Recipes mo togafitiga faʻaleaganuʻu mai suauu mo le faamamaina o toto toto mai pusa cholesterol

O le faʻamamaina o le tino ma vascular system o se mea taua lea e tatau ona faia e tagata uma e faʻaumatia ai le faʻamaʻi poʻo le puipuia. O le faamamaina o ipu i le suavai e tusa ai ma le Neumyvakin o se tasi lea o metotia aupito sili ona lelei e faatumauina ai le fatu fatu i le galuega. O le soda e lelei atoatoa ona aʻafia ma le galuega o le aveesea o toxins ma toxins mai le tino, alkaliina se siosiomaga faʻamaʻalo, faaopoopo le malosi ma le malosi.

O ai e manaʻomia le faamamaina o Neumyvakin?

Neumyvakin Ivan Pavlovich - o se tasi o fomaʻi lauiloa e aofia i isi vailaʻau. Na ia tusia le tele o tusi na fesoasoani i le faitau afe o tagata e aveesea faʻamaʻi ma faʻaleleia le lelei o le olaga. Neumyvakin sa galue mo le silia ma le 40 tausaga. O le saienitisi ei ai sona faailoga faafomai, o le faamamaina o le fale e tusa ai ma le Neumyvakin e maua ai tali lelei i tagata maʻi.

E talitonu Ivan Pavlovich o le suauu e tatau ona faʻaaogāina i ni mea tetele nai lo mea uma e fai e le tagata, aua e fesoasoani i le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi, faʻalauteleina le tino, faʻaʻumiʻumi le ola ma faʻaleleia le soifua manuia lautele.

Soda (saienitisi, sodium bicarbonate) e tele mea aoga. O lenei meafaigaluega e faʻaaoga i le tele o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, e faʻamama ai totoga ma togafitia le tele o pathologies. O le suamalie e manuia lelei le siosiomaga o le manava, e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalolo ma faʻafefe ai le manava. E faʻaaogaina foi mo mu, i le avea ai o se sui soʻo. E le gata i lea, o le togafitiga o malulu e tusa ai ma le Neumyvakin ma le sodium bicarbonate e maua ai ni iloiloga lelei mai fomaʻi ma tagata gasegase.

Lisi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vaifofo suamalie:

  1. vailaau faʻaleagaina, maualuga o le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  2. sili atu le mamafa o le tino
  3. oona o soʻo se mea e faʻaaoga,
  4. faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  5. gasegase ma gasegase,
  6. solia le paleni masima i le tino,
  7. neoplasms oncology,
  8. maʻi o le cerebrovascular
  9. maualuga le toto maualuga
  10. maʻisuka malosi
  11. fatu fatu
  12. toxicosis o fafine maʻitaga,
  13. ololota.

O le lisi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le solution a Neumyvakin na faʻamoemoeina ma faʻalauteleina e ia lava.

Mea aoga o le suamalie

O le susu e tele ona uiga lelei, o le mea muamua lava o se togafitiga faʻapitoa ma le anti-allergen, lea e fesoasoani tele i le angina ma isi faʻamaʻi pipisi. Pe a faʻaalia i le tino, o le sodium bicarbonate e mafua ai se tali alkaline, lea e aʻafia ai le tulaga.

O le faʻamamaina faʻaleagaina i le soda o se auala aoga ma sili ona faigofie lea e faigofie ona faʻaaoga e oe. O vaifofo o le suauu na te tauivi lelei i le tele o osofaiga o le manumalo, faatulaga le faapaleni o le acid - faavae.

Neumyvakin le fufuluina o ipu e aoga ma fesoasoani i mataupu nei:

  1. aveese le tele o vai mai le tino, ma faʻaitiitia ai le faʻaleleia,
  2. faateleina le galuega puipuia o le puipuiga o le tino,
  3. toso ma vailaʻau oona ua aveesea mai le faʻasalaga,
  4. siama le toto
  5. o le le mautonu ma le popole e aluese
  6. faateleina le malosi e faʻafefe ai le okesene e le tino,
  7. o mamanu uma o le tino ua faamamaina, e aofia ai le ate,
  8. o le toto cholesterol ma le cholesterol
  9. lagona ma le mafaia ona galue malosi.

E le gata i lea, o le faamamaina o vaʻa ma le soda e tusa ai ma le Neumyvakin, o le puipuia lea o le kanesa, malulu.

Faamamaina o le masini

Neumyvakin Ivan Pavlovich e mafaufau i le soda, lea o loo i totonu o fale uma, o se fofo matagofie ma le lautele, talafeagai mo le faamamaina o le tino ma togafitiga o faamaʻi eseese. O le talitonuga atoa o le faamaloloina e tusa ai ma le Neumyvakin e faalagolago i le manatu o le alkaliina o le tino, e aafia ai le siosiomaga oona, lea e faateleina ai le tino pe a faʻaalia i tulaga le lelei. O le siʻosiʻomaga o le siosiomaga faʻamalosi i le tino e mafai ona afaina ai ana galuega ma okeni, o se mea taua i le gagana faafomaʻi e taua o le "acidosis".

O le faʻamamaina o le toto ma le tino ma se vaifofo o le sodium bicarbonate e le gata ina mafai ona puipuia, ae o se togafitiga atoa mo le tele o faʻamaʻi.

Ae e te leʻi faʻaaogaina le metotia o le inu o le susu, e tatau ona e faia se suʻega ma aʻoaʻo nisi tulafono:

  • soda e mafai ona faʻagogo ma faʻamamaina i le vai, e mafai ona e saunia se vaifofo ma inu i le tele o taimi,
  • e taua le matauina ole taimi ole auala faʻamamaina,
  • o le fua o le bicarbonate i le aso e filifilia taitoatasi, ae e le mafai ona itiiti ifo ma le tasi le sipuni.

Afai e gasegase le tino ma lelei lelei foliga, ona tatau lea ona faasolosolo malie ona faateleina le fualaau. O le maualuga o taumafa o le suasusu i le aso e mafai ona tolu teaseti. Faatasi ai ma le suamalie, o isi metotia o le faʻamamāina o le tino e mafai ona faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi se teema, meaʻai.

Auala e ave ai se vaifofo

E tatau ona tuʻuina atu i le soda masani, e faʻafefea lelei le galuega o le faʻamamāina o le tino o toxins, otaota, cholesterol ma mea oona. O ipu suauu e mafai ona faʻamamaina i le fale, e aunoa ma le tele o faigata, e taua le mulimuli i fautuaga a Neumyvakin. O le fua mo le faamamaina e matua faigofie lava:

  1. e mafai ona faʻamalu le soda i vai mamā uma ma susu. Mo le tasi sipuniti o soda, 2 ipu o le vai e manaʻomia,
  2. o le fofo e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso,
  3. amata i le afa o le sipuni i le 200 ml o le vai (poʻo le susu),
  4. i aso uma e mafai ona faʻaleleia le fualaau, latalata i le afa o le sipuniti, sosoo ai ma le atoa, ma isi,
  5. e le mafai ona tuʻufaʻatasia le ave o le vaifofo i meaai, e sili atu le inu i se manava gaogao po o ni nai itula talu ona 'ai.

O le fofo e fesoasoani i le faamamaina o vaʻa toto, ei ai sona aafiaga lelei i le tuufaatasiga o le toto, ma faʻamalolo le tele o faʻamaʻi o le tino. O lea faʻamalologa puipuia o le a fesoasoani i le puipuia o fasipolo, faʻamaʻi o Alzheimer, atherosclerosis vascular vascular. O le kulimi e aveesea le masima sili atu mai le tino, e puipuia ai le tupu mai o le fuafuaina i fatugaʻo. O se vaifofo o le sodium bicarbonate e tatau ona faʻaopoopoina i vevela faʻamamaina faʻatasi, e mafai lava ona e faʻaaogā vai e aveese ai toxins mai le paʻu.

O le faʻamamaina e tatau ona tumau a itiiti mai o le tasi le masina ma le faʻaaogaina o tupe i aso taitasi. I le tele lava e mafai ai, e mafai ona e inuina se tali vai 3 taimi i le aso.

Contraindications

E taua tele le mulimuli i faʻatonuga uma, faʻasologa ma taimi o le tagofia o fualaau faasaina, talu ai afai e faʻaoga sese le fofo, e mafai ona tutupu aʻafiaga, e pei o le:

  1. taoto ma vili
  2. malulu maʻi
  3. ulu matua
  4. vavao
  5. vaivaiga i le tino
  6. leai se malosi
  7. faʻateleina le sosolo.

Afai o nisi tulaga le toʻa e foliga mai i le afa itula pe a maeʻa le fofo, ona e taumafai lea e faʻaitiitia le fua o le paʻu. I mataupu e aʻafia ai aʻafiaga faʻatasi ma se taimi uumi e ave ai le paʻu - e sili atu le lafoaʻiina o se auala talitutusa, mo se isi.

Faʻamatalaga i le suʻeina o vaiinu:

  1. maʻitaga ma lactation,
  2. togafitiga o ulugalii o le vaega o meaʻai,
  3. hepatitis o ituaiga eseese,
  4. maʻisuka
  5. togafitiga o le vevela.

Aʻo leʻi amataina le faʻamamaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, saili pe faʻapefea ona togafitia le soifua maloloina i le taimi nei, ina ia faʻateʻa ai faʻamaʻi. O tamaitai o loʻo i le fuafuaga fuafuaina o se tamaititi e tatau ona faia se suʻega o le maʻitaga aʻo leʻi amata ona mama.

Fomaʻi fomaʻi e toʻafilemu e uiga i nei ituaiga o faʻamamaina, o le mea autu o le faʻaalia lelei o mea uma ma mulimuli i fautuaga.

O aoga aoga o le sodium

O le toʻatele o tagata e faʻaaoga le sodium bicarbonate e faʻaitiitia ai le suka o le hydrochloric i totonu o le tino. E fesoasoani lenei mea e faʻaumatia ai le manava ma le tele o faigata o le maʻi o le manava. E taua foi le taua mo le soifua maloloina o toto toto ma fausaga. Aʻo laʻititi, o loʻo iai le siosiomaga faʻapitoa i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le matua, o lona acidification e tupu. O le taunuuga o le le lelei.

I le tino, o le sodium bicarbonate e amata ona vevela le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i le gaoioi malosi o le toto mumu toto, lea e malepe ai lalo o le cholesterol ma toto i luga o puipui o le toto.

"O otaota leaga" e mafua ai le tele o maʻi eseese. O mea faʻapitoa o le oloa e fesoasoani e faʻamalolo ai le maualuga o le maualuga o le toto ma le arrhythmia.

O le mataupu faavae o le faamamaina o suauu o le tafe toto e faavae i le aoga aoga o le sodium bicarbonate e suia ai le toto. I se tagata soifua maloloina, o le pH e itiiti ifo i le 7.5 iunite. Faatasi ai ma le fesoasoani o le inu o le susu, ua faʻamamāina le tino o le tagata e le gata i faʻatalaʻau cholesterol, ae faʻapea foi i helminths ma salts of metals mamafa.

Faʻailoga mo le faʻamamaina o taualumaga

Le lelei le taumafa, ituaiga olaga, ulaula, ava malosi ma le faʻaleagaina o le siosiomaga e taʻitaʻia ai se suiga i le vailaʻau vailaʻau o le toto. O se taunuuga o lenei faagasologa, ua amata ona faaputuputu poloka i luga o puipui o toto toto, lea e tau atu ai i le vavalalata o latou lapopoa, ma o nisi taimi i lo latou poloka atoa.

O aʻafiaga o le "palapala palapala" o le gasegase tumau o le vaivai ma le faʻalauteleina o le faʻaleagaina. I nisi tulaga, o le mafaufau o se tagata atonu o le a faigata.

O le manaʻomia mo le faʻamamaina o le toto ma le tino ma le soda e mafai ona fuafuaina e faʻaaoga ai pepa faʻasalalau. Ina ia faia lenei mea, i le taeao pe a maeʻa, ona fuaina lea o le pH o le lau. E fautuaina le faia o le vasega pe afai o lenei faailoga e sili atu i le 7.5 iunite.

O le tafe toto "palapala" e mafua ai:

  1. Atherosclerosis (e faʻaalia i le lafoina o pusa o le cholesterol i puipui o le toto toto).
  2. Faʻalavelave faʻapitoa (faʻaputuina o toto toto o le fatu).
  3. O le maualuga o le maualuga (toto maualuga).
  4. Lasaia (o le sapalaiina o le faiʻai ua totoina le toto).
  5. O faʻamaʻi o gataifale (o loʻo i ai le tiga i musele o le auvae po o tamai povi).

O nei maʻi e taʻitaʻia ai se tagata i le le atoatoa ma le vave maliu. O le suauu e lelei ona faʻatinoina le matafaioi o le faʻamamaina o le toto. Na te aveeseina pusa o le cholesterol, masima masima mai o latou puipui ma fufulu fatuga o maa.

O ipu mama o se mea e manaʻomia mo le faʻamautinoa o le soifua maloloina o le loto. Latou te faia le faʻatulagaga e tusa ai ma fuafuaga eseese, e tatau ona latou malilie uma i le fomaʻi.

2 tusi talavai faafomai e faavae i luga

I le suʻesuʻeina o mea aoga o le suauu, sa matauina e saienitisi o tagata o nonofo i nofoaga o moega gasegase e tele lava ina ono maua i le kanesa. Latou te maualalo ni faʻafitauli o le fatu ma le tafe toto. I le tino, o le sodium bicarbonate e mafua ai faiga o meaola oona e aafia ai le soifua maloloina. O sauniuniga faafomaʻi ua saunia i luga o le faavae o le suauu e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le malosi o le tino i totonu o le tino ma le vevela o le toto.

1. Neumyvakin Method

O le auala o le faʻamamaina o toto toto e le Neumyvakin auala e masani ona iloa i totonu o tagata ma faʻaaogaina e le toʻatele o tagata. O le aoga o le auala na tofotofoina ma faamauina i le faagasologa o suesuega faasaienisi.

O le autu o le metotia o le faʻaaogaina lea o le susu i le aso i le susu. Latou te inu i le afa itula ao leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi. I le 200 ml o le susu mafanafana faaopoopo le 1/4 teaspoon o le susu. A maeʻa aso e 3 o le fufuluina, ona faia lea o se malologa mo le taimi lava e tasi. Ona faʻaauau pea lea togafitiga e tusa ai ma le polokalame lava e tasi.

I laʻasaga taʻitasi taʻitasi o le faʻamamaina, o le maualuga o le inuina o le inu eleʻele e faateleina:

  • Vaega 2 - 1/3 tsp
  • Vaega 3 - 1/2 tsp,
  • Vaega 4 - 2/3 tsp
  • Vaega 5 - 1 tsp

I le taimi lona lima, e maeʻa le tapenaina. O nisi tagata latou te inu susu i le suasusu io latou olaga atoa. Faatasi ai ma lenei auala, e tatau ona e inuina le susu susu po o le vai e le silia le 1 taimi i le vaiaso. O le fua o le sodium bicarbonate mo 200 ml o le vai e 1/2 tsp. E fesoasoani lenei mea e le gata ina faʻamamāina e le aunoa le puipui o maʻa, ae faʻapena foi ona vevela le toto.

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i lenei vitio:

2. Faaopoopoga o le Lemon

O le faʻamalosiga o loʻo saunia i le faavae o le sua o le tipolo. O ia lava, o le sua o le tipolo e faʻamamaina ai toto toto o pusa cholesterol, ma fasiotia ai foi i le tino. E talitonuina o lemoni ma le soda o se auala aoga e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.

O lenei meafaigaluega e faʻaleleia ai le vailaʻau o le toto.fufulu mama mai le cholesterol leaga. E taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, e faʻaitiitia ai le toto ma le aʻafiaga o faʻamaʻi tuga, ma faʻateʻa ai foi toto toto ma faʻaogaina ai.

  1. O se vailaʻau faʻasaina ua saunia mai le 200 ml o le vai mafanafana, 1 teaspoon o le sodium bicarbonate ma le sua o le suamalie mai le afa o lemoni.
  2. O nei mea uma ua maeʻa fefiloi.
  3. O lea ituaiga o paluga oona e saunia vave aʻo lei faʻaaogaina.

O le faʻamamaina e lua vaiasope a maeʻa ona faia lea o se taofi mo le taimi tutusa.

O le faʻamalolo e faʻamalieina ai le tino o le tagata ma le malosi, faʻamalosia ai le puipuiga, ma fesoasoani e aveesea le mamafa. O le faʻamamaina o le faʻailogaina lea o le paleni-faavae. O le faateleina o le malosi o le tino i le tino e fesoasoani i le atinaʻeina o ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi. O le faʻamamaina o le tino i le susu e faʻamama ai lenei faafitauli.

O le taliaina o soda ma lemoni e faaosofia ai le faʻaaogaina o le faʻaogaina o meaai, fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, faʻamavaeina o maʻa i totonu o fatugaʻo ma le ate.

Fautuaga lautele

O se faʻamatalaga ina ia faʻamamaʻa ai le toto e le gata o le faaputuputu o le cholesterol i luga o puipui o toto, ae o se faʻalavelave masani. O le ulu o le ulu, faʻaitiitia le faʻatinoga, ma se faʻafitauli lautele o le soifua maloloina o mafuaaga ia e tatau ai i se tagata ona mafaufau loloto i le soifua maloloina.

A o lei amataina se togafitiga, e lua mea e tatau ona faia:

  1. Filifili se fuafuaga ma metotia o le faamamaina ma lau fomaʻi.
  2. Fai se faʻamalosi tino faʻapitoa e faʻaaoga ai meaai faapitoa.

I le faagasologa o togafitiga, o meaʻai gaʻo e matua vavae ese mai le taumafataga. O se fuainumera tele o fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻaaogaina mo vaʻa ua faʻaofiina i le lisi. I le vaitaimi o le faʻamamaina, o le tele o le inu e faʻaititia ai le tele. O le aofaʻi o le vai faʻaalu e tatau ona le itiiti ifo i le 2.0-2.5 lita i le aso. E tāua tele i lenei vaitau le faʻateleina o le faʻalavelave faaletino i le tino o le tagata. O lenei mea e faʻavavevaveina ai le faʻaalia o faʻalavelave faʻapitoa i le tino.

Ma siaki le faʻamatalaga:

Faaiuga

O le sodium bicarbonate e tutusa lona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. E ui lava i lea, o le faʻamamaina e aunoa ma le faʻatalanoaina o lau fomaʻi e sili ona matautia O le faagasologa e tatau ona mataʻituina e tagata tomai faapitoa. I sina mea itiiti lava, ua faalavelaveina se tagata.

Togafitiga o felafolafoaiga o le fatu e tusa ai ma le Neumyvakin

  • 1 O ai le Polofesa Neumyvakin?
  • 2 O le natura o le auala o togafitiga o le arthhythmia e tusa ai ma le Neumyvakin
    • 2.1 Auala e togafitia ai le arrhythmia ma le hydrogen peroxide ma le soda

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

O maʻi o galuega a le cardiovascular e sili ona taatele i faʻamaʻi uma a tagata. Arrhythmia i foliga lapopoa ma le masani ona togafitia i vailaʻau faʻasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O se auala aoga o se metotia o le togafitia o le arrhythmia e tusa ai ma le Neumyvakin, e faavae i luga o le faaaogaina o suauu ma le hydrogen peroxyide i le togafitiga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O ai le Polofesa Neumyvakin?

Polofesa Neumyvakin Ivan Pavlovich - Faʻaaloalogia le fomaʻi o fomai. Na fanau mai i le Kyrgyz Autonomous Soviet Socialist Republic i le 1928I luga o lana tala o le tele o tusi tusia ma galue i le falemaʻi faafomai. Talu mai le 1990, o loʻo faʻamalosia e le lōia togafitiga faʻalapotopotoga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata. I lalo o lana taitaiga, o le togafitiga ma le nofoaga e puipuia ai, o loo i Rusia, le nuu o Borovitsa i le itu o Kirov. O tagata gasegase e toe faʻaleleia ma togafitiga i totonu naʻo luga o le faavae o tapenaga masani ma faiga masani i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le autu o le auala o togafitiga o le arrhythmia e tusa ai ma le Neumyvakin

O le togafitiga o fomaʻi o le fatu e tusa ai ma le metotia a Dr. Neumyvakin e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea masani - soda ma hydrogen peroxide. O nei tupe, e tatau ai i le olaga i aso faisoo, ona i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino i taimi o faʻalavelave faʻaleagaina o le cardiovascular. Aveina o suauu ma peroxide i totonu, oe mafai, e tusa ai ma le Neumyvakin, faʻateʻa ese le tele o maʻi, e aofia ai le puipuia o le fatu, le taʻavale ma le kanesa.

O le soda e toe faʻafoisia ai le paleni o le acid-base, o le soliga o lea mea e mafua ai maʻi eseese, e aofia ai faʻamaoniga o le faʻamalosia o le inrial, lea e sili ona matautia mo tagata. Afai e inu vai inu (o se sipunipuni kuata e faʻamamaina i se ipu vai) i aso uma ao lei 'ai, e mafai ona galo e oe e uiga i maʻi fatu. I le aluga o taimi, e mafai ona faateleina le suauu, ae e le fautuaina e ave le sili atu ma le tasi le sipuni tele o le soda eletise i le taimi.

O le hydrogen peroxide ua mamanuina e faʻamalosia ai le tino o le tagata ma le okesene. O le mafuaʻaga o le malaise e masani lava o le matelaina o le okesene o meaʻoʻo, o le a faʻavaivaia totoga o le tino, ma o le tino o le tagata e tali atu i ia faʻafitauli o le maʻi. Ona o le tulaga o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga, ua finau ai Dr. Neumyvakin e taua tele le saturate o sela ei ai le okesene malosi. O le a fesoasoani le Peroxide iinei.

Toe foʻi i le laulau o mea

Auala e togafitia ai le arrhythmia ma le hydrogen peroxide ma le suamalie

O le hydrogen peroxyide, e mulimuli i fautuaga, e faʻamaonia le fua o le fatu.

E ono mafai ona faʻasaina le toto, faʻaleleia le toto, ma faʻasaʻo vasospasm i le faʻaaogaina o perosi e pei ona taua i lalo:

  1. Vaevae le 5 pata o le 3% vaifofo i totonu o se ipu vai.
  2. Inu le paluga i le taeao, ia le itiiti ifo ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. O le faʻatagaina lona lua e faia i ni nai itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.
  4. O le umi o togafitiga e le gata, e mafai ona tumau mai le tele o vaiaso i ni nai masina.

O le suamalie o se mea sili ona leaga e ala i le natura, o le tagofia o fualaau faasaina i luga o le manava atoa o le a mafua ai le gaosiga o le kesi, faʻaogaina masani, fusi. O le mea lea, e faʻatagaina le ave o vailaau i luga o se manava gaogao. E mafai ona e suia le vai i susu susu. O le aoga o le togafitiga o arrhythmias ma le soda e faalagolago i le saunia saʻo o le fofo i le vai. E le tatau ona vevela tele pe malulu le vai, o le vevela sili ona lelei e 50 tikeri. E tatau ona amata togafitiga, faasolosolo malie le masani i le tino e suʻe suavai, mai laʻititi pito i lalo, mulimuli ane faʻateleina i le maualuga e mafai - 1 tbsp. l i le aso.

O le umi o togafitiga o le arrhythmia e tusa ai ma le faiga a Polofesa Neumyvakin, e tusa ai ma iloiloga, e mafai ona ola umi. Ae peitai, mo le sili ona lelei, e fautuaina e le au fai meaʻai le inu o le suavai ma le hydrogen peroxide i lenei auala i vasega ma le faalavelaveina o ni masina, tuuina atu i le tino se malologa. E taua le iloilo lelei o lou tulaga.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e ala i le auala a Neumyvakin ma le hydrogen peroxyide

O le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka e lua faʻamaʻi faʻasolo pea e faigata ona togafitia. E faʻatasi i latou i le mea moni e faapea o aʻafiaga e afaina ai le fatu, toto toto, faiʻai, ate ma isi totoga i totonu.

Dr. I.P. Na tusia e Neumyvakin se tusi - "Auala e Aveese ai faʻamaʻi: Diabetes and Hypertension", lea na ia tuuina mai ai fautuaga i le aveesea o maʻi e ala i le tuufaatasiga o metotia faafomaʻi aloaia ma isi auala.

Fai mai lana galuega e tusa lava pe iai faʻamaʻi faʻamaʻi le tumau e mafai ona e taulimaina pe afai e te faia lelei togafitiga. Neumyvakin fautuaina le faaaogaina o fualaau faigofie na fesoasoani i le faitau miliona o tagata.

Ua fautuaina e le polofesa e togafitia togafiti i se auala lelei, e le gata i mea e le mautonu, ae faapea foi i luga o auala na mafua ai ona faaletonu le tino. I lona manatu, o le aveesea o le toto maualuga i le faavavau e moni.

I.P. Neumyvakin ma togafitiga o le maualuga

Mo se vaitaimi uumi, na suʻesuʻe ai e le fomaʻi auala o le atinaʻeina o le toto maualuga, faapea foi ma auala e fesoasoani e foia ai faʻamaʻi pipisi. O le mea moni, ua ausia e le fomai ni tulaga faamanuiaina.

I le taimi nei, o loʻo galue le falemaʻi e fesoasoani ai i le maʻisuka, gasegase maualuga ma gasegase e maua ai veins varicose, faʻaumatia faʻamaʻi ma ola i se olaga atoa o se tagata masani.

I totonu o lana tusi, ua taʻu mai e le polofesa pe faapefea ona foia maʻi faatasi ai ma le fesoasoani o le hydrogen peroxyide masani. Na suʻesuʻeina e le fomaʻi le vaega mo se taimi umi, na oʻo mai i se faaiuga.

E aliali mai o le hydrogen peroxide e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, e faʻaaogaina ai faʻamaoniga le lelei. O le vailaʻau e mafai ona gaosia i le tino o le tino, peitaʻi, i tulaga maualalo maualalo.

Mea aoga o le hydrogen peroxyide:

  • Fesoasoani e aveesea le toto maualuga.
  • E aveese ai mea oona ma otaota mai le tino o le tagata.
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga.
  • Faaleleia toto toto.

O le saʻo saʻoga e faʻaleleia ai toto toto. O le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le malosi ma le gafatia o puipui puipui, lea e aʻafia lelei ai le ala o le maʻi.

Togafitiga o le maualuga maualuga e tusa ai ma le metotia o le I.P. Neumyvakin e tatau ona faʻatonuina faʻatasi ma fualaau faʻasaina. I lenei tulaga, e taua tele le tausisia o fautuaga uma a le polofesa, fua ma le taimi e faʻaaoga ai le hydrogen peroxide.

Togafitiga o le maualuga maualuga i le hydrogen peroxyide e tusa ai ma le Neumyvakin

E faʻafefea ona inu inu lelei le peroxide e faʻaitiitia ai le toto? Ua atiae e le fomai lana lava metotia, e faavae i luga o le tele o suesuega e foia ai le taua o le toto.

O suʻega o maʻi e iloa ai afai e te tausisi i le togafitiga, o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia o le toto toto, i le aluga o taimi, o mea e oʻo mai e oʻo mai i tulaga e gata ai, ae leai se faʻaopoopoga.

I.P. Neumyvakin e matauina i le amataga o le maualuga o le toto maualuga, o lona auala e le na o le aveesea o faailoga o se maʻi tumau, ae o se auala foi o le a fesoasoani e foia le faamaʻi e faavavau.

Hydrogen Peroxide Therapy:

  1. O le taimi muamua e tatau ona e ave ai le tasi mataua o "vailaau." I le aso lona lua - 2 mataua, i luga o le tolu - 3, ma isi mea, seia oʻo ina 10 pata le fua.
  2. A maeʻa aso e 10 o togafitiga, e tatau ona faia se vaeluaga e tasi le vaiaso.
  3. Ona faʻaauau lea o togafitiga, amata ona ave ma le toʻasefulu. O aso muamua e tolu, ave ni pata se 10, pe a maeʻa le 3 aso malolo, ona fai lea ma isi.

E taua le faʻaitiitia o le mamafa i le auala faʻalauiloa i le tulaga faʻatatau. I se isi faaupuga, o togafitiga e faʻaauau pea seia oʻo ina masani le toto o le tagata maʻi i le tulaga maualuga.

I ana vitio, lea e mafai ona matamata i luga o le Initaneti, ua lapatai mai le fomai i aso muamua o le togafitiga, o le tele o tagata gasegase e aafia i se faaletonu o le soifua maloloina atoa, ae o le mea masani lava lenei.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisi i vailaau o loʻo tuʻuina mai e le I.P Neumyvakin. Afai e te le o mulimuli i lona togafitiga i maʻi, o se tulaga lautele e mamafa, o le toto maualuga ua amata ona faateleina.

O faʻamanuiaga o le gaosi paluga mo vaʻa toto

Ova malosi, mamafa, ulaula ma isi mea afaina e afaina ai le toto, mafua ai le fausia o pusa cholesterol i puipui o toto toto. I le maualuga o le cholesterol ma le tele o pusa, e mamafa le toto, o le tafe toto ua faateleina ma faʻagesegese. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o thrombophlebitis, o se faʻamaʻi lea e faia ai se tui toto i luga o se puipui vein. Muamua, o vaʻa o vae o loʻo i totonu o le "vaega aʻafiaga" - o le toto e masani ona amata ona faia i luga ia i latou, aemaise lava i le mamafa o tagata. Ina ia aua neʻi avea ma "tagata afaina" o faʻamaʻi pipisi, e taua le faia o se faʻamalolo faamama "togafitiga" i le taimi, faʻamaʻi toto mafiafia ma faʻaleleia le tafe toto.

O le totoina o toto toto e masani lava ona avea ma "punavai" o le vegetative-dystonia vascular, faatasi ai ma le ulu tiga. O le faʻavevesiina o le toto i totonu o le faiʻai e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le thrombosis, le mafaufauina le mafaufau ma le faʻatinoga, faʻalogo le faʻalogo ma le vaʻai.

O vailaʻau mo vaʻa ma vailaʻau e mafai ona avea ma suauu palu masani. Faʻafetai i le fesuiaiga o le paleni paleni o le toto, NaHCO3 faʻamamaina faʻamau o veins ma ipu ua pisia, puipuia le atinaʻeina o ituaiga uma o faʻamaʻi, ma togafitia ai le thrombosis ma veins varicose.

I le fale, faatasi ai ma le fesoasoani a le sua suamalie, e le gata e mafai ona e faʻamamaina vaʻa, ae faʻatautaia foi le tele o isi faafitauli. O faʻamanuiaga o le sodium bicarbonate ua faʻamaonia e le tele o iloiloga ma metotia na faʻaaoga lelei i le loto ma isi totoga.

Faitau se faʻamatalaga auʻiliʻili ile auala e faʻafefe ai e le taele ma le soda veins varicose.

Metotia o togafitiga ma le faʻamamaina o vaʻa toto i le suauu

O le auala sili ona lauiloa o le faamamaina o toto toto e tusa ai ma le metotia a Ivan Pavlovich Neumyvakin. O le faʻamamaina o loʻo faia e tusa ai ma se faiga faigofie:

  • O le amataina o le soda e amata i le 1/4 tsp. paʻu. Vili i le 250 ml. vai inu, ave 30 minute. 2-3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. E mafai ona faʻaumatia 2 itula pe a uma se taumafataga.
  • E tolu aso mulimuli ane, ona faia lea o le 3-aso malolo, ona toe faʻaaogaina lea o le meaʻai ma faʻateleina i le 1/2 tsp.
  • O le faagasologa o togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame: 3 aso o le taliaina - 3 aso o le malologa. A maeʻa taʻitasi vaevaega, e faʻatupulaʻia le tui. Aʻoaʻoga lautele e 30 aso.

Afai o le vai vai vai suavai e matua le lelei, sui le vai i le susu.

Ina ia faʻaumatia vaʻa vevela, e mafai ona e faʻaaoga le soda ma lemoni - o lenei paluga o se meafaigaluega lelei foi mo le faʻamamaina o vaʻa toto:

  • Ave se koneteina se fagu ma se tapuni ufiufi. Sasaa se lita o le vai, faʻaopopo i ai 1 tbsp. l suauu paluga ma le suamalie fou o le suamalie e tasi. Afai e lapoa le lemoni, ona tatau ai lea ole 1/2 o lona sua. Kuni le tapuni ma alu e faʻaosooso i se nofoaga mafanafana.
  • 30 minute i le taeao inu 1 ipu o vaifofo aʻo leʻi faia le taeao. Ave le lua i le ao. O le vasega atoa e lua vaiaso, ona oʻo lea i le lua-vaiaso malologa.

O lenei fuataga ua manatu o se tasi o sili ona aoga mo le tetee atu i faʻamaʻi o vaʻa o le ulu ma le ua.

Manatua - e taua tele le inuina o le paluga: aua le sili atu i le metotia, matau le faasologa mo le faia o le fofo ma ia vave taofi le togafitiga pe a aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave.

Meaʻai i le taimi o le fufulu ipu

Ina ia mafai ona lelei le faamamaina, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete le taumafa ma vavaeese mai le taumafataga "mea le lelei" meaai e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le cholesterol:

  • Soo se gaʻo, meaai falai, meaʻai ulaula. E moni lava lenei mea i meaʻai vave,
  • Pulu ma le margarine, faapea foi le paluga ma le gaogao gaʻo,
  • O keke, keke, sukalati. Sugar e sili ona suia i le meli po o se suamalie masani.

E le gata i lea, ao faagasolo le togafitiga, e tatau ona e lafoaʻi le kofe, ava malosi ma le ulaula. Taumafai e 'ai e le aunoa, faaopoopo ni fualaau aina fou ma fualaʻau i au meaʻai.

Suavai suasini ma suauu mo le faamamaina o toto toto

Na suʻesuʻe e Polofesa Neumyvakin mo le tele o tausaga le aafiaga o le hydrogen peroxyide ma le gaʻo susu i le tino o le tagata. Na ia faʻamaonia o nei vailaʻau e lua e tau ai le tele o faʻamaʻi: atherosclerosis, maʻi gastrointestinal, thrombophlebitis, veins veins, etc.

Le faʻamamaina o vaa, o le taliaina e faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  • Muamua, e ave se vaifofo. Inu i totonu i le 30 minute. ao leʻi faia le taeao.
  • A maeʻa le 20 minute - peroxide. Ina ia avea le perosi, e tatau ona faʻaititia le 1 mataua o le oloa i se ipu vai. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiina ma le faʻatupulaʻia malie o le fualaau - i aso uma o le aofaʻi o le peroxide e faʻatupulaʻia i le 1 le mataʻina seʻia oo i le 10 suʻe le mole.
  • O le va i le va o le inu o le suka ma le peroxide e 25-30 minute. I le taimi o togafitiga, e le mafai ona e aveina nei tupe i le taimi e tasi.

O lenei metotia ua faamaonia ai o ia lava o se togafitiga mo togafitiga mo le thromboembolism - o se poloka lapisi o se vaa e se thrombus tuusao. O se faafitauli ogaoga lenei, o le togafitiga faʻatasi ai ma le soda e faʻataunuʻuina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

I le vitio, ua talanoa le polofesa o Neumyvakin ma Alexander Zakurdaev e uiga i le faʻaaogaina o suauu e faamama ai vaʻa toto.

Vaega o le faamamaina o le toto e tusa ai ma le Neumyvakin

Fai mai Polofesa Neumyvakin o le faʻamamaina ma le soda e mafai ona laveaʻi ai se tagata mai le tele o faʻamaʻi. O lenei metotia e mafai ona mafua mai i le natura, aua o le suauu tino o se natura o le toto. O le faailoga masani o le toto pH o le 7.35 - 7.45. O le fesuiaiga o le faapaleni i le itu taua (o lenei tulaga e taʻua o le acidosis) e faʻapouliuligia ai le toto, sui ai lona fua. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o toto, ma le fueina o toto toto (aemaise lava i le i ai o faʻamaʻi e pei o veins varicose, thrombophlebitis.). O le inuina o le vai vai vaivai e faʻaitiitia ai le toto, faʻaitiitia ai le viscosity ma le maualuga, toe faʻaleleia le gaoioi o sela mumu, ma fesoasoani e faʻamalo le lumenia o le toto. O le togafitiga o le togafitiga ua matauina i le 15 minute talu ona faia se fofo faʻavae. Mo le faʻamamāina o le toto, e fautuaina e faʻaaoga se solution ole bicarbonate i se tasi aso i le vaiaso e faʻavavau, i le gasologa o le olaga.

Le lelei ma le le lelei o le auala

Amata i soo se ituaiga o togafitiga, o se tagata ua faamoemoe e vave maua se taunuuga lelei, faʻagaloina na alu o ia i le faʻamaʻi mo le tele o tausaga. O togafitiga mama e maua ai se faʻamalologa lelei, ae o le faagasologa o le a sili atu ile aso e tasi.

O le sodium bicarbonate ei ai lona aafiaga tele i luga o le tino o le tagata, o le fautuaga fautuaina e tatau ona matua tausisia. A leai, o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mautinoa.

O le siosiomaga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaopoopoga o meaola faʻaleagaina - siama, sigi, fomaʻi, faʻalavelave ai le atinaʻeina o gaioiga faʻafefeteina, faʻavaveina le toe faʻaleleia.

O le faʻaaogaina o fofo faʻapitoa e afaina ai le tino. I le amata ai ona faʻamaʻaina veins ma arteries o palesla cholesterol, i luga o le ala e faʻaumatia ai le tuiina o fatugaʻo, ate, masima masima, faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi (fatu fatu ma le stroke), faʻamalosia le puipuiga.

Tulafono mo le faʻamamāina o ipu o le faiʻai i le soda

E tele totoga o toto e oʻo mai i le faiʻai, ma tuʻuina atu i le okesene ma meaʻai talafeagai. O le Cholesterol faʻamau i luga o puipui o maʻa ma veins, e vavalalata ai lo latou mumu. O le iʻuga, o le toto faʻaitiitia o le toto, o loʻo le toe maua e le faiʻai le meaʻai e talafeagai mo le galue masani. O le faʻafitauli o le fatu e faʻaalia e tina, ulu o le tino, faʻavavevave, faʻavalea le faʻaaliga ma le faʻalogo, manatuaina le mafaufau. I tulaga maualuluga, ua maitauina e fomaʻi le mafai ona atiaʻe le tuifaʻaiga o le ischemic. O le faamamaina lelei o vaʻa toto i le susu e pei o Neumyvakin o le a fesoasoani i le faʻaumatia o cholesterol leaga, faʻamamaina puipui tetele mai papa, ma faʻaleleia le tafe toto. Mo le faatumauina o le tino i se tulaga soifua maloloina, tausia le gafatia o galuega, gaoioiga ma le autalavou, e fautuaina e taitaia taʻiala faaletausaga o faiga faamama.

Meaʻai mo le faʻamamaina ma le faʻamalosia o vaa i suavai

O le faʻamamaina i le susu e tatau ona tupu i luga o se manava gaogao. Faʻaalu le afa itula i le va o le taeao e faʻaaogā ai le faʻamalolo o le vai ma le taeao o le taeao, ma e fautuaina le afiafi i le maeʻa o le lua itula i le maeʻa o le 'aiga o le afiafi.I le tasi aso, e le sili atu i le tolu faʻaaogaina o le fofo e faatagaina.

O le atoaga o le faamamaina e tumau mo le masina, i le autu i le aoga i aso uma. Ina ia maua se faʻamaoniga faʻamalosia, e tatau ona tausisi i mataupu faavae o se taumafataga maloloina: faʻaaoga le ulaula, falai meaʻai, gaʻo manu, meainu malosi, meaʻai kuka, ma le suka faamamaina. O le meaai e tatau ona faapaleniina, ia iai ni suavai fou, suauʻu, poʻo ni mea e kukaina, o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo, o gaʻo mai fatuga atoa, fualaau faisua, fua.

Mo soʻo se tasi e manaʻo e faʻamautinoaina le lelei o le tunu mea taumafa mo le faamamaina o vaʻa, matou te fautuaina le fua:

  • o le muamua masini o le 1/5 teaspoon o le mea malogo,
  • Liligi i le 1/3 ipu vai inu, faʻafefiloi lelei. E le pine ae maeʻa le faʻaaogaina o le kesi, o le a taofia e le vai le faʻamalolo,
  • faʻaopopo i se ipu tioata malulu vai, faʻapipiʻi le voluma i le 250 mililita,
  • e tatau ona e inu lemu, i sipuni laiti. E mafai ona e faʻaopoopo nisi meli e tofo ai.

Faʻateleina le fualaau ile ½ teaspoon o le paʻu palapala. Pe a faʻatuputeleina le metotia, faʻalogo i le suiga o le soifua manuia. Afai e aliali mai ni faʻafitauli e le manaʻomia, ia toe foʻi i ou tulaga faʻamuamua.

O le fua lona lua e talitutusa lava, naʻo le suiga o le mamanu e suia:

  • ¼ teaspoon o le bicarbonate i le mata o le susu susu, o le umi o le vasega e 3 aso,
  • ona tatau lea ona e faia se tolu malologa,
  • faateleina le fualaau i le 1/3 teaspoon,
  • ina ua mavae le 3 aso o le taliaina, ona toe mulimuli ai lea o se toe,
  • o le togafiti mulimuli o le ½ teasimita i le mata o le susu, faʻaauau pea mo le masina,
  • e faʻaleleia ai le tofo, e mafai ona e faʻaopoopo 1 sipunipuni o le meli i le susu.

Togafitiga o le maualuga o le maualuga i le soda e tusa ai ma Neumyvakin

O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e tusa ai ma le Neumyvakin e mafai ona faia i le faaaogaina o le susu. Ua talitonu le fomaʻi o lenei paʻu o se faʻamalologa togafiti e togafitia ai e le gata i le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka, ae faʻapea foi le tele o isi maʻi faʻamaʻi.

E fesoasoani le soda e vevela ma faafou le fausaga o le toto, o se taunuuga o lea mea e mafai ai ona faʻaumatia le lafoina o masima, maa o fatugaʻo, atherosclerotic plate. O nisi tagata gasegase ua fai mai o le uluai aafiaga lelei e mafai ona matauina 15 minute pe a uma ona faaaoga le suamalie.

Fai mai le polofesa e ala i le mea moni e faapea o le vaetamaina o le sodium bicarbonate e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le eletise ma le paleni alkaline. O le faagasologa o le faʻamamāina o le toto, faʻafouina o le tino. Faʻatasi, o le filifili e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le maʻisuka ma le DD i le tino.

E fautuaina e le fomaʻi le amataina o togafitiga ma se metotia maualalo, ma matau le taimi tonu mo le aveina o "vailaau". O le fofo e tatau ona i ai i le vevela o le potu, e le mafai ona e malulu - o le a faʻaalu e le tino le malosi i le vevela.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le toto maualuga e faavavau, e fai mai le polofesa. O le faiga o togafitiga o loʻo faʻatusalia mai i laasaga nei:

  • Faʻafefete faʻamalolo fafolu i le aso, lea e faʻamaʻapeʻa i le susu mafanafana poo le vai mafanafana.
  • O le fua i le tasi taimi o le 0.25 teaspoon - faʻamaʻi i le 250 ml o le vai. A o laʻitiiti, e mafai ona e inu ni ipu tioata se lua, mo tagata matutua - tolu tioata.
  • A maeʻa aso e tolu o le togafitiga, ona faateleina lea o le fua o le paʻu i le 1 sipuni. E tupu malie lenei mea: mai le kuata i le sipunipuni - faalua i le aso i le tele o itula pe a uma se taumafataga - aso e tolu. A mavae le 3 aso, malolo, toe fai - ae mai 1 lepp. e oo i le 1 tbsp
  • Ona ave lea o le vaifofo i le 15 minute aʻo lei faia le taumafataga pe lua itula pe a uma.

Taua: mo le taimi muamua, ua fautuaina le vaifofo ina ia onā i luga o se manava gaogao ina ia mafai ai ona faʻaleleia le lelei o togafitiga.

O le suka o loʻo ave e le gata i totonu, ae faʻaaoga foi e avea o se faamama faamama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le 1500 ml o vai ua tunuina, faaopoopo 1 sipuni sipuni o le soda. Faʻafefiloi lelei. Fai le togafiti.

I le amataga o togafitiga, o le faamamaina o le manava e faia i le aso. E fautuaina i le afiafi i le taimi lava e te leʻi moe. A maeʻa le lua i le tolu vaiaso o togafitiga ma le suasusu, e mafai ona e fesuiaiga i manipisi i isi aso uma.

E tatau ona matauina o le tuufaatasia o le hydrogen peroxyide ma le susu susu e le fautuaina. E lua mea malolosi e mafai ona oʻo atu ai i le fiva, gasegase ma le faʻaluaina o vomiting.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ina ia faʻaitiitia le toto maualuga ma le hydrogen peroxyide, e tatau ona pipii i le fua ma le taimi ole pulega. E le mafai ona e faʻateleina le tele o se vailaʻau vailaʻau, o le a le maua ai ni taunuuga lelei, ae na o le faʻaleagaina o lou manuia, ma le tulaga lava ia atoa.

O ai e solia ai le hydrogen peroxide?

O le mea moni, o le auala Neumyvakin e galue, ae ui i lea, ei ai faʻamaʻiloga e avea ma faʻalavelave i isi togafitiga. I le mea e tatau ai, e tatau ona talanoaina faʻatalanoaga ma le fomaʻi, o le na muamua tuʻuina atu fualaau i le maʻi.

Faatasi ai ma manatu faaalia lelei mai maʻi, o le manatu o fomai e tu ese mai. O nisi oi latou e matua le ioe i lenei auala o le togafitia o le maualuga. Latou te finau e le fesoasoani le peroxide i le faʻaitiitia o le toto, pe a afaina ai le tulaga o se tagata.

O le umi o le taimi e faʻaaoga e tupu ai le vevela, ogaoga vevela, vevela faifai pea, faʻaleagaina le gastrointestinal ma le digestive tract. Faatasi ai ma le faʻaleagaina o le fofo, e maua ai e gasegase le vaivai.

Afai o loʻo faʻamatalaina faʻamaoniga i le taimi o togafitiga, e fautuaina e vave faʻavevesi, faʻafesoʻotai lau fomaʻi mo fautuaga.

Faamatalaga lautele

I le amataga o le atinaʻe o le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo, o se tulaga ua taua o le ischemia e tupu. O loʻo faʻaalia i lagona o le mamafa pe a savali, vave le vaivai, o le faʻaitiitia i le lotoifale o le vevela i le vaega vavalalata o le vaega na aʻafia.

O le isi laasaga o le faamai ua lauiloa o le aveesea o le endarteritis. O uiga masani o le endarteritis o le faʻapipiʻi pea o le paʻu ma le faʻafefete. O lenei togafitiga i le le maua o togafitiga vave e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le gangrene ma le gau o vae.

O suiga o le atherosclerotic vascular o le eseesega o le matuia o loʻo i ai i le tele o tagata o le vaeluaga ma le matua, peitaʻi, o le faʻamaʻi e afaina i le amataga o le atinaʻe. Paʻu i le taimi o le savali e aliali mai mulimuli ane, ma se vavalalata tele o le lumena o vaa, ma faʻaalia ai le le atoatoa o le tino.

Mafuaaga o mea tutupu

O le amataina o le atherosclerosis e aʻafia ai tagata, o le atinaʻeina o togafitiga e fesoasoani i:

  • Fuʻa. E tusa ma le 90% o tagata gasegase ei ai le atherosclerosis o tagata ulaula ei ai le poto masani.
  • Le atoatoa le malosi faaletino. Faatasi ai ma tagata e taitaia se olaga e le masani ai, e masani ona masani ai pathoces vascular.
  • Alu O le faʻaaogaina ma le tele o le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻavaveina le ala o le faʻamaʻi.
  • Faʻaleagaina o mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. O le tele o ulaula ulaula, falai, meaʻai gaʻo e fesoasoani i le fausiaina o pusa cholesterol.
  • O le faʻalavelave faʻavavega ma le neuro-lagona loloto o le mafuaaga lea o le angiospasm, lea e le afaina ai le toto i totonu o masini.
  • Maʻi faʻafuaseʻi O le atherosclerosis e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, malosi, rūmatism, tuberculosis, hypertension ma isi maʻi mai le cardiovascular system.

E mafai ona vaevaeina ni mea e ono aʻafia ai i ni vaega se lua: latou te taʻitaʻia pea le vaʻaia o toto toto, faʻafefe toto ma faʻateleina le teu o le cholesterol, poʻo le faateleina o mea o le cholesterol ma lipoproteins e fesootaʻi i totonu o le toto.

O maʻi faʻaleagaina e sili ona lamatia i le mafai ona mafai ona latou atiaʻe faʻamalosi mo se taimi umi. O le mea muamua e iloagofie ai le atherosclerosis o vaʻa o vae o loʻo taʻu mai ai ua maeʻa le faagasologa ma e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga vave.

O le mea muamua e masani ona gauai i ai tagata gasegase o le vaivai ma le tiga lea e tupu i le taimi o le faʻamalositino (aemaise lava pe a savali, aʻe i luga o faasitepu, tamoe), faatasi ai ma se lagona o le sosolo i luga o le paʻu. O nisi tagata maʻi na lipotia le faateleina o le lagona i le malulu.

O le localization o le tiga e faalagolago i le nofoaga o le liona. O le gaʻo o le povi e masani ona mafatia, faʻamaʻapeʻa o le aorta abdominal ma iliac arteries e faʻaalia i le tiga i totonu o maso o le ogavae ma le papa. Faatasi ai ma le alualu i luma o suiga atherosclerotic, o le malosi o le tiga e faateleina, latou te salalau atu i isi maso o le vae ua aafia.

O tagata maʻi latou te faitioina lagona o le mausali, le mautonu, le mautonu. O le uiga lelei pe afai e faʻamafiesea le avega, ma sili atu pe a uma le malologa, o le a alu ese atu le tiga, o le le mautonu e mou atu. O lenei faʻalavelave faʻapitoa e iloa o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

Ole faʻamaonia ole vavalalata i le tele o tulaga e faʻaalia i luga o le tasi vae, o faʻamatalaga lua i le amataga e seasea lava. Faʻatasi ai ma faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasi, o le mamafa o lagona e eseese i vaevaega taʻitasi.

Faʻaauau le alualu i luma o le faʻamaʻi faʻatasi ma le faateleina o le malosi o le tiga e oʻo lava i le malologa ma lona salalau atu i pito faʻamalosi e oʻo atu i tamatamailima. O lagona o le tiga e faʻalauteleina i le tulaga vavalalata o le vaega na aʻafia.

Ona o le soli o le tino i luga o le vae, o le lauulu e faasolosolo malie, o le tuputupu aʻe o fao ma le faʻamalolo o manuʻa laiti, abrasions, ma mea e gaʻo e telegese lava. Necrosis e tupu i luga o le vae pito i lalo, tamatamailima ma vae, fulafula o le vae ma vae vaevaevae, faʻailoga o le maʻi papa. O le paʻu e maua ai se lanu mata, mulimuli ane liliu atu i le lanu enaena po o le uliuli. Le lava togafitiga e tau atu i le gangrene.

O le faailoga autu mo le fuafuaina o le tulaga o le atinaʻe o le atherosclerosis o le mamao o le savali le tiga:

  • 1st stage. O le mamao o le savali le tigaina e sili atu i le 1 km, o le tiga e tupu i le malosi faaletino.
  • 2a laasaga. O lagona tiga e aliali mai pe a maeʻa le mamao o le 250 - 1000 m.
  • 2b tulaga. O le tagata gasegase e mafai ona manumalo i le 50-250 m e aunoa ma se tiga.
  • Vaega 3 (tulaga o suʻesuʻega taua). O le mamao o le savali e leai se tiga e faaitiitia, o le tiga e le o totoe pe a malolo ma faateleina i le po.
  • 4 vaega. Tetee tau.

O nei ata o loʻo faʻaalia ai uiga manino o le atherosclerosis maualuga o vaʻa pito i lalo:

I le vasega amata o le atherosclerosis obliterans, o le maʻi ua faʻagasolo atu i laʻasaga o le atinaʻe, sei vagana ai mataupu e faigata ona oʻo i le thrombosis. O le thrombus poloka le lumena o le faga i totonu o le mea vaapiapi, o le vae ua afaina e faafuasei ona malulu ma ua liua tele. O le thrombosis faʻasalalau o se faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a manaʻomia vave e le tagata maʻi le fesoasoani a se fomai tipitipi vascular.

O afea e te vaʻai ai i se fomaʻi?

Afai e sili atu i le fasefulu tausaga o se tagata, soo se lagona e leʻi mafaufauina i le vae vae e tatau ona faʻalavelaveina: faʻamalosi, mamafa, faʻaleleia atili le malulu, malulu, aemaise lava pe a faʻatasi ma le vave vaivai ma le tiga o le muso. Faʻafitauli, le taua i le mea muamua na tilotilo i ai, o le mea moni - o se lapataiga mataʻutia mai le vaʻa e uiga i le i ai o se faʻalavelave faʻaleaga.

O le ata o le faʻasologa o maʻi faʻapitoa i le amataga o le atinaʻe e pei o faʻaaliga o isi faʻamaʻi e le fesoʻotaʻi tonu ma le faʻafitauli o le toto. O le mea lea, o uluai faailoga o le masalomia o le atherosclerosis o vaʻa (veins ma arteries) o pito pito i lalo o se taimi mo se asiasiga i se fomaʻi o le a tuʻuina atu le tagata maʻi i se tagata tomai faapitoa o le talaaga talafeagai e maua ai togafitiga.

O le tiga e aliali mai pe a savali o se faʻamatalaga tuusaʻo e le mafai ona tolopo se asiasiga i se tagata faʻapitoa. O lagona tiga, suiga i le vevela i le lotoifale ma lanu paʻu e faailoa mai ai ua matua mamao lava suiga suiga ma ua avea ma se tulaga lamatia matautia, e oo atu i le taufaamatau o le olaga.

Vaʻaia faʻalavelave - faʻamalosia le faʻamalolo togafiti, laiti manuʻa, faʻaʻateleina le tupu o fao, paʻu o lauulu i vae. Afai e maua se tasi pe sili atu faʻamaoniga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist (ia le aofia ai le maʻisuka) poʻo le vave ona oʻo atu i se fomai tipitipi vascular.

Faʻailoga

O le faʻamaonia o le taofiofia o faʻamaʻi o arteries e faia ma suʻesuʻega faʻapitoa. O le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu mo le ultrasound le faʻasaina o le toto toto (ultrasound scan). O le faʻataʻitaʻiina o le ultrasound e mafai ai e oe ona vaʻai i foliga o le toto i totonu o le vaa, o le tulaga o puipui ma talatala lata ane, e iloa ai faʻalavelave e faʻalavelave ai le toto.

A faʻaalia le manaʻoga mo le taotoga, e faia le lipotia o le leitio. O se vailaau eletise e tui i totonu o le fafata ma o se faasologa o ata faasolosolo e ave i luga o le vaa. A maeʻa lenei mea, ona tuʻuina lea o le maʻi i le falemaʻi ma momoe ai se moega mo le 12 itula.

I mataupu e feteenai ai, o le mamafa faaopoopo o le okesene o le mamafa e fuaina i totonu o masini.

O le ata o le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo i le amataga, e foliga mai o faʻaaliga o isi maʻi pipisi, aemaise lava o le thromboangiitis ma le faʻamamaina o le endarteritis:

  • Endarteritis e afaina ai tagata talavou ma e masani lava ona atiaʻe e tetee atu i le tulaga o le malulu, o le popole ma le maalili o le maalili. O suiga e le masani ai e masani lava ona maua i totonu o faalavelave.
  • O le thromboangiitis e mafua mai i le tuufaatasiga o faailoga e iloa ai le le atoatoa o le tino ma le gasegase o le thrombophlebitis. O le maʻi e tupu i alii talavou.

O le a le mea e manaʻomia ona fai e toe faʻaleleia ai?

O laʻasaga taʻitasi o le atherosclerosis e manaʻomia ai se taʻitoʻatasi. Pe a faʻapipiʻi togafitiga togafitiga, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le ogaoga o le maʻi o le maʻi, o le tele o vailaau faʻasaina, ma nisi o loʻo manatu i ai. O le togafitiga o le atherosclerosis e mafai ona:

  • Conservative
  • Endovascular
  • Totogi

Faʻamālōlō togafitiga

E mafai ona togafitiga faʻasaʻo ma le siakiina o le atherosclerosis i le amataga. Faʻaaoga faʻatau e sauniuni ai mo taotoga mo tagata mamaʻi i se tulaga e le faʻaleagaina, faʻavaivaia e faʻamaʻi pipisi. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, e faaopoopo i le togafitiga faafomaʻi ma togafitiga o le tino, togafitiga o togafitiga, faʻamalositino togafitiga, pneumopressotherapy e mafai ona faʻatulagaina, o isi togafitiga faʻasolo e faatagaina.

O le togafitiga o fualaau faasaina e aofia ai fualaau faasaina e faaitiitia ai le viscosity o le toto, e fesoasoani i le faatulagaina lelei o itu lautele, ma antispasmodics. O le tagata gasegase e tatau ona ave ni vailaʻau i taimi uma, o se faasologa atoa o togafitiga e faia i le tele o taimi i le tausaga.

O togafitiga faʻamaʻi e le aʻafia ai le kalama cholesterol i soo se auala, ae naʻo le faʻaleleia o le toto i totonu o laititi laititi o le vaitafe ua afaina, lea e totogi ai le le atoatoa o le toto.

Suʻega faʻavae

O togafitiga e le faia i le vailaʻau e fai ma faʻaoga sili ona manava i le taotoga ma e faʻaaogaina i taimi mulimuli o le atherosclerosis, pe a le toe faʻaaogaina metotia faasao. E faʻaaogaina se masini i totonu o le vaega ua afaina o le faga e taofia ai le faʻaitiitia o le lumenia o le vaa.

E aofia ai auala e aofia ai le faʻaaogaina o paluni, faʻamaʻi ma le angioplasty. O faʻatulagaga o loʻo faia i totonu o se potu X-ray, a maeʻa ai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se mea e fai ai le mamafa ma se moega e malolo ai ua faʻamaonia mo le 12-18 itula.

Afai e maua ni vaega uumi o le pipisi, o le tagata maʻi e faʻaalia togafitiga. O auala taatele o togafitiga faʻapitoa o:

  • Faʻataʻitaʻiga o le eria ua afaina,
  • Thrombendarterectomy - aveeseina o le cholesterol plaque,
  • Faʻasologa o taotoga - faʻapipiʻiina o se fausaga faʻavae e faʻasolosolo ai se vaega o le faʻaogaina o se faga. E le masani ona faʻaaogaina e pei o salu o ni vaega o le vevela veins o le maʻi.

O togafitiga togafitiga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le endovascular ma isi ituaiga o gaioiga faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le gangrene ma le gasegase tele, o le toesea o le vaega o loʻo aʻafia, ua na o le pau lea o le auala e faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga