Foafoaga Maualalo-Carbohydrate Fua mo se Keto Diet

E leai se mea e fesoasoani i le gau o le mamafa pei o meaai taumafa. O i latou e moomoo ia maua se ata matagofie mo tamaitai ma alii, o le a manaʻomia le malamalama o fua o fualaau ma avocados mo le mamafa o le mamafa, aua o lenei fualaau aina e matua tele lava le tele o mea aoga ma e leai lava se afaina. Ia mautinoa ia manatua pe faapefea ona aafia lenei tino i fualaau aina ma mea e mafai ona e kuka ai.

Keto Fua ma Netbs Carbs

I lalo ifo o le ae maua ai se lisi o nisi o fualaau suamalie aupito sili ona maualalo, faapea foi ma le tele o gaʻo popo i le 100 g ma le fua faatatau o le tautua. I le isi itu, e mafai ona e mauaina se lisi o fuainumera sili ona taatele ma a latou gaʻo carbohydrate taʻitasi i le tautua.

E masani lava, fualaau suamalie, fualaʻau 'aina ma fualaau aina suamalie e aofia ai le suka. Siaki i taimi uma ia igoa o oloa ao lei faatauina.

Manatua: filifili le numera o faamaumauga 25.

FuaFuā kulū mama (mo le 100 g)Fua tutusa
Avaka1,84E tusa ma le afa o le avekosa
Tomato2,69Tasi sina tomato
Rhubarb2,74E tusa ma le 2 mai
Carambola3,93Tasi le ogatotonu
BlackBerry4,313/4 ipu
Raspberries5,443/4 ipu
Fualaau5,683/4 ipu vine atoa
Melo meamata5,68E tusa ma le 8 fasi keke
Pulp Pipi6,23Pe a ma le 1 le ipu niu
Lemon6,52Lua
Paloni7,15E tusa ma le 8 fasi keke
Talosaga7,26E tusa ma le 7 fasi pepa
Peach8,053/4 tamai pi
Cranberries8,371 le ipu o fualaau aina atoa
Apricot9,123 togi apricoti
Plum10,021/2 plum
Clementine10,321 ala
Granny Smith Apples10,81E tusa ma le 3/5 o le apu tele
Kiwi11,661/2 kiwi
Blueberries12,09E tusa ma le 3/4 ipu

Manatua: O le tele o isi fua e le o lisiina i lenei laulau e tatau ona aloese, aua o loʻo iai le tele o suka. Siaki i taimi uma faʻamatalaga o oloa aʻo leʻi faʻaaogaina, aua atonu e aofia ai le tele o mea inu.

Carbohydrates i Raspberries

O fugalaau o se tasi lea o ituaiga siliva lelei mo le tele o tagata i luga o se meaʻai maualalo. O loʻo maua ai le maualalo o le maualuga o meaʻai, gaʻo maualuga o meaʻai, ma e faigofie ona faʻaopopo i fuamalie suamalie.

O laʻau e lauiloa mo a latou antioxidants, lea e mafai ona puipuia mai faʻasalaga faʻasalalauina saoloto ma fesoasoani ai e osofaʻi. E i ai foi suʻesuʻega e fesoʻotaʻi ai vine ma le maualalo o le cholesterol ma le faʻavaivaia o fatu fatu. E le gata i lea, o fugalaau e maualuga i polyphenols, lea e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto ma taofia ai le fausiaina o platelet i totonu o fua.

E tusa o le afa o ipu o fugalaau e aofia ai le 3.5 g o meaʻai gaʻo.

Carbohydrates i Blackberry

O Blackberry ua lata mai mo le faitau selau afe tausaga. Na faaaoga e Roma ma Eleni ia togafitiga o maʻi ma gout. Sa saunia ma tautua i se tele o ipu. Ma e ese mai i le suamalie, o le blackberry e aofia ai faamanuiaga tau le soifua maloloina.

O nei vine e iai vitamini C, K ma le manganese, lea e mafai ona fesoasoani i le faiʻai ma le gaioiga o le afi, faʻaleleia le paʻu maloloina ma faʻaitiitia le mumū. O loʻo maua foi i le Blackberries se maualuga maualuga o le elemene ellagic ma le anthocyanin, lea e mafai ona fesoasoani e taofia le faʻaogaina o le masini ma faʻagesegese le tuputupu ae o le kanesa.

Ole vaomago e pei o fugalaau ma e aofia ai le 8 g o fiber (ma le 7 g o sukacara mama) i le 1 ipu. E mafai ona fesoasoani e faʻaititia le manava ma le saturate lelei.

Carbohydrates i Strawberries

E pei o vine uma, o strawberries e aofia ai le tele o le soifua maloloina. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai ni nai mea gaʻo sili atu, o lea e mafai ai ona e mataʻituina le taumafaina e sili atu nai lo o vine ma fugalaau.

E mafai e laʻau tipitipi ona fesoasoani e faaleleia le suka o le toto. I nisi o suʻesuʻega, na taitaia ai e le strawberries le maualuga o le inisalini ma le faʻaleleia atili o le inisalini pe a faʻatusatusa atu i vaega e le 'aina ia fua. I le faʻatasi ai ma se meaʻai faʻatoʻa, o le mea moni lenei, ae naʻo pe afai e te faʻaaogaina i le faʻalelei.

O fualaau aina e aofia ai le 5 g o gaʻo kulū mama i le 3/4 ipu (100 g).

Blueberry Carbohydrates

E pei lava o isi vine, o laumei e aofia ai le tele o antioxidants ma le vaitamini C, lea e mafai ona fesoasoani i le paʻu lelei. I nisi o suʻesuʻega, o ata lanumeamata ua oʻo lava ina faʻaalia ai ei ai a latou aafiaga antiviral i faʻamaʻi pipisi e aafia ai le paʻu.

Blueberries o ni vine ma le maualuga o le maualuga o carbohydrates, o le aofaiga atoa e 17.4 g o le carbohydrate mama i le 1 ipu. E ui lava e tele a latou manuia o le soifua maloloina, o vine e tele atu mea manogi, o lea la e manaʻomia ai ona 'aina le fuamalie i se vaega tele.

Olsan Uvarova

Le tusitala e ala i galuega, meaʻai e ala i galuega. Kuki vave ao momoe tamaiti. E talisapaia e ia le lelei o le faʻalauiloaina ma le tusiaina o tusiga tusitusi i le kuka. Taʻuina pe faʻafefea ona faʻaumatia le malo sili ona faʻatauvaʻa ma se faʻalelei, ae faigofie ona saunia le meaʻai.

Saunia ia oloa. Fufulu le papaya, avoka ma le letus.

Tipi le avoka ma le papaya, tipi i ni fasi uumi, fafagu le salati i ou lima. Ina ia puipuia le avoka mai le pogisa, e mafai ona e fufuluina i le sua o le tipolo.

Fufulu laʻau moa, fufulu i laau o Italia. Liligi le suauu moli i totonu o le pusa muamua, tuu uma le fusi, fri i lalo o le tapuni i luga o le vevela mo le 7 minute i le tasi itu, ona faliu lea ma fuga i lalo o le tapuni mo le tutusa le aofaiga i le isi itu. Tipi le susu i le ogatotonu: afai e manava, ona fuga lea i lalo o le tapuni mo le sili atu i le 3-4 minute. O le aano o manu e tatau ona suamalie, e le sili atu ona mago - o le ki lea i se salati suamalie. Faamama i le faaiuga.

Saunia le sauuga: faʻafefiloi le meli vai, sinapi ma le mayonnaise. Otioti le susu i ni fasi ie manifinifi.

Tuu le letus i luga o le ipu, faʻapipiʻi fualaau mama ma moa moa, sasaa le sisi i luga. Papaya ma Salati sauni. Le fiafia tele!

Auala fai kuka

Saunia ia oloa. Fufulu le papaya, avoka ma le letus.

Tipi le avoka ma le papaya, tipi i ni fasi uumi, fafagu le salati i ou lima. Ina ia puipuia le avoka mai le pogisa, e mafai ona e fufuluina i le sua o le tipolo.

Fufulu laʻau moa, fufulu i laau o Italia. Liligi le suauu moli i totonu o le pusa muamua, tuu uma le fusi, fri i lalo o le tapuni i luga o le vevela mo le 7 minute i le tasi itu, ona faliu lea ma fuga i lalo o le tapuni mo le tutusa le aofaiga i le isi itu. Tipi le susu i le ogatotonu: afai e manava, ona fuga lea i lalo o le tapuni mo le sili atu i le 3-4 minute. O le aano o manu e tatau ona suamalie, e le sili atu ona mago - o le ki lea i se salati suamalie. Faamama i le faaiuga.

Saunia le sauuga: faʻafefiloi le meli vai, sinapi ma le mayonnaise. Otioti le susu i ni fasi ie manifinifi.

Tuu le letus i luga o le ipu, faʻapipiʻi fualaau mama ma moa moa, sasaa le sisi i luga. Papaya ma Salati sauni. Le fiafia tele!

O le a le avoka?

O nisi tagata e fenumiai foi lenei fualaau aina ma se fualaau faisua. O se pulu o le aligatalo po o le avoka o se fualaau oona, fualaʻau pe foliga mai e ola i laau o Amerika Persea. Lanu e mafai ona ese mai le paʻu i le lanumeamata. O le mamafa o le fualaau aina e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa kilokalama. O le pele e faʻamausali, ma i totonu o le tino o le tino ma le ponaivi tele. O le tofo o le fualaau aina e suamalie ma suamalie, e foliga mai o se paluga o le uroki ma le paʻu. O le aano e ono samasama pe lanumeamata i lanu.

Auala e filifili ai fua lelei:

  1. O fua e le o fua mai o le a mausali, faatasi ai ma se paʻu pipisi. Afai e te faʻatau se tasi, tuʻu i ai ni nai aso e matua ai.
  2. O le fua o fua e mama ma e faʻaleleia. E mafai ona e faʻaaogaina i le taimi lava e te faʻatauina ai.
  3. O le pulupulu o fualaau 'aina matua e tutusa ma le pata gaʻo. E paʻu lau lanu meamata, e maua ai se kulimi.

  • fiber
  • vailaau oona
  • vitamini K, E,
  • riboflavin
  • ascorbic acid
  • measina
  • lipine
  • toso
  • pantothenic acid
  • niacin
  • lipine.

O le kalori i totonu o le 100 kalama o le pulupulu e 165 kcal, o lea o le fua e talafeagai mo le gau o le mamafa. I le faʻaopoopoga, o le avoka o loʻo aofia ai le tele o macro-ma microelements nei:

Fugalaau pala

Ole malo Dominican Republic o se atunuu faifaatoaga e fua mai i ona laufanua lafulemu e silia ma le 8500 ituaiga o fualaau 'aina, fualaau faisua ma laau (mo le faatusatusaga, Europa atoa - na o le 1600). Afai e te vaʻavaʻai i laufanua o le atunuʻu, e le o se vaega itiiti o le teritori e nofo i togalaau, suka, kofe ma isi. Ona o le lelei o le tau ma fuga o le eleele, o le Dominicans e selesele fua i le tele o taimi i le tausaga, ma le suka - e fa fua i le tausaga. E ui i le mea moni o le Dominican Republic e tamaoaiga i fua o faletalimalo i totonu o le atunuu, e tusa ai ma tagata tafafao maimoa, e leai se tele o taumafataga mai fafo. Latou te manaʻomia le faʻatau i maketi i le lotoifale, lea e mafai ai ona faʻatau fualaau aina fou ma vaʻai i le "parataiso moni" o le Dominican Republic. O fua e sili ona faʻaaloalo i luga o le motu: mango ma le niu, o tausamiga faaletausaga ua faatulagaina mo le faʻaaloalo ia i latou, faʻatasi ai ma meaʻai ma mea e tutupu.

Mango - fualaau suamalie suamalie, maloloina lelei, aua e mauʻoa i vitamini. Ae maise lava le faʻaleleia atili o le faʻavaveina o toto toto o le faʻamalosi totoga o le tino o le tagata.

Pineapa - e masani ona iloa e le toʻatele, ma e le manaʻomia ona faʻaofiina. O le paseka Dominican o loʻo i ai le tofo lelei ma le faʻapitoa maʻi. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le meaʻai (o se mea lelei tele mo le faʻaitiitia o le mamafa, aemaise lava lona autu).

Lauiloa ma faaaloalogia i le Ripapelika Tominika faʻi, ae maise lava i ona ituaiga faigata, lea e fafagaina ai e aiga i le tele o ituaiga mea suamalie. O le taloni o se ituaiga o "Tominika Dominica"; e tusa ma le 40 ituaiga oi latou i le atunuu: mai masani, samasama i le mumu ma faʻi mo le faʻavelaina.

I totonu o le Ripapelika Tominika, o fua foi e ola ae:

Pasifi fua(chinola) - fualaʻau manu e aofia ai le tele o vitamini ma minerale (sili atu i le 90). Pulp ma ponaivi e faʻaaogaina foi i meaai.

Limonsillo (Limoncillo) - e tutusa ma fuga vine, tupu i luga o laau laiti. O le fualaau aina ei ai le lanu meamata ma le manogi o le manogi. I totonu, o le lanu samasama-lanu mumu, i le pito i luga - peʻa vevela paʻu. E mafai ona tuʻu ni sisiva ma luga o lavalava.

Guava(Guava) - fualaau e pei o le pear e pei o le piniki piniki ma le paʻepaʻe papaʻe, o fatu malosi ma se manogi manogi manaia. E tupu fua samasama ma lanumeamata i lanu. O fua e maua i vitamini C, B1, B2, B5. Faʻaaoga tele i se foliga masani ma avea o se mea e gaosi i le kuka.

Papaya (Lechosa poʻo le Melon tree) - o se mea mamafa mai le 0.5 - 7 kilokalama, e pei o se melonini i foliga, fausaga, tofo ma vailaʻau. O le fua o loʻo i ai se lanu moli sesega ma le tele o fatu pouliuli. E faʻaaogaina fou, pei o sua, salati, palu pateta, o se mea e gaosia i asikulimi, ma isi. O fualaau aina e aofia ai: vailaʻau oona, glucose, fructose, fiber, beta-carotene, proteins, vitamini B1, B2, B5, C, D, potassium, magnesium, sodium, iron, calcium, phosphorus, elemene ma le papain enzyme plant (similar in composition gastric juice). O le mea lea, o le papaya o se oloa e sili ona taumafa taumafa, e faʻamamaina foi le gastrointestinal tract ma ei ai sona gaioiga o le anthelmintic.

Avaka (poo Amerika Perseus) - o se fua o le tino o se foliga o le pear-foliga, oval po o le fulafula (umi mai le 5 i le 20 cm ma le mamafa mai le 0.1 i le 101.8 kg). E i ai ona fua suamalie: paʻu uli, lanu samasama-lanumeamata, ma i le ogatotonu o se fatu tele. O le paluga avoka o le tamaoaiga e maua i vitamini ma e iai mea lelei o le tonic (e manava tele ai le fiainu). Faʻaaoga fou, i totonu o sua ma salakeke.

Vine (Vaina vine) o se vine moni e iloa lelei ia i tatou uma. O lapisi, laiti i fualaau tetele, ei ai se lanu mumu ma se suamalie suamalie. E taua i: Vitamin A, C, B6, magnesium, potassium, iron, calcium, phosphorus, ma selenium.

Noni (Noni poʻo Morinda) - ei ai se tofo lelei ma se manogi, ae o se vailaʻau sili ona lelei, ona o le tamaoaiga i antioxidants (calcium, potassium, copper, zinc, iodine, phosphorus, sodium, ma isi). Faatau i le tele o supermarkets i totonu o le atunuʻu.

Ceres (po o le Initia Initia i Sisifo) - e pei o la tatou pele, ae e ese lava lona tofo. Faʻaaogaina e le fale puletini Dominican mo le faia o suamalie ma meainu malulu.

O fualaau suamalie o le Dominican Republic e aofia ai foi: anona (Soursop), hagua (Jagua), sapota (Sapote poʻo le aukilani) ma tagata uma e lauiloa i lo tatou atunuu: pomegranate, apples, pears, watermelons, melons, oranges, tangerines, fruits, limes, ma isi fua.


Matou te matua faafetai lava pe afai e te faʻasoaina atu le tusiga ma au uo:

Carbohydrates i Avocados

Avocados e masani ona 'ai i le taimi o taumafataga o le ketogenic, ona o le maualuga o latou gaʻo. E aofia ai fiber ma isi meaʻai taua. Oona gaʻo maualuga (gaʻo maloloina), lea e faʻaitiitia ai le mumu, e avea ai avocados ma filifiliga sili.

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le avocados e faʻaleleia ai le faʻamaʻi o le fatu ma le maualalo o le cholesterol. O suʻesuʻega e faʻaalia ai foi o nei fua e mafai ona faʻaititia atili ai le aofaʻi o antioxidants e te maua mai isi mea totō.

Avocados e sili atu le potassium nai lo faʻi, o lea afai e te aʻafia i le keto-flu (le taimi e faʻafetaui ai) ona o le maualalo o le eletise, o le avoka ma le masima e mafai ona fesoasoani moni! E naʻo le 4 g o meaʻai gaʻo ma le sili atu i le 75% gaʻo gaʻo.

Carbohydrates i Tomatoes

E ui o nisi taimi e taua o fualaau faisua, e taua tele le taua o tamato. I le taimi o le taumafataga o le keto, e masani ona faʻaaogaina tamato e faʻafeiloaʻi pe faaopoopoina e avea o se mea lelei e faʻaleleia i le tele o fua.

O loʻo aofia ai le tele o elemene ma vailaʻau taua, ae e masani ona faʻaaogaina mo a latou meatotino. Tomato e mafai vave ona liu gaʻo meaʻai, o lea ia mautinoa ia faʻaaogaina ma ia naʻo le faʻaleleia lelei.

Carbohydrates i le carambol

E ui e le o 'aina le carambola e pei ona masani ai, o se fua matagofie e mafai ona faamatalaina o se paluga o vine ma le apu. E sili atu lemu nai lo le fua, ae o loʻo i ai se manogi suamalie ma le manaia.

O le Carambola e na o le 4 g o gaʻo kulū mama i le 100 g. O le toʻatele o tagata latou te le iloa lenei fua, ae e aofia ai le tele o fiber ma le tele o vitamini C. E le gata i lea, o loʻo i ai fualaʻau i fualaau aina e mafai ona taofia le faʻavaeina o sela gaʻo, ma faaitiitia le gaʻo susu ma le cholesterol.

Carbohydrates i melons ma suauu

I le avea ai o se tulafono, latou te aofia ai le tele o le aofaʻi maualalo o meaʻai gaʻo, o le mea lea e sili ai ona lelei mo le kuka, ae i le faʻalelei.

  • Meloni - 5.7 g o le carbohydrate mama i le 100 g
  • Paloni - 7.15 g o le carbohydrate mama i le 100 g
  • Talosaga - 7.26 g o le carbohydrate mama mo le 100 g

Carbohydrates i apu

E ui lava e tele ituaiga apu eseese i le lalolagi, e tatau ona aloese mai ai ona o le maualuga o latou suka. Gala, Golden, Reds - oi latou uma e tusa ma le 11.5 g o carbohydrates mo le 100 g.

Afai e te mulimuli i se meaʻai o le ketogenic, e tatau ona e lafoina apu. Afai e le mafai ona e ola e aunoa ma na mea, taumafai e faʻaaogaina i le tautua tele.

Carbohydrates i le Panini

O pusa o loʻo i ai le 25 g o carbohydrates mo le 100 g o le tautua (o le tele o le faʻi), o lea e sili ai le le 'ai. O se fualaau suamalie e malosi tele i le suka o le toto.

Afai oe o se faʻi faʻi, aua e te popole. Faʻaopopo le faʻasolo mai faʻi i fua o fualaau papaʻu poʻo le 'aisa kulimi ma taʻavale.

Carbohydrates i le meli

E ui lava e le o se fua, e masani lava ona taʻua le meli o se suauu masani, maloloina. O se tasi o mea manogi e sili ona suamalie, ae o loʻo aofia ai le fructose ma, pei o isi mea suamalie "maloloina", e oʻo atu ai i aʻafiaga le lelei. O le tele lava o le gaosia o le meli e aofia ai le suka, o le mea foi lea e pasteurized, o le mafuaʻaga lea ua leiloloa ai le tele o meaʻai.

E masani lava, e tasi le sipuni sipuni o le meli e aofia ai le 17 g o gaʻo, o le sili atu ma le afa o lau tupe faʻaalu i aso uma.

E faʻafefea ona e 'ai i le aso

E fesoʻotaʻi ma soʻo se faʻaogaina o oloa. O le a le avoka e mafai ona e 'aina i aso taʻitasi e faalagolago i le tele o numera. O le itupa ma le matua o le tagata, o le aofaiga o le tino, o faailoga o le tuputupu ae ma le mamafa, le tulaga lautele o le soifua maloloina, e taua. Afai e leai sau faʻasalaga, ate poʻo maʻi o le pancreas, e mafai ona e 'aina le fua e tasi i le aso. O tagata ei ai ni faʻafitauli e tatau ona faʻaititia i 5-6 fasi pepa i le vaiaso tolu.

Mea aoga

O le fuaina lelei o fua e afaina ai le tino ma e leai lava se mea e teteʻe ai mo lenei mea. Le lisi o meatotino aoga:

  • fesoasoani i le paʻu o le mamafa
  • aveese le cholesterol leaga mai le toto,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • faʻamalosia le maua o musika,
  • faaitiitia le lamatiaga o le fatuina o fatu fatu, toto toto,
  • fesoasoani e faamalosia ponaivi
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • o se malosiaga mamhrodisiac, faateleina le malosi,
  • fufulu le toto, faʻaleleia le taʻavale, puipuia le atinaʻeina o le anemia,
  • faʻamalosia le sili atu o le faʻaleleia o meaʻai,
  • faaleleia le faatinoga
  • e puipuia ai siama o le kanesa mai le faateleina,
  • faʻamalosia le faʻaleleiina o le paʻu, faʻafeusuaʻi solo,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • faamama avega,
  • e puipuia ai le puipuiga.

O le a le aoga mo tamaitai

E tatau lava i tamaʻitaʻi ona faʻalauiloa lenei fua i la latou meaʻai. E taua tele le faʻaaogaina mo fafine maʻitaga. O aoga o avocados mo tamaitai i tulaga o loʻo taʻoto i le mea moni o lenei meaai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o maʻi faʻapitoa i le pepe. O le fua ei ai sona aoga aoga i luga o le paʻu, faʻamama ma fafagaina. O le masani ona faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻamautuina o le matatiole, e iai se aafiaga lelei i le faʻaleleia o le tino. Mo le gau o le mamafa, e fautuaina foi e 'ai fua.

Mo le gau o le mamafa

O fualaau mai fafo e masani lava ona maua i luga o taumafa eseese. Avoka mo le leiloa o le mamafa e aoga tele. O le fualaau aina e aofia ai le L-carnitine - o se vailaʻau e maua ai mea manogi e faʻateleina ai le metabolism. O le fua e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol lelei, lea e faʻaleleia ai le toto ma faʻaleleia ai le mamafa o le mamafa. Ona o le vailaʻau B o lona vaega, e oʻo lava i se taumafa faigata, e te le lagona le malepelepe pe a 'ai fua. Aukonia Meafaitino:

  1. O le fua e liua ai gaʻo gaʻo ma gaʻo i totonu o le malosi.
  2. Faʻamaʻosaʻo faiga faʻavae. O le fua na te momotu ai gaʻo, ae taofia le fausia o mea fou.
  3. Faaleleia toto toto.

Mai le fualaau aina vevela e mafai ona e kuka ai le tele o ipu, ma, sili, ae le na o ni meaʻai. E tele suʻega ma le avoka mo le mamafa o le mamafa. I fualaau aina e fai ai soupasi, saula, salati, gaʻo mumu. E mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona 'ai le avoka mo le mamafa o le mamafa, ma' ai fua i la latou mamanu, ae o le a sili atu ona manaia le suʻeina o suʻega eseese. O lenei mea o le a matua eseese ai lau taumafataga.

O lenei sauʻai o se tasi lea o mea sili ona lauiloa i taumafataga Mekisiko. O le prescription guacamole mai le avoka e tatau ona faaopoopo ai le masima ma le kulimi suamalie. O le mea mulimuli e mafai ona suia i lemoni. O loʻo i ai ni meaʻai mo sau sauʻai ma le avoka ma tamato, ituaiga eseese o pepa, aniani, o laʻau, garlic, ae muamua e tatau ona e aʻoaʻoina le masani. E tautua Guacamole i tortila (sana tuluvao), keke, pita falaoa, meaʻai. E mafai ona avea o se meaʻai falaoa mo aano o manufasi, pasta, iʻa, pateta.

  • olive suauʻu - 5-6 tbsp. l.,
  • chili pepa - 2 pcs.,
  • Avocado - 6-8 pcs.,
  • masima, eleele lanu uliuli - i lou tofo,
  • pālota - 2 pcs.,
  • lime - 2 pcs.,
  • cilantro poʻo le pasili - 2 fusi.

  1. Fufulu ma faʻamago mea uma.
  2. Otioti le avoka ma aveese fatu mai ia latou. Pipi le fualaʻau fua ma se sipuni ma tuu i totonu o se vai vevela. Mash ma se vavae, faʻafefiloi ma se mea faʻafefiloi pe ufiufi i se mea e fai ai meaʻai.
  3. Tipi fasi pepa mai fatu, tataʻu lelei ma faʻafefiloi ma pulupulu.
  4. Faʻasolo i luga o le pusa. Toto ulu, faaopoopo i le ipu.
  5. Ulufale greens.
  6. Squeeze le kulimi suamalie ma liligi le sisi i luga.
  7. Faaopopo le olive i le guacamole, faʻafefiloi lelei.

O ipu muamua ma fualaau suamalie e sili atu ona lelei, faamalieloto, maua ni mea e mu ai le gaʻo, fesoasoani i le aveesea o le mamafa. E mafai ona e faʻafeiloaia au malo ma e pele ia te oe i le avoka, ona e foliga mai e le masani ai. O le talavai mo le aveesea o le mamafa o se mea faigofie lava. O le tautua o sou o loʻo fautuaina i faʻamaʻi sana mo le 'aiga o le aoauli. Ia mautinoa ia taumafai muamua e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo.

  • tomato tao - 370 g,
  • kalakeke laititi - 4 cloves,
  • riki - 2 pcs.,
  • coriander - 1.5 tsp.,
  • moa moa - 0.5 kilokalama,
  • lime suamalie - 4 tbsp. l.,
  • fuālaʻau manogi
  • avocados - 2 lapoa,
  • chili pepa - 2 pcs.,
  • sisi kuka - 60 g,
  • ala o caraway eleele - 1 tsp.,
  • masima, pepa palapala,
  • moa poo le aano o aano o manu - 2 l.

  1. Fufulu sina suauu itiiti i totonu o se uila. Faia se afi afi. Fufulu lelei le galala ma le aniani, fufulu i le coriander ma faʻapipiʻi mo le 10 minute.
  2. Taʻu le tamato. Faia pati pateta ma fuālaʻau faʻasusu ma se fuālaʻau.
  3. Ave le paluga i le apa, faaopoopo i ai caraway fatu. Cook mo le 5 minute aʻo leʻi faʻamalo ma faʻapogisaina le sulu, e aunoa ma le taofi o le faʻamalosi.
  4. Faʻaliliu le masini i se meaʻai lautele, tuʻu i luga o le afi e itiiti ifo nai lo le tau. Liligi le broth. Kuki mo le 20 minute i lalo o le tapuni, e masani ona faaosofia.
  5. Faaopopo i ai le moa, e matua manifinifi. Cook mo le 5 minute.
  6. Faʻaopopo pepa vevela vevela, avocado, salu, sisi kuka ma le sua suamalie. Suauu sau seia aʻau le aano o manu.

Fuamoa o fualaʻau

O le isi ipu o se faleteuoloa moni o vitamini. Afai e te leʻi mafaufauina le kukaina o le avoka mo le gau o le mamafa, faia se salati suamalie ma le fua o loʻo i lalo. Ua faʻamaonia oe e aua le faʻafefe i ai. Saladi o meaai ma le avoka o se mea e ofo ai, fou. O le manaoga ua ala mai i se tasi o lona ituaiga. O le a e manao e aʻoaʻo isi fualaau mo le mamafa o le mamafa e ala i le tofoina o se salati.

  • fatu sesame - 2 tsp.,
  • kukama - 2 pcs.,
  • greens - 2 paʻu,
  • Chinese cabbage - 1 lapoa,
  • Bulgarian pepa - lua lanu,
  • balsamic vinegar - 2 tsp.,
  • avocate - 2 pcs.,
  • olive suauʻu - 4 tbsp. l.,
  • tamato - 4 pcs.,
  • garlic - 2 cloves.

  1. Saunia mea uma.
  2. Otioti le kāpeti a Beijing i ni mea vevela. Tuu i totonu o se pesini.
  3. Fufulu kukama. Otioti i ni afa mama afa. Faʻaopopo i le ipu.
  4. Pepa pepa tipi i fasipepa. Uu kukama.
  5. Fufuluina paʻu uʻamea meaʻai, ave se ponaivi. Sulu lemu le pulupulu. Oti i totonu o afa mama. Tuu le pepa. O luga o le sikalo, tipi i ni fasi manifinifi.
  6. Fufuluina tamato. 'Otiʻoti i fasi pepa ma matagofie le taoto i luga o le ipu. Liligi le suāuu olive, vineka, e mafai ona e masima masima. Auauna faʻasaʻo ma fatu fatu satu.

Salad salamu

O le valaʻau o le isi ipu e ese mai nai lo le faʻamanatuga o le tofo o le a le talafeagai. O le salamata vevela e matua malamalama lava ma manaia le tofo, fesoasoani i le aveesea o le mamafa, ma o le a mafai e tagata uma ona faia se kuka kuka. E mafai ona faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao poʻo luga foi o se laulau fiafia. I le faʻataʻitaʻiina o lenei ipu, o le a e mautinoa o le mamafa o le mamafa e mafai ona matua eseese. O le tele o mea e faʻaaogaina o loʻo tuʻuina i totonu o se salalaʻau faʻasalalau, e ui i lea, o loʻo tumau pea le taumafa.

  • balsamic vinegar - 5 tsp.,
  • kelele - 3-4 cloves,
  • tamai laʻau - 850 g,
  • olive suauu - 5 tbsp. l.,
  • letus leaves - 1 paipu,
  • soya soga - 4 tbsp. l.,
  • selesele pasili fou - 4 tbsp. l.,
  • keke peleti - 15 pcs.,
  • masima - 0.5 tsp.,
  • Bulgarian pepa - 2 pcs.,
  • avocate - 4 pcs.,
  • pata - 75 g,
  • kulite tao - 350 g.

  1. Olive olive olive ma le pata i totonu o se uila. Tuu i luga o le sami ia meaʻai, oloti gaosi lelei lelei, pepa ma le masima, ma falai mo le tolu minute. Aʻo leʻi faʻasese, faaopoopo le soya soya ma le pasili, vave ona ufiufi.
  2. Fufulu, paʻu le avoka. Oti i ni fasi vaega.
  3. Narva lettuce leaves.
  4. Otioti le pepa i ni fasi vaega laiti, ma le tomati faapelepele i le afa.
  5. Faʻafefiloi mea uma o le ipu ma sana. Auauna atu e ala i le faʻasusu i le vine palsamic vinegar.

Saladi iʻa

O le isi meaai mo le mamafa o le mamafa o le a talisapaiaina e gaugau uma. O le tofo o le salati maualalo-kalori ma le avoka ma le iʻa e olaola, manaia tele. O sea ituaiga meaʻai e talafeagai lelei mo se laulau e faʻatulagaina i le taimi o se aso faamanatu. Laʻau, kukama, iʻa lanu mumu e faaopoopo i ai (o le tuna e talafeagai pea). O le faʻatauvaʻa e tatau ai le gauai faʻapitoa, ona o lea mea e foliga mai o se mea faʻapitoa.

  • eleele lanu uliuli - 0.5 tsp.,
  • toteti - 0.5 tsp.,
  • fuamoa ua kuka - 4 pcs.,
  • avocate - 2 pcs.,
  • kulimi suamalie - 2 tbsp. l.,
  • soya soya - 2 tsp.,
  • kukama - 1 pc.,
  • lemonati - 2 tsp.,
  • sina selu laitiiti - 250 g.

  1. Uʻu fua. 'Otiʻoti i totonu o ni nai vaʻa. Tuu i totonu o se ipu salati.
  2. Tipi le iʻa i totonu o ni tamai pulu. Taofi i fuamoa.
  3. Faaopopo i ai kukama suamalie.
  4. Aveese fatu mai le avoka, aveese le pipi. Tini ma sasaa vave le sua o le tipolo.
  5. Faʻaiʻu le kulimi mumu i le soya soga ma le sinapi, pepa.
  6. Faʻatoʻa oloa ma le mea e faʻatumu ai. Faʻafefiloi lelei le salati ma tautua.

O mea inu vevela e masani ona fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia vave le mamafa. E faʻaaoga foi lenei mea i sasala. E fesuisuiaʻi o ia o se meaʻai lelei, faʻamalofia le manava. Faafetai i na meainu, o le avoka taumafa e faigofie ona faʻafefe, aua e tasi le vaega o le lamolemole e lava e le lagona ai le fiaai mo le tele o itula. E pei o le tulafono, pineapples, faʻi, oranran, fugalaau, paluga, kāloti, radishes, arugula, aniani, beets, ma fualaau suamalie ua faaopoopo i na meainu mo le mamafa o le mamafa.

  • tamaʻi manulele - 2 fuga,
  • salt salt sea - 2 pinches,
  • lemonati - i lou tofo,
  • pasili - o se fusi,
  • vai mafolafola e aunoa ma le kesi - 2 tioata,
  • meli - 0.5 tsp.,
  • Kiwi - 2 pcs.,
  • olive suauu - 2 tbsp. l.,
  • lanumeamata lanume - 2 pcs.

  1. Faʻamama ma faʻagogo uma mea lamolemole.
  2. Tuu le meaʻai ma le pasesa i totonu o le pesini. Taʻu le kiwi, tipi ma tuʻu foʻi lanu.
  3. Oti ese le paʻu mai apu. Oti i latou, ia maua fatu. Tuu i isi mea gaosia.
  4. Taʻu le avoka. Otioti, tuufaatasi ma isi vaega o totoe.
  5. Faaopopo le meli, sua o le tipolo, masima, olive olive.
  6. Amata le sasaina o suauʻu e ala i le faaopoopoina o sina vai inu.
  7. Inu se mea inu inu mo le taeao po o le afiafi.

Manatua le fua mo se meainu suamalie mo le mamafa o le mamafa ma le gaʻo. O le avocate ma le faʻasaga vine e maualalo i calories, ae sili ona suamalie e pei e pei o le 'ai o le kuka. O le yogurt natura e leai sona suavai e avea ma faavae. Faʻaopopo sina sua sua suamalie i le vai inu. Ua aumai i le tofo i le meli suamalie, lea e fautuaina e aua le tele naua.

  • lime - 1 pc.,
  • susu o le yogurt, susu - 2 ipu (poo 200 g o asikulimi),
  • mint - 8 lau,
  • strawberries - 0.6 kilokalama
  • meli vai - 2 tsp.,
  • avoka - 2 fasi vaega,
  • lemonati - 4 tbsp. l.,
  • gooseberry - 0.2 kilokalama.

  1. Fufuluina mea uma. Faamama le avoka, aveese le maʻa mai le fale.
  2. Tuu uma fua i totonu o se pesini pusa. Amata le sasaina i le maualalo o le saoasaoa, faʻaopopo sina sina yogurt.
  3. Squeeze lime fou mai le lime ma faʻaopopo i le 'ava o fualaau taumafa faatasi ai ma le sua o le tipolo.
  4. Tuu le meli, pepa. Paʻu masini seʻia maeʻa faʻalelei.
  5. Inu nei cocktails mo le 'aiga o le taeao.

Tulafono mo le faia o salati i le avoka

E faaopoopo atu i le suauu olive, o le ofu saʻo mo le salakeke avoka o le yogurt masani. E faʻaaogaina i le sauniuniga o fualaau suamalie suamalie o le ipu.

O salati o le avocado e le faʻafefeteina ma le mayonnaise. Ma e oo lava i le kulimi mumu. Afai latou te faaopoopoina le gaʻo, ona naʻo sina suauu olive. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o avocados o se oloa gaʻo tele. 77% o ana calorie e faʻaaogaina faapitoa i le gaʻo. Ma le gaʻo e le faʻafefeteina i gaʻo. E le tatau ona suauu le suāuu.

O le avoka e gaʻo.

  1. Ina ia lelei ma ola maloloina, o le gaʻo e tuʻuina atu i ipu ma protein ma gaʻo. I lenei tulaga, e le faigofie ona mafai ona faʻaaogaina faʻasolosolo e avea ma carbohydrates, ae o oloa e maua i le fiva laau.
  2. Avocados 2.6-15 taimi e faʻaleleia ai le gafatia o le tino o le tagata e faʻaaogaina ai le carotenoids o loʻo iai i mea taumafa e 'ai faʻatasi ma lenei fua. O le mea lea, i salakeke avoka, latou te taumafai e faaopoopo ni mea matagofie e tumu i peta-carotene ma isi calotenoid antioxidants. O tamato, mango, kāloti, ma isi.

O Tomatoes o se tasi lea o mea sili ona taatele i afaina o le avoka.

Faʻamato ma kulimi susu

  • 1 avoka
  • lua fualaau toto
  • 2 cloves o le kalama,
  • 100-150 kalama o soʻo se kulimi vaivai (mozzarella, talo, cheese cheese, Adyghe),
  • 2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo
  • se tamai togitogi (po o se isi lava laau),
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive e tofo ai.

Otioti mea uma i totonu o ni tamai pusa. Tipi le kalama, aua le faʻaumatia. Tipi greens. Faʻafefe.

Faamasima ma le pepa e tofo ai. Taimi i le sua o le tipolo. Faaopopo sina suauu olive pe a talafeagai.

Mai tamato ma le avoka ma aniani

O le fua o loʻo i luga e masani lava ona itiiti ifo le ola maloloina. Ina ia faia lenei mea, o le sisi i totonu e suia i aniani, e masani ona mumu.

  • 1 avoka
  • ¼ ulu o le aisa,
  • 2 cloves o le kalama (filifiliga)
  • 2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive, ia tofo,
  • lanu e tofo (alu lelei ma se salati o oregano ma cilantro).

O se salad ua saunia i ni auala se lua:

  • masani ona tipi ma faʻafefiloi mea uma
  • ma aunoa ma le faʻafefiloi.

I le tulaga lona lua, o tamato o loʻo tuʻuina i luga o le ipu, ona 'aisa ma le kalaka, ona avocate. Sili i le lauusiusi. Faamasima, pepa, susunu i le sua o le tipolo ma le suauu olive.

Faʻamato ma tamama

O lenei fuataga e ogatasi lelei ma le tasi muamua, sei vagana ai o loʻo aofia ai se mea faʻapitoa - kukama fou.

Faatasi ai ma sana

  • 1 le ipu sana
  • 1 avoka
  • tasi tomato
  • ¼ ulu o le aisa,
  • nai lala o le cilantro,
  • 1 lime
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive e tofo ai.

Tipi le aniani. Tusia avocados ma tamato.

Faʻafefiloi mea e ala i le faʻaopopoina o laʻau ma faʻavasega le salati i le sua suamalie. Faamasima ma le pepa. Faaopopo le olive pe afai e tatau ai.

  • 100 (ile foliga malogo) soʻo se pasta pupuu - pu, pulou, aufana, ma isi,
  • 1 lapato tetele
  • 1 totoma tele
  • 1 avoka
  • ¼ ipu olifi,
  • ¼ cup kulimi suamalie suamalie, atonu o nisi,
  • se tamai vaega o manu,
  • 60-70 ml o suauu olive,
  • 3 tbsp. punetipi o le uaina vine (e mafai ona suia i le apu po o le lemon),
  • 1-2 lapisi tetele o le kāleti,
  • 1 tsp vaigogo (oregano),
  • ¼ tsp o le masima.

Muamua, fai le salati salati. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le suauʻu olive, vineka, galati gaosi, oregano ma masima.

I totonu o se ipu salati matou te faʻapipiʻi ai poloka o tamato, kukama, pasta ma olive. Macaroni e tatau ona faʻamafanafanaina, e aunoa ma ni uiga o vai i luga ia i latou.

Matou te faʻatutuina le salati i le 2/3 o le sau sauʻai ma tuʻuina atu i le pusaaisa mo le 4 itula.

Tatou maua. Tuu le avoka ma le kulupa i totonu o le salati. Fafasi i le sisi. Liligi i totonu o lavalava. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le masima.

Faʻatasi ma le quinoa ma le sipuni

  • ½ cup dry quinoa,
  • 1 avoka
  • 50 g fualaau aina fou
  • 100-150 g tomati
  • se fusi lanu lanumeamata,
  • 1-2 cloves o le kalama,
  • 2 tbsp. punetini o le uaina vine ma le masima, ia tofo.

Afai o le pasta i mea na e masani ai na matou tuʻuina i totonu o le salati e maeʻa maeʻa, ona matou faʻaaogaina lea o quinoa i le vevela o le vevela. E taua lenei mea.

O lea, tuʻu le quinoa e kuka ai.

Ma ao sauni, sauni le 'ie. Ma tuu i se pesini. Faaopopo le kalama i luga o le lomitusi i le nofoaga e tasi.

Tuu le quinoa vevela i totonu o se pesini o meaʻai ma le kalaka. Faʻafefiloi. Hot quinoa o le a "liusua" le kākalo. Ma o lenei mea o le a maua ai le salatiga o se tofo atili.

Faaopopo le aisa maoti ma tomato poloka. Faamalie ma sasaa le vailaau. Faʻafefiloi.

Mulimuli, faaopoopo i ai le avoka. Ma toe faʻafefiloi. Matou te mama mo sina taimi i totonu o le pusaaisa.

Toa

Sanuisi Salati

  • 1 ipu faʻamalolo susu moa,
  • 1 avoka
  • 1 apu
  • ¼ ipu fufulu seleni seleni,
  • ¼ cup tipi gati,
  • se vaega laititi o cilantro ma / poo le pasili,
  • 2 tbsp. sipuni tele o lemoni poo le sua o le lime,
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive e tofo ai.

Tuu i totonu o se pesini mea uma lava sei vagana ai laau.

Maso avocado poloka ma se vavae ma le paluga. Faaopopo sua suamalie, suauu, masima ma le pepa. Fafasi i fualaau fou ma faʻafefiloi lelei.

Classic Cherry Tomato

  • 1/2 susu susu moa,
  • ½ cup cherry tomato, tipi i le afa,
  • ¼ pulu (sili ona lanu mumu),
  • 1 tamai kukama
  • 1 avoka
  • se laulaʻau lettuce lau (soʻo),
  • 1-2 cloves o le kalama,
  • 2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive, ia tofo,
  • 1 teaspoon Vaisini Dijon (filifiliga).

Toa, avoka ma kukama e tipi i ni vaega laiti. Letus ua lafoaʻi. Faʻafefiloi mea uma i totonu o se pesini. Faʻaopopo le kālati.

Pepa, masima. Vaitaimi ma le sua o le tipolo ma le pata. Faʻaopopo mea totino pe a manaʻomia.

Salati o le anufe ma vine

  • 1 sina ituaiga o letus,
  • 1 moa susu (kuka),
  • 2 ala o seleni,
  • 250 g fualaau suamalie (e sili ona lelei le paluga o lanumeamata ma le mumu),
  • 1-1.5 avocados,
  • 2 tbsp. sipuni tele o fua o almond,
  • ½ ipu o yogurt masani poo 2. sipuni tele o le sua o le lemon ma le olive olive,
  • ½ teaspoon curry
  • masima ma pepa uliuli e tofo.

Faʻafefiloi mea uma. Faamasima, pepa, faaopoopo le pi. Season salati i le yogurt po o le sua o lemonati ma le suauʻu olive.

Faatasi ai ma tuna ma radisa

  • 2 avocados (poʻo le 1 tele tele),
  • 200 g tuna tuna i lana lava sua (e aunoa ma se vai),
  • o ni nai vaega o se fasi lanu tioata mataʻutia,
  • se tamai laulaʻau lanu meamata ma le pasili,
  • 2 tbsp. sipuni tele o kapuni (po o olive vao),
  • 2 tbsp. punetuni o le sua o le lemon ma le olive olive, ia tofo,
  • masima ma pepa uliuli.

Faʻafefiloi mea uma i totonu o se ipu salati. Faamasima ma le pepa. Taimi i le sua o le tipolo ma le suāuʻu olive.

Faʻatasi ma iʻa mumu mūmū ma fatu sesame

  • 100 g iʻa mumu mumu (soo se mea),
  • 1 sipuniti fatu sesame (faʻafefiloi le paʻu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe i tutusa tutusa lelei)
  • ½-1 sipuniti o fatu o le sunflower,
  • 1 avoka
  • se tamai lanu o so o se salati lanumeamata,
  • 150 g kelati tomato
  • se tamai pulu fou o cilantro fou,
  • 2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo
  • olive suauu, masima ma le uliuli pepa, ia tofo.

Laʻau faʻafefiloi o avoka, iʻa mumu ma le letus. Vaitaimi ma le sua o le tipolo ma le pata. Faamasima ma le pepa. Fafasi i le gaosi kili ma fatu.

  • ¼ pulu (sili ona lanu mumu),
  • 2 limes ma le 1 tbsp. o se sipuni o le suauʻu olive
  • 400 g suamalie,
  • 1 tomato
  • 1 avoka
  • 1 tamai ata tili, tipi (filifiliga),
  • se tamai vaega o cilantro,
  • masima ma pepa uliuli.

Auā o lenei sapalai salati e faia eseese ma muamua atu ina ia mafai ai e le aniani ona faʻafefe.

Faʻasalaina lelei le aniani ma faʻatumu i le sua o le suamalie ma le suāuʻu olive. Faamasima ma le pepa. Alu i le vevela o le potu mo le 10-15 minute.

O isi mea uma o loʻo faʻafefiloi i se ipu salati. Faaopopo mea e fai. Fafasi i le cilantro. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le masima ma le pepa.

Faʻasusu falai ma sana

  • 4 patato kirimati
  • 400 g fuga falai,
  • ½ tele kukama poʻo se tasi fualaau laʻitiiti,
  • ½ anisi,
  • 2 avocados,
  • 1 le ipu sana
  • 1 sina tautau o sina salati lanumeamata,
  • se fulu o cilantro fou,
  • masima, pepa uliuli ma le suauu olive, ia tofo,
  • sua o le lemoni e tasi.

Mo lenei fua, o se laei e saunia faʻapitoa ma muamua. Grind cilantro. Squeeze citrus juice i totonu, masima ma le pepa, faaopoopo le olive olive e tofo ai.

Ona tuʻu uma lea o meaʻai i le ipu salati. Liligi i luga o le sau sau kuka.

Faatasi ai ma le mango ma le gaogao

  • 200 g kuka kuka,
  • 1 mango
  • 1 avoka
  • 2 tbsp. punetipi o le galaula lanumeamata lanumeamata fou,
  • ½ lapisi lapisi po o le 1 lapisi vao,
  • 2 tbsp. sipuni tele o le suauu olive,
  • 1 tbsp. se sipuni o le uaina uaina
  • masima ma le pepa e tofo.

E toe tasi foi, tatou te vaʻaia se mea e fai ai, faʻasalaga faʻasalaina i le vinika, sua o le lime ma le suauu olive. Peppercorns ma masima e tofo ai.

Matou te faʻafefiloi mango, avoka ma salu i se ipu salati. Liligi le sauuga.

Lychee (Litchi, Chinese plum, Litchi).

Lau lapotopoto lanu mumu, e oo i le 4 cm le lautele. Fua matagofie, suamalie. E tasi le ponaivi i le ogatotonu. E talitutusa lava ma Longon i le foliga, laʻau ma le ponaivi, ae faʻatasi ai ma le manogi sili atu ona manogi ma le manogi. E matua suamalie, suamalie, o nisi taimi ma le ita. E faigofie ona vavaeeseina le pele mai le pulupulu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ae paga lea, e le mafai ona faʻaumatia Lychee fou i le tausaga atoa: o le vaitau o le seleselega Lychee e amata ia Me ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Iulai. O le tausaga atoa na toetoe lava a le mafai ona maua.

I le vaitau mamao i Asia, e mafai ona e faʻatau le Lychee pou i totonu o fagu poʻo ni taga palasitika i lau lava sua sua suamalie po o le susu o le niu.

O fualaau suamalie e teuina i totonu o le pusaaisa mo le lua vaiaso. E mafai ona e faʻamaisa ma teuina fualaau aina i totonu o le pusaaisa mo le 3 masina.

O Lychee o loʻo i ai le tele o carbohydrates, pectin, potassium, magnesium, ma le vaitamini C. O se maualuga maualuga o le meaola o le nicotinic - vitamin PP, lea e matua puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O le salalau lautele o Lychees i Sautesasae Asia ua talitonuina o le mafuaaga o le maualalo o le atherosclerosis i lenei itu.


O le avoka e gaʻo. Ina ia lelei ma ola maloloina, o le gaʻo e tuʻuina atu i ipu ma protein ma gaʻo. I lenei tulaga, e le faigofie ona mafai ona faʻaaogaina faʻasolosolo e avea ma carbohydrates, ae o oloa e maua i le fiva laau.

Avocados 2.6-15 taimi e faʻaleleia ai le gafatia o le tino o le tagata e faʻaaogaina ai le carotenoids o loʻo iai i mea taumafa e 'ai faʻatasi ma lenei fua. O le mea lea, i salakeke avoka, latou te taumafai e faaopoopo ni mea matagofie e tumu i le beta-carotene ma isi calotenoid antioxidants

Rambutan (Rambutan, Ngo, "fualaau lauulu").

Fualaau lanu mumu lanu mumu, e oo atu i le 5 cm le lautele, e ufiufi i auala vaivai e pei o spines. O le tino e ufiufi ai le ponaivi o se paʻu manino paepae, o se mea suamalie manaia, o nisi taimi ma se lanu oona. O le maʻa e fesoʻotaʻi lelei i le pulupulu, ma e mafai ona 'aʻai.

O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi, polotini, calcium, phosphorus, uʻamea, acidic nicotinic ma le vaitamini C. O fua e maua ai le ola puupuu o le tolu vaiaso i totonu o le pusaaisa.

Tausaga o le seleselega: mai ia Me ia Oketopa.

E faamamaina i le tipiina o le paʻu i se naifi, pe aunoa ma le faʻaaogaina o se naifi, e peiseai o le fusiina o le fua i totonu.

Rambutan e 'aina faʻamaʻi fou, tipi ma fugalaʻau, meaʻai.

Faʻamato ma kulimi susu


1 avoka

lua fualaau toto

2 cloves o le kalama,

100-150 kalama o soʻo se kulimi vaivai (mozzarella, talo, cheese cheese, Adyghe),

2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo

se tamai togitogi (po o se isi lava laau),


masima, pepa uliuli ma le suauu olive e tofo ai.

Otioti mea uma i totonu o ni tamai pusa. Tipi le kalama, aua le faʻaumatia. Tipi greens. Faʻafefe.

Faamasima ma le pepa e tofo ai. Taimi i le sua o le tipolo. Faaopopo sina suauu olive pe a talafeagai.

Mangosteen (Mangosteen, mangosteen, mangosteen, garcinia, malecut).

Fua fua le tele o se apu laʻitiiti o lanu enaena uliuli. I lalo o se mafiafia, o le peʻa, o loʻo i ai se pulupulu gaosi i foliga o cloves o le kalaka. O le pulupulu e suamalie ma le suamalie, lelei tele, e le fiafia i se mea. I le avea ai o se tulafono, e aunoa ma ni maʻa, e ui lava i nisi o fualaau aina ei ai ni ponaivi vaivai e mafai ona 'aina.

O nisi taimi o loʻo i ai fua o le Mangosteen, ma le manaia o le paʻu, paʻu ma le le fiafia i luga o le palate. O ia fua e toetoe lava a le mafai ona fuafua seia e tatalaina. O nisi taimi e mafai ai ona iloa na fua leaga e ala i le paʻi: o latou peele e malo ma malogo, e pei o se laau laupapa, ae o fua masani o sina mea vaivai lava, sili atu.

O le vaitau o le seleselega e mai ia Aperila ia Setema.

O meaola faʻaleaganuʻu faʻaaogā masani o loʻo i totonu o mangosteen e faʻaitiitia ai faʻamaʻi mumunia: edema, tiga, mumu, maualuga fiva.

Faʻamato ma tamama

O lenei fuataga e ogatasi lelei ma le tasi muamua, sei vagana ai o loʻo aofia ai se mea faʻapitoa - kukama fou.

1 le ipu sana

1 avoka, tasi tomato,

¼ ulu o le aisa,


nai lala o le cilantro,

masima, pepa uliuli ma le suauu olive e tofo ai.

Tipi le aniani. Tusia avocados ma tamato.

Faʻafefiloi mea e ala i le faʻaopopoina o laʻau ma faʻavasega le salati i le sua suamalie. Faamasima ma le pepa. Faaopopo le olive pe afai e tatau ai.

Dragon Eye

Dragon Eye (pitahaya, pitaya, moon yang, fualaau oona, pitaya).

O fua nei o le cactus. Dragon Eye - Rusia o le igoa o lenei fua. Suafa faavaomalo - Dragon Fruit po o Peterhaya.

O fualaau lapopoa lapopoa, laʻau mumu, lanu piniki po o le samasama i lanu. I totonu, o le tino e paʻepaʻe pe mumu, e tumu i ponaivi uliuli uliuli. O le pulupulu e matua manaia, malie, sina suamalie, faatasi ai ma se tofo e le o faamatalaina. E faigofie ona 'ai ma se sipuni, faʻasusu le aano mai se fualaau' aina i le afa. O fua e mumu ma paʻepaʻe e eseese ituaiga, ma e le eseese tikeri o le matua. O Peterhaya ma le paʻu mumu e manatu e suamalie.

O le mata o Dragon e aoga mo le manava o le manava, maʻisuka, poʻo isi faʻamaʻi endocrin.

O vaitau o le seleselega o tausaga uma lava.

Faatasi ai ma pasta

100 g (i foliga malogo) o soʻo se pasta pupuu - nifo, pulou, aufana, ma isi,

1 lapato tetele

1 totoma tele


1 avoka

¼ cup kulimi suamalie suamalie, atonu o nisi,

se tamai vaega o manu,

3 tbsp. punetipi o le uaina vine (e mafai ona suia i le apu po o le lemon),

1-2 lapisi tetele o le kāleti,

¼ tsp o le masima. Muamua matou te faia ni salatisi. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le suauʻu olive, vineka, galati gaosi, oregano ma masima.


I totonu o se ipu salati matou te faʻapipiʻi ai poloka o tamato, kukama, pasta ma olive. Macaroni e tatau ona faʻamafanafanaina, e aunoa ma ni uiga o vai i luga ia i latou.

Matou te faʻatutuina le salati i le 2/3 o le sau sauʻai ma tuʻuina atu i le pusaaisa mo le 4 itula.

Tatou maua. Tuu le avoka ma le kulupa i totonu o le salati. Fafasi i le sisi. Liligi i totonu o lavalava. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le masima.

Tupu o fua. Fualaau lapopoa: e oo atu i le 8 kilokalama.

Fua, lauiloa i le lalolagi atoa mo lona manogi. Toeitiiti lava o tagata uma na faalogo e uiga ia te ia, o nisi na siʻosiʻomaga ia te ia, ma e toalaiti lava na taumafai. O le manogi o aano e pei o le manogi o aniani, kelisi ma totini ua ofuina. Ona o lona manogi, o lenei fualaau aina ua faasaina ona ulufale i faletalimalo, taavale, ma isi nofoaga faitele. I le avea ai o se faʻamanatuga o le faʻasaina i atunuu Asia, e oʻo lava i papatusi faʻatasi ai ma ata o fualaau aina o fualaau 'aina e masani ona tautau i fafo.

O le suamalie suamalie o le fualaau suamalie o loʻo i ai se fuainumera maaleale ma e le fetaui ma se manogi le lelei. E le gata i lea, e toetoe lava a le manogi le fualaau fou, ma o se manogi le lelei e aliali mai na o le 15-20 minute ona o le tele o le sulfur i totonu o le pulupulu. E tatau ona e faʻataʻitaʻiina lenei fua, pe ana fai na o le mafuaʻaga na faʻalogo ai le toʻatele, ae toaitiiti e filifili e faʻataʻitaʻi.

Taimi - mai ia Aperila ia Aokuso.

E le fautuaina le tuufaatasia o le durian ma le vaetamaina o le ava, talu mai le inuina e faateleina ai le toto. E talitonu o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O loʻo faʻatau atu (ile vaega) ma faʻapipiʻi i le polyethylene. E sili atu le aua le faʻatau uma fualaau o le fualaʻau a le Kino, talu ai e faigata tele ona tipiina oe lava, ma o le a le aoga le 'ai, e matua tele. I supermarkets o Asia i Sautesasae, e mafai ona e mauaina laʻau suamalie ma le tofo ma le sosogi o le faʻaoga.

Faatasi ai ma tuna ma radisa

2 avocados (poo le 1 tele tele), 200 g tuna tuna i lana lava sua (e aunoa ma se vai), nai nai fasi moli vevela e tipi, sina laulaau lanumeamata lanumeamata ma le pasili, 2 tbsp. sipuni tele o capers (poʻo olive olive), 2 tbsp. sipuni tele o le sua o le lemon ma le olive olive, ia tofo, masima ma le pepa uliuli. Fafaga mea uma i totonu o se ipu salati. Faamasima ma le pepa. Taimi i le sua o le tipolo ma le suāuʻu olive.

Carambola (Starfruit, Kamrak, Ma Fyak, Carambola, Star-fruit).

"Star of the Tropics" - i le tulaga o foliga, tatou te fai ma faatusa.

O le fua ma se pulu suamalie e 'aina uma (i totonu e laiti fatu). O le mea sili ona aoga o se manogi manaia ma le manava. O le tofo e le faapitoa le iloga i soo se mea - e manaia tele pe suamalie ma suamalie, e sili ona manatuaina le tofo o le apu. Lava fualaau suamalie ma lelei atoatoa le fiainu.

Faatau uma tausaga atoa.

O tagata e matua afaina ai fatugaʻo e le fautuaina e faʻaaogaina Carambola.

Faʻatasi ma iʻa mumu mūmū ma fatu sesame

100 g iʻa mumu mumu (soo se mea),

1 sipuniti fatu sesame (faʻafefiloi le paʻu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe i tutusa tutusa lelei)

½-1 sipuniti o fatu o le sunflower,

se tamai lanu o so o se salati lanumeamata,

se tamai pulu fou o cilantro fou,


2 tbsp. punetuni o le sua o le tipolo

olive suauu, masima ma le uliuli pepa, ia tofo.

Laʻau faʻafefiloi o avoka, iʻa mumu ma le letus. Vaitaimi ma le sua o le tipolo ma le pata. Faamasima ma le pepa. Fafasi i le gaosi kili ma fatu.

O fua laititi, e tutusa ma pateta, e ufiufi ile paʻu manifinifi ma se ponaivi e tasi e le o iai i totonu.

O le pulupulu o Longan e matua suamalie lava, e manaia, sili ona lelei, tofo ma se mea ese.

O fua e aofia ai le tele o suka, vitamini C, calcium, uʻamea ma fuluʻi, ma le tele o meaola oona e aoga mo le paʻu. O le paʻu o fualaau aina suamalie e tatau ona pala, e aunoa ma ni mea e gaogao, a leai o le a vave ona paʻu le fua.

Taimi - mai ia Iulai ia Setema.

Faʻamalulu ma tamato


¼ pulu (sili ona lanu mumu),

2 limes ma le 1 tbsp. o se sipuni o le suauʻu olive

400 g suamalie,

1 tamai ata tili, tipi (filifiliga),

se tamai vaega o cilantro,


masima ma pepa uliuli.

Auā o lenei sapalai salati e faia eseese ma muamua atu ina ia mafai ai e le aniani ona faʻafefe.

Faʻasalaina lelei le aniani ma faʻatumu i le sua o le suamalie ma le suāuʻu olive. Faamasima ma le pepa. Alu i le vevela o le potu mo le 10-15 minute.

O isi mea uma o loʻo faʻafefiloi i se ipu salati. Faaopopo mea e fai. Fafasi i le cilantro. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le masima ma le pepa.

Longkong / Langsat

Longkong (Longkon, Langsat, Lonngkong, Langsat).

Longkong fua, e pei o Longan, foliga e pei o pateta laiti, ae e laʻititi tele i le lapoa ma maua ai se lanu samasama. E mafai ona e vaʻaia mai Longan pe afai e te fuʻeina le fua mai le pele: peʻe, e foliga mai o le sika. E mafai ona maua ni fasi mea mama i totonu o fasi pepa, ia e oona i le tofo, ae o le tele lava o fualaau 'aina e masani ona oʻo mai e aunoa ma ni fatu, ma e mafai ona e' ai atoa, naʻo le fufulu mama mai le peel.

Latou te maua se suamalie, o nisi taimi e pisi tele, manaia manaia, e le pei o isi fua. O nisi taimi e faʻatusatusa i le tofo ma Lychee, ae o le mea moni o latou tofo e le tutusa. O se tasi lenei o fualaau 'aina sili ona mataʻutia e le o manatu i ai tagata tafafao maimoa, ma mautinoa e aoga le taumafai.

O fua e mauʻoa i le calcium, phosphorus, carbohydrates ma le vaitamini C. O le pe mumu o Longkong e maua ai le manogi manogi, lea e le gata ina manaia, ae aoga foi, aua e sili ona lelei.

O fua fou e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le sili atu ma le 4-5 aso. O le paʻu o fualaau aina suamalie e tatau ona pala, e aunoa ma ni mea e gaogao, a leai o le a vave ona paʻu le fua.

O nisi taimi e faʻatau atu ai foi ituaiga eseese - Mafai, o fafo ma fafo, e leai se eseesega, ae o loʻo i ai se tofo oona ma le tiga, e le fiafia ai Longkong e tagata tafao maimoa, oe masani ona fenumiai ma le le fiafia.

Faʻasalalaʻau ma cheese

150-200 g o strawberries,

1-2 tbsp. sipuni tele o laʻau,


100 g cheese cheese,

1 tbsp. sipuni tele o le apple cider vinegar ma le olive olive, ia tofo,

Muamua matou faia se laei: fefiloi le vineta, suauu. Solim. Ma faʻaopopo i le tarragon.

I totonu o se isi ipu, faʻafefiloi fasi pepa o le avoka ma strawberries. Laei le salati. Fafasi i luga o luga o luga.

Jackfruit (Eve, Khanoon, Jackfruit, Nangka, ulu Initia).

O fualaau fuamoa o fua sili ona tele e ola i luga o laau: o lo latou mamafa e oʻo i le 34kg. I totonu o le fualaau suamalie e tele lanu samasama lanu samasama o aano o manu.O nei fasi pepa ua uma ona faatauina atu, aua e le mafai ona e taulimaina lenei tagata sili.

O le pulupulu ei ai se sugary-suamalie suamalie, manatuaina o le melon ma le marshmallow, o le tutusa o se viso. O le pulupulu e matua maloloina: e aofia ai pe tusa ma le 40% o gaʻo (maso) - sili atu i le falaoa.

Vaitau - Ianuari ia Aokuso.

E mafai ona e ave le lamatiaga e aumai ai sea ituaiga o monster, ma teuina i le pusaaisa mo le 2 masina. Ae e sili atu ona lelei le faʻatau o le tipi ma le afifiina o fasi pipi.

Taua! A maeʻa le 'ai o Jackfruit, ei ai nisi tagata e le lelei le tali i le faʻaʻata - faʻavavevave, ma e faigata ona foloina. O mea uma e masani ona alu i se itula pe lua. Masalo o se mea faʻafefe lea. Ia faaeteete.

C papaya ma le rimoni

Papaya (Papaya, Meloni, Areto)

Papaya o le fale i Amerika i Saute, ae o lenei ua maua i le toetoe lava o atunuu tau mālūlū. Fualaau aina Papaya i luga o laau, ia i ai se foliga lautele lautele e oo i le 20 inisi le umi.

O le toatele oe na taumafai Papaya e fai mai e sili atu le fualaau aina nai lo fua. Ae o le mafuaʻaga lenei ona latou te 'ai le Papaya le iloa. O le Unripe Papaya e masani lava ona faʻaaogaina i le kukaina o ipu, ua faia ai salakeke (ia mautinoa e te taumafai e fai sau salalafaga Thai mai sala a Papaya ua taʻua o le Som Tam), aano o le suka ma na ona fusi.

Ae o Papaya matua o lona foliga masani e matua suamalie ma suamalie. I le foliga, e foliga tutusa ma se melo eleelea, ma tofo i se mea i le va o le paʻau ma se melo. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai fua uma o lanu lanumeamata (e leʻi uma, mo le kuka), ma le samasama-lanu moli (matua, saunia e 'ai). O le faʻatauina o fua uma e le aoga; e sili atu le lelei o le faʻatau sauni-e-'ai, faʻasalaina ma tapenaina Papaya.

Feiloai Papaya i atunuu faʻapitoa i tausaga taʻitasi.

1 ipu arugula leaves

1 ipu keke faapelepele (sili ona samasama),


1 lemoni, masima ma le uliuli pepa, ia tofo,

2 tbsp. sipuni tele o le suauu olive,

1 tbsp. se sipuni o le meli.

Matou te faʻapitoa le tuʻuina o le kesi. Faafefiloi sua suamalie, suauu ma le meli. Faamasima ma le pepa. Faʻamuʻu lelei.

I totonu o le ipu salati tatou te faʻaaogaina uma vaega autū o le ipu. Ofu ma auauna atu vave.

O fualaau 'aina e le manaʻomia ni faʻamatalaga faapitoa.

E tatau ona na o le matauina o Pineapples na faatauina i Asia ma Pineapples na faatauina i Rusia o ni mea eseese uma lava. Pineapples i Rusia o se foliga faanoanoa o foliga moni o Pineapples, lea e mafai ona e taumafai i lo latou atunuu.

E ese lava, e taua le taʻua e uiga i le Thai Pineapple - ua manatu o le sili ona matagofie i le lalolagi. Ia mautinoa ia taumafai ma ia e mautinoa e aumai lou fale faatasi ma oe e faʻafefe ai lou aiga. Mo le taumafaina i luga o le nofoaga, e sili atu le lelei ona faʻatau faʻatau.

Laʻau o le Pineapple - All Year

Faatasi ai ma le vine

se fusi o so o se salati lanumeamata,


¼ ipu vine,

2 tbsp. punetuni o fatu o le sunflower,

1 lemoni, masima, ia tofo.

Tatou te faʻasese le vine i fasi pepa, taumafai e faʻamaʻaʻaina ata paʻepaʻe papaʻe. Faʻafefiloi mea uma o le salatisi. Taimi i le sua o le tipolo. Solim.

Afai o le 'ulu e matua suamalie, ona le mafai lea ona faaopoopo le sua o le tipolo.

E tusa ai ma nisi o fua faʻatatau, Mango o le fua sili ona suamalie i le lalolagi.

Mango e masani ona lauiloa ma faʻatau atu i Rusia. Ae ui i lea, o le tofo ma le manogi o Mango i lona lava atunuu e matua ese lava mai mea ua faʻatau atu ia tatou faleoloa. I Asia, o ona fua e sili atu ona lelei, sua, ma o le tofo ua sili atu ona tumu. O le mea moni, a e 'ai i fualaau fou fou, ua totogo mango, mo se faʻataʻitaʻiga, i Taialani, e foliga mai e leai se mea e sili atu.

O le fua o loʻo ufiufi i se pipi e le mafai ona vavaeeseina mai le pipi: e tatau ona tipiina i se fasi manifinifi ma se naifi. I totonu o le fualaau suamalie o loʻo i ai se ponaivi lapoa, mafolafola, e le liusuavai ai le pulupulu, ma e tatau ona vavae ese mai le ponaivi ma se naifi, pe na o le 'ai.

Mango lanu, faʻalagolago i le tikeri o le matua, e eseese mai le lanumeamata i le samasama (o nisi taimi i le samasama-launuʻu poʻo le mumu). Mo le taumafaina i le taimi, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o fualaʻau - samasama poʻo fua moli. A aunoa ma se pusaaisa, o nei fualaau aina e mafai ona teuina mo le 5 aso, i totonu o se pusaaisa mo le 30 aso, seivagana o le mea na teuina i se isi mea i luma atu.

Afai e te manaʻo e aumai ni fualaau aina i le fale, ona mafai lea ona e faʻatau fua o le matua matua, lanu lanumeamata. E lelei ona puipuia lelei i luga o le auala poʻo i le fale.

Laei ma le avoka mo laulamu ma sandwiches

Atonu na e maitauina e leai ni fuamoa i soo se faʻataʻitaʻiga. E moni lava, o lenei elemene e toetoe lava a le maua i fuamoa avoka. Aisea?

Ava o le gaʻo. O le kulimi falaoa o le gaʻo mama foi. Ma le gaʻo e le faʻaopopoina i gaʻo.


Ua uma ona fuʻomu taʻitasi ma avocados o se saogalisi saladia lelei. Faʻatasi, latou te faia se mea e sili ona lelei atoatoa faʻamaʻi mo le tele o salatisi ipu.

O le mea lea, o le saladi masani o avocados ma fuamoa e seasea saunia. E masani ona nutilili faatasi ma latou faia se mea e pei o le pasita mo sandwiches, lea e faʻaaogaina foi mo isi fuamati e pei o se laei.

2-4 fuamoa maoti ua gaosia,

0-1.5 Ata. gaʻo tapuni tapuni (sili ona lanu mumu),

0-1.5 Ata. gaʻo punoʻoti gaʻo lanu meamata,


nisi o lauusiusi (masani ona tuʻu le cilantro)

masima ma le uliuli pepa, ia tofo,

suamalie o lemonati ma le suauu olive i se aofaiga e palatele ma tatau ai ina ia maua ai le tulaga atoatoa lelei o le paluga.

O mea uma e faʻafefiloi i se pesini. E mafai ona e tuʻimomomoina avocados i se tui. Ma e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia. Ona faʻafefiloi lea o le faʻafefiloi ma talafeagai mo le faʻatauina.

O tulafono faavae nei ma faʻataʻitaʻiga o le faia o salama soifua maloloina ma avocados. Ona oʻo mai ai lea o ou mafaufauga!

Noina (Sugar apple, Annona Flake, sugar-apple, sweiteop, noi-na).

O se isi fua e le masani ai e leai ni analogues ma e le foliga pei o soo se fua masani. O fua o Noina o le telē o se apu laʻitiiti, lanumeamata, maʻila.

I totonu o le fualaau suamalie, e matua palata, mea manogi manaia ma le tele o fatu vevela le tele o pi. O fualaau e le o fualaau aina e mausali i le laʻau ma e le lelei tele, e pei o le pauki. O le mea lea, talu ai ona o le faatauina mai o fualaau aina e le o fua mai i luga o le maketi ma o le taumafai ai, e toatele tagata tafafao maimoa e mumusu e ai, vave ona le fiafia i ai. Ae afai e te faatagaina o ia e taoto i lalo mo se aso pe lua, ua matua o ia ma ua matua fiafia lava.

O le peel e le mafai ona faʻaaogaina, e matua faigata lava i le anu ona o le paʻu oona. A fua le fua, ona mafai lea ona 'aina le pulupulu i se sipuni, pe'ā uma ona' oti le fua i le afa. O fua pito sili ona matutua pe sili atu foi ona pupuʻu e matua paʻuʻese i lima.

Ina ia filifilia se talofa suamalie, e tatau ona e taulai muamua i lona susu (o fua suamalie ua matua), ae e tatau ona e faaeteete, aua afai e te oomi malosi sina fualaau suamalie, e na o le pau lava i ou lima i luga o le fata.

O le fua e mauoa i vitamini C, amino acids ma calcium.

Taimi - mai ia Iuni ia Setema.

Tamarind

Sweet Tamarind (Sweet Tamar, Indian Date).

O Tamarind ua avea o se mea manogi o le aiga legume, ae faʻaaoga foi o se fua masani. Fua e oo atu i le 15 simita le umi e iai se faʻaoga faʻapitoa. E iai foʻi le tele o tamarind - green tamarind.

I lalo o se paʻu enaena enaena e pei o se atigi, o loʻo i ai se mea lanu enaena, suamalie ma le manaia ma se tast taste. Ia faʻaeteete - o loʻo i ai ni ponaivi lapoa ma mamafa i totonu o Tamarind.

E ala i le fufulu o le tamarind i le vai ma faʻafefe i totonu o se sieve, e maua ai le sua. O selu ua faia mai le kulimi mamago ua maeʻa. E mafai ona e faʻatau i totonu o le faleoloa ma aumai i le fale se sooga matagofie mo le aano o manu ma le suamalie suamalie (mo le faia o pati.

O lenei fualaau aina e mauoa i vitamini A, meaola faʻasaina ma suga faigata. O Tamarind o loʻo faʻaaogaina foi e avea o se laxative.

Mammy Amerika

Mamame american (Mamame Amerika).

O lenei fua, e lauiloa foi o Amerika Apricot ma Antilles Apricot, e afua mai Amerika i Saute, e ui lava i le taimi nei e mafai ona maua i le toetoe lava o atunuu tau vevela.

O lenei fualaau, o le mea moni lava o le fatu, e tele lava, e oʻo atu i le 20 centimita le lautele. I totonu e tasi le tele pe tele (e oʻo i le fa) fatu laʻititi. O le pulupulu e matua manaia ma manogi, ma, e tusa ai ma lona igoa lona lua, e faamanatu ai le apricot ma le mango i le tofo ma manogi.

O le vaitau o le vavalalata e fesuisuiai e faalagolago i le itulagi, ae e masani mai ia Me ia Aukuso.

Cherimoya (Annona cherimola).

O Cherimoya foi e lauiloa o le Apple Apple ma le Ice Cream Tree. I nisi o atunuu, e masani lava ona iloa le fua i igoa eseese uma: i Pasila - Graviola, Mekisiko - Poox, i Kuatemala - Pac poo Tzumux, i El Salvador - Anona poshte, i Belize - Tukib, i Haiti - Cachiman la Chine, i Filipaina - Atis , i le motu o Cook - Sasalapa.

O le laufanua o fualaau aina o Amerika i Saute, ae mafai ona maua i atunuu mafanafana i le gasologa o le tausaga i Asia ma Aferika i Saute, faapea foi i Ausetalia, Sepania, Isaraelu, Potukale, Italia, Aikupito, Libya ma Algeria. Ae peitai, o fua e seasea lava i nei atunuu. E masani lava i le konetineta o Amerika.

E faigata tele ona iloa le fua o le Cherimoi mai le muamua o le leai o se poto masani, talu ai o loʻo i ai le tele o ituaiga o meaola e eseese laʻau (faʻafefe, lamolemole pe fefiloi). O se tasi o ituaiga meaʻai, e aofia ai, Noina (tagai i luga), lea ua salalau i atunuu o Asia i Saute.

O le tele o le fua e 10-20 senitimita le lautele, ma o le foliga o le 'oti e pei o se fatu. O le pulupulu e tutusa lelei lava ma se moli ma e masani lava ona 'aina ma se sipuni, e sili ona lelei ma tofo e pei o faʻi ma mea e fiafia i ai, ma papaya ma pineapple, ma strawberries ma kulimi. O le pulupulu o loʻo i ai ni ponaivi mafiafia, o lea ia faʻaeteete, a leai e mafai ona tuʻu oe e aunoa ma se nifo. E masani ona faʻatau atu sina laʻititi ma faigata ma e tatau ona taoto (2-3 aso) aʻo le i mauaina lona tofo ma le ofoofogia.

O le taimi matua e masani lava mai ia Fepuari ia Aperila.

Noni (Noni, Morinda citrifolia).

O lenei fua e lauiloa foi o le Big Moringa, Mulberry Indian, Healthy Tree, Cheese Fruit, Nona, Nono. O le fua o le fale i Aferika i Sautesasa, ae o lenei ua tupu i totonu o atunuu tumaʻi uma.

O fualaau noni e pei o pateta tetele i foliga ma le tele. E le mafai ona taʻua Noni e sili ona lelei ma manogi, ma, o le mea lea, o le mea lea, o tagata tafafao maimoa e seasea ona fetaiaʻi. O fualaau aina suamalie e maua ai le manogi manogi (manatuaina o le manogi o sisi mama) ma se tofo oona, ae ua matua aoga lava. I nisi o eria, o Noni o se meaʻai lelei mo e matitiva. E masani ona faʻaaoga i le masima. O le sua o Noni e lauiloa foi.

Fruits Noni tausaga atoa. Ae e mafai ona e maua mai le mamao mai maketi fualaau uma, ae, o se tulafono, i maketi mo tagata o le lotoifale.

Marula (Marula, Sclerocarya birrea).

O lenei fua e tupu tele lava i le konetineta o Aferika. Ma o le mauaina o le faatauina atu fou i isi itulagi e le faigofie. O le mea e faapea a maeʻa, o le a vave lava ona amata ona vevela fua, ma liliu atu i totonu o se ava malosi. O lenei meatotino a Marula e faʻafiafiaina e le gata i tagata o Aferika, ae faʻapea foʻi manu. A maeʻa ona 'ai fua o le Marula ua paʻu i le palapala, e masani ona latou "fesoasoani".

O fua o fua o Marula e samasama. O le tele o le fua e tusa ma le 4 cm le lautele, ma o totonu o loʻo i ai se pulupulu paʻepaʻe ma se ponaivi malosi. E leai se manaia o Marula, ae o lona tino e sili atu ona suamalie ma e manaia le manogi seʻia oʻo ina amata ona faʻamalosi. O le pulupulu foʻi o loʻo aofia ai le tele o vitamini C.

O le vaitau o le seleselega a Marula e faia ia Mati-Aperila.

Tuua Lau Faamatalaga