Milu faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2: e fesoasoani i le maʻisuka?

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e ese faʻamaʻi, o laʻau ma togafitiga o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

Foafoaga ma aoga o meatotino

Fomaʻi fautuaina e faʻaaogaina e togafitia ai se tele o faʻamaʻi. O lenei mea e mafua ona o le i ai i lona tuufaatasiga o le tele o vaega aoga. E masani lava ona maua i fualaau faafomai eseese. Faatasi ai ma vaega aoga o:

O nei mea ofoofogia ua amanaia e se numera tele o kamupani vailaau. O le mea e sili ona lauiloa o le susu lea o le taumafataga mo le maʻisuka. A maeʻa ona faʻaaoga fualaau faʻataʻitaʻiina, e mafai ona e vaʻai i se faʻaleleia lelei i le tulaga. O le tele o taimi na te faʻaalia ai ia lava i:

  • faʻamaʻaloga o faiga faʻaletonu,
  • le faʻaumatia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • faʻatalanoaina o le gaioiga o le ate, pancreas ma le cardiovascular system,
  • faateleina le mafai ona gafatia o vaʻa toto,
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamaloloina o nofoaga ua faaleagaina,
  • faʻaitiitia le maualuga o le toto insulin.

Afai e te filifilia le saʻo saʻo ma fua o le vailaʻau, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli e pei o le stroke ma le osofaʻi o le fatu.

Talosaga talosaga

Fai mai fomaʻi o le susu suauu suauu i le maʻisuka e fesoasoani e faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia faiga faʻavae, ma aveese ai toxins. I la matou tusiga, o le a matou tuʻuina atu ia te oe filifiliga sili ona lauiloa.

O le faʻamalolo faʻamalolo

  • 500 ml o vai
  • 3 punetini o le vaega autu.

Tuu le mea faʻapitoa i vaega uma i luga o se mumu. Suauu seia oʻo ina afa le vai. Ave le vailaau i le 10 ml i itula uma i le afa muamua o le aso. O le umi o le vasega e 21 aso.

O le suauu manogi le suauʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e faia i le tautala. E mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma sui sui. O manuʻa na togafitia e ia o le a vave ona faʻamalolo, ma o le a toe faʻafouina le fuluʻi. Mo ia e te manaʻomia:

O le togafiti o le susu

O le vaovao o le vaovao o se laau toto mai le aiga aster (genus of thistles). O ia foi e igoa ia Maryin Tatarnik ma le talatala. O le faʻaaogaina o le laʻau vaovao i togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻataʻitaʻiga na mafai ona maua ona o le tulaga tulaga ese o fatu laau. Na latou mauaina:

  1. Vitamini A, vaega B, E, K, ma le F ma le vailaʻau D.
  2. Macronutrients: calcium, magnesium, iron ma potassium.
  3. Faʻamatalaga elemene: seleni, manganese, boron, chromium ma le copper.
  4. Mea manogi ma taua.
  5. Flavonoids.
  6. Phospholipids.

O le taua sili ona taua ole suauu susu ona o le iai o silymarin. O nei mea tuufaatasia o loʻo i ai le gafatia e faʻaleleia ai le ate ma puipuia ai i latou mai le faʻaumatiaga. Silymarin e taofia le faʻaleagaina o le membrane o le ate i luga o le ate e ala i le faʻasaina o le lipid peroxyidation.

O lenei tuufaatasiga e faaosofia ai le vaevaeina o suauu o le ate, o le synthesis o phospholipids ma proteins mo le faʻafouina o le ate, ma faʻamalosia ai foi le membrane i le taimi o le teuina o mea faʻapipiʻi. Faatasi ai ma lea puipuiga, o mea oona e le mafai ona ulu atu i le masini.

O le vaomago ua faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi:

  • Ole faʻasologa o le hepatitis.
  • Ava faamaʻi pipisi ma le cirrhosis.
  • Faʻavalea o le ate.
  • O le maʻi suka.
  • Lapatitis o le hepatitis.
  • Faʻatau.
  • Atherosclerosis

Talu ai ona o lona igoa o le antioxidants, o le vaovao susu o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, matua matua, o aʻafiaga o le faʻamalositino ma le chemotherapy, faʻamaʻi Alzheimer, faapea foi ma le misa.

O le vaovao faʻamalosi e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o le talo ma lana pule faʻanofo, faaleleia atili le faʻamautuina o mea o le ate. Pe a faʻaaogaina fualaau mai lenei laau, e faʻaititia le lamatiaga o maa ma le oneone i totonu o le gall soda ma le ate. O le mea lea, o loʻo faʻamatalaina mo le dyskinesia ma le faʻailoga i totonu o le biliary tract.

O le vaovao vao e mafai lava ona faʻaleagaina aʻafiaga o mea oona e pei o le pale toadstool. E faʻaaogaina mo mea taumafa ma vailaau faʻasaina, ma ua faʻamaonia foi mo le puipuiga o le ate i le taimi o togafitiga o chemotherapy, togafitiga faʻasolosolo mo taimi umi, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaleagaina o le Paʻu

O le laʻau manogi i le maʻisuka ua faʻaaogaina foi e togafitia ai manua faʻamaʻi ma maʻi pipili i le neuropathy, aemaise lava aʻo amata le vae o le maʻisuka. Ua aofia i totonu o togafitiga faʻaleagaina o faʻamaʻi o sooga, sciatica, teu masima, mo fusi faʻatasi.

O le meatotino o le faʻaleleia o le faʻamalosivale o le manava ma le gaogao o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le gastritis, gastroparesis i le maʻisuka, o le mau ma le gaʻo. O mea aoga o le vaovao o le susu e faʻamalosi ai le puipui puipui, puipuia le atinaʻe o le angiopathy i le maʻisuka ituaiga 1 ma i le le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻi.

I togafiti faʻamataʻu, e faʻaaogaina le vaitui laiti e togafitia ai vitiligo, dermatoses, allergic dermatitis, faʻanoanoa ma siama. Latou te togafitia le lauulu ma le susulu o le maaleale, meaʻai. O le suāuu e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamalolo o manua, mumu e aunoa ma le taula.

I le kenekolo, o le vaovao susu e faʻaaogaina e togafitia ai le gasegase o le tino, colpitis, vaginitis, e aofia ai le togafitia o le tino mucous genitalia ma le moa.

O le vaomago e faʻamautuina tulaga maualuga o le hormonal i le tulaga o le faʻagasologa o le faʻavaleaina, le le iloa.

Le faʻaaogaina o susu susu i le maʻisuka

O mea e maua ai le suka-susu i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le faaleleia o le ate. O le faʻavaeina o le glycogen mai le kulukose e tupu i totonu o le ate, aʻo faʻateleina lenei gaioiga, ua faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto.

E le gata i lea, o le ate i lalo o le gaioiga a silymarin mai fatu o le laau e sili atu ona nofouta i le inisalini, lea e faamatalaina ai le aoga o le susu o le vaomalo sauniuniga mo le maʻisuka ituaiga 2.

Togafitiga e faʻaaogaina ai lenei laau e faʻaleleia uma ai le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo, faʻateleina le excretion o le cholesterol ma le kulukose mai le tino. O le vaovao vao e puipuia ai le faaputuga o gaʻo i totonu o le ate.

O le microelement ma le vailaʻau o le susu o vaovao fatu e faʻaleleia ai le gaioiga o le vaega atoa o le digestive, faʻateleina le gaioiga o le pancreas ma le vavae. O le faʻamalosiina o metabolic processes e fesoasoani e faʻamalieina ai le mamafa o le mamafa i le inosia.

E tele ni metotia e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka vaomaisa:

  1. Fatu fualaʻau.
  2. Suauʻu suauu.
  3. Germinated fatu.
  4. Tincture o fatu.
  5. Laʻau.

O le susu o le manogi le fatu o le eletise ua saunia vave aʻo leʻi faʻaaogaina. Tipi pe tilo se sipuni i se mea e fai ai le kofe. 25 minute aʻo leʻi 'ai, fufulu fatu i le 50 ml o le vai. E tatau ona e susu susu i le vaovao 2-3 taimi i le aso. O le togafitiga mo le maʻisuka e 30 aso, ona oʻo lea ile 2 vaiaso. O ia vasega e mafai ona faia i le gasologa o le tausaga.

O le suauʻu manogi suauu mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina i se atigi 30 ml i le aso, vaevaeina i ni atumaga se tolu. E manaʻomia lou inuina o le suauʻu i le afa itula ao leʻi 'aʻai. E mafai ona faʻaopoopoina le faʻaaogaina o suauʻu ma le taumafataga mai fatu, faʻafeiloaʻi i isi aso uma ma a latou faʻaoga.

O fualaau faʻasamaʻi faʻamalosi mo le maʻisuka ua saunia i lenei auala: Muamua, o fatu e sasaa i le vai i le vevela o le potu mo le 4 itula. Ona e manaʻomia lea e faʻafefe le vai, ma ufiufi fatu i totonu o le atigipusa i le susu. I le gasologa o le aso, o le a tupu mai le uluaʻi tupu. O ia fatu e ave aʻo leʻi 'ai i se sipuni sipuni i le aso. Faʻamalosia e Germination le gaioioga o le gaosi susu.

O le tinomi o fatu e saunia pe a uma ona fufuluina i totonu o se faila kofe. I totonu o se vaa pogisa, o fatu e lolovaia i vodka e tatau ona faʻaoga mo aso e fitu. O le fua o fatu i vodka o le 1: 5. Ave le siʻusiʻusi o le 15 matū lua pe tolu taimi i le aso. E tatau ona e faʻafefiloi muamua i le 50 ml o le vai ma ave le afa itula ao lei 'ai.

Mo le teuteuina o le susu o vaovao toto i le 0.5 l vai, e tatau ona e faʻaaoga 30 g paʻu. Kuki le susu i luga o le vevela vevela aʻo lei alu ese le afa o le voluma. Ave se sipuni tele i le 2 itula 3 vaiaso. A maeʻa le 15 aso malolo, e mafai ona e toe faia le tali.

Tamaiti laiti i lalo o le 12 tausaga e le o faʻamalamalamaina le vaovao susu. E faʻasalaina i ia faʻamaʻi:

  • Maʻi pancreatitis ma cholecystitis.
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • I le faaletonu ogaoga o le ate.
  • Faiga faʻamalosi o le tino.
  • Lelei
  • Faʻatasi ma le maʻisuka faʻamaʻi, aemaise lava le ituaiga 1.

A faʻaaogaina le laʻau vaovao, e fautuaina e vavae ese meaʻai ma meaʻai vevela mai le meaʻai, faatapulaa le pata ma le gaʻo gaʻo, kulimi ma kulimi kirimigi. E tatau ona lafoai atoa mai sau sauʻai, faʻatau oloa ma mea ulaula. E le mafai ona e inu ava malosi pe a fufulu le tino i le susu o le vaomago.

O le phytotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 susu o le vaovao e masani lava ona faʻafefe, ae faʻatasi ai ma le lagona o le tagata lava ia, o le manava manava e mafai ona tupu ona o le faʻaosofiaina o le pulelelele, leisa, le manava tuinanau, afaina ma le fatu. E mafai ona faia tali a le tino: o le sasaina o le paʻu, faʻafefe. I faʻamaʻi o le manava, e mafai ona faʻamalosia le manava.

E masani lava o aʻafiaga o loʻo aʻafia i le amataga o le vasega ma e le manaʻomia ai le tuʻuina atu o le vailaʻau. Talu ai latou te aʻafia ma se faʻamamaina o le tino. O le vaovao o le vaomago ei ai le estrogen-pei o le aafiaga, o le mea lea, i le afaina, mastopathy, fibromyoma ma le kanesa o tino totoga e aunoa ma le feutagai muamua ma le fomaʻi, ma le faasaina.

O le aʻafiaga o le laʻau vavalaʻau e mafai ona mafua ai le lanu ma maʻa i le gallbladder. O lenei faʻalavelave e manaʻomia ai se faʻatalanoaga faanatinati ma se fomaʻi ina ia faʻaaogaina ai se fesuiaiga o le pule masani masani. O ia maʻi e le fautuaina e faia togafitiga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

O le a le gaʻo susu

I le tele o tulaga, o le vaovao vaovao ua taua o vao, aua o le laau lava ia e matua le mafaamatalaina. O lona maualuga e tusa ma le 2 mita, o le piniki mumu po o fugalaau lanu violē o loo felelei mai luga. O le laau ei ai se lanu meamata, ma o loo i ai ni lanu paepae i laulaau. O le vaovao o le talatala e matua leaga lava, lea e tafe ai manu. E tele tala e fesoʻotaʻi ma lenei laau toto, e taua lauiloa o le "vaitui", "ostropester", "Tatar", "meaalofa a le Virgin Mary".

O fualaau suamalie ua tufatufa atu i le tele o konetineta uma. O loʻo i ai i Europa, Aferika, Asia, Amerika i Matu.

Nai lo se fale maloloina

Ua iloa e tagata e uiga i vaega faʻamalolo o le vaovao o le susu mo le silia ma le afe tausaga. Sa faaaoga e Eleni anamua le laau e tau ai faʻamaʻi ate. O le taua o le laʻau o le susu o loʻo taoto i le tele o flavonoids, e aofia ai silymarin. E mafai e le tagata mulimuli ona tagofia lelei togafiti leaga, e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o mea o le tino o le tagata, ma e iai foi le antioxidant, o le faʻasalaga.

E le gata i lea, o le laau e aofia ai le sili atu i le selau vaega eseese, e aofia ai le: malosi, calcium, copper, iodine, bromine, chlorine, vitamini o vaega D, B, E, F, glycosides, alkoloids.

Ona o lona tuufaatasiga tele, o le laau e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau mo togafitiga, vailaʻau faʻataʻitaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le hepatitis, le ate o le ate, AIDS, radiculitis, o le mushroom poisoning ma le tele o isi mataupu.

Faaaogaina o le Fale mo le maʻisuka

O le vaovao o le vao e masani ona fautuaina e endocrinologists mo le maʻisuka, aemaise le ituaiga 2. Faasaienisi e faia tutoatasi mai lenei oloa faanatura, faaleleia atoatoa le metabolic processes i totonu o le tino.

I le amataga o le faamai, e mafai e le laau ona faaleleia lelei le galuega o le ate. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le susu o le vaovao, o le tino o le tagata ua amata ona gaosia le leukogen. O lenei vailaʻau e mafai ona liua i le kulukose ma faʻaleagaina ai le faʻamaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona foia e aunoa ma le pa, oona, ma suauu taua o maua i le vaovao. E pei ona e iloa, o le maʻisuka i luga o le tino o gasegase (aemaise lava i luga o vae), e masani lava ona foliga mai o le maʻi e le lelei. O se laau aoga o le a fesoasoani i lenei tulaga. O le mea e aʻafia e mafai ona faʻafefeteina i laumei o le sua o le oloa.

Aua nei galo o le susu o le vaovao ei ai sona aafiaga lelei i luga o vaʻa toto ma le loto, faʻamalosia i latou, tuʻuina atu ai le malosi. E taua tele lenei mea mo i latou o loʻo mafatia i le ituaiga o maʻisuka lona lua. O le mea o le suka e faʻavaivaia ai toto toto, ma o le mea lea o le ono mafai ona oso i le fatu ma le maʻisuka e 4 taimi sili atu nai lo tagata e le mafatia i lenei maʻi.

Auala e faʻaaoga ai

Mo togafitiga faafomaʻi, toetoe o vaega uma o le laau e faʻaaoga. Mai aʻa ia fai se teuteuga. Mai fatu o le laau e mafai ona fai falaoa, i se isi faaupuga, falaoamata, poʻo le pata.

O tagata taʻitoʻatasi e maua i latou lava e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina le vaovao susu i le itiiti ifo ma le faatolu i le aso. I le amataga o le faamai, o se auala aoga tele lea e faaleleia atili ai le soifua maloloina. O le meafaigaluega e mafai ai ona e tausia le maualuga o le suka i siaki, faaleleia atili le galuega o le ate ma le paʻu.

E mafai ona maua le laʻau talatala vao e aunoa ma se faʻamaumauga i totonu o se fale talavai. Ina ia saunia se meafaigaluega aoga e te manaʻomia:

  • 30 g falaoa e fefiloi ma vai vevela (tusa o le afa-lita),
  • e te manaʻomia le tuʻuina i totonu o se vai malulu ma, faʻaosooso, taofi mo le 12-15 minute,
  • i le taimi lea, e tatau ona vavae le aofaiga o le vai,
  • o le susu e suamalie ma manava,
  • ave se vai ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e te manaʻomia se sipuni se tasi pe a uma le 'aiga.

Suauu mai se laau (e mafai foi ona faatauina mai i le phyto-pharmacy) e mafai ona faʻaaogaina i totonu ma mo fafo atu faʻaaoga. I le tulaga muamua, ua lava le ave o le sipuni se tasi o le vai ao le i fafagaina faatolu i le aso. E mafai ona maua se aafiaga sili atu pe afai, faatasi ai ma le suauʻu suauu manogi, o loʻo taumafa foi le taumafataga o lenei laau. O le togafitiga e le tatau ona itiiti ifo i le 4-5 vaiaso.

Mo suauʻu, gaogao, faʻaaogaina o le suāuʻu malulu ua faʻaaogaina i le fulufulu mamoe, ona sosoo ai lea ma le mea ua faaleagaina. E le tupu le toesea i lenei mataupu, ae ona o le tele o taimi e faʻaaoga ai le vai i le manua, o le sili atu lea.

Puipuiga o le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le suāsusu vavalaʻau mo le puipuia. O se susu vaivai (5-10 g o le falaoa mo le afa-lita o le vai) e tatau ona onā i totonu o se tioata i le aso mo ni nai itula ao lei faia le taumafataga autu.

Puipuiga, faʻapea foi togafitiga, e tatau ona faʻaogaina. O le umi o le umi o le togafitiga e 20 aso. I le taimi lea, o le tino o le a faʻamamaina uma lava toxins, o le a faʻaleleia le faʻaleleia o metabolic, o le a mumu ai le tele o tupuaga, o le a faʻaleleia.

Contraindications

E ui lava ile aoga faapitoa ole suauu susu, ae le fautuaina e faʻaaoga le laau. Muamua e te manaʻomia le pasia o se suʻega lautele o le toto ma se suʻega toto mo le suka, faʻatalanoa se endocrinologist. E le mafai ona e faʻaaoga le laau i mataupu:

  • maʻitaga (o le aafiaga o le laau i luga o le fetus e le o atoatoa ona fuafuaina),
  • lactation (i lenei tulaga, se aafiaga le lelei i gallbladder pepe),
  • ma le faʻamaʻi o le gallstone (o le laau e mafai ona i ai sona aʻafiaga malosi, lea e le manaʻomia i le i ai o maʻa).

Milu vao ma le ava malosi

O le talatala o se tasi o nai fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le ava malosi. O le mea moni, inu ava malosi i le maʻisuka e matua lamatia tele, ae ui i lea, o tagata e faʻaaogaina le susu o le vaitui e faʻaaogaina le itiiti ifo o le vavave o le uta i luga ole ate. O le meafaigaluega, faʻavae i luga o le vaovao o le susu, vave ona aveesea toxins mai le tino ma puipuia ai le foliga mai o se maʻi pipisi. Ona o nei meatotino, o le laau e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le ava malosi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faigata ma ogaoga, e le mafai ona faʻamalolo. O le mea lea, e le aoga le faʻamoemoe o le mauaina o tupe mai le vaovao o le susu o le a faʻatoʻilaloina atoatoa le maʻi. Ae peitai, o le laau o le a fesoasoani e faaitiitia le leaga o aʻafiaga o le maʻisuka, aveeseina ona faailoga ma 'ai atili ai.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O tagata mamaʻi e faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate e masani lava ona maualuga maualuga le maualuga o le suka. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea, pe a oʻo mai meaai i totonu o le tino, o le kulukose e le o aʻafia e le fusi, e le avea ma punavai o le malosi, e faʻaauau pea ona faʻasalalau i totonu o le toto mo se taimi umi.

O le susu i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le maualuga o le suka. Ae e mafai ona e ausia se aoga lelei o le laau i luga o le tino pe afai e te fuafua pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

O se sui failautusi. A faʻaaogaina fatu, o le ate e faʻaleleia lelei. E fesoasoani lenei mea e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le glycogen mai le kulukose. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le tino i le inisalini e faateleina. Latou amata amata ona sola lelei le suka.
O le aoga o togafitiga o fualaʻau e faʻamaonia e fomaʻi aloaia.

Faamanuiaga ma le afaina

Ina ia iloilo meatotino o le susu vaovao, e tatau ona e iloa pe faapefea ona aafia ai le tino. O loʻo i ai se silymarin, lea e puipuia ai suauu o le ate mai mea leaga, faʻafefeteina ai la latou vaega. I le taimi lava e tasi, e faʻamalosi ai membranes. O lenei aʻafiaga e fesoasoani e puipuia ai mai le faʻaogaina o vailaʻau eseese.

O se aoga aoga e mataituina foi i faʻamaʻi e pei ole:

  • o le hepatitis tumau,
  • alcoholisis,
  • gaʻo gaʻo,
  • atherosclerosis.

O se aʻafiaga faʻasalalau faʻalauiloa e fesoasoani i le puipuia o maʻi pipisi. Faʻamuamua, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le Alzheimer e puipuia. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina, o puipui tetele o loʻo faʻamalosia, o le a faateleina lo latou ola. O le mea lea, o le ono tulai mai o le atiina ae o le angiopathy o le maʻisuka ua faaitiitia.

O faʻamaoniga i le susuina o le vaitama o sauniuniga:

  • gasegase maualuga, cholecystitis,
  • ogaoga o le ate
  • bronchial asthma,
  • epilepsy.

E mafai ona e faʻaleleia le lelei o togafitiga e ala i le lafoaia o le ava malosi ma meaai kuka, faʻaititia le aofaʻi o gaʻo. I le taimi o le togafitiga, o foliga vaaia o aʻafiaga i le itu o faʻalavelave faʻafuaseʻi (tigā, paʻu o le paʻu), faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻalavelave, suʻamuʻu, manava, manava).

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

I le taimi o le maʻitaga, e fautuaina e teena le faʻaaogaina o le tele o metotia eseese o togafitiga. Faaaoga le susu susu i le aveina o se tamaititi e le fautuaina.

Afai ua maua e se fafine le maʻisuka maʻi, ona le mafai lea ona e taumafai e faʻamaonia le tulaga ma le fesoasoani o togafitiga. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo e maua mai ai meaai. Afai e mafai ona faʻaititia le kulūkose, ona le afaina lea o le tulaga o le tamaititi. I mataupu e le mafai e se fafine ona feagai ma le hyperglycemia, o le pepe ei ai maʻi faʻapitoa. O le faʻaaogaina o le inisalini e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka faʻamaʻi.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

E taua tele mo tagata mamaʻi e iai le maʻi o le endocrine e pipii ai i le meaai na fautuaina e le fomai. E na o le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate e fesoasoani e puipuia le maʻi i lalo o le puleaina. Faatasi ai ma le fesoasoani a fualaau faasaina, togafitiga o togalaau, e le mafai ona taofia le alualu i luma o le maʻisuka pe afai e le toe iloiloina e le tagata maʻi le lisi.

E manaʻomia se taumafataga maualalo-kapeti mo le faʻamaoniaina o le tulaga. O tagata e 'ai i ia ituaiga meaai atonu e galo e uiga i le maualuga o le kulukose. O le vaovao vao e mafai ai e oe ona faʻaititia le kulūkose, ae afai e te le 'ai lelei, o le a le maua.

Folafolaga masani

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e faʻaaogaina ai vaega eseese o le vao. E talafeagai mo togafitiga:

  • suauu
  • pulupulu fatu
  • infusions
  • teuteuga.

Ae o le a aoga pe afai e pipisi le tagata maʻi i mataupu faavae o LLP. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalolo e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le kulimi suauʻu manogi e faʻaaogaina mo fafo ma totonu. O loʻo faʻatau atu i se fale talavai. I le fale, e mafai ona e faia se fusi. Ina ia faia lenei mea, sasaa 25 g o fatu i le afa o le lita o le suauʻu olive. O le faʻafefiloi e kuka i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute, ona faʻasolo mo le isi afa itula. O le meafaigaluega ua faʻamamaina ma faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. I totonu, e mafai ona e suʻe 5-10 ml faʻa tolu taimi i le aso. Faʻaaogā le suāuʻu e togafitia ai manuʻa ma maʻi pipili i luga o le paʻu.

O fatu laau e faʻamalosia e maualuga le gaioiga. E sasaa i totonu o le vai mo le 4 itula, ona faʻafefe lea o le vai. Mo se aso, o fatu e tuʻuina i lalo o le susu susu. Pe a tupu mai, ona amata lea ona latou 'aina 1 sipunipuni taʻitasi.

O a latou fatu mamago ua faia e avea ma paʻu o loʻo faʻaumatia i le 1 sipuniti i luga o se manava gaogao, fufulu i le vai. O le togafitiga e faia mo le 30 aso. A maeʻa le 2 vaiaso, e toe faia le togafitiga.

Fai se teuteuga o le paʻu. O le afa o le lita o le vai inu ua sasaa i totonu o le 30 g o meafaitino, ua kuka i luga o le vevela vevela seia oo i le afa o le vaega o totoe. Ave le vai faamalolo i le 1 sipuni sipuni mo le 3 vaiaso ile 2 itula.

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o le susu vaitui

O le vao vaovao o se vao vela laau e mafai ona ola e oʻo i le 2-2.5 mita. I pito o le vavae lanu violiki lanu violē poʻo fugalaau lanu piniki foliga mai i foliga o polo. I tagata, o lona igoa ua na o le "matuitui" po o le "vaitui".

E ui lava i foliga taufaamatau o le laau, o le vaovao susu ua faʻaaogaina i vailaau mo le silia i le 1000 tausaga. O lona autu i togafitiga o le toe faʻaleleia o le ate ma le faʻamalosia o vaʻa toto ma le loto. O le vaovao o le vaomalo e mauʻoa i flavonoids ma silymarin, ei ai mea e puipuia ai le manava, faʻafouina ma le faʻaleagaina.

E le gata i lea, o le valaʻau e sili atu ma le 50 vaega eseese ma vaega, e aofia ai:

  • Vitamin D - fesoasoani e sili atu le lelei o le calcium
  • Vitamin B - faʻamalosia le tino,
  • Vitamini E, F - elemene taua o sela o le tino,
  • minerale
  • glycosides
  • alkaloids.

Talu ai ona o lenei tuufaatasiga o fualaau suamalie ua faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau.

O aoga o le susu i le maʻisuka

O le tele o endocrinologists e sili latou te togafitia le maʻisuka i vailaau masani, e aofia ai i latou i le taumafa o le maʻisuka. O le vaovao vao e le o se mea na tupu. E le gata i lea, o sauniuniga e faavae i luga e mafai ona faia tutoatasi i le fale.

O le laau e sili atu ona aoga i le amataga o le maʻisuka. O le faʻaaogaina masani o le susu o le vaitui e matua faʻaleleia ai faiga faʻava-o-tino ma fesoasoani malosi i le ate.

Afai o le vaovao susu e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka, ona leucogen, o se tasi o mea galue i le tau faasaga i le maʻisuka, o le a amata ona gaosia ma faaputuputu i le tino. E i ai foi i le laau ni resini faapitoa ma suauu taua, e aunoa ma se mea e faigata ona faatumauina le tulaga sili ona lelei o le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le vaitamama susu e le gata ina tautala tautala. E pei ona e iloa, o lenei maʻi, o nisi tagata latou te maua le paʻu ma le malala i luga oo latou vae, lea e le mafai ona faʻamalolo mo se taimi umi lava. O le vao fesoasoani o le a fesoasoani i lenei mataupu. O le vaega ua aafia o le paʻu ua lubricated i le sua o le laau. Ma a maeʻa se taimi puupuu, o le a amata ona faʻamalolo le manua, ma leai se mea e iloa ai.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le ono tulai mai o se fatu fatu ua faateleina i le 4 taimi. O le vaomago e iai sona aafiaga lelei i le loto ma toto toto. E faaitiitia ai foi le lamatiaga o ni faaletonu fatu.

Fualaau aoga

O le a e manaʻomia: 30 g falaoa, 0.5 l le vai inu vevela.

Kuka: faʻafefiloi le taumafataga i le vai ma faʻafefiloi ile vai vai seia oʻo ina vaelua le aofaiga o le vai. Ma le isi, filifili le gauga ma faʻaliliu.

Faaaoga: 1 le sipuni tele pe a uma se taumafataga. Faʻaauau.

Tincture ma le lauti

O le susu o le vao vevela ua saunia lelei lava. Ae le o tagata maʻisuka uma e mafai ona faʻatagaina e faʻaaogaina ia mea e faavae i le ava malosi.

O le a e manaʻomia: vao vaovao paʻu, vodka (390-410 ml), 0.5 L.

Kuka: Uʻu i totonu o se fagu ma sasaa vodka. Sogi i totonu o le pusaaisa poʻo le potu mo le 27-31 aso.

Taumafa: ia faʻaaogaina se vailaʻau faʻamalolo mo le afa afa sipuni pe a uma ona 'ai. O le faʻaaogaina o le 13-15 aso.

E ui lava i le afaina o le ava malosi, o se ituaiga o meaʻai e aoga tele i le mafaufau o le maʻisuka ma faateleina ai le puipuiga.

Afai e faʻasaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o ava uma, ona mafai lea ona e suia le tincture tifaga lauti:

O le a e manaʻomia: taumafa poʻo le vao talatala, se ipu vai inu.

Kuka: Sasaa vai inu i luga o le falaoa poʻo susu susu talatala. Tu mo le 7-11 minute.

Faaaoga: 1 le ipu tipolo 3 taimi i le aso. Faʻaauau.

Aveese ma le susu

Afai o le maʻisuka na maua talu mai nei, o le a avea le susu ma vaovao ma mea e sili ona taua e puipuia ai le maʻisuka mai le ogaoga. O meaʻai o le vao e faʻamalosia ai le pancreas ma fesoasoani i le ate e galue malosi, faʻaitiitia le kulūkose.

O le a e manaʻomia: susu susu le vevela.

Kuka: Sasaa laʻau i le vai vevela ma tuu e faʻaaoga i le po. I le taeao e mafai ona e inu.

Faaaoga: afa o le ipu o le susu e 3 taimi i le aso. O le umi o le taliaina e 3-5 masina.

Milk Terra

I vailaʻau mo togafitiga, e tele vailaʻau e faʻavae i luga o le vaovao susu. O le tele oi latou o loʻo i ai faʻalaʻau ma vailaʻau faaopoopo.

Lisi o fualaau faasaina sili ona lauiloa:

E ui lava ile tau ma folafolaga a le kamupanī, e le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o fualaau faasaina. O le mafuaʻaga o le suamalie mama susu o loʻo i ai pea se aafiaga lelei i le tino.

Muamua, o fualaau uma lava e ave ao leʻi 'ai. O le auala o le faʻatagaina e mafai ona oʻo mai i le 3 i le 8 masina.

Tuua Lau Faamatalaga