Bilo acid sequestrants (faʻaaogaina resins faafesuiaʻiga) i lalo ifo o le cholesterol

O le colestipol e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le hypercholesterolemia aiga.

O le vailaʻau o se vailaʻau fesuiaiga o vailaʻau, lea ua fuafua e faʻafefe ma aveese mea mai i le luminaʻi.

O le vaega malosi o le vailaʻau e mafai ona maua ai se lagona toʻafilemu pe a tupu mai le tupu na mafua mai i le atinaʻe o le hyperbilirubenemia.

E le gata i lea, o le vailaau e faʻaitiitia ai le tulaga o se maʻi i le tulaga o le soona inu o le tino.

O vailaʻau o se vailaau aoga mo le manava e mafua mai i le solia o le faʻaaogaina o meainu suamalie pe a maeʻa le va o le faleum.

Tuuina atu o fualaau ma fualaau faasaina

O le colestipol e faia i le foliga o se paʻu ua faapipiiina i totonu o sulu 5 kesi taitasi ma i se foliga o se tapenaina o papa ma se palama mamafa o le 1 gram. O pusa e teuina i paʻu ma faʻapipiʻi i pepa o pepa.

O le tau o se vailaau i luga o le teritori o le Rusia, e ono eseese lava e faalagolago i le itulagi o le atunuu ma i le averesi e tusa ma le 300 rubles.

Ole vailaʻau e tatau ona teuina i se nofoaga e puipuia mai le la. O le nofoaga e teu ai paluga o Colestipol e le tatau ona maua e tamaiti ma fagafao.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona teuina i le maualuga maualuga o le masima, ma o le vevela i le nofoaga e teu ai e tatau ona i le va o le 15 ma le 25 tikeri Celsius. O le faatauina mai o vailaau faʻasoifua maloloina e faia i falemaʻi faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu o vailaʻau. O le kulupu malosi o le vailaʻau o le Cochipol hydrochloride.

O le Colestipol o se fualaau faasaina lea e maua ai le lipid-lowering effect. O lona faʻaofiina i totonu o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo i le plasma toto. Pe a faʻaalia i le tino, o le fualaau faasaina e le mafua ai se faʻaitiitia i le maualuga o le lipoproteins maualuga i le plasma. O le vailaʻau faʻasolosolo e faʻateleina ai le vailaau faʻasaina e faʻateleina ai le fusifusia o meaola suamalie. O nei vaega i se tulaga faʻapitoa e alu ese mai le tino ma feces.

O le fusifusia o meaola suamalie e faʻaitiitia ai le malosi o le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le mulimuli mai le moli o le intestinal. I le taimi lava lenei ma lenei faagasologa, o le tuufaatasiga o suauu pati mai le cholesterol e maua mai i le ate o le ate, ua mafua ai ona faaitiitia le sao o le cholesterol i totonu o le tino.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faʻamaoniga autu mo lona faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina o le i ai o le ituaiga 2A hyperlipoproteinemia i le tagata maʻi. o lenei ituaiga o togafitiga e le mafai ona faʻasaʻoina e ala i le matauina o se taumafataga faapitoa o taumafa ma faʻamalosi le avega faaletino i le tino o le tagata.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona fautuaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau e maualuga ai le toto ma atiaʻe le atherosclerosis.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le monotherapy, ma o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o se tasi o vaega o le fualaau oona i le tino o le maʻi.

Le faʻatinoga o le gaioiga o le taloina o le bile acid

O sui mamalu o fualaau o le lipid-downgras o le siakiina o meaola suamalie (FFA). Ina ia malamalama io latou aafiaga o le falemaʻi ma le taua mo le togafitia o le lipid metabolism disorders, e tatau ona faamasani oe lava i mea taua o le physiology ma le biochemistry. Cholesterol o se polyhydric fatty alcohol. E maua mai i laula o le ate i le aofaʻiga e manaʻomia mo le soifuaga masani o tagata soifua. E maua foi e le tino le cholesterol mai meaai.

I le faʻaaogaina o se faʻalavelave faʻapitoa o meaola o meaola, o le cholesterol o loʻo faʻaaogaina ai le kulimi popo, lea e aofia ai ma mea o loʻo i totonu o le inumaga. Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, o le sili atu o nei koniteina ua fausia, lea e le saogalemu mo le soifua maloloina. Ina ia aveesea mai le tino o le cholesterol mai le tino, o tagata o loʻo mafatia i le hypercholesterolemia o loʻo faʻamaonia mai ai le tolauapi. Latou te faʻalavelave i le faʻafefiloi o kulimi pati ma le cholesterol i totonu o le manava, faʻatapulaʻaina le ulufale atu o nei vaega i totonu o le faʻaogaina o le tino.

Aveina o lenei vaega o fualaau faasaina e mafai ona faʻapipiʻiina ma fuainumera. Faatasi ai ma a latou taumafa tutusa, ua vavae le maualuga o le "leaga" cholesterol. Ma o lona vaega "aoga", i le isi tulaga, ua faateleina. FFA e le o aʻafia i le toto e ala i le mucosa o le intinalinal. I le faataunuuina o la latou galuega, ua latou tuua le tino ma feeseeseaiga.

Colestyramine

O le fualaau oona o lenei vaega na maua mai e ala i le faʻamalosia o se vailaʻau o loʻo i ai le fesuiaiga o le ion. E le mafai ona fofoina i totonu o vai inu. O loʻo i ai le meatotino o loʻo fusifusia ai molemoa bile acid, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le plasma concentration o le cholesterol e le itiiti ifo i le kuata o uluaʻi tau. O sui masani o le FFA o le faasologa o colestyramine o Questran, Locholest, ma Cholestriamine.

I nofoa faataavalevale

O se fualaau faʻaonapo nei e sili atu ona lelei i luga o ona tagata faʻatautaia o loʻo i ai se aafiaga talitutusa. E itiiti ona aʻafiaga, o ana fegalegaleaiga ma isi vailaau e le o siakiina. O lenei mea e mafai ai ona fai ni sauniuni uila e faasaga i tua o isi fualaau. E le gata i lea, e leai se aafiaga tauatogenic, lea e mafai ai ona faʻaaoga i le taimi o le gaioiga. O se sui lauiloa o lenei vaega o VelHol.

Faʻaogaina ma le faʻafoega o le FFA

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina, tuʻufaʻatasia i lalo o le igoa o le siakiina o meaola suamalie, e faia faʻatalanoa. O fualaau e ave muamua pe o taimi o taumafataga. Colestyramine e tatau ona amata mai i le 8 g (i le aso e le silia le 24 g). O le fua o sauniuniga o le colestipol e eseese mai le 5 i le 30 g i le aso. O nei fualaau oona e maua i foliga o paʻu e tatau ona faʻamaʻapeʻa i totonu o se vai (suavai, suamalie, meainu suamalie) aʻo leʻi faʻaaogaina ma faʻatagaina e faʻaaogaina mo le 15 minute. O le faasologa i aso taitasi o wheelvelam e 3.75 g. O loo maua i le pepa laupepa.

I le tasi masina talu ona amata le togafitiga FFA, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu se lipine lipid. A maeʻa ona iloiloina le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o le a mafai e le fomaʻi ona filifili le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau. I le taimi atoa o togafitiga ma tagata e maua mai ai meaʻai o le talo, e fautuaina le inuina e le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le ava malosi, meaai gaʻo ma falai. O mea taumafa e tatau ona avea ma meaai.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Ona o le mea moni o fualaau o lenei vaega e le maua le malosi e ulufale atu ai i le sosolo lelei, oo latou aʻafiaga o loʻo aʻafia. Talu ai ona o le aufaigaluega o meaola eleʻele o loʻo galue i totonu o le manaʻoga, oa latou mea e le manaomia e masani ona le sili atu i tua atu o le mea e gaosia. FFA e mafua ai:

  • fomaʻi o le mafaufau (manava, vomiting, vevela vevela),
  • gasegase mai se maʻi pipili o le manava po o duodenum,
  • fulafula, afaina tele,
  • le faʻavaeina o le aofaiga o le gallbladder,
  • faʻasolosolo o le pancreatitis,
  • tiga i totonu o le manava.

E le mafai ona e togafitia togafitiga ma le FFA ma se faʻateleina faʻateleina o triglycerides, faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o le talo ona o le faʻalavelaveina o le alalele, mea faʻafefe i mea tau vailaʻau. I le taimi o le maʻitaga ma le susu, o le togafitiga ma nei vailaʻau e le manaʻomia. E le gata i lea, o le faʻasaina o le laʻititi (e oʻo i le 6 tausaga).

Ae faʻapitoa lava le faʻaeteete e tatau ona avea le FFA i tagata o loʻo mafatia i le gasegase o le tino ma le gasegase, faatasi ai ma le ogaoga o le solia o le paleni vai-electrolyte. A o le i aveina lenei vaega o vailaʻau, e tatau ona e feutagai ma se fomai faapitoa!

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Ona o le mea moni e faapea, o le siakiina o meaola suamalie e galue tuusao i totonu o le manava, e ono i ai so latou aafiaga i le absorption ma le excretion o isi vailaau. O tagata e ave colestyramine e tatau ona iloa o le a faʻaitiitia ai le fua o le faʻafefe o le mucosa o le intestinal o mea faʻamalosi faʻamalosi tino, tetracycline ma penicillin antibiotic, barbiturates, glycosides cardiac.

E le gata i lea, o le siakiina o meaola eleʻele e faʻaitiitia ai le faʻafefeina o vitamini o le vaega gaʻo gaʻo. Faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa o le uila vevela faʻatasi ma verapamil, o le faʻagesegese le faʻatupulaia o le faʻamasinoga o le mulimuli i le plasma toto ua matauina. O sauniuniga a le vaega o le suʻega sili e sili ona lelei ile 6 itula muamua pe 4 itula pe a uma ona faʻaaogaina isi fualaau. Ia mautinoa ia logoina lau tausi soifua maloloina e uiga i vailaʻau faʻapitoa na togafitia!

FFAs e i ai sina aafiaga faʻapitoa i mea tau vailaau faʻasolosolo, ma e le o faʻamatalaina, e masani ona faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻalua mo le togafitiga o le hypercholesterolemia. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau o lenei kulupu faatasi ai ma isi vailaʻau e faʻaputu ai le lipid, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi!

Faʻataʻitaʻiga

O le Colestipol o se sui sooupu o le tino ma taitai atu i se faaitiitia o le cholesterol atoa, faapea foi le LDL i plasma, e aunoa ma le suia o mea o le HDL.

Ona o le mea moni e faapea o le vailaau o se vailaʻau o fesuiaiga, e maua ai le fusifusia o meaʻai o le talo i totonu o le inumaga. O nei meaola e faʻamalosi e ala i le inumaga ma feces.

O le faʻaitiitia o le cholesterol ma le suka i totonu o le gastrointestinal tract ua faaitiitia. I le taimi lava e tasi, o le faʻasalaga o meaola mai le cholesterol e faʻateleina e le ate, lea e iu ai ina fuafua le aafiaga o le lipid-lowering o le Colestipol.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Colestipol ua faʻamaonia pe afai o gasegase o loʻo i ai le hyper hyperopopterose 2A, lea e le mafai ona togafitia e ala i le mulimuli i se taumafataga faapitoa ma le faatinoina o faʻamalositino.

Maʻi faʻamaʻi - toto maualuga (maualuga maualuga) ma atherosclerosis. E faʻaaogaina uma e pei o le monotherapy ma o se vaega o le faʻasologa o togafitiga.

Metotia o le talosaga, fua

O le colestipol e ave i le 5 g i le aso. Ole fua muamua ole a faʻaleleia pe a manaʻomia (faʻaititia le 5 g ile 1-2 masina).

I pusa laʻitiiti ma laʻititi (16-20 g), e faalua i le aso ona faʻaaogaina le Colestipol, ma i ni gaʻo tetele e tolu taimi i le aso. E tatau ona faʻamoemoe se faʻaaliga o le hypocholesterolemic i le masina talu mai le amataga o togafitiga.

Ole maualuga pito ile aso ole 30 g.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Igoa o vailaʻau lea e faʻatasi ma le Colestipol

Tali talafeagai

O le faʻasalalau o le vailaʻau faʻamaonia i le toto ua faʻaititia, o le lipid-lowering effect e faʻaleleia.

O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga o le vailaʻau faʻamaonia i totonu o le inumaga, ua faʻaitiitia le aoga o le vancomycin.

E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaonia.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaonia mai le gastrointestinal tract ua faʻaitiitia.

E i ai le faʻaititia o le faʻaaogaina ma le faʻamalosi o le vailaau faʻamaonia.

O le faʻapotopotoina o nei mea i le itula ma le afa afa e le afaina tele ai le gaogao mai le gastrointestinal tract. Afai o le gasegase o le iniseti o le inisua, o lona uiga o le mea malosi o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o nei mea i totonu o le toto. E tupu lenei mea ona o se faʻaopoopoga o le latou faʻamalositino i le talo, faʻapea foʻi ma le fusifusia i le inumaga.

E i ai le faʻaitiitiga o le faʻaitiitia o le vailaau oona mai le gastrointestinal tract.

O sina tikeri itiiti o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o lenei vailaau mai le gastrointestinal tract.

O le faʻasalalau o le vailaau faʻamaonia i le plasma toto e faʻaititia, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le malosi lautele o le tino.

E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaonia.

E i ai le faʻaititia o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamaonia, o lona faʻaitiitia o aʻafiaga ua faʻaitiitia.

Chlorpropamide, tolazamide ma le tolbutamide.

O le faʻaitiitia o le aoga o Colestipol pe afai o gasegase e maua i le maʻisuka, ma le cholesterol maualuga.

Faatonuga faapitoa

A e leʻi amata togafitiga ma Colestipol, e tatau ona e mautinoa o le maʻi e leai ni faʻamaʻi nei:

  1. Hypothyroidism
  2. O le maʻi suka.
  3. Dysproteinemia syndrome.
  4. Faʻalavelave faʻalavelave o le vaʻaia biliary.

I le tulaga o le i ai o maʻi i luga i se maʻi, o togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le togafitiga, cholesterol, lipoproteins ma le TG e mataitu.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina umi o le Colestipol e mafua ai le le lava o vitamini e pei ole A, K, E ma D.

Faʻasalaga

I nisi tulaga, i le le talafeagai o le faaaogaina o le Colestipol ma lona faʻaaoga i le tele faʻamalosia, o le faʻalavelave o le taofia o le gastrointestinal tract e mafai.

I ia tulaga, o le a fautuaina e saili se fesoasoani mai se fomaʻi e iloa ai le localization o le faalavelaveina i le gastrointestinal tract, ia iloa le tikeri o le faalavelaveina, ma siaki foi le tulaga o le motusia o le intestinal.

Togafitiga e faʻateʻa ese ai taunuuga o se faʻalavelave maualuga ua faʻamaonia mai naʻo le maeʻa o fua faʻatatau.

Tau faʻatatau i Rusia - 300 rubles.

Tau faʻatatau i Ukraine -130 hryvnia.

Afai, mo nisi mafuaʻaga, faʻasaina le Colestipol poʻo le le mafai, ona mafai lea ona e gauai atu i fualaau oona nei:

Tulaga o le teuina, aso faʻamutaina

O le colestipol e teuina i se nofoaga pogisa e le mafai ona maua i le fagafao ma tamaiti laiti. Aua nei teuina le vailaau i le maualuga ma le maualuga.

O le malulu sili ona lelei e teu ai mai le 15 i le 25 ° C.

O le tele o iloiloga o le fualaau faasaina Colestipol e lelei pe le faaituau. I se taimi puupuu lava, o vailaau na fesoasoani i tagata asiasi i fonotaga o le soifua maloloina e aveesea ai le "leaga" cholesterol ona o le gaioiga o le suauu fesuiaiga, o le mea malosi lea o le vailaau faasaina, lea e fusifusia ai le kulimi kulimi ma aveesea mai i le gastrointestinal tract.

O faʻaaliga o le hyperlipoproteinemia, lea e le mafai ona taofiofia e se taumafataga faapitoa poʻo se faamalositino, na faʻavaivaia ma sili atu ona lelei, o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e latalata i tulaga masani.

E taua foi le maitauina o le tele o tagata gasegase sa i ai se mea na mafua ona o le faalavelaveina o le vaalele biliary. Ua faʻamaonia e le Colestipol ia lava i le faamamaina o le suamalie i le hyperbilirubinemia.

O tagata maʻi na afaina i le inu oona na latou maitauina foi le faaleleia o latou tulaga.

O le mea e leaga ai, e le fautuaina le Colestipol mo le maʻitaga ma le lacting women, ona o le le lava o faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i nei vaega o le faitau aofaʻi, o le aʻafiaga e le mafai ona fuafuaina.

Afai ei ai lou poto masani i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o le Colestipol, faamolemole tuu mai sou manatu i lenei vailaau, aua o le a fesoasoani lea i isi tagata asiasi i la matou saite.

Faaiuga

I le faaiuga, e foliga mai e talafeagai le taʻu atu o mea nei:

  1. O le Colestipol e mafai ona avea ma fesoasoani sili i le tau faasaga i maʻi e pei o le 2A hyperlipoproteinemia, faapea foi le faaitiitia o le vevela pe afai e te mafatia i le taofia o le va o le talo. E le gata i lea, o le Colestipol o se mea lelei tele mo le puipuia o le atherosclerosis. E mafai foi ona e faʻaaogaina lenei vailaʻau pe afai e te mafatia i le inu o le glycosidic poʻo le manava e mafua mai i le vaivai o le inu o le pipi pe a maeʻa le falemaʻi.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ina ia e iloa ai pe iai sau faʻasolega i lona faʻaaogaina.
  3. Ina ia le aʻafia i aʻafiaga le lelei ma aʻafiaga i togafitiga o fualaau faasaina, e fautuaina e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina Colestipol.

O fualaau sili ona lelei e maualalo ai le cholesterol toto

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

E tele auala e tau ai le cholesterol maualuga. Muamua lava, e ala i le mulimuli i se taumafataga ma isi metotia, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua ai le faʻaleagaina o le tino.

Ua fautuaina e fomaʻi e te aloese mai le faʻamaʻi ma tuʻuina atu le aia tatau i le filifiliga o le fua saʻo i vailaau faʻapitoa. O le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga faʻapolokalame e mafai ona i ai le tele o aʻafiaga e le manaʻomia, o le mea lea e tatau ai ona faʻamaonia le ola o le tagata lava ia i lenei mataupu.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le ituaiga o fualaau faasaina ma le gaioiga

O le Cholestipol e maua i le faatulagaga o granul ua faamoemoe mo le gaosia o se taofiga. O le pusa e aofia ai fasi pepa vaevae e 5 o le 5 kalama o mea gaʻo poʻo le 500, 100, 10 fasi kesi 1 gram. O le vaega malosi o le vailaʻau o le cholestipol hydrochloride.

O le Cholestipol o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • faateleina le faateleina o le toto,
  • muamua ma alualu i luma atherosclerosis,
  • puipuiga o le hypercholesterolemia.

Faatasi ai ma le faʻaaoga umi, o le fualaau faasaina e toe faʻaleleia ai le fausaga o le puipui lapisi, ma faʻaogaina atili ai. E taofia ai le tuputupu aʻe o ni atherosclerotic plate ma faʻaleleia le toto i le vaega o faafitauli.

Aua e te mafaufau ia te oe lava, saili se fautuaga faafomaʻi.

Ole fualaau e le afaina tele ai le gaioiga o le ate ma fatuga. O le mea lea, e mafai ona faia e tusa lava pe leai se aoga o nei totoga.

Faʻalogo! I le maualuga o le cholesterol maualuga, e matua faʻasaina ai le auai i le faʻamaʻi. O le filifilia o fualaau faasaina ma lona vailaau e naʻo se fomai e faia.

Vaega o vailaʻau

Faatasi ai ma se fesoʻotaʻiga faʻatasi e faʻamaonia le cholesterol, o le fomaʻi muamua, o le a ofoina atu le togafitiga o le tagata maʻi. O le laasaga lona lua o le faʻatonuina lea o fualaau. Cholesterol-faʻaitiitia o fualaau faasaina e mafai ona faʻavasegaina e pei ona taʻua i lalo:

  • statins
  • fibroic acid
  • fualaau faasaina lea e uunaia ai le aafiaga o le choleretic,
  • herbal cholesterol tuuitiitia fualaau faasaina.

E le fautuaina tagata maʻi e taumafai e faʻapipiʻi nei vailaʻau ia i latou lava ma aloese mai le faʻatonuina e le tagata lava ia. Pe a faʻapipiʻiina fualaau faʻasolosolo ma mea e masani ona taʻua e tagata, o loʻo manaʻomia foi se fautuaga a se fomaʻi faaopoopo. O aʻafiaga mai le inuina o vailaʻau e mafai ona faʻaosooso malie, o lea e tatau ona faia uma vailaau i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi. I le tulaga e iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e fautuaina foi e logo le fomaʻi e uiga i lenei mea. O nei mea uma o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave faʻalavelave ma taʻitaʻia ai i se lelei togafitiga lelei.

Taliaina o vailaʻau o soʻo se vaega o vailaʻau faʻapitoa e tatau ona o gatasi ma se soifua maloloina soifuaga, teenaina o amio leaga ma le tausisia o gaioiga faaletino. O se isi vaega o le meaʻai. Mai le taumafataga e tatau ona aveeseina le faʻaaogaina o falai, faʻafefe, solo. Meainu: inu vai inu. E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o sua suamalie susulu.

O le vaega muamua ma autu o fualaau faasaina: fuainumera. O nei vailaʻau e fesoasoani e taofia ai le faʻavaeina o lipoproteins maualalo ma faʻaitiitia le maualuga o faʻamaʻi i le plasma toto. O aʻafiaga e aʻafia ai atonu e mafua mai i le faʻateleina o le fua o loʻo faʻatulagaina ma le tuʻufaʻatasia o fuainumera ma nisi vaega o fualaau faasaina. O lenei vaega o vailaau e matua lautele ma e aofia ai le silia ma le 70 igoa tau fefaatauaiga. O mea gaosi i sauniuniga e mafai ona fesuisuiai ma e faʻavasegaina e augatupulaga. O le vaega autū o mea nei: atorvastatin, rosurvastatin, simvastatin, lovastatin.

Faatasi ai ma aafiaga e ono tutupu mai le faaaogaina o fualaau faasaina o le vaega o le statin, o tulaga nei e iloga: o le faaletonu o le vaega o meaʻai, lea e mafai ona faamatalaina i le tulaga o le afaina, le mautu, leisa, ma le faaopoopoina, e mafai e tagata gasegase ona faitio i mea e momoe ai le moe, vevela, ma le tiga. O le faʻaalia o soʻo se itu o se mafuaaga e saili ai le fautuaga a lau fomaʻi. I le lumanaʻi, o le fetuunaiga o fualaau poʻo le sui o le vailaau faʻasaina ma se mea e sili atu ona talafeagai atonu e manaʻomia.

I le faʻaaogaina umi o fualaau o lenei vaega, o le mataʻituina pea o le gaioiga o gaʻo e manaʻomia. E tusa ai ma suʻesuʻega eseese, o le faʻaaoga pea o fuainumera e faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le Cholesterol o le faʻaititia o vailaau faʻasaina ei ai foʻi le tele o faʻasolega. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le fautuaina mo tagata o loʻo i ai se faʻalavelave matuia o le masani ai o gaioiga o gaʻo ma le le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau.

E mafai e tagata maʻi ona talanoa ma a latou fomaʻi oloa fou lea e leʻi leva ona oʻo mai i luga o le maketi. O lenei mea e mafai ai e oe ona filifili le fualaau sili ona aoga ma saogalemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻasaina e maua i le fluvastatin o loʻo i ai i le augatupulaga lata mai o fuainumera. O vailaʻau faʻaonapo nei o loʻo i ai se vaega itiiti o aʻafiaga o le itu ma o se aafiaga faʻafesoʻotaʻi vave. O se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga i le fale talavai e mafai foi ona fautuaina le tagata gasegase i fualaau fou ma lelei. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le tofiaina o vailaʻau e maualalo ai le cholesterol e naʻo le faʻatagaina e le fomaʻi aoga, i le amanaʻiaina o uiga patino o le tagata maʻi.

O tulafono e faʻamatalaina ma le faʻaeteete tele i tagata matutua. E mafua lenei mea ona o le faʻaaogaina o lea lava atorvastatin e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le tiga i totonu o le maso. E le gata i lea, o se numera tele o tagata gasegase o le matutua o le au matutua na latou taʻua le atuatuvale o le moe, o le atuatuvale o setete, ma le le atoatoa o le manaʻo.

Colestipol (Colestipol) mo togafitiga o le atherosclerosis

Pepa tatalaina, masini o gaioiga, vailaau, faʻamaoniga, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga o le colestipol e tutusa ma cholestyramine. Ole fua ole aso o le colestipol e 5-30 g I tui laʻititi ma laʻititi (e oo atu i le 16-20 g), e lua taimi i le aso e fai ai le vailaʻau, i ni gaʻo tetele 3 taimi. O se faaupuga o le hypocholesterolemic pronounina e foliga mai e tusa ma le masina talu ona amata togafitiga.

Faʻamatalaga hypercholesterolemia o se tuufaatasiga o tagata sailiili ma isi faʻamaʻi o le tino e mafai ona fai pe afai e le aoga se tasi o fualaau faasaina. O nisi taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le itu e faʻaaoga ai laʻititi maualalo o avega (8 g cholestyramine, 10 g o le colestipol).

Fibroic acid

O le vaega tele lona lua e aofia ai fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol toto mai le vaega o mea fibrotic. O lenei vaega o vailaʻau e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i fualaau o fuainumera. O se vaega o fualaau o le vaega o le fibroic acid o lo latou gafatia e vave faʻaitiitia le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins o le maualalo, faapea foi le faateleina o le numera o le lipoproteins maualuga o loʻo tauivi lelei ma le cholesterol leaga. O mea e maua mai i le fibroic acid e mafai ona fusifusia i le talo ma poloka le faʻasologa o le cholesterol e le tino o le tagata.

Ua tuʻuina atu e le au atinaʻe fuainumera e faʻaalia ai o le 30-aso o le faʻaaogaina o vailaau o le kulimi gaʻolalalo e maualalo ai le cholesterol atoa e 35-40%, triglycerides e 20%.

O le tele o fualaau faasaina e mafua mai i fatuga, o le mea lea, i le tulaga o le faalavelaveina o le masani ai o nei gaioiga, e le fautuaina le faaaogaina o mea fibrotic. O aʻafiaga e ono aʻafia ai pe a faʻaaogaina vailaʻau mai le vaega o mea fibroic acid e fesoʻotaʻi, muamua lava, ma le solia o le masaniga o le gaioiga o le gastrointestinal tract.

  • E pei lava o statino, lagona, faʻafiafiaga, ma le manaʻo manava e mafai. O nei mea uma e ono manaʻomia ai nisi faʻaopopo, togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga ai isi vaega o fualaau (faʻataʻitaʻiga, omeprazole, lea e puipuia ai le puipui o le intestinal).
  • E le gata i lea, o se aafiaga le lelei i le cardiovascular system ua maitauina - e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le thromboembolism.
  • Faʻaauau le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino: mumu o le paʻu, faʻaleleia, vevela.
  • I nisi tulaga, o faitioga na faitioina ai ulu o le ulu ma faʻaitiitia ai le libido.

Afai o loʻo tupu aʻe nisi o nei aʻafiaga, e fautuaina e tuʻuina atu e le tagata gasegase se taimi le tumau e ave le fualaau faasaina ma saili se fautuaga faafomaʻi.

Cholagogue ma vailaʻau

O le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma fualaau oona ei ai le mea e fai ai le choleretic o loʻo i ai se faʻaopoopoga lelei, i le faʻamautuina o triglycerides ma le lipoproteins maualalo. O le taʻiala o le faʻataʻitaʻiga o choleretic fualaau faasaina e faigofie: latou te fusia le cholesterol ma sili atu ona aveesea mai le tino. O sauniuniga o lenei vaega e lelei le faʻafefe. O aʻafiaga o aʻafiaga i nisi tulaga, ei ai faʻafitauli o le maʻi ma tiga i le manava.

E i ai vailaau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le cholesterol saʻo i le gastrointestinal tract. E aofia ai: Xenical, Orlistat, Ezetrol. O nei fualaau oona o le a avea ma fesoasoani taua i le tulaga o le tele o le cholesterol e ulu atu i le tino e ala i meaai. O aʻafiaga pe a faʻaaogaina nei vailaau e matua le fiafia: faʻaauau pea le uunaiga e faʻatoʻilaloina, lea eo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le tele o gaʻo, tiga i totonu o le manava, faʻafitauli o le maʻi. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega, o se taumafa lelei e manaʻomia ma le faʻamavaega atoa o le taumafaina o meaʻai gaʻo.

Metotia faaopoopo

O le faʻaaogaina o le lipoic acid ma capsules, e aofia ai omega-3, omega-6 ma omega-9, ma vailaʻau nei, o fualaau ia mo le tuʻuina atu o le cholesterol:

  • O loʻo faʻaaogaina foʻi capsules mataʻetaʻe mafiafia e avea o se togafitiga faaopoopo mo le hypercholesterolemia.
  • E taua tele foi fualaau faasaina e aofia ai le vaega o popo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o Tykveol e fesoasoani e faʻasaʻo le metabolism lipid ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi.
  • O tapenapenaga o togalaau, e aofia ai faʻasalaga o le paʻu, hawthorn, linden ma isi meaʻai, e mafai foi ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maualuga o le cholesterol.
  • O le faʻaaogaina o le lipoic acid e fesoasoani e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le cardiovascular system ma, ioe, faʻatautaia le maualuga o le cholesterol.

O sauniuniga e faʻavae i luga o lauʻau e itiiti lava aʻafiaga o aʻafiaga e ono tutupu, ma e sili atu ona faʻasaʻoina nai lo o fuainumera poʻo le fibroic acid. Ae ui i lea, o le lelei o elemene ma elemene o latou aafiaga i le maualuga o le cholesterol maualuga e sili atu ona itiiti ifo i le vailaau kemini o fibrates poo statins. O le mea lea, i le tulaga e manaʻomia le vave faʻaitiitia o le cholesterol, o le faʻaaogaina o kapaila elekene poʻo le suāuʻu iʻa e mafai ona avea o se faʻaoga i le togafitiga autu.

O le faʻaopopoina o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, lea e aofia ai vitamini B ma le acidic nicotinic, o loʻo faʻaaogaina lautele foi i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le faʻaaogāina o vailaʻau faʻapalapalaina e faʻaititia ai le cholesterol i le toto e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le metabolism lipid, ma o le kulimi ma le siama gaosia e faʻamaonia le maualuga o triglycerides.

O tapenapenaga mo le faʻaitiitia o le cholesterol vave vave ma lelei. I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga faafomaʻi ma fautuaga uma a le kamupanī, o le a faʻamalosia togafitiga fualaau faʻamalositino ma le itiiti ifo o aʻafiaga e ono tutupu. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol pe leai, o se filifiliga patino mo tagata maʻi taʻitasi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni o maualuga maualuga o le cholesterol e lamatia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular system, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i le stroke, fatu fatu ma atherosclerosis. Faʻaaloalo uiga i lou tino o le ki i se ola umi ma le manuia.

Aterol i lalo ifo o le cholesterol

Aterol (Aterol) mai cholesterol - o se vailaau e fesoasoani e aveese ai mea vevela, faʻamaʻi mai le tino. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e amata ona galue vave. Ua i ai i luga o le aso lona lua ua iloa ai le taunuuga. Ona o le mea moni o le a sao vave le cholesterol, o le mamafa e vave amata ona faʻaitiitia.

E leai ni tagata e le faʻalogo e uiga i le "leaga" cholesterol. E matautia aua e mafai ona teuina i luga o puipui o toto toto, faia o pusa cholesterol. O i latou, i le itu, e oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto. O le cholesterol leaga o le mafuaʻaga lea o thrombophlebitis, strokes, heart attacks. I le aveina o Aterol, o nei faafitauli e mafai ona alofia.

O le a le aoga o fualaau faasaina?

Aterol o se fualaau faasaina mo le tauina o cholesterol matautia. O le fualaau faasaina ua atiae mo le tele o tausaga. O le vailaau na pasia uma suʻesuʻega talafeagai ma ua faamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. O le faavae o le fualaau faasaina o mea tau fualaau faasaina.

O faʻafitauli o le maualuga o le cholesterol e tupu tele i alii. I totonu o le tino o fafine, o se hormone faapitoa ua gaosia e fesoasoani e faʻamamaina ai le faʻasalaga. O le mea lea, mo tagata, o Aterol o se faʻaolataga moni. Aemaise lava ina ua mavae le 40 tausaga. Ole tele o vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faʻaititia ai faʻamaoniga o le faamai, aua le afaina ai mafuaaga o le maualuga o le toto. Ae o le cholesterol plaques o se tasi lea o mafuaʻaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system ma sili atu le mamafa. Aterol e aʻafia ai le mafuaʻaga autu o pathoces - cholesterol ma faʻaumatia loa.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e le tusa ai ma le tala o le ave o le vailaʻau Aterol, o ia gaioiga e tupu i le tino:

  • o faailoga autu o le toto maualuga e mou atu - o le tino, o le ulu, lele i mata,
  • cholesterol e amata ona faʻamavae pe a uma le fua muamua,
  • totoina o toto ua toe faʻaleleia,
  • toto toto e sili atu ona malosi, malolosi,
  • ua faʻafouina le metabolism, e aofia ai le lipid,
  • o le faagasologa o le metabolism telefoni e faaleleia,
  • gaʻo ua gaʻo
  • toto ma le toto e faʻamamaina (e leai se manaʻoga e faia se faʻataʻitaʻiga o le plasmapheresis taugata).

E le gata i lea, o le natura masani e mafai ai ona faʻaaoga e toetoe o tagata uma. O faatonuga mo le faʻaaogaina e fai mai ai e leai se faʻailoga, sei vagana ai le le faʻamaonia. O le isi avanoa e mafai ona e faʻatau e aunoa ma se faʻasologa. O fomaʻi fautuaina le tagofia o fualaau mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

O a faailoga e taʻu mai ai e manaʻomia e le tagata ona faʻatau se vailaʻau mo le toto maualuga:

  • vavao
  • vaivai, televave o le fatu,
  • soona inu tele, aemaise i le po,
  • mumu i foliga
  • oso i totonu o malumalu,
  • lagona masani o le le fiafia
  • popolega
  • mafaufau le mafaufau
  • faaitiitia galuega
  • lago i luma o ou mata
  • fulafula o laumata i le taeao,
  • numera o vae
  • nopolesi o lanu samasama i lalo o le paʻu,
  • tiga ma vaivaiga i vae i le taimi o faamalositino.

O le fualaau faasaina ua fautuaina e le gata i le tulaga o faailoga ua taua i luga, ae faapea foi pe afai o loo lamatia tagata:

  • Faʻasologa o aso uma.
  • Fuʻa.
  • Alu
  • Taumafa le lelei.

  • Totogi mamafa.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Soifuaga masani.
  • Faaaoga umi o fualaau (immunosuppressants, hormones).

Itū faʻatasi

Aterol e aofia ai vaega e pei o le Jerusalem artichoke extra, probioiotics, fibergam filogam:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Ierusalema outichoke extract. Faʻafetai i le tele o vaega e fausia ai le artichoke a Ierusalema, o le tino o loʻo i ai sona aafiaga lelei. Inulin e aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vaega e aveesea mea oona mai le tino, e aofia ai le cholesterol. O le atisina o atisiliko a Ierusalema e sili atu ona faʻasaina ai le tele o siama ma faʻamaʻi. E galue o se mea e faaosofia ai le toto. E i ai mea e puipuia ai le ita.
  • Le faʻalavelave o mea faʻapitoa. O nei vaega e fesoasoani e faʻaleleia ai mea puipuia. Aveese elemene leaga, faaleagaina mea o mea leaga. Latou te faamamaina le toto mai le cholesterol, lymph mai mea oona. Tuʻu atu i le faʻavaveina o le gaʻo. Faʻavasega le microflora o le gastrointestinal tract, puipuia faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol ma le suka.

  • Acacia fiber. E manaʻomia mo le saʻo lelei o le gaioiga o le fatu, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, ma le faʻasaʻoina o le vascular tone (malologa o puipui) i le tulaga o le maualuga o le toto. Latou te faʻavaveina le faʻaumatiaina o faʻamaʻi pipisi ma isi microorganisms. E i ai o latou aafiaga lelei i le ate, e faʻaleleia ai lipid metabolism.

I le faʻalavelave, o vailaʻau o loʻo aofia i le tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻatoagaina o le gaosiga o gaʻo, poloka o le gaosiga o faʻamaʻi pipisi, siama. Taofi le faagasologa o le pala. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le tuufaatasiga o hormones e faaleleia, o le gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract) ua faatelevaveina, o mea matautia ua tuufaatasia ua talepe i lalo ma ua leai.

Aterol o se fualaau faasaina lea e faʻamalosia ai le faiga saʻo o le gataifale, e faasaga i le talaaga o le toe faʻaleleia o microflora aoga.

Ina ia faʻamaonia le lelei o le fualaau faasaina, e mafai ona e asiasi i le fonotaga ma faitau iloiloga. O a mea e faʻailoga ai, e mafai ona e fesili i lau fomaʻi. Ae o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faʻamatalaga e leai ni faʻasalaga. E leai ni aʻafiaga itu. E leai se vaisu e tusa lava pe a maeʻa le faʻaaogaina.

E mafai moni ona aveesea le mamafa?

Aterol o se fualaau faasaina lea e fesoasoani e le gata i le maualuga maualuga. Faatasi ai, e mafai ona e le maua le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai mafuaaga e lua - o le le paleni o meaai ma nisi o maʻi (e masani lava ona fesootaʻi ma le solia o taualumaga ole endocrin). I lenei tulaga, e le lava le taimi e maua ai le tele o enzymes e gaosia ai toxins. O se taunuuga, latou te nonofo i totonu o le tino ma ola lelei i luga o le togalaau oona, i le toto ma le lymph. O le mucosa o le intestinal "ua pipisi" ma toxins ma le slag ua avea ma mafuaʻaga o le gaʻo i le tino. O se taunuuga, e amata ona gaʻo le tagata.

A maeʻa ona suʻesuʻeina le tuufaatasiga o Aterol, e le faigata ona mateina pe a maeʻa le puleaina, o le faʻamalosiga ogaoga o le tino e amata e le gata mai cholesterol, ae mai le toxins foi i luga o le mucosa o le intestinal. I le faʻaopoopoga, o le galuega o le ate e faʻapitoa.

O aʻafiaga tuʻufaʻatasiga o vaega o le vailaau faʻamalosi e galue ai le tino i se auala fou, e pei o le mata. O le mamafa e faʻaitiitia vave, ae e le afaina ma faʻalavelave ai le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faamasani i le faʻamatalaga puupuu. O vailaʻau faʻasaina ua faʻamaʻi muamua i le vai. O le muamua masini e 5 kalama i le aso. O 1-2 masina uma e faʻatuputeleina i le maualuga o le gaosiga talafeagai - 30 kalama.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaaoga isi fualaau oona, i le va o tui, e tatau ona matauina se vaitau o 1-4 itula. E mafua lenei mea i le mea moni o le cholestipol e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o isi fualaau.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi i le taimi o laʻitiiti ma aʻo maitaga. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina mo le le faapalepale ma le steatorrhea, lea e iloa ai le maualuga o meaʻai i feces.

I le tulaga o le solia o le faʻatulagaga o fuataga, o aʻafiaga e mulimuli mai e tupu:

  • afaina o le paʻu
  • solia o le nofoa (flatulence ma manava manava),
  • leai ni vitamini o vaega K, E, D ma A,
  • taoto ma vili
  • urticaria.

O le tau o le cholestipol i totonu o le Russian Federation e amata mai i le 300 i le 350 rubles, e fuafua i le itulagi ma le faiga o le tau o fale talavai.

Manatua! E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faʻapipiʻi le cholestipol ma fualaau o loʻo i ai numera.

Fegalegaleaiga ma faatonuga faapitoa

O le mauaina o le Cholestipol faatasi ma isi vailaau e aofia ai le tele o nuances. A faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau e faʻavae i luga o numera, e tatau ona faʻalogo faapitoa i le soifua manuia o le maʻi. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o aʻafiaga i luga e faʻapupula.

Pe a tuʻufaʻatasia ma le Colestipol i le va o atopaʻu, e vaʻaia le va o le itiiti ifo ma le 1 le itula. A le o lena, o le a le leaga le faʻaaogaina o vaega galue.

O le fofo ua maeʻa e tatau ona faʻaumatia vave pe a uma sauniuniga. Teuina o le fualaau faasaina e naʻo le pepa tapuni. O le vevela e faʻamaonia ai le faasaoina o mea gaosi e le silia le 25 ° C. O le afifiina e tatau ona aluese mai le la ma le susu.

O fualaau faasaina, o se vaega o se togafitiga atoatoa, ei ai lona aafiaga sili i le atherosclerosis.

I le tulaga o aʻafiaga o le itu poʻo le le lelei o le fualaau faasaina, ua filifilia se analog. O kamupani vailaau e gaosia ai fualaau faasaina e eseese i le tau, tuufaatasiga ma le mataupu faavae o le aafia i le tino.

O se tasi o mea e sili ona latalata ile faatinoga o Cholestid. O lona tau amata i le 200 rubles i le pusa. Aʻo leʻi faʻaaogaina le cholestide, o faatonuga mo le faʻaaogaina e tatau ona suʻesuʻeina, talu ai o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina.

E leai se eseesega taua i le va o ia ma Cholestipol. O le mea lea, o le fualaau faasaina o se mea tutusa, tutusa lelei i se tau.

Faʻalogologo analogues

I fualaau o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa o le hypolipidemic, ae faʻaopoopo i le eseesega, aofia ai mea nei:

  • Roxer (rosuvastine) - 435 rubles,
  • Cholestenorm (bezafibrat) - 669 rubles,
  • Faʻataʻi (falala) - 946 rupu,
  • Nofibal (palotabrate) - 750 rubles,
  • Lipanor (ciprofibrate) - 140 rubles.

O vailaau taʻitasi e lisiina, pe a faʻaaogaina le talafeagai, faʻaalia foliga o aʻafiaga i itu. O nisi oi latou e iai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o tagata. O le mea lea, o le filifilia o se analog e faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

A filifilia se vailaʻau, e sau mai le siama o le faʻamaʻi, o le ogaoga o faʻamaʻi ma uiga taʻitasi o le tino.

O le Cholestipol ua faʻamaonia mo le taliaina pe a maeʻa se suʻega lautele. O faʻamatalaga e faʻaalia ai le aoga maualuga o le vailaau faʻasaina, i le noatia ma le fai fuafua i suʻega ma fomaʻi fautuaga. Meaʻai, o lona uiga o le teenaina o mea taumafa maualuga i le cholesterol, e televave ai le faagasologa o le faamalologa.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

O a mea e faʻaaoga ei latou oe faʻaaogaina e tusi ai le fualaau faasaina.

Elena Anatolyevna, 37 tausaga, Moscow

Po o le a lava le mea sa ou asiasi i ai, na o le na o ni iloiloga lelei e uiga i le fualaau faasaina. O le tau o se vailaau mo le maualuga o le toto maualuga e taugofie, ma o le tuufaatasiga ua faamalieina atoatoa aʻu. Sa ou filifili e faataitai le fualaau faasaina. O le mea moni, o le mamafa o le mamafa na mafai ona iloa i le aso lona tolu. Sa amata ona ia lagona le lelei, lele i luma o ona mata na mou atu. Na faia e le gaosiga se meafaigaluega sili ona lelei ma faafetai atu mo lena mea.

Alexander Stepanovich, 56 tausaga, Chita

Na fautuaina aʻu e lenei fomai i laʻu fomaʻi. Na maua e laʻu tama se faʻasalalauga lea tatou te faitau ai e le gata i faatonuga mo le faʻaaogaina, ae faʻapea foʻi ma iloiloga o tagata. E ui lava ou te le masalosalo e uiga i meafaigaluega i luga o le Initaneti, ae sa finau loʻu atalii ia ou taumafai capsules. Ou te fiafia lava i le meafaigaluega. Ou te manaʻo e toe faʻatonu. Ua ou lagona le sili atu ona lelei.

Julia, 43 tausaga, Moscow

Sa ou mulimuli i le fuainumera, ae i tausaga talu ai ua atili ai ona faigata ona fai lenei mea. E le gata i lea, o meaʻai e mafai ona afaina ai le tino. O le galuega autu pe a aveesea le mamafa o le faamamaina lea o le manava, toto ma le lymph. Sa ou talanoa i se tagata fai meaʻai. Sa ia suesue i faatonuga mo le faaaogaina, o le tuufaatasiga o le fualaau faasaina ma fautuaina mai ia te aʻu.

Naʻo le mea na tupu, na ou alu i le fonotaga, faitau i iloiloga ma filifili loa e faʻatonu. O le taunuuga e matua faamalieina lava. I le 2 vaiaso na leiloa 7 kilokalama! Ou te fautuaina tagata uma e mananao e aveesea le mamafa.

Anna Vasilievna, 58 tausaga, St. Petersburg

O maʻua ma loʻu toʻalua o ni tagata fiafia i fagakeke ma pusa fale. I o tatou tausaga, o meaai falai ua matua leaga lava. Ae e le mafai ona tatou faafitia i tatou lava le fiafiaga o le fiafia i se meaʻai suamalie. Na faʻafuaseʻi ona ou iloa faamatalaga i luga o Atherol i luga o nisi saite. O le tuufaatasiga o se mea moni, e leai se faʻailoga, ma sili atu ona taua, e talia le tau. Matou te fiafia lava i le mea faigaluega. Matou te lagona le 10 tausaga le matua.

Sergey Valerievich, 59 tausaga, cardiologist o le vaega sili ona maualuga

O le fofo e aoga tele mo faafitauli ma le maualuga. O mea gaioiolosi e vave ona faʻaaogaina pusa cholesterol, aveese toxins. Ma o lenei mea ua faamaonia e le gata i suesuega na ou masani ai, ae faapea foi i loʻu aafiaga. Aʻo ave le kapoti, e sili atu ona lelei lagona o aʻu gasegase, o le a le faʻalavelave ai uiga o le toto maualuga. O aʻu, i le avea ai o se fomaʻi o le vasega maualuga, fautuaina le fualaau faasaina i tagata uma! Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E le fautuaina e ave capsules pe afai ei ai se tali atu i se tasi o vaega. I isi tulaga, o le fualaau faasaina e matua saogalemu ma e le afaina.

Tuua Lau Faamatalaga