Suʻa faʻamaʻi i St. Petersburg

O seevae mo le maʻisuka o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faia o se maʻisuka vae. O se seevae seevae e fetaui ma fautuaga uma a fomaʻi e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli.

E maitauina o seevae mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le fulafula o pito, ma o le savali e faigofie. O seevae mo tagata e maua i le maʻisuka e fesoasoani foi i le faʻaleleia o le gasegase. E taua le iloa poʻo a meatotino taua faapitoa mo le maʻisuka.

Maʻisuka Limeti Faʻafitauli

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o soo se ituaiga, ei ai le maualuga o le lamatiaga o foliga o se maʻi suka. E tatau ona e faʻatau ni seevae faapitoa ua mamanuina e puipui ai vae. I le maʻisuka, e sili atu le leaga o vaʻa toto, o le mea lea o loʻo tafe le toto masani ile vae.

O le mafuaʻaga lea e faʻamalolo ai le manua o le vae mo se taimi umi, ma avea ma mafuaʻaga o faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, hemoglobin glycosylated.

O faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o:

  • microtrauma
  • faaleagaina le paʻu,
  • sana,
  • faanatinati.

O le tele lava o taimi, o maʻi fatuga ma faʻalavelave matuia, e oʻo atu i le gangrene.

O loʻo iloa e le maʻisuka o se mea taua e puipui ai i nei mataupu o le tausiga lelei lea o vae pito i lalo.

Muamua, e tatau ona e faʻatau ni seevae faapitoa.

Uiga o le suka o le maʻisuka

O le maualuga o le toto i luga o le taimi e oʻo atu ai i faʻamaʻi eseese. I le tele o tulaga, tatou te talanoa e uiga i:

  • maʻi pipili
  • faʻanoanoa vaaia
  • lauulu lauulu
  • taloina paʻu.

E le gata i lea, i le leai o se togafitiga talafeagai, e mafai ona atiaʻe se tumutumu faʻamaʻi. O seevae faapitoa, i le mea muamua, e leai se vaega faigata, lea e masani lava ona i lalo o le toe. Mo ia seevae, e sili atu le taua o vae e lelei.

O seevae Orthopedic mo tagata uma e maua i le maʻisuka e puipuia lelei le vae ma tamatamailima. O le malosi o lenei vaega e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni e faʻapea o seevae e iai se peleni e sili atu ona talafeagai mo le ofuina ma e mafai ona umi se taimi. O le sili atu o le uta i luga o vae, o le sili atu lea o le mama e tatau ona i ai.

A maʻi se tagata maʻi i le maʻisuka ua le mafai ona ia nofouta, faʻataʻitaʻi ma se moli vaivai e masani ona avea ma mafuaʻaga faʻaosofia ma ogaoga ai aʻafiaga e tulaʻi mai. Mo se faʻamafanafana sili atu i seevae faʻamalosi, o se pini faʻapitoa o le pusa e tuʻuina atu.

I le taimi o le savali, o le vaevaega, o le a ausia lea e ala i se faʻamatalaga e le masani ai. O le vaega e latalata i le tootoo e tatau ona siʻitia i luga ma seevae faʻamalosi.

E tatau foi ona leai ni faʻamalosi o loʻo i luga o seevae masani o loʻo i totonu o le vaalele. O faʻamau e faia ai pulupulu e mafai ona iu i:

  1. microtrauma o le paʻu o le vae,
  2. afaina o manuʻa.

Eseese o seevae mo le maʻisuka

O seevae Orthopedic ma vae o le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga e tusa lava po oa uiga o le maʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a seevae, e puipuia le gasegase i masini mumu, ma o vae e puipuia ma toe faʻaleleia.

I le taimi nei, o tamaloloa ma tamaʻitaʻi o loʻo faʻatau atu. O seevae o le suka o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa ma mai nisi o meafaitino faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻapitoa nei:

  • Isi mea faaopoopo i le toevae o le seevae,
  • Faateleina le atoatoa,
  • Le lava o le pulou toe,
  • Tulimanu pito i luga ma toe ufiufi,
  • Fetuunaiga o le pito i totonu o seevae: laces poʻo Velcro mea faʻapipiʻi.
  • Faʻasalaga le faʻaaoga
  • O mea e le faʻamamaina ai le paʻu
  • Tulilima faʻatasi ma le vevela luma poʻo le mausali e aunoa ma le mulivae ma le lelei lelei o le sosolo ma le lagolago lagolago,
  • Faʻasagaga (faʻamaoni) faʻatasi ma se lisi o igoa,
  • Toe foi i tua i le faʻalanu,
  • Aveese mafolafola faʻasalalauga faʻalelei e aunoa ma le lagolago faʻailoga ma isi faʻaupuga na faia i mea e faʻafefe ai mea e teʻi ai ma le faʻamalosi faʻamalosi,
  • Faʻaaofiga atoatoa o seevae faʻatasi ma uiga faʻaanatura,
  • O le mafai ona sui se faʻamalosolo faʻamalosi e mafai ona aveeseina ma se mea e faʻamaonia e le tagata lava ia, e faʻavae i le faʻasologa o le fomaʻi,
  • Tulaga maualuga o le gasegase.

O seevae faʻamaʻi, aemaise lava i le 9127, e mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa i luga o le vaega o le laufanua, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o nofoaga e ono oʻo mai ai tulaga muamua. O ia seevae e taofia ai le feeseeseaʻi i luga o le alo, e le afaina ai le vae mai luga ma mai le itu ma e le afaina ai tamatamailima i luga o luga.

O seevae Orthopedic ua mamanuina e puipuia ai vae mai manuaga, maua ai le ea, mafanafana ma le faʻaogagofie pe a ofuina. I le taimi nei, o seevae mo vae o le maʻisuka o loʻo maua ai le lauiloa.

O le ofuina o seevae faapitoa o loʻo faʻaalia i ia tulaga:

  1. Faʻatasi ma le polyneuropathy o le maʻisuka poʻo le angiopathy e aunoa ma le faʻaleagaina o vae poʻo faʻamaʻi laiti,
  2. Osteomyelitis i le maʻisuka
  3. Ina ia totogi mo le faaleagaina o sooga ma ponaivi o vae,
  4. I taimi pe a uma le toesea i le toe tuʻuina atu o le vae (aveeseina o tamatamailima poʻo le aveeseina o le meli pe a maeʻa toe faʻafouina manua),
  5. Osteoarthropathy o le ogatotonu ma vae i se tulaga tumau e aunoa ma ni faaletonu o vae poʻo faʻamatalaga laiti,
  6. Faʻaleagaina o le toto i tamatamaivae ma le maʻisuka,
  7. Maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻi suka e aunoa ma le mai i le vae.

I le tau malulu, o le faʻatauina o seevae faapitoa o se filifiliga sili mo tagata e maua i le maʻisuka. O le mafanafana o filifiliga e faia mai se neopreon i luga o se fasipepa. O ia seevae e faigofie ona faʻamausali, e leai se mamanu e fai. Ina ia faamasani ma le laina atoa o filifiliga, e tatau ona e suesue i le tusi.

E mafai ona e faʻatau ni seevae mai le 36 i le 41 le tele, o lea e mafai ona ofuina e alii ma tamaitai. O seevae e sili atu lona atoatoa, o se seevae lautele i le isu, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le taʻavale.

Ona o le maualalo o le pendu ma le vaivai, o le a faʻaitiitia le mamafa i luga o le totoa ma faʻaleleia le toto. O seevae e puipuia ai manuʻa ma manua i le maʻisuka, ma maua ai le maualuga o le malosi. O le faʻaaogaina o le fesoasoani e matua faʻafaigofie, ma faʻaititia ai le atoaga o le avega.

O se taʻiala i le filifilia o seevae mo le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona e faʻatau ni seevae mo le maʻi suka i le vave ma faʻamafanafana i luga o le faleoloa i le initaneti

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona le mafai ona faia ni seevae masani masani. E taua tele i lenei tulaga e tatau ona faʻapitoa matavae, tuʻuina atu e le gata o le mafanafana ma le faigofie, ae faʻapea foi le saogalemu.

Mai lava i le amataga o lana gaioiga, ua faia e le kamupani Ortomoda le atinaʻe ma le faia o seevae mo le maʻisuka o se tasi o vaega e ave i ai le faamuamua o lana galuega. O seevae mo vae o le maʻisuka, ioe, e tatau ona ausia le tele o manaʻoga.

O le seevae lenei ua lava le maualuga ma le loloto e aloese ai mai igoa ma mea e afaina ai, o se tapuni toe tapunia, o se lamolemole lamolemole ma se mea vaivai i le pito i tua ma o se tuatusi malosi mo le faatulagaina o mulivae e manaomia. O le leai o ni faʻamau e mafai ai ona e puipuia le vae mai ni manua laiti, o fesoasoani e fesoasoani e faatonutonu ai le lautele o le seevae, ma o le maatusi vaivai, e faʻaitiitia ai le avega i luga o vae ma faʻamaluluina oe i le tiga pe a e laa i mea mataʻutia ma faigata. Faʻapena foi mo ia seevae, o mea e faʻaaogaina, o loʻo i ai le gafatia e faʻalelei atoatoa foliga o le vae, e taua tele.

I le taimi lava lea e tasi, o seevae mo se maʻi o le maʻisuka e le tatau ona pala, mataga ma faigata. Vaʻavaʻai i a tatou faʻataʻitaʻiga ma ia mautinoa o tatou tomai faʻapitoa e iloa le auala e faʻaopoopoina ai le style ma le faʻamafanafana i faʻataʻitaʻiga latou te fatuina.

Afai e te manaʻo e savali e aunoa ma le faʻavaivaia poʻo le faʻalavelave, afai e te faʻamafanafanaina ma soifua maloloina, o seevae mo maʻisuka na faia e Ortomoda o mea tonu lava e te manaʻomia.

Totogi ma faleoloa falemaʻi faleoloa St. Petersburg.

Ina ia iloa le auala e faʻatau ai seevae o le maʻisuka i St. Petersburg i se tau taugofie, faʻaaoga la matou auaunaga. O le ae mauaina oloa taugofie ma o fefaʻatauaiga lelei i faʻamatalaga, ata, iloiloga ma tuatusi. O tau ma faleoloa o laupeʻa taugofie e mafai ona maua i totonu o la tatou 'upega tafaʻilagi initaneti o oloa o St. Petersburg, faʻamaonia foi pe o fea e faʻatau atu ai seevae vae o le maʻisuka i le tele o St. Petersburg. Afai o oe o se sui o se kamupani poʻo se faleoloa, faʻapipiʻi au oloa mo le totogi fua.

Tuua Lau Faamatalaga