E faʻafefea ona togafitia togafitiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka

O maʻi o le malosi o le tino o se faʻalavelave le lelei o faʻamaʻi eseese lea o loʻo faʻalavelaveina ai le meaʻai po o le faʻaleagaina. E le gata i lea, o ia ituaiga o gasegase ua faia e le gata i tagata gasegase.

E masani lava, o le malosi o le malosi e maua mai i le maʻisuka, lea e fesoasoani i le maualuga o le kulukose i le toto. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka.

O le tausiga o le maʻisuka ma faʻafitauli o le vaʻaia e manaʻomia ai le taimi ma nisi taumafaiga. O le mea lea, e taua le iloa pe faapefea ona fesoasoani i le maʻisuka i sea tulaga.

Faʻavasegaina o le loloto

Faʻalagolago i le loloto o le liona, e 4 vaega o le gasologa o le moe, e aofia ai le maʻisuka:

  • O le Vaega I o loʻo faʻaalia e le mimita o le paʻu, e le mou ese le mumu i le mamafa. I le lotoifale, atonu o le ai ai sina itiiti o le leai o se lagona.
  • O le Vaega II e amata i le faʻaalia i luga o le paʻu o le paʻu ma le gasegase itiiti e le oʻo i tua atu o le epidermis.
  • O le Vaega III o loʻo faʻaalia i le foliga mai o se manua loloto, o le faagasologa e alu i le gaʻo oona. O pito o le manua e le maua mai i le epidermis, o le pito i lalo e ufiufi i le paʻu necrotic.
  • O le Vaega IV o loʻo faʻaalia i le loloto o le liona. Necrosis e salalau i le tino maso, o nisi taimi e aafia ai ponaivi lalo. Malosiaga e mafai ona faaleagaina i tuuga, vaʻa toto, toto faʻafefete.

I le neuropathy o le maʻisuka, o le gasologa e vave ona alu ese mai le laasaga I ma le II i le III ma le IV, ao le maʻi e le o maitauina le tiga ogaoga. O le faʻaitiitia o le faʻalogoina e afua mai i le solia o le innervation ma le maliu o aʻafi.

Faʻavasegaina e ala i le tele o leona

Ou te faʻapipiʻi meaʻai i se tagata gasegase i le maʻisuka ma mafaufau i le tele o le nofoaga ua afaina. O le filifiliga o togafitiga togafitiga e faalagolago i le tele o le necrosis.

Ituaiga o moeDiamita o le liona
LaititiE oo i le 5 cm
Tele5 to 10 cm
Big10 i le 15 cm
GoaSili atu i le 15 cm

E ese lava, ua fausia le necrosis, lea e atiina ae i totonu o le loloto ma eo faatasi ma le fausia o se fistula. O le le mautonu o le malosi o le mamafa o le malosi o le uiga lea o tagata gasegase i le toto maualuga ma e masani ona faigata i le osteomyelitis o le ponaivi lalo.

Sores Prevention

I tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le tino o le tino e tupu malosi, ae o togafitiga e umi se taimi ma e maua ai se malosi vaivai. O le mea lea, o le taulaiga autu e tatau ona totogi i fua puipui:

  • Puipuia le faateleina o le suka o le toto,
  • Mataʻituina ma le faʻaeteete le tumama
  • Aloese mai aafiaga lavelave i luga o le paʻu,
  • Suiga o le tulaga o le tino o se moega maʻi ile 60 -80 minute,
  • Laʻau fautuaina, malamalama i le massage toto e faʻaaogaina ai suauʻu faamama ma faʻaleleia,
  • Mataʻituina mea taumafa, inu ava,
  • I le tulaga o le vevela tele, faʻaaoga le paʻu pepe, paʻu o le talino paʻu poo le maso.

Taua! O le paʻu o le paʻu o se tagata gasegase e faʻamauina ma se maʻi o le maʻisuka e siakiina i aso taitasi, ma faʻaogaina uma le puipuiga, aloese mai le afaina o le lino i luga o le paʻu poʻo le fesuiaʻiga o le paʻu e fesoʻotaʻi ma mea o loʻo i lalo.

Togafitiga o le mamafa o le mamafa o le neuropathy o le maʻisuka

O se mea e manaʻomia muamua i le togafitiga o le malosi o le malosi i se tagata maʻi i le maʻisuka o le pulea o maualuga o suka. O le maualuga o le suka e faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻaogaina ma faʻagesegese ai le faʻafouina o le tino. A le o lea, o togafitiga e faalagolago i le laasaga o le liona ma le tulaga lautele o le maʻi.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faʻapitonuʻu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faʻamoemoe e faʻaitiitia le mumunia, faʻamamaina le manua ma faʻaosofia ai le faʻaleagaina ma le faʻamalolo.

I uluaʻi laasaga o le liona, e maua ai se aafiaga lelei e ala i le togafitia o le nofoaga o le hyperemia faatasi ai ma vaifofo faʻapitoa ma le faʻaaogaina o le gaosiplastic (epithelizing) agents.

E aoga tele o suauu e faʻavae i luga o siliva siliva, e pei o le Sulfargin - o loʻo i ai se visepisi ma aʻafiaga faʻaleaga, e faʻamalosia ai le faʻamalolo. Mo le togafitiga o le laasaga I ma le II, o le suauu suauu ua faʻaaogaina, e lubricates ai le vaega na aafia ai muamua na togafitigaina ma vailaau faʻamaʻi. Afai e aliali mai le paʻu i luga o le paʻu, e faʻaaogaina le suauu i lalo o se fusi.

Taua! I togafitiga faʻasao o mea o loʻo totoe o le III ma le IV tikeri, e manaʻomia le togafitiga lautele ma le anti-inflammatory therapy. A e ave vailaau, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist ma lau fomaʻi, talu ai o nisi vailaʻau o lenei vaega ua faʻaseseina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Togafitiga o ogaoga loloto e aofia ai vaega e tolu:

  • Faamamaina ma togafitiga faʻapitoa - chlorhexidine, furatsillina solutions,

  • Aveesea o le uiga o le le fiafia - Levomekol, Sinaflan, Liniment Vishnevsky,

  • Faʻasalaga o faiga faʻafouina - Actovegin, Solcoseryl, Methyluracil.

O se lelei sili ona lelei e maua mai i ni mea na faia e le feliuliʻu poʻo le faʻapipiʻi faʻapipiʻi - Suprasorb, Sorbalgon.

Tausiga togafitiga ma vailaau masani

O le maʻi pipisi i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona togafitia togafitiga, ae o le mafaufau i mea patino o le maʻi, o le taotoga e faia ma le faʻaeteete ma naʻo totonu o le falemaʻi. Necrosis e faʻailoaina i totonu o siama maloloina, i nisi tulaga o le manua o loʻo faʻapipiʻiina. O se togafitiga anti-inflammatory ua faatonuina.

O togafitiga togafitiga e faʻaalia i le i ai o maʻi le faʻamalolo i laʻasaga III ma le IV o le atinaʻeina o le mamafa o le mamafa.

O togafitiga faʻapitoa e maua ai se lelei lelei ma faʻaaogaina i soo se laasaga o le atinaʻeina o le maʻi. O se faʻamatalaga e faʻamalolo ai le inflammatory ma le faʻamaʻi o loʻo maua e oloa e faʻatatau i oloa o le tausiga o le beekeeping, o se fua o fualaʻau calendula, lau aloe, Kalanchoe, teuteuga o fualaau faʻalaʻau.

I le avea ai o se faʻasolosolo, pateta pateta, tolauapiga, suauu suauu, vaʻa suauu o le sami e faʻaaogaina.

Togafitiga tigaina i le fale

Toeitiiti lava o tagata uma e maʻi tigaina e momoe ma momoe ma faʻamapulaʻa vavalalata e masani i le faʻafitauli o foliga o le mamafa o le malosi.

O loʻo faʻatusalia mai i latou i ni mea lapopoa i foliga o le paʻu o le paʻu o le paʻu o paʻu eseese o atinaʻe.

A aunoa ma togafitiga talafeagai, o aʻafiaga mamafa e mafai ona mafua ai ni maʻi ogaoga o le tino ma le atinaʻeina o faʻamaʻi e faigata ona togafitia.

Aiseā e tupu ai mea moe?

O le mea e masani ai, o mea e gaogao e faia i le fesoʻotaʻiga ma le tapulaʻa faatapulaʻa o se moega maʻi e le mafai ona suia lona tulaga i taimi talafeagai. O le mafuaʻaga lea e afaina ai le paʻu, mea e gaosia ai, o le necrosis. Ae ui i lea, e le o tagata uma e feagai ma nei faafitauli, ei ai se tasi vaega faigata, lea o loʻo aʻafia ai le mamafa o le tele o mafuaʻaga:

  • Tausaga e sili atu ma le 65
  • Totogi mamafa
  • Mea e le fiafia ai: faʻavave, pulu, isi mea mai fafo i luga o le moega,
  • Le lava le le atoatoa o le tumama,
  • Le mautonu
  • Televave le soona,
  • Mea e le lelei
  • Faʻamaʻi atoatoa
  • Coma
  • Tauvaʻa le toto.

Le lava togafitiga mo le malosi o le malosi o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene, o le kanesa o le paʻu, sepsis, osteomyelitis, ma le lolomiina o faafitauli ile tino.

E taua le amata togafitiga o mea moe i le taimi e taofia ai le atinaʻeina o le faamai, talu mai taimi mulimuli ane, e faigata tele ona aveese le faafitauli.

Faʻasologa o Bedsore

I vailaau, e fa laasaga o le atinaʻe o le malosi o le malosi. E tofu uma lava ma faʻamaoniga, e fuafua i le maualuga o le faaleagaina o le tino.

O le vaega muamua o loʻo faamatalaina e:

  • paʻu o le paʻu
  • vevela o le ufiufi,
  • itiiti le oso.

I lenei tulaga, o le togafitiga faʻapitoa o le a maua ai le iuga sili ona lelei, talu ai o le epidermis e le mafai ona aʻafia i faʻalavelave faʻavae.Latou te togafitia le tikeri muamua o le faʻamaʻi i le fale e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa.

O le vaega lona lua o aʻafiaga mamafa e aofia ai faʻamaoniga:

  • solia le pito i luga o le paʻu,
  • vailaau faʻasolosolo
  • le amataga o le faagasologa o le exfoliation o le epidermis.

I le vaega lona tolu ogaoga faafitauli e amata. O tino paʻu e mate uma lava, gaʻo ma gaʻo maso e foliga mai. O le faʻatoʻilaloina faʻatasi ma le pala ma le faalilolilo.

Faʻatasiga lona fa vaega - sili ona faigata ona togafitia. O ponaivi tino ma manoa e aafia i le faʻaogaina o le faʻalavelave. O manua loloto e tumu i le tulei, ma o le tino o le tino e matua afaina uma lava. I le taimi mulimuli, na o le taotoga e mafai ona fesoasoani.

O le togafitiga vave o le faʻamaʻi o le a fesoasoani e aloese mai taunuuga le talafeagai, o le mea lea, o togafitiga e tatau ona amata i se taimi muamua, o togafitiga faʻaleaganuʻu ma togafitiga faʻavae e mafai ona saofagā.

Tausiga o fale

Togafitiga o le malosi o le mamafa i le fale e faia atoa. Vailaau faafomai, togafitiga faa-tagata ma se numera o fua talafeagai e tausia ai le fesoasoani mai. Malosiaga aoga i le amataga o le faʻaalia o le faʻamaʻi.

O le sini autu o le togafitiga o aiga o le taofia lea o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le suiga i le isi laasaga. I muamua faailoga o le mamafa o le mamafa, latou te maua ni auala patino:

  • Soifua maloloina o le maʻi,
  • Tuuina atu o se nofoaga talafeagai ma le siosiomaga mama,
  • Suiga vave o le tulaga maʻi
  • Faaaogaina o uiga o ausilali, anti-decomitus circles circle,
  • Le faʻaaogaina o vailaʻau ma mea manogi,
  • Faʻaopoopo togafitiga faʻapitoa i togafitiga faʻatoʻaga,
  • Mataʻituina le tulaga o le maʻi.

Metotia o togafitiga e faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le paʻu ma le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, tausiga o le maʻi, le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu, numera o vailaʻau ma le taimi e suia ai moega, lavalava ma laʻei, pe afai ei ai, e eseese.

Mo togafitiga i fale, muamua lava, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi atamai ina ia puipuia ai mea sese i le filifiliga o togafitiga togafitiga. Naʻo lana maliega o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau faʻatagaina.

Tausiga o maʻi

Faʻalagolago i le laasaga o le moe, tausiga o le moega mo le moega e suia foi maʻi. O laʻasaga taʻitasi o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga e tatau ona matua mataʻituina ina ia mautinoa ai le faʻamafanafanaga ma togafitiga talafeagai o le maʻi. Ae peitai, aua nei galo e uiga i le faaaogaina o vailaau faapitoa.

O le faʻaalia o le moe muamua o se lapataiga ole tausiga le talafeagai mo le tagata maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona suia suiga o togafitiga ma faʻalogo i:

  • mago mago,
  • le tulaga o lavalava o le tagata maʻi,
  • mama o le potu
  • mataʻituina o le tulaga o le maʻi,
  • le i ai o mea mai fafo i totonu o le moega.

Afai e manaʻomia, e fautuaina le faʻatau mai o faʻataʻamilo-anti-decomitus circles, lea o le a puipuia ai le tino mai le soloina o le tino ma le moega o le moega, lea e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. Aua e te faʻafesoʻotaʻi vaega o loʻo aʻafia ai le epidermis pe o loʻo siomia ai i latou.

Faʻaleleia i le taimi muamua o le moe

Togafitiga i le taimi muamua O se ituaiga faʻalavelave o fua puipui e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma i le taimi lava e tasi e faʻamālōlōina vaega o loʻo pagatia o le paʻu.

E taua le tausisia e le aunoa o tulafono o le tumama o le tagata maʻi, e puipuia ai le atinaʻeina o le malosi.

O fualaau e sili ona taatele mo le malosi o le malosi mo le faaaogaina i fafo e aofia ai:

  • Laʻau o le Levomekol,
  • Actovegin gel,
  • Selcoseryl o suauu,
  • camphor alcohol
  • sea ​​buckthorn suauʻu.

E tatau foi ona e suia le tulaga o le tagata maʻi ina ia aloese mai le faaumiumi o le mamafa i vaega patino o le tino. I le faʻaopoopoga, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i togafitiga o le physiotherapy: faʻapipiʻi-faʻaopoopoga o lima ma vae, ia mautinoa le saʻo o le toto.I le avea ai o se vaega faaopoopo, o se taumafataga maloloina e malilie faatasi ma le fomaʻi.

Togafitiga o le tikeri lona lua o le faaleagaina

I le taimi lona lua i le faaopoopoina i fua faatatau o loʻo i luga, e faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa faapitoa. Faʻaaogaina muamua chlorhexidine. O se vaifofo faʻapitoa mo suauu ma suauu.

Faʻaaoga soʻo se oloa i le paʻu ma le faʻaeteete, ma le agamalu, agamalu, e le faʻaleagaina ai le paʻu mumu.

Latou te feagai lelei ma le faʻafitauli o laei e faʻaaoga ai hydrogels. E faʻaaogaina i le vaega na afaina ma togi i lalo i itu e taofi ai le puʻupuʻu. E mafai ona faʻatau sau laei po o ni faʻamatalaga ma se faʻamaʻi faʻamalolo i le falemaʻi.

Tolu taimi o le maʻi

Togafitiga mo le laasaga 3 moee aofia ai:

  • Feutagai ma se fomai tipitipi,
  • O le faʻaogaina o vailaʻau faʻamaʻi-inflammatory,
  • Fomai e faaleleia atili ai le toto,
  • O le faʻaaogaina o laʻei faʻapipiʻi ma se faʻavalea fausaga,
  • Faamamaina o le paʻu o masini e le mautonu.

Ia mautinoa e faʻaaoga le auala e toe faʻaleleia ai le paʻu, e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O fualaau aupito sili ona lelei mo togafitiga o le lona tolu o tulaga o mea e momoe ai:

  • Hydrocortisone, lea ei ai lona aʻafiaga faʻaleagaina,
  • Piricarbat, e faaosofia ai le toto,
  • Curiosin poʻo Vinylinum, faʻamoemoe mo le faʻamaloloina o manuʻa ma le toe faʻaleleia o le paʻu,
  • o lona uiga, o le mea o loʻo i ai i trypsin, lea e faʻateleina ai le faʻaitiitia o le suavai ma le vaeluaina o mea ua oti.

A faʻapea o le faafitauli e leʻi pasia i le fa fa, e le manaʻomia le togafitiga faʻapitoa.

Togafitiga mo le laasaga 4 moe

Ua toe amata le taotoga fa fa o le maʻi. I lenei tulaga, o le fomai tipitipi o loʻo galue i le aveeseina o le tino maliu. I le faaopoopo atu i togafitiga, o togafitiga muamua ia na faʻamatalaina o togafitiga. Ina ia faʻavavevave faʻamaʻi manuʻa ma toe faʻaleleia lelei, faʻaoga:

  • laser therapy
  • phonopheresis
  • electrophoresis
  • maualuga le maualuga o faʻaalia.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona e faʻatau se matai faapitoa mo le gasegase o tagata gasegase, lea o le a fesoasoani e faʻamalosi ai le mamafa i le epidermis ma o le a le afaina ai le paʻu. O le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau, lotions, recipes folk i lenei mataupu e naʻo le maliega a le fomaʻi aoga.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e aoga mo le togafitia o le malosi o le mamafa i le vaega muamua, o nisi taimi i le lona lua, faʻapea foʻi ma le aveesea o masini. I vailaau faʻaleaganuʻu mo le togafitia o mea moe:

  • toso
  • lotion
  • teuteuga mo solo,
  • pulu
  • moli malamalama.

E talafeagai le faʻaaogaina o nei metotia ma le faʻatagaga a le fomaʻi, ae e taua le mafaufau i le le faʻapalepale ma le ono mafai ona tupu. O le toega o togafitiga fale e toetoe lava a leai se faʻalavelave.

Kalanchoe lau

Kalanchoe e iai sona faʻaaliga faʻapitoa, ae tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ina ia aua neʻi faʻamalosia le tulaga ae aua le mu ai le paʻu. Ina ia togafitia le mamafa o le malosi, e tatau ona e mulimuli i laasaga nei:

  • Ua tipi le lau o Kalanchoe,
  • O totonu e faʻaaoga i le manua,
  • O se gau poʻo se fusi e afifiina i luga,
  • E le fautuaina le fusi e tuʻuina,
  • Taofi le compress mo le 25 minute.

O le laei faʻatasi ma Kalanchoe e fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le manua, faʻavaveina ai le faʻamalolo ma faʻamago.

O le maso

O le maso o le patate o se mea sili ona lelei mo sui o paʻu masani. E gauai atu ai le susu e aunoa ma le vevelaina o le tino. I le faʻaaogaina, o le pateta pateta e matua faigofie lava:

  • Siʻosiʻosiʻe se vaega itiiti o le malo,
  • Fafasi se fasi manifinifi o le mamafa mamafa mai pito i le ogatotonu,
  • Toe fai faʻalua ina ia mafai e le sima ona ufiufi le manua.

E ui lava e leai ni aʻafiaga o le pateta ma o le tui e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, aua nei sasaa tele. A le o lea, o le salu e faʻafefiloi ma le lafoaʻi mai le manua ma faʻafefe.

O le maso o le patate e talafeagai mo le togafitia o le malosi o le malosi o tamaiti laiti.

E mafai ona e faʻaaoga lenei metotia mo le puipuia o le malosi o le mamafa, i aso uma pe a maeʻa togafitiga o le tumama e faʻafetaia ai le tino o le tagata maʻi i nofoaga sili ona vaivai.

Sea buckthorn suauʻu

E mafai ona faʻatau mai le suauʻu buckthorn i le fale talavai pe faia tuusaʻo i le fale. E mafai ona e saunia le suauu pipi mai le sua mai fua fou. E faia e tusa ai ma le fua:

  • 1 le kilokalama o vine buckthorn i lalo o le lomitusi,
  • Somi le sua, faamama ma faamama,
  • Faʻamau le pusa i totonu o se nofoaga malulu seia oʻo ina aliali mai se foliga o le tino,
  • Aveese lemu le suauu ma se sipuni i totonu o se ipu tioata lanumoana.

Faʻaaogā le suauʻu buckthorn e faʻapipiʻiina e tatau ona faʻaaogaina e togafitia ai le malosi o le mamafa. E totoe le suāuʻu seia oʻo lava ina faʻamalosi atoa ma naʻo le maeʻa ona tuʻuina atu o latou lavalava. I nisi tulaga, o suāuu taua e faʻaaoga e faaopoopo i le sami buckthorn. O ia lavalava e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto ma faateleina ai le gafatia o gaʻo e toe faʻafouina.

Suauu pati

O le faʻaaogaina o le suamalie e matua aoga lava mo le togafitia o le mamafa o le manogi i le i ai o paʻu ma pisa. E tatau ona e faʻafefe lua punetini o le susu i totonu o se ipu vai inu. I se vaifofo, matou te faʻamamaina se solo solo ma faʻaaoga i le vaega na aafia o le paʻu.

O le solo o loʻo totoe e faʻamafanafana lelei. A maeʻa ona aveeseina, e tatau ona tumau pea le tulei i luga o le tino. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i se mama mama fou seʻia maeʻa ona alu ese le pusa. Ona mafai lea ona faʻasusu le moega i le pateta pateta e faʻamago.

O se suauu e saunia mai le aniani masani, lea e fesoasoani i le togafitiga o le mamafa o soʻo o soʻo se laasaga. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • lua aniani lapoa
  • beeswax poo le moligao a le ekalesia,
  • fuālaʻau manogi
  • vai vai.

E lua auala e saunia ai le suauu: e ala i le faʻalau poʻo le kuka. Oona ua maeʻa gaʻo, tumu i le suauu ma falai pe kuka. O le suāuʻu e sasaa atu i totonu o se pusa eseese. Faʻaopopo le wax, muamua faʻafefete i totonu o se vai vai, ma tuʻu i se pusa ua saunia.

O le faʻafefiloi e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa ma faʻaaoga faalua i le aso e lūlūina ai le mamafa o soresi. E fautuaina e faʻaaoga le suauʻu i se mea lanu moana.

O le faʻaaogaina o meli mafanafana mo le togafitiga o le malosi o le malosi o le sogasoga o se auala masani a tagata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faatauina ni nai kilokalama o le millet ma fufulu ai. E mafai ona e faia le faiga i totonu o le vai taʻele. Mataʻituina le vevela o le suka - e tatau ona mafanafana, ae le vevela.

Ua aveeseina le millet, tuiina ma tuu i le ie lili po o taga susu. O nei ato e tatau ona tuʻuina i lalo o le tino o le tagata maʻi, aemaise lava i lalo o vaega na afaina i le faamaʻi. Taofi mo le fa itula, ona aveese lea o le paluga. O le aso e sosoo ai, e faʻaaoga ai le millet fou e fai ai taga.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei metotia o le a fesoasoani e faʻavae le toto i totonu o le tino. O le millet foi e maua mai ai le malosi tele mai manuʻa.

Paʻu o le gasegase i gasegase moe nai lo togafiti i le fale?

Category: O le a le mea e fai - pe faapefea ona fai saʻo

O loʻo iai le maʻi o le tino o le tino e mafua mai i le faʻafitauli o le toto. E masani lava ona tulaʻi le faafitauli ona o le faaumiumi o le faʻafesoʻotaʻi o le tino o le tagata ma se tino mautu.

Toeitiiti lava o tagata uma e faʻatapulaʻaina le gaioiga e faigofie lava i le faatupuina o le malosi o le mamafa, ae tele lava ina foliga mai ua matua vaivai, mamafa poʻo le maʻisuka.

O a mea e momoe ai?

O loʻo iai se faʻalavelave faʻaleagaina ona o le le lelei o le gaʻo o le tino poʻo o latou faʻamalosi i fafo ma le faʻalavelave. I vailaau faʻapitoa, e masani ona taʻua i luga o maʻi faʻamaʻi.

moe moe photo muamua tulaga

moe moe photo - le atinaʻeina o le faagasologa o le necrosis

O lenei soligatualfono e masani ona faia e solia ai le innervation o meaola e fesootaʻi ma le togafitiga poo le faaleagaina i le taula. O aʻafiaga o le tino e aʻafia ai le papaʻi, mulivae ma isi vaega o loʻo aʻafia i le maualuga o le mamafa i le tulaga maualuga.

I le gasegase o tagata gasegase, vaʻa, capillaries ma le paʻu ua faʻapipiʻiina - o lenei mea e oʻo atu ai i faiga le mautonu. O se taunuuga, e mate le tino. O le taofiofi faifai pea, e mafai ona faʻafefe ai le tafe toto masani o capillaries o le paʻu i totonu o le 2 itula, faʻaalia le foliga mai o uluai faailoga o le necrosis. O le faʻapitoa o mea e momoe ai e faʻapupulaina i le faʻatupulaia o le susu poʻo le susu tele o le paʻu.

O le epithelium mumū e faʻaosofia ai le soʻotaga o le stratum corneum, ma le tele o le toʻimamaʻi e tau atu ai i le faʻamaʻi. O le tulaga ua faateteleina ona o le gasegase o le le atoatoa i nofoaga mautu. O le mafuaaga lena o le togafitiga ma le puipuiga o le moe o le moega o le gasegase o tagata gasegase o se faafitauli faigata.

Faʻavasegaga o tuʻuga, tulaga ma ata

4 sikuea bedsores photo

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ni vaega o le atinaʻeina o le malosi o le mamafa. E taʻitasi i latou o loʻo faʻamaonia i nisi o vaega:

  1. 1st stage. I lenei tulaga, o nisi vaega o le paʻu e mumu. Ae ui i lea, latou te le faʻamalamalamaina ona o le tuʻiina o se tamailima. O nisi o taimi o le edema e faʻaalia i nei vaega. O le laasaga muamua e manatu o le faʻaoga faigofie o le faʻamaʻi ma togafitiga o mea e momoe ai tagata gasegase e mafai lava ona maua ile Fale. Afai e faia fua i le taimi, e mafai ona aloese mai le necrosis.
  2. 2 tulaga. I lenei laasaga, o faʻatafunaga eo mai faatasi ma le faʻaalia o tamai paʻu poʻo le maʻi pipili. E tāua tele le puipuia o le tupu o le mumu po o le mulilua. Ina ia foia lenei faafitauli, e manaʻomia lou faʻaaogaina o laei ma vailaʻau.
  3. 3 tulaga. O le maʻi paʻu o le tino e pei o se manua loloto, ona o le paʻu e aʻafia i se gaioiga faʻapitoa. O se taunuuga, o tino ma maso gaʻo e mafai ona vaaia i tagata. E tele mea e aofia ai i le nofoaga na afaina ai.
  4. 4 vaega. O aʻafiaga e aʻafia ai manoa ma ponaivi. I lenei laasaga, ua alualu i luma le faagasologa o le mu, ma o manua ua faatumulia i mea e aofia ai purulenti.

Togafitiga o mea moe i totonu o tagata moega i le fale

Mo le togafitiga o le moega e maua ai taunuuga, e tatau ona atoatoa. O le mea moni, o togafitiga e tatau ona aofia ai ni vaega:

  • taofiga faifai pea,
  • togafitiga faʻalotoifale
  • faʻaumatiaina o le faʻavae o togafitiga.

Togafitiga o le malosi o le mamafa i le gasegase o tagata gasegase i le fale e na o le amataga lava e faia, mo lenei, o togafitiga i le lotoifale e faaaoga - fualaau faasaina ma mea manogi. E sili pe afai e filifilia e le fomaʻi se suauu poo se kulimi mo le mamafa o le malosi e mafua mai ile tulaga patino, ma iloilo pe manaʻomia le falemai.

Mafaufau i fualaau oona e faaaoga. Ae ui i lea, ao leʻi faʻaogaina nei tupe, e tatau ona e togafitia le nofoaga ua afaina i vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi. E aofia ai mea nei:

  • Hexicon. O le elemene aoga o le chlorhexidine. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona vaʻaia le manua ma faʻafeiloaʻi siama faʻamaʻi. E mafai ona taunuʻu lelei i le tulaga o faʻamaʻi pipisi i meaola ninii ma nisi o siama. I lenei tulaga, o le vailaʻau e leai ni aʻafiaga leaga ile tino.
  • Faʻamatalaga ma faʻalautele siliva. Faʻafetai i aʻafiaga o ion siliva, e mafai ona taofi le tuputupu ae ma le toe gaosia o meaola ninii. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻateleina ai le aoga o meaola faʻamaʻi, taulimaina le tiga ma le faʻaletonu o le lotoifale - o se lagona o le vevela poʻo le mu.
  • Furatsilin. O le gaioiga malosi o le nitrofural. E faʻafefiloi ma faʻamalosi o meaola faʻapitoa ma suia a latou faʻatulagaga. O se taunuuga, o siama siama e le maua ai le malosi e faʻaaoga ai a latou lava puipuiga mo le ola ma feoti ai.

Paʻu o le suauʻu, o le lisi ma igoa

I le taimi nei, e tele lava vailaʻau tuʻulaʻau. Ina ia feagai ma le mamafa o le malosi i le togafiti o togafitiga, o loʻo faʻaaogaina mea manogi e togafitia ai vaega ua afaina. O fualaau sili ona aoga e aofia ai mea nei:

  • Argosulfan. O le aafiaga o le oloa ona o le i ai o ni siliva siliva i le tuufaatasiga.Faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei suāuʻu, e mafai ona taofi le faʻamaʻi o le tiga, faʻaitiitia le lagona vevela ma le tingling sensation. Ina ia maua fua o manaʻoga, aʻo leʻi faʻaaogaina le suauu, e tatau ona togafitia le vaega aafia i se antiseptic ma faʻagogo.
  • Iruxol. O le vaega malosi o le suauʻu o le palanagenase enzyme. E aofia ai foʻi vaega e le faʻaaogaina. Ona o le i ai o se enzyme proteolytic, e mafai ai ona maua se faʻamamaga malu ma le maualuga o le vaega ua aafia e aunoa ma le faaleagaina o sela maloloina.

O mea faʻapitoa o le antibacterial e maua ai le faʻamamaina atili o faʻamaʻi, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻafouina o mea. E fautuaina le meafaigaluega e faʻaaogaina i le pepa o se fusi, pe a maeʻa e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le vaega o le faʻasalalauga o le moega.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina laei e sui i aso uma. E le tatau ona silia le 10 aso o le kulimi. Ole togafitiga faʻapitoa e mafai ona faia pe a uma le 2 vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau.

  • Suauu suauu. O loʻo i ai se faʻamatalaga tetee-inflammatory ma aʻafiaga faʻapitoa. Faʻafetai i lona faʻaaogaina, e mafai ona ausia se mea e faʻamago ai ma puipuia le vaega ua afaina mai i mea moni.

O le suauʻu e fautuaina e faʻaaoga i le vaega ua afaina i se mea manifinifi. E fautuaina e faia lenei mea maualuga 5 taimi i le aso. I lenei tulaga, o le togafitiga e 60 aso.

  • Levosin. O lenei vailaʻau e aofia ai le tele o vaega. Antbacterial substances, e pei o sulfadimethoxin ma le chloramphenicol, e maua ai le faʻaleagaina o aʻafiaga ma faʻamalosia ai le faʻamalosiina o gaioiga. Trimecaine o se vailaʻau faʻapitoa ma faʻaitiitia le tiga. Methyluracil e afaina ai le faʻafouina o le paʻu.

O se aoga aoga o le suauʻu o le mafai lea ona gaosia le sili atu o le susu, lea e faatelevaveina ai le faʻamamaina o sela mama ma tulei. Mo le mauaina o le manaʻoga e manaʻomia, e fautuaina le meafaigaluega e faʻaaoga i aso uma. A maeʻa ona faʻaaogaina le suauu, e tatau ona ufiufi le pito o loʻo faʻapipiʻi i se fusi poʻo se ie mama.

  • Solcoseryl. Le aoga o le suauʻu ona o le i ai o le toto o le povi peti i lona tuufaatasiga. A oʻo mai i le nofoaga ua afaina, o le kulimi e amataina le faagasologa o le toe faaleleia o mea.

O se vaega taua o le oloa o le iai lea o se puipuiga. E fesoasoani lea i le puipuia o aʻafiaga leaga o aʻafiaga i luga o le paʻu. E taua le mafaufau e le tatau ona faʻaaogaina le suauu pe a tuusaʻo le tuleia mai le manua.

Fautua a le fomai

Fautuaga a le fomai e fesoasoani i le togafiti o le moe i tagata gasegase i le fale:

  1. E taua le pulea o le mama o le paʻu. Ae ui i lea, e le tatau ona susu pe mago, o le mea lea e tatau ai ona faʻaaogā le bath bath i nisi taimi.
  2. Mo le tumama, aua le faʻaogaina le fasimoli antibacterial, aua e leaga ai siama. Ina ia fufulu le tagata maʻi, e tatau ona e filifilia se fasimoli masani, se sipuni masani ma vai. E le fautuaina e solo le paʻu. A uma ona fufuluina, ia patipati mago i se solo.
  3. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le paʻu. Afai e le o toe faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamamaina o sauniuniga. Faʻateleina le paʻu o le paʻu, e aoga le faʻaaogaina o paʻu poʻo mea manogi ma le faʻamago.
  4. Aʻo mumu, e te le faʻamalolo lenei vaega. Ae ui i lea, ua faatagaina e faia le massage i le mea ua aafia.

Ina ia taofia le tupu mai o ia faafitauli, e aoga le faʻaaogaina o se mea maʻi faʻapitoa mai luga o le moe. E fesoasoani i le faʻaaogaina o le mafuaʻaga autu o ia faafitauli - faʻamalosi ai vaega patino o le tino.

O faʻafitauli faigata

O le lamatiaga autu o loʻo i ai i le atinaʻeina o faiga faʻapitoa ma le sosooina o faʻamaʻi pipisi. E taʻitaʻia ai nei faʻafitauli:

  • toesega o pito i lalo,
  • faʻasalaga o vaega tetele o mea vaivai,
  • le atinaʻe o periostitis poʻo le osteomyelitis,
  • vaivai o le tino puipuia,
  • faafitauli i togafitiga o togafitiga autu.

Le puipuia o le malosi o le mamafa

O aʻafiaga mamafa e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo.Mo lenei mea, e tatau ona faia ni puipuiga e puipuia ai le mamafa o le malosi i tagata maʻi uma e taoto:

  • I le lua itula, e tatau ona sui le tagata maʻi, sui le tulaga o lona tino.
  • E tele taimi i le aso, e tatau ona faia faʻamaʻi paʻu i vaega o maualuga maualuga. I le taimi lava e tasi, e faʻasaina le gaosia poʻo le paʻu o le paʻu mumu.
  • E sili ona lelei le faʻatau o se moega faʻapitoa mo le tagata gasegase e mafai ai ona faʻatonutonu. Faafetai i lenei mea, o le a mafai ona faigofie le faʻaogaina o togafitiga o le tumama.
  • O tagata uma e moe i le moe e manaʻomia se mea faʻapipiʻi faapitoa i se puluvaga. E mafai ai e oe ona faʻaauau pea le massage o le tino, lea e faʻaleleia ai le toto ma faʻateleina le faʻamaʻi.
  • E tatau ona faia ni ie faʻapitoa mai mea masani faʻatasi ma se lauulu lamolemole.
  • E tāua tele le tausisia o tulafono o le tumama - ia sui solo i taimi uma, ia faʻaaoga faʻamalosi pipisi, faʻaaoga urinal ma lepekini.

Faʻapogai ma laasaga o moe

I tagata gasegase e le aofia ai i le afi, vaʻa toto ma paʻu e faʻapipiʻi.

O lenei mea e oʻo atu ai i gaioiga le mautonu ma le necrosis o le tino i le vaega o le faʻafesoʻotaʻi o le tino ma le maualuga.

Uluaʻi fatalaʻau e faʻalagolago i le tulaga o le tino:

  1. o taoto i lou manava - cheekbones, pubis,
  2. i le itu - tapuvae, vae, tulivae,
  3. i le pito i tua o loo i ai se fasi, sepuni, tauau o le tauau, pulou sikeri, mulivae.

O le atinaʻeina o le gaosiga o gaʻo e oʻo atu ai i le faʻamamaina malosi poʻo le faʻamamaina mai le paʻu. Afai e le maua le susu, e le mafai ona maua le susu, ona faʻamavaeina lea o la latou puipuiga, ma o le tele o le vai e fesoasoani i le pala. O nei mea uma ua sili atu ona mamafa i le le lava o le tafe toto i luga o le nofoaga o le faʻamalosi.

O le gasegase o le gasegase e vave ona vave, ae o lo latou togafitiga e umi ma e le aoga i taimi uma. O le tele o taimi latou te faia ai i tagata matutua maʻisuka.

E 4 tikeri o le paʻu e oti. I le laasaga muamua, o loʻo afaina ai le eria o loʻo aʻafia, liliu i le mumu, faʻaleagaga ma tamai vaʻavaʻai o mai i luga. E leai ni manuʻa vaaia, ma o le nofoaga o le ita e avea ma mea ulaula, e pei o se manua pipisi po o se iniseti.

I le laasaga lona lua, o manua e aliali mai i luga o le eleele - o faʻasalaga faʻatasi ma se pine piniki piniki. I le taimi lava e tasi, o se uluga susu e afaina ma mafua ai le tele o le le mautonu.

O le vaega lona tolu o loʻo faʻaalia i le faia o se manua loloto. Ma o le lona fa e ala i le ulutala o ituaiga ia o ponaivi, maso ma le tendon.

E tatau ona e iloa afai e iai sau malosi i le maʻisuka, e tatau ona faia togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Afai o loʻo maua e le maʻisuka le maʻi suka, i le laasaga muamua, ua faʻaitiitia le togafitiga i le faʻaaogaina o le potassium ma le lanu lanumeamata i vaega ua afaina. E le sili atu le faʻanatinati, ma i le mea e tupu mai ai ni moli, o le manua e togafitia i le lanumeamata lanumeamata ma tapunia ma se faʻagogo mago.

I tulaga maualuga, e mafai ona faia taotoga taotoga. I le taimi o le taotoga, e faʻamalosi ai e le fomaʻi le tino oti ma faia ai se paʻu o le paʻu.

I le laasaga lona lua, ia taofia le fausiaina o manuʻa matala, faia ni togafitiga faigata, e aofia ai:

  • faʻamamaina ma fufuluina o vaega ua afaina i le saline, o le tolauapiga ava malosi ma le hydrogen peroxyide,
  • togafitiga ma fualaau faasaina e faaleleia ai le toto i totonu o masini,
  • eleʻele paʻu ma Petulin, Xeroform,
  • o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le sami poʻo le faʻaaliga vali e faʻaaoga Cosmopore, Tegaderm, Blisterfilm poʻo le Hydrophilic,
  • suiga o laei mo le palukago, omomi, polyurethane, semi-permeable ma le hydro-polymer,
  • le faʻaaogaina o afifi e aofia ai le suka (Komfil Plus, Multiferma).

I faiga le lelei ma i le leai o se togafiti togafitiga, e mafai ona faʻataunuʻuina togafitiga faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le filifiliga o fualaau faasaina e tatau ona o gatasi ma le endocrinologist, talu ai e tele vailaau e le mafai ona faaaogaina mo le maʻisuka.

E tusa ai o le ointments, o sui sili ona lelei o loʻo i ai ni siliva siliva o Argosulfan, Dermazin ma Sulfargin.O loʻo faʻamatalaina mo faʻamaoniga muamua o le gasegase o vaʻa, ao latou puipuia faʻamaʻi, faʻaleleia mea o gaʻo ma faʻaitiitia faʻamaʻi tiga.

E masani ona faia togafitiga o gaʻo i le suauʻu sinasina, lea e maua ai le faʻamago ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia ai le tiga ma faʻasaʻo le fula.

E faʻaaogaina le kulimi i se mea manifinifi seʻia oo i le 6 taimi i le aso. O manuʻa e tatau ona togafitia i lenei auala mo le itiiti ifo ma le 60 aso.

O le suauʻu manogi Stellanin e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le afaina mai le mea ua afaina. O le meafaigaluega e faʻaaoga i vaega 3 ma le 4 o mea moe.

O le vailaʻau e faʻaaoga i le paʻu 3 r. i le aso. E mafai foi ona faasalalauina i luga o pusa po o ofu.

I le faʻaopoopoga i le suauu o loʻo faʻamatalaina i luga, o loʻo i ai le numera o isi kulimi e faʻaaogaina i vaega eseese o le malosi o le paʻu:

  1. Muamua o Irkusol, Actovegin, Levosin, Solcoseryl, Vulnuzan, Algofin.
  2. O lona lua o Thiotriazolin, Methyluracil, Betadine.
  3. Le tolu - Iruksol, Levosin, Alantan Plus, Algofin, Mefenat, Solcoseryl.

I le taimi lona fa, o togafitiga ma le gaʻoina e le aoga, o le mea lea, o le taotoga o taotoga e faia. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i togafitiga e aunoa ma se puipuiga. Mo lenei mafuaʻaga, o le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu i ai faʻamalosiaga faʻamalosia. O falemaʻi suamalie pei o Doppelherz, Alphabet Diabetes ma isi e mafai foi ona faʻaaogaina.

Afai, i totonu o le 2 vaiaso o togafitiga faasao, o le tele o le tiga o le tiga e afaina ai le 30%, ona tatau ai lea i le fomaʻi ona suia le togafitiga togafitiga.

Siaki foi

Pyoderma I le taimi nei, o pyoderma o se tasi o maʻi sili ona taatele o le paʻu, ao faia le ...

Pyoderma: faʻamaoniga ma togafitiga O Pyoderma o se faʻamaʻi pipisi e mafua ai le staphylococci ma le streptococci. ...

Faʻaaliga o le pyoderma ma ona togafitiga O le Pyoderma o ni paʻu pustular paʻu na mafua ona o le pyogenic ...

Auala aoga o le togafitia o pyoderma & nbsp & nbsp yourbeautysecrets.ru Qicun Baxian - o se fofo lelei mo dermatitis, eczema, psoriasis! ...

Pyoderma: Togafitiga ma faʻamaoniga Pustular skin disease is What pyoderma is: Treatment and symptoms ...

E faapefea ona togafitia le pyoderma i tagata matutua? O le Pyoderma o se maʻi purulenti o le epidermis o se natura mumu e mafua ai ...

Pyoderma Pyoderma - purulent inflammatory skin diseases e mafua mai i ituaiga pathogens (staphylococci, streptococci, pneumococci, Escherichia coli, ...

Pyoderma O se tasi o faʻamaʻi tino paʻu o le paʻu i aso nei o pyoderma. I lenei tusiga ...

Pyoderma: ituaiga ma faailo Faʻamatalaga faʻamatalaga o mea iniseti, pipisi, vevela faʻamaʻi, tele microtraumas, faʻalavelave faʻaogatotonu o le tino, faaleagaina ...

Pyoderma O le Pyoderma O le a le mea na mafua ai Pyoderma Pathogenesis (o le mea o loʻo tupu?) I le Pyoderma Symptoms of Pyoderma ...

Pyoderma O maʻi paʻu uma lava, o le pyoderma e masani lava ona feagai, ma ...

Pyoderma - lipotia le Pyoderma - o se vaega o maʻi paʻu, o lona uiga autu o le suppuration. Etiology, pathogenesis. ...

Pyoderma faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻamaʻi O maʻi uma o le paʻu, o le pyoderma e sili ona taatele, lea ...

Pyoderma - faʻamaoniga, togafitiga, ata o le Pyoderma - o se vaega o maʻi paga o le paʻu, o le mafuaʻaga ...

pyoderma i totonu o se taifau o loʻo pipisi Staphylococcal dermatitis i dogs O le ola o se peti pele e mafai ona faʻamalumaluina soʻo se faʻamaʻi. ...

O le mea na tupu i totonu o taifau O le ola o se peti pele e mafai ona faʻafefeina ai soʻo se faʻamaʻi. O faʻamaʻi uma e mafai ona faʻatulaga ...

Pyoderma i maile: togafitiga, faailoga, lisi o fualaau faasaina Pyoderma - o se maʻi pipisi o le paʻu lea e masani ona ...

Tekonolosi tekonolosi Pyoderma i dogs O le ola o se peti peleina e mafai ona faʻamalumaluina soʻo se faʻamaʻi. O faʻamaʻi uma lava e mafai ona ...

Cats Home - Dogs - Lelei e Iloa - Pyoderma in Dogs Pyoderma in Dogs So ...

Pyoderma i pusi: suʻesuʻega, togafitiga ma faʻafitauli faʻafitauli O kitara o manu ia e lauiloa mo lo latou mamā. O latou ...

Auala e togafitia ai le pyoderma i luga o foliga: vailaʻau ma togafitiga faʻaleagaga O se tasi o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ...

Pyoderma togafitiga i le fale Soʻo se tasi e manaʻo e tausia le soifua maloloina. Ma o le faavae o le soifua maloloina o le ...

Pyoderma ma pyoderma: o le a, togafitiga, faʻamaoniga, mafuaʻaga, faailoga Pyoderma, pyoderma - purulent maʻi ...

Atlas o maʻi paʻu Kiliki i luga o le ata e matamata ai se ata lapoa. Pyoderma gangrenosum (pyodermia gangrenosum) Synonyms: ...

Togafitiga mo le mamafa o le maʻi suka i le maʻisuka

Faatasi ai ma se maʻi faigata pei o le maʻisuka, o togafitiga o mu, malosi malosi, ma le sili atu o le gaʻo ma le maʻisuka maʻi e le gata o se faafitauli ogaoga, ae i nisi tulaga e oo lava i se taufaamatau i le ola (o manuʻa e amata vave ona fesiligia)!

O le mafuaaga lena e manaʻomia ai e se tagata ni auala aoga mo le faʻamautinoa ma le vave faʻafefeteina o aʻafiaga mamafa ma isi paʻu o le paʻu.

Auala e aloese ai mai le soona fai

O le togafitiga o se faʻafitauli le lelei o le paʻu e pei o le malosi o le maʻi suka o se mea sili ona mamafa ma e manaʻomia ai le tele o taumafaiga. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa ia tausisia tulafono nei:

  • E tatau ona faʻamalulu lelei le moega (ioe, pe a fai e leai se faʻalavelaveina o le maʻi).
  • E tatau ona mamā ma faʻamago (Bed linen), lea e masani ai ona mama ma faʻamago le tagata maʻi (e manaʻomia le lalaga e tasi mo aʻu), vaivai, ma e leai foi se mea e paʻu ai (mo lenei mea e te manaʻomia e toso se laupepa ona faʻalelei lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ), lelei, ia mautinoa ia mautinoa e leai ni paʻu i luga o le moega. Ua fautuaina oe e Saharniy-Diabet.com e faʻatau faʻamaʻi Rusia i le Anatomy o le faleoloa i le initaneti.
  • Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina paʻu masipaʻu i lalo o le vaega o le pelvic.
  • E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le paʻu i le susu susu mo se taimi umi.
  • I le gasologa o le aso, e tatau ona liliu le tagata maʻi mai le pito i tua ma tuu i lenei tulaga mo le itiiti ifo i le lua itula.
  • O vaega e faʻaalia i le mamafa e tatau ona faʻamalo ma le faaeteete ina ia faʻaleleia le toto i nei nofoaga.
  • Lavalava ma le vevela (e aofia ai le palanikeke (e tatau ona sili ona lelei ina ia le afaina ai le paʻu o le tagata maʻi).
  • O aso uma e manaʻomia ai le fufuluina o le paʻu i se vaifofo faʻainesa: se solo ua faʻamamaina i le vai, o se vaifofo o le vineta (ave 1 sipunamu o le vineta i totonu o se ipu vai), cologne, camphor alcohol, poʻo vodka.
  • I ni nai taimi i le aso i nofoaga sili ona vaivai, o le paʻu o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona fufuluina i le vai malulu ma le fasimoli, ona fufulu faʻamago lea ma se solo ma solo i cologne, vodka poʻo le 'ava malosi.

Ae peitaʻi, afai e maua pea le malosi o le malosi, ona tatau loa lea ona lubili e faalua i le aso ma se vaifofo o le palapalia palatini, o se vaifofo o le suamalie lanumeamata, lemoni, tipi i le afa, poo le vinehorhor alcohol. Quartzing e mafai foi ona fesoasoani - mo se faataitaiga, faatasi ai ma meafaigaluega a le Sun.

Afai e faʻaalia foliga i luga o le paʻu o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ona faʻapalapalaina lea i se vaifofo o le 'ava malosi ma o loʻo faʻaaogaina se fusi faʻagogo i lenei nofoaga. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo vaivai o le paseka faʻasalaga nai lo le lanu meamata.

Togafitiga mo le mamafa o le maʻi suka i le maʻisuka

O se tasi o faafitauli masani i le maʻisuka i le matua o le maʻisuka neuropathy, poʻo le gaʻo. O le faʻamaʻi e tupu mai i se talaaga o le faateleina o le suka toto ona o se gaioiga o le gaioiga galue o le fatu cardiovascular ma le totonugalemu o le tino. O le faʻalavelave e aʻafia ai le gata o tagata gasegase, o le mea lea, e taua mo tagata mamai e maua i le maʻisuka ia iloa mafuaʻaga, faʻamaoniga ma auala e puipuia ai le maʻi.

E faʻapefea ona taulimaina le malosi o le maʻi i le maʻisuka?

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

Ae peitaʻi, afai e maua pea le malosi o le malosi, ona tatau loa lea ona lubili e faalua i le aso ma se vaifofo o le palapalia palatini, o se vaifofo o le suamalie lanumeamata, lemoni, tipi i le afa, poo le vinehorhor alcohol. Quartzing e mafai foi ona fesoasoani - mo se faataitaiga, faatasi ai ma meafaigaluega a le Sun.

Afai e faʻaalia foliga i luga o le paʻu o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ona faʻapalapalaina lea i se vaifofo o le 'ava malosi ma o loʻo faʻaaogaina se fusi faʻagogo i lenei nofoaga. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo vaivai o le paseka faʻasalaga nai lo le lanu meamata.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Aisea e le lelei ai le faʻamalolo o maʻi paʻu?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete ia aua nei faaleagaina le paʻu, aemaise lava io latou vae. E mafua lenei mea ona o le le lelei o le faʻamaʻi manu, o se vaega taua o lenei faʻamaʻi.

O manua tuga o se mea matautia tele i le maʻi suka: o le togafitiga e umi ma faigata ona togafitia.

E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻamaʻiina o le maʻisuka ua faʻaitiitia, ma e le mafai e le tino ona teteʻeina le faʻaogaina o le maʻi ma faʻamamago ai le paʻu. I le taimi muamua, o le manua e amata ona faʻamalolo, ona toe oso ai lea, o le faʻamaʻi e ulu atu i ai, ma amata ai ona fesuiaʻi.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia e puipuia mai i le fulafula o vae, e masani ona maua i lenei maʻi. E le gata i lea, o se manuʻa e tu i isi mea e mafai ona faʻamautu, ae o vae e matua faigata lava ona fai.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻalauteleina o le maualuga o le suka o le toto, lea ei ai sona aafiaga le lelei i le setete o le tino atoa, ma i luga o le tulaga o ni vaʻa laiti, aemaise lava i le faateleina o lo latou gafatia ma faʻaumatia ai.

E mafua ona o le faʻaitiitia o le toto (aemaise lava i pito pito i lalo) ma foliga vaaia o faʻafitauli i le tuʻuina atu o meaʻai i paʻu paʻu.

O nei auala e mafua ai le faʻaalia o manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi umi. Afai e te le amataina togafitiga taimi, e mafai ona liua manua i luga o vae i le foci o le afaina tele.

O manuʻa faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le galanrene ma le faʻamavaeina mulimuli ane, faʻapea foʻi ma faʻafitauli e pei o le osteomyelitis ma le phlegmon.

E afua ai le faʻaleagaina o faʻamavae, lea e mafua ai ona solia le lagona o le paʻu, aemaise ile vae. O aʻa e gata ai mo galuega faʻapitoa o le paʻu e mate foi, ma o le taunuuga lea e magumago ma faʻamalolo ai le tino. E masani lava ona malepe le paʻu, e maua ai faʻamaʻi pipisi i se auala faigofie i totonu o le tino e ala i vaʻa.

E mafai e se tagata ona faʻaleagaina lona vae i se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma e le faʻaalia foi e aunoa ma se togafitiga talafeagai o le manua (mo se faʻataʻitaʻiga, soloina o se sana poʻo le faamanualia o ia lava ao savali e le o ni seevae). O le mafuaʻaga mo lenei mea o le solia lea o le lagona tiga e mafua mai i le faaleagaina o faʻamavae.

E foliga mai o le maʻisuka e le o maitauina faafitauli i ona lava vae, aua e le lagona le le mautonu ona o lagona le lelei, e le iloa le manua ona o le faaitiitia o le vaʻaia ma e le mafai ona suʻesuʻeina ona o le gaʻo, lea e taatele i lenei maʻi.

Afai e le faʻamalolo le manuʻa i ni nai aso, e mafai ona liua i se ulutala. Mo le maʻisuka, o le maʻisuka foot syndrome o se uiga lelei, o lona uiga, o manua o le vaevaeina o vae.

O a mea e togafitia?

O tagata uma e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tulaga o latou paʻu ma talanoa i se fomaʻi pe afai e iai ni faaletonu, ona e matua faigata lava ona togafitia se manuʻa pipisi.

O le faʻamalolo vave o le paʻu e fesoasoani i meaʻai lelei, o loʻo i ai se aofaiga o vitamini.

Fomaʻi fautuaina e faapea, i le taimi o togafitiga o manuʻa aofia ai mea nei i meaai i aso taitasi: iʻa, aano o manu, ate, nati, fuamoa, oatmeal, faapea fualaau aina ma fualaau faisua.

Soo se manuʻa i le maʻisuka e tatau ona togafitia i se visepisi.

Afai o le maʻi ua maua i le fiva, o le manua ua afaina, fulafula ma ua toe faʻafefeteina, o le manua e fefete ma e le faʻamalolo, o mea manogi ma vailaau e tatau ona faaopoopo i le togafitiga, lea i le taimi lava e tasi e maua ai le susu mai manuʻa (Levomekol, Levosin ma isi).

O se vaega o vailaau faʻamaʻi ma vitamini e masani lava ona faʻamatalaina (vaega B ma le C). Le faʻaleleia o le paʻu o le paʻu i le taimi o faʻamalolo tino, e faʻaaogaina ai methyluracil ma solcoseryl o loʻo faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma suauu faʻapitoa (Trofodermin).

Mo le feteʻenaʻi ma le epithelization (overgrowth) o le manua, e tatau ona faia ni tulaga lelei. E manaʻomia le faamamaina o meaola ninii, tino oti ma tino mai fafo. O le hydrogen peroxide ma iodophors e mafai ona na o le faʻamaloloina.

O le auala sili e mama ai o le fufuluina o manuʻa i se vaifofo faigofie. O le faʻaaogaina o baths i le lotoifale ma le vevesi o le vai i totonu ia i latou e mafai ona fautuaina mo nisi tagata gasegase e maua i le maʻi suka i vae.

Aʻo le auala e maua ai i luga, e le maua ai faʻamoemoega e faʻamoemoeina, o le aveeseina o le necrosis e ala i le faʻailoga e mafai ona na o le pau lea o le auala mo le fufuluina o manua faʻamalolo.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Pe a togafitia manuʻa i se maʻi o le maʻisuka, o le a fesoasoani togafitiga faʻaleaganuʻu.

Lea o celandine. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o mea fou, ae o mea mamago e talafeagai foi, naʻo le mea muamua e tatau ona fufulu. O laʻau e manaʻomia ona fusi i se manua poʻo se maila.

O aʻa o le paʻu ma le celandine. E manaʻomia lou faia o se faʻafefiloi o aʻa o lalandine pau (20 kalama), burdock (30 kalama) ma le suauu sulu (100 milliliters). Palu mo le 15 minute i luga o le vevela vevela ma le vevela. Faʻasalaga manua e le faʻamalolo lelei mo le vaiaso 2-3 taimi i le aso.

Fuga o le kukama. O le kulupa o le suamalie o loʻo i ai se aʻafiaga malosi o le antimicrobial. E tatau ona latou lūlūina manua manu, ma ia faia foi ni faʻamaumauga mo le tele o itula. A faʻamamāina le manuʻa i le sua o le suka, e tatau ona e faʻaaoga auala na faatonuina e lau fomaʻi.

Togafitiga o le maʻi o le vae i le maʻisuka malosi: ata o soga papa

E sili atu ma le lua miliona tagata i le lalolagi atoa e mafatia mai maʻi pipisi e foliga mai io latou vae ma vae. O le maʻi o le maʻi o se faʻamaʻi lea e tupu ai le leaga o le epithelium poʻo le paʻu o lalo ifo, ma e mataʻituina foi ma le faʻaogaina o gaioiga.

O lenei faʻamaʻi e mafua ai le gau o le tino i luga o vae, ma a maeʻa le faʻamālōlōina o le ulupo i luga o le paʻu, e tumau pea maʻila.

Togafitiga o manua manu i luga o vae, e ui lava i le mea moni e faapea, o le aso ua amata ona atiaʻe, o se tasi lea o faiga sili ona faigata. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi i totonu o siama, o le solia o meaʻai e gaosia - gaʻo.

E le gata i lea, o galuega puipui o le tino ua matua faʻaititia, o lea o le toe faʻaleleia o le malosi ua leiloloa. O se tasi o ituaiga sili ona ogaoga o maʻi pipisi o le maʻisuka.

Maʻisuka o le maʻisuka

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tele naua faʻafitauli e tulaʻi mai, o le tasi oi latou o le maʻi suka o le maʻisuka. O lenei maʻi e matautia i le osofaia e le tele o siama, o le togafitiga lea e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene ma le faʻamavaeina mulimuli o le vae.

I le amataga o le faʻamaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o vae vaivai ona o le maliu o nila mama. E mafai ona lagona lenei mea pe afai e te uuina lou lima i luga o le vae, lea o le a malulu i le paʻi.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e paʻu i tiga o le po. O faʻamaoniga e tali tutusa ma se ulutala vae vae. Peitai, o loʻo i ai se eseesega taua:

  1. e leai se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi,
  2. o le manua e loloto
  3. le lapoa e tele.

O le maʻi suka o le maʻisuka e masani ona i luga o tamatamai vae. E masani lava o se mea e tupu i le mea e tupu ai, o le faʻaleagaina lea o sana i luga o le soʻo. O le isi mafuaaga taatele o le gasegase o le angiopathy vae i le maʻisuka.

Togafiti faʻamaʻi maʻi

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi pipisi i pito i lalo o le maʻisuka, o le tagata gasegase e filifilia se togafitiga taʻitasi mo maʻi taʻitasi. O lenei auala e tatau ona tatau ona e tele mafuaʻaga o faʻasologa o pepe.

Ina ia iloa nei tulaga, aʻo lei amataina le togafitiga mo le maʻisuka, o loʻo faia faʻataʻitaʻiga bacteriological, cytological and histological. E masani ona faʻaaogaina faʻamalositino.

A maeʻa le faia o suʻesuʻega eseese ma faʻamautinoa se faʻamaoniga saʻo, o le fomaʻi e faʻamatalaina le togafitiga talafeagai.

  • O togafitiga atonu o se taotoga,
  • fualaau
  • togafitiga i le lotoifale o le a aofia ai foi i le lavelave o togafitiga togafitiga, lea e taofiofia ai le tuuga ma le tino maliu.

Mo lenei mea, o le vae o le vae i le maʻisuka e togafitia i vaifofo faʻapitoa ma mea inu e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o paʻu ma le taula. E le gata i lea, o le physiotherapy ma isi togafitiga e taua tele i le faagasologa o le faamalologa.

Tosiga togafitiga mo maʻi pipili

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e faia e le fomai tipitipi le faʻasalaga o le tino o le necrotic, ma aveesea ai foi le taulamua o le inflammatory. O ia taotoga e aofia ai:

  • Aveesea
  • Faʻaiuga
  • Avanoa Suʻe (Vaʻalele VAC)

I le taimi o togafitiga, e aʻafia le eria afaina i le le maualalo o le mamafa (-125 mmHg) e faʻaaoga ai pusa polyurethane.

O lenei auala e mafai ai:

  1. aveese faʻamalositino faʻavae mai le mai,
  2. faaitiitia le fulapula, lapopoa ma le loloto o le manua,
  3. faʻapupula le toto i vae o vae,
  4. amataina le faagasologa o le fausia o se fausaga fou,
  5. o le faʻafitauli o faʻafitauli ua faʻaitiitia,
  6. fatuina se siosiomaga mūmū i totonu o le maila e mafai ona puipuia ma puipuia mai vailaʻau faʻamaʻi pipisi ma siama.

Faʻaaogaina togafitiga e togafitia ai le maualuga o le maʻi, o le maʻi gaʻo tigaina e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le faʻamavaeina lelei o se metotia lea e manaʻomia tele i le togafitiga o maʻi o le neurotrophic i le maʻisuka. O le metotia e faʻavae i luga o le vavalalata o le mafutaga ma le ponaivi metatarsophalangelange.

I le taimi lava lea e tasi, e le faʻalavelaveina le amio faʻatau i le vae, o le foʻio le ponaivi ma faʻafitauli o le mamafa tele o avega ua aveesea.

Faʻasalaga faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o fistulas. O lenei metotia e faʻaaogaina e togafitia ai le gasegase maualuga (Martorell syndrome). O le taotoga e faia ina ia vavae ese ai le au i luga o le pito o le ulupo.

Togafitiga o fualaau mo maʻi o le maʻisuka

Faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻatasi ma soʻo se togafitiga faʻapitoa. O togafitiga faʻamaʻi e mafai foi ona avea ma se auala tutoatasi o togafitiga, i le tulaga o nisi ituaiga o maʻi o le maʻisuka, o le agamalu e faʻalelei.

Faʻalagolago i le natura o le faʻavae o le faʻamaʻi, ua vaevaeina i ni laʻasaga eseese.

Muamua tulaga

I le laasaga muamua o le maʻi o le tagi, o vailaʻau nei e aofia ai i le taimi o togafitiga:

  1. vailaʻau faʻapitoa (faʻasologa, tavegil, ma isi),
  2. vailaʻau faʻasaʻi lautele,
  3. antiplatelet agents mo iniseti oona (reopoliglyukin, pentoxifylline),
  4. anti-inflammatory (non-steroidal) vailaʻau (diclofenac, ketoprofen).

Faʻaleauau i le lotoifale i le taimi muamua e faʻamoemoe i le aveeseina o siama oti ma siama mai le mai. E faasino i:

  1. fufuluina o le ulutala i vaifofo faʻapitoa e faʻavae i luga o furatsilina, potassium pāpā, chamomile, celandine, chlorhexidine poʻo se faasologa,
  2. faʻaaogāina o faʻamaumau ma kulimi faʻamalolo (streptolaven, levomycol, dioxole), faʻapitoa foi ma se laei faʻapitoa mo le sorption (corbonet).

I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le hemosorption, o se faʻasalaga toto.

Lona lua tulaga

I lenei laasaga o togafitiga o fualaau faasaina, lea e amata ai le vaega faamalolo ma le amataina o le siʻi, o togafitiga faamalo (ebermin, solcoseryl, actevigin) ma antioxidants (tocopherone) e faaaoga i le togafitiga o maʻi o le gaʻo.

O le natura o togafitiga i le lotoifale o le suiga. I le laasaga lona lua, o loʻo faʻaaogaina laei o manua:

E le gata i lea, o le maʻi o le maʻisuka e togafitia i curiosin.

Fomaʻi togafitiga mo togafitiga ole maʻi

Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o togafitiga o le physiotherapy, o se tasi o meafaigaluega e faʻataʻitaʻiina i le faʻamalosiga:

  1. Togafitiga ma aʻafiaga i le lotoifale i totonu o potu potu o le Kravchenko. O lenei metotia e faʻaaogaina mo maʻi o le atherosclerotic.
  2. Faʻauluuluga o le ultrasonic elevitation. O le togafitiga e faʻaleleia ai le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasaga i luga o faʻamaʻi i totonu o le ulutala.
  3. Suʻega faʻapitoa. O loʻo faʻamatalaina o se vateatea, faʻasao, faʻafeololo ma faʻaleagaina.
  4. Lafoaʻi Laser Faʻaaogā e faʻamamā ai le tiga, aveese le mumū ma faʻafaigofie le faʻaleleia o le tino.
  5. Vaʻaia o UV. O le faʻatulagaga ua faʻatulagaina ina ia faʻaleleia ai le malosi o le tino i le tele o faʻamaʻi pipisi.
  6. Faʻafofo ma le gaʻo ma le ozone. Faʻaleleia le faʻaaogāina o le okesene e ala i paʻu paʻu ma faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o mea fesoʻotaʻi.
  7. Lafoaʻiga o le tino ma le palneotherapy. O ia ituaiga togafitiga ua faatonuina mo le toe malosi atoatoa pe a mavae se gasegase.

E faʻapefea ona togafitia faʻafitauli faʻapitoa o maʻi o le maʻisuka?

E tupu le ulutala ile tele o vaega, o le togafitiga e le aumaia ai taunuuga talafeagai. O le manua e le faʻamalolo ma o lenei mea e aumaia ai le mafatiaga e le gata. E masani lava o lenei mea uiga ese o se uiga o se tulaga sili atu ona leaga o le le atoatoa o le vevela.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi o le gaʻo, ua maeʻa ai le paʻu o le paʻu. O le paʻu talafeagai o le paʻu e aveesea mai le suilapalapa poʻo le pusa.

A maeʻa fatuga o fatuga o le epithelium ona mauaa lea ma avea ma ni mea e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu i le ulcers.

O a ituaiga o falaoa e faatagaina mo le maʻisuka

O gaʻo gaʻo o se tasi lea o punavai autu o le kulukose mo le tino. O se numera tele oi latou e maua i falaoa. Ae o tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona matua pulea lelei a latou meaʻai. E le mafai ona e lafoaia atoa le falaoa, aua o lenei oloa e tumu i elemene aoga. O le fesili e tulaʻi mai, o le a le ituaiga falaoa ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Le tuufaatasiga ma mea aoga o falaoa

E pei ona taʻua muamua, o le falaoa o se oloa gaʻo oloa-gaʻo. I le taimi lava e tasi, o tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua e manaʻomia ina ia vaavaaia pea a latou meaʻai ma le aofia ai se tele o meaai mai le taumafataga. O lona uiga, e tatau ona latou mulimuli i se taumafa malosi. A leai, o faʻafitauli e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu.

O se tasi o tulaga autu o sea ituaiga o meaai o le pulea lea o meaʻai gaʻo.

A aunoa ma le pulea tatau, e le mafai ona faatumauina le tulaga masani o le tino. O lenei mea e mafua ai le leaga o le soifua manuia o le maʻi ma le faʻaitiitia o le lelei o lona olaga.

E ui i le mea moni o le areto e aofia ai le tele o mea inu, e le mafai ona vavae ese mai le meaʻai, lea e taumafai nisi tagata e fai. O falaoa e aofia ai se aofaiga patino:

O nei vaega uma e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tino masani o le tino o le maʻi, lea ua faʻavaivaia ona o le maʻisuka. O le mea lea, pe a saunia se taumafataga, e le faʻaesea e tagata tomai faapitoa ia falaoamata o le falaoamata mai le taumafataga, ae gauai i le falaoa o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma o falaoa e aoga tutusa mo le maʻisuka. E le gata i lea, o le aofaiga o le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa e taua foi.

E le faʻamavaeina le falaoa mai meaʻai, aua o loʻo i ai mea taua nei:

  1. O le tuufaatasiga o falaoa e aofia ai le fiva taumafa, lea e mautinoa ai le lelei o le faagaoioiga o le gastrointestinal tract.
  2. Talu ai o lenei oloa e aofia ai vitamini B, e tatau mo le masani masani o metabolic processes in the body.
  3. O le falaoa o se puna lelei o le malosi, lea e mafai ai ona saturate le tino mo se taimi umi.
  4. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei oloa, o le a aʻafia ai le paleni o le kulukose i totonu o le toto.

Tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona tuʻuina atu falaoa. O le falaoa Brown e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2.

Talu ai le taumafa o loʻo mulimuli mai ai, o falaoa mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi atonu o le sili lea o le malosi o le malosi o le malosi. I le amanaia ai o le manaʻomia o le malosi mo le olaga masani, o le le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

O fea falaoa ua faatagaina e 'ai?

Ae e le mafai ona e 'ai uma falaoa. I le taimi nei i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o ituaiga o oloa ma e le o mea uma e tutusa lelei mo tagata gasegase. O nisi o le a lafoaia atoa. Muamua lava, e le fautuaina e faʻatau oloa na faia mai falaoamata o meaʻai. O loʻo maua i le maʻi suka meaʻai falaoamata kuka mai falaoamata o le vasega muamua poʻo le lua.

Lona lua, e tatau ona mataʻituina pea le mamafa o le avega i le tino. O le pito i lalo ifo o lenei tulaga, o le sili atu lea o le aoga o le oloa mo le maʻi. I le faʻaaogaina o meaai ma se avega maualalo maualalo, o le maʻisuka e fesoasoani i lona malosi e galue lelei ma o le suka e tufatufa tutusa i le toto atoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga le faʻatusatusaina o le mamafa o le falaoa o le falaoa ma mea e faia mai falaoamata o saito. GN o le tasi vaega o le gaʻo oloa - lima. GN falaoa falaoa, i le gaosiga o le falaoamata saito sa faaaoga - sefulu. O se maualuga maualuga o lenei faailo e aafia ai le gaioiga o le pancreas. Ona o le malosi malosi o le glycemic, o lenei okeni e amata ona maua ai se aofaiga tele o le inisalini, ma o le mea lea o le kulūkose i totonu o le toto e pa'ū i se tulaga ogaoga.

Lona tolu, o le maʻisuka e matua le fautuaina e faʻaaoga:

  • Fale faʻafiafia
  • pata tao,
  • falaoa paʻepaʻe.

E tatau foi ona mataʻitu le faʻaaogaina o meaʻai falaoa.

E tasi le XE e tutusa ma le sefulu ma le lua i le sefululima carbohydrates. E fia ni gaʻo i totonu o falaoa paʻepaʻe? Tolu sefulu kalama o lenei oloa e aofia ai le sefululima kalama o carbohydrates, pe, e tusa ai ma le XE.

Mo le faʻatusatusaga, o le numera lava lea o iunite falaoa e aofia ai i le selau kalama o pata (buckwheat / oatmeal).

O le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga le luasefululima XE i le aso atoa. E le gata i lea, o la latou taumafa e tatau ona vaevaeina i ni nai taumafa (mai le lima i le ono). O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaaogaina o falaoamata.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa e aofia ai mea taumafa e faia mai le rai, o lona uiga, o le falaoa o le falaoa. I le taimi o sauniuniga, o le falaoamata o le 1st ma le 2 vasega e mafai foi ona faʻaaogaina. O nei oloa e aoga tele i le tino o le tagata, e aofia ai fiva taumafa ma fesoasoani e toe aumaia le glycemia i le masani.

E le gata i lea, o le falaoa suamalie e gaosia ai le tino ma mea aoga ma, lea e sili ona taua mo le maʻisuka o loo mafatia mai le tele o meaʻai, faamalieina le fiaai mo se taimi umi. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma auala e faʻafefe ai le mamafa.

Ae o sea falaoa e tatau ona faia i ni tapulaa faatapulaa. O tulaga faʻapitoa e faʻalagolago i le tino o le maʻi ma le mamafa o lona maʻi. O le masani masani mai le selau limasefulu i le tolu selau kalama o le oloa i le aso. Ae o le masani masani lava e mafai ona faatonuina e se fomaʻi. I le faaopoopo atu, afai o loʻo i ai meaʻai gaʻo-mauoa i le taumafataga, o le aofaiga o le falaoa e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻatapulaʻaina.

O le mea lea, mai le taumafataga e tatau ona vavaeese oloa mai le maualuga maualuga o le falaoamata o le saito, oloa gaosiga, pusa ma falaoa paʻepaʻe. E fautuaina e faʻaaoga ituaiga o rye o lenei oloa.

Ni falaoa faapitoa

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o falaoa o loʻo faʻaalia i le maketi faʻaonaponei, o mea nei e faʻatagaina mo le maʻisuka e tatau ona faamamafaina:

  1. Poʻu paʻu (rye). Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga manino o le 51, o lenei ituaiga o oloa ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina. E le gata i lea, o lona auai e faʻamaonia e tusa lava pe i ai le soifua maloloina o tagata soifua maloloina.E mafua ona o le i ai o le fiva i totonu, lea e aʻafia ai le faʻatinoina o le vaega o meaʻai. Lua iunite falaoa o lenei oloa (e tusa ma le 50 kalama) e aofia ai:
  • selau selau onosefulu kilokalo
  • lima kalama o le protein
  • luasefulu karaka o le gaʻo,
  • tolusefulu tolu kalama o meaʻai gaʻo.
  1. Borodino falaoa. O le faʻaaogaina o lenei oloa e talia foi. O sea falaoa e mauoa i meaʻai. O lona faasinomaga igoa e 45. Ua matauina e le au atamamai le i ai o le uʻamea, seleni, niacin, gaʻo siama, siama i totonu. E selau kalama o Borodinsky, lea e tutusa ma le tolu areto falaoa, e aofia ai:
  • lua selau ma le tasi kilokalo
  • ono kalama o le polotini
  • tasi gram o gaʻo
  • tolusefulu iva gramu o meaʻai gaʻo.
  1. Crispbread mo maʻi suka. E maua i faleoloa i soo se mea. Ua faia faapitoa mo le maʻisuka, o lea e mafai ai ona latou faʻaaogaina saoloto. Faʻamumu i mea aoga. I le gaosia o sea falaoa, e le faʻaaogaina le fefete, o le isi mea faaopoopo. O aʻafiaga o loʻo maua ai nei oloa e lelei tele i le tino. E selau glama o sea falaoa (274 kcal) e aofia ai:
  • iva fua o le protein
  • lua kalama o gaʻo,
  • limasefulu tolu kalama o meaʻai gaʻo.
  1. Paʻu falaoa. O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau masini eletise, o lea o lona faʻaoga e le mafua ai ona oso lemu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. GI - 45. O lenei falaoa e sili ona aoga mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Tolu tone o le oloa (40 kcal) e fetaui i le tasi falaoa. E selau kalama o sea falaoa e aofia ai:
  • valu karamu o le porotini
  • fa malumalu o gaʻo,
  • limasefulu lua kalama o meaʻai gaʻo.

O ituaiga o falaoa o loʻo faʻaalia i lenei lisi e mafai ona faʻaumatia e tagata e maua i le maʻisuka. E leai se mea e tatau ona e suʻeina ai falaoa e aunoa ma le suka, o le mea autu o le filifilia lea o ituaiga eseese o lenei oloa ma faʻatapulaʻa ai lona taumafa.

Tuusaunoaga

E ui i le mea moni e faapea o faufautua fautuaina e le aofia ai le falaoa paʻepaʻe mai le taumafa o le maʻisuka, i nisi tulaga, e faatagaina e fomaʻi tagata gasegase e faʻaumatia. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o oloa gaosi o loʻo i ai le meatotino o le faateleina o le eletise, lea e faʻafefe ai le mucosa gastric. O le mea lea, o la latou faʻaaogaina e le o fautuaina mo tagata ei ai faafitauli tau gastrointestinal. O nei faafitauli e aofia ai:

  • gastritis
  • gasegase gastric
  • maʻi pipisi e tupu i le duodenum.

Afai o loʻo maua e le tagata maʻi nei faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina lana falaoa papaʻe. Ae i ni tapulaa faʻamapulaʻa ma e tatau ona faʻamago aʻo leʻi 'ai.

O le mea lea, e ui lava o le falaoa o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, o se soifua maloloina, mauoa i vitamini ma minerale, o le malosi o le malosi o le malosi o le tino, lea e le fautuaina e vavae ese mai le taumafataga. Ae le o ituaiga uma o lenei oloa e faatagaina mo le maʻisuka.

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e teena oloa na faia mai le falaoamata, e mafua mai i le maualuga maualuga. Ae ui i lea, e tatau i tagata faapena ona aofia ai le areto o le falaoa i a latou meaai. E i ai faʻamaʻi faapitoa e mafai ai e le fomai ona faʻatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga le falaoa paʻepaʻe. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o lona faʻaaogaina e tatau ona faatapulaaina.

O le a lenei mea

O le maʻi tuʻa o le gasegase o le tino e afaina ona o le faʻalauteleina o le faʻamaʻaloga i vaega patino o le tino ma e faʻatasi ma le faʻaititia o le toto totoga ma le aʻafia o mea taumafa. O aʻafiaga e afaina ai ni masini o loʻo i luga aʻe o ponaivi. O mea masani masani mo moega e:

O laasaga o le atinaʻe ma uiga iloga o le malosi o le mamafa o loʻo faamatalaina i le laulau:

Vaega o le Faʻatinoga
O aʻuPaʻu e aunoa ma se faʻaaliga vaaiaLavea
Le faʻaalia o le tafia ma le gaogao
Faʻanoanoa ma faʻamalo pe a paʻu
IITatala matalaPaʻu leaga o le epidermis ma faʻatau
E foliga mai o se afaina poʻo se manua manuʻa.
IIIManua tigaNecrosis e aʻafia le tino o le tino
O le pito i lalo o le maʻi o le samasama
O le manua e tupu i le lautele, e aʻafia ai masini e le i totonu
IVLagona teleO se ulugalii e sili mamao atu nai lo le taulaiga autu
Vaʻa vaaia ma tulu

Mafuaʻaga o Soresga Faʻafitauli i Maʻisuka

O le faʻamaʻi e faʻalavelaveina le gaioiga o namu, lea e le lagona ai e le tagata maʻi pe a talafeagai e suia le tulaga o le tino.

O le faʻamalosia o le mamafa o le aʻafia e fesootaʻi ma le tuiina o le paʻu ma vaʻa toto i le va o le ponaivi ma mea faigata, lea e mafua ai le oti o sela.

O loʻo maua i le gasegase o le maʻi suka e le gata i tagata o loʻo taoto, ae faʻapea foi i le maʻisuka. O mafuaʻaga autu mo lenei faʻalavelave ua faʻaitiitia ai le lagona ma le le lelei o le toto. Muamua lava, o aʻafiaga e aʻafia ai vae vaivai.

O le mea lea, pe a masani ona le tali atu le namu i mea moni, o le maʻisuka e mafai ona tumau i le tulaga e tasi mo se taimi umi e aunoa ma le lagona o le le mautonu ma tiga i vae, ma faateleina ai le aʻafiaga o le malosi i tulivae ma lugavae.

E le gata i lea, o le i ai o pailate cholesterol i totonu o vaa ma le faateleina o le toto maualuga o le mafuaʻaga lea o maʻi le gasegase i le pito i lalo, ma o lona uiga o le paʻu e le o toe faatumuina i le toto tatau, lea e faʻateleina ai le faʻaleagaina.

O le tele o taimi, o le gasegase e maua i le maʻisuka i luga o le matua o le 70 tausaga. O le toilalo o le epidermis e vave ona tupu, ae o le togafitiga o se faagasologa uumi ma faigata lea e le o taimi uma e maua ai le manaʻoga. O le vave ona e amata togafitiga, o le maualuga atu lea e mafai ona i ai se taunuuga lelei.

Muamua tulaga

O maʻi tigaina i le maʻisuka e togafitia e fuafua i le ogaoga o le maʻi. O le mea lea, i le laasaga I, greenback ma le potassium e masani ona faʻaaogaina. E le gata i lea, o gaioiga o loʻo i ai ni siliva siliva e aoga.

O le mea lea, "Sulfargin" o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, faʻateleina le meaʻai ma faʻasaʻo le tiga. O se mea sili atu le taugofie o le suauʻu sinasina, e faʻaitiitia ai le valea ma le faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga e faia mo le 3 masina.

Afai ua fulafula le paʻu, ona maeʻa lea ona faʻaaogaina le fomaʻi i le ulutala.

Lua ma le tolu vaega

O le suauu Stellanin e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le malosi o le mamafa 2-3 vaega.

O le togafitiga faʻalavelave, e aofia ai le faʻauluina o le manua i le hydrogen peroxyide, o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaleleia ai le toto, paʻulaʻau e faʻamago ai le paʻu, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o ofu teuteu Tegaderm Polyurethane e faʻaaoga ai le suauu Stellanin. O le faʻatinoga e faʻatino 3 taimi i le aso. Afai o le togafitiga e le maua ai se aoga lelei, ona faatonuina lea o vailaau.

Fa fa vaega

E tatau ona togafitia togafiti e ala ile taotoga faʻapipiʻi ma le faʻasalaga o mea ua oti ma le faʻaaoga atili o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le faamalosia o le puipuiga o le tino ma faateleina ai galuega puipui o le tino, immunomodulators ma multivitamins e pei o le Alphabet Diabetes, Complivit, ma isi.

Isi auala o togafitiga

I le tutusa ai ma vailaau mo le malosi o le malosi, e aoga le faʻaaogaina o vailaʻau masani.

O le mea lea, faʻaaogaina le suāuu e faʻafefe ai le mimiti ma faʻaitiitia ai le tiga: faʻaaoga i le gau ma faʻaaogaina i se nofoaga tiga.

Mo le vave faʻafouina o le tino, e saunia ai se suāuʻu: goto ma le pata o loʻo faʻaopoopoina i le tutusa tutusa, faʻaaogaina faatolu i le aso. Mo le faʻapalapalaina, ua fufuluina le moega ma le fuga o fugalaulalaula. Faʻasoga Fua Fua:

  1. Liligi 1 tsp. laau toto 170 ml o vai inu.
  2. Faʻaosooso 30 minute.
  3. Faʻamau ma faʻatatau 3-5 taimi i le aso.

Faʻafefea ona puipuia?

Afai o le maʻisuka e mafai ona tausia lelei o ia lava, ona tatau lea ona ia taumafai e savali atili, mataʻituina le tumama, faʻafefete i taimi uma ona vae ma manatua e suia lona tino i le tele o taimi e mafai ai pe a moe. O se maʻisuka o loʻo taʻitaʻia se olaga ola mama e manaʻomia le tausiga faʻaeteete.

O le potu o loʻo i ai le maʻi o loʻo faʻagasolo i aso uma, ae o le ea vevela e mataʻituina.E tatau ona i totonu o le 20-24 ° C ina ia aloese ai mai le vevela poʻo le maalili o le tino. Lisi o le ie e faʻaaoga mai fausaga faʻanatura ma ua suia tasi i le vaiaso, talu ai e tatau ona mama, faʻamalūlū ma uʻamea.

E le gata i lea, ina ia aloese ai i le toto, o le tagata gasegase e fesuiai uma 2-3 itula, ma faia foi massage taualumaga i aso uma.

E faʻafefea ona togafitia togafitiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka

O se vaega o le atinaʻeina o le malosi o le maʻi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o se faʻaitiitia o puipuiga a le tino ma le tele o faiga faʻaleagaina i luga o mea e toe faʻafoʻi. O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata.

O le mafuaʻaga atonu o se faʻaletonu o le tino, o le leai o se tulaga, o le umi o le taumafa paleni, o le faʻamalosi, ma isi. Tusa lava pe o le a le uiga o le faʻamaʻi, e aliali mai o ia lava i ni faʻafitauli matuia o le tino.

O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻafofo o meaola uma ma okeni, aemaise lava, o loʻo i ai se tulaga taua tele i le faiga o meaʻai, toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia o mea. O aʻafiaga o le tiga e mafua mai ona o le faʻalavelave i le lotoifale i le gaioiga ma le toto. I le i ai o le faʻamalosi umi, o le siakiina o toto laiti e matauina.

O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaivai ma le necrosis. O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga e faʻaosofia le atinaʻeina o le malosi o le maʻi i se tagata maʻi.

Maʻi

FAʻATASI! FAʻAMATALAGA LALOLAGI I LATOU SITE, ONA ONA LĒ ONA ONA TATAU LE TUSI, MA E LE MAFAI ONA FAIA MO LE FAAAOGAINA. TULAGA E TUSI I LOU TALAFAASOLOPITO AOAO!

O kopi o mea e faʻatagaina e naʻo le i ai o se fesoʻotaʻiga malosi i le punavai

E faʻapefea ona togafitia le vevesi o luga o le papa i le fale? Fautuaga a tagata tomai faapitoa

I tagata mamai o loʻo i ai i taimi uma i se tulaga maualuga, i le toetoe lava o mataupu uma ei ai faafitauli i le paʻu, e pei o le mamafa o le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea e le mafai ona liua tagata o loʻo taoto, o lea e fesoʻotaʻi ai o latou paʻu ma le moega mo se taimi umi, e togiina tamai toto toto.

O le toto e amata ona faasolo ina leaga, ma mai le le lava o meaai paleni i luga o le paʻu, necrosis ma le maʻi fatu. Faʻalagolago i le a le tulaga o le moega, e mafai ona togafitia i le fale.

Tigāina o le maʻi i totonu o se tagata maʻi pipisi

I tagata ei ai vaivaiga i totonu o vae, o loʻo i luga o le moega poʻo se nofoa mai le vaeluagalemu poʻo le nofoa.

E mafai ona tupu lenei mea e le iloa e tagata, ae i luga o masini afaina vave. E faigata ona togafitia togafiti, o le togafitiga e faia tutusa lava e pei o le tulaga o le fatu pulc-necrotic.

O le taimi pito sili ona lelei ma le aoga mo le faamaloloina o le tulaga lea e muamua atu i le aliali mai o le paʻu.

O le mea muamua lava e fai o le toe faʻafoʻi atu o le toto i vaega faaleagaina o le paʻu faamama avega ia i latou. Afai e le faia lenei, e le mafai ona fesiligia soʻo se faamalologa. E le gata i lea, e manaʻomia lenei tulaga mo le umi o togafitiga. I se mea itiiti lava, e oo lava i le mamafa o minute, e toe faʻaleagaina faʻaleagaina ma toe faʻaleleia le faʻavaeina o le faagasologa.

O tagata matutua i le tele o tulaga ao faagasolo le gasegase ua le lava, o lea e tatau ai ona e tuuina atu ia i latou se meaʻai maualuga ma le maualuga o le protein. E le gata i lea, o le meaai e tatau ia i ai vitamini ma minerale.

O manua i luga o laʻau e tatau lava ona i ai i se siosiomaga malie, e mafai ona ausia i le fesoasoani o alginates, dressings hydrocolloid, lea, e faaopoopo i le ufiufi o le manua, faamama mama. Talu ai e le maua e tagata uma maʻi ni laʻei, e tele mea manogi e faʻateleina ai le faʻamalolo.

O loʻo iai togafitiga faʻamalosi ile Levomekol, Solcoseryl, Actovegin, Levosil.E masani lava, o se faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi lua, o le mea lea antiseptic ma antibacterial agents o le a sili atu nai lo le talafeagai.

O manuʻa e mafai ona fufulu i le boric acid, hydrogen peroxide, furatsilina solution, paʻu streptocide.

I totonu o le moega

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le fufuluina o manua i vaifofo eseese. I nisi tulaga, e fautuaina e faʻaaoga le 10% alcohol alcohol camphor.

Ina ia solo le vaega o le liona, fai se fofo faapitoa. Ina ia saunia, ua lava lea e faʻafefe ai lua sipuni tele o vodka poʻo cologne ile afa lita o vai.

I le i ai o manuʻa o le purulenti, e faʻaaogaina e fai ma togafitiga chlorhexidine-fulufulu ofu.

O taunuuga lelei i le togafitiga o le mamafa o le manogi oona e maua ai kulimi o loʻo i ai le siliva. I le faʻaopopo atu i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa. E le gata i lea, o la latou faʻaaoga e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻamalologa.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e matua seasea ona tupu, ona o le paʻu o le paʻu ua mū. O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau, pe afai o le faʻamaʻi lautele ua lautele.

Faʻatulagaina le tulaga o le faʻamaʻi, ma filifili e faʻaaoga soʻo se auala e foia ai le faafitauli, o le fomaʻi aoga.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaogaina fualaau anti-decubitus. Ina ia faʻaleleia le toto, aʻo leʻi tuʻuina se pepeti i luga o se maʻi, e tatau ona e tago i lana kulupu i le suauʻu po o le kulimi e iai le tolauapiga poʻo le guarana.

Laʻau seleselega

O lenei fua o se teuteuga tuʻuina atu taunuʻuga lelei.

Faʻafefiloi le paʻu omea, paʻu paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le toeaina elder black i tutusa tutusa, ia piki ni lua laulau punetuni se lua ma liligi ni ipu tioata se tolu.

E tatau ona tuu le gaʻo mo le fa itula, ona faʻamaʻa, faaopoopo vai ma faʻamalosi mo le ono itula. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e avea o ni meaʻai.

O suauu suauʻu o le suauu

E faʻaopoopo i mea e gaogao, faʻamala, mumu ma le malulu e faʻaaogaina i lenei mea faigaluega. Sasaa le afa o le lita o le suauʻu e leʻi faʻaaogaina i totonu o se apa faʻapipiʻi, tuʻu i luga se afi mumū ma aumai i se faʻala. Liligi i totonu o le selau kalama o le beeswax, faʻapipiʻi le sulfur e le silia ma le tasi le lima.

E tatau ona faʻavela le faʻafefiloi mo le 60 minute, ona maeʻa lea ona faaopoopo i lalo atigi elemene e sefulu faatasi ma le paʻu. Latou te manaʻomia le tuʻuina atu malie, aua a lafoina atoa le vaega i le taimi e tasi, ona amata ai lea ona fefete le suauu ma mafai ai ona alu ese.

O le vailaau e kuka mo le isi itula, pe a maeʻa tauagavale e malulu uma. O le oloa o loʻo faʻamamaina i totonu o se pusa tioata e ala i le gaosi, pipiʻi i luga ole laulau. A maeʻa se vaitaimi patino, o le a avea le suauu ma le mafiafia ma liu samasama. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le sauniuniga o le paʻu.

Mo le faia o lenei mea, ua soloia i se paʻu o le cotton ua faʻamamaina i se vaifofo o le paseka faʻatasi. O le faagasologa e toe fai tolu pe fa taimi i le ao.

Togafiti

Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo i ai le malosi o le maʻisuka, o la latou togafitiga i le laasaga muamua e faʻaitiitia i le lubricating o vaega ua afaina i le taeao ma le afiafi ma se vaifofo o le palatini e masani ai, lanumeamata lanumeamata.

O taunuʻuga lelei e maua mai i le gaosia o le sua o le tipolo. Ina ia faia lenei mea, e tipiina le fausua i ni vaega se lua ma solo le nofoaga tiga. Taugofie aoga.

Pe a aliali mai afifi, e gaosia i le fesoasoani mai o lanumeamata lanu meamata ma ufiufi i se paʻu mamago.

O le vave o le teenaina o le tino e faia e ala i le lubricating o nofoaga ua faaleagaina ma le kulimi o le Casxol.

Tigā faʻamalosi 2 tikeri

I le laasaga lona lua o le atinaʻeina o le malosi o le mamafa, ua faia ai, ae e leai lava ni manuʻa matala.

Ina ia puipuia lo latou tulaga, o le tele o togafitiga faʻapitoa e faia:

  • Latou te fufulu ma fufuluina vaega o loʻo aʻafia i le hydrogen peroxide, camphor alcohol and saline,
  • tauaveina le gaosiga e ala i le saunia o le toto toto lelei i totonu o masini o le paʻu,
  • faʻamago i xeroform, paʻu-paʻu ma betulin, Tentorium Plus-Pro,
  • faʻamalosia le faʻamalamalamaina o ata tifaga poʻo ufiufi o le sami. O lenei faiga e faʻatino e faʻaaoga ai Tegaderm, Hydrofilm, Blisterfilm, Cosmopore,
  • sui suigai luga o le sipuni polyurethanehydrogel, hydropolymetic semipermeable,
  • faʻaaogā pipi faapitoa e faʻamaʻi ai manuʻa. O le faʻaaogaina o Multifarm ma Krmfil Plus e aoga tele.

Afai o le tagata gasegase ei ai lona uiga le lelei ma e le tali atu togafitiga i togafitiga, ae sili atu le alualu i luma, o le fomaʻi ua faatonuina le togafitiga ma faʻaaoga antibacterial agents.

O le gasegase o le susu, togafitiga, maʻi o le maʻisuka, gangrene, meaʻai, meaʻai, mea e manava ai, suluʻi, manava manava, manava o Frolov, manava Buteyko, meaʻai ole togafiti, togafiti o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka vae, stellanine, iroxovetin, iruxol, faʻaitiitia o le tui ole inisalini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

"E iloa e tagata uma e le mafai, e sau le" valea "e le iloa lenei mea - ma o le taimi nei ua ia faia se sailiga."
Einstein

"O lenei mea na tuʻuina atu i le Einstein e tatau ona malamalama i ai i se auala e le tatau ai ona e talitonu i le mea" fai mai "tagata uma" (ofisa aloaia "vailaau"). "
Shagaev Alexander.

Muamua lava, ou te manaʻo e auina atu oe e faamasani i auala agamalu o le togafitia o tagata gasegase, o loʻo faʻamatala atu i luga o le itulau NEW - MEDICINE LAUTELE. Talitonu mai ia te au - o le a le mea o loʻo tuʻuina atu iinei o le a fesoasoani ia te oe. E leai se afaina.

Ou te fai atu ia te oe ia e gauai faapitoa atu i le fesuiaiga i meaʻai o meaʻai, mea manava manava, ma lagona lelei lagona. O se mea tāua o le faʻatagaina, i taimi uma e mafai ai, puleaina o le toto suka.

FUAFUAGA FAʻAALIGA

Faatasi ai ma se ki i meaai a le vaomatua, o le a pa'ū lou suka toto. o le mea lea, o le a tatau ai ona faʻaitiitia le fua o le inisalini o mea na ave. a leai (pe afai e te ave le tui muamua o le inisalini) e mafai ona iai sau maʻi suka. aua afai e te ave le inumaga o le inisalini e suitulaga i le suka maualalo, o lau suka o le a paʻu lalo ifo nai lo le masani.

ma e matautia tele - aemaise lava pe a tupu i le po. atonu e te le ala. Ou te le oioi atu ia te oe i le taimi lava lea ma lafoai atoa ia sui o le inisalini. e mafai ona matautia. e tatau ona faʻaitiitia le alualu i luma ma le faʻamoemoe o le teena atoatoa o le latou taliaina.

O le isi itu taua mo le maʻisuka o le na suia i meaʻai a le vaomatua o le faʻatapulaʻaina lea o fua o fua suamalie i uluai vaega o togafitiga ma pe afai e mafai ona e teenaina mo sina taimi. ae ui i lea, e mafai ona e 'aina ni fua suamalie - aemaise lava i latou o loʻo maua i vitamini (fualaʻau), inu pia le suamalie ma lemoni.

e sili atu le faʻaleleia o le fua o fualaau faisua i au mea taumafa - aemaise lava i le fou, faapea foi fualaau fualaau aina (kālati, poʻo se faʻafefiloi o kālati ma pipi). o le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le 'ai lea o le faʻafefiloi o kāloti ma beets i se mea e sili ona lelei (filifili le fuainumera o beets e tusa ai ma lau gafatia). o ia ituaiga o faʻafefiloi o le a sili ona aoga mo oe, ona o le tamaoaiga i vitamini ma filo masani.

ia faaeteete pe a fai ni ituaiga keke eseese. mulimuli ane, pe ae tuʻuina atu le inisalini ma suia lau suka, e mafai ona faasolosolo malie ona e toe fua. E fautuaina foi le faatapulaaina o le taumafaina o oloa gaosi (aemaise lava falaoa paʻepaʻe). mo tagata fiafia e 'ai le suʻu i falaoa Ou te fautuaina o loʻo i ai se sou e faʻapipiʻi ai le bran.

o le a latou suia lau falaoa, faʻatasi ai ma latou faʻavasegaina le gaioiga o le inumaga ma o le a fesoasoani i le faʻamamaina o totoe o totoe o meaʻai ma toxins i totonu. lala o loʻo i ai fiber taumafa, lea o le a faʻafefe ai mea oona o loʻo faʻaputuina i totonu o le manava. gaʻo meaʻai i au mea taumafa e tatau ona sui i ipu o fualaau faisua fou poʻo le faʻasalalauina (fuamoa, fuālaʻau matala).

ia mautinoa ia faʻaaogaina gaʻo susu - ae le gaʻo. o le a latou faʻateleina lou manava i meaola ninii aoga - o lona uiga, latou te toe faʻafoʻi lona microflora, faʻasaʻo le tulaga o le stool, lea o le a fesoasoani i le faʻamalolo atoa o le tino. mo tagata e maua le malosi, e taua tele le faʻaaoga o enemas i le amataga o togafitiga (constipation) poʻo inu vaifofo masani e tautevateva ai masani masani.

Aua neʻi aveʻesea faʻatasi ma tagata laititi - taumafai e 'ave nisi meaʻai e faʻasaʻo ai le nofoa ma faʻateʻa le mau. mulimuli ane - pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le microflora o lou manava ma o lou fale e masani ai (i lalo o le faatosinaga o gaʻo susu susu o loʻo e taumafa), e mafai ona e teena enemas ma tagata ola ma ola i se olaga masani.

E sili lava ou te manao e liliu atu i mea e taʻua o gourmets - o lona uiga, e fiafia tagata fiafia i le taumafataga. e mafai e le o meaai uma a le vaomatua o le a foliga suamalie ia te oe. ae .... Afai e te manaʻo e faʻaleleia lau soifua maloloina, o le ae toe mafaufau i ou manaʻoga, poʻo le faʻalavelave tele i ou mafaufauga e ala i le sauniaina o ipu vailaʻau eseese (e mafai ona e suʻe suʻega i luga ole Initaneti), poʻo le faʻafaigaluegaina o se fomaʻi - o le a kuka mo oe. o le filifiliga e a oe. e aunoa ma le suia o lau faiga o meaʻai, o lou avanoa e faʻaleleia ai lou soifua maloloina e laʻititi.

Soifuaga ma fautuaga faamalositino

Afai e mafai ona e vaʻavaʻaʻi - alu ese. Faʻatino galuega faʻavae. Savalivali i le ea fou. Faia le masiofo. Afai o oe o se moega maʻi, taumafai e te tu i luga e le aunoa ma nofo i luga o le moega, faʻapitoa ona tautau ou vae.

Fai ni gaioiga ma vaega uma e galue mo oe (seivagana ua i ai se gau i le tulaga o lona fusion), faʻapea foʻi ma le massage. Fai ni manava e tusa ai ma soʻo se faiga e mafai ona e maua (manava manava e tusa ai ma Buteyko poʻo Frolov, o loʻo manava lemu pei o Vilunas).

Afai e le aoga lenei mea ia te oe, ona faigofie ai lea ona e atiina ae ou māmā e ala ile afaina o polo a tamaiti. O faʻamalositino o mea taua ia mo le faʻamalologa - aua le faʻagaloina.

E sili ona taua mo tagata gasegase o loʻo aʻafia ai, talu ai ona o le taofiofia pea o le setete, o loʻo i ai se tulaga matautia o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave i mama ma le atinaʻeina o le niumonia.

FUAFUAGA MO LE FAʻAMATALAINA O VASEGA O LE VALE MA TAMAITI FOLK

Toe faʻafoʻiina o le toto i vaega uma o le tino o se tulaga taua mo manuʻa faʻamalolo, puipuia le gangrene, faʻapea ai ma le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa e pei o le maʻi o le maʻisuka, faʻalavelave fatu, ma le taʻavale.

I lenei tulaga, o lona uiga o le inu malosi o le kalaka o le kalakeke po o le tinikisi o keleni ma lemoni o le a fesoasoani tele ia te oe. Aua le manatu faatauvaa i le latou togafitiga o le togafitiga ma le masalosalo e uiga ia i latou.

Faʻatasi ai ma le maualalo o le kapeti (faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le taumafaina o falaoa ma isi falaoamata) o mea taumafa, o nei gaioiga e faia ai se sao taua tele i le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, lea e faʻagesegese ai ona faʻagasolo le lelei o faʻalavelave leaga e pei o le tuputupu ae o pepa cholesterol.

O oe lava oe o le a lagona lenei mea, e ui atonu e le vave. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o meaʻai o le kalakeke ma lemoni, faatasi ai ma isi mea, o le ae maua ai le vitamini C, lea e aʻafia ai le malosi o le toto toto ma faʻateleina ai le faʻamalolo manuʻa.

Tuua Lau Faamatalaga