O a meaai e mafai ona 'ai ma pancreatitis

O le pancreatitis e le mafai ona pasi e aunoa ma se fua. I le taimi lava e faatagaina ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le a tumau pea le tausisia e le tagata gasegase i se faʻatulagaga patino. Ae e le o se fuaiupu lenei. O le faia o togafitiga talafeagai ma le mataʻituina o meaʻai ua faatonuina, e mafai ona e ola atoatoa ma aloese mai faʻafitauli. Afai e te amata pancreatitis, o taunuuga e le mafaamatalaina. E oʻo i le mea leaga. O le a le meaai fautuaina mo le pancreatitis (mumū o le pancreas)?

I le sailiga o faʻamatalaga e uiga i lenei autu, e masani ona faʻaaogaina e le aufaitau upu sese: "meaʻai mo pancreatic pancreatitis." Ae ui i lea, e le saʻo lenei mea. O le igoa sao mo le maʻi e aofia ai le upu e tasi - "pancreatitis." O le a le mea ua faaliliuina mai le Latina e pei o le "mumu o le pancreas."

O le pancreas o se tasi lea o meaola totogo. O lona mamafa e le sili atu i le 80 g, ae o le matafaioi i le faamautinoaina o galuega taua o le tino o le tagata e le mafai ona faʻaaogaina. E leai se isi okeni e mafai lava ona mafai ona "suia" le pancreas.

E mafai ona faʻatusatusa i se falesuesue faalilolilo mo le gaosia o enzymes digestive ma hormones. Ma o soʻo se osofaʻiga i luga o lenei "mea faitino" o loʻo paʻu. Na matou talanoa atili e uiga i pancreatitis ma se tasi o le Club International Club o Pancreatologists, o se gastroenterologist Andrei Naletov.

Aisea e matautia ai le pancreatitis

O le pancreas synthesizes enzymes, e aunoa ma le tino e le mafai ona eli meaai. O le tino foi e maua ai le hormones inisalini ma le glucagon talafeagai mo le tino. E masani ona lauiloa o hormones e nafa ma le tausisia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o a latou galuega e sili atu le lautele: o le inisalini ma le glucagon e tele sona aafiaga i metabolic process in almost all tissues of the body body.

Aʻo galue le pancreas e aunoa ma ni faʻaletonu, e vave ona tali atu i le taumafaina o meaai i totonu o le tino. E 'ai se tamaloa, ma saunia e le gland mo le faʻapalapalaina o mea taumafa. O le gaosiga o le suamalie o le suamalie e amataina, lea e aveeseina ai le pancreas i totonu o lona laʻau i le duodenum.

Faʻafitauli e tulaʻi pe afai e aliali mai se faʻalavelave i le auala o le excretion. Ona faʻalavelaveina ai lea o le vevesi o enzymes ua mamanuina e talepeina ai meaʻai. O le a le iʻuga? Flammation, fula, le faaleagaina o mea.

Inu, gasegase ma isi mafuaʻaga o le maʻi

"Ua uma ona e inu lau tane," o fai mai fomaʻi i tagata gasegase ua maua i le pancreatitis, ma le faasaina ai le faaaogaina itiiti o le ava malosi. E masani ona "selau kalama" mo le maualuga-kalori, gaʻo gaʻo i le 50% o mataupu e mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi. Aisea?

Mo le 'ava malosi, e manaʻomia le tele o enzymes. Pancreatic juice is filled, concentrated and may "work" muamua, aʻo lei oʻo atu i le inumaga.

E le gata i lea, o le ava malosi lava ia e mafua ai le leaga o le sphincter o Oddi. O se ituaiga valve lea e faatonutonuina ai le faagasologa o le ulufale atu i le suacreatic juice i le duodenum. I lenei tulaga, e foliga mai o le a paʻu le sua suamalie i totonu o le mailei - ua poloka i le ala. Ua faateleina le mamafa, lea o loo i ai le enzymes i tisipenisione o loo siomia ai, amata ona eliina i latou. O le tui o le tino e atiina ae. E tele ituaiga o okeni e aafia ai, e aofia ai le mafaufau ma le fatu.

Isi mafuaaga masani o le faamai.

  • O maa i totonu o le vevela. I le 20% o tagata gasegase, o le pancreatite ua maua o se faʻalavelave pe a maeʻa le gasegase. O maʻa o Gallbladder e mafai ona faʻalavelave i le tigā o mea faalilolilo.
  • Mafuaaga I le isi 20% o tagata gasegase, o le pancreatitis e fesoʻotaʻi ma le oona tele.
  • Manua. E tusa ma le 5% o tagata gasegase o le pancreatitis o tagata na maua se manuaga o le manava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se malosi malosi, manuʻa poʻo se taotoga i totoga o loʻo i totonu o le lua.
  • Faʻasologa o mea e maua ai fualaau. O le pancreatitis e mafai ona tupu i se talaaga o gastritis, ulutala peptic, maʻi o le ate. O le mea lea, e taua tele le tali atu i taimi uma i sina mea itiiti i le manava, ma saili fesoasoani talafeagai.
  • Le manava le pulea. O le lamatiaga o le faatupuina o le pancreatitis e matua faateleina pe afai e te faalagolago i le gaʻo ma falai. E fesuisuiaʻi le mataupu faavae e tasi o le okeni, ma e mafua ai foi le ava malosi. O le mea lea, o suiga i meaʻai e taua e le gata i togafitiga o pancreatitis. O se soifua maloloina maloloina o se mea taua e puipuia ai. E le o se mea faʻafuaseʻi ua matauina e fomaʻi le faateleina o le aafia o tagata maʻi pancreatitis i le taimi o aso malolo o le Tausaga Fou. E ala i tu masani, e potopoto tagata mo tausamiga matamuli ma e le mafai ona taofi seʻia oʻo ina latou lafoina le "ipu" o olive ma le "pakete" o le Champagne. E oo lava i tulaga matautia e tutupu i aso o le Eseta. A maeʻa le Fagafulu Lotu ma faʻalautele mea taumafa, o le a faia se talanoaga agaalofa ma mea e faʻaaogaina.

O nisi fualaau e mafai foi ona faʻafefe ai le pancreatitis. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaaoga umi. O le Pancreatitis e atiina ae e avea o se faʻalavelave pe a mavae vailaʻau viral, bacterial, fungal ma parasitic. E mafai ona taʻitaʻi atu i le pancreatitis oona - meaai, ava malosi, vailaʻau. O nisi o tagata gasegase ei ai le gasegase o le gasegase i togafitiga o le fualaau oona ma, aemaise lava, i le pancreatitis.

Le natura o le faamai ma ona faailoga

I le tulaga o le tino pancreatitis, o loʻo i ai se avanoa e toe foʻi mai ai le pancreas i se faiga masani masani. Ae sei vagana o le tagata maʻi na vave ona sailia le fesoasoani. Ae i se tulaga masani, o le faʻamaʻi e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le gaioiga o le gaioiga. Ona tumau ai lea o le faʻamaʻi ma le maʻi e faʻavavau: e iai taimi e alu ai le "taimi fafo", ona toe foʻi mai lea ma le toe foʻi mai i le tulaga o se faʻalavelave. O le gase o le pancreatite e mafai ona liua ile taimi umi.

Taumafa mo le mumu o le pancreatic

I mea taumafa i aso faisoo, e leʻo tele se filifiliga tele o mea e mafai ona e 'ai ma le atinaʻe o pancreatitis. A uma, o lenei faʻamaʻi lava ia o se ituaiga faʻaogaina poʻo le masani ai, o le mea lea mo i latou taʻitasi o loʻo i ai se faʻagasolo tasi i le tofiaina o se taumafataga.

O le vaega sili ona lamatia mo lenei faamaʻi o tagata matutua, talu ai o le atinaʻeina o togafitiga e afua ona o le solia o le taumafa, o taimi uma o le atuatuvale, o le afiafi o le vevela pe a uma le aso faigata, le tele o taumafataga ma falai, ma le faʻaleagaina o le ava malosi. O loʻo i ai tuusaunoaga - oi latou nei o tamaiti aʻoga maualuga ma tamaiti aʻoga maualuga, faʻapea foi ma aʻoga tulaga lua poʻo tulaga lua faʻaaʻoaʻoga, lea o le leai o se meaʻai mautu e avea o se aʻafiaga mo le atinaʻeina o le mumū.

I galuega faafomaʻi, o loʻo i ai laulau o mea taumafa na faʻatuina e le GOST o le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo vaega taʻitasi o faʻamaʻi. E maua ai se pulega malu i meaʻai ma aʻafiaga i totonu o totoga a le tagata. I lenei tulaga, o oloa e mafai ona 'aina ma e le mafai ona i ai i le pancreatitis, o le a manino lava pe a uma ona faʻamaonia le siama.

O oloa faʻatagaina i le atinaʻe o pancreatitis e faʻalagolago i le fomaʻi. Faʻasolosolo pe a faʻagasolo.

I nisi auiliiliga, o le laulau meaai ma se meaai talafeagai Nu.1 poʻo le Numera 5 e tatau ona faʻaaogāina, ma mea e le tatau ona tuʻuina atu mo ni faʻalavelave poʻo le masani ai pancreatitis, o le a faʻaalia i luga o le laulau faʻafesoʻotaʻi lautele.

Meaʻai laʻitiiti

I faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, e faaopoopo atu i faamaʻi malulu i luga o le vaega tiga o le tino, o le faʻaaogaina o vai vai e fautuaina, o le 6-7 tioata i le aso. O le vai e faʻamalosolo ai vaega o faʻamaʻi ma aveesea ai toxini mai le tino o le tino ua faaleagaina. O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a uma ona faʻasaʻo se osofaʻiga o le tino pancreatitis?

A uma ona taofi le faʻamaʻi o le tiga i totonu o le 2 aso, o le maʻi e faʻamatalaina togafitiga ma le fiaai ma le ola. A o faagasolo lenei vaitau, ua fautuaina le faʻaaogaina o le rosepa decoction ma le vai minerale i aso taʻitasi e oʻo atu i le 1.2 lita. I le aso lona tolu, e faigofie ona fai se taumafataga faigofie, lea e aofia ai meaai maualalo maualalo ma le gaʻo atoatoa o gaʻo, masima, meaʻai e mafua ai le faʻaaogaina o le kesi i totonu o le inumaga mai le meaʻai.

O le a se mea e mafai ona e 'ai ina ua maeʻa le lua aso anapogi ma le toomaga o se osofaiga ogaoga i pancreatitis - o le lisi o mea e taliaina e aofia ai le faʻaaogaina o taumafataga laiti 6-7 taimi i le aso, e aunoa ma le faia o se avega mamafa i le tino.

Lisi o oloa taliaina mo pancreatitis:

  1. Turki (vaʻaiga o vaʻa, moli).
  2. Meaʻai aʻi (aisa vaʻa, moli).
  3. Meaʻai vela (e aunoa ma le gaʻo gaʻo, kuka o le vavalaʻau).
  4. Fipo o le perch, pike perch, cod (kuka, uʻu, pusa vavae).
  5. O aano o falaoa o ananafi.
  6. Kalatiny kuki ('ai i le taeao mo le taeao).
  7. Suauu mama (e aunoa ma le faamasani).
  8. Jeli (e le sili atu i le 140-160 gr.
  9. Oatmeal soup (e aunoa ma ni taimi ma ni mea faʻafefete faʻanoanoa).
  10. Sisi vine (e aunoa ma ni taimi ma ni mea faʻafefete, faʻalagolago).
  11. O le sua o le karite Pearl pe a vevela.
  12. Vailaʻau suamalie.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma se osofaiga o pancreatitis? I le taimi o le osofaiga, o le 'ai e faʻasaina e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. Talu ai o lenei mea e mafua ai ni faʻafitauli faaopoopo. A o iai i le falemaʻi, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia atoatoa le masani i aso uma i le falemaʻi, o meaʻai ua faatonuina.

A maeʻa togafitiga faʻamaʻi, o le taumafa o meaai e oʻo atu i le 7-12 masina. O le lisi o meaai e mafai ona e 'aina pe a uma togafitiga mo se osofaʻiga o pancreatitis o le a faaopoopo i ai meaʻai maualuga-kalori ua malilie faatasi ma lau fomaʻi. E tatau ona manatuaina o le soliga o tulafono e aofia ai le toe foʻi vave mai i le tino o le tino.

O se faʻaʻaiʻuga o le pancreatitis

I aso muamua ina ua maeʻa le vevebation o le pancreatitis, tuu le malologa i lau paʻu. I le aso 3, e faʻatagaina lauti tiiti ma masini mucous mashed. Mai le aso 5, faʻaopoopoina le kāroti mamae ma pateta pateta. Laʻau vavalaina, faia mai le lemu, paʻu, cutlets. Lafoaia le susu, cheese pudding.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o ipu muamua e taua, e mafai ona e kuka le kuka vermicelli. E mafai ona e faʻapipiʻi le kulimi kulimi-maualalo. Palu moa ma moa ua faatagaina. E sili atu le filifilia o se vaitafe. E tatau ona faʻaumatia le paʻu e le o le gaʻo, e le o le gaʻo. Lisi sisi ma le Rusia e faʻatagaina. Macaroni, o mea teuteu fale ua faaopoopo i soupeti.

Pancreatitis Slimming Diet

O le taumafataga mo le pancreatitis o le mea e sili ona taua o le togafitiga, lea e sili atu ona taua nai lo togafitiga uma. Latou te lagolagoina se matafaioi lagolago. E leai se mafuaʻaga, o le pancreatitis e faʻafefe ai le inu ma le faʻaona.

Faʻesea le ava malosi, siʻosiʻomaga, ulaula meaʻai. Faatau se suālaʻau faʻalua. O le faʻaaogaina o gaʻo o le a fesoasoani i le paʻu mamafa. E sili le lelei o le tipi o vela ma le pipi mo ni fasi meaʻai ma fai ni meaʻai.

, ,

Meaʻai 5 mo pancreatitis

O loʻo i ai nei mataupu faavae autu: e le mafai ona e 'ave mea vevela ma malulu, e tatau ona e olo. E lelei tele le inu o pupuʻu oso.

O se laulauʻai mo pancreatitis o se vaega taua o togafitiga. O le taumafa 5 o se taumafataga maloloina, e aoga i tagata soifua maloloina.

E faʻasaina meaʻai faʻatau ma gaʻo gaʻo. E fufulu uma ipu i totonu o se mea e faʻaleleia.

Mea aoga: moa tipi, masini fuamoa, falaoa o ananafi, susu susu, buckwheat.

  • E faʻafefea ona mulimuli i se taumafataga mo pancreatitis?

O le taumafataga mo pancreatitis, pe a mamafa, ua faʻatulagaina mo se vaitaimi e 6-9 masina. I le chronic pancreatitis - mo le tele o tausaga.

  • O le a le mea e le tatau ona aofia ai se meaai mo pancreatitis?

Ovi o povi, kapisi, radisa, meaʻai, rutabaga, ava malosi, falaoa lanu.

,

5p meaai mo pancreatitis

Faʻaaogaina e faʻafefeteina ai le galala, e faʻasaina ai gaʻo ma gaʻo. Faʻaoga i le kalori - 2700-2800 Kcal. Faitau atili iinei.

O a meaai e faatagaina i se 5p diet?

  • O falaoa i le aso ananafi, kuki keke.
  • Sou i luga o se fua o fualaau faisua, pulumu fualaau.
  • Meat dishes: gaʻo susu ma vela.
  • Musika, pini, meaʻai faasaina. Zucchini ma le pauki ua faatagaina.
  • E le aofia ai laumei.
  • E le sili atu ma le 1 le fua i le aso le faatagaina.
  • Fualaau e le o ni fualaau, e sili ona suamalie, vine.
  • Faʻataga le kalu falaoʻo maualalo.
  • Berries gravy, suauʻu kulimi oona e faatagaina.
  • Leona: sunflower ma le olive olive. Paʻu papa.

  • Muffin, mushrooms, ulaula meaʻai, gaʻo gaʻo, laumei.

, ,

Mea ua faatagaina

Lafumanu ole lapoʻo pipi ma moa, kuka ole kuka, palatini palatini, susu susu, fuālaʻau, araisa, semolina ma le tao buwhewheat. Ni fasi keke zucchini ua kuka. Laʻau o le fualaʻau ma le kirimi kiripulu. Toa ma tao tao, vine. Marshmallow faatagaina.

Maʻi maʻi

O le gasegase o le pancreatitis o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ma televave le faateleina o le afaina o le pancreas. O le tagata maʻi e manaomia vave togafitiga faafomaʻi. E oʻo lava i falemai i totonu o le maʻi tigaina poʻo le taʻavale tumaʻi e mafai. Ole suʻega a le tagata lava ia e le taliaina, talu ai i le 15% o tagata gasegase ua maua i le maʻi pancreatitis, o le maʻi e ono afaina. E manino lelei faailoga, e le mafai ona e le amanaiaina i latou.

O le a le mea e tupu i le tagata maʻi:

  • tiga o le manava, lea e tu i luga ae o le pute, sili atu i le tauagavale, fusi,
  • taʻavale
  • e le o le faamamaina o le vomiting
  • fatu fatu
  • vaivaiga
  • afaina (afaina),
  • manava manava
  • o le nofoa faʻamafanafana e sili atu le suamalie, o meaai e sau i fafo e leʻo faʻaogaina.

Pudding Meat Pudding

  • 240 g meli
  • 40 g pata
  • 20 g semolina
  • ½ ipu vai
  • 1 fuamoa
  1. Salu le aano.
  2. Matou te pasia le paluga tipeti e ala i se suʻi meaʻai.
  3. Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mai semolina ma fuamoa.
  4. Uu le paluga, tuu i totonu o se fugalaau ma kuka seia ausa.

  • fuamoa paʻepaʻe
  • 30 g suka
  • 100 g strawberries
  • 20 g falaoamata
  • 120 g vai
  • Vanillin (pine)

Paʻu le polotini ma faʻaopopo le ava ma le suka. Lasaa ma se sipuni i se fomu ma vai inu. Ua liliuina kiona, ufiufi i se tapuni ma mafai ai ona tu mo le 4 minute. Latou te o ese ma faʻafefe le vai. O loʻo faʻapipii ni talipupuni i le sauuga na faia mai strawberries, falaoamata ma le 10 g suka.

Faʻi keke-keke pe a leai se tao

E tatau ona e 'ave 1 faʻi ma 1 pi, 250 ml o yogurt, kuki masi, se ipu vai ma se pusa gelatin. Tasi le gelatin i totonu o le vai vevela. Faʻaopopo le yogurt, faʻaosooso. Faʻamau i le pito i lalo ole pala. Lafoaʻi i luga o laupepa: o se apa o kuki, o se apa o le yogurt ma le gelatin, o se apa o faʻi, o se vaega o le kulimi, o se vaega o peaches, o se fasi kulimi. Tuu le keke i totonu o le pusaaisa - ia faʻamago.

, ,

Pancreatitis vaiaso taumafa

E le gata ina aoga, ae e matua lelei lava. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi ma kuki kuki "Maria" ma le "Zoological" ua faatagaina. Laʻau eletise, gaʻo susu, kefir, kirimi oona - e mafai ona faʻaumatia nei oloa. E mafai ona e 'ai fua suamalie, fualaau mama ma vine.

O le a le mea e tatau ona tuʻuina mai i meaʻai e aloese ai mai le toe faʻafouina o osofaiga o pancreatitis? Ofe malolosi, falai, ulaula, mufui ma sukalati.

O lea la, o le faasologa o vaiaso mo pancreatitis o se mea faapena.

  • Breakfast: keke ma le sisi.
  • Lua 'aiga o le taeao: vaimama omelet, falaoa ma lauti.
  • Taʻaloga: falala falala, keke zucchini, cheese cheese.
  • Taumafa: apu fatu.
  • Taumafa: oatmeal, salakeke pipi, apu tao.

  • Breakfast: kusi cheese.
  • Lua 'aiga o le taeao: salati o kāloti ma peʻa lanumeamata.
  • Taumafa: paluga ma falaoa.
  • Taumafa: sua o fualaau faisua, karuti puree, applesauce, yogurt.

  • Breakfast: yogurt, apu.
  • Lua le taeao: apu tao, vine.
  • Taumafa: iʻa, fala, falaoa.
  • Taumafa: gaʻo fualaʻau, falaoa, apricots mago.

  • Breakfast: kusi cheese.
  • Lua 'aiga o le taeao: meaʻai aano, fuamoa puree, kefir.
  • Taumafa: galala vaovao, salu o le rosehip, falaoa.
  • Taumafa: keke-curd pudding, yogurt.

  • Breakfast: vai e leai ni gaʻo, meaʻai.
  • Taʻaloga: 'auʻau tipi, salati pipi.
  • Taumafa: kuka, karuti ma le pauka puree.
  • Taumafa: kuka ai araisa, yogurt.

  • Taunuuga: gaosi vaovao.
  • Lua 'aiga o le taeao: aʻano tunu, vaivai lauti.
  • Taʻaloga: kuka faʻamaisa, apu tao, pulupulu soupuni.
  • Taumafa: alalaʻau pudding, yogurt.

  • Breakfast: kusi cheese.
  • Lua 'aiga o le taeao: supa soup (i le vaitaimi o le faʻasao faʻasao).
  • Taʻaloga: moa vavalaʻau, applesauce.
  • Taumafa: pipi tao, tao pateta, aano o gaʻo, lauti.

, ,

Pancreatitis Diet i le Aso

E tatau ona e fafaga 4 taimi i le aso. O fatugala, puaa ma kusi, fatuga, sooga, salmon, sturgeon, pailani, mayonnaise, kulimi, millet ma le karite ipu, kapisi, radisi, rutabaga, aniani, saula, vineka, fualaau suamalie mai le meaai e tatau ona vavae ese.

  • Breakfast: polotini omeletisi, alalaisa, lauti.
  • Lua 'aiga o le taeao: kusi cheese, kefir.
  • Taumafa: sua o fualaau faisua, pulou vavalaʻau, karuti puree, apple compote.
  • Taumafa: fagalaʻau, paluga pateta ma le lauti.

  • Breakfast: protein omelet, susu susu susu, lauti.
  • Lua 'aiga o le taeao: kusi cheese, kefir.
  • Taumafa: gaʻo fualaʻau, moa kuka, keeli.
  • Taumafa: iʻa fagota, kuka pateta, lauti vaivai.

  • Taunuuga: meaʻai, vai inu.
  • Taumafa: vaimama, vaʻai papaʻe paʻepaʻe, se ipu susu.
  • Taumafa: 200g o iʻa ua tunu, o se fasi keke falaoa.
  • Dinina: 200 g o le oatmeal, 200 g o kararot puree, se fasi falaoa paepae, lauti ma susu.

  • Breakfast: 200 g o le oatmeal, o se fasi falaoa paʻepaʻe, vai inu e aunoa ma le kesi.
  • Taʻi lua o le taeao: 100 g keke o le sisi cheese, 100 g o applesauce, tea.
  • Taumafa: 400 ml o le sua o le puree mama, 200 g o le falaoa pamu, 200 g o le sisi kulimi.
  • Taina o le afiafi: 100 g meattof, 100 g sisi cheese cheese, 200 ml jeli.

  • Taunuuga: 200 g falalaisa laisa, se fasi keke falaoa.
  • Lua le taeao: 200 g araisa pudding, 200 g o falaoa kuka, 200 ml o le lauti ma susu.
  • Taumafa: 400 ml o le sua o fualaau aina suamalie, 100 g o le paluga kuka.
  • Taumafa: 200 g moa moa, 200 g o le oatmeal, se ipu lauti.

, ,

Pancreatitis menu meaai

O se taumafataga mo pancreatitis o le vailaau autu lea. A aunoa ma se meaʻai, e le mafai ona e faʻaumatia pancreatitis. Matou te taʻuina atu ia te oe meaʻai e teʻena, ma mea e mafai ona e 'ai ma pe faʻapefea ona e mautinoa o le oti o le a le avea oe ma faʻatauga mo oe, nai lo le suia o selu faasaina.

O le 4 aso muamua na faʻamaonia e le tagata gasegase le anapogi, mea inu naʻo le vai. E amata mai i le aso 5, e mafai ona e inu lauti ma ni meaʻai, ia 'ai se gaosi uila. I le tasi vaiaso pe a maeʻa le osofaʻiga, e mafai ona e 'ai meaʻai suamalie. E le tatau ona e 'ai i falaoa lanu moana, palu falala, keke, pusa, ice cream, fatugaʻo, sipuni ulaula ma meaʻai.

E mafai ona e 'ai le iʻaʻai. O lapisi e sili ona lelei ona fufulu i le tino o pamu pama.

E inu le kulimi i ipu. E faʻatagaina le palu falaoa. E le tatau ona faʻaaogaina le falala o le millet mo pancreatitis.

Mai fualaʻau faʻatagaina kāloti, pateta, cauliflower.

O soupeti, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le oat ma le araisa. E le aofia ai le okroshka, lefe o iʻa, aano o aano o manu.

Mai mea inu suamalie e gaosia ai fualaau aina ma fuamoa, o apu apu, o fualaau aina, fualaau aina ma berry gravy e faatagaina.

Faʻesea uma mea manogi ma mea manogi mai meaai.

O se pulupulu pulupulu e aoga tele. E mafai ona e inuina le lauti vaivai ma se vaiinu mai chicory. Vagana koko ma kofe.

E le tatau ona e inu ava malosi, vevela vevela, meataalo ma fusi tao, anufe vevela, pasties, shawarma.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

Laulau'aiga 'eseʻese e faʻaaogaina ai le gaosiga o meaʻai ma le faʻatapulaʻaina o gaʻo. Meaʻai e kukaina ma 'aina le masini.

I le aso ananafi o le falaoa paʻepaʻe ua faatagaina, e faʻasaina le meaʻai. Faʻatagaina le paluga gaʻo maualalo, lapisi o le lapiti, i totonu o le vaʻa, iʻa e maualalo le gaʻo. Fuamoa - naʻo le foliga o se omeletini o le pamu. E le mafai ona gaosia ni sisi e leai ni acidic. Pulu, e tatau ona faaopoopo i ai le suauu suauu i ipu. O Porridge mai semolina ma araisa ua kuka i le susu i le vai. Taumafa atu kāloti, zucchini, pateta, peʻa lanumeamata, pi. O fua, na o le apu apu e aoga. Inu fualaau suamalie mamago. Ave se vevela ma se pulupa lapisi e galue ai. Saunia saula susu - e matua lelei lava. Faʻasalaga le faʻatalofaina, siʻosiʻomaga, mea manogi e faasaina.

E le tatau ona e 'aiina le mamoe, pato, mea ulaula, sausa, siaki, kapeta, marinades, mushrooms, kofe, sukalati, sorrel, letus, turnips, legumes (sei vagana ai pi pi ma lentils), cranberries, pomegranate ma le lanu.

, ,

Meaʻai mo le tino pancreatite

O le ogaoga ma le faaumiumi o le mumu o le pancreas e mafai ona taitai atu ai i nisi taimi i le maʻisuka. Faʻaeteete ia oe lava, aua le faia ni mea sese i le taumafataga. Afai o le ae iai i aso muamua pe a maeʻa se osofaʻiga i le falemaʻi, o le a le mafai ona tuʻuina atu oe i se meaʻai. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona faʻasaoina le gland i le tele e mafai ai.

Aisea e maua ai e tagata le pancreatitis? O le mea, i a tatou aganuʻu faʻale-aganuʻu e faʻaputuina ai taumafataga ma le ava malosi, o se tele o mea faʻafefete, taʻaloga ma tamaʻi mamoe i luga o aso malolo. E masani ona matou 'ai i le alu, i McDonalds. O nei mea uma e sili atu i le pancreas ma o le osofaʻiga e tupu i se tiga matuia. O se maʻi maʻi e mafua ai le maʻi.

I le aso 6, o le taumafataga e faʻalauteleina e ala i le faaopoopo o le tila, suavai suamalie, pusa moa vavalaʻau i ai.

Faʻasāina meaʻai, marinades, pailani, gaʻo e le aofia ai seia oʻo i le tausaga.

, , ,

Taumafa mo le faʻavavega o le pancreatitis

O le laulauʻai e faʻasaoina le pancreas i le tele e mafai ai. I le aso muamua, faʻafefeteina le suavai minerale a Borjomi, o le pulupa rose, le lauti e faatagaina.

I le aso lona 3, e mafai ona faʻalauteleina le taumafa: faaopoopo soupeti mucous, tiʻeli, susu vai e aunoa ma le suauu.

Pe a mou ese atu le tiga, ia maitau le le puipuia, auiliiliga o le meaai. Ae tutusa uma lava, mo se taimi umi lava, e oo atu i le tausaga, e le mafai ona e 'ai i se mea faʻafefete, suauu, leai ni tao ma tao.

, , , , , , ,

Taumafa mo pancreatitis i tamaiti

O le laulau taumafa e le tatau ona faʻalavelave i lo latou tuputupu ae tatau ma atinaʻe. Fafaga lau pepe i taimi uma.

Faʻalogo lelei i meaʻai: vela, moa, toso.

I le tulaga o le tigaina o le pancreatitis, saunia se tamaititi palatini protein mo se ulugalii, ma i le faamagaloga - o se gaʻo elemene mai se fuamoa atoa.

O se tamaitiiti ei ai le pancreatitis e manaʻomia se natura masani ma le gaʻo susu. O loʻo aofia ai ia calcium e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o fatu. E fiafia tele tamaiti i fatuga o le kasi falala ma le koko, apricot, apples. E mafai foi ona tao tao - i lenei tulaga, latou te fesoasoani foi i le ania.

Faʻatau le pata ile paʻu 100 g ma faʻaaoga i ipu. Tamaiti e leai ni pancreatitis e le taliaina le pata tuʻuina i falaoa.

O le suamalie lelei mo se tamaititi o loʻo i ai se paʻu maʻi, o se sua o le fualaau faisua na muaʻi faʻamalosiina, faʻafefiloi i totonu o se mea e gaosia. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaaoga seti o fualaau 'aina mata.

Faʻesea le puaa ma le pato mai le lisi o pepe. Aua le tuʻuina ni sausago, vaʻavaʻai ma pulou, iʻa falai, koko, sukalati, laʻau, susulu, legumes ma le falaoa i Iukureini.

Fualaau faisua aoga: kāloti, zucini, pateta, beets. Auauna atu ia i latou i totonu o masini ma foliga faʻapipiʻi. Lapeluʻi, e le o ulu, faʻaopoopo i sou sou.

E mafai ona e avatu i lau tama ia masima masima ma susu susu, ae laitiiti tele.

, ,

Faʻasologa o Meaʻai Meaʻai

O le a le uiga o mea taumafa mo le mumū masani o le pancreas? O mea taumafa ma lenei faʻamautinoaga o loʻo faʻatinoina i le tausisia atoa o le taumafataga, lea e mafai ai ona taofi faʻamafanafana faifaipea. O le a le mea e mafai ona 'ai faʻatasi ma le pancreatic pancreatitis i le taimi o le faigata?

Afai ei ai se faamagaloga o le pancreatitis, o mea taumafa paleni e manaʻomia ina ia sili atu ona tali atu. I lenei laasaga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, ua fautuaina e faateleina le i ai o polotini i le taumafataga, faʻasologa o le gaʻo o le tino. I le taimi o le faʻamalosia o pancreatitis, o le a le mea e kuka ma 'ai?

  1. E le tatau ona sili atu i le 170 g le protein i aso taitasi, e aofia ai le polotini o meaola.
  2. E le tatau ona sili atu i le 350 gr le suʻega o le carbohydrate i aso taitasi.
  3. O le aofaʻiga o le aogā o le malosi, i aso taʻitasi, e 2700 kilokalo.

Ina ia tausisia tulaga masani o mea taumafa, e faia e se tagata tausisoifua se lisi patino faapitoa, lea ua malilie i ai le fomai. O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatic pancreatitis - se faasologa taʻitasi vaiaso, fuafua mo le 6-7 taumafataga i le vaiaso.

  1. Aso Gafua
    1. Breakfast: keke ma le sisi.
    2. Breakfast 2: fuāmoa fuamoa, tea ma falaoa mago.
    3. Taumafa: gaʻo fou o le oatmeal, zucchini ua kuka, sina sisi falaoa.
    4. Taumafa: togi le apu i luga o se fuʻa lelei.
    5. Meaʻai e lua o le aoauli: sina siʻisiʻisi falaoisi.
    6. Taumafa: o le oatmeal porridge o se mea e tutusa lelei le vai, faatasi ai ma le salati kuka, fasi falaoamata.
  2. Aso Lua
    1. Breakfast: fuamoa fugafuga e aunoa ma ni yolks, susu falaoamata ma falala suamalie, vaivai lauti.
    2. Breakfast 2: lafetema lefitiva, kusi falaoamata.
    3. Totoga: suamalie fou fualaau faisua, moa kuka, meainu suamalie.
    4. Meaʻai: apu tao.
    5. Meaʻai lua aoauli: kefir, kuki keke.
    6. Taumafa: iʻa kuka iʻa, kuka pateta (masini pateta), vaivai lauti.
  3. Aso Lulu
    1. Breakfast: fugalaau mama, vai vai.
    2. Breakfast 2: o le omeletoa e leai ni pulu, se fasi falaoa falaoa, susu susu 1 tbsp.
    3. Lunch: 250 gr. kuka moa kuka, se fasi keke falaoa paʻepaʻe.
    4. Meaʻai: fualaau kuka.
    5. Aano o le aoauli: kefir o mea maualalo maualalo, kusi falaoamata.
    6. Diniga: 250 oatatal, 250 gr. masusu kāloti, vaivai vaivai ma susu.
  4. Aso Tofi
    1. Breakfast: 250 gr. oatmeal i foliga o le suavai, o se fasi falaoa paʻepaʻe, o le vai minerale.
    2. Breakfast 2: 150 gr. tao falaoa, 120 gr. apu, vaivai lauti
    3. Taʻotoga: 300 ml o supa moa, 180 gr. falaoamata ma palu tao, 180 gr. kusi falaoa.
    4. Meaʻai: tao tao.
    5. Taumafa 2: kusi cheese 120 gr., Kefir 150 ml.
    6. Diniga: 150 gr. iʻa fagota, 12 gr. kalu falaoisi, 170 ml. toli.
  5. Aso Faraile
    1. Breakfast: susu vai 180 ml., Crackers.
    2. Breakfast 2: keke falaoa, paluga mamae.
    3. Meaʻai: laʻau pipi, karuti puree, se fasi falaoa paʻepaʻe.
    4. Meaʻai: kusi cheese 150 gr.
    5. Snack 2: kefir, kuki keke.
    6. Taumafa: kuka vao e aunoa ma le masima, kefir.
  6. Aso Toonaʻi
    1. Breakfast: o le omeletama mai pulu.
    2. Breakfast 2: aano o le povi vevela, vaivai lauti ma falala.
    3. Lunch: kuka araisa, taoke tao taofi, se teuteuga o sisi o le rose.
    4. Meaʻai: kuka tipi (pateta), kefir.
    5. Meaʻai 2: kusi cheese 180 gr.
    6. Taumafa: falaisi, pudding tao, kefir.
  7. Aso Sa.
    1. Breakfast: kisisisi ma lauti.
    2. Lua 'aiga o le taeao: supa (i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis).
    3. Lunch: moa vavalaʻau, masini palu.
    4. Taumafa: kefir i falaoa falaoa.
    5. Tofiga o le afiafi 2: tao falala.
    6. Taumafa: kuka kuka, paluga pateta, iʻa o vaʻa, vai vaivai.

E le gata i lea, e mafai ona e suia nisi o meaai mo ituaiga meaai eseese. O le a se mea e mafai ona saunia ma pancreatitis - fua faʻatatau:

1. Cabbage casserole. Cook 270 gr. kapisi i totonu o sina vai suamalie. 'Otiʻoti i fasi vela. Ona tipi lea o le 60 gr. kāloti, faʻataʻapeʻaina ma se mea e gaosia. 10-15 gr. faʻanatinati o susu i le susu. Vavaeese le fuamoa mai le yolks, faaopoopo 5 g. pata, fagu i luga o se sisi falaoa lelei. O mea uma na mafua mai ai o loʻo faʻafefiloi ma tuʻu i le ogaumu.

2. keli Carrot. Ave le 60 gr. kāloti, 4 gr. gelatin, 30 gr. sugar granulated, 0.1 g citric acid. Otioti le kātiti i totonu o mama, faʻafei i le vai inu. Suauu, acid citric ua faaopoopo i le lapisi saunia, aumaia i se vevela. Liligi le gelatin ma sasaa i karati. Liligi i totonu o mea mama ma malulu i se tulaga o le jelly.

E tele isi suʻega lea e fetaui lelei ma mea taumafa mai le pancreatitis, lea e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le mafaufau i taunuuga mo le tino.

Meaʻai mo pancreatitis i tagata matutua

Ava malosi, fualaau faasaina, popolega, vailaau faʻamaʻi, faʻamaʻi gasegase gasegase - o nei mea uma o le atinaʻe o pancreatitis i tagata matutua. Faʻasaga i faʻamaʻi o faʻamaʻi o le manava ma le ate, e tupu ai le pancreatitis.

E sili atu i le tagata gasegase ona kuka meaʻai i totonu o se fafie faʻatau.

O le a se mea e mafai ona ou faaaogaina:

  1. Laʻau o fualaʻau.
  2. Manatu, vela, moa.
  3. Yogurt, fuga oona, sisi Dutch.
  4. Pulu i meaai sauni.
  5. Buckwheat, oatmeal, araisa.

  1. Noodles.
  2. Fualaʻau fuālaʻau: paukini, zucchini, pateta, kāloti, beets.
  3. Taʻu ni apu suamalie.
  4. Faʻasoga, jelini, sua, fualaau mamago.

Faʻesea le ava malosi, meaai falai, susulu, meaʻai ma piko.

Faʻatagaina le 1 faʻi i le aso ma le 1 le fuamoa i le aso, kuka "i totonu o se ato."

, ,

Faʻaaogaina Pancreatitis Diet

O le laulau taumafa e tatau ona amanaia na faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ona o le mea ua amata ona mu ai le pancreas. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le pancreatitis faʻamalosi o faʻamaʻi o le ate ma le gall vess, maʻa i totonu, gastritis ma le hepatitis. O mea inu ava malosi ma gaʻo e faʻaosoina ai le faoa faamalosi, e tatau lava ona vavalalata tumau. O le mamafa o le oona oona e masani lava ona tupu i fale matautia, ma mulimuli ane maua ai e le au faigaluega le malosi o le pancreatitis. I fafine, o le mafuaʻaga o le mumu o le pancreatic e mafai ona avea ma faʻaaogaina o le fanau mai. O se tasi o matafaioi e faia e se genis predisposition.

O le taumafataga mo le pancreatitis e maua ai se malologa atoatoa mo le tino. O meaai e tatau ona faʻaititia ma faʻaauau (4-5 taimi i le aso). Faʻaitiitia meaʻai gaʻo, tuu atu le fiafia i meaʻai suka. Faʻatagaina ni povi paʻu, vela, moa ma iʻa fagota. Faʻesea aano o manu ma moa mashroom, fualaau faisua ma fualaau suamalie. O aano o manu ma aano ua tunu ma iʻa, fualaʻau ma cereals o le faavae lea o le taumafa a se maʻi i le pancreatitis.

, , , , , , ,

Meaʻai mo le cholecystitis ma le pancreatitis

Cholecystitis o se mumū o le gallbladder. Cholecystitis i nisi taimi e mafua ai le mumū o le pancreas - pancreatitis. O le mafuaʻaga o pancreatitis o le ava malosi, faʻavaivai. Faʻatasi ma le pancreatitis, leu, vomiting, manava manava e tupu.

E tatau ona iai faʻamalosi i mea taumafa a tagata gasegase. Vagana ai meaʻai vevela, ulaula, falai, masima. Meaʻai ua kuka.

Meainu mo le cholecystitis ma le pancreatitis: sua e le o le acidic, broth rosep.

O le falaoa paepae o le aso ananafi ua faatagaina. Mai oloa gaosi susu - falaoamata fale. Laʻau o fualaʻau, polotini palatini, faʻasao ma le meli ua faatagaina.

O le a le mea e faʻaesea? O le pancreatitis o taumafa e le aofia ai popo fou, o iʻa gaʻo - iʻa, iʻa, lanu piniki, aano gaʻo, marinades, meaʻai ulaula, vine suamalie, ava malosi, koko, sukalati, kulimi, soda, millet, sana, pelesara, legumes, kapisi, vine ma mati.

, , ,

Meaʻai mo pancreatitis ma gastritis

Pancreatitis ma gastritis e matua faʻalavelave tele, o lea ua maua i tamaiti. Matou te faʻaaogaina e faʻamafanafanaina ai i latou, faʻatau mai sitiva - ma o le iuga lenei.

O aano e sili ona lelei o le moa ma le lapiti. O lapisi ma paluga pateta ua saunia mai ia i latou.

Mo i latou e le mafai ona mafaufauina la latou laulau e aunoa ma ni iʻa, kapeti, lapisi ma pike, cutlets ma pasta mai ia i latou e talafeagai.

Laʻau vailaau aoga tele, kāloti, palu pateta, sisi. Mased stew vegetables, stews (e aunoa ma se saumalie, ma le suauu faamamaina), masini pateta, puddings e lauiloa.

Laʻau pipi, aemaise lava i le maualalo o le paluga o siʻi suka, e mafai foi ona aofia ai se meaai mo pancreatitis ma gastritis.

E le faasaina le falaoa uliuli, sukalati ma keke.

, ,

Meaʻai mo le maʻisuka ma le pancreatitis

O le filifilia o meaʻai talafeagai, togafitiga faʻafomaʻi mo le maʻisuka ma le pancreatitis e mafai ona faaitiitia.

O le umi o le anapogi i le tino pancreatiti o le 1-4 aso. I le aso 3-4, o le meaʻai maloloina e faʻamaonia i vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, alalaisa ma le susu i le afa ma le vai ma le omeletine. E mafai ona kuka i le susu atoa le susu i le susu atoa, ia aofia ai le siʻisiʻisi o le siʻiisi e aunoa ma le suka i le taumafataga. I aso 8-9, o aano o manufasi e faʻaopoopoina i le tino o le vaʻa suamalie, i le aso 10 - i le faia o nila. Matou te vavaeina aano o manufasi, mushroom broths, mutton ma puaa gaʻo, meaʻai vevela, legumes, radish, garlic ma le sukalati mai le meaai. Suga, jam, sweets, fualaau suamalie, meli, sua o vine mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua faʻasaina!

O falaoa paʻu mama, fualaau faisua ma cereal (faapitoa lava buckwheat) soup ma kulimi kirimulu ua fautuaina.

O lapisi vavave, mumu, laumei ua saunia mai vela ma moa.

Cod, pike ma isi iʻa e maualalo le gaʻo e kukaina i totonu o se fafie faʻatau.

Fatisi e leai ni gaʻo-susu ma sisi susu, semolina ma oatmeal, kāroti ma le pumpkin puree, non-acidic raw mashed apples, tea ma le susu e aunoa ma le suka. Faaaoga le pata i ipu saunia, ae le o luga o se sanuisi.

Afai oe maua i le maʻisuka, faʻafaigofie au mea taumafa ma sou kuka, 200 g i le aso o le aano o le aano po o iʻaʻai, pasta (e oo i le 150 g i le aso).

O se taumafataga mo pancreatitis ma le maʻisuka e mafai ai ona e 'ai e oo atu i le 250 g pateta ma kāloti i le aso. E le sili atu i le 1 pc le laumei. i ipu. E aoga le inu 1 tioata o lefir i le aso. O le kulimi ma le kulimi suamalie e seasea. O le kulimi masani e maualalo le gaʻo, e pei foi o ipu mai ai (paluga, sisi).

Laʻau faʻafefe o rose ma le lanu meamata e aunoa ma le suka.

, , , , ,

Taumafa mo maʻi mama ma pancreatitis

O le laulau taumafa e tatau ona i ai le vaega, e tatau ona e aloese mai meaʻai a le sokogonny: kofe, sukalati, puʻupuʻu, ava malosi, fala oona, meaai kuka, pipi. Meaʻai maualalo le gaʻo, iʻa ma le kalu lemu e faatagaina. E le mafai ona ulaina aano o manu ma iʻa, fulu, na o le asu, uʻu ma tao i totonu o ogaumu. Mucous soups ma masini fualaau faisua e aoga, o meaai uma e manaʻomia ona faʻafefe.

I le togafitiga o maʻi o le tino ma le pancreatitis, o le matafaioi autu e aofia ai i le taumafataga. I aso muamua ina ua maeʻa le osofaʻi o maʻi pipisi ma pancreatitis, vave. I le aso lona 3 e mafai ona e 'aina paluga pateta, inu paluga. Vailaʻau moli e aunoa ma le gaosio ma le gaʻo vela, gaʻo falaoisi e faatagaina. A maeʻa le tiga, e 'ai e le tagata maʻi ipu o le oatmeal mased or rice. E mafai ona saunia le falalati suamalie ma susu i le vai. O se polotini omeletene e talafeagai foi. I le aso lona fitu, o soupeti fuālaʻau, kālati mamae, ma meaʻai vela e mafai ona faaopoopo i le taumafataga. Mai fualaau aina e mafai ai ona e 'aʻai apu tao, plums, pears. O iʻa e oʻo atu i le 200 g i le aso, e na o le leai o se mea suamalie.

, ,

Meaʻai mo le gastroduodenitis ma le pancreatitis

Gastritis, gastroduodenitis ma pancreatitis e toesea le toatele i tausaga aoga a tamaiti aoga. E faʻafefea ona 'ai, ina ia le faʻaosoosoina ai se isi mea faigata?

O le a le ituaiga falaoa e mafai ona ou 'ai? Na o le paʻepaʻe, ananafi, mago.

E faʻatagaina fualaʻau ma masini vaʻai, e aofia ai. susu.

Mai aano o manufasi, lago moa ma moa ua fetaui lelei. Kuki le aano o manu ma paʻu, moli vavalaʻau, meaʻai, paluga.

Perch, cod ma pike e lelei tele mo le faia o iʻa manaia ma meaʻai.

Itū talafeagai itu ipu: masima pateta, beets, buckwheat.

Kuki kuka fuālaʻau ma fualaau aina suamalie.

I totonu o le taimi pisi, e sili atu le le ofoina atu o fuamoa i le tagata gasegase, e na o le pau lava le mea e mafai ona e maua, e aunoa ma ni yolks, i le foliga o se vaimama.

Faʻesea mai le falaoa lanu moana ma fuālaʻau mata ma fualaau 'aina, laʻau, piniki piniki, puaa, ponai.

, ,

Meaʻai mo pancreatitis ma le hepatitis

Hepatitis o se mumu o le ate. E masani ona tuʻufaʻatasia ma le pancreatiti. Faʻatasi ma le hepatitis, naʻo se vaega o lela o le ate e faʻatinoina ana galuega, ma o se vaega e le galue ma ua suia i ni mea fesoʻotaʻi. O lenei mea matautia e taua o fibrosis. O potu uma o le ate e faia ai le tele o galuega eseese mo le vavaeeseina, tuufaatasia ma le gaosia o le talo, e aofia i le polotini ma le metabolism.

Ole faʻasologa o le hepatitis e masani ona aʻafia ai e le gata i le faaleagaina o le ate, ae o faʻamaʻi, vailaʻau faʻamalosi ma le gasegase, hypothyroidism, gaʻo, taʻitaʻia le oona ma le chloroform.

O le polokalame o le faʻamamaina o le tino ma le taumafa mo pancreatitis ma le hepatitis foliga foliga faapenei:

  1. E le mafai ona e 'ai le gaʻo, falai, meaʻai vevela. Lulu, radish e le lelei le taliaina. Faʻamata i mea o faʻamaʻi o loʻo taʻitaʻia nei i le suʻesuʻega.
  2. Suʻi enzymes e tusa ai ma faʻamatalaga.
  3. Tausia le dysbiosis pe a iai.
  4. Siaki mo helminths.
  5. Faia togafitiga o fualaau.
  6. Mataʻituina lou toto uʻamea.

O meaola suamalie, marmalade ma marshmallows e aoga tele. Faʻaaoga meaai ma le magnesium, fuluula, cobalt. E le mafai ona faʻaaogaina sua suamalie.

O le a le mea faasaina? Muamua, o aano o manu, iʻa gaʻo, iʻa fafasi, musasusu broth, suauʻu iʻa, fatu, koko, meaai kuka, aniani, sinapi, vine malosi, ava malosi ma aisa kulimi.

Lelei, buckwheat, iʻa maualalo-gaʻo (pike, cod) e aoga.

O le taumafataga mo le pancreatitis o le auala autu e togafitia ai e le mafai ona suia e sui o vailaau mo togafitiga, talu ai ona o le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani e fesoasoani ai i le pani.

,

Faʻi maʻi

O le pancreatitis le mafai ona tumau i tua atu o le talafaasolopito o le maʻi mo le tele o tausaga. O se faʻamaʻi i lenei pepa i le taimi o le faʻamagaloina (i fafo atu o le vaitaimi o faʻasalaga) e le maua ai ni faʻafitauli matuia. I vaega muamua, o se tagata ei ai se maʻi e lagona le le fiafia pe a uma ona 'ai, aemaise lava pe afai na te faatagaina o ia lava e afaina.

Naʻo, afaina, manava manava e mafai. Ae o le tagata gasegase e le faʻafefiloi nei lagona le lelei ma se toilalo i le pancreas. Ma a maeʻa le osofaʻiga, faʻaauau pea ona ola o ia ao ola ma 'ai ao ia' ai. I le taimi nei, o loʻo alu le maʻi, ma o le tino o le gasegase e faasolosolo malie lava, e oti. Ma nai lo o se mea e galue ai le okeni, o le mea e tupu aʻe ai le tino.

Ma o iinei o loʻo i ai faʻamatalaga faʻamaʻi faapitoa:

  • tiga o le manava, i nisi o tulaga e aunoa ma se localization manino,
  • taotoga, leai se manaʻo,
  • suauʻu masani ma le mama, o nisi taimi ma ni pata o gaʻo,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • vaivai,
  • pale ma le paʻu paʻu
  • paʻu mamafa mamafa, e ui lava e le mafai e se tagata ona tausisia soʻo se mea e tatau ai.

Pancreatitis taumafa: 5 laasaga

O togafitiga Pancreatitis e manaʻomia ai le faʻafelagolagomaʻi. Ma e le na o mea tau togafitiga faafomaʻi. Faatasi ai ma faʻafitauli, e mafai ona maua se togafitiga faʻapitoa. Ae i soʻo se tulaga, o se tagata maʻi e maua se maʻi o le pancreatitis e tatau ona pipii atu i le soifua maloloina. O le a se mea e mafai ma e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, fai mai Andrei Naletov.

Andrei Vasilyevich o loʻo faʻapea mai o le togafitiga o le maʻi ma se maʻi o le pancreatitis ua faʻatautaia e faalagolago ile foliga o le faʻamaʻi ma uiga o lona ala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga faʻatasi ai ma le faʻateleina o le pancreatitis muamua e maua ai le le taliaina o meaai. E taua le taofi o le malosi o le faʻamalosi o enzymes, faʻasaʻo le mumū.

Ua faamamafa mai e le fomai e faapea o le pancreatitis e taua tele le aveesea o oloa e faaosofia ai le puleaina o meaʻai mai le lisi. O nei kofe, sukalati, lauti malolosi, oona aano ma aano o iʻa, mushroom soups. O meaʻai e mauʻoa i fiva lapopoa e le o aofia ai foi. O meaʻai gaʻo o le a faʻaalia ai le faʻaauau pea o faʻamaoniga o pancreatitis ma le alualu i luma o le maʻi.

Ua faailoa mai e le fomai ni vaega autu se lima o se suiga i le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le maʻi pancreatitis poo le faigata o le pancreatitis.

  1. Fiaai. O loʻo faʻaalia mo tagata mamaʻi e iai se faʻafitauli o le maʻi pancreatitis i le i ai o ni tiga ogaoga ma faailoilo o le inupia. O le fiaʻai mo se tagata maʻi e faatonuina i totonu o le falemaʻi mo se vaitaimi e oʻo atu i le tolu aso. Soʻo se meaʻai e faʻasaina. Na o le inu soo i sina vaega laiti e mafai ona faatagaina. Le tele e sili atu le lelei o le vai e aunoa ma le kesi. Ae o le fiaai e le tatau ona umi. A le o lea, o le faagasologa o le vavaeeseina oa latou lava malosi ma punaoa amata, ma le puipuiga ma le gaioiga o le gastrointestinal tract decreasing.
  2. Meaʻai le lelei. Faʻasaga i tua o le faʻatapulaʻaina o mea taumafa e ala i le gutu, o meaʻai faʻatuatua e faʻamaonia i le tagata maʻi. E faia faʻatasi ma le loto i ai. I lenei tulaga, o meaʻai e ulu atu i le tino e faʻasolosolo ai le gastrointestinal tract.
  3. Faʻafefiloi faapitoa. Faatasi ai ma le leiloloa o le le atoatoa o le mafaufau i le tagata gasegase, ua siitia atu o ia i le isi laasaga o le taumafa - mea taumafa o meaʻai. O le mea lea: fafaga faʻatasi e ala ile suʻega.
  4. Numera numera 5p. O loʻo faʻamatalaina pe a uma ona faʻafefiloi i totonu o le pancreatiti ma le faʻateleina o le pancreatitis. I totonu o le pancreatitis, e mafai ona tupu i le aso lima po o le ono aso. Ma faʻatasi ai ma se faʻamalosiaga o le taimi masani - mai le lua poʻo le tolu aso. O le taumafataga ua fuafuaina faapitoa mo manaoga o tagata e maua i le pancreatitis. I le taumafa i le laulau Numera 5p, o le faamamafa o loʻo i ai i meaʻai o le protein, ae o le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo ua faʻaitiitia. O meaʻai mo pancreatitis, e aofia ai, e mafai ai ona faʻaititia le avega i luga o le ate ma le vevela. O tagata maʻi e pipii i taumafa faʻamaonia i totonu o le vaiaso.
  5. Numera numera 5. Laasaga Numera 5 ua tofia i tagata gasegase i taimi o le saofaga o le tino pancreatitis ma le faamagaloga masani. Ua faatonuina foi mo le cholecystitis, gastritis ma le mai. I tulaga o le seti o oloa, o lenei taumafataga e tutusa ma le laulau Numera 5p, ae sili atu le tele o gaʻo i luga iinei ma e mafai ona e 'ai e le gata i meaai mama. O aano o manu ma iʻa e faia. Ua tapena Boroti ma le faaopoopo o le susu. E mafai ona e maua sina suamalie ma le suka. Fomaʻi fautuaina e usitai i fautuaga o taumafa Numera 5 mo le itiiti ifo i le lua i le fa masina. Ma sili atu - aemaise lava le aua le alu i tua atu o le olaga. I auiliiliga, o tulafono o le laulau taumafa Numera 5 ma se vaega faataitai faataitai mo le vaiaso o loo faamatalaina i se mea ese.

Tulafono ole Tulafono ole 5p ma le laulau oloa

O le lima o laulau ua faailogaina "p", ua faamoemoe mo meaai i totonu o le pancreatitis ma i le taimi o le faigata o le pancreatitis, e maua ai se auala faapitoa e kuka ai. O oloa e tatau ona vevela. O ipu uma e kuka, kuka i totonu o se faletua faalua pe i totonu o le vai taele. E masani ona talia le taoina.

I lenei tulaga, o meaai e tatau ona faʻaaogaina i na o mamanu mama. E oʻo lava i vasega muamua. Ina ia ausia se mucous, o le vai e tutusa lelei, o le meaʻai e faʻatafunaina e faʻaaoga ai se mea faʻafefeteina pe pasi atu i totonu o se sieve ma se faʻala. E le mafai ona 'ai le vevela ma le malulu. O le aofaiga faatagaina o masima e le sili atu ma le 10 g i le aso. Sugar e tatau ona tapulaa i le tele e mafai ai - ia oʻo i le 30 g. I nisi tulaga, e fautuaina e faʻaaoga se mea suamalie.

Pe a fuafuaina meaai mo le pancreatitis, e tatau ona e taulai atu i se lisi o oloa e fautuaina ma vavalalata le laulau Numera 5p. O le laulau i lalo o loʻo faʻamatalaina ai meaai autu "mafai" ma le "leai" ma le pancreatitis.

Laulau - E faʻafefea ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis: faʻalavelave ma faʻavavevave o taimi masani

E mafaiAotelega leai
- Faʻavae,
- kuki keke,
- muamua vasega i le sua o fualaʻau,
- muamua cereal dishes,
- lapiti, povi, moa, tolotolo,
- uʻamea, uʻamea, hake,
- susu gaʻo susu ma gaʻo susu, e aofia ai le sisi ma le siʻi kuka,
- moa fuamoa moa
- pata i totonu o le vai poʻo le suasusu faʻamamaina mai fatulaʻau paʻu: buckwheat, oatmeal, rice, semolina,
- pasta
- fualaau faisua e pei o pateta, beets, zucini,
- suamalie suamalie ma fua,
- vaivai lauti
- ava ava,
- sua o fualaau suamalie e faʻamamaina i vai,
- jelini
- Pasi falaoa,
- muamua vasega i luga o gaʻo susu o aano o aano o manufasi, moa, iʻa ma musika,
- kilia muamua vasega pei o okroshka,
- susu gaʻo ma susu susu,
- yogurts ma pata ma suamalie suamalie,
- ituaiga eseese o pologa ma aano o manufasi,
- suamalie, vevela, vevela ma ulaula,
- meaai tuʻulaʻau,
- sooga,
- faʻasalaga,
- yolks o fuamoa moa,
- "mamafa" cereals e pei o le karite palesa ma lelaki uma,
- pulou
- kapisi papaʻe,
- radish
- sela,
- pepa
- aufana
- vine ma le sua mai ona fua,
- meaʻai, e aofia ai aisa kulimi, siamu ma sukalati,
- sukalati
- kofe
- ava malosi
- suamalie suamalie

Laulau 5p: 3 menusoto faataitai

O fautuaga fautuaina i le lisi e lautele mo tagata matutua ma tamaiti o loʻo i ai se faʻamaʻi o pancreatitis. Vagana ai pepe i lo latou tausaga muamua o le olaga: o faʻasoa faapitoa i le faʻavaeina o le soifua maloloina o meaʻai e saunia mo tamaiti laiti.

E le mafai e le tagata gasegase ona faʻamaonia lelei meaai tatau mo pancreatitis i lona lava. E le gata i lea, i totonu o se nofoaga faʻanatinati, e saunia meaai i le falemaʻi falemaʻi. Afai o le tagata maʻi e togafitia i luga o se falemaʻi, o se uluaʻi talanoaga ma se tagata gastroenterologist pe faapefea ona 'ai ma le pancreatitis i le fale e tatau. O le mea moni, e mafai ona maua se tagata i faafitauli faʻaletonu o le soifua maloloina, lea e manaʻomia ai se filifiliga o mea taumafa.

E le tusia e le fomaʻi ni fuainumera auiliiliga mo aso uma ma faʻamalosia le tagata maʻi e taumafa e tusa ai ma le polokalame. O le mea sili lava, o le tagata maʻi e malamalama i aiaiga autu o le taumafataga, ma o le filifiliga o oloa e le faʻavaivaia ai o ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faleoloa e leʻi i ai se faasee. I luga o se pancreatitis diet, e mafai ona suia i le hake, lelei, ae le ulaula ulaula pe o le sau.

Ae faʻapefea le lisi o meaʻai mo le vaiaso faatasi ma fua o meaʻai mo le tino pancreatitis ma le faʻavavevave o taimi masani? O mea nei e tele auala mo meaai i aso uma e mafai ona e taulai i ai.

  • Taeao Uu pipi puree. O Porridge e faia mai le seleselega araisa. Laʻau moa fuʻa. Tea
  • Faamalosia. Lisi kulupu, sasaina i se mea e tuʻuina atu i le paʻu. Tea
  • Taʻaloga O le oatmeal soup na pasi i se sieve. Pate moa vavalalata. Palu pateta. Kissel mai apu.
  • Se meaai i le aoauli. Tea i kuki keke.
  • O le afiafi. Fufulu mamae moa. Porridge mai le taʻalo tapaʻamea. Apple Mousse. Tea
  • Lua itula ao lei momoe. Strawberry Juice.
  • Taeao Palu moa palu. Porridge mai le taʻalo tapaʻamea. Semolina pudding. Tea
  • Faamalosia. Lisi kulupu, sasaina i se mea e tuʻuina atu i le paʻu. Tea
  • Taʻaloga O le sua o le suasisi vine na pasia i se sieve. Sulu mai le moa. Pulu faʻataʻavale o le oatmeal. Fualaau mai Karoti.
  • Se meaai i le aoauli. Tea i kuki keke.
  • O le afiafi. Pate pipi vine. Palu pateta. Faʻi-fualaau suamalie.
  • Lua itula ao lei momoe. Meainu inu Rosehip.
  • Taeao Laʻau palu iʻa e mamae. Palu pateta. Palulaʻau palu ma kukalati, ma sasaina i se masini suamalie seia maeʻa. Tea
  • Faamalosia. E fa apu apu. Fualaau mai Karoti.
  • Taʻaloga Buckwheat soup, na pasia se sieve. Fufulu mamae moa. O Porridge e faia mai le seleselega araisa. Kissel mai apu.
  • Se meaai i le aoauli. Tea i kuki keke.
  • O le afiafi. Palu falaoa palu. Pulu faʻataʻavale o le oatmeal. Strawberry Jelly. Tea
  • Lua itula ao lei momoe. O fualaau vevela mamago.

O meaai mo le pancreatitis (mumu o le pancreas) e tatau ona matauina faatasi ma suiga i le olaga o le tagata maʻi. Na faamamafaina e Andrey Naletov e taua le faavaeina o se moe moe, matau tulafono mama ma faamalosia le puipuiga. E mafai e le fomaʻi ona fautua atu se isi faʻaopoopoga o vitamini. O le galuega autu i le taimi nei o le puipuia mai soʻo se maʻi. I le uma, o le pancreas e mafai ona tali atu ma le tiga i togafitiga faʻatasi.

E taua le malamalama o le pancreatitis e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le mea lea, o le fautuaga a se gastroenterologist e le gata ina faʻalogo i tagata maʻi, ae faʻapea foi i tagata uma e popole i le soifua maloloina.

O a ituaiga fualaau faisua e mafai ona ou 'ai?

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ai ona 'ai tamato? Ae o tamato, o iinei ua vaeluaina le manatu o tagata fai meaʻai, o nisi ua talitonu e aoga tele, aua o loo aofia ai filo filo, e tatau ai mo le gastrointestinal tract, aveese le cholesterol matautia mai le toto, lea e taua tele mo le pancreas.

O isi e talitonu e aoga le aloese mai le faʻaaogaina, aemaise lava i taimi o se gaioiga gasegase poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis. O le mea moni, e le mafai ona e 'aina ni tamato e le mafaʻatasi e aofia ai le tele o toxins e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o mea uma.

Ae o le suamalie fou o le tomato na faia mai tamato (e le o se suavai mai pusa o fale gaosi oloa, ae sisi mai tomato fou) e foliga mai o se oloa sili ona taua lea e faaosofia ai le pancreas, aemaise lava pe a faʻafefiloi ma le suka. E mafai foi ona e 'ai i tamato e kukaina pe tao. Ae, i mea uma lava, e tatau i tagata ona matauina le fuataga, o le faʻaleagaina o oloa aoga e mafai ona aafia ai le galuega a le pancreas.

O le sua Tomato o se mea e fiafia i ai, o lona uiga, choleretic. Afai e te inuina i se vevela o le pancreatitis, o lona uiga o le a sili atu le leaga, pei o le a tupu aʻe le pancreatitis maualuga, e pei o le gallstone maʻi. Ole tele ole talo e lafo i totonu o le pancreatic duct, o loʻo faʻaaogaina ai le palacreatic enzymes, lea o le a le faʻasaina ai meaai i totonu o le togafiti laiti, ae o le gland lava ia. O le taunuʻuga o se pancreatitis tele, o se taʻavale, o se laulau e faʻaogaina ai le necrosis pancreatic, ona o le maʻi poʻo le oti.

O le mea lea, o tamato ma le suamati o le tomati e faatagaina i le faamagaloga o le pancreatitis, pe a leai se tiga, e leai se fulafula i le ultrasound, poo le faateleina o le amylase, diastase, elastase ma isi faailoga o le mumū.

O fautuaga uma o loʻo i lenei tusiga o faʻamatalaga mo le laulau 5P i le pancreatitis faifaipea i le taimi o le toe faʻaleleia o le tino i le maeʻa ai o le vevebation ma e aunoa ma le faʻamalosia. Ina ia aua le aumaia i le tino pancreatitis, e te le tau inu ava malosi (aemaise lava malosi) ma nisi vailaʻau.

Ma le pancreatitis, pe mafai ona ou 'ai kukama pe leai? Kukama, e ui i le mea moni e 90% le vai, e matua mauoa lava i elemene ma vitamini. E iai kukama mo lenei faʻamaʻi, e le gata i lea, o nisi taimi o le kukumba taumafa mo pancreatiti o nisi taimi e faʻatonuina mo togafitiga, pe a 'aina e se tagata le 7 kilokalama o kukama i le vaiaso, ao le lafoaʻiina o le pancreas ma le faʻaogaina o faiga faʻapitoa e puipuia ai. Faʻaauau foi, seʻi tatou talanoa e uiga i le mea moni o mea uma e aoga i le faʻaogaina lelei, ma le tele o le faʻaaogaina o kukama, aemaise lava pe a iai i totonu o vailaʻau poʻo vailaau e sili atu ona leaga, o le a faʻaititia le aofaʻi i le zero.

E mafai ona 'ai le kapeti, broccoli ma le pancreatitis? Cauliflower, broccoli, Peking, e mafai ona e 'ai, ae sili atu i totonu o se uʻu poʻo se mea faʻapipiʻi. O le kapisi papaʻe masani, lea e sili ona masani ai i tatou, e matua faigata tele, o lea e faʻasaina ai le 'ai saʻo, ae a maeʻa togafitiga vevela, e le masani ona mafai ona' ai. Ma o le mea moni, aua nei galo e tatau ona lafoai fualaau faisua. Ma e lelei tele le teena o sauerkraut, talu ai e matua afaina ai le mucous membrane. O le fufuluina o sipeti e mafai ona faʻaaoga i nisi taimi i lona foliga masani, na o le faʻalauiloaina o soo se ituaiga kapisi i totonu o le taumafataga pe a maeʻaeʻa le tatau ona faʻaeteete.

E aoga le sami, o le tali a tagata fai meaʻai - ioe, o le ituaiga pito sili ona aoga o ituaiga uma, talu ai o loʻo i ai se aofaiga tele o cobalt ma nickel, e aunoa ma se mea e le mafai ona masani ai le gaioiga o le gland. E mafai ona 'ai le kalepa i le pancreatitis? Ioe, ... naʻo tagata nofoia o Asia i Sasaʻe (Iapani), talu ai o faiga faʻa-enzyme e ese mai Europa. E oo lava i vailaau i falemaʻi i Iapani ua faailoa mai ai e le mafai ona fesoasoani tagata Europa. O le mea lea, e le mafai ona 'aina le kalepa kalepa ma le pancreatitis, aemaise lava i le televave. E le o se isi lava ituaiga o kapisi, o lenei oloa e latalata i musika, o lona uiga, o lona lafoaia o le a manaomia ai le faʻasaolotoina o enzymes pancreatic, lea o le a mafua ai le faateleina o le mumū. O le mea lea, o le sami, e pei o musika, e le o tuuina atu i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga (e leai ni a latou enzymes) ma ua solia i pancreatitis.

O a fua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

O fualaau suamalie uma lava, aemaise lava i latou o loʻo i ai fiva vaivai, e le fautuaina, aemaise lava i taimi o faʻavavega. E mafai ona e 'ai na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloina o pancreatitis. I le pancreatitis e masani ai, e le aoga foi le faʻaaogaina o fualaau aina eseese, ua lava lava le 'aina 1 o fua faʻatagaina i le aso. O le mea moni, e tusa ai ma mataupu o mea aoga, vitamini ma minerale, latou te le tutusa ma o le mafuaʻaga lea e aoga ai mo le gland, ae o le i ai o le fiber malosi e afaina ai lona gaioiga:

  • E mafai ona e 'aina: strawberries, fualaʻau lanu meamata, papasi, pineapple, avocado, tilo
  • E le mafai ona e 'ai: pears, ituaiga uma o fualaʻau suamalie, apu oona, peaches, plums, cerry plum, mango
  • I le faʻamagaloina, o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaogaina o fualaau aina e mafai ona faatagaina, pe a tuʻuina atu ile vevela i totonu o se fafie e lua, ogaumu.

E i ai tulafono patino ma pe faapefea ona 'ai fua mo pancreatitis:

  • O fua ua faʻatagaina e tatau ona tipiina, eleele, nutimomoia i le mea sili e mafai ai.
  • E sili atu le faʻaaoga pe a uma ona tao i totonu o le ogaumu poʻo totonu o se fafie faʻamaʻavale
  • Aua le sili atu ma le tasi le fualaau aina i le aso
  • E tatau ona e iloa tonu le lisi o fua faʻatagaina ma faasaina ma iloa vailaau e tatau ona fai pe afai e te faʻafuasei ona e 'aina se fualaau e le manaʻomia.

E mafai ona 'ai le strawberries, faʻi mo pancreatitis ma aiseā? O le toʻatele o tagata fai fualaau faʻatagaina e talitonu o le pancreas, e aunoa ma le faʻavaveina o le pancreatitis, e mafai ona taulimaina strawberries i se vaega itiiti, ae o tagata taitoatasi. E lelei tele le teenaina o faʻi.

E mafai ona ou inu ava malosi i le pancreatitis?

O le pancreas e matua le amanaiaina soʻo se meainu malosi. Mai i totoga uma o le gastrointestinal tract, o lenei gland e sili ona mafai ona ono aʻafia i le afaina o le ava malosi. E le pei o le ate, e leai se enzyme e mafai ona talepe ai se ava malosi. E iloa e silia ma le 40% o mataupu uma o le maʻi pancreatite e tupu pe a uma le inu malosi, o se meaʻai mama, ma se taumafataga fiafia.

I le pancreatitis e le masani ai ma le ava, ei ai le maualuga o le ono osofaia pea o osofaiga o le pancreatitis, lea e oʻo atu ai i le ogaoga o galuega, faʻaleagaga faʻatematika o le pancreas. Ma e pei ona e iloa, e le pei o le ate, o lenei gland e leʻo toe faʻafoʻisia. Ma faatasi ai ma mea uma o le ava malosi, o le fausiaina o foci o fibrosis o loʻo agaʻi i luma, o lona uiga o le pancreas e le na o le ita, ae o le papa.

Meaʻai gaʻo

O le pancreas e le fiafia i meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o le popo po o le gaʻo.

  • Aano o manu. O le mea lea, o gaʻo gaʻo (puaa, ponaivi, kusi) aemaise lava meaʻai mai ia i latou, meatballs, sausage, stew ma meaai kuka ua tatau ona le aofia ai.
  • Iʻa. O iʻa faivaʻavaʻa - gaʻo, fulu, galu, fusi, iʻa, caviar ma iʻa fagota, iʻa mumu ma ulaula e faʻaesea mai le taumafataga.
  • Faʻasologa . E tusa ai ma le gastroenterologists, e faigata ona maua se mea e sili atu ona leaga mo le pancreas nai lo le gaʻo susu i le ponaivi, aspic. Ma o le toatele o loʻo i le falemaʻi o loʻo taumafai e aumai se tamaʻi moa malosi - ia faʻaleleia lo latou ola maloloina. O se mea sese tele lenei mea!

O oloa e aofia ai lanu lanu, faʻamalo, faʻasao

Latou te le faasaoina foi le pancreas. I luga o fata o la tatou supermarkets e leai lava ni fualaau e aunoa ma ni vailaʻau faʻasolosolo o loʻo lisi atu i luga, talu ai nei o le numera o tagata gasegase i pancreatitis i tulaga eseese o le malosi o loʻo tuputupu ae pea. O le a avea ma mea sili ona mataʻu mo tamaiti, aua latou te faʻaaogaina foi vailaau matautia o vailaʻau e taʻua "pepe yogurt" (faʻafefiloi ma le faʻasao, meaʻai ma mea e faʻamalosia), ulaula o tamaiti, ma "siusa pepe" i le tele o mea - i le faʻamatalaga e le mafai ona i ai ni sausaiti a tamaiti, E le tatau i tamaiti ona 'aiina na ituaiga meaai. Ona tatou maofa ai lea pe aisea e maua ai e le tamaitiiti i le 10 tausaga le pancreatitis?

Mea gaosi susu

Faʻavalaʻau paluga, gaʻo susu, cheeses, aemaise lava le ulaula ma le faʻafefe, e le tatau ona faʻaumatia. O le kulimi kulimi o loʻo faʻasaina, aemaise talu mai nei talu ai nei e le mai i le pata masani, susu ma le kulimi, ae mai le pamu palu, kulimi mago ma susu, lea e faʻaogaina ai ni vaega o vailaʻau, lea e matua faigata ai le uʻamea ona maua ai ia oloa le tino.

Ae inu ava, e le fiafia le pancreas i le suamalie, lemonades, lea e mafua ai ona fuga ma e masani ona tumu i lanu uma, mea suamalie, meaʻai ma faʻatoʻaga. Mo le kofe ma koko, o nei mea foi o ava faasaina, aemaise lava i luga o se manava gaogao. O le faʻamaʻapeʻaina o le lauti ma falaoa kvass e afaina ai foi i le maasiasi o le la. O le tele o gaosi oloa o loʻo maua mai i le faʻataʻitaʻiga o lenei mea inu e toetoe lava o se panacea ma e mafai ona onā i gastritis, ma le pancreatitis, cholecystitis. O le aʻafiaga i le gastrointestinal tract, o le soluble chicory e leaga foi e pei o le kofe, o le mea lea, pe a mulimuli i se taumafataga ma le pancreatitis, e tatau ona faʻaaogaina pe faʻaaogaina i ni mea e seasea tupu, ae le o luga o se manava gaogao, faʻalogo i ou lagona, i sina mea itiiti faʻaletonu pe a uma ona faʻaaoga, ia te ia (sili atu e uiga i mea lamatia ma faʻamanuiaga o chicory).

  • Mea faʻamaonia - mea suamalie, paluga, sukalati - faʻalavelave tele le pancreas.
  • O fuamoa. O fuamoa vevela po o fuamoa falai ua solia.
  • Fualaau faisua. O ia fualaau faisua mafiafia e pei o le radisa, kalama, horseradish, letus, sorrel, mushrooms, legumes, pepa logo, aniani (raw) e le mafai ona aina i soo se ituaiga. O fualaau o loʻo totoe o loʻo matuā manaʻomia, ae naʻo le fuālaʻau poʻo le vaʻa.
  • Meaʻai anapogi. O ia meaʻai e matautia e oʻo lava i se tagata soifua maloloina lelei, ma a oʻo mai i le pancreatitis, o lona uiga, toetoe lava o "mea oona" ua maeʻa meaʻai o se auala tuusaʻo lea i se falemaʻi.
  • Fua. E i ai foi tapulaa, e le mafai ona 'aina faʻatasi, ae maise ole acid (citrus fruits, cranberries) ma suamalie suamalie - vine, fig, persimmons.

Meaʻai talafeagai - o le a se mea e mafai ona e 'ai ma le pancreatitis?

E iloa e tagata uma o le paʻu i le taimi o le faʻavavevave e alofa - HUNGER, COLD ma PEACE. Ma e aunoa ma le faʻamalosia, e taua tele pe faʻafefea, o le a le tele, taimi ma le mea e 'ai e se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

E taua tele le mulimuli i tulafono faʻavae ma mea e 'ai, o le mea e sili ona taua o le' ai lea o sina meaʻai, masani lava, sili atu i le 3 itula, faʻatapulaʻa meaʻai i le po ma, ioe, aua nei 'aina ni ituaiga o meaai.

O le tausisia o nei tulafono o le ki lea mo se faamagaloga umi ma se olaga atoatoa i le pancreatitis. O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e aunoa ma le afaina ai o lenei okeni laiti?

  • Fualaau faisua: e pei ona matou fai atu, kukama i foliga o paluga pateta, tamato, sili ona lelei i le sua, broccoli, kalalekila, pateta, kāloti, zuciniini, beets, pe a na tao pe tunu. E faigofie tele ma faʻaaogaina le faia o ni meaʻai fualaʻau poʻo soupisi vao. O le kapeti laititi e tatau ona faʻatapulaʻa ma ia 'ai na o le kuka, ma le pepa.
  • Fua: strawberries, suamalie suamalie, pineapples, avocados i foliga o compote, tiʻeli, e sili ona lelei le faia o ni fualaau mama mai apricots, ma e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 1 le fasi tilo poʻo le meloni.
  • Milu: E toʻatele e le iloa pe mafai ona faʻaaoga le susu mo pancreatitis. O le susu susu e le fautuaina ina ia faʻaaogaina i lona mamā, talu ai e manaʻomia ai enzymes e talepe ai, lea e le lava ma pancreatitis, pe a mavae le 14 tausaga, e leai se tasi e tatau ona inu susu mama, seivagana e seasea ma vavae ese mai isi oloa. I faʻamaʻi pipisi, o le susu atoa e mafai ona mafua uma ai le manava ma le pala. Mai oloa susu, kefir, yogurt, ma isi suasusu suamalie o susu o loʻo manatu e sili ona lelei. E mafai foi ona e faʻaaoga le kisisisi, ae oʻo i le 9% gaʻo. E faigofie tele ma vave ona faia ni paluga ma ni faʻalauleʻa faʻalaulele mai le kuka. O le kulimi suamalie ma gase matuitui faʻamalosi e le o aofia ai, o le mea lea e na o le sisi e pei o Gouda, Adyghe, mozzarella, Rusia.
  • Meat: mea uma lava e manino i meaʻai a manu - e leai ni gaʻo, o le mea lea, e naʻo le vela vela, moa (aunoa ma le paʻu), piki, lapisi tipu lapisi, e mafai foi ona e faia le sipuni o le beefipolo, paʻu ma le vaʻa.
  • Fualaau: E leai se sili atu i le 2 fuamoa i le vaiaso ma na o le faʻamamaina, e matua faigata lava mo le pancreas e faʻamalosi ai le sulugatiti, o lea e lelei ai le 'ai na o le polotini.
  • Porridge, pata, pasta: O meaai aupito sili ona taumafa. Oatamal aoga, buckwheat, semolina ma le alalaisa. Paleni ma le millet ua le aofia ai e matua mamafa mo fualaau oona. E mafai foi ona e 'ai pasta i pancreatitis, faatasi ai ma le faʻaopoopoga ole laʻititi ole sunflower poo le pata.
  • Iʻa: E le gata i lea, e le tatau ona faʻafefeteina le iʻa, kuka pe tao, e mafai ona faia ni tipi vaʻa. E taua tele le uila, pollock, cod, pike.
  • Areto: O le falaoa Brown o se oloa faasaina, o lea e mafai ai ona e 'ai papaʻe, sili ona mamago, e na o le kuki e mafai ona kuka, e le mafai ona faʻailoaina ma e le faʻasalaina.
  • Suga: E le mafai e le toʻatele ona 'ai e aunoa ma ni meaʻai suamalie, faatasi ai ma le pancreatitis, o le suka o se mea vevesi tele, ae o nisi taimi e mafai ona e kukaina oe oeli. Ae o fualaau uma lava e faatauina mai e tatau ona lafoai, sei vagana ai le suka latou te aofia ai ia vailaau matautia e le faigofie tele ona feagai ma le pancreas. E ono mafai i nisi taimi ona e faʻaogaina oe i le marmalade, pastille poʻo marshmallows.
  • Mea inu: Naʻo laʻau tiiti laiti, e sili ona lanu meamata, compote, tila, decoctions o laau faʻalaʻaulaʻau, sipuni o le rose. O vai inu, aemaise Slavyanovskaya, Smirnovskaya, e aoga tele mo lenei maʻi.

E mafai gaʻo le susu?

O le susu susu o se mea mamafa tele mo le pancreas. Talu ai e sili atu i le lua ma le afa taimi ona sili atu lona sili atu i le povi. O tagata e masani ona faʻaaogaina lenei oloa e avea ma autu e sili atu ona faʻaogaina i le faʻaaogaina o le tino. Ae ona o le masani, susu o le lapisi e mafai ona mafua ai ni mea e ola ai. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻalauiloaina o lenei ituaiga susu ma oloa, e tatau ona ave le tausiga, amata i ni vaega laiti ma faʻagasolo malie ona faʻaleleia i latou i le faapalepale masani. O le leai o ni taʻavale, taʻavale poʻo slushy stools o le a faʻaalia ai o le oloa e masani ona faʻapalaina (vaai tamaiti ma povi ma le susu).

E mafai ona faʻafefete le fefete, palu pasi, kuki keke?

I le taimi o le faigata o le pancreatitis, e le o faʻafefeteina le fefete. I le faʻamagaloina, o le fefete e taofi le talofa e tatau ona faʻatonuina. E le solia le paluga palu. I le gingerbread, le tikeri o lo latou suamalie (pe a fai o faafitauli ma le inisalini i le pancreatitis) ma le faʻafeolola lea o loʻo latou ufiufi o le a muamua oʻo mai. E tele lava taimi e faʻaaogaina ai oloa faʻatau mea taugofie e faʻaogaina ai gaʻo (fugani ma pama), lea e le faʻaopopo ai le soifua maloloina i le pancreas.

E mafai ona fai le sukanamon?

O lenamamoni o se mea manogi lea e na o fale faʻapitoa e faʻatau pe aumai e tufatufaina. O le mea tatou te faʻatau i totonu o faʻasalalauga i taga o se mea sili atu le taugofie o le cassia. O tala e fesootaʻi ma lenei pseudo-kiramoni e fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni e le o le galuega a le pancreas, ae o le tali mai o le inisalini e talia i totonu o masini. E leai se molimau lelei na tuuina atu i soo se mea. O le mea lautele, o le kinamoni e faʻaleleia ai le gaosia o le suka gaosia, e pei o se mea e faʻaleleia ai, o le mea lea, e le o fautuaina le faʻalauteleina o pancreatiti.

Faʻatagaina Mea Tau Soifua Maloloina

I le tulaga o se soliga i le pancreas, e manaʻomia le tausia o meaʻai. Mo nei faʻamoemoega, ua atiaʻe se laulau o oloa e mafai ona 'ai ma mea e le mafai ona i ai i le pancreatitis. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o fualaau o loʻo faʻaaogaina mo le faatupuina o le pancreatitis. O a fuamati e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis - suʻega:

Paʻu sala. Beetroot e alu i le laasaga o le kuka mo le 2 itula, ona tosoina lea ma taʻavale i se saoasaoa lemu i se mea e faʻaleleia. E faaopoopo sina masima ma le suauu olive. O lenei fualaau faisua e tele elemene aoga ma e aoga mo le pancreatitis. E ui lava e faʻaalia ai uiga aoga mo le tino, e tatau ona matauina le masani o le tele o le taumafa. Mo se suiga kāloti kuka, e faʻapipiʻi apu.

O le mimosa saladia ma le mumū o le pancreas e aoga tele mo le tino maʻi ma aumai ai le tele o taumafa i taumafa tutusa. Kuki 3 maʻa fuʻa fufulu. Ave 250 gr. leʻu iʻa, faʻapipiʻi pe a ma le 20-25 minute. Teu koko, tolu pateta, 3 fuamoa. O mea uma lava e maua mai e faʻaaogaina lelei ma tuʻu i totonu o se ipu. O le vaega muamua o le fusi iʻa, o le isi o le kalo. O le kulimi kuka (ma mea maualalo maualalo) na faʻalauteleina ai se fale fou. O le isi laasaga e faʻamauina i fuamoa ma pateta eleele. O nei mea uma o loʻo ufiufi i le kirimi oona ma le 10% gaʻo.

E mafai ona 'ai le dill ma le pasili i le tulaga o pancreatitis? I totonu o ipu uma, faʻaopopo fualaau aina fou o le pi, pasili, ae i ni mea laiti ma faʻamapulaʻa, ona o le tele o elemene i totonu ia i latou na mafua ai le ita o le mucosa pancreatic.

O a ni laau afaina e le tatau ona faʻaaogaina mo pancreatitis? Faʻasalaga o le pancreas, e fautuaina e fomaʻi le lafoaia o le faʻaaogaina o meaʻai ma mea manogi, talu ai o latou meatotino e mafua ai le ita o le mucosa ma mafua ai le afaina tele i le tino o le maʻi.

O le a se mea e mafai ona e 'ai pe a tupu mai se pancreatitis tele - o se lisi o meaʻai e mafai ona faatagaina:

  • pateta
  • beets
  • pepa suamalie
  • paka
  • kapisi (kalapu failele),
  • zucchini
  • meaʻai
  • kāloti.

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei oloa, ua saunia ai kuka ma fuamoa. O a latou sauniuniga e tatau ona faia i le faʻaaogaina o kuka, tao tao.

Mo mea taumafa e maua mai i meaʻai eseese e talafeagai. E tunu i totonu o le vai manino, sasaina i le susu ma le susu-susu. E fautuaina e faaopoopo le pata i le mea ua maeʻa. Toa, vela, iʻa e maualalo-gaʻo - kukaina e faʻafeu ai ma kuka. Laʻau o fualaʻau suamalie i luga o se eleʻele ma le leai o ni fasi falaoa. A o lei alu i le moega, e fautuaina e inu se ipu malamalama o le palafiti.

Mea faasaina

O mea e le mafai ona 'aina pe a tupu mai le pancreatitis, o oloa ia e aofia ai mea faʻapipiʻi gastrointestinal. Talu mai taimi e tupu ai le ita, o le a faʻateleina faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma o le tagata maʻi e mafai ona falemai.

O le a le mea e le mafai ona faia i pancreatic pancreatitis o le solia lea o le meaai na faʻatutuina e fomaʻi. I le uma, o le masani o mea taumafa e fesoasoani e aveese ai le ita mai le paʻu ma e fesoasoani i le vave faʻafouina o le tino. Le lisi o meaai faasaina mo soʻo se ituaiga pancreatiti:

  • fualaau faisua ma fulufulu fiva filo (pi, pi),
  • aano gaʻo (puaa, tamai mamoe),
  • kofe gaosi
  • koko
  • mea vevela
  • piko
  • Meaʻai gaʻo-tamaoaiga
  • suauu
  • ava malosi.

O le atinaʻeina o meaai e maua ai mea e mafai ma mea e le mafai ona 'aina faatasi ma ituaiga pancreatitis. Seʻi manatu i se faʻalavelave tele o pancreatic pancreatitis, e le o le auala lea e 'ai ai ituaiga ituaiga oloa, talu ai e tasi lava le fautuaga - fiaai mo le 2 aso.

A maeʻa le vevebation o le pancreatitis, amata lemu le 'ai, e tusa ai ma le meaai, ma le mea e le mafai e lau fomaʻi ona taʻu atu i le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga