua muamua atu i faʻamaoniga o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o le sili atu ma le saoasaoa o le kulūkose i le toto e paʻu ai, o le sili atu ona logoina o le mea e tupu ai le tulafono faatonutonu ma ona faʻaʻailoga.

O mea leaga na tutupu e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma matauina i totonu o tofotofoga faʻapitoa o loʻo lisiina e vasega o mamanu ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1 / 1.000, 1/10000 ,


  1. Boris, Moroz und Elena Khromova Faʻasalaga le tumau i fomaʻi iniseti i gasegase e maua i le maʻisuka / Boris Moroz und Elena Khromova. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 140 p.

  2. Dreval, A.V. Puipuiga o le gasegase macrovascular oʻo i maʻi o le maʻisuka / A.V. Dreval, I.V. Misnikova, Yu.A. Kovaleva. - M .: GEOTAR-Media, 2013 .-- 716 p.

  3. Evsyukova I.I., Kosheleva N.G. O le maʻi suka. Tina ma pepe fou, Miklos -, 2009. - 272 c.
  4. Meaʻai e faʻamalolo ai le maʻisuka. - M.: Talosaga a le aiga mo taimi paganoa, 2011. - 608 c.
  5. Zakharov Yu.L. Togafitiga Initia. Suʻe auro. Moscow, Pressverk Publishing House, 2001,475 itulau, 5,000 kopi

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tali leaga

O le hypoglycemia, o le pito sili ona taatele, e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia (silasila i le "Faʻasalaga ma faʻasoaga faapitoa").
O le tele o fesuiaiga i le suka o le toto e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻavalea taimi. E le gata i lea, ae maise lava i le togafitiga o le inisalini, o se faʻagasologa puupuu o le gasegase o le retinopathy o le maʻisuka e mafai. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, e aunoa ma le faʻaaogaina o se togafitiga o le laser, o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic e mafai ona taitai atu ai i le tauaso.
O nisi taimi o le atrophy poʻo le hypertrophy o mea faʻapipiʻi e mafai ona tupu i le nofoaga o tui, lea e mafai ona aloese mai i le suia pea o le nofoaga o tui. I se tulaga e le masani ai, e ono mafai ona mumu le lanu mumu i le nofoaga o inisiua, ma le mou ese atu ma le faʻaauau togafitiga. Afai e faia se erythema taua, faatasi ai ma le vevela ma le fulafula, ma vave ona faasalalauina i tua atu o le nofoaga o inisiua, faapea foi ma isi mea matuia ogaoga i vaega o le vailaʻau (inisalini, protamine, m-cresol, phenol), e tatau ona vave logoina le fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga, o ia tali e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi. Ole tele naua o le gasegase o le hypersensitivity. E mafai foi ona o faatasi ma le atinaʻeina o angioedema, bronchospasm, pa'ū o le toto maualuga ma e seasea ona osofaʻi anaphylactic.O gaioiga eleelea e manaʻomia vave faʻamaʻologa i le faʻaauau pea togafitiga ma le inisalini ma le faʻaaogaina o faʻatonuga talafeagai faʻafuaseʻi.
Masalo o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, lea e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo o le insulin. E mafai foi ona maua le taofiga o le sodium ma mulimuli mai i le fulafula o le tino, aemaise lava pe a uma le togafitiga o togafitiga ma le inisalini.
Faʻasolosolo malosi i le maualuga o le toto, e mafai ona atiaʻe le hypokalemia (faʻafitauli mai le cardiovascular system) poʻo le atinaʻe o le cerebral edema.
Talu ai ona o nisi o aʻafiaga e mafai, i lalo o nisi tulaga, e lamatia ai le ola, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi pe a tupu.
Afai e te matauina soʻo se itu, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi!

Tina ma le lactation

Togafitiga ma le Insuman ® Basal GT i le taimi o le maitaga e tatau ona faaauau. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Faʻaleleia lelei le tausiga o le tino i le taimi o le maitaga e faʻamalosia mo fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, poʻo tamaitai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

O le manaʻomia mo le insulin i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma e masani ona faateleina i le taimi lua ma le tolu o le maʻitaga. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e faʻaitiitia vave (faʻaititia le tulaga lamatia o le hypoglycemia). I le taimi o le maitaga ma aemaise lava pe a uma le fanau mai, ia mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto.

Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaa i le togafitiga o le inisalini, peitai, o le inisalini o fualaau ma meaʻai e ono manaomia.

Faʻaiʻuga

Hypoglycemia. O le aafiaga sili ona taatele o le togafitiga o le inisalini e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia (vaai "Faatonuga Faapitoa"). O faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻaʻailoga o le neurological, e aofia ai le coma, gaogao (vaʻai i le "Vaʻaiga"). O faʻasolosolo pe ogaoga faʻasologa o le hypoglycemia e mafai ona lamatia ai le ola.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga ma faʻaaliga o le neuroglycopenia e mafai ona muamua i luma o faʻamaoniga o le mafaufau (i le tali atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalavelave popole popole. E masani lava, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻalauiloaina po o le faʻateleina vave o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le faʻafouina o le faʻafouina o le faʻalavelave popole popole ma ona uiga e sili atu ona faʻamaonia.

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le atinaʻeina o le hypokalemia (faʻafitauli mai le CCC) poʻo le atinaʻe o le cerebral edema e mafai.

O mea o loʻo mulimuli mai o mea leaga ia na tutupu i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻavasegaina e vasega faʻapitoa o okeni ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani (≥1 / 10), masani (≥1 / 100 ma le toto maualuga (le masani ai) ma le faʻalavelave anaphylactic (e le masani O le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona mafua ai le fausia o auupega i le inisalini (e masani ona le iloa). I mataupu e seasea tutupu, o le i ai o nei auupega e O le sulin e ono manaʻomia ai se suiga i le fua o le insulin e faasaʻo ai le uiga o le hyper-hypoglycemia.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: O le inisalini e ono mafua ai le taofia o sodium (masani le iloa) ma le edema (tele), aemaise lava pe a faʻaleleia muamua le le mafai ona maua le pulea o le metabolic e ala i le faʻaaogaina o togafitiga malosi ile inisalini.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: o suiga iloga i le pulea lelei e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi (le masani ona le iloa) ona o se suiga lē tumau i le tauvaga o mata o le mata ma a latou faasinomaga faasinoupu.

O le faʻaleleia o taimi uumi i le pulea lelei e faʻaititia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tele o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina lelei o le pulea lelei e mafai ona fesootaʻi ma se faʻafitauli lē tumau i le gasologa o le retinopathy o le maʻisuka (e le masani ona iloa). I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, e maise lava pe afai latou te le mauaina togafitiga i le photocoagulation (laser therapy), e mafai ona mafua ai le afaina o le amaurosis (le atoatoa le vaai) (le masani ona le iloa).

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e pei o soʻo se togafitiga o le inisalini, e mafai ona atiaʻe le lipodystrophy i le initaneti (e masani ona le iloa) ma faʻagesegese le faʻaaogaina o le inisalini.

O suiga faifai pea i totonu o le nofoaga fautuaina o le pulega e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia pe taofi ai nei gaioiga.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e masani lava ona tupu i le nofoaga na tui ai. O nei mea e aofia ai le mumu i le nofoaga o inisiua (taimi e le masani ai), o le tiga i le nofoaga o inisiua (e le masani ona iloa), sosolo i le vaega o inisiua (e le masani ai), urticaria i le injection site (frequency unknown), fulafula i le vaega o inisiua (le masani ona le iloa) i le nofoaga o inisiua (taimi e le masani ai).

O faʻamatalaga sili ona faʻaalia i le inisalini i le nofoaga o inisiua e masani ona mou atu pe a mavae ni nai aso poʻo ni vaiaso.

Faatonuga faapitoa

I le tulaga o le le lava o le glycemic control or tendency to episodes of hyper- or hypoglycemia, ao lei filifili e fetuutuunai le fualaau o le inisalini, ia mautinoa ia siaki le faasologa faatonuina o le inisalini, ia mautinoa ua tui le inisalini i totonu o le nofoaga ua fautuaina, siaki le sao o le tui tui ma isi mea uma lea e mafai ona aafia ai le aafiaga o le inisalini. Talu ai o le faʻaaogaina tutusa o fualaau oona (silasila i le "Fesootaiga") e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le vailaʻau o Insuman ® Basal GT, ma lona faʻaaogaina e le mafai ona e faʻaaogaina isi vailaʻau e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa mai se fomaʻi.

Hypoglycemia. E tupu pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase e maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.

E pei o insuline uma, e tatau ona ave le tausiga faapitoa ma le mataituina lelei o le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e mafai ona i ai se taua faapitoa o le falemai, e pei o le gasegase o le gasegase po o le cerebral artery (o le lamatiaga o gasegase poo gasegase o le hypoglycemia). , faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le faʻasolosolo o le retinopathy, aemaise lava pe afai latou te lei maua le photocoagulation (laser therapy), aua latou i ai se lamatiaga o le amaurosis le tumau (tauaso atoa) ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailo e tatau ona taʻu i le tagata maʻi poʻo isi e uiga i le atiaʻe o le hypoglycemia. O nei mea e aofia ai: vevela tele, susu i le paʻu, tachycardia, faʻalavelave o le fatu, faʻalauteleina o le toto, tiga o le fatafata, atuatuvale, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvalega, atuatuvalega, le fiafia, amio le masani, atuatuvale, i le gutu ma le gutu, pallor o le paʻu, ulu o le ulu, le faʻamalosia o le faʻagasologa o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological le tumau (faʻaletonu le tautala ma le faʻaaliga, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e maua le inisalini e tatau ona aʻoaʻo e iloa faailoga le masani ai o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata gasegase e masani ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le tagata gasegase lava ia e mafai ona faʻasaʻo le paʻu i le kulūkose maualuga o loʻo matauina i lona toto e ala i le gaosia o suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia.

I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin. O le le mulimuli i se taumafataga, faaseʻeina o inisalini, faʻateleina le inisalini o se faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le toto glucose concentrations (hyperglycemia), atonu o le faateleina o le faʻasalaga o tino o le ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.

A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e maua lona maʻi suka.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona sui, ia faʻailoa le faʻailoa poo le le atoatoa o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga:

- faʻatasi ai ma se faʻaleleiaiga taua i le pulea lelei,

- le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia,

- i tagata matutua,

- i tagata gasegase ei ai le manava o le tino,

- i tagata mamai o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,

- i tagata gasegase i le taimi lava e tasi e mauaina togafitiga ma nisi faʻamaʻi (tagai "Fesootaiga"). O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le hypoglycemia (ma atonu e leai se mafaufau) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

Afai e masani pe faʻaitiitia le taua o le hemoglobin glycosylated, o le a mafai ona mafaufauina le ono mafai ona atiaʻe faʻateleina, e le masani ai (aemaise o le aoauli) episodes o le hypoglycemia.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau lava i le tagata maʻi ona mulimulitai i le faʻatulagaina o metotia ma meaʻai paleni, faʻatautaia saʻo le inisalini o le inisalini ma ia lapataʻia e uiga i uiga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

O mea e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataʻituina lelei ma e ono manaʻomia ai le faʻatulagaga o fua. O nei mea e aʻafia ai:

- suia i le vaega o le puleaina o inisalini,

- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalologa o mea faʻamaʻi),

- le masani ai (faʻateleina pe faaumiumi) gaoioiga faaletino,

- togafitiga faʻapitoa (vomiting, manava manava),

- le lava le taumafa taumafa,

- faaseʻe meaai,

- o nisi faʻamaʻi pipisi e le faʻamaonia (e pei o le hypothyroidism ma le le atoatoa o le pituitary poʻo le le atoatoa o le tino),

- faʻafoega tutusa o fualaau faʻasaina (silasila "Fesootaiga").

O faʻamaʻi faʻamalosi. I faʻamaʻi faʻapitoa, e manaʻomia le manava malosi. I le tele o tulaga, o suʻega faʻamatalaga mo le i ai o tino o le ketone ua faʻaalia, ma o le faʻasolosolo o le insulin e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina.O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina le itiiti ifo o le tele o meaʻai i le tino, e tusa lava pe na o sina vaega o meaʻai e mafai ona latou faʻaaogaina pe afai foi o le a latou vili ma e le tatau ona taofia atoa le tuiina o le inisalini.

Faʻafesoʻotaʻi le toto. I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona sui i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le tui o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola.

Faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei o le maʻi i le inisalini o meaola, e pei foi o le m-kesiva, o le faapalepale o le fualaau faasaina Insuman ® Basal GT e tatau ona iloiloina i totonu o le falemai e faaaoga ai suʻega faʻapitoa. Afai o se suʻega ogaoga e faʻaalia ai le eleʻele i le inisalini o le tagata (faʻaalia vave, pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale poʻo isi auala. O le gasegase e gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor e mafai ona faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, faʻapea foi ma se taunuuga o le faʻalavelave faʻaalia. O lenei mea e mafai ona i ai se tulaga lamatia i tulaga e taua ai nei tomai (taavale afi poʻo isi auala).

E tatau ona fautuaina tagata maʻi ia faʻaeteete ma aloese mai le maʻi o le maʻi i le taimi o le taʻavale. E taua tele lenei mea i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se iloa o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, poʻo le iai foi o taimi masani o le hypoglycemia. I ia ituaiga o gasegase, o le fesili o le mafai ona aveina i latou i taavale poʻo isi auala e tatau ona filifilia e le tagata lava ia.

Faʻatau

Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani. Industrialpark Hoechst D-65926, Bruningstrasse 50, Frankfurt, Siamani.

O talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i le tuatusi i Rusia: 125009, Moscow, ul. Tverskaya, 22.

Tel.: (495) 721-14-00, fax: (495) 721-14-11.

I le tulaga o le gaosia o fualaau faasaina i Sanofi-Aventis Vostok CJSC, Rusia, e tatau ona auina atu faitioga a le au faatau i le tuatusi lenei: 302516, Rusia, Oryol Region, Oryol District, s / n Bolshekulikovskoye, ul. Livenskaya, 1.

Tel./fax: +7 (486) 2-44-00-55.

Faʻailoga ma le faʻasaʻoina: aʻafiaga o aʻafiaga

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le falemaʻi o le inisalini Bazal o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a manaʻomia se tuufaatasiga o vailaau o le hypoglycemic oral ma insulin.

O le vailaau faʻasaina ua faʻailoaina i le tulaga o se tali atu i se tasi o vaega o le kalama. E le mafai ona e faia se homone i tagata mamaʻi i se setete o le hypoglycemia.

Afai ei ai aiaiga nei, ona faʻaaogaina lea o Insuman Bazal GT ma faʻateleina lapataiga ma le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomai:

  • I tagata matutua.
  • Faʻatasi ma le le atoatoa o le gaioiga o le fatu ma le ate.
  • I tagata gasegase i le faʻavaivaia o gaʻo o le faiʻai.
  • Faʻailoaina le retinopathy o le tino, aemaise lava le le togafitia e le photocoagulation.
  • Tuʻu faʻamalosi malosi e manaʻomia ai le inisalini.

O tagata maʻi i le taimi o le hypoglycemia ua faʻaseseina

O nei tulaga uma e manaʻomia ai le pulea e se fomaʻi o le a filifili pe umi pe umi le insulin e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa ma pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia a latou pulega.

Le togafitiga o le maʻisuka i fafine maʻitaga e le mafai ona taofia. Insuman Bazal GT e le pasia le placenta, o lona uiga e le afaina ai le tamaititi. Afai o le maʻisuka na amataina i le taimi o le maitaga (gestation), e taua le faʻatonutonuina o le suka i le taimi atoa o le gaioiga. I le 1 masina, o le manaʻomia mo le inisalini e ono faʻaitiitia, ma i le 2 ma le 3 e mafai ona faateleina. A maeʻa le fanau mai, ona i ai lea o le faʻaitiitia o le manaʻoga mo se hormone. I le fafagaina o susu, e leai se faʻailoga mo le tofiaina o Insuman Bazal.

O aʻafiaga matuia e mafai ona tupu pe'ā faʻaaogaina ni tui tetele o le inisalini poo le solia o lana pulega. Soo se togafitiga o le inisalini e ono faigata i le setete o hypoglycemia. O lenei faʻalavelave e tupu i mataupu e sili atu ai le fualaau faʻatonuina nai lo le manaʻoga o le tino. E mataituina lenei mea i tagata matutua, pe a faaseʻe meaai, ae faʻamaʻi i le inisalini, galue malosi faaletino, inu ava malosi, i le po. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻapitoa, o le a manino o le maualuga o le sugar has dropped to critically low:

  • Felafolafoaiga leaga.
  • Lagonaina o le fiaaai.
  • Le mautonu o le moe ma le moe.
  • Faʻafitauli faʻafitauli.
  • Neurological symptoms (faʻamaualuga, maʻi tiga, faafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga, suiga i le tautala ma le vaʻai, faʻalavelave faʻamaʻi pipisi).

O le toe gaoioiina o le vaega alofa o le tino vaivai o le tino e mafua ai le ogaoga o palapitations, sweating, puupuu le manava, arrhythmias, tiga i le tui o le fatu, toto maualuga.

E mafai ona tali atu le tino puipuia i le puleaina o Insuman Bazal GT ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli, bronchospasm, angioedema, ma e seasea ona faʻalavelave anaphylactic.

I tagata gasegase ma le faʻalauteleina o lagona o le tagata lava ia i le inisalini manu, e faigata tele ona fesuiaiga i se sauniuniga a le tagata na maua mai i le inisinia. Ona faia lea o suʻega faʻapitoa e fesoasoani e faʻaalia ai le vaʻaia o le vaalele.

O le inisalini e ono mafua ai le faatumauina o le sodium i totonu o le toto, o lea e mafai ai ona atiae le edema i taimi o togafitiga.

Afai e te le suia le nofoaga o inisuasiga, ona latou atiaʻe lea o le oona o le gaʻo gaʻo ma le faʻaitiitia o le fualaau faasaina. E le gata i lea, o le tiga, lanu mumu, o se tali e pei o sulu, o le manogi ma le fulafula e ono aliali mai i le sone o inisi. E masani lava, pe a mavae ni nai aso, o na tali e pasi.

I le au matutua, o le manaoga mo le inisalini e maualalo, o lona uiga e filifilia ma le faaeteete le metotia ina ia aua nei mafua ai le hypoglycemia

Auala o le pulega ma fuataga

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Insuman Bazal GT e tuʻuina atu mo filifiliga a le tagata lava ia, e faʻavae i luga o le maʻi ma le manaʻoga mo se faʻamuʻi. O le fua faatatau e fuafua i le maualuga o le suka i totonu o le toto, gaioiga faaletino, o le tulaga o le metabolism o gaʻo.

I le averesi, 0.5-1.0 Insuman Bazal GT e manaʻomia i aso taʻitasi i le 1 kg o le mamafa o le tino o le tagata maʻi. Faʻatasia ma le inisalini umi, e sili mai i se tasi e gaosia. O le fetuunaiga o mea e faia i mataupu nei:

  • Suiga mai le inisalini manu.
  • Suiga o le faʻaaogaina o le inisalini i le tino i se isi.
  • Suʻeina o le inisalini e mafai ona fofoina ma se umi umi i le gaioiga.
  • Faʻatele pe faʻaitiitia i le mamafa o le maʻi ma le gaioiga faaletino.
  • Tuutuuga e ono mafai ai ona atiaʻe le hyper- poo le hypoglycemia.

O le metotia i tagata matutua e fetuunai. I le au matutua, o le manaoga mo le inisalini e maualalo, o le mea lea ua filifilia le suʻega ma fetuutuunai ma le faaeteete ina ia aua nei mafua ai se tulaga o le hypoglycemia. I maʻi e maua i le ate ma le fatu fatu na faʻasolo atu i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, e manaʻomia le faʻaititia o fua.

Bazal GT i totonu o se pusa e aofia ai 5 vailaʻau o vailaʻau i le 5 ml. E avanoa foi i le 3 ml cartridges. Mo le iniseti, 45-60 minute ao leʻi faia se taumafataga, o le tele o le manaʻoga o le taofiga e ao ona aoina i se tui tui inisalini. Ulufale i totonu o se pulu i le manava, pulou. O le initaneti o le initaneti e suia taimi ma suia i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O le fua o le absorption i totonu o le toto ma le atiina ae o le aafiaga e faalagolago lea i lenei mea E faasa ona fai mea nei:

  • Faailoa faʻamaʻi vailaʻau.
  • Faaaoga i totonu o le pamu insulin.
  • Faʻafefiloi i le tasi inisi ma isi ituaiga o inisalini sauniuniga, e aofia ai meaola manu, ma i se isi faʻatoʻaga.

Ae e te leʻi faʻatumu le fofo i totonu o le suauʻu, e tatau ona e feliuliuaʻi le fagu ma luluina e fai ai se taofiga. E le tatau ona fulafula ma maua lanu e ese mai i le mea o loʻo faʻaalia i faatonuga.Afai a uma ona lūlū palaka ma mūmū ua faia i luga o le ipu, ona le mafai lea ona faʻaaogaina se vailaʻau.

A maeʻa le faʻaaoga muamua, e mafai ona teu le fagu mo le 4 vaiaso i le vevela e leai se maualuga e sili atu i le 25 tikeri, puipuia mai le malamalama. Ina ia aua neʻi galo, o le aso o le tatalaina o loʻo faʻaalia i luga o le igoa. E le fautuaina le tuʻuina o fagu matala i totonu o le pusaaisa: o injections ma le insulin malulu e mafua ai le tiga tele.

Analogs ma tau

O le tau o Insuman Bazal, e fuafua i le tele o fagu, e amata mai i le 268 i le 1695 rubles. O le tau e eseese i vaega eseese o Rusia ma i luga o falemaʻi i luga o le initaneti.

Rinsulin NPH (tau mai 420 rubles), Biosulin (mai le 500 rubles), Protamine Insulin ChS (310 rubles), Rosinsulin (mai 1000 rubles) e mafai ona avea ma analogues o Insuman Bazal.

E lava le suitulaga mo le vailaʻau e mafai ona filifilia le fomaʻi saʻo. O le mea lea, i le tulaga o le inisalini mo togafitiga o le maʻisuka, o le togafitiga o le tagata lava ia e matautia.

Numera resitala : P Nu. 011994/01 o Iulai 26, 2004

1 ml o le faʻamalologa e le faʻaituau mo le inisiua e aofia ai le 100 IU o le inisalini o le tagata (100% inisalini insulin protamine).
Tagata faʻatau: protamine sulfate, m-cresol, phenol, zinc chloride, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol, sodium hydroxide, vai chlorlorini, vai mo le tui.

Folasaga faʻasalalau, tau faʻatatau

O le insalini basal o loʻo avanoa e avea o se taofiga ole gaʻo i se vailaau e 100 IU / ml. O le uluai faʻasalaga o fagu paʻu o tioata manino pe leai. O le vaega pito i luga o le fagu ua tapunia ma se tapuni, o loʻo tuʻuina ai se pusa alumini. Mo le sili atu ona faʻamalosi, o le pusa paʻu o loʻo tuʻu i luga o le pulou. O le gafatia o le fagu e 5 ml. I luga o fata o falemaʻi, insulin Bazal e mafai ona vaaia i totonu o pusa e 5 ampoules faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le isi faʻasalaga o loʻo faʻaaogaina o cartridges e faia i tioata manino ma se malosi e 3 ml. O le pito i luga o le kalama e ufiufi i se pusa, ma o se pulou alumini o loʻo ofuina i luga. O le vaega pito i lalo e muta i se paʻu. E le gata i lea, e tolu ni polo uʻamea i totonu o le kesi. O pusa taitasi e aofia ai 5 kalama. Latou te manaʻomia foi se peni.

O le faʻasalaga lona tolu o le faʻasaolotoina o pepa faʻataʻavale i penisini suauu ua faʻaaogāina i SoloStar. O loʻo faia i tioata manino ma se malosi e 3 ml. I fafo atu, o foliga o le kesi e pei lava o le mataupu muamua. I le pito i luga o le paʻu ma se pulou alumini i luga. O le vaega pito i lalo o kataʻai e muta i se paʻu. O kesi taitasi e aofia ai polo e 3. I lenei tulaga, o le pusa e aofia ai peni 5 syringe ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le tau o le fualaau faasaina e eseese pe tusa ma le 1000 rubles. O le tau e faʻatatau i le faiga filifilia o le tuʻuina atu.

Tulaga lautele. Faatulagaga:

Mea aoga: inisalini tagata (100% inisalini protamine) - 3.571 mg (100 IU),
o meaʻai: protamine sulfate - 0.318 mg, metacresol (m-cresol) - 1,500 mg, phenol - 0.600 mg, chloride sine - 0,047 mg, sodium dihydrogen phosphate dihydrate - 2,100 mg, glycerol (85%) - 18,824 mg, sodium hydroxide (faʻaaogaina ia fetuunai le pH) - 0.576 mg, eleʻele o le hydrochloric (faʻaaogaina e fetuunai ai le pH) - 0.246 mg, vai mo le iniseti - e oo atu ile 1.0ml.
Faʻamatalaga: Taofia le paepae paʻepaʻe po o le paepae paepae, faigofie ona faʻasalalau.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics O le Insuman® Basal GT o loʻo i ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le inisinia faʻainitaneti e faʻaaoga ai le E. coli K12 strain 135 pINT90d. Le faiga o le gaioiga o le inisalini:
- faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga,
- faʻapupula le fesiitaiga o le kulukose i totonu o siama ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le uila, faʻalavelave i le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,
- faʻatupulaʻia le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,
- faʻaleleia le tafe o amino acids i totonu o siama ma le faʻasologa o le protein,
- faʻalauteleina le tafe o le pasela i totonu o sela.
Insuman® Basal GT o se inisalini umi na faia i le amataina o le gaioiga. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, e tupu le aafiaga o le hypoglycem i totonu o le 1 itula, ma ausia le maualuga i totonu o le 3-4 itula. O le aafiaga e tumau pea mo le 11-20 itula.

Pharmacokinetics I tagata soifua maloloina, o le afa-ola o le insulin ile plasma e tusa ma le 4-6 minute. I tagata gasegase ma le faaletonu ogaoga, ua umi atu. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia ai lona aafiaga i le tino.

Lagolago faʻaopoopoga faʻaopopo

I le faʻaleleia atili o le gasegase o le tino, o le siʻitia o le lagona o le insulin e mafai, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le manaʻo o le tino.

O le suia o le fua o le Insuman Bazal GT e mafai foi ona talafeagai pe a fai e suia e le tagata maʻi lona ituaiga olaga (tulaga o le tino faaletino, meaai, ma isi mea), mamafa o le tino ma / poo isi tulaga, ona o le faateleina o le predisposition i le atinaʻeina o le hyper- hypoglycemia.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase o le tino, i le matua. E tusa ai ma lenei itu, o le filifilia o siama muamua ma tausiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele (ina ia alofia ai le atinaʻeina o gaioiga o le hypoglycemic).

Faʻaaogaina Insuman Bazal GT i fagu

  1. Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le fagu.
  2. Faʻafefiloi le faʻamalologa lelei: ave le vilia i se va i le va o alofilima o ou lima ma lemu (ia aloese mai le faʻaogaina o le puafiti) ia liua.
  3. Aoina le ea i totonu o le tui i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini, ma faʻaoga i totonu o le vial (ae le o le taofiga).
  4. A aunoa ma le aveeseina o le tui, liliu le fagu ile pito i lalo ma tusi le aofaiga sao o le vailaʻau.
  5. Aveese faʻamaʻi mai le sosoʻo.
  6. Faʻapotopoto se pulu o le paʻu i tamatamailima e lua, faʻapipiʻi se nila i lona faʻavae ma faʻagesegese le inisalini.
  7. Fai lemu, aveese le nila ma faʻi le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone.
  8. Faamau le aso o le pusa muamua o le inisalini i luga o le fagu.

Faʻaaogaina Insuman Bazal GT i cartridges

Cartridges ua mamanuina mo le faʻaaogaina o pusa syringe ClickStAR ma OptiPen Pro1. Aʻo le i faʻatulagaga, e tatau ona teu i le potu vevela mo le 1-2 itula, aua o injections o le inisalini malulu e tiga tele. Ona manaʻomia lea e faʻafefiloi le faʻamalologa i se tulaga tutusa: ia liliu malie le kilika e tusa ma le 10 taimi (e tofu le kilika ma polo e tolu e mafai ai ona vave faʻafefiloi mea e aofia ai).

Afai ua uma ona faʻapipiʻi le peni i totonu o le peni, liliu i luga ma le kalama. E tatau ona faia lenei faiga aʻo leʻi faia pulega taʻitasi a Insuman Bazal GT.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai le fualaau faasaina ma isi ituaiga insulin. O koneteina vailaau e le tatau ona toe faʻaleleia. I le tulaga o le gau o le peni, o le fua ole a manaʻomia mai le kekeli e mafai ona faʻaaogaina e faaaoga ai se togafitiga e leai se mea e mafai ona faʻaaogaina, faʻaaogaina na o silasila palasitika ua fuafuaina mo lenei maualuga o le inisalini.

A uma ona tuʻuina se kata fou ae leʻi folasia le fua muamua, e tatau ona e siakiina le saʻo le faagaoioiga o le peni.

Tulaga malologa:

Taofia mo le puleaina o le tino 100 IU / ml.
5 ml o le fualaau faasaina i totonu o se fagu tioata manino ma le lanu (type I). O le fagu ua paʻu, ua nonoa i se pulou alumini ma ufiufi i se paʻu paʻu paʻu. 5 vailaʻau ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.
3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. E le gata i lea, e 3 polo polo ua tuu i totonu o le kesi. 5 cartridges i pusa tioata o PVC kiriata ma alumini alumini.1 afifi afifiina faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.
3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. E le gata i lea, e 3 polo polo ua tuu i totonu o le kesi. O le fagu eletise o loʻo tuʻuina i totonu o le penisini sasili a SoloStar®. I luga o le 5 penisini o le syringe a SoloStar ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i se pepa pepa.

Faatasi ai ma le tele o insulin, o se nofoaga faapitoa e nofoia e fualaau o le umi o le gaioiga o gaioiga. O le autu autu o le faʻaaogaina lea i totonu togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 maʻi suka. O le gaosiga o vailaau o Sanofi-Aventis.

Inisalini Insuman Bazal e mafai ona avea ma fesoasoani sili i le totogi mo le maʻisuka tumau (e le o le talaaga o le hyperglycemia mausalī ma le maualuga o le maualuga o le suka o le toto). E faʻaaogaina mo togafitiga malosi o le inisalini faʻatasi ma le lua (taeao ma le afiafi) inisiua o se hormonone o le gaioiga umi.

O le sini autu o le fualaau faasaina o le faʻafaigofie lea o le puleaina o le eleele, lea e masani ona gaosia e le pancreas i le gasologa o le aso. O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata i le 1-1.5 itula i le maea ai o le pulega i lalo o le paʻu, e amata mai i le 11 i le 20 itula. O le tumutumu e pa'ū i le va o le 4-6 itula mai le amataga o le pulega. O le umi o le galuega e faalagolago i le fua filifilia o le nofoaga o inisiua, o uiga taʻitasi o le tino. E masani lava, ao leʻi oʻo i le taeao, e faʻaaogaina le vailaau 45-55 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Ina ia maua se taui lelei, e fautuaina e muamua filifili le tui ile falemaʻi faʻapitoa e amanaʻituina le tala faʻasolopito o aso taʻitasi. Pe a faʻafeiloaʻi se tagata maʻi mai le inisalini vein i le tagata, o le tele o taimi, e manaʻomia se faʻaititia o le masani masani. E taua tele le faʻataʻitaʻiina o le aofaʻiga o fualaau mo tamaiti laiti ma tagata gasegase e manaʻomia se fesoasoani itiiti mai se homone mai fafo e aloese mai ai i mea matuia.

O le Insuman Bazal gt e talafeagai mo na o pulega faʻapitoa. E talitonuina o lona faʻaaogaina e mafai ai ona toe faʻaleleia lagona o sela i lana lava homone, o le mea lea, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga o le inisalini e masani ona na o sina taimi le tumau.

Le faʻaaogaina o le vailaau faʻasolosolo, e mafai ona e faʻaaoga suauu masani po o le penisini faaonapo nei . O le faʻaaogaina o le masini e mafai ona faigofie faʻafaigofie i aso uma, faʻaleleia le lelei o le olaga o le tagata maʻi. O le faʻaalia o le masini ma le faʻatusatusaina o itu e matua fiafia lava.

E mafai ona e faʻafefiloi lenei vailaau faʻatasi ma isi fualaau o Sanofi-Aventis pe afai o la latou faʻasalaga tutusa (e 100 ma le 40 iunite / ml e le mafai ona faʻafefiloi faʻatasi!). E le gata i lea, e le faatagaina e faʻafesoʻotaʻi le vailaau faʻasaina ma insulin manu, vailaʻau faʻatau e faʻamama ai togafitiga ma analogues ile tasi fagu.

Manatua: pe a faʻafefiloi i totonu o se tuila, o le hormone poto-taimi e masani lava o le mea muamua e taina!

Faʻamatalaga Faʻasaʻo

O le inisalini o le inisinia o le tagata e faʻaaogaina malosi i le togafitiga o le maʻisuka. Faʻataʻitaʻi i fualaau faʻamalosi. E amata ona galue pe a uma le 50 minute, e foliga mai e mafai i le va o le 1-4 itula, e tumau pea le aoga seia oo i le 7 itula. O le tumutumu folafolaina e mafai ai e oe ona fuafua se uta o le carbohydrate mo se taimi umi, fetuutuunai le faiga o taumafa e tusa ai ma le talaaga o le fualaau faasaina.

E tui i lalo o le paʻu ma se tui tui inisalini. O loʻo i ai foʻi penisini faʻapitoa Solostar. O masini e le mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻailo e tatau ona faʻaumatia.

E sili ona talafeagai mo taui i tagata matutua oe mafai ona tausisi i se faiga faʻapitoa i aso taitasi ma fuafua lelei gaoioiga faʻaletino. E faʻaaogaina o se fualaau autu i tamaiti e maualalo le manaʻomia mo le inisalini. E i ai se aafiaga lelei i le fausiaina o fale glycogen i le ate ma maso.

O le itu pito sili ona aʻafiaga o le tino o le hypoglycemia. E masani lava ona tupu pe a sili atu le tele o le inumaga. O nisi o gaioiga e le masani ai e tupu mai i le ituaiga o urticaria, loma i le lotoifale. E fetaui lelei mo le faʻaaogaina o fualaau o fua o le suka i lalo o le fautuaga a lau fomaʻi.

Suʻe manuia mo togafitiga. E le manaʻomia le faʻavaivai i le taimi o le lactation. O mea faigaluega e mafai ona fesuisuiai e fuafua i manaoga o le tino.

O se fagu tatala o Insuman Rapid poʻo Insuman Bazal gt e tumau pea mo le 28 aso. E teuina i le vevela o le potu, e le faatagaina le malulu. O le fagu fou e tatau ona i le vevela + 2 + 8 mo le sili atu ma le lua tausaga. A maeʻa le aso e muta ai, o le faʻaaoga e mafai ona lamatia ai le ola maloloina.

Manatua, soʻo se metotia o togafitiga mo pathomasite endocrin e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagai ma lau fomaʻi! O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona lamatia.

Tuua Lau Faamatalaga