Glucopeli Lumi 500 mo le gau o le mamafa - faatonuga mo le faʻaaogaina ma le fatuina, faʻasologa faʻasalalau ma le tau

Glucopeli Long: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Glucophage umi

ATX Code: A10BA02

Mea gaosi gaosi: Metformin (Metformin)

Faʻatoʻaga: Merck, KGaA (Siamani), Merck Sante, s.a.s. (Farani)

Faʻafouina faʻamatalaga ma le ata: 10.23.2018

Tau o falemaʻi: mai 205 rubles.

Glucophage Long - o se vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folasaga o le faasaolotoina o le Glucofage Long-up-release tablets: o le capsule-shaped, biconvex, toetoe a paepae pe paepae, i luga o le tasi itu o loo vaneina le "500", "750" po o le "1000" (faalagolago i le tui), 750 ma le 1000 mg i le i luga o le isi itu, togitogiga a Merck (7 pcs i le paʻu, 4 po o le 8 paʻu i se pepa pepa, 10 pcs. i paʻu, 3 poʻo le 6 paʻu i se pepa pepa, 15 pcs i le paʻu, i se pepa pepa 2 pe 4 afaina, i luga o le paʻu ma le pusa kata e puipuia ai mai le taofiofia o faailogaina i le faailoga "M").

Faʻavaeina o le 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: metformin hydrochloride - 500, 750 poʻo le 1000 mg,
  • Vaega o ausilali (500/750/1000 mg): sodium carmellose - 50 / 37.5 / 50 mg, cellulose microcrystalline - 102/0/0 mg, hypromellose 2208 - 358 / 294.24 / 392.3 mg, hypromellose 2910 - 10/0/0 mg, magnesium stearate - 3.5 / 5.3 / 7 mg.

Pharmacodynamics

Glucophage O le umi o loʻo i totonu ole vailaʻau oona o le hypoglycemic from the group biguanide, lea e faʻaititia ai le maualuga ole kulukose plasma glucose i le toto.

Metformin e le faʻaosofiaina ai le inisalini ma e le taʻitaʻia ai le hypoglycemia. Faateleina le lagona o le gasegase o le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Ona o le le faʻamaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis, ua faaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin, galue i luga o le glycogen synthetase, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

O le vailaʻau e iai sona aʻafiaga i le lipid metabolism: faʻaitiitia ai le faʻamaʻi, lipoproteins maualalo (LDL) ma le aofaʻi o le cholesterol.

I le taimi o le togafitiga, o le mamafa o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Pharmacokinetics

O le faʻaaogaina o le metformin pe a uma le faʻafofogaina o le Glucofage Long e faʻatusatusa i papamaʻa ma le faʻasalaga masani o le tuai. Tmax (taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻatinoga o le vailaau) pe'ā maeʻa le 500 mg i le 7 itula (pe a ave 1500 mg Tmax atonu e fesuiaʻi i le va o le 4-12 itula), Tmax mo laulau e faʻatagaina masani - 2.5 itula.

I le paleni, Cmax (maualuga le maualuga o se vailaʻau) ma le AUC (vaega i lalo o le taimi faʻataʻitaʻi) e le faʻatuputeleina i le fualaau. I le maea ai o se fuataga e tasi o le 2000 mg o le metformin i le ituaiga o lafoaʻi faʻamalolo, o le AUC e talitutusa ma lea pe a maeʻa ona faʻatulagaina le 1000 mg o le metformin 2 taimi i le aso i ni pepa e faʻasaʻo masani.

I nisi o gasegase, fesuiaiga i Cmax ma le AUC i le tulaga o le aveina o le Glucofage Long e talitutusa ma na mea i le tulaga o le tagofia o laumei ma se faʻamaumauga tuʻufaʻatasia masani.

O le faʻaaogaina o le metformin mai papa o mea faaumiumi e le faʻalagolago i mea taumafa.

O le fusifusia o le vailaʻau i le plasma proteins e faʻaleagaina. Fmax i le toto i lalo o plasma Cmax ma e oʻo i le taimi e tasi. Vasega Vo (tufatufaina atu) o loʻo iai i le va o le 63 i le 276 lita.

O le mamafa o le metformin ma le tele o doses e oo i le 2000 mg i le aso e le o matauina.

E leʻi maua ni gasegase.

T1/2 (faʻasalaga le afa-ola) pe'ā uma le pulega ile tautala ile 6.5 itula. E mafua mai fatugaʻo e le suia. O le lafoaʻiga o le vailaʻau e> 400 ml / min (metricin ua faʻamavaeina ona o le faʻamalosiina o le tubular ma le filtration).

O le faʻamaonia o Metformin i tagata mamaʻi ma le faʻaaogaina o le galuega toe faʻaitiitia le faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliaina creatinine, T1/2 i lenei vaega o gasegase e faʻaleleia, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o lona faʻasalaga plasma.

Contraindications

    o le gasegase o le gasegase vaivai poʻo le le atoatoa (faʻaaogaina le creatinine o le 10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma le 5 mmol / l, faʻalautele le laite / pyruvate ratio ma faʻalautele le va o le anionic pe afai e masalomia le glucofage long faalēaogā vave.

E tatau ona faʻavevesi le vailaʻau ile 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina. O le toe amataina o le togafitiga e mafai ona faia pe a uma le 48 itula, ae o le taimi o le suʻega, o le galuega faʻapitoa na amanaʻia e masani.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma faʻaauau i le lumanaʻi, e tatau ona fuafuaina le faʻamaonia o le creatinine: i le leai o ni faʻafitauli, ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le kiliata creatinine i le tulaga masani maualalo, mai le 2 i le 4 taimi i le tausaga. Faʻatasi ai ma le kiliata creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min, o le faʻaaogaina o le Glucofage Long e faʻasaina.

I le i ai o se gaioiga e le mafai ona faʻaaogaina ile toe faʻaaogaina ole vailaau faʻasolosolo, togafitiga poʻo vailaʻau e le o le steroidal anti-inflammatory i tagata matutua, e tatau ona ave le tausiga faapitoa.

O le maualuga o le aʻafiaga o le hypoxia ma le le atoatoa o loʻo matauina i tagata gasegase e leai se fatu. O lenei vaega o tagata gasegase i taimi o togafitiga e manaʻomia le siakiina faifai pea o le gaioiga o le fatu ma le tulaga o galuega a fatugaʻo.

E fautuaina tagata maʻi e faʻaauau pea i luga o se taumafataga faatasi ai ma le faʻaaogaina tatau o mea inu i le gasologa o le aso.

I le mamafa tele, e tatau ona e faʻaauau pea ona tausisia se taumafa o le hypocaloric (ae le itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso). E le gata i lea, e manaʻomia e tagata gasegase ona faia faʻataʻitaʻiga masani.

Soʻo se faʻamaʻi pipisi (gaʻo urinary ma inisalima) ma togafitiga e tatau ona lipotia i lau fomaʻi.

Mo le puleaina o le maʻisuka, o suʻega suʻega suʻesuʻe masani e tatau ona faia i taimi uma.

Faatasi ai ma le monotherapy, Glucophage Long e le mafua ai le hypoglycemia, ae o le lapataiga e fautuaina pe a faʻaaogaina i le inisalini poʻo isi vailaʻau o le hypoglycemic. O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia: faʻalauteleina le pala, vaivaiga, vevela, maʻi vevela, palpitations, faʻalavelave le faʻalogo ma le faʻalogo.

O vaega le aoga o le Glucofage Long e mafai ona faʻamalosi e ala i le iniseti e le suia, lea e le afaina ai le togafitiga o le fualaau faasaina.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

  • (afaina ai le faamalolo i le ogaoga o le gasegase, osofaʻiga faifai pea o le vomiting), faʻamaʻi pipisi matautia, teteʻi: Glucofage Long ua faʻailoaina,
  • toe faʻalavelave (faʻaaogaina o le creatinine 45-59 ml / min): togafitiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine-e iai le radiopaque agents mo le le atoatoa o le gaioiga o tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le alotosic acid. 48 itula ao leʻi faia le suʻesuʻega, Glucophage Long e tatau ona faʻamalo. Afai e maua le masani i le taimi o le suʻega, e mafai ona toe faʻaleleia togafitiga pe a uma le 48 itula.

A o aveina le ethanol, o le ono mafai ona maua le lactic acidosis i le taimi o le inu malosi o le ava malosi, aemaise lava i le gase o le ate, faapea foi i mataupu o meaai maualalo-calorie ma le le lelei o meaai. O fualaau e aofia ai le ethanol e le tatau ona faʻaaogaina i taimi o togafitiga.

Faʻasalaga faʻamautinoa:

  • diuretics, danazol, beta2(vitio mai le 100 mg i le aso), fualaau faʻasaina ma le faʻaogaina o le totoga (aemaise lava, glucocorticosteroids ma tetracosactides mo le faʻaogaina / faʻaogaina masani): o le siakiina pea o le toto o le kulukose e ono manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga, pe afai e tatau ai, i le taimi o togafitiga, o le fua o le Glucofage Long e mafai ona fetuunai,
  • O le "gaioiga" diuretics: o le atinaʻe o le acidic lactic (faʻapipiʻi ma le gafatia o le gaioiga galue),
  • afuaga o le sulfonylureas, insulin, acarbose, salicylates: o le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • nifedipine: faʻalauteleina le faʻateleina ma le Cmax metformin
  • i le siama: faateleina i le plasma concentration o metformin i totonu o le toto (faʻaopoopoga i le AUC e aunoa ma se faateleina o le Cmax),
  • o fualaau oona, quinine, siama, ranitidine, quinidine, amiloride, digoxin, procainamide, morphine, vancomycin ma trimethoprim), o loo natia i totonu o le tele o lapisi: tauvaga ma metformin mo masini feaveaiga o taavale, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o lana Cmax.

O analogues o Long Glucophage o: Formin, Metformin, Metadiene, Formin Pliva, Diasfor, Bagomet, Gliformin, Glucofage, Sofamet ma isi.

O le taʻiala o le gaioiga o papa

O le aafiaga o le pharmacological o le eletise aoga autu - metformin, o le faamoemoe lea i le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i le tino o le tagata, lea e mafai ona matua faateleina pe a uma se taumafataga.

O le faagasologa o le siitia o le suka toto pe a uma ona 'ai, e masani lava mo soo se tagata soifua maloloina, ma o le pancreas e masani lava ona aofia ai, ma maua ai le gaosiga tatau o le insulin. O le sini o le hormone o le talepeina lea o le suka i ni mea gaʻo.

O lenei vailaʻau e tasi le itu manaia - e maua ai le paʻu o le paʻu e le gata mo le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina o loʻo faʻaaogaina.

O lea la, o a ni aʻafiaga e ono faʻamoemoeina mai se vailaau umi? Aveina o laupepa e maua ai mea nei:

  • Tuufaatasiga o le metabolism i le tino.
  • Puleaina le vaevaeina o meaʻai gaʻo ma lo latou liua i le tino.
  • Tulaga masani o le cholesterol i le toto.
  • Faʻaitiitia ma faʻamautu le suka i le tulaga saʻo.
  • Faʻaleleia le tulaga o galuega a le pancreas.
  • Faitiitia le fiaai, leai se fiafia i meaai suamalie.

Afai e matauina se faʻaitiitia o le maualuga o le suka, o le kulukose mole molemone e toe faʻafeiloaʻi atu i le tino maso lava ia. O iina latou te nonofo ai, suka "susunuina", o le gaʻo gaʻo ua matauina, o le faagasologa o le absorption o gaʻo.

O se taunuuga, o lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o le faʻaitiitia o le manava o loʻo iloa, o le a le toe faaputuputuina sela, e le o faʻapipiʻi i vaega eseese o le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o le Glucofage Long 500 mg o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, pe a fai e le o iai ni togafiti o togafitiga e manaʻomia.

I le tele o mataupu, o lenei vailaau e masani ona fautuaina mo tagata gasegase, e le o aʻafiaga o latou faʻamaʻi tumau, e afaina ai foi i le gaʻo. O pusa e mafai ona fautuaina e avea o se auala monotherapeutic o togafitiga, o lona uiga, e na o le pau lea o le fofo.

Pe o loʻo faʻatulagaina i totonu o se togafitiga faʻataʻitaʻiga masani, lea e aofia ai foʻi isi vailaʻau faʻamalosi mo le faʻafofoga tautala, poʻo le inisalini.

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai le lelei o le fualaau faasaina. Latou te maitauina o le vailaau oona ei ai lona uiga faʻalauiloaina, o le manava ua taofi, ma ua le toe i ai le manao mo le suamalie. Mo le faʻaitiitia o le suka, o lenei faagasologa e faasolo malie lava, ma o le kulūkose e faʻamautuina i le taimi manaʻomia ile taimi.

E mafai ona e faʻatau se vailaau faʻasolosolo i totonu o falemaʻi, faleoloa o falemaʻi poʻo faleoloa faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi.

O le tau o le Glucofage Long 500 mg (i totonu o se afifi o palama e 60) e tusa ma le 550 ru.

Faatonuga mo le faaaogaina

Aʻo le i faia saʻo i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona toe iloa. E ui lava i le mea moni o le fualaau faasaina ua fesoasoani i le toatele e aveesea nisi pauna, e te le manaʻomia le auai i le puleaina oe lava.

O lenei ituaiga vailaau mo togafitiga ole maʻisuka, ae le o le mamafa o le maʻisuka. O le mea lea, afai o le vailaʻau e fesoasoani e leiloa le mamafa - o le mea tonu lenei, ae leai se isi mea.

O le fualaau o le umi o le gaioiga e fautuaina ina ia faia i le tautala. E tatau ona foloina atoa ia pepa, e le mafai ona e faʻamalo le vailaau, pe faʻafeiloaʻi i se isi lava auala. O le fualaau e faʻasolosolo taʻitasi, ma faʻalagolago i le amataga o le gaʻo o le suka i totonu o le toto.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • I le avea ai o se tulafono, o le tulaga masani o le tasi papafa o le 500 mg i le aso i le taimi o taumafataga afiafi.
  • Afai o le tagata maʻi e siitia mai Glucofage masani i Glucofage Long, o le metotia e tatau ona tutusa ma le fua ole aso ole Glucofage.
  • Faʻalagolago i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto, o le fua o le vailaʻau o loʻo faasolosolo malie ona faʻaleleia i le 500 mg i le aso maualuga ile aso.
  • Ole fua pito i maualuga o le ave lea o 4 pulu i le aso i le taimi o se taumafataga afiafi.

E tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi vailaʻau i aso uma, e le mafai ona e faia ni vaeluaga i le va o ana faʻasalaga. Afai e faʻamavaeina e le tagata gasegase le fualaau faasaina, pe le mafai ona ave i ai mo soʻo se mafuaaga, e taua tele le logoina o le fomaʻi.

Taua: afai na misi le vailaʻau, ona fai lea o le isi aumaga e pei ona masani ai, e le mafai ona e inu ni pusa se lua i le taimi e tasi.

Analogues o fualaau faasaina

E pei ona taʻua i luga, o le fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ua fesoasoani i le tele o tagata gasegase, ae o se lisi tele o faʻamaʻiloga e le masani ona mafai ona faʻatonuina i se tulaga faapitoa.

I lenei faʻatusa, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu fualaau tutusa e fesoasoani e taulimaina se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto. Mafaufau i fualaau masani masani ma aoga e faʻaitiitia ai le toto suka.

Bagomet - o se vailaau mo le togafitiga o le maʻisuka, lea e aofia ai mea ola e lua i le taimi e tasi: metformin ma glibenclamide. O pusa e faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o le maʻisuka pe afai e le o iai se uiga o le gasegase e atiaʻe le ketoacidosis i le maʻisuka ituaiga 2. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 250 rubles.

  1. Gliminfor - o se vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, e aofia ai le vaega o biguanides. E i ai le tele o faʻailoga ma aʻafiaga i itu, o le vailaʻau e faʻatau taʻitasi. O le tau masani e 300 rubles.
  2. Metomalu 500 mg - o se vailaʻau mo le togafitia o le maʻisuka, o loʻo maua i foliga o laupepa mo le faʻafofoga tautala. O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o biguanides, faʻapupula le gasegase o masini mumu i le suka, faʻaititia le mamafa o le tino. Tau i le itulagi o 600-700 rubles.

I le faaiuga, e tatau ona fai mai i le tele o mataupu, o le iloiloga o Glucophage Long sa lelei. Ae ina ia ausia le malosi o le togafitiga, e tatau ona e filifilia le sao saʻo, ma e na o se fomai e mafai ona faia lenei mea.

O a vailaʻau e te faia e togafitia ai le maʻisuka? Pe na fautuaina oe e Glucophage, ma o le a le aafiaga o lea mea? Fetufaai au faʻamatalaga e faʻatele ai le iloiloga ma iloiloga moni.

Aafiaga aʻafiaga

O le tele o tagata gasegase e mafai ona totogi ma le manuia le maʻisuka ma le metformin ua faʻamalosi e lafoai i vaiaso muamua o togafitiga. I lenei mea ua faʻamalosia i latou i le faʻaogaina o maʻi, lea o aʻafiaga o le fualaau faasaina.E mafai ona faʻaitiitia o latou aʻafiaga e ala i le faʻagesegese lemu o le fualaau, ave le metformin i le taimi e tasi ma meaai ma naʻo le afiafi. E tusa ai ma iloiloga, o faʻafitauli le lelei e faʻavaivai vaivai ma i le faaiuga o le masina muamua o togafitiga latou te masani ona mou atu.

Afai o faʻalavelave gastrointestinal e aʻafia i le ola masani poʻo le tumau mo se taimi uumi, e fautuaina e le endocrinologists le faʻavaveina o le glucophage poʻo ana mea tutusa. I le afa o mataupu, o se suiga i le vailaau faʻasaina eo mai faatasi ma le leiloloa poʻo le faʻavaivaia tele o aafiaga i itu.

Le lisi ma taimi (i le%) o gasegase o gastrointestinal:

Mea leaga na tutupuGlucopeliGlucophage Long
Tatala143
Nausea42
Dyspepsia32
Laʻau1
Faʻailogaina1
Paʻu o le tino14
Soo se aafiaga itu209

O isi faatonuga o loʻo taʻua ai le mea e le masani ai le aʻafiaga o le Glucofage e seasea lava, e tusa ai ma le kamupanī, e itiiti ifo i le 0.01% o tagata gasegase e fetaiaʻi ma i latou:

  • o mea e afaina ai le tino e sili ona faʻaalia i foliga o le sasaina ma le urticaria,
  • afaina o le ate, le tupu aʻe o enzymes o le ate. O lenei itu e masani ona le manaʻomia le togafitiga ma e mou ese atu ia te ia lava pe a uma le tolopo o Glucofage Long,
  • vitamini B12 vaivaiga ma le umi o togafitiga,
  • televave lactic acid e tele lava ina faʻaleagaina, lea e mafua ai ona vaivai le urination o le metformin. O le lamatiaga o le acidosis lactic o le faateleina lea i le hypoxia, ava malosi, anapogi umi.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina, foliga o le faasaoloto, teuina ma le faatauina atu o tuutuuga

O le vailaʻau e gaosia e le falemaʻi faʻamalositino na o le pepa laulau.

I fafo atu, o le laulau e i ai lona foliga lautele, i le tasi itu o loo i ai se togitogiga o le 500 mg, o lona uiga o le mea autu o le vaega autu autu, i le isi itu o loo i ai se togitogiga o le igoa o le gaosi oloa.

I le faaopoopo atu i le vaega autu o loʻo galue malosi, o loʻo aofia ai foi maʻa ma vailaau vailaʻau faʻasolosi.

O vaega o loʻo taua i lalo o loʻo faia ai se fesoasoani i le Glucofage Long 500:

  • hypelloli,
  • magnesium stearate,
  • povidone
  • carmelisi sodium,
  • cellulose i microcrystals.

O lenei fualaau faasaina e masani ona faaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, na ia fesoasoani i le tele o tagata gasegase e maualalo o latou toto i le toto i le faʻamautuina o le kulukose i latou io latou siama. E le gata i lea, o le vailaau e maua ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le aveesea o le mamafa o le maʻi, ma o lenei faafitauli e masani lava ona maua i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina le lelei o meafaigaluega, lea e taʻu mai ai e le gata o le togafitiga faʻamalosi sili ona aoga, ae e mafua ai foʻi ona afaina le tino. O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina e iloa ai o le lelei o le ave o le fualaau faasaina e sili atu ona malosi nai lo le foliga mai o aʻafiaga e ono aʻafia ai ma mafua ai ona afaina le tino.

Pharmalasnamics ma pharmacokinetics o fualaau faasaina

Afai e te masani lelei i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le a manino le aoga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, ma le auala foi e faia ai i luga o le tino o le tagata.

O le gaioiga masani o le vailaʻau o loʻo i totonu o le glucophage e 500 le mamao e faʻamoemoe e faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

Metformin, o se vaega o le vailaʻau, e le mafai ona faʻaosofia le gaosia o le inisalini faaopoopo e pulou peta. Mo lenei mafuaaga, o le aveina o vailaau e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic i le tino. O le gaioiga a le vaega galue o le faʻamoemoe lea i le faʻagaoioia o le namu o inisalini e faʻalagolago i le tino o le tino o loʻo i luga o siama o le siama.

I le maeʻa ai o le Glucofage Long 500, o le faateleina o le lagona lelei o le siakiina o le siama i le inisalini e matauina, e mafua ai le faateleina o le faʻaaogaina o le kulukose mai le plasma toto.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaitiitiga iloga o le aofaʻi o le kulukose e ala i lela o le ate ona o le faʻafouina o faiga o le faʻasaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis.

Metformin, o se vaega o maʻalaʻau, e mafua ai le tuai o le faʻafefe o le kulukose mai le lumen o le gastrointestinal tract e vela puipui o le intestinal. Lea e faʻaitiitia ai le taumafa o gaʻo i le toto plasma. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le gaʻo i totonu o le tino.

Metformin faʻagaoioia auala e gafa ma le gaosiga o le glycogen. Faʻatoagaina e mafua ona o le aʻafiaga o metformin ile glycogen synthetase.

O le aʻafiaina o le tino galue i totonu o le tino e faʻateleina ai le gafatia o soʻo se tagata gaosiga o le glucose.

O le tele o tagata mamaʻi e faʻaaogaina le Glucofage Long e taʻu mai o le vailaʻau na fesoasoani ia i latou e faʻamautuina a latou maualuga suka.

I le faʻaopoopoga, o le meafaigaluega e faʻaalia ai le mamafa o le mamafa o le mamafa, lea o se vaega taua i le togafitiga o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani i:

  • le faʻatulagaina o metabolic processes,
  • pulea le faagasologa o le vaeluaina o meaʻai gaʻo lea e ulu i le tino ma meaʻai,
  • le faʻamautuina o le masini masani o le inisalini gaosiga, o se taunuuga o le faʻaitiitia o le maualuga o le gaʻo,
  • toto o le cholesterol toto.

I le lagolagosua i lenei mea, o le onosai e iloilo le leo, mo se faataitaiga, latou te fai mai, na ou inupia pe inu Glucofage ma o se taunuuga, na toe foi mai loʻu mamafa o le tino i le masani.

I le taimi e ave ai le kulupu, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le manava, lea e faʻaitiitia ai le sao o le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le tino.

O le faʻaitiitia o le manava e fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa o le tino o se maʻi e maua i le maʻisuka.

O aʻafiaga ma fegalegaleaiga ma isi fualaau

O meatotino lelei o Glucophage Long 500 ua uma ona faʻamatalaina i luga.

Ole taimi nei e tatau ona e faamaninoina ni taunuuga le lelei e mafai ona iai i lenei vailaau, faapea foi i tulaga e lelei ai le teena o togafitiga ma lenei vailaʻau.

O lea la, i lalo o tulaga e sili atu le lelei e le tago i vailaau:

  • le vaitaimi o le maʻitaga o fafine, faʻapea foi ma le vaitaimi o loʻo tausia ai e le tina le pepe,
  • ma le tele o le ava malosi,
  • pe a iai ni faʻafitauli manino i le ate,
  • siama i se maʻisuka
  • ma faafitauli i le urination, lea e fesootaʻi ma togafitiga o fatugaʻo,
  • pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • pe'ā iai ni faʻafitauli i le cardiovascular system,
  • post-traumatic poʻo le postoperative condition.

I nei tulaga uma, e sili atu le teena o togafitiga ma lenei vailaʻau. I le taimi lava e tasi, aua nei faʻaaogaina analogues o lenei vailaʻau. O le aʻafiaga o le mea taua autu i luga o le tino i tulaga o loʻo i luga e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O le mea moni, e tele mataupu pe a fesoasoani moni se vailaau i le tagata maʻi, ae o loʻo i ai foi faʻamaoniga e ono afaina ai le soifua maloloina.

Aemaise lava, o le mea moni mulimuli e tupu i tulaga e le amanaʻiaina ai e tagata le fautuaga a se fomaʻi ma amata ona togafitia i latou lava.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le aʻafiaga e fesoasoani i le faʻamalosiina o le suka i le tino o le tagata maʻi e tupu pe a matau saʻo e le tagata gasegase le togafitiga i le taimi o togafitiga ma le tulafono o le fualaau faasaina.

Ona o le mea moni e faapea o vailaau e aofia ai se mea e fai umi, e lava lava le ave o laʻau i le aso. Ma e sili ona fai i le po.

Afai o le togafitiga e faia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ona faʻaalia lea - o le vaitaimi mo le aveina o vailaau e mai le 10 i le 20 aso. A maeʻa lena, o le malologa puupuu e tumau le tasi i le lua masina, ma a maeʻa e faʻaauau pea le togafitiga e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.

E mafai ona faʻatulaga se togafitiga faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i uiga o lona tino ma le faʻamautinoaga autu. E masani lava, o lenei togafitiga o loʻo faʻamatala mai e se endocrinologist, o le na muamua faia se suʻega auiliili o le maʻi, ma na o le taimi lava e faʻamatalaina ai le togafitiga manaʻomia.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o maʻisuka uma ei ai ana lava uiga patino o le tino. I se isi faaupuga, i le natura e leai se ituaiga meaola lona lua o le ai ai uiga tutusa. O le mea lea, o le togafitiga masani e masani lava ona faatonuina patino e le fomaʻi ma atonu e ese mai i fautuaga na avatu e le fomai i se isi tagata maʻi.

I lenei itu, e le faigata ona faaiu e le tatau ona e inu i le vailaau. Muamua e tatau ona e feutagai ma se tagata poto masani.

O lenei vailaau, faapea foi ma analogues, lea e aofia ai foi ma le Metformin Long, ua faatonuina mo ia tagata na mauaina:

  • ituaiga 2 maʻisuka i tagata maʻi,
  • togafitiga o le suka i le suka e aunoa ma le faʻaaogaina o isi fualaʻau o le suka (monotherapy),
  • mo tagata mamaʻi e sili atu i le 18 tausaga le matutua, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le faʻamalosia faʻatasi ma togafitiga insulin,
  • pe a le mafai e meaai ma faamalositino ona fesoasoani i le talepeina o le suka sili atu i le tino,
  • ma faafitauli i le mamafa o le tino (mo le gau lelei o le mamafa).

E faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e manino ai o le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, o le, e le o le talaaga o le maʻi maualalo, o loʻo i ai ni faʻafitauli i le mamafa tele.

E taua le matauina o le faʻamatalaga o le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina mai ai auiliiliga auʻiliʻiliga i le auala o loʻo galue ai le vailaʻau i le tino ma i luga o le a le faiga masani o le olaga e aafia ai

Soo se tagata maʻi e tatau ona ave se faʻamalosaga faʻamalolo umi-faʻamalolo e tusa ai ma suʻaga fautuaina e le fomaʻi auai ma faʻamautinoa tonu i togafitiga faʻapena na faia e le endocrinologist.

Suʻega o fualaau faʻamaʻi ma fautuaga faʻafomaʻi

O se fofo e pei ole Glucofage Long 500 o se vailaau fou fou. E talafeagai mo na gasegase o loo sailia se taimi faaumiumi. E fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le suka o le toto o le tagata maʻi. faʻaleleia atili le kulūkose ma faʻasaʻo le faʻasologa o inisalini.

Ae o nei vaega autu o Glucophage Long 500 faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo fautua mai ai foi o togafitiga e matua fesoasoani tele i le maʻisuka ma le gaʻo.

Ae, o le mea moni, ina ia fesoasoani moni o ia i le tagata maʻi, e tatau ona e faia muamua se suʻega atoa ma saili le faʻamaoniga moni o le maʻi. O le a fesoasoani lea i le faʻatonuina o togafitiga saʻo, ma, pe a talafeagai ai, ia filifili vailaʻau e tatau ona tuʻuina faʻatasi ma lenei vailaʻau. E taua foi le vavaeeseina o faʻamaʻiloga talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa.

E manino lava i aso nei o loʻo i ai faʻamaumauga o lenei vailaʻau faʻasaina. Ae e tatau ona e filifili na o luga o le fautuaga a se fomaʻi, e le mafai ona e filifili pe o le a le mea e sili ona lelei ole vailaʻau ua sili atu ona lelei ma sui suiga ole togafitiga ole taimi.

Ae mo iloiloga i le uiga o le "Glucophage, na laveaʻiina aʻue mai le mamafa tele" poʻo le "Sa na ona ou inu na o lenei vailaau mo le tele o tausaga ma o loʻu mamafa e masani lava", e mafai ona latou foliga mai e moni, ae pe afai o lenei maʻi faafitauli i le ave o le suka, i se isi faaupuga, maʻisuka. Faʻaaoga vailaʻau e galo ai le mamafa, e aunoa ma se suʻesuʻega amata e se fomaʻi e le mafai.

E tele gasegase e fiafia i le tau o fualaau. E tatau ona maitauina o le tau o oloa e matua talafeagai lava, ma e tele gasegase e mafai ona gafatia. O le mea moni, o loʻo i ai tala tutusa o lenei vailaʻau, na o le fomaʻi e tatau ona fautuaina. E le tatau ona e lamatia ma filifilia le tasi pe isi fofo mo oe lava, e sili atu le faʻalagolago i se fomaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga faʻamalositino a Glucophage o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o aʻafiaga o Glucofage ma aloese mai aʻafiaga, e fautuaina e aua nei faʻaopoopoina le faʻaaogaina o fualaau oona ma nisi vailaʻau. E aofia ai:

  • fualaʻau o le suka, pe afai e le faʻaogaina e se fomaʻi,
  • antipsychotics, antidepressants, stimulants,
  • ava malosi ma vailaau o loo i ai,
  • Polokalame faʻasolosolo
  • antihypertensive (faaitiitia-mamafa) fualaau faasaina,
  • vailaau faasaina o vailaau faasaina i totonu o le renal tubules (Digoxin, Quinine, Quinidine, Morphine),
  • e mafua mai i le sulfonylureas, acarbose, salicylates (atonu o le atinaʻeina o le hypoglycemia).

Le o ai le faʻamaina o le vailaau faasaina

Lactic acidosis o se tulaga sili ona matautia. O le pasene o maliu o tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le lactic acidosis e sili atu le maualuga pe a faatusatusa i isi faafitauli faʻafitauli o le maʻisuka. Metformin faʻalauteleina le lactate i totonu o le tino, o le mea lea, i le faʻailogaina o lona puleaina, o le faʻasalaga e aofia ai tulaga uma e faʻatupulaʻia ai le aʻafia o le siako acid. O nisi nei o faʻamaʻi e mafua ai le hypoxia: fatu, fatuga o le fatu ma le respiratory, anemia, faamalolo ona o le vomiting poo le manava, ogaoga faʻamaʻi pipisi, aemaise o le manava ma gasegase o le urinary. E le mafai ona e aveina Glucophage Long ma le le lava o le calorie (itiiti ifo i le 1000 i le aso), ava malosi, inu ava malosi. Faamolemole ia matau o le gaioiga a le metformin e sili atu nai lo le aso, o lea e le mafai ai ona e ave se piligi i le taeao ma inu pia i le afiafi.

O faʻamaoniga e aofia ai soʻo se tulaga ogaoga i le maʻisuka, lea e le mafai ai ona pulea glycemia ma laʻau, ma e manaʻomia le togafitiga insulin. O nei faʻafitauli uma lava o le maʻisuka, e tusa lava po oa latou laasaga, o manua ogaoga, mumu, fuafuaga faʻapitoa mo taotoga faʻafuaseʻi e manaʻomia ai le faʻafitauli lautele.

Glucophage O le taimi umi e faʻatagaina e ave i le taimi o le tamaitiiti, talu ai e leʻi faʻataʻitaʻiina e le kamupanī suʻesuʻega le saogalemu. E masani ona faatagaina le glucophage mai le 10 tausaga.

Faʻaaogaina o le maʻitaga

Metformin e mafai ona ulu mai le toto o le tina i le toto o le tamaititi. Ae ui i lea, e le afaina ai le faaletonu o le tino, e le faateleina ai le ola faaletino. E i ai fautuaga o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga i le tamaititi, ae leʻi maua i suʻesuʻega o loʻo iai. I Rusia, o le maʻitaga o se tuusaunoaga mausali mo le metformin. I le iloiloina e ala i iloiloga, e tusa lava pe leʻi faʻaaogaina le vailaʻau e tusa ai ma faʻamatalaga (e faʻaleleia le galueaina o le ovarian), e faʻaumatia ma le amataga o le maʻitaga. I Europa, ua faʻatagaina le metformin mo le maʻisuka faʻamaʻi.

O le vailaʻau e mafai ona pasi i le susu o susu, ma mai i totonu o le mea o meaʻai ma le toto o se pepe. I le lactation, o le faʻatonuga e mafai ai e oe ona ave Glucofage Long ma analogues o le fualaau faasaina ma le lapataiga ma naʻo pe afai o lona manuia e sili atu le maualuga nai lo le ono afaina ai le tamaititi. E ono maualuga le maualuga o le insulin i le tuufaatasiga ma le oona, ma, e tusa ai ma le manaoga mo le tele o tui o le inisalini. Mo le gau o le mamafa pe a uma ona fanau pe faʻaitiitia le faʻaititia o le glycemia, e masani ona le faʻaaoga le metformin i le taimi o le lactation.

Faʻatasi ma isi vailaʻau

O nisi mea e mafai ona aʻafia ai le falemaʻi o le Glucophage Long, faʻateleina ai aʻafiaga o aʻafiaga i itu:

VailaʻauAafiaga le talafeagai i le gaioiga a le metformin
Faʻailoga faasaina ma metforminX-ray faasesega sauniuniga ma le iodine contentO lenei tuufaatasiga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic acid. Afai e masalomia le faaletonu o fatugao, e faʻailoa le metformin i le 2 aso ao leʻi amataina le suʻesuʻega. E mafai ona toe faʻaauau le faʻailoga pe a faʻamaʻaʻa atoa le vailaau faʻasaina (2 aso) ma naʻo pe afai e le faʻamautuina le togiaso.
E le manaʻomia le ave ma le metforminEthanolO le inupia o le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le alose acidosis. E sili atu le matautia i le faʻatasi ma le toilalo o le okeni, ma le le paleni.E fautuaina e le Endocrinologists pe a ave le Glucofage Long e taofi ai mai le inu o le ava malosi, ae mai le vailaʻau o le ethanol.
E manaʻomia le faʻaeteeteLuga totogoFurosemide, Torasemide, Diuver, Uregit ma a latou analogues e mafai ona faʻateteleina le tulaga o gaʻo i le tulaga o le le atoatoa.
Sugar-lowering medicinesFaʻasolosolo fua ole togi, e mafai ona maua le hypoglycemia. E sili ona lamatia le inisalini ma le sulfonylurea, lea e masani ona faatonuina mo le maʻisuka.
Faiga faʻapitoaNifaipipine (Cordaflex ma analogues), Digoxin, Novocainamide, Ranitidine faateleina le maualuga o le metformin i le toto.

Tuua Lau Faamatalaga