O le maʻisuka ma faʻamaʻi na afua mai i ona faʻafitauli

O le maʻi suka o se faamaʻi masani lea e mafua ai le faateleina o le suka i le toto ona o le le lava o le hormone na gaosia e le pancreas, ma i vailaau e taua o le inisalini. O le maʻi suka (DM) e mafua ai le faia o paʻu i totonu o le toto, lea e aʻafia ai toto toto, mafua ai se faʻamaʻi matautia - atherosclerosis, lea e aʻafia ai totoga o le tino ma a latou tino. O lenei o le a tatou iloiloina auiliili mea e mafai ona tutupu i tagata e mafatia i le maʻisuka.

Faʻaleagaina o le myocardial.

E tusa ai ma fuainumera, o maʻi maʻi uma o le maʻisuka lona lua e atiina ae le faʻaleagaina o le myocardial. E maua, e pei o se tulafono, i se tulaga ogaoga, ona o le toto na nonoa i totonu o vaʻa o le fatu ma faʻafefe ai le lumen, aʻo faʻafefe i le toto masani. O se fatu fatuga e matautia ona e masani lava ona maua le amataina o le tino e aunoa ma se tiga, o lea e le alu vave atu ai le maʻi i le fomaʻi ma misia taimi aoga mo togafitiga.

O le faaletonu o le fatu e masani ona tupu i le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka. O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻavasega ai le toto toto ina ia le afaina ai le fatu i le le lava o le okesene.

Faʻaleagaina le lapisi i le mafaufau, poʻo le taʻavale. O le lamatiaga o lona atinaʻe i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻatupulaʻia 3-4 taimi.

Faʻaleagaina o le tino o le tino e oʻo atu ai i le tele o isi faʻamaʻi: faʻaletonu o le gaioiga o gaʻo, ate, vaʻai, ma le mafaufau.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona nofouta i nei faʻamaʻi ina ia mafai ai ona taofia i latou i le taimi ma, pe a tatau ai, ia faia togafitiga vave.
O sea ituaiga o tagata e tatau ona:

Soʻo se ono masina e vaʻai ai i se fomaʻi ma le cardiologist

Tausia le toto toto masani

Le malosi o le malosi ma le fatu

Faʻaaloalo i meaʻai ua faatonuina

Faatasi ai ma le mamafa o le tino, ia faia gaoioiga i aso taitasi e leiloa ai le mamafa

Fai togafitiga faʻatau

Afai e mafai, toga togafitiga

Tuua Lau Faamatalaga