Faʻafefea ona togafitia le fetopathy o le fetuka?

O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai e aofia i le vaega o faʻamaʻi sili ona matautia mo le soifua maloloina ma le ola o tamaiti laiti. O faʻasolosolo e atiina ae i le talaaga o le maʻisuka ua maua i se fafine maʻitaga. O faʻamaʻiga o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o totoga o le lotoifale, faʻaogaina o le tamaititi, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina. O le maʻi faʻamaʻi o pepe faatoa fananau mai o le a avea ma mafuaʻaga autu o le tele o faʻafitauli e ono lamatia ai le olaga o pepe. Afai o sea ituaiga o siama ua faia, e tatau ona saunia mo ni vaaiga eseese.

O le maʻisuka embryofetopathy o le taunuuga lea o le leai o se taimi vave talafeagai o togafitiga o le hyperglycemia, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulūkose i lona toto seia oo i le taimi o le fananau mai poʻo le taimi o le tuputupu ae o tama. Malformations o le fetus e tupu ona o le faʻaaogaina o le suka tele i le placenta. E tupu lenei mea i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga. O le pancreas o le fetus i se vaitau e oʻo atu i le 12 vaiaso e le mafai ona maua sana inisalini. I lalo o le faatosinaga o le hyperglycemia, o soliga e tupu i le faagasologa o le fausia o le cardiovascular, genitourinary, system nervous, ma le ponaivi. O isi mea e fausia ai se tala lelei mo le atinaʻeina o togafitiga i se pepe faatoa fananau mai e aofia ai:

  • O le maʻitaga o se fafine ina ua aulia le 25 tausaga.
  • Faateleina le numera o le numera o le tina i le lumanai i le fanau mai.
  • O le mamafa o se tamaititi na fanau mai e silia ma le 4 kilokalama.
  • Le lava le mataituina faifai pea o le kulupu o le kulukose.

O ia mafuaʻaga e faʻaateleina ai le faʻalavelave i le faʻalavelave i le faiga o le faʻavaeina o totoga ma suauu o le fetus i le taimi o le tuputupu ae o tama.

Faʻaaliga o le maʻi

O uiga masani o le maʻi o le maʻisuka i pepe e faailoa ai le i ai o faʻafitauli ogaoga faʻalesoifua maloloina ma le manaʻomia mo ni faʻanatinati vave e faʻaitiitia ai togafitiga. O mea autu e aofia ai:

  • O le mamafa tele o le pepe pe a uma lona fanau mai, e eseese i le 4-6 kg, ma le maualuga, e faʻaalia ai le televave, o se ata e mafai ona vaaia i luga o nofoaga faʻapitoa.
  • Lagavaʻa, lanu mūmū mūmū o le paʻu, faʻafefeteina i lalo o le papa o le epidermis.
  • O le i ai o se pusa lapoa, o le foliga o le masina, o le i ai o le lautele o tauau agai i tua o vae vaivai.
  • Faʻafitauli i le faagaioia o le tino, e mafua ai le vaivai o le mānava po o le manava manava i itula muamua o le olaga o se tamaitiiti.
  • Se lanu samasama o le epidermis ma le sclera o le pepe, e faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga i gaʻo o le ate.
  • Neurological disorders, o le auai o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le muscle, o se suiga i le faiva o le pepe ma lona vaʻaia, mafua ai le atuatuvale, le mautonu.

O nisi o faʻamaʻitaʻiga faʻaaoga e faʻamaonia ai le manava o le maʻisuka. Faatasi ai ma na mea, e tatau ona maitau le macrosomia, o le le atoatoa o le tino, le vaega lua o le pepe o loʻo atiina ae i le manava ma le faalua lua o lona ulu. E le gata i lea, o le fuafuaina o le lagolagosua lelei o ona totoga ma ona tino, o le faaitiitiga o le Mg ma Ca ions i le tino ua faamaonia ai foi se tulaga ogaoga.

O le gasegase o le maʻisaga o pepe faatoa fananau mai e le gata ina afaina i le mamafa o le mamafa o le tamaitiiti, ae e feagai foi ma le tele o faafitauli

Fomaʻi togafitiga

E taua le faʻatuina o se faʻamautinoaga i se taimi talafeagai - o lenei mea e faʻapupulaina ai avanoa o le manuia manuia. O le lisi o togafitiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia e faʻamaonia pe faafitia ai le faʻamaonia o le gasegase o le maʻisuka e aofia ai:

  • O se suʻesuʻega ultrasound, o gafatia e mafai ai ona faʻaalia foliga vaaia o le faagasologa o le tuputupu aʻe o le pepe i le manava ma le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.
  • Suesuega o le tulaga o meaola o le fomaʻi.
  • Dopplerometry, lea e fuafua i le fuafuaina o le lelei o le faagaoioia o le cardiovascular system ma le iloiloina o le setete o le fatugalemu o le tino.
  • Cardiotocography ma le auʻiliʻiliga o taunuʻuga o suʻega galue.
  • Iloiloga o siama o meaola o le suauu toto e fuafua ai le ogaoga o togafitiga.

O ia ituaiga o togafitiga e mafai ona vave iloa le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le lamatiaga o le oti mo le pepe.

O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua avea ma faavae mo le faia o se faʻamaʻi mataʻutia ma le faia o togafitiga faʻapitoa mo le maʻi i le taimi o maitaga poʻo le taimi lava na uma ai le fanau mai o le pepe.

I le tulaga muamua, o le faʻaleleia o le ola maloloina o se fafine maʻitaga o le ki lea i se faʻataʻitaʻiga lelei. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e tatau ona matauina le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto, usitai i se taumafataga faapitoa ma le togafitiga o le vailaʻau. O le fomaʻi e fesuiaʻi le faʻaaogaina o inumaga o le inisalini e faʻatonuina.

I le taimi o le fananau mai, o le tulaga o le tina e mataituina, lea e fesoasoani e puipuia ai oso oso faafuasei i faailoga o le maualuga o le suka i lona toto. A maeʻa le fanau mai o se tamaititi e faʻatinoina:

  • Lafoaʻi faʻamalosi o mama ma le tuʻuina atu o fualaau e faʻaleleia ai le manava o le pepe.
  • Foafoaga o tulaga lelei o le siosiomaga, mafai ona faatumauina le vevela o le tino o le pepe fou mai le 36.5º' i le 37.5ºС.
  • Faatulagaina o susu i le 2 itula e aunoa ma se malologa mo le 48 itula muamua, togafitiga o le okesene ma le faʻaaogaina o antioxidants.
  • Le siakiina pea o le toto o le pepe.
  • Faʻatinoina o togafitiga o faʻafitauli o faʻafitauli, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau mai le vaega o beta-blockers ma inotropic fualaau faʻataʻitaʻi i le fuafuaina o faʻafitauli o le cardiovascular.

O le leai o se togafitiga vave o togafitiga masani e tau atu i le oti. O le mea lea, e le mafai ona e faatuai i togafitiga.

Puipuia faʻamaʻi

O le faʻatinoga o puipuiga e maua ai le taui agavaa o le hyperglycemia i fafine aʻo leʻi maʻitaga, faʻapea foi i le vaitau o le faʻaleleia o le fetal, ua faʻamoemoe e puipuia le atinaʻeina o le gasegase o le maʻisuka i tamaiti, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o faʻafitauli uma i le tino o se tina i le lumanaʻi. O le paleni o taumafa paleni, tausia lelei o fautuaga a le fomaʻi, faʻasaina o le toto kulukose o le toto e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faafitauli faʻalesoifua maloloina mo le pepe pe a togafitia le maʻisuka i se tamaitai i le lumanai.

O ia tulaga o le maitaga o le ki lea i le puipuia o le gasegase o le maʻisuka o le tamaititi, faapea foi ma le fanau mai o tamaiti maloloina.

Togafitiga - Faʻafefea ona togafitia le fetopathy o le fetuka?

E faʻapefea ona togafitia le maʻi o le fetalā fetal?

O fafine e maua i le maʻisuka i se foliga e le faʻaogaina e faigata tele ona faʻafitia le taimi o le fanauina o se tamaititi. E masani lava i le faagasologa o le tuputupu aʻe o le tama, o loʻo i ai foi i le itu mulimuli le tele o faʻafitauli, o le tele o ia mea e lamatia ai le lamatiaga. O le vave iloa o mea faʻaletonu e mafai ai e oe ona faʻatulagaina se togafitiga atoatoa ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi matautia.

O a faailoga o le diabetic fetopathy e tuusao i le fetus, pe faapefea ona togafitia, ma le tele o isi itu taua o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le gasegase o le maʻisuka - mafuaʻaga

O le maʻi e mafaufauina e atiae i se tamaititi e lei fanau mai e tetee i le tala o le maʻisuka poo le maʻisuka ituaiga, lea e tiga ai lona tina. E masani lava, o le maualuga o le kulukose i lona toto e tausia i taimi uma i luga o tulaga taliaina.

O le mea aupito sili ona matautia e mafai e le DF ona tupu i tamaitai oe na maua se tulaga e pei o togafitiga. O le faʻafitauli o le faʻafitauli e masani ona le mamafa tele, ma, e tusa ai ma lea, o le lumanai o le tina e le o faʻalavelave tele i togafitiga.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i suiga o galuega e faʻaosofia ai le faʻalavelave o tamaʻitaʻi mai:

A oʻo i le maʻi o le tina i totonu o se malo ua faʻamanuiaina, o lona uiga, o le maualuga o le sukū o loʻo tumau pea i totonu o tulaga masani, e le tatau ona e fefe i le maʻi o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o le atinaʻe pepe e le tupu saʻo. I lenei tulaga, e masani lava ona fanau mai le tama i le taimi e le i ai ona o le mea moni e tatau i fomaʻi ona faʻalavelave ma vave faʻavaveina le faʻaogaina.

I le gasegase o le maʻisuka, o suiga i le placenta e tupu muamua lava. O le vaega mulimuli e le mafai ona sili atu ona masani ona galue. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻateleina o le maualuga o le maso o le tamaititi - o le a tupu tele ma faʻaauau pea faailoilo o lalo ifo.

Ona o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tina, ua faʻaaogaina ai le pancreas o le tamaititi - ua amata ona maua ai le inisalini i se tele tele. Mo le mafuaʻaga lenei, o le kulukose o loʻo malosi tele, o se taunuuga lea ua suia ai le sili atu i tupe mama.

O faʻamaoniga autu o le manava o le maʻisuka e faapenei:

  • le le atoatoa o le fetus (o le manava e sili atu nai lo le ulu, o le foliga ua fulafula, o tauau ua lautele, o vae e matua pupuu),
  • malformations
  • macrosomia (tele tamaiti - sili atu i le 4 kilokalama),
  • o le i ai o le sili atu o gaʻo tino,
  • atinae faʻatupulaia
  • manava manava
  • faaitiitia galuega
  • cardiomegaly (o le ate ma fatugaʻo ua faʻalauteleina, ae o totoga ua faʻapupulaina).

Faʻailoga

O le mea moni, o le siama e faia i le ultrasound. O lenei metotia e mafai ai e oe ona mataʻitu le faagasologa o le atinaʻeina o le pepe. O le faasologa masani o le taualumaga e mautinoa ai le vave iloa o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fafine i tulaga lamatia e manaʻomia le faia o se suʻega o le ultrasound i le taimi muamua na faʻaalia i totonu o le falemaʻi.

Ma le isi, o le ultrasound scan e faia i le va o le 24 vaiaso ma le 26th.

I le tolu tausaga, o le faʻamaoniga o loʻo faia i le itiiti ifo ma le 2 taimi. E le gata i lea, pe a oʻo i fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, ona faʻamatalaina lea o le ultrasound i le 30th po o le 32 vaiaso, ona sosoo ai lea ma aso uma 7. Faatasi ai ma le faʻavelagoina o le pulea e mafai ona mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le pepe ma lona tina i se mea maualalo.

O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga i le i ai o le maʻi ua iloiloina i lenei tusiga o le a faʻaalia ai:

  • le faʻaitiitia o le tamaititi
  • Macrosomia
  • fulafula ma le fausiaina o le gaʻo gaʻo (o le a faaluaina le taʻavale a le tino),
  • siosiomaga e le o toe lelei-i totonu o le pito i lalo,
  • polyhydramnios
  • o le mafiafia o le tino i luga o le pale e sili atu nai lo le 3 mm (faatasi ai ma le masani ile 2).

E faʻapefea ona faia le uʻamea suka

O le faʻamalosia foi e fesoasoani i le faailoaina o le manatu faapito:

  • fetoso motor activity,
  • respiratory rate
  • fatu fatu.

O se pupuʻu (e oo i le 50 minute) moe saʻo e taʻu mai ai se togafitiga.

E faia faʻataʻitaʻiga i le vaiaso 30. E fesoasoani lea i le fuafuaina o le tulaga o le fatugalemu o le tino o le tamaititi.

O le le atoatoa o le faʻasolosolo e iloa ai iʻuga o suʻesuʻega o toto ma urine. Faʻalogo lelei i faailoilo:

  • faʻamaʻi
  • AFP
  • faʻasolosolo
  • lactogen placental.

Faatasi ai ma le manatu, o le volume o le α-fetoprotein (AFP) e sili atu nai lo masani.

O le faʻamatalaga o le hormonal o se fafine maʻitaga e tatau ona fuafuaina pe a ma le faalua i le masina, amata mai le lua masina.

I le faagasologa o le gaioiga, o le tina o loʻo faʻamoemoe e na te siaki pea le maualuga o le suka ma le toto. Afai e manaʻomia, e faʻasolosolo ona ia faʻasaina le insulin.

E taua le faamautinoa:

  • oti
  • atoatoa vitaminini
  • faʻaitiitia i le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

Ia mautinoa e fuafua le taimi o le tuʻuina atu - afai e pa'ū le taimi i le vaiaso lona 37, ma e leai se faʻafitauli e iloa, ona leai lea o se mea e fai. I lenei tulaga, o mea uma e ono iu lava i le natura.

Faʻamalosia le faʻamuta o le maʻitaga e fautuaina e faʻatino vave vave le 36 vaiaso. I le taimi muamua, ua faia lenei mea pe afai o se lamatiaga tuusao i le olaga o se tamaitai - o le fesili o le laveaiina o le tama ua le o toe tu. E tupu lenei mea pe a latou iloa:

  • ogaoga gasegase
  • polyhydramnios
  • maʻisuka nephropathy,
  • suauu alualu i luma i totonu o le tamaititi,
  • toe le manuia
  • hyperglycemia e le mafai ona taofia, ma isi.

I le taimi o le fanau mai, o le maualuga o le suka e siakiina pea. Afai e tuʻuina i lalo, ona tulaʻi mai ai lea o faafitauli - e manaʻomia le tele o le kulukose mo le tagata matua e fai konekarate. Talu ai o le fafine e masani ona le iloa pe pa'ū i totonu o se pusa o le hypoglycemic. O le mea mulimuli e puipuia mai se kulupu e 500 mililiters o le 5 pasene le kulukose.

Faatasi ai ma le umi o le galue (sili atu ma le 8 itula), o loʻo faia ai se vaega o nei mea. A maeʻa, o loʻo faʻatulagaina se ituaiga o vailaʻau. Ina ia puipuia le ketoacidosis, o le vaifofo o le vai e tui.

Feteʻenaʻi:

O le faʻamalosia o le metabolism e faʻatinoina ma fofo o loʻo aofia ai:

  • masani
  • vitamini B12, P, E, A, C,
  • nicotinic acid, ma isi.

O le tulaga o le tamaititi e matauina pe a uma ona fanau mai - pe a manaʻomia, ua tuʻuina atu ia te ia le faʻamalosia o le tino ma le injections e faʻatatau i le lagolagoina o le gaioiga o le tino o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga