E fesoasoani le suāuʻu iʻa e maualalo ai cholesterol?

Laʻau faʻapitoa na maua i iʻa na maua i le taimi o le Soviet Union. Ona manatu ai lea o tagata atamamai e leai se aoga o Omega i taumafa a tagata, o elemene taua mo le tino. O le faaiuga e tuʻuina atu i tamaiti se faʻaopoopoga soifua maloloina na faia i le maualuga maualuga ma mauaina le fua o le atunuu atoa. I le aluga o taimi, na faalēaogā ai le "noataga". Ae mai lenei mea, o le tau o le Omega fesoasoani e leʻi faʻaitiitia. E le gata i lea, o le aso e mafai ona e faʻalogo atili ai: o le suauu fagota ma le maualuga o le cholesterol ma faʻamaʻi o le cardiovascular system o le numera tasi fofo.

O se olaga e le masani ai, le lelei o mea taumafa, tulaga le lelei o le siosiomaga, amioga leaga - o se mafuaaga e taofi ai ma mafaufau. A uma mea uma, o mafuaʻaga autu nei mo le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o vaʻa toto: vavalalata o latou lumena, mafiafia o puipui ma faʻalavelave faʻafuaseʻi pe mulimuli ane oʻo atu ai i ni tuga ogaoga i le tino.

Mea aoga

E fesoasoani le suauu iʻa e tausia ai le soifua maloloina lelei: o le vave lava ona e amataina, o le tele foi o lou lagona lelei i le matua.

Faatasi ai ma le cholesterolemia, poo le maualuga o le cholesterol, o le fualaau faasaina ua faatonuina e le o se avanoa. O le suauʻu fagota e taofia ai le faʻavaeina o le toto: pipisi o le toto, ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o le atiaʻe faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le a le mea

O lenei meaʻai faaopoopo i le taimi muamua o loʻo i ai se foliga o le vai ma se manogi faapitoa, lea, i le ala, e le fiafia i tamaiti. I totonu o le fale talavai, o le suauu e faatauina atu i le foliga o capsules lanu samasama ma se maliega tutusa-pei o le malie.

Maua le meafaigaluega mai le tino maso poʻo le ate o iʻa o le gataifale. I le avea ai o se tulafono, o loʻo matou talanoa e uiga i le salmon, anufe, tuna, samani ma le cod. Latou te maua elemene sili ona taua, lea e fuafua ai le lelei o le suauʻu iʻa mo tagata. E le gata i lea, o nei ituaiga o tagata o le gataifale e oʻo atu i le 30% o le omega-3 o meaola, o se mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol, ma ei ai foi sona aoga aoga i le mafaufau ma le faagasologa o le tuputupu aʻe o le tino.

O le faʻatulagaga faʻavae o le faʻaopoopoga e faapenei:

  • oleic and palmitic acids,
  • phosphatides
  • isumu, iodine, uʻamea, sulfur, calcium,
  • vitamini o vaega A, D.

O le a le aoga

Afai o le suauu e masani ona faʻaaoga e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai, e mafai ona faaleleia le tulaga o le tino. Fesoasoani le meafaigaluega:

  • faaitiitia le cholesterol, ma puipuia ai toto toto ma le fatu mai le faaleagaina, faatulaga le toto toto, faaitiitia le tulaga lamatia,
  • faamalosia le puipuiga o galuega a le tino puipuia,
  • faatea ese le le atoatoa o le mafaufau,
  • faamalosia le faʻaleleia o le tino,
  • faaleleia le manatua
  • puipuia togafitiga CNS, le atinaʻe o le maʻi a Alzheimer,
  • puipuia le foliga mai o le atuatuvale, faʻaitiitia le popole ma le faʻamalosi, poloka le gaosiga o hormone,
  • faʻagesegese le matua e ala i le faʻagaoioia o le faagasologa o le toe faaleleia o le cell,
  • faamalosi le tino o le tino ma faia ni sooga malosi,
  • leiloa le mamafa
  • puipuia le atinaʻeina o le kanesa, psoriasis, foma, maʻi fatu fatu,
  • faaitiitia le lamatiaga o le toilalo o le fatu,
  • ia togafitia le maʻisuka i se mea faigata ma faʻamalo le faʻafitauli o le vaʻai (glaucoma, vaʻaia o le retinal degeneration).

Ua maua e saienitisi

O le aʻafiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system e tuusaʻo lava i luga o le faateleina o triglycerides. O elemene nei o se vaega o le membrane.

Sa faʻatautaia e saienitisi ni suʻesuʻega, i totonu o le faʻavae na latou maua ai: docosahexaenoic ma eicosapentaenoic elemene elemene aofia ai i le punavai o le Omega-3 fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o triglycerides. E le gata i lea, e mafai ona ausia le faʻaitiitia o le numera o faʻamaʻi e 20%.

O isi saienitisi Amerika sa tosina atu i le mea moni o se mea aoga e fesoasoani i le malepe o gaʻo. O suʻesuʻega o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le masani ona faʻaogaina o le omega acid-containing product helps to reduce the body weight.

O le gafatia o le suāuu e puipuia ai pupuni toto ma le atinaʻe o le atherosclerosis ua faʻamaonia foi e le tele o suʻesuʻega faasaienisi. Na maua i se tulaga faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia le mea o iai le "leaga" cholesterol i totonu o le tino pe a mavae le faʻaaogaina o vaiaso o le oloa.

High cholesterol: o le a le mea ma le matautia

Cholesterol o se lipid, pe, i ni faaupuga faigofie, gaʻo. O loʻo aofia ai o ia i le fausiaina o siama io tatou tino. O le vaega pito i tele - e tusa ma le 80% - e maua mai i le ate, o le toe vaega o loʻo faʻavae ona o le faʻagasologa o le faʻasiliina o oloa.

O meaai le lelei o se mafuaaga autu lea mo le faateleina o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto. O faʻafitauli o le soifua maloloina o le a tupu pe a fai o lau lisi o aso taʻitasi o loʻo i ai oloa nei:

  • gaʻo gaʻo, pailani,
  • oloa faʻapipiʻi
  • suauu
  • margarine
  • fuamoa.

Faailoga autu

O le le atoatoa i le gaioiga o le cholesterol i le toto e mafai ona lagona moni. O le tulaga o se tagata o loʻo i ai le maualuga o mea '' mea leaga 'i totonu o le toto ua faʻaitiitia. Na ia taʻua e faapea:

  • sa i ai le le mautonu ma se lagona osofaʻi i totonu o le fatafata (angina pectoris),
  • sa i ai le tiga i vae, sili atu ona leaga pe a savali ma tamoe (faʻalauteleina le syndrome o Charcot),
  • piniki lanu piniki piniki na fausia i laumata ma luga o tamai povi.

O le a le taufaamatau

A oʻo i le maualuga o le maualuga o le cholesterol, o le lipids e amata ona gaosia i le tino atoa, ona alu ese lea ma fai ni pa i puipui o toto toto. Latou te ola uma i le tele ma le tele. A o faasolosolo malie lava e le neoplasms le vevela o le vaʻa, e vavalalata le au. O lea e iai le solia o le tafe toto i le loto.

O le tele o le masani o le cholesterol e mafua mai i le atinaʻeina o fusi toto, lea e pipii i puipui vevela. I soo se taimi lava, e mafai ona latou o mai ma, faatasi ai ma le toto, amata ona agai i luma i le "afi" o tatou tino. O se taunuuga, e tupu mai se fatu fatu.

Afai o oe 20 i le 40 tausaga, ona avea lea o le 3.6-5.0 mmol / L o se faailo masani o le cholesterol toto. I le tulaga o le faʻalavelave, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O le au atamamai e valaau le faʻaogaina o le suāuʻu mo le fatu ma vaʻa toto e le mafai ona lavea. O le mea lea, i lalo ifo o le cholesterol ma puipuia ai lona tuputupu ae, e fautuaina, muamua lava, ia faʻaaogaina ituaiga iʻa e tele i le omega-3. I le faaopoopo atu i le tuna ua uma ona taʻua, o lemoni ma le cod, o lemoni ma le kariota, figota ma le toso, sardines ua fautuaina.

Afai e faalua ona faia le faʻailoga i le vaiaso, ona mafai lea ona maua le manuia - o le a amata ona faʻaitiitia le cholesterol. E moni, e tatau ona e mulimuli i se taumafa lea e leai se nofoaga mo oloa e mafua ai le faateleina o le "mea leaga" i le toto.

E mafai ona e ausia taunuʻuga ma le fesoasoani a vailaʻau faʻatau. O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o kapula e aofia ai le suauu iʻa. Latou te le afaina pe afai e te mulimulitai i faatonuga. Talu ai o le oloa o loʻo i ai se manogi manaia, ua foloina, taumafai e le solia le amio saʻo o le capsule. E le gata i lea, o lenei mea e faʻaumatia ai le faʻalavelave.

Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le a mafai ona le gata ina foia le faafitauli ogaoga - ia faʻamautinoa le cholesterol, ae ia faʻavave foi le metabolism, faʻaitiitia le mamafa, faʻaleleia le tulaga o fao ma lauulu, ma le gaʻo o le paʻu.

Auala e filifili ai le saʻo

Rancidity ma le foliga mai o se suauu le lelei o le suauʻu iʻa, faʻapea foʻi ma le faateleina o le faʻataʻavaleina pe a uma ona ave, o se faʻamaoniga manino lea e le tatau ona ave le vailaʻau. O se oloa lelei e faia i se auala e puipuia ai ma faʻaitiitia uma nei faiga.

Pe a filifilia se mea faaopoopo i se fale talavai, ia gauai atu i le tele o eicosapentaenoic ma docosahexaenoic acid i lona fatuga. I totonu o ituaiga lauiloa o Meller Omega-3 (Moller Omega-3 250 ml.), Red (Red Omega NOW), Omacor.

Fautuaina le metotia

O faatonuga o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻilia le auala e ave ai le suāuʻu iʻa pe a oʻo i le maualuga o le faʻatagaina o le cholesterol. Ae ui i lea, e sili atu le talanoa muamua i lau fomaʻi. I le uma, e na o se fomai faapitoa e mafai ona fuafua lau metotia: e faalagolago i le mamafa, tausaga, gasegase, le i ai o faamaʻi ma gaoioiga i aso taitasi.

  • I le maualuga maualuga o lipids maualalo, 5 kalama e ave i le aso (1 capsule = 1-2 g), o le togafitiga e 3 masina.
  • Mo faamoemoega puipuia - 1-2 capsules.
  • Afai e le taua le cholesterol, 3 kalama i le aso e lava.
  • Ina ia faʻafetaui le mamafa, inu 4 capsules mo le 12 itula.

Afai na e faatauina mai le vailaʻau i foliga o le vai, ona tusa lea ma le 25-30 ml o loʻo ave i le aso. suauu.

I le auala, o le suauu i totonu o lenei fomu e masani lava ona faatonuina mo tamaiti. Tosaga mo se tamaititi:

  • mai le 1 masina i le tausaga e 3 faʻafefe faalua i le aso,
  • mai le 1 le tausaga i le 1,5 - 1 sipuni 2 taimi i le aso,
  • 1.5-2 tausaga - e mafai ona e inu muamua 2 sipuni faʻalua i le aso,
  • pe a mavae le 3 tausaga - o le vaeluaga o le sipuni faalua i le aso,
  • mai le 7 tausaga - 1 sina sipuni 2-3 taimi ile aso.

E tatau ona suʻeina le suāuu iʻa, a leai o le mea e gata ai na e faʻateleina ai faafitauli i vaʻa ma le fatu.

O ai e le faatagaina

E oo lava i le tele o mea aoga e le mafai ona maua e tagata uma le suauʻu. E mafua ona o le i ai o faʻasolega i le ave o fualaau faasaina. I le fesili "Faʻaaoga pe le faʻaaogaina?" E na o le fomaʻi e tatau ona taliina oe. I lenei tulaga, o faafitauli nei o le soifua maloloina e tatau ona amanaia:

  • allergy i iʻa ma soya, o latou faʻalepale,
  • sili atu fualaʻau A po o le D, maualuga maualuga o le calcium i totonu o le toto,
  • faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo, faʻaogaina o meaʻai,
  • maʻi pipili
  • gallstones
  • mea e le afaina,
  • maʻisuka malosi
  • afaina o le tino (tuberculosis),
  • togafitiga o le gastrointestinal tract, pancreas.

E le manaʻomia le faʻaopoopoga mo tagata ua oʻo i le 55-60 tausaga. O gasegase mamaʻi o loʻo maualalo le maualuga o le toto e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo le i faia le fofo. E le gata i lea, o le ava malosi e le fetaui ma lea mea.

O le suauʻu fagota e mafai foʻi ona mafua ai aʻafiaga, aemaise lava:

  • o se faʻafitauli faʻafefe i foliga o paʻu o le paʻu,
  • tiga i le tino, aemaise i tua ma le pusa,
  • le manaia le tofo i le gutu, masani ai le fusi ma le pala (bloating or flatulence),
  • taoto ma vili
  • fiva, afu,
  • arrhythmia poʻo le faʻateleina o le faateleina o le fatu fatu.

I le taimi o le maitaga

O tagata masani e masani ona aloese mai le faatonuina o le suauu i fafine maʻitaga, e ui lava o omega-3 o mea aoga e taua mo le atinaʻe o le faiʻai o le fetal. O popolega a fomaʻi e fesootaʻi atu i le mea moni o nisi meaʻai e ono le lelei ma e aofia ai foi le mercury, lea o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le pepe.

Ina ia aua le lamatia, o fomaʻi nai lo lenei vailaau e faatonuina ai vitamini D, D2, ma le D3 i tina faatalitali ma faʻalauiloa meaʻai e maua ai mea taua i totonu o le taumafataga.

Failautusi

O le tauivi o le maualuga o le cholesterol e le gata e mafai ona gaosia ai le suauu, ae faapena foi meaai ma vitamini nei:

  • Vitamin C E fautuaina e tagata popoto ia meaʻai, fualaau aina, kiwi ma papaya, pineapple, cauliflower ma le broccoli.
  • Green tea.
  • Vitamin K2. E maua i le soya, o le fuamoa moa, o le ate, o le susu, o le pata ma le moa.
  • Blueberries ma apu, popo niu, nati ma le kalaka.

O le a le tala a fomai

O le suauu gaʻo o se mea e sili ona manaia o le galue masani o lou loto ma toto toto. Ou te fautuaina i taimi uma ona gasegase, e oo lava mo faamoemoega puipuia. A uma, o le faʻavaeina o paʻu i luga o pa o toto toto e le o se mea ula. O lau faʻasalaga e taofia le galue e pei ona tatau ai. O le mea lea, ina ia fesoasoani e faʻamaʻaina, ia faʻaumatia faʻamaʻi cholesterol leaga i auala uma. O se tasi o mea lelei, i loʻu manatu, na o le faʻaaogaina o le suauʻu iʻa ma mea taumafa e maualuga i eletini omega.

O le suauu gaosia e le gata ina maua ai faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina, ae e fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa. Ou te fautua atu i aʻu tagata faʻatau e masani ona 'ai iʻa mumu. Mo se faʻataʻitaʻiga, taʻavale. I le 100 g o lenei oloa e na o le 208 kcal., Protein - sili atu i le 20 g, gaʻo - e tusa ma le 14 g Afai e te faʻaaogaina se ipu ma lemoni, fualaau faisua ma laau afaina, ona e le popole ai lea i le siitia o le cholesterol ma maua ai pauna faaopoopo. O sauniuniga faʻamalositino ma Omega-3 ua faʻasinoina i tagata taitoatasi.

Ou te taʻutino atu: Ou te le o ese mai agaifanua a Soviet: Ou te fautuaina le suʻeina o suāuʻu manu mo tagata mamaʻi, talavou ma matutua. O le mea moni, o tagata uma lava ei ai a latou lava gaioiga, o loʻo i ai tapulaa. Ae e sili atu le lelei o ou tagata maʻi. O le maualuga o le cholesterol e masani lava, o vaʻa malolosi ma e faʻafesoʻotaʻi, o le faiʻai ma le faʻalavelave o loʻo i ai i le faasologa lelei! I le auala, o le vailaau e sili ona aoga mo alii.

O le a le cholesterol?

Afai o le maualuga o le mea e afaina ai e sili atu le maualuga nai lo le masani, o lipids ua faia i le tino atoa ma o ese atu ma le saoloto, ua faia ai luga o puipui o paʻu. Afai e umi se taimi e tumau ai pea pusi, ona suia ai lea o latou fausaga, o le a avea ma filo ma e fai ma sui o le mea e maua mai ai le kesi.

Mea moni! O faʻamau i luga o lenei tala e vaapiapi, o le tafe o le toto i le fatu ua faʻalavelaveina.

Afai o le maualuga o le cholesterol ua siitia maualuga mo se taimi umi, o le lamatiaga o le toto toto e faatele ona faatele. I le avea ai o se tulafono, o le faʻasologa o loʻo faʻavaivaia i luga o puipui o le toto, ona o le tulaga lamatia o lona tataʻi faʻafuaseʻi o loʻo i ai pea. I lenei tulaga, e mafai ona tupu se fatu fatu, lea e masani ona aofia ai se taunuuga o le oti. Ava gaʻo ma faʻaitiitia le cholesterol - ei ai se fesoʻotaʻiga, e tatau ona malamalama?

Patient Reviews

Talu ai nei sa ou faitau ai i se tala e fesoasoani le suauu e faamama ai le toto, ei ai se aafiaga lelei i le ate, e ui lava i le gaʻo gaʻo! Ae ao lei faatauina, sa ou talanoa ma le fomai. I totonu o le fale talavai na ou faatauina mai ai se meafaigaluega i le ituaiga o suauʻu vai. E le tofo lelei tele, ae o le aʻafiaga, ioe, e paʻu! I le vaiaso mulimuli ane, na amata ona ou lagona le lelei, ua le toe popole le fatu. Faʻaopopo le malosi ma le malosi. O le mea lautele, o le suauu o se mea moni elixir o le soifua maloloina, ma e le o se tala faʻasolopito!

Na pasia se suʻega faʻapitoa ma faʻamalosi. Atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterol na faʻaalia. Ae ou te le masalosalo e uiga i fualaau. Ou te talitonu o mea uma o le faamalologa ma le faamalologa ua tuuina mai ia i tatou i le natura. O le mea lea, ina ia faamama ai le tino, na ia faʻaaogaina ai le ogaumu. Atonu e lelei le pala mo se tasi, ae tasi le aso na ou lagona ai se tulaga faʻaleagaina. Ina ua mavae lena, sa ou filifili loa e aveese le cholesterol, faamama toto toto, ma faaitiitia le toto i iʻa. Lisi mai i luga o laʻu lisi autu o taimi uma nei. O le mea autu o le filifili lea o le auala saʻo e kuka ai. O le filifiliga pito sili ona lelei o iʻa ua kuka. Ae aua le falai, aua le ulaula. I tausaga ua tuanaʻi, ou te lagona le lelei, aua o le cholesterol e masani lava.

Ou te sii ae laʻu tama teine ​​(9 tausaga le matua). Talu ai nei, na ia filifili e faʻalauiloa atu se faʻaopoopoga o le suauu iʻa i ana meaʻai. E lei tele se taimi na pasia, ae sa ou matauina loʻu tama ua sili atu ona mataala i totonu o le potuaoga ma sili atu ona manatua le faamatalaga. Ioe, ma le lauulu, fao e sili atu ona malolosi, tuputupu aʻe vave. Ou te faʻamoemoe o vasega o le aveina o le faʻaopoopoga o le a masani lava ina ia le iloa ai e Masha po oa ni faʻafitauli e manatua, toto toto, ma o loto ua oʻo lava i le matua!

O le a le suāuʻu iʻa i le 50-60, na iloa uma e le aʻoga a Soviet ma le tamaititi aʻoga. E tusa ai ma le fomai o le Soviet Union, o se meaʻai faʻapitoa masani ma se manogi leaga ma le sogisogi o le faamoemoe lea e malolo le malo. E tatau ona faʻamaonia o taunuuga na manino: o le autalavou a le Soviet ua sili atu ona malolosi ma sili atu ona tumau. Ae ui i lea, i le 1970 na tuʻuina atu ai se tusi a le malo e faasa ai le faʻaaogaina o le gaʻo maloloina. Ua iloa e saienitisi se faateleina o le anotusi o mea oona i totonu. O le mafuaʻaga e le gata o le faʻaleagaina o vai, ae faʻapea foi le faʻasaoina o banal i le gaosiga o gaioiga.

O le mea lea na manava ai le fanau a Soviet i se lagona le fiafia. E leai ni "matafaioi" e ave ai le suauʻu iʻa i le aso, e ui lava ua faaleleia le tulaga lelei o le oloa (i le taimi nei o le auala e maua mai ai le vailaʻau i le ituaiga o le malulu ua faʻaaogaina).

O a tulaga o le ae tatau ona lafoai ai le taumafa?

O le gafatia o le faʻaaogaina o le suāuʻu iʻa e fuafuaina faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi. E taua tele le talanoaina o lenei mataupu mo maʻi o loʻo i ai faafitauli faʻalesoifua maloloina nei:

  • ate fatu
  • maʻisuka malosi
  • togafitiga o le tino o le endocrine,
  • solia o le gaosiga o hormones e ala i le vevela ma le grenades.

Tetee mai le faʻaaogaina o le suāuʻu e talafeagai mo tagata e faʻafeiloaʻi i se faʻafefe i le iʻa ma le soya. I le taimi o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogā ai le ola maloloina, o le faʻaaogaina o le ava e tatau ona lafoaʻi. Aua le faʻamoemoe o le na o le faʻaaogaina o le suauʻu iʻa ma le faʻaitiitia o le cholesterol e tupu na o ia.

Taua! Ole suʻeina o suāuu e le maua ai se faʻaopoopoga atoa i le cholesterol. O lenei metotia e mafai ona avea ma ausilali, e faatoa mafai ona faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa ma fuafua se togafitiga lelei.

E le tatau ona tatou faʻagaloina e uiga i le manaʻomia ona tausisi i manatu nei e mautinoa ai le toe faʻaleleia:

  1. Faia o meaai lelei.
  2. O aso uma e fuaina ai le tino.
  3. Tumau le mataituina o faailoga.
  4. O se asiasiga masani i se tagata tomai faapitoa.

O le lelei o togafitiga togafitiga mo le maualuga o le cholesterol ma le suauʻu iʻa o le a fesoasoani e iloilo le suʻega. Ina ia maua le ata atoatoa o uiga, e tatau ona foai atu le toto ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina.

Fautuaina o Talosaga

O suʻega sili ona lelei i aso uma e fuafuaina taitoatasi. Fautuaina le taumafaina o voluma e faalagolago tele i sini masani, mo se faataitaiga:

  1. Mo tagata mamai e mananao e suʻe le tuufaatasiga mo le puipuia, 1 g lava, o lona uiga, 1-2 capsules i le aso.
  2. O le metotia sili ona lelei e manaʻomia mo tagata maʻi e maualuga le cholesterol e 3 g i le aso.
  3. Ina ia faʻaitiitia le toto, 4 capsules i le aso e lava.

E sili atu le cholesterol ole suauʻu iʻa? O mea uma lava o le tagata lava ia, ma o le mafuaʻaga lea e tatau ona faia ai le siakiina o suiga i faailoilo i taimi uma e mafai ai.

Aua nei galo tulafono faavae mo le mauaina o tupe:

  1. O le suauʻu gaʻo e iai le uiga ese o le faʻaleleia atili o le manaʻo o le tagata maʻi, o le mea lea, i le tulaga o le teenaina o le gaioiga faaletino ma le taumafataga o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le oona.
  2. O capsules e tatau ona foloina atoatoa. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le poloka.
  3. E sili atu le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o mea taumafa faaopoopo i mea taumafa.

E mafai ona ave capsules tusa lava po o le a le aso.

Faʻaiʻuga

O le suauu gaʻo ma le maualuga o le cholesterol e lelei ona iloa e le tino, o mataupu o aʻafiaga e seasea. I totonu o le lisi o mea e mafai ona tutupu, o loʻo iai:

  • o foliga vaaia o le paʻu i luga o le paʻu o foliga,
  • o se mea oona, lē fiafia i le gutu, o se faʻamatalaga o le naturalosis e mafai,
  • afaina o le gastrointestinal
  • malologa o feces,
  • faaaliga o le tiga o le fatafata
  • vaivai le fatu fatu
  • faaaliga o le vevela ma le vevela,
  • faʻamatalaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le tulaga o ia ituaiga o gaioiga, e tatau loa ona vave taofia lou tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomaʻi. O mataupu o le fagotaina o le suauu taitasi i le gasegase e le masani ai.

E mafai ona faʻauʻuina o le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei faʻaopoopoga i meaʻai o loʻo i ai se aafiaga lelei i maʻi pe a saʻo ona faia. Faʻaaoga suauʻu i aso taʻitasi ma lalo ifo o le cholesterol.

O aoga ma le taʻiala o le gaioiga o le suauu

O le suauʻu gaʻo e faasaga i le cholesterol e fesoasoani e faʻaititia ai lenei mea i le toto toto mo se taimi puupuu. I le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e inu ai le suāuʻu iʻa, ae fautuaina e te mauaina muamua le faʻatagaga a se fomaʻi, talu ai e taua le filifilia o le tui ma faʻaumatia faʻamaʻiloga.

Pe o se vailaau faasaina e maualalo ai le maualuga o se mea i totonu o le toto? I lenei sikoa, o manatu o tagata atamamai e fefiloi. O nisi ua talitonu maumaututu o lea meafaigaluega e fesoasoani i le faaleleia o le gaioiga o le tele o totoga ma tino i totonu o le tino, aʻo isi e mautinoa o le aoga o le faʻaaogaina o gaʻo mo vaʻa toto e laiti, ae e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai le tino puipuia.

E tatau ona faʻaaogāina le suāuu i le faʻaitiitia o le cholesterol.faʻapea foʻi:

  • Ia puipuia le lamatiaga o le faatupuina o fatu fatu.
  • Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi.
  • Le faʻaitiitia o le toto.
  • Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino (puipuia o le maʻi o le Alzheimer, depression, psychosis).
  • Le puipuia o le atinaʻeina o faiga faʻapitoa i togafitiga i totonu o gaioiga o le faʻaaliga.
  • O se puipuiga sili lea ona lelei o le ogaoga o tiga i taimi o tamaʻitaʻi.
  • O se mea lelei lenei mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka, oona.
  • O se puipuiga o faamaʻi fatu fatu, osteoporosis, psoriasis ma le foma.
  • Ua faʻaalia i suʻesuʻega e faʻapea, o le faʻaaogaina o le suauu iʻa, e mafai ona e teenaina le atinaʻeina o paʻu toto. Pe a faʻaalia i le omega3, o le lagolago lelei tele e tuʻuina atu i masini fatu ma masini vascular. I le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega, e mafai ona e puipuia le faateleina o le cholesterol, talu ai ua faʻaitiitia le faʻateleina o le triglycerides, ona o lenei mea, ua faʻaititia le lamatiaga o le fatu, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga.

Auala e filifili ai ma fea e maua ai

O le suauu gaʻo mai le cholesterol o se meafaigaluega sili ona lelei i le atinaʻeina o faiga le lelei i muso ma fatu o le fatu ma i totonu o le tino. E mafai ona e faʻatau i vailaau vailaʻau. E le gata i lea, o omega 3 acids ma isi mea maloloina e mafai ona ulu atu i le tino ma meaʻai. O le tele o taimi, o togafitiga faʻatasi ai ma le suʻu iʻa e tupu pe a maeʻa ona faʻatau i se fale talavai poʻo se isi faʻamatalaga faapitoa o le faʻatau. O nei capsules ma se vai samasama i totonu. E mafai ona e faʻatau i se tau e taugofie.

E sili ona faigofie le faʻatau i se fale talavai. Na o le faʻaaogaina, fua ma le umi o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi o loʻo auai. E mafai foi ona e aofia ai le tele o oloa i luga o le lisi. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le filifilia o iʻa o ituaiga gaʻo - meaʻai, salmon, iʻa, tuna, sardine, cod poʻo le fate.

E iai ni fautuaga e tatau ona iloiloina i le filifilia o se iʻa:

  • E fautuaina e faʻatau iʻa laiti, ona o iʻa tele e ono aofia ai se aofaiga o mea leaga.
  • E tatau ona e sosogi i le iʻa, e le tatau ona sulu pe manogi se mea e sili ona leaga.
  • E tatau ona matua tele ma e mafai ona vave, vave ona toe faʻafouina le amio saʻo ma foliga muamua pe a uma ona taomi ma se tamailima.
  • E le tatau ona lanumeamata pe samasama i totonu.

E taua foi le lelei o le teuina o le oloa ua faatauina. Fou, e mafai ona teuina mo le silia ma le tolu aso.

E i ai i le iʻa le cholesterol

E i ai i le iʻa le cholesterol? O le tuufaatasiga o iʻa e aofia ai le gaʻo o meaola manu, o le cholesterol i iʻa o loʻo i ai i se tulaga maualalo. O le laulau o loʻo faʻamaonia ai o le tele o mea gaʻo o loʻo maua i iʻa e pei o le maketi. E leai se tele o cholesterol uma e maua i le cod, pike, le laulaufaiva, pusa, togafiti, ma le pollock.

Lafoga talafeagai i aso taitasi

O le masaniga omega 3 o le aso mo le tuʻuina atu o le cholesterol e 250 g mo se tagata matua. O le laʻititi laʻititi lenei. E tatau ona sili atu i le 7 g i le aso le suāuʻu manogi e tatau ona ave (o le tulaga lea pe afai o le vailaʻau e faʻaaogaina i le kapoti).

Aʻo leʻi faia ni vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻapipiʻi ai le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻaititia le maualuga o le cholesterol i le toto, o se aga masani le mauaina o le faʻatagaga a se fomaʻi.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Talu ai o capsules o suauu iʻa o cholesterol pharmaceuticals, e masani lava ona faʻapipiʻiina ia faatonuga mo le faʻaaogaina. E le mafai ona tupu ni uiga leaga pe afai o se tagata ua i ai se tali atu i lenei mea. I le tulaga o le faʻalavelave, faʻalauteleina le moe, vaivai, maʻi tigaina, hyperthermia, faʻafefe i luga o le paʻu e mafai ona lagona. I le tulaga o le maualuga i tamaiti, e ono tupu le vomiting.

O faailoga autu o le faʻalavelave e aofia ai:

  • toesea po o le le atoatoa o le fiaai,
  • tele o taotoga
  • matuai galala
  • faateleina le uunaiga e lafoai le vevela,
  • maualuga le toto maualuga, e o faatasi ma nisi o faailoga,
  • o loʻo i ai faʻafitauli i le gaogao o le tui ile intestinal, o se tagata ua lagona le gaogao,
  • o loʻo i ai faʻalogona tigā i le sooga ma le maso,
  • ogaoga tiga.

Afai e iai na uiga, e tatau ona taofi le ave o vailaau ma talanoa i se fomaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau foi ona e feutagai ma se tagata poto faapitoa ina ia mafai ai ona filifili le sao saʻo ma le umi o togafitiga, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o faʻamaʻiloga.

O le a le aoga o kapaila suauu popo mo le soifua maloloina.

O le a le suauu iʻa ma o le a lona aoga

O le suāuu o le gaʻo meaola e iai le mana ma le sogisogi. E maua mai i le tele o ituaiga o iʻa, e mafua mai io latou fiva maso ma le ate. O le tulaga ese o le suauʻu iʻa o loʻo i totonu o lona tuufaatasiga ua tumu i Omega-3 ma Omega-6, o vitamini A ma le D, faapea foi ma mea e pei o le phosphorus ma phosphatides, sulfur, lipochrome, iodine, bromine, derivatives, ma isi. E le gata i lea, o le suauu fagota e aofia ai foi cholesterol, ae o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i se taimi mulimuli ane.

O le faʻaopopoina o le suauʻu iʻa i lau masani masani e aʻafia ai le galuega a le tino atoa. O le autu aoga aoga o lenei faʻaopoopoga:

  • E taofiofia ai faiga faʻaleagaina i totonu o le tino.
  • Faʻaleleia tomai e taulai ma mafaufau.
  • E taofia ai le gaosiga o cortisol.
  • Fesoasoani i le tau faasaga i setete faʻalavelave, osofaʻiga o osofaiga ma popolega.
  • E faʻamalosia le faafouga o le tino, faʻalavelaveina le faagasologa matua o le tino atoa.
  • Fesoasoani e faʻamalosi le puʻu ma sooga.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • Galue e pei o le puipuia o kanesa.
  • E taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, fesoasoani i togafitiga o le atherosclerosis.
  • Aafiaga lelei i le faʻaleleia o le tino.
  • Faʻaitiitia le faʻaalia o le toto maualuga ma sili atu.

O le suauʻu fagota i ituaiga eseese ua faʻatau atu i luga ole pusa i le tele o falemaʻi. Faatasi ai ma saienitisi i le salafa o le lalolagi o loo i ai talanoaga i luga o le autu pe i ai se faamanuiaga i le suāuʻu manu mo togafitiga o faʻamaʻi eseese ma togafitiga faʻaleagaina i le tino. O le tele o taimi, o lenei meafaigaluega o loʻo faʻaaoga i mataupu nei:

  • Tigā toto maualuga.
  • O faamai o le autonomic system, e aofia ai mafaufauga eseese o le mafaufau, depressive states ma isi.
  • O faʻamaʻi ma suiga o tausaga i mata.
  • Faʻasalaga mama.
  • Oʻa, maʻisuka, osteoporosis, foma, psoriasis, faʻamaʻi fatugao.
  • O le tele o le gau ona o le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga o le kanesa.

E le gata i lea, o le suauu iʻa e iai sona aafiaga lelei i le galuega o le tino atoa o le toto. O lona uiga, o gaʻo omega-3 gaʻo e faʻalauteleina toto toto, faʻaleleia atili ai le toto, ma faʻaitiitia ai le numera o palestrol, ma, i se tulaga lautele, faʻaititia le lamatiaga ole maʻi fatu ma le faʻalauiloaina o le toto.

Pe o le suauʻu iʻa e maualalo ai le cholesterol toto

I le vaitau 50 o le 20 senituri, na iloa ai e saienitisi o Eskimos e sili atu ona faʻafitauli i le maʻi cardiovascular nai lo isi tagata o le paneta. Na faʻatumauina ma le faʻaalia e faapea o se mea taua e mataituina ona o le taua faapitoa o le Eskimos, lea e pa'ū ai le sea a le lion i luga o le iʻa.

Ina ia faʻamaonia lenei manatu suʻesuʻega sa faia i luga o taifau lea na faʻapipiʻiina ai tui toto i suʻesuʻega faʻapitoa. A maeʻa lenei mea, na vaevaeina ai taifau i ni vaega se lua. O le vaega muamua na fafagaina meaai e maua i le cholesterol ma gaʻo manu, ma le lona lua foi, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le suāuʻu i le meaʻai. O taunuuga na sili atu nai lo le faamalieina. O suʻega o le toto na faʻaalia ai o le faʻaopoopoga o le suauʻu iʻa i le taumafataga e faʻaititia ai le arrhythmia, e puipuia ai le foliga mai o pupuni toto ma le atiaʻe o le atherosclerosis.

O le suʻeina o le suāuʻu i lalo ifo o le cholesterol, e mafai ona iloa muamua i le vaiaso. O suʻesuʻega faʻasaienisi ua faʻaalia ai o le maualuga o le cholesterol ua paʻu i le 35% -65%. O lenei sooupu e galue malosi i luga o le cholesterol saʻo lava ona o le maualuga o mea o gaosi omega-3, e taʻua o le eicosopentaenoic ma le docosahexaenoicids, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides i le toto.

Aafiaga ile ate ma le cardiovascular system

O le isi faʻamaʻi o tausaga talu ai nei, aemaise lava i atunuu atiaʻe, o le toto maualuga. Ae paga lea, i le taimi nei, o le mataupu faavae o le faaitiitia o le malosi o saienitisi e lei faavaeina. O le mea sili lava, o fomaʻi e faʻaoga i le faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ona tausia le soifua maloloina o le tino, o le fua saʻo o Omega-3 ma Omega-6 o gaʻo gaʻo e talafeagai. O le fua faatatau lelei o le 1: 1, o le taunuuga moni o le 16: 1. O le 'ai o le suāuʻu iʻa o se auala faigofie ma taugofie e faʻaleleia ai lenei fua faatatau.

E pei ona taʻua muamua, o gaʻo gaʻo e aafia uma ai le cardiovascular system, vevela le toto, faʻaitiitia le faʻaaloalo o platelets, ma o se puipuiga lelei tele lea o fatu fatuga, strokes, coronary heart disease and other heart disease. Ole Omega-3 e lelei mo vaʻa toto, o lona uiga latou te faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le atherosclerosis, veins veinsose ma le thrombosis.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le suauʻu i totonu o le tino e maua ai enzymes e maua ai se aafiaga lelei i le ate. E le gata i lea, o le suāuu e fufulu ai fatugaʻo ma le ate, o tatou vailaʻau oona, o toxins ma toxins.

Auala e ave ai le suauʻu iʻa mo le cholesterol

E le mafai ona taliina le fesili i le auala e faʻaaogaina ai le suāuʻu iʻa e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o triglycerides i totonu o le toto, talu ai o mea uma lava e mama aʻiaʻi. Ole fua saʻo e mafai ona fuafua e se fomaʻi agavaa e faʻavae i uiga o se tino faapitoa, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, tausaga ma le mamafa ma le soifuaga o le maʻi. Tusa lava poo le a le ituaiga e te filifili ai e faʻaaogaina le suauu iʻa, e sili ona lelei le faia o lenei mea i meaai. A le o lea, o le faaletonu o le galuega o totoga o le gastrointestinal tract e mafai ona atiaʻe.

Le faaitiitia o le maualuga

I le averesi, o le fautuaga, o le saogalemu mo le maualuga o le cholesterol e mai le 1 i le 4 kalama i le aso. O nisi taimi, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona faateleina lenei aofaiga i le 10 kalama. O le umi o le vasega e faasolo mai le 2-3 masina. O le le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga e le gata ina le aumaia ai faʻamanuiaga manaomia, ae mafai foʻi ona afaina tele. I le tulaga o le televave, o le ono mafai ona suia le aafiaga mai le ave maualuga, o lona uiga o se faateleina sili atu o le cholesterol toto. O le mea lea, e sili ona lelei le tausisia o le fualaau fautuaina e lau fomaʻi.

Mo le gaphylaxis

E sili atu le faigofie ma taugofie e puipuia ai le faʻamaʻi nai lo le taulimaina o ona taunuuga. O le mea lea, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina tagata o loʻo lamatia le fatu ma vascular vascle 2 pe 3 taimi i le tausaga e suʻe ai gaosiga o le gaosiga o iʻa i le tausaga e tusa ma le masina. I lenei tulaga, e mafai ona faaitiitia le fua i le 1-2 kalama i le aso. Ae ui i lea, aua nei e manatu o lena aofaiga itiiti e le mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, i le va o vasega e tatau ai ona fai se malologa ina ia le afaina ai le tino ae le faʻaosofia ai aʻafiaga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E ui lava i le mea moni e faʻapea o le suauʻu iʻa o se faʻaopoopoga o mea taumafa masani, ae o loʻo i ai pea le tele o faʻailoga.I nei tulaga, o le faufautua o le aveina o le suauʻu iʻa o le a fuafuaina e le fomaʻi i luga o se faavae, e faʻavae i luga pe o sili atu mea e sili atu nai lo le ono afaina ai le ave. E le mafai ona ave le suāuu iʻa, pe talafeagai matua tapulaa i mataupu nei:

  • I le taimi o le maitaga ma le lactation
  • Afe o iʻa
  • Vitamin A po o le D Hypervitaminosis
  • Faʻasolosolo lauroid
  • O faʻamaʻi o le tino
  • Luʻu ma le fatu fatu
  • O le faamaʻi
  • Vavave
  • Toto

E pei ona uma ona taʻua, o le inu ava e tatau ona usitai i fautuaga a se fomaʻi. Faʻaaloalo e mafai ona taʻitaʻia i ni taunuuga le lelei.

  • Le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le tuai i le atinaʻe o le tamaititi
  • Rash
  • Paʻa i tua
  • Le tofo leaga i le gutu.
  • Faʻasologa o meaʻai
  • Paʻu

O le i ai o le itiiti ifo ma le tasi o faʻamaoniga na aliali mai ina ua maeʻa le avea o le suāuʻu o se taimi e faʻatalanoa ai se fomaʻi. I le tulaga o faʻamaʻi ogaoga faʻafuaseʻi, tiga i totonu o le fatafata ma isi nofoaga, le mautonu le fatu o le fatu, fiva, tagi, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O nisi vailaʻau e mafai ona fegalegaleai ma le suauʻu. O le mea lea, afai oe ave soʻo se mea mai le lisi o loʻo i lalo, ia mautinoa e taʻuina atu i le fomaʻi.

  • Faʻamataʻu tautala
  • Togafitiga Faaitiitia o Togafitiga
  • Vailaʻau e taofiofia ai le toto toto
  • Isi Mea Faʻatino

E le gata i lea, a o fagogota iʻa, e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o le ava malosi ma meaʻai e maualuga i gaʻo manu ma cholesterol.

Le maualuga o kapaila suauʻu

I aso nei, toetoe lava o fale talimalo e mafai ona e faatauina mai ai suauu iʻa, i le masani masani o le vai ma i totonu o foliga masani o capsules, faapea foi ma le faaopoopoina o algae, germ wheat, o suauu, galala ma isi mea. A filifilia i totonu o lenei ituaiga, e sili atu le lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai lauiloa, faʻamaonia faʻamaonia o loʻo iloga i se mea maualuga maualuga.

O se tasi o tulaga lelei o tekonolosi faʻaonaponei o le alamanuia o taumafa o le faʻamamāina o le gaʻo mai le gaʻo mai vailaʻau eseese e faʻapipiʻi i fiva musika ona o le faʻaleagaina o le siosiomaga. Ae ui i lea, o lea faamamaina e aofia ai tau maualuga e oo lava i le faagasologa o le gaosiga, ma e aafia ai le tau mulimuli o le oloa, o le mea lea o le faaiuga e le mafai ona taugofie le suauu lelei. O se tasi o taitai i le fua faatatau o le tau ma le tulaga maualuga o BioContour mo le vevela ma le toto ma i se tulaga lautele e faatumauina le ola maloloina masani.

A filifilia filifiliga lelei, faʻalogo lelei i le tuufaatasiga. O le filifiliga pito sili ona lelei o le taimi lea e aofia ai le fesoasoani ole taumafa e 95% eisapentaenoic ma docosahexaenoic acid. E le gata i lea, e le tatau ona vevela le vailaʻau, e pei o se malosi malosi pe a uma ona faʻaaoga. O le tiga e taʻu mai ai se soliga poo le le usitaia o faiga faatekinolosi i taimi o gaosiga.

Le manatu o fomaʻi ma iloiloga o maʻi

Pe a fesiligia pe mafai ona fesoasoani le suauu iʻa e maua ai le cholesterol, o le tali e mautinoa lava ioe. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga i le faʻaopoopoga o lenei sooupu i le taumafa i aso uma o se tagata o se mea faʻaopoopo i faʻafitauli faʻapitoa e sili ona lelei.

O le tele o tagata gasegase oe na ave iʻa mai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma masani ona pasia suega suʻesuʻe na maitauina se faʻaleleia atili o le maualuga o le toto cholesterol ma se faʻaleleia atili o le soifua lelei.

Tuua Lau Faamatalaga